Un produs Blogger.

duminică, decembrie 27, 2015

Guvernul a atacat legea pensiilor alesilor locali la CCR

32 comments

Duminică, 27 Decembrie

Guvernul a sesizat Curtea Constituțională a României în legătură cu unele aspecte ale Legii privind pensiile speciale

COMUNICAT DE PRESĂ

Guvernul a sesizat Curtea Constituțională a României în legătură cu unele aspecte ale Legii privind pensiile speciale
În cursul zilei de sâmbătă, 26 decembrie 2015, Guvernul României a formulat, printr-o sesizare adresată Curţii Constituţionale a României, obiecțiuni privind unele aspecte ale Legii referitoare la pensiile speciale ale primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de Consilii Județene (Legea de modificare și completare a Legii nr.393/2004 privind Statutul aleșilor locali). Sesizarea are în vedere încălcarea mai multor articole din Constituție, referitoare la instituirea unui regim special de privilegii pentru anumiți aleși locali, acordarea retroactivă a drepturilor speciale și neasigurararea finanțării pentru indemnizațiile nou create.
n forma adoptată, există cel puțin 16.300 de potenţiali beneficiari ai legii. Efortul bugetar în 2016 se ridică la 469 milioane lei. În urma impozitării acestor sume, deficitul bugetar rezultat este de 395 milioane lei, peste deficitul agreat de Parlament, şi tinde să agraveze stabilitatea cadrului fiscal bugetar. In plus, având în vedere că legea retroactivează, numărul beneficiarilor poate fi mult mai mare, ca și impactul asupra bugetului de stat.


I

32 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mi-e jena, mi-e scarba si sunt revoltat, dar n-am cui sa ma plang! Stau doar intr-o trista resemnare...

uber spunea...

@Huhurez
Ce sanse sunt pentru atacarea la CCR a L 223 & OUG 57 pentru discriminare si incalcarea principiului egalitatii. O analiza serioasa din punct de vedere juridic.

Eu cred ca ar fi oportuna o tragere la raspundere penala a membrilor "echipei interministeriale". Sunt convins ca marea majoritate a celor din echipa nu aveau nicio competenta in domeniu si totusi au facut-o. Care e motivul? Nu ma intereseaza!

uber spunea...

L 223 nu elimina potlogariile cu ultima luna in activitate generate de L 164, e doar o abureala cu media a veniturilor din 6 luni. Daca tot ai de gand sa faci o cotcarie inainte de iesirea la pensie o sa stai cu 5 luni mai mult pe functia grasuta decat pe L 164 si gata ai ajuns in aceasi situatie. Chiar daca prinzi 3-4 luni tot te-ai scos, deci pica ipoteza ca L 223 indreapta mizeriile din L 164 in schimb ii omoara pe cei cu solde mici si vechime mare carora nu li se permite nici macar sa-si valorifice integral drepturile din lege.

uber spunea...

Eu cred ca aplicarea contributivitatii si la LPM este cea mai corecta solutie si cea mai usor de implementat, de asemenea impartirea veniturilor realizate la un numar de ani identic pentru toti pensionari e foarte corecta.
Prostii cu procente din solda luate de la alte tari NATO nu se preteaza la o tara de o unicitate iesita din comun cum e Romania.
Americanii, germanii, englezii, etc. au solde mari, daca ai o solda de 3000-5000 euro e chiar foarte buna o pensie de 50-60 % din acea suma, poti sa traiesti fara griji, dar daca soda ta e de 300 -400 euro chiar daca primesti 85% ai dat de dracu.
Poate nu e corect ca un pensionar sa aiba pensia mai mare decat a activului. Insa in armata un numar foarte mare de oameni au solde de-a dreptul ridicole cu care abia se descurca de azi pe maine si trebuie retinut faptul ca la aceste solde se mai adauga tot felul de sume, exemplu norma de hrana care in multe cazuri ajunge sa fie peste o treime din venit, pe care L 223 le exclude. Pai daca nu se descurca cu aceste venituri cum dracu o sa reuseasca sa supravietuiasca cu 85% din solda diminuata prin excluderi de venituri si culmea le este interzisa si valorificarea integrala a drepturilor prevazute in lege.

uber spunea...

Aplicarea principiului contributivitatii si impartirea veniturilor realizate in cariera la un numar de ani identic pentru toti militarii este cel mai corect principiu.
Restul sunt mizerii ticluite de minti bolnave care nu au nimic sfant.

Alex Ionut spunea...

Din pacate asa este. Totusi sa speram intr-un an mai bun. La multi ani!

Anonim spunea...

http://r-26500.blogspot.ro/2015/12/stimati-politicieni-romani-rezerva.html?showComment=1451242304435&m=1#c5239024096158391114

Gygy spunea...

Chiar nu pricepeti ca asta e o alta abureala. Nu vad eu nici la Guv. nici la CC sa stea cineva sa faca munca patriotica in a II a zi de Craciun, ba ca unde nu mai pui ca nu este un comunicat oficial, ci doar stiri pe surse.

Huhu Rezea spunea...

Terminati d-lor cu marota ca pensia poate fi mai mare decat veniturile unui activ aflat in aceeasi situatie. Nu se pote intampla nici cand pensia este 120% din baza de calcul, ca in Legea 164/2001,si nici cand ar avea 130% din baza de calcul. Nu vedeti in art. 28 care alte venituri are activul peste baza calcul?

Huhu Rezea spunea...

@gygy
Esti complet aerian. Cum sa fie o stire pe surse daca este preluata de pe site-ul Guvernului?

uber spunea...

Daca despre mine e vorba vin cu precizari:
"Poate nu e corect ca un pensionar sa aiba pensia mai mare decat a activului".
Asta este una dintre marotele pe care le tot vantura unul si altul pe bloguri.
Pensia nici nu are cum sa fie mai mare decat solda din moment e limitata la max. 85%

Apropos
Am vazut la TV militari pensionari la proteste in fata guvernului. Stie cineva despre asta?

uber spunea...

La Romania TV

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@UU4: A dialogat un rezervist cu invitatii pe Romania TV si s-a plans ca Ordonanta incalca Legea 223, Mitica Dragomir ne-a tinut partea si a invocat neconstitutionalitaea prin Art 16 si 17, pe cand Petre Roman infiera legea si aproba Ordonanta cu zambetul siret pe buzele acelea efiminizate! Sunt din cei care vor iesi in strada, dar n-am fost de la inceput sa inteleg prea bine ce si cum. Dar de ce va mai bateti capul pe aici cand unele sindicate aproba Ordonanta? Va mai invit, inca o data, sa cititi de pe blogul sindicatelor militare de la Brasov postarea individului ce se pretinde a fi seful clanului de acolo! Este foarte incantat de Ordonanta si il infiereza pe Col. Dogaru, in termeni foarte duri, pentru atitudinea pozitiva fata de Legea 223! Va rog sa trageti apoi concluzii, ca eu ma abtin...M-am mai exprimat o data si n-am fost bagat in seama...

Anonim spunea...

Pai la conducerea sindicatelor sunt peste tot ofiteri acoperiti ai serviciilor.Fara exceptie din pacate.Iar ordinul probabil e ''ciocul mic boilor''

Iulian Mareș spunea...

Corneliu!
Mitica are dreptate partial, in sensul ca guvernul nu trebuie sa emita OUG pt legi organice, mai ales ca nu este si nu trebuie sa fie initiator!
Dar, Roman spunea ca OUG trece prin parlament si se adopata ca lege!
Ei, acum e problema.... sa vedem ce si cum trece?
La ce te astepti de la Roman? ...... are deschisa o cercetare penala, are nevasta tanara si borac de hranit! Tine aproape....de cei ai momentului!
Daca ta-su ar mai fi trait, oare cum era? Si-o lua cu diagonala!
Roman ....prin "mormane de fier vechi" si "industrie energofaga" a dat tonul la dezastru.... ca asa stia sa faca! Sau, poate si el auzea voci?

uber spunea...

Simplu!
L 223 & OUG 57 instituie doua limite, una inferioara 65% de la care se porneste si una superioara de 85%, intre cele doua limite se creaza un spatiu de 20 de procente. In acest interval trebuie sa ne incadram toti pensionarii actuali si viitori. Daca ai vechime putina si nu te-ai spetit in grupe de munca dificile te incadrezi perfect in plaja. Daca ai vechime multa si ai lucrat in conditii dificile, depasesti aceasta plaja, jart, jart de doua ori si vechimea si pensia suplimentara. Acum ca ai fost adus la dimensiune esti indesat in ladita alaturi de ceilalti.
Situatie similara cu Patul lui Procust, te-a mancat in cur sa fii mai lung, jart, jart de doua ori iar acum te potrivesti cu patul.
De aici deriva trei intrebari:
1. Se va gasi un Tezeu care sa-l puna la punct pe Procust?
2. Tezeu il va mangaia pe capatana pe Procust si ii va zice: Brava! Asa e bine.
3. Pe Tezeu il doare'n pix?
La aceste intrebari s-a raspuns mai demult, problema e daca se mai stie acest raspuns.

tigri2 spunea...

Cel care a vorbit din Piata Victoriei este fostul meu coleg de LM Tizul Viorel Gligor ,impreuna cu el am construit partidul PNPP,in martie anul acesta.Este un tip bataios si istet ,ani de zile a fost Cdt RG Tr. Cu privire la Gl. Mandu si cel de la Craiova(Col Marin..), acestia vor sa-i ia locul lui Dogaru,ii doare-n cot de doleantele noastre,ma mir cum de membri organizatiei il urmeaza.Bucuresteni ,haideti in piata,acuma cand aveti Armata in fata!

uber spunea...

Corneliu eu as lua de buna ce a zis Roman si realitatea ii da dreptate, sunt o multime de legi organice modificate prin ordonante. Problema e ca nu se vede situatia reala, cu certitudine ordonanta va intra in vigoare. Insa daca ordonanta e atacata la CCR pe motiv de discriminare si incalcare a principiilor enuntate in lege si e declarata nula, nu mai are ce sa intre in vigoare. Eu zic ca mai simplu de atat nu se poate.

tigri2 spunea...

Tara arde si...mosul se scarpina-n cur! de pensiile alesilor ne doare pe noi in pula,nu de pensiile noastre? CUCUVAIE esti depasit!

Unknown spunea...

dle h AVETI CUMVA INFORMATII DACA AU VENIT IN NUMAR MARE LA PROTEST?

CEZAR spunea...

Sa-i faceti o poza lu Potecaru si grupului sau ..aia in uniforma de campanie si cu sacul in spate ..
Sa-i faceti si T2 ..ala care sparge tot pe bloguri ...o poza din profil sa i se vada coltii.....!!!

Gygy spunea...

@Hurezule iar dai cu bata in balta, poti sa dai un link privind comunicatul oficial al guvernului ca este atacata la CC pensiile alesilor locali. Nu, pentru ca guvernul nu poate ataca la CC. Si asa devenim noi fraieri si securistii smenari

CEZAR spunea...

Potecaruleee...esti un MILOG cu creerul mic precum NUCAAAA ! STAI SI FACI CENZURA PE BLOG...
Unde sunt ..marii luptatori din THEATRE..(sic)...cu uniforma de campanie si rucsacul in spate ..???
Unde sunt SGV..de grija carora nu mai puteti voi ??...unul macar unul....
Unde sunt cei care vor a 13-A pensie , dar cei care vor salariul minim marit ??
300..de amarasteni ..din totri ! Nu mai pune nici drakul botul la MANIPULARILE LU DOGARU....

Anonim spunea...

Roman e perciunat si mason.Cu asta am spus totul

Huhu Rezea spunea...

Scuze pentru intarzierea moderarii!
@gigi
Esti de groaza. Da clik pe sigla guvernuliui din titlul articolului si vezi comunicatul oficial. Tu nu ai intrat niciodata pe acel site?
Daca vrei sa te documentezi cine poate sesiza CCR citeste aici

https://www.ccr.ro/Controlul-constituionalitii-legilor-nainte-de-promulgare

Unknown spunea...

nu mai spuneti nimic m acum l televiziunea aia cu vitamina adica b1 a zis ,, cu;mea militarii au pensie medie 22oo ;; in raport de civili care u 800 asa ca va dati seama cum este privita acest protest nu se refera nici un post de televiziune ca militarii cer sa nu se umble la legea deja promulgata , urmad ca prin normele de aplicare sa se stabileasca restul problrmrelor nu orin ordonanta de urgenta,

Mario spunea...

Cineva a scris pe un alt Blog
"Perciunatii" astia de care se tot vorbeste si care se pare ca au devenit o obsesie pentru noi au sange in vene si spirit camaraderesc.
Sunt roman dar ii apreciez ca stiu sa-si apere interesele si nu pozeaza in victime, cum fac plangaciosii...

http://m.youtube.com/watch?v=yU78yC39OUM

Impresionant videoclipul , mi s-a facut pielea de gaina!!!!! Noi oare de ce nu putem fi asa??? Pentru Dumnezeu, cat mai rabdam?

uber spunea...

Rezultatul demonstratiilor pensionarilor militari in presa:

"Pensionarii militari revoltati ca le scad veniturile" Atat!

Daca s-ar descoperi un vaccin care sa faca prostia sa doara, Domaneeeee! ce bine ar fi.

CEZAR spunea...

M..soto ..ce ai vazut omule ..de te facusi ..Gaina ...???
AIA SUNT O UNITATE ISRAELIANA CARE TOCMAI AU TRAS O CHELFANEALA ..PALESTINIENILOR !!
Acum dupa cum se vede foarte clar ..se distreaza ....
PS. compari armata Ro ci Armata Israel....>?? Daca Da ...nu prea esti sanatos !!!

wassy_g spunea...

La protest au participat in jur de 400 de persoane.Ridicol de putin avand in vedere numarul persoanelor din sistem.Din afara Bucurestiului am vazut doar 2 autocare din Prahova si Pitesti si 2 microbuze din Prahova si Braila.Cu asa presiune nu vom obtine niciun fel de rezultat.Guvernantii ne-au tratat cu indiferenta si au propus o intalnire pe strada Latina{nu stiu ce-i acolo).In concluzie pe 24 Ianuarie,totul sau nimic.Cred ca pensionarii bucuresteni pot face mult mai mult.O iesire in Piata Victoriei nu-i un efort asa mare.Oamenii trebuie sa inteleaga,in primul rand,ce schimbari le aduce in viata noua ordonanta de urgenta si apoi sa cantareasca daca este important sa iasa in strada.Mari nemultumiri vor fi atunci cand noua lege ,modificata, va produce efecte.Atunci va fi prea tarziu.

Anonim spunea...

La aia nu le taie nimeni pensiile si soldele ca la boii din armata romanistana.

Anonim spunea...

Televiziunile nu mai apartin demult romanilor ..