Un produs Blogger.

marți, februarie 03, 2015

Lipsa de transparentă in dezbaterea proiectului Legii pensiilor militare continua

6 comments

De ce or mai fi interesate organizațiile sindicale ale rezervistilor de vârsta de pensionare prevăzută in noul proiect dacă algoritmul de calcul nu se aplica si actualilor pensionari militari?

Se mira sindicaliști ca la celelalte instituții militare nu sunt probleme de aplicare a HG S 1019/2010. Nu sunt probleme pentru ca  acele instituții nu au emis ordine similare cu MS 132/2010 al MApN. Sau nu știm noi.
Cum sa se elimine discrepantele dintre pensiile militare daca noua lege nu se aplica tuturor militarilor?
Chiar isi închipuie cineva ca in valtoarea actuala parlamentarii mai au timp sa discute acest proiect?

marți, 3 februarie 2015


Informare cu privire la stadiul Proiectului Legii pensiilor militare de stat

 Astazi, 03.02.2015, intre orele 10.00-13.00, s-au purtat discutii pe textele amendamentelor, intre reprezentantii sindicatelor si ai ANCMRR si reprezentantii la varf ai ministerelor si structurilor din sistem.
Majoritatea amendamentelor propuse au fost acceptate, discutia fiind pe formularea textului si pe articolele la care acestea trebuie incadrate. Este vorba despre principalele propuneri pe care le sustinem de ani de zile, privind racordarea la sistem la si drepturile rezervistilor din sistem. Obiectiile s-au axat pe probleme legate de varsta pensionarii.
Cu surprindere s-a constatat ca discrepantele privind aplicarea HG 1294/2001, completata cu extensia ei HG 1019/2010, exista doar la MApN. In celelalte structuri n-au existat diferente la aplicare.
La sfarsitul acestei saptamani reformularea textelor articolelor va fi finalizata, urmand a fi asumate de demnitarii care le pot initia in Parlament.
Atat noi, cat si sindicatele de la Interne, care cunosc procedura, am insistat ca este vorba nu de un proiect nou de lege, care ar trebui sa preia procedurile de la capat, ci de proiectul care a trecut pe la toate ministerele, care are toate avizele de la comisiile parlamentare, la care se adauga niste amendamente, putand astfel intra in procedura de vot. Orice amanare, dictata de varii considerente sau interese, atrage pericolul ca acest lucru sa nu se intample in luna februarie, astfel incat o eventuala schimbare a Guvernului ne va aduce in situatia de a o lua de la capat, pentru a obtine avizul unor eventuali noi ministri si al unui eventual nou premier, indiferent cine ar fi acestia.
Se pastreaza principiul ca nimeni nu trebuie sa piarda vreun drept castigat, dar discrepantele trebuie sa dispara astfel incat sa fim acoperiti pentru prezent si viitor, ca rezervisti cu obligatii militare atat in sensul traditiei cat si al legislatiei NATO.

PRESEDINTE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

6 comentarii:

Unknown spunea...

Este o manevra a domnului colonel Dogaru...scrie/vorbeste mult, dar nu zice nimic, in concret.
Ultima fraza a comunicatului este demna de un veritabil politruc..penibil.
Nu raman, in eventualitatea intrarii proiectului in parlament, decat caile de atac stiute. Din partea mea,fara sa fiu rautacios,mai bine sa nu treaca asa ceva cel putin 2-3 ani de acum incolo asa monstruozitate de lege. Sa le fie rusine tuturor tzutzerilor cu pensiile umflate din "mouse" !!!

Huhu Rezea spunea...

@sutu
Dl Dogaru este foarte mulțumit cu pensia pe L164, repusa in plata prin L241/2013, mai ales ca prin eventuala adoptarea a proiectului Dusa actuala pensie in plata va fi dezghetata de la majorare.
Nu este nicio enigma in jocul fals pe care-l face conducerea SCMD.

mos alecu spunea...

Ni se spune ritos ca : "Dl Dogaru este foarte mulțumit cu pensia pe L164, repusa in plata prin L241/2013..." .

Să chiorasca spunătorul ?

Da' daca "Dl Dogaru este foarte mulțumit cu pensia goprizata pe l.119... si de aia nici nu doreste recalcularea pensiilor din l.119..." ???
Că_cam asa se vede situatia !

Mihai spunea...

Nu numai ultima fraza ci intreg continutul inclusiv lozinca ”Patrie si Onoare”care sta sa cada din cui de atita joc fals . Fraza cu grupele de munca care in mod subversiv scrise ar putea avea doua intelesuri,adica ca hgs 1019 s-a aplicat doar in mapn si in MAI nu si alta interpretare ca hgs 1019 s-a aplicat la Mai si in mapn nu.
Oricum rezulta un singur interes batut in cuie ,sa-vi vada deblocata indexarea cuantumului recuperat prin L 241 si recuperarea sumelor pierdute. Modificarea art 110 si 111 le-ar diminua sansele si atunci o baga sub pres.

Huhu Rezea spunea...

@mosule
Ți-am mai spus ca ai un fix cu pensiile mărite ilegal de Oprea prin recalculare/revizuire.
Nu zic ca nu or fi cazuri, dar acei beneficiari nu se mai zbateau atâtia ani, precum conducerea SCMD pentru revenirea la cuantumul din 2010, stabilit prin L 164/2001.

Ia comunicatele SCMD de pana la adoptarea L 241/2013 si vezi cum se plângeau sindicaliști lui Dogaru ca au pierdut prin re/re. Dupa oct 2013 au inceput sa se plânga ca au pensiile inghetate. Se stie ca pensiile revizuite aflate in plata, chiar daca sunt mânarite, se indexeaza.
Fractura de logica.

Conducerea SCMD fusese imbuibata prin șmecheriile de aplicare a L 164.

Huhu Rezea spunea...

@avianyc
Din postarile mai vechi de pe acest blog, de pe timpul lui Plano-lupus, retin ca in MAI s-au aplicat prevederile Hg 1294/2001 privind conditiile de munca, pentru cei pensionati inainte de Legea 164/2001, inca de prin anii 2002-2003, inainte de demilitarizarea politistilor.
Rezervistii din MAI au atacat in contencios administrativ Ordinul MAI de aplicare a HG 1294/2001, pe motiv de discriminare si instanta a obligat ministerul si Casa de Pensii a MAI sa aplice sporul pentru conditiile de munca, prevazut de art 9 al Legii 164/2001, si celor pensionati inainte de aprilie 2001.
Legea nr. 14/2008 de aprobare a OUG 77/2007 a fost reparatorie doar pentru pensionarii MApN si cei din alte institutii militare, altele decât MAI.
De aceea spun unii pensionari MAI ca pensiile lor militare n-au mai fost marite dupa anul 2007. Ei au primit sporul pentru conditii de munca, anterior, cu 6-7 ani.