Un produs Blogger.

luni, decembrie 21, 2015

Formula Trofin de calcul al pensiei militare stabilite de Legea 223/2015 modificata

97 comments
V.Trofin, specialistul in formule de calcul pentru pensii, a lansat pe roarmy230 migaloasa sa lucrare de care a amintit si intr-o postare pe acest blog.
Gasiti date importante despre baza de calcul si coeficientii de ierarhizare.
Pentru doritorii de calcule, public linkul cu Foile de calcul Google AICI sau AICI
UPDATE



Trofin trebuie sa faca o rectificare pentru valoarea de referinta sectoriala aplicabila incepând cu luna ianuarie 2016. Trebuie s-o majoreze cu 10%, majorare valabila de la 01 12 2015.
VRS=197,3387 + 10% x 197,3387=217,0725 lei.
In calculul cuantumului recalculat potrivit OUG nr.57/2015 folositi aceasta valoare de referinta sectoriala.

97 de comentarii:

Anonim spunea...

Formula de calcul este edificatoare doar pentru cei care sunt in posesia tuturor sporurilor (de merit, de comanda, etc) din componenta soldei brute. Aceste elemente probabil urmeaza sa ne fie comumicate pentru alegerea celor 6 luni din ultimii 5 ani. In dovada veniturilor pentru calcularea contributivei sunt mentionate veniturile brute.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am oprit boii bouleni la poarta noua si astept aprodul sa-mi deschida, apoi sa-mi pot cobora secanta pe o latura a Triunghiului Bermudelor din necunoscutele taine ale formulelor de calcul algebric de pe tarlaua cu canepa incalcita a Ordonantei schizoid-psihopatoid-motoc(icliste)!

totoiany48@gmail.com spunea...

MULȚUMESC MULT PENTRU AJUTOR.
CÂTEVA CLARIFICARI PRIVIND ACCESAREA SITULUI VĂ ROG.

Huhu Rezea spunea...

@Toto@Tigri
Deschideti cu Docs Google

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am citit formula si m-a dat pe spate! E geniala, fratilor! Pai s-o ia si aia de la Biroul Financiar Contabil de la Casa Sectoriala de Pensii! Indubitabil ca-i va ajuta pe foarte multi!

Unknown spunea...

domnule HH nu aveti nimic din partea DLUI senatorOBREJA? ca nu prea cred sa rezolve DOGARU ceva cu protestul acela , deja multi din tara au spus ca nu vin deoarece macar sa se aplice legea , ieri s-au aprobat inca creo 3 modificari pe pensiile civile la legea 263, asa ca si la 223 se va putea umbla poate la vara cand se bat pentru alegeri ..

Huhu Rezea spunea...

@eufrosina
Ma asteptam ca dupa sedinta de ieri a Biroului Senatului sa apara in caseta site-ului ca si Comisia de Aparare este sesizata pentru Raport, asa cum promisese dl Senator. Nimic, insa.

Unknown spunea...

da , da , am observat si eu , de aceea ma gandeam ca poate dl sensator spune ceva pe blogul sau , se pare ca nu pote sa intervina datorita faptului ca acel paragraf pentru pensiile militare este cuprins in toata babilonia ordonantei , dar se voteaza in plen , sau nu . ? sa vedem ce mai iese si din protestul lui dogaru , dar vad ca nici avocatul poporului ,care a fost sesizat nu scoate o vorba , asta e va doresc sanatate si SARBATORI FERICITE DVS si FAMILIEI dvs

Huhu Rezea spunea...

@Eufrosina
Protestul nu este al lui Dogaru. El il organizeaza.
Protestul treebuie sa fie al nostru, al tuturor militarilor, activi sau in rezerva.
Tot mai multi militari constientizeaza discriminarea din partea actualilor guvernanti tehnotruci prin aceasta Ordonanta de micsorare a drepturilor de pensie stabilite prin Legea 223/2015 cu pâna la 28,8%

raul spunea...

Ceva nu se pupa ,VRS (valoarea de referinta sectoriala) 217, Coef ierarh -la mr de ex 4,1 -solda de functie 889 brut?LUMINATI-MA!Parca in legea salarizarii si chiar si in Ord 57 se zice ca VRS ramane la 600?!

Unknown spunea...

da , aveti dreptate, discrimare fata de chiar legea pensiilor militare de pana acum , fata de magistrati , dar eu cred ca cineva a vrut sau vrea sa destabilizeze armata , cea activa , ca daca pentru 2 ani pensiile actuale raman pe loc e alceva , atunci se va mai poate interveni ,dar ce fac cei de acum care se vor pensiona , sa speram ca acestia vor iesi alaturi de pensionarii pe care ii organizeaza dl DOGARU , dae este acel ALEXANDRU e la ACMMR care il face in toate chipurile. problema este ca acel procent era si in celelate legi pensii militare , asta e , cu bine

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Stimati camarazi, de ce nu-i scrieti pe pagina de facebook onorabilului Senator, Marius Lucian Obreja, asa cum o fac eu, inca de cand se dezbatea in Parlament Legea Pensiilor Militare? Acest mare OM, cu un suflet patroit s-a zbatut cat a putut sa ne apere drepturile, si nu cred ca se va lasa prada presiunilor liberale, dupa cate il cunosc din unele atitudini si luari de pozitie! Chiar si coperta posteaza un moment cazon de la o parada solemna! Se scrie pe peretele din dreapta si va apare postarea in partea stanga, sub coperta. Mai multe apeluri, mai multe sanse, pentru ca pagina este vizitata de mai multe personalitati politice cu putere de decizie! La treaba, camarazi si, succes!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhurez: Referitor la proteste, eu sunt prea departe si sotia fiind grav bolnava sunt obligat s-o supraveghez ca-i sunt insotitor, fiind grav cardiaca, diabetica, cu atac de panica generalizat, epileptica, glaucom spre orbire si alte boli grave, care a suferit o tensiune, saptamana trecuta, de 24/16 chiar in tratament si in spital de era ca s-o pierd! Trec prin drame cumplite, dar cine sa ma inteleaga, si ea avand o pensie nenorocita de doar 340 lei! Ce sa fac si cu pensia mea militara de boala de doar 963 lei care o dau la chirie si intretinere? Du-te la un politician potentat sa te ajute ca nici nu se uita la tine! Noroc de mine ca am fost perspicace, tenace si foarte sever cu mine insumi de mi-am tratat total ciroza cu ascita de care sufeream, am uimit chiar si pe medici si pot ingriji acum linistit de sotie, si poate Dumnezeu a vrut sa ma fac bine ca in viata mea n-am facut rau nimanui, ci doar am avut de suferit lipsuri, persecutii, tradari, umilinte si injosiri! De la varsta de 34 de ani, din 1989, sunt in pensie, acum am 60! Aveam o speranta cu Legea 223, mai ales ca in 2010 m-au scos pe drept, dar pana atunci traiam cu 470 de lei pe luna pensie! De aceea sunt si asa de vehement la nedreptati! Ce m-as fi dus la Bucuresti cu oala de sarmale plina, as fi mancat-o impreuna cu camarazii, apoi as fi batut in ea cu linguroiul si cu vuvuzeaua-n mustiuc pana la ultima picatura de efort! Ma mai iau unii in raspar pe aiurea, ori pe aici, dar nu stiu cu cate nefericiri si lipsuri ma confrunt, dar eu sunt un optimist iremediabil si fac haz de necaz! Capacul mi s-a pus de vre-o cateva luni cand ziarul la care scriam ca redactor senior, editorialist si pafletar s-a inchis intr-o vacanta fortata, pentru ca ne-a plecat paginatorul si nu gasim un altul, doi redactori ne-au plecat peste granita si mai sunt si niste orgolii de rezolvat... Cei care va duceti acolo, adunati-va snaga in voi si deranjati-le calailor de pensii timpanele, dragi camarazi, pana le-o sari penele de pe ei! Avand si pensii mai rezonabile pe care doriti sa le mai potentati, se merita! Succes!

iceparu spunea...

Dupa cum se vede se gasesc si indivizi multumiti peste poate.Priviti si cugetati asupra colegilor de la Brasov in frunte cu mult prea laudatul Mandu.Mandu,vestitul mazgalitor de maculatura.Bravos natiune.Tind sa-i dau dreptate lui Mircea Chelaru si altor generali care nu se amesteca cu mascaricii.

CEZAR spunea...

Apoi daca scrie Jivina - blanoasa si ..Frosa ..am pus o ...!!!!
O sa zica Omul : bai analfabetii astia oricum o au cam ...mare ...(sic)

wassy_g spunea...

huhurez

Te rog sa ceri lamuriri lui Trofin,in legatura cu V.R.S-ul din programul prezentat.
Daca e cel de-acolo, pensiile recalculate vor fi foarte mici.Adica,un coeficient de erarhizare de 5 pt. un colonel inmultit cu V.R.S aprox.200 da 1000 lei de functie,pt,un colonel.Putin probabil.

Anonim spunea...

In toate tarle NATO varsta de pensionare la militari e de maxim 39- 42 de ani iar cu dispensa (si teste fizice riguroase) se poate ramane pana la 47 de ani (Cel mult 1% pentru functiile de comanda) In colonia de kakat Romanistan totul e pe dos.Auzi militari la 55-60 de ani.O sa avem ''armata 1 pampersi"" formata din diviziile ''incotinenta urinara'' si ''artrita polireumatoida''.Kakat de colonie.

Anonim spunea...

Haaa ,haa, haaa ,haaaaa, haaaaa, haaaaaaâa ..Avocatul poporului zici ? Am ras cu laacrimi.Auzi lache ala de Ciorbea sluga psd e cu poporul ....haahaa ,haahaaa ,haaa ,haa ,haaaaaa.. Esti tare Froso...Era sa fac infarct de la cat am ras..

Anonim spunea...

Cat de naiv sa fi huhurez ca mai sa crezi un politician ?Astia mint cum respira si nu stiu decat de frica.Iar armata de acum inspira mila nu frica.

Huhu Rezea spunea...

@wassy
Valoarea de referinta sectoriala valabila in 2015, pânna la 30 11, a fost egala cu cea din anul 2009, adica 197,3387 lei, intrucât prevederile din L 284/2010 privind coeficientii de ierarhizare si valoarea de referinta sectoriala continua sa fie suspendate la aplicare.

Trofin trebuie sa faca o rectificare pentru valoarea de referinta sectoriala aplicabila incepând cu luna ianuarie 2016. Trebuie s-o majoreze cu 10%, majorare valabila de la 01 12 2015.
VRS=197,3387 + 10% x 197,3387=219,2725 lei.
In calculul cuantumului recalculat potrivit OUG nr.57/2015 folositi aceasta valoare de referinta sectoriala.

raul spunea...

Desi nu mi-ai raspuns direct la solicitarea de mai sus(ora 10,59 ) ,i-ai raspuns lui wassy,dar nelamurirea exista!In OUG57?2015 la cap I art 1 al 4 spune clar:(4) Valoarea de referinţă se menţine şi în anul 2016 la 600 lei.
Asa ar fi mai veridic un col cu 3000 brut ,un mr cu 2400 nu cu 1000 sau 800 ca am fi ca femeile de servici ,nu?

Filip spunea...

Cum se obtine accesul la formula de calcul ?
Multumesc !

wassy_g spunea...

huhurez

Cred ca ceva este in neregula in legatura cu cifrele prezentate.Inseamna ca,activii care vor iesi la pensie,vor solicita,in bloc,pensionarea pe L.263 care este mult mai favorabila.Din cate stiu maximum la gradatii nu mai este 42%iar ind. de dispozitiv a disparut ,din solda activilor.Pe undeva se greseste.

Huhu Rezea spunea...

@raul
Valoarea de referinta din Legea 284/2010 se aplica calculului salariului bugetarilor, la ceoficientii de salarizare din respectiva lege sau din urmatoarea lege unitara a salarizarii.
Acea valoare de referinta este altceva fata de valoarea de referinta sectoriala pentru militari.
Dar, anual s-a suspendat aplicarea dispozitiilor din L 284/2010.

Uite, spre exemplu, cât de mult ii loveste pe activi art. 1 din celebra OUG nr.57/2015 si, prin ricoseu, pe pensionarii militari, in afara de modificarile aduse Legii 223/2015.
Art. 1.
(1) În anul 2016, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se menţine la acelaşi nivel cu cel ce se acordă pentru luna decembrie 2015, în măsura în care personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii şi nu se aplică valoarea de referinţă şi coeficienţii de ierarhizare corespunzători claselor de salarizare prevăzuţi în anexele la Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare.

Anonim spunea...

Pentru raul: Domnul Huhurez are dreptate. Pentru militari, soldele se mentin la nivelul din 2015, conform OUG 57/2015. Pentru anul 2015 soldele se mentin la nivelul decembrie 2009, (conf. OUG 83/2014) cand se calculau cu VRS=197,3387. OUG 35/2015 prevede si pentru militari o crestere pentru anul 2016 cu 10%, deci 197,3387+10%=217,0726 (aici a gresit un pic Dl. Huhurez). Eu mi-am calculat pensia si rezulta ca este cam la acelasi nivel cu cea taiata de Boc. Cu 30 lei in plus. Adica se numeste militara de stat (speciala), sa-mi sara in cap toti civilii, dar in fapt este tot cat cea pe care a taiat-o Boc (contributiva).

Huhu Rezea spunea...

@wassy
Nu e nicio greseala. Este cruda realitate care va dainui pâna se aplica Legea 284/2010 sau o alta lege cadru a salarizarii unitare a bugetarilor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@HUHUREZ: V-am raspuns pe blogul cu CERCUL pe care nu l-au vizitat prea multi, asa: DA, este un cerc VICIOS!
@ NICOLAE FILIP: Pe coperta acestui bvlog scrie de doua ori AICI, in stanga si in dreapta, fiind alaturate, se da click pe AICI din dreapta si se intra in calcule.

Huhu Rezea spunea...

@Filip
Daca nu poti deschide Foile cu Docs Google, introdu in bara de sus acest link:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qttJqGgnNxDU0NANZDjsoIoGUO1nLxt7-BdcyIISsgE/edit#gid=704582631

Trofin spunea...


marți, 22 decembrie 2015, 14:38:00 EET
Huhurez Rez spunea...
Rectificarea este facuta pentru situatia de la 01.01.2016 si este de 217,0726 lei , adica 197,3387x1,1=217,0726 .

raul spunea...

Merci!Concluzia cea mai buna e a ,,anonimului de la 15,50''-ni le-a facut iar speciale doar ca sa luam iar bobarnace de la civili ,pt ca cei care mai aveau sperante de crestere ,au avut grija NEHALITII NOSTRI sa le-o da in barba!Vai fundul nostru!Fereste-ma Doamne de prieteni ca de dusmani ma apar singur!Sanatate sa aveti d-lor!

Unknown spunea...

domnule H azi o delegatie formata din generali printre care si dl GROPAN s-a intalnit cu avocatul poporului si au convenit sa se faca o petitie cu pretzari asuprfa acelei ordonante ca sa o trimita la ccr , dar e mai bine sa vedeti dvs ce a spus avocatul CIORBEA ca mie mi s-a parut ceva dar mai bine vedeti dvs gasiti pe surse ro

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

L-am citit pe Mangă Baci de la Brasov. Mi-a dat impresia de un gaunos lalaind intr-o sedinta BOB de PCR in pauza de masa. De la o posta pute a fost secretar de partid cu inalte responsabilitati, si limbajul lemnos e aidoma cu cel al stapanului sMOTOCit cu care probabil se intanleste la spriţache sa ne inmoaie falcile cu vrajeli! Halal, mo! Te-ai dat cu Branzovenescovici si te-ai ratacit in perciunii lor, ale tehno-masonilor! Si zici ca te tavalesti in agonia unui orgasm produs de Ordonanta 57, te incanta mareata gogoasa ce ti-a umflat pensia pana a dat oala in foc, si ti-a produs o erectie spontana...Sa fii sanatos si sa-ti mananci gogoasa cu suc de limba, daca esti asa de multumit, dar sa stii ca nu m-ai convins cu nimic! Vorbesti de disponibilizati ca despre negrotei in Africa de Aprtheid, desi te afli in aceeasi postura! Voi muri in demnitate, dar nu voi fi lingau, chiar daca sunt in rezerva si sunt in cea mai jenanta situatie financiara dintre toate cate le stiu! Mai bine mor de foame in demnitate decat sa-i pup labele in genunchi unui sMOTOCit imberb, ingamfat ca un curcan pe gratar si cu niscaiva conturi suspecte prin spatiul Shengen! Spor la tarasuri pe coate si genunchi din pozitia de preş si lătrău si bucura-te, Fecioara Maria de Padova, de pensia ta generoasa rezultata din gâlmele si glumele Ordonantei 57! Ce bine ca impart aceasta societate intre gunoaie si genii! De aceea ma simt bine numai in colective care gandesc majoritar si limpede, dar fug de gastile selective in care gunoaiele se cred majoritari, dar gandesc tulbure!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Eufrosina mi-a dat ideea sa va propun postarea cu intanlirea de gradul trei a grupului de generali, condusa de G.ral Gropan, cu Av. Poporului, Victor Ciorbea, poate ca este interesanta...

Iosif spunea...

Domnului Raul si Cezar,

"Pentru oamenii inteligenti" - cum spunea ironic dl.Huhurez

Dupa cum vedeti, comentariul meu pe tema valorii absolute a soldei de functie si grad revine in actualitate.

Responsabilitatile ce ii revin prin fisa postului unui colonel sau unui general de brigada sunt platite cu echivalentul salariului unei femei de serviciu - dar nu dintr-o multinationala -, respectiv intre 1000 si 1200 LEI.(220 Euro si 260 Euro) iar gradul de colonel este onorat cu 350 LEI ( 77 Euro ).

Injositor de ieftin este evaluat un colonel al Armatei Romane. O fi bine?

Pentru a nu deranja "conducerea superioara de partid si de stat" finantistii nostri, in schimbul unor stele obtinute mai facil, au ascuns situatia reala sub diferite sporuri, prime, norme, care, dupa cum vedeti, la pensie nu mai conteaza.

Concluzia, 100% din NIMIC = NIMIC

Gazda noastra, dl.Huhurez a ocolit cu eleganta subiectul, ascunzandu-se dupa procente si evitand dezbaterea pe fondul problemei. Daca solda functiei unui colonel este la nivelul femeii de serviciu - scuze doamnelor - ce putem spune despre solda de functie a unui sergent profesionist - "coloana vertebrala a Armatei"? -

Comentariul este pentru corecta informare a Presedintelui, Primului-Ministru si a Excelentei Sale, dl.ministru Motoc si a organelor abilitate sa vegheze la starea de spirit a Armatei.

Sarbatori fericite ?

Cu cea mai inalta consideratie,

iceparu spunea...

Astia ne-au bagat ,rau, in ceata.Se mai lucreaza la activi cu notiunea de valoare sectoriala de referinta?Dupa unii valoarea de referinta sectoriala nu mai exista din 01.01.2011.Sunt o multitudine de intrebari la care numai un financiar in activitate ne poate raspunde.O fi valoarea de referinta care spun ei ca este de 600 lei aceiasi cu notiunea valoare de referinta sectoriala?Dece naiba astia de la CPS nu ies la rampa sa explice lucrurile si sa prezinte concret o simulare.O fi stiind cei de la ANCMRR ceva ce nu stim noi de stau linistiti?Ca sa faci un calcul corect parerea mwa este ca trebuie sa ai in mana un stat de plata prezent.Pentru cine are sa manance porcul si sa bea vinul sanatos.Ce o fi vom vedea.SARBATORI FERICITE.

emillian123 spunea...

1...O tot lalaim cu "calculele"- fara a avea macar o baza reala de discutie-adica -valoarea soldelor actuale- in plata; cine le stie- sa le publice...! 2.Cred ca observati ca NUMAI PENSIILE MILITARE -SUNT TAIATE-prin ordonanta FSN-istilor; ale LOR si INSTRUMENTELOR lor- PENSIILE SPECIALE= NU SUNT TAIATE , CI MARITE...! [ nici in legea Boc -asa cum am mai scris= NU= AU FOST TAIATE, ci au fost mentinute la acelasi cuantum sau AU FOST MARITE(ca si vreo 90 % din pensiile militare recalculate...) -studiati cu MARE ATENTIE legislatia: lg.119/2010, lg.19/2000-ACTUALIZATA, OUG 1/2011, OUG 59/2011,legislatia abrogata: Hg. 735 si 737-cu ordinele de ministri aferente ]...!3.E greu de spus -pana nu vedem "normele.."- care lege e mai "avantajoasa":lg. 263/2010 sau lg.223/2015 ,dar mare atentie-in lg.263/2010 se pierd puncte din perioadele "asimilate" ...(punctajele lunare- sunt SUBUNITARE)...4.Cred ca -in principiu- un militar cu "evolutie in cariera - normala"-adica fara "coborasuri...." -isi va alege ultimele 6 luni de activitate -atat la "stabilirea", cat si la recalcularea pensiei - cand soldele sunt mai mari....!

Mihai spunea...

Sărbători fericite tuturor!
https://youtu.be/07DJ9dBkrcI

Unknown spunea...

Indiferent de media soldelor celor 6 luni alese cf Legii 138 din 1999 actualizate ( care reglementeaza nivelul salarizarii personalului militar la 31 decembrie 2009 ) , pensia bruta maxima pentru gradul de colonel este urmatoarea :
1. Cf Legii 223 modificata cu OG 57
- valoarea de referinta sectoriala : 197.3387
- coeficienti( procente) de functie : 5,5 adica 1.085 lei
- coeficienti( procente) de grad : 1,8 adica 355 lei
- indemnizatie comanda : 50% adica 543 lei
- indemnizatie dispozitiv : 25% adica 781 lei
- salariu merit 20% adica 217 lei
- gradatie 42% adica 924 lei
- Solda lunara bruta : 3.906 lei
- Marire cu 10% de la 01 dec 2015 : 390 lei
- Solda lunara bruta actualizata : 4.296 lei
- Procent maxim 85% : 3.652 lei
- OMM 20% : 730%
- pensia actualizata : 4.382 lei

2. Cf Legii 223 nemodificata si promulgata de Presedinte
- valoarea de referinta sectoriala : 197.3387
- coeficienti( procente) de functie : 5,5 adica 1.085 lei
- coeficienti( procente) de grad : 1,8 adica 355 lei
- indemnizatie comanda : 50% adica 543 lei
- indemnizatie dispozitiv : 25% adica 781 lei
- salariu merit 20% adica 217 lei
- gradatie 42% adica 924 lei
- Solda lunara bruta : 3.906 lei
- Marire cu 10% de la 01 dec 2015 : 390 lei
- Solda lunara bruta actualizata : 4.296 lei
- Procent maxim 100% + 9% pensie suplimentara : 4.683 lei
- OMM 20% : 936
- pensia actualizata : 5.619 lei

Mihai spunea...

Și multă ,multă sănătate !
https://youtu.be/9A7122QXEsE

Luka spunea...

@huhu
In urma prevederilor legii 223/2015 si a OUG 57/2015 de aplicare cu sporuri si fara sporuri, mai este cazul sa luam caile unitatilor in care am lucrat -unele desfiintate- pentru fel de fel de adeverinte, extrase OZU si alte inscrisuri pentru recalculari si actualizari? Mai sunt necesare alte documente inafara celor detinute de CMJuri si CSPa mapn? Multumesc pentru raspuns.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: De la CMJ am fost sfatuit sa le trimit lor vechimea nevalorificata in baza unei cereri, datata si semnata. Decopar astazi ca in Ordonanta 57 scrie negru pe alb la At. 109 lit.(9)ca aceste cereri se trimit la Casele Sectoriale, SE IAU IN CONSIDERARE IMEDIAT SI SE PRIMESC DREPTURILE INCEPAND CU LUNA URMATOARE (asta cand se da dezlegare la plati, peste 24 de luni)! Am gafat cumva trimitand la CMJ? DOAR EI MI-AU SPUS CA ACOLO SUNT DOCUMENTE CE LE VOR LUCRA SI LE TRIMIT LA CASA SECTORIALA! E ceva anormal in tot ce-am aratat aici?

Huhu Rezea spunea...

@Victor Dimitriu
Excelenta demonstratie, care confirma formulele de calcul de pe acest blog prin care demonstram ca pensie bruta pe Legea 223/2015, nemodificata, este mai mare cu 28,8% din baza de calcul fata de pensia calculata pe OUG nr.57/2015.

4382(cuantum OUG 57) + 4296(baza de calcul) x 28,8% = 4382 + 1237,248 =5619,248 lei

tigri2 spunea...

***Victor Dimitriu, cu toata bunavointa,tin sa-ti spun ca acest calcul este facut cu multa rautate,s-o luam logic tinand cont de urmatoarele elemente:
1.Nu toti sunt colonei;
2.nu toti au avut indemnizatie de comanda;
3.nu toti au avut solda de merit;
4. nu toti au avut spor de dispozitiv;
5. acest"nu toti" se traduce prin 90% dintre pensio0narii militari
In urma acestor calcule de gaga de clasa a Iv-a(primara) rezulta ca 90% dintre pensionari vor avea o pensie de sub:{[(1085+355)x15%+=]x42%+=}x85%=1998x10%+=>>2198
Deci de la colonel in jos toti vor avea o pensie de 2198 in jos ,in ordine descrescatoare in asa fel incat un soldatel va avea 400 de lei,oare este bine dom' procuror???

Huhu Rezea spunea...

@tigri
Este adevarat ca nu toti militarii le au pe toate veniturile posibile a intra in baza de calcul.
Asta nu inseamna ca nu este corect calculul.
Fiecare isi poate face calculul cu ce are.
In toate cazurile,insa, pensia pe Legea 223/2015 este mai mare cu pâna la 28,8% din baza de calcul fata de pensia pe OUG nr. 57/3015.
In cvasitotalitate, pensiile pe OUG nr.57/2015 sunt cu pâna la 18% din baza de calcul mai mici decât pensiile pe Legea 164/2001

Unknown spunea...


Pentru tigri2

Am vrut sa arat prin acest calcul :
- valoarea maxima ( !!! ) ce se poate obtine ca pensionar colonel , daca ai toate sporurile ( si ele la maxim ! )
- diferenta intre L223 si OG57 ( de 28,8% )!

Unknown spunea...

pentru Tigri 2

Este bine sa citesti cu atentie ce se scrie pe blog si pe urma sa faci comentarii !
Am scris " indiferent de media soldelor celor 6 luni alese cf Legii 138 din 1999 actualizate ( care reglementeaza nivelul salarizarii personalului militar la 31 decembrie 2009 ) , pensia bruta maxima pentru gradul de colonel este urmatoarea: ...
Deci era vorba de pensia bruta maxima pentru gradul de colonel care se poate obtine . Unde este rautatea ???
Daca ai ceva impotriva calculului te rog s-o faci documentat! Altfel ...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ HUHUREZ: Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea postata putin mai sus, D.le Huhurez! Multumesc!

tigri2 spunea...

***victor,cred ca "rautatea" se afla in spatele acestor cifre care reflecta "cu mandrie patriotica" Biblia,crezul vostru si visul permanent,Legea 164 / 2001.Pun pariu ca ai fost unul dintre beneficiarii aceste legi abjecte.

fiducius55 spunea...

TAIEREA PENSIILOR MILITARE CU 30%

.Toti beneficiaarii ai pensiilor de serviciu in cazul carora baza de calcul folosita, considera toate veniturile persoanelor in cauza, si nu doar pe cele salariale! Asa era si Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat in original, dar care tocmai a fost TAIATA la art.40 prin O.U.G. nr. 57/2015.

„Art. 29 asa cum este TAIEAT(1) Cuantumul pensiei de serviciu se determină în procente din baza de calcul, astfel:a) militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special, cu vechime cumulată conform art. 3 lit. f) de cel puțin 25 de ani, beneficiază, la împlinirea vârstei prevăzute de lege, de pensie de serviciu, în cuantum de 65% din baza de calcul prevăzută la art. 28"
.Spre deosebire de toti ceilalti beneficiari ai pensiilor de serviciu , in cazul carora cuantumul pensiei de serviciu se determina in procente de 80% din baza de calcul! Tot 80% era prevazut si pt. militari in Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, lege care insa tocmai a fost TAIAT cu 15% de O.U.G. nr. 57/2015."
Art. 30 asa cum este TAIEATA - Pensia stabilită, recalculată și actualizată în condițiile prezentei legi nu poate fi mai mare decât 85% din baza de calcul prevăzută la art. 28.”
La ceilalti beneficiari in cazul carora pensia stabilită, recalculată și actualizată poate depasi 85%, limita de plafonare fiind de 100%. Tot limita de 100% era prevazut si pentrut. militari in Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, lege care insa tocmai a TAIEAT cu 15% prin O.U.G. nr. 57/2015.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Oameni, buni, indiferent cum ati da-o la intors, Legea 223 este net avantajoasa! Si atunci ma intreb, de ce gasca de la Brasov, prin vocea lui Mangă Baci vomita ineptii si dau cu limba in raspar in si la Intorsura Buzaului sa evidentieze ca Ordonanta 57 este trimisa prin Duhul Sfant sa ne mantuiasca si sa ne miluiasca? Chiar ma revolta atitudinea asta de dispret fata de intreaga militarime si slugareala jenanta fata de decrepitii astia de tehno-ratati care ne-au mutilat drepturile! Sa vorbeasca in contul milogelilor si slugarelilor lor, dar nu in ale noastre, majoritare, si sa lase impresia natiunii ca noi suntem niste revoltati de pomana, si ca in explicatiile lor de slugi si lingatori de clante exista adevarata dreptate! Avocatul Poporului, in mod sigur va decide just ca avem dreptate, iar tradatorii si lingaii vor ramane de cacao, iar CCR va decide si mai sigur ca o lege organica si contrasemnata de catre Presedinte nu poate fi mutilata! Nihil sine Deo!

Unknown spunea...

Va rog frumos sa imi spuneti si mie cum pot lucra in acel document postat.L am deschis il vad dar nu am acces sa il meditez.Nu pot modifica valorile si nu pot adauga nimic in acel document. Va rog sa imi spuneti daca stiti cum as putea sa trec peste acest inconvenient.va multumesc

Unknown spunea...

Va rog frumos sa imi spuneti si mie cum pot lucra in acel document postat.L am deschis il vad dar nu am acces sa il meditez.Nu pot modifica valorile si nu pot adauga nimic in acel document. Va rog sa imi spuneti daca stiti cum as putea sa trec peste acest inconvenient.va multumesc

Unknown spunea...

Pentru Tigri2

Ar fi bine sa nu mai faci aprecieri fara sa cunosti omul!
E f. usor sa jignesti. Eu nu vreau sa intru in acest joc de ... jigniri !
Am alta educatie !
Repet :
Prin exemplul care l-am dat am urmarit sa dovedesc:
- valoarea maxima ( !!! ) ce se poate obtine , daca ai toate sporurile ( si ele la maxim ! ) pentru o pensie de colonel
- diferenta mare intre L223 si OGU57 ( in minus cu 28,8% !)
Este vorba de pensia bruta maxima pentru gradul de colonel care se poate obtine daca ai toate sporurile ( la maxim ! ) . Deci PENSIA BRUTA MAXIMA !!!
Daca scadem CASS si impozitul pensia bruta devine pensie neta .
Eu oricum nu ma incadrez in coeficientii dati in exemplu. Dar acest exemplu reprezinta inca o dovada ca pensiile vor scadea !
Luand ca model acest calcul ( care inca nu a fost demontat ! ), pentru orice grad militar sau pentru orice alt caz cand respectivul militar eventual nu a avut spor de dispozitiv sau salariu de merit se poate face o simulare de calcul aplicandu-se coeficientii specificati in Legea 138 din 1999 actualizata

Huhu Rezea spunea...

@Angela
Salveaza documentul in calculator, cred ca deja l-ai salvat de câte ori ai apasat pe link AICI.
Il deschizi de acolo si lucrezi pe el.
@Dimitriu
Lasa-l in pace pe @tigri. Peste 2 luni, abia, se va dumiri si el.
Asa cum am spus, ai facut o demonstratie edificatoare pentru ceea ce inseamna taierea semnificativa, prin OUG 57, a drepturilor de pensie stabilite prin Legea 223/2015.

Unknown spunea...

Am incercat ca prin exemplul meu de calcul sa demonstrez ca pensile vor scadea !!
Cazul luat era pur ipotetic (sa nu aveti grija mea dar eu nu am coeficientii de colonel la maxim ! )
Si mie , dupa calculul meu imi va scadea pensia cu 800-900 lei brut ( in mana totusi voi luaa aceeasi pensie cf L223 )
Sincer am tot sperat sa ma combateti in logica calculului dar m-am ales numai cu jigniri !!
Se pare ca NU EXISTA argumente legale ca respectivul calcul sa fie gresit si atunci am o singura solutie : sa particip LA MANIFESTATIE !!!

Promit ca sa nu mai scriu pe acest blog !

Sarbatori fericite !
Am onoarea sa va salut !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

2@Unknown: Vezi ca pe coperta scrie de 2 ori AICI, da click pe cel din dreapta si intri direct pe calcule!

Huhu Rezea spunea...

@Victor Dimitriu
Pentru schelaielile unei jivine te-ai suparat pe toti cititorii?

tigri2 spunea...

***Cucuvaie turmentata,nu am nimic cu omul Dimitriu ci cu ideea in sine care este total gresita ,copiata din L164,asa ca nu mai umbla cu buhaiul de pe acuma,mai este o saptamana.

Unknown spunea...

Imi cer scuze ca revin pe blog dar promit ca este ultima !

OUG 57 / 2015 Art. 28.
(1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcţia de bază în 6 luni consecutive

LEGE-CADRU Nr. 284 din 28 decembrie 2010,SECŢIUNEA a 2-a
ART. (3) Solda funcţiei de bază este formată din :
- solda de funcţie,
- solda de grad,
- gradaţii
- şi, după caz, solda de comandă.

In exemplul meu ar trebui sa nu iau in calcul salariul de merit ! Deci pensia va fi si mai mica !

Va astept la proteste !

Sarbatori fericite !

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Ai vreo dovada ca ai depus acele documente la CMZ? Ai vreun control asupra celor de la CMZ prin care sa te asiguri ca vor trimite cererea la CPS?
Oricum, data inregistrarii cererii este cea de la CPS, nu cea de la CMZ.

Anonim spunea...

Domnule Victor Dimitriu, va rog sa nu renuntati la a posta pe blog. Probabil sunteti un fost coleg de scoala militara cu mine (arma geniu, 1981?). Solda de merit nu este exclusa din calcul. Nu sunt excluse veniturile (sporuri, indemnizatii) care au fost acordate "luna de luna, in fiecare luna". Cu toate astea, eu mi-am calculat noua pensie si a rezultat o valoare mai mica dacat cea taiata de basescu. Noii guvernanti isi bat joc de noi. Probabil o noua guvernare va considera ca nu mai am drept de pensie.

Unknown spunea...

LEGE-CADRU Nr. 284 din 28 decembrie 2010 nu este in vigoare pentru militari, iar daca citim cu atentie formularea din OUG 57 / 2015 Art. 28.(1)"Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcţia de bază în 6 luni consecutive din ultimii 5 ani", rezulta ca este vorba de grad, functie (indemnizatie de comanda, solda de merit), gradatie, dispozitiv, clasificare, sporuri (conditii grele, stres, confidentialitate, conditii vatamatoare, etc), fara prime, premmi anuale, bani de masa, haine, deconturi....toate la functia de baza (pe care esti incadrat), pentru ca sunt cadre care detin mai multe functii, in mai multe locuri (ofiter SIE, SPP, STS in acelasi timp).

Trofin spunea...

Pentru baza de calcul a pensiei , daca se au in vedere actele legislative anuale de aplicare a Legii-cadru 330/2009 si apoi a Legii-cadru 284/2010 , trebuie sa ne intoarcem la compoentele soldei lunare din Legea 138/1999 ( solda de functie , solda de merit , indemnizatia de comanda , solda de grad , gradatii si sporul de dispozitiv precum si celalte sporuri care se determinau pe baza soldei de functie sau soldei lunare ) care era in vigoare la 31 Dec. 2009 . In OUG nr.1 din 2010 la art. 5 alin.(1) lit. a) se precizeaza : "la salariul de baza , solda /salariul functiei de baza (...) se adauga cuantumul sporurilor si indemnizatiilor care se introduc in acesta / aceasta prevazute in notele la anexele la Legea cadru nr. 330/2009 numai personalului care a beneficiat de acestea (...). ". Aceasta ordonanta nu mai este valabila , Legea 330/2009 a fost abrogata de Legea 284/2010 dar efectele au ramas fiindca nu s-au aplicat , decatvpartial , dispozitiileLegii 284/2010. In Nota nr.1 la anexa IV- / 1A din Legea-cadru 330/2009 se precizeaza : "in coeficientii deierarhizare minimi si maximi sunt cuprinse solda / salariul de merit , indemnizatia de dispozitiv / sporul pentru misiune permanenta , sporul pentru pastrarea confidentialitatii in legatura cu informatiile clasificate si sporul de fidelitate " . Fiindca nu se aplica principiul de salarizare prevazut de Legea-cadru 330/2009 in 2009 si de Legea - cadru 284/2010 incepand cu 2011 , aceste sporuri fac parte din compunerea soldei lunare , asa cum a fost in Legea nr.138/1999 cu modificarile ulterioare. Asadar, in programul de calcul , recomand a se folosi prima sectiune din foia de calcul BAZA_DE_DATE , respectiv "VENITURI SALARIALE IN ACTIVITATE SI ACTUALIZATE LA 31 . 12.2010 unde valoarea VRS se inlocuieste cu 217,0726 lei . Solda medie lunara bruta va fi citita in Capit. 2 "VENITURI MEDII LA DATA DESCHIDERII DREPTURILOR DE PENSIE ACTUALIZATE LA 31.12.2010 ". Cuantumul pensiei va fi gasit , in functie de categoria de pensie la capit.5.1 . Vedeti sa va inscrieti valoarea coeficientului de ierarhizare pentru solda de grad corespunzatoare gradului detinut la data trecerii in rezerva in caseta G165 chit ca este acelasi ca in perioada celor 6 luni alese din ultimii 5 ani de activitate. Rezultatele vor fi corecte daca se opereaza corect in prima FOAIE DE CALCUL "DETERMINAREA_VECHIMII".

Pentru administratorul blogului , adesez rugamintea sa stearga avertizarea din preambul cu privire la VRS. Este prevazuta in program , la locul ei.

Huhu Rezea spunea...

@Guiu
Chiar asa de greu este de inteles ca nu articolul 28 din OUG este o problema ci articolul 29, cu scaderea procentului de la 80% la 65%, si art. 30 care limiteaza cresterea pentru vechime si pensie suplimentara la 85% din baza de calcul.
Oare cine are interesul sa mute discutiile spre articolul 28?

Filip spunea...

La recuperarea sumelor pierdute dupa legea Boc , in anii respectivi suma reultata se indexeaa cu procentul de majorare a pensiilor din anii respectivi ?
Multumesc !

Anonim spunea...

Domnule Huhurez, problemele "este" mai multe (fac si eu haz de necaz):
- 65%
- 85%
- daca s-ar aplica asa ca la magistrati (si altii) am beneficia si de primele trimestriale, primele anuale, (magistratii beneficiaza si de diferente neacordate din luna anterioara si concedii neefectuate) sporuri aproape permanente de care au beneficiat aviatorii, genistii, scafandrii si multi altii, sporuri pentru care s-au retinut impozite si CAS.
Asa ca problemele "este" multe. Si sa nu va faceti iluzii. "Ne-au ciuruit". Vad ca activilor le convine. Nu vad nicio reactie.
Pensiile vor fi mai mici dacat cele taiate de basascu (fir-ar al dreaku, el si neamu' lui)
Eu, cu 35 ani vechime cumulata am avut pensie 1800 lei pe Legea 164, 1600 lei conform Legii 263, 1200 lei conform actualei legi. Daca mai dau astia o lege...
Am gradul de maior si recunosc ca am o pensie "nesimtit de mica".

Huhu Rezea spunea...

@Domnule Trofin
Nu trebuie sa ne batem capul cu ce intra si ce nu intra in baza de calcul când, de de aproape 60 de ani, contabilii din unitatile militare au retinut din ea contributia pentru pensia suplimentara si, de 5 ani, toti contabilii din unitatile din România aplica art. 30 din Legea 263/2010 pentru retinerea contributiei sociale pentru pensii din aceeasi baza de calcul.

Art. 33 din Legea 263/2010
(1) Baza lunara de calcul a contributiei individuale de asigurari sociale in cazul asiguratilor o constituie:
a) castigul salarial brut/solda bruta, in cazul asiguratilor prevazuti la art. 6 alin. (1) pct. I si II;

Si in viitor contributia individuala la bugetul de stat se va retine tot din solda bruta, asa cum este reglementat in art.31 din Legea 223/2015.

Discutiile stârnite pe art. 28 sunt praf in ochi pentru ca naivii sa uite de art. 29 si 30.
Pe orice stat de plata al unui militar din România este consemnata baza de calcul din care s-a retinut contributia.
Orice adaugare sau taiere de venituri din acele sume pentru care se platesc contributii constituie un abuz.

Huhu Rezea spunea...

@Nicolae Filip
Pensiile dvs. revizuite au fost tot timpul indexate dupa anul 2012. Nu au fost indexate pensiile in plata pe Legea 241/2013.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Adminului, cat si tuturor postatorilor si camarazilor nostrii va urez, respectuos, un Craciun fericit cu sanatate si fericire impreuna cu familiile si cei dragi! Uitati, macar in acasta inaltatoare ZI religioasa, de toate necazurile si vicisitudinile provocate de nedreptatile cotidiene si legislative! Doamne, ajuta!

Unknown spunea...

Multumesc domnului Trofin pentru raspuns, dar domnule Huhurez daca mai tineti minte de acum 60 de ani, cum nu tineti minte Legea 164, care nu lua in calcul decat salariul de baza, cu toate ca spuneti dumneavoastra "Orice adaugare sau taiere de venituri din acele sume pentru care se platesc contributii constituie un abuz". Daca vreti sa discutam, discutam si noi astia mai greu de cap.

tigri2 spunea...

***cucuvaie,pasare de noapte...a mintii ,de ce nu lasi comentariile grupate si le imparti pe categorii de articole,parca ar fi o discutie intre oameni beti"fiecare cu fiecare si toti odata",un fel de zacusca de comentarii.De ce nu procedezi ca R-26500?

Huhu Rezea spunea...

@Guiu
Hai sa vorbim pe lege!
Iata baza de calcul pe legea 164/2001, asa cum a fost reglementata in HG 1188/2001 de recalculare a pensiilor in plata.

Art. 3. - (1) Solda lunară brută, ca bază pentru efectuarea recalculării pensiilor militare de stat, se determină potrivit prevederilor Legii nr. 138/1999 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului militar din instituţiile publice de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi acordarea unor drepturi salariale personalului civil din aceste instituţii, cu modificările şi completările ulterioare, pe baza următoarelor elemente:
a) solda de funcţie corespunzătoare funcţiei maxime exercitate la data trecerii în rezervă;
b) solda de grad corespunzătoare ultimului grad militar avut la data trecerii în rezervă;
c) solda de merit;
d) indemnizaţia de comandă;
e) gradaţii;
f) indemnizaţia de dispozitiv

Huhu Rezea spunea...

@tigri
Ordinea cronologica a comentariilor este usor de urmarit si nu te obliga sa te uiti peste toate comentariile pt a vedea cine, cui a mai raspuns. Cînd revii pe un post citesti doar ultimele comentarii.
Este convenabil si pentru cei care la ore inaintate intra ametiti pe bloguri. Nu-l vezi pe @Corleone cât se balangane?
Trebuie respectata regula sa precizezi daca raspunzi altui comentariu, altfel ramâi suspendat printre comentarii, precum @maxim

micutzul spunea...

Nu stiu de ce am senzatia ca cineva incearca sa ne obisnuiasca cu valori mici....Daca un Lt.col. fara indemnizatie de comanda cu vechime completa , cu salariu de merit , ajunge la circa 2700 brut atunci nu inteleg la ce mai stau locotenentii in armata....

tigri2 spunea...

***ciliuaie, DC se balangane fiindca este intr-o permanenta stare de ebrietate,el se ia de toata lumea si face niste comentarii de pustan mediocru, uite ce i-am scris dupa ce s-a luat de mine precum scaiu de lana oii:"tigri223 decembrie 2015, 23:54

***DC,in primul rand am fost pilot militar,iar secretar BOB pe escadrila nu am fost numit de nimeni ci ales de cei 21 de ofiteri ,22 de MM si un SO al escadrilei,in 1988,functie neplatita dar cu "greutate" in luarea unor decizii. Poti face investigatii in randul fostilor colegi,sefi sau subordonati si ,te asigur, nu vei afla lucruri rusinoase despre mine. Capisci? In alta ordine de idei ,este josnic ce incerci tu sa faci,sa ma jignesti fara motiv. Nici eu nu sunt multumit de prestatia ta de GAGA de pe aceste bloguri,care este la nivelul unui adolescent de clasa a X-a dar te las in plata Domnului,vad ca tu iti arati coltii si incerci sa "musti". te asigur ca esti prea mic pentru acest razboi ,asa ca ,inca nu este tarziu sa renunti si sa stai in banca ta de mediocru si neimplinit. Eu imi sustin cauza,nu vreau mila nimanui,imi vreau drepturile si atat. Apoi,afla mai "neica nimeni " ca eu ,dupa iesirea din sistemul militar, am fost profesor,sef de lucrari sau coordonator auto ,pe cand tu un biet paznic de birt comunal-uite aici este diferenta de nivel dintre noi. capisci? Cu tine nu mai am ce discuta din acest moment".

Iulian Mareș spunea...

Pentru micutzul!
O singura remarca:
-salariul de merit nu mai exista in armata de ani buni!......nu mai vorbi de el, ca citesc activii si .... unii isi fac iluzii! Gata nu mai este, s-a dus cu boc! Exista un spor pt lucrari exceptionale pentru maximum 3%/personal!

CEZAR spunea...

Jivina ..puricoasa ...mai taci dreak ..
Ai fost tu ..profesor ..de ce nu mai esti ..??
Mai bine ai spune ca in Armata ai fost doar ..sofer de tractor cu elice ..locotenent ...sofer ..capitan -sofer ...maior -sofer ...
Nu ai saltat un esalon ..nu ai avut responsabilitatea a 2 oameni ...
Daca ai Halit cu gura plina niste sporuri ..la care 99% dintre militarii Armatei nici nu visau ..le vrei acum si la pensie...nu iti este RUSINE...???
PS. din punct de vedere militar .strict..daca D.C . te lua in colimator si iti trimitea una bucata ..Volhoava aa....nu mai scheunai acum pe aici ....
PS..multumeste rusnacilor ca au construit un tractor zburator..care a rezistat nesimtirii tale .....alte merite - militare nu ai ...pam ..pam ..

Filip spunea...

Imi cer scuze ca intervin din nou pentru aceeasi intrebare , se pare ca n-am fost suficient de inteles . Eu si multi alti colegi , dupa " operatiunea Boc " am luat pensie pe l 241 . Pentru ca pensia " Boc " a fost mai mica decat ce am avut innainte pe l 164 , nu am beneficiat de indexare .
Revin cu intrebarea : La acordarea sumelor diferenta dintre pensia pe l 164 si pensia " Boc " , se indexeaza pensia din cei doi ani in care sau facut indexari si cei care au fost platiti pe l 241 nu au beneficiat .
Multumesc !

micutzul spunea...

Pentru mares
Legea spune ca se media a sase .....etc. Daca am avut SM inseamna ca se ia in calcul. Si afla ca civilii au si acum ,... dupa bockk...
Va doresc la toti Craciun Fericit si sanatate ...
Cu respect micutzul

Huhu Rezea spunea...

@Filip
Ti-am raspuns ca din 2013 ti s-a indexat pensia revizuita, nu pensia in plata. ASA can diferenta de restituit s-a micsorat. Pensia in plata pe L241 se indexeaza pentru prima oara in ianuarie 2016...cu 5%.

Iulian Mareș spunea...

Pt. Micutz!
Intelege odata, conceptul de SM nu mai exista!
Cei care l-au avut au ramas cu el in plata, dar anual, nu se mai analizeaza/propune/acorda de f mult timp! Pentru nimeni in MApN!
Am fost clar?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aho, aho copii si frati
Sa vomitam pe tehnocrati,
Golani masoni si perciunati,
Si pe Smenarul sase case
Ca ne-au luat pensiile-n coase
Cu Ordonanta criminala
Dintr-un condei si-o socoteala...
Manati mai din zurgalai
Ca sa ne-o suga-n budigai
Sa se auda-n munti si vai, Haaaaaaaaai!!!
Aho aho si valeleu
Ca avem in frunte-un cap de bou,
Smenar de case si chirii,
S-ambogatit vanzand copii,
A rasturnat o guvernare
Calcand sinistru pe cadavre,
Si-i un slugoi de perciunati
Cat si-al masonilor ciudati,
Asa ca iarasi mai urati
Si un flegmon din gâţi sa-i dati...
Iar brazda sa o luminati
Si puscariei sa mi-l dati,
Urati, mai, uraaaaaati!
Pe limberali sa-i mai uram
Si-un mumu, pipi, caca sa le-o dam
Cu obida, dar si cu bucurie
In bafta care i-o fătat sa fie
Ca nu scapasem de basescul
Si-am dat de dracul cu sasescul,
De panarame limberale
Si tehnocrati turbati cu bale
Adusi cu targi din cimitire
Groparii nostrii sa ne fie,
La pensii sa ne scotoceasca
cu razuiri, nu sa ne-o creasca,
Asa ca-i bine sa-i uram
Si-un mumu, caca sa le-o dam
In repetitie pe vecie
Si moartea sora sa le fie
Acum si-n veci si la multi ani
Sa-i sature dracul de bani,
Acum si cand le-or fi mai bine
Sa ajunga sa manance muci pe paine!
Iar brazda groasa trageti mai
Sa se auda-n munti si vai
Ca noi, catanele batrane,
Nu vom muri slugoi pe vine,
Nu ne lasam si vom lupta
Si-n gâţii mamii lor i-om da
De derbedei fanarioti
De tradatori, golani si hoti!
Un la multi ani, dragi camarazi,
Viteji semeti ca niste brazi
Sa nu utati ca sa luptati,
Sa fiti uniti ca niste frati...
O brazda adanca iarasi dati
Si pe calai sa nu-i uitati
Si-n mama lor de draci sa-i dati,
Urati, mai, urati,
Sunati tare din zurgalai
Sa auda turma cachie de oi,
De javre, si masoni calai
Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai!
La anul si la multi ani
Si vesnic sa aveti multi bani
Si sanatate, ca e mai buna decat toate...
Manatati, mai, sa se-auda-n munti si vai
Ca suntem militari de soi
Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai!




CEZAR spunea...

Buna ...!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezarica:Cu scuze pentru micile erori de scris din plugusor, l-am compus in cateva minute direct pe pagina aceasta, fara creion, hartie si radiera si m-am grabit apoi sa-l postez! L-am repostat imbunatatit, oarecum, pe blogul cu 80% pentru profesorii de gimnaziu! Sa ne aduca satisfactie, noroc, bucurii si pensii marite,iar lor, boului baltii sasesc, tehno-rahatilor si limberalilor, doar ghinion, pagube si ce e mai rau, ca la dusmani ma bucur cand dau de dracul!

Iulian Mareș spunea...

La multi ani cu sanatate tuturor ce au in inima ARMATA ROMANIEI!

nichiforov vasile spunea...

Domnii mei, ce-i cu exemplul acela de calcul al pensiei în excel?
Eu care lucrez în excel de 18 ani, cu multe programe de logistică și altele, mă uit și nu-mi vine să cred că cineva s-a gândit la așa ceva, când se poate calcula foarte simplu, cu câteva operațiuni matematice, așa cum a spus și șeful casei de pensii a M.Ap.N. În urmă cu 5 ani am făcut un program foarte simplu, iar rezultatele au siferit cu mai puțin de 10 lei față de ce s-a primit de la casa de pensii.
Ce mă interesează pe mine să calculez vechime, coeficienți sau altele când le am pe decizia de pensie?!
Deci,
dacă am o medie de 6676 lei brut venituri,
35 ani vechime efectivă (meritul militar 20%), 48 ani vechime efectivă, pensie suplimentară 9%, rezultă
6676 x (48-25 + 65)% = 6676 x 88% = 5875
5875 + 5875 x 9% = 6404
6404 este mai mare decât 85% din 6676, care-i 5675.
Deci 5675 x 1,2 (meritul) = 6810 - total venit brut ce se ia în calcul pentru cas și impozit
(6810 - 871,7) x 0,055 = 327 CAS
(6810 - 1050 - 327 ) X 0,16 = 869 IMPOZIT
Rzultă net 6810 - 327 -869 = 5614, sumă neactualizată
Se preconizează că venitul brut 6676 se va mări cu circa 8,1%, deci totalul va fi de circa 6050 lei.
Simplu și clar!
Calculul l-au primit mulți prieteni și specialiști și au fost de acord că-i corect!
Să vedem ce calcule ne scot alții?!
Să ne mai auzit în partea a doua a anului, să vedem cine a avut dreptate.

Huhu Rezea spunea...

@nichiforov
Revin-o cu picioarele pe pamânt,pentru ca se vede ca esti cu capul in nori.
Nu stiu ce ai pus in solda bruta de ti-a iesit o media asa de mare. Nu v3zi câte excluderi sunt in Ordonanta?
Acceseaza ultimele articole pentru a vedea cum se actualizeaza partile componente ale soldei lunare brute si cum abia dupa aceea se face media pe sase luni.
Refa calculul si vezi ce-ti iese.

tigri2 spunea...

CALCULUL PENSIEI UNUI COLONEL DUPA OUG 57

1.Coeficient maxim avut in cele sase luni alese la calcul=6(acesta este la maxim,dar depinde ca ai avut in cele sase luni);este in functie de coeficientul de grad=1,80(cg)
cf=cgxvrs(valoarea de referinta sectoriala =217).
2.Functia de colonel 2016=1194;(sf)
3.grad colonel=cgxvrs=>1,80x217=<500;(sg)
4.Solda de merit sm=x15%
5.Indemnizatia de comanda ic=x30%;
6.Gradatii,n%(6% / 3 ani)=n%(sf+sg+sm)=42%[1194+500+(1194+500)x15%]=719,66;(gr)
7Solda functiei de baza=sf+sg+gr=1194+500+720=2414
8 Solda bruta cu ic ,sm si spor de dispozitiv=sfb+sfbx(30+15+25)%=2414+2414 x 70%=4104 lei
9.Solda bruta fara ic si sm =2414+2414 x 25%=3017 lei.

tigri2 spunea...

***Nichiforov, pensia suplimentara cade datorita plafonarii,solda de merit este 15% nu 20%,numai 45 de ani vechime efectiva intra la calcu;l ,mai cad 3% >>>-27%
Suma finala va fi 6050-6050x27%=4416 lei

nichiforov vasile spunea...

Solda de grad 356

Solda de funcție 967

Indemnizația de comandă 38% 367

Solda de merit 20% 193

Gradații 42% (356+967+367+193)*0,42 = 791

Dispozitiv 25% (356+967+367+193+791) * 0,25 = 669
total 1 = 3343

"Condiții grele și toxicitate(Antenă)" 10% = 334

Pericol deosebit 30% 1003

Lucrări de excepție 50% = 1672

Confidențialitate 12%
total 2 = 3410
total = 6753 , valoarea din prezent de pe decizia de pensie din luna ianuarie 2009

Anonim spunea...

Tigri 2
L 138/99 Art. 3
”Cadrele militare in activitate si militarii angajati pe baza de contract au dreptul la o SOLDĂ LUNARĂ, compusa din: solda de functie, solda de grad, solda de merit, indemnizatia de comanda, gradatii si indemnizatia de dispozitiv.”

Cînd o sa respecti indrumarile legii o sa calculezi corect solda lunara a cadrului militar respectiv.
Unele sporuri si indemnizatii se calculeaza la solda de functie (si sunt mai mici) altele la solda lunara ( si sunt mai mari ).
Nechifor a vorbit ca sa nu tacă iar cei care-l aproba la fel. Se poate face si asa dar cu totul pe alt model matematic.

nichiforov vasile spunea...

Fluturaș de salarii pe ianuarie 2009 (ce inspirație să le păstrez)
A.Solda lunară 3343
B.Alte sporuri și indemnizații - 3410, total 6753
1.solda de grad 356
2.solda de funcție 967
3.indemnizația de comandă 38% 967*0,38=367
4.solda de merit 20% 967*0,2=193
5.gradații 42% (356+967+367+193) * 0,42 = 791
1+2+3+4+5 = salariu de bază = 2674
6.dispozitiv 25% 2674 * 0,25 = 669
Total A = 3343
a.antenă 10% 3343*0,1=334
b.pericol deosebit 30% 3343*0,3=1003
c.lucrări de excepție 50% 3343*0,5=1672
d.confidențialitate 12% 3343*0,12=401
Total B = 3410
vreți mai clar?
Tigri, nu știu cum ai răsucit-o de ți-au ieșit cifrele arătate,
dar conform și precizărilor sindicatului polițiștilor, domn coarnă, și ale casei de pensii mai, dacă ai 45 de ani cumulați și ordinul militar clasa I, deci plus 20%, atunci rezultă
85% maxim admise de lege înmulțite cu 1,2, dă 102
înconsecință venitul brut se înmulțește cu 1,02, se scad cas și impozit (de exemplu la un total venit brut de 7000, se scad 1374)
omologul meu are în prezent cu 10% mai mare solda de funcție, deci și la actualizare voi avea cu 8,1% mai mult, așa cum rezultă din calculele mele

nichiforov vasile spunea...

Fluturaș de salarii pe ianuarie 2009 (ce inspirație să le păstrez)
A.Solda lunară 3343
B.Alte sporuri și indemnizații - 3410, total 6753
1.solda de grad 356
2.solda de funcție 967
3.indemnizația de comandă 38% 967*0,38=367
4.solda de merit 20% 967*0,2=193
5.gradații 42% (356+967+367+193) * 0,42 = 791
1+2+3+4+5 = salariu de bază = 2674
6.dispozitiv 25% 2674 * 0,25 = 669
Total A = 3343
a.antenă 10% 3343*0,1=334
b.pericol deosebit 30% 3343*0,3=1003
c.lucrări de excepție 50% 3343*0,5=1672
d.confidențialitate 12% 3343*0,12=401
Total B = 3410
vreți mai clar?
Tigri, nu știu cum ai răsucit-o de ți-au ieșit cifrele arătate,
dar conform și precizărilor sindicatului polițiștilor, domn coarnă, și ale casei de pensii mai, dacă ai 45 de ani cumulați și ordinul militar clasa I, deci plus 20%, atunci rezultă
85% maxim admise de lege înmulțite cu 1,2, dă 102
înconsecință venitul brut se înmulțește cu 1,02, se scad cas și impozit (de exemplu la un total venit brut de 7000, se scad 1374)
omologul meu are în prezent cu 10% mai mare solda de funcție, deci și la actualizare voi avea cu 8,1% mai mult, așa cum rezultă din calculele mele

Huhu Rezea spunea...

@nichirofov
Bazeaza-te pe primul total, corect calculat. Poate si pe 30% din totalul 2. Vezi ca pe site-ul Casei se vorbeste despre o plafonare si a bazei de calcul...in incercarea de a masca plafonarea cuantumului pensiei. In loc de 100% din baza de calcul plafonata vei avea cuantumul plafonat la 85%.

Anonim spunea...

Nechifore ,fuga la miting sa ti-o mărească sau sa-ti adauge 20% OMM.
Curios ce inseamna lucrari de exceptie 50% si cam prin ce zonă. Si nu uita ca se raporteaza la o medie de 6 luni consecutive.
Acum va intelege si Huhurez ce inseamna 80% concomitent cu ridicarea in grupe si de ce s-au dat la 65%. Si asta nu-i nimic. Sunt si mai și decît asta . La sigur. Dar ce va iesi daca se stabileste minim 80% - maxim 100% +OMM.
Sa o folosesti sanatos.

Ioan spunea...

Toata lumea comenteaza si vorbeste prostii,niciodata nu o sa faci averii pe munca cinstita de la stat daca nu furi asa ca lasatio mai moale cu pensile nu cred ca o sa creasdca macar cu 100 de lei pentru fiecare,vorbim dupa luna august

Pop Iuliu spunea...

Domnule Trofin,
Recent am primit decizia de pensie, fiind trecut in rezerva la 01.06 ac, demersul meu fiind bazat pe calculele făcute anterior cu ajutorul foilor de calcul elaborate de dumneavoastră. Totul a fost foarte bine, fapt pentru care va mulțumesc!