Un produs Blogger.

miercuri, decembrie 16, 2015

Promisiunea domnului senator Obreja, presedintele Comisiei de aparare, ordine publica si siguranta nationala din Senat

135 comments
Domnul senator  Obreja alaturi de militari
Articolul„In loc sa fie Comisie raportoare pe legea de adoptare a OUG nr. 57/2015, prin care au fost macelarite pensiile militare, Comisia de Aparare din Senat este lasata sa doarma” a fost postat  pe pagina de Facebook a domnului senator Obreja Marius-Lucian, .
Domnia sa, liberal fiind, nu s-a suparat prea tare si mi-a dat un raspuns din care redau:

„Comisia pentru Aparare NU a fost sesizata de catre Biroul Permanent al Senatului in legatura cu acest proiect, lucru observat si de mine si echipa mea astazi inainte de postarea dumneavoastra. Voi face demersurile pentru ca si Comisia de Aparare sa dea raport pt aceasta lege si vom avea in vedere ca forma finala a acesteia sa fie corecta fata de toate cadrele militare asa cum am facut si inainte......”

135 de comentarii:

totoiany48@gmail.com spunea...

FELICITĂRI PT.DEMERS.
DE URMARIT COMPORTAMENTUL DL.PARLAMENTAR .
POATE VĂ FI BINE.

Anonim spunea...

Sperante, sperante...

Huhu Rezea spunea...

Domnul Obreja a fost receptiv la propunerile noastre cand proiectul Legii 223/2015 a fost discutat in Comisia de Aparare a Senatului.
Niste sicofanti reusisera sa convinga Comisia sa introduca un amendament prin care baza de calcul era stabilita din solda ultimei luni. A dat si un comunicat in acest sens, ca peste 2 zile sa revina... si dupa citirea argumentelor ca este corecta alegerea unei medii din ultimii 5 ani de activitate.

emanuel spunea...

... voi chiar credeti ca ne sfidati inteligenta ? sa inteleg ca papagalul asta de senator Obreja ... nu stie ce Ordonanta s-a dat ... si o face pe-a salvatorul acum ? Nu mai puneti botul la orice minciuna ... ! Acum fix 26 ani am fost primul ofiter ce a iesit in strada in Timisoara ... la Biserica ungurului ...si mi se spunea ca au invadat ungurii orasul... Apoi se incerca ... a ma convinge ca este Revolutie , dar in realitate imi dadeam seama pe fiecare zi ce trecea ca ... realitatea este alta ... si ... toti sefii si comandantii mei erau niste ... neica nimeni , niste lasi fara asi asuma responsabilitati! ... VA INTREB - CATI DINTRE VOI AU BOTEZUL FOCULUI , CATI DINTRE VOI SI-AU TINUT SUBORDONATII MORTI , RANITI IN BRATE ??? Atunci am realizat cat de bun ofiter sunt in comparatie cu toti comandatii lingai , pupincuristi , fricosi...asa ca : niciodata nu o sa se resolve nimic cu pensile militare , daca nu exista in frunte un nebun ca mine , care toata viata a fost caracterizat prin cinste , onoare , demnitate , curaj ! Pe taste toti sunteti viteji , dar in realitate nu sunteti decat niste umbre , fricoase - ce asteptati ca altcineva sa se lupte pentru voi. Activii din ziua de astazi sunt doar niste marionete , fara coloana vertebrala ...dispusi sa o vanda si pe masa sa ramana pe functii ...ei sunt cheia in a obtine ceva real si nu vorbe ...dar , prin sacrificiu .Oare exista vre-un ofiter activ adevarat in ziua de astazi ? - vreau sa-l vad si eu ...ca ... pe mine m-au vazut muti la vremea mea ( pe verificate )!!!

Anonim spunea...

Nu exista. Acum toti militarii cu grade si functii mari au buzele gabene si limba moale ,lipicioasa .Nu astepta ceva bun de la ei. Politrucii astia din SMG viseaza doar la ciolanul de general luat pe limbi date politicienilor si ii doare fix in p... de trupa.

totoiany48@gmail.com spunea...

VĂ ASIGUR CĂ SUNT.
CÂND APAR SITUATII DEOSEBITE SE REACTIONEAZA BINE .

Unknown spunea...

acel domn ALEXANDRU de la ACMMR il face praf pe DOGARU spunand vrute si nevrute , darnu spune ca viitorilor pensionari li se calculeaza la un procent diminuat. acel procent care la magistrate este , este o idiotenie de toate partile , sa discuti o lege 33 anin si apoi sa on zapacesti intr-o ora .......

Huhu Rezea spunea...

Nu-i jgniti pe cei care sunt ultima speranta a nostra pt repararea abuzului tehnocratilor. Donnul senator s-ar putea sa citeasca aceste articole dupa ce a fost sesizat

Liviub spunea...

In tara noastra, pentru care am jurat de mai multe ori, se poate face greva fiscala? Se poate initia reglementarea? Sau numai CEDO...

emanuel spunea...

...Huhurez ... tu ce ai ? nu cumva vrei sa-l pupam in cur pe Domnul senator Obreja ?... ,,nu-i jigniti pe cei ce sunt ultima speranta " ... , dar el ce mama dracului pazeste ? . ..nu el este presedintele Comisiei de aparare , ordine publicasi siguranta nationala din Senat ? El trebuia sa stie si sa ia masuri inainte de a ajunge la noi informatia despre ordonanta ! Sa intelegi si tu - noi suntem speranta , noi trebuie sa le luam gatul... daca trebuie , celor ce imcearca sa-si bata joc de munca noastra - nimeni altcineva ! ... pai papagalul asta ... pentru ce-i seful comisiei ...sa incalzeasca doar scaunul si sa se bata cu punul in piept ca-i sef ? Mai terminati cu prostiile si nu mai plecati capul in fata unora cu functii ... macar de ati intelege ca tara asta nu mai este condusa din interior ...ci de afara !!! cei din interior joaca doar rolul... marionetelor pupincuriste !

Huhu Rezea spunea...

In unitatile din cele trei institutii a inceput o campanie de prelucrare a oronantei cu argumente care eludeaza realitatea.cica nimeni nu va pierde daca pensia poate sa ajunga la 2 procente peste baza de calcul, dar nuli se spune ca Omm este prevazut in alta lege si ca pensia iese mai mia decat cea pe L 164..alt argument forte , dar pt rezrvisti, este cuantumul mai avantajos, fara sa explice ca raman blocati la indexari si actualizari

Iulian Mareș spunea...

Te rog sa revii cu detalii asupra informatiei , intrucat eu nu prea inteleg ce spui!

Iulian Mareș spunea...

In legatura cu cu o campanie de prelucrare a "beneficiilor OUG 57/2015" te rog sa fii mai explicit... ce le poate demonstra? Oamenii aceia sunt retarzi?

Unknown spunea...

sa se aplice legea, in 2 ani se pot schimba multe

tigri2 spunea...

Vad ca va cam doare in penis,sau alte organe,in functie de sex,discutii sterile,indiferenta,dar o sa plangeti "in pumni" si o sa regretati ca nu v-ati implicat ,cand PARLAMENHOTII ,vor hotari ca toate pensiile militarilor,fraierii de serviciu, sa fie aduse la nivelul calculat de OUG 57,si sa se elimine "dreptul castigat" tot asa printr-o OUG
Daca banditii astia vor observa ca nu ripostam vor face si pasul asta,ei sunt convinsi ca nu avem sange in instalatie si ne shunteaza cat mai mult.

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Activii nu prea sunt interesati de o lege a pensiilor,,, asa ca accepta orice.
Si... daca unui neinformat pensionar ii spune presedintele de Asociatie ca semnalul oficial dat este ca nimeni nu pierde nimic...este litera de lege.
Nu m-au crezut pe mine cnd le-am spus ca prin Ordonanta li s-a luat aproape 30% din ce ar fi putut primi pe Legea 223 nemodificata.

Anonim spunea...

Toata lumea protesteaza impotriva guvernului Soros . Balegile militare stau ca momaile fara coloana vertebrala si se plang pe forumuri ca se pisa toti pe ei.Gretoasa si fricoasa rasa.Asta e purul adevar.

uber spunea...

Doar parerea mea.
Consider ca abordarea intr-o maniera rationala, bazata pe argumente legale catre institutia care poate rezolva problema este in acest moment, daca nu singura cea cu cele mai mari sanse de succes. Huhurez a abordat aceasta chestiune intr-un un mod prefesionist si cred ca e singura cale cu sanse reale de succes.
Indemnul la manifestatii nu are logica. Catre cine sa manifestezi si ce sa spui? Nu guvernul si nici parlamentul nu a initiat acea OG bagata la gramada cu alte normative.
Ca militarii sctivi nu fac nimic. Pai ce sa faca activii. Nu incercati sa transformati institutia intr-o armata de locotenenti Gheorghe, nu asta e rostul armatei si e foarte bine ca activii nu se implica. Daca un activ are o problema are la dispozitie institutia raportului conform legilor si regulamentelor. Eu consider ca un militar da dovada de mult mai multa barbatie si verticalitate urmand calea legala unde isi declina identitatea si problema care il framanta decat sa raga aiureli din mijlocul turmei.

uber spunea...

Parerea mea este ca acest OG este rodul frustrarilor unor oameni afectati de betia puterii, putere pe care acum nu o mai au insa gustul a ramas adanc intiparit in subconstient.
Singurul instrument pe care il mai au la indemana este manipularea si nu as baga mana in foc ca la mijoc nu ar fi si un pic de trafic de influenta.
Din declaratiile lor in mediul virtual acum ca se stie foarte clar cine a fost initiatorul acestei OG, fiecare poate sa traga concluzia, despre modul cum au reusit sa impuna acest OG, sa speram ca DNA-ul este suficient de curios. Nu este niciun secret ca sunt mai multe grupari care se lupta intre ele, noi fiind doar masa de manevra si fiecare poate sa hotarasca daca vrea sau nu sa faca parte din aceasta masa.
Am sa dau un citat din partea celui mai nou candidat de leader care vrea "sa fie bine ca sa nu fie rau":
"Chem lângă mine toţi militarii care vor să lupte pentru drepturile militarilor indiferent de grad şi funcţie."
Eu as traduce asta cu:
"O sa muncim de o sa va ia dracu".
Atat timp cat acestor persoane sub acoperamantul unor organizatii cu nume de-a dreptul inofensive nu li se va interzice implicarea in viata institutiei sa va asteptati la tot felul de masuri generate de toanele lor si nu ma limitez doar la initiative legislative.

CEZAR spunea...

Emanuelle 1-2..lumineaza-ti fata ....???!!!

Anonim spunea...

Domnule Huhurez, aveti mare dreptate in ceea ce priveste faptul ca activii nu prea sunt interesati de o lege a pensiilor. Asa eram toti la vremea noastra. Fiecare tanar crede ca va trai vesnic, ca va putea sa-si sustina traiul din venitul pe care il va avea oricum.
Noi, postacii de pe acest blog, avem experienta recalcularilor, calcularilor dupa alte formule, revenirilor la legi si norme anterioare care s-au anulat la scurt timp, traind in nesiguranta, la bunavointa unor decidenti care habar-n-au ce dezastru produc.
Eu am 16 decizii de recalculare a pensiei, cu mari diferente de la una la alta, sunt satul de contestatii la care nu raspunde nimeni, de multi bani dati la avocati fara nici-un rezultat, de procese in care am fost umilit, pur si simplu.
Sunt bolnav, nu pot participa la un eventual protest in strada.
Astept o stabilizare a LEGII, sunt satul ca la fiecare 3-4 ani sa-mi fie recalculata, reevaluata, revazuta si refututa pensia.
ASTEPT STABILITATE.
Activii vor fi si ei ca mine, daca ACUM nu reactioneaza.
Dar ei cred ca nu le va veni rândul, asa ca...

Anonim spunea...

Constat cu mare placere ca de ceva timp a aparut printre noi un postac, "Equilibrium"
care macar stie Limba Romana.
Asta nu inseamna ca sunt atent la greseli gramaticale sau ca nu sunt de acord cu ideile altora.
Dar in comparatie cu postarile "Eufrosinei" sau mai ales ale lui "maiag" asemenea postari sunt ca un pansament pentru cei care gandim in Limba Romana.

Huhu Rezea spunea...

@Cezare
Scrie tu pe bloguri ce ti-au trimis pe mail aia de la Asociatia de rezervisti, in special ca pensia va ajunge la 102% pentru cei cu OMM claasa I.
Dar, de la 01 01 2016 pensia in plata iti va ramâne blocata la indexari si actualizari pentru ca este mai mare decât cea din Ordonanta data de cei carora acum le faci servicii.
Blocate vor fi si pensiile in plata in prezent , in cuantumul stabilit pe Legea 164/2001, potrivit Legii 241/2013.
Mai judeca si cu teasta ta!

Huhu Rezea spunea...

Hei, dupa termenele date comisiilor de Secretariatul Senatului si dupa evitarea Comisiei de Aparare, se pare ca inca de ieri se dorea sa se dea votul pe aceasta lege de aprobare a OUG 57.
Lipsa de procedura cu Comisia de Aparare vad ca a dus la amânarea depunerii Raportului de Comisia de Buget, Finante.
Probabil, se asteapta o noua sedinta a Biroului Senatului pentru a fi sesizata si Comisia de Aparare.

totoiany48@gmail.com spunea...

Dle.HUHU DACĂ AȚI REUȘIT SA AVETI O PUNTE DE LEGATURA CU DOMNUL SENATOR VĂ ROG , DACĂ SE POATE SA O FRUCTIFICATI.
SUPUN ATENTIEI DVS.URMATOARELE:
1.BAZA DE CALCUL SA CUPRINDA VENITURI SIMILARE CA SI LA CELELALTE PENSII ,, SPECIALE,,
2.PROCENTUL DE LA CARE SE PLEACA SA FIE SIMILAR CU CEL DIN CELELALTE PENSII ....
3.PENSIA SA REPREZINTE ACELASI PROCENT DIN BAZA DE CALCUL CA LA CELELALTE .....
DIFERENTIEREA PENSIILOR INTRE DIFERITE CATEGORII SE VA REALIZA DIN DIFERENȚA VENITURILOR.
UN OFITER NU VĂ EGALA PENSIA UNUI MAGISTRAT DEOARECE SALARIUL MAGISTRATILOR ESTE F.F.MARE ÎN COMPARATIE CU SOLDA OFITERULUI.
ROG SA PREZENTATI ÎNTR - O NOTA DE PROBLEME D LUI. SENATOR , DUPĂ O PRELUCRARE A CELOR PREZENTATE.
MULȚUMESC.

Unknown spunea...

anonym.lasa-te de aprecieri , aici se discuta teme seriase,nu se fac analize gramaticale sau literare sau in ce limba ne exprimam , aasa ca mai bine vino cu mva in ajutorul dlui huhu care este asa de amabil si ne ajuta in lamurirea ubei problem asa de spinoasa , dl maiag sau ,,,eu .. ne exprimam cum putem asa ca termina cu tampeniile

Unknown spunea...

Tehnocratii au o mica legatura cu Ordonanta. Si-au asumato si au pus-o in aplicare, doar. Conceptia a fost a altora, care nu prea au avut succes pe timpul elaborarii Legii 223. Incercarile de a critica Legea pensiilor militare sunt firave. In schimb ordonanta, se vede de departe ca e facuta "pe genunchi" si de oameni nepriceputi. Numai bunul simt ne face sa credem ca nu va avea viata lunga. Face din Lege harcea -parcea. Ce rost mai are art 108? Practic, din cei care cititi aici, faceti socoteala concret la situatia fiecaruia si sa vedem cui i se poate aloca un procent prevazut de acest articol. Daca erau destepti nu bagau si acest articol in limita pusa. Dar, cred ca cer prea mult cand spun "destepti". Prin 2010-2011 nu credeam ca o sa-mi fie dor de .... Oprea.

Unknown spunea...

Tehnocratii au o mica legatura cu Ordonanta. Si-au asumato si au pus-o in aplicare, doar. Conceptia a fost a altora, care nu prea au avut succes pe timpul elaborarii Legii 223. Incercarile de a critica Legea pensiilor militare sunt firave. In schimb ordonanta, se vede de departe ca e facuta "pe genunchi" si de oameni nepriceputi. Numai bunul simt ne face sa credem ca nu va avea viata lunga. Face din Lege harcea -parcea. Ce rost mai are art 108? Practic, din cei care cititi aici, faceti socoteala concret la situatia fiecaruia si sa vedem cui i se poate aloca un procent prevazut de acest articol. Daca erau destepti nu bagau si acest articol in limita pusa. Dar, cred ca cer prea mult cand spun "destepti". Prin 2010-2011 nu credeam ca o sa-mi fie dor de .... Oprea.

iceparu spunea...

Cu riscul de a fi injurat,si in special de cei doi crai de la rasarit,respectiv Blanosul si Sfarleaza cu fofeaza.Sa-l pupati pe Boc si pe Oprea pentru pensiile care le aveti.Ati injurat legea 164 si ati ras de noi cei care am pierdut, unii procente de 30%.Vedeti ce inseamna sa sapati groapa altuia?
Legea 223 cu modificari, i-a determinat pe activii cu intentii de pensionare sa se mai gandeasca.
Legea 223 asaza lucrurile in ordinea lor fireasca,adica nu va mai fi armata cu curul in sus.Daca se mentinea si procentul de 80% cu plafonare de 1oo% plus OMM,toata lumea era fericita,de la vladica la opinca.
Legea lui Boc a nenorocit ofiterii de la gradul de locotenent-colonel in sus ,indeosebi pe cei fara conditii(locotenent-colonel cu 28 ani real vechime,pensie ,net 2400lei,colonel cu real 31 ani vechime,3800 lei,general-maior cu 32 ani vechime,4200lei ) dar a avantajat subofiterii unii ajungand la pensii astronomice(.MM navigant ,pensie 6000lei,sef autostatie radio,pensie 3000lei,nu mai vorbesc de cei de la siguranta , telecomunicatii si politia de frontiera)
In ianuarie 2011 MM si subofiterii au venit alaturi de noi cei din sindicat iar cand s-au vazut cu deciziile ne-au dat cu flit fiindca toti au inregistrat mariri unele semnificative.Exemplu.MM intretinere MIG-,pensie 3800lei.Subofiter de la politia fluviala de frontiera de la 1400lei la 2500 lei.
Nu mai sunt membru sindicat pentru ca din motive independente de vointa mea nu am platit cotizatia fapt pentru care m-au exclus dar
Sa-i multumiti lui Dogaru si ai lui'In opinia mea cei ce au iesit pe legea 164 nu pierd si nici nu castiga.Iesim in strada si sigur vom iesi pentru ca toti suntem ofiteri superiori ,fosti sefi si comandanti si avem demnitate de militar si spirit de corp.
Spre stiinta."Nebunul" asta de Dogaru l-a determinat pe Dusa sa accepte sa primim medicamente gratuit.
Nu asteptati sa iasa activii fiindca nu se va intampla.Nici conducerea ANCMRR nu va misca.Mergeti la sindicat si cu sindicatul daca vreti sa obtineti ceva ,daca nu,nu.
Personal sunt multumit cu ce am si imi doresc sa fie lunga.Frustrarea m-a bagat in spital si imi ajunge.Va doresc succes.

Iulian Mareș spunea...

De mai mult timp trebuia ca norma de hrana sa intre in salariu si sa se impoziteze, la fel si:
- norma de echipare
-sporurile, idem, mai ales ca exista si o recomandare UE ca sa se imbunatateasca conditiile de munca, intrucat nu cativa lei te fac mai sanatos!
Si asa este o prostie modul cum se aplica sporul de radiatie..... daca ai salariul mai mare, iei mai mult, parca unul cu salariul mai mic, in aceasi unitate de timp, se expune mai putin!

mikidutza spunea...

Dupa ce am citit cu atentie comentariile pe acest subiect cat si pe cele de dinainte am constatat ca cel mai rational si rezonabil gandeste colegul nostru Equilibrium. Cu o directie de actiune de a iesi in strada dupa modelul oierilor, ne-am descalifica. In primul rand nu putem strange in capitala o masa de oameni atat de mare incat sa conteze, si daca reusim sa ne adunam ceva nu avem logistica necesara ducerii actiunilor revendicative in timp. De asemenea ne lipseste un comandament de organizare a actiunilor. Parerea mea este sa cautam o cale legala in justitie (contencios administrativ, sau alta forma). Sa se stabileasca un model de cerere de chemare in judecata pe care sa-l putem folosi si apoi sa popularizam intre camarazii cei mai apropiati pe care putem sa-i contactam (2,3,4,... sau mai multi)si sa inundam tribunalele judetene si de sector cu cat mai multe cereri in contencios.Acolo unde se pot constitui grupuri care pot plati un avocat sa facem si cheltuieli in masura posibilitatilor. Apoi vom tine legatura pe blogurile acestea pentru informare si stabilirea directiei/directiilor ulterioare de actiune. Daca vor depune cerere de chemare in judecata 20.000-50.000 de oameni nemultumiti guvernantii isi vor da seama ca militarii in rezerva/retragere sunt hotarati si, in consecinta,vor face pasul inapoi. Eu cred ca este o cale mai inteleapta decat aceea de a ne aduna si manifesta sub diverse centre de comanda, si cu obiective diferite, si sa ajungem la incaierari cu colegii nostrii jandarmi. Aduceti-va aminte ca in 2011 nu au contat prea mult miscarile de strada atat cat au contat actiunile in justitie.

A.Mărăşteanu spunea...

Domnule Huhurez, recitind OUG 57, constat cu surprindere ca potrivit Art 14 (2),pensiile militare in anul 2016 nu se indexeaza cu 5% ci "Prin derogare de la prevederile art 59 (1) din Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat se MAJOREAZA cu 5%! Cum poate fi interpretata aceasta prevedere?

Unknown spunea...

Domnule eu nu inteleg un lucru elementar! Au voie sau nu au voie sa modifice o lege organica printr-o orsonanta? eu stiu ca nu. Acesti oameni straini de tara faceau la fel si la Bruxelles?

Unknown spunea...

Domnilor nu inteleg un lucru. Este constituntional sau nu sa modifici o lege organica printr-o ordonanta de urgenta? acesti straini de tara faceau la fel si la Bruxelles?

Huhu Rezea spunea...

@Mircea
Pentru ca procentul de 5 % este mai mare decât cel de indexare, rezultat din calculele indicate in art.59 pentru anul 2016, noul guvern a zis ca a facut o derogare si l-a numit majorare.
@Mocanu
Nu ar prea fi constitutionala, dar nu este prima OUG care s-a dat in ultimii 12 ani, de când s-a modificat Constitutia, pentru modificarea unei legi organice.
De regula, neconstitutionalitatea procedurii de modificare a legii organice se acopera prin votarea in Parlament a Legii de adoptare a Ordonantei, lege prin care Ordonanta poate fi respinsa in totalitate sau modificata.
In cazul nostru ar fi de dorit modificarea art. 40 din Ordonanta in care:

1. La art. 28 din Legea 223 sa se prevada baza de calcul ca fiind media a 6 solde lunare brute din ultimii 5 ani de activitate, in concordanta cu art. 31 in care se reglementeaza contributia individuala a militarilor la bugetul de stat : „baza lunară de calcul a contribuţiei individuale o reprezintă solda lunară brută/salariul lunar brut”. Doar se reglementeaza pentru viitor, nu?
2. La art. 29, ori se revine la procentul de calcul de 80%, ca la toate pensiile speciale, de ce sa fie discriminati militarii, ori, daca se mentine procentul de 65% sa se prevada ca se acorda 2% pentru fiecare an care depaseste vechimea cumulata de 25 ani, fara a putea depasi 100% din baza de calcul .
Fara 2% pentru fiecare an peste 25 pensiile recalculate vor fi mai mici decât c ele calculate pe Legea 164/2001, aflate inca in plata la cca 20 000 de disponibilizati, beneficiari ai Legii 241/2015.
Pentru cei care au vechime cumulata mai mica de 25 ani vor primi o pensie proportionala cu numarul de ani lucrati.
3.Art. 30 se elimina, fiind cel mai problematic. Plafonul se ridica la 100% in art. 29.
4. Art. 108 se readuce la formularea initiala din lege.
O alta reglementare va naste o multime de procese in instante pentru valorificarea integrala a vechimii cumulate( activitate in conditii speciale si alte conditii de munca precum si stagii prestate dupa pensionare) si a sporului pentru pensia suplimentara si ridicarea unor exceptii de neconstitutionalitate pentru nerespectarea principiului egalitatii.

Dan B. spunea...

As fi curios sa aflu in ce calitate a ajuns Dra Emmanuelle prima in strada, la Timisoara! Ori ca revolutionar, ori ca executant al ordinului, caci presupun ca nu la "facut trotuarul".
Avem destui colegi printre noi, care pot fi veritabili CEO al unei structuri asociative concurente ANCMRR si SCMD, insa-i bun unul cu notorietate, care, prin credibilitate sa coaguleze rezervisti proveniti din toate structurile militarizate. Ba chiar as fi in stare sa-l consiliez, la nevoie, insa nu cred ca pot oferi mai mult (deh, lipsa de notorietate si varsta, care imi impune restrictii,...).
Pana una-alta, chiar daca nu-i agreez pe Dogaru&Pricina, dar nici pe "elefantii" din conducerea ANCMRR, apreciez ca o alianta conjuncturala, pe obiectiv clar precizat, intre membri SCMD si independenti, ar fi de bun augur, cel putin la protestul din 28-30.12.2015.

vio57 spunea...

Stimati colegi voi vedeti ce se discuta la A3, despre pensiile primarilor, pensiile militarilor sunt puse pe aceiasi linie cu cele ale magistratilor, ale pers. aeronautic, ale diplomatilor. Realizatorii emisiunilor de acest fel nu sunt la zi cu ce se intampla cu pensiile militare. Care aveti cunostinte printre acestia si sa-i informati ca dezinformeaza cu televizorul si e o manipulare de joasa speta.

Dan B. spunea...


Cred ca protestul stradal al militarilor rezervisti, dar unul de amploare (tare mi-e dor de un nou "24 ianuarie 2011"!) ar avea reverberatii si dincolo de granita, astfel incat ar fi posibila o eventuala presiune externa a colegilor de dincolo, prin intermediul guvernelor lor, asupra "tehnocratilor" lui Iohannis.
Personal, cred ca asociatiile militarilor din statele membre NATO, dupa un protest bine organizat si desfasurat aici, receptat cum se cuvine dincolo, ar avea mai multa inraurire asupra maimutoilor de la Cotroceni si Victoria, pentru anularea pct 40 din OUG 57/2015.
Equilibrium spunea ca ar fi mai nimerita o multipla actiune judiciara in instantele tribunalelor, insa ii aduc aminte ca, in 2012, s-a recomandat magistratilor uniformizarea sentintelor privind cauza pensiilor militare, ceea ce s-a si intamplat, motiv pentru care, de la acea data, s-a pierdut pe linie in justitie. Iar cum, din punctul meu de vedere, recomandarea ICCJ functioneaza si acum, ca precedent judiciar, reusita-i moarta.

iceparu spunea...

Huhurezule@,ai perfecta dreptate,dar astia nu inteleg ca sunt tari de cap.Sunt pana acum niste simpli latrai./Ramane sa dovedeasca ca nu este asa. Ce naiba sa faca in justitie.Incepand cu 2011,ne-am tot judecat cu Boc si degeaba.Am tocmit avocati renumiti si ce crezi?Au trimis sa ne reprezinte avocati stagiari pe care tot noi trebuia sa-i invatam.Le-am umflat buzunarele degeaba cu bani.Nici la CEDO nu am reusit ceva.Fofaitul ala de-l voiau liberali prim-ministru a cerut sefilor de sectii din tribunale ca judecatorii sa nu ne dea castig de cauza.Asta o stiu din surse sigure.Fa-i sa inteleaga ca succes avem daca iesim in strada concomitent cu presiune pe parlamentarii care au initiat legea 223.Determina-i sa se alature SCMD,si nu sa stea cu mana la blana nevestii.Daca nu reusim vom fi permanent cenuserese.Desteptii astia trebuie sa inteleaga,ca Dogaru si ai sai fac un efort din spirit cemaraderesc.Transportul costa enorm si se deduce din cotizatii .Trebuie sa inteleaga ca nebunii aia de la sindicat pot sa rezolve ceva numai daca li se alatura.Cu cat suntem mai multi cu atat mai bine.Trebuie sa dovedim ca,contam.Asta inseamna voturi.

mikidutza spunea...

D-le H nu inteleg de ce in proiectia dvs. inlocuiti o limitare (85%) cu o alta limitare (100%). Credeti ca se elimina egalitarismul, cum spunea Equilibrium sau discriminarile dintre pensionari? Sau doar miscsoram numarul lor? Mai are vreo importanta daca principiul discriminatoriu ramane? Sau doar trebuie sa ramanem in tiparul pensiilor speciale? Observ ca adoptati principiul cam cand este favorabil intereselor personale (100%). Cand nu mai este favorabil, vociferam impotriva lui(85%). De ce n-am sustine inlaturarea oricarei limitari a bazei de calcul? Nu este mai corect sa primeasca fiecare valoarea exacta conform cuantumului soldei, vechimii si conditiilor de munca, fara nici o limitare? Daca legea are ca produs o singura discriminare prin care doi militari cu aceeasi situatie juridica si conditii diferite primesc aceeasi pensie, eu cred ca legea este stramba.

emanuel spunea...

... vad multi viteji pe aici , dar totusi este bine ca si fosilatii gandesc pozitiv. Pentru Buzescu - se vede ca ai vizionat asa zisa Revolutie la Tv. sau ai citit prostiile scrise de Cartianu ... ia si te documenteaza cine sunt primii ofiteri iesiti in strada in 16 dec 1989... de ce , unde au iesit , ce au facut, cine ia trimis , ce ordine au primit , de la cine , daca le-au executat sau nu , cati civili au salvat , unde , cum ... si o sa inveti si tu putina istorie ... poate o sa descoperi ca am fost si initiator CADA ... tot ce trebuie sa stie un militar ...si ... poate ii spui si lui Cezar. Pentru necunoscatori si viteji - singurul lucru de care le este frica guvernantilor , parlamentarilor ... puterea ...este ,,frica de a lua bataie la propriu " ... o sa radeti de mine , dar acesta este adevarul !!! De nimic nu le este frica ,fiindca intr-un mod sau altul le au subordonate. Daca doriti sa realizam ceva cu adevarat - nu se poate la ora actuala decat cu activii - militari , politisti si jandarmi !!! Altfel putem sa latram la luna si un an ... in fata Guvernului !!! Se vede ca nu ati invatat nimic - la masuri radicale se raspunde cu actiuni radicale ! Daca actionam fiind imbracati toti in tinuta militara , ordonat in organizare specifica - condusi de o filiala a lui Dogaru cum este cea de la Pitesti sau Curtea de Arges ... nu ca o turma de civili dansand ,, PINGUINUL " - se poate obtine ceva , altfel este o uratura de anul nou data in fata unei cladiri goale. Faptul ca s-au cerut aprobari si se face pe 28 dec. suna a nereusita sigura, fiindca toti de la putere sunt in vacanta si vor sta cu laptopul sau tableta in mana ...in tari exotice cu nasul intre cracii unei secretare cu zece clase ....si vor rade de noi ca facem galagie in fata Guvernului.De aceea nu-mi place ..la cati mari comandanti de osti va dati - nu sunteti capabili sa faceti o strategie de reusita , sa riscati si sa castigam ceva ...nu numai praful de pe toba. Daca nu se actioneaza radical ...si se lalaie cu mentalitate de Eqilibrium , mai bine stam acasa !!!

Iulian Mareș spunea...

Acum 2-3 ani militarii activi din Belgia au iesit in strada protestand pentru masurile dure de reforma si nu au fost repercusiuni!
Soarta sgp este dramatica....norma de hrana reprezinta1/2 din venitul net/luna si guvernantii stiu bine asta!
Practic ei reprezinta trupa, executia! Si nu au nici bani pt haine si nici OMM, dar sunt asimilati cadrelor....cum vine asta? Asimilati, dar fara drepturi?

tigri2 spunea...

PENSII MILITARE ,ODIOASA OUG 57 / 2015

Auziti motivare pentru modificarea legii 223 / 2015 :"datorita faptului ca nu se pot calcula unele venituri ,am venit cu unele amendamente" Despre ce amendamente este vorba?Acele venituri care i-au fi deranjat la calcul au fost taiate-pur si simplu.Pai daca nu i-a dus capul sa le calculeze de ce nu au apelat la punctajul lunar conform L263/2010?
Chiar si ANCMRR,care tot timpul a fost impotriva unor drepturi pentru pensionarii militari ,s-a alaturat SMGului ca sa ne "altoiasca".Eu sunt membru al aceste organizatii subversive si am cerut convocarea adunarii generale s-o lamurim ,daca nu am sa-mi dau demisia si am sa influentez si pe altii s-o faca.

tigri2 spunea...

***Emanuel,subscriu, bine punctat,dar ,intentionat se iese pe 28 ,pentru a estompa entuziasmul unora si a stinge ura. iti spun sigur asta.Sunt vanduti cu totii,niste "Iude" ordinare.

uber spunea...

@Iulian Mares
Restrangerea unor drepturi, printre care si dreptul la protest este reglementat de Constitutia Romaniei. Citeste Art. 53. Legea 80 este statutul cadrelor militare, statutul SGP este Legea 384.

Huhu Rezea spunea...

@michudutza
Limitarea la 100% din baza de calcul este rezonabila si este consacrata in toate legile militare din ultimii 70 de ani, model dupa care, in post comunism, a fost copiat si de beneficiarii privilegiati ai pensiilor speciale.
Sunt putine situatiile in care vechimea cumulata a unui militar poate depasi 56 de ani ca sa nu mai aiba loc, pâna la 100%, si sporul de 9% pentru pensia suplimentara.
Daca vrei egalitate pâna la capat, se poate scadea procentul de pornire de la 65 la 60% si astfel s-ar putea realiza si dezideratul tembel al initiatorilor de a stopa activii sa nu mai dea buzna la pensionare.

Dan B. spunea...


@Emanuel:
Repet intrebarea, ai iesit in strada la ordin sau ca "revolutionar"? Caci, mai ales dupa ce ai precizat ca ai fost initiator CADA, induci impresia infratirii cu civilii din Pta Operei.
Iar cum, conf. propriei afirmatii ("pe mine m-au vazut muti la vremea mea, pe verificate !!!") se prefigureaza a fi fost un "Adonis" al orasului de pe Bega, ...
Si da, ai dreptate, in dec '89, stateam la "patul" de la "Marriott"-ul din Otopeni, vizionand la un TV, cu ecran urias, filmul "Emmanuelle si ispravile lui in cada".
Reiterez, actiunile in justitie si abordarea diplomatica a guvernantilor sunt sortite esecului. Pe de alta parte, este evidenta tardivitatea protestului la adresa guvernantilor (deja plecati la Revelion), insa imi pun speranta in reactia asociatiilor de pensionari militari din tarile-membre NATO, caci nu ma indoiesc ref la preluarea stirii si imaginii din Pta Victoriei de catre televiziunile straine.
Si, totusi, eu mizez pe o reeditare a marsului din 24 ian 2011, mie fiindu-mi indiferenta persoana/asociatia care isi asuma organizarea lui; cert este ca impactul de imagine, cu siguranta, va provoca "valuri" la "licurici", incl in palatele lui Iohannis si Ciolos, .

uber spunea...

@emanuel
Domnule va vad foarte vehement si nu inteleg de ce. Eu mi-am exprimat o opinie si am subliniat asta de fiecare data. Raman la credinta ca o abordare echilibrata si rationala are sanse mult mai mari de reusita decat una emotionala, nu trebuie sa va insusiti aceasta credinta a mea, puteti sa protestati oricand doriti. Daca tot ajunteti la proteste imbracati toti in tinuta militara, ordonat, condusi de o filiala a lui Dogaru si nu aveti de gand sa danasati pinguinul, ma intreb eu, o sa executati intoarcerile de pe loc si din deplasare? Imi place cum ati precizat "filiala a lui Dogaru".
Vedeti ca exista reglementari referitoare la portul tinutei militare, sa nu va treziti cu ceva dosare penale.
Dar ce veti solicita cand ajunteti la Parlament si cui? Ce veti face daca femeile de serviciu va vor primi in audienta? Probabil doar ele vor fi in Parlament.
Dar daca vreo fetita cu un coeficient de inteligenta de peste 130 de la un post TV va baga microfonul in fata si va intreba suav "Cat e pensia dvs acum si cam cat v-ar multumi?", care ar fi raspunsul? Cum ati hotarat sa va protejati de incercarile de capitalizare politica si de imagine a protestului de catre grupurile de interese, care cu certitudine vor avea oameni acolo, oameni bine pregatiti in astfel de actiuni.
Ati vazut cum au descoperit un CI-ist chiar in biroul lui Tariceanu la protestele ciobanilor? Oare nu se doreste acest protest doar ca sa se incheie o data pentru totdeauna aceasta speta?
Sunt multe intrebari pe care trebuie sa vi le puneti cu atat mai mult cu cat folositi cuvinte maximale cum ar fi "radical".
Eu raman totusi la ideea de echilibru si ratiune si culmea nu sfatuiesc pe nimeni sa faca la fel.
Cu respect.

Huhu Rezea spunea...

@Iceparu
Chiar din titlul articolului prin care am anuntat mitingurile organizate de SCMD am propus participarea la ele dotati cu ustensila TEHNO-CRATITA.
Cititorii nu au prea avut reactii la propunere.
Nu conteaza când sunt organizate mitingurile. Important este ca prin participare masiva ele sa atraga atentia presei si sa nu fie acoperite de alte evenimente mediatizabile.

uber spunea...

@Huhurez
Prin scadera procentului de pornire de 65 la 60% rezolva numai o parte a discriminarii si anume fructificare integrala a vechimii. Pentru a elimina definitiv discriminarea, un procent corect ar fi 51% daca luam in calcul si procentele de la pensia suplimentara. Asta ar insemna condamnarea la foame a multora din cei cu vechime mica, de aceea eu inclin sa cred ca abrogarea legii 223 si crearea uneia noi pe un principiu specific pensiilor, nu de restrangeri fiscal-bugetare ar fi solutia optima.

Unknown spunea...

sa iti abroce tie ceva din cap. nu aplicarea legii , ea poate totusi fi imbunatatita pe parcursul celor doi ani . nu va ganditi ca sant military care acum sant in rezerva , nu au pensie , dar de la 1 iamn 2016 .ar putea sa aiba o pensie aia care o fii . asa ca lasa idea asta cu alta lege ,ca nu o sa mai vezi alta lege ..

Huhu Rezea spunea...

@Equilibrium
Nu te prea pricepi la aritmetica.
65% este pentru 25 ani vechime. Pâna la 91%, ca sa fie loc pentru 9% pensie suplimentara, mai sunt necesari inca 26 de ani vechime, deci o vechime totala cumulata de 51 de ani.
Pornirea de la 51% ar necesita 65 ani vechime cumulata, ca sa ajunga la 91%, greu de atins.

Anonim spunea...

http://www.in-cuiul-catarii.info/2015/12/18/o-plimbare-prin-cismigiu-10424#comment-39647

Bejan Ghiorghe spunea...

http://hotinfo.ro/gata-un-actor-s-saturat-de-nesimtirea-parlamentarilor-ce-decizie-radicala-luat/

Anonim spunea...

Mai bine sa nu mai dea pensie de loc si la pensionare sa dea o capsula cu cianura.Ca aici se va ajunge daca suntem lasi.

Anonim spunea...

Constitutia specifica si ca un OUG nu poate modifica o lege organica. Guvernantii masoni pot incalca Constitutia ?

Iulian Mareș spunea...

Pentru equilibrum!
In instanta lt. Gheorghe/C. Turzii a castigat clar!
El a iesit la o manifestare civica si nu politica!
Citeste si nu invoca legi......
Si mai este ceva....atat timp cat majoritatea de aici se ascunde sub un pseudonim, uitand ca IP este unic, sau nestiind, despre ce vitejie vorbiti?

iceparu spunea...

CONTINUARE LA 17.12.2015,21.08.SUNT MILITAR AUTENTIC SI NU IMPOSTOR.GRADUL L-AM DOBANDIT PRIN MUNCA .AM SUSTINUT EXAMEN.PENTRU CINE NU STIE CA SA FII AVANSAT LA GRADUL URMATOR TREBUIA SA STAI CEL PUTIN UN AN PE FUNCTIA CORESPUNZATOARE GRADULUI LA CARE ASPIRAI.SA O LASAM BALTA CU PENSII SMECHERITE PE LEGEA 164. Pe legea lui Boc am pierdut 800 lei lunar si m-am angajat alaturi de cei ca mine in lupta sindicala.Recunosc ca nu am avut succese de renume dar tot s-a obtinut ceva.Guvernantii nu dau doi lei pe noi daca nu demonstram ca suntem o forta de care trebuie sa tina seama.Astia numai cand simt ardeiul iute la fund ne iau in seama.Sunt o serie de lucruri de bun simt care pot fi cerute.Poate va intrebati de exemplu.Dece numai unii au obligatii militare si altii nu?Dece militarii nu pot sa candideze la functii publice decat daca renunta la cariera militara?Dece la angajare pe functii de civili nu au prioritate membrii familiilor de militari?Dece copiii cadrelor militare nu au pioritate la urmarea institutiilor militare de invatamant?Legatura armatei cu poporul este zero.Pregatirea militara a populatiei este zero.Cazarmile sunt ca dupa bombardament.Totul este zero.Parca doctrina de aparare de dinainte de 1990 era mai coerenta ,nu?

emanuel spunea...

@ Buzescu
... vad ca pe tine te intereseaza mai mult cine sunt eu ...decat un mod real de actiune pentru a face ceva impotriva lichelelor de la putere ... ce-si permit sa ne taie din munca noastra. Daca vrei sa ma vezi intra pe Yutube si cauta : ,, ANUL O , ERA NOASTRA CADA ... proteste DiGi 24 "...o sa vezi cat de tanar si frumos eram acum 26 de ani ...si ... asculta cu atentie ce se spune acolo... ai ce invata ! ... unii am fost si retinuti dupa citirea ,, Apelului (de catre Durac la Tv. Timisoara)- facut pentru armata din Banat " ...dar , am ajuns si la Bucuresti... !!! am riscat totul ( libertate , cariera ... )si eram ofiteri activi . Poate invatati si voi ceva acum cand stati la caldurica cu paharul de vin in mana ... si comentati pe taste.

Anonim spunea...

Asa baieti mai scadeti si voi!!
daca vi se pare ca ceilalti n-au scazut destul.Mie nu-mi mai ramane decat sa va "multumesc" din postura de muritor de foame.....veti avea voi "fructificata" OMM SI PENSIA SUPL.pana la 100%si altii se vor tara pe la 70%.Cu ce va ajuta fructificarea daca ORICUM (indiferent de varianta)ajungeti si nici NU PUTETI depasi 100% ?
Amarasteanul disponilizat cu 15-16 ani si omm 10% + CN sau CD poate sa moara nu-i asa ??
Poate va mai ganditi,poate si 51% e prea mult si nu aveti voi loc de "fructificare completa"

Anonim spunea...

Scuzati dar comentul meu a fost destina@Eqilib....ora 09.56 EET

Huhu Rezea spunea...

In loc sa bodoganiti ca niste babe, veniti ofiterilor si subofiterilor cu propuneri concrete de amendamente la art.40 din OUG, pe care Comisile de Aparare sa le propuna in Senat si apoi in Camera Deputatilor.
Am expus mai sus niste propuneri de amendare a art. 28,29,30 si 108 si voi va pierdeti in discutii derizorii, ca pe blogul Potecarului. Va place sa va cititi numai pe voi?

R-26500 spunea...

@ Equilibrium. In concluzie, pana se implinesc cele ce spui tu, rezulta astfel:

- si ministra finantelor si Ciolos, trebuie sa fie obligati prin lege sa efectueze si ei stagiul militar obligatoriu in caz de mobilizare/razboisi, nu doar barbatii cu varsta intre 20-35 ani;
- mama lui Ciolos daca are sub 63 ani, sa fie obligata prin lege sa participe la razboi/mobilizare, la fel ca oricare pensionar militar cu varsta pana la 63 ani.

Numai dupa ce aceste lucruri se vor indeplini, trecem si la maruntisuri cum sunt calculele tale!

tigri2 spunea...

Sa se revuna la forma initiala a legii,iar legea sa fie corectata de specialisti pentru a fi practica fara a diminua baza de calcul sau veniturile calculabile. Iar la partea unde se spune ca este greu sau imposibil de calculat sa aplice valaoarea lunara a punctului de pensiesi atunci vom beneficia si de cei 5% ,cresterea din acest an.Chestia este ca sefii Armatei nu vor,nu ne vor multumiti.

Huhu Rezea spunea...

Tigri
Unele modificari ale legii erau necesare, dar nu la reglementarile de fond. Ei au profitatat de unele neconcordante pentru a micsora pensiile militarilor.
Pe lânga modificarile mentionate la art, 28, 29, 30, 108, as mai adauga reducerea termenelor de recalculare, de la 2 ani la un an, din art. 109 si 110.

CEZAR spunea...

Istoria SE REPETA ...!!
L-164..s-a dus drakul;ui pentru ca niste NEHALITI..nu au intrebat decat atat : Ba daca bagam aia si aia si aia ..MIE CAT IMI IESE ? Atat ..barosane ...!!
Super ..este f.Buna ...
Seful ..dar la prostime (peste 85%)...ce le bagam ..ca nu au aia si aia ....si le iese cam scurta ??
Da-i dreak ....ca este prosti nu stie ....
Acum la fel :
Baaa ..daca bagam asa tot ..tot de pe vremea cand lucram in uniforma la cooperativizare ...iese ..??
Barosana ..sefu ...
Bun da-i drumul...
Sefuu..dar ai de au dus Armata in carca ...nu au si pentru zambet ..spor ....
Da-i dreak ..ca ie prostisi nu ..stie ....
Ei uite ca stie si nu tine ..CIOACA....

vio57 spunea...

Si art. 108 din lege creeza discriminari intre militari privind acordarea sporului pentru contributie la pensie suplimentara. Sporul care se acorda la cuantumul pensiei de (3,6 si 9)%, pentru eliminarea discriminarii ar trebui acordat proportional cu nr. anilor cotizati. Pai este corect ca doi militari care au contribuit la fondul pentru pensie suplimentara unul 5 ani iar celalalt 14 ani si 10 luni sa beneficieze de acelasi spor de 3% la cuantumul pensiei.

iceparu spunea...

Au inceput baietii de bine sa bage strambe. E de bine.Rezulta ca au inceput sa ne bage in seama.Ar fi bine de stiut daca o fac din propria initiatva sau la ordin?De preferat la ordin.
Cu titlu informativ.stiti ce salariu are un judecator sau un procuror?Studii,facultatea de drept.Examen gen concurs pentru ocuparea functiei.Judecator la judecatorie(varsta =in jur de 35 ani).Salariu =7000lei.Presedinte de judecatorie(varsta =in jur de 40 ani)salariu=10000 lei.Salariile cresc exponential la tribunal,curte de apel.La Curtea suprema nici nu te poti uita.Daca nu ma credeti studiati declaratiile lor de avere ca sunt publice.



Huhu Rezea spunea...

@Cezar
De la tine nu astept propuneri. Tu esti multumit cu procentul de 65% si limitare la 85%.
@Viorel
Prea scrupulos esti! Auzi, sa imparti 3 procente la 10-15 ani!

Anonim spunea...

Pentru Iulian Mares
IP-ul nu este acelasi de fiecare data la toata lumea. Cei abonati la TELEKOM au IP fix numai daca platesc in plus ceva banuti (nu stiu exact cat). De exemplu, eu postez acum de pe un IP, dupa ce am terminat scot modemul din priza, il repornesc si, hopaa, am alt IP. Asta nu inseamna ca nu pot fi identificat, dar pentru un utilizator obisnuit este ceva mai greu.

Iulian Mareș spunea...

Mie imi place rau de unul Equilibrum, de pe aici!
Comenteaza cu art. din Constitutie, parca o tine langa taste! :-)
Tipule, ai consilieri?
Ceva, gen....adu Elena Constitutia!
Esti ridicol si te desconspiri....ai scris textul ce ti-a fost dat spre publicare, pe repede-nainte!
Retine....eu am un nume si un trecut solid!
Tu...? .....nimic!

Anonim spunea...

Da aia nu sunt sclavi ca militarii si sunt uniti

Anonim spunea...

Generalul Ciuca de la SMG o pozitie 'demna ''.Pozitia se numeste capra politica , cu capul bagat in nisip si cu curul rosu lasat afara.Dupa ce isi fac toti pokiticienii treaba cu el se duce si mai lucreaza la un OUG cum a locrat si la OUG 57/2015 ''Totul va fi bine ""vorba melodiei .Doar pentru ei.

Anonim spunea...

deci echilibrium ala cu 60% sau chiar 51% nu e prea echilibrat?? cum ziceam: nici n-a tinut mult/fo saptamana -doua cat domnul "echilibrist" a incercat "sa vada ce iese".....daca-i ordin cu placere nu-i asa domnuuu... "echilibrist"?
pun pensionarii botu' sau nu-l pun??

uber spunea...

@Don Corleone
Imi pare rau ca asta s-a inteles. Se pare ca am cazut in dizgratia patronului, nu mi-a publicat cateva comentarii lamuritoare. Nu vad cum as putea sa te conving ca nu imi doresc scaderea coeficientului de la care se pleaca. In conditiile in care OG 57 ramane in picioare mentinand plafonarea de 85% singura cale de a elimina discriminarile generate este coborarea coeficientului de la care se porneste. Atat si nimic mai mult.
Repet, nu doresc scaderea plafonului, nu sunt un ticalos.

iceparu spunea...

Maxim,sa-i uram lui Neacsu Marin ,plimbare placuta in cismigiu.Atat il duce capul,atat face.El traieste in alta lume.Filosof de doi lei.

Baltaretu Marius spunea...

Va rog sa semnati petitia. De asemenea popularizati aceasta petitie pentru a fi semnata de cit mai multi . Petitia este aici: http://www.petitieonline.com/petitie_impotriva_modificarii_l223_prin_oug

Anonim spunea...

Poate la un ONG ca tot e la moda de "futat"banii degeaba cu ONG-urile, ca doar stiti cu totii ca voluntariatul nu e gratis.
Sau credeati altceva??

CEZAR spunea...

@HUHU..
Cu102 % adunati ...nu numai ca sunt ..multumit ,dar imi este chiar si rusine ..
Am un activ pe scara ..daca imi bate asta la usa pe la 05 si zice : Nea Costica ..hai mergi la munca in locul meu ..ca mai stau si eu cu burta in sus ..ca am doar 100%...
Ce ma fac ...aaaaa...???

iceparu spunea...

Marin Neacsu IN CUIUL CATARII de "dragul" lui Dogaru isi propune plimbari in Cismigiu.Are el un dinte impotriva lui Dogaru si indiferent de rezultat Dogaru trebuie lichidat.Sa-l lichideze dar sa puna un alt nebun in locul lui.Pana acum nu a gasit un alt nebun.Avem nevoie de un nebun.Neacsule,spune si tu o prostie la un post de televiziune cu audienta nationala.

iceparu spunea...

Kis Viorel,sunt dator cu retractarea unei afirmatii.Gligor Viorel este membru al comitetului de initiativa al Partidului National "Pentru patrie".Intrebare -pana la urma v-ati inregistrat la tribunal sau ati renuntat?Din cate am observat Gligor este de echilibrat iar unii i-au apreciat modul de prezenta pe sticla.

uber spunea...

@Don Corleone
Mi-am recitit comentariul, in prima parte am scris cum se poate elimina discriminarea prin coborarea plafonul de 65% iar in partea a doua am scris ca in maniera asta cei cu vechime mica vor fi condamnati la foame si propun o alta lege pe alte principii care sa elimine astfel de probleme.
De unde ai tras concluziile alea?
Cat despre talentul de a descoperi "acoperiti", mai ai ceva de lucru.
Cu respect.

Iosif spunea...

Domnule Huhurez,

Nu credeti ca discutiile se concentreaza prea mult asupra procentelor si evita cifrele absolute?

Oare stie Premierul ca solda de functie a unui colonel care a parcurs:

- liceu militar
- scoala militara
- studii universitare de lunga durata
- cursuri post-universitare
- Colegiu de Razboi
- Colegiu de Aparare NATO
- este atestat pentru folosirea limbilor engleza si franceza in mediu international

este de 1085 lei (nu Euro), echivalentul salariului unei femei de serviciu ?

Dar mai stie domnul Premier ca gradul de colonel este onorat cu 355 de lei (doua cartuse de tigari spaga la doctor? )

Despre ce procente vorbim? 1%, 2%, 55, 65, 85,100% din ce?

Cred ca de aici ar trebui pornita discutia. Restul sunt componente aleatoare.

Intrebarea de fond este urmatoarea: cat valoreaza sangele militarilor romani?

Cu stima,

Anonim spunea...

@echilibru
Intr-adevar nu le am cu descoperitii sau acoperitii.si nici nu ma intereseaza.Nu am nimic de ascuns si incerc sa gandesc cu propria"capatana"...eu le am cu RAA si SLP...atat! daca stiti ce inseamna.
Cat despre restul va rog sa-mi acceptati scuzele,va rog.Scriam pe trei bloguri si am dat dovada de superficialitate in privinta dvs.
Cat despre procente de tipul star trek va rog sa va abtineti ca altii inteleg ca le dati idei
Eu am recitit a 2-a parte a coment-ului dvs si am inteles exemplul.Dar cred ca ar fi bine sa nu mai repetati asemenea exemple.Nu credeti ?

Anonim spunea...

@echilibru
Si eu mi-am cerut scuze in fata dvs dar nu apare postarea.....si mi-am tocit degetele cerandu-mi scuze.De ce nu apare?Nu stiu.

Mihai spunea...

Vasile deoarece mi-a plăcut as dori sa gasesti răspunsul in aceste versuri rascolitoare.
Sper sa ne ajute si Huhurez in a le publica.Le dedic si sorosistilor spre luare aminte.
Totusi armata trebuie sa rămîna pe veci armata ,scutul inarmat al acestui brav si incercat popor.


Vin colindatorii cum veneau o data, Leru-i ler,
Sa colinde tara asta minunata, Leru-i ler,
Dar li' gura arsa si li' ochii-n lacrimi, Leru-i ler,
Prea degeaba sange, prea degeaba patimi, Leru-i ler.

Gazdelor crestine sa-i primiti in casa, Leru-i ler,
Si cum se cuvine sa-i poftiti la masa, Leru-i ler,
N-i trimite Sfantul sa ne-ncerce mila, Leru-i ler,
Domnii maride astazi sa-si deschida vila, Leru-i ler.

Sovaielnic pasul, bratele plapande, Leru-i ler,
Tremurat li' glasul, nu stiu sa colinde, Leru-i ler,
Daca stau la poarta si nu zic nimica, Leru-i ler,
Domnilor de astazi sa v-apuce frica, Leru-i ler.

Muta-i intrebarea ce rasuna afara, Leru-i ler,
Au murit degeaba, ce ati facut din tara, Leru-i ler,
Tot in frig si foame, tot cu maini intinse, Leru-i ler,
Pe la porti straine ce le stau inchise, Leru-i ler.

Vin colindatorii cum veneau o data, Leru-i ler,
Sa colinde tara asta minunata, Leru-i ler,
Dar li' gura arsa si li' ochii-n lacrimi, Leru-i ler,
Prea degeaba sange, prea degeaba patimi, Leru-i ler.

Anonim spunea...

@cezar
Fericitule!!!(ca aluia de ia cazut ceasul in buda....banc)
Eu adun cu chiu cu vai cam 91%.....dar poate mai apar niste destepti sa mai scada cate ceva....ca la ei "nu se valorifica tot".si uite asa o sa ma duca pe mine pe la 70%.mishto nu??

CEZAR spunea...

Functia de colonel = 1085 lei ..????

Nu prea imi vine a crede ...

tigri2 spunea...

PARTIDUL NATIONAL PENTRU PATRIE ,este inregistrat la Tribunalul Municipal Bucuresti si are semnatura tuturor membrilor Comitetului de initiativa, inclusiv a mea.d-l Gligor a fost ales Presedinte ,iar eu in functia de responsabil cu relatiile PNPP cu mass media si celelalte organizatii,partide...Mult ne-am retras in spectativa ,fara a ne depune demisia.personal am fost dezamagit da slaba priza la posibili membri sau sustinatori ai partidului nostru,oamenii sunt dezinteresati ,cu toate ca noi avem un program destul de bun si de promitator,diferit de multe alte partide.eu nu vreau sa fiu ales,vreau doar dezvoltare economica, dreptate si ordine in tara,iar vinovatii,hotii,politihotii sa fie pedepsiti si sa li se confiste averile.

Huhu Rezea spunea...

@Iosif
Oamenii inteligenti inteleg mai multe din formule de calcul raportate la o constanta B decât din numere care consemneaza baza de calcul sau cuantumul pensiei unui individ.
Eu insist sa scot in evidenta care sunt diferentele, câstiguri sau pierderi, intre trei sisteme de calcul, legea 164/2001, Legea 223/2015 si OUG nr.57/2015
Premierul n-o stii cât este o solda de colonel, dar tembelii din comisia interministeriala care au redactat Ordonanta stiau si de aceea nu trebuia sa scada procentele.
Baza de calcul pentru un ins este cea pe care a avut-o in activitate, n-o mai poate schimba nimeni, Nu din baza creste pensia ci din procentele care se aplica bazei de calcul.

Anonim spunea...

Succes

Iosif spunea...

Domnule Huhurez,

Insist in mod respectuos pentru o corecta informare a factorilor de decizie privind valoarea reala a celor doua componente de baza care cuantifica competentele profesionale, responsabilitatile si palierul ocupat in ierarhia militara - solda de functie si solda de grad -.

Nivelul acestora trebuie comparat cu salarizarea omologilor civili - ca responsabilitati - in companii de stat sau private.

Dupa aceea se pot face analize si aplica etichete de "nesimtire" acolo unde se potrivesc.

Folosirea unei constante B cu mult sub nivelul responsabilitatilor si riscurilor asumate, chiar daca genereaza, ca in teoria jocurilor, evaluari in termeni de castig sau pierderi, prin valoarea lor absoluta devin ridicole, furtuna intr-un pahar cu apa.

Cu stima,

raul spunea...

Am fost la o intalnire cu niste activi!Unul documentat dupa o intalnire cu Ciuca :,,am obtinut tot ce se putea obtine pt armata''!Pana si ciobanii au obtinut mai mult !Cu asa comandanti ce naiba sa mai zici??!!

Huhu Rezea spunea...

@Iosif
Soldele de functie si grad, alaturi de alte componente salariale, alcatuiesc solda functiei de baza si solda lunara bruta.
Baza de calcul depinde de solda lunara bruta avuta in activitate, in lunile alese, in concordanta cu responsabilitatile si riscurile asumate in activitate. Dupa trecerea in rezerva este valorificata prin actualizare si cote procentuale variabile, dupa placul celor care guverneaza.

Mihai spunea...

cam asa stau lucrurile domnilor. La vremuri noi ,tot noi. Faceti-vă ca lucrati!
Tare de tot.
www.http://www.cotidianul.ro/fostul-capitan-de-securitate-marcel-vidreanu-era-deghizat-in-cioban-la-negocierea-de-la-senat-273191/

CEZAR spunea...

@D.C.
..cand ,,norocul " vine de la ..colegi si pretini ..ii tare mishto..!!!

Huhu Rezea spunea...

@tigri
Fostul CI-ist nu are voie sa fie si crescator de oi, adica cioban? In comuna sa natala, Vidra, Vrancea, oieritul este o ocupatie de baza.
Daca este asa priceput in organizarea de mitinguri, poate este si pensionar militar, si ar putea fi luat de Dogaru pe post de consultant la mitinguri. Mai stii? Daca asa poate ajunge la negocieri, chiar in cabinetul lui Ciolos?

uber spunea...

@tehnocrat
Doar parerea mea!
Domnule ati scris pe elita un comentariu, cred ca acest comentariu este esential pentru intelegerea situatiei de fapt.
Art. 53 din Constitutia Romaniei reglementeaza restrangerea unor drepturi. In activitate dvs ati fost supus unor astfel de restrangeri, in schimb statul v-a compensat acest inconvenient prin faptul ca pensia dvs este constituita din doua componente fata de ceilalti cetateni a caror pensie se constituie dintr-una singura. Mai precis atat pe L 263 cat si pe L 223 pensia dvs se compune din pensia rezultata din aplicarea 65% la solda bruta..... si nu mai continui, la care se adauga pensia suplimentara de max. 9%, adica acea compensatie pentru restrangerea temporara a unor drepturi, compensatie de care ceilalti cetateni nu beneficiaza. In Decizia 871/2010 a CCR, curtea s-a pronuntat in sensul ca, din cauza unor restrangeri de natura financiara, criza, etc. este constitutional ca aceste suplimente pot fi suspendate pe o perioada de timp, se mai considera constitutional si modificarea cuantumurilor. Pe aceasta speta consider ca nu este nimic de comentat, nu poti sa contrazici CCR, singura institutie abilitata sa interpreteze legile.
Invocarea unor procente mai mari sau mai mici ori faptul ca de suplimentul la pensie poti sa beneficiezi sau nu, nu se sustine pe o cauza pe care CCR s-a pronuntat deja.
In schimb aplicarea selectiva a acelorasi drepturi pentru persoane aflate in aceasi situatie juridica este discriminare iar curtea s-a pronuntat tangential pe aceasta critica:
"Curtea urmează a observa că măsura nu impune o sarcină excesivă asupra destinatarilor ei, ea aplicându-se tuturor pensiilor speciale, nu selectiv, nu prevede diferenţieri procentuale pentru diversele categorii cărora i se adresează pentru a nu determina ca una sau alta să suporte mai mult sau mai puţin măsura de reducere a venitului obţinut dintr-o atare pensie."

Speculand raspunsul prin ricoseu al CCR putem sa tragem concluzia, curtea nu agreaza sau considera constitutional un act normativ care aplica selectiv si discretionar drepturi castigate.
Cu alte cuvinte pentru reusita suspendarii sau modificarea OG 57 se poate aduce obiectia de neconstitutionalitate tocmai pe aplicarea selectiva, care creaza situatia de discriminare, de fapt cam singura care poate fi invocata.

Cred ca am lamurit si faptul ca atat dvs. cat si alte categorii "speciale" printre care si parlamentarii, beneficiati de anumite compensatii de care cetateanul de rand nu beneficiaza. Cuantumul compensatiilor este alta poveste dar nu este relevant.

Huhu Rezea spunea...

@@dezequilibrum
Dupa prostiile debitate in acest comentariu se vede ca nu prea citesti articolele de pe acest blog.
Mai omule, incepând cu anul 1968 toti salariatii din România platesc contributie de asigurare pentru pensia suplimentara si toti primesc pensie suplimentara, pentru contributia platita pâna la Legea 19/2000, aplicata incepând cu aprilie 2001.
Asa ca acordarea procentelor pentru pensia suplimentara nu este lasata la cheremul unor tembeli care se trezesc legiferind.
Curtea Coinstitutionala s-a referit la pensiile speciale care, intr-adevar, au doua componente:una contributiva, in puncte de pensie, si alta procentuala dintr-o baza de calcul.
Pensia militarilor nu cuprinde acest stimulent, nici pe Legea 263/2010

Anonim spunea...

Esti de la servicii de aburesti in halul asta ?

uber spunea...

@Huhurez
Tind sa dau mai multa crezare prostiilor din motivatia CCR decat prostiilor debitate de dvs.

Mihai spunea...

@ Huhurez
Mioarele adapate la APIA aduc venituri foarte frumoase. Transhumanta le face necostisitoare pentru proprietar deoarece unii chiar merg pe varianta fara nutret de vara pentru iarna. Tot timpul la păsunat ,mai putin conteaza pe unde. Pe pasunea de munte (oiritul traditional) nu afecteaza probabil proprietatile oamenilor .
La deal si șes de cînd localnicii au redevenit proprietari ,transhumanta nu ar trebui sa se mai faca ca pe vremea CAP-urilor sau IAS-urilor cind nu-i prea ingradea nimeni de la trecerea peste culturi,ba chiar la grîu era recomandat.
Ca sa poata face acelasi lucru acum localnicii descolectivizati care doar pentru beneficiile de la APIA si-au format turme de sute de oi ,nu detin pasune, cumpăra cîte un teren prin mijlocul holdelor si sub motivatia ca merg la terenul lor calca si distrug culturile si livezile oamenilor. Daca te dai la ei pun cîinii pe tine. Politia nu le face nimic ca zic ei nu-i clara legea??? si uite asa omul rămîne de paguba.
Pe unde mai este cîte un primar de treaba nu le da subventia pîna nu despagubesc la intelegere oamenii. Numai ca se iau de gît si cu primarii . Darmite ca se bat intre ei de se nenorocesc pentru zonele de pasunat.
Asta cu vînatoarea este doar de masca si destul de grava si asta ca fenomen.
La convorbiri domnul CI-st ar trebui sa accepte ca parte si țaranul invecinat pasunatului. Ș-apoi sa vezi atunci.Iar APIA nu trebuie sa le livreze banii pina cind nu dovedesc cu acte ca functie de cîte animale detin au si pasunat fara sa afecteze proprietatile oamenilor.

Unknown spunea...

dle h , eu vad ca rezistati inca la tampeniile unora, va rog sa rezistati si eu va multumesc mult

tigri2 spunea...

Mai smeakerilor,aviatorii,parasutistii,scafandri,au platit impozite grase(pana la 60%) pentru orele de zbor,incercari in zbor,aterizari,parasutari si scufundari iar acuma acesti idioti ni le scot din calculul pensiilor. Atunci sa-mi dea banii retinuti din impozite si sa ma lase dreaq in pace ,sa-mi dea pensie de izmanar ,asa cum doresc tovarasii din SMG, dar sa-mi dea si sanatatea si miile de ore de stres total,sau cei 25% din speranta de viata,in comparati3e cu ei ,care si-au titut dosul la scut de toate posibilele accidente si emotii maxime,inumane.

CEZAR spunea...

@T3.. basca faptul ca mulg si berbecii pentru a scoate branza mai ..aromata ....

Huhu Rezea spunea...

@dezechilibrat
Stii proverbul cu cela... care nu e si fudul, nu e...destul.
Suplimentul care se plateste peste pensia contributiva, in care este inclusa si pensia suplimentara( desteptule!) la pensiile speciale, se plateste de la bugetul de stat, nu din Fondul de pensii. De aceea a zis CCR ca este constitutional sa fie redus in vremuri de criza.
Potrivit acelei decizii a CCR, nimeni nu se putea atinge de pensiile militarilor stabilite in baza L 119/2010 sau 263/2010, pentru ca erau in intregime contributive.
Nu mai suntem protejati de acea decizie CCR, de la 01 01 2016, când pensiile noastre devin pensii militare platite de la bugetul de stat, cu exceptia pensiei suplimentare pe care, din punct de vedere juridic, o primim in baza asigurarii suplimentare pentru pensie suplimentara.
Fa si tu un efort si citeste articolul
http://www.huhurez.com/2015/12/baza-de-calcul-pensiei-nu-poate-fi-alta.html

pentru a te documenta cu istoricul contributiei militarilor pentru asigurarea de pensie suplimentara.
Aia care va dau misiunea sa combateti, nu va spun ca mai intâi trebuie sa va documentati?

uber spunea...

@Huhurez
Ati inteles ca cucu-n gura domnule, nu e de mirare ca Eufrosina v-a devenit sustinator fidel. Cititi partea a doua a comentariului si o sa intelegeti care e singura cale de modificare/abrogare a OG 57. Daca nu asta e obiectivul dati-i inaninte cu contencios administrativ si alte vrajeli.
Apropos, cei care mi-au dat misiunea sa combat sunt oameni educati si cu bun simt.

Anonim spunea...

Te intelegem .Ordinul nu se discuta se executa.Asa ai primit ordin sa minti si sa manipulezi executi (chiar daca esti si tu afectat).Fara stima.

Iulian Mareș spunea...

Equilibrum asta seama izbitor cu acel Fratila, de acum cativa ani!

Mihai spunea...

Nu vreua sa fac aprecieri dar constat ca dezinformarea pe lege si modificari le produce mult disconfort multora .
MApn ar trebui sa iasa prin comunicatori si sa lamureasca anumite temeri ale rezervistilor precum ca le scad pensiile.
Este evident prin reducerea baremurilor de la 100% +OMM la intervalul 65-85% + OMM că pensiile scad. Dar scad fata de ceva pe care nu l-am avut materializat in buzunar.
Daca simtirea ministerului ar fi sa iasa cu un comunicat (sau intîlnire cu reprezentantii asociatiilor,etc) reprezentative ,inclusiv sindicate) sa lamureasca ce sporuri ,indemnizatii ,prime ,etc se contabilizeaza in solda lunara bruta toata lumea ar fi lamurită pe loc daca fata de ce au in prezent în plata (pe L 164 sau 263)au cresteri sau descresteri.
Iar a manifesta pîna nu stii lucrurile astea , sa zicem ca merge doar pentru a reprimi procentul de 100 +OMM.
Daca parlamentarii nu au vointa va fi greu de intors o prevedere doar a unei ordonante privind masuri presupuse de austeritate fiscal-bugetara.
De regula daca nu ai de unde sa fundamentezi fondurile pentru ridicare la 100% greu de invins sistemul.
Ce face domnul Dogaru in strada înbîrligat cu societatea civila (care are si ia cerinte care rezolvate pot duce la negasirea fondurilor pentru ridicare la 100%) este doar un manifest impotriva nerespectarii procedurilor legale si nicidecum o rezolvare a problemei de fond.
Cred ca era mai corect ca pîna acum sa fi cerut si avut date concrete despre ce intra in solda bruta lunara. Si de aici încolo urmatorul pas.

Mihai spunea...



V-aţi bătut joc de lege şi de datini,
De şcoli s-a ales praful, vai de noi!
Popor român, periculos te clatini,
Declară acestor parveniţi război!

Nu mai avem nici fabrici, nici uzine,
De cât ne-aţi mai privatizat minţind,
A voastre buzunare gem de pline,
Românii gem de foame, suferind.

Pământurile toate-s de ocară,
Acum vreţi să le vindeţi la străini,
S-ajungem naţiune fără ţară?
Blestem pe capul vostru de haini!

Ascultaţi voi, vă spun pe româneşte:
Ar trebui să vă cuprindă teama!
Nu mai e mult, poporul se trezeşte,
Voi l-aţi belit, el vă va face seama.

iceparu spunea...

Tigrisorule,sunt de acord cu tine,pe ici pe colea dar nu prin partile esentiale.Sa-ti dea fratele meu cat poti sa duci ca nu-ti da de la mine dar nu pot sa nu remarc urmatoarele spuse de un elicopterist,fost instructor in ANGOLA.Prietene este adevarat ca domniile voastre aveati in unitate program de odihna?Fratele meu ,voi primeati hrana imbunatatita si gratuita in comparatie cu muritorii de rand?Voi primeati sporuri pentru orele de ridicare in aer? Este adevarat ca voua vi sa pus la vechime doi intr-unul ?.Deci,in cazul ca da, statul va recompensat pentru riscul suportat .Acum, chiar, ce riscati?In prezent dece tu trebuie sa fii cu doua perechi si ceilalti cu una?
Stimabile ,cu tot respectul,trebuie sa intelegi ca toti trebuie sa beneficiem de mai bine si ca nici unul nu e mai motat decat celalalt.

Iulian Mareș spunea...

Aveti un link.
Referitor la oug 57/2015
Daca accesati o sa vedeti ca doar comisia juridica da niste modificari gen bla....bla!
Celelalte comisii, pana acum 2, dau Favorabil pe banda!
http://www.senat.ro/legis/lista.aspx

Huhu Rezea spunea...

@Dezechilibrum
Prin acea Decizie, CCR a stabilit ca Legea 119/2010 este constitutionala pentru toate categoriile de pensii speciale, retinând ca reducerile cuantum au vizat partea necontributiva, acel supliment platit din bugetul de stat care nu intra in dre ptul la pensie garantat de Constitutie.
Referitor la pensiile militare, Decizia 871/2010 le ingroapa definitiv, prin constatarea:
„Mai mult, în cazul pensiilor militare, întregul cuantum al pensiei speciale se plăteşte de la bugetul de stat (a se vedea Legea nr. 164/2001).”
Concluzia este ca, pensiile militare fiind necontributive, legiuitorul poate interveni oricând sa le modifice cuantumul, fara ca militarii sa poata invoca incalcarea dreptului câstigat si a dreptului la pensie.

Anonim spunea...

Pai grupele de munca se platesc doar la pensie, atat.Cat priveste mancarea vrei sa manance fasole si sa zboare ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bun regasit, camarazi! M-am reantors din spital, bine sanatos, ceea ce va doresc si Dv, tuturor! Bine v-am regasit, Dle Huhurez, adminul acestei pagini! Acolo am aflat despre tragedia pensiilor militare, insa nu m-a intristat deloc vestea pentru ca eram resemnat inca de cand Iohanis & haita liberala au primit voturile masive ale multora dintre noi! Era de asteptat, anticipasem foarte bine ca se va produce si acest dezastru, dar cui sa ma plang si de ce? Care au votat aceasta banda de nelegiuiti ar trebui sa-si puna cenusa in cap, sa se bage in sac si sa taca din gura! Mi-a placut, la un moment dat, de Avyanic care a recunoscut ca l-a votat pe Iohannis si ca nu o va mai face in veci, dar consecintele raman! Aveam o speranta care mi s-a ruinat definitiv! Pe Dl Obreja il cunosc bine si a fost un mare luptator pentru pensiile militare, am comunicat continuu cat legea pensiilor se afla la aprobare in Parlament, si cred ca e unul dintre cei mai seriosi liberali si pare ratacit in randurile lor, si ca gandire, si ca atitudine! Parlamentul e cu noi, dar nu i se da impulsuri de la noi! Unde ne sunt hoardele de generali si colonei? Unde ne sunt combativitatea, hotararea si atitudinea de luptatori, invingatori si castigatori cu o vointa de fier? Suntem o adunatura de mamaligi afumate si latratoare la stele si nu suntem in stare sa ne organizam! Eu sunt prea mic pentru un razboi asa mare, iar cei cu stele mari si multe sunt indrituiti sa ia taurul de coarne, nu un prapadit ca mine care, desi sunt o hiena in carne si oase pentru drepturile militarilor, nu am disponibilitatile si gradele necesare sa ies in fata sa sfasii in carne vie! Unii mai il ia in derizoriu pe Olescu-Elita R26500, dar cel putin este un darz luptator si nu se lasa dat la intors, ii husuie si ia in raspar pe guvernanti,asa cum si adminul de fata o face cu mijloacele la dispozitie si cu paginile de fata sprijinindu-ne sa luptam virtual cu sacalii de pensii! Ar fi dezonorant pentru mine sa-i injur pe aceste fiare politice de mamuca si tatuca, dar un mumu, pipi si caca tot le-o dau in loc de cafeaua de dimineata sa le mai treaca din greata! Ce dreaku' altceva sa le mai fac acestor paduchiosi de perciunati sorosisti si masoni fascisti?! Sa le stea in gat masa de Craciun pe care le-o doresc pomana de inmormantare si sa poarte doliu la rever, iar Revelionul sa le fie clipa cand SMURD-ul sa-i culeaga de pe marginea soselelor bucati de prin copaci, ca pe ciuperci! Ii blestem sa nu apuce macar o clipa din pensiile speciale si umflate ce si le-au votat, iar tehnocratilor de mare cacat sa le naparleasca perciunii, sa le cada sortulelele de pe cuculete si sa le arda in flacari mistuitoare bancile in care isi tin conturile alea secrete si obtinute din jefuirea si tradarea poporului roman! Amin si Aleluia.

Mihai spunea...

anonim
Cît timp politicienii nostri merg la vremuri tulburi pentru ei pe principiul aruncați-ma lupilor și promit că ma voi intoarce seful haitei,iar justitia nu prevede reguli clare ca asemenea specimene sa mai tropăie la pupitru este greu de anticipat ce vine peste noi.
Posibil chiar ca pilotii sa urce la manșă cu fasole la borcan servita pe prelata sub aripă cu casca agatată în tubul Pitot.

iceparu spunea...

Tigrisorule,fac haz de necaz.Las-o mai moale in tratarea colegilor si nu te mai bate cu caramida in piept ca altfel o iei peste gura.Nici unul nu suntem mai altfel.Toti suntem la fel.Vezi dece ei,aia,ne-au tras-o?Si o s-o ne o mai traga daca continuam sa ne certam intre noi.Pe 28 la Bucuresti cu ranita in spate.Tu poti sa vii si cu helicopterul.Ia-l si pe Ghita cu tine.

Mihai spunea...

@ anonim
mai bine cu un tun !

tigri2 spunea...

Citind multe dintre comentariile de aici,fara continut, de altfel ,imi vin in minte versurile"in lumea asta prost facuta...".Doamne cat adevar. va rog eu, priviti-va in oglinda si nu va mai bateti cu pumnii in piept precum goriloii.Inchipuiti-va ca nu va adresati unor copii retradati ci unor foste cadre militare,cu ceva mai multa bruma de cunostinta decat vulgul din care unii dintre noi,fac parte. fiti mai condescendenti si mai responsabili in discutii,nu mai spuneti atatea prostii pe cmp,aici este vorba de dezbateri nu de forte si se masoara in idei bine gandite nu in kg de vorbe / cmp.Sarbatori fericite, viata lunga cu sanatate si sa le "luam" pensia inca o jumatate de secol de aici inainte! Doamne ajuta!
Cucuvaie ,te rog mai publica din ce spun ,nu mi le arunca la cos,pe banda rulanta,oricum eu nu sunt si nu voi fi dintre cei ce te "periaza si-ti canta in struna" mie imi place corectitudinea ,realitatea si analiza pertinenta! Multumesc(Hu,Huu,Huuu).

uber spunea...

@Huhurez
Fantastic, v-ati prins pana la urma. Pai eu ce dracu am scris, curtea a spus clar ca modificarea de procente, drepturi patrimoniale, cuantumuri etc. nu pot fi considerate ca neconstitutionale in momentul in care guvernul invoca constrangeri financiare, criza economica si care or mai fi. E clar pana acum. In schimb curtea a mai spus in motivatie ca aceste modificari nu s-au facut selectiv si nu prevad diferenţieri procentuale, asta a fost cauza pentru care considera criticile neindreptatite. Deci logica ne duce la faptul ca CCR nu agreaza aplicarea selectiva a unor norme cat si diferente procentuale, exact ce face OG 57. Atacand la CCR OG 57 nu vad cum curtea ar respinge criticile de neconstitutionalitate atat timp cat s-a pronuntat deja intr-o cauza similara chiar daca motivatia a fost tangentiala.
Mai dau o data citatul:
"Curtea urmează a observa că măsura nu impune o sarcină excesivă asupra destinatarilor ei, ea aplicându-se tuturor pensiilor speciale, nu selectiv, nu prevede diferenţieri procentuale pentru diversele categorii cărora i se adresează pentru a nu determina ca una sau alta să suporte mai mult sau mai puţin măsura de reducere a venitului obţinut dintr-o atare pensie."
Eu cred ca mai clar decat acest text nu se poate.

Vad vreo doi tembeli aici printre care si un caporal care ma acuza de nu stiu ce manipulare si alte inchipuiri in conditiile in care am fost singurul care a incerca sa gaseasca o solutie pentru abrogarea sau modificarea OG 57. Eu sunt un om al dialogului si nu sunt dispus sa cobor discutia la un nivel atat de jos, am multe alte lucruri de facut de aceea am hotarat sa ma retrag, sper sa va descurcati mai bine fara mine.
Toate cele bune.

Iulian Mareș spunea...

In cadrul OUG 57 mai este un punct care ne defavorizeaza, in afara legii 223!
Anul 2016 va fi al 6 lea an, consecutiv, de cand nu s-au mai platit ajutoarele, conform Legii 284!
Ramane speranta doar in instanta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De ce să ies în stradă doar cu un linguroi şi-o oală
Şi să nu port o sfântă şi binecuvantată ghioagă
Pe care de-a schinării şiră cumplit să le-o croiesc
În numele Armatei, a pensiilor şi-a Tatălui ceresc

Pân' le-or sări în flenduri perciunii-n vălătuci
În strachina lui Soroş Pork cu paprika şi muci,
Mânjind cu pete de strocheală şi dalbe şorţuleţe
Ce le acoperă masonic zgârcioage cuculeţe!

Lovi-ar cufureala neagră de jeguri liberale
Ce şi-au făcut averi din jafuri şi mânarii penale,
Odihhna să nu-şi afle nici dupa ce-or muri
Dacă măcar o pensie militară o vor mai schilodi!

Anonim spunea...

Vorbesti de CCR de parca ar avea vointa proprie .Profitori numiti politic ai CCR au dat atatea decizii neconstitutionale de poti scrie o carte.Iti amintesti decizia de pe vremea lui Boc cand ziceau ca toate pensiile speciale pot fi micsorate de guvern exceptie a magistratilor deoarece ei sunt ma smecheri?

Anonim spunea...

Bine ai revenit.Erai asteptat.

emanuel spunea...

... atat de mult va place sa le analizati , sa fiti unii mai destepti decat altii...de ce ? Singura solutie este sa le rupem fuduliile legislativului si guvernantilor - sa avem o lege stabila ...sa nu se mai lege de pensiile militare - oricine ar veni la putere !!! ce este asa de greu si complicat ? ce tot incercati pareri gen ...Eghilibrium ...chiar ati devenit toti fetite ? militarul nu trebuie sa fie niciodata umil ...trebuie sa fie - drept , decis , hotarat si sa stie sa bata cu pumnul in masa fiindca tot ce exista in tara asta s-a facut pe spinarea noastra - nu a civililor , inclusiv asa zisa democratie.De ce va place sa fiti in sondaje in fruntea increderii si va lasati umiliti de cei ce sunt la coada sondajelor ??? ce are un senator , un prim ministru ... mai multe perechi decat voi , din contra are mai multe obligatii - daca nu si le indeplineste - avem dreptul sa-i strangem de coite , fiindca armata da stabilitate si siguranta unei tari - nu ei !!!

iceparu spunea...

Ne-au lucrat ai nostri nu altii impreuna cu Iohannis.Credeti ca astia din fruntea MAPN,MAI,SRI se gandesc la pensionarea si la pensionari?Ii doare in pix de muritorii de rand.Grija lor ,sa dea bine in fata sefilor,sefii fiind acum presedintele,guvernul,justitia,CCR,parlamentul,curtea de conturi.Ganditi.Oare nu am dreptate cand afirm ca suntem luati in seama numai daca le dam cu ardei iute la cur?


Unknown spunea...

dle h ,aveti cumva o idee cand ar putea dl OBREJA sa isi expuna parearea in legatura cu porcvaria asta de ordonsanta , ? aduca ar putea saptamana viitoare sa mai faca ceva?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ehei, Cur(tea) Anticonstitutionala...De fapt Curtea Politica Martiala, supusa, de regula, prezidentului Romanicai, purtator de sortulet pe cuculet, practicant de swing-cunnilingus si razuit zelos, pe din dos, de perciunatii sorosisti! Asa cum in fotbal aducem arbitrii internationali, asa ar trebui sa importam o Curte cu magistrati de la Haga, pentru ca a noastra e plina cu angării ouatoare si curci plouate, porci si scroafe cu belciuge in râtane, vaci incaltate si bouleni la poarta noua! Nu dau doi bani pe dezonoarea lor si slugarismul de preşuri politice, ce ne-au demonstrat in basanism un dispret total fata de valorile umane ale societatii, fata de dreptate si de legi! Se putea spera la aceasta Cur(te), insa in cazul de fata apelarea la serviciile lor ar insemna inca un pietroi ce ni l-ar atarna de gat cu o sentinta, misto pentru satisfactia stapanului suprem din prepeleacul Cotrocelului! Blestemat fie el in vecii vecilor pentru lovitura de palat data la o guvernare constitutional aleasa, si care functiona ca un ceas elvetian de mare precizie, mai ales in cazul pensiilor militare!

Filip spunea...

In februarie 2012 am primit o decizie prin care mi se modifica incadrarea din 20 de ani in conditii deosebite in 12 ani in conditii speciale si 8 ani in conditii deosebite . Dupa o perioada de aprox 1 an o alta decizie revenea la vechea incadrare . Cum pot sa interpretez aceasta situatie in conditiile aplicarii legii 223 /2015 . In prima varianta rezultau 36 ani , in a doua 39 ani . Hotararea cu grupele de munca actualizata se aplica si in cazul meu iesit la pensie in 2002 . Va multumesc !

Mihai spunea...

Dacă voi nu aveti idei uite va furnizez eu una gratis. Doar daca invitati in strada alturi de voi rănitii din Afganistan o sa reusiti sa smulgeti o lacrimă de la televiziunile in goana după stiri de senzatii.Păcat ca nu mai trăieste cîinele REX,ar fi un simbol al batjocorei.
Restul care ar trebui sa le pese vor fi la numărat banii de revelion.
Hai ,miscare si lasati societatea civila cu care nu aveti nimic comun (gogorite cua 13-a pensie, salariu minin 1200).
Curios ce ati inteles.

tupak amaru spunea...

cred , un lucru important in privinta calcularii soldei de grad .
valoarea fixa , din anexa legii salarizarii , nu este altceva decat o inmultire a valorii de referinta cu acel coeficient de grad din legislatia anterioara . in lege este specificat faptul ca aceasta valoare se modifica odata cu modificarea valorii de referinta .
din moment ce valoarea de referinta este stabilita , pentru anul 2016 , ca fiind 600 lei , este logic ca si cuantumul sumei pentru gradul profesional sa fie actualizat , functie de aceasta valoare , diferenta fiind semnificativa - intre 197,33 si 600,00.

Anonim spunea...

Frumos

Anonim spunea...

Armata e condusa acum de curve politruce (vezi SMG).Ori curvele au pasarica baloasa si adora sexul oral cu politicienii pentru avantaje personale

Huhu Rezea spunea...

@Nicolae Filip
Prin decizia de recalculare pe L 223/2015, adica peste 2 ani, vi se va recalcula si sporul pentru conditiile de munca potrivit HG S 1019/2010. Probabil, veti reveni la vechimea de 39 ani.
Dar, nu va mai foloseste, prin blocarea la 85%