Un produs Blogger.

sâmbătă, decembrie 12, 2015

OUG nr. 57/2015 privind indexarea actualelor pensii pentru militari si de taiere a viitoarelor pensii militare

42 comments
Ministrul M.M.
Ordonanta a fost publicata in MO nr. 923 de vineri 11 decembrie 2015 si intra in vigoare de la 01 01 2016.
La articolul 14 alin. (2) este reglementata indexarea pensiilor militare cu 5%, incepând cu luna ianuarie 2016.
Cuantumul indexat in luna ianuarie 2016, cumulat cu indexarea probabila din ianuarie 2017, va constitui termen de comparatie cu cuantumul rezultat din recalcularea de peste 2 ani, pentru punerea in plata a cuantumului mai avantajos. Asa ca, dupa primirea deciziilor de recalculare,  la sfârsitul anului 2017, pensionarii cu un cuantum in plata mai mare decât cel recalculat vor fi stopati de la urmatoarele indexari si actualizari prevazute in articolele 59 si 60.  
La art. 40  din Ordonanta de Urgenta este macelarita Legea 223/2015  care urma sa intre in vigoare de la 01 01 2016. 
De interes sunt modificarile la art. 29 din lege, prin care procentul de calcul al pensiei a fost redus la 65% fata de 80% in legea initiala, si art. 30, prin care procentul de calcul al pensiei a fost plafonat la 85% din baza de calcul, plafon in care a fost inclus si sporul pentru pensia suplimentara. Legea initiala avea plafonul de 100% din baza de calcul, plafon care nu includea sporul pentru pensia suplimentara, drept patrimonial obtinut de militari prin plata unei contributii de asigurare suplimentara pentru pensie. 
Prin plafonarea de la art.30 sunt desfiintate drepturile patrimoniale ce se cuvin militarilor pentru vechimea cumulata de peste 45 ani si drepturile pentru pensie suplimentara. 
Comparativ cu Legea 223/2015, Ordonanta reduce cuantumul pensiilor militare cu 15%  pentru militarii cu vechime cumulata de 25 ani, crescator, pâna la 28,8%, pentru militarii cu o vechime cumulata de peste 45 ani.
Totodata, aceeasi ordonanta prelungeste la 2 ani, de la data intrarii in vigoare a legii, termenul in care se vor recalcula potrivit noii legi toate pensiile militare in plata la 01 01 2016.

Provizoriu, puteti citi Monitorul Oficial nr. 923/11 12 2015 AICI

http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS43MzI5NzIwODk2NjIyRSszMA==

Dupa ce apare pagina alba a MO dati inca o data ENTER, punând cursorul in bara de sus cu link-ul, pentru a intra pe paginile Ordonantei







42 de comentarii:

Mihai spunea...

Au bagat-o fara semnatura ministrului justitiei ,mascat,jmechereste, in ordonanta privind masurile fiscal bugetare.
Acum o sa pupati mîna lui Oprea sa o atace cumva la CCR (doar pe procedura atita timp cît nu a produs efecte ,cu reintoarcere in parlament pentru validare/invalidare), fiindca restul cred ca si-au dat mîna cu guvernul la jmecherie,posibil si unpr daca ”interesul national” dictee alte interese.
Si asa scapa basma curata si psd-ul caruia aplicarea in forma originala i-ar fi dat mari batai de cap. Sa-i mai laude ceva naivi ca si ”merita”.

Unknown spunea...

daca au scazut ada de mult acel prag de calcul pentru calcul pensie, deceau mai lasat acel 1%in minus pentru amaratii aia care nu au 25 ani complet? sa isi puna astia bomboane pe coliva de ei

Anonim spunea...

Hai sa va dau un pumn in fata ( la figurat) art.28 alin.1 lit o Adica, fara sporuri pentru conditii grele, vatamatoare, periculoase . Deoarece, acestea se regasesc in anexele 2 ( invatamant) si 3 ( sanatate ) ale Legii 284/2010

Anonim spunea...

Ministrul justitiei nu putea sa semneze o OUG neconstitutionala. Era prea de tot.

uber spunea...

Cei de la penitenciare apartin de Ministerul Justitiei si sunt cuprinsi in aceasi lege a pensiilor. Oare sa fie o miscare intentionata, si-o fi dat seama ministrul de aberatiile din ordonanta?

uber spunea...

Elementele salariale luate in calcul de casa de pensii a MAI:
1. Elemente salariale care se iau în calcul la pensie
- Salariul de funcţie
- Salariul de grad
- Gradaţia
- Indemnizaţie de comandă
- Spor dispozitiv de luptă
- Spor de fidelitate
- Spor confidenţialitate
- Spor de pericol deosebit
- Spor de condiţii grele (antenă)
- Spor de izolare
- Spor de incordare psihică foarte ridicată (poliţie judiciară)
- Indemnizaţie frontieră
- Salariu de merit
- Spor pentru lucrări de excepţie
- Majorare de 75 % pentru sâmbete, duminici şi sărbatori legale
- Majorare C.A.S.

Se observa ca sunt elemente care nu se pot aplica la toate ministerele, unele elemente sa zicem ca sunt specifice, ex. Indemnizaţie frontieră, dar sunt elemente care au fost tratate diferit de fiecare minister in parte. Majorare de 75 % pentru sâmbete, duminici şi sărbatori legale"" se aplica la MAI insa la MApN acel spor de 75% nu exista, lucrul in zilele de sarbatoare, weekend se compenseaza prin zile libere. In aceasi situatie juridica generata de legea pensiei militare apar discriminari si prin aplicarea elementelor la baza de calcul.
Daca luam in considerare ca cei de la MApN in zilele libere pierd o parte din sporuri, diferenta este si mai mare. De asemenea mai trebuie retinut si faptul ca la MAI sunt si functionari publici cu statut special dar si militari fiecare dintre categorii avand elemente de salarizare diferite.
Cum vor fi tratati toti cei care beneficiaza de legea pensiilor militare intr-o maniera egala?

uber spunea...

Vreau sa mai precizez un aspect care poate scapa celorlalti cititori.
Peste tot se bata moneda pe procente, calcule, vechimi, etc. insa se scapa din vedere faptul ca acele procente bine calculate si precise de altfel se aplica la baze de calcul diferite pentru diferite ministere. Baze de calcul rezultate prin aplicarea unor elemente specifice pentru fiecare minister in parte. Consider ca principiul nediscriminarii, tratament egal, .... este incalcat atat timp cat legea genereaza o situatie juridica comuna insa se aplica diferit pentru cei aflati in aceasi situatie.

iceparu spunea...

Politistii sunt pe post de pelicani.Le-au astupat gura ca,chipurile primesc OMM,cauza care determina mutenia sindicatelor lor.
Huhule e bine ca ne tii la curent cu relele posibile dar incearca sa ne si urnesti pentru ca e groasa .Dogaru ameninta cu iesirea in strada.Noi neafiliatii ce naiba facem?

Anonim spunea...

Absolut corect

Huhu Rezea spunea...

@Iceparu
Numai sa se tina de cuvânt Dogaru si sa organizeze câteva mitinguri.
Va avea o participare nesperat de mare din partea rezervistilor, indiferent daca liderii lor se vor ralia sau nu miscarilor de strada.
Afiliati, neafiliati, ne alaturam protestului si vom cere cu batai in cratite concedierea tehnocratitelor de la Victoria.
Dotati-va cu cratite cât mai sonore!

Unknown spunea...

Buna seara.
Stiti cumva pensiile de invaliditate (de boala) militare se vor calcula dupa acelasi model, presupun?!
Sunt in situatia de a fi pensionara obligatoriu medical si nu gaaesc nicaieri o precizare vis-a-vis de calculul pensiei medicale.
Va multumesc anticipat.

Mihai spunea...

@ Huhurez
Sa fie bine,numai ca strigatul si batutul in cratita nu stiu daca rezolva problema decît poate partial.
La CCR se poate ataca pe procedura.
Revine in parlament cine o sustine daca astia si-au dat mina cu guvernul pe motivatie.
O ataca cei pensionati in 2016.
Sanse cam IOK. Stii decizia CCR precum ca pe motive bugetare se poate taia chiar o pensie .
Si șmecherii au inclus legea chiar intr-o ordonanta cu masuri fiscal-bugetare. Va fi greu daca nu vor ceda de la sine.

Huhu Rezea spunea...

@Carmen
Se calculeaza si recalculeaza la fel. Aveti un capitol intreg de reglementari pentru pensia de invaliditate in corpul Legii 223/2015, nu in Ordonanta.Gasiti legea si aci pe blog.

Unknown spunea...

Multumesc.
In Lege am citit si stiu pe de rost...doar ca in ordonanta nefiind precizate si aceste pensii de invalididate...m-a bulversat total.
P.s. in acest caz, fara sporuri si ordinul de hrana, pensia de invaliditate militara va fi sub salariul minim pe economie!
Trist.
Inca o data multumesc.

iceparu spunea...

Huhule@Cei din Bucuresti sa-l caute si pe generalul(r) de radiolocatie STRAINU care a fost ales in locul lui Vadim presedinte la Romania Mare.Este cel ce aparea la Romania TV,la meteo.

tigri2 spunea...

CIOCOILOR,
care va bateti joc de pensionarii militari,
RETINETI:
mamaliga fierbe greu dar si cand incepe sa "bolboroseasca" si da in clocot ,sa va fereasca sfantul sa fiti in calea ei!
ATENTIE,NEMERNICILOR,
nu va jucati cu "blanda"...mamaliga!!!

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Fara miscari de strada nu schimba nimeni nimic. Partidele care vor vota adoptarea acestei Ordonante de taieri de pensii isi vor compromite sanele la alegerile din 2016.

Primele demersuri trebuie facute la Avocatul Poporului, singurul care o poate ataca la CCR in aceasta etapa.
Dupa 01 01 2016 o pot ataca si activii care se pensioneaza; in contencios administrativ, pâna se aproba de Parlament, sau in instanta, procedura civila, dupa adoptare, in ambele cazuri cu ridicarea exceptiilor de constitutionalitate pe art. 30 si 108 -incalcarea principiului egalitatii si pentru procedura de modificare a legii organice prin Ordonanta de urgenta.

@Carmen
In Ordonanta sunt trecute numai modificarile la lege. Ramân valabile reglementarile din lege.
Ordinul de hrana n-a intrat niciodata in baza de calcul a pensiilor, din 1946, de când a fost reglementat prin celebrul Ordin 50 Nu era inclus nici in formularea pe L 223, asa ca se face o tevatura de caragata cu ce nu intra in baza de calcul.

emanuel spunea...

... nu se rezolva nimic daca se merge pe varianta pasnica ... gen Avocatul Poporului , CCR ... singura sansa este strada. Chiar asa rau stam la capitolul organizare ? sa nu fim in masura sa strangem un Guvern de fudulii - sa fim respectati ? Ori am fost si suntem militari , ori muieri - HOTARATI-VA !

Man spunea...

http://www.petitieonline.com/signatures/petitie_impotriva_modificarii_l223_prin_oug/

Liviu PO spunea...

Ma tem ca asta e inceputul unor decenii de impliniri marete.Din mai bine in mai bine.Deja am inceput sa ma bucur ca am pensie contributiva.

Huhu Rezea spunea...

@Liviu
Tine bine de contributiva, nu-ti crea iluzii de la Ordonanta lui Ciolos.
In urmatorii 5 ani, multi dintre activii care se vor pensiona vor opta tot pentru calculul contributionist.

Anonim spunea...

A ajuns contributiva criminala a lui Boc mai buna decat pensia asa zis militara a lui Ciolanis.. Incredibil in ce hal am ajuns.

Liviub spunea...

Peste 2-3 ani ne a fi dor de base, boc, elena si altii de teapa lor,

mosmartin16 spunea...

Chiar asa ??!!!

emanuel spunea...

... noi suntem vinovati de aceasta situatie , deoarece unii se cred mai kaki sau mai albastri in cerul gurii , iar guvernantii ne trateaza ca pe niste nimeni... Nu inteleg - ce este asa greu sa-i facem pe civilii lui ',,peste prajit " ... sa se ridice in picioare cand ne aflam in preajma lor ? Au schimbat ei regimurile , si-au riscat ei viata cumva , merg ei in teatrele de operatii ... si noi nu stim ? Ce este Armata ? ,, bratul inarmat al poporului ... pai daca este - sa-l facem sa fie ...nu numai la parade. Noi nu avem doar obligatii - avem si drepturi , iar daca nu ni se dau - trebuie sa ni le luam noi, impreuna cu activii - toti suntem in aceeasi oala !!!

Unknown spunea...

dle Emanuel . vedeti dvs activii ca intreprind ceva? in paelament sant si military , dece tac?

Unknown spunea...

d
dle H, in ordonanta spune ca se poate allege pe o perioada de 5 ani modul de calcul pe legea 263? adica nu inteleg, cei care vor iesi la pensie incepand cu 2016, sa spunem al 19 din 223 \2015 . isi alg calculul pe puncte ca la civili ? deci ies pe conditiile viitoarei legi cu calculul pe puncte .adica sa li se aplice si al 24 . , deci numai luREA IN CALCUL A INTREGII ACTIVITATI SAU CUM DRACU . MULTUMESC

Liviu PO spunea...

Referitor la venitul care au fost inlocuit de solda,realizez ca raportul solda/ordinul 50 in perioada comunista era de 20/1 la un absolvent,iar acum e de 2/1.
M-as fi bucurat daca in textul ordonantei ar fi scris un alineat de genul:(a)pana ce raportul solda/norma de hrana va fi egal cu 20/1 ,norma de hrana intra in baza de calcul a pensiei militare de serviciu.
Si cu privire la minciuna barierei de 85% pentru baza de calcul care inmultita cu 1.2 ar da peste 100% din baza de calcul, nu este adevarat pentru ca nu au luat in considerare procentul de impozit a pensiei care este de 21.5% la care se adauga suma fixa de 208.7 lei in conditiile actuale de calcul al impozitului,prin urmare pensia celor care ating acest procent de 102% iau o pensie neta de 80.5% din baza de calcul + suma fixa de 208.7 lei.
Legea 164 cand a fost conceputa nu a luat in calcul impozitarea pensiei (in 2001 lumea nu era atat de Bruxellizata),impozitare care dupa parerea mea nu este corecta pentru ca intervine dubla impunere,dar asta este o alta discutie care nu-si mai are rostul in conditiile in care raul a fost facut deja.
Daca ar fi vrut coditii similare cu legea 164 si totodata sa faca si economii la bugetul de stat,pentru ca asta s-a dorit si pentru asta au luptat militarii, pentru aceleasi conditii cu legea 164,ar fi trebuit sa insereze un alineat de genul (b)daca din calcule rezulta un procent mai mare cu 100% din baza de calcul ,procentele in plus sunt pierdute in dauna beneficiarului pensiei militare de stat.
Astfel pensia neta pentru cei mai norocosi dintre noi care au avut timp se evolueze in cariera mai mult timp si sa nu fie disponibilizati ar fi fost in valoare de 98.5% + suma fixa de 208.7 lei.Bineinteles ca modalitatea de calcul a bazei de calcul cu 80% ar fi trebuit neschimbata.
Atunci toata lumea ar fi zis: da, bravos natiune si nimeni nu ar fi avut nimic de comentat pentru ca exemplul cu pilotul care termina scoala militara la 22 de ani ,zboara pana la 52 si lucreaza in biroul operatii pana la 60 de ani, cumuland astfel 80 de ani vechime si ajungand la astronomica baza de calcul de 80+55=135*1.2=162% ar fi fost foarte simplu eliminat prin filtrul trece sus de 100%,dar marlania a fost mai mare ,au pus si filtru trece jos de 65%.
Ma mir cum de mai au curajul sa dea ochii cu militarii activi ,in special cu cei pe care-i trimit in teatrele de operatii si unii vin cum vin de acolo,ca sa nu mai vorbim de soldele pe care acesti militri le au...
De ce nu au inserat un alineat :(c)militarii raniti in misiuni si pensionati in urma acestui fapt ,beneficiaza pe langa conditiile de la articolele pensiei de boala si de o suma fixa lunara platita in valuta,care in functie de problemele medicale poate ajunge la 100% din totalul diurnei lunare a comandantului de unitate sub comanda caruia si-au desfasurat misiunea.
Din nefericire pentru noi,acesti domni nu au invatat nimic pe la Bruxelles sau de pe unde i-or fi strans.
De unde or fi invatat atata agresivitate?Noi militarii suntem invatati sa ne respectam si prizonierii ,darmite camarazii.
Sunt ei camarazii nostri?

Anonim spunea...

Stiati ca pana si functionarii publici din sparlament pleaca la pensie de la minim 80% din venituri (ca si magistratii fara limita de venituri la pensie ) ? Au ajuns militarii, pompierii si politistii gunoul societatii de se pisa toti pe ei ?

Anonim spunea...

Cum dracu sa respecte cineva armata cand in fiecare an (apar ca ciupercile dupa ploaie) cel putin o suta de generali politruci ( plini de tinichele si cu merite ''deosebite ''doar la restaurantele de lux) ?

Anonim spunea...

Stai usor PO ca se rezolva si asta in vara cand revine Fmi Atunci toate pensiile vor devenii obligatoriu'' militare'' si de mizerie, dupa o alta OUG .

iceparu spunea...

Ii doare in pix pe cei veniti de la Bruxelles de romanii din tara.Astia si-au blocat posturile acolo ca sa-si impodobeasca CV-ul cu titulatura de ministru dupa care,dupa ce ne rezolva, inapoi fuga marsi la 15000 euroi.Ele, niste fatuci plimbate prin occident,care au dat cu fundul unde a trebuit si cand a trebuit.Voi nu vedeti ca in proportie de 1oo% nu au copii si 90% nu sunt casatorite?.Sunt niste anonime care si-au tocit fundul prin fotolii si care au carat mapele sefilor de la CE.Astia trebuie sa-si faca valiza si sa plece dar nu o vor face de buna voie.
Dece acceptam sa fim tratati ca niste cifre de unii ce traiesc in globuri de sticla?
Maine imi scot carnetul de membru de partid de la naftalina.

Unknown spunea...

dle iceparu santeti nemaipomenit , doar ca sant cam urate fatucele astea, .........

Anonim spunea...

Si-au tocit fundu in fotolii ? noooo....si l-au tocit cu alte metode:)
Don Corleone

Baltaretu Marius spunea...

Din pacate in tara asta Constitutia (legea fundamentala a unui stat) este terfelita de o gasca mafiota. Neamtul ales de facebook, tace milc in palatul lui de la Cotroceni si hranește din bani publici pesti din balta sau mai schimba un stilist. Ministrul Aparari (tehnocrat) fost ambasador numit de Basescu în loc sa intervină aproba miseleste, asa cum ii sta bine unui băsist, acesta OUG insa Ministrul Justitiei NU. Este aberant ce se intimpla, o OUG calca in picioare o lege organica si neamțul meu, care se batea cu caramida in pieptul de neamț cinstit ca in mandatul sau nici o pensie nu va scadea, il doare undeva de armata tarii lui, la fel ca si pe ministru. Acesti tehnocrati (Guvernul meu), care nu raspund in fata nimanui, fac cam ce facea si BOC si gasca lui. Nimeni nu ia nici o masura, avocatul poporului doarme iar cei de la CCR stau si vegheaza la bunul somn al acestuia. Constituta e terfelita si Zegrean se scarpina. Vad ca doriti sa iesim in strada. Bun si acolo cine ne baga in seama? Liviu Dragnea cel mai ales presedinte al PSD, il doare in acelasi loc ca si pe neamt sau ca tehnocratul basist de la aparare, Gorghiu sau Blaga, astia sunt slugi mai ceva ca Boc si Anastase. Cam asta sunt personajele care ne conduce acum. Iesim in strada organizat, militareste cu scandari anti regim sau anti sistem, cu oale, cratiti, goarne, steaguri si pancarte.... Sa presupunem ca ne adunam 25000 ca dupa Colectiv, ce credeti Cilos isi da demisia? sau se va schimba ceva? Nu camarazi, nimeni nu ne va baga in seama, societatea civila va spune uite astia, desi au pensii nesimtite mai vor, pentru ca asta este conceptia lor despre pensionarii militari. Poporul asta "de idioti" cum zicea Tutea nu se uita ca alte categorii sociale, care nu au visat niciodata la o pensie speciala, acum o au, iar militarii acestei tari sunt jigniti de cinci ani de gastile mafiote constituite in partide politice care au un antiinteres total fata de propriul popor? Poporul roman uita ca ARMATA jura si va jura credinta lui si nu lui Johanis, Ciolos, Dragnea, Gorghiu, Blaga, Predoui, tehnocratului de la Aparare. Ma intre ce face Dragnea, "cel mai ales presedinte al PSD din ultimi 25 de ani", care spunea ca nu va accepta nici un derapaj al acestui guvern. Asteapta sentinta de la ICCJ care poate fi favorabila sau se mai gindeste la ce a spus Mihai Sturzu? Simt, ca multe alte sute de mii de romani, ca Ponta asa cum era el perceput este mai barbat decit Dragnea si Zgonea la un loc si daca acum conducea PSD cu majoritatea care o au in parlamnet acest guvern era cel mai scurt din istoria Romaniei. Vreti sa iesim in strada, la fel dezbinati, că cei de la interne vor fi mai avantajati decit cei de la aparare, citi vom iesi? armata nu cred ca mai are 65.000 de pensionari, dintre acestia peste 70% sunt in tara nu in Bucuresti, multi sufaera de bolile profesionale de care s-au procopsit in carieră si care multi civili nici nu stiu de existenta lor, cei de la interne o sa iasa sau nu? Domnul Dogaru nu prezinta la nici o emisiune cu subiect si predicat ce nemultumiri avem, totdeauna flutura hirtii si ameninta in stinga si in dreapta fara sa mai sperie pe nimeni. ACMRR tace sub actuala conducere in timp de drepturile fundamentale ale militarilor (de data asta ale tuturor militarilor) sunt terfelite de "Guvernul Meu". Cred ca singura solutie este atacarea OUG la CCR prin avocatul poporului si mai cred ca POPORUL ROMAN trebuie sa deschida bine ochii sa vada cum CONSTITUTIA este TERFELITA de "Guvernul Meu" sub înaltul patronaj al actualei clase politice. Fiecare dintre noi avem un senator sau deputat votat pe colegiul nostru, ar trebui sa-i abordam sa le cerem sa respecte legea. ATÂT. Daca nu se va intimpla asta, vom umple din nou salile de judecata si Neamtul va spune cine a hotarit ca pensionarul militar are dreptate sa plateasca sau sa spuna si sursa de finantare ca doar traim in Romania unde Justitia este Oarba, Muta si probabil in umele locuri si Surdă.

karadeniz spunea...

@ Maxim One
Văd că ai o marotă nevindecabilă cu generalii. În primul rând umfli mai rău ca un civil nepriceput numărul acestora, mii de generali, sute pe an, etc. Pe site-ul preşidenţiei şi în monitorul oficial găseşti toate decretele de înaintare la gradul de general din 90 încoace. Numără şi ai să vezi câţi sunt. Pentru cei în rezervă şi retragere gradele nu se plătesc.
Avansările la gradul de general le face preşedintele. Lipsa de respect pentru armată se datorează în primul rând clasei politice, unor ministri ai apărării lipsiţi de profesionalism şi corupţi, lipsei de unitate a însăşi structurii militare şi politizarea unor funcţii civile ori chiar militare din structurile centrale ale armatei .
Generalii fac parte din rândul armatei, nu pot fi mai buni ori mai proşti decât baza din care provin.

soare_constantin spunea...

85% din baza de calcul, plafon in care a fost inclus si sporul pentru pensia suplimentara????!!!! de unde rezulta asta? eu inteleg ca se va aplica dupa calcularea pensiei conform art.28....si nu inainte....deci exista....

Huhu Rezea spunea...

@Soare
Pari om destept, dar ma tem ca citezi din legea originala, in care,intr-adevar, limitarea de 100% era aplicata la cuantumul calculat potrivit art. 29.
Iata cum au reglementat ticalosii specialisti, unii colegi cu noi, in art. 30, modificat:

,,Art. 30 - Pensia stabilită, recalculată și actualizată în condițiile prezentei legi, nu poate fi mai mare decât 85% din baza de calcul prevăzută la art. 28.”

Deci toata pensia , nu numai cea calculata/recalculata ba si actualizata potrivit art. 29, nu poate depasi 85% din baza de calcul. Scapa din limitare doar sporul pentru OMM, reglementat de alte legi, nu de 223.

Baltaretu Marius spunea...

Stau si citesc cu atentie fiecare comentariu, majoritatea faceti calcule pe tot forumul, fara sa va pese de ilegalitatea acestei OUG. Ma scuzati dar ma doare cind vad atita foame dupa bani. Si eu ca si ceilalti pensionari vad ce se intimpla la nivel national. Nu trebuie sa ne pese de cit luam sau cit dam trebuie sa fim fermi ca aceasta OUG incalca flagrant Constitutia si acesti beliti de la UE veniti sa-si completeze CV merita sa stea la puscarie. Sunteti ofiteri, MM sau subofiteri si nu observati ca suntem manipulati de insai ANCMRR si Ministerul Apararii, se intimpa atitea incit toata tara a uitat de rahati astia de tehnocrati care emit OUG ilegal si imoral. Ciobani darima porti, parlamentarii isi fac pensii speciale, isi maresc salariile si pe romaneste se pisa pe toata tara. In loc sa ne pese de legalitatea OUG noua ne pasa de calcule? Deja interesul pentru aceasta OUG a a disparut. Nicaieri nu se mai discuta de faptul ca acesti tehnocrati sub influenta celor de la Aparare au modificat legea. Rahatul ala de purtator de cuvant al lui Ciolos spune ca legea pentru ciobani nu poate fi modificata prin OUG dar la pensii militare se poate. In ce masa lume traim? Pacat aveam alta impresie, deja nu am mai scris pe forum citeva luni deoarece am fost injurat degeaba, iar acum nu imi pare rau ca nu am mai scris nimic. Parerea mea este ca nu suntem CIOBANI sa avem singe in instalatie, suntem militaristam cuminti in casa si executam ordine....

Huhu Rezea spunea...

@Baltaretu
Hai sa nu fim ipocriti! Cum sa spunem ca nu ne intereseaza daca pierdem sau câstigam prin OUG nr. 57?
Este evident ca pierdem.
Sa stii ca au fost mai multe ordonante de urgenta care au modificat legi organice in anii care au trecut dupa modificarea Constitutiei din anul 2003.Nu este OUG nr.57 singura in acest sens.
Problema e ca pâna judeca CCR contestatia, Parlamentul poate adopta o Lege de aprobare a Ordonantei cu cvorumul ca pentru legi organice si lipsa de constitutionalitate se acopera.
Ceea ce putem noi face acum, este sa constientizam rezervistii ca OUG le incalca niste drepturi stabilite printr-o lege.
Multi nici nu realizeaza in prezent consecintele Ordonantei, dand crezare comunicatelor oficiale.
Asociatiile rezervistilor din MApN,MAI,SRI, SIE SPP, in obedienta lor, nu iau nicio atitudine.
Barajul dezinformarii va fi greu de trecut.

laur71 spunea...

Se zguduie scaunul si le este frica sa nu se rupa.

Unknown spunea...

Următorul punct (despre care se vorbește în ultima frază a articolului), reprezintă un poem de sfidare, de lipsă de bun simț și de sadism : “Recalcularea pensiilor prevăzute la ali. 1 se realizează în termen de maximum 24 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi”. E ca și cum i-ai spune unuia care are nevoie de apă : stai liniștit că vei primi apă peste 20 de zile ; sau unuia care are nevoie de hrană : stai liniștit că vei primi hrană peste 20 de săptămîni. Deci să stăm liniștiți că în termen de 24 de luni se vor clarifica lucrurile. Nu înțeleg, de ce așa repede și nu în 24 de ani ? Evident că scopul acestui pretext de lege este de a se aplica “la anu și la mulți ani” !!! Nu-mi amintesc să fi auzit vreodată de o astfel de antilege în care ridiculizarea și sadismul să fie atît de vizibile.