Un produs Blogger.

marți, noiembrie 03, 2015

„Adio Gravitatiei” a sfârsit in realitatea de la Pionierul

107 comments
Goodbye to Gravity, numele tragicei formatii  de rock, subgenul heavy metal, este un indemn pentru a sfida regulile si ideile preconcepute.
Piesa „Ziua in care vom muri” nu este o premonitie, asa cum ar crede multi dupa tragicul si stupidul accident din clubul amenajat intr-o hala a fostei Fabrici de tenesi „Pionierul”;  este un manifest care defineste stilul formatiei, succint reflectat in versurile refrenului:

„Nu suntem cifre, suntem liberi, suntem atât de vii
Iar ziua în care cedăm e ziua în care murim”.
Versurile si interpretarea  stilului heavy metal sunt adesea asociate cu masculinitatea si agresivitatea.
Destinul trupei  demonstreaza ca si libertatea trebuie sa tina cont de legile firii si ale naturii. Libertinismul si comportamentul anarhic in societate sunt de multe ori mai periculoase decât ideile preconcepute, asa cum sunt pe nedrept percepute unele dintre invatamintele dobândite de omenire in lunga sa existenta.
Respingator este si bigotismul religios al celor care afirma ca divinitatea i-a pedepsit pe cei care ascultau in club muzica „draceasca”. Uita ca in 1930 România a ingrozit lumea cu incendiul de la biserica din lemn din Costesti, Arges, in care, in Vinerea Mare, au ars de vi 118 oameni, majoritatea copii. Incendiul a pornit de la o lumânare care a aprins niste flori uscate, in timpul slujbei, când crestinii cântau prohodul. S-au autoblocat in usile de la intrare care se deschideau spre interiorul bisericii. 
Nu sunt un iubitor al muzicii rock, desi intotdeauna am tresarit  când am auzit astfel de melodii. 
Mi-a atras atentia calitatea deosebita a iubitorilor genului rock care si-au riscat viata, când au intrat in acel beci al mortii. In naivitatea lor, multi n-au intuit pericolul.
Toata compasiunea pentru victime si familiile lor.


107 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Adio, dragi tineri nevinovati! V-a ucis un sistem corupt, incapabil si ignorant! V-au ucis lacomia desantata si iresponsabilitatea autoritatilor statului! Daca un patron este la al trei-lea incendiu, de ce nu a fost razuit din catastifele celor care aproba infiintarea unui nou club, inca de la primul incendiu de la Constanta? Atatea aprobari trebuiesc date, si totusi i s-a dat girul deschiderii acelui club nenorocit in chiar dimineata aceea, dar nimeni nu s-a dus pe teren sa verifice starea de fapt! Toti golanii deschid tot felul de dughene pe baza de spaga, asa cum se deschisesera acele localuri cu etno botanice, la indicatia pretioasa si insistentele fiicei mai mici a matelotului bahic, si a trebuit sa moara un batalion de tineri ca sa se poata inchide, intr-un final! Lumea preoteasca, in frunte cu Prea Inzorzonatul si Ghiftuitul Fericit, s-au umplut de ocara si de rusine, si o intreaga tara le condamna ignoranta perfida de a nu se prezenta la fata locului cu slujbe de pomenire si inchinari pentru mantuirea sufletelor celor disparuti in tragicul incendiu, pentru a mangaia crestetele rudelor inmarmurite de durere, asa cum bine scria reportera Mirela Voicu intr-o scrisoare deschisa ,,Preafericitului cu cearceaful alb in cap si Mercedes cu scaune incalzite!'' Mai, oameni buni, dar macar un singur preot ortodox, un calugar, o maicuta, cineva acolo din partea Patriarhiei sa nu vina pe locul sinistrului la omagieri? A culminat cu nesimtirea si lacomia neostoita a acelui preot care a refuzat sa oficieze gratuit slujba de inmormantare a unui tanar, ars si decedat in acest incendiu, fiu al unei familii extrem de sarace! Trebuie sa-i educam pe tineri sa celebreze si sarbatoreasca traditiile nationale si crestine, romanesti,in spiritul iubirii de Dumnezeu, si nu sarbatori satanice aduse din import de toti profitorii si mafiotii dornici de imbogatiri rapide in dughene cu risc major de mortalitate si raniri...Traim intr-o tara cu foarte multi golani si asta ne va aduce inevitabilul sfarsit! La toti.
Prea multe cuvinte ar fi de prisos, stim toti ce si cum sunt realitatile din trista si pierduta Romanie, ruinata de banditii noii ,,democratii!'' Dumnezeu sa-i binecuvanteze cu iertare pe acesti tineri nevinovati, sa le fie tarana usoara si sa aiba Lumina Vesnica in Lumea de Apoi! Amin.

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
A devenit un cliseu sa acuzam statul, in general, sistemul, de tot ce se intâmpla rau in tara asta, uitând ca si statul e format din români votati liber si ca el actioneaza asa cum ne este firea. Decât sa respectam legea, preferam sa-i mituim pe cei care controleaza aplicarea legii. Mai nou, dupa ce ne-am facut treaba ii denuntam pe functionari la DNA. Doar tragediile ne mai aduc temporar cu picioareele pe pamânt. Uitam si o luam de la capat.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Aveti dreptate, insa avem legi viclene, ticluite pe genunchi si facute de politicieni cu portite de scapare, asa cum le-au tot ticluit ei in 26 de ani, pentru ca vinovatii sa scape de pedepse si responsabilitati! Mentalitatea ignorantei si iresponsabilitatii sunt adanc inradacinate la noi in ce priveste grija pentru sanatatea si vietile altora. In SUA, pentru aceasta crima cu premeditare, nu mai scapau din puscarie acesti iresponsabili criminali! La noi, poate sa ia cu suspendare, sau cativa anisori, scriu ,,carti de romane'' si scapa dupa un sfert din pedeapsa, luand-o de la capat nestingheriti! Iar ca bigotismul religios este o realitate, nu ne surprinde, insa daca tot am devenit brusc si din senin atat de super ortodoxi, macar liderii clerici, fara interese financiare si materiale, sa le indrepte pasii tuturor credinciosilor si dezorientatilor intr-un stil simplu si educativ, fara exagerari mistice pana la delir, minuni si icoane inventate doar sa aduca foloase, tarasuri si prosternari jenante si idioate, buluciri irationale, fara cultura banului nenorocit de care sunt ei atat de indragostiti si se fac popi pe banda rulanta, tot dintre neamurile lor, fii, nepoti, cumetrii, etc. doar pentru bani si averi castigate din naivitatea si credulitatea acestor napastuiti. Nu avem scoli si spitale, dar avem puzderie de biserici si catedrale iar oamenii mor de foame! Religiile, in orice stat si in orice era, au fost un cancer pentru societate, au infranat cultura, dezvoltarea, stiinta si cunoasterea! Religiile sunt cauza razboaielor sangeroase; Inchizitia cruda si criminala; Cruciadele jefuitoare si la fel de sangeroase, impunerea prin foc si sabie a catolicismului in tarile latine si decimandu-le cultura si populatiile bastinase; religia mozaica cu un trecut razboinic si un prezent conflictual; cunoastem despre terorismul sangeros musulman, Biblia care este ghiftuita cu relatari despre razboaie, crime, razbunari, infidelitati, incesturi, adultere si toate pacatele lumii savarsite in numele Domnului; religii protestante care si-au ucis bestial adeptii, si altele ce s-au petrecut pentru si in numele lui Dumnezeu! Daca avem un singur Dumnezeu, la ce ne mai trebuiesc religii care de mii de ani s-au dovedit atat de sangeroase si criminale? Nu-i mai bine de mine ca respect absolut tot ce este religios, fiind educat sa pretuiesc bunurile spirituale si materiale ale celor din preajma mea, dar cred, tot absolut, doar in Dumnezeu, si atat, fara intermediari in odajdii, fara sfinti, fara profeti, fara farisei si tot felul de aiureli mistico-religioase? E atat de simplu, practic, gratuit si minunat sa-L ai doar pe Dumnezeu, si nici o alta grija! Citatul latin, ,,Nihil sine Dio,'' Nimic fara Dumnezeu, este singura mea mentalitate si religie, si bine fac!

iceparu spunea...

Biserica ortodoxa romana.Interes.Cat mai mult profit.Aveti ideie a cate paduri este proprietara biserica noastra.Da a cate podgorii.Biserica ortodoxa romana vanzator de vin.Stiti ca biserica nu accepta lumnari decat daca au fost cumparate prin intermediul ei. Stiti la ce se rezuma hramul unei biserici?O masa festiva pe banii enoriasilor, la care participa multi preoti . Biserica ortodoxa romana scoate profit si din piatra seaca.Preotii sunt platiti de la bugetul de stat cu niste sume consistente.Nu le este indeajuns.A vazut cineva preot care taie bon fiscal?Ati vazut preot somer.Au rasarit bisericile precum ciupercile dupa ploaie.Stie cineva ce statut au calugaritile si din ce resurse au asigurat traiul?Nu am vazut nici o asa zisa maicuta la capataiul unui suferind in zilele noastre.Nu degeaba se spune-sa faci ce spune popa nu ce face popa.In opinia mea cei ce critica biserica ortodoxa romana o fac pe deplin intemeiat.Reprezentantii Domnului pe pamant cu mici exceptii aduc deservicii crestinismului.

Huhu Rezea spunea...

S-au si grabit unii sa sara pe Biserica Ortodoxa ca n-a facut sfestanii publice. Nu va fie teama ca vreun rockerist decedat va intra in pamânt netamâiat de preot.
Nu ma bag in cele sfinte ale preocuparilor lumesti, dar BOR, biserica traditionala la români, face ce trebuia de mai mult timp sa faca in fata prozelitismului altor culte, in special al celor neoprotestante.
Nu cred ca va mai dura mult si vor fi impozitate si averile/afacerile bisericilor de tot felul din România. Nu se va ajunge la o secularizare ca pe vremea lui Cuza, proces de care au scapat bisericile din Transilvania.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhurez & Iceparu: Intaresc cele afirmate de Dv. prin a va informa ca in Romania sunt 55000 de biserici si doar 26ooo de scoli! Dar ce scoli! Jumatate nu au autorizatii de functionare, unele de la tara sunt inca din chirpici, n-au caldura iarna si alte utilitati curente, pica copiii prin closete, unii chiar si-au pierdut astfel viata! Nu mai zic de faptul ca politicul a lichidat scolile profesionale, cica din lipsa de bani, dar bisericilor absolut mereu s-au gasit bani guvernamentali sa fie ghiftuite cu scop propagandistic-electoral! Pecinginea sectelor religioase a cuprins intreaga tara, vina si responsabilitatea purtand-o atitudinea, comportamentul, lacomia si nesatietatea clericilor ortodoxi care i-au speriat pe enoriasi! Vor numai bani, bani si iar bani pana la voma! Apoi comertul in Casa Domnului de la vin si pana la prezervative, cum scria un ziar din Iasi, acum cativa ani in urma, ca se vindeau la Sf. Paraschiva la buticul din gardul lacasului, scandalurile sexuale de prin manastiri, si chiar din Patriarhie, cele legate de icoanele masluite care ,,plang,'' ghicitul in Biblii, expuneri repetate ale unor clerici in stare de ebrietate in public, imbulzelile din te miri ce si pentru orice, nesupravegheate si nedirijate de o sa ne trezim intr-o zi cu morti ca in Damasc! Dar privilegiile nejustificate cu scutiri de la taxe si impozite ce au fost impuse electoral de catre toate partidele politice, faptul ca detin uriase suprafete de paduri, pamanturi arabile si vii pe rod, cum ati amintit mai sus, le dau romanilor cel mai mare sentiment de frustare fata de saracia in care se zbat zilnic! La manastirile din Moldova a trebuit sa intru cu forta peste calugari si calugarite, cu sotia in Casa Domnului sa-i satisfac dorintele religioase, deoarece se facusera bariera in fata noastra sa le dam un bir obligatoriu, si mai ales fara bon fiscal, ceea ce m-a revoltat si chiar am harachit-o pe o mironosita babaharca intre felinare cand a pus laba-i putreda si infecta pe straiele mele sa ma opreasca! Fiind cu atac de panica generalizat, alte boli foarte grave, precum cardiaca, diabetica si epileptica, de emotii si in toiul scandalului a avut o criza de am zis ca moare in poarta manastirii, si mai sunt intrebat de unii de ce sut revoltat...Auziti, domnilor, ii cerea spaga sotiei cu gr. 1 de inv si pensie de doar 340 lei, si ne-am dus cam la toate manastirile si bisericile unde avea sa ramana fara pensie, daca le dadeam gir lacomiei lor neostoite! M-am acrit pana peste cap de ei si atitudinea aceasta a lor feudala si lacoma...

Trofin spunea...

Dupa furia acelora care l-au facut harcea-parcea pe Preafericitul Parinte Daniel , cred ca sunt ortodocsi cum sunt eu budist.Un ortodox isi respecta biserica si regulile ei . Cum mama "dracului" il faci "ceraceaf alb "ii zici "coboara dracului din ..."si apoi invoci slujba lui la mortii pentru care suferi exact cat sufar eu pentru un scaun cu un picior rupt?. Mare ipocrizie!.

iceparu spunea...

Trofin.Stimabile.A fi crestin nu inseamna a fi de acord cu fatarnicia fetelor bisericesti.

Dan B. spunea...

@Trofin:

Daca eu il critic pe IPI (inaltpreaintristator) Daniel critic BOR sau pe slujbasii ei?
Iar caracterul BOR este dat de suma caracterelor celor din cler.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Trofin: Lasa ca-i buna oleaca de smotoceala si tavaleala sa-i mai trezeasca din amorteala, mosmondeala si ,,ciuguleala!'' pe cei cu buzunarele mai mari decat sutanele!Acum se duc cu droaia, toata pochimea, ca la nunta, la inmormantarile bietilor copii! Unul bun, cu inima si cu har ajunge la atata durere si suferinta celor care-i plang...La inceput nu vedeai un picior de popa pe acolo, acum sunt in detasmente de invazie terestra! Sper sa revina cu picioarele pe pamant si sa-si inteleaga harul si scopul pentru care s-au facut preoti, si mai putin pentru bani si averi! A fi ortodox nu trebuie sa fii o sluga umila si fara demnitate: ORTODOX= DREAPTA CEDINTA, nu si stramba! Biblia este un obiect de a se vantura cu ea ideologic, practica denota doar incalcarea ei sistematica! Supunerea in fata religiei inseamna pierderea onoarei si demnitatii personale, chiar in fata lui Dumnezeu, pentru ca Lui nu-i plac tavalelile, milogelile, injosirile si smiorcaielile jenante! Suntem fiii Lui si trebuie sa fim decenti in rugaciuni. Vrajeala cu capul bagat in sac e doar una dintre ineptiile ce le gasim la tot pasul in Biblie, mare parte bagate cu intentia de subjugare si aducerea la stadiul de sclavie de catre pochime! De citit poruncile 1,2,3 ca sa stiti cui va inchinati! Dar toate astea, in general, ii privesc pe mistici, eu am alta viziune si practica si nu le mai comentez a doua oara. Au iesit bucurestenii in strada ca Piedone si altii, pe care-i acuza de vinovatia tragediei, sa-si dea demisiile. Hmmm, asa sa fie: Spontan sau organizat, dar numai de catre cetatenii revoltati, ca si mine, si nu de catre hienele politice oportuniste si profitoare sa manipuleze din indarat! Deja cererea demisiei ministrului de Interne miroase a liberali! Vom trai si vom vedea. Ponta l-a demis pe seful ANPC, si eu zic ca bine a facut, pentru ca de cate ori am dat telefon sa reclam ceva, ma luau in barci si incercau sa dreaga busuiocul cu mine, sa ma dea la intors! Schimbarile vor aduce pe altii si mai nepregatiti, va asigur din practica ce-o observam de 26 de ani. De-acum incolo, Dumnezeu cu mila! Iac-asa!

uber spunea...

@Huhurez
Domnule cu articolul asta chiar nu ati nimerit-o deloc. Daca libertatea ar tine cont de legile firii si ale naturii am fi aruncati inapoi in comuna primitiva. Legile care guverneaza natura dicteza ca cel mai mare il mananca pe cel mai mic, cel mai puternic il snopeste in bataie pe cel mai slab, etc. Asta vreti?
Cat despre libertinaj si anarhie, am urmarit clipul cu trupa respectiva, chiar nu am vazut nicio manifestare nici a publicului si nici a artistilor care sa va indreptateasca la o astfel de etichetare. Muzica rock este muzica oamenilor inteligenti si rebeli, ca nu ii intelegi dvs. e cu totul alta chestiune. Urmariti un concert al trupei AC DC si o sa vedeti zeci de mii de tineri cum se bucura de momentul unic pe care il traiesc si culmea fara sa se lase cu zeci sau sute de morti si raniti. Tragicul eveniment de la noi a avut ca principal factor lacomia fara margini si coruptia institutionalizata si nu are nicio legatura cu muzica si manifestarea tinerilor.

Anonim spunea...

Caracterul BOR e dat doar de suma, atat ,doar suma e tot ce conteaza pentru popii spalatori de creiere care pacalesc babele sa pupe contra cost oase de cadavre (moaste ) ca asa se mantuiesc si scapa de pacate.Si ne mai miram ca avem 2 milioane de bolnavi de hepatita..Asta in timp ce prea fericitul umbla cu coloana de politie cu girofar .



Anonim spunea...

Prea fericitul nu e ala care si-a vandut casa de la parinti lasandu-l pe drumuri pe fratele lui ?Frate care era disperat ca nu are unde sa stea.Asta e drac nu sef al unui clan mafiot cum e BOR acum.

Anonim spunea...

Corect

Huhu Rezea spunea...

@goa
Te cam arunc in gol, sperând naiv ca invingi gravitatia. Mai pune mâna pe un manual de scoala si vezi care sunt legile naturii si ale societatii.
Deschide orice documentar despre muzica heave metal si vei intelege cine indrageste acest gen muzical protestatar si antisistem. Nu am contestat ca, in general, metalistii sunt oameni educati.
Chiar nu simti agresivitatea in stilul de interpretare?
Nu trebuie sa fii de acord cu mine. Nu stricau aceste mici explicatii pentru a prezenta ultima filmare cu formatia pentru care si-au riscat viata atâti rockeristi.

Antisistemul rockeristilor a fost exprimat foarte bine de un participant la mitingul de aseara:

Johannis sa desfiinbteze toate partidele politice. Halal democratie!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ei, muzica...Aveam candva niste mentalitati bosorogite si indoielnice despre Hip hop sau Metal! Mi-am pus trompele lui Eustache, ciocanelele si nicovalele la treaba si am descoperit in ele revolta impotriva sistemului, critici dure la adresa politicienilor, coruptiei si abuzurilor de tot felul, dar si exuberantele tineresti, firesti varstelor pubertatii si primelor emancipari! Eram educat de altii, dupa perceptele si atitudinea lor fata de aceasta muzica, ceea ce era total in dezacord cu mine, aspiratiile si dorintele interioare. Deci, din acea zi am avut alte viziuni despre muzica relativ noua, pe langa clasicul rock, pentru ca -mi satisfacea revolta interioara asupra negativismelor din societate si a politicului desantat si corupt! In schimb, muzichia cocalarilor, maneaua, nu ma va putea atrage niciodata, intrucat mesajele anoste, analfabete, repetitiv-obsesive la adresa somoioagilor de bani, a ,,vietii mele,'' smiorcaiellor fortate, cu laude de cel mai tare din parcare si alte tiganisme de prost gust denota, la un loc, o lipsa de cultura de cea mai joasa speta, de cea mai crasa idiotenie posibila! Ca nu te poti c....a in placerea cuiva, ramane valabil si respectul meu pentru gusturile altora! Ei cu ale lor, eu cu ale mele, dar fara tiganestele manele! Zau, mo!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ponta si Guvernul au demisionat! O demisie de onoare, contrara incrancenarii adevaratilor vinovati de tragicul sinistru! Opozitia si-a dorit acest lucru, ca si o parte din populatie...Adio pensii si salarii marite! Adio o situatie sociala mai prospera, cum se intrezarea la orizontul acestei guvernari! Adio, poate, si pensii militare! ,,Lasati Satana sa vina la mine!'' Un presupus citat din Calaus Sase case din Smen!

Unknown spunea...

dle H , vedeti , sant unii care ii cantau prohodul lui PONTA si lui OPREA, acum li s-a indeplinit visul , sa ii vad cu PREDOIU prim ministru , ca si acesta sustinea pensiile facute de boc ,alea militare .carora urma sa li se retina din pensie , nu a fost bine ca urma sa li se dea tot ce li s-a retinut , acum in brambureala asta cui ii mai arde de pensiile militare , de norme sau ordine comune , va fi o lunga perioada de instabilitate , e numai buna pentru unii care stau pe la frontiera romaniei , pacat . sa vedem ce o urma , dar bine , nu

Huhu Rezea spunea...

@Eufrosina
Nici macar o baba oarba nu e bine s-o treci strada impotriva vointei ei. Nici pensionarilor militari nu e bine sa le dai drepturi daca ei nu nu vor sa primeasca de la tine..
Sau, sa te gândesti bine ce iti doresti...ca s-ar putea sa se indeplineasca.

iceparu spunea...

Mare porcarie.Schimbarea domniilor,bucuria nebunilor.O sa regret pana voi da in primire ca nu am emigrat imediat dupa pensionare.

Unknown spunea...

DA DA ,pacat .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Situatia politica se schimba de la o ora la alta...Uraaa, strada dicteaza guvernarea! Traiasca anarhia! Liberalii au orgasme fricoase la perspectiva guvernarii si vor alegeri anticipate! Au latrat in cor catre stele, precum hienele, ca se vor in prepeleac cu gansacul sasait premier, cel cu limba si prepuţul taiate imprejur, si acum le tremura izmenele in capriorii curului, ca racitura, de frica preluarii puterii, contrar nazuintelor ,,guvărnului mău!'' Coalitia vrea sa continue guvernarea, pe buna dreptate, dar si constitutional si legal! Ne-am dori sa se care dracului toate starvurile politice, toate muianele alea intrate in putrefactie in 26 de ani de smenarit si invartit afaceri oneroase, umbland cu scaunele guvernarii lipite de fese de parca ma-sa i-ar fi nascut guvernanti, si inlocuiti cu tehnocrati anonimi, vrednici si capabili! Ce frumos visez eu! Calaus Smen se excita politic, ca orice bun excursionist cu ghizi sforari si promptere pe malul ocarinelor, parand mai penbil si manipulat ca oricand! Vai, tu, ce vioi mai esti, mosmonditule! Pana acum te carau cu patura la vorba, si acum ai dat in boala maimutelor si topai cufurit la gaoz ca o sa ai si tu jucaria ta!! Bravos, natiune! Ai reusit sa scoti lumea in strada, impreuna cu impotentii tai, dar nu se stie, pana la urma, daca nu tot ea o sa te scoata si pe tine la mezat! Acolo unde ti-e locul si de unde poti sa-ti numeri linistit casele, averile si paraii! Deie Domnul! Aleluia.

Unknown spunea...

nu , domnule ICEPARUn nu , dece sa emigrati ? acolo ca militar roman , dar sa nu o uitati nici pe asta; fie painea cat de rea ,tot mai buna in tara mea . dar ce ar fii daca ar fi iesit in strada si vreo 50.000 din cei care l-au votat pe ponta in alegerile presedentiale >? dar ,mai bine ,nu , findca mai este timp,,,,,ce sa mai zic .sa o lasam balta ..timpul le rezolva pe toate .

uber spunea...

@Huhurez
Domnule nu de scoala am eu nevoie, va garantez ca am mai multa decat trebuie. Cat despre societatea umana guvernata de legile naturii si ale firii ma tem ca nu sunt multe de spus, este evident ca suntem pe meridiane diferite. Din pura curiozitate as dori sa aflu ce anume face ca un social-democrat declarat ca dvs sa aiba o abordare atat de radicala impotriva unor cetateni care protesteaza fie si prin muzica impotriva "sistemului". Ce e atat de rau in a protesta contra sistemului? Ce anume e de laudat la un sistem politienesco-mafiot cum e cel romanesc, profund corupt si aservit intereselor de tot felul. Peste jumatate dintre parlamentari au dosare penale, o buna parte isi fac veacul prin puscarii, institutiile publice parazitate de tot felul de trepadusi semianalfabeti, un sistem de sanatate profund corupt, s-a dorit chiar legalizarea ciubucului catre medici la fel ca la ospatari, un invatamant de-a dreptul stupid unde dascalii au obtinut note de 1 si 2 la examenele de titularizare si culmea, Ponta le-a marit salariile, nu mai vorbesc de armata si politie, stim cum stau lucrurile, o populatie timorata de fortele politienesti unde un mosneag ca Oprescu sau o femeie ca Udrea sunt arestati de puzderie de mascati inarmati pana in dinti, procurori care ancheteaza taranii la botul masinii cu biblia pe capota, nu mai continui ca nu ar ajunge o pagina intreaga. ASTA E SISTEMUL! Poate e in regula pentru unii dar sa-i lasam pe cei care se simt sufocati de mocirla in care ne balacim sa protesteze, au dreptul, macar atat.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Goa uld: Ai caracterizat sistemul si mostenirea basista, si ai facut-o foarte bine aratand cat de urat si smenar a fost! Ne trebuie un secol sa iesim din marasmul basist! El s-a infiltrat in structuriile sistemului si s-a lipit precum Super glue...Nu asta ai vrut sa ne zici si sa ne explici, bag seama? Tineti minte, si am mai zis-o pe undeva pe aici, va trebui doua trei generatii sa moara ca sa dispara mentalitatea basisto-liberala care s-a instaurat ca TBC -ul in plamanii pacientului! Dar o guvernare ca Ponta, asa de eficienta economico-social, nu mai pupati voi in viata asta, retineti! Tineti-va tescherelile cu ce mai aveti in ele, strangeti-va curelele, mai eliminati un bec, o aia sau cealalta daca vreti sa mai aveti zile de trait fara foamea-n garleje daca vin liberalii! Astia se joaca cu democratia, nestiind ca de fapt se joaca cu focul! Idealismul e una, realitatea e ca morcovul in gaoaza dosului cu fostoloacele atarnand afara, ca motul la curcan! Sase case Smenarite o sa dea de dracul intr-o zi cu asmutirea maselor, crezandu-i pitt -bulli de aport! Daca se umfla ovazul in ei si daca treburile o iau razna, o sa-l vedem in boxa acuzatilor pentru genocid, dar ,,feri Doamne, feri!'' Sfatul meu: Sa-si dea si el demisia pentru ca este un incapabil si a rupt societatea in doua: Negri si albi! Albii sunt slugile si lingatorii lui de clantze, iar negrii, noi, cei care-l negam si nu l-am votat! Pana la urma, au reusit sa produca haos in Romania, lucrul pe care Europa si Lumea il vor taxa, leul va cadea cu greabanul rupt, noi vom ajunge de, si la mila statelor civilizate, iar bahicul matelot va rade cu paharul de cocârţ in mana zicandu-si in barba: ,,Hă, hă, hă, prostilor, ce bine-mi pare ca iar v-am tras-o! Hă, hă,hă!'' Si va avea dreptate: Tot ce se intampla si se va intampla, ni se trage de la el si sforarii lui, recte Calaus Sase Case din Smen si lingaii cu clantele lipite de limbi!

Huhu Rezea spunea...

@uld
Manifestarile antisistem sunt in teoria politologica acele actiuni care neaga sistemele democrate consacrate care se bazeaza pe pluralism politic, suprematia legii si respectarea drepturilor fundamentale ale cetateanului.
Partidele politice sunt vectorii prin care se realizeaza democratia.
Asta a deranjat la mitingul de aseara, cererea de a se desfiinta partidele politice.Excede solicitarii ca guvernul sa-si dea demisia- cerinta democratica. Discreditarea partidelor politice si a Parlamentului este opera propagandei basiste
Cine se manifesta impotriva sistemului democratic instaurat in România dupa 1989 este ori nostalgic, ori adept al unui sistem totalitar de guvernare.
Rocker-istii sunt oameni culti si ma indoiesc ca nu cunosc esenta protestului lor. Ignoranti sunt gura-casca...care li s-au alaturat in protest.
Johannis, chiar daca ar vrea, nu poate sa le indeplineasca doleantele antisistem; nu-l lasa Constitutia.
Daca se simt in stare, sa-si faca un partid al lor cu care sa câstige alegerile parlamentare. Altfel, e usor sa strigi jos sistemul democrat si nu stii ce pui in loc.

karadeniz spunea...

Corneliu
Politica și onoare nu fac casă bună. Pensiile sunt reglementate de legi în vigoare deci nu se schimbă decât prin alte legi. Corul acela de adio la toate e un fel de cobe fără suport. Actuala guvernare nu a fost nici mai bună nici mai proastă decât cele anterioare.
Huhurez
România nu face încă parte din țările cu sisteme democratice consacrate. Ceea ce numiți manifestări antisistem prin lumea democratică sunt simple exerciții de democrație. In lipsa unei clase politice profesioniste, a unui sistem legislativ și a unei justiții fără rabat altă soluție de a ieși din mocirlă nu prea este. Din păcate și aceste manifestări sunt sporadice deci nu au efect de durată.

uber spunea...

@Huhurez
Domnule ma tem ca faceti o confuzie, nu cred ca vreun manifestant antisistem striga sus si tare, "Jos pluralismul politic, moarte suprematiei legii, la dracu cu drepturile fundamentale ale cetateanului!!!". Aici este vorba de sistemul nostru, unul de-a dreptul original care nu are nimic de-a face cu ce ati spus dvs. Partidele politice romanesti sunt mai degraba niste bande, fara ideologie si au un singur scop, parvenirea. Un simplu exemplu de lipsa de ideologie, PSD a luat cele mai liberale masuri de la revolutie pana in prezent, unde e ideologia si respectul pentru alegatori? Pai unde sa fie, in ceasurile lui Vanghelie, "imprumutul" lui Oprescu, etc. Aceleasi lucruri se intampla si la celelalte bande, singurul lucru care le deosebeste sunt numai initialele. Ce vectori de democratie sunt aceste partide? Acum sa luam si un caz extrem, daca maine douzeci de milioane de romani ies in strada si vor schimbarea sistemului, se poate numi anarhie sau lovitura de stat? Daca da, cred ca avem o mare problema. Protestatarii cer desfiintarea partidelor politice? Foarte bine, daca asta e vointa poporului asa sa fie, doar asta inseamna democratia. Insa cred ca nu asta cer de fapt, e mai degraba o intoxicare din partea circarilor liberali infiltrati printre protestatari si mai azvarle cate una, asa la plesneala. Apropos ca tot vorbim de partide politice ca vector de democratie, in zona in care locuiti dvs sau prin apropiere nu cumva ati constatat in ultima vreme un interes deosebit pentru lucrari publice gen asfaltari, schimbari de borduri, astupari de gropi si tot felul de activitati cu bani publici? Ca doar mai e putin, incepe campania electorala si bani de unde daca nu de la prieteni. Astea sunt partidele de care romanii sunt scarbiti peste masura.

uber spunea...

@Huhurez
Acum ca o discutie pe marginea calitatilor politicianului roman, acel vector de democratie, ce parere aveti de propunerea Elenei de Plescoi ca infractorii condamnati pentru fapte de coruptie, luare de mita, trafic de influenta, etc. sa faca puscarie numai in weekend? Mai multa demnitate si onoare gasesti la Bercea Mondialu decat la aceasta doamna. Intre noi fie vorba nu cred ca aceasta propunere a ticluit-o singura, nu prea o duce mintea, sunt multi ca ea care isi asteapta randul la DNA. Mai este nevoie de efortul basistilor sa discrediteze clasa politica?

Huhu Rezea spunea...

@Karadeniz si @uld
Sistemul democratic din România a fost creat dupa tipologia celor consacrate. De aceea ne-au primit si in NATO si in UE. Nu functioneaza precum cele consacrate si nici nu avea cum... in numai 25 de ani. Noi suntem prea nerabdatori.Nici in tarile consacrate sitemul n-a functionat perfect de la inceput. Ba, inca... vedem ca si acolo mai scârtâie...dupa sute de ani
Hai sa nu confundam sistemul democratic si institutiile sale cu comportamentul unor politicieni.
Partidele neviabile se elimina de la sine prin ciurul electoral. Ati si uitat câte partide erau in România si câte au mai ramas?
Strada poate sa darâme guverne, dar nu poate guverna. Asta o stie orice invatacel politic.
Nu luati in calcul ca acestia care marsaluiesc haotic prin tara nu reprezinta intreg electoratul român. Nici ei nu stiu pe cine reprezinta. Sunt mobilizati in strada pentru a mentine o presiune necesara degajarii unei guvernari pe placul locatarului de la Cotroceni. Dupa ...vor fi invitati sa mai stea si pe la casile lor ca rolul lor s-a incheiat. Vor uita si de rockeristii arsi la „Pionierul”.
Niciodata nu l-am vazut pe Johannis iesind atât de voios si binedispus la declaratii ca in seara aceasta. Uitase ca se catara pe tragedia de la Pionierul. In sfârsit a plecat Ponta si poate pune guvernul sau.

Anonim spunea...

Daca vin basistii mascati acum in liberali toata coloniia Romanistan va avea soarta clubului Colectiv.Satanistii basisti supusi perciunatilor si masoneriei au un singur crez Banul praduit de la buget.Si basistii nu au scrupule pentru a fura .Vor taia pensii DESK ca sa aiba bani de praduiala prin Anrp, Cnadr, etc cum au mai facut.

karadeniz spunea...

@ Huhurez
Sunt de acord ca 25 de ani e un timp scurt pentru consolidarea unei democratii. Dar nu suntem in postura de a reinventa noi romanii aceasta forma de organizare si conducere a unei societati. Era destul de simplu sa analizam si sa adaptam la specificul nostru regulile si normele unei democratii consacrate.
Spuneti ca diferenta ar sta in comportamentul unor politiceni. Oare asa sa fie? Nu e vorba doar de politicieni, si nu de cativa ci marea lor majoritate, de la consilierul primariei comunale la premier ori presedinte, ci e vorba de toate institutiile fundamentale ale statutului de justitie ,interne, servicii. Coruptia si ineficenta sunt generalizate, putinele exceptii nu fac decat sa confirme regula.
Strada nu poate guverna dar poate determina prin presiuni constante si prompte pe cei alesi democratic sa se comporte ca niste alesi.
Traiesc cateva luni pe an intr-o democratie pe care o ravnesc multi dintre romanii ce aleg o alta tara pentru idealurile lor.
Multi ma intreaba care e diferanta dintre noi si ei, mai ales ca e o tara cu populatie formata majoritar din emigranti oameni care vin cu reguli si mentalitati diferite. Raspunsul este legea si aplicarea ei. Este foarte greu sa incalci legile si regulile stabilite fara sa simti pe propria-ti piele sanctiunea. Roman, rus, arab, indian, chinez, negru, odata ajuns aici te conformezi regulilor sau pleci de unde ai venit.
Revenind la incendiul care a curmat si va mai curma inca vieti. Orice casa ori imobil de locuinte are alarme contra incendiului, unele proprii care te avertizeaza pe tine ori vecinii ca ti s-a ars mancarea pe foc ori ai uitat fierul de calcat in priza si altele cuplate direct la sectia de pompieri care se declanseaza si ii avertizeaza automat cand temparatura creste mult peste cea normala, cred ca e vorba de 80 de grade.
Anual pompierii verifica imobil cu imobil si alarma cu alarma.

Unknown spunea...

dece acesti tineri nu au iesit in strada cand s-au daramat atatea fabrici ,uzine , cand s-a furat tot sistemul de irigatii , cand toata industria ramaneasca a fost distrusa , cand ,mergand prin tara toate fermele ,solariile cacele din oltania au fost puse la pamant , dar ies acum in strada pentru ca nu au locuri de distractie , dece?sau sant grupuri instigatoare printre cei care au iesit in strada pentru acei tineri arsi si decedati?doamne fereste , ar trebui sa mearga cineva in mijlocul lor si sa-i intrebe asta , poate vor dictatura ?sau ce?sa ii intrebe pe acesti tineri dece au tacut cand udrea si basescu faceau tara asta farame ,dece nu se duc sa ii ia de piept pe cei de la justitie ca nu le cofisca tot ce ai furat neamurile lui basescu etc

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Karadinez: Au filmat astia de la Romania TV cum un nenorocit impartea bani ca sa se strige sloganuri cu ,,jos'' si ,,demisia!'' Tot astia pot veni si cu idei nenorocite. Daca nu-i liberal, eu imi tai limba! O sa vedeti ca va fi gabuit pana la urma! I-a fost greu lui Base sa taie pensii si salarii, contrar Constitutiei, dar si alte abuzuri? Cati colegi de-ai nostrii nu s-au nenorocit, dar si milioane de civili romani!? Si uite ca s-a intamplat! Strada, vorba D.lui Huhurez, nu poate hotari peste Constitutie, un bun castigat ramane sfant, dar un idiot ca Ciolan Smen poate sugera subliminal si impune sub imperiul ultimatumului cu forta , prin papusari, multimii scapate de sub control sa ceara idiotenii, nici nu le mai sugerez pe aici si ce! Acum, ca tot s-a intamplat sa cada guvernul, parca as vrea sa se duca dreaku' toata sleahta aia de parlamentari corupti si idioti, ca o metastaza, si sa vina doar tehnocrati: 100 de senatori si 200 de deputati, maximul cu indulgenta! Numai cand o vad pe Aluna Burghiu, Buldog Spaga Electorala, Roberta Casap de Pensii, Oltenas Gigolo Baro cu Broasca-n Garlej Misto si alte lighioane politice fac apoplexie! Si au tupeu, domnule! Vorba lui Goa' uld, Mooe Woodrea a avut tupeul sa propuna puscarie la domiciliu in Weeck-end! Cum e posibil ca toti puscariabilii astia inca sa mai lucreze in Parlament, sa fie platiti pe banii poporului, sa emita si sa voteze legi, etc? Toate Consiliile Judetene sunt conduse de puscariabili pe bani foarte grei, mentinuti in functii, precum zeci si zeci de Primarii cu primari corupti si cu dosarele pe rol! Legile permisive, cu scapari si ticluite de ei favorizeaza asa ceva, asa cum la Bacau, Roadeos Stârvache, are parnaie cu supendare si e pe mandat de primar in continuare! Mai avem noi certitudinea ca astia nu fura si spaguiesc de acum inainte? Prioritatea prioritatilor e doar una: Schimbarea, de urgenta, a Constituiei, dupa o larga dezbatere publica, cu aprobarea unanima, a tuturor partidelor si mai intai a noastra, a poporului! Sa vedeti atunci cate schimbari in bine vor fi! O NOUA CLASA PLITICA NU SE POATE REALIZA FARA O NOUA CONSTITUTIE SI REVIZUIREA LEGISLATIEI ADMINISTRATIVE SI IN JUSTITIE!

maiag spunea...

tanti FROSA,iar aiurezi,daca ai putza,ponta adat bani la medici si profesori,la apevisti ac ii au ramas iar de carutza,sanatatea si invatzamintul s au scos prin ordonantza,apevistii,,,,nici priotul se skimba,,,deci,,,la loc comanda
ilit,tn ordin,pina in 2017 nu mai cresc aslarii,legea nu se mai trimite in parlament,ismenarul era singura naostra sansa sa apara normele,adio guvern,adio ce s a stab,,la loc comanda

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Eufrosina: Mie mi-e foarte clar acest buluc in strada: In foamea lui de a vrea ,,Guvărnul mău,'' Ciolan Smen i-a instruit pe sforarii liberali sa-i instige pe tineri, pe fondul tragediei petrecute la ,,Colhoz!'' Noi, romanii, nu suntem capabili sa iesim in strada daca ni se taie niste drepturi, sau daca ni se distruge economia nationala, pentru ca mamaliga noastra doar fasaie ca un pârţ lesinat! Nu ma pot intinde si la alte afirmatii ca sa nu creeez vanzoleala de polemici pe aici din partea basanisto-liberalior incrancenati si fanatici, dar pot afirma spaga filmata aseara sa se strige ,,demisia'' si ,,jos'' cu adresa precisa! Pot eu sa cred ca nu s-a dat spaga si la debutul acestor manifestatii? De fapt, e dreptul meu Constitutional sa cred ce doresc si sa -mi exprim liber ce gandesc, pentru ca in '89 s-a scandat si s-a murit si pentru libertatea de gandire si de exprimare! Tragedia se putea deplange cu decenta si in liniste in memoria celor disparuti si grav raniti, chiar asa si-au dorit si tinerii, dar uite ca s-a profitat de durerea lor sa fie manipulati si politic, dar faza si mai dramatica ar putea fi destabilizarea tarii din cauza acestor iresponsabili politici, dar uite ca si-au taiat si craca de sub capriorii curului cu aceasta ocazie! Ce idioti!

Anonim spunea...

Perciunatii vor numii ca prim munistru un alt mason tradator de tara pe Ciolos.Dar poate ma insel.

Anonim spunea...

Dar daca tragedia a fost organizata .Gandeste un pic...

Unknown spunea...

da , domnul meu ,aveti perfecta dreptate , ce va fi ,vom vedea , s-au se alege praful , eu nu mai aM VARSTA SAapuc alte vremuri , de fapt care vremuri sa vedem cum il papusesc pe asta de zice ca e presedinte , vai de capul lui,

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

VOI FACE O REFERIRE EXPRESA LA DEMISIA CE SE IMPUNE PRESEDINTELUI IN EXERCITIU, CLAUSS WERNER IOHANNIS: CEREM DEMISIA ACTUALULUI PRESEDINTE AL ROMANIEI INTRUCAT: DE LA INSTAURAREA IN SCAUNUL PREZIDENTIAL NU A FACUT ABSOLUT NIMIC PENTRU ROMANIA SI POPORUL ROMAN! In speta: A calatorit permanent, ca un veritabil excursionist, fiind indiferent la gravele probleme economice si sociale ale tarii! A intretinut permanent un climat de incertitudine si conflict cu premierul, Victor Viorel Ponta, cu scopul de a se incalca Constitutia, pentru ca acesta si Guvernul legal instaurat sa demisioneze, fara motive serioase, ci doar pentru un moft personal de a impune un ,,Guvărn al mău!'' A savarsit abuz in serviciu, separatisme si discriminari sustinand un partid politic, respectiv PNL! A MILITAT PERMANENT PENTRU IMPOVARAREA POPULATIEI SARACITE CU TAXE SI IMPOZITE, SA NU SE CREASCA VENITURILE DE MIZERIE ALE BUGETARILOR SI PENSIILE PENSIONARILOR MURIBUNZI DE LIPSURI SI SARACIE! DECLARAND CA VENITURILE ROMANILOR SA NU CREASCA, ASTFEL A OBLIGAT PROFESIONISTII DIN MEDICINA, INVATAMANT SI ALTE RAMURI CATRE MIGRATIE, IAR TRAIUL DE MIZERIE AL PENSIONARILOR SI NEVOIASILOR SA SE AGRAVEZE, DESI IN CAMPANIE A PROMIS CA NU VA MILITA PENTRU ACESTE MASURI DEZASTRUOASE SI CRIMINALE! Niciodata nu si-a justificat, pana la ultimul leu si ultima casa, averea! Trebuie sa ne certifice, de urgenta, provenienta banilor, caselor si averii personale, conform legilor in vigoare! Si-a dat consistamantul sa primeasca un salariu si indemniztie uriase, dar si ale parlamentarilor, in raport cu salariul minim si media pe economie, si care nu se justifica fata de lentoarea muncii pe care o presteaza! S-a folosit intotdeauna de nenorociri si drame ca sa-si impuna dorintele politice! Instiga subliminal opinia publica pentru ca strada sa impuna reguli peste Legile organice si Constitutie! Presedintele nu ne reprezinta interesele sociale si economice, mai degraba militeaza pentru saracie, inapoiere, prosperitatea personala si ale politicienilor! Nu s-a implicat activ in lupta anticoruptie, doar a mimat acest lucru si absolut toate actiunile ce trebuiesc facute la vedere, domnia sa le-a prestat pe ascuns si in mod imprevizibil! Sustine public si politic oameni politici cu suspiciuni de infractiuni penale sau in cercetare penala! Este rece in relatiile publice si cu presa, nu este apropiat de popor, decat atunci cand are interese politice si profitand de drame si nenorociri! Nici macar nu vorbeste liber, nefiind bine pregatit si folosindu-se de promptere! Dat fiind toate aceste acuzatii, parte din un intreg mult mai vast, romanii de buna credinta, iubitori de dreptate, democratie si adevar, cerem de urgenta ca PRESEDINTELE IN EXERCITIU, KLAUSS WERNER IOHANNIS, SA-SI DEA DE URGENTA DEMISIA!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sunt indignat si revoltat pana la exasperare! Cum isi permit Alina Gorghiu si Blaga sa iasa in fata natiunii si sa ceara alegeri anticipate, cand si ei sunt in vizorul DNA, Gorghiu facand-o in fapt de seara, pe furis si pe usa din dos, ca o ultima speţă? Depuneti-va, mai degraba, demisiile in mod public, ipocritilor! La fel si Iohannis, ca un ipocrit, are relatiile cele mai stranse si colaboreaza cu fostul PDL, prin PNL, desi in campanie a promis ca va sta deoparte fata de corupti, ba inca, a dorit avid sa-i readuca la putere, adica la la locul vechilor fapte de coruptie! Inca n-ati inteles ce vrea strada asmutita, tot de voi, la anarhie? Noroc ca ratiunea acestora si optiunile lor sunt potrivnice planurilor voastre ascunse si marsave de a reveni la putere PDL prin sigla PNL! De la PDL-Boc, cel care azi da cu subsemnatul azi la DNA, a inceput putregaiul marii coruptii, sub girul si obladuirea drujbarului Basescu! DNA, CAT VA MAI TREBUIE SA-I ADUCETI PE PEDELISTI IN FATA JUSTITIEI SI SA DEA SOCOTEALA PENTRU MAREA CORUPTIE SI JAFUL PRODUS ASUPRA ECONOMIEI NATIONALE, DAR SI MARILE ABUZURI SAVARSITE ANTICONSTITUTIONAL SI ILEGAL ASUPRA PENSIONARILOR, SALARIATILOR, SI SISTEMULUI DE SANATATE DIN CARE AU REZULTAT VICTIME SI MARI PAGUBE SI PREJUDICII? DE CE S-A INCHIS OCHII ASUPRA AVERII CANDIDATULUI, KLAUSS IOHANNIS, LA PREZIDENTIALELE DIN 2014? DE CE SE INGRAMADESC MALDARE DE SCHELETI IN DULAPURILE DNA? PERSONAL, SUNT AFECTAT DE MAREA CORUPTIE SI INCOMPETENTA CA ISTITUTII ALE STATULUI, IN SPETA ARHIVELE MApN, IMI TARAGANEAZA O VECHIME DE 2 ANI DETASAT IN MINA LUPENI CU MILITARII SI, DESI EXISTA PROBE, MI SE REFUZA ELIBERAREA UNUI ACT DOVEDITOR DE GR. UNU IN MUNCA PENTRU REANTREGIREA PENSIEI, DAR MENTALITATEA SI PRACTICA BASISTA S-AU INSTAURAT SI ACOLO SI RISC SA NU POT SA MA BUCUR DE DREPTURILE MELE LEGALE! ASTA DIN CAUZA CA MASURILE DNA SUNT SUPERFICIALE SI INEFICIENTE ASUPRA CORUPTIEI GENERALIZATE DIN ROMANIA, SPRE DISPERAREA TUTUTROR ROMANILOR! CONSIDER CA SI DOAMNA CODRUTA KOVESI TREBUIE SA IASA IN FATZA ROMANILOR CU DEMISIA SEMNATA! ESTE CEL MAI CORECT SI CINSTIT LUCRU CARE AR PUTEA SA-I LINISTEASCA PE ROMANI! DACA NU SUNT CREZUT, SA CITEASCA PARERILE ROMANILOR DE PE RETELELE DE SOCIALIZARE!

Mihai spunea...

Cred ca presedintele si intreaga clasa politica nu reusesc sau nu vor sa desluseasca corect mesajul curat al strazii si in general al tinerilor, destepti ,scoliti ,bine intentionati care isi dau seama ca nu au multe sanse sub aceste regimuri ,grijulii doar cu clientela si cu votantii in prag de alegeri.
Acest nefericit si tragic eveniment nu a facut decît sa aprinda scînteia exprimarii nemultumirilor. Nici acest guvern oricît l-ar lauda unii si altii, nu a avut alt interes decît sa satisfaca o clasa care spera sa-i aduca voturi -bugetarii. Au neglijat cu totul mediul privat ,unde angajatii sunt bataia de joc a patronilor, salarii de mizerie la nivelul salariului minim desi cu studii superioare, concedii medicale neplatite,asigurari neplatite, gura inchisa la orice comentarii si dati afara .Cui sa te plingi , institutiei statului in cîrdasie cu patronul? Nicio sansa. Singura sansa a acestora ,strainatatea, fiindca la stat se angajeaza doar cu recomandare de la partid indiferent daca dovedesti ca esti bun .Copii ramasi fara parintii plecati la munca in grija nimanui. Cei de la stat vor doar salarii nu si raspunderi. Mediul privat este informatizat pina-n dinti in timp ce in mediul bugetar ocolesc informatizarea pentru a mentine schemele de personal si sinecuri supraincarcate cu toate pilele,relatiile,amantele,si alti neispraviti incadrati pe pile de tot felul in stare de nimic. La stat nu se coreleaza nimic intre doua sau mai multe institutii .
Spre nefericirea clasei politice, acest eveniment nefericit de la club ”Colectiv” nu a facut altceva decît sa ridice capacul de pe oala care clocotea la foc mocnit cu nemultumirea majoritatii angajatilor in primul rind din privat.
Majoritatea sunt tineri constienti pe care nu-i mai duc usor cu presul. Astia nu mai sunt prostimea pe care au manipulat-o cu ulei si zahar. Si nu vor ceda usor si bine vor face.
Doar sa gaseasca resursa umana demna si capabila de a face ceva pentru oameni si tara asta secatuita de tot ce-i mai bun. Probabil ca se vor ocupa si de privilegiile anumitor categorii asezate de guvernanti deasupra capacului de la oala in fierbere. Aici vor intra posibil si anumite categorii de pensii. Deci sa nu ne asteptam la ceva bun in continuare cu toate ca lupta si revendicarile acestor tineri si nu numai sunt pe deplin intemeiate si merita sprijinite.
Daca glasul poporului nu va fi ascultat nici de acesta data, ci deturnat de tot felul de agarici profitori, cum de fapt se incearca, nu va iesi bine iar afectati vom fi toti atît economic cit si social. Desi, deja suntem ,dar multi nu-si dau inca seama..

CEZAR spunea...

Strada"..a facut un set de REVENDICARI ...
Printre primele....FARA PENSII SPECIALE !! PENSII DUPA CONTRIBUTIVITATE ...
HIP...HIP..URAAAAAAA
SE VEDE CA AM FOST IN >>>STRADA ....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Avianyc: Subscriu acestor pareri justificate si de foarte bun simt! Mediul privat, la noi, este salbatic si opresiv! Majoritatea politicienilor detin firme private si au emis legi si regulamente in favoarea patronatelor, angajatii fiind la cheremul si abuzurile patronatelor, toate incercarile angajatilor de a pretinde drepturi si avantaje se lovesc de oprelistile legislative, abuzive, care ocrotesc patronatele! Tinerii prefera munca in strainatate sau sa stea acasa, decat sa fie bataia de joc a unui patron ocrotit de legi partinitoare si in dezavantajul angajatilor! Tinerii sunt de fapt cei mai loviti de abuzurile patronatelor! Varstnicii in pragul pensiei la fel! Munca la negru este o alta hiba care a distrus vechimea in munca a multor angajati in mod iremediabil, iar legislatia in domeniu este lejera si nu poate combate acest flagel care afecteaza si bugetul de stat in mod dramatic! Este tot o facatura a politicului aceasta neglijnta intentionata CEEA ce reflecta o coruptie generalizata!! Dar sa ma refer la situatia noastra, a militarilor, cei care am fost bataia de joc a sistemului basist, cel mai canceros din cate au existat vreodata in Romania din toate timpurile, singurul din lume si unicat pentru ca a distrus calitatea de MILITAR si trecand-o in regim de pensii civile! O dezonoare si injosire de neiertat si de neimaginat in orice stat de drept din lume!! Pensiile militare sunt josnic de mici fata de alte state NATO, fata de marele risc, uzura morala, psihica si fizica suportata de catre acesti angajati care si-au semnat prin contract condamnarea la moarte in orice clipa! Cele mai mari riscuri si mortalitatea cea mai mare dintr-o societate se inregistreaza in randurile Armatei, Politiei, Jandarmeriei si Serviciilor speciale! Sunt singurii si primii care isi risca viata in orice clipa, fie intr-un eventual razboi, conflicte civile si militare interne,in caz de cataclisme, inundatii, inzapeziri si tot felul de fenomene naturale si incidente! Structurile de forta ale oricarui stat din lume, chiar si cele mai inapoiate, precum Burkina Fasso ori Mali, au grija ca ele sa fie bine instruie, bine echipate, bine platite si cu pensii pe masura acestor riscuri, privatiuni si greutati intampinate de-a lungul carierelor de militari si servicii speciale! Sa mai ma nasc o data, nu mi-as mai risca viata pentru un 3000- 5000 de lei care nu poate sa acopere nici un fel de risc, sau o pensie mai mica de 5000 de lei, acolo sa se duca cei care latra pe de laturi ca drepturile ii deranjeaza si, culmea, cei care sunt ostili Armatei si Serviciilor sunt cei care nu cunosc o iota din toate aceste riscuri, nici macar sa fi tras un foc de arma in viata lor! Pentru sumele astea de mare injosire si care nu reflecta riscul major, toate ingradirile fata de civili, greutati si privatiuni aproape insuportabile, in viitor nu cred ca se vor mai putea recruta tineri in aceste structuri pentru ca nimeni nu mai vrea sa-si riste viata si sanatatea pentru o solda si pensie de mare mizerie si injosire, si care nu reflecta justetea recunoastintei statului fata de cei aflati sub risc!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezar: Se pare ca manipulatorii lucreaza! Activii nu vor permite asa ceva, va iesi cu revoltele militarilor, politistilor, jandrmilor si serviciilor speciale care nu vor mai dori sa-si riste viata si sanatatea pentru nimic! Nici noi nu vom permite sa fim bataia de joc a manipulatorilor! Nu strada dicteaza cu abuzuri ce poate afecta intreaga societate! Ce presedinte slab si fara autoritate avem! Halal, natiune!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezar: Dar fi sigur ca s-a strigat fara pensii speciale pentru politicienii care au luat salarii mari absolut de pomana, au fost corupti, au furat la greu prin jaf de proportii de neomaginat si si-au tras pensii speciale! Institutiile de forta nu au fost in cardasie cu ei, dar Justitia i-a ocrotit si menajat! Acolo se poate ridica pretentii stradale!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Concluzie grava si reala: O demonstratie organizata de dreapta esicherului politic si scapata de sub control! Presedintele, in loc sa negocieze politic, cu Constitutia in mana si cu liderii si partidele politice, incalca Legile tarii si Constitutia negociind cu strada! Cum ramane cu voturile milioanelor de romani care au votat constitutional, le calcam in picioare la presiunea strazii, a catorva mii de protestanti? Cum ramane cu votul meu? Nu strada face Legea, nu anarhia ci Constitutia! Iohannis, daca te dicteaza strada impotriva Constitutiei, da-ti de urgenta DEMISIA!

Mihai spunea...

Compasiune nemarginita pentru mos Alecu precum si pentru ”veșnicul pe lînga adevăr” R 26 500 si gasca (EU, Admin, Olescu, Anonim)&co si un pistol cu cartus pe teava cadou pentru a putea fi folosit in cazul in care demonstrantii împușca L 223.De asemenea compasiune si pentru Karadeniz. S-ar putea ca totusi salvarea lor sa vina prin faptul ca presedintele Iohan a promulgat si pus la adapost legea p.militare de stat si nu a retrimis-o la dospit in șparlament,lucru care iar fi pus in situatia ca acum sa astepte cu morcovul pîna in gît ca vaca satului-curvă sa fete un fel de L 224.

uber spunea...

@Corneliu
"Ne trebuie un secol sa iesim din marasmul basist! El s-a infiltrat in structuriile sistemului si s-a lipit precum Super glue"
Nu Corneliu, basismul nu este propriul initiator, basisitii au profitata de o stare de fapt, s-au aflat la momentul potrivit la locul potrivit si au profitat din plin. Atat!
Nu stiu daca ai observat ca lui Ponta au inceput sa i se traga necazurile prima data cand a vrut sa modifice redeventa pentru petrol si gaze, atunci i s-a aratat doar motanul. Se vede treaba ca nu a inteles mesajul iar paharul s-a umplut cand a vrut sa modifice Codul Silvic. Cine sunt beneficiarii? Daca mai punem la socoteala numirea lui Alifie la SIE si de unde primea nevastasa mii de euro ca si consultant stomatolog parca devine mai credibila situatia. Demonstrantii nu fac decat un exercitiu de democratie si e un lucru minunat, din pacate nu se va intampla nimic. Fara un sprijin serios din partea serviciilor de informatii care sa descalceasca acest ghem de tradari situatia va ramane la fel indiferent de cat de indignati suntem. In continuare vom primi aceiasi politicieni, in continuare vom cheltui zeci de miliarde pe crampeie de sosele care nu duc nicaieri, pe parcuri in paduri, terenuri in panta, telgondole. Totul ca bruma de agonisela sa fie risipita pe tot felul de prostii si Romania sa ramana tot acolo pentru a putea fi manipulata si furata. Un tara puternica nu e de dorit de catre vecinii nostrii, adica vechiul imperiu.
Acum ca Iohannis isi ia tara inapoi, circarii de la PNL vor lua locul basistilor. E simplu. Din pacate nu se poate face nimic.

Mihai spunea...

@ Corneliu
Daca ai votat 600 de parlamentari sa sa -ti fie de bine si ramîi cu ei cît le vei da votul sub forma asta. Prima si a doua zi de piata a insemnat un fel de trezire a unei natiuni adormite,anesteziate. Au dreptate suta la suta desi cerintele lor sunt nerealizabile deoarece nu numai politicul nu este credibil ci intreaga societate româneasca. Momentul zero nu mai exista. S-a declansat un tavalug care chiar daca va rezolva doar aducerea a 300 de oameni in parlament in loc de 600 va reprezenta un succes al poporului in fata nesimtitilor care l-au uitat si pentru care acesta nu conteaza.

Huhu Rezea spunea...

„Indignarea” facebook-istilor fata de rockeristii arsi a durat doar 2 zile, atât cât a fost nevoie ca Johannis sa-i fedanzeze pe cei din conducerea PSD sa renunte la guvernare.
Dupa ce prizonierul politic Dragnea a anuntat la Cotroceni ca PSD nu mai are pretentiii de guvernare, tinerii „revolutionari” au ramas acasa, constientii fiind ca si-au facut datoria. Asta seara sunt in Piata alte figuri, oameni mai in vârsta, care incearca si ceva lozinci impotriva nemtalaului.
Prostia si incultura din mediul virtual, in special de pe Facebook, coborâsera in toata splendoarea lor in lozincile scrise, strigate sau cântate in strada. Marea uluiala a fost ca ele au fost preluate si disecate ca stiri serioase de televiziunile de stiri, chiar de unii realizatori de emisiuni pe care ii credeam oameni seriosi.
Acum Johannis are mâna libera sa-si puna guvernul sau.
Ce vor face presedintele si guvernul sau daca nu vor putea aplica masurile sociale, economice si fiscale adopatate sau care erau in curs de adoptare de guvernul Ponta?
Atunci va iesi in strada cealalta jumatate a electoratului.

@avianyk
Nu-l mai lauda pe nemtalau ca n-a trimis legea spre reexaminare. Pâna acum era deja promulgata dupa reexaminare in Parlament.
Crezi ca ii este greu guvernului nemtalaului sa dea o OUG prin care sa proroge intrarea in vigoare a legii?

Mihai spunea...

Iohanis face parte tot din gasca politica ,nu-l fereste nimeni de copita calului. Strada are dreptate. Chiar asa nu se mai poate. DE ce cenzura pentru @ Corneliu.Sa nu fii sigur ca legea nu lua traseul legii privind indemnizatiile pentru parlamentari-de interes vital pentru alesi.

Huhu Rezea spunea...

avianyk
Inteleg incultura politica a celor de pe facebook, dar nu este cazul sa rezonezi si d-ta la ea.
Legea alegerilor parlamentare, cu un numar redus de parlamentari, a intrat deja in vigoare pe 27 07 2015, si poate fi aplicata, ca orice lege electorala, potrivit unei decizii CCR, alegerilor care se vor organiza peste un an de la data intrarii in vigoare.
Abia alegerile anticipate dorite de Johannis si de partidul sau s-ar organiza tot pe legea veche.
Nu era cazul ca pietarii sa mai atace Parlamentul pe aceasta marota basista ... cu numarul de parlamentari.

Vezi

http://lege5.ro/Gratuit/g4ztknjvge/legea-nr-208-2015-privind-alegerea-senatului-si-a-camerei-deputatilor-precum-si-pentru-organizarea-si-functionarea-autoritatii-electorale-permanente

Mihai spunea...

@ Huhurez
Adevarat ce spui. Dar acolo nu-i vorba de incultura politica. Revolta poate schimba de azi pe mîine multe in regim de urgenta daca se vrea. de data asta cred ca vor intelege ceva din mesajul transmis. Prin meseria mea am avut ocazia sa cunosc multi tineri bine pregatiti nevoiti sa paraseasca tara desi nu aveau intentia. Am stat de vorba cu medici, asistenti medicali ,fizioterapeuti, care au facut voluntariat in spitale fara salariu (nici macar bani de naveta)ani de zile iar cînd s-au scos cu chin cu vai tot pe fond de tragedii posturi au fost incadrate pe spaga si recomandari de partid.Cei cu voluntariatul au ramas cu experienta si cheltuiala. Imi spunea un fizioterapeut de copii ca după trei ani de voluntariat i-a prins rusinea si l-au angajat doar fiindca nu mai erau candidati la concurs.
Din pacate actuala generatie de politicieni in frunte cu Iohanis, Ponta cu tinerii lui șovisti ,etc nu-și murdaresc pantofii pe ulita satului. Nici nu stiu ce inseamna asa ceva.Ei stiu cum se traieste la Miami, Dubai,etc. Copii din piata nu mai sunt cei pe care i-au prostit ani de zile cu zaharul si uleiul la punga. Acolo asa neorganizati exista o stare de spirit in consonanta cu realitatile românesti. Sa vedem totusi care vor fi bornele resetarii prin mesajele transmise.

karadeniz spunea...

@ avianyc
Mulțumesc pentru compasiune dar nu e cazul. Legea pensiilor militare nu mă avantajează prea mult comparativ cu legea pe care am ieșit la pensie, și nici față de legea 119 dacă mi s-ar fi luat în calcul toate veniturile. Se fac în curând aproape patru ani de când comisia de contestații încă mai studiază contestația mea și nu găsesc veniturile lipsă chiar dacă le-am trimis suficiente detalii, cu fluturași de salariu, fișe fiscale, etc. Legea va rămâne cert pentru activi și mai ales pentru grosul actualei și viitoarei armate, militarii profesioniști. Că pensionarii miliari actuali ori cei din alte structuri ce acum se ascund sub umbrela apărării și a pensiilor militare nu vor mai face parte din lege e posibil. M-ar bucura să pierd câteva sute de lei la pensie dar să vad pe toți beneficiarii pensiilor speciale în sistemul contributiv, inclusiv mare parte din servicii, poliție, penitenciare, magistrații, curtea de conturi etc.

Anonim spunea...

Nu pricepi ca nucaieri in lume militarii si politistii nu iau pensii in sistem contributiv ci au pensii platite de stat.?Singura diferenta e ca daca esti prins ca esti corupt pierzi si dreptul la pensie .De aceea nimeni nu risca sa ia spaga ca pierde si pensia pe langa faptul ca intra in puscarie.

Anonim spunea...

Tu esti ala cu capra vecinului .Te bucuri sa-ti moara capra da sa moara si capra vecinului.Din ce iad apareti voi astia pedelitii?

Anonim spunea...

Corect

Mihai spunea...

Repet. Sa va bucurati ca legea a fost promulgata de presedinte si deocamdata sta aprobata la adapost in asteptarea unor norme metodologice de aplicare.
Una din revendicarile demonstrantilor suna cam asa : ”fara pensii speciale. Toata lumea primeste pensie functie de cît a cotizat.”
Da, militarii pot si sunt indreptatiti sa primeasca pensii militare de stat , necazul care-i poate paște este ca ele pot fi platite de stat doar ca se poate stabili si limita. Ce ziceti daca se stabileste sa fie doar in cuantum de 50% din salariul mediu pe economie. Si se va numi pensie militara de stat.
Si atunci nu se va mai incurca nici mosii martin &co- R 26 500&gasca in calcule si interpretarea legii. Ca tot au fost supărari cind s-a cerut moderatie in afisarea de valori halucinante pentru strada care fierbea in oala sub capac. Numai ca s-a ridicat capacul si a explodat mamaliga. Ei,niste calcule nenecesare.......nu mai apar ?!!.
Este bine sa fim totusi ancorati in realitate. Altfel riscam sa pierdem totul.
Coruptia si fraticidul colcăie peste tot.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Cateodata, tind sa judec si sa critic Justitia, uitand ca de fapt ea actioneaza dupa legile si standardele promulgate de catre politic, in consonanta cu interesele lor! Vedeam aseara revendicarile si propunerile tinerilor care doresc pentru coruptie cel putin 10 ani pedeapsa, la jumatate cand inculpatul colaboreaza total si duce la descoperirea intregului tablou infractional! Propunerea, ca si altele sunt bune. Nu mai vor pensii speciale, iar aici sunt polemici, dar uitati cu totii ca Armata, Politia, Jandarmeria si Serviciile nu mai au pensii speciale, ci doar PENSII MILITARE! O simpla sesizare la Curtea Constitutionala va rezolva si acest lucru, in caz de presiune liberalo-basista, caci de acolo a iesit sloganul, si nu de la tineri! Este foarte periculos sa se joace cu focul a ,,N'' oara cu institutiile de forta, intrucat acestia nu vor mai tolera nici un abuz si amestec in treburile lor interne, ele nefiind niciodata un apanaj grosier al coruptiei, nici generatoare de coruptie asa cum a facut-o politicul, si nimeni nu-si doreste caschetele aruncate prin curtile demnitarilor, cu atat mai putin chiar si fumigene ca sa-i trezeasca la realitate, pentru ca sistemul este remunerat si pensiile calculate conform, aproximativ, standardelor NATO si internationale, institutie care s-ar sesiza imediat si i-ar pune cu botul pe labe pe cei de rea credinta! Armata si Serviciile au fost supuse total abuzului politicului corupt, o victima in fata abuzurilor guvernantilor perindati la putere! Aceste institutii nu sunt in sistem contributiv, mai ales ca sunt de aparare, protectie, salvarea vietilor, preantampinarea conflictelor si sustinerea unui eventual razboi si nu produc, prin natura lor fireasca de servicii statale de forta! Presiunea strazii sa se axeze pe o schimbare in bine prin eradicarea coruptiei si eliminarea personajelor politice erodate in coruptie si abuzuri, pe indreptarea legislatiei care favorizeaza coruptia, stoparea favoritismelor exagerate pentru politic, eliminarea nepotismelor si a mandatelor prelungite in functiile publice, legislatia electorala pe doua tururi de scrutin si candidati curati, Codurile penale schimbate din temelii iar Curtea Constitutionala sa-si faca numirile in sistem propriu, nu politic, ca si in Justitie. Sa se elimine excesul de girofar, masinile statului la alesi, reducerile de plimbareli pe banii statului, sa doarma la un singur camin sau bloc, iar la hotel sa locuiasca pe bani proprii daca vor confort sporit, ca nu i-am rugat noi in genunchi sa se faca parlamentari,un SPP tras prin laminare -doar cu deservire extrem de limitata, caci nu suntem un stat terorist, si multe altele. Astept cu sufletul la gura schimbari in bine care sa aduca imbunatatiraea situatiei socio- politice! Tinerii sa le dea o lectie cu suturi adanci in cur liberalo-basanailor strecurati printre ei ca sa se duca dracului si plangand in bratele mamelucului lor de la Cotroceni! Sa se ceara vehement demisia pana la punerea in practica a impotentului agramat din prepeleacul Cotroceniului, si eu sustin temeinic aceasta propunere de bun simt! Voi urmari cu mare atentie aceste evenimente surpriza si ma bucur ca postatorii iau atitudine si au pareri pe masura convingerilor personale, ceea ce este foarte bine intr-o societate libera si democratica!

tigri2 spunea...

Sezi bland, ca niciunul din cei iesti in strada nu citeste aberatiile de pe aceste bloage.Si nu mai dati atat importanta unor jocuri de culise ale PNL&PDL pentru preluarea puterii,la care au achiesat cativa curiosi nevinovati si corecti. Nu ei sunt poporul,cand vor fi in strada sute de mii,milioane ,abia atunci putem spune ca este vointa POPORULUI!

CEZAR spunea...

joi, 5 noiembrie 2015, 22:51:00 EET
Maxim One
Esti sigur ?? Mai documenteaza-te ! Sau daca iti este greu ..intreaba un prieten..!!
Punctul doi ...
Chiar daca ar fii asa ..CUNOSTI CAM CUM SUNA LEGEA LOR..??
Chiar crezi ca se compara cu L-164...unde SMECHERII ..cam 15%..au 6(sase ) elemente de calcul si restul peste 85%..doar 3..??
Asta ca sa nu mai vorbesc de alte si alte imperfectiuni ...pentru ca smecherii sa profite
O lege facuta de CORUPTI pentru CORUPTI..= L-164

Huhu Rezea spunea...

@avyanyk
Sistemul de guvernare din România este cel definit de Constitutia din 1991. Guvernarie Boc, Ponta, Ciolos sunt variatiuni ale aceluiasi sistem.
Astia care striga in piata sau pe la televiziuni nici nu stiu despre ce vorbesc când peroreaza schimbarea sistemului.
Piata si orice anarhist nu poate schimba Constitutia. Aceasta este cea care apara si drepturile noastre in fata derapajelor unor naivi. Costitutia si institutiile statului de drept sunt aparate de institutiile de forta ale statului.
Ma distreaza faptul ca voi luati in seama cimiliturile unor naivi care au ramas in piata dupa spartul târgului. Cei care au contat au fost cei care au fost mobilizati sa plece de la priveghiul de la Pionierul si sa urle in Piata. Aceia si-au facut treaba, au declansat plecarea guvernului Ponta, asa cum isi doreau pedelistii si Johannis, si s-au retras. Acum, johannistii si fortele de ordine nu stiu cum sa scape in mod pasnic de cei care cred ca ei fac o noua revolutie.

Unknown spunea...

DLE H se zice ca la sectia de politie nr 14 ar fi fost depusa o sezizare pe 5 oct .ca cineva va da foc.la clubul acela , se spune ca era o cotroversa pe acel spatiu , asta ar insrmna ca nu PIEDONE este vinovat , eu stiu ,, sa vedem care este adevarul .dar acea reclamatie este expusa in original la pe surse.ro

Mihai spunea...

@ Huhurez
Nu suntem chiar naivi sa credem ca tot ce zboara se si mănînca. Și, personal chiar nu mi-as dori sa ajung sa fiu condus de gasti emanate din discoteca sau diverse cluburi la propriu fiindca si acum in spatele multor politicieni sta o consiliera de la bară sau secretara VIP, cu decolteul la vedere pentru intretinerea si revigorarea starii de spirit a domnului politician. Pe la ministere ,etc chiar si-au facut cuib. totul in detrimentul celui scolit si bine pregatit.
Mergînd insa pe tarîmul istoriei vom putea constata cu usurinta ca orice ,revolutie,rascoala, greva, revolta spontana a fost analizata după un algoritm devenit rudimentar, cauze, efecte, masuri. Si s-a consemnat in pravila vremii ,pe lînga represalii si cîte un drept in plus pentru iobag , pentru muncitor , o lege noua , o schimbare de lege ,etc,etc.
Deocamdata in cazul nostru suntem in asteptarea efectelor si stabilirea masurilor. Sau crezi ca vor reusi sa bage sub pres cele doua verigi ramase in lucru.
Din cîte se pare protestul spontat a adaugat in prima zi si a doua seara ,oameni curati ,neagajati in lupta de partid , culesi intîmplator de pe strada si din locuintele marginase traseului. Si parca vorbeau o singura limba . Si parca fara ei se cam apropia de musamalizare cazul si totul mergea cu bine inainte. Ei ,uite ca buturuga a rasturnat caruta si vor fi surprize mari care vor scoate la lumina coclaiala coruptiei si spăgii peste tot incepînd poate chiar cu de neatinsul ISU, ca sa nu mergem mai departe pe filiera.
Iar buturuga asta din cîte se vede este formata din niste tineri frumosi ,hotarîti, cu limbaj elevat si judecata a lucrurilor pe masura ,care chiar stiu ce vor. Si daca nu se vor lasa inevitabil si acesta revolta spontana se va lasa” cu efecte si masuri” indiferent de incercarile partidelor de a sparge tîrgul.
Si poate vor intelege ca se ridica o generatie tînara ,constienta de ce se intîmpla cu ei, scoliti,destepti,pragmatici, care trebuie tratati cu atentie si nu exclusi din joc.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhurez: Am mai spus eu pe aici ca fara Constitutie si legi organice nu pot face nimic stradalii, bashca faptul ca la anticipate, fara schimbarea Constitutiei, ne trezim cu aceiasi parlamentari, ca nu-i opreste legea! Constitutia nu se face pe genunchi si trebuie consultata si aprobata de toti romanii. Legile schimbarii si anticoruptie trebuiesc trecute prin Parlament, si va asteptati ca aceiasi corupti sa le voteze? Ce se cere in strada ia timp si eforturi in ani. Dar nu era mai bine, dracului, Ponta si Guvernul sa-si duca legal mandatul si programele pana la capat? Cacaraii astia de manifestanti l-au votat pe Iohannis si acum sar de cur in sus ca n-a fost bine, iar limberalii stiind ca nu mai pupa ei un legislativ la anul in noiembrie, de atata erodare din partea socialului, mai spera la ceva locuri doar prin anticipate, doar asta sansa mai ramanandu-le sa intre ceva mai multisori in Parlamentul nou cu 470 de locuri! Au ramas pe strazi o groaza de bulangii, gura casca, tineri imberbi si habarnisti, instigatorii limberalo-basanai formand grosieul. Artistii protestatari pentru dialog cu prezidentia refuza sa-l abordeze pe Ciolan Smen, mai putn razganditul Despot Voda, si bine fac sa nu se injoseasca coborand de pe scara valorilor la ulltimul nivel de jos! Altii, si ziaristii de pe la falimentarele teveuri si presa basanista se duc cu fecala in protap in calitate de slugi si lingatori de clantauri de usi...S-au prins majoritatea de ciolaniada limberalo-basanista-botanista si nu vor sa le fie partasi! Doar amazoana frumusetii, Afrodita Pora, se mai excita gratios in budigai pe sticla TV cu izmeneli basistoide...Dar cine dreaku' s-o mai balege in seama!? S-ar potrivi momentului acesta sloganul: Jos Romania, traiasca anarhia! Cata ipocrizie stradala!

Mihai spunea...

Firea-ti ai dre_k de securisti si tortionari Cornelieni,frosinisti, basisti,lingai prezidentiali,parlamentari si alte gunoaie infiltrate peste tot ,care ati considerat dintotdeauna tineretul si cetateanul de rînd care a demonstrat pasnic cu copilul de mina sau pe umeri pentru a stîrpi din societate niste caricaturi ca voi corupte si imorale infiltrate peste tot ca fiind o pleava (bulingai,imberbi,habarnisti,instigatori)necesara doar ca sa va urce pe piedestal.
De s-ar accepta odata punctul 8 de la Timisoara-completat si actualizat,.............ca sa stiti si voi ca in Romania sunt tineri exceptionali ,cistigatori de olimpiade internationale ,scoliti ,cu gîndire pragmatica necesara pentru a-si cîstiga existenta pe unde pot fiindca statul mafiot construit de voi si care inca va tine in brate nu le da posibilitatea de a munci si trai pe aceste meleaguri.
Cine o sa va plateasca pensiile nemuncite daca acesti tineri nu -si gasesc un loc de munca aici ca sa fie o continuitate in sistem,firea-ti al dre_k de securisti cornelieni,etc nemunciti.

CEZAR spunea...

Superb...:D

Unknown spunea...

dle H este cumva ub articol in constitutie care ii da dreptul presedintelui sa aduca strada la discutii si acele oeg-uri?

Unknown spunea...

superb dle ,avi...esti un cretin

Anonim spunea...

O fi nu zic nu despre legea 164 .Restul e cum am zis ,in nici o tara din lume nu exista contributivitate la pensii pentru mlitari si politisti..Si sti de ce? Pentru ca multi politisti si militari operativi sunt raniti (mii) sau chiar onorati si nu apuca sa faca contributivitate cum vor unii civili cretini si hoti ca Basescu

Unknown spunea...

dl iohanis , dl presedinte , nimic mai mult decat o popoularitate ieftina ,pacat

emillian123 spunea...

Doamnelor si Domnilor: lasati martialitatea si sabiile in teaca...! Nu cade cerul pt. ca a cazut un guvern...!guvernul actuali isi continua treaba, va scrie H.G. cu normele de aplicare ale lg.223/2015(lg. pensiilor militare) si daca politicienii care au o majoritate-chiar vor sa si legifereze- vor face ceea ce e necesar in conditiile actuale -si anume- sa hotareasca data alegerilor anticipate cat mai repede,fara a trage de timp...,astfel ca sa inceapa asa-zisa "scimbare a politicii si politicienilor" dorita-aparent- de toata lumea- "civica" si "politica"; spun asta -pt. ca tare imi pare mie ca -din ce se vede la televizor- totul e o manipulare...a unor forte oculte care au profitat de TRAGEDIA actuala (accidentala sau provocata..!?)-NUMAI CU SCOPUL: de a scapa "onorabil" de o piatra de moara din PSD -adica de Ponta si ceilalti implicati (prin inactiune)...!?In rest ,pe termen scurt- schimbarea totala(....?...!) a TUTUROR POLITICIENILOR-pe alta cale decat cea democratica -e o ILUZIE-la marginea anarhiei...!

Huhu Rezea spunea...

Ce ai patit baiete, ti-ai pierdut echilibrul, ai intrat in vrie? Debitezi atâtea clisee despre rasculatii johanisti, ceva de speriat?
Acesti tineri necopti politic au votat 10 ani cu cel mai corupt regim din România, nu pe ulei si malai, ci din prostia de a se considera ca ei sunt de dreapta si lupta impotriva comunistilor, asa cum le cânta presa si televiziunile care se sustin din banii negri platiti de dreapta portocalie, mai nou johannoista, corupta.
Tineretul, in majoritatea lui, asa cum este si cel din tarile mai dezvoltate, isi incepe viata civica in rezonanta mai degraba cu ideile social-democrate. La noi, este indusa ideea ca este o rusine sa fii de stânga.
Olimpicii si alte categorii de tineri nu marsaluiesc in public strigând lozinci imberbe, comunistoide, despre institutiile statului de drept si despre BOR? La voi, la Sibiu, este pentru prima oara când strada s-a huiduit in fata bisericilor ortodoxe. De de n-au huiduit si bisericile protestante si neoprotestante, ca nici ele nu au prestat rugaciuni publice?
Este o mare ipocrizie sa ceri schimbarea sistemului corupt si sa vii ci lozinci impotriva ANAF, institutia care combate evaziunea fiscala.
Totusi, mi-a placut lozinca in care se spunea ca schimbarea trebuie sa inceapa cu noi. Sa nu mai fim ipocriti.
Prin extensie, nu crezi ca Punctul 8 de la Timisoara ti se aplica si tie, pilot militar al Armatei care a aparat regimul comunist de „invazia” imperialista. Sa nu spui ca n-ai fost utecist si membru de partid!

CEZAR spunea...

PYloate ai belit-o ! Sa fii tu al dreak ..daca vei gasi un post de..carator gunoiul la mine la stana !Ciobenii sunt persoane calificate ..deci nu esti ..eligibil ...hi..hi....
Ai tras pe nara si te apuca Livolutia...in strada !!
Bine a zis cine a zis ca Pyloatii au cap si muschi da numai cat sunt in carlinaga si in aer...cum pun chiciorul pe pamantul tare ...sunt niste neica aerieni ....!!!

CEZAR spunea...

PS.. ...eu am zis ,,Superb"..pentru alocutiunea lui Cornel ...nu a jhihadistului ....!!

Mihai spunea...

Huoooo !
Ati nimerit cumva cu dejtele în priză? Fiti calmi ! Înca nu-i momentul. Sa vedem ce mai propune un alt acoperit a lui B1 tv, dusmanul numarul unu al pensiilor militate S. Iomîtu, invitat de seama al societatii civile la Cotrocel. Daca de la el a pornit propunerea ,”fara pensii militare ,toata lumea după cît a cotizat” ca ”om al strazii” va puteti pregati de harakiri sau de iesire in strada alaturi de cei pe care-i numiti voi ”cacarai imberbi” iesiti si ei la rîndul lor, dupa spusele voastre, de mare bucurie si dragoste fata de neregulile din tarisoara asta. Chiar isi doresc ca voi prosperitate pentru politicieni ca sa mai poata da pomeni ,lua spaga si eventual daca mai dau foc la ceva ,sunt siguri ca vor veni strainii sa-i salveze in spitalele lor ,ca la noi de 26 de ani sistemului de sanatate este in reparatie.
S-a trezit Romania , voi pe cînd.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Avyanic zburdalnic: Nu fii aerian si da-te jos din aeroplan! Am caracterizat bine strada momentului si dl. Huhurez doar ce ti-a pus-o...mura-n gura, pe langa a mea zicere buna, si-o acadea de bazar de la amicul Cezar, ca sa-ti intre ghini la bibi spre buna intelegere, pentru ca daca in prima, hai si in a doua zi au fost adevaratii revoltati sa-si deplanga mortii si sa infiereze coruptia, ca o cauza majora in tragicul eveniment, dupa asta au inceput s-o ia razna politrucii basanisto-limberali- fecalisti, infiltrati printre tineri, ca niste ilegalisti cu intentii acuzatoare la guvernare si exchibitii preelectorale! Ai inteles, mo?! Daca ridicai flapsurile, reveneai pe pamant si te edificai! Ma iei in barci cu basistii si alte alea nasoale ca sa te racoresti, puteai s-o faci cu miscari rectilinii si unifome, depunandu-ti manual icrele pe un zid de caramida, intr-un cerc cu un punct, el fiind punctul tau de vedere opac! Hai, vant din pulpa! Sa mori tu ca n-ai votat cu Basanau si Iohannis in scurta ta viata de bashtan aerian, calare pe eleroane si gradat cu macaroane? Te recunosc dupa cum debitezi portocalioare pe mestecatoare! Esti de mare vrie la sanchi, mo!

iceparu spunea...

Dragii mei fosti tovarasi de" breasla".Va recomand cu respect sa vizionati filmul TRENUL LUI LENIN.Istoria revolutiilor demonstreaza ca pentru a avea succes a trebuit finantate din afara.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iceparu: Multumim pentru invitatie, chiar ma voi uita! Lenin a fost finantat in mare taina de germani ca slabeasca puterea rusilor spre sfarsitul razboiului, si care reprezentau mai mult un pericol numeric, decat cel tactic si al dotarii militare. Acest context istoric l-a propulsat pe bolsevicul Lenin spre a accede la instrumentele Marii Rvevolutii! Dupa cum stim, a si invins doar cu o mana de derbedei mensevici, bolsevisti si trotchisti! Acum, in aceste momente, Soros lucreaza intens la finantarea tradatorilor din partidele de dreapta, cei care urla de nebuni si acum prin tara si Bucale dupa cateva sarmale! Nu-i asa, Avyanic morocan calare pe-un deltaplan?

Mihai spunea...

@ Corneliu -Leu _Paraleu ” pentru ca daca in prima, hai si in a doua zi au fost adevaratii revoltati sa-si deplanga mortii si sa infiereze coruptia”.
Daca te-ar duce bibilica ai fi observat ca in comentariile mele m-am referit strict la primele doua zile de proteste si nu la restul ”infectate/infestate” cu jegurile umane acoperite din presa(dusmani ai pensiilor militare) ,SS si alte spurcaciuni profitoare de moment ,care probabil au intocmit si lista ad-hoc pentru Cotroceni, egal fix-pix.
Asa pentru tine baiat inrudit se pare cu albastrii doar la ochi ar fi bine sa te scremi doar la ce cunosti fiindca daca dreptul nu este o stiinta atîta timp cît spune ca se poate si asa si asa,avia este totusi o stiinta si nu-i normal sa bîzîi ca musca-n balega facînd greseli fundamentale la aterizare si decolare.
@ Huhurez
Coane,ca sa dormi linistit iti transmit darea de seama de la BOB , pionier-gornist ,simplu UTC-ist, simplu PCR-ist. Niciodata spre satisfactia mea nu mi-am cîstigat drepturile banesti din propaganda la cuvîntarile lui nea Nicu cu toate ca a trebuit sa indeplinesc in urma alegerilor timp de un an o functisoara prin BOB ala.Deci nu am treaba cu pct.8 si nici nu ma intereseaza prea mult fenomenul p.militare, nici chiar daca impărtea Boc-îrnău la 30 nu 20, decît in masura in care nu am putut sa le fut un sut in c_r la toti cei care m-au facut nesimtit si a trebuit sa umblu cu capul în pămînt de rusine in fata celor din jurul meu punîndu-ma binenteles si in postura de a alege intre pensie si salariu.Dar tot raul spre bine..
Am muncit si inca muncesc cinstit fara a primi in viata mea ciubuc un leu din partea cuiva si mi-a placut sa fiu aproape de oameni indiferent ca a fost ofiter, pmc,sau responsabil cu echilibratul aeronavei.Ma supăra cînd niste ”nu stui ce-am facut in viata” categorisesc ”cacanari-imberi” niste cetateni iesiti in strada sa ceara sa fie respectat si bagat in seama ca om nu ca un numar de ordine(cum ceream noi sub Boc-îrnau) ca apoi daca se obtine ceva beneficii in urma iesirii in strada sa profite din plin si el.
În rest divertisment cu mosii si căprarii.
Și vorba lui Creanga ”știu ca-s prost da cînd ma uit in jur prind curaj”

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Ooooo...ca membru BOB erai in nomenclatura unui Comitet local PCR. Mai gândeste-te, poate ai fost selectionat sa concurezi pentru Scoala Militara... si pentru ca erai membru de partid cu origine sanatoasa.
Despre pensii militare ...sperante, sperante.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Avianic: Hooo, mo, trage frana si nu da buzna! Pai cine crezi tu ca se uita altcineva, in afara de tine, ,,Labe1'' sa auda ineptii? Ti-ai intrebat vre-o data constiinta de asta? Pai a zis-o un idiot si l-au ascultat cativa cască gura rataciti! Ai uitat ca mai sunt in viata si activi care-si asteapta pensiile cu sufletul la dantura si-s gata sa-i haracheasca pe astia-n gura? Se latra, se mârâie, se parţâie si... fâssss! Isi pun si ei poalele in cap si budigaii pe gard, doar doar s-o pune musca s-o prinza cineva cu ciocu'! Daca te mai uiti mult LABEONE o sa ti se blocheze flapsurile si elesticile in fermoarul de la proţapul nădragilor, taman cand te-o borhăi si ti-o clocoti subtire la intestine! Asa ca, parol d'honore, pensiile militare sunt constitutionale si, nota bene, leit NATO si europene!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Avyanic: Trage parghia paharului la foc cu foc ca ti s-a inrosit teava garlejei! Ce, ti-ai terminat munitia si ai luat-o pe aratura cu vocabularul de colhoznic si bolsevic? Nţ, nţ, nţ ce nervoaă esti fă!...Si, acum ti-ai pus poalele in cap in loc de argumente! Dai cu clanţăul si musti ca sa te afli in treaba, dupa ce râgâi apres şpârla si semintele alea crapate Labeunu sa-ti urmaresti ideologii! Trage-i un pui de somn in hangar, pana dupa miezul noptii, asta nu-i ora ta intelectuala, nu observi, făi?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Culmea spagii si-a idioteniei: Primarul com Bran, Ph. a fost astazi prins in fapt cum lua inradacinata si obisnuita spaga de 10% unui investitor din contractul cu statul! Auzi, cu strazile pline de lume in toata tara si urlandu-se ,,jos coruptia," nenorocitul asta nu s-a putut abtine! Uite ca, din graba, n-am vazut si de la ce partid era! Dar ce mai conteaza?! O sa lichidam noi naravul asta la ştangăvară!

totoiany48@gmail.com spunea...

SA NU MINIMALIZAM POPORUL.
STRADA ,MANIFESTANTII FAC PARTE DIN POPOR DAR NU ESTE POPORUL.
ESTRE O MULTIME INCLUSA .
SI EU APARTIN POPORULUI SI NU MA SIMT REPREZENTAT DE PROTESTATARI .POATE CHIAR CEI CARE GANDESC CA MINE POT REPREZINTA UN NR.DE ELEMENTE MAI MARE .
CARE-I POPORUL ?

totoiany48@gmail.com spunea...

STIE HELVIG.
ARE PLANUL CONSPECT APROBAT .

totoiany48@gmail.com spunea...

A LIPSIT DIRIJORUL .GHINION.
SE VOR REFACE TOATE DE GUVETNUL MAU

totoiany48@gmail.com spunea...

INCEPETI CU JUSTITIA .
DESFIINTATI PARTIDUL LUI COVESI (PARCA E ROMANCA ) SI PUNETI UN DNA AUTENTIC.

totoiany48@gmail.com spunea...

DA , ESTE BINE SA CREDETI.
INTREBATI-I PE HELVIG

totoiany48@gmail.com spunea...

Dava tea sasalanu .

totoiany48@gmail.com spunea...

CRED CA ATI GLUMIT .
DACA DORITI CU ADEVARAT DEMISIA NU FOLOSITI DECAT O FRAZA CA NU POATE CITI CAT ATI SCRIS .

totoiany48@gmail.com spunea...

PAI AVEM JUSTITIE ?
MAI BINE VA RUGATI LA AMBASADA .....

totoiany48@gmail.com spunea...

LIPSESTE SI POPORUL SI GLASUL.
DEFINITI-VA POPORUL .

totoiany48@gmail.com spunea...

ESTE NORMAL SA RESPECTE CE-I SPUNE PATRONI'.

totoiany48@gmail.com spunea...

CORECT.
FELICITARI .

totoiany48@gmail.com spunea...

DACA SUNTETI MILITAR REFORMULATI VA ROG MAI CLAR .

totoiany48@gmail.com spunea...

STIE SOROS .

tigri2 spunea...

Johannis&PNLPDLKKMAKs-au folosit de "strada" si le-au aprobat doar cererile convenabile celor ce vor 'ciolanul" acuma o sa se descotoroseasca de ei.Strada kaput,la cat suntem de blegi nu se va mai intampla nimic si gasca Gorghiu_Blaga se vor infinge in putere si va incepe dezmatul ,iar noi o sa ramanem cu degetul in gura uitandu-ne la "damen-valsul" banditilor!

uber spunea...

Vad cat de usor pot fi manipulate masele. Iohannis a promis ca va cobora in strada sa asculte propunerile protestatarilor si alte vrajeli iar protestatarii cam dadeau din coada de bucurie. Pai Iohannis este cel care a creat criza, el este singurul raspunzator moral. Ce propuneri sa asculte? Stau si ma intreb daca acest club avea toate aprobarile in regula iar drama totusi se producea care ar fi fost cursul acestei povesti? Sunt o gramada de nemernici infiltrati in randul protestatarilor care incearca sa capitalizeze politic aceasta nenorocire, adevarate hiene.
M-a dezgustat interventia Capatanosului si a Gorghiului la tv cum ca trebuie facut si dres sa inlocuim clasa politica corupta si alte tembelisme in conditiile in care ei tocmai venisera de la DNA unde au stat la un pahar de vorba cu procurorii. Fatarnicie fara margini, nu trebuie sa piarda ocazia ca ei si banda lor sa ajunga la bani, trebuie facut orice, inclusiv sa te faci de ras in fata a milioane de oameni. Sper ca protestatarii sa inteleaga aceste lucruri si sa nu se lase manipulati ca in celelalte dati.
Partidele politice actuale, indiferent de culoare NU POT reforma clasa politica, este imposibil. Cine conduce PSD? Un condamnat definitiv la puscarie! Cine conduce PNL+PDL, Capatanosu si Gorghiu, ambii curtati intens de DNA. Gorghiu face parte din generatia "tanara" Capatanosu din ailalta, ce anume pot ei reforma? Iohannis a trebuit sa dea cu subsemnatul pe la ANI chiar in campania electorala iar problemele lui nu s-au terminat inca, acum are imunitate. CINE SA REFORMEZE SISTEMUL?

Mihai spunea...

Mergeti la mine pe facebook si o sa vedeti in ultima postare cine au fost” reprezentantii selectati” ai societatii civile.
Tigri ,porneste motoarele ca de DDT fac rost eu. Nenorociti ordinari.
Huhurez merita un material de informare in solidaritate cu revendicarile si trezirea strazii.
Despre astia vorbeam la vineri 6 noiembrie 20 45. Astia (cei mai mari batjocoritori ai militarilor si pensiilor la WC LaBe1)au facut lista pentru Cotroceni.
Sper ca strada sa nu se lase .
Cazul Maternitate musamalizat -vinovat -o asistenta
Cazul IOvan musamalizat - vinovat - doar Iovan cu ancheta in curs de doi ani. Le spuneam eu adevarul in doua zile.
Cazul ”Colectiv” -tentativa de musamalizare. Au mintit inclusiv cu starea de sanatate a pacientilor, doi pacienti transpotrtanti in strainatate pe banii lui Gigi Becali si alti privati cu dare de mîna fiindca aici dau in septicemie cu toate asigurarile mincinoase a lui Arafat si Banicioiu. Acum s-a descoperit si aceasta mizerie si dau din colt in colt.
Nenorociti ordinari.
Sa vedeti ce mizerie va curge din cazul ”colectiv” sub presiunea strazii, inclusiv din jmecherii din ISU.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ha! Si iar ha, ha, ha! Stateau ei basanao-limberalii astia sub un rahat, mare cat o basca de tractorist sovietic, si citeau ziarul si ideologii ciolaniste linistiti si confortabil, guitand arar dupa tropeta lor lor calatoare: ,,SUNT UN ZĂBĂLĂU ŞI VRĂU GUVĂRNUL MĂU!! Deodata, asa din senin, le-au venit un orgasm cu ideea sa beleasca coaja rahatului! Si cand au facut-o, a dat infectia pe de laturi! Si l-au tot scormonit, ca niste scatofagi veritabili, pana a imputit cu damful cacaraului intreaga Romanica! Lumea nasparlita si nasolita de idioata lor idee, le-a sarit in cap sa dispara toata aceasta cloaca politica imputita si puturoasa! Si, uite asa, acum se face ca in intentia lor cretinoida de a instiga masele doar catre stanga esichierului politic sa poata prelua puterea, s-a lasat cu taierea cracilor de sub capriorii fundului lor! Hales-bules, natarailor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ciolannus Şmen e atat de paralel si paralelogram incat doar ranjeste ca un cal, intrucat a dat formula rasului la curatatorie si si-a pierdut bonul, o data cu capul! A promis strazii selective si selectate pe spranceana ca se ca duce in praful strazii, in prag de seara, ca la o amanta, insa exact ca si Hristos gornistul: ,,Intr-o zi de joi, poate muine, dar nici tata Basau nu stie ziua aia a Apocalipsei, ca o stea cazatoare, de la rasarit la apus, si atunci vor fi judecate cartile! Amin.''

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Toto Iani: Nu fa abuz de majuscule, si conecteaza-te la diacritice, ca scrii de-a langa sa se intinda ranga! Azi nu ti-ai luat cele doua pastile de mare interes: de putut si înţeles!

uber spunea...

Am vazut azi chiar in buricul targului un container cat toate zilele, scris mare pe el cu vopsea portocalie "Revolutia Colectiv", nu am fost curios sa intru si sa vad ce clocesc ei acolo, dar presupun ca scopul principal e de a strange semnatauri pentru ceva.
Deci "revolutia spontana" a fost de fapt planificata, altfel nu-mi pot explica cum niste oameni adunati spontan la proteste au putut sa faca rost de container, sa angajeze personal, sa obtina aprobari de la primarie si alte daravele intr-un timp atat de scurt.
E dovada cea mai pura cum vectorii democratiei pot sa manjeasca pana si cele mai curate idealuri omenesti. Totul este o regie ieftina pentru a servi interese straine acestei natiuni iar cu aceasta ocazie isi pot muia ciocul si vectorii de democratie mioritici, ca-n bancul cu Brutus si Cezar.
Dar cine stie, poate iau teapa daca protestatarii nu pleaca urechea si isi vad de ale lor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Avyanic are dreptate. Chiar ar fi bine sa se posteze in zona asta folclorica numele si gradul operativ ale oportunistilor care s-au dus dupa coliva si colaci pudrati cu DDT la Cotroceni! Sa vedem si noi ce lingatori de gaoaze si clante s-au dus preş in barlogul morocanosului uns cu toate alifiile lui Ungureanu! Sa facem si noi haz de praz in caz de necaz! Avy, azi ai auvut o decolare si aterizare de FB! Ai sesizat bine manariile celor de la Labeoan si alte porcisme basanistoid-iohaniste! Sa aiba parte in farfurii numai de crema de la mij...locul străchinii cu păr! Iac-asa!

emillian123 spunea...

Domnilor-Usurel cu pianu' pe scari... si nu mai huliti atata...S-ar putea sa constatati ca presedintele Iohannis e... de-al "vostru"....!;..."gainaria" dintre cele 2 tururi -cred ca- atentie mare...! =a avut "rolul" de a impinge electoratul nehotarat exact in directia dorita de....a fi votat Iohannis...!