Un produs Blogger.

miercuri, decembrie 30, 2015

Modificari a la gâga ale punctului 24 din OUG nr.57/2015, art.122 din L 223/2015, care fac imposibila optiunea activilor pentru sistemul de calcul prevazut de legea 263/2010

18 comments
Putini comentatori au observat ca punctul 24 al art. 40 din OUG nr,57/2015 a intrat in sedinta de guvern cu un text si a iesit cu altul, mult mai restrictiv, daca n-ar fi confuz, dupa cu se poate citi in textul publicat in MO. 
Acesta este textul din proiectul de ordonanta:   
 24. Articolul 122 se modifică și va avea următorul cuprins:„Art. 122. - În termen de 5 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi, persoanele cărora li se deschide dreptul la pensie pot opta, o singură dată, pentru modul de calcul al pensiei în baza prezentei legi sau pentru cel prevăzut de Legea nr. 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare.”
Acesta este textul adoptat in sedinta de guvern.
24. Articolul 122 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

Art. 122.

Militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, precum şi urmaşii acestora, care la data deschiderii dreptului de pensie, de către casa de pensii sectorială competentă, îndeplinesc condiţiile prevăzute de prezenta lege, cât şi cele prevăzute la data de 1 ianuarie 2016 de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, pot opta în termen de 5 ani, de la data intrării în vigoare a prezentei legi, pentru modul de calcul prevăzut de Legea nr. 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare, în vigoare la data de 1 ianuarie 2016."
Aceasta nu mai este o modificare izvorâta din gandirea obedientilor toba-hellvig-motoc-isti; este contributia tehnotrucilor din guvernul Ciolos.
Conform ultimei strigari tehnocrate, militarul trebuie sa indeplineasca in acelasi timp atât conditiile de pensionare prevazute in legea pensiilor militare, cât si pe cele prevazute de legea sistemului public de pensii, daca vor sa beneficieze de modul de calcul al Legii 263/2910.

Se stie ca Legea 223/2010 nu a abrogat nicio dispozitie referitoare la pensionarea militarilor din Legea 263/2010, nici Anexa 6 privind la vârsta standard de pensionare si stagiile complete si minime de cotizare.

Daca ne luam dupa un recent raspuns dat de Casa Sectoriala a MApN unui pensionar(vezi facsimil), rezulta ca stagiile de cotizare nevalorificare  la recalcularea pensiilor  si cele efectuate ulterior intrarii in vigoare se valorifica in sistemul public, adica in conditiile Anexei 5, la implinirea vârstei de 65 ani.
Grea dilema pentru cei cu vechime cumulata mai mare de 36 ani, neinclusa inca in in pensia contributiva:
-in cazul in care ar atasa-o la pensia militara, nu primesc nimic la pensie
-in cazul in care ar lasa valorificarea pentru dupa recalcularea pe Legea 223/2010, trebuie sa astepte pâna implinesc  65 ani, barbatii, si 60-63 ani, femeile.

Daca si in cazul art. 122 se aplica Anexa 5 din Legea 263/2010, cum ar putea un barbat militar sa indeplineasca  la 01 01 2016 atât vârsta standard de 56.3 ani, ca in Legea 223/2015 si in Anexa 6 a Legii 263/2010, cât si pe cea de 65 ani, ca in Anexa 5 a Legii 263/2010? Cum ar putea o femeie militar sa indeplineasca la 01 01 2016, concomitent, atât vârsta standard de 56,3 ani, ca in Anexa 6 cât si vârsta standard de 60,2 ani, ca in Anexa 5?  

18 comentarii:

Filip spunea...

Cine se clatina in urma comentariul
ui meu ?

Anonim spunea...

Modificarea din Oug 57 a fost facuta cu cap ca sa nu scape nici un pensionar militar de pensiile de mizerie ''oferite'' in bataie de joc pe legea 223 modificata.

Anonim spunea...

off topic
Sunteti "dezinformati"!!
Dogaru sustine in comunicat ca au fost "peste 1600 de manifestanti"
Va puteti convinge singuri pe site scmd

Dan B. spunea...

@Huhurez:

Fii, te rog, amabil si trimite-mi, in privat, numarul de apel al lui Calexandru, caci, acum, la cumpana dintre ani, romanii respecta traditia urarilor!
Multumesc anticipat!

Unknown spunea...

dupa atatea modificari la lege ce norme de aplicare mai pot face ? daca o vor face sper sa nu iasa iar un ghiveci, .......anul ce vine sa vina cu sanatyate si cu mai putina dezbinare

Huhu Rezea spunea...

@cei care vor sa-l felicite pe juristul ancmrr, pentru activitatea malefica impotriva militarilor, o pot face pe adresa alextradu@yahoo.com

Anonim spunea...

Un tradator de tara sluga al masonilor acest jurist blestemat

tigri2 spunea...

Col(R) Alexandru Constantin ,seful CP,telefon 0785250276

uber spunea...

@Huhurez
Am vazut pe blogul potecarului un document "ticalos" care se pretinde emis de ANCMRR.
Nu cred ca cineva sa fie atat de prost sa nu faca distinctie intre L 223 si L233 sau sa confunde Art. 40 din OUG 57 care se refera pa pensiile militare cu Art. 40 din L 223 - pensiile de invaliditate. Nu exista manipulare "buna" sau "rea" e doar manipulare.
Sau poate ma insel cu prima parte a comentariul, dracu stie.

Dan B. spunea...

@tigri2:

Seful Casei de pensii a MApN este col LUCA CONSTANTIN, nicidecum cdor Alexandru Constantin de la ANCMRR, juristul lui "peste prajit"!

Huhu Rezea spunea...

@uu4
Documentele sunt prostie marca inregistrata. Cine nu cunoaste stilul infamului Comandor(r) Constantin Alexandru, cel care uzurpa de ceva vreme atributiunile de presedinte al ANCMRR din MApN.
Daca Generalul Mihai Iliescu nu-l inlatura pe acest batrânel acru, risca sa zboare impreuna cu el din conducerea ANCMRR.

Dan B. spunea...


@uu4:

Se cunoaste ca esti "prospatura" in tagma noastra, prin aceea ca nu ai avut ocazia sa constati ca (?) Calexandru se afla la originea majoritatii tampeniilor din proiectele Legii 241/2013 si Legii 223/2015.
Mai ca-mi vine a crede ca impricinatul nostru n-ar fi absolvit vreo facultate de drept (oricum, printre marinari nu-i cunoscut), insa, totusi, marsez pe varianta senilizarii sale.
Si cum aceasta boala are si efecte privind luciditatea si logica, este de inteles ca magariile lui ajung, cu complicitatea unor jeguri din conducerea ANCMRR, la nivelurie inalte ale executivului (si sa nu ai impresia ca aia ar fi mai de doamne-ajuta decat el!).

emillian123 spunea...

....Sic, sic...! V-am spus eu ...?[mi-am permis -acum -in prag de an nou-sa "glumesc"- e adevarat- amar-re-amintindu-va -in acest fel- cu ce fel de politicieni -guvernanti=de orice culoare ar fi- avem de-a face...si ca legea 223/2015(OUG 57/2015=NU MAI E LEGEA 223/2015,ci cu totul ALTCEVA...)... NU SE VA APLICA... !; concluzie = tot ce naste din "PISICA..." -TOARCE... si-SOARECI mananca...!]

tigri2 spunea...

CRACIUNUL UNUI ELICOPTERIST MILITAR
"Era a doua zi de Craciun,26 decembrie 1992 si am fost chemati la Unitate: 4 piloti,doi tehnici de bord +echipa tehnica de urgenta. Ningea cu fulgi mari,era destul de rece,ne-am intalnit cu totii la autobuzul care trebuia sa ne duca la unitate.In autobuz eram asteptati de loctiitorul pentru zbor si medicul de unitate.Am fost anuntati ca vom pleca in misiune si intrebati daca suntem apti,daca am baut ceva in ultimele 12 ore,cu o zi inainte fusese Craciunul...d-na doctor ne-a facut o consultatie primara,unul dintre colegi a fost declarat inapt pentru misiune,a fost chemat alt coleg. La unitate ni s-a comunicat misiunea:Alexeni-Cluj.
-Peste doua ore veti decola,sa aveti trusa de alarma si haine ,lucruri pentru Revelion, veti face Revelionul la Cluj,care vreti sa va aduceti si sotiile sa spuneti,vor fi transportate cu o cursa Tarom in timp util...
Dupa perioada regulamentara de pregatire preliminara urma sa obtinem aprobarea meteo si sa decolam,toate vaile,defileiele (Valea oltului, Valea Prahovei si valea Buzaului) erau inchise,ceata densa.Se facuse ora 16.00,telefon sa ne prezentam urgent la statia meteo a unitatii.Ni s-a prezentat harta meteo cu ultima situatie[16.00],deschidere pe valea Prahovei,1200 metri vizibilitate.Ambii comandanti de echipaje(Eu si Loter) aveam in barem ,minim 800 metri,deci puteam executa misiunea ...La ora 1620 am decolat,mergeam la 100 de metri fata de sol,in formatie,spre Mizil,incepea sa se intunece,valatuci de pacla se aratau in fata,muntii n8u se mai zareau,era un "lapte" total.
-Ce facem nea Victore, intreb eu.
-Cerem aprobare de urcare la Bucuresti Control si urcam,spargem in sus(plafonul)
Am intrat pe frecventa de rezerva si am stabilit,intre noi,cum sa procedam...
Abia pe la 3100 de metri ,am iesit din plafon,peste plafon,deasupra inca nu se lasase seara...la verticala Tg.Mures am inceput spargerea in jos si am intrat in legatura cu Cluj Aproach,ne-am lasat condusi de eiZborul in plafon ,cu givraj puternic a durat cam 22 de minute,se aprisesera toate becurile cu "functionare givraj,pe sectiuni". La ora18.40 am iesit sub plafon,aveam 150 metri,pe directia 50 grade pista luminata ca un pom de Craciun,in fata aveam Catedraola Cluj,luminata si ea destul de vizibil"
Uite asa s-a desfasurat o zi din viata de elicopterist, a doua zi de Craciun,eram transpirat si incepusem sa tremur,oare cate fire de par alb am mai acumulat?Mai ai chef de ciocolata in asemenea conditii???
Iar acuma,tocmai remuneratia pentru asemenea misiuni ne va fi taiata,poate va fi data unor trantori care dorm toata ziua prefacandu-se ca fac legi,apoi cum sa nu turbezi?

CEZAR spunea...

Daaaa..flocolsule ..dar nu am priceput ce ati facut ..MARET...???!!! De plimbat cu elicpoterul pe inserate ..merci ....!!!
Ștergere

Apropo de conditiile groaznice in care ati spart voi noriii....iti sugerez sa vezi ce faceau elicopterele in Malvine si nu numai ..noaptea pe viscol crancen si pe vai ..de batea elicea la o juma de m..de stanci !!
Si asta doar ca sa-i duca pe amaratii de infanteristi (englezi ii adevarat) pana pe un platou muntos ..de unde astia , cu toate in spate sa urce muntele si sa intre in lupta cu trupele Argentiniene ! ..FARA CIOCOLATA .....!!!

tigri2 spunea...

Taci mai tembelule,vezi ca ti-au fata caprele ,acuma o sa sugi la tzap.

emillian123 spunea...

.....Cezare,Nu fi rau cu Tigri2...! meseria lui era-sa zboare ,o meserie -care in toate tarile lumii -e considerata ca FOARTE RISCANTA...si tu stii asta,dar-vorba ardeleanului.."te intreci...",...si ...apropo de pilotii englezi din Malvine-cam cat au ei salarii si, mai apoi- pensii (in ..lire sterline...).,..asa ca -totusi- pastrand proportiile- NU FII PREA DUR...asa-in general...(...fac haz de necaz...)

Huhu Rezea spunea...

@emilian
Ai citit , domnule, art.108, cel cu pensia suplimentara?