Un produs Blogger.

miercuri, noiembrie 18, 2015

Soldele au fost marite de Parlament de la 01 12 2015

6 comments
Sa vedem cât va intârzia Iohannis promulgarea legii de adoptarea a OUG 35/2015. Exista bani la buget pentru luna decembrie a.c. Nu se stie daca noul guvern prezidential va aloca bani la buget pentru anul 2016.
Iohannis va prefera sa amâne promulgarea legii pâna dupa 01 12 2012 decât sa puna guvernul lui Ciolos in situatia ingrata de a taia majorarea de 10% in luna ianuarie, dupa ce ar fi fost platita pentru luna decembrie.
Oricum, inainte sau dupa 01 01 2016, majorarea soldelor  si a celorlalte componenta ale soldei lunare cu 10% conteaza  si la recalcularea si actualizarea pensiilor in plata.
In 2016 pensiile in plata se pot recalcula potrivit art. 109 si 110 din Legea 223/2015, cu baza de calcul constituita din veniturile brute din cele 6 luni alese, actualizate la data de 01 12 2015. Actualizarea pensiilor militare recalculate  ar urma sa se faca de fiecare data când se majoreaza soldele militarilor in activitate, cu respectarea conditiei puse de lege ca actualizarea de dupa prima majorare a soldelor activilor efectuate dupa intrarea in vigoare a L 224/2015 sa fie intârziata 24 de luni.



PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL
L E G E
 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 35/2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe


Parlamentul României adoptă prezenta lege.
 Art. I. – Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 35 din 2 septembrie 2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 669 din 2 septembrie 2015, cu următoarele modificări şi completări:
 1. La articolul I punctul 1, alineatele (55 ), (57 ) – (510) ale articolului 1 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
„(55 ) Începând cu data de 1 decembrie 2015, prin excepţie de la prevederile alin.(1), cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de 2 funcţie/salariilor de funcţie/indemnizaţiilor de încadrare de care beneficiază personalul din sistemul public sanitar, precum şi personalul din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă şi al serviciilor teritoriale de expertiză medicală aflate în subordinea caselor teritoriale de pensii se majorează cu 25% faţă de nivelul acordat pentru luna septembrie 2015.

 4. La articolul I, după punctul 1_2 se introduce un nou punct, punctul 1_3 , cu următorul cuprins:
„1_3 . După articolul 1 se introduce un nou articol, articolul 11 , cu următorul cuprins: «Art. 1_1 .

 – (1) Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (1), începând cu data de 1 decembrie 2015, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcțiilor de bază/salariilor funcției de bază/indemnizațiilor de încadrare de care beneficiază personalul prevăzut în Anexa nr.I – Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Administraţie”, Capitolul II – Unităţi de cercetare ştiinţifică, dezvoltare tehnologică şi proiectare din Anexa nr.II – Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Învăţământ”, Anexa nr.IV - Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Cultură” , Anexa nr.V - Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Diplomaţie”, Anexa nr.VI - Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Justiţie”, Anexa nr.VII - Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională” și Anexa nr.VIII – Reglementări specifice personalului din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii, aflate în subordinea, sub autoritatea, în coordonarea Guvernului, ministerelor şi celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, precum şi cele aflate în coordonarea primului-ministru şi cele aflate sub controlul Parlamentului la Legea-cadru nr.284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, se majorează cu 10% faţă de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2015.
(2) Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (2), cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut/solda lunară brută/salariul lunar brut/indemnizaţia brută de care beneficiază personalul prevăzut la alin.(1) se majorează cu acelaşi procent de 10%, în măsura în care personalul respectiv îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.
(3) Nu intră sub incidența prevederilor alin. (1) și alin. (2) personalul prevăzut la art. 1 alin. (55 ) - (510), alin. (12) şi (13), la art. 2 alin. (61 ) şi (62 ), precum şi personalul prevăzut la art. I pct. 2 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 27/2015 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014

6 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sper ca seful guvernului de chiloţari danddy si morcovei oengisti sa nu-si bage urechile cu tot cu bornaul si tenul pistruiat in vre-un cacarau liberal, si sa nu si le mai scoata de acolo pana la vre-o motiune de cenzura de demitere! Haolo, haolo baro misto, ian vezi de solde si pensioare, de nu vrei sa te luam de aripioarele alea de vrabioare si sa te zborsim calare pe vre-o cascatoare sa te trezeasca din meditare! Ce-i mai sta in garleaja smenarului imobiliar brumele astea moleculare de salarii si pensioare, de parca le-ar da din banii lui adunati de ort si inmormantare!!

mega2005 spunea...

Nu va mai amagiti...se poate suspenda,in cel mai fericit caz, aplicarea oricarei prevederi legale...inclusiv recalcularea pensiilor pentru pensionarii aflati in plata, iesiti din sistem inainte de 01.01.2011.

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Comentariul a fost mutat la locul lui.

Mihai spunea...

Huhurez ,nu cumva ar fi mai bine pus pe verso si in limba chineza sau araba?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Va rog sa aveti incredere in acest guvărn al mău intesat cu penali, smenari, chiloţari, topplesse, mirese si ale politicienilor alese dupa sani si dupa fese! Intre doua drumuri pe la DNA pentru o cafeluta si o ancheta severa, prim pistruiatul ne va analiza cu stetoscopul si bisturiul pensiile militare, nu in mod criminal, precum banda portocalie si nasparlie cu inapoiatele drujbe, topoare si pickammere! Dormiti linistiti ca bisturiul nu va poate trezi din somnul tihnit, precum infioratoarele drujbe! Lor, adicatelea guvernantilor chiloţari si oengisti, nu le trebuiesc legi scrise in romana, araba, chineza sau chirilica, pentru ca fiind papusi muppets se bazeaza pe logica mimicii imitate de la cocalarii portocalii: Au bagat aia deştul in gaoz si apoi l-au lins..at? Imediat si ei i-au imitat! Aia n-au dat dar au taiat? Si ei se pun pe amputat! Cica pana pe 15 Dec. sa-i lasam sa gandeasca in stil de Hamangia, taman cand intra si parlamentarii in vacanta! Dupa gandirea asta profunda o sa le fie sete, foame si somn si se vor mai tezi la sfarsit de mandat, unii in arestul DNA-ului, iar pensiile noastre se vor perpeli la fezandat sub pat, in banci sau sfinele spagi! Somn usor, natiune! Guvărnul mău v-a pus gand rau cu pastila de putut in Romania lucrului bine facut! E de meritat pentru toti cei care ati votat smenarul mutant! Sa va fie de bine si sa-l pastrati in rame pe langa icoane, pana i-o creste o pereche de coarne cu care sa va impunga la punga si la ficat sa nu uitati ce drac ati votat!