Un produs Blogger.

miercuri, ianuarie 20, 2016

Efect nul al cererii de abrogare prin ordonanta a art. 40 al OUG nr. 57/2015

98 comments
Articol DC News


Punctul 1, cel mai important pentru pensionarii militari, din lista de revendicari ale mitingului din 24 ianuarie este o cacealma care, transpusa in practica, ar bate in cuie dispozitiile OUG nr. 57/2015 prin care au fost abrogate unele articole din Legea 223/2015.
Doamna Caloianu, daca mai e consilier juridic al SCMD, ar trebui sa-i citeasca de urgenta domnului Mircea Dogaru art. 64 al Legii 24/2000 privind tehnica de legiferare.
Solutia este modificarea sau abrogarea art. 40 din ordonanta prin legea de adoptare a OUG nr.57/2015 in Parlament.
Va rog sa recititi Decizia ICCJ in recursul in interesul legii referitor la art. 10 din Legea 80/95,privind  reducerile de impozite pentru cadrele militare decorate cu OMM,  abrogat si repus, apoi, degeaba in vigoare prin alta ordonanta de urgenta AICI

Catre,
GUVERNUL ROMANIEI

In atentia:       Domnului Prim Ministru Dacian CIOLOS

Domnule Prim Ministru,
Va informam asupra revendicarilor care vor fi prezentate Guvernului spre solutionare, cu ocazia mitingurilor din 24 ianuarie, din Bucuresti (Piata Victoriei) si Iasi (Prefectura), organizate de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, pentru Consiliul National al Societatii Civile, in forma la care s-a ajuns, in urma discutiilor purtate cu reprezentanti ai Guvernului, la Secretaritul General, din 20 decembrie 2015 si pana astazi:

  1. Anularea de catre Guvern, prin ordonanta de urgenta a art. 40 din OUG nr. 57/2015, urmand ca definirea venitului brut ca baza de calcul pentru pensiile militare de stat sa se faca in cuprinsul Ordinului comun de aplicareCu stima,



  2. p. Consiliul National al Societatii Civile (CNSC),

    Col. (r) dr. DOGARU MIRCEA, Presedintele SCMD

    Dan HAZAPARU, Presedintele Fundatiei Romane pentru Democratie prin Drept (FRDD)



Legea 24/2000 privind tehnica de legiferare 
Abrogarea Art. 64 
(1) Prevederile cuprinse intr-un act normativ, contrare unei noi reglementari de acelasi nivel sau de nivel superior, trebuie abrogate. Abrogarea poate fi totala sau partiala. 
(2) In cazul unor abrogari partiale intervenite succesiv, ultima abrogare se va referi la intregul act normativ, nu numai la textele ramase in vigoare. 
(3) Abrogarea unei dispozitii sau a unui act normativ are caracter definitiv. Nu este admis ca prin abrogarea unui act de abrogare anterior sa se repuna in vigoare actul normativ initial. 
Fac exceptie prevederile din ordonantele Guvernului care au prevazut norme de abrogare si au fost respinse prin lege de catre Parlament. 

98 de comentarii:

Unknown spunea...

dle H atunci ce sa mai faca la miting , credeti ca se mai poate face ceva in parlament? doamna asta nu putea sa dea aceste informatii mai devremre? ca sa stie dl dogaru si altii cum sa procedeze ? cand a fost dl GENERSAL GROPEA la avocatul poporului acesta nu cunoaste asemebea reglementari , ?sa u se face asa ca sa se puna bête in roate? deja multi military cu drept de pensie au depus cerei si casele de pensii stau pe loc ca nu stiu ce au de facut ,,astia nu sant zdraveni, nu e nici un raspuns de la nimeni , eu cred ca nu se mai poate face nimic .....poate sa apara ceva iar inainte de alegeri ca sa minta iar

Unknown spunea...

Aiurea. Intrun fel sau altul art 40 va ramane. Problema e cum va ramane. Limitarea elementelor bazei de calcul vor ramane sigur. Luptam degeaba si consumam resurse fara perspectiva rezultatului pozitiv. Putem solicita alte praguri. In loc de 65% putem cere 75% iar limita maxima, in loc de 85% putem cere 100% fara a fi luate in calcul prev legii 80. Aici putem consuma benzina cu sanse reale de castig. Exemplele din alte normative referitoare la pensii ne sunt favorabile. Norme de hrana, de echipament, diurne, ore suplimentare, concediu neefectuat, etc nu prea au sansa sa intre in baza de calcul. Nicaieri nu prea intra.

Huhu Rezea spunea...

Solutia este reformularea punctului 1.
Dupa 24 ianuarie trebuie inceputa o presiune puternica asupra PSD, UNPR si PNL ca sa se mobilizeze pentru modificarea Ordonantei in Parlament.
N-am auzit ca Gorghiu, Dragnea sau Oprea sa fi reactionat la modificarea abuziva a legii pensiilor militare.

tigri2 spunea...

Ai dracu' ciocoi,se agata si de un fir de iartba ,doar ,doar ne-om intoarce din drum.fac precum ,mesterul manole cand se apropia sotia sa ,Ana cu demancare.Ce mai scormonesc ,de parca Legea 223 ar fi alcatuit-o ciobanii din piata impreuna cu tov senatoare...Cris over!
Cucurigu grofii mei,
Noi o vrem pe doi doi trei!
" Art. 28.

(1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media TUTUROR VENITURILOR BRUTE realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor..."

CEZAR spunea...

Uite cum se trezesc oamenii..!! De 1 an va zic asta ! Si Mares NU si NU ca-i la pascut cu Taburile si cu gloata de 10 colinei in birou .....
miercuri, 20 ianuarie 2016, 12:38:00 EET
Nicolae Baiculescu spunea...

Aiurea. Intrun fel sau altul art 40 va ramane. Problema e cum va ramane. Limitarea elementelor bazei de calcul vor ramane sigur. Luptam degeaba si consumam resurse fara perspectiva rezultatului pozitiv. Putem solicita alte praguri. In loc de 65% putem cere 75% iar limita maxima, in loc de 85% putem cere 100% fara a fi luate in calcul prev legii 80. Aici putem consuma benzina cu sanse reale de castig. Exemplele din alte normative referitoare la pensii ne sunt favorabile. Norme de hrana, de echipament, diurne, ore suplimentare, concediu neefectuat, etc nu prea au sansa sa intre in baza de calcul. Nicaieri nu prea intra.

Adi 4 you spunea...

CE DORIM IN 24 IANUARIE?
Fiecare isi doreste ceva bun pentru el. Oare nu este mai corect ca fiecare sa avem doleantele pregatite? Presa va fi pe noi cu intrebari de genul: ce pensie aveti, de ce nu sunteti multumit, ce revendicari aveti prin acest miting, ce doriti de la societate.....etc?
Suntem pe 20 ianuarie si pana pe 24 ianuarie mai este foarte putin!!! Dorim abrogarea OUG 57? Dorim restituirea soldelor compensatorii la sfarsit de cariera? De ce nu se explica pensionarilor militari ca pastrarea cuantumului mai avantajos, aflat in plata in baza Legii 263/2010 sau a Legii 241/2013, implica blocarea acestui cuantum la indexari si actualizari, pentru o buna perioada de timp, pâna când actualizarea cuantumului recalculat potrivit OUG 57 depaseste cuantumul in plata? De ce activii tac si nu inteleg ca 65% este mai putin decat 80%? De ce nu trimit CMJ la CPS situatia cu grupele de munca? De ce CPS nu aleg singure situatia celor 6 luni cu plata favorabila si le trimit pensionarilor? DE CE? DE CE? DE CE? Haideti sa vorbim la fel! Ce dorim pentru 24 ianuarie? H sau altii mai priceputi, va rog sa postati cele mai pertinente cereri, in ordinea de bataie, 1, 2,3... sa fim uniti! Nu avem ce pierde! Am castigat dreptul de a-i f**e pe cei care ne umilesc!

tigri2 spunea...

***Huhu,nu face si tu pe "Ne znaiu",oricum diurna ,deplasare,echipament" nu intrau pe statele de plata comune,ele nefiind VENITURI.In schimb sporurile ,primele si premiile ,intrau ,ele fiind venituri acordate in urma muncii desfasurate. Deci sa nu confundam ambalajul cu continutul,sau sa nu aruncam apa din copaia in care am scaldat copilul ,cu copil cu tot.
care-i logica acestor nemernici? daca unul este dezbracat si unul imbracat ,sa-l dezbracam si pe celalalt ca sa fim la fel? Nu domnilor,logic ar fi sa-l imbracati pe cel dezbracat ca sa fiti la fel .Mama voastra de banditi ordinari!Tu'ya-n gat sa va .ut cu masina de cusut,cu tata ,cu soferii de la RATA si cu toata ARMATA!

Unknown spunea...

cei din PSD nu renunta la pensile primarilor , dece nu ii intreaba nimeni dece l-a lasat pe ciolosi sa introduca acel art 40 si dece nu spun nimic acum de acel procent de 80 taiat la pensile militre la 65 . dece? pai la usa lui DRAGNEA ar trebuit sa stea militarii ca el a fost vioara intai la guvernul ciolosi ,dece l-a jasat sa umble la o lege promulgate , cine este ciolosi sa isi bata joc de military ,,asa ca pe 24 sa se strige si la usa lui P S D alias DRAGNEA

Huhu Rezea spunea...

@6Tigri
Chiar sunt enervanti cei care nici acum nu stiu ca, de când este armata militara, diurna,hrana,echipamentul, indemnizatiile compensaptorii nu au facut parte din solda lunara bruta.

Anonim spunea...

Daca cel care se aseaza in fruntea ”turmei” pe 24 ar avea pe lînga el niste juristi competenti acestia iar spune raspicat ca ceea ce cere prin scrisori antamate de el si inaintate ca pres de sindicat este fara logică.
1.Se cere abrogarea OG 57 in integralitate !!!!!!?????? Cei care cer asta stiu ca OG 57 cuprind si alte masuri care nu au nicio tangenta cu pensiile militare??? Deci total gresit.
2.Altii mai destepti cer abrogarea in integralitate a art.40 din OG 57 !!!!?????? Bine ,bine după ce abrogi in integralitate art.40 din OG 57 cum mai aplici L 223. Ce mai ceri cînd o sa constati ca legea originala nu este functionala ????
3. Cei care tot spun ca s-au taiat diurne ,norme de hrana,venituri nesalariale stiu ca din punct de vedere ” tehnica legislativa” L 223 era incomplet formulata atita timp cit nu prevedea ce venituri nu intra in baza de calcul similar cu prevedrile L 263/2010 art 37.
Asa ca trebuie ori sa va desteptati ori sa va treziti la realitate ca sa stiti bine cu ce mergeti inainte in public.
Si sfatuiti seful sindic. sa-și ia pe lînga el un consilier jurist de marca care sa-l sfatuiasca indeaproape la fiecare rînd ce-l dă pe trompeta.
Altfel net sanse .
Ma gîndesc ce se face liderul daca Ciolos il invită la discutii si-i cere nota de fundamentare pentru toate sustinerile de la pct 2-4 ,puncte care sunt de fapt apanajul altor lideri sindicali cu profunde cunostiinte economico-legislative in domeniu.
Cred ca lista la pct 234 trebuia sa cuprinda problemele militarilor ca sunt destule si grave.
Si sunt convins ca pentru o asezare mai buna in grila in noua lege a salarzarii se vor bate tot politistii fiindca militarii la ordin vor inghiti ce li se pune pe masa.

Anonim spunea...

Activii nu dorm .Dupa cat vad pe forumuri cam fierb .Si nu la foc mocnit cum vor sorosistii din guvern ..

Anonim spunea...

Dragnea nu are casa ci viloi cu 27 de camere , pista de elicoptere, doua piscine , teren de tenis, doua garaje , etc.Binenteles din ''munca cinstita ''.Acum pe Dragnea il strange de coite nazistul Iohanis prin servicii sorosiste . De aia maimutoiul Dragnea danseaza acum la ordin pe carbunii incinsi de DNA .Iar instantele (alea inalte) pline ochi de ofiteri acoperiti ( e curat neconstitutional) stau la panda ( citeste ordin )sa-l duca la locul ala racoros unde scrii o carte la 6 ore.

Anonim spunea...

Ei nu stiu .. Nu fiti naivi.

Huhu Rezea spunea...

@mitica
Spui prostii cand vorbesti despre inaplicabilitatea L 223 netehnoordonantata. Vrei sa spui ca in conformitate cu textul initial al art. 28 intrau in baza de calcul norma de hrana,echipament,diurne, indemnizatii compensatorii? Nici vorba! Erau excluse prin art. 31.
Si in Legea 263 s-a folosit sintagma venituri si nu s-a gandit nimeni sa introduca in baza de calcul venituri care exced solda lunara bruta.
Nu articolul 28 i-a deranjat pe nemernici, cât scaderea procentelor de calcul din art. 29 ...ca si asa sunt compensate cu sporul OMM.

Huhu Rezea spunea...

De câteva zile monitorizez localitatile din care ezte accesat acest site de informare.
Cu tristete constat ca jumatatea nordica a tarii, dincolo de aliniamentul Timisoara, Sibiu, Brasov, Focsani accesarile sunt destul de sporadice.
Sa fie militarii nordici mai putin interesati de pensii ori au acces mai limitat la internet?

tigri2 spunea...

Cum poti prevedea intr-o lege ceva ce NU INTRA LA CALCUL,daca ar fi asa trebuia sa spunaca nici banii de inmormantare,cununie,himenoplastie pentru soacra si bunica ,nu intra.cred ca unii sunt in noaptea mintii.In lege specifici ,exact, ce elemente INTRA la calcul si atat nu alte bazaconii idioate!

tigri2 spunea...

***" e prosti si nesimtiti" de aceia nu acceseaza,nu-i intereseaza decat carnatii,caltabosii,chishca,slana,palinca si samahoanca,vorba unui fost coleg cand au fost intrebati:"buna-i mancarea baieti?" si unul a raspuns:" toa'she general,daca avem ORIEZ, este bunaaa" si ORIEZ i-a ramas porecla.

Anonim spunea...

Huhurez ,nu stiu cum se face ca rastalmacesti tot pe dos ceeace am spus aici si cu alte ocazii,anume ca acele venituri nesalariale nu au fost niciodata contabilizate in baza de calcul a pensiei pe nicio lege (263,164). Tehnica legislativa insa obliga ca in textul legii sa fie specificate expres veniturile salariale care nu intra in componenta soldei lunare brute in ideea de a nu lasa loc de arbitrariu.

Art. 31 este generalist (incomplet) vizavi de art.37 (1)lit a)-k) din L 263 care se finalizeaza cu 37(2) si care spune;
(2) Sumele asupra cărora nu se datorează contribuţia de asigurări sociale, prevăzute la alin.
(1) lit. b) - k), nu se iau în considerare la stabilirea prestaţiilor din sistemul public de pensii.

In 223 nefiind o precizare expresa in acest sens ca tehnica legislativa ia trebuia facuta.Pe linga cele prevazute in L 263 s-au mai adaugat doar niste venituri nesalariale specifice sistemului militar.
Cei care nu cunosc normal ca urla ca s-au scos diurnele,norma de hrana ,etc. ele de fapt nefiind prinse niciodata in baza de calcul.
Nu stiu eu nu ma fac inteles sau intentionat rastalmacesti pe invers ce spun. Nu-i prima data.

Anonim spunea...

PS
Iar anularea OG 57 sau a art 40 in integralitate duce la revenirea la L 223 originala neaplicabibila tot din cauza de tehnica legislativa si nu din cauza lui 28 si 29.
Cîndva nu ai facut mare tam-tam pe neaplicabilitatea L 223 original datorita cîtorva articole.

vio57 spunea...

La mitingul din 24 trebuie cerut:
1) Baza de calcul folosita pentru stabilirea pensiei militare sa fie constituita din media soldelor lunare brute pe sase luni consecutive din ultimii cinci ai de activitate;
2) Cuantumul pensiei militare sa fie 80% din baza de calcul;
3) Cuantumul pensiei militare sa nu depaseasca baza de calcul(100%);
4) Pensia suplimentara si OMM, calculate si mentionate separat in deciziile de pensionare;
5) Medicamente gratuite pentru pensionari si familiile acestora,
si altele, lista sa continuie.

wassy_g spunea...

Col,(rz)Dogaru cere propuneri de revendicari de la asociatiile si filialele din tara si in loc sa le promoveze vine cu niste bazaconii.S-o creada el ca asta vor militarii. Sa faca propuneri pt. modificarea procentelor si sa ceara ca pensia suplimentara sa intre in formula de calcul,indiferent de vechimea cumulata.Asta ii doare pe toti.

Iulian Mareș spunea...

-da le este bruiat netul, in Nord....e la zi samahoanca!
-daca CCR da neconstitutional art. 40, continutul trebuie refacut prin ordinul de aplicare, care este pe fluxul de semnat
-in acest caz, trebuie o noua OUG, in care sa se implice ministrele de domeniu si sindicatele specifice
-Alasko, te apreciez, dar atentie ca incerci un ton de sus!
-CE_zar, cum sunt mieii? ....dar purceii?...... ca, altceva ce sa te intreb? .....ah, ...ar fi ceva: Este frig in baraca ta, pe post de birou? .... instalatia de biogaz da randament?

Cuza spunea...

Militarii "nordici", ca si mai toti militarii din tara, sunt sub anestezie totala! Rezervistii "nordici" (din Moldova) vor fi unde trebuie pe 24 Ianuarie !

Iulian Mareș spunea...

Ce este rau?

http://www.dcnews.ro/mobile/guvernul-ciolo-la-prima-confruntare-cu-strada-miting-al-consiliului-na-ional-al-societa-ii-civile_495127.html

Anonim spunea...

De ce sa se bata cu politistii ? Nu are logica ce spui politrucule .Ce e concurenta intre armata si politie sau ce.? De cibe esti pus sa bagi strambe pe aici si sa ii intarati pe unii impotriva altora, liderule sindical? Ati auzit ( pana) si voi de deviza dezbina si stapaneste si o aplicati ? Esti basist clar.Pe Corneliu l-ai aburit cu mine nu-ti merge (cu soparlele si dezinformarile) .

Anonim spunea...

Mitica asta dezinformeaza grosolan cu un scop precis .Tare prosti ii cred astia pe militari de baga gulgute din astea obosite .

tigri2 spunea...

Urziceniul se pregateste de lupta pentru duminica,24 ianuarie,deja ne-am constituit de un autobuz si cautam in continuare de al doilea dar magarii de la ANCMRR organizeaza ,tocmai duminica,depuneri de coroane,pentru ce cand e zi de bucurie nationala,asa au facut si pe 28,au organizat un parastas,si uite asa se vand unii pentru un blid de fasole si asa apar disensiunile dintre noi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhurez: In Vrancea e inundatie cu vin, la Iasi nu s-a terminat inca Revelionul, in Ardeal unguroaicele ofteaza cu ioi, ioooi, iooooi in asternuturile pensionarilor militari bronzati cu palinka, deci un autosabotaj general! Calcularea pe 80% sa fie baza cererilor, si celelalte sa fie in ordine descrescatoare la cereri, oameni buni! Dar de iesit in strada trebuie iesit cu lozinci din alea traznite, gen cum le-am gabuit pe un blog, dar fiecare cu ce-l duce capul sa-i zapacim si sa le trezim interesul prin forta si impunerea spaimei!

iceparu spunea...

Lasati sindicatul sa-si fac treaba.La demonstratie se cer generalitati iar la negocieri se intra in detalii.Principalul lucru este ca sindicatul sa fie chemat la negocieri.Acest deziderat nu poate fi atins decat prin participare masiva.Avem 2 alternative.Daca suntem multi vom inregistra succes daca suntem putini ne facem de ras.Nu va apucati sa dati interviuri la tot felel de fatuce.Lasa-tii pe cei ce sunt pregatiti sa faca asta.Vrem respectarea constitutiei.Vrem libertati democratice.Vrem aceleasi drepturi ca ceilalti militari din NATO.Vrem drepturi cetatenesti pentru toti militarii ETC.Nu abordati probleme legate de pensii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Gata, a trecut vremea cu lugu-lugu-laga-laga si măi, măi! Trebuie pus mana pe par cu idiotii si veneticii astia masoni! Cu golanii nu se poate umbla cu perieli! La cap si gata! Dar cine mama lor de derbedei sunt ei sa ne batjocoreasca drepturile legale? La mama dracului cu ei si cut neamul lor de mafioti sorosisti!

iceparu spunea...

Lasa-tii pe cei de la ANCMRR.2 speriati si o coroana nu are efect.

Iulian Mareș spunea...

ANMCR depune coroane de ziua UNIRII?
Tigri2....nu-i lasa ca sunt retarzi!

Alasko!....cand s-a lucrat pe legea 223, a fost un grup interministerial!
De ce nu te-ai bagat atunci......sau numai juristii unora sunt mai slabi!...ai vostri sunt obezi!
Intreb!

CEZAR spunea...

Apropo de manifestatia ,,Societatii Civile.....!
Daaa , se va intra la ..negocieri ..si din 5(parca ) doleante ale lui Dogaru (sic)...tehnocretul Ciolos v-a rezolva.....4(patru)..adica va sari ...chestia cu Ordonanta ...hi..hi..hi...
Puteti sa-i reprosati ..ca nu a dat dovada de intelegere ..etc ...etc ...Ce pishu voi face de ras ....

CEZAR spunea...

Bufnitoiule ..daca m-am chinuit degeaba ..insemneaza ca esti un securan ..parsiv ....!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Intarata-i, drace! Liberalii sar la gatul lui Iohannis si da ultimatul tandemului puterii! Foamea de putere i-a scos din sarite! E ciolanul mic si vor singuri unul mare! Ar fi o minune sa ne trezim cu liberalii in strada sa ne sustina! Cam visez eu...Dar eu zic asa: Mamaligarul asta ajuns de Dragnea, la ce dracul sta asa de speriat de puscarie, ca de facut sa dea Dumnezeu s-o faca, dar baremi sa scoata la Bulevard omenirea in sprijinul Armatei, ca ei au promis ca ne vor finaliza pe dreptate Legea 223! Dragneo, iti trimitem pachete la Jilava, mo, hai de scoate lumea in strada cu noi si nu mai suferi de frica bulaului, ca tot te insfaca, mandeo! Iti scriu eu un volum de poezii si o carte de pamflete, başca amintiri despre prostiile voastre, ale parlamentarilor de-a lungul celor 26 de ani de jaf la drum,ul mare din avutia si banii statului sa iesi mai repede de dupa gratii, daca ma si platesti bine, dar scoate dracului lumea afara din case sa se incalzeasca, si asa tremura prin case de pomana de frig ca nu au bani sa plateasca gigacaloriile impuse de voi in Parlament! Hai, suna mobilizarea la PSD si, cu ura si stangul pe toba, la gara!

Huhu Rezea spunea...

@Cuza
Videti cum va sfatuiti la Iasi, sî va culcati divreme șî, mai ales, sî nu care cumva sî va imbaaatati. La ora 9 sa hiti in Iarmarocul Alichirii, ca sa nu vina Iohannis dijeaba la Iasi.:):)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ardealule, iesi naibii dintre fofoloancele mongolancelor, dati-va cu parfum sa nu mirositi precum caprele la pârci, bagati-va palincile in portharturi, luati-va pita, ceapa si slana si picioarele de-a schinarea si ura si la gara!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu stiam ca tripleta Braila, Medgidia si Constanta erau oameni numai unul si unul, negrii in cerul gurii si cu baionetele la barneata, sau tripleta RFG ( Ramnicu Sarat, Focsani Galati) niste zdrahoni ca buldogii! Unde sunteti, moldovenii mei? Pă ei si pe mama lor!

Iulian Mareș spunea...

Uitati de ger...el nu ne este inamic!
Guvernul sta in fata noastra! ...cu el se da lupa si s-ar putea sa fie chiar o campanie intreaga!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La Iasi, Bacau, Barlad, Tecuci sunt genele lui Stefan cel Mare! Sange din sange de viteaz si cu urme de busuioaca de Bohotin! Ati uitat sa mai fiti viteji, fratilor?!

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

După ce l-au trocăit si au afirmat cîndva ca omul asta trebuie.......sa fie in pîrnaie ,acum ling unde au scuipat pupîndu-i mîna cu plecaciuni. Asa ceva nu faceam. Ori, ori dar cu c_uru-n doua luntrii este cam rusinos.

De la iesenii sindicalisti;
”Sindicalistii mai spun ca au trimis scrisori deschise fostului ministru al Apararii Gabriel Oprea si primarului interimar Mihai Chirica, cerandu-i acestuia ca in calitate de vicepresedinte al PSD Romania sa-i ajute. Insa, pana acum, n-au primit niciun raspuns.
“Dar la scrisoarea deschisa adresata Dl Gabriel Oprea nu am primit niciun raspuns, si poate, mai am o scrisoare deschisa adresata Dl Chirica. Mai am o scrisoare si pentru dl Chirica, dar am asteptat o reactie din partea dumnealui, cam 3-4 zile, dar vad ca dumnealui nu are nicio reactive” , a mai spus presedintele sindicatului.”

tigri2 spunea...

Incepand cu 20.01.2016, Sindicatul Angajatilor Administratiei Publice Locale Sector 1 a aderat la Platforma Civica, devenind astfel cel de-al 69-lea membru pe Lista Consiliului National al Societatii Civile (CNSC). Dorim membrilor acestui sindicat viata lunga si mult succes in activitatea profesionala dedicata slujirii intereselor cetatenilor Sectorului 1 Bucuresti. Va prezentam cererea de adeziune cu datele de contact ale organizatiei .

uber spunea...

Sugereaza cineva ca la protest sa se ceara printre altele, baza de calcul sa plece de la 80% si limitarea pensiei la 100% din baza. Pai ce dracu se rezolva? Nimic! Tot va crea discriminari iar celor cu vechime mare in continuare le va fi interzis dreptul de a-si valorifica vechimea si pensia suplimentara.
Am mai scris in cateva randuri, L 223 nu are nimic de-a face cu pensiile, poate doar titlul, nimic mai mult. O lege trebuie sa aiba un spirit si niste principii in jurul carora se creaza textul de lege si care sa reflecte aceste principii. Rostul unei legi a pensiilor este ca atunci cand ai inaintat suficient de mult in varsta si nu mai poti sa muncesti, sa primesti o suma de bani care sa reflecte perioada de timp lucrata. Ori, legea asta face tocmai pe dos, cu cat ai vechime mai mare cu atat esti mai defavorizat. L 223 este creata in jurul unor ideii de ierarhie pana si dupa moarte si cheltuieli cat mai mici. Ca lege de salarizare poate este buna dar ca lege pentru pensionare e de-a dreptul ridicola.
Eu sustin abrogarea acestei legi stupide si crearea uneia noi pe principii specifice pensionarii, sa se ia modelul dintr-o tara membra NATO cu traditie si sa se aplice cu puunct si virgula. Legii 223 oricate modificari i s-ar aduce nu poate elimina discriminarea pentru ca nu are cum, a fost ticluita de un personaj frustrat care s-a razbunat ca magaru' pe oi.

uber spunea...

Am mai avertizat in cateva randuri ca manipulatorii vor fi acolo SI NU POTI LUPTA IMPOTRIVA LOR. Sunt special pregatiti sa faca asta. Sfatuia Mitica, ca Dogaru sa-si ia un jurist si sa-i sufle ce sa spuna. He-he, pai mai Mitica tu crezi ca vor veni reporterii la Dogaru? Vor ochi pe cativa mai saraci cu duhul si ii vor stoarce ca pe lamaie iar rezultatul este de-a dreptul previzibil.
Deja campania "contras" a inceput, spunea un nea Cutare la Romania TV ca este de-a dreptul revoltator ca militarii care pretind ca-si iubesc tara ca pe ochii din cap sa protesteze de ziua cea mai sfanta a romanilor, bla, bla. Io am mai scris ca mie imi lasa impresia ca toate actiunile duse in ultima vreme parca sunt facute special sa fie un esec.
Daca protestul nu rezoneaza cu populatia va fi un esec total.
Minciuna, imbarligatura si codoslacurile nu rezolva niciodata situatia. E bine de retinut.

uber spunea...

De retinut, nea Cutare ala care infiera demonstratia de pe 24 este de la PMP, totul are o continuitate, nimic nu e lasat la voia intamplarii.

calin spunea...

@HUHU&compania. Faceti clic in dreapta, pe SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE, IN REZERVA SI IN RETRAGERE (SCMD) - PAGINA CENTRALA....Apoi pe pagina filialelor, apoi, daca doriti, faceti o analiza pe regiuni...de cand nu mai sunt active. O sa trageti multe concluzii. Pentru ca aceste concluzii duc si la felul cum au rezolvat problema cei de la centru cu armata...Filialele care au incetat de mult activitatea au majoritatea membrilor "foarte multumiti" ...si asta, de mult timp! Cei mai multi, au uitat ca sunt si pensionari militari. Multi, foarte multi, au intrat imediat in alte joburi (majoritatea mult mai banoase), multi au mici afaceri care la nivel familial le satisfac nevoile si, nu putini, s-au retras in locuri mai linistite, in mijlocul naturii, unde agricultura, piscicultura, apicultura, pomicultura, s.a. le aduc linistea sufleteasca si indestularea. Putini, chiar foarte putini, mai sunt cuplati la problematica militara (si asta doar prin faptul ca, lunar, le intra in cont o suma de bani). Ii numeri pe degete pe cei care mai si urmaresc ceva pe blogurile specifice. Asta e! Un soi de "mi se rupe!" s-a raspandit, neasteptat si de neinteles, printre, mai toti care, odata, erau mandria armatei romane, in partea de NV a tarii.

Huhu Rezea spunea...


@Uu4
Revenirea la procentele de pensie din legea initiala ar fi reparatorie pentru cei cu vechime mica intre care se numara si disponibilizatii.
Ea trebuie continuata cu revenirea si la formularea pe care a avut-o art 108, in sensul ca sporul procentual pentru pensia suplimentara sa se adauge la cuantumul calculat al pensiei si nu la baza de calcul, pentru a nu-i dezavantaja pe cei cu vechime mare.
@mitica
Sudistii de care spui ca nu stiu cum se calculeaza pensia au inteles mai bine ca tine ca 65% este mai mic decat 80%,daca se aplica la aceeasi baza,si ca plafonul de 85% le roade pensia.

Unknown spunea...

Tg Jiu este prezent duminica la Bucuresti.

Dum, dum,dum,dum toba bate, dum!

Cu plancardele in spate, cu drapele-n maini!

Fie zi cu soare, sau cerul noros,

Fie ploi, ninsoare fie, noi mergem la CIOLOS.

Neamtule...frantuzule....asteptati-ne!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cica nu-i nimic de facut alora strecurati sa strice mitingul! Te dai, nene, langa el cu spatele si-i scapi un blacheu de calcai din toti ficatii, sa-i sara scantei din degetul mare de la plantar, spunandu-i nedumerit pardon si-i faci la misto cu ochiul pierzandu-te-n multime, ce-i asa greu s-o faci pe golanul? Daca mai are puterea sa se tina dupa tine si nu l-a luat SMURD-ul, si-i ţipuie vuvuzeaua, dai din politete un cap de freza in mestecatoare sa papa bun cu paiul o luna, si-i spui iar cu pardon ca te-ai impiedicat de-un coleg, frate! Pe cati i-am lasat chei in guri cand m-au mistocarit de armata, ca n-aveti voi maruntis in buzunare! Mai o amenda, mai o scuza pe urma, dar nu l-am iertat in numele Tatalui cand m-a calcat pe sructura cu neuroni! Sunt iute la manie, chiar daca si iert repede!

tigri2 spunea...

Ca sa vedeti cat de nenorociti pot fi,pentru a-si atinge scopul de a ne lovi.Spuneau ca nu au cum sa calculeze VENITURILE BRUTE ,dar acuma ,in Normele date de ei se poate ,dar fara sporuri,daca se poate fara se poate si cu sporuri,tot ce reprezinta sporuri,prime si premii se pot cuantifica in banii de functie adica kxfunctie,kf.Functia fiinda echivalenta cu ce avem in 2016 se va inmulti cu "k" si gata rezultatul ,dar nu se vrea.

Iulian Mareș spunea...

Tigrule,
Nu m-am prins ce vrei sa zici!
Fii mai explicit, pls!
Stii de ce nu prea mai este CE_zar?

Anonim spunea...

Eu am pregatit o trompeta (ca stiu ca slugile lui Soros nu prea aud nimic alceva decat sunetul dolarilor virati de Soros in conturile lor).Ne intalnim la Bucuresti sa le uram de bine .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Calin, filialelelor sindicatelor militare de mult li s-au mancat colacul si coliva! Egoismul si egocentrismul a dat nastere la o multime de sindicate cu interese diferite, unele infiintate poate de guvernanti, sau cu ajutorul lor prin scule platite si manarite, sa contracareze adevaratele sindicate care se lupta real pentru drepturi! Curve au fost si vor fi cat o trai si Pamantul! O sa vreti sa stiti si pe aia care sunt Gica Contra. E usor de aflat: Cei care se opun actiunilor Col. Dogaru, mitingurilor si, atat! Va e clar acum? De aia militez eu pentru o Federatie la scara nationala cu o conducere unica si verificata bine. Sunt destui s-o faca cu grade mari si disponibilitati, dar mai ales patroti, ceea ce nu prea se mai gasesc prin molluri si magazinele de antichitati pe praful asta politic si curvesc!

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tigri2 spunea...

***iulian, cezar este plecat cu oile in transhumanta,o fi prin Albania acuma.

Iulian Mareș spunea...

Tigri2
Sunt tare curios....Ce zar o mai bea? ...de oaie, capra sau vaca? ...:-)
Poate este in alt spatiu...intr-o alta dimensiune si noi nu stim?

A inceput numaratoarea inversa pana pe 24.01.2016 11.00!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisorule, Poate te contacteaza Casa Sectoriala sa te angajeze la recalcularea si actualizarea pensiilor! Le ai cu stiintele exacte, vad! Daca te tine 2 ani acolo iti mai creste vechimea, dar avand in vedere ca depasirile nu mai beneficiaza de adaugari financiare, bagi adeverinta in rama si-o pui pe perete pentru inaintasi sa nu mai munceasca la foc automat, ci la foc cu foc si fix pe vechimea maxima, caci tot ce depaseste in Romanistan e moca si nu-ti creste pensia din cauza baremului de 85%!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu fiti rai, e si Cezarica o voce alaturi de noi contra leprelor politice, si ma uit ca nu toti pe aici sunt vocali si cu atitudine impotriva guvernantilor! Mai mult ii intereseaza pe unii cu cat ii mai creste sau scade pensia si-i doare-n scula cu egoism daca se iese sau nu in strada sau sa-si bage dintii in beregatile mafiotilor politici! Asadar, fiti mai colegiali, fratilor, si sa facem front comun pe panaramele astea vremelnice si care lasa in urma izuri de rahat de sconcs!

tigri2 spunea...

Dintr-o eroare de sistem nu s-a afisat tot ce am transmis la ora 00.57
Pentru a calcula pensia unui maior conform LEGII 223 nemodificata se procedeaza in felul urmator:
a.din total VENITURI BRUTE se scade SOLDA BRUTA (VB-SB=d),d reprezentand sporuri,prime si premii;
b.d/functia de maior din acea vreme=k(acest indice "k" se va inmulti cu SOLDA BRUTA calculata conform modificarilor rezultate prin OUG 57,rezultand >>>
1.Coeficient maxim avut in cele sase luni alese la calcul=3,89-4,40;este in functie de coeficientul de grad=1,65-?
cf=cgxvrs(valoarea de referinta sectoriala =217).
2.Functia de maior 2016=890,1;(sf)
3.grad maior=cgxvrs=>1,65x217=<475;(sg)
4.Solda de merit sm=x15%
5.Indemnizatia de comanda ic=x30%;
6.Gradatii,n%(6% / 3 ani)=n%(sf+sg+sm)=30%[890,1+460+(890,1+460)x15%]=465,78;(gr)
7Solda functiei de baza=sf+sg+gr=890,1+460+465,78=1815,88,
8 Solda bruta cu ic ,sm si spor de dispozitiv=sfb+sfbx(30+15+25)%=1815,88+1815,88x70%=3086,96;
9.Solda bruta fara ic si sm =2269,89 lei.>>>2269,89 x k lei.Vedeti ca se poate ,doar ca nu se vrea!

Iulian Mareș spunea...

Tigri2
Ai corespondenta!.....inca odata multam...si aici!

almis spunea...

Cred ca niste revendicari exagerate ar compromite definitiv protestul si ar atrage oprobiul public, prin campaniile ulterioare de presa. Indierent de supararile fiecaruia in parte, cred ca trebuie sa se mearga pe ce au, ca reglementare, celelalte categorii profesionale cu pensii ocupationale si anume:
-baza de calcul- media veniturilor brute realizate in 6 luni consecutive din.....
-procent de pornire-80%
-maxim 100%
-adaugarea la pensia calculata astfel a omm.
Cred ca orice solicitare in plus nu ca nu se va obtine niciodata, dar se va transforma intr-un dezavantaj.
Este o parere si nu un atac la dorintele nimanui.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Un detinut timisorean L-a dat in judecata pe Dumnezeu pentru inselaciune, trafic de influenta si primire de foloase necuvenite, intrucat intr-o camera dintr-un hotel din Timisoara a semnat un pact cu El sa-l ajute in savarsirea de infractiuni, iar el s-a angajat sa-L spaguiasca cu rugaciuni! Dar, Satana l-a bagat la bulau dupa faptele penale savarsite, iar acum, de dupa gratii, se razbuna pe Dumnzezeu si L-a chemat la bara sfantei judecati din instanta pentru ca a fost inselat si si-a luat ca spaga cele necuvenite rugaciuni! Tot la Timisoara, tiganii au pus laba pe toate casele istorice din Centru si aproape toate terenurile intra si extravirane si au inceput sa modifice cladirile in stilul lor manelist, dar primarul liberal, Robu, se face ca se lupta cu ei in instantele de judecata. In Romanistan spaga face legea, iar Justitia doarme ca boul pe coada! Ce sperante sa avem noi la CCR cu o asemenea stare de fapt si spirit din societate si Justitie? Si Zegrean vrea pensie speciala, ca parlamentarii, si nu uitati ca, pe langa salariul de 23.500 lei maiia si pensie de handicapat, avand certificat de nevazator!!! E pe bune, nu-i gluma!

Anonim spunea...

@Tigri2
Sporurile se calcueaza individual, unele raportate la solda de functie (ore zbor,ateriari,etc) iar altele la solda lunara sau solda lunara bruta si se insumeaza la solda lunara cf.L138 art.3.
De regula daca in fisa atasata actualei decizii de pensie veniturile sunt corecte atunci facînd diferenta intre solda lunara calculata după formula de mai sus si venitul brut lunar specificat in lista atasata ar trebui sa-ti rezulte aproximativ sporurile introduse in venit pe statul de plata.
Venit brut din lista- SLBruta = sporuri.
Daca nu stii valoarea individuala a acelor sporuri tinind cont ca la actualizare pe 2016 este o relatie direct proportionala intre perioada aleasa si actualizarea pe 2016 le poti calcula aproximativ prin inmultire cu ,coeficientul de multiplicare rezultat din impartirea SLbrta calculata la 2016/SLbruta calculata la perioada de 6 luni aleasa.
Problema-i ca se duc batalii crîncene pe ordinul comun ,iar comunicatele date deocamdata au valoare de a tempera furia multimii cu niste rînduri aruncate de ochii lumii ca sa nu zica lumea ca ne trateaza cu indiferenta.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Va recomand de pe Google sa cititi chemarea la lupta a sindicatului rezervistilor din Pitesti, semnat de un ofiter serios, destoinic si curajos, fost sef de promotie! Il consider un model de atitudine si devotament pentru cauza pensionarilor militari! Felicitari! Acolo e si un interviu luat Col. Pricina, cu raspunsuri de un mare bun simt si evocator.

Anonim spunea...

ORDIN către CEZAR
Bei ,imperatore Cezar (Cezar = dr.docent in cezar-iene la capre) ordin de la-mpărăție.
1.să montezi urgent parabolica la stînă ca sa fii la curent cu evenimentele in derulare. Am sa-ti trimit ajutor la recoltat brînză două băcițe (majore ,fuzelaj extra,lipsa dinți in gură) ca sa te mai degrevez de sarcini pentru aceasta peioadă.
2.Cod rosu. Pregatești mioarele si caprele pentru indicativul ”Muntii de Bronz”(atenție mare la Hurzicari cu bronzul). La semnal, pornesti cu turma spre Piata Victoriei. Daca se sperie aia din cladire si iese la tine d-na parlamentar pentru relatia cu oierii cu vreun proiect de lege sa-i vorbesti frumos si sa nu-i rupi proiectul.Dar sa fie clar ,nu te intorci pînă nu faci ordine in legea asta. Cîinii ca sa nu faca prapăd îi legi la caruta iar la intrare in Bucale predai caruta cu ciobănitele lui Tigri 2 ca stie el ce-i de facut,adică pe cine să calce în primul rînd (mos Alecu).
Sper ca ai înteles si pînă la Bucale nu o sa pierzi oile precum TAB-ul sau mai rau sa gresesti azimutul si sa trebuiasca sa te recuperez de la Belgrad.

iceparu spunea...

Organizatorii au pregatita lista de revendicari.Ce trebuie strigat in piata sunt generalitati.Nu va lasati pacaliti de niste fatuce care deabia asteapta sa livreze televiziunilor perle.Instruiti-va colegii.Nu dati satisfactie actualilor si fostilor basisti care acrediteaza ideia ca vrem pensii mai mari.Noi nu vrem pensii mai mari.Noi vrem respectarea legii.Noi vrem aplicarea legilor votate in parlament si promulgate de presedinte si nu cele stabilite de un guvern temporar.Mai sunt 3 zile pana cand vom demonstra ce putem.
Moldovenii au aria de acoperire Iasi. la Chisinau au venit rusii.

Unknown spunea...

Fiecare cu ce-l doare...
Pe mine ma doare ca prin decizie casa sectoriala de pensii MAi MI-A INCETAT PLATA INDEMNIZATIEI la legea 8 din 2006. In situatia mea sunt in jur de 3000 de pensionari militari.
Am luat legatura cu Casa de pensii prin celebrul telefon ministerial și am aflat urmatoarele: Dupa cum stim, pana in 2010, membrii uniunilor de creatie proveniti din sistemul militar aveau pensii speciale si nu primeau aceasta indemnizatie. Cu toate acestea sunt peste 100 de pensionari care in acea perioada 2006-2009 au deschis actiuni in instante, demonstrand ca se face de catre casele de pensii o grava confuzie intre SISTEM si LEGE.Toti acestia au obtinut decizii definitive si astazi sunt in plata , chiar dupa 1.01.2016. Anume ca nu exista decat doua sisteme de pensii: PUBLIC si PRIVAT. restul sunt doar legi care reglementeaza pensii fie in primul fie in al doilea sistem. Dupa 2010 a aparut Legea 263 care reglementa Sistemul UNITAR de pensii publice in care erau incluse si cele ale militarilor. Acum, dupa Scoaterea lor prin legea 223 din 2015, pensionarii militari se vad in aceeasi situatie de dinainte de 2010, fiindu-le incetata plata acestei indemnizatii la legea 8. Asa cum stim, legea 8 la art 1 face referire generic la pensionarii sistemului public de pensii, ca norma generala, fara ca legiuitorul sa mentioneze vreo norma speciala, vreo lege anume. Daca domnii de la Casele de pensii au facut mentiune in Decizia de incetare a platii invocand vreo lege anume, atunci ei au adaugat la norma generala, deci au adaugat la lege ceva care nu exista. Apoi mai este un motiv anume ca legea 8 din 2006 la art 6 prevede in mod expres si exclusiv cazurile in care poate inceta plata indemnizatiei. Acestea fiind exclusiv decesul titularului si pierderea calitatii de membru al uniunii de creatie. nicidecum trecerea la alt sistem sau alta lege a pensionarului. Deci legiuitorul nu a prevazut cazul invocat in decizie anume acela ca ulterior datei acordarii indemnizatiei daca titularul nu mai face parte dintr-un anume sistem de pensii asa cum era la inceput pierde acest drept. nefiind prevazut de lege , interpretarea Casei este nelegala. Mai sunt si alte motive care duc la concluzia ca este o masura abuziva.
Dar ceea ce vreau sa spun aici este de fapt o rugaminte fata de colegi.
Casa de pensii MAI are multe hotarari judecatoresti definitive obtinute individual de unii pensionari obtinute inainte de 2010, si care acum primesc in continuare aceste indemnizatii fiind hotarari definitive ale instantelor. Rog pe colegii care au aceste hotarari si care primesc in continuare acest drept sa ne ajute si pe noi, cu hotararile respective doar cu titlu de informare si inspiratie cum sunt motivate acele hotariri. Noua ne-ar putea folosi pentru a invoca practica judiciara in speta respectiva.
Daca cineva vrea sa ma ajute, rog sa ma contacteze la gheorghitamocanu2007@yahoo.com.
Va multumesc mult!

Anonim spunea...

Cum sa greseasca ciobanul porcar Cezar azimutul ? Nu greseste el amestecul laturii pe care o da familiei lui porcine la GAZ si o sa greseasca ''fabricarea'' azimutului ? Cezar porcarul de la GAZ stie ca azimutul e tot un fel de ''branza'' dar mai sarata .Nu-l pacaliti voi asa usor pe porcarul Cezar cu ''termeni stintifici'' ca azimutul vostru .Si nu-i mai pomeniti bietului om de tabul pierdut la betie ca datorita acestui fapt a ajuns mare porcar si are asigurata latura zilnica .

Anonim spunea...

Nii nu suntem frati cu tine( comozii din fotolii) .Daca vrei respectarea legii 223 vino in strada alaturi de noi fi luptator nu sta la caldurica pe forumuri.Altfel ( cu ce venim noi la miting) baga-ti sfaturile in zona in care nu te bronzezi niciodata.

Huhu Rezea spunea...

@Gheorghita
Pensiile militarilor nu sunt publice, speciale sau private.Sunt pensii militare DE STAT.Cautati hiba in Legea 8/2006.
Spiritul acelei legi era de a-i ajuta de creatorii cu pensii mici.

Anonim spunea...

@ Gheorghită
poate din cauaza asta.
Art 1 modificat
(2) Cuantumul indemnizatiei reprezinta echivalentul a 50% din
pensia cuvenita titularului sau, dupa caz, aflata in plata la data
solicitarii, dar nu poate depasi doua salarii de baza minime brute pe
tara, garantate in plata.

tigri2 spunea...

Mai Mitica Iscariotul,sau cum te-oi fi botezat la satra voastra,manix sau tarzan,vezi ca la aviatie se spune cap compas nu azimut..

tigri2 spunea...

***Stefan Palagheanu avem nevoie de prezenta ta, nu de sfaturile tale"parintesti"

Unknown spunea...

Multa vrajeala si timpul trece. Vine 24, ne strangem in piata si vedem la diverse Tv-uri cum unii se bat pentru salariul minim, alti ca vor bocanci in talonul de pensie, si in general, fiecare cu paranoia lui. Ne-am dorit o Lege a pensiilor militare de stat. Cu greu am obtinuto. Nu ne convin modificarile. Hai sa vedem ce putem cere. Sunt deja amorsate multe antipatii in ce prveste ARMATA, in general. Vedem diversi "oameni de presa" care deschid gura si lasa sa iasa numai ura impotriva noastra. Ei sunt generatorii de opinie. Politicienii stau in blocstart si asteapta un val. Iar noi batem campii cu salariul minim cand sindicatele sunt multumite cu ce le-a dat guvernul. Mai bine ne-am vedea de ale noastre si am incerca o strategie castigatoare. Liderii nostrii se gandesc de... bombele pe care le scot in fata camerelor de filmat si nu stiu ce sa faca ca sa se vada bagati in seama. Sunt interesati doar de propria imagine. Iar noi... vai de noi. Suntem dusi sa strigam lozinci despre ce nu ar trebui sa ne intereseze. Hai sa cerem salarii pentru militari. Asta ar fi o solicitare intemeiata. Pentru militari nu cere nimeni nimic. Cand e nevoie de ei... le dam ORDIN.

tigri2 spunea...

***mitica alaska,iar bati campii cu calculul tau,facut asa din buric,fara nicio baza legala,eu am introdus in calcul VENITURILE BRUTE(sporuri,prime si premii) atat.Am studiat in amanunt si m-am consultat cu finantisti nu cu "personal Romatsa".Spre exemplu ,in cadrul primelor orare de zbor intra (oredezbor,incercari,aterizari,asistenta tehnica,meteo,comanda,etc) un capitol urias,incalculabil in feleu care-l afisezi

tigri2 spunea...

***Mitica Alaska,daca stii altfel de calcu ,prezinta-l aici,asta daca "stapanesti" aceste chestii...iti mai dau o "piedica'" in intentia de a calcula dupa "indici de referinta",sporurile: dintre cele sase luni alese ,vei avea sporuri diferite ,sau lipsa, cum le cuantifici la total media???Dar ce sa mai discut ,sa "mestec vorbe aiurea.Fa o aplicatie sa ne convingi si gata,dar vezi si ce zice legea.
Este usor a critica,sau,vorba poetului"E usor a scrie versuri /Cand nimic nu ai a spune..."

Unknown spunea...

nu inteleg dece cineva in masura nu trimite in scris la toate televiziunile aceste spuse de dvs ,dle H , sa se faca clar deoseburea intre pensii special si pensii militare cu trimitere la aceasta lege si sa se termine odata cu denumirea de pensii speciale de care m-am intoxicat , sa se faca delimitari clare ,

Iulian Mareș spunea...

Are cineva o hotarare si motivare a instantei, definitiva, prin care a castigat drepturile financiare privind ajutoarele la iesirea la pensie?
Imi este de folos intrucat voi deschide actiune si voi chema la bara pe presedintele camerei deputatilor, zgonea, prim-ministru ponta si pe dusa, in nume propriu, sa-mi plateasca din bani proprii, ca au semnat si stampilat OUG prin care se amana in plata de 6 ani (2/boc, 3/ponta si 1/ciolos)!
Ca sa invete ce inseamna raspundere ministeriala! Eu nu vreau bani cuveniti legal, de la bugetul de stat!
Eu vreau banii lor, proprii

Huhu Rezea spunea...

@eufrosina
Face confuzii si domnul Dogaru pe la televiziuni.
L-am auzit recent spunand enormitatea ca pensiile militare sunt pensii publice pentru ca se platesc de la buget.
@Mares
Nu fi naiv. O asemenea actiune ar fi inadmisibila.Cei care legifereaza au imunitate pentru opiniile si voturile exprimate.
Daca vreo instanta a hotarat in favoarea vreunui hartist, probabil ca acela avea ajutor social,nu pensie.

Iulian Mareș spunea...

Pt opinii si voturi este una, pt fapte este alta!
Cei care au iesit cu O 7 au luat tot! Eu, stau si astept banii mei!
Ma judec, cer dobanda, penalitati, daune morale...tot ce se poate!

Unknown spunea...

da da asa e dle H, de aceea zic ca daca unul ca dvs ar scrie clar la toate televiziunile , mai ales la antenna 3 care le toaca pe toate , in presa la jurnal national ,evenimentul etc , sa fie bobardata tresa cu aceste precizari privind pensile asa fel incait sa inteleaga oicene care vorbeste prostii , chiar si in anonimat ,dar bine documentat ,ar fii ff bine dar dece nu se intampla asta nu inteleg ,,,om vedea ce raport va depune cei din comisia de aparare pe 16 febr ,daca acum pe 24 va fii doar o sfaraIALA// AM ZIS PRESA NU TRESA , SCUZE

Unknown spunea...

DECI; LA IASI S-A ANULAT MITINGUL cititi si vedeti dece, asa ca se desumfla balonul cu proteste

iceparu spunea...

Baiculescule,sa vii pe 24 la Bucuresti cu cati mai multi activi si cere salarii mai mari .Veniti baieti in uniforma precum lt.Alexandru, nu asteptati sa scoata altii castanele din foc.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Huhurez: Mi-a venit cuponul pe luna in curs si scrie sa trimit cele 6 luni din cinci ani. Eu am acasa o vechime veche din Decizia de pensie. Aleg de acolo aproximativ ultimele 6 luni si le trimit, e vorba si de gradatii, iar functia mare o am pe grad mic si venituri mai mici cu ani in urma inaintea pensionarii, asa ca nu ma hazardez sa aleg de acolo. CMJ sau Casa nu ne trimite nimic sa ne orientam, mi-au zis azi la telefon ambele institutii. CMJ mi-a zis sa fac scris la Casa Sectoriala sa-mi trimita situatia cu cei 5 ani, daca am nelamuri, ca de trimis nu ne trimite nimic, nimeni. Sa le trimit eu asa cum cred?

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

NU tine asta cu spiritul acelei legi 8 daca acest spirit de care vorbiti nu este mentionat in motivarea aparitiei acelei legi.

Dreptul meu la indemnizatie s-a nascut pe timpul aplicarii Legii 263 din 2010. Ulterior, prin Legea 223 din 2015 s-au abrogat prevederile Legii 263 in partea ce privea pe militari. Corect pana aici. Apoi mi-au dat Decizia de incetare a platii pe motivul ca am trecut la alt sistem, alta lege.

Iată ce spune o Decizie a Curtii Costitutionale a Romaniei:

În jurisprudenţa sa, Curtea Constituţională a stabilit, de principiu, cu prilejul soluţionării unor excepţii de neconstituţionalitate având ca obiect alte dispoziţii legale criticate pentru încălcarea dispoziţiilor art. 15 alin. (2) din Constituţie, că "o lege nu este retroactivă atunci când modifică pentru viitor o stare de drept născută anterior şi nici atunci când suprimă producerea în viitor a efectelor unei situaţii juridice constituite sub imperiul legii vechi, pentru că în aceste cazuri legea nouă nu face altceva decât să refuze supravieţuirea legii vechi şi să reglementeze modul de acţiune în timpul următor intrării ei în vigoare, adică în domeniul ei propriu de aplicare".

(Decizia nr. 330 din 27 noiembrie 2001, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 59 din 28 ianuarie 2002; în acelaşi sens a se vedea şi Decizia nr. 73 din 6 martie 2001, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 240 din 11 mai 2001).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Maxim One, daca directa e catre mine, sincer sa spun ca nu prea am ce alege la o pensie de invaliditate cu o vechime totala ce se apropie de 17 ani, decat aproximativ ultima perioada din cariera! Am facut cerere si pentru recalularea stagiului potential, pe langa ce am trimis la CMJ, pentru ca nu se stie cine imi calculeaza pensia si poate trece cu vederea acest aspect, si tot ei m-au invatat sa fac o cerere separata pentru stagiul acesta de ompletare a vechimii potentiale pana la 25 de ani, conf. L223/2015 si OuG 57. Departe de a ma astepta la mariri si, asa cum mi-au zis la telef. e posibil ca in urma recalcularii sa ma bucur de...cuantumul cel mai avantajos! Crede cineva ca in urma recalcularii se poate astepta la mariri spectaculoase?! Eu, personal, m-as bucura sa sa-mi ramana in cuantul valoarea pensiei existente, ca la tot ce se intampla acum, nu se stie pana la urma ce idiotenii le mai vin in creiere! Cererea de recalculare a stagiului potential o trimit o data cu cele 6 luni din 5 ani, in acelasi plic. Asta e, si ce o fi, o fi si-a ma-sii! Ce-am avut si cea-m pierdut!?

Anonim spunea...

Ordinul comun nu a fost inca aprobat.Ce model de cerere triimiti daca nu e nimic aprobat oficial ?

tigri2 spunea...

***jHuhu,pana la urma cand va fi primita delegatia SCMD de catre presedinte, ca este cam incalcit comunicatul lui Dogaru? Cei de la iasi ies la miting si la un moment dat se vor intalni presedintele cu delegatia ,iar in mmomentul ala mitingistii schimba tactica,sau intalnirea are loc azi si pe 24 nu mai e cazul de proteste?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca ies in strada macar 50% dintre activi, n-au ce le face! Nu e normal sa-i tii ca pe sclavi in cazarmi, cu solde nemarite cu anii, cu sporuri ciuntite si alte drepturi taiate, si ei sa nu aiba voie sa si le ceara! Adica politicienii nu-i an sa-si mai adauge ceva la drepturi de salarii si pensii, tehnocratii iau salarii pe functiile actuale, dar si salariile de europeni foarte mari, iar Armatei active sa le bage pumnul in gura! Pai, ei, activii unde si cui sa se planga? Daca n-au curajul in uniforme, sa vina civili si sa ingroase randurile demonstrantilor. Nu va vaitati de reporteri. Rapunsul clar este ca cerem drepturile conform Legii 223/2015, ca de maruntisuri se ocupa liderii de sindicat! Atat.

Anonim spunea...

@Tigri
Am facut referire la o cale matematica prin care te poti apropia de rezultat calcul pornit evident in baza legală.
Ca sa stii situ , L138/99 a fost urmata de niste instructiuni financiare (FI3 sau Fi5 nu mai stiu exact)baza de lucru pentru finantisti. In aceste instructiuni tot ce este prezentat la general in L 138/99 (exemplu spor de pericol de la 30-50% din solda lunara, SM pîna la 20% din solda de functie) sunt defactate cu detalii de incadrare si calculare a fiecariu spor ,indemnizatie,prima de zbor,aterizare,reparatii,etc).
Pentru anumite sporuri (cele calculate la ore sau la numar aterizari,etc) exista in aceste instructiuni chiar formule de calcul formule de calcul.
Ca atare ce calculam noi aici sunt calcule la general ,valoarea fiecarui spor calculat la ora de zbor,ore efectiv lucrate,numar de aterizari etc le poti sti doar din statul de plata lunar.
Unele sporuri care sunt fixe poti sa calculezi cunoscînd solda de functie sau solda lunara/solda lunara bruta altele insa nu.
Eu am expus modul cum poti deduce valoarea sporurilor facînd diferenta intre venitul brut specificat in documentul atasat deciziei de pensie pe L263 (date si elemente care au dus la determinarea punctajului mediu si anual) si solda lunara cf L138/99 art 3 calculata pentru functia de Mr,LT.col,.. Asta deoarece pîna acum se stie ca solda lunara bruta din L223 va fi aprox.identica cu venitul brut lunar specificat in documentul atasat decizie pe L263. Nu se pot lua de baza acele valori fiindca acolo s-au strecurat multe greseli. Prin trecerea calculelor prin unitatile de baza sau arhive se vor evita aceste greseli si se vor face calculele la valorile reale din statele de plata.
Ca sa ai datele exacte te poti adresa arhivei sa-ti trimita un buletin pentru anii din care consideri ca-i bine sa-i alegi. Daca nu cumva vor trimite ei asa cum au promis initial.
Batalia pe formularea benefica pentru toti a ordinului comun este crîncena si se poate solda (inclusiv sub presiunea pieții) cu modificari de esenta. Din cauza asta tot ce au aruncat ca si comunicate pe piata este vag,fara substanta. Formularea din finalul comunicatelor precum că ”formularele prezentate pot suferi modificari” spune totul despre stadiul in care se situaza punerea in aplicare a legii. Meciul inca se mai joaca cu protagonisti mai bine sau mai putin bine intentionati.

Cuza spunea...

Le este frica de "mamaligile" moldovene, i-au aburit pe lideri cu promisiuni care nu vor fi respectate. Pentru orice eventualitate, puterea a mobilizat Brigada de jandarmi mobila Bacau. Oare de ce?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Maxim One: Mi-ai deshis ochii! Chiar asa: Ordinul comun n-a fost emis! Dar de ce Casa imi zice sa trimit daca vreau sa trimit? Si CMJ nu-i mai prejos! Poate ca s-ar bucura de cateva mii de prosti ca mine! Abia ar avea ce razui ca la Verdun! Multumesc de atentionare! Dar tipizata aia publicata pe aici, nu mai e valabila, frate? Si mai stiam ceva: Stiam ca sunt obligati sa ne trimita prin posta tuturor calculele si actualizarile pe ultimii 5 ani, nu? Eu asa stiam ca se va proceda dupa emiterea Ordinului comun, daca altii stiu altceva, inseamna ca eu gresesc!

Huhu Rezea spunea...

@Gheorghita
Nu a fost abrogata nicio dispozitie referitoare la militari in L263/2010. Probabil ca se vor aplica activilor care la pensionare opteaza in urmatorii 5 ani pentru calculul din sistemul public.
D-tale nu ti se mai plateste indemnizatia de creator pentru ca de la 01 01 2016 nu mai esti pensionar in sistemul public.
Tot asa ni se poate intampla tuturor, daca se abroga art. 11 din L 80/1995: nu mai primim sporul, masurat tot procentual din cuantumul pensiei, pentru OMM, despre care vad ca foarte multi nu inteleg ca nu face parte din pensie, prostie de care beneficiaza toba-motocistii in fraierirea militarilor pentru a justifica taierea cu pana la 30%, prin oug 57, a drepturilor acordate prin L 223/2015.

@alaska
Uite cum recunosti ca finantistii stiau de ani de zile ce intra si ce nu intra in solda lunara bruta, sau in veniturile brute impozabile, Nu mai era nevoie sa vina tobo-motocistii ciloisti cu ditai pomelnicul la art. 28, pentru a justifica in fata prostilor de ce era inaplicabila L 223 si de ce au dat ei, spre fericirea militarilor, Ordonanta de modificare a legii.

Iulian Mareș spunea...

Pomelnicul de la art.28 a avut rolul de a denigra, aruncand anatema: Uite, domne, ce de mai aveau astia....cate beneficii, cate smekerii....si noi le taiem, ca suntem independenti si facem ordine! Numai pentru aceasta dezinformare si ar trebui zdrobite degetele cu care au tastat, pentru ca raul a fost produs, iar cei neavizati cred, pt ca e trecut intr-un act normativ al guvernului "tinerilor frumosi si liberi"....... la creier, aia care nu iau bacul, si nu merg la ore....si care ar trebui sa "munceasca pe 2 lei" sau "sa manance radacini"!

Anonim spunea...

Mares
pomelnicul de la art 28 era si este cuprins si in legea 263 si ca tehnica legislativa trebuia prins si in legea 223 care lege opereaza cu doua cuantumuri finale de pensie respectiv cuantum pe L 223 si cuantum pe L 263.
Huhurez stie bine asta dar iar o rastalmaceste. Iar finantistii doar aplica legi si mai mult iau decît dau.De data asta cred si-au pus amprenta si aici.
Guvernul are vina lui ca a acceptat art 40 în OG 57 ,insa ca masuri financiar bugetare daca le-au fost insuflate justificari greu le va intoarce cineva decizia . Raul juridic s-a facut, decizia ramîne la parlament care poate sa-i dea sau nu putere de lege.
S-au modificat n legi organice prin ordonante votate in parlament, nu-i asta primul caz.
Adevaratii faptuitori ca nu-i pot numi vinovati daca nu cunosti motivele reale cu toate ca ........ sunt cei de la mapn care pina acum au dormit in bocanci in timp ce celelalte ministere de forta si-au pus de prin anii 90 la adăpost personalul cu grupe de munca superioare si sporuri adecvate. Si de aici circul si punerea pe masa guvernului a art. 40.iar in fata valului au ramas majoritar mapn-istii ,parte disponibilizati , fara IC, SM, sporuri ,redistribuiti in grupe de munca dar cu lipsa sporuri aferente.
Curios ce se va negocia la Iasi si daca vor reusi sa influenteze parcursul L 665 in parlament. Sa fie de bine dar...........

Iulian Mareș spunea...

Alasko
Eu ma refeream la bani de haine, CO neefectuat si alte prostii care nu au facut niciodata obiectul de calcul al pensiei!
Mai, nu toti pot lua IC si SM!
La conditii de munca ai dreptate!
Era bine sa se mareasca, in anii trecuti solda de functie si grad!