Un produs Blogger.

sâmbătă, ianuarie 30, 2016

In Parlament incepe batalia pentru modificarea art. 40 al OUG nr.57/2015 privind pensiile militare

146 comments
Luni 01 02 2016 incepe Sesiunea parlamentara.
Saptamâna trecuta  a fost foc continuu la Comisia de aparare din Senat, pe ordinea  de zi având,  in vederea acordarii Avizului, si L 665/2015, proiectul legii de adoptare a OUG nr.57/2015.
Probabil ca Avizul este finalizat, proiectul nemaiaflându-se pe ordinea de zi a comisiei din data de 01 02 2016.
Ordinea de zi a Comisiei de aparare in perioada 25-29 ianuarie 2016
1 Proiectt de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.57/2015
privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea
unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare
Aviz9.2.2016
In zilele urmatoare vom sta cu ochii pe
L665/2015
pentru a studia Avizul pe care il va depune Comisia de aparare si, in special, amendamentele aprobate in Raportul  Comisiei de finante, buget.


In principal, este de dorit ca articolului nr. 40 al ordonantei sa i se aduca urmatoarele modificari:
1.
La punctul 4, formularea art. 28 din Legea 223/2015, referitor la baza de calcul folosita pentru stabilirea  cuantumului pensiei militare, sa fie pusa in acord cu formularea articolului 31 referitor la baza de calcul a contributiei individuale la bugetul de stat. In ambele articole baza de calcul trebuie sa fie solda lunara bruta, asa cum este ea definita in legile salarizarii 
Este nepermis, pentru stabilitatea viitoare a sistemului pensiilor militare, ca aceste baze de calcul sa difere.

2.
La punctul 5.
 Articolul 29 se modifică și va avea următorul cuprins:
 „Art. 29. - (1) Cuantumul pensiei de serviciu se determină în procente din baza de calcul, astfel:
 a) militarii, polițiștii şi funcționarii publici cu statut special, cu vechime cumulată conform art. 3 lit. f) de cel puțin 25 de ani, beneficiază, la împlinirea vârstei prevăzute de lege, de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din baza de calcul prevăzută la art. 28;

b) pentru fiecare an care depășește vechimea prevăzută la lit. a), la cuantumul pensiei se adaugă câte 1% din baza de calcul prevăzută la art. 28, fără a se putea depăşi solda lunara bruta utilizata la calculul pensiei la data deschiderii/recalcularii/actualizarii dreptului la pensie.

Nota. Se inlatura astfel discriminarea militarilor fata de categoriile de salariati care beneficiaza de pensii speciale.
3.
Punctul 6,  se modifica si va avea urmatorul continut.
Art. 30 se abroga. 

Nota. Art. 30 din Legea 223/2015 ramasese fara obiect dupa modificarea art. 29 in Camera Deputatilor
4
La punctul 20.
 Articolul 108 se modifică și va avea următorul cuprins:
Militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special care au plătit contribuţie la Fondul pentru pensia suplimentară şi/sau contribuţia individuală la bugetul de stat beneficiază de un spor procentual la cuantumul pensiei stabilite în condiţiile art. 29  şi 39, astfel:
 a) 3% pentru o vechime a contribuţiei între 5-15 ani; 39 
b) 6% pentru o vechime a contribuţiei între 15-25 ani; 
c) 9% pentru o vechime a contribuţiei peste 25 de ani

Nota
Se revine la formularea initiala care inlatura arbitrariul in acordarea sporului pentru pensia suplimentara si permite valorificarea sporului pentru vechimea cumulata pâna la 100% din baza de calcul.



Derularea procedurii legislative:
DataAcțiunea
11-12-2015Înregistrat la Senat pentru dezbatere cu nr.b687 (adresa nr.E200/11/12/2015)
14-12-2015cu nr.L665 prezentare în Biroul permanent; Senatul e prima Cameră sesizată
14-12-2015trimis pentru raport la Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital (TERMEN: 14/12/2015)
14-12-2015trimis pentru aviz la Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială (TERMEN: 14/12/2015)
14-12-2015Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială transmite avizul cu nr. 449-FAVORABIL
21-12-2015prezentare în Biroul Permanent (termenul de depunere a raportului este 16.02.2016)
21-12-2015trimis pentru aviz la Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională

 - adresa de înaintare a iniţiativei legislative pentru dezbatere
 - forma iniţiatorului
 - expunerea de motive la iniţiativa legislativă
 - avizul Consiliului Legislativ
 - avizul Consiliului Economic şi Social
 - Ordonanţa Guvernului
 - hotărârea de Guvern
 - aviz - Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială

146 de comentarii:

maiag spunea...

acestea sunt modificari la ordonanta 57?ar fii corect daca se aproba in forma asta,toate pensiile speciale pleaca de la 80 la suta,asa este corect mai ales ca baza de salarizare a militarilor este cea mai mica dintre toti bugetarii,ca de sporuri beneficiaza toate categoriile sociale si de pensie suplimentara toata lumea.ce nu intekeg eu,de ce la pensia noastra actuala incepind cu 1 ian 2011 nu este bagata pensia suplimentara,normal nu ar trebui sa se acorde retroactiv?abia acum m am uitat pe deczia de pensie si nu apre,macar acum ar trebuii acordata corect,sunt niste bani retinuti practic in acest scop

Unknown spunea...

Stau si ma gandesc, din toata Comisia aia de aparare o fi cineva sa ne asculte si pe noi? Sa vrea cineva sa tina si cu militarii? Ma tot intreb de ce oare atunci cand poporului astuia incepe sa-i fie putin mai bine, trebuie sa se intample ceva ca sa se intoarca la starea de rau de dinaintea binelui? Alo, Comisia de aparare, alo parlamentari si senatori, ne auziti?

Huhu Rezea spunea...

@ maiag
Acestea sunt propunerile pe care le doresc eu. Le-am prezentat si domnului senator Obreja, presedinte al Comisiei de Aparare din Senat.
Uita-te mai atent pe Nota de calcul anexa la Decizia derevizuire si vei descoperi la pct. 3 punctajul pentru pensia suplimentara.
Incepând din 2004, pensia este inclusa in pensia militara.Asa este si in L223/2015.

Unknown spunea...

dle H trebuie sa va multumim pentru ca ati luat legarura cu domnul senatorOBREJA .am convingerea ferma ca ati dat domnului senator niste precizari de luat in seama , dar spunea acel COARNA acum cateva zile si el de niste amendamente , sa speram ca acelea coincid cu cele ale dvs ,,santeti on pm de isprava ,,,multumim

Bucataru Ciprian Paul spunea...

Ma numesc Bucataru Ctin,din Podu ILoaiei iasi,pensionar MAI(subofiter,agent politie,Ag.sef pr.sau plut.adj.sef).Nu va suparati,in editiile trecute v am mai rugat niste lucruri,dar nu am primit raspuns.Amlucrat numai operativ,peste 3o ani,fara scoala 2 ani,ordine publica,mai exact Posturi politie comunale ca ajutor si sef de post,in cea mai mare parte,am iesit in decembrie 2011,motivatia medical,gr.II,virsta standard,o implinesc in noiembrie 2016,la 56 ani si 5 luni.Am avut salar de merit,la data iesirii la pensie.Actualmente am o pensie bruta de3318,in mina 2842 lei,cu tot cu majorarea de la 01.01.2016.Nu inteleg,desi colegi de ai mei,care au iesit la pensie,si au 1 singur an vechime mai mult ca mine,unul a iesit odata cu mine in decembrie 2011 ,el de drept si altul 1 n mai tirziu,2012,si au pensii in mina de peste 32oo,3300 lei,bine ei fiind in virsta cu 4 ani mai mari camine,si probabil au civilia lucrata,dar atit de mult?.Referitor la Ordonanta 57/2015,va intreb,nu era mai bine daca art.4o se anula de tot?nu era mai bine cu toate veniturile brute? si am inteles bine,ca baza de calcul revine la 80% si nu la 65 %?Va multumesc.Dca vreti sa raspundeti pe aceasta adresa sau pe a fiului meu dara si a mea"bucataructin@yahoo.com" Va multumesc.Cu respect.

Anonim spunea...

Pierdeti timpul.Va dau scris ( din surse absolut sigure) ca nu se va modifica macar o virgula din OUG 57 .Si urmeaza mai repede decat credeti si pierderea cumului avantajos. Ib vara va fi batalia finala deoarece atunci vor suferii si smecherii din toate asociatile militare comunistoide actuale.

tigri2 spunea...

***Maxim One -argumenteaza ,altfel vei fi considerat intr-un anume fel,ceea ce nu-ti va conveni.La vorbe aruncate-n vant toti se pricep,poti sa ne uimesti cu altceva in domeniu? Sau chestia cu capra nu-ti da pace?

Unknown spunea...

hai mai termina , cine dracu mai esti , dle h , nu mai dati voie unuia ca acesta sa mai apara pe aici ,e plin de venin , mai omule.trateaza-te.o sa te oneci cu propriul venin..

Huhu Rezea spunea...

@ Bucataru
Nu cred ca la vechimea efectiva si in conditiile operative de lucru d-ta ai pensie de invaliditate.
Cel mai probabil ai pensie anticipata sau pensie la limita de varsta standard redusa pe Legea 263/2010.
Cum s-ar zice ai pensie definitiva care nu se mai recalcula la implinirea varstei standard din Anexa 6.
Uite ca se recalculeaza acum pe LegeA 223, modificata,si nu cred ca vei obtine un cuantum mai bun.
Urmeaza procedurile din Ordinul Comun pentru recalculare/actualizare.
De ce au altii colegi pensia mai mare? Probabil ca, per total activitate, au avut solde mai mari si au obtinut un punctaj mai bun pe L 263.

De ce modificare a Art. 40 din OUG si nu abrogare?

Daca vei citi expunerea de motive o sa constati ca au avut motive serioase sa aduca unele ajustari legii initiale, dar nu in sensul de a reduce procentul de pensie si a plafona cuantumul sub solda lunara bruta.

CEZAR spunea...

Presupun ca ati ghicit cum ca Maxim One Ii Potecarul sub acoperire ....!!!!

tigri2 spunea...

*** Huhu,am o vaga banuiala deoarece foloseste acelasi limbaj si aceiasi URA tip Mos Krici si alti imbalsamati rataciti de pe R-26 s-un kk.

Huhu Rezea spunea...

Am rugamintea ca pe acest post sa pastram decenta in comentarii si sa nu divagam in discutii care nu au legatura cu tema propusa.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ei, acum e acum si sa-i vedem pe domnii politicieni care ne-au votat Legea 223/15 daca sar in ajutorul nostru sa ne ajute cu ce ne dorim! Ne-au acordat cu 99,9% Legea! @Maxim One, fii pe pace ca nu se vor intampla negativismele preconizate de niscaiva gusati perciunati si care le lanseaza pe piatza la deruta! E prea riscant in an electoral sa se bage adanc in closet, pana peste boturi, ca sa se inece in rahat si sa se cufureasca la perciuni!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Luni 01.02 a.c. se pune in dicutii Ordonanta 57, si ma uitam pe blogurile pensionarilor militari ca sunt moarte! Nici un fel de discutii, luari de pozitii, propuneri, ceva sa demonstreze ca-i framanta problema asta! La ce Dumnezeu mai incaseaza cotizatii daca nu intreprind nimic pentru pensionari? Ce inseamna cardasia asta paguboasa intre liderii de sindicate si politic! Asa-i prinzi cu soparlica, doar consultandu-le blog-urile!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Domnul senator Obreja, si am mai spus-o nu o data, e cel mai de onoare parlamentar liberal la ora actuala, si i-am scris si pe pagina, in iuresul dezbaterilor Legii 223, rugandu-l sa ne sustina, alaturi de alti politicieni care s-a si vazut ca nu au nimic impotriva noastra! Sunt foarte sigur pe seriozitatea domniei sale, si in seara asta voi face eforturi sa-l caut pe fb sa-l rog, inca o data sa ne ajute! Pericolul vine de la gusatii cu caschete si bolta instelata de pe umeri, cu interesle lor obscure si egoiste, nu de la parlamentari, dragi camarazi! Parol d'honnore!

Anonim spunea...

Am o pasarica chiar in guvernul criminal Soros .Daca se modifica in sparlament macar o virgula din OUG 57 promit ca nu mai scriu niciodata pe vreun forum si ma retrag la manastire.

tigri2 spunea...

DESPRE PRIME ,SPORURI SI ALTE DREPTURI
1.PRIME- Se acorda personalului din Aviatia Militara:
-prime de clasificare;
-prime orare de zbor;
-prime de parasutare;
-prime speciale pentruincercari,receptii,verificari in zbor;
-prime de specializare;
-prime pentru asigurarea activitatilor aeronautice , se acorda:
-serviciilor meteo;
-serviciilor de dirijare,control,coordonare si conducere a zborului+ echipa de start.
2.DREPTURI, se acorda:
-personalului navigant din marina,scafandri,personal imbarcat pe submarine;
-militarilor care lucreaza in sectoarele economiei nationale,
-militarilor care lucreaza in cadrul unor servicii speciale cu grad ridicat de risc;
-militarilor care executa misiuni externe;
-etc...
3.SPORURI
- pentru conditii periculoase de munca, diferentiata in functie de gradul de pericol si de timpul efectiv lucrat in aceste locuri, calculata la solda de functie / salariul de baza astfel:

locuri de munca sau operatiuni deosebit de periculoase 37-50%
locuri de munca sau operatiuni foarte periculoase 16-30%
locuri de munca sauoperatiuni periculoase pana la 16%.

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Esti cu capul porcare.

Anonim spunea...

Din nefericire cu rezervistii nostrii lasi ( exceptiile confirma regula) care ''lupta'' doar din fotoliu cu telecomanda si tastatura zicamd : ''lasa sa protesteze altii oricum beneficiem si noi'' vom fi victime sigure .

Unknown spunea...

Eu sunt iesit la pensie dupa Legea nr. 263/2010. La calculul punctajului lunar s-a luat in calcul si procentul care reprezenta suma retinuta din solda pentru pensie sulimentara (solda lunara bruta se inmultea cu (1+sporul de gupa de munca/100+sporul de pensie suplimentara/100), totul impartit la venitul mediu lunar brut pe economie). Tatal meu a fost si el militar. Retin ca pe talonul de pensie pe o linie era trecuta pensia militara de serviciu, pe cealalta linie pensia suplimentara, primind in mana suma celor 2 pensii. Cum adica potrivit modului de calcul dupa Legea nr. 223/2015 sau dupa propunerile de modificari, pensia suplimentara sa fie inclusa in limitarea de 85%, respectiv 100%? Este un drept patrimonial al meu, pentru care am contribuit lunar cu procente intre 13% si 22%. Nu vad din ce motiv statul ma priveaza de un drept. Este ca si cum cei care acum contribuie la nu stiu ce pilon de pensii private cand va fi sa fie nu vor mai primi suma pentru care au cotizat din banii lor, pe motiv ca pensia calculata de stat ar depasi o anumita suma. Pensia militara de serviciu rezulta din algoritmul care este stabilit, dupa care la cuantumul rezultat se adauga procentul pentru OMM (conf. Legii nr. 80/1995), iar pensia suplimentara trebuie platita separat, ca procent din pensia militara de serviciu (pensia militara suplimentara nefiind purtatoare de procentele pentru OMM). Cu ce gresesc?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Camarazi, mi-am facut datoria sa-i scriu pe blog onorabilului Senator, Marius Obreja, si i-am propus sa ia in considerare propunerile adminului blogului ,,Huhurez'' pentru ca asa am considerat eu ca e mai bine, stiind ca adminul este mult mai informat si pregatit in acest domeniu decat foarte multi altii dintre noi, dar mai ales decat mine care sunt pitic in acest sens! Cititi, va rog, sa va convingeti! Postarea e pe stanga putin mai jos, si daca am facut-o, am facut-o in numele tuturor, cauza pentru care i-as ruga pe cei mai indrituiti s-o faca la modul care sa ne onoreze pe absolut toti! Multumesc!

tigri2 spunea...

***Maxim One tu si cand vezi un pahar pe jumatate plin ,il bei ca sa fii sigur ca-i gol...pesimist irecuperabil!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Maxim One: Ai dreptate cu lasii! Asa-i!

Anonim spunea...

Ba deloc .Nu fac niciodata o afirmatie fara sa o verfic din mai multe surse. Sa dea Dumnezeu sa ma insel si OUG 57 sa fie modificata in favoarea militarilor . Atunci ma retrag definitiv de pe toate forumurile pentru ca asta ar insemna ca va dezinformez. Apropo de optimisti nu uita ca ''cimitirul e plin de optimisti''.Va spun sigur ca OUG ramane exact cum e acum datorita prostituatelor cu cascheta (adica generalii politruci care ne-au vandut ) .Si urmeaza in vara taierea cumulului avantajos.Totul e deja pregatit.

Huhu Rezea spunea...

@Maxim
Sa stii ca in aceeasi masuri cimitirele sunt pline si de pesimisti.
Eu cred ca 2 sau 3 din propunerile din postul acesta vor fi adoptate, pentru ca ar evita multiple procese in care drepturile taiate pot fi recuperate prin ridicarea unor exceptii de neconstitutionalitate.
Cred ca va ramâne neclintit procentul de pensie de 65%.
Cuantumul mai avantajos n-are cum sa fie eliminat. Este consacrat si in sistemul public.
Din tot ce cobesti, singurul lucru de care ne putem teme este ca, in vreme de criza, pensiile necontributive nu mai sunt garantate de decizia Curtii Constitutionale din 2010, cand Base si ai sai viitori PNL-isti taiasera 15% din pensii.

Anonim spunea...

Nu trageti in pianist .Eu ''nu cobesc'' ca nu am de ce .Va spun din surse absolut sigure ca nu se va modifica nimic. Asteptati putin si o sa-mi dati dreptate. Pactul tradarii e deja facut. Oricum speranta moare ultima asa ca puteti spera la o minune.Din pacate minunile ( vestile bune) sunt rare la noi..

Iulian Mareș spunea...

Mai sa fie?
Deci pesimistul de Maxim este in esenta cel mai optimist! Pentru ca el anunta ca se poate si mai rau!?
Pai daca-i asa eu as vrea ca sa se adopte in Parlament hotararea privind:
-neaplicarea cuantumului cel mai avantajos
-impozitarea pensiei de la primul leu
-plata cass de la primul leu
-introducerea unui nou articol prin care statul nu garanteaza pensiile militare de "stat", pe motiv ca nu vrea el
-taierea cupoanelor de calatorie
-neacordarea nici macar scriptic, de facilitati de tratament
-...etc!
Asa vom avea definit clar obiectul si vom sti ce trebuie facut:
-ori ramanem toti la tv sa vedem pe Bahmu/femeia palmier sau mai stiu eu ce mizerie de emisiune, ori iesim si nu mai plecam pana nu pleaca ei toti, dar absolut toti!
Si noi avem tomberoane de gunoi in care sa-i caram pana la groapa consacrata ( se vedea cazurile/Ukraina)
Eu inteleg ca parlamentarii sunt sub presiunea DNA si vor fi cand se vor trece pe liste, dar ei sa nu uite ca nr nostru de voturi conteaza si el poate fi multiplicat de 3-4X!
Personal, nu cred ca votand in unanimitate o lege, peste cateva luni taci si accepti modificari ale acesteia in proportie de 90%!
Ar fi ridicolul ridicolului, penibili si nu doar penali!....ceva gen declaratiile lui Bobu!
Ah, mai am 2 neclaritati, poate cineva sa-mi explice?
-esti membru al guvernului, dar si parlamentar?!.....executiv dar si legislativ!....nu este conflict de interese?
-un fost ministru care a depus odata juramantul (si pt parlamentari e valabil) pe constitutie/biblie, chiar nu conteaza pe ce, caci si semneaza, la o noua investitura, de ce mai jura inca o data?....si-a pierdut valabilitatea primul juramant? L-a uitat si trebuie improspatat?
Eu cred/sper ca parlamentarii deputati au scaun la cap, si mai cred ca e de fag nu brad/tei!

Unknown spunea...

dle H am impresia ca stiti cam ce se va intampla , de la dl OBREJA? dar de ce sa ramana acel procent neclintit , la ceilalti cu pensii ..nesimtite,, dece este 80? bine sa nu fie 85 . sa lase 8o asa cum au si ceilalti cu pensii speciale ,stiti ca pensiile de urmasi la magistrati ,etc au un procent de 80 din pensia intretinatorului la un urmasi , nu 50 ca la ceilalti? parca asa e in legea lor , asa stiam . eu cred ca ceva se va misca si aici , poate ca vor mai ridica ceva dela acel 65 , sa se gandeasca ca sant si cativa amarti plecati fara dret de pensie inca de multa vreme din diferite motive ,,,,au vechime mica si le mai tae si 1% nu mai e mult si aflam ..eu cred ca procentul asta va scoate din nou in strada ,,,,,,

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu mai am cativa asi in maneca: Am numerele de telefon ale catorva senatori si deputati si le dau SMS chiar luni dimineata, in loc de desteptarea, seara precedenta, de fapt diseara, urmand sa-i rog pe pag. intima de pe fb sa ia in considerare doleantele noastre culegandu-le de la Dl. Senator Obreja. Asa ca, un mic efort poate conta in oceanul de rautate tehnocrat!

ghurse spunea...

ATENTIE Dn-le H.
Daca procentul pentru CPS se va aplica la cuantumul pensiei, va avantaja doar pe cei a caror vechime cumulata acopera limita maxim admisa, fie ca este 85% fie ca este 100%.
Daca procentele raman 65% cu 85% este nevoie de 36 ani vechime cumulata pentru a atinge limita maxima, care poate fi acoperita de orice pensioner cu CD, 26 ani cascheta si 3 ani scoala militara sau cu CS, 22 ani cascheta si 3 ani scoala militara ( de AC nu mai vorbesc). In aceasta situatie sunt multi pensionari si este avantajos aplicarea procentului pentru CPS la cuantumul pensiei.
Daca procentul de plecare ramane 65% dar limita maxima se duce la 100% atunci este nevoie de 60 de ani vechime cumulata, aproape imposibil de atins ( putini sunt cei care au peste 40 ani vechime cumulata, 40 ani=80% din BC, 50 de ani=90%, etc) . In acest caz nu mai e convenabil aplicarea procentului pentru CPS la cuantumul pensiei pentru ca una este sa aplici procentul CPS la cuantumul BC si alta este sa-l aplici la 80-90% din cuantumul BC.
Daca procentul de plecare va fi 80% iar limita maxima 100% atunci este nevoie de 45 de ani vechime cumulata, mai usor de atins, si-atunci,, poate ca e mai avantajos ca aplicarea procentului pentru CPS sa se aplice la cuantumul pensiei.
Oricum, aceasta contributie fiind pentru PENSIE SUPLIMENTARA, este logig, poate chiar si legal, ca acest procent sa se aplice la cuantumul pensiei.
OARE CUM O FI MAI BINE?

Huhu Rezea spunea...

@eufrosina
Alt raspuns decât cel postat pe blog, in luna decembrie, nu am de la domnul senator.
Semnal am tras si spre doamna senator Anghel. Dânsa era nitel suparata pentru ca am lasat pe blog niste jigniri pe care i le aducea nu mai stiu care martafoi cazon.
De aceea va rugasem sa fiti decenti in comentarii

Unknown spunea...

asa este ,sant fel de fel care nu intelege vasta , in acest caz nu le dati voie sa intre , cel putin pe spstiul oferit de dvs , vad fel de fel de persoane care nu au decenta , eu va multumesc in nume personal ,pentru mine informatiile potate de dvs sant de real folos , depuneti destul efort sa suportati toate intrebarile adstea ale noaste , multe fara suport ,,,poate si eu am facut asta , va cet scuze si astept cu interes sfarsitul acestor magarii facute la adresa militarilor .fie pensionari fie activi ... sa vedem ce va mai fii cu bine

wassy_g spunea...

Daca membrii comisiei de aparare din senat au o cat de mica sensibilitate pt. militari atunci ar modifica procentul plafonului maxim la 100%si ar permite ca pensia suplimentara sa nu intre in acest plafon.In felul acesta ar scapa de foarte multe procese.In acest mod cei cu vechime cumulata mare,ar putea sa si-o valorifice in totalitate.

tigri2 spunea...

PROPUNERE
EU,pensionar militar umilit, propun urmatoarele: "Toti cei vinovati de conceperea si impunerea modificarilor Legii 223 prin art 40 al OUG 57 sa fie trasi la raspundere pentru incercare de eludare a legii si incalcarea Constitutiei si de atac impotriva drepturilor legitime a pensionarilor militari.Masuri propuse:
-destituirea din functie;
-degradarea militara;
-verificarea averilor;
-dezavuarea in fata camarazilor.
Aceasta propunere i-am expus-o in dimineata asta ,si lui Dogaru si a acceptat-o ,o va ridica maine in fata Comisiei de aparare din senat si o va inainta presedintelui Iohannis ,comandantul nostru suprem.

Anonim spunea...

Pensiile porcesti ale magistratilor nu pot fi micsorate sau taiate deoarece sunt aparate de deciziile aberante ale CCR . Doar nu erau prosti cei de la curtea neconstitutionala a Romanistanului ca sa nu-si apere propriile pensii nesimtite.Cat despre pensiile amarate( cu ceva exceptii) ale militarilor (care pot fi taiate de orcine la liber pe legea 223 plus OUG 57 ) ce sa zic. Acum pensiile militarilor nu mai sunt aparate de nimeni .Si guvernul va taia fara oprire pana la limita de suportabilitate a militarilor.Si vad ( prin noncombat) ca limita asta e foarta laxa asa ca va garantez , guvernantii nu se vor oprii din taieri .Avem ce meritam ca suntem lasi ( stam ca momaile si ne vaitam ca ne cade in cap drobul de sare ) asa ca nu asteptati mila sau dreptate de la sparlamentari. Astia executa doar ce li se ordona si ne mint pe toti in fata cu nerusinare ( cu foarte putine exceptii).Asa ca lasati sperantele si iluziile cu sparlamentul.

Anonim spunea...

Vezi ca unele din ''cerintele '' tale din pamflet exista deja .Exemplu: Statul deja nu garanteaza pensiile militare de stat.

tigri2 spunea...

Acuma face pe suparata? In loc sa apere interesele prietenilor si colegilor sotului ei umbla cu fandoseli? Sa nu uite ca orice suis are si un coboras si cu cat suisul este mai abrupt cu atat caderea va fi mai prapastioasa.Oricum si pana acuma ,singura care a fost tot timpu;l de partea noastra si a fost activa este d-na deputat Liliana Minca. Cinste dansei!

CEZAR spunea...

Potecarul ..are mare dreptate !!!

tigri2 spunea...

***all, ca sa nu va mai strofocati ca am avea pensii uriase ,luati de la Basescu:
ANUNT in Gazeta de Urziceni :"Firma Alisson hays angajeaza confectioneri cu salariul de pornire de 2200 lei net +bonuri de masa+transport gratuit+ bonusuri de performanta,etc" si ,retineti,doi ani am predat la un liceu si la o scoala clIX si X a.tehnologii textile si stiu cat de pregatite sunt fetele dpdv intelectual.Asa ca geama ati facut cate 7-10 ani de studii militare cu tot felul de calcule diferntiale si triple integrale ca sa aflati "racursul tintei" si "calculul caderii bombei cu vant lateral" ca tot codasii veniturilor sunteti.Sa nu credeti ca noi cand zburam o faceam la poezie cum spune un dobitoc al acestor bloguri "tractoare cu sfarleaza" ,sa stiti ca fiecare minutel de zbor avea in spate sute si mii de ore de pregatire cu calcule si demonstratii ,cu elemente multiple si reguli scrise cu sange,iar in timpul zborului trebuia sa urmaresti cate 10-15 aparate deoda sa le stii si sa le analizezi parametri,sa iei masuri in sutimi de secunda si...dar ce stau eu sa va lamuresc ,cei avizati si cu capul pe umeri stiti sau banuiti ,iar pe prostul respectiv nu ai cum sa-l lamuresti deoarece singura simfonie pe care o stie este grohaitul porcului si behaitul oii.

A.Mărăşteanu spunea...

@HUHUREZ -Sunt convins ca si dvs v-ati saturat de comentariile asa zis cazone ale unor camarazi vesnic prezenti pe blog,devenite suparatoare si pentru cei care pot sa ajute in demersurile de amendare a OUG 47 In acest sens va adresez rugamintea de a nu mai aproba publicarea comentariilor care nu respecta un minim de decenta ori care nu au legatura cu subiectul supus dezbaterilor pe blog!

Huhu Rezea spunea...

@ghurse
Logic si legal este ca sporul pentru pensia suplimentara sa se aplice la baza de calcul pentru ca si contributia a fost platita cota procentuala din solda lunara bruta. Problema este ca sporul trebuie aplicat tuturor platitorilor de contributii, neingradit de plafonari de 85 sau 100/%.
Si pe L 164 am avut pensia suplimentara ciuntita, dar atunci plafonul era 100/% si primeam 2% pentru fiecare an peste 30 ani, uterior, din 2007, peste 25 ani.
Formularea actuala a art. 108 ii avantajeaza pe cei aflati in trecere prin institutiile militare, adica au vechime mica.

CEZAR spunea...

Nu am ce face ! Ma umfla rasul cand un hurzicat ..face teoria ..zborului !
Tractorul cu sfarleaza ..a fost facut de Ivan ..pentru a fii condus de orice idiot ..
Auzi mii de ore de pregatire ...fractiuni de secunda ..etc ..
Intelegeam daca vorbae T3..cu supersonicului lui ..dar nu unul care toooata viata ..a carat cu MI8..

Alexcta spunea...

Să trăiți!
Vă supun atenției Sporul de noapte.
Eu zic că intră la pct.g pentru cei care au lucrat în ture și nu numai.
CODUL MUNCII (Legea 53/2003)
Art. 125. [definitia legala si durata muncii de noapte]
(1) Munca prestata intre orele 22,00-6,00 este considerata munca de noapte.
(2) Salariatul de noapte reprezinta, dupa caz:
a) salariatul care efectueaza munca de noapte cel putin 3 ore din timpul sau zilnic de lucru;
b) salariatul care efectueaza munca de noapte in proportie de cel putin 30% din timpul sau lunar de lucru.
(3) Durata normala a timpului de lucru, pentru salariatul de noapte, nu va depasi o medie de 8 ore pe zi, calculata pe o perioada de referinta de maximum 3 luni calendaristice, cu respectarea prevederilor legale cu privire la repausul saptamanal.
(4) Durata normala a timpului de lucru pentru salariatii de noapte a caror activitate se desfasoara in conditii speciale sau deosebite de munca nu va depasi 8 ore pe parcursul oricarei perioade de 24 de ore decat in cazul in care majorarea acestei durate este prevazuta in contractul colectiv de munca aplicabil si numai in situatia in care o astfel de prevedere nu contravine unor prevederi exprese stabilite in contractul colectiv de munca incheiat la nivel superior.
(5) In situatia prevazuta la alin. (4), angajatorul este obligat sa acorde perioade de repaus compensatorii echivalente sau compensare in bani a orelor de noapte lucrate peste durata de 8 ore.
(6) Angajatorul care, in mod frecvent, utilizeaza munca de noapte este obligat sa informeze despre aceasta inspectoratul teritorial de munca.
Adnotări
1. Art. 125 C. muncii, care defineste munca de noapte ca fiind munca prestata intre orele 22,00-6,00, se conciliaza cu dispozitiile Directivei 2003/88/CE privind anumite aspecte ale organizarii timpului de lucru,...
2. Dispozitiile art. 125 alin. final C. muncii se conciliaza cu dispozitiile Directivei 2003/88/CE privind anumite aspecte ale organizarii timpului de lucru care consacra obligatia angajatorului care utilizeaza in mod frecvent...
Adnotări
Art. 126. [compensarea muncii de noapte]
Salariatii de noapte beneficiaza:
a) fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza;
b) fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.
1. Legiuitorul roman lasa la aprecierea partilor contractului individual de munca optiunea intre reducerea programului de lucru cu o ora, dar cu mentinerea salariului, si mentinerea programului normal de lucru dar...

Vă mulțumesc!

Alexcta spunea...

Revin pentru că nu a încăput:
ANEXA 16 la HG 257/2011 norme L 263/2010
Denumirea persoanei juridice care elibereaza actul ……..
Adresa: localitatea ….., str. …. nr. …., judetul ….
Telefon …………………………….., fax ……….
E-mail …………………………………………….
Nr. …………….. din ……………………………
ADEVERINTÃ
Adeverim ca domnul/doamna ………….., avand codul numeric personal ………., nascut/nascuta la data de ……… in localitatea ………, judetul ……., fiul/fiica lui …….. si al/a ……., a fost angajatul/angajata unitatii ………… in perioada ……… si a desfasurat activitate organizata pe schimburi, beneficiind de spor pentru munca prestata in timpul noptii, dupa cum urmeaza:

┌────┬─────────────────────────────┬────────────────────────┬──────────────────┐
│Nr. │Perioada in care a desfasurat│Sporul acordat pentru │Procentul mediu al│
│crt.│activitatea organizata pe │munca prestata in timpul│ sporului pentru │
│ │ schimburi │noptii, conform legii │ munca prestata │
│ │ │ (%) │ in timpul noptii │
│ ├─────────────┬───────────────┤ │(col. 3 x 31,51 %)│
│ │ De la data │ Pana la data │ │ │
├────┼─────────────┼───────────────┼────────────────────────┼──────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4*) │
├────┼─────────────┼───────────────┼────────────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────────────┼────────────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────────────┼────────────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────────────┼────────────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────────────┼────────────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │ │
└────┴─────────────┴───────────────┴────────────────────────┴──────────────────┘
–––-
*) Se completeaza cu doua zecimale.


Temeiul legal in baza caruia a fost acordat acest spor este ………..
Prezenta adeverinta a fost eliberata la cererea sus-numitului/sus-numitei, pe baza datelor cuprinse in arhiva aflata in pastrarea noastra, spre a-i servi la stabilirea/recalcularea pensiei.
Reprezentant legal: Întocmit
Numele si prenumele ……….. ………………
Functia ………………….. ………………
Semnatura ………………… ………………

● 31,51% reprezinta ponderea medie a timpului de munca prestata noaptea in totalul timpului de munca dintr-o perioada in care activitatea a fost organizata pe schimburi.
● În situatia in care munca a fost prestata ocazional pe timp de noapte, in cadrul unor activitati care nu erau organizate pe schimburi, adeverintele vor cuprinde sumele acordate, luna de luna, cu titlu de spor de noapte.
● În situatia persoanelor care, prin natura sarcinilor de serviciu, au desfasurat activitate numai in timpul noptii, adeverintele vor cuprinde procentul in care, potrivit legii, sporul de noapte a fost acordat.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Uite ca am mai facut un bine pentru toti rezervistii: Am postat si pe pagina onorabilei Deputat, Iuliana Minca, un mesaj asemanator celui pe care l-am postat onorabilului Senator, Obreja! Ia sa le scriu public acum si D.lor Deputat Valerian Vreme si Senator Marcel Bujor, si pana diseara la toti cei pe care-i cunosc si am legaturi de foarte multi ani...Faceti-o si Dvs celor pe care-i cunoasteti, va rog!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dragi camarazi, mi-am facut datoria sa las mesaje unor politicieni valorosi si seriosi, urmand sa-mi continui aceasta activitae si pe mai tarziu, dat fiind ca am un calculator ingrozitor de greoi, ca o locomotiva cu aburi! Mai am si niste treburi casnice, iar daca nu ma credeti, puteti verifica blogurile pe care am postat pana acum la onorabilii politicieni Iuliana Minca, Marcel Bujor, Valerian Vreme. N-ar fi rau sa interveniti si Dv. la unii politicieni, fie pe pagina intima, fie public, iar eu o sa mai trimit si altele pana diseara, dar si niste SMS pe langa mesajele publice sau intime de pe blogurile fb. Bob cu bob se umple sacul, stimabililor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisorule, si eu subscriu la propunerea ta foarte buna, si n-ar fi deloc rau sa fie transpusa in practica sa-i invatam minte! Vom pandi o guvernare ca lumea s-o punem in practica!

CEZAR spunea...

duminică, 31 ianuarie 2016, 09:33:00 EET
Uite ce poate debita un idiot !! Pai cum sa nu ne scuipe toata lumea ...??

tigri2 spunea...

PROPUNERE
EU,pensionar militar umilit, propun urmatoarele: "Toti cei vinovati de conceperea si impunerea modificarilor Legii 223 prin art 40 al OUG 57 sa fie trasi la raspundere pentru incercare de eludare a legii si incalcarea Constitutiei si de atac impotriva drepturilor legitime a pensionarilor militari.Masuri propuse:
-destituirea din functie;
-degradarea militara;
-verificarea averilor;
-dezavuarea in fata camarazilor.
Aceasta propunere i-am expus-o in dimineata asta ,si lui Dogaru si a acceptat-o ,o va ridica maine in fata Comisiei de aparare din senat si o va inainta presedintelui Iohannis ,comandantul nostru supre

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tigri2 spunea...

...J. Mecherila,te crezi istet,demonstreaz-o!

geofreeland spunea...

Ideea infiintarii unui partid al Pensionarilor are nu numai legitimitatea dar si oportunitatea infiintarii lui. Nu spun Partidul Pensionarilor Militari, nu da bine cuvantul militari, ci pur si simplu Partidul Pensionarilor. Un partid coaguleaza intr-o forma legala interesele membrilor lui si, in cadru democratic, poate sa si le impuna, prin dezbateri publice si aprobarii legale, spre satisfactia membrilor lui. Asa cum UDMR, care nu e un partid, lupta democratic pentru interesele maghiarilor, asa si Partidul Pensionarilor poate angaja o astfel de lupta democratica.
De ce acest partid? Pentru ca pensia este o notiune si un drept care implica intreaga societate, indiferent de varsta si reflecta economicul-social al tarii. Partidul promoveaza politici de genul: locuri de munca care sa asigure plata pensiilor; dezvoltarea economica (investitii) pentru a creste salariile angajatilor care sa asigure plata pensiilor; un sistem de sanatate performant (pensionarii sunt principalii beneficiari); un sistem de invatamant si educatie coerent, suficient si orientat politicii strategice de dezvoltare a Romaniei (forta de munca nationala pregatita)si respect pentru valori; utilizarea fortei de munca si capacitatile profesionale ale pensionarilor pentru activitati conexe economico-obstesti; valorificarea potentialului de resurse naturale cu scop terapeutic si turistic (statiuni balneo-climaterice); dezvoltarea agroturismului-rural si promovarea acestuia prin valorificarea traditiilor culturale, artefactelor arheologice si istorice, peisajelor naturale, etc etc etc. Nu dezvolt mai mult deoarece e o problematica complexa si cu imbricatii nebanuite.
Ideile Partidului Pensionarilor vor fi preluate si de tineriii responsabili de viitorul lor, constientizarea tuturor categoriilor sociale de valoarea ideilor in prevenirea disfunctiilor de perceptie generate de determinismul biologic inerent, plus ca viitorul nu poate fi construit fara participarea oamenilor cu experienta, pentru preintampinarea repetarii greselilor, iar conflictul intre generatii poate fi canalizat pe dezbateri publice constructive.
In prezent, discutiile privind pensiile nu fac decat sa induca ideea inutilitatii acestor oameni, e un indemn la un genocid subtil ascuns, la eliminarea si excluderea sociala a pensionarilor, inducandu-se ca ei sunt „bolovanul” dezvoltarii economice si inamicul PIB-ului, promovandu-se sentimentul alienarii parintilor de copii si nepoti iar pensia este considerata un amanet prea scump in sarcina generatiilor urmatoare.

Falsitatea trebuie combatuta categoric si niciun efort nu e prea mare in a ajuta pe tineri sa-i facem sa inteleaga de pe acum adevarul vietii lor viitoare. Militarii sunt cei mai credibili in a face, conduce si impune in viata publica a acestui partid. Simplitatea infiintarii lui ar fi presupune includerea tuturor asociatiilor de pensionari, elaborarea unui statut, inscrierea si aderarea de membri prin asociatiile sus-mentionate, stabilirea Congresului, alegerea Sfatului Batranilor (Consiliul Director), Sfatului Executiv (conducerea colectiva, prin decizii votate), alegerea Presedintelui Onorific, care reprezinta formal partidul, care nu poate face parte din functiile eligibile electorale (locale, parlamentare etc).

geofreeland spunea...

Ideea infiintarii unui partid al Pensionarilor are nu numai legitimitatea dar si oportunitatea infiintarii lui. Nu spun Partidul Pensionarilor Militari, nu da bine cuvantul militari, ci pur si simplu Partidul Pensionarilor. Un partid coaguleaza intr-o forma legala interesele membrilor lui si, in cadru democratic, poate sa si le impuna, prin dezbateri publice si aprobarii legale, spre satisfactia membrilor lui. Asa cum UDMR, care nu e un partid, lupta democratic pentru interesele maghiarilor, asa si Partidul Pensionarilor poate angaja o astfel de lupta democratica.
De ce acest partid? Pentru ca pensia este o notiune si un drept care implica intreaga societate, indiferent de varsta si reflecta economicul-social al tarii. Partidul promoveaza politici de genul: locuri de munca care sa asigure plata pensiilor; dezvoltarea economica (investitii) pentru a creste salariile angajatilor care sa asigure plata pensiilor; un sistem de sanatate performant (pensionarii sunt principalii beneficiari); un sistem de invatamant si educatie coerent, suficient si orientat politicii strategice de dezvoltare a Romaniei (forta de munca nationala pregatita)si respect pentru valori; utilizarea fortei de munca si capacitatile profesionale ale pensionarilor pentru activitati conexe economico-obstesti; valorificarea potentialului de resurse naturale cu scop terapeutic si turistic (statiuni balneo-climaterice); dezvoltarea agroturismului-rural si promovarea acestuia prin valorificarea traditiilor culturale, artefactelor arheologice si istorice, peisajelor naturale, etc etc etc. Nu dezvolt mai mult deoarece e o problematica complexa si cu imbricatii nebanuite.
Ideile Partidului Pensionarilor vor fi preluate si de tineriii responsabili de viitorul lor, constientizarea tuturor categoriilor sociale de valoarea ideilor in prevenirea disfunctiilor de perceptie generate de determinismul biologic inerent, plus ca viitorul nu poate fi construit fara participarea oamenilor cu experienta, pentru preintampinarea repetarii greselilor, iar conflictul intre generatii poate fi canalizat pe dezbateri publice constructive.
In prezent, discutiile privind pensiile nu fac decat sa induca ideea inutilitatii acestor oameni, e un indemn la un genocid subtil ascuns, la eliminarea si excluderea sociala a pensionarilor, inducandu-se ca ei sunt „bolovanul” dezvoltarii economice si inamicul PIB-ului, promovandu-se sentimentul alienarii parintilor de copii si nepoti iar pensia este considerata un amanet prea scump in sarcina generatiilor urmatoare.

Falsitatea trebuie combatuta categoric si niciun efort nu e prea mare in a ajuta pe tineri sa-i facem sa inteleaga de pe acum adevarul vietii lor viitoare. Militarii sunt cei mai credibili in a face, conduce si impune in viata publica a acestui partid. Simplitatea infiintarii lui ar fi presupune includerea tuturor asociatiilor de pensionari, elaborarea unui statut, inscrierea si aderarea de membri prin asociatiile sus-mentionate, stabilirea Congresului, alegerea Sfatului Batranilor (Consiliul Director), Sfatului Executiv (conducerea colectiva, prin decizii votate), alegerea Presedintelui Onorific, care reprezinta formal partidul, care nu poate face parte din functiile eligibile electorale (locale, parlamentare etc).

micutzul spunea...

1. Propunerile Comisiei de aparare par de bun simt...sper sa se tina cont de ele...
2. @ Bucataru...
Omul lui Dzeu dar cat vrei sa ai pensie ? Am si eu colegi cu aceeasi vechime si cu aceleasi functii care iau mai mult ca mine , dar nu fac caz de asta...Probabil ca au 2 sau 3 aruncari de grenade ca eu am fost fraier si altii nu le-au trecut ...dar nu fac atata caz ////Nene sunt de acord cu toate riscurile meseriei de politist sef de post dar nu poti sa vrei sa ai pensie de colonel , nu ? ( chestor_)
3. Vorbim degeaba pe bloguri ...daca nu ne unim si nu avem reprezentanti legali, oficiali nu facem nimic...(De Dogaru ,care zic eu lupta pentru noi si este o voce ..., au inceput sa faca misto) Prima data am zis hai sa ne inscriem in partidul gen. Streinu....Poate sunt unii carora nu le place nationalismul....Si acum vin cu o idee .. . HUHUREZ TU AI PUTEREA SA DE A TINE OAMENII APROAPE ..AM INCERCAT SI EU DAR NU AM REUSIT NICI CAT 10% CAT TINE....FA NENE UN PARTID CA SE POATE SI DACA SUNTEM SERIOSI VOM REUSI SA ATRAGEM INCREDEREA OAMENILOR DIN TARA , CIVILI SI MILITARI...

Huhu Rezea spunea...

@micutzul
N-ai inteles.
Sunt propunerile mele, rezultat al discutiilor pe blog, catre Comisiile de aparare si cele raportoare din cele doua Camere.

Bucataru Ciprian Paul spunea...

Ma numesc Bucataru Ctin,si va multumesc pentru raspuns dle Huhurez,am pensie -pentru Limita de virsta- pe Legea 263/2010,numai motivatia,a fost medicala,Hernie disc,stg.dr.bascula,L1-L5 s.a vecime 35 ani, din care in sistemul de aparare.o.p,etc.22 ani si 11 luni,Stagiu total de cotizare,de 47,8 luni si 26 de zile.Nr.total de puncte realizate=66.26244,cu un PMA=2.88444,asta in ultima Decizie din august 2015.Va informez,dle Huhurez,ca m am judecat cu CSP si MAI,pina in anul 2015,dar pina la urma tot cum au vrut ei a iesit,Desi intr o Hotarire a Tribuna lului Iasi,din 2014,am avut un PMA de =3.05751,care niciodata nu mi a fost trecut in vreo Decizie de pesnie.Iar din calculul meu,mia iesit un PMA de=2.996.9443,La Nr.total de puncte de mai sus.impartitla 22 .ani si 11 luni.Nu stiu ce sa mai cred si cum se mai face si ce o mai fi.Pe Decizia initiala,cind am iesit la pensie in 2011,decembrie,am avut Nr.total puncte=65.84675,cu un PMAde=2.86630.Daca m a puteti ajuta cu ceva in acest sens,bine,daca nu tot asa.Va multumesc,Amscris si eu,la indemnulrile dvs.lui Ciolos,Iohannis,si alti citiva,in Legatura cu art.4o din Ordonanta 57,nu stiu ce efect poate avea,cum va vrea Domnul.Referitor la dl,autointitulat"micutzul" eu nu iam cerut parerea si nu lam jignit,apostrofat,asa ca sa si vada de treaba lui,eu dvs.dle Huhurez si celor care pot ,raspunde corect si cuviincios,bine?multumesc

Huhu Rezea spunea...

@Bucataru
Nu-mi dau seama de unde atâtea variante de PMA.
Oricum, aveti o pensie destul de buna, si trebuie sa va concentrati pe alegerea unei perioade cat mai avantajoasa pentru recalcularea pe L 223/2015, modificata.

Anonim spunea...

Fosilele militare care au propus OUG 57 vor rade cu lacrimi de propunerea ta.

Anonim spunea...

Paul daca te liniste cu ceva in toamna dupa legea 223 modificata cu OUG 223 si disparitia sigura a cumului avantajos vei avea pensia si mai mica .Sfatul meu e sa fi fericit cu ce ai acum ca ''fericirea '' asta nu va dura mult.Si da va crapa si capra vecinilor ca vad ca ai grija lor ..

Anonim spunea...

Si crezi tu ca stapanio coloniei Romanistan vor sta cu mainile in san si vor aplauda orice noua forma de organizare a sclavilor romanistani ? Vor infiltra la varf ( ca de obicei) orice partid { sau organizatie) nou aparut(a) cu oameni corupti si santajabili cu curul in mai multe barci. P.S. ' barci'' inseamna ''servicii'' conduse de stapanii actuali ai coloniei perciunatii.

tigri2 spunea...

***Huhurez ,sincer ,ma deranjeaza sa polemizez cu alde cezar,iar eu am destule de spus,chiar vreau sa ajut ,cu ce stiu si pot,nu vreau sa stric aceasta pagina injurand acel porcar,te rog sa nu-i mai publici atacurile la persoana mea sau a altui coleg de pagina ,altfel ma vad nevoit sa ma retrag.Multumesc!

karadeniz spunea...

@Maxim One
Nu prea se leagă afirmaţiile astea certe.
OuG 57 se discută în parlament. Chiar dacă ţi-ar fi spus Cioloş ca ordonanţa nu va fi modificată, ar minţi şi el. Mi-e greu să cred ca are aşa o influenţă asupra parlamentului.
Zici că in vară se anulează cuantumul mai avantajos. De ce in vară când în toamnă sunt alegeri parlamentare ? Cum anul acesta nu beneficiem de noile pensii ci abia de prin 2018 de ce sa nu anuleze cuantumul după alegeri. Acum ce economii ar face, poate cu cei ce au pensiile din 2010 pe legea 241.
Singurul argument ca art. 40 să rămână aşa ar fi acela că nu guvernul a conceput acel articol ci MApN.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dragii mei, mai lasati harjonelile si mai scrieti politicienilor sa ne ajute! Chiar adineaori am semnat ultima postare de pana acum fostului onorabil ministru de Interne,Traian Igas, care cunoaste, prin natura inaltei functii ce a detinut-o, de ministru de Interne, problemele cu care ne framantam, cu domnia sa avand de multa vreme o legatura virtuala pe fb. Haideti, va rog, sa facem front comun cu aceste postari in care nu cersim drepturi, ci doar le aducem la cunostinta despre nedreptatile produse de catre Art. 40 din OG 57, si v-as ruga sa amintiti ca adminul blogului militarilor rezervisti, ,,Huhurez,'' a facut cunoscut inca din Decembrie D.lui Senator Obreja, Seful Comisiei de Aparare, punctele noastre de vedere in acest sensi, si sa fim sustinuti in plenul Parlamentului pentru a ni se vota favorabil aceste doleante. Sunteti majoritatea cu inalte grade militare, initiativa, curajosi, scoliti si cointeresati, asa ca v-as ruga sa ma sprijiniti si Dv. in aceste demersuri ca succesul sa ne fie garantat! Pana maine mai e timp si voi mai scrie cu tractorul meu, UTOS-27, din anii colhozurilor '50, cu motoras de pornire in 2 timpi, PD10, daramite Dvs. care aveti laptopuri performante!...Succes!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu radeti de Dl. Bucataru, a pus si domnia sa mana pe scris si a contribuit cu ceva pentru a se atentiona despre prejudiciile Art 40 din OG57, decat de loc, si o lumanre aprinsa poate scanteia intr-un ocean de intuneric! Felicitari pentru curajul domniei sale, si fara a se lamenta in privitul de la peluza!

micutzul spunea...

@ huhurez
Acum ca am inteles , imi mentin pozitia...sunt de bun simt. Apare insa intrebarea daca cineva o sa tina cont de aceste propuneri
@ Bucataru
,, micutzul,, este nickname-ul cu care eu ma semnez pe internet...Pentru multi nu este un secret cine sunt mai ales ca am ,, tupeul,, sa atasez si poza autonumitului...Nu am incercat nici sa te jignesc nici sa fac misto...Daca te uiti atent in postari vezi ca este posibil sa o iei si la ,, gioale,, ca nu este internetul tau ...Deci am impresia ca am vorbit decent si ...cursiv si nu o sa iti cer tie parerea cand sa ma ,, iexprim,, pe bloguri....Net-ul e ,,,inca liber
In alta ordine de idei , trebuie sa afli ca eu de pe functie de Lt.col. am pensie de 1800 ron, brutus...si nu ma plang....
Nu mai sta asa cracanat ca rade lumea de tine...Nimeni nu iti va cere dreptul sa scrie sau nu...
Si autointitulatul nume de ,, micutzul,,... am avut tupeul sa mi-l aleg din cartile lui Sven Hassel... Ai auzit de ele...? Armata pe paine...
@ Tigry2
Nu mai baga in seama puslamaua ...Eu am lucrat direct cu baietii vostri...Cu mici exceptii erau niste tipi deosebiti...Inclusiv din,, Escadrila albastra,,... Am respectat si voi respecta totdeauna aceasta arma deosebita...

gigi 2 spunea...

Ii anunt pe totii maistri militari si totii subofiterii ca, indiferent cum se vor calcula pensiile lor dupa noua lege vor fi fffffffff mici. L-am injurat pe Basescu ca a modificat legea dar principiul contributivitatii este mult mai corect. Cea mai mare pensie la m.m. si subof.va fi undeva intre 2000 si 2300 brut( cu toate sporurilr posibile si imposibile), dar majoritatea vor fi undeva intre 1500- 1800.

gigi 2 spunea...

Ii anunt pe totii maistri militari si totii subofiterii ca, indiferent cum se vor calcula pensiile lor dupa noua lege vor fi fffffffff mici. L-am injurat pe Basescu ca a modificat legea dar principiul contributivitatii este mult mai corect. Cea mai mare pensie la m.m. si subof.va fi undeva intre 2000 si 2300 brut( cu toate sporurilr posibile si imposibile), dar majoritatea vor fi undeva intre 1500- 1800.

Unknown spunea...

@Corneliu - daca Igas este onorabil ministru de Interne... Nu te amagi cu ideea ca are habar despre problemele militarilor si politistilor din fostul lui minister. In 2011 a disponibilizat (mai pe romaneste dat afara) peste 5.000 oameni, ulterior declarand ca ei au cei "fara sange in instalatie".

gigi 2 spunea...

Noua lege a pensiilor este fffffff proasta . Ii anunt pe toti M.M si Subof.ca pensiile lor vor fi fffff mici indiferent de sporurile pe care le vor avea. Consider ca principiul contributivitatii este cu mult mai corect.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Uite ca, printre altii, am apelat si la Dl. ministru, G.ral Gabriel Oprea! Incet, incet imi fac planul, dar eu am intervenit inclusiv la presedintele UNPR pe plan local ca sa transmita mesajul direct Dlui. ministru Oprea, la fel si cu presedintele PSD pe plan local, prin intermediul viceprimarului, care este un om deosebit si este saritor in astfel de probleme. Inca o data, fac apel la Dvs. ca sa avem sprijin de la cat mai multi politicieni, sa transmiteti mesaje de infierare a ilegalitatilor Art. 40 din OG 57!

Anonim spunea...

Azi procurorii au mai aflat ceva incredibil legat de clubul mortii Colectiv.Clubul era dotat cu 4 ventilatoare dar cineva le-a oprit inainte de aparitia incendiilor.E groasa rau si procurorii masoni nu stiu cum sa mai abureasca rudele victimelor care deja pun intrebari.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am avut onoarea de a ma adresa cu o rugaminte si D.nei Copresedinte a PNL, Alina Gorghiu, sa vina in sprijinul nostru, mai ramane sa-i scriu D.lui Vasile Blaga si cercul se cam inchide, stimati camarazi! Chiar daca nu mai scriu aici in seara aceasta, eu imi voi face constiincios, in continuare, datoria fata de interesele tuturor, dar si ale mele! O seara minunata, si deie Domnul ca maine sa fie cu noi si arzatoarele noastre probleme rezolvate! Doamne, ajuta!

Anonim spunea...

Nu numai cei de la MApN au lucrat la criminala OUG 57 ci si asociatiile militarilor conduse de politruci (gen Iliescu) plus sindicatele vandute ale politistilor. Au tradat toti fara rusine sau obraz.Asteapta votul sparlamentului si ai sa vezi ca OUG 57 devine lege fara modificari . Cat priveste disparitia cumului avantajos inainte de alegeri e exact ce au nevoie partidele mafiote pentru a ne prostii din nou pe fata Nu uita guvernul Soros nu e interesat de alegeri asa ca va da o OUG { deja pregatita) si cu taierea cumulului .Binenteles PSD v-a promite imediat ca daca il votam ne va ajuta sa revenim la vechile pensii iar Dogaru va face iar spume sa-i votam PSD .Alta teapa e deja pregatita in laboratoarele partidelor iar militarii naivi si lasi sunt victime perfecte.

Iulian Mareș spunea...

Tigri 2
Vrea sa te sicaneze si atat poate! Daca contrezi, foloseste apelativul intrebuintat de mine, astfel vom fi la putera a 3 a, observ in final!
MI 8 a fost, este si va fi un el redutabil prin performante si caracteristici!
La fel si IAR 330 in variantele H, L, MEDEVAC sau mai nou SOCAT!
Pentru cativa, cei drept fff putini, un pilot se formeaza in cateva ore de pregatire si zbor, iar specializarile pe conditi meteo, V/I, Z/N sunt asa un moft.....aprinzi farurile pe faza lunga/scurta si zbori!
Asta nu exclude ca nu ne-am fi dorit Apache, Gaselle...etc!

Anonim spunea...

Ai respectul meu pentru ca lupti .Eu am discutat pe net (si) cu liderul unui partid politic sparlamentar ( imi e neam de departe) si mi-a confirmat ca ma zbat degeaba deoarece cartile sunt deja facute in defavoarea noastra .Oricum succes.

Alex Ionut spunea...

Multumesc de anunt. Pe ce te bazezi cand faci aceste afirmatii referitor la sume? Care e formula ta de calcul? Ar fi bine sa postam doar afirmatii avand argumente concrete, asa ....

Alex Ionut spunea...

Multumesc de anunt. Pe ce te bazezi cand faci aceste afirmatii referitor la sume? Care e formula ta de calcul? Ar fi bine sa postam doar afirmatii avand argumente concrete, asa ....

CEZAR spunea...

@ Micutzule....asta ziceam si eu ..T-2..intra la ,,micile exceptii"si cu toate astea vrea o pensie de peste 15.000 lei axata in 90% pe o perioada de sporuri !
Avianuk-T3 (la zemflemea asa ) de ce nu-i agreeaza pozitia !!
Te informeaza ,,Puslamaua "..ca Avianuk ..ii un pilot pe fostele supersonice si un foarte bun prieten de-al meu !!!...nu are treaba cu ,,tractorul cu sfarleaza" ...
Apropo ..salutari de la E.C. .....!!!
PS..poate nu ai inteles ..nu am treaba cu ce vrea ..soferul de tractor ...dar presupunand prin absurd ..ca s-ar realiza ceea ce doreste(eliminareaOG) L-223 ar deveni INAPLICABILA pentru pensionarii in plata !
Daca nu intelegi ..intreaba un prieten ....!!!

Anonim spunea...

Culmea bra(n)conierul Igas a pastrat in sistem politistii corupti multi cu dosare penale in curs de judecare carora nu li s-a clintit un fir de par.Au fost dati afara doar politistii cinstiti cu calificative de FB ( adica foarte buni) pentru ca ''nu faceau oala '' ( adica nu strangeau darul) pentru sefii corupti din inspectorate .Sefi care strangeau atunci bani grei de la subordonati pentru PDL si Igas .

Anonim spunea...

Ionut gasesti formula de calcul pe blogul lui Trofin.Oricum e dezastru.

Unknown spunea...

Da' sa se apuce odata de calculat( cu og, fara og) ca mai mor un sfert dintre militari pana se apuca ei. Multa vorba, treaba ioc......pierdere de timp....toata lumea vorbeste de toate si nu spune nimic.....am inteles de la cei scriu pe acest blog , ca pensiile vor veni marite prin ianuarie 2018...si cei de la CSP nici nu s-au apucat...despre ce vorbim????

fiducuis52blogspot.com spunea...

CONSULIATA
2.Precizarile casei de oe pensii sectoeiale a MApN perioada aleasă nu include luna în care militarul a fost trecut în rezervă/retragere, chiar dacă acesta a fost plătit până la sfârşitul acesteia, întrucât, potrivit prevederilor a rt. 28 din lege, soldele obţinute după data trecerii în rezervă nu pot fi incluse
în perioada aleasă pentru stabilirea bazei de calcul;
Pentru mine conformord.nr.MP 643 din 27 iunie 2001 am ost tecut in rezervaVe data de 30.06.2001,este dezavantajanta si poate ilegala ?
VENITURI PBLIMUITE
decembrie 2000 7.927..481 lei
ianuarie 2001 1161.849lei
februarie 7.927.481LEI
martie 8.472.140 LEI
aprilie 10.972.140
mai14.897.571.
iunie 9.052.033 lei
iulie 6.425.431 lei
Care este varianta legala
****decembrie 2000-mai 2001
****sau ianuarie 2001-iunie 2001?
va multumesc

tigri2 spunea...

Uite ca 'cineva"{ incearca sa ma provoace si am sa spun adevarul,pana la capat,am facut calculele de rigoare si tinand cont ca mai am un AS pe maneca ,noua pensie dupa OUG 57 ,adaugand clasificarea de 23,5% im iese cu exact 8,57%mai mare decat pensia de acuma 31.01.2016.Doar ca mi-e frica sa nu urmeze alte ciuntiri din OMM si alte chestii.Bineinteles,pe Legea originala (223) se mai adaugau 15% plafonarea si31% sporurile +ceva zbor,ar fi suplinit sporul IC+SM.

Dan B. spunea...


@Corneliu 31.01 18.26:

Daca apelezi la G. Oprea, un mitoman nativ (la Afi-Palace, in 2010, uitandu-se in ochii mei, spunea „ ...dle cdor, ma stiti de atata vreme, sunt un om de cuvant, daca o singura pensie scade, demisia mea este deja semnata si depusa la biroul lui Boc ....”), faci o mare greseala, caci la cate „bube” are pe cap, .....
Sau, poate, n-ai priceput ca protejatul sau, Mihai Iliescu, numit cu concursul lui la presedentia Consiliului National al Persoanelor Varstnice, inca din 2014, este autorul OUG 57/2015, un aport deosebit aducandu-si juristul lui „peste prajit” de la ANCMRR, conf. propriei declaratii, Constantin Alexandru.
Asadar, vrei ca Oprea, protectorul celor doi UNPR-isti, sa te ajute la amendarea OUG?
Si, cum Iliescu a beneficiat, ca si colegii sai din conducere la umflarea artificiala a pensiilor lor, era normal sa se impotriveasca in proiectul Legii 223/2015 la recalculare, caci aceasta operatiune le-ar fi mentinut pensia la un cuantum constant, pana cea recalculata ar fi egalat-o pe cea aflata acum in plata (fara recalculare, pensia de acum ar fi fost indexata si actualizata).
Dar cum si senilitatea octo/nanogenarilor se trateaza cu bani multi, G. Oprea i-a oferit respectiva functie remunerata semnificativ, asimilata celei a unui secretar de stat din Ministerul Muncii.
Asadar, iti recomand sa te indrepti pentru sprijin catre alti parlșamentari, nu catre cei din UNPR!

PS: Cineva, in comentariul sau, vehicula ideea ca actualizarea, va aduce majorari ale cuantumului pensiei, insa toate aplicatiile privind calculul pensiei uziteaza cele mai noi valori sectoriale de referinta si coeficinti de ierarhizare; dupa OUG 75/2015, absolut toti pensionarii militari vor fi afectati, salvarea fiind acel art 111, daca se va mentine si dupa amendarea in Parlament a legii.

fiducuis52blogspot.com spunea...

consultanta
Precizarile casei de oe pensii sectoriale a MApN perioada aleasă nu include luna în care militarul a fost trecut în rezervă/retragere, chiar dacă acesta a fost plătit până la sfârşitul acesteia, întrucât, potrivit prevederilor art. 28 din lege, soldele obţinute după data trecerii în rezervă nu pot fi incluse în perioada aleasă pentru stabilirea bazei de calcul;
Pentru mine in conformitate
ord.nr.MP 643 din 27 iunie 2001 am fost
tecut in rezervape data de 30.06.2001, este dezavantajanta si poate ilegala precizarea casei depensii sectoriala a MApN
veniturile de care am beneficiat sunt
decembrie 2000 7.927..481 lei
ianuarie 2001 15..161.849lei
februarie 7.927.481
martie 8.472.140
aprilie 10.972.140
mai14.897.571.
iunie 9.052.033 lei
iulie 6.425.431 lei
Care este varianta legala decembrie 2000-ma1 2001
sau ianuarie 2001-iunie 2001?
VA multunesc.

Unknown spunea...

@Popescu Corina - normal ca nu s-au apucat, atata vreme cat legislatia nu este "batuta in cuie", respectiv OUG nr. 57/2015 trecut prin Parlament. Si nici ordinul comun de aplicare nu a fost emis. Ce si cum sa calculeze?

micutzul spunea...

@ CEZAR
Tu cunosti fb chestia ca nu suport sa ne balacarim intre noi...Avianuk poate sa iti spuna ca si la elicoptere era f. greu...Nu va mai injurati ca ne injura altii destul
Cat despre EC multumesc, dar am avut o divergenta cu ea , lucrata de cineva....Nu cred ca ma saluta si nici nu simt nevoia fiindca isi face poze cu guvernatorul....Am impresia ca ne-a tradat si e multumita cu balsoi pensia ei...In rest numai de bine...Afara ploua...

karadeniz spunea...

@Popescu Corina
Cam mare graba cu recalcularea. Ia citiţi legea modificată de OuG 57 şi proiectul de ordin comun şi vedeţi că acel 2018 nu e pus aşa la plesneală.
Zice art. 119 modificat ”Recalcularea pensiilor prevăzută la alin. (1) se realizează în termen de maximum 24 de luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi.”
Proiectul de ordin comun: până la 30 iunie 2016 trebuie trimise cererile prin care se aleg cele 6 luni; aceste cereri sunt trimise in 10 yile la CMZ-uri .acestea le trimit după 5 zile la Serviciului Istoric al Armatei care va identifica unităţile militare deţinătoare a arhivele în care se află respectivul şi în 10 zile le solicită acestora trimiterea datelor. Respectivele unităţi au 60 de zile să trimită aceste date la CMZ. Aici se odihnesc pînă la maxim 12 luni şi apoi sunt trimise la CPS Acestea are şi ea 90 de zile pentru recalculare.
Dacă respectivul nu depune o cerere pentru alegerea celor 6 luni se demarează după 30 iuni aceaşi procedură doar că pentru ultimele 6 luni ( de fapt ultima lună cică nu intră în cele 6 luni după nişte indicaţii date activilor ce şi-au depus dosarele).
Acest maxim 24 de luni si poate prelungi fără probleme atât timp cît iată guvernul actual îşi bagă picioarele în prevederile acestei legi organice care-l obligă conform art.86 şi 121 să stabilească prin HG atribuţiile, organizarea şi funcţionarea caselor de pensii sectoriale şi normele privind restituirea diferenţelor între cuantumurile pensiilor cuvenite pentru luna decembrie 2010 şi cele stabilite in baza Legii nr. 119/2010 şi a Ordonanţei de urgentă a Guvernului nr. 1/2011, în termen de 30 de zile de la data intrării in vigoare a prezentei legi.
Cum legea a intrat in vigoare conform art. 123 la 1 ianuarie 2016 termenul pentru cele două HG a expirat de ieri.
Legea prevede la art. 90 că „ Încălcarea prevederilor prezentei legi atrage răspunderea materială, civilă, contravenţională sau penală, dupa caz.”
Ia să vedem cum este tras la răspundere guvernul.

Anonim spunea...

De unde ''marirea '' ca OUG 57 le scade .. Pe ce lume traiesti?

Anonim spunea...

Ai multi asi in maneca ? Sfatul meu e sa nu te trisezi singur cu asii aia din maneca ...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dan Buzescu& Maxim One: Le stiu bubele, hibele dar si partile bune ale fiecarui politician. Depinde si cum ii abordezi. Ei, cand se trezesc pe pagina cu astfel de cereri si petitii, butoneaza sa se informeze despre profilul petentului. In acest caz, am o carte de vizita de persoana publica si de formator de opinii a unui modest jurnalist provincial, dar conteaza catusi de putin si acest lucru. Apoi, cu unii, am o veche colaborare intrucat de-a lungul timpului le-am publicat interviuri sau i-am evocat in pagina politica a ziarului la care scriu, respectiv ,,Ora 25''. Pe G.ral Oprea l-am abordat ca pe o persoana care, fiind din sistem, trebuie readus cu picioarele pe pamant intr-un moment in care problemele personale nu sunt tocmai fericite, insa eu sunt un increzator iremediabil. Cand te adresezi unor astfel de personalitati trebuie sa ai in vedere partea buna a lucrurilor cu paharul plin, si mai putin pe cele nefavorabile si dand o sansa acestuia de a face un bine, iar mie sansa de a crede ca voi fi sprijinit! Numai pe plan local si zonal sunt vre-o opt parlamentari cu care am relatii frecvente de colaborare si prietenie. Va mai dau un exemplu: Pe Ludovic Orban l-am cunoscut foarte bine personal si mi-a dat chiar si nr de telefon cu ocazia ,,casatoriei'' PNL cu PSD, si din interviul luat atunci am aflat ca era un opozant feroce al acestei aliante, dar ca om va zic ca Orban este de o finete extraordinara, inteligent, sensibil si foarte manierat! Sunt sigur ca interventia pe langa domnia sa nu va fi un esec! Ca si cu ceilalti abordati...

Unknown spunea...

dle H, oare ce aviz o fi dat cei de la aparare?spuneati ca acesta ar fii deja dat , mai ar fi o problema fiindca abia pe 16 februarie are termen comisia buget finante , daca s-au depus amendamente, asa cum spunea DL coarna, dece nu stim si noi care sant acestea? daca sant si alte amendamente.....fiindca nu cred ca vor retrage complet acel art 40 .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Maxim One, se poate verifica si citi pe paginile enunatate mai sus, fara probleme, si la D.na Liliana Minca, Alina Gorghiu, Valerian Vreme, Marcel Bujor, Marcel Obreja, Vasile Blaga, Traian Igas, Ludovic Orban, etc...

Iulian Mareș spunea...

@Dan Buzescu
Trebuie sa recunosc ca, cel putin, in pivinta lui G. Oprea va dau perfecta dreptate, intrucat in 2010 asa a procedat si Basescu, la bilantul MApN din Aula M-100!
Astia se copiaza si in dscurs..."...domnilor generali si ofiteri, cat sunt eu presedinte nu se taie nicio pensie si niciun salariu, garantez!"
Si ce a urmat?...-25%!....dar si din alte drepturi nu numai cele salariale inclusiv decontul chiriei, fapt ilegal si deranjant, intrucat eu plateam 100%, conform contractului, iar fi deconta la sfarsitul lunii 75%! Ca deh, era tot interesul national!
Pe ceilalti 2, de care faceti vorbire......nu am avut ocazia sa-i cunosc, dar sunt convins ca au lucrat in grup cu DFC, DRPAJ si CSP si asta pt ca MApN a facut referire la faptul ca s-a consultat cu organizatiile pensionarilo!
In fapt, ce se urmareste prin asezarea armatei, activi si rezervisti, intr-o postura dezavantajata?
Citind cartea domnului profesor Corvin Lupu, Tradarea Securitatii in 1989, incerc sa schimb paradigma in tradarea Armatei Romaniei (AR) de catre guvern, iar conceptului de AR sa-i acord atributul de exhaustiv!
Categoric, prin reprezentanti, caci suntem intr-o democratie reprezentativa!
Chiar mi-e mila de cei mai tineri si nu numai ca sunt planificati sa iasa la pensie la 60 de ani!
Va inchipuiti cu ce drag de munca vin parlamentarii nostri!?....se vor aseza in fotoliu si le va trece!

PS- consider ca nici fostul ministru MAI nu trebuia solicitat de prietenul @Corneliu, dar poate, poate se lasa cu o cantare si..chiar are voce!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian Mares: Prietene, l-am abordat pe Dl. Traian Igas intrucat am o relatie foarte buna pe fb, noi neabordand politica in discutiile noastre, decat probleme generale si amabilitati ca intre doua persoane publice. Ca persoana particulara, este un om extraordinar, un ardelean sadea si are destule calitati personale. Nu intamplator mi-am facut un cerc de prieteni politicieni, intrucat acestia, in viata personala si de familie, in relatiile interumane, sunt cu totul si cu totul altfel de oameni, cu bune si cu rele, chiar te pot incanta cu anumite calitati omenesti! Relatiile cu astfel de persoane publice pot fi si benefice in situatii ca cele in care ne aflam astazi, disperati si suparati ca putem fi amputati la pensii! Ori, astfel de relatii intrerpersonale pot sa mai salveze astefel de situatii foarte grave la un moment dat! E bine sa ai prieteni foarte multi si care la o adica te si pot ajuta! Trebuie sa abordam latura umana, si mai putin pe cea politica, pentru ca si ei sunt oameni cu bune, cu rele, cu calitati si talente nebanuite. Eu ii tratez pe politicieni, in particular, cu totul si cu totul altfel, dupa ce-i dezbrac de haina politica! Ca si noi, merita si ei o sansa din partea noastra, daca mai ales ne-o si ofera!

Iulian Mareș spunea...

@Petre Padina
Buna dimineata!

Oare asta e? Nu stiu!

https://termene.ro/firma/24416477-PADINA-PETRE-PERSOAN%C4%82-FIZIC%C4%82



Anonim spunea...

Igas asta e un infractor sadea limbistul lui masa verde Gretos pdrsonaj si mincinos cat incape.Sa nu ai pic de incredere.Asta minte cum respira.

Unknown spunea...

dlH apare ca in data de 16 febr 2016 trebuie prezentat raport in biroul permanent . adica asta ar fi finalul?

Huhu Rezea spunea...

Nu transformati postul in chat pt comunicari personale.
@Maxim
Asa cum te mai avertizasem nu-ti mai public comentariile fara adrisant.
@Cezar
Crezi ca intereseaza pe cineva discutia ta cu @micutzul despre un necunoscut?

Huhu Rezea spunea...

@eufrosina
Avizul Comisiei de aparare si Raportul Comisiei de buget vor aparea in pagina L 665.
Dati refreche din când in când.
Comisia de buget nici nu a luat Ordonanta in dezbatere.

Unknown spunea...

asea este ,acea comisie trebuia sa il dea inca din 14 dec 2015, dar ia vedeti ca apare ca pe 21 trebuie sa prezinte raportul in biroul permanent .a aparut acum de curand asta , ce miscari se fac? deci pe 16 ce este fiindca era data la care comisia de buget avea ultimul termen ..sau cum este?

Huhu Rezea spunea...

@eufrosina
Nu citesti bine in caseta L665. In 21 decembrie, nu februarie, a fost avizata si Comisia de aparare,la cererea domnului senator Obreja dupa ce am scris aici, in 16 decembrie, un srticol critic despre comisia de aparare, postat si pe pagina de facebook a domnului Senator Obreja.

Unknown spunea...

nu nu in biroul permanent raport pe 16 nu pe 21 scuze

CEZAR spunea...

@HUHU..daa..intereseaza ..mai ales ca acel necunoscut ii de fapt o EA..si nu-i chiar ..necunoscuta !!!
Ne cunoastem de pe vremea luptei impotriva L-164..ca si acum, eu eram oaia neagra ..pledam vartos pentru contributivitate ..
Doamna ca membru fondator al SCMD..conducea ostilitatile..Micutzu si altii, normal ii mancau din palma ..
Cate injuraturi am luat ...si cata dreptate am avut ..intreaba-l pe Plano ..arbitru impartial si (consilier de taina al meu )
Acum..s-au schimbat taberele ...doamna joaca in gradina lu Klauss..are pensia reintregita de boul de Ponta ..cumuleaza salariul cu pensioaia (nemeritata !)..pe legea lu idiotul de Ponta ....
Micutzu si multi alti aliati (fideli)...scuipa a obida !
PS. Scarba de T2..atunci era in tabara mea ...a castigat ...si a inceput sa ma atace pervers ! Acum vrea din nou ...sa prinda o halca cat mai mare ...nemeritatta desigur ..
Huhu..ai incercat sa-i spui cuiva adevarul in fata ??...numai sa vezi cati dusmani iti faci in secunda 2..desi ei stiu ca ai dreptate ...(as vrea sa publici raspunsul lu Micutzu (cat m-a bestelit ca nu dau dovada de cavalerism cu doamna ..hi..hi..hi..

Anonim spunea...

Huhurez esti uneori cu capul .Unele postari sunt adresate tuturor . Ce fac ii insir pe toti de aici sau cum ? Daca vrei sa cenzurezi postarile e ok e blogul tau .Nu e nevoie sa fi patetic ca sa-ti linistesti constinta.

Unknown spunea...

In Legea nr. 223/2015 la art. 28. alin (8) (si reluat la alin. (11) in modificarea facuta prin OUG nr. 57/2015) se prevede ca "La stabilirea venitului brut nu se au in vedere dispozitiile Legii nr. 118/2010 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar, cu modificarile si completarile ulterioare". Legea vizata avea la alin. (1), art. 1, prevederea ca se vor reduce soldele brute (inclusiv sporuri sau indemnizatii) cu 25% incepand cu 01.07.2010. Fiind iesit la pensie ulterior datei respective, sa inteleg ca imi pot alege solde din 2010, 2011 sau 2012 conform desfasuratorului de solde pe baza caruia mi s-a calculat pensia "contributiva", sau le maresc cu 25%? In ordinul comun nu se prevede asa ceva. Nu este vorba de reactualizare, ci de baza de calcul de la care se pleaca. Cum poate sa aleaga un pensionar urmas (de obicei sotiile ramase in viata, paralele cu ce si cum facea sotul militar) care perioada de 6 luni consecutive sa aleaga din ultimii 5 ani, daca nu are la dispozitie CONCRET veniturile care se iau in calcul pentru determinarea pensiei militare de serviciu? Nici eu, ca militar, nu mai retin c.i.-ul functiei avute sau procentele pentru diferite sporuri, nu m-au interesat niciodata ca sa le tin minte. Nu mai zic ca baza de calcul pentru sporuri era diferita, retin, de exemplu, ca 10% pentru specialist de clasa era mai mare ca valoare decat 15% pentru doctorat.

maiag spunea...

marele jurnalist international CORNELIUS,ne prosteste pe fatza cu laudele lui,asta sufera de laudarosenie SI TOTI DE AICI AM LUAT DE BUNE CE SCRIE PAPAGALU ASTA VORBITOR,NEVORBIT DE MULTA VREME CA NU ARE CU CINE,NE CERTAM PE AIURELIELE LUI CA FIIND VALABULE,ORI ABERATIILE LUI SUNT LUATE DREPT INFORMATII,NU L MAI BAGATI IN SEAMA,AM CERUT sa spuna cineva,hai cornelus spune tu ca le sti pe toate,ce sporuri s au aplicat intre 1990-2000,toata lumea tace,asta este o informatie de interes general,lasati dracu balacareala intre voi aviatorii,faceti un blog special de balacreala,va dau si denumirea--BURATORU FAR PARASUTA.cine stie evolutia sporurilor in perioada ceruta de mine,,,,huhule,poate ne lamuresti tu,fa un gest frumos si cenzureaza pe cornelus ca ne deruteaza.

Filip spunea...

De cate ori sa dau refreche pentru a aparea ce vreau eu ?
" @eufrosina
Avizul Comisiei de aparare si Raportul Comisiei de buget vor aparea in pagina L 665.
Dati refreche din când in când.
Comisia de buget nici nu a luat Ordonanta in dezbatere."
Si unde sa dau refreche ?
Bine ca am numarat pana acum ///

sergiu spunea...

Au trecut cele 30 de zile pana cand trebuiau stabilite normele privind restituirile, pt cei din L241 . (art.121 din L223/2015) Stiti ceva ?

micutzul spunea...

@ huhurez
Nu, nu sunt doar personale...si nici nu este cineva necunoscut...Ehehe....e chiar foarte cunoscuta persoana..
Stimati colegi, marele saltimbanc , marele saritor de la inaltime , in apele involburate ale politichiei, marele G. Oprea a facut un salt spectaculos de la un partid la altul , adicatelea de la PSD la PNL anuntand prin gurita blonda , purtatoare de cuvinti in UNPR ca sustine alegerea primarilor in doua turniruri....
Pai voi credeti ca pe cineva il doare in ...de pensiile noastre sau de modul de calcul ? Intrati fratilor in politica , fiti seriosi , faceti un partid in care lumea sa aiba incredere si atunci, de abia atunci o sa le tremure bermudele...Asta ca sa nu zic de alte variante ....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iuliane, eu cred ca am facut bine sa ma rog de ei sa-si aminteasca de noi cu bunavointa si intelegere! Dl. Traian Igas, de exemplu, daca tot ai amintit de domnia sa, poate doreste sa mai candideze si faptele bune se contabilizeaza la electorat, ca si la ceilalti la care am apelat. Se aude imediat pe calea codoşlâcului cine a votat pro si cine a votat contra, intrucat toti avem pe aici colegi care se pot informa de la anumite personalitati din Parlament, asa cum si eu pot afla si o sa-i postam pe cei care au votat impotriva, sau daca votul este secret putem afla dupa cum s-a votat in Cominsia de Aparare, caci acolo votul este direct. Iar partidele care vor fi impotriva vor risca si oprobiul nostru, si un boicot negativist, in teritoriu, la electoralele locale si generale in vara si in toamna a. c.! Asta e. Sper sa nu riste sa-si taie craca de sub picioare in an electoral. @@@Camarazii de pe blog ma incanta si ma amuza, de rad in hohote, cum se hârjonesc, impung si ironizeaza reciproc, ca niste liceeni debutanti, de parca frunzele morcovului, adânc înhipt, s-ar fi uscat! De tot.

Anonim spunea...

Cornel sti cate familii a nenorocit acest infractor basist Igas ? Cunosc jandarmi ,politisti si pompieri care s-au sinucis dupa ce au fost dati afara (fara motiv avand doar ''vina '' ca nu cotizau la mafia de atunci a lui Igss ) in jurul varstei de 40-50 ani doar pentru razbunarea chiorului blestemat Basescu.Si au ramas pe drumuri fara nici un venit dupa o viata de munca (foarte multi nu au rezistat psihic sau saraciei si au cedat nervos ) Multi s-au judecat si cu ministerul dupa abuzurile lui Igas si au castigat .Dar a durat ani de umilinte si de foame.Crede-ma acest Igas prietenul lui Falca alta sluga basista nu merita nici macar un scuipat.Prietenia cu astfel de scursuri iti atrage si tie energii negative (de la blestemele oamenilor batjocuriti de clica basista) .Si tu ao suferit multe nedreptati iar asocierea cu o hiena basista nu iti face bine.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Nicolae Filip: Am convingerea ca adminul nu va lasa ca pagina L665 din Avizul Comisiei pe Bugeta sa fie neobservata si pe acest blog! Bine ca nu-i pagina satanica, 666!

Anonim spunea...

Da tu cine esti mediatorul blogului in locul lui Huhurez ?Vezi-ti de lungul nasului nu te mai baga singur in seama ca chilotii in fund si lasa-l in pace pe Corneliu .

Unknown spunea...

@sergiu - deocamdata a ramas la stadiul de proiect de "Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Normelor pentru aplicarea prevederilor art. 121 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat" supus dezbaterii publice pe site la dlaj.mapn.ro pe data de 15.01.2016. Banuiesc ca este pe teava pentru aprobare.

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
micutzul spunea...

@ huhurez
CEZAR ARE DREPTATE ...AM FOST PACALIT DE ,, COANA MARE...,, Am crezut ca lupta sincer pentru noi....Unii nu ne invatam minte niciodata...Am facut acum cativa ani un sindicat si jigodiile si-au infiltrat oamenii ...Au incercat toate posibilitatile sa ma haleasca ....dar am si eu maiakul meu....Insa gresesc alt undeva...am incredere in oameni....Iubesc oamenii ...si mai ales trandafirii si femeile care se dau cu Channel 5.... E data dreacului putoarea acestui parfum.... Dar incet , incet ma transform in ,, micutul,, si nu ma mai intereseaza alte fomei decat ca fomei ca vorba lu, Napoleon......nu ma apuc aici...
@ CEZAR umile plecaciuni ....ai avut dreptate ....dar doar cu fufarinele....

micutzul spunea...

Vad ca noi tot scriem dar nu mai apare nimic...Omul se hodineste...Pentru a intelege mai bine ce se intampla cu pensiile militare si cum doresc tinerii politicieni sa fie recalculate accesati
https://www.youtube.com/watch?v=BQVWZVkwGVk
dar numai daca aveti scule ca lumea....

Huhu Rezea spunea...

@cezar si @micutzul
Constat ca aveti un mar al discordiei cunoscut voua.Discutati-l in particuler.
@maxim
Daca tu scrii in android vezi cui raspunzi, pentru ca ai buton de raspuns la fiecare comentariu.
Ceilalti, in sistemul obisnuit vad comentariile tale inordine cronologica si par ca nuca in perete, daca nu treci adisantul.
@Filip
Dai refreche pâna in ziua in care comisiile se hotarasc sa publice avizul si raportul. Vei fi primul care le vei semnala.
@Denis
Poti sa alegi si din acele perioade pentru ca nu conteaza sumele reale ale soldelor ci coeficientii de ierarhizare, procentele si clasele.

karadeniz spunea...

Aflăm de la casa sectoriala de pensii a MApN.

Precizări privind
Ordinul ministrului Apărării Naţionale, ministrului Afacerilor Interne şi directorului Serviciului Român de Informaţii pentru aprobarea metodologiei de întocmire a dosarului de pensionare şi Ordinul ministrului Apărării Naţionale, ministrului Afacerilor Interne, ministrului Justiţiei, directorului Serviciului Român de Informaţii, directorului Serviciului de Informaţii Externe, directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi directorului Serviciului de Protecţie şi Pază pentru aprobarea procedurilor de recalculare şi de actualizare a pensiilor militare de stat
Vă informăm că proiectul Ordinului ministrului Apărării Naţionale, ministrului Afacerilor Interne şi directorului Serviciului Român de Informaţii pentru aprobarea metodologiei de întocmire a dosarului de pensionare şi proiectul Ordinului ministrului Apărării Naţionale, ministrului Afacerilor Interne, ministrului Justiţiei, directorului Serviciului Român de Informaţii, directorului Serviciului de Informaţii Externe, directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi directorului Serviciului de Protecţie şi Pază pentru aprobarea procedurilor de recalculare şi de actualizare a pensiilor militare de stat au fost agreate de către instituţiile emitente şi au fost publicate în procedură de transparenţă decizională.
În scopul asigurării unui flux eficient al contribuţiilor referitoare la obiectul proiectelor menţionate, venite de la cetăţenii interesaţi, procedura de transparenţă decizională pentru cele două proiecte normative va fi derulată de către o singură instituţie, respectiv Ministerul Afacerilor Interne, conform referatelor aprobate în acest sens.
Textele celor două proiecte au fost postate, luni, 25 ianuarie 2016, pe pagina de Internet a MAI: www.mai.gov.ro, la secţiunea „Transparenţă decizională”, la adresa http://www.mai.gov.ro/index05_1.html.
Propunerile, sugestiile şi opiniile persoanelor interesate cu privire la aceste proiecte vor fi centralizate de către MAI şi sunt aşteptate pe adresa de e-mail legislatie@mai.gov.ro, în termen de 10 zile de la data publicării.
http://cps.mapn.ro/pages/view/110

maiag spunea...

astept sa vad daca stie cineva ce sporuri s au acirdat in perioada 1990-2000 la trupele terestre,kiar e de ignorat asta?

Unknown spunea...

Ce se mai aude cu
Normele privind restituirile pentru cei pe Legea 241/2013

micutzul spunea...

@ huhurez
Comparativ cu altii de pe blog eu si maritul,, Cezar,, atingem unele puncte sensibile si poate la aratam oamenilor o cale ...Nu batem campiile si nici nu irosim epitetele....Daca ai ordin de la cineva sa ne opresti pe noi doi, te rog expune-te in directio si gata.... Da, suntem doua voci care nu au facut bine actualilor ghenerali si e posibil sa deranjam...Nu Chezare ...?
...( asta daca ne mai publica )

Iulian Mareș spunea...

@Cezar de ce-l superi pe mr. Petre Padina?
Vrea si el o pensie mai mare! Atat!

Huhu Rezea spunea...

@maiag
Esti teribil de agasant. Vrei mura in gura. In 18 01 este un articol pe blog care raspunde insistentelor tele, dar l-ai ratat. Este vorba de ordonanta 39/1994.
Citeste aici

http://www.huhurez.com/2016/01/calculati-va-componentele-soldei-de-baza.html

Nu- mi plac oamenii care, dupa ce isi realzeaza interesul, linjura.
De câteva ori te-ai jurat ca nu mai citesti blogul

tigri2 spunea...

***maiag,cam prin '92 s-au constituit comisii stabilite prin OZU care sa faca propuneri pentru SPORURI, din acea comisie am facut si eu parte ,ca reprezentant al pilotilor si imi amintesc ca era stabilit un procentaj de max 33% din solda de functie ,constituit in trei sporuri in functie de arma si serviciu ,noua pilotilor ni s-a stabilit:10% spor de periculozitate, 11% spor de zgomot si 12 % spor de radiatii,alte servicii aveau spor de stres,spor de izolare,spor de bruiaj,etc stiu ca era o lista cu zeci de sporuri.

luni, 1 februarie 2016, 16:27:00 EET Ștergere

Iulian Mareș spunea...

@Micutzul
....sunt generali, unii, care nu citesc mailurile, dar postari pe bloguri?!!
Insa, cu siguranta, primesc o sinteza!....P.Padina este trecut in ea, pt ca el combate!

tigri2 spunea...


IMPORTANT DE STIUT
Azi, 01.02.2016, incepand cu ora 18.00, o delegatie a SCMD participa la o intalnire cu ministrul Apararii Nationale. Detalii vor fi transmise in cursul zilei de maine.

Maine, 03.02.2015, incepand cu ora 13.00, o delegatie a SCMD va participa la sedinta Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat
Catre Senatul Romaniei,

Va prezentam in atasament propunerea SCMD de amendament (clic aici) la proiectul Legii nr. 665/2015 pentru adoptarea OUG nr. 57/2015.
Va rugam sa fiti de acord ca la lucrarile Comisiei de Aparare, programate sa aiba loc maine, 02.02.2016, ora 13.00, sa participe urmatorii delegati:

Dogaru Mircea
Caloian Monica
Balan Iosif
Pricina Valeriu
Mihai Vasile.

Va rugam sa aprobati si sa dispuneti permiterea accesului delegatilor nostri cu autoturismele B 188 SCM si B 59 LMW.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Maiag et comp. care nu ma intelegeti pe deplin: Am facut un gest uman, in numele tuturor si nu al meu personal, sa ma adresez unor politicieni care au fost ministrii la interne sau aparare, unii cunoscuti de mine personal atat in direct cat si prin retelele de socializare, oameni politici care au in Parlament painea si cutitul deopotriva, de care depindem cu totii prin deciziile ce le iau, cu scopul de a interveni pozitiv in sustinerea noastra pentru eliminarea aberatiilor din Art. 40 din OuG 57, in urma caruia riscam cu totii sa luam pensia cu aproape, sau peste 30% mai mica! Ce e greu de inteles, fratilor? Ati auzit de vorba aia ,,fa-te frate cu dracul pana treci puntea?'' Pi eu ma duc la borşul sau măliga lor? I-am deranjat cu doar acest scop, cu aceasta unica rugaminte sa analizeze contestatia adminului blogului ,,Huhurez'' depusa inca din Decembrie la Seful Comisiei de Aparare din Parlament, Dl. Obreja ! Stiu absolut tot ce s-a intamplat cu politistii care s-au sinucis si alte nenorociri, stiu si cu Oprea ce-a facut de-au murit oameni, fratilor, stiu toate abuzurile, prostiile si crimele lor politice fata de politisti si militari pe timpul basismului fascist, dar decizia asta e in mainile lor si trebuie sa se gaseasca unul fraier ca mine, sau prost, sau idiot pentru ca ma implic si primesc critici in loc sa mi se aprecieze gestul ca ma milogesc de ei in numele tuturor! M-ati vazut pana acum ca pup in cur vre-un politician? Puteam sa si mor, dar ca sa ma pun in genunchi si sa-i cer Alinei Gorghiu un favor in numele tuturor, nu visam eu! Interesul general m-a inmuiat, am trecut momentan peste toate, m-am facut ca le uit numai ca sa ma rog sa nu ne nenoroceasca cu Art. 40 din Ordonanta si cu alte inadvertente care sa ne prejudicieze grav pensiile! Pe mine nu ma suparea criticile sau mistourile, caci mi-am asumat si acest risc, dar chiar nu se intelege faptul ca am vrut binele tuturor, chiar daca am apelat si la oameni dezagreati de marea masa? Razbunarile rezervati-le pentru electorale, in cabina de vot, nu acum si aici cand inca suntem la mana lor si de ei depinde daca se aplica sau nu se aplica Art. 40 si cu asta cred ca am lamurit-o. Cu sporurile, le-as gasi si le-as posta, dar n-am scula la bascula cu acest harb de calculator, dar adminul sigur 100% poate sa-i ajute pe toti cu o simpla informatie sau postare daca-l rugam frumos! Sa nu uitati ce rele vi se intampla in viata, dar iertarea este sacra si divina!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Referitor la G.ral Gabriel Oprea, recte UNPR. Intrebat fiind prim ministrul Ciolos, de trei ori, ce parere are UNPR in discutiile cu usile inchise despre cele 2 tururi de scrutin s-a balbait, a dat-o cotita si s-a codit, n-a vrut sa dea in vileag adevarul dar, intr-un final, a declarat ca UNPR este neclar in exprimare si nu poate sti exact daca sunt pentru DA sau NU pentru cele 2 tururi de scrutin. Adevarul despre uneperisti: Sunt pentru si alaturi de liberali spre a se vota in 2 tururi de scrutin! Tradarea este modul lor normal de viata politica! Din cocos nu faci gaina, nici din curva gospodina! Sau a fi cu curul in doua luntrii pentru ,,interesul general'' nu va spune nimic?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Maiag: Scrie pe Google: OuG 39/1994, da click si apare pasarica dorita! Succesuri!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Maxim One, multumesc pentru atitudine si aprecieri! Unii totusi n-au inteles ce am facut eu chinuindu-ma foarte mult cu un jeg de calculator. Important pentru mine va fi si daca vom avea castig de cauza! Restul, cu cleveteli si critici, sunt bagatele!

Huhu Rezea spunea...

Un vestit guru isi amageste cititorii, alaturându-se propagandei oficiale, ca pensiile pe L 223, chiar ciuntite pe OUG 57, vor fi mai mari decât pensiile contributionise, incluzând si pe cele recalculate/revizuite.
Logica sinusoidala, precum curbele de nivel pe care s-a jucat cu steguletele stat-majoristul.
Test pentru cititorii sai.
1.-Pensiile pe L 223 sunt mai mici decât pensiile pe L 164 pentru ca ,la o baza de calcul aproximativ egala, cele ciolosist-toba-motociste sunt plafonate la 85%.
2. 80 din pensiile recalculate/revizuite au fost mai mari decât cuantumul pensii pot militare din decembrie 2010. Multe din cele 20% pensii contributioniste mai mici ca pensiile militare au depasit cuantumul acestoa prin indxarile din perioada guvernului Ponta
3.Comparati cuantumul pensiilor ordonantate de Ciolos cu pensiile recalculate/revizuite.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Maiag, neavand o viata publica si fiind izolat n-ai cum sa-i crezi pe cei care s-au implicat activ in anumite activitati si ii acuzi ca fabuleaza. Cei care au fost curiosi sa afle cu ce ma ocup, poate au reusit sa vada ca am avut o activitate care m-a legat de politica, politicieni, viata si activitatile publice, este imposibil sa treaca o saptamana sa nu fiu invitat in scris sau SMS la activitati politice, culturale, civile, particulare, obstesti, etc, insa nu ma pot duce la toate sau intotdeauna, avand o situatie foarte grava cu sotia ce nu trebuie lasata singura niciodata si nu intotdeauna pot s-o las cu cineva, apoi ziarul la care sunt redactor a intrat intr-o vacanta fortata din lipsa de pesonal calificat in domeniu. E usor sa dai cu parul, nu?.

tigri2 spunea...

***Corneliu,te mai rog o data "mai ho" scriii si scrii si scrii,pe langa drum pe langa gard ,nu te supara ,dar deranjezi si n-are rost ,te asigur ca nimeni de pe aici nu citeste mai mult de o propozitie sau o fraza (max) din ce scrii,deja ai acaparat blogul ,o sa ramai singur ,tu scrii tu citesti!

CEZAR spunea...

Maiag ..vad ca o tii langa cu sporurile...mai avem unul care face tot asa, dar macar la ala pare justificat !Pe cand gaza gandacul de Colorado - cu tractorul cu sfarleaza desigur , a primit N !..sporuri de la presedintii de IAS...
Cred ca la tine ca si la peste 90% dintre rezervisti..lozul castigator ar trebui sa fie ..FUNCTIA cea mai GRASANA!! Sau fac eu vreo eroare ...??

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisorule, n-am scris mult, doar am explicat. Unii, daca nu le explici, nu inteleg. O seara minunata tuturor cu un somn pufos! Daca va mai da pace gandurile...

karadeniz spunea...

Văd că mâine la comisia de apărare din senat cei cinci reprezentanți ai SCMD au o singură propunere de amendament la legea proiectul de lege 665, anularea art. 40 pe motiv că legea 223 este o lege organică.

tigri2 spunea...

***kara,gruparea din care fac si eu parte ,nu prea agream celelalte puncte si apoi ,comisia de aparare ce treaba are cu a XIII-a pensie si cu ciclul menstrual la furnici?

Anonim spunea...

Tigri 2 de cand am devenit noi militarii insensibili la problemele camarazilor (mai rau ca animalele salbatice ) si discutam pe forumuri doar strict tehnic si legislativ ? Viata noastra nu se rezuma doar la coeficientii de calcul .In alta ordine de idei poti sari postarile lui Corneliu daca ti se par inutile.Vad ca multi aveti un fix cu cenzura ( reminescente comuniste) numai sa nu fiti voi aia cenzurati ( ca doar voi sunteti miezul nu) ? Mai usor cu pianul pe scari.Nu cred ca Huhurez va cenzura pe cineva dupa dorintele voastre .

tigri2 spunea...

Nu stiu de ce nu constientizati ca daca pierdem aceasta runda ,urmeaza anularea pensiei mai mari in plata ,pe principiul corectitudinii si incadrarii in aceiasi lege urmand a se recalcula pensiile la toata lumea (legea 223 prevazand asta ...cine nu solicita i se va calcula din oficiu stabilind ultimile sase luni de activitate.(punct). Asa ca "nu va culcati pe-o ureche " pe sloganul "dormiti linistiti ca FNI lucreaza" si iesiti cu totii pe 6 martie sa le demonstram ca au de cine sa se teama!

tigri2 spunea...

Mai 'stilet" cauti tu pricina de galceava ,dar uite ca eu nu am chef.Oricum,pentru linistea ta ,afla ca nu te am la suflet,mirosi de departe a fi unul dintre cei ce pun paie pe foc indiferent sub ce oala se afla.Sezi bland ,am sa te ignor.

tigri2 spunea...

Se vede cate cunostinte din domeniul tehnicii militare au unii de zici ca au picat din piesele lui Caragiale. Nu au nici cele mai elementare cunostinte despre tehnica militara din dotarea Armatei. Daca eu cunosc cat de cat diferenta dintre un TAB,transportor blindat si tanc ,apoi unii ,cu pretentii ,habar nu au ce-i ala avion,elicopter sau girodina.Mai individule ,daca nu stii ,macar intraba-l pe "Goagal" ce misiuni executa diferite tipuri de elicopter.Papagalule!

Iulian Mareș spunea...

@Cezar
@Petre Padina
De ce te agiti? La tine e simplu cu ales functia! 1 din 3!
Si gata! Aveai si sporuri? Da, sigur!

CEZAR spunea...

Domnul Branzovenescu ...
1 din 7...Parol ..!!
Plus ca eu nu ma agit ..!!

Iulian Mareș spunea...

@Petre
ACT/BI a fost pe show!
1 din 7?
Mai ceva decat croitorasul cel viteaz!
Ai semnat ceva cu ultimul grad, sau a fost...asa prin efectul legii?