Un produs Blogger.

luni, august 17, 2015

A aflat si seful Oficiului Juridic al ANCMRR ca se recalculeaza toate pensiile militarilor

72 comments
Noua arhitectura din portul Hamburg


Sunt cunoscute comentariile domnului Cdr(r) Constantin Alexandru in care sustinea, si dupa adoptarea Legii Pensiilor Militare de catre Parlament, ca pensiile recalculate/revizuite in baza Legii 119/2010 si OUG nr.1/2011 nu este cazul sa mai fie recalculate, inca o data, in baza Legii 223/2015. Noroc cu intâlnirea de la sediul Asociatiei cu directorul Casei Sectoriale de Pensii a MApN, dl col Luca Constantin, ocazie cu care a aflat si domnia sa ca se  recalculeaza toate pensiile militarilor, redevenite pensii militare prin art. 109 alin.(1) al Legii 223/2015. Domnul director a mai informat ca Ordinul Comun cu procedura de recalculare/revizuire va fi elaborat imediat dupa promulgarea legii. Sa vedem....ca a cam trecut o luna de la promulgare.

COMUNICAT Nr.18 din 21.07.2015

Stimați camarazi,
Astăzi, 21.07.2015, la sediul central al Asociației a avut loc, la cererea conducerii ANCMRR, o întâlnire cu directorul Casei de Pensii Sectoriale a M.Ap.N., dl. col. Luca Constantin.
Subiectul întâlnirii a fost discutarea, pentru o mai bună înțelegere, a unor prevederi ale Legii pensiilor militare de stat, aprobată de Parlament și aflată la Președinția României, pentru promulgare.
Din discuțiile purtate a rezultat că dispozițiile noii legi, care prevăd recalcularea tuturor pensiilor aflate în plată, asigură menținerea cuantumului favorabil beneficiarului și sunt condiții ca foarte multe din aceste pensii să fie mai mari decât cele actuale. De asemenea, sunt prevederi care asigură recuperarea sumelor din pensii reținute ilegal prin legislația anterioară.
În ce privește modalitatea de recalculare, aceasta va fi detaliată prin Normele de aplicare ce vor fi întocmite imediat după publicarea legii în Monitorul Oficial.
Vă vom ține la curent cu evoluția situației noii legi a pensiilor militare de stat. Oricum, sunt garanții că  nimeni nu trebuie să fie îngrijorat.
Șeful Serviciului Juridic,
Cdr.(rez) Constantin  Alexandru

72 de comentarii:

Unknown spunea...

domnule H .acest domn alexandru zice ca normele de aplicare se fac IMEDIAT UPA PUBLICAREA IN MONITORIUL OFICIAL, cum vine asta ? legea a fost publicata asa ca ce spune acesta nu se pupa cu ce spune legea ,, sau nu am inteles eu bine . inca ceva ar mai fi ca cei dela casa de pensii zic ca vor creste unele pensii ..... care si pe ce se bazeaza ...vorbe ,vorbe mai bine sa stabileasca cum se intocmeste dosarul de pensie dupa noua lege fiindca se vor depune cereri chiar cu 4 ianuarie ,, ca si asa dau decizii dupa multeeeeeee luni ,

Huhu Rezea spunea...

Nu CA spune ca normele vor fi editate ime diat dupa promulgare , ci directorul Casei de Pensii.
Nu este nicio problema daca normele vor fi publicate mai devreme decat prevede legea.

Unknown spunea...

Buna ziua ,
Domnule Huhurez, va rog respectuos sa mai precizati inca odata ce se intampla cu cei care au realizat stagiu de cotizare dupa trecerea in rezerva.....spre exemplu eu....am trecut in rezerva in anul 2011 cu pensie de invaliditate cu drept de munca 4 ore. De atunci, muncesc legal , cu contract de munca . Perioada din 2011 pana in prezent si cea pe care o sa o mai adun pana la limita de varsta , respectiv 60 de ani unde se va contabiliza...?......la pensia militara .....sau voi benecifia de o pensie ,,civila,,....la implinirea varstei ? Multumesc foarte mult !

CEZAR spunea...

Pensie Civila ..Leano ..atunci cand iti vine ..sorocul ....

Huhu Rezea spunea...

@Elena Gogu
Intrebarea ar fi de ce nu v-ati recalculat pensia pâna acum cu stagiile realizate dupa anul 2011, in baza art.107 din Legea 263/2010.
Nu este târziu nici acum sa depuneti cerere in baza aceluiasi articol pentru stagiile realizate din 2011 si pâna in august 2015. Pana la 31 decembrie va pot recalcula pensia, ca nu sunt asa de aglomerati. Vedeti pasii pe care trebuie sa-i parcurgeti aici.
http://www.huhurez.com/2011/05/pasii-de-urmat-si-model-de-cerere.html
Pentru cele 4 luni ramase din 2015 formulati cerere de recalculare dupa 01 01 2016, ca sa beneficiati de recalcularea pensiei pe noua lege, potrivit art. 109 alin.(3) NU uitati ca in cerere sa va exprimati si optiunea pentru cele 6 luni consecutive din ultimii 5 ani din care se va stabili baza de calcul a recalcularii.
Pentru stagiile pe care le veti realiza dupa 01 01 2016 va deschideti un nou drept de pensie civila la Casele teritoriale de pensii.

Unknown spunea...

domnuleH vedeti ca au inceput cei de la postul de televiziune B1 un asalt nou asupra pensiile militarilor , asi fi curios sa stiu pe ce iau aceia salariu . ce muncesc ei acolo .li se zice ziaristi , acum il ataca din si pe dl isaresucu , cchiar in liberyatile astea au dreptul sa spuna orice bazaconie ? nici chiar asa , dar de aceea ar trebuii sa fie cumva pusi la punct ,de o lege sau cum ce libertate o mai fii si asta .cu ce drept ii judeca ei pe toti si toate?

Anonim spunea...

MOD DE ADRESARE AL UNUI ADMIN posesor de R-26XXL

"R-26500 18 august 2015, 09:45 catre Anonim18 august 2015, 04:44

In legatura cu aprecierile pe care le faci la sfasit!Bai,idiotule! Comunicatul ANCMRR este adresat in exclusivitate, analfabetilor!"......si etc,etc
...............
Ma bucur ca aici huhurezul pastreaza buna cuviinta si limbajul civilizat.Nici eu nu sunt "usa de biserica" recunosc,dar totusi nu m-am exprimat in asemenea hal niciodata desi sunt un simplu cititor nu "ditamai" admin de blog.Si atunci ce pretentii sa mai avem de la unii ca astia carora le lipsesc "tigle la mansarda" si mai au si "cerfiticat" :):)

Anonim spunea...

....si mai sunt si ELITA??(oare??)..... si mai au si titluri bombastice din care cuvantul "exterminare" nu lipseste,citez:
....."respectiv celor care se mai opun încă experimentului de exterminare"......

Oare chiar asa sa fie sau unii sunt "dusi"? Decat asa mai bine lipsa

Si ca sa "ne radem":):) Un articol are titlul urmator:
citez
"Sadismul cinic a lui Gabriel Oprea...." bla,bla
eu nefiind admin de blog R-6969 si nici "telectual" potecar as fi scris:
"Cinismul sadic al lui......bla,bla
Cu stima pentru oamenii de bun simt
DC

Anonim spunea...

Domnu huhu...nu puteti sa bagati pe blog si niste"emoticoane" mai ales cel care se tavaleste de atata ras?...ca sa ma pot exprima mai bine?
Ca daca reusiti ati dat lovitura, loviturii, blogurilor.

Huhu Rezea spunea...

@Corleone
Asa e, cum zici. Dar nici d-ta nu te lasi mai prejos.
Acela e stilul care place militarilor care s-au manelizat. Dovada ca, in ultimele luni, blogul potecarului a avut trafic mai mare. Place stilul prapastios, alarmist, nedocumentat, zvonistic.
@Nedelcu
In fond, acele posturi de televiziune exprima pozitia oficioasa a institutiilor care le stipendiaza. Nu poti sa interzici prin lege asemenea opinii. Solutia este dreptul la replica nefolosit de reprezentantii asociatiilor de rezervisti.

Mitica spunea...

Toata gargara asta ....ca a redevenit pensie militara.......spuneti-mi si mie....pana acum nu scria pe cupon......colonel (r) vasile popescu......ce va tot bateti cu caramida ca dom dogaru ...cu pensie sociala....pe 263..pe 223...tot militara era....si va fi.

Anonim spunea...

@huhu
nu astept raspuns,dar va raspund desi nu ati cerut

da are trafic pentru ca a intaratat oamenii care nu erau informati(o perioada) dar acel blog este deja mort(doar ca inca nu a aflat) si veti vedea ca in curand.....r-6969 dispare in neant.acel blog daca nu ofera informatie ci doar ura si dezbinare nu poate rezista,nu are cum.
DC
oricum ca admin de blog sa raspunzi in termeni de"Bai idiotule" unui oarecare postac, eu nu accept sub nici o forma.Cu atat mai mult cat acel "admin" ii incarca portbagajul lu' dogaru(ca o sluga) cu sticlele de vin ramase nebaute dupa chiolhan, la hotel Muntenia Pitesti acum cativa ani,crezand ca va fura startul.L-a furat apostol hi,hi!!.Atunci iubea scmd.acum NU!! ei bine eu nu vreau sa aud de asemenea zisi "oameni"
@huhu
as fi postat toate cele de mai sus pe blogul r-6969 pentru ca am spus doar adevarul, dar n-am nici o sansa

Anonim spunea...

@huhu
o sa te sune pe mobil sa-ti spuna sa stergi.....eu n-am pile! asta e.

Unknown spunea...

Buna ziua,
M-am pensionat in1998. Am continuat sa lucrez la privat. Am valorificat 10 ani si am mai lucrat ulterior 2ani si 5 luni. Am vechime cumulata 47de ani. Va rog sa-mi spuneti cum e mai bine sa procedez:
1.Sa valorific pana la 31.12.2015 vechimea de 2ani si 5 luni;
2. Sa o valorific dupa 01.01.2016 odata cu recalcularea pensiei conform L223/2015;
3. Sa optez pentru deschiderea pensiei civile.

Unknown spunea...

domnule H ,va stimez de multa vreme pentru rabdarea de care dati dovada in a orienta pe toti in problemele pe care le ridica , dar nu cred ca POSTUL ACELA b1 emite opinii . acelea nu sant opinii ,nu fac decat sa improste cu noroi , cum adica ei au opinia ca trebuie sa descospire vreun ofitar acoperit de acum sau de alta data? cu ce drept ,? dar.drept la replica ar f sa il bage la beci ca i-o fi cald ,, pentru militari da sa fie o replica si sa ii intrebe ce hram au purtat ei inainte de 89,ar fi interesant ca PREA VOR SA STIE EI DE TOTI va saluta alexandru ,

Huhu Rezea spunea...

@Ungureanu
Dupa 01 01 2016 cei 2 ani si jumate nu mai fac niciun ban daca ii adaugati la cei 45 de ani vechime cumulata.
Dupa 01 01 2016 va adresati Casei Civile de Pensii la care sunteti arondat cu domiciliul.

Anonim spunea...

@ungureanu
si daca ar face,ar face un mare ZERO!!...cei 2 ani si jumatate....cam cat o cutie de chibrituri.Credeti ca are rost??
DC
Ca o gluma: va costa biletul de autobuz dus intors la Casa de Pensii cat "adaugarea" la pensie pe un cincinal:):)
.....si sa nu va suparati!

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
karadeniz spunea...

@ Huhurez&Elena Gogu
Zice moș alecu pe contul său de facebook și cam are dreptate, probabil nu ați sesizat că e vorba de pensie de invaliditate:
”Împricinata are pensie DE INVALIDITATE
- stagiile ulterioare se adauga NUMAI la PENSIILE PENTRU LIMITA DE VIRSTA (art.107 (4)/l.263.2010)
- stagiile ulterioare realizate de pensionarii de invaliditate se adauga (se fructifica) la data transformarii pensiei de invaliditate in pensie pentru limita de virsta (art.82 si art.97/l.263/2010 ... atentie , mai ales , la art.97 (2))
- pensiile de invaliditate NU se recalculeaza (art.112 (2)/l.223/2015) decit in situatia modificarii incadrarii in alt grad de invaliditate
- pensiile de invaliditate nu se recalculeaza in nici un fel ... nici chiar conf. acelui art.109 (3)/l.223/2015 invocat de tine
- impricinata ramine cu pensie de invaliditate pe l.263/2010 pina la implinirea virstei standard pentru primirea pensiei pentru limita de virsta
- pensia de invaliditate a impricinatei poate fi transformata in pensie pentru limita de virsta si cu 5 ani inainte de implinirea virstei standard ... cu conditia sa fi acumulat stagiul de cotizare complet
- dupa ce (ABIA DUPA CE) pensia de invaliditate a impricinatei va fi transformata in pensie pentru limita de virsta (pe l.263/2010) , daca are cel putin 10 ani vechime in serviciu , va putea face cerere la CPS pentru a i se stabili pensie militara (pentru vechimea in serviciu) (art.19/l.223/2015) . Pentru restul "vechimilor" impricinata va ramine cu pensie in sistemul public . ”

Mihai spunea...

pensia militara ” se recalculează potrivit prevederilor
prezentei legi, în raport cu vechimea valorificată prin ultima decizie de
pensie”.

Pensia de serviciu (militara) se calculeaza in conditiile art.23 doar pentru perioadele in care beneficiarul s-a aflat in serviciu in una din pozitiile mentionate la art 3.a,b,c,e.

”vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie” inseamna vechimea doar ca militar in serviciu specificata in ultima decizie de pensie. Aceasta poate sa cuprinda simplu doar perioada activa sau poate fi un cumul de perioade (perioada activă+perioada de rechemare in serviciu,mobilizare-concentrare )si atunci rezulta vechimea totala ca si militar care se gaseste stipulata/materializata doar pe ultima decizie de pensie asta deoarece rechemarea in serviciu,concentrarea-mobilizarea sint actiuni desfasurate ulterior deschiderii dreptului de pensie.
Expl. Daca acum vom fi concentrati sau rechemati in serviciu pe o perioada de un an de zile ”vechimea valorificata pe ultima decizie de pensie” va fi stipulata in decizia intocmita dupa lasare la vatra prin adaugarea acelui an de de concentrare sau rechemare in serviciu.Aceasta va fi ”vechimea valorificata in ultima decizzie de pensie ” și nu are nimic comun cu vechimea realizata in sistemul civil dupa trecerea in rezerva.

Perioada de vechime în activitate desfasurata in sistemul civil cu contributiile aferente după obtinerea pensie militare de serviciu se calculeaza separat conform prevedrilor L 263 si anexelor privind grupele de munca atasate acestei legi (263) ,etc si se adauga ca vechime in munca la vechimea ca militar activ fiind recunoscute prin protocol de ambele sisteme de pensii. Valoarea pensiei pentru activitatea desfasurata in sistemul public(civil) se calculeaza cu formula prevazuta la L 263 doar pentru stagiul desfasurat in sistemul civil si se adauga la valoarea pensiei de serviciu militare.

Interpretarea ca ” vechimea valorificată prin ultima decizie de
pensie” constitue insumarea vechimii ca militar si a vechimii din sistemul civil pentru formula de calcul de calcul a pensiei militare (ambele vechimi calculate cu aceeasi formula) este eronata si ar produce efecte de neconstitutionalitate a art de lege deschizînd totodata cutia pandorei pentru similarii din civil care pot cere acelasi sistem de calcul ca in legea 233.

Se aplica aceeasi formula de calcul (conf L 263) si se considera vechime totala in munca (militar +civil) conform ultimei decizii de pensie doar pentru cei care in perioada de gratie de trei ani opteaza pentru L 263.

fiducius55 spunea...

Casa de Pensii Sectorială a M.A.I.
Buletin informativ din07.05.2015
Având în vedere cererile persoanelor care beneficiază de plata drepturilor prin Casa de Pensii Sectorială a M.A.I. referitoare la aplicarea prevederilor noii legii a pensiilor militare, vă comunicăm următoarele:La data de 27.07.2015, a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat,care , potrivit prevederilor art. 123,va intra în vigoare la data de 01.01.2016.
La art.60 din Legea 223/2015 este reglementată
procedura de actualizare a cuantumului pensiilor militare,
la cererea persoanelor alecăror drepturi de pensie au fost deschise înainte de intrarea în vigoare a legii .
De asemenea, art.109 din lege, prevede că pensiile recalculate în baza Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, pensiile revizuite conform O.U.G. nr. 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională pensiile stabilite în baza ,Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, pensiile plătite în baza Legii nr. 241/2013 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi pensiile stabilite în baza Legii nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, devin pensii militare în înţelesul Legii nr. 223/2015 şise recalculează potrivitivit prevederilor prezentei legi, în raport cu vechimea valorificată prin ultima
decizie de pensie.
Procedurile de actualizare şi recalculare se stabilesc prin ordin comun al conducătorilor instituţiilor din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale, care se emite în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a legii.
Numai după emiterea ordinului comun, Casa de Pensii Sectorială a M.A.I. va dispune măsuri pentru îndeplinirea obligaţiilor legale, sens în care va infororma persoanele beneficiare de necesitatea depunerii cererilor prin intermediul site ului M.A.I. şi al Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere,de a informa persoanele beneficiare de necesitatea depunerii cererilor prin intermediul site ului M.A.I. şi al A sociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din M.A.I..
Cu stimă,D I R E C T O R Chestor de poliţie Dr. MUNTEAN LUCIAN

Huhu Rezea spunea...

@AVIANYC
Reproduci o interpretare aiuritoare referitoare la sintragma„ vechimea valorificata in ultima decizie de pensie” din art. 109 alin.(1). Nu cred ca-ti apartine si ma gândeam s-o sterg pentru a nu-i bramburi pe cititori, Daca s-ar fi dorit o asemenea interpretare s-ar fi spus vechimea in serviciu din ultima decizie de pensie.

@karadeniz
Nu am cont Facebook ca sa citesc productiile Alecului. Am citit câte ceva din ce mai scrie ca anonim sau ca Dorel pe blogul de la Curtea de Arges.
Partial are dreptate, am fost neatent, când spune ca pensiile de invaliditate nu se recalculeaza pentru stagiile ulterioare decât când devin pensii pentru limita de vârsta, dar as sublinia ca ele devin pensii militare pentru limita de vârsta in conditiile si la vârstele stabilite de Legea 223/2015, nu de Legea 263/2010.
Articolul 109 alin.(!) spune ca pensiile militarilor, politistilor.... deci, indiferent daca sunt pensii de serviciu, de invaliditate sau de urmas, devin pensii militare si se recalculeaza potrivit vechimii valorificate in ultima decizie de pensie. Ca sa inteleaga si domnul care punea stegulete pe hartile de stat major, toate pensiile platite in prezent de Casele de Pensii Sectoriale devin, incepând cu 01 01 2016, pensii militare si se recalculeaza la termenele diferite stabilite de lege.
Unde vede acel facebookist adverbul „decât” in articolul 112? Acest articol da posibilitatea ca pensiile de urmas sau de invaliditate sa fie recalculate mai devreme decât celelalte mentionate in art 109, daca dupa 01 01 2016 se modifica numarul de urmas sau se modifica gradul de invaliditate. Articolul 112 are intelesul logic ca odata cu recalcularea pentru modificarea numarului de urmas sau a a gradului de invaliditate se face si recalcularea pensiei in algoritmul noii legi, asa cum se recalculeaza si pensiile in plata prevazute in art.109 alin.(1) daca se depun documente nevalorificate pâna la 31 12 2015, art 109 alin.(3) A tras cineva concluzia per a contrario ca pensionarilor platiti prin Casele Sectoriale care nu depun astfel de documente nu li se vor recalcula niciodata pensiile dupa algoritmul Legii 223/2015? Nuuu! Si... daca a facut-o, a gresit.
In concluzie, si pensiile de invaliditate sau de urmas, platite de Casele Sectoriale, devin pensii militare in intelesul Legii 223/2015, de la 01 01 2016.
Doamna Gogu isi va adauga stagiile ulterioare pensionarii când va transforma pensia militara de invaliditate in pensie pentru limita de vârsta, potrivit vârstei corespunzatoare datei nasterii din Anexa de la Legea 223/2010.

Anonim spunea...

@avyanic
are dreptate huhu sa va tot repete:
vechime cumulata,vechime cumulata,vechime cumulata.... etc.Hai ca-i simplu,ce naiba!
Capisci??
DC

Anonim spunea...

@avyanic
....si cititi art 3 integral mai ales litera "f",nu pe bucati si va veti "lumina"
cu stima

Anonim spunea...

M-apuca dracii!!!
Ge..olescu asta are "dambla" pe G..oprea....amandoi cu "G",,ma rog geolescu nu conteaza....Goprea,DA!
Oare cum ramane cu ratiunea??Si cand e bine tot nu-i bine?
DC
PS oricum geolescu se lauda ca are ranita pregatita,a deschis lista de semnaturi pentru plecarea "la lupta" si a constatat dupa 2 luni ca a semnat-o singur.Ce mishto!!
mai greu e s-o inteleg pe aia cu "exterminarea militarilor" ....o fi vreun Birkenau,ceva? ca ma ia cu frica,,,,,vai ce frica imi este:):):)

CEZAR spunea...

Baa Pyloate ..daca nu le faci si SCHEMUTA ..degeaba ..baaa....!!!

Anonim spunea...

si sa nu uit sa ma exprim ca Olescu pentru Olescu/r-...6969 unui oarecare postac
....Bai idiotule!!
frumos nu-i asa? "domnule" olescu!
PS ...si nu era vorba despre mine ca eu sunt/si ma semnez intotdeauna DC.Intre timp epitetul care caracterizeaza, caracterul admin-ului a disparut ca prin farmec.Hai ma chiar asa??

Mihai spunea...

@ Cezar
Vrei si o schemută. Uite aici.
Sa presupunem ca după iesirea la pensie din serviciul militar RH si mos Alecu împreuna cu un vecin al lor la fel de hîtru (dar civil) s-au angajat la o firma ”agenti de paza” (ai democratiei sa nu inteleaga ca-i subestimam).
După zece ani ies definitiv la penzie toti trei.
RH si mos Alecu se vor alege (spera ei si altii) cu o pensie militara calculata integral pe formula L223 la vechimea rezultata din vechimea ca militar plus vechimea din sistemul civil.
Vecinul lor civilul pentru aceeasi munca si acelasi salariu se va alege cu o pensie calculata pe 263 evident cu alte cifre la total drepturi.
După ce primesc toti trei pensia si se confeseaza intre ei ,nevasta vecinului civil ,avocata de meserie o sa-i sara tandara si o sa zica ,păi cum se poate asa ceva , este neconstitutional,discriminare. Fuga la trebonal cu cerere de judecare a cazului la curtea constitutionala.
Ei cum crezi ca vor interpreta magistratii,precum Huhurez si altii sau in spiritul legii, mai ales ca legea nu face referire si nu foloseste alti termeni decit cei militari (cazoni).
Sunt inca multi care au in ultimele deciziii vechimi cumulate, in special generalii si altii de nelipsit ai sistemului rechemati in activitate sau cei pentru care am tot respectul trecuti prin razboi,lasati la vatra ,judecati,reincadrati ca militari activi,etc,etc.
Normal ca s-au folosit termeni precum vechime in munca sau cumulata atita timp cit L263 isi mai face efectul si asupra militarilor prin dreptul de optiune in cei trei ani.

CEZAR spunea...

Baaaa Pyloate...baaa ..eu am zis SA LE FACI ...nu sa-mi FACI ..SCHEMUTA !
Pentru mine ii clara treaba precum...cristalul....da ce te faci cu aia care spera sa mai bage la penzia militara si cativa anisori facut ca boacner de noapte pe la proprietatile capitalistilor ...sau si mai grav...ce te faci cu fetitele aleaq cu fusta in ...gat ...care au intrat in Arnata ..pe filiera INDECENTA ..direct ..maiorese ..colonelese etc ...hai sa te aud ...

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

Sa stii ca vechimea realizata inainte(mai ales in perioda aia ” interzisa la povești in public”) de scoala militara s-a luat in considerare la cei care au dovedit cu carte de manca. Cel putin asa era inainte de revoltă.In rest munca de cadrist . Nu am auzit sa se fi luat insa in calcul la pensia militara vechimea din civilie realizata după lasarea la vatra desi batul prin gard a fost bagat de mai multe ori. Acum chiar ei, cred ca s-a și realizat. Sa asteptam ordinul comun care va fi emis in termen de 90 zile de la data intrarii legii in vigoare adica la anul din 01 ian pina la 31 martie.

Huhu Rezea spunea...

@avianyc si @Cezar
Stati la fel de prost cu logica juridica precum facebookistul Alecu.
Voi speriati militarii ca le vor fi scoase stagiile civile din ultima decizie de pensie, ca militar, pe Legea 263/2010, el sperie militarii cu pensie de invaliditate si urmasii militarilor pensionari ca pensiile lor nu vor deveni pensii militare de la 01 01 2016 si ca nu se recalculewaza.
Cititi voi bine,bine toate alineatele articolelor 109 si 110 si apoi comentati.
Doar stagiile civile care se vor realiza dupa 01 01 2016 si cele anterioare intrarii in vigoare a legii, omise din cererea de recalculare reglementata de art 109 alin. (3), nu vor mai putea fi valorificate in deciziile de pensii militare, ci la Casele teritoriale de pensii.
De altfel, punctajul pentru stagiile ulterioare, adaugate, potrivit art.107 din Legea 263/2010, la pensiile militarilor in plata la 31 12 2010, a fost calculat la stagiul complet de cotizare de 20 de ani, ca in Legea 119/2010.

CEZAR spunea...

Hu..om sta noi prost la juridice ..dar la logica te cam batem....
Aprops! Care-i deosebirea intre stagiile ..omise si dupa ..2016 pentru ca acestea sa nu mai fie bagate si cele care sunt deja bagate .....???

emillian123 spunea...

Pt. Puiu Gheorghe: Vecihimea "valorificata"din decizia de pensie anterioara=adica TOATA vechimea folosita la stabilirea pensiei initiale-pe baza legii 164/2001 (si a legilor anterioare acesteia); de ex. in cazul meu (in ordine cronologica): cateva luni de activitate in "civilie", perioada de militar in termen -de 1 an si 4 luni, facultatea militara si perioada de cadru militar, pana la pensionare + anii corespunzatori grupelor de munca(deosebite)+0.1 / an * nr. de ani de grupa de munca(de ex. =0.1*18 ani=1.8=transformati in 1.8 % adaugate la vechimea aratata mai inainte)=toate aceste periode au fost adunate, constituind "vechimea in serviciu" *2 % /an, la care se adunau % pt. pensia suplimentara: 3 ,6 sau 9 %-dupa caz. Rezultatul- (unul fictiv...)sa aproximam: 85% era "vechimea valorificata"in decizia de pensie ( pe legea 164/2001) ,iar pensia bruta era egala cu: solda lunara bruta * 85 %, la care se adauga OMM I-III,dupa caz.

Anonim spunea...

@cezar
art 25 este clar si nu iti da dreptate. citeste-l!!.....in afara faptului ca este prevazut la un alt art... ca se ia in calcul vechimea din ULTIMA decizie de pensie.
salut!

emillian123 spunea...

Pt. Don CORLEONE: "vechimea valorificata"din TOATE DECIZIILE primite in anii recalcularii 2011-2013 a fost asa cum am aratat mai sus; casa de pensii NU POATE "UMBLA" la aceasta, asa ca discutia -cred ca e terminata...!

CEZAR spunea...

Baaa..Pyiloatee ..fa-le Schemuta ...in culori ....

Huhu Rezea spunea...

@Cezar
Stagiile valorificate intr-o decizie de pensie nu mai pot fi scoase de acolo decât daca se demonstreaza ca au fost introduse fraudulos.Or, stim bine ca stagiile ulterioare au fost introduse in Decizia de pensie pentru militari in baza L 263/2010 si au fost calculate potivit HG 257/2011 art. 134.
Legea 223/2015 prin art.109 alin.(3) da posibilitatea temporara ca si ultimele stagii civile, realizate pâna la 31 12 2015, sau altele mai vechi, sa fie incluse in decizia de pensie militara pentru ca au acelasi regim juridic cu cele valorificate deja. Termenul pâna la care se pot valorifica acele stagii este, probabil, data emiterii deciziei de recalculare in baza noii legi.

Anonim spunea...

.......iar fractiunile de an ce depasesc 6 luni "se rotunjesc la un an,restul se neglijeaza" citat din lege. De fapt nu este o noutate,asa a fost intotdeauna in toate legile de pensie,civile sau militare
@emillian
cred ca ai face bine sa-ti recalculezi vechimea in CD daca ai 18 ani efectivi.Ai gresit!Nu-ti suna mai corect 4,5 ani??

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...


Se ia in calcul doar vechimea din civilie anterioara scolii militare dovedită cu acte legale.
Aceasta vechime plus vechimea ca si cadru militar activ constitue vechimea in serviciu supusa formulei din L223.
Vechimea de dupa lasarea la vatra cu drept de pensie(deschiderea dreptului de pensie militara) se supune regulilor L 263 iar calculul pensiei se face după metodologia acestei legi.
Insumate cele doua stari dau pensia totala si vechimea totala.

Huhurez, nu pot sa vad ce debiteaza alde mosul autoexilat pe fb deoarece spre linistea mariei sale a butonat blocare.Ma gîndesc cum se vor cruci ”pretenii” de pe acolo cind ii citesc monologurile prin care trocaie maidanezii. O sa-l banuiasca ca fiind scapat de la 9 sau de pe RH?
Asa ca exprim pareri personale. Timpul va dovedi daca afirmatiile sunt corecte sau nu.

Anonim spunea...

vad ca tot aduceti vorba de acel "vestit" Ordin Comun:
Pai sa va spuna mosu'(ptiu drace ca nu sunt eu "ala"!!)
Ordinul va fi gata cu mult inainte de 01.01.'16Dupa aceasta data va trebui doar datat,semnat,stampilat si publicat.Si se va intampla spre sf lunii ianuarie(ca sa nu bata la ochi ca apare prea devreme)
Si o mica intrebare ca m-au innebunit "unii" cu "recalcularea" si "actualizarea"
Nu cumva recalcularea implica si actualizarea?
Nu cumva termenul "actualizare" se refera doar la actualizarile ulterioare?
Nu cumva nu intamplator legea salarizarii intra in vigoare tot cu 01.01.'16 ?
Nu cumva la intrarea in vigoare a legii salarizarii se actualizeaza indicii de functie grad/solde...etc si la mapn si la mai,sri,spp,....etc?Nu conteaza ca in plus sau in minus.Se considera actualizare? Se considera!!
Odata ce intra in vigoare o noua lege a salarizarii.....voi ce credeti?
DC
asta am spus-o doar ca sa citeasca unii detinatori de blog"ghita contra",cat sunt blogurile lor de inutile si mai grav,..DAUNATOARE!

Huhu Rezea spunea...

@Corleone
Se poate spune si asa... ca o actualizare a coeficietilor de ierarhizare ai soldei de grad de la data pensionarii si a mediei coeficientilor soldei de functie pe 6 luni consecutive din ultimii 6 ani de activitate cu noua valoare de referinta, cu care se va face prima majorare de dupa 2016 a soldelor activilor, valoreaza cât o recalculare a pensiilor militare.
Urmatoarele actualizari ale pensiei militare se fac numai pentru diferenta dibtre noua valoare de referinta si cea anterioara, asa cum s-au facut actualizarile si pe Legea 164/2001.

Mihai spunea...

@DC
Legea este destul de clara . Ceeace ii poate pune in aplicare prevederile este incoerenta si inconsecventa guvernatilor. Legea salarizarii este mai mult o ”magie neagra” menita sa atraga alegatori. Deja o dau pe bîjbiiala in fata presiunii bugetarilor. Daca ieri justificau banii pentru marirea la medici prin introducerea cardurilor de sanatate, astazi au schimbat macazul si au cedat procentul de reducere Tva de la 19 la 20%. Asa ca, codul fiscal va trece cu reducerea de 20 in loc de 19, exact cit sa acopere marirea de 25% pentru medici.
Profesorilor li s-a promis rezolvare, dar atentie,cind vor fi bani .
Si cînd vor fi bani? Nu cumva cînd se vor ciupi ceva de pe la apărare si ordine publica ?
Dar au cerut si altii in afara de medici si profesori . Li s-a promis si lor dar tot cind vor fi bani.
Ei pe motivul ”cînd vor fi bani ” se poate complica si punerea in aplicare a L 223.
Este bine ca presedintele a promulgat legea si nu a intors-o in parlament sa se amestece in balamucul revendicarilor ce vor fi cerute guvernului in urmatoarea perioada. In mod sigur la multi parlamentari si la unele partide le-ar fi dat de gindit in actual context si cine stie cum se finalizau discutiile la reluarea discutiilor pe lege.La multi era mai importanta atragerea de capital politic functie de blamul societatii civile.

Unknown spunea...

Buna ziua,
Pentru domnul Huhurez,
Am urmarit cu interes dialogul dumneavoastra cu stimabilii nostri colegi si am tras urmatoarele concluzii:
-dupa data de 01.01.2016 voi face demersuri ca in baza art.110 alin. 3 din Legea 223/2015 pensia mea de invaliditate sa fie actualizata si recalculata dupa ce am ales 6 luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate si dupa ce am anexat documentele cu stagiile nevalorificate din viata civila,
-stagiile de cotizare realizate dupa data de 01.01.2016 vor face obiectul deschiderii unui drept de pensie civila dupa ce voi indeplini conditiile din Legea 263/2010, respectiv cel putin 15 ani de cotizare si varsta standard de pensionare corespunzatoare anului de nastere .
Va multumesc foarte mult pentru disponibilitatea pe care o aveti in a ne informa corect .

iceparu spunea...

Propunere@Huhurez sa se intalneasca cu Ordinul militar intr-un loc inchis si sa nu fie lasati sa iasa pana nu ajung la un consens.Cu atatea contre inebuniti lumea.

Huhu Rezea spunea...

@Gogu
Actuala dvs. pensie de invaliditate devine pensie militara de invaliditate, in acelasi cuantum, in baza art.109 alin.(1) si se recalculeaza in sistemul militar potrivit art. 110.
Raspunsul pe care vi l-am dat nterior era valabil daca aveati pensie pentru limita de vârsta.
Acum nu pot sa va spun decât ca adaugarea stagiilor ulterioare, dar pâna la 31 12 2015, la decizia de pensie militara depinde de momentul in care impliniti vârsta standard de pensionare, functie de data nasterii din Anexa la Legea 223/2010. Daca impliniti vârsta standard inainte de termenul din art.110 alin (2) este posibil sa va permita valorificarea acelor stagii la recalcularea pensiei miliyare pentru limita de vârsta.
Daca va recalculeaza pensia de invaliditate in baza art 110, inainte de implinirea vârstei standard, cred ca solutia este sistemul public de pensii pentru intregul stagiu ulterior pensionarii.

R-26500 spunea...

Pt. "optimistii" care barfesc pe aici! Sa il citam pe gazda acestui blog: " toate pensiile platite in prezent de Casele de Pensii Sectoriale devin, incepând cu 01 01 2016, pensii militare si se recalculeaza la termenele diferite stabilite de lege".

Ati inteles pana la urma ce va spune gazda blogului, stimati"optimistii"? Va traduc eu in stil vanatoresc:

"Pensiile personalului pensionat inainte de 01.01.2016 devin pensii real militare numai dupa recalculare, numai ca aceste pensii se recalculeaza la termenele diferite in functie de data pensionarii, astfel:

- in cursul anului 2016 pt. personalul pensionat incepand cu anul 2011 (Art. 110/2);
- la o data necunoscuta pt. personalul pensionat inainte de anul 2011, care depinde exclusiv de aplicarea Art. 109 (2) si care poate sa dureze 2 ani, 20 ani sau o eternitate".

Regret ca v-am stricat "optimismul"! Dar este singura tema in care si gazda acestui blog sustine acelasi lucru. Pasiuni sau sentimentalisme pot fi multe, dar logica este totusi una singura.

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

R 26500 - du-te la pshihiatru sa-ti scoata fluturii,pasaricile ,porumbeii,etc. ca sa te poti conecta la textul legii.
Avem mare noroc ca Ponta nu a demisionat la ”cererea”ta si ca Iohan a promulgat legea si nu a retrimis-o in parlament tot la cererea ta și nu numai.

R-26500 spunea...

@ avianyc miercuri, 19 august 2015, 19:51:00 EEST. De acord, insa numai dupa ce depistezi in textul legii termenul CONCRET la care ti se va recalcula TIE pensia! Daca NU esti capabil il depistezi si precis NU esti intrucat NU ai ce depista, dumneata ar trebui sa mergi la psihiatru!

Iar daca cunosti precis ca NU exista alt termen decat cel iluzoriu precizat la Art. 109 (2) si care este o simpla mistocarie si himera la adresa celor pensionati pana in 2011, ti-as recomanda in prealabil si o cursa de demitomanizare!

Mihai spunea...

@ R 26500
Legea este destul de clara . Ceeace ii poate pune in aplicare prevederile este incoerenta si inconsecventa guvernatilor. Legea salarizarii este mai mult o ”magie neagra” menita sa atraga alegatori. Deja o dau pe bîjbiiala in fata presiunii bugetarilor. Daca ieri justificau banii pentru marirea la medici prin introducerea cardurilor de sanatate, astazi au schimbat macazul si au cedat procentul de reducere Tva de la 19 la 20%. Asa ca, codul fiscal va trece cu reducerea de 20 in loc de 19, exact cit sa acopere marirea de 25% pentru medici.
Profesorilor li s-a promis rezolvare, dar atentie,cind vor fi bani .Azi un alt ministru spunea ca in 2018 profesorii vor avea salariile marite cu 70% desi pina acum prin legea salarizarii au promis cei 70% in 2017. Ei acum se pune intrebarea pe care tu si altii nu v-ati pus-o , de unde bani. Nu cumva cînd se vor ciupi ceva de pe la apărare si ordine publica ?
Problema-i ca au cerut si altii in afara de medici si profesori . Li s-a promis si lor dar tot cind vor fi bani.
Ei pe motivul ”cînd vor fi bani ” se poate complica si punerea in aplicare a L 223.
Este bine ca presedintele a promulgat legea si nu a intors-o in parlament sa se amestece in balamucul revendicarilor ce vor fi cerute guvernului in urmatoarea perioada. In mod sigur la multi parlamentari si la unele partide le-ar fi dat de gindit in actual context si cine stie cum se finalizau discutiile la reluarea discutiilor pe lege.La multi era mai importanta atragerea de capital politic functie de blamul societatii civile.
Deja guvernantii sunt în corzi. D-na Rovana nu s-a mai zbenguit pe tv cu promisiunile de salarii pina la 7000 pentru bugetari prin legea salarizarii. Primul ministru zice ,asteptati, legalizam spaga in spitale ca sa platim medicii si cînd avem bani vă dam si voua.
Speranta care te va scoate din dilema este aceea ca politistii vor revendica prin greva si ei salarii pe masura care vor trebui satisfacute. Si atunci inevitabil se vor face majorari. Esalonarea majorarii nu se va putea face anul acesta pentru toti asa ca daca vor fi majorari salariale si pentru politisti si militari acestea vor fi la rind la anul ,poate chiar la inceput.
Sau legea va lua calea acelei legi a invatamintului votata de toti. Unii spuneau si atunci ca sunt bani ,altii ca nu . Si s-a ales ce s-a ales.
Cred ca momentan asta ar trebui sa ne framînte si nu speculatiile pe o lege destul de clara dar in asteptare ordinului comun.

Anonim spunea...

@r-6969
Avem/ai mare noroc,ca huhu nu sterge elucubratiile tale asa cum tu stergi coment-urile de bun simt de pe blogul tau fascist?
si ca sa iti folosesc proprii termeni de "om educat"....Bai idiotule!!.....si au mai urmat Bai fraiere!Toate spuse fie de R-26...fie anonim X5fie EUfie seban dorele/etc. Mai baiatule tu in blogul ala scrii de nebun cat pentru 50 de postaci....apai no! scrie-ti singur ca RH-u.
DC
Si acum ai venit aici sa arunci gunoiul?Du-te la doctor dar nu la stomatolog nici la cardiolog....poate intuiesti unde.
De fapt nu am intalnit in viata un diliu care sa se recunoasca DILIU!! toti se cred perfect sanatosi.....altfel n-ar mai fi dilii,nu-i asa?

Mihai spunea...

Punct ochit,punct lovit.Daca nu reuseste cu doctorii de scos fluturi sa incerce cu un electronist care sa-i puna circuitele in ordine.

Anonim spunea...

@R..6969
Dupa 30 de ani de electronica eu scurtcircuitez orice nesimtit,ca oricum dorm noaptea linistit si dupa cum am mai spus: Pot ei sa dea orice lege.La mine nu poa' decat sa creasca! Am facut toata cariera pe cinstitelea(fara ghilimele) asa ca e ok!
Totusi nu ma pot abtine sa nu remarc, ca unii "e magari".Sterg de pe blogul lor orice frantura de adevar si fac propaganda pe alte bloguri.Asa e "Bai idiotule"?(termenii iti apartin tu ii folosesti)

Huhu Rezea spunea...

@Corleone
Serban Dorele tot schimba numele, dar adresa email cu care si-a creat contul ramâne aceeasi. In mod sigur nu este Olescu.
Este celalalt preten al tau, dar mai vechi, de pe blogul Penitenciar, care deseori foloseste pseodonime cu Ilie.

Anonim spunea...

@huhu
Multumesc pentru informatie.Nu-i bai mai scadem unul!!....mai raman destui.
oricum nu ma afecteaza cand adevarul este adevar

Baltaretu Marius spunea...

Desi am spus ca nu mai scriu deloc aici, deoarece sunt uni colegi de breasla care jignesc fara rost, vin cu intrebari pentru domnul H.
1. Am inteles ca e bine sa solicit recalcularea pentru stagiile lucrate (mai am 1 an acum) inainte de 01.01.2016. Daca asi solicita acest lucru in septembrie, cu aplicare din 01.10.2015 inseamna ca mi-ar ramine 4 luni nevalorificate pentru 2015 (septembrie-decembrie) care le pot adauga dupa 01.01.2016, unde formulez cerere de recalculare, pentru a beneficia si de recalcularea pensiei pe noua lege, potrivit art. 109 alin.(3), fara a uita ca in cerere sa imi exprima si optiunea pentru cele 6 luni consecutive din ultimii 5 ani din care se va stabili baza de calcul a recalcularii? Este mai avantajos asa? Se recalculeaza mai repede? Unde este avantajul?
2. Acum pe ultima decizie este specificat PENSIE PENTRU LIMITA DE VIRSTA, am virsta 48 de ani (vechime in serviciu 18,6 ani, vechime in munca 25.6 ani, vechime cu stagiile adaugate 31,9 ani comform ultimei decizii), va ramine dupa recalculare PENSIE PENTRU LIMITA DE VIRSTA sau se va transforma in PENSIE ANTICIPATA sau PENSIE ANTICIPATA PARTIALA?
3. Daca nu va mai fi Pensie pentru Limita de Virsta, mai am dreptul sa-mi deschid un nou drept de pensie civila la Casa Teritoriala de pensii?
4. Daca DA, calculul se va face cu 20% sau 30%?
Multumesc anticipat pemtru raspunsuri. Cu stima, Marius

Anonim spunea...

1- nu va mai bateti capul cu alea 4 luni de civilie.In sistemul civil fac "cat o ceapa degerata"
2-o data ajuns la "limita de varsta" acest statut nu se mai schimba.Ca doar nu intinerim:):)
3- desigur dar cf legii civile(dupa 01.01) adica aia "mishto" cu 30-35 ani vechime.Intre ele,Casele de pensie se recunosc reciproc
4-nu inteleg la ce va referiti
DC
scuze ca m-am bagat neinvitat,dar mi-am baut cafeaua si am zis ca nu strica si pererea mea daca tot nu aveam ce face.inca o data scuze: oricum admin va corecta unde am gresit eu

Unknown spunea...

DECI PE ULTIMILE DECIZII DE PEBSIEADICA SI INAINTE DE TRECEREA PE LEGEA UNITARA SI PE CEA UNITARA SCRIE MARE SUS VECHIME TOTALA 70 DE ANI adica 35 efectici diferenta proveniti din grupa ,, de munca alte conditii ,, daca se va tine cont de vechimea ultima de pe decizie ce importanta mai are vechimea daca se plafoneaza la un oarecare procent , apoi deci daca vor creste salariile in 3 ani toto in tri ani se va face si actualizarea , de fiecare data cand se vor majora acei coeficienti sau cum?

Huhu Rezea spunea...

@Baltaretu
Fiind vorba de numai un an vechime nu are rost sa-i mai stresati pe cei de la Casa Sectoriala cu 2 cereri. Eu zic sa va pastrati stagiul pentru o cerere in cursul lunii ianuarie 2016, ca sa beneficiati de recalcularea in baza art.109 alin.(3). Diferenta ar fi ca, daca solicitati din luna septembrie, cei câtiva lei ii veti primi din luna octombrie pe când pe noua lege banii ii veti primi la termenul fixat de articolul 109 alin(3).
De la 01 01 2016, pensiile militarilor platite de Casele Sectoriale devin pensii militare in aceeasi categorie. Pensiile anticipate si cele de invaliditate devin pensii pentru limita de vârsta, ulterior, in conditiile noii legi. Dvs ramâneti cu pensie pentru limita de vârsta, pentru ca nu a fost abrogat art.2 din Legea 119/2010.
Pentru stagiile pe care le veti realiza dupa 01 01 2016 va derschideti dosar de pensie la Casele teritoriale. Acolo pensia se va stabili in puncte de pensie calculate cu stagiul complet de cotizare de aproape 35 de ani.

Huhu Rezea spunea...

@Nedelcu
Intrebati asaa, de principiu, sau asa e decizia dvs?
Coeficientii de ierarhizare nu se schimba. Se modifica valoarea de referinta.

Unknown spunea...

pai asta este decizia mea cu vechime si pe legea 164
2001 si pe legea unitara asica ultima , deci valoarea de referinta se aplica la vechii coeficienti de ierarhizare corect?

Unknown spunea...

dar ma numesc alexandru folosesc email de mai sus

Huhu Rezea spunea...

@alexandru
Pe legea 164 nu ai media celor mai mari coeficienti de ierarhizare din ultimii 5 ani.
Pe noua lege anii de vechime cumulata peste 45 sunt de prisos.

Anonim spunea...

@alexandru
adica veti beneficia de o pensie = cu 100% din veniturile (brute?)ale unui militar activ cf grad si functie.Si ce nu-i bine? Ca mai stiu unul care vrea ca PENSIONAR 150% din veniturile unui ACTIV.Asa cevaaa inca nu am intalnit sa mai existe pe mapamond.Doar in micuta RO prin anii 92-94 cand ieseau civilii la pensie cu 120% din salariu+plati compensatorii.Pai sa tot iesi la pensie nu-i asa?.....dar asta a fost de mult la uzina tractorul si roman atunci cand petrica roman vorbea de industrie ca de un morman de fiare vechi.Acum a scapat de ea....nu mai exista!!
DC
apropo avem la bv fabrica de rulmenti(inclusiv pentru navele de razboi/civile din toata lumea si americane/alea de razboi,rulmenti de 2m, diametru interior 2,8m diametru exterior,pe role)si fabrica de tractoare in covasna.dar sunt ale "investitorilor strategici"....si uite asa s-a ales praful si pulberea si de fosta uzina rulmentul.Acum dicteaza doamna Ina Schaeffler.

si dovada:
http://www.bzb.ro/stire/cel-mai-bogat-german-are-fabrica-la-brasov-a84553

Unknown spunea...

draga don corl.. sant in asentimentul dvs , asa este ce sa mai zicem , acum asteptam sa vedem ce se intampla cu activii , de fapt sant chiar curios sa vad cum se va aplica legea asta , sper sa mai apuc sa vad din ce va fii acel 100%, fiindca eu acum nu pot spune ca sant nemultumit , dar vedeti asa e omul . sa zicem ca isi vrea drepturile , de nu oi apuca eu atunci va fii sa fie pentru urmasa mea sotie cu 50%din veniturile sustinatorului , de aceea poate apuc sa vad cat ce va fi cu multumiri si cu multa simpatie alexandru

Anonim spunea...

@alex
eu sunt nu atat optimist cat realist si pragmatic.Va spun convingerea mea dupa ce am"frecat"legea" atata timp si nu m-am informat doar de pe bloguri ci si din alte surse. O sa fie bine.(fara sa politizez nimic)

Mihai spunea...

Fara succes pe gloaba ”BALAMUC” adica R 26500 si-a ridicat si el ”opera ” pe facebook asemenea lui mos Maka_. Numai ca pe acolo a nimerit in spițurile ancmrr-iste.
Oare totusi nu se poate gasi un doctore sa-i izoleze pe la un sanatoriu de recuperare pîna nu aduc prejudicii majore sistemului de pensii ostasesti.

emillian123 spunea...

1. Pt. D-nii Huhurez si Don Corleone: eu ma refeream la pensionarii fara stagii de activitate adaugate dupa pensionare....2.Scriam mai demult-si imi mentin parerea- ca actualul guvern se face "ca face": pe de o parte "da" o lege reparatorie,iar pe de alta parte-trage de timp- amanand-nu e clar pana cand -aplicarea ei...!(alte legi speciale "reparatorii" se aplica- din cate am retinut-mai devreme-chiar din anul asta...) 3.Conform legi 223/2015-ma astept la o crestere a pensiei recalculate de peste 1000 (una mie) lei...!astept sa vad "minunea"....!(daca n-om muri pana atunci..!) 4.Intreb pe autorul blogului: ce-i cu "cruciulita rosie" de la unii comentatori..?...

emillian123 spunea...

1. Pt. D-nii Huhurez si Don Corleone: eu ma refeream la pensionarii fara stagii de activitate adaugate dupa pensionare....2.Scriam mai demult-si imi mentin parerea- ca actualul guvern se face "ca face": pe de o parte "da" o lege reparatorie,iar pe de alta parte-trage de timp- amanand-nu e clar pana cand -aplicarea ei...!(alte legi speciale "reparatorii" se aplica- din cate am retinut-mai devreme-chiar din anul asta...) 3.Conform legi 223/2015-ma astept la o crestere a pensiei recalculate de peste 1000 (una mie) lei...!astept sa vad "minunea"....!(daca n-om muri pana atunci..!) 4.Intreb pe autorul blogului: ce-i cu "cruciulita rosie" de la unii comentatori..?...

Anonim spunea...

@huhu
imi cer scuze ca preiau si aici de pe R-26.....dar sunt obligat de circumstante.Ca sa vedeti si voi cat pot sa minta unii/unul:
..................................................
R-2650023 august 2015, 23:15
@ All. Apar comentarii la SPAM, filtrate exclusiv de platforma Google! Filtrarea este efectiv intemeiata. Inseamna ca persoana in cauza a fost "raportata", in "N" situatii, pe diverse site-uri, ca fiind "turbulenta", "dedublata" + alte 'neşpemii de identitati etc.! Ai inteles, DC? Acest mesaj al tau este filtrat de Google: °Dorele, ramai mai bine la sticla matale (lugu, lugu) ... Capisci?°

Pe bune, acum! Daca Police of Google te-a detectat ca °ciudat°, iar "R-26500" NU are (inca) reclamatii, baiete ... trateaza-te, pana NU dai in altele! Pe bune, NU depinde de noi! Ia vezi mai bine ce "amprente" jihadisto-gopriste ai mai lasat si pe unde?

Răspundeţi

Don Corleone24 august 2015, 05:42
@R-26500
Ce ai patit baiete? esti cu capu' ?N-am scris nimic si nici google n-are nimic cu mine.Aceste randuri sunt chiar dovada.Doar tu trebe sa mergi la doctor.
DC