Un produs Blogger.

miercuri, noiembrie 18, 2015

Diaspora care poate elimina UDMR din jocurile guvernarii in România

4 comments

COMUNICAT DE PRESA

18.11.2015
În ziua de 18 noiembrie 2015, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art.146 lit.a) din Constituția României și al art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, s-a întrunit pentru a soluționa, în cadrul controlului anterior promulgării, obiecția de neconstituționalitate formulată de un număr de 50 deputați aparținând Grupului parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România, Grupului parlamentar ALDE, Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat și neafiliați referitoare la neconstituționalitatea Legii privind votul prin corespondență, precum și modificarea și completarea Legii 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente.
În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate formulată şi a constatat că dispoziţiile Legii privind votul prin corespondență, precum și modificarea și completarea Legii nr.208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente sunt constituţionale în raport cu criticile formulate.
Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Președintelui României.
Argumentele reţinute în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.


CCR a respins obiectia de neconstitutionalitate formulata de UDMR cu privire la Legea votului prin corespondenta. Se stie ca o prezenta masiva la vot, de peste 60% , ar fi suficienta ca UDMR sa nu treaca pragul electoral de 5%, reprezentarea sa in Parlament reducându-se doar la un deputat in Camera Deputatilor ca oricare alta minoritate etnica din România.
Acesta este si motivul principal pentru care UDMR a atacat legea la CCR.
Votul prin corespondenta ar da posibilitatea ca aproape 1/3 din românii cu drept de vot din strainatate sa voteze la alegerile parlamntare si sa se intruneasca, efectiv, conditiile prin care UDMR sa nu mai faca jocurile politice ale guvernarii in România.   

4 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cand UDMR isi pierde un drept, castigam noi, romanii, unul in plus, dar mai ales ne mangaiem cu gandul ca aceasta gasca etnica, manevrata de sogorul Soros baci, se mai duce la dreaku' din Parlamentul pe care la regulat si regularizat politic cum le-au fost pretentiile si muschii aia de atrofiati ai lui Attila! Nem sobot paprika, gusterilor panonici!

iceparu spunea...

O fi bine ca cei cu dubla cetatenie(cetatean american de exemplu)) voteaza in SUA pentru presedintele american si alte personalitati iar ca cetatean roman voteaza pentru alesii in parlamentul Romaniei si presedintele Romaniei?O fi stiind el mai bine interesul meu decat mine,stiind ca eu inca nu m-am senilizat.Din cate stiu cei cu dubla cetatenie nu au doua perechi de testicule.Daca au doua perechi imi scot palaria.Zic si eu nu dau cu parul.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iceparu: Korekt! Diaspora asta e o morgana mereu avida de mumu, pipi si caca de la ,,doi ţâţe cu puţe!'' Si pentru ca e si histerica, evident ca n-o putem indestula si satura! Cand s-a emis legea votului electronic, s-a omis ca mai exista si jucarii eroice pentru aventuri erotice! Astia ni i-au pus pe freze pe bahicul matelot conflictual si ciuma portocalie, pe smenarul de casoaie si viloaie, pe taranoi si pe limberali! Ce vreti sa ne mai puneti pe pateuri, gretosilor? Muraturi sa nu ni se aplece? Pai ultimul varzoi murat a dat lovitura de stat la guvern si ne-a pus pe ranza toate muraturile gasite prin lazile de gunoaie si care put rau in ,,guvărnul mău!'' Spalati-va si samponati-va cu ei pe capul vostru, ca noua ni s-au sterpezit matele de acriturile astea ale voastre, dezorientatilor! Acolo sunteti venetici si ici va dati burici! Pazea de voi, ca destul ne-ati distrus democratia cu ifosele si nazurile voastre de ocidentali pârâţi! Votati-va acolo alesii si lasati-i pe astia pe mânurile noastre, ipocritilor!

karadeniz spunea...

@ iceparu
Nu toti cei din afara care mai au cetatenia romana vor vota cum nu voteaza mare parte a celor din tara. Au acelasi surse de de informare ca si cei din tara, iar cei pe care-i mai interesaza Romania mai au rude ori cunostinte in tara. Nu toti cei plecati afara au dubla cetatenie, pana obtin cetatenia altui stat dureaza cativa ani. Cei mai multi sunt sunt plecati la munca fara intentia de a ramane in tarile respective.