Un produs Blogger.

sâmbătă, noiembrie 21, 2015

Sindicatul Politistilor si Personalului Contractual din MAI reclama ca se incearca modificarea Legii pensiilor militare prin OUG

52 comments

Fundatia Sf. Nicolae - Ocrotitorul politistilor

    • Fundatia Sf. Nicolae - Ocrotitorul politistilor

      • s-a ratacit...

    Politistii spun ca si l-au ales ca ocrotitor pe Sf. Nicolae. Numai ca, de pe site, aflam ca ocrotitorul lor este Fundatia Sf. Nicolae.
    De ce l-au ales pe Sf. Nicolae? Se spune ca bate cu nuiaua. :)
    Se apropie Sf.Nicolae si s-ar putea ca mosul sa scoata nuiaua.
    Apel la solidaritate sindicală: RUGĂM MEMBRII, INDIFERENT DE APARTENENŢĂ SINDICALĂ, SĂ SE PREGĂTEASCĂ PENTRU MITING ŞI PICHETĂRI
    S.N.P.P.C. ATRAGE ATENŢIA FACTORILOR DECIDENŢI DIN GUVERN SĂ ŢINĂ CONT DE OPINIA SINDICATELOR CÂND MODIFICĂ DREPTURILE ANGAJAŢILOR!
    În ultima perioadă s-a încercat o tergiversare nejustificată în elaborarea Normelor metodologice cu privire la Legea pensiilor militare de stat.
    Astazi, la sediul MApN, s-a incercat, in mod nedemocratic (ca sa nu zicem pe "sest"), modificarea, prin ordonanta de urgenta, a Legii pensiilor militare!
    Numeroşi poliţişti, militari dar şi pensionari aşteaptă intrarea în vigoare a Legii pensiilor militare, votata de Parlament si promulgata de Presedintele Romaniei.
    S.N.P.P.C. a avut numeroase propuneri la întâlnirile organizate cu structurile din sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, dar, se pare, pe ultima sută de metri, tot ce s-a discutat şi convenit, s-a încercat să se eludeze astazi, 20.11.2015, şi să se taie din drepturile prevăzute în lege.
    Astfel, reprezentanţii S.N.P.P.C. au fost ţinuţi la poarta M.Ap.N., unde trebuia să aibe loc o ultima şedinţa de lucru.
    S.N.P.P.C. veghează să nu fie modificată baza de calcul a pensiei, de la venitul brut la salariul funcţiei de bază, cum se intenţionează, şi să nu fie scoase, din calculul venitului brut, majorarea de 75% şi alte sporuri, pe care poliţiştii şi militarii din M.A.I. le au, dar unii comandanţi de la M.Ap.N. se pare ca nu le recunosc şi nici nu le acordă militarilor, deşi aceştia au dreptul la ele!
    Onoare şi respect pentru toţi militarii, ruşine pentru cei care nu le respectă acestora drepturile si care, in mod total nedemocratic, incearca sa taie din drepturile lor. Militarii români se jertfesc pentru ţară, în teatre de operaţii unde stau cu lunile sau anii, departe de familii, de cei dragi, iar unii factori decidenti, care le stabilesc pensia, se gândesc la propriile lor persoane (buzunare), când stabilesc din ce să fie compusă pensia acestor eroi.
    S.N.P.P.C. cere public preşedintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, să promulge legea privind majorarea salariilor tuturor bugetarilor, Guvernului României să respecte dreptul la plata majorării salariale de 75% pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi sărbători legale, de lucrătorii din domeniul Apărării, Ordinii Publice şi Siguranţei Naţionale precum şi pentru punerea în aplicare a Legii pensiilor militare de stat.
    În situaţia în care vreuna dintre aceste trei deziderate, care reprezintă priorităţi ale angajaţilor acestui sistem/pilon important al statului roman, respectate şi susţinute de Parlamentul României, nu vor fi duse la îndeplinire, S.N.P.P.C. face apel la membrii săi şi nu numai (la familii, prieteni, rezervisti si alti susţinători) să participe alături de noi la măsurile de protest ce vor avea loc.
    Cerem ca poliţiştii şi militarii să fie respectaţi! Nu ne batjocoriti! Atitudinea unor şefi/comandanţi, care ţin la usa unui minister, reprezentanţi a peste 40.000 de poliţişti, care luptă şi pentru drepturile celorlalţi colegi din sistem, militari, care nu pot să se înscrie, în Romania, într-un sindicat, trebuie să dispară si sa inteleaga faptul ca numai prin dialog se poate construi ceva durabil!
    Cerem, cu respect, primului ministru Dacian Ciolos sa nu dea curs unor proiecte de Ordonante de Urgenta, strecurate fara consultari, prin care se taie drepturi politistilor si militarilor!
    Nu credem, domnule Prim-ministru, ca asa intentionati sa va incepeti mandatul.
    Felicitarilor reprezentantilor tuturor structurilor care au sustinut demersul nostru la aceasta sedinta!
    Impreuna suntem puternici!

    BIROUL EXECUTIV CENTRAL

    52 de comentarii:

    iceparu spunea...

    Am mare incredere in sindicatul politistilor.SCMD si ANCMRR ce fac,dorm?Desteptarea baieti,nu auziti ca suna goarna ALARMA?

    totoiany48@gmail.com spunea...

    AM POSTAT CANDVA CA FMI CONDUCE RO.
    S-A ADEVERIT .
    CAND A FOST OPORTUN SI-A PUS GUVARNUL MAU ADICA SLUGILE FMI PRIN COMISARU' SOVIETIC PARDON EUROPEAN .

    mega2005 spunea...

    Pensiile militare trebuiau sa fie..... militare. Nu an nimic cu politistii dar nu aveau ce sa caute in aceasta lege. Asta cu "fp cu statut special"....nu merge. Bineinteles, la poarta mapnului poti sa bati ca civil,...doar esti un simplu vizitator. Daca vrea,...mapnul te invita....daca nu,...nu.
    Cineva si-a bagat coada...asta e clar. In continuare se aplica politica lui,..divide et impera!!!

    Cornelius Flavius Ifrim spunea...

    Fratilor, sa lasam orgoliile deoparte pentru ca daca se umbla la legi, toti suntem afectati! Sa nu uitam ca totusi toti poarta, sau am purtat unifome, atat noi, armata, cat si ceilalti! Doar uniti si facand front comun putem reusi! Nu ca aia sunt albastrii, sau cu ochi albastrii, iar ceilalti gusteri kaki-toti sunt sau am fost in institutiile de forta ale statului, suntem romani sadea si ne uneste, pe langa patriotism, sentimentul unic de apartenenta la institutii de aparare si ordine publica pe acelasi front comun cu cei care afecteaza integritatea natiunii si ordinea de drept! Nu trebuie sa permitem nimanui sa ne siluiaca drepturile si acum, in aceste momente, trebuie sa ne aratam muschii si coltii catre hienele politice si institutiile financiar bancare sionist-masonice internationale! La dracul cu ei si interesele lor de a le ramane bani din jecmanirea noastra pentru buzunarele si interesele lor! Ati fost lasi pe timpul calaului Basescu si nu ati fost vehementi, cine v-ar opri acum sa nu smulgeti halci din acesti sacali lacomi? Blestemate fie-le vietile lor nenorocite!

    Huhu Rezea spunea...

    Se pare ca in acest Sindicat vorbesc mai mult cei din personalul contractual decât politistii. Altfel nu se explica impolitetea din modul de adresare cu privire la actiunile celor de la MApN.
    Când ceri solidaritate intr-un demers comun nu pui accent pe interesele contrare.

    tigri2 spunea...

    ***mega2005,huhurez &co,nu va inflamati ca nu stiti tot adevarul. Si eu sunt militar de cariera ,cu LMul ca inceput si apoi cu o viata de pilot militar...Este foarte bine ca suntem cuplati cu politistii,pe care, sincer, nu i-am avut la inima ,niciodata,dar sa trecem peste asta,om fi noi caini in disputa dar trebuie sa fim uniti deoarece au aparut lupii si interesele noastre coincid.De ce spun ca este foarte bine ca suntem cuplati cu politistii,la alcatuirea L223 ai nostri sustinatori:MApN, sindicatele si ANCMNR au insistat ca procentele sa fie in jur de 60-70% dar politistii au cerut ridicarea procentajului, de asemeniai nostri militari au insistat ca baza de calcul sa fie diminuata doar la nivelul L164 / 2001,ca asa le convenea lor ,dar politistii s-au opus si au insistat ca baza de calcul sa fei alcatuita din VENITURI BRUTE, si mi se pare corect si cinstit,chiar daca sunt afectate orgoliile unor mari sefi. Acuma cu incercarea de suspendare a Legii 223/2015 si incercarea de a se interveni la Normele de aplicare (care sunt aproape structurate) au fost implicati tot cei de la Armata (d-l col Rosu si altii) care, bineinteles ca nu au facut-o 'de capul lor" ci au fost trimisi si ai nostri au stat cu degetul in gura , noroc cu vigilenta politistilor,inclusiv a celor activi.Sunt buni alaturi de noi, sa fim uniti ,suntem o forta inimaginabile impreuna-INGROPATI SECUREA RAZBOIULUI si fiti pregatiti si vigilenti!O sa avem nevoie unii de altii.

    Mihai spunea...

    @ All
    Sper ca nu ati considerat postarea mea de ieri doar un pamflet.
    Lupta intre ideile lui mos Alecu inclusiv a celor 26500 indopati cu L164 si ideile militarilor beneficiari de venituri suplimentare pe lînga standardele mosului continua. Înca odata probabil ca performanta de ”birou” trebuie sa fie la egalitate cu performanta celui din teren.Și grangurii financiari,contabili,cadristi,etc care au cutitul in mîna nu vor ceda usor.
    Acum insa parca ne lovim de inca un obstacol,s-au facut in sfîrsit niste calcule si probabil si-au pus mîinile in cap vazînd ce iese prin unele parti.

    avianyc spunea...vineri, 20 noiembrie 2015, 20:36:00
    Bine, domnu Huhurez. Atunci sa-mi dau si eu cu părerea despre subiect.
    Partea proasta a draftului este scrisa de mos Alecu si respecta principiile la care o catana îndobitocita în cazarma ca el nu poate renunta, ierarhie,solda de grad, solda de functie, ceva di comanda si ceva di dispozitiv.Atît si nimic mai mult.
    Partea buna prin care mai sunt scosi si militarii la iarba verde este scrisa de mine cu toate ca m-am chinuit mult sa conving forumul ostasesc din corul 26500 ca-i bine ,spre tot necazul lor, sa mai adaugam la cele de sus si inca niscai alte venituri. A iesit ce se vede deoarece cei din 26500 fiind totdeana mai din fața trupelor au impus si aceasta forma finala.
    Acum sa judece fiecare........... data viitore cu sprijin extern o sa rezolv definitiv si in favoarea tuturor.
    Conditia ;alegeti-ma pe mine

    Cornelius Flavius Ifrim spunea...

    @ Tigri2: Korekt, frate! Mai intai incep cu contractualii, apoi cu o grupa dintre noi, dupa aia cu alta grupa si, pe rand, ne termina pe toti! Ne ia pe cate unul: Intai politistii, apoi militarii, pe urma serviciile, sa nu fie explozia brusca si sa le sara mamaliga in ocarine! Pe 1 Decembrie iese Romania in strada sa ceara alungarea lui Ciolannus Smen de la Cotroceni! De ce n-am iesi toata suflarea si sa stam in strada pana-si da demisia? EL A FACUT CU PONTA ASA, SA FACEM SI NOI CU EL PANA PLEACA LA DRACUL SA-L IA DE GAT! E CLAR? CE MAI ASTEPTATI? E O SANSA DINTR-UN MILION! ALATURI DE NOI IES SI POLITICIENII CU TOATE PARTIDELE SI ABSOLUT TOATA ROMANIA! DACA MAI RAMANE, NE RAZUIE PE TOTI, CA BASESCU! JOS CU EL SI SA NE ADUCEM ALTUL PENTRU CA PE TOTI NE-A TRADAT MAPEŢUL ASTA! S-o ia pe Aluna Burghiu si pe Buldog de lesa si, cu toti limberalii basanai cu pietroaiele de gat, la Dunare, nene!

    Huhu Rezea spunea...

    @Fiaro
    Nu aduceam reprosuri demersului, in intregime justificat, ci lipsei de tact. Se induce din nou ideea vrajbei intre cei din MApN si MAI, desi au dreptate când dau in vileag pertractatiunile cu puterea ale unor structuri din conducerea MApN.

    Mihai spunea...

    @ tigri
    Ai mare dreptate dar mereu inchistatii in angaralele bucatariei de cazarma precum mosul si R nu au putut sustine mai mult decît L164, iar R in momentele de ratacire chiar cerea scoaterea politistilor din sistemul p. militare.Daca legea ar fi fost antamata doar de” cazarmari” sa fi vazut dezastru atit pentru noi astia detinatori de ceva sporuri/prime cît si pentru ei prin alinierea la idelie mosului, strict respectarea ierahiei, solda de grad si solda de functie ,gradatie plus cu greu ceva ID si IC si nimic mai mult.Din pacate si cu ajutorul politistilor (inclusiv parlamentari) legea nu a iesit pe vointa lor de data asta.
    Aicea este lupta. Nu cumva sa trecem noi peste decidentii de birou. Acestor functionari după cum spunea in dezmat R 26500 era posibil ca L 223 sa le scada pensiile nicidem nu sesizau o crestere fata de L 164. Atunci de ce sa ne mai miram de ce se intîmpla la vîrf dupa sesizarile facute de acesti ”experti„ documentati doar in ultima luna pe L 164.

    tigri2 spunea...

    OK ,prevestitoare de nenorociri,cucuvaie bruna, "eminenta cenusie".

    almis spunea...

    Pai prin ce sustii asta faci. La trecerea in rezerva politistilor li se acorda grad militar echivalent gradului profesional. Nu fiti farisei!
    Ps. Nu sunt si nu am fost vreodata politist sau militian. De ce exista casa opsnaj? De ce se discuta de institutii di sistemul de ap, ordine publica si sn? In caz de conflict armat nu toti se subordoneaza comandanrului militar? Ce tot vorbiti. Vreti lege doar pt mapn? Iar umblati la segregare? Cu ce va ajuta sa folositi termenul "militar" numai pt voi? Atunci sa se numeasca Ministerul Militarilor Romani si gata marca inregistrata. Cred ca adevaratii oameni de arme inteleg mult mai mult!

    Huhu Rezea spunea...

    @Corneliu
    Abia a trecut „revolutiunea” rockerilor si ezoteristilor. E prea devreme pentru o contrarevolutiune. ;)).

    Mihai spunea...

    Probabil in stilul caracteristic unei noi guvernari vom afla în curînd ca de fapt guvernul Ponta a mintit in privinta existentei banilor pentru toate majorarile si legile promulgate.

    Unknown spunea...

    La sâmbătă, 21 noiembrie 2015, 16:59:00 EET
    tigri2 spunea...

    Este foarte adevarat; daca lasau cum au vrut SCMD -ul si ANCCMR- ul precum si M.Ap.N-ul in care am lucrat era dezastru

    iceparu spunea...

    Nu va prostiti.Politisti prin atitudinea lor apara si interesele militarilor activi.Stiti foarte bine ca activilor le este interzis sa-si ceara drepturile.Nu incepeti iar meciul Steaua -Dinamo.A fost un asemenea meci in 89 si cine a castigat?.Stiti principiul -cand doi se bat,al treilea castiga.

    Cornelius Flavius Ifrim spunea...

    Se pare ca politistii au dreptate! Pe blogul lui R26500, acolo unde se discuta despre metodologia aplicarii, cred ca a doua postare, dupa aia cu politistii, un anonim ne avertizeaza ca doar vigilenta politistilor au franat un desfrau de schimbare a modului de calcul, dar se insista pe schimbarea modului de calcul! Cautati si cititi ca eu am probleme cu harbul de calculator...Ai nostrii dorm in bocanci?

    Cornelius Flavius Ifrim spunea...

    @ CEPARU: AI DREPTATE, DAR NU TOTI PRICEP ASTA!

    Huhu Rezea spunea...

    Amenintarile cu revolta au ajuns si pe pagina de Facebook a lui Iohannis.
    Iata ce-i scrie un coleg de facebook:

    neliu Ifrim Sunt revoltat cum mor tineri romani nevinovati, si un Soros baci, un ungur emigrant in SUA, nu se mai satura de trait in rele si ne conduce si ne comanda Romania pe bani grei si slugi tradatoare din randul conationalilor nostrii! Actualul Guvern sunt sculele acestui dezmostenit, dar si a inraitei Angela Merkel, cea care se poza prin anii '70 pe plajele din Mamaia in .curul gol pusca, si care ar dori Romania un lagar de concentrare in foame, mizerie si inapoiere medievala! In Romania se moare de foame la propriu, iar pensiile de 700-900 lei ii tin pe romani in cea mai neagra mizerie posibila si la coada vacii Europei! Actualii guvernantii au venit instruiti de catre acesti doi sacali si FMI, cu functionarii taiati imprejurul preputului, sa amputeze pensiile si salariile cu scopul de a mai muri cateva miloane de romani de foame si lipsuri, si astfel sa se rezolve problema demografica. Parca Hitler se mai ocupa cu problemele astea de reducere a populatiilor prin infometare si lipsuri, nu? Pe retelele de socializare fb si Google se dezbate caderea actualului Guvern cu strada prin iesirea a miloane de oameni pe 1 Decembrie, si chiar se fac adeziuni si indemnuri! Nu-i rau, daca luam in considerare faptul ca acesti noi guvernanti n-au venit sa ne fie mai bine, ci cu ordinul de a ne extermina prin infometare datorita taierilor drepturilor legale si constitutionale! Mamaliga va exploda mai urat ca in 1989, cand tot foamea si taierile i-au scos pe romani in strada! Ciudat e ca astia care tot taie sunt cei cu averi uriase, cu proprietati nemasurate, imbuibati si satui pana la voma si care habar nu au ce este sa nu ai ce pune pe masa sau sa nu ai bani de medicamente! Dar de asta ii dor in cur...sul zilei de muine pe ei! Banii lor sa infloreasca si iarba in cimitir pe burta noastra sa creasca! Politistii si jandarmii vor refuza sa-i mai apere pe guvernanti, mai ales acum cand au descoperit ca deja lacheii astia au dat buzna cu topoarele si drujbele in soldele si pensiile militare! Atunci sa vezi ce-o sa iasa!

    Huhu Rezea spunea...

    „Guvernul ia în calcul amănarea între trei la șase luni a deciziei de majorare a salariilor bugetariilor cu 10 la sută. Premierul Dacian Cioloș a cerut o analiză Ministerului Finanțelor a impactului acestei decizii asupra deficitului bugetar.”
    - See more at: http://www.dcnews.ro/dacian-ciolo-vrea-sa-amane-legea-care-majoreaza-salariilor-bugetarilor_490423.html#sthash.OPIbDFRv.dpuf

    Anonim spunea...

    Daca nu erau politistii probabil ca pensiile militare erau de mizerie.De politisti si jandarmi are nevoie orice guvern de militari mai putin.

    GO spunea...

    @ Huhurez Rez, sâmbătă, 21 noiembrie 2015, 23:16:00 EET. Atragi atentia prin afirmatia "se dezbate caderea actualului Guvern cu strada prin iesirea a miloane de oameni pe 1 Decembrie". Este real! Insa, aceasta miscare este lansata inca de pe vremea protestelor "Colectiv". Ideea lansata la protestele "Colectiv" NU a fost sa cada Ponta, ca sa vina Ciolos. Ci sa se duca dracu' toata clasa politica promovata intre anii 1990-2015. Prin urmare, pe 1 Decembrie (si mult timp dupa - 1 Decembrie este doar inceputul) NU va protesta nimeni sa plece Ciolos si Iohannis, ca sa vina inapoi Ponta si Oprea! Ci sa se duca dracului, toti!

    Huhu Rezea spunea...

    @Olescu
    Una la mâna: nu eu am spus asa ceva ci am dat un citat de pe pagina de Facebook a lui Iohannis
    A doua:
    Pa rockeristi si pe ezoteristii MISA nu-i condamn ca strigau sa plece politicienii si partidele. Atâta democratie stiu, atâta striga. Dar tu, ofiter in rezerva al Armatei Române cum poti crede ca se poate renunta la intreaga clasa politica? Tu nu vezi ca aceasta teza basista nu mai este vehiculata nici de Base, dupa plecarea de la Cotroceni. Sunt oameni cu cap in tara asta care pot sa va mai racoreasca mintile infierbântate pentru lovilutii.

    R-26500 spunea...

    @ Maxim One, duminică, 22 noiembrie 2015, 00:00:00 EET. Atragi atentia prin 2 afirmatii. Ambele halucinante!

    1] Prima este aceea ca "Daca nu erau politistii probabil ca pensiile militare erau de mizerie". In primul rand ca noi NU avem pensii militare. Cat priveste L. 223/2015, singurul element concret al legii este ca de pensii militare autentice vor beneficia cu incepere de la 01.01.2016, exclusiv politistii si militarii care se vor pensiona in viitor. Despre cei in rezerva/retragere, toata legea este cu DACA si PARCA!

    2]. Ai afirmat ca "De politisti si jandarmi are nevoie orice guvern de militari mai putin". Asa este! Orice guvern pseudo-democrat care se apara EXCLUSIV pe el insusi. Pe apararea externa, ambele categorii mentionate de tine, fiind NULE! In conditiile in care Rusia a atact Siria de curand, cu un ocol de 13 000 KM, survoland la misto intreaga Europa, de la Norvegia si M. Britanie, pe deasupra Romaniei, ca sa lanseze niste bombe asupra ISIS care era de fapt la 2 pasi de Rusia.

    Deci, ai dreptate! "De politisti si jandarmi are nevoie orice guvern de militari mai putin". Intr-un oras din SUA, problema politistilor a fost rezolvata foarte eficient si foarte simplu! Toti cetatenii au dreptul sa poarte arme, dar NUMAI la vedere. Cine incalca regula, risca mii de ani de inchisoare cf. legilor statului respectiv. Concluzia? In orasul respectiv, atat cetateni onesti, cat si smecherii, poarta armele la vedere. Eficienta? In statul respectiv, de cand s-a dat legea in cauza (vreo 40 de ani), nu mai este comisa nicio infractiune, nicio talharie. Singurul politist necesar a fi pastrat fiind seriful.

    In ceea ce priveste jandarmii din Romania? Nu suntem ca in fasia Ghaza, suntem tara cu oamnei pasnici! Daca te dai un pic la 10 000 de demonstranti, se culca toti pe burta. In concluzie, 1 jandarm la 10 000 de catetani este deja prea mult!

    Numai ca chiar TU ai punctat grava eroare de sistem: "De politisti si jandarmi are nevoie orice GUVERN de militari mai putin". Adica, noi, Romania, NU are nevoie, ci doar GUVERNUL ei!

    R-26500 spunea...

    @ Huhurez Rez. Nu stiu ce zici tu acolo de rockeristi si pe ezoteristii MISA. Eu NU cunosc pe nimeni din astia, decat am auzit pe vremuri de o ezoterista Monica Macovei pe nume. Chestia cu lustratia intregii clasei politici o intalnesc zilnic la oameni si mai simpli, si mai sofisticati, din toate mediile, inclusiv din cel militar. Care ii detesta in egala masura si pe Basescu si pe Iliescu si pe Ponta si pe Iohannis. Oameni alaturi de care ma regasesc si eu, intreaga mea familie, majoritatea cinostintelor mele. Este drept ca am si cunostinte care aduc osanale ori lui Basescu, ori lui Ponta sau altuia, dar sunt perfect minoritari! Conduita generala este pt. eliminarea intregii clase politice care a activat intre anii 1990-2015. Eu NU as afirma ca sunt minti infierbantate! Si in '89 erau foarte multe minti care pareau doar infierbantate! Si totul a luat foc pana la urma! Deci, rationalii sistemului erau in realitate idealistii!

    Unknown spunea...

    modificare lege prin OUG? sau norme de aplicare? parca astea urmau sa se faca in 90 zile de la aplicare lege . dar dece nu se intreaba la casa sectoriala despre ce e vorba , sau la mapn , sau la dracu sa ii ia , ca nimic nu e corect in tara asta

    Anonim spunea...

    R 26500 tu ai idei putine (de fapt una singura) dar fixe asa ca nu intru in polemica inutila ( esti bolnav la teasta) cu tine decat dai dai scris ca daca ti se va recalcula pensia in plus pe legea 223 vei dona toti banii primiti suplimentar unei case de copii orfani.

    uber spunea...

    Va imbatati cu apa rece, politistii nu tin mortis sa fie in aceasi oala cu militarii, ba sunt voci care sustin o separare. De fapt adevaratii beneficiari ai acestei asocieri sunt tocmai militarii si nu invers. Legea in discutie este rodul implicarii sindicatelor politistilor, daca ar fi ramas in vigoare proiectul propus de MApN chiar aveati motiv sa va plangeti si inca unul serios.

    ".. dar unii comandanţi de la M.Ap.N. se pare ca nu le recunosc şi nici nu le acordă militarilor, deşi aceştia au dreptul la ele!"

    Au perfecta dreptate, sunt "comandanti" care se comporta ca pe propria mosie nu tin cont de lege ci doar de bunul plac, interese si orgolii prostesti. Spun asta din proprie experienta, am plecat din sistem tocmai din aceasta cauza. Scrie cineva pe aici ca militarii nu pot sa faca nimic. Oare asa sa fie? Exista institutia raportului, o cale perfect legala si regulamentara. Insa aici sunt cateva probleme, una de mentalitate atat din partea sefilor care nu inteleg ca nu sunt decat niste simpli angajati vremelnic si sunt platiti sa faca strict anumite lucruri in cadrul normelor legale si regulamentare depasindu-si cu mult atributiunile cat si din partea subordonatilor, de obedienta care depaseste cu mult cadrul profesional.
    Aceasta stare de opozitie in a recunoaste drepturile perfect legale si comportamentul de vechil se propaga de la cele mai inalte niveluri ale sistemului, fara respect fata de lege ci doar a bunului plac. Va spun asta tot din proprie experienta. Am inaintat rapoarte pe cale ierarhica pana la cel mai inalt for de conducere, nu au avut niciun temei legal in a imi refuza cele solicitate ba chiar la rapoarte mi s-a raspuns favorabil insa tot nu am putut intra in drepturi, asa ca am ales sa plec. Probabil ar fi trebuit sa sesizez parchetul pentru abuzurile facute dar nu am stofa de erou. Acum nu stiu cine a avut de pierdut din aceasta situatie, eu sau sistemul? Deci exista cai legale insa trebuie sa apelezi la ele, dar daca ai ajuns pe o functie nu tocmai in baza competentelor profesionale poate e mai bine sa mergi pe burta si sa ascunzi sub pres decat sa faci valuri. E cu doua taisuri!

    Cornelius Flavius Ifrim spunea...

    Vedeti? Unii vor pensii dupa functii, altii dupa solda bruta! Cu functii sunt putini, cu brut sunt majoritatea, si cum sa-i impaci? Dumnezeu ne-a dat dreptatea s-o detinem toti, dar cea adevarata tot la El e! Politistii au functii mult mai putine si de acea Goa'uld pune problema ca ar fi trebuit sa fie separate si pensiile ca aspect. Din partea mea, as vrea ca nici unul sa nu fie nemultumit! Si unii, si altii au muncit in cate un domeniu deloc usor si au plecat in pensie cu sechele! Adevarul e ca nu avem lideri care sa ne ajute! La sindicate te mulg de bani sa aiba de protocoale si secretare pe genunchi si urmaresc doar interesele unora. Suntem ai nimanui si parca parasiti de soarta si politicienii guvernului speculeaza asta! Nu fac eu bine ca-i regulez pe toti pe unde ii prind, de la Ciolannus in jos de-i ia mama dracului si ma doare pe mine la pitic de mi-ar zice ceva!? Arza-i-ar focul iadului si cancerul sa le manance ficatii din ei! Acum se vorbeste de incertitudinea aplicarii legii salarizarii si alte tampenii...Voi, cei care l-ati votat pe idiot, nu stiati ca asa se va intampla? Unii dintre domniile voastre degeaba plangeti acum! In campanie, pe fb imi venea sa ma pun in genunchi sa-i rog pe toti sa nu-i dea votul ca ne vom nenoroci, insa pe bloganele militare de pe fb imi luam portia de mumu de la idiotii care il abandonasera pe Basanau si acum ii faceau propaganda smenarului! Aia, mutantii si idiotii aia, ar trebui sa-si primeasca pensiile mutilate sa se invete minte cat or trai ca dreapta inseamna in toata lumea austeritate si toate eforturile concentrate pe clasa bogatasilor! Dar imi racesc gura de pomana...Oricum, soarta mea e pecetluita, si cu o pensie mizerabila ce a fost de boala, si cu o sanatate de rahat...

    Mihai spunea...

    R-2650022 noiembrie 2015, 11:29 spunea;
    Desi LPM intra in vigoare peste 40 de zile, in ianuarie 2015 nici TU, nici EU nu vom avea pensii miitare. Si nici in februarie 2016 si nici in iulie 2016 si nici in decembrie 2016. Asa ca pana la proba contrarie, tu esti cel cu stoluri in cap!
    In ceea ce priveste afirmatiile tale legate de L. 164, acelea sunt obsesii maniacale. Pentru majoritatea covarsitoare a celor din M.Ap.N. ori solde, ori venituri tot dracu' ala este. Adica toate veniturile noastre se rezumau la niste solde. Spre deosebire de tine, noi majoritarii NU am fost remunerati in activitate decat cu solde. Prin urmare NU ne intereseaza existenta putinilor smecherasi care aveau venituri de 5-10 ori mai mari decat soldele.
    D.p.d.v. logic, nici pe tine - desi este vizibil ca ai fost smecheras cu venituri in loc de solde, NU ar trebui sa te mai intereseze veniturile, ci tot soldele. Intrucat L. 223 iti actualizeaza doar coeficienii soldelor, nu si pe cei ai veniturilor. Asa ca ajungi egal in drepturi cu multimea militara pe care o detesti in mod vizibil.
    Bai, baiete! Voua, smecherasilor, L. 223/2015 v-a creat o portita! Aceea sa ramaneti de buna voie si nesiliti de nimeni fara pensii militare daca nu va comvin, adica sa ramaneti cu pensiile contributive, cu veniturile, cu punctajele si alte chestii caracteristice L. 263/2010, reluandu-va locul langa civili. Unde de fapt ar fi trebuit sa ramaneti mereu, voi ati fost doar accidentali prin armata!

    Din acest discurs a lui R-26500 ( suspectat de tendinte schizofrenice) va puteti da seama usor de ce nu suporta el si cei 26500 chemarea politistilor la vigilenta si respectarea prevederilor legii in forma nealterata de jmecherasii iubitori doar de privilegii stil L 164, considerîndu-le adevarate mișmasuri.
    Acum nu mai vede ca sindicalistii politisti lupta ca sa se plateasca si militarilor sporul pentru orele suplimentare iar acestea sa se reflecte in pensie mai ales ca activii se plîng ce le ies pensii mai mici decît celor pensionati inainte de 2011.

    Militarule R 26500 doar daca te impusti scapi de prostie. Altfel o sa se tina de tine ca rîia de caprele Irinucăi.

    tigri2 spunea...

    Cred ca unii dintre voi ati jucat in piesele lui Caragiale si asa de bine ati invatat replicile ca le reproduceti si pe aici.

    R-26500 spunea...

    @ avianyc, duminică, 22 noiembrie 2015, 15:17:00 EET. Sindicalistii politisti sunt efectiv batuti in cap cand afirma ca lupta ca sa se plateasca si militarilor sporul pentru orele suplimentare, iar acestea sa se reflecte in pensie. NU au cum decat daca modifica legea salarizarii. Unde in cazul militarilor este precizat negru pe alb ca soldele NU se acorda la tarif orar si zile lucratoare ca salariile la politisti, ci la ZILE CALENDARISTICE! ADICA AIA INSEAMNA CA NU POTI PLATI NIMIC SUPLIMENTAR LA SOLDA UNUI MILITAR pt. munca suplimentara, INTRUCAT SOLDA LUI ACOPERA DURATA DE LUCRU DE 24 ORE PE ZI SI 7 ZILE DIN 7. Asta inseamna ZILE CALENDARISTICE! Deci, NU exista notiune de MUNCA SUPLIMENTARA la militari, NU e existat niciodata!

    Ehe, baiete! Daca militarii ar fi remunerati si ei ca politstii la tarif orar si zile lucratoare, ar fi bogati in activitatea si ar avea pensii triple! Un militar operativ lucreaza in medie cam 3 luni pe an, 24 ore din 24! Asa a fost si in trecut! Tu iti dai seama ce ar insemna sa achiti unui militar prezent intr-o aplicatie de 3 saptamani, orice depaseste 8 ore cu plus 75% pe ora, plus week-endurile? Isi tripleza solda. NUMAI CA LEGILE NU PERMIT ACEST DREPT SI MILITARILOR, CI DOAR CIVILILOR. Din ultima categorie facand parte si politistii!

    In concluzie, sindicalistii tai daca pretind ca lupta si pt. drepturile militarilor, ar trebui sa CEARA mai intai sa fie modificata legea salarizarii, adica si militarii sa fie remunerati la tarif orar. Dar ei ce fac? Ii baga ca si la LPM pe militari in fata, iar sindicalistii se scot pe la spate tot pe ei! Ca si la LPM!

    uber spunea...

    @R 26xxx
    Acum cred ca ai inteles si tu de ce politistii nu vor sa fie bagati in aceasi oala cu militarii, nici la legea salarizarii si nici a pensiilor sau altele.
    Sindicalistii de la politie nu lupta pentru militari, lupta pentru ai lor iar din aceasta lupta profita si militarii. Nu poti sa spui ca e o simbioza pentru ca militarii doar profita si nu vin cu nimic la aceasta lupta, pe deasupra sindicalistii mai primesc si o gramada de piedici din partea "comandantilor" de la MApN dupa cum spun chiar ei in comunicat. Cu alte cuvinte poti sa spui ca esti un profitor care scuipa in directia de unde vine ajutorul. Cati ca mos teaca alecu sunt in activitate si pun umarul la "bunastarea" militarilor? Pai multi, da multi rau de tot.
    Apropos, politistii sunt foarte nemultumiti de legea salarizarii pentru militari/politisti, asta pentru ca MApN si-a asumat raspunderea de a face grilele de salarizare pentru intreg sistemul.
    Zi multumesc ca esti asociat cu politistii, alminteri .......

    Mihai spunea...

    R 26500
    Ai reusit sa ne lamuresti ce-ti poate capul atît tie cît si lui mos Alecu si celor care vă tin companie în idei. Acum ne putem da seama mult mai bine de ce nu exista progres in gîndirea cătanei.
    Oricum transmite adeptilor tai sa tină minte fraza asta ; L 164 și privilegiile ei au apus pe veci !!!!!! Vremurile gîndirii voastre inapoiate a apus.
    Cătana moderna in gîndire si ratiune se orienteaza imediat la tot ce-i nou si bun pe piata pentru el si familie, adica și L 223.

    R-26500 spunea...

    @ avianyc duminică, 22 noiembrie 2015, 19:12:00 EET. Ai dreptate intr-un fel cu afirmatia "Cătana moderna in gîndire si ratiune se orienteaza imediat la tot ce-i nou si bun pe piata pentru el si familie". Asa este! Si la prima bomba ruseasca, foarte multi s-ar orienta imediat catre serviciul militar in armata rusa. E ceva nou si posibil si mai profitabil decat sa beneficieze urmasii de o pensie pe care oricum nu mai cine sa le-o platesca.

    @ goa'uld duminică, 22 noiembrie 2015, 19:12:00 EET. Ce zici tu acolo? Ca politistii nu vor sa fie bagati in aceasi oala cu militarii, nici la legea salarizarii si nici a pensiilor sau altele? Da! De-aia s-au bagat primii la pensii militare. Oricum, societatea evolueaza si manevra nu va tine mult. 3 ani a tinut si in trecut, apoi militarii au ramas singurii cu pensii militare, iar functionari civili cu ale lor! Prietene! Miroase de la o posta faptul ca jumatate din beneficiarii LPM, nu sunt militari, ci functionari civili! Cat crezi ca o sa tina si acum?

    Iri spun ceva, dar sa ramana intre noi! Nici militarii NU mai vor sa fie bagati in aceeasi oala cu functionarii publici civili, nici la legea salarizarii,nici la pensii, nici la altele. Chestia asta cu pensii militare pt. toti nu a reusit decat sa irite armata. Si nu e prima data cand se intampla! Maritisul se va sparge pana la urma.

    Anonim spunea...

    R 2650 tu reprezinti armata? Cine te-a mandat pe tine dezechilibratule emotional sa vorbesti in numeke armatei ? Suferi de schizonofrie paranoida ma baiatule cu fixismele tale .Oricum si in armata ai trecut exact ca rata prin apa ,nu ai participat la nici o misiune internationala si ai frecat-o in cazarma.Tu ai fost militar doar cu numele .Acum de dai mare militar si incerci sa ii dezbini pe cei mai slabi de inger.Ai obrazul gros si faci de rusine haina militara.. Rusine sa-ti fie.

    Iosif spunea...

    Domnule Huhurez,
    Va adresez rugamintea de a dedica un articol special unui subiect care preocupa pe multi militari care au avut sansa si puterea de a mai lucra dupa iesirea la pensie fie la stat fie in sistemul privat.
    In mediul on line s au cristalizat 2 abordari:
    1. Pana la 01.01.2016
    a) componenta civila a pensiei realizata dupa trecerea in rezerva va fi obligatoriu inclusa in pensia militara de stat recslculata cf l223 si limitata la 100/ din baza de calcul militara, cu posibilitatea pierderii unei sume consistente.
    Aceasta cu toate ca pensia civila obtinuta are la baza contributii importante, este reliefata cu punctaj diferit de cel pt stagiul militar in deciziile de pensii primite succesiv in baza l263.
    Acest drept este imprescriptibil si furtul sau ar genera procese si contestari la CCR.

    b) componenta civila a pensiei ramane la valoarea ei din ultima decizie de pana la 01012016 si va fi platita fie de Casa nationala fie de Casa sectoriala fiind evidentiata separat pe talonul de pensie militara

    2.Dupa01012016

    a) unii spun ca si pe viitor se va putea solicita caselor de pensii judetene recalcularea anuala a pensiilor civile cu plata cresteriĺor de la data cererii dar cu raportarea punctajului la 35 de ani

    b) altii spun ca plata se va face dupa 65 de ani.

    Avand in vedere ca subiectul este de larg interes iar analizele dv echilibrate sunt apreciate va rog, domnule Huhurez sa acordati spatiu dezbaterii.

    Huhu Rezea spunea...

    Iosif
    Buna sugestie. Urmatorul topic va fi pe aceasta tema, mai ales ca avem vreo 4-5 categorii de stagii ulterioare.

    iceparu spunea...

    Olescule@habar nu ai cum sunt platiti militarii activi astazi si ce drepturi au.Afla ca tu traiesti in trecut.S-a schimbat lumea si odata cu ea si armata.

    Marian spunea...

    Iosif ai facut o propunere foarte buna.
    Domnule Huhurez astept urmatorul tipic despre stagii ulterioare.

    Anonim spunea...

    Olescu e fost doar un trepadus comunist de cazarma lingator de hartii .Culmea tupeului el se considera militar desi nu a fost niciodata in nici o misiune operativa nu mai zic de teatre de razboi .Sa ma contrazica licheaua daca are curaj. Acum vrea pensie militara desi merita o pensie de sef paza ca asta a lucrat..

    R-26500 spunea...

    @ Maxim One, luni, 23 noiembrie 2015, 11:52:00 EET. Viteazule membru UNPR si lingator de tur al lui Oprea! Am sigur un trecut de care NU imi este jena, adica este muncit, hamalit chiar! In viata tu NU ai sa intalnesti un vanator de munte, un cercetas sau un politist militare care sa nu fi fost in misiuni operative! Iar eu am activat in toate cele 3 specialitati. Unde se indeplinesc indeplinsc cele mai ale dracu' misiuni operative. Mai departe, daca te intereseaza persoana mea, intai iti prezinti numele si NU te ascunzi sub fusta mamei ca anonim si discutam cu dovezi! Foarte simplu: cu fotografiile in fata. Din misiuni ... operative. Situatie in care stii bine ca tu NU ai ce sa prezinti despre tine, decat povesti!

    PS: Stai linistit! Oprea tot isi va plati politele, indiferent cati clabuci la gura ai face tu!

    Mihai spunea...

    R 26500
    Si daca importanțiune îti mai rezolvai cu ai tăi superiori(daca isi permiteau sa-ti fie superiori tie) niste sporulete babane pentru asa operatiuni operative periculoase ( alergat iepurii sau împuscat veverita, bagat bătul în bîrlog la urs,foc de tabară fară fum, datu pe schiuri in mansarier,etc) azi boier erai, L 223 si pe Oprea iubeai.

    Asa daca numa ai taiat frunza la cîini si ai împodobit măgarul cu crengi de parcă era pom de Craciun in miscare ,asta e.

    Anonim spunea...

    Nu dau doi bani pe Oprea si clica lui .In rest raman la parerea mea ca ai trecut prin armata ca gasca prin apa. In cate teatre de razboi ai fost ? Zero Ai putrezit in cazarma la caldurica ani de zile la trupele de interventie (0 misiuni ) exceptie cele cateva aplicatii obligatorii (una pe an) De unde sa ai tu rusine profitorule sa recunosti ca ai fost un linge blide de popota si ca ai frecat menta si hartiile prin cazarma ca orice maioras de opereta si care acum se da mare militar decorat pentru sarutul francez ,aplicat gradelor superioare .Atat ca nu intru in polemica cu gradele si functiile inferioare decat daca se merita .Si nu e cazul tau baiete.

    Cornelius Flavius Ifrim spunea...

    @Huhurez $ Comp.Azi trebuia sa ma internez intr-un spital militar provincial, si pentru ca n-am putut s-o internez si pe sotie ca are gr.1 inv. si ii sunt insotitor, neavand cu cine s-o las si fiind mai daramata ca mine, am amanat pentru miercurea viitoare! Drept pentru care continui sa-i sar la gatul lui Ciolannus tradatorul si sa-l fac de tot rasul acolo unde el se mandreste ca si-o lustruieste! Bine v-am regasit, prieteni, si va rog sa mai lasati galceava ca e pacat de noi! Sincer va zic, fratilor, ca va apreciez si respect pe toti, de toate armele, gradele si grupele sectoriale de pensie, pentru ca tot ce ne loveste, pe toti, la gramada se intampla si ar trbui sa-i regula...rizam intr-un cor pe politicieni si tradatorul marsav si penal Ciolan Smen, tartorul mafiot, smenar si mason al natiunii! Adminul nostru are la cunostinta cam pe unde lovesc eu in coastele mafiotului care si-a pus sculele sa ne atace marlaneste in pensii! Eu am curajul sa-l atac in fata si sa-l fac tradator si mafiot! M-a contactat pe direct sa incerce calmarea mea, si daca o va mai face intr-un fel sau altul, am sa-l bag in ma-sa tot pe direct, pentru ca eu nu vreau ca amarata mea de pensie sa aiba vre-o imbunatatire falsificata sau dezonoranta, ci legal si impreuna cu toate cadrele militare pensionate pe merit, si nu cred ca sunt pensionari de-ai nostrii care nu-si merita drepterile, pentru ca intr-un fel, sau altul, fiecare a avut de suferit in felul lui, a suportat greutati si privatiuni in mod diferit si cu acuitate diferita in decursul anilor! L-am facut pe Ciolannus sa desfiinteze un blog, il voi face sa mai desfiinteze si altele, dar nu-l voi lasa sa-i mai amageasca pe romanii astia in suferinta cu o imagine falsa, cu postari ale lingailor care il piaptana in public ca erou prin postari in numele lui, dar sa stiti ca are telefonul mobil interconectat si-si urmareste blogul la milimetru, drept pentru care a amanat iesirea de 1 Dec. in public! L-am anuntat dinainte, si eu, ca pe 1 Decembrie explodeaza mamaliga, i se anunta sfarsitul mandatului de tradator, borfas si smenar penal! Iar faptul ca sta cu mana pe sfoara drujbei sa umble la pensii, salarii si alocatii si sa le amane, i-a infuriat pe toti romanii! Revolutionarul Che Guevara spunea: ,,La vida or la muerte,'' si bine zicea!

    R-26500 spunea...

    @ Maxim One luni, 23 noiembrie 2015, 16:39:00 EET. Esti tare in clanta ca fularul ud. Acum ce faci, de la sef de paza m-ai promovat la trupele de inteventie? Mai bine nu te mai da in stamba. Trecand peste epitete, ma deranjeaza aroganta asta cu "nu intru in polemica cu gradele si functiile inferioare". In primul rand ca niciunul dintre noi nu avem nicio functie militara in prezent. Asta numai daca nu cumva eu m-am angajat intre timp in armata rusa, iar pe tine te-a reactivat CI-ul unde spun unii ca ai activat pe vremuri. In orice situatie, acum fiecare este propriul lui sef. In ceea ce priveste gradele in rezerva, eu ma abtin! Nu de alta, dar si eu stiu maior trecut in rezerva si care acum este colonel avansat DUPA TRECEREA IN REZERVA via ANCMRR via G. Oprea. Si o gramada de astfel de cazuri mai stiu. Asa ca ridic cortina si esti cine banuiesc eu, este extrem de probabil ca si tu sa faci parte din lotul coloneilor pe stil Turcescu! In sfarsit, daca tot iti plac acuzatiile nefondate, sapa pe "R-26500" la un material datand din 4 septembrie 2013. Acolo gasesti niste fotografii care nu sunt copiate de pe net - nici nu exista decat la mine, ci din propria arhiva foto. Si le am si pe celalalte. Altfel spus, iti practici relativ bine meseria de pe vremuri, respectiv de propagandist! Atentia insa ca vremurile s-au schimbat si nu mai tine cu burzuluieli si alte chestii securistice ca altadata!

    Bai, baiete! Deja ti-am acordat prea multa atentie! Cu ce te deranjeaza cuvantul liber? Si convingerile exprimate liber? Pe cine? De ce? Intrucat asta este adevarata ta problema, de fapt! Puiule de securist! Joci tu un rol, dar nu e rolul tau! Si mai este si penibil pe deasupra.

    Anonim spunea...

    Ma baiete R26500 te bagi in discutie ca chilotii in fund .Sfatul meu e sa nu mai intarati politistii impotriva militarilor si invers..Tragem la aceesi caruta iar unii papagali ca tine vor cu orice pret sa ne dezbine ca sa ne puna masonii din guvern capastru (anularea legii 223 )mai usor.Repet nu mai baga strambe intre noi militarii si politisti ca nu eati tu in masura sa-i judeci pe altii mai ales cand tu ai dulapul plin.

    sw_worker spunea...

    Iosif Vasile si Marius Stoica, uitati-va pe http://www.huhurez.com/2015/08/ce-facem-cu-stagiile-ulterioare.html, mi-am exprimat propria nemultumuire fata de (cred)abuzul comis , eu am cerut inforamatii de la Casa de Pensii sectoriala, va dau maine date concrete(asa zic ei).

    Huhu Rezea spunea...

    tigri2 spunea...


    POLITISTII IES IN STRADA PENTRU DREPTURILE LOR,HAIDETI SI VOI PENSIONARI MILITARI

    Poliţiştii sunt decişi să protesteze în stradă pentru a-şi menţine drepturile salariale negociate. De asemenea şi pensile celor ieşiţi din sistem îi îngrijorează.

    Sindicatele Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România îi cheamă pe poliţişti în stradă, să protesteze, pentru a nu-şi pierde drepturile negociate. De asemenea, atrage atenţia Guvernului şi ţină cont de opinia sindicatelor atunci când intenţionează să modifice drepturile salariaţilor sau ale foştilro angajaţi. S.N.P.P.C. a avut numeroase propuneri la întâlnirile organizate cu structurile din sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, dar, se pare, pe ultima sută de metri, tot ce s-a discutat şi convenit, s-a încercat să se eludeze în 20.11.2015, şi să se taie din drepturile prevăzute în lege.

    Astfel, reprezentanţii S.N.P.P.C. au fost ţinuţi la poarta M.Ap.N., unde trebuia să aibă loc o ultima şedinţa de lucru. S.N.P.P.C. veghează să nu fie modificată baza de calcul a pensiei, de la venitul brut la salariul funcţiei de bază, cum se intenţionează, şi să nu fie scoase, din calculul venitului brut, majorarea de 75% şi alte sporuri, pe care poliţiştii şi militarii din M.A.I. le au, dar unii comandanţi de la M.Ap.N. se pare ca nu le recunosc şi nici nu le acordă militarilor, deşi aceştia au dreptul la ele! Onoare şi respect pentru toţi militarii, ruşine pentru cei care nu le respectă acestora drepturile si care, in mod total nedemocratic, incearca sa taie din drepturile lor. Militarii români se jertfesc pentru ţară, în teatre de operaţii unde stau cu lunile sau anii, departe de familii, de cei dragi, iar unii factori decidenti, care le stabilesc pensia, se gândesc la propriile lor persoane (buzunare), când stabilesc din ce să fie compusă pensia acestor eroi”, se arată într-un comunicat dat publciităţii. De asemenea, S.N.P.P.C. cere public preşedintelui României să promulge legea privind majorarea salariilor tuturor bugetarilor, Guvernului României să respecte dreptul la plata majorării salariale de 75% pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi sărbători legale, de lucrătorii din domeniul Apărării, Ordinii Publice şi Siguranţei Naţionale precum şi pentru punerea în aplicare a Legii pensiilor militare de stat. “În situaţia în care vreuna dintre aceste trei deziderate, care reprezintă priorităţi ale angajaţilor acestui sistem/pilon important al statului roman, respectate şi susţinute de Parlamentul României, nu vor fi duse la îndeplinire, S.N.P.P.C. face apel la membrii săi şi nu numai (la familii, prieteni, rezervisti si alti susţinători) să participe alături de noi la măsurile de protest ce vor avea loc. Cerem ca poliţiştii şi militarii să fie respectaţi! Nu ne batjocoriti! Atitudinea unor şefi/comandanţi, care ţin la usa unui minister, reprezentanţi a peste 40.000 de poliţişti, care luptă şi pentru drepturile celorlalţi colegi din sistem, militari, care nu pot să se înscrie, în Romania, într-un sindicat, trebuie să dispară si sa inteleaga faptul ca numai prin dialog se poate construi ceva durabil”, se mai arată în documentul citat anterior.
    joi, 26 noiembrie 2015, 08:52:00 EET

    Mihai spunea...

    Huhurez ai gresit adresa. Asemenea invitatii trebuie adresate în primul rînd catre oamenii specializati din ”Elita Rambo” printre care ar fi si R 26500. Poate asa se împaca si ajunge si el la un numitor comun cu politistii.In mod sigur daca il vor lasa sa scrie el ”planul strategic” de actiune va pune botul. As fi curios sa citesc acel plan ca sa-mi fac portia de rîs cu gura pîna la urechi.

    tigri2 spunea...

    ***avianyc ,nu se bea in Postul Craciunului, nu cucuvaie a lansat acest indemn documentat ci eu l-am preluat de la politisti si cred ca este o solutie buna ,impreuna ii dovedim ...

    Mihai spunea...

    Tigri , de cîte ori DNA ia pe sus cîte un pdl-ist, dau fuga la decantat de la butoi sau damigeana . Chem si vecinii ca singur îi greu. Azi veni rîndul lui Oltean-broasca-n gît, de-al tău mai mult.