Un produs Blogger.

marți, mai 12, 2015

Inca o gafa a initiatorului Legii pensiilor militare in Expunerea de motive

0 comments
Adrian Nastase atragea atentia, recent, pe blogul sau, ca in Parlament nu mai exista juristi de calitate.
Constatam ca nici la Guvern nu mai exista juristi specializati in tehnica legislativa.
Altfel, cum s-ar explica multimea de observatii din Avizul Consiliului Legislativ si gafa de a da copy-paste de pe Expunerea de motive a Proiectului Dusa, document redactat in 2013 de specialistii din MApN, in conditiile in care s-au  adus câteva modificari esentiale acelui proiect.
De altfel, nici Consiliul Legislativ nu a observat inadvertentele din Expunerea de motive.
In forma finala a Proiectului, Guvernul a introdus art. 124 care da posibilitatea pensionarilor militari sa opteze pentru sistemul de calcul al Legii pensiilor militare sau pentru sistemul public de pensii- Legea 263/2010. Ca urmare a fost modificat si art. 126, nemaiabrogând nicio dispozitie a Legii 263/2010.
Modificare Proiectului impunea si modificare Expunerii de motive? De unde? Au pastrat motivarea de la Proiectul Dusa.

Secțiunea a -a Efectele proiectului de act normativ asupra legislației în vigoare
- Este necesará elaborarea/modificarea următoarelor acte normative:
a) Hotărârea Guvernului nr. 257/2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice – ca urmare a abrogării unor prevederi din Legea nr. 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare, Hotărârea Guvernului nr. 233/2011 privind organizarea şi funcţionarea caselor de pensii sectoriale.

b) elaborate de norme metodologice privind aplicarea proiectului de act normativ, aşa cum sunt prevăzute în proiectul de lege.

Niciun comentariu: