Un produs Blogger.

duminică, ianuarie 10, 2016

Inlocuirea(substituirea) Ordinului Meritul Militar cu Semnul onorific In Serviciul Patriei

6 comments

Pentru linistirea celor care s-au alertat ca nu ar mai exista o baza legala pentru acordarea sporului pentru Ordinul Meritul Militar.




Legea nr. 573/2004 privind Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru ofiţeri şi funcţionari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofiţeri

Art. 10.

Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru ofiţeri şi funcţionari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofiţeri, se instituie în locul vechiului Ordin Meritul Militar şi al Semnului onorific În Serviciul Armatei pentru ofiţeri, în conformitate cu prevederile Legii nr. 29/2000.

Art. 11.

Ordinul Meritul Militar, instituit în anul 1954 şi care s-a conferit ofiţerilor anterior intrării în vigoare a Legii nr. 29/2000, este substituit cu următoarele semne onorifice:
a) Ordinul Meritul Militar clasa a III-a, cu Semnul onorific În Serviciul Armatei pentru ofiţerii care au 15 ani de activitate în armată, până la intrarea în vigoare a prezentei legi, şi cu Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru ofiţerii şi funcţionarii publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofiţeri, care au 15 ani de activitate în domeniile apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, la data intrării în vigoare a prezentei legi;
b) Ordinul Meritul Militar clasa a II-a, cu Semnul onorific În Serviciul Armatei pentru ofiţerii care au 20 de ani de activitate în armată, până la intrarea în vigoare a prezentei legi, şi cu Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru ofiţerii şi funcţionarii publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofiţeri, care au 20 de ani de activitate în domeniile apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, la data intrării în vigoare a prezentei legi;
c) Ordinul Meritul Militar clasa I, cu Semnul onorific În Serviciul Armatei pentru ofiţerii care au 25 de ani de activitate în armată, până la intrarea în vigoare a prezentei legi, şi cu Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru ofiţerii şi funcţionarii publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofiţeri, care au 25 de ani de activitate în domeniile apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, la data intrării în vigoare a prezentei legi.

Art. 12.

Ofiţerii şi funcţionarii publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofiţeri, decoraţi cu Ordinul Meritul Militar, instituit în anul 1954, cu Semnul onorific În Serviciul Armatei şi cu Semnul onorific În Serviciul Patriei, beneficiază de prevederile Legii nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare, în conformitate cu prevederile art. 11 alin. (4) pct. IX poz. 6 din Legea nr. 29/2000.( asa cum a fost modificat prin Legea nr.189/2011, art.  IV , pct. 7)

Art. 13.

La data intrării în vigoare a prezentei legi se abrogă Ordonanţa Guvernului nr. 104/2000 privind Semnul onorific În Serviciul Armatei pentru ofiţeri, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 436 din 3 septembrie 2000, aprobată cu modificări prin Legea nr. 650/2001, cu modificările ulterioare.
Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.
PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR





Pentru subofiteri si maistri militari a fost data o lege asemanatoare, Legea 574/2004
PREŞEDINTELE


6 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mai grijulii au fost cu Armata comunistii! Toti porcii politici, de dupa 1989, au batjocorit, injosit si dezonorat Armata! Rusine, panaramelor! Va mandriti public cu Oastea romana, dar pe la spate o sabotati ca niste iude!

iceparu spunea...

Huhule fa pe bunul samaritean si spunele-le baietilor ca nu au dece sa-si ceara veniturile pe ultimii 5 ani ci mai curand perioada cand au avut functia cea mai mare,gradul cel mai mare,cand au fost comandanti sau sefi,cand au primit salariu de merit,cand au avut OMM cel mai mare.Toate astea le gaseste in dosarul personal de la CMJ.De exemplu comandantul de regiment ,colonel ,in 1975 cand ii calculeaza pensia are acelasi venit ca cel din 2000.In plus aceeasi indemnizatie de comanda si spor de dispozitiv..Diferenta este ca cel din 1975 nu primea salariu de merit.Spune-le baietilor ca sunt situatii in care au avut salarii mai mari fiind pe functii mai mici,daca nu au avut o linie ascendenta.Este cazul lui Cezar care a intrat in conflict cu colegul meu Paul..

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@csj: Buna obiectivitatea si multora le vor starni interesul! E posibil sa vina o lista de venituri cu sume mari sa sara in ochi! Dar atunci puteau fi prime de merit care nu stiu daca se baga. Daca nu esti pe functie de comanda trupeti si pe grad e vanare de vant! Sau sa fi avut functia, dar gradul mult mai mic- sunt contraste pe care trebuie sa le judeci singur, ei nu te informeaza. Crezi ca au interesul sa dea amanunte ca sa piarda statul? Intoteauna ei au lucrat cu banalitati si generalitati, le vantura doar pe sub nas, iar rahatul nu poate pocni ca biciul!

Iulian Mareș spunea...

@csj
Si pe mine ma cam ataca domnul cezar.....dar nu am adresa lui de mail, ca sa ma apar%!..... iar aici sunt retinut!

Iulian Mareș spunea...

@cezar
Ti-am lasat o replica pe "scoateti si scriptic....."!

Atentie pt cei mai nou iesiti la pensie!
Functia o cupata putea sa fie doar cu doua trepte peste grad! Ex. Maximum mr. Pe functie de col., doar daca indeplinea anumite conditii profesionale!
Mai dati-l dracu de salariu de merit! El nu mai exista dpv fi si personal din 2010! Nici prime trimestriale nu s-au mai acordat, nici al 13-lea salari!
Se acorda doar pt 5% din personal o bonificatie pt lucrari de exceptie!
Multumim boc si basescu (nu pot spun alta litere din taste/tableta....sau nu stiu)!!!

bibiloi spunea...

MILITARII ROMANI NU AU NUMAI GRADE DE OFITERI DE CE NU SE ACORDA SI PENTRU SOLDATI SI GRADATI SEMNUL ONORIFIC NU VA INTERESEAZA ACEST LUCRU PESTE 80% DIN MILITARII ARMATEI ROMANE SI DIN AGENTII DE POLITIE DE FRONTIERA SANT IN ACEASTA SITUATIE AR TREBUI SA MILITATI IN ACEST SENS SA SE FACA DREPTATE ASA FACE UN ADEVARAT COMANDANT