Un produs Blogger.

sâmbătă, mai 02, 2015

Consiluil Legislativ a avizat Proiectul guvernamental la Legii pensiilor militare

6 comments
Scoala de ceramica „M&M Biscu-Horezu”
In data de 22 aprilie 2015, Guvernul a trimis spre avizare Consiliului Legislativ proiectul Legii pensiilor militare. Avizul si observatiile Consiliului au fost comunicate Guvernului inca din 23 04 2015
Din avizul la B123/2015 rezulta ca proiectul guvernamental este similar cu Proiectul B123 inregistrat la Senat. Similar nu inseamna identic.
La proiectul B 123, Consiliul Legislativ a facut o serie de 30 observatii ce tin de tehnica legislativa. Se recomanda reformularea art.28 si 124 , fiind apreciate neclare.
Aceleasi observatii vor fi fost trimise si la Proiectul Guvernului.
Probabil ca Proiectul GUVERNULUI va fi trimis la Senat dupa indreptarea textului, potrivit observatiilor Consiliului Legislativ.
Multa superficialitate la Guvern in redactarea proiectelor de lege!

Cititi Avizul Consiliului Legislativ AICI, emis pe 29 aprilie 2015, publicat pe site-ul Senatului, la initiativa legislativa B123/2015.

UPDATE
Dupa inregistrarea proiectului guvernamental la Senat, existând deja avizul Consiliului Legislativ, Biroul Permanent al Senatului il va trimite de indata la Comisiile permanente pentru aviz si intocmirea Raportului, fara sa mai astepte trecerea termenului de 60 de zile.

In lipsa punctului de vedere al Guvernului,  care nu va sosi vreodata, initiativa B123/2015 nu va putea fi trimisa la comisiile permanente ale Senatului mai devreme de 60 de zile de la data sesizarii Guvernului.

6 comentarii:

Plaiesu spunea...

In acest stadiu se poate intui ce se va intampla cu pensiile "înghetate"?!Se intrevede recuperarea indexarilor sarite?

Unknown spunea...

nu mao carcotiti asteptati sa apara legea asa cum a fost aprobata se cede ca coniliul legislativ a aprobat pe proectul existent in parlament parca voiati doar sa fiti din noi pensionari militari si nu asistati

Unknown spunea...

scuzati redactarea revin nu mai carcotiti ,asteptati sa apara legea aprobata de guvern . , parca doreati sa reveniti la pensii militare sa nu mai fiti socotiti asistati ,,,,,asa ca rabdare

Huhu Rezea spunea...

@Plaiesu
Nu e vorba de intuitie ci de reglementare. Proiectul zice ca si pensiile inghetate devin pensii militare in cuantumul avut in 2010 ca si pensiile recalculate/revizuite.
Incepând cu 2016 pot fi indexate si, nu se stie când, actualizate si recalculate.
Inghetatii ar putea primi si diferenta intre pensia din 2010 si pensia revizuita pe perioada 2012-oct 2013.

Huhu Rezea spunea...

Vorbesc prostii cei care repeta ca papagalii un neadevar...cum ca juristul ANCMRR, comandorul, fost consul militar, C. Alexandru, ar fi avut pensia marita prin recalculare pe L 119.
Comunicatele ANCMRR si SCMD din anii 2012-2015 arata ca domnii din conducerea celor doua organizatii se plang de micsorarea pensiilor militare prin revizuirea Oprea, au fost beneficiari ai L 241/2013 si sunt tare nemultumiti ca in prezent nu li se indexeaza pensiile in plata.
Domnul consul militar este un superprofitor al L 164/2001.

netlimitat spunea...

domnilor, vedeti aici

http://www.senat.ro/legis/lista.aspx?cod=18999