Un produs Blogger.

miercuri, iunie 10, 2015

Criza politica, dar Comisiile permanente ale Senatului continua discutiile pe proiectul Legii pensiilor militare

3 comments

                                                                                                                           Termen Raport
1  L212/2015    Proiect de lege privind      Raport comun             17.6.2015 
                         pensiile militare de stat     (Comisia pentru muncă)        



Deocamdata, aceasta este planificarea de lucru in comisii. Pâna pe 17 iunie se mai pot intâmpla multe. Momentul critic al crizei politice este cel de dupa respingerea motiunii de cenzura. Pentru a scapa de presiunile politiei politice puse in slujba lui Johannis, Coldea nu a uitat de amenintarea lui Ponta ca ar fi trebuit sa-si gaseasca alta slujba daca el era ales presedinte, probabil ca Ponta va alege sa-si dea onorabil demisia din functia de Premier, pentru a se victimiza; nu a cazut prin motiune de cenzura si nici prin suspendare.
Johannis il va desemna premier interimar pe Gabriel Oprea pâna la formarea noului Guvern. 
Se stie ca Oprea ramâne in actuala coalitie guvernamentala atâta timp cât Ponta este prim ministru.
Se creeaza toate conditiile ca viitorul premier desemnat de Johannis sa fie Alina Gorghiu cu Gabriel Oprea vice-premier.
Acesta ar fi scenariul care ar permite PSD-ului un ragaz pentru a pregati alegerile de anul viitor, cu un alt lider daca Ponta nu reuseste sa invinga politia politica.
Se poate alege si varianta unei maxime confruntari politice intre actuala coalitie guvernamentala si sistemul de forta preluat de Johannis de la Basescu. Varful de lance al confruntarii va fi, in aceasta varianta, un nou ministru al Justitiei, respectiv senatorul N.S, spun cei informati; o adevarata sperietoare pentru basistii din sistemul judiciar.





3 comentarii:

mega2005 spunea...

Alina Gorghiu....Prim ministru????....wtf!!??

Unknown spunea...

gata ,s-a terminat balciul pana in toamna , ce o fi vom vedea , asa ca, comisiile pot lucrape legea pensiilor , poate se vor grabi sa o urgenteze , ca la toamna vipera ai de gorghiu iar va face valuri , si poate dl ponta va face totul ca sa le ia orice posibilitate de aca serpii sa mai iasa la drunul mare deci cu bine si vesti bune , dle huhurez

socru' lu' socrate spunea...

@mega2005
Dupa un PM ca E.Boc,in Romania poti sa pui prim ministru si o tufa de leustean ca nu va fi sub standarde.