Un produs Blogger.

vineri, ianuarie 22, 2016

Când se va incheia mitingul de la Bucuresti?

82 comments
     
Mitingul din 24 ianuarie
                                            Precizari
                                        Doamnelor  si domnilor,
Deoarece se fac eforturi disperate de a ne diminua numarul, prin derutarea dvs., facem urmatoarele precizari:
1.     Marea Adunare Populara a Societatii civile organizate (CNSC), convocata de SCMD, se va desfasura DUMINICA, 24 IANUARIE 2016, LA BUCURESTI, IN PIATA VICTORIEI. Ea va incepe la ora 11.00 si se va incheia atunci cand vom primi raspunsul din partea Presedintelui Romaniei, la lista de revendicari prezentate domniei sale de delegatii nostri de la Iasi.
2.     Actiunea de la Iasi face parte din strategia noastra  si a fost decisa de Biroul Operativ Central al SCMD. Motivatia o constituie "traditia" deplasarii Presedintelui Romaniei la Iasi, inaugurata de Ion Iliescu, de frica manifestarilor CDR, si continuata de Basescu, de frica noastra. Actualul Presedinte si actualul Premier, desi au fost atentionati de SCMD-CNSC sa nu cada in aceasta capcana, au fost sfatuiti de binevoitori sau inculti sa se duca la Iasi. Ca si astazi, Iasiul gemea, in 1859, de agenti de influenta rusi, potrivnici unitatii si devenirii romanesti. Drept care,  batalia s-a dat pe 24 ianuarie 1859, exclusiv la Bucuresti. Am transmis tuturor membrilor si aliatilor nostri din Iasi, rugamintea de a veghea ca manifestatia sa nu fie transformata, prin actiunea profesionista a agentilor de influenta ruso-europeni, in altceva, asa cum s-a intamplat la Bucuresti, in noiembrie 2014 si in noiembrie 2015.
3.     Manifestatia de la Bucuresti se doreste a fi un omagiu adus celor 30.000 de membri ai societatii civile romanesti care, pe 24 ianuarie 1859,  la ora 11.00, au infrant vointa Europei politice si au deschis drumul spre Unire, impunand dubla alegere a lui Al.I. Cuza.
4.     Manifestatia nu este un Congres ostasesc ci o chemare in vechea traditie romaneasca a intregii Tari "la arme", pentru dreptate si unitate sociala si nationala. Vor participa, pe langa membrii SCMD si ai sindicatelor din Interne, rezervistii care mai simt romaneste, din toate ONG-urile (din Armata, Interne si Servicii). Vor participa insa si ceferistii, si pensionarii civili, si profesorii, si minerii, si functionarii publici, si lucratorii din sanatate, si revolutionarii si altii, mobilizati de liderii lor de sindicat sau presedintii de asociatii.
5.     In conditiile in care, de doi ani de zile, o propaganda abila distruge imaginea Parlamentului, a Guvernului, a Presedintiei, a partidelor si a clasei politice romanesti in ansamblu, Societatea civila organizata atrage atentia Europei, ca si in decembrie 2015, ca exista o forta in Romania, capabila sa se opuna oricaror tentative de federalizare si sa lupte pentru drepturile sociale si nationale ale romanilor.
6.     Dorim nu numai sa scapam Tara de tradatori si de hoti, dar si sa creem conditiile relansarii economiei si dezvoltarii ei, in interesul copiilor si nepotilor nostri.
7.     Celor care se lamenteaza ca "intinam o zi nationala" le atragem atentia ca toate marile actiuni antibasiste ale SCMD, apoi ale SCMD si CNSC, s-au desfasurat pe 24 Ianuarie. Si mai atragem atentia ca 24 Ianuarie 1859 nu a fost o zi de petrecere cu mici si bere, ci o zi de lupta. Organizat de fratii Bratianu (Dumitru si I.C.), condus de locotenentii lor, tribunul N.T. Orasanu si deputatul taran Mircea Malaieru, atacul a 30.000 de patrioti s-a declansat brusc la ora 11.00, asupra zonei Mitropoliei, "o mare vie" de oameni amenintand sa "intre pe usi si pe ferestre" in Camera. In fata strigatelor de lupta "Moarte aristocratilor" si "Traiasca Unirea", cei 64 de tradatori, cumparati de austrieci, prusaci sau rusi, au cedat, de frica, si l-au ales pe Cuza, care nu e era pe lista.
Asadar, patrioti, va asteptam duminica, 24 ianuarie 2016, in Piata Victoriei din Bucuresti!
Presedinte SCMD
Mircea Dogaru

82 de comentarii:

Huhu Rezea spunea...

Ce se va intampla daca raspunsul va veni inainte de 24 ianuarie sau nu va veni deloc?

Unknown spunea...

perfect asa da, asta era ptecizarea asteptata ,sa de-a domnule sa reziste in frigul acesta , dar ca fosti military ar trebuii sa reziste . da e OK astaptam rezultatul ,,,succes

Unknown spunea...

haideti dle H santeti prea prea ,,,cum sa zic ..s-ar putea sa nu vina de loc? pai ii intarata si mai rau......doamne freest. dar stati asa ..,au inceput liberali sa il ameninte cu proteste ca ciolosi nu face ce vor ei ...asa c a este cam .......

Anonim spunea...

Treaba e groasa .Se vede ca guvernantilor pusi de Soros le-a intrat cearsaful in cur de frica si incearca cu disperare sa reduca proportiile mitingului (cu orice pret) si prin orice mijloace ( exemplu santaj si mita politica la Iasi) .Cei din servicii lupta acum alaturi de militari( si ei sunt tot militari si multi isi iubesc tara) desi ordinul masonilor si perciunatilor de la varful serviciilor e de blocare, provocare si minimalizare a mitingului de pe 24 . Sa vedem ce se intampla ca apele sunt tulburi rau. Cred ca sereistul Dogaru inebuneste si el intre atatea ordine primite si nu mai stie in ce barca sa mai sara ca sa ramana la suprafata.

tigri2 spunea...

***huhu,pe noi ne intereseaza revenirea la Legea 223 ,daca raspunsul vine inainte ,in Piata va fi pustiu!

A.Mărăşteanu spunea...

Incerc sa-mi dau seama din comunicatul de mai sus, care sunt pana la urma revendicarile miltarilor la mitingul din 24 ian din Bucuresti? Probabil ca initiatorii vor sa marcheze Mica Unire in fata guvernului impreuna cu ceferistii, functionarii publici, revolutionarii, minerii,etc. Asadar ce asteptari pot sa am in urma omagierii celor 30000 de membri ai societatii civile romanesti la momentul 24 ian 1859,de catre SCMD?

meri spunea...

Ce se intâmplăcu indexarea de 5%? Se mai aplica la pensiile recalculate si actualizate? Va rog să-mi răspundeţi!

Anonim spunea...

Esti tare de cap, interesat sau faci pe-a prostul ? Aici cauti tu revendicarile ? Asta e site-ul oficial al SCMD ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iata ce vor sa inregistreze, fotografieze si filmeze: Acte de huliganism si vandalism, atitudini hilare, gesturi obscene, urinarea in spatiul public, discutii particulare, scandaluri intre persoane si grupuri, persoane in stare de ebrietatea sau care consuma alcool in spatiul public, comportamente si atitudini compromitatoare. Nu uitati si de faptul ca au dreptul pe spatiul public sa se foloseasca de aceste scule, dar trebuie sa aiba si acceptul Dv. de a va filma fizionomia, insa evitati violenta fizica si verbala vadita. Indiferenta si spatele sunt cele mai acceptate arme!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa stiti ca nu le este indiferent, mai ales in an electoral! Pariez ca Johannis si-a compromis mandatul deja, va fi pe drojdie total pana la primavara, dupa o iarna scumpa si cu mariri de preturi la toate, iar liberalii sunt deja pe faras pentru sprijinul fatis si plin de rautati impotriva pensionarilor si angajatilor prin sprijinirea tuturor actunilor de austeritate! PNL se va sparge in tandari si vor fugi ca potarnichile pe la toare partidele! In vara si la toamna vor fi pierderi electorale foarte grele din partea acestora, daca va mai rezista un nucleu. Ce i-a invatat sorosistii si masonii perciunati ii vor aduce in pragul colapsului! Sunt partide noi cu platforme generoase si in sprijinul pensionarilor si angajatilor, apoi PSD care are o traditie veche in a rezolva nedreptatile guvernarilor anterioare, vor avea un avantaj ce va speria Europa sorosista si masonica! Lupta se duce pe falsificarea voturilor de catre acest guvern tehnocrat fanariot, si care se vede deja intr-un dezavantaj infiorator ce va lovi cumplit in PNL care i-a sprijinit la greu, fiind cauza aducerii lor la guvernare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tacit si prin non combat SRI ne va sprijini! Nu se stie ce guvernare va urma si nu vor sa se compromita pentru o guvernare care i-a dezavantajat si pe ei. Politia si Jandarmeria vor fi niste aliati de nadejde, niste figuranti platiti prost, rupti si ei in cur ca si noi si cu foamea-n gat mai rau decat noi! Asta le este teama cea mai mare a tehnocratilor! Foamea si lipsurile duc la abandonarea ridigitatii si rigorii! O lectie dura pentru guvernanti si nu numai!

iceparu spunea...

Nu va doare capul punandu-va atatea intrebari?Cand iti pui multe intrebari inseamna deja ca nu prea ai chef sa faci ceva.Mai bine va intrebati cui ajuta anularea la ceeace vrem sa realizam.
Huhule@ori incerci si tu o manipulare finuta?Cand faceam lupte libere,in scoala de ofiteri, se punea problema categoriei care era functie de greutate.Pentru a ma aduce la greutatea ceruta ma introduceau la dus cu apa fierbinte urmat de dus cu apa rece.Am senzatia ca asa procedezi.
AMARASTEANU@In 2011-,35000,- am participat alaturi de politisti care erau in uniforme,de cei de la penitenciare care erau in uniforme,de cei de la politia de frontiera ,de cei din invatamant si sanatate si sa stii ca nu scria pe curul nostru cui apartineam si am avut succes.Ramane in istorie"iesi afara,javra ordinara".In prezent sunt cu sanatatea in pioneze si cu riscul de a-mi pierde viata nu voi rata a fi prezent pe 24.

uber spunea...

Nu mi-o luati in nume de rau, fiecare face cee vrea, daaaaaar trebuie subliniata schimbarea macazului. De la revendicarile justificare ale pensionarilor militari s-a ajuns la:

"Vor participa insa si ceferistii, si pensionarii civili, si profesorii, si minerii, si functionarii publici, si lucratorii din sanatate, si revolutionarii si altii, mobilizati de liderii lor de sindicat sau presedintii de asociatii."

"..de doi ani de zile, o propaganda abila distruge imaginea Parlamentului, a Guvernului, a Presedintiei, a partidelor si a clasei politice romanesti in ansamblu.."

"..Dorim nu numai sa scapam Tara de tradatori si de hoti, dar si sa creem conditiile relansarii economiei si dezvoltarii ei, in interesul copiilor si nepotilor nostri..."

samd..

Unde dai si unde crapa! Ce s-a cerut si unde s-a ajuns. Atentie la manipulare!
Asta ati dorit?
"Tinerii frumosi si liberi" mai bine erau "Tinerii destepti si liberi". Au fost folositi sa darame un guvern. Si ce au pus in loc. Daca pica si acest guvern ce se pune in schimb. Dogaru vorbeste de forte straine, bogatii pe care ochii hulpavi vor sa le jefuiasca, etc. Omul asta are nevoie de ajutor.

Nu fiti frumosi! Mai bine destepti.

uber spunea...

La Romania TV au inceput sa-l ia peste picior pe Dogaru. Problema e ca se vorbeste la general despre militari in acelasi context cu Dogaru, eu nu vreau asta, eu chiar sunt militar nu fost politruc uns cu toate alifiile.

uber spunea...

Corneliu din pura curiozitate, presupunand ca ai informatii la care muritorii de rand nu au acces. La ce anume SRI te va sprijini tacit prin non combat? Presupunand ca esti de partea buna, ai inteles din comunicat ce se urmareste?

uber spunea...

Huhurez comentariul dinainte ce are? E impotriva directivei? Voi intelegeti ce faceti?

F16 spunea...

PSD este în spatele relelor. ordonanța de urgemta este unul din ouăle clocite lăsate de ponta.Guvernul actual va rezolva problema dar numai după ce MAPM va confirma ca există bani,

Huhu Rezea spunea...

@F16
Daca ordonanta era deja clocita la MApN, uite ca nu au indraznit s-o arate cât Ponta si Oprea erau la guvernare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ byBzdWdp: Serviciile de forta nu se vor implica trup si suflet si vor raporta ca totul e ok, desi li s-au impus sa caute niscaiva tapi ispasitori sau persoane care sa fie acuzate cu ceva, cu tot dinadinsul, ca sa compromita maretia si semnificatia acestui protest. In ce priveste postarea, e o parere a unui lider de sindicat. Cine vrea s-o inteleaga o va intelege, cine vrea s-o ignore o va ignora. Important este ca sa fie prezente acolo cat mai multe persoane. La Romania TV, Col. Dogaru a afirmat ca la Iasi s-a implicat la modul ca militarii sa manifesteze la sfarsitul ceremoniilor, acuzand direct seviciile germane de implicare in eventuale deturnari catre violente. A mai invocat implicarea cu promisiuni catre militari a primarului interimar si a prefectului sa fie intermediari in relatia cu premierul si presedintele. A mai facut cateva afirmatii comune din care denota oaresce oscilari, dar nu sunt in masura sa aduc critici la opinii grabite.

Huhu Rezea spunea...

S-au implinit 20 de zile de când Potecarul a pus pauza tehnica pe "Elita".
M-am uitat ce s-a intâmplat in ultimele ore ale zilei de 03 01 2016, inainte de orele 14 fara ceva, cand a introdus postarea cu pauza tehnica. Nimic nu arata ca intentioneaza sa faca o pauza atât de mare. Din contra, s-a contrat cu Cezar, i-a sters un comentariu si apoi a dat un raspuns destul de elaborat, care necesita documentare, uzerului @Andrei.
Presupunerea este ca Olescu nu mai are acces la blog. Cineva i-a schimbat adresa de mail si parola de logare ...ori platforma Blogger l-a suspendat pe o perioada determinata.

Mihai spunea...

Cezare, potecarul mare specialist in tactici rusești îi mic copil de trupă pe lînga stiinta lui Dogy reangajat conslilier parlamentar după ce a reusit cu benefica L341 in detrimentul adoptarii grupelor de munca pentru toti militarii.
Asa ca, hai Brr cu oițele la strungă, prima sa fie eufrosina

tigri2 spunea...

**Huhu,tu nu te-ai prins ca gasca "potecarului" era amestecata in distrugerea L223?
De ce tac toti rahatii care mancau, acolo,micul dejun cu tiriplia. Ei si inca cativa izmanari de la MApN nu vedeau cu ochi buni aceasta lege...dar nu le merge ,tot noi vom birui.

Huhu Rezea spunea...

Nu fiti copii cu sfaturi din acestea prapastioase si descurajatore pentru participantii la miting.
Daca si-a propus, cineva deja a reusit sa transforme mitingul in vanatore de infiltrati.
Nu va ganditi cati neafiliati la scmd sunt interesati sa participe la miting dar acum se tem sa nu fie luati in colimator de inchizitia suspiciunii generalizate?
Rusii nu-si permit sa trimita omuleti verzi nici la Chisinau, cu atât mai mult in Romania. Cum sa-i mascheze printre imprevizibili de romani care iau in bascalie orice si au alergie la ruskaia iazaca . Spioni observatori da.

uber spunea...

Corneliu fa-ti un serviciu si reciteste articolul in special partea cu revendicarile. Ca pentru Dogaru e important sa fie cat mai multa lume acolo e alta poveste. Dar pentru lumea multa care se aduna care ar fi importanta?
Daca Dogaru urmarea sa reprezinte nemultumirile pensionarilor militari, ca o simpla parere, eu cred ca mult mai inteligent era sa faca un protest in fata CCR, poate exista vreun mecanism de autosesizare al CCR si se punea in miscare ceva. Mai mult decat atat, ziua unirii aleasa pentru protest, e de-a dreptul neinspirata, sau poate prea inspirata. Asteapta sa vezi reactiile civililor si media in urma campaniei de manipulare.
Pe deasupra nu mai amesteca serviciile, astea nu au nicio treaba cu manifestatiile decat daca depaseste cadrul legal. Agitatorii vor fi din partea partidelor.
Eu pur si simplu sunt indignat cat tapaj se face in jurul unui personaj ca Dogaru, parca mai interesante si serioase erau imbarligaturile din jurul lui Borcea si amantele.

uber spunea...

Huhurez eu zic ca este un lucru nemaipomenit sa-ti ceri drepturile inclusiv prin proteste. Dar intre revendicarile pensionarilor militari pana la ce cere Dogaru in comunicat, nu este nicio legatura, dar niciuna. Ca avem coruptie, saracie, politicieni cu 4 clase si alte alea este bine stiut, dar ce legatura are cu L 223, si OG 57?
Ii rog pe cei cu constiinta curata sa participe la miting.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In mod sigur, Elita este suspendat, fie pe o perioada limitata pana intr-o luna, fie definitiv pentru atitudini deschise si fara perdea, dar numai la plangerea prealabila a unor gusati poitici loviti in intestine de postarile de acolo! Pot fi si egoisti plangaciosi dintre postatori in rafuiala personala cu cineva, nu-i exclus si asta. Ce ma intriga pe mine, este faptul ca nu o data posta si pe aici opinii. Este o taina care pune serioase semne de intrebare, si ma mir ca nu are legaturi cu persoane ce posteaza pe aici sa ne informeze macar ca este bine si sanatos...Dar poate i-a rugat sa pastreze secretul realitatii. Eu ii doresc tot binele din lume cu sanatate si sa ne revedem cat mai curand! Pe de alta parte, repet ce a afirmat col Dogaru la Romania TV astazi: ,,ACUZ SERVICIILE SECRETE GERMANE, ORGANIZATIILE MASONICE SI SOROSISTE EUROPENE DE IMPLICARE IN'' etc...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisorule: Blogul Elitei n-a avut niciodata vre-o influenta serioasa la politic pentru ca era inconsecvent, inconsistent si ilar! Mi-e mi-a placut dezmatul, dezordinea si infruntarile de acolo, ca intr-o sectie de psihiatrie unde psihologul ii pune pe toti sa-si povesteasca pataniile si necazurile pentru a se usura psihic si moral cu libertatea extrema de exprimare! Atmosfera aceea de menajerie ma deconecta si o urmaream, nu sa ma documentez, ci sa percep caractere si atitudini care candva au ocupat spatiul mioritic cazon...

Huhu Rezea spunea...

@byBW
Punctul 1 din revendicari se refera la OUG 57, chiar daca o face incorect juridic.
@Corneliu
Si de era plecat in strainatate, asa cum am fost eu, tot avea acces la internet si mai dadea ceva semne.
Cred ca cel mai nou prieten pe care si-l facuse ne va spune ce s-a intamplat.

uber spunea...

@Huhurez
Pardon, "byBzdWdp" nu "byBW", cel de al doilea este colegul meu din tura de noapte.
Daca punctul 1 are vreo legatura cu OUG 57, imi cer scuze ca nu o observ. Ajunge pentru azi, vad ca se dau citate din Dogaru, pentru mine e prea mult.

Huhu Rezea spunea...

@meri
Pâna la emiterea deciziei de recalculare indexarile, cea de 5% din 2016 precum si ce se va da, daca se vor indexa, pe 2017, ramân la cuantumul in plata.
Dupa recalculare, urmatoarele indexari si actualizari se vor adauga la cuantumul recalculat,fie el mai mare sau mai mic decât cuantumul in plata la data recalcularii.

tigri2 spunea...

COMUNICAT
Conform angajamentelor asumate de către dl. Răzvan Bogdan Abălasi, subprefectul judeţului, in prezenta acestuia, astăzi 22 ianuarie 2016 între orele 13.00-14.30 la sediul Prefecturii s-a desfăşurat o întâlnire de lucru între o delegaţie a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) Filiala Iaşi şi dl. Dan Andrei Muraru, consilier prezidențial, șeful Departamentului Relații cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă din cadrul Administrației Prezidențiale.
Domnul consilier prezidențial a fost informat in detaliu asupra revendicărilor militarilor în rezervă ,in principal în legătură cu necesitatea retragerii urgente a art.40 din OUG 57/2016 care modifică Legea pensiilor militare.
Au mai fost prezentate şi alte probleme referitoare la dificultăţile materiale şi financiare cu care se confrunta cadrele active, inclusiv date privind nivelul redus de salarizare al SGP.

Domnul consilier s-a angajat ca va transmite domnului Preşedinte solicitările şi problemele noastre, asigurându-ne totodată că Administraţia Prezidenţiala va intreprinde toate demersurile legale in vederea clarificarii si soluţionarii în cel mai scurt timp.În spiritul transparentei decizionale în procesul de remediere a neajunsurilor semnalate, vor fi cooptate si consultate structurile asociative ale cadrelor militare.

Delegaţia noastră a solicitat, ca în funcţie de programul acestora să aibă o scurtă întrevedere cu dl. Preşedinte sau/şi cu dl. prim ministru.

Delegaţia noastră a asigurat reprezentantul Preşedinţiei că militarii în rezervă din SCMD şi din celelalte structuri asociative, profund ataşaţi necesităţii respectării principiilor statului de drept, a respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale, a ordinii constituţionale, în actualul context politico-militar zonal şi regional, vor sărbători Unirea Principatelor Române alături de ceilalţi cetăţeni ai Iaşului, cu demnitate, onoare şi respectul cuvenit unei asemenea manifestări.

Anonim spunea...

Bla bka bla ..Rezultatele vor fi 0 barat

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ byBzdWdp: Recitind postarea Col. Dogaru, am concluziont ca intentionat si tactic a strecurat, pe langa problemele noastre, si unele generalitati care sa atraga spectrul civil caruia ii suna bine la urechi probleme de genul patriotismului, coruptiei, saraciei, tradarii si altele. Aici sunt doar lozinci, dar la masa tratativelor se despica firul de par in patru si se etaleaza adevaratele doleante.

Huhu Rezea spunea...

@Multumiri,@tigri
Cred ca este maxim din ce se poate obtine in mod pasnic.Doar promisiuni...

Mihai spunea...

Aberatiile lui dogy au facut deliciul presei si ale unor politicieni iesiti la rampa pe tv. Partea proasta-i ca aceste troncaneli ne dezonoreaza si duc in derozoriu mesajele curate ale celor afectati. Pacat ca nimemi nu-l trage putin de mineca. Ar fi cazul. In felul asta presedintele ii va pupa pe frunte si cu parere de rau dar zimbetul pe buze le va spune ca rezolvatea este la parlament si pa.

Anonim spunea...

Ceva dubios s-a intamplat cu Olescu.

Anonim spunea...

Da da de ce nu mai posteaza pe nicaieri si nici la telefon nu raspunde ?Parca a disparut.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisorule, acest comunicat se refera la consilierul prezidential ca la un venit de pe Luna unde se afla resedinta presedintelui Romaniei si marea distanta dintre Pamant si Luna il tine departe de realitatile cotidiene. Dar Johannis n-are agenturi, TV, radio si media scrisa sa afle ce se intampla in ograda Romanistanului si trebuie s-o stie doar din gura acestui purtator de vorbe goale? Ciudati mai sunt gusatii astia politici, iar Johannis deja se crede Imparatul de pe Luna care trebuie sa afle despre tara sa de la cosmonauti! Nu el este seful CSAT? Sau masonii astia si-au pus sortuletele pana si peste ocarine si urechi si nu mai vad si aud nimic?! Incep sa-l regret parca pe Basescu care le stia pe toate, pe cand asta e un aerian si paralel absolut! Mut-mut, dar stie sa reguleze pamantul facand-o pe prostul!

Anonim spunea...

In sfarsit o veste buna http://cyd.ro/mai-multi-politicieni-au-luat-sida-de-la-o-prostituata-de-lux-din-braila/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Maxim One, politicienilor alora care le plac sa pieptene creţosul lingual, o sa le iasa si hribi de cioată pe limbi, nu numai candide, si vor avea motivari de ce nu pot lua cuvantul in plenul Parlamentului! Unde-i tarfa ca s-o recompensam cumva? Ha, ha, ha!

Iulian Mareș spunea...

Daca consultarea de la Iasi nu va avea loc sau va esua, cu atat mai mult este indreptatit mitingul din P. Victoriei!
Si daca este Ziua Unirii ce? Ei nu ranjeau de 1 Decembrie si pe 9 ne taiau legea 223? Ce atata curtoazie?.....ei, chiar nu au stomacul gol!
Si e mai bine daca vin si reprezentanti ai altor organizatii! Armata a fost, este si va fi parte din popor si garantul democratiei! Functia asta nu prea a fost teoretiza/explicata si/sau aplicata, dar noi suntem totusi o democratie tanara si avem timp! Si asta este o lectie servita! Vom vedea noi cum stam la APA (analiza post actiune)!

Mihai spunea...

La cîte aberatii si dezinformari a turnat potecarul pe blogul ala nu-i de mirare.Da ca a umflat cancelariile si parlamentarii,presa cu tot felul de scrisori care de care mai deochiate.
L-am atentionat sa nu se joace cu publicare de documente clasificate fiindca poate avea necazuri dar el” stia totul cel mai bine” lovind fara discernamint in stinga si in dreapta.
Sper sa nu fie bolnav. Ca-i blogul inchis nicio problema ,sa nu fie si el cumva.
Daca-i asa cumva (doamne fereste) sa vedem ce blog urmeaza? Cumva Huhurez?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian Mares, poate ca schimbarea negociatorilor va fi de bun augur la Iasi. Avem negociatori la sindicate de pe timpul lui Basarab Intai Statatorul in scaunul de domnie ramoliti, obositi, ghiftuiti, spaguiti si erodati, iar schimbarea fizica si fizionomica s-ar impune la un moment dat in peisajul negocierilor directe si indirecte. Totul depinde de ordinele venite de la Angela Merkel Hloci Golashi, Soros Baci si Marea Loja Masonica a perciunatilor cretinoizi, pentru ca bolovanii si gusatii astia politici ai nostrii, pentru o friptura, un cognac, o cafea si un pachet de Kentan, stas in abordarea mioritica, ti-o dau si pe ma-sa rastignita pe cruce! Politicienii romani, de-o vesnicie au fost sclavii, slugile, servitorii si lingatorii de clante la Marea Poarta Otomana, Berlin, Kremlin si Organizatiile oculte masonice si sorosiste!

Unknown spunea...

DLE H dar eu stiu ca deja s-au depus cereri pentru a se pensiona unii rezervisti , atunci ce se intampla aceia dela casa de pensii asteapta rezultatul mitingului s-au ce? legea spune ca trebuie ca acea cerere sa se infaptuiasca in 45 de zile cu lae sau balae .... deci cerere facuta pe 3 ian catre ultimul loc de munca ?astia intocmesc dosarulpe legea intrata in vigoare ... sau cum ? ultumesc

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Avyanic: Arestarile din cearceafuri in toiul noptii, de tip bolsevic si stalinist, inca mai exista, si cei care le practica ar merita executati in public, ca in Coreea de Nord, cu obuzierul, impreuna cu cei care le ordona si le sustin! In numele democratiei as face-o personal, cu mana mea, in urma unei hotarari judecatoresti cu acesti spalati pe creiere in scolile comuniste de retarzi. Publicarea de astfel de documente este strict necesara pentru ca opinia publica sa se rvolte de abuzuri si crime sociale, sa iasa in strada si sa schimbe guvernarile de tip stalinisto-mafiot cu altele democratice! Sa nu va asteptati la Ciolannis care a fost comunist veros, cu carnet rosu de partid sa aiba comportamentul democratic al unui olandez, englez sau alt vest european, la fel ca si Ciolosderos Cravata Rosie de Pionier si Utecis Fruntas in Agricultura lu' Peste Prajit! Ei practica si acum un comunism bolsevic pervers si curvesc cu emblema falsa de democratie si la ordinul puterilor oculte! De aia Romanistanul se indreapta catre dezastru si ruina totala! Acta est!

Huhu Rezea spunea...

@Alaska
Ai tu semnale in acest sens?
Nicio problema! Mi-ar lua o povara din preocuparile zilnice.
Dar nu cred ca ai citit aici extremisme si amenintari privind ordinea constitutionala, desi unii postaci au incercat sa le afiseze.

iceparu spunea...

Pauza lui tehnica este nefiresc de lunga.Pacat fiindca ne-a fost anulat un canal de comunicare.

tigri2 spunea...

Deputatul Sorin Iacoban

"Stimate domnule Prim-Ministru al Romaniei,

Populatia Romaniei a privit cu incredere investitura unui Guvern de tehnocrati, Guvern care ar fi trebuit sa repare din greselile facute de actuala clasa politica. Una din greselile despre care tocmai am amintit a fost tratarea cu dispret a situatiei pensionarilor militari care, in intervalul 2010 - 2012 au fost supusi unor avalanse de recalculari ale drepturilor lor legitime, unii dintre ei platind cu viata aceasta situatie de incertitudine sociala. Nu putem sa uitam cazul pensionarului militar care a decedat scriindu-i Presedintelui Romaniei si solicitandu-i, nimic altceva decat, respect. Actuala situatie geo-politica din zona Marii Negre reclama atentie sporita pentru Romania. Dupa cum vedeti, in Republica Moldova, suntem in iminenta punerii in aplicare a teoriei razboiului hibrid, concept patentat si verificat de Rusia si in alte zone in care a dorit sa isi intareasca pozitia.
In aceasta situatie in care, in Republica Moldova, criza politica este pe cale sa faca implozie, in situatia in care Europa, aproape a picat examenul in materia crizei refugiatilor manifestand dificultati si fata de intensificarea activitatilor teroriste, Romania s-a gandit sa "chinuie" , din nou, categoria sociala a pensionarilor militari. Astfel, am luat la cunostinta, prin intermediul reprezentan?ilor Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) filiala Iasi, de nemultumirile membrilor acestei asociatii cu privire la Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 57/2015, privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016. In fond, nu este altceva decat un nou rationament de calcul pentru pensiile militarilor, politistilor si functionarilor publici cu statut special, rationament care ar scoate din baza de calcul, sporurile si alte drepturi banesti cuvenite, gratificatii care pana in momentul aparitiei acestui act normativ erau adunate la salariile lunare brute, generand astfel pensii mai mari. Cu alte cuvinte, intelegem ca teoria drepturilor castigate este optionala pentru Romania,. Am fi putut intelege, desi este aproape imposibil de inteles, o astfel de masura, daca aceasta ar fi fost luata de un Guvern politic, insa nu pricepem de ce un Guvern tehnocrat apeleaza la astfel de practici, specifice mai mult rafuielilor politice.
Aspectul normativ criticat era reglementat corect de Legea 223/2015 care a fost insa paralizata de prevederile ordonantei mentionate. Precizam ca Legea 223/2015 a fost promulgata de Presedintele Romaniei, deci a trecut cu bine de controlul de constitutionalitate astfel incat nu intelegem de ce Guvernul doreste sa lipseasca de efecte un astfel de act normativ printr-un alt act normativ ierarhic inferior? Intr-un stat civilizat, pensionarii nu se regasesc in strada, protestand pentru respectarea unui act normativ aflat in vigoare. De fapt, ceea ce cer Sindicatele Cadrelor Militare Disponibilizate nu este altceva decat respectarea unei legi promulgate in anul 2015. Am ajuns in situatia in care in Romania nu se mai protesteaza pentru noi privilegii, pentru mariri de salarii, pentru masuri in plus de protectie sociala, ci pentru respectarea legii. Domnule Prim–Ministru Dacian Ciolos, nu trebuie sa uitam ca in aceasta situatie de presiune de la granita Romaniei, pensionarii militari pot reprezenta garantia apararii suveranitatii nationale. Avand in vedere toate cele precizate, va rugam sa va exprimati un punct de vedere public cu privire la efectele OUG 57/2015, iar in masura in care se confirma faptul ca acest act normativ are prevederi mai putin favorabile decat dispozitiile Legii 223/2015, va rugam sa reanalizati politica Guvernului fata de pensionarii militari si sa lasati Legea 223/2015 sa isi produca efectele juridice proprii".

Unknown spunea...

ziarul evenimentul zilei s-a grabit sa anunte ca la Iasi s-a anulat protestul militarilor ..dar si ca li s-a promis o intrevedere ci cei 2 carmuitori .....deci sant cu ochii pe mi;itari

CEZAR spunea...

Potecarul..a patit ceva ! Nu stiu ce ..dar logic ar fi putut sa transmita (daca putea)..pe alte bloguri ..de ex. aici ....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Limberalii au inceput sa-si arate colţii la Ciolannis! Intarata-i, drace belit! Sunt şucariţi ca nu li se da cozonacul electoral pe mânuri! Haideti, bai, maimuţoi nemultumiţi, pe 24 Ianuarie alaturi de cătane si soţietatea ţivila si zbierati din toti bojocii ,,Jos şorţulerţul de pe cuculeţ!'' Sau ,,Tehnocraţii ne-au luat ce aveam noi de furat!'' Mare-i Gradina lui Dumnezeu!...

Unknown spunea...

@Eufrosina Nedelcu - dosarele de pensionare sunt in asteptare, neavand nici legea "batuta in cuie" (prin aprobarea sau nu a OUG nr. 57/2015), nici normele metodologice emise prin ordin comun, nu se pot calcula. Normal ar fi ca la iesirea la pensie sa ti se prezinte ambele modalitati de calcul al pensiei (atat dupa Legea nr. 263/2010, cat si dupa Legea nr. 223/2015, sa poti opta in cunostinta de cauza pentru cuantumul mai avantajos), dar nu cred ca se va intampla asta. Apropo, acum 4 ani dupa depunerea dosarului la casa de pensii sectoriala eu am asteptat 6 luni pana a fost emisa decizia.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhurez: Ori astia se pregatesc sa inchida blogurile care sunt tribune ale democratiei in Romanistanul condus de o clica de mafioti politici, dovediti in instante? Ar fi in stare, pentru ca os din os comunist nu se pot dezice de naravurile stalinisto-bolsevice! Inca nu s-a nascut generatia curat democratica, si pana ce nu moare ultimul bolsevic de pe meterezele comunismului, trebuie sa suportam abuzuri si manifestari retrograde de intarziati mintal! Daca s-ar face un concurs de cel mai destept si istet politician din Romanista, cu note de la 0 la 10, zero barat ar fi media generala a notelor obtinute de catre acestia! E normal ca si masurile luate de catre acesti retardati in defavoarea democratiei sa fie calificate matematic cu minus zero inmpartit in patru!

Anonim spunea...

Iohanis are un singur adevar .Cel care il spune Soros .Soros care executa la randul lui doar ordinele directe ale asa zisilor ''iluminati'' ,Adica cele trei familii care detin toate corporatiile importante , trezoreria SUA ,bancile mari si tot aurul rezervei federale. (doar ei au dreptul sa tipareasca dolari). Tot ''Iluminatilor ''li se subordoneaza FMI,BM, toate masoneriile mondiale (aproape toate controlate de familiile regale din Europa ), grupul Bildemberg si toti conducatorii statelor Europei ( care sunt controlati direct prin masonerii daca nu sunt perciunati, exemplu la noi :Newlander Roman,Melescanu, Basescu, Isarescu etc ,care se subordoneaza direct prin Bilembergi ) .Inclusiv Putin care e si el tot o marioneta trasa de sfori (chiar daca va pare un patriot independent).In jocul asta nu ai cum sa castigi ceva pentru poporul pe care il conduci ( cu acordul lor) decat daca ai grad mare in masonerie si esti si patriot.( nu e cazul la noi in colonia de iobagi lasi Romanistan ) . O echilibristica riscanta ( vezi Polonia si caderea avionului la Katin ) deoarece ''iluminatii ''au alergie si ii dispretuiesc pe patrioti. Sunt multe de spus astea sunt in mare doar esenta noii ordini mondiale actuale.

Anonim spunea...

Tare asta cu ''democratia tanara''..Am ras cu lacrimi. .. Haa haaa ..Ti se pare ca guvernul Soros e numit democratic ? Ia zi care e puterea si care e opozitia in sparlament sa ma lamuresc si eu ?

Anonim spunea...

E posibil orice.. Perciunati din conducerea serviciilor nu stiu de gluma.

Anonim spunea...

Destul de adevarat .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Atitudinea postata mai sus de Tigrul 2, a deputatului Sorin Iacoban, printr-o scrisoare deschisa, va baga cativa bulgari de jar incinsi in cateva gaoaze! Occidentul deja e cu ochii pe noi, pentru ca subminarea Armatei constituie o catastrofa la granitele estce ale Europei! Armata Romaniei este sistematic subminata si sabotata de interesele oculte, dar pe zi ce trece se dovedeste foarte periculos pentru insasi cei ce au impus ruinarea si distrugerea Romaniei si Apararii! Moralul activilor si al rezervistilor este la pamant, este aproape o catastrofa, iar faptul ca militarii sunt foarte prost platiti, rupti in cur, cu armamentul depasit si invechit, hartuiti in permanenta de politic cu decizii luate pe genunchi si in defavoarea lor, va duce ireversibil la diminuarea capacitatii de lupta si aparare! Tribunalele militare au pumnul in gura si nu pot judeca sabotarea armatei din pricina deciziilor politice, asa ca doar rezervistii mai au puterea si vocea de a mai striga public ce se intampla de fapt cu Sistemul de Aparare al Tarii! Mass media este aservita si ascund tragediile rezervistilor si activilor, foametea, lipsurile, caderile psihice si morale prin care tec militarii romani! La ora actuala, Armata Romana este o tragedie cu pierderi iremediabile in ce priveste capacitatea de lupta in urma sabotajelor politice de tot felul! Acum va fi necesara debarcarea acestor fanarioti pusi la putere de Occident si organizatiile sorosist-masonice sa distruga ultimile ramasite ale Armatei si Tarii, acum sa le cerem demisiile si sa fie deferiti Justitiei pentru inalta tradare si sabotare a Sistemului de Aparare prin actiuni menite de a slabi sistemul defensiv! Acum trebuie sa se impuna prin legi organice ca Armata sa fie prioritatea zero pentru a-si reveni la starea de odinioara materiala, financiara, morala si de lupta! Acum, sau niciodata! ARMATA ESTE IN SLUJBA POPORULUI, SI NU A POLITICULUI! JOS LABELE DE PE ARMATA, TRADATORILOR SI SABOTORILOR VENETICI SI DE AIUREA!

Anonim spunea...

Frumos si adevarat. Efect 0.

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Unde vezi tu democratie ? Cateva bloguri strict spravegheate de serviciile (stapanite acum de perciunati ) si probabil inchise si ele in viitorul apropiat e tot ce mai ramas din asa zisa ''democratie''.Sti ca daca ii pomenesti la modul laudativ pe Maresal ,Cioran ,Eliade ,Goga ,etc ,( chiar si Ceausescu ) risti sa faci puscarie ? Probabil nu stiai ca e deja o lege in acest sens ( data in 2015) .Dar poate ma insel eu si exista democratie ..

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@MAXIM ONE: In Romania nu exista sub nici o forma putere si opozitie! Nici n-a existat vreodata! E o ineptie sa se afirme acest lucru! Uitati-va numai la pensiile speciale ca se merge cu votul aproape maxim pentru aprobarea lor in favoarea tuturor maimutoilor politici, apoi pe razuirea padurilor, instrainarea zacaminelor naturale, cedarea pamanturilor la straini, distrugerea fabricilor si uzinelor, ruinarea din temelii a Romaniei prin toate masurile luate, drujbarirea pensiilor, amputarea salariilor, foametea programata, otravirea alimentelor, firmele ,,baietilor destepti'' din energie, shop-urile alea prin care se spala bani, pasivitatea pentru cercetarea obtinerii celor sase case a lui Iohannis si alte infractiuni, scumpirile criminale programate, necorelarea pretului barilului de petrol cu carburantii catre populatie, anchetele politice si condamnarile politice si multe altele sunt adoptate in consens general opozitie-putere si noi privim la acest grotesc si criminal spectacol politic fara a putea reactiona cu ceva! Dragnea ne-a parasit cu tot PSD, liberalii ne vara batul prin gard sa ni se taie pensiile si salariile...Cine e opozitia? Cine e puterea? Sanchi balamaua ca asa ceva nu exista in Romanistan! Cand o face puscarie Basescu pentru tot ce a facut, impreuna cu Iohannis in aceeasi celula pentru ce a facut, atunci vom discuta linistiti ca avem o putere si o opozitie, frati romani! Pana atunci, vom crapa cu totii de foame!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Deputatul Iacoban o fi frate cu scriitorul si filozoful Mircea Radu Iacoban care, prin anii '70 cand a dat examen la Litere, s-a luat pe holul Facultatii de Litere de o tinerica. Cand a intrat la sala, examinatoarea era chiar...tanara agatata, si Iacoban a bagat-o pe maneca! Dar, profa nu l-a observat de prima data, si cand l-a chemat la tabla, la un...oral si l-a vazut, s-a exprimat uimita: Tu esti, Mircea? La care el, foarte inspirat, i-a raspuns suav: Da, eu sunt, stimata doamna!... Stau acum, sau vin...la toamna?...

Iulian Mareș spunea...

@Maxime One
Din democratie facem parte si noi, poporenii, pt ca democratia exista in si prin popor!
Altfel ar fi guverne si atat!
Adica guverne fara guvernati!
Te rog sa analizezi peroada interbelica si post decembrie 89 si vom vedea ca, fata de alte state europene, la noi democratia este nici macar adolescenta!
In fapt noi suntem pionerii zorilor apuse!

Anonim spunea...

Absolut corect .Din pacate nimanui nu-i pasa iar romanistanii sunt (cam toti ) trepanati tv .Nu exista viitor si nici speranta in iadul asta.

Anonim spunea...

Halal luptator cu coite de iepure ..Invata sa schimbi un windows amarat ca e foarte usor..
SAU macar baga-ti un internet security mai puternic.Ca vad ca sa folosesti multe nikuri ca sa manipulezi vulgul ( crezi tu) sti. Oricum nu serviciile iti baga virusi in rasnita ci siteurile ci clipuri porno pe care le vizitezi ..

iceparu spunea...

Iohannis , Ciolos,Dragnea,Gorghiu,Oprea au blog personal.Acolo trebuie sa adresati scrisori deschise fiindca acolo sunt citite.

Adi 4 you spunea...

CAMARAZI, NU CEDATI!
Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins vineri, ca inadmisibilă, plângerea depusă de Asociația 21 Decembrie 1989 împotriva deciziei procurorilor militari de clasare a dosarului Revoluției, transmite Agerpres. Au ajuns judecatori la ICCJ, fiindca romanii au vrut libertate. Pentru libertate romanii au murit in 1989. Pentru romanii care au murit in 30 Octombrie, a cazut un guvern. Guvern, care acum schimba legile adoptate de Parlament. Se va alege praful de juramantul nostru daca cedam in fata unui guvern, care nu vrea binele poporului! Expresia cu "trebuiau sa moara niste...." il face de rusine si pe presedinte, care nu are puterea sau nu vrea sa ne apere! Sa fim realisti si este normal, toti vrem castiguri salariale sau pensii mai mari. Daca la cei care lucreaza se mai adauga ceva, cum ne-a mai adaugat si noua un 5%, acum vor sa ne i-a si din drepturile castigate dupa o viata de munca si toti stim ce viata am avut in timpul carierei militare. Pacat ca cei care au avut functii babane au si pensii babane, altfel erau langa noi la miting! Pot sa ne filmeze cand cerem sa nu ne micsoreze drepturile, cand cerem conditii de viata mai bune, cand vrem sa ne crestem nepotii care acum pleaca in lumea larga pentru mai bine! Tratatul NATO aduce obligatii tarii noastre dar si drepturi, care acum sunt incalcate pensionarilor militari de catre propriul guvern. Sa facem de ras "guvernul meu"! Guvernul este al tarii, al poporului si armata a jurat credinta poporului ei!
Respect si onoare pentru armata noastra! 24 ianuarie, in fata guvernului, care nu ne reprezinta!!!

iceparu spunea...

Ciolos are pagina de Facebook.Omul este bine intentionat si comunica .Acolo trebuie adresat.Cu cat cosul este mai plin cu atat suntem luati in serios.
MAINE ESTE 24 IANUARIE.Ne intalnim la Bucuresti.Doamne,ajuta.

Iulian Mareș spunea...

Csj
Nu cred ca se ocupa ei de blog...e doar ca fitza!
Oricum ideia e buna sa postam....., dar cred ca sterg imediat commenturile care nu le convin!

Liviu PO spunea...

@adrian bontas
Te rog trimite-mi adresa lui Gelul pe elpisiv@yahoo.com

Iulian Mareș spunea...

Aditza, kiar nu ma surprinzi!
Eram sigur ca i-a facut-o cineva!
Bravo!

karadeniz spunea...

@ Huhurez
Nu e nimic din ceea ce presupuneți. Când va reveni va spune probabil și motivul pentru această pauză.
@ Maxim One.
Ți-am mai spus acum câteva zile că nu e nimic deosebit și că va reveni.
@ all antiR-26500
Tot felul de scenarii privind R26500. Ciudate caractere mai au unii dintre noi.

almis spunea...

@huhurez: ordonanta spune ca pensiile militare in 2016 se indexeaza cu 5%. Deci pensia militara la 01.01.2016 este cea recalculata prevazuta de noua decizie. S-a dat indexare la pensia aflata in plata pana la 31.12.2015.

Huhu Rezea spunea...

Gligor sperie Romania!
Este suficient sa spui lozinca -schimbarea intregii clase politice - si sa fii etichetat ca ins cu vederi nedemocratice. Clasa politica include si politicienii din opozitie. Democratia se consolideaza prin pluralismul politic.
Dar sa mai spui si ca inlocuiesti clasa politica, notiune mai larga decat clasa guvernanta, cu o guvernare militara este o gafa inpardonabila comisa in preziua unui miting al rezervistilor.

Iulian Mareș spunea...

Almis
La pensia avuta in decembrie aplica 5%, ridica cota pt TVA ...CASS si atat!

Iulian Mareș spunea...

Huhu....
Noi nu suntem obisnuiti!
Altii, mai prin Bosfor/Grecia....nu au probleme!
Nu te speria...te si vad ministru pt relatia cu societatea civila!
Eu te voi numi! :-)

tigri2 spunea...

***huhu,care opozitie cand toti sunt o apa si un pamant .De 26 de ani se invart precum apa-n piua ,se plimba de la o grupare la alta si sunt aceiasi,fura de sting,mint de sting si sunt prosti de sting,iar noi ii acceptam in timp ce tara se goleste de populatie si de bunuri,economia a fost distrusa si noi ne punem sperantele in niste oase de capra la care ne inchinam...de aceea este venerat cezar muci,are multe capre la oasele carora se inchina prostimea.

tigri2 spunea...

***cucuvaie ,de ce nu-mi publici tot ce postezi,ti-e frica de SRI ca te va face complice? Vollens ,nollens ,asa va fi ,precum iti spun.

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
Cand ai guvern tehnocrat....fara reprezentare politica si/sau sustinere insasi democratia este pusa sub semnul intrebarii!
Nu este suficient o singura cerinta, ce-i drept necesara dar nu si suficienta!
Mai nou, daca minoritatea nu isi expune liber pdv...nu prea e democratie!

Unknown spunea...

Cand se va incheia mitingul? La 13,45, ca atunci s-a golit scena :)
Si apropo, cam putini, prea putini...

Unknown spunea...

aleluiaaaaaaaaaaaaaa .sa vedem pe 16 feb im parlament ..atunci trebuie sa se strge tare