Un produs Blogger.

marți, aprilie 21, 2015

Pentru ce ar mai trebui sa existe pensii speciale, intreaba Klaus Iohannis

3 comments
Intr-o conferință de presă, susținută, luni, 20 aprilie 2015, la Palatul Cotroceni, după consultările cu partidele politice, presedintelui Iohannis i s-a cerut sa comenteze problema pensiilor speciale pe care parlamentarii vor sa si le atribuie din nou, prin modificarea statutului lor. 
Johannis nu s-a rezumat sa raspunda doar, punctual, la intrebare ci a pus sub semnul intrebarii  necesitatea existentei oricarei forme de pensii speciale. Raspunsul ar trebui sa-l dea Guvernul.

„Dacă pensiile se impun sau nu e o discuție care ar fi trebuit să pornească de la situația mai generală, dacă este bine să existe pensii speciale sau dacă nu este bine. Din păcate, constat că iarăși se ajunge la a discuta anumite chestiuni importante foarte personalizat. Ar fi excelent dacă cu această ocazie în Parlament chestiunile ar fi tranșate un pic la modul mai general. (...) Ar trebui să ne gândim dacă pensiile speciale ca și formă trebuie să existe, pentru ce ar mai trebui să existe sau dacă se rămâne la sistemul general. Aștept cu mare interes această chestiune să fie clarificată de cei care sunt aleși pentru a o clarifica. Politica la modul general în acest domeniu ar fi bine să fie definită de Guvern" 

3 comentarii:

CEZAR spunea...

Fara PENSII SPECIALE..! Astea nu sunt pensii ..ci ..jafuri in banul public !
Contributia ii SFANTA pentru fiecare ....in acelasi timp reflecta realitatea ....!!

Huhu Rezea spunea...

@Cezar
E greu sa se mai dea inapoi de la exceptiile la Legea 263/2010, cum ar vrea Iohannis, dupa ce au fost reintregite pensiile militarilor la nivelul cuantumului unei legi speciale si s-au acordat indemnizatii personalului diplomatic si consular precxum si personalului aeronautic navigant civil.
Ca sa nu mai vorbim de pensiile de serviciu pentru magistrati si consilierii Curtii de Conturi care nici nu s-au desfiintat.

CEZAR spunea...

...daca vrea Klaus..un lucru bine facut ...il face .....