Un produs Blogger.

joi, decembrie 03, 2015

Ciolos promite ca pensiile se indexeaza cu 5% in 2016

14 comments



Ciolos:

"Pensiile vor fi majorate cu 5%. Ceea ce a fost calculat în bugetul iniţial, am menţinut, nu pentru că aşa consideră PSD ci pentru că aşa e just. Eu vorbesc de decizii care au fost luate de Parlament. Nu ştiu de alte lucruri"

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/premierul-dacian-ciolos-la-romania-tv-printre-temele-discutate-se-numara-legea-bugetului-pe-2016_260578.html#ixzz3tI8NGYJI


NOTA,
Majorarea cu 10% a soldelor, incepând cu luna decembrie a.c, introdusa in Legea de aprobare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului Ponta de hulitul Parlament, se va reflecta in pensiile militare recalculate potrivit  L223/2015.
Cuantumul indexat  cu 5% in luna ianuarie  va fi comparat cu cuantumul recalculat  prin Decizia de recalculare, emisa probabil pe la sfârsitul anului 2016, in vederea punerii in plata a cuantumului mai avantajos.
Dupa... vom avea alte pensii stopate la indexare si actualizare.

14 comentarii:

Anonim spunea...

Maine vine la noi reprezentantul FMI unul din stapanii Romaanistanului sa dea ordine guvernului lui Soros adica guvernului Ciolanis Vom avea vesti rele in curand

tigri2 spunea...

ce faceti dragi camarazi,dormiti in gaci,nimeni nu spune nimic,sau doarme tovarasu' blogger,macar sa lase deschis cat lipseste sa putem discuta la cald despre ce ne doare.

Army Fan Club Eufrosina spunea...

Domnule Tigri2, nu dormim. Ca sa parafrazez o cunoscuta canalie comunista din Rusia, "citim, citim, citim". Atunci cand vom avea ceva de spus, vom posta. Sa postam numai asa, ca sa ne aflam in treaba, nu cadreaza! :))

tigri2 spunea...

Mergeti pe burta(taras) Legea 223 / 2015 lucreaza in termenii si conditiile stabilite,am vorbit cu toti factorii de decizie,fara "valuri" fondurile sunt alocate ,inclusiv despagubirea celor pe 241conform art 28 si art 29 fara modificari sau interpretari rautacioase stil cucuvaie sau Olescu. Dupa cum am mai spus pana cel tarziu 12 aprilie 2016 banii cuveniti se vor regasii in cuponul de pensie!Bineinteles la cei cu situatia in ordine si cu perioada aleasa raportata.

Anonim spunea...

Thoson FMI unul din stapanii Romanistanului discuta cu alt perciunat bildembergul Issrescu. Cine stie ce blestematii mai pun la cale?

Huhu Rezea spunea...

@Salbaticiune
Te trezesti si tu schelalaind ca in jungla. Cum sa primesti, mai naivule, pensia recalculata in luna aprilie? Pâna atunci nici nu primesti lista cu veniturile brute pe ultimii cinci ani, ca sa-ti alegi cele sase luni.
Daca se aplica articolul 28 ca la activi, cu actualizare venituri brute la data pensionarii, o sa ai o pensie recalculata mai mica decât ai avut-o in 2010, pe Legea 164/2001 si nici nu mai este nevoie sa-ti mai faca vreo plata peste ce primesti acum.

Unknown spunea...

DLE H SI PENSIILE DE URMASI CUM SE VOR RECALCULA , CE TREBUIE SA FACA URMASII .

Huhu Rezea spunea...

@Eufrosina
Iar ai inceput cu aceleasi intrebari? Parca lamuriseram ca si pensiile de urmas si pensiile de invaliditate devin si ele pensii militare si se recalculeaza concomitent cu pensiile militare de serviciu.

Unknown spunea...

daca va deranjez ,bine , scuze, dar intrebam daca urmasul allege cele 6 luni din 5 ani , deoarece intretinatorul eraensionat in baza decretului 247 adicsa prin 1987, asa ca va intrebam ce sa faca urmasul . deoarece nu are cum sa stie care luni sant cele mai favorabile ,,,,,,eu cred ca nu , exista la memorial personal acele date ....sau ce ...daca va plictisesc scuze

Huhu Rezea spunea...

@Eufrosina
Nu va lasati dusi de nas de cei care spun ca pensiile de urmas se recalculeaza numai daca se modifica numarul urmasilor.
Acel articol trebuie interpretat in sensul ca, daca pâna se emite decizia de recalculare se modifica numarul urmasilor, pensia nu se calculeaza mai intai potrivit legii 263/2010 si apoi se recalculeaza in baza Legii 223/2015, ci direct in baza Legii 223/2015.
Nu conteaza in ce baza s-a pensionat intretinatorul. Acea pensie stabilita in baza Decretului 247/1977 a trecut deja prin procesul de recalculare al Legii 164/2001 si prin cel al Legii 119/2010. V-a suporta si recalcularea in baza L 223/2015.
Urmasul nu trebuie sa faca alceva decât sa astepte situatia cu veniturile din ultimii 5 ani de activitate a intretinatorului din care va alege 6 luni consecutive mai convenabile.
Adica va proceda asa cum se spune si in art. 3,4,5 ale Draftului Ordinului Comun.

Unknown spunea...

da , am inteles si va multumesc , exista in anexa deciziei de pensie pe legea 263, toate veniturile intretinatorului pe toata perioada de 35 ani lucrati efectiv si grupa de munca alte conditii , care a dublat vechimea , doar vechimea care este stipulate in decizia de pensie dar cu effect de la grpa de munca speciala deci va trebuii la vremea respective sa aleg acele luni sin cinci ani dar cum stiu care sant favorabile? dupa valoarea cea mai mare a venitului ,+? gradul fiind de colonel in acea perioada , vom vedea , va nultumesc si nu va mai bat la cap , cu bine,

Huhu Rezea spunea...

Eufrosina
Pentru ca in perioada 1982-1987 inflatia nu era mare, puteti folosi si veniturile din Anexa la decizia de recalculare /revizuire pe L 119 in vederea alegerii celor 6 luni consecutive.
Comparati acele venituri si cu cele din situatia pe care CMZ o sa v-o trimita dupa publicarea Ordinului comun privind procedura de recalculare.

Unknown spunea...

cu mii de multumiri , am inteles , deci inflatia cea mai mare rra prin 1995 1994 paeca m ma gandeam la nepotul meu care are de ales din aceea perioada , poate o sa il ajute cineva , ca veniturile acestuia sant din aceea periada , va doresc tot binele din lume pentru tot ce fa ceti pentru noi astia care santem .......

totoiany48@gmail.com spunea...

SE AGITA DL. DOGARU .

AVETI O INFORMATIE LEGATA DE PROBLEMATICA RESPECTIVA?