Un produs Blogger.

miercuri, decembrie 02, 2015

Mai putini militari avansati de Ziua Nationala 2015

9 comments
Poze separate, mapn-istii si celelalte arme

Alocuţiunea
Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, susținută în cadrul ceremoniei de înaintare în grad a unor ofițeri cu ocazia Zilei Naționale a României
(1 Decembrie 2015)
„Domnilor miniștri,
Domnule director,
Doamnelor şi domnilor generali și chestori de poliţie,

Ca semn al aprecierii pentru rezultatele remarcabile şi profesionalismul de care daţi dovadă în îndeplinirea misiunilor încredinţate, cu ocazia zilei de 1 Decembrie - Ziua Naţională a României, am hotărât să dau curs propunerilor Ministrului Apărării Naţionale, ale Ministrului Afacerilor Interne şi ale Directorului Serviciului de Protecţie şi Pază de a înainta în următorul grad generali şi chestori de poliţie în activitate şi de a acorda gradul de general de brigadă şi chestor de poliţie unor colonei, comandori sau comisari şef de poliţie. 

Am luat în considerare faptul că ofiţerii propuşi sunt reprezentativi pentru aceste instituţii şi îşi îndeplinesc în mod exemplar îndatoririle ce le revin în structurile pe care le comandă. Acest demers nu este doar simbolic. El constituie un semn al susţinerii proiectului de modernizare a instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, pentru a elimina deficienţele care pot genera vulnerabilităţi în sistemul de apărare şi ordine publică. Astfel, ne consolidăm credibilitatea strategică şi devenim un real furnizor de securitate regională, într-un mediu de securitate complex şi volatil.

Sunteţi chemaţi să răspundeţi unor provocări complexe, care vin din zone diferite. În acelaşi timp, precum bine ştiţi, societatea are aşteptări mari de la dumneavoastră şi de la instituţiile pe care le reprezentaţi. Aveţi datoria să analizaţi cu luciditate ce funcţionează şi ce lipseşte, unde este nevoie de un plus de coordonare pentru a creşte eficienţa și performanţa instituţiilor dumneavoastră. Am încredere că veţi fi la înălţimea cerinţelor şi misiunilor ce vă sunt încredinţate. Vă asigur de sprijinul meu constant şi vă încurajez să acţionaţi pentru creşterea colaborării şi cooperării atât în interiorul instituţiilor din care faceţi parte, cât şi între acestea.

Avem astăzi o nouă Strategie de Apărare a Țării, adoptată de Parlament la propunerea mea în calitate de Președinte al României, conform prevederilor constituționale. Această Strategie pune un accent deosebit pe cooperarea și interoperabilitatea între instituții. Îmi doresc să muncim împreună, cu tenacitate, la punerea în aplicare a acestui document politic fundamental al României. Mă bazez pe dumneavoastră ca parteneri în a arăta că suntem serioși în domeniul apărării și securității naționale. 

Vă îndemn să priviți acest moment nu ca pe o încununare de carieră, ci ca pe un nou început. Aveți și avem de demonstrat împreună multe lucruri pentru România. 
Vă felicit şi vă urez succes în activitate!”
Departamentul Comunicare Publică
01 Decembrie 2015

Lista integrală a celor avansaţi de Ziua Națională:
Ciucă Nicolae Ionel - de la gradul de general cu trei stele la gradul de general cu patru stele;
Manci Ioan - de la gradul de general de brigadă la gradul de general maior cu două stele;
Şomordolea Mihai - de la gradul de general de brigadă cu o stea la gradul de general maior cu două stele;
Tărpescu Ionel - de la gradul de general de brigadă cu o stea la gradul de general maior cu două stele;
Dumistrăcel Cătălin Silviu de la gradul de contraamiral de flotrlă la gradul de contraamiral du couă stele;
Becheru Valentin - de la gradul de colonel la gradul de general de brigadă cu o stea;
Ivanov Lucian Marius - de la gradul de colonel la gradul de general de brigadă cu o stea;
Ioniţă Radu Florentina - de la gradul de colonel la gradul de general de brigadă cu o stea;
Luţan Ionel - de la gradul de colonel la gradul de general de brigadă cu o stea;
Mocanu Gheorghe - de la gradul de colonel la gradul de general de brigadă cu o stea;
Şuta Dan - de la gradul de colonel la gradul de general de brigadă cu o stea;
Vişan Gheorghe - de la gradul de colonel la gradul de general de brigadă cu o stea;
Căpăţînă Daniel - de la gradul de comandor la gradul de contraamiral de flotilă;
Gavril Angelică Costel - de la gradul de colonel la gradul de general de brigadă cu o stea;
Costea Ioan (SPP) - de la gradul de general de brigadă cu o stea la gradul de general maior cu două stele;
Geamănă Mihai (SPP)- de la gradul de colonel la gradul de general de brigadă cu o stea;
Făgăraş Marin - de la gradul profesional de chestor de poliţie la gradul profesional de chestor principal de poliţie;
Agapie Bogdan - de la gradul profesional de comisar şef de poliţie la cel de chestor de poliţie;
Dragomir Dinu - de la gradul de comisar şef de poliţie la gradul profesional de chestor de poliţie;
Ispir Ionel - de la gradul de comisar şef de poliţie la gradul profesional de chestor de poliţie;
Moraru Corina - de la gradul de comisar şef de poliţie la gradul profesional de chestor de poliţie;
Negreanu Victor - de la gradul de comisar şef de poliţie la gradul profesional de chestor de poliţie;
Spiridon Virgil - de la gradul de comisar şef de poliţie la gradul profesional de chestor de poliţie;
Ţuicu Carmen Camelia - de la gradul de comisar şef de poliţie la gradul profesional de chestor de poliţie;
Voicu Mihai Marius - de la gradul de comisar şef de poliţie la gradul profesional de chestor de poliţie.

9 comentarii:

Unknown spunea...

Pai de unde atatia bani? se vaita ca nu au pentru noi sa ne dea la pensii dreptul REAL (generali si colonei). De unde sa le mai dea si lor? Orice avansare inseamna grad in plus, orice grad inseamna bani. De unde? Ei ce-ar mai fura?

tigri2 spunea...

Ce faceti mai oameni buni ,tocmai acuma ati intrat in silentio stampa? Acuma cand se anunta proiectul de buget si se anunta si inghetarea pensiilor,hei, trezirea ca-i bai mare!

Anonim spunea...

Avem mii de generali activi in rezerva si in rretragere ( si asimilati) in cele trei ministere plus in servicii .Cred ca nici armata Chinei (cu 10 milioane de militari ) nu are nici un sfert ( ca numar) din generalii nostri politruci de carton. Generali total inutili care habar nu au cum arata un teatru de razboi sau o misiune de lupta ,dar sunt buni la lins cururi de politicieni ( cu 1 -2 exceptii). Bani aruncati in vant pe soldele si pensiile lor .Si e vorba de sute de milioane de lei in timp ce trupa are armament de pe vremea lui pazvante chiorul .De fapt acum cred ca nu avem nici macar un militar operativ pe cap de general politruc..Rau am ajuns.

Anonim spunea...

Corina pentru politrucii obedienti ca generalii nostrii de opereta se gasesc mereu bani si privilegii prin legi strambe .Pentru trupa si militarii adevarati nu sunt bani niciodata .Asta e politica de curvasareala la noi.Sclavii ( asa ne cred ei) cu sclavii , smecherii cu smecherii (politici )

tigri2 spunea...

La ora 21.00 a vorbit prim ministru Ciolos si a spus clar ,tot ce s-a prevazut prin parlament se va aplica in 2016,deci, pe cale de consecinta, inclusiv L223 / 2015.

karadeniz spunea...

@ Maxim One 19.02
Chiar aşa o fi “ mii de generali” ? Exagerare, exagerare dar nici chiar aşa. Armata, că restul structurilor nu mă interesează, are sub 100 de generali activi. Cei în rezevă şi retragere sunt mai mulţi, majoritatea au fost avansaţi după trecerea în rezervă, că aşa e moda la preşedinţii nostri. Cei de la poliţie au grade profesionale.

Anonim spunea...

Nu e nici o exagerare din pacate .Sunt peste 2000 . Numai in ultimii 5 ani au fost avansati peste 500 de gunoiul masa verde Gasesti date pe info militar in arhive .Si armata are mult mai multi generali .Numai spitalele militare au peste 40 dar macar aia pe merit ca salveaza vieti

Anonim spunea...

P.s Chestorii sunt tot generali ( grad profesional)

Anonim spunea...

Si nu conteaza cand au fost avansati( la pensie) generali pentru ''merite politice'' tot generali sunt si tot irosesc inutil resursele bugetare.