Un produs Blogger.

joi, septembrie 17, 2015

Fagaduinta care l-a amagit pe Vadim

40 comments
Politicianul, patriotul si nationalistul Corneliu Vadim Tudor(1949-2015) s-a savârsit din viata. Ramân operele sale, printre care se numara si câteva poezii, devenite nemuritoare prin punerea lor pe note si cântate  de Marian Nistor si Mirabela Dauer.
                             *
Promisiunea care l-a amagit pe Vadim Tudor:
-Vadime, ramâi patriot si nationalist si vei primi ce n-o sa vezi in viata ta.
-Ce?
-Aplauze de la multimi care te conduc pe ultimul drum.








40 de comentarii:

Anonim spunea...

stiu ca despre morti "numai de bine"
pentru mine vadim a fost doar un oportunist/extremist cu gura mare si spoiala de cultura pentru prosti, care a umblat doar dupa putere si functii toata viata lui.....si inainte de '89 si dupa.O sa vedeti si "importanta" lui;
cine pune pariu cu mine ca de luni nici dracu nu si-l mai aminteste.
asa se intampla cu un popor debusolat; cand nu mai are repere morale le cauta oriunde e posibil....chiar si la ghena de gunoi a istoriei.Deci! punem pariu ca de luni vadim =0(zero)? cine are curaj??

Anonim spunea...

Hai sa dam cartile pe fata!!
.............................................................

pentru ŞEFUL DIRECŢIEI I

General-maior,

BORDEA ARON

00070 140 Iubite tovarăşe secretar,

Aş vrea să va supun atenţiei un caz revoltător petrecut la Consiliul Culturii şi Educaţiei Socialiste. În ziua de 30 iunie a.c., tovarăşul Vasile Nicolescu, director în CCES, mi-a comunicat că s-a efectuat un fel de analiză a cărţii "Octombrie ora opt" de Norman Manea şi că rezultatele sunt contrare celor afirmate de mine în articolele "Împărăţia cărţilor" şi "Valoarea prin discernământ". La insistenţele mele, V.N. a făcut imprudenţa de a-mi arată referatul final al anchetei, întocmit de o anume tovarăşa Florescu, subalternă a lui, presupun. Întreg referatul este fals şi mincinos, de la un capăt la altul, susţinandu-se, nici mai mult nici mai puţin decât că volumul este bun, nu are nici un fel de probleme, că autorul descrie viaţă unui copil în lagărele evreieşti din timpul războiului, suferinţele acestora, etc. Nu se scrie un singur rând despre problemele adevărate pe care le ridică lucrarea, despre procedeele folosite de acest ciudat autor pentru a desfigura realităţile contemporane româneşti s.a.m.d. Enervat, i-am spus tovarăşului V. Nicolescu că prin asemenea referate, emise de oameni rău-intenţionaţi, se escamotează adevărul şi se încearcă apărarea unei cărţi primejdioase. Şi, că să-i dovedesc că lucrurile nu stau aşa cum stă scris în referat, am luat un exemplar al cărţii lui N. Manea şi am subliniat, pe loc, toate acele pasaje dubioase, vătămătoare, antipartinice. V. Nicolescu, speriat puţin, m-a rugat să nu spun nimănui că am lecturat acest referat pe care, că să fiu sincer, cred că tocmai el l-a direcţionat greşit de la bun început. Va rog să luaţi măsuri, prin mijlocirea minunaţilor dvs. colaboratori, că să se facă lumina în acest caz şi să nu se ascundă adevărul faţă de organele de partid. Cu mulţumiri şi deosebită afecţiune, al dvs. prieten

Corneliu Vadim Tudor

2 iulie 1982

Tovarăşului NICOLAE CEAUŞESCU, 00077 260

secretarul general al PCR,

preşedintele Republicii Socialiste România

Mult iubite şi stimate tovarăşe

Nicolae Ceauşescu,

Mă văd nevoit să va scriu din nou, deşi cunosc cât de preţios este timpul Dumneavoastră. Aş dori respectuos să va solicit, în calitatea pe care o aveţi, aceea de instanţa supremă a ţării şi partidului, să dispuneţi analizarea şi soluţionarea unui grav litigiu scriitoricesc şi politic. Este vorba despre o serie de discuţii purtate în jurul volumului meu de poezie şi publicistică revoluţionară "Idealuri" (Editura Eminescu, 1983), întocmit special pentru glorioasă Dumneavoastră aniversare de la începutul acestui an. Am scris cu multă dragoste această carte, al cărei Erou principal sunteţi Dumneavoastră. Este o carte de istorie naţională, axată mai cu seama pe problemele de educaţie patriotică a tinerei generaţii, paginile ei fiind populate de figurile ilustre ale ctitorilor de ţară: Burebista, Decebal, Traian, Mircea cel Bătrân, Ştefan cel Mare, Vlad Ţepeş, Mihai Viteazul, Constantin Brâncoveanu, Tudor Vladimirescu, Avram Iancu, Nicolae Bălcescu, Mihail Kogălniceanu, Al.I. Cuza, precum şi de acelea ale marilor tribuni ai spiritualităţii noastre: Mihai Eminescu, Dimitrie Cantemir, Vasile Alecsandri, Simion Bărnuţiu, George Coşbuc, Nicolae Iorga, Vasile Pârvan, B.St. Delavrancea, Octavian Goga, George Enescu, Constantin Brâncuşi, Lucian Blaga, Tudor Arghezi, G. Călinescu s.a. Sunt versuri şi articole închinate patriei şi partidului, eroicei noastre istorii naţionale, galeriei de aur a neamului, pe care o încununaţi în chip strălucit Dumneavoastră, cel mai de seama bărbat de stat din întreagă existenţa a României.

ce mishto suna ultimul rand.....a bagat vadim limba? a bagat-o!!
Ohooo si mai sunt de astea fara numar:):)

Unknown spunea...

esti o LICHEA.

Mihai spunea...

Multumim Huhurez. Cu astea ramînem. În rest ramîne la aprecierea fiecaruia.

Anonim spunea...

pentru cei doi fraieresteni
vasile si gheorghe
unu' din moldova celalalt din gorj...."prosti da multi" se inmultesc ca amoebele prin diviziune
deci ce inseamna 3 de zero inainte de nr unitatii...ca e trecut acolo la nea bordea
1- un zero= secret
2- 2de zero =strict secret
3-3de zero =strict secret de importanta nationala
cum era pe vremuri idiotule eufrosina=alexandru=vasile gheo....
acum ai inteles vasile si gheorghe? du-te cu vaca si mulge taurul ca nu poti face diferenta.
si uite asa niste limbi in fund trase de vadim au ajuns cu 3 de zero.....brrrr

Huhu Rezea spunea...

@Corleone
Nu sta in caderea magariului sa aprecieze cum canta privighetoarea..
Doar cohortele de internationalisti si de pigmei culturali nu-i suporta pe nationalistii intelectuali Barbu, Paunescu, Vadim, Tutea.

Anonim spunea...

@vasile si gheo+ tov huhu elevul lui filip teodorescu
cand ai spus "esti o lichea" te-ai referit la vadim desigur

ia si mai citeste tovarase vasile gheorghe.Si pot sa iti mai dau o "tona" si mai rele tov vasile gheorghe
cum am zis inca de ieri.Pui pariu ca de luni vadim va doar un cadavru in putrefactie si atat?

"La propunerea mea, tovarăşii Petru Enache şi Gheorghe Pană au aprobat că festivitatea lansării acestui volum să fie organizată la Clubul Uzinelor "23 August" din Capitală - în inima muncitorimii bucureştene, a circumscripţiei de care se leagă nemijlocit eminenţa Dumneavoastră activitate parlamentară. Această s-a petrecut, nu întâmplător, chiar în după-amiază zilei de 26 ianuarie, ziua Dumneavoastră de naştere, în faţă unei săli arhipline. Toţi cei care am vorbit cu acest prilej (scriitorul Eugen Barbu, membru corespondent al Academiei, Marian Avram, Erou al Muncii Socialiste, vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Oamenilor Muncii, Constantin Măciucă, redactor la Editura Eminescu, Petre Răducanu, preşedintele Comitetului Sindical al Uzinelor şi subsemnatul) am omagiat personalitatea Dumneavoastră, însemnătatea istorică a aniversării celor 50 de ani de activitate revoluţionară pe care aţi desfăşurat-o şi o desfăşuraţi în slujba idealurilor vitale ale naţiunii române, a cauzei socialismului şi păcii în lume. A fost o manifestare politică şi artistică încununată de un deplin succes, prin care noi, scriitorii prezenţi, împreună cu cei peste 700 de muncitori, am înţeles să sărbătorim magnifică Dumneavoastră personalitate în acele clipe festive pentru întreagă naţiune, că şi pentru omenirea progresistă. Iar presă, radio-ul şi televiziunea au consemnat extrem de favorabil apariţia şi lansarea acestui volum. Mai mult, revista "Luceafărul" a publicat alocuţiunea rostită de la tribună de tovarăşul Marian Avram (în anexă). Iată însă că luni, 31 ianuarie, în cadrul unei şedinţe de Birou a Uniunii Scriitorilor, criticul literar Mircea Iorgulescu a atacat cu o violenţă rar întâlnită toată această manifestare. Pe scurt, au fost proferate următoarele grave calomnii: că eu sunt un impostor, că prin lansarea acestui volum la uzina s-a comis o greşeală ireparabilă, că muncitorii au fost aduşi cu forţă, că e incalificabilă publicarea în "Luceafărul" a cuvântului rostit de Marian Avram şi că, în concluzie, printr-o asemenea festivitate noi am murdărit aniversarea Preşedintelui ţării. Toate aceste afirmaţii necontrolate, care pot fi verificate lesne, întrucât există stenograma, reprezintă un atac neloial la persoană, dar şi o jignire la adresa colectivului de la "23 August" şi a Comitetului Municipal Bucureşti al PCR, sub egida căruia s-a desfăşurat lansarea. Aflu că, din nefericire, atât preşedintele Uniunii Scriitorilor, D.R. Popescu, cât şi alţi tovarăşi cu funcţii de răspundere prezenţi acolo n-au luat nici o atitudine şi au păstrat o tăcere reprobabilă. Or, a tăcea înseamnă a consimţi. În cadrul aceleiaşi şedinţe, de altfel, au fost rostite critici neprincipiale şi extrem de dure împotriva ziarelor "Scînteia", organ al CC al PCR, şi, respectiv, "Scînteia tineretului", organ al CC al UTC. Este oare această menirea Uniunii?

Anonim spunea...

Eu nu afirm că volumul meu e infailibil, că nu poate fi supus discuţiei. Sunt pe deplin de acord cu critică, numai că ea trebuie făcută principial, cu argumente întemeiate pe adevăr şi obiectivitate. Oare poate cineva, în ţară această, după aproape patru decenii de socialism, să împiedice un tânăr scriitor şi ziarist, născut în acest regim, membru de partid, să cânte istoria naţională şi să împărtăşească bucuria să cu cei mai de frunte muncitori ai Capitalei? De ce n-au făcut şi cei de la Uniunea Scriitorilor o festivitate similară, întrucât există numeroase întreprinderi în Bucureşti şi în ţară dornice să se întâlnească cu scriitorii?! Din păcate, este posibil că un tânăr scriitor, devotat trup şi suflet acestui partid, aşa cum mă consider eu, să fie judecat în chip iresponsabil pentru că va închină Dumneavoastră o carte. Asta, în vreme ce unii duşmani din afară, cum sunt aceia de la "Europa liberă", mă atacă exact în aceiaşi termeni! Pe cei din afară încă aş mai fi dispus să-i înţeleg: nu au ţară, sunt trădători de profesie, i-a bătut soarta cum e mai rău, îmi stârnesc, deopotrivă, repulsie şi compasiune. Dar ce mă fac cu colegii mei de breaslă, cu acei câţiva scriitori români care fac o politică ciudată, insidioasă, mergând până la rezistenţă deschisă faţă de linia promovată de partid?! Această nedorită întâmplare are un substrat politic foarte limpede şi vine să întregească o suită întreagă de acţiuni ostile ideologiei noastre, întreprinse în ultimii ani de anumiţi scriitori şi oameni din conducerea Uniunii Scriitorilor.
Iată de ce, mult iubite tovarăşe secretar general, va rog din suflet să dispuneţi că asemenea tip vitriolant de critică şi de atac la persoană să nu mai fie posibil în cadrul unui organism care se pretinde democratic. În numeroase cuvântări, Dumneavoastră ne-aţi cerut să mergem în mijlocul muncitorilor, pentru a ne inspiră de la izvoarele muncii şi vieţii adevărate. Practic, prin incidentul de la Uniunea Scriitorilor, se încearcă o sfidare şi o infirmare a înseşi politicii pe care partidul, Dumneavoastră personal, o promovaţi în domeniul literaturii. Nutresc speranţa că viitoarea prezentare a cărţii, pe care, de comun acord cu tovarăşii Elena şi Vasile Bărbulescu, o voi face în mijlocul ţăranilor şi muncitorilor din comună Dumneavoastră natală, Scorniceşti, nu va mai fi contestată atât de vehement. În speranţa că scrisoarea mea nu v-a inoportunat şi că se află în deplină conformitate cu principiile eticii şi echităţii socialiste, va mulţumesc din inima şi va asigur că orice s-ar întâmplă, indiferent cât de grave vor fi acuzaţiile pizmaşilor şi apatrizilor, va voi glorifică întreagă mea viaţă!

Cu deosebită dragoste şi respect filial,
Corneliu Vadim Tudor
3 februarie 1983

ce labareala :auzi cica :"respect filial".....mai sa-mi bag!!

Anonim spunea...

las' ca acu se face luni dom'huhu si o sa uiti tot.....restul e "limbism"

Anonim spunea...

@huhu
daca il amesteci pe Petre Tutea cu lingaul vadim si paunescu inseamna ca n-ai inteles nimic o viata intreaga."Stefan Ghiorghiu" a avut grija sa-ti faca spalarea creierului
Cum poti compara aceste 3 nume?.....mai citeste huhu mai citeste! dar nu numai socialismul "stiintific" si Scanteia "batrana" sau aia "tanara"
Vai ce treaba buna ai fi facut cu blogul asta acu' fo 30 de ani.Asta e...."ghinion de nesansa"!!

Anonim spunea...

@huhu
hai ca vreau o bere castigata cinstit.
Pui pariu ca de luni nea vadim diliul e ca si uitat?
ce naiba !! va provoc la pariul asta inca de ieri.Nimeni nu are curaj sa piarda o bere?
PS sunt nervos pt ca m-a albit televiziunea "prea cinstitului" ghita sebastian cu transmisii in direct de la inmormantarea defunctului,al carui cadavru a decedat:):)
A avut noroc si vadim asta.Cand arunci un pahar cu apa in fata unui executor judecatoresc si nu patesti nimic,se numeste RO.Cand faci asa ceva si primesti 2 gloante in cap se numeste SUA.Cand primesti 10-15 ani de inchisoare se numeste UE......dar vadim si-a permis....el era "scula pe bascula" huhule,nu-i asa!!

Anonim spunea...

....si cu tov ponta cum ramane? iar e "comanda politica"? numai ca nu mai stiti de la cine,poate de la werner ca base e cadavru politic deja,sau de la monstruoasa coalitie internationala.....ca a fost ponta tanar, tont si hot nu recunoaste nimeni

Anonim spunea...

Huhurez Rez spunea...
@Corleone
Nu sta in caderea magariului sa aprecieze cum canta privighetoarea..

Sa inteleg din ce ai spus ca eu sunt magarul.Bine e ok...mersi!
vadim pe cale de consecinta inseamna ca e privighetoarea.Daca asa vezi tu lucrurile huhu e treaba ta....eu raman magarul si tu ramai cu "privighetoarea".s-o folosesti sanatos!!
dupa cum observi nu am pus cuvantul magar intre ghilimele.Nu am vrut sa te supar.Inca odata: "multumesc" pentru apreciere.

CEZAR spunea...

D.C. stai flexat !!
Toata lumea a inteles ca din vajnic beutor de lichide din scoica lu Udrea si sugator de organ nespalat a lu Basau ...ai devenit si tu PNL....scarbelor ....
Dar prin insistenta de care dai dovada la subiectul propus ..DOVEDESTI CA ESTI CEL PUTIN BOLNAV.....
Asteapta sa se raceasca ...si apoi critica pana plesnesti ....

Anonim spunea...

STRICT SECRET 00069

Ex. Nr. 1

100/0047015 din 16 ianuarie 1982

NOTĂ

Publicarea în revista "Săptămînă", numărul 578 din 1 ianuarie a.c., a articolului "O moştenire cu bucluc" sub semnătură lui CORNELIU VADIM TUDOR, referitor la criticul literar EUGEN LOVINESCU, a stârnit o serie de reacţii defavorabile, mai ales în rândul adversarilor redactorului şef al acestei publicaţii. Comentariile ce se fac vizează tonul violent şi unilateral al articolului, care ar fi în flagrantă contradicţie cu hotărârea de partid privind sărbătorirea centenarului naşterii lui EUGEN LOVINESCU. De asemenea, se apreciază că ideile exprimate în articolul respectiv, ar constitui emanaţia, nu atât a unei judecaţi obiective, cât a unei confuzii pe care o face de fapt EUGEN BARBU, între activitatea cunoscutului critic literar şi cea desfăşurată de presupusa să fiica la postul de radio "Europa liberă". Din dorinţa de a da expresie "indignării" unor scriitori faţă de articolul menţionat, criticul literar EUGEN SIMION a redactat un memoriu semnat de 30 persoane pe care intenţionează să-l trimită preşedintelui Consiliului Culturii şi Educaţiei Socialiste şi, eventual, să-l publice (...)

Anonim spunea...

INTERCEPTARE TELEFONICĂ

30.06.1986. Notă telefonică (p. 145) UM 0610/151 Eugen Barbu îl informează pe "T" (C.V. Tudor) că a primit un telefon de la Mutaşcu, care a ascultat E.L. şi care a auzit cum i-a făcut MONICA LOVINESCU pe amândoi albie de porci€Eugen vrea să facă rost de acest text pentru "că-mi-e dor de sângele ei". Vrea să o mai tăvălească puţin.* "T" va sună pe Alexandru Ionescu să le dea textul scris.

26.06.1982

10.17. Chemat

Ministru Ana MUREŞAN îl informează că cererea lui pentru maşină a fost demult aprobată, dar nu au maşini de care solicită el

"T" e dezolat pentru că ar merită şi el o astfel de maşină, nu numai fotbaliştii. Ministrul afirmă că nu i-a plăcut poziţia lui, putea să o caute pentru că e mai tânăr decât dansa. Să nu şi-o ia în cap că alţii, să fie cu picioarele pe pământ pentru că este mai bine.

"T" menţionează că i-a telefonat de nenumărate ori, i-a trimis şi telegramă.

Ministrul ştie că a fost o singură dată acolo. Îl invită la dansa între 14-15 pentru că mai are de discutat şi alte probleme cu el.

"T" acceptă invitaţia.

10.40. Chemat

"T" se interesează în ce stadiu se află cererea pentru televizor color şi PAVEL îi răspunde că e aprobată de cei de la întreprindere şi se află la el în portofel. "T" vrea să între în posesia ei pentru că se duce la ministru Ana Mureşan şi să i-o semneze pe loc că să nu mai fie nevoit să aştepte câteva luni. Pavel va veni să aducă cererea şi "T" că să aducă sacoşă cu ţigări. Nu le va da pe acestea, dar în contul lor va da de la el nişte spray.

PAVEL e de acord.I, 231-232 UM 0610/151

"Ticu"** 4.06.1987

15.50. Cheamă cabinetul ministrului Ilie Ceauşescu

"T" îl informează pe ministru că în vederea apropiatei zi de naştere i-au apărut în revista "Săptămînă" o fotografie însoţită de un text frumos. Mai discuta cu acesta despre "baladă" pe care o va citi sâmbătă pe stadion şi despre scenariul de film pe care i-l va trimite spre consultare. În final, îl roagă să vorbească cu generalul Gomoiu să-l includă în delegaţia de 25 care pleacă la Copenhaga. Îl poate include în locul lui Cornel Drăguşin cu care s-a întâlnit duminică la meci şi care i-a spus că nu ţine să meargă la Copenhaga. Susţine că are nevoie de un ziarist obiectiv că el că atunci când vin în ţară să nu-i critice, să-i desfiinţeze presă. Ministrul confirmă că se va întâlni mâine cu gen. Gomoiu şi va vedea ce e de făcut. "T" îl informează că vor fi şi ei prezenţi la adunarea festivă, la ora 16. Se vor întâlni acolo.

17.56. Chemat

Eugen Barbu îl informează că a vorbit cu Petru Enache. L-a sunat acesta că să-i comunice că i-au ieşit actele pentru plecare. Vestea i-a dat-o şi Ursu. Tov. Enache i-a propus să se vadă luni.

Notă redacţiei * Aluzie la agresarea Monicăi Lovinescu, la ordinul lui Nicolae Ceauşescu, executat de trimişii generalului Pacepa.

** C.V. Tudor

Anonim spunea...

Cam doare adevarul nu-i asa? mai bine un adevar dureros decat o minciuna dulceaga.
cu am mai zis: VC tudor a umblat toata viata dupa posturi,functii,putere si bani.Si inainte si dupa '89.
QED
patriotism? canci!!doar gargara fara limita si fara rusine

Huhu Rezea spunea...

Un astfel de pigmeu si ametit internationalist, care nu stie sa faca diferenta intre semnificatiile notiunilor de patrie si natiune, perora zilele acestea pe o televiziune ca sentimentul de nationalism are conotatii negative, spre deosebire de patriotism.
Si cand te gândesti ca respectivul, pe nume Costin Georgescu, a fost si director al SRI, organ care se presupune ca a fost creat pentru apararea patriei si natiunii cu numele de Romania.

Anonim spunea...

"taranistul" costin georgescu? ...prost de-mpunge! pana si pe "cezar" il depaseste.cezar ala de pe bloguri fara limite
@ cezar
afla tristule ca s-a racit dureaza doar fo doua ore pana intra si in rigor mortis(nu-ti explic ca deja imi pierd timpul).....prostii au liber la schelalaiala cat doresc.

Anonim spunea...

@ huhu
huhule esti MARE!! am testat bunavointa ta la a a cenzura/sterge comentarii.....culmea! n-ai sters niica.Esti ok bre esti ok!!
pai daca scriam asa ceva pe R-6969 Belita,plangeam cu lacrimi de sange dupa postarile sterse ,timpul pierdut si bataturile din deste
apropo: windows 10 nu-i nici pe departe asa bun cum e laudat pe R-69..
si mai ales cititi "termeni si conditii" cand puneti bifa.acolo se specifica ff clar ca nenea bill va poate accesa calculatorul oricand inclusiv traficul de net+toate informatiile de pe hard-disk.Eu n-am nimic de ascuns,dar romanake pun bifa pe "termeni si conditii" fara sa citeasca nici macar un rand.

CEZAR spunea...

D.C. stai flexat !!
Toata lumea a inteles ca din vajnic beutor de lichide din scoica lu Udrea si sugator de organ nespalat a lu Basau ...ai devenit si tu PNL....scarbelor ....
Dar prin insistenta de care dai dovada la subiectul propus ..DOVEDESTI CA ESTI CEL PUTIN BOLNAV.....
Asteapta sa se raceasca ...si apoi critica pana plesnesti ....

Anonim spunea...

cica r-6969 b-elita e site-ul militarilor bosorogi.El se da in stamba cu programe de W pentru pustani.Las ca intra in vigoare legea 223 si o sa ii demonstrez eu prin feb.-martie cat c...t a mancat olescu un an de zile....si acu' ragaie... hi,hi!!
Io cre' ca prostanu s-a prins ca e "tufa de venetia" si s-a sucit
asteptam in continuare pe r-6969 b-elita ceva cu parada modei/decoratiuni interioare/retete culinare.....etc:):)

Anonim spunea...

@cezar 09:37 si 11:09
ce ai bre ce tot repeti cu copy/paste.esti papagal?....pardon, esti papagal!!
toata lumea a ramas "uimita" de cat poti si stii sa scrii......de asta te si injura
acum o sa iti schimbi nick-ul si o sa o "arzi" aiurea din nou.Doar ca nu te mai baga nimeni in seama domnu' cezar-rigor mortis

CEZAR spunea...

D.C....stai flexat ! Risti sa-ti iese STENTURILE (tu te laudai ca ai o duzina )prin ochi !
Esti atat de aproape sa dai mana cu ..Vadim si cu toate astea-faci pe -,,rigor mortis""

Unknown spunea...

da da in borcan cum este MONICA LOVINESCU ,care a dat-o pe mana securitatii pe maica=sa , mai scorlione. jigodie basista

CEZAR spunea...

e bolnav nene ...hai sa-l intelegem !!!!

CEZAR spunea...

PS..Vezi ca faci risipa de I......,, stii sa scrii"......???

Ion Stan spunea...

Doamna Eufrosina Gheorghe, eu sunt un invatator de la tara, si am avut ,zile si nopti, mustrari de constiinta, ca nu cumva sa fi fost eleva mea. Tinand cont ca suntem de varste apropiate (1 - 2 ani diferenta), aceasta posibilitate este exclusa. Daca as sti ca am un asemenea fost elev, ca Dv., mi-as da demisia din functia de "fara functie" pe care o am in prezent la scoala pe care o slujesc ca pe ochii din cap de 40 de ani.

Unknown spunea...

dle ION STAN,daca este asa cum spui ,atunci este pacat de dumneata, se pare ca ai deformatie profesionala,stai si pandesti grselile gramaticale , sau de scriere, mai lasa-ma in pace , ce tot vrei, stii, daca erai pe mana mea inainte de 1989 ,acum erai pamant de oale , dupa cum vad ca te exprimi , acum te las ,am ceva mai bun de facut ., eu zic sa te duci la doctor ,cu drag .......aceia

Ion Stan spunea...

Doamna Nedelcu, ma bucur ca nu am fost "pe mana Dv." inainte de '89.
Apropo de doctori, sa ma laud si eu, desi nu-mi sta in caracter:
Dintre fostii mei elevi nu este niciunul general. Am un singur fost elev ofiter "cu grad superior" (parca asa se spune), l-au dat astia afara ca sa intre Romania in NATO;
mai am doi fosti elevi ofiteri (Lt. si Cpt.) unul la M.Ap.N. iar celalalt politist la "judet". Poate ajunge vreunul dintre ei general, ca sunt baieti buni amandoi.
Deasemenea, am mai multi fosti elevi subofiteri, maistri militari, in diferite structuri, TOTI, baieti si o fata, grozavi.
Printre civili, situatia sta mai rau. 4 fosti elevi, medici, nu mai este niciunul in tara.
3 profesori universitari, toti in strainezia, etc.
Nu cred ca am rebutat niciun elev.
Numai unul, fiul meu, a vrut sa se faca invatator la noi in sat.
DAR NICIUNUL NU-SI PERMITE SA-SI BATA JOC DE LIMBA ROMANA.

Ion Stan spunea...

Don Corleone, va multumesc!
Chiar daca sunteti militar, prin expresia "Bai fratilor vreau munitie!!" sper ca va referiti la cuvinte. Sa stiti ca, in anumite conditii, sunt mai tari dacat gloantele.
"IN ANUMITE CONDITII", nu in toate. ;)

Huhu Rezea spunea...

@All
Daca va mai tineti de prostii si nu comentati pe subiect introduc monitorizarea.
Se poate sa fiti atat de irespinsabili incat sa va comportati ca niste troli care bruiaza un spatiu de comunicare?

tigri2 spunea...

SALARII &PENSII IN ROMANIA

I.PRESEDINTE
-nu face nimic pentru popor
-salariu 5000 de euro
-pensie peste 2500 euro +paza toata viata+o vila gratuita

II.PARLAMENTARI-600 bucati
-program vreo 16 ore / saptamana,libere cat cuprinde
-nu se zbat pentru popor
-semneaza cateva legi ,la care nu prea se uita
-venituri peste 2000 euro / luna+masina+cazare+ cativa angajati platiti de stat(dora"stau" degeaba,nu?)
-sediu de parlamentar in circumscriptie
-acces la anumite afaceri si invarteli
-pensii aranjate dupa numar de mandate

III.PREOTI -56 000
-program10 ore/ saptamana
-salariu ,platit de statul roman 2500 lei/ luna+botezuri,pomeni,nunti,inmormantari,parastase etc(toti au conturi,vile si masini luxoase)
-pensii cam 2000lei+ continuarea activitatii cu veniturile aferente
-au voie la faceri

IV.PROFESORI-280 000
-program 16-18 ore / saptamana; 32-34 de saptamani / an
-salarii medii cam 2500 lei+meditatii la materiile cerute la examene
-pensii 2000lei+ continuarea activitatii cu venituri aferente
-au voie la afaceri

V.MEDICI-48 000
-program8 ore / zi,uneori fara sarbatori
-salarii12-3000+ cei de mare importanta au dreptul la spaga sau alte beneficii
-pensii 2000lei +continuarea activitatii
-au voie la afaceri dar nu au timp

VI. MILITARI-38 000
-program 8-24 ore/ zi,fara garantia sarbatorilor
-salarii 2-3000lei
-pensii 2500 lei
-stres,munca grea,viata scurta
NU AU VOIE LA AFACERI
DUPA PENSIONARE NU-SI GASESC ALTE JOBURI

Aceasta se intampla doar in Romania,in alte tari ,doar MUNCA este rasplatita.

-Indici de venit orar pe timp de un an:
PRESEDINTE-20
PARLAMENTARI-12
PREOTI-8
PROFESORI-4
MEDICI-2,5
MILITARI -1,8
Reprezinta raportul dinte total venituri si ore efectuate pe timp de un an.

tigri2 spunea...

...D-le Ion Stan,dupa cum vezi esti un oaspete in casa noastra,doar ca esti un "oaspete" cam obraznic. Ne certi,incerci sa ne faci educatie si esti cam incisiv. Eu te-as sfatui sa te muti ,cu toate ideile tale, pe undeva pe la "Dacia Literara" si sa ne lasi in "durerea " noastra.
***Cezarica, ce-i cu schimbarea asta de atitudine,ti-a lasat Vadim vreo pereche de izmene si ai facut pace cu Mos Krici, de ce te iei de amicul si camaradul nostru Don Corleone. Adica, am luptat cot a cot ,timp de peste 6 ani si acuma treci in tabara bashinoshilor?

tigri2 spunea...

Legea pensiilor militare 223/M.Of. 556/27.07.2015. SINTEZĂ.

Art. 28 (1).Baza de calcul pt. stab. pensiei, media veniturilor brute realizate 6 luni consecutiv în ultimii 5 ani de act., actualizate la data deschiderii dreptului de pensie (la alegerea pensionarului). La pensie se poate adăuga un spor de până la 15% în cond. stab. prin ordin comun al cond. instituţiilor din dom. ap., ordinii publice şi securit. naţ.
Art. 29 (1).Cuantumul pensiei, din baza de calcul: a) pt. vechime cumulată de min. 25 ani, 80%; b) pt. fiecare an peste 25 ani vechime, se adaugă 1%.
Art. 30. se adaugă procente corespunz. pt. cond. de muncă.
Art. 49 (1). PENSIA DE URMAŞ. Soţul supravieţuitor, min. 15 ani de căsătorie. Art. 53 (2) a). 50% pt. un urmaş.
Art. 59 (1). INDEXAREA anuală.
Art. 60 (1). ACTUALIZAREA, când se maj. solda de grad/funcţie:
a) potrivit mediei soldelor din 6 luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate, LA CEREREA PENSIONARULUI PENSIONAT ÎNAINTE DE INTR. ÎN VIGOARE A PREZENTEI LEGI.
(2) Dacă în 6 de la prima maj. nu se depune cerere, se face din oficiu, pe baza ultinelor 6 luni de act.
(3) (?????) În anul în care pot fi aplicate atât prevederile art. 59 cât şi ale alin. (1), se aplică dispoz. cele mai favorabile.
(4) Procedura de actualizare prev. la alin. (1) se stab. prin ordin comun, emis în 90 zile de la intr. în vig. a prez. legi.
Art. 77. Pensionarii mil. care realiz. stagii de cotiz. în sist. public de pensii, CARE NU AU FOST VALORIFICATE LA STAB. PENS. MIL., POT SOLICITA pens. în sist public.
Art. 81 (1). a) Tratament balnear şi de recuperare. b) Ajutor de deces.
Art. 108. Spor procentual pt. contrib. la Fondul la pens. suplim.
Art. 109 (1) Pensiile stab. în baza L 165/2011 se recalculează potrivit prezentei legi. (2) PRIMA ACTUALIZARE prev. de art. 60 (1) se face în max. 24 LUNI de la data primei maj. a soldelor de grad/funcţie. (5) Procedura, prin ordin comun prev la art. 60 (4).
Art. 110 (1) Pens. stab. în baza L 263/2010, se recalc. conf. prez. legi. (2) Recalc. în 12 LUNI de la intr. în vig. a prez. legi.
Art. 121 (1) Restituirea sumelor reţinute în per. 01.01.2012-30.09.2013, LA CERERE. (2) H.G. (Norme) pt. aplicare, în 30 zile de la intr. în vig. a legii.
Art. 123. Legea intră în vigoare la 01.01.2016.

Ion Stan spunea...

Domnule "tigri2" am ajuns pe aici pentru o pensie a unui brav militar (subofiter M.Ap.N.), a unui fost elev. Unul care nu-si mai poate exercita drepturile. Daca vi se pare ca eu sunt prea incisiv, inseamna ca Dv. nu sunteti suficient de incisiv. Poate in relatie cu guvernantii...

iceparu spunea...

"Nebunii este printre noi".Cam prea multi.Astia nu or fi auzit "Despre morti numai de bine"?
Pentru cel ce tot il pupa in cur pe Chior.Problema.Cine este mai javra? Chiorul sau tu?.Chiorul este javra din interes ,tu esti javra din convingere.

tigri2 spunea...

***iceparu sau Icefullman, credeam ca ti-a venit mintea la cap,dar vad ca pe masura ce inaintezi in varsta ,te parasesc si ultimii neuroni. Injuri ca un birjar ,doar-doar s-o lega cineva de tine ca apoi sa strigi in gura mare "mamucaaa, astia ma bate".Ce-are traian chioru cu vadimul tau,pupa-l-ai in stromeleagul ala mare si ...putred. "reati ai dreacu' cu nebunul vostru cu tot!

CEZAR spunea...

@ T2...citeste mai atent ...daca poti ...!!!

CEZAR spunea...

PS.
Gresesc eu sau ai ,,cochetat" si tu intr-o vreme cu ,,partidul lui Vadim "..ca sa nu mai zic de Udrea ....
Au circulat niste postari ....