Un produs Blogger.

sâmbătă, martie 14, 2015

Inmadulare reusita

1 comments

Stiri pe surse.ro
O echipă de medici din Africa de Sud a declarat, cu o intarziere de trei luni,  ca a efectuat prima operatie reusita de transplant de penis, informeaza  20minutes.fr  
"Sunt privilegiat să fi participat la acest prim transplant de succes din lume", a declarat profesorul Frank Graewe, șef al departamentului de chirurgie reconstructiva la Universitatea din Stellenbosch (Sud-Vest).
Organul transplantat pacientului din Africa de Sud, de 21 de ani, a revenit după trei luni la  toate funcțiile urinare și reproductive ale corpului său, a declarat profesorul Graewe.
Penisul ii fusese amputat în urmă cu trei ani dupa o infecție provocată de o circumcizie slab realizată, într-o ceremonie tradițională africană.
Tânărul a fost operat pe Cape Tygerberg Spitalul timp de nouă ore, la 11 decembrie. Penisul a fost luat de la un donator decedat.
"Am dovedit că a fost posibil. Putem da cuiva un corp la fel de bun cum a fost cel pe care l-a avut inainte", a spus profesorul Graewe într-o declarație.
Acest lucru va avea un ecou foarte special în Africa de Sud, tara in care acest tip de accident în timpul ceremoniei de inițiere este destul de comun.
Circumcizia tradițională, preputul brut ablatie, apare de obicei in adolescenta tarzie, în mai multe culturi din Africa de Sud, după o perioadă de inițiere..
"Un test de stoicism si de curaj", a declarat decedatul președinte sud-african, Nelson Mandela, în memoriile sale.
În fiecare an, țara deplânge o serie de morti si mutilati din cauza circumciziei.
Între 2008 și 2013, 486 de tineri au murit ca urmare a acestor ritualuri de trecere la maturitate, de obicei, din cauza unei infecții sau gangrene consecutive la circumcizie.
Unii au supraviețuit dar sunt mutilați pe viață.
"Exista o nevoie mai mare de acest tip de operațiune în Africa de Sud decât oriunde altundeva în lume", a recunoscut profesorul Andre van der Merwe, membru al echipei chirurgicale și șef al departamentului de urologie la Stellenbosch.
"Scopul nostru a fost ca penisul transplantat să devină complet funcțional, după doi ani, și suntem foarte surprinși de această recuperare rapidă", a spus despre pacientul lui.
"Pentru un tânăr de 18 sau 19 de ani, pierderea de penis poate fi un traumatism profund", a spus profesorul. La aceasta varsta, victima "nu are forta si capacitatea de a gestiona psihologic un asffel de traumatism. Au fost raportate sinucideri in randul tinerilor. "
Adresându-se presei, profesorul van der Merwe a spus ca "eroi" ai acestei povești au fost donatorul și a familia sa.
"El a salvat multe vieti, deoarece au dat inima, plamanii, rinichii, ficatul, pielea, corneea și penis", a explicat el.

Un comentariu:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E grele cu odoarele astea, ca doar sunt mai de pret ca moastele sfintei Filofteia! De ce nu transplantea astfel de bijuterii direct in vaginul femeilor sa se descurajeze violul si prostitutia din nimfomanie? Ia sa-i propun eu ministrului sanatatii sa faca o semenea minune de transplant pentru Alina Sugaru, ca n-a putut saraca de ea sa se abtina s-o faca si in spatiul public intr-un parc bucurestean! Ar salva biata producatoare de un supliciu de nestapanire a pohtelor izvorate din nimfomanie!