Un produs Blogger.

sâmbătă, ianuarie 16, 2016

Ne-a scris domnul Gl.bg(rtr) Nicolae Gropan, presedintele Federatiei Militarilor din România

82 comments



Nicolae Gropan a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Formular de contact": 

In ziua de 11.01.2016 a avut loc masa rotunda cu tema: : „ Contributia structurilor asociative ale militarilor la elaborarea Ordinului comun pentru aprobarea procedurilor de recalculare si de actualizare a pensiilor militare de stat”
Inca de la inceput sunt necesare cateva precizari lamuritoare pentru cei care au cautat si mai cauta inca sa dezinformeze opinia publica referitor la organizatorul acivitatii si scopul urmarit.
Activitatea a fost initiata si organizata de Federatia Militarilor din Romania si desfasurata in parteneriat cu toti membrii Forumului structurilor asociative din sistemul de securitate nationala, nu de Ministerul Apararii Nationale cum rau intentionat au prezentat situatia unii specialisti in dezinformare.
Trebuie precizat de asemenea ca in toate actiunile sale , inclusiv in sesizarea Avocatului Poporului, Federatia Militarilor din Romania a ramas si ramane consecventa apararii principiilor statului de drept,respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, transparentei decizionale, a unui dialog civic si social real, a dreptei aprecieri a specificului, interdictiei si limitarilor de drepturi categoriei socio-profesionale a militarilor.
Motivarea actiunii din 11 ianuarie 2016, ca de altfel si a celei din 10 decembrie 2015, inscrisa si in textul invitatiei se refera la ,,Motivarea actiunii noastre este inserata si textul invitatiei Avand in vedere ca pana in prezent prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenta decizionala itan administratia publica, nu au fost respectate in elaborarea OUG nr.57/2015 sSAi a actelor subsecvente Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat”
In urma dezbaterilor ce au avut loc au reiesit cateva concluzii printre care cele mai importante au fost:
- Se consta existenta unei continue presiuni a politicului, indiferent de culoare, asupra militarilor in activitate,in rezerva sau retragere, boala contagioasa ce a atins acum inclusiv guvernul tehnocrat ;
- Nici un demnitar pana acum nu a raspuns pentru actiunile sale aducatoare de gravele prejudicii si traume pentru slujitorii tarii in haina militara;
- Ceea ce nu intelege niciun responsabil al statului roman, al Guvernului sau al Cotroceniului - unde totusi se afla Comandantul Armatei - este ca umilinta prin care sunt obligati sa treaca acesti oameni, nu ar fi trebuit sa aiba loc niciodata. Ea este gratuita si nociva si este mai mult decat o bataie de joc. Sa nu cadem nici in capcana patetica a celor care exagereaza si distorsioneaza sau speculeaza suferinta pensionarilor militari;
- Insa imaginile si mai ales mesajele acestor oameni care au fost gata in fiecare clipa a vietii lor sa isi dea viata pentru tara, care si-au trait viata zi de zi dupa un cod al onoarei si dupa reguli clare, care au renuntat la majoritatea libertatilor de care toti ceilalti se bucura - acesti oameni nu pot fi tratati astfel fara ca cineva sa plateasca.
- In lumea lor, unde onoarea, cuvantul dat si regulile reprezinta singurul bun si unica mandrie, ceea ce primesc acum din partea guvernantilor si a insusi Comandantului lor este umilinta cea mai crunta pe care o puteau indura. Probabil ca pentru majoritatea celor care isi dau cu parerea despre acest caz faptul nu reprezinta o prea mare branza. Pentru ca ei nu au nici onoare, nici cuvant si nici demnitate.
- Cand un stat a ajuns sa se umileasca pe sine insusi, calcandu-si in picioare cei mai de seama slujitori si aparatori, atunci acel stat este in coma. Iar cei care se lauda ca abia asa il pun pe picioare sunt ori inconstienti ori sunt in slujba altora care le impune un astfel de comportament.
- Cine da dreptul guvernantilor indiferent culoare politica sau tehnocrati sa nu respecte Constitutia si legile tarii?
* Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. 
* Nimeni nu este mai presus de lege. 
* Legea transparentei decizionale este valabila sau facultativa?
- Gl.bg.(rtr) Nicolae. Gropan
Presedintele Federatiei Militarilor din Romania





NOTA
Cititorii acestui blog au avut la dispozitie inregistrari ale luarilor de cuvânt in acest Forum AICI
Am prezentat si inregistrarea intrunirii din februarie 2015, AICI, pe vremea când actiunile Federatiei erau agreate de Presedintie si MApN 

Inca o data aducem multumiri domnului General Nicolae Gropan pentru rigoarea si profesionalismul actiunilor pe care Federatia Militarilor din România le intreprinde pentru restabilirea  respectului fata de Ostirea in Rezerva, in contrast cu obedienta conducerilor Asociatiilor de Rezervisti  din toate institutiile militare. Se completeaza de minune cu actiunile mai intempestive, dar destul de utile, ale SCMD.
Personal, ma bucur ca acest blog este citit de conducerea Federatiei Militarilor.

82 de comentarii:

Unknown spunea...

AVETI DREPTATE D-LE GENERAL!
Problema este ,,comandantul suprem,, in primul randa care nu mai exista demult....
Ultimul a fost N.Ceausescu,cu regret pentru aceasta afirmatie, dar adevarul din pacate acesta este...sigur din punctul meu de vedere!

iceparu spunea...

Presa aservita ,zvonerii si raspandacii au avut grija sa ditorsioneze.E aberant.In mediul civil se vorbeste de o marire a pensiilor militare.Noi iesim in strada pentru lucruri cu mult mai importante In primul rand pentru respectarea Constitutiei si legilor tarii,pentru pedepsirea exemplara a celor ce au subminat si submineaza economia nationala,a celor ce atenteaza la siguranta nationala.Asa nu se mai poate.Timp de 25 de ani au condus Romania numai nepriceputi.Armata trebuie sa se implice decisiv in treburile tarii.

Anonim spunea...

@csj
imi pare rau sa te informez dar "trenul" din pacate a plecat din putinta armatei acum 26 de ani....dupa lovitura de stat.
asa ca fapt divers: un militar roman si unul turc discuta
zice romanul.....cum dracu aveti voi militarii turci salarii asa de mari? pe locul 2 in NATO dupa SUA!
turcul: Bai prietene tu habar nu ai cate guverne am dat noi jos pana sa ajungem aici.
PS Parca vad ca ma suna mascatii la usa intr-o ora.....astia sunt in stare sa o considere incitare,si e de fapt doar un banc dar foarte adevarat ref la istoria recenta a turciei

Anonim spunea...

Ia numarati aici ca sunt fo 5 pe usor

"De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Lovitura Militară din Turcia care s-a desfășurat pe 12 septembrie 1980, condusă de către șeful Conducerii Generale turcești, generalul Kenan Evren, a fost cea de-a treia din istoria recentă a Turciei, după alte 2, cea din 1960 și cea din 1971. Anii '70 ai secolului trecut au fost marcați de conflictele înarmate ale extremiștilor de stânga și dreapta, în cele mai dese cazuri sub forma unor războaie de proximitate dintre Statele Unite ale Americii și URSS.[1]Pentru a crea un pretext pentru o intervenție decizivă, Forțele militare turcești au permis conflictelor să escaleze.[2][3] unii spun că ei au adoptat într-un mod activ o strategie de tensiune.[4][5] The violence abruptly stopped afterwards,[6] iar lovitura militară a fost binevenită, crezându-se că va restitui pacea și ordinea.[2]

Pentru următorii 3 ani Forțele militare turcești au condus țara prin Consiliul național de Securitate, înainte ca democrația să fie restaurată.[7]

de asta va vorbeam eu de "trenul pierdut"

Anonim spunea...

Probabil ca militarii turci au onoare si demnitate cu adevarat nu doar declarativ ca generalii nostrii politruci care si-ar vinde si mamele pentru avantaje personale ( o casa in plus un grad nemeritat, etc) Si avem sute de generali politruci tradatori de tara la varful armatei si a serviciilor .Asa ca nu mai sperati degeaba .

Huhu Rezea spunea...

@cezar
Nu-ti mai pierde timpul cu sfaturile juridice prostesti, ca nu ti le mai public.
De unde sa intelegi tu ce efecte are abrogarea unei ordonante prin alta ordonanta?
Ai sarcina precisa sa descurajezi actiunile de protest ale rezervistilor.
Nu-l mai luati in seama pe domnul procurator penalist al unitatii!

Vasile Olteanul spunea...

Cu respect intreb,militarii constructori in ce grupa de munca se incadreaza?
Normale,deosebite,speciale sau alte conditii?!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Intrebare pentru toata militarimea: Poate fi achetat si judecat un ministru al Apararii pentru uzurparea, sabotarea si punerea in pericol iminent a Sistemului de Aparare prin actiuni dusmanoase, legislative potrivnice , destabilizatoare, demoralizatoare si de subminare? Se incadreaza actualul ministru al Apararii acestor incriminari? E doar o intrebare, deocamdata, nu si o incriminare, deocamdata! Multumesc!

micutzul spunea...

Daca imi aduc bine aminte , cateva zeci de generali turci au fost arestati intr/o singura zi miscarile militarilor au fost inabusite...Au si ei popandaii lor....Cea mai mare magarie a fost si este controlul civil asupra armatei...Astia fura si distrug totul in cale....Vrei control civil , atunci trece in rezerva seful SMG pe o anumita perioada si il numesti ministru...Nu pui ministrii fandosti , spilcuiti care trebuie permanent sa o ia de la zero.....Sau sunt din ...servicii...?
Drepturile celor din sistemul de aparare , a celor din justitie...trebuie prevazute in Constitutie sa nu mai poata orice penal vanzator de fier vechi sa le modifice...Baietii merg incet dar sigur spre Targoviste....

tigri2 spunea...

***Huhurezule,mult ti-a mai trebuit sa-l pui la punct pe prostanacul de serviciu,cezar muci uscati ,care umbla numai cu "gatejul prin gard".habar nu are ce vorbeste ,se invarte si el printre noi ca un aurolac prin fata Garii de Nord, proaspat iesit din gura de canal.

Anonim spunea...

Poate dar asta intr-un stat de drept .Nu e cazul coloniei lui Soros actuala Romanistan .Aici sunt judecati , huliti, patriotii si promovati doar otrepele in special tradatorii de tara. Se spune ( pe surse) ca Putin ar fi spus unui ziarist romanistan cu ochi albastrii:''Nu are Rusia bani de dat cati romani tradatori aveti voi in servicii, guvern si parlament.''

Anonim spunea...

Constitutie zici.? Glumesti nu? Crezi ca le pasa politucienilor actuali de Constitutie ? Vezi neconstitutionala OUG 57 ,cedarea gratis a resurselor naturale ale Romanistanului (pentru asta au inventat cuvantul concesionare pana la epuizare) contrar Constitutiei, numirea (de licurici ''iluminati'' ) a lui Basescu ca guvernator , referendumuri validate de CCR nebagate in seama de nimeni , etc. Cine din politicienii actuali romanistani aproape toti masoni sau controlati de Soros contra cost mai da doi bani pe Constittutie ? Numeste macar unul..

calin spunea...

Azi a fost ceva in guvern...s-a discutat si despre armata...printre multe altele si despre armata...ma mir ca nu s-au plictisit discutand aceleasi si aceleasi probleme: propuneri pentru cooperare, ganduri mari pentru lacul estic, educarea efectivelor, dotarea cu multirol epuizat, case pentru lovitii de soarta, oaresce aplicatiuni...bani pentru rezervisti si alte facilitati bosoroage...cateva ganduri de viitor: printre altele si statutul cadrelor (oare ce surprize or mai fi ?)...vai de noi !!!! Nu stiu ce s-a discutat acolo, aplicat, dar, daca s-a discutat ce s-a dat pe-afara, e de mila ! De mila noastra si rusinea lor ! Chiar nu sesizeaza tensiunea de dincolo de termopanele guvernului?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Calin, s-a discutat cum sa ia case de la RAPPS, chiar daca au palate, vile si apartamente de lux in Bucuresti, solde de tradatori masoni si sorosisti, prin fundatii (nu stiu daca si cu fundul!), salarii de mare nesimtire de la stat si salarii de la CCE pentru subminarea si ruinarea Romanistanului, ca doar nu discutau acolo cum sa mareasca pensiile mici ale militarilor care mor de foame, sau toate pensiile militare care sunt la glezna civilestilor politruci si lingailor de partid. Poate sunt curiosi sa se uite pe listele cu pensiile militare fara vechime integrala, pe blogul lui onor Huhureaz, sa vada cat iau militarii care au primit, printre altele, pensii in grad de invaliditate! Eu m-am uitat si m-am crucit!

calin spunea...

"Pe pensiile publice avem un deficit de 3,2 miliarde de euro, încă un miliard de euro pentru pensiile militare care au fost repartizate la ministere începând cu anul acesta. Sunt 4,2 miliarde de euro, plus pensia socială de 400 de lei pe care a introdus-o Emil Boc în 2009 pentru foștii membri CAP...
Avem 4,5-4,7 miliarde de euro deficit la fondul de pensii în condițiile în care anul acesta nu s-a atins obiectivul de a se vira 5,5% din fondul pe pensii pentru pilonul 2, adică pensiile celor care astăzi sunt tineri...
...acest deficit al fondului de pensii este mult prea mare...
...Acești 4,5 miliarde sunt bani care se taie de undeva sau se împrumută de la bănci pentru a plăti pensiile la timp" ... a zis Traian Băsescu.
- See more at: http://www.dcnews.ro/basescu-avertizeaza-avem-un-deficit-consistent-la-fondul-de-pensii_494926.html#sthash.lVV6CDCd.dpuf

Anonim spunea...

Basescu minte cum respira.Intregul deficit la fondul de pensii e de 18 miliarde de lei cifre oficiale (adica 4 miliarde de euro) Daca scadem ajutoarele sociale numite tot ''pensii'' pentru cei care nu au muncit adica 3,7 miliarde de lei deficitul e de doar de 14 miliarde de lei ceea ce e destul de putin putin fata de tarile cu politici sociale normale . Pensiile militare ( acum) se scad tot din aia 18 deficit reprezinta doar 1 miliard de lei.Asa ca nu te mai uita in gura lui basina voda ca excrocul minte si manipuleaza cu acordul mas-mediei perciunate.

calin spunea...

Romani prosti, manipulati si lipsiti de viziune...nu-si vad interesul propriu si apoi al comunitatii...sar direct la interesul strain...cata constiinta ?!?!?!!!!!!
Ii vezi plangand, pe la tv, ca au salarii si pensii mici si un trai indecent...dar s-au gandit sa-si faca dreptate? Sa ma ierte Dumnezeu, dar atata ipocrizie, n-am mai vazut...Cand proprii copii sunt victime ale abuzurilor de tot felul in tara, nu zic nimic, dar, din inalte ratiuni umanitare (!!!)...:
"Mii de români au ieșit, sâmbătă, în stradă la Suceava și Arad pentru a protesta în favoarea familiei Bodnariu care a rămas fără cei 5 copii în Norvegia.
Aproximativ 5.000 de persoane au participat, sâmbătă, la Suceava, la un miting de susţinere a familiei Bodnariu, căreia serviciile sociale norvegiene i-ar fi luat abuziv cei cinci copii şi ar fi deschis procedura adopţiei internaţionale pentru ei. Acţiunea a început cu intonarea imnului, participanţii având pancarte cu mesaje precum "Norvegia, opreşte răpirea copiilor" sau "Opriţi Barnevernet".
De asemenea, aproximativ 1.500 de persoane au participat, sâmbătă, în centrul Aradului, la un marş şi un miting de susţinere a familiei Bodnariu, din Norvenia, participanţii având şi o fanfară şi fiind însoţiţi de primarul Gheorghe Falcă."
- See more at: http://www.dcnews.ro/proteste-de-starda-pentru-familia-bodnariu-episcopul-europei-de-nord-apel-pentru-copii_494917.html#sthash.3Rp8V2lU.dpuf

Anonim spunea...

Ps Fara contributia la piloanele de pensie ( bani praduiti si aia) si ajutoarele sociale (numite pensii in Romanistan ) nu exista deficit ba chiar era surplus cum a fost pana in 2001.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Maxim One a nimerit-o cu fondul de pensii! Nu e deficitul despre care el abereaza. Nici o tara nu poate falimenta pensiile de stat, mai ales cele ale institutiilor de forta, s-ar creea premizele unui dezastru national si incontrolabil! Basescu si-a mai tras un episod de campanie electorala. Impostorul ipocrit a inceput sa polueze Romanistanul TV, iar liberalii Antena 3-Capatos! Nu e el tartorul si initiatorul drujbarelilor de venituri, cresterea TVA si eliminarii pensiilor militare?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

PROBLEMA GRAVA ESTE IMPOZITUL PE PENSII, DRAGII MEI. SA IMPOZITEZI, MAI ALES PENSIILE MICI, E O CATASTROFA CARE NU SE PRACTICA NICAIERI! SI LA CELE ASA ZIS ,,MARI,'' LA ARMATA, NU SE POT IMPOZITA DIN MOTIVE DE DREPT CASTIGAT SI CA NU ADUCE SURSE DE VENITURI IMPOZABILE.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ CALIN, e o crima sa iei copiii de langa parinti, mai sunt si alte metode coercitive! Dar, poate este o lectie pentru cei care exacerbeaza delirul mistic combinat cu corectia corporala aplicata minorilor! In Occident, cu asa ceva esti marginalizat la extrema societatii si decazut din drepturile parintesti cat ai batae din palme! Civilizatia chiar ca se poate aplica prin lege acolo, daca la noi constituie doar o legenda...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@@@M-am luat cu alte idei si am uitat sa-i multumesc D.lui General Nicolae Gropan pentru atitudinea incisiva si sustinerea demersurilor noastre. Sa traiti, D.le General, si va multumim respectuos pentru toate actiunile Dvs.! Dumnezeu sa v-ajute!

Huhu Rezea spunea...

@tigri
Acuzi oamenii degeaba!
Mai omule,documentul de lucru Ordin Comun n-a fost elaborat in Forum. E facut de structurile active. Acolo l-a adus Coarna

Anonim spunea...

Coarna asta e doar un linge blide guvernamentale.Unde atinge scursura asta ceva se usuca.Il cunosc personal si va spun nu are scrupule in dorinta lui de a ajunge milionar in euro ( e aproape) si va garantez ca e cu fundul in doaua barci ( servicii si ''sindicatul'' politistilor) .Cum dracu toti paduchii sunt mereu in fruntea structurilor asociative ?Parca e un blestem.

Iulian Mareș spunea...

1 - nu exista in armata generali politruci, in sensul adevarat al cuvantului, dar exista doi...am, ce-i drept, fara studii militare superioare, cu trecut puternic in UTC!
2 - de ce nu are seful SMG puterea necesara?......simplu: verificati pe site ce structuri are in subordine si unde sunt cele care-i lipsesc?...sunt cel putin 3 care va vor sari in ochi!
3 - niciun ministru nu s-a preocupat de functia administrativa ci de cea operativa, considerand ca el este cel care da ordine pe timp de pace (in fapt niste frustrari personale si orgolii vinovate, ca sa nu spun maladive)
4 - nu pot fi acuzati de nimic intrucat legea raspunderii ministeriale nu are prevederi privind sanctiunile....asa si-au facut-o in parlament!
5 - unii ministri spuneau ca armata se conduce singura, isi arogau merite si in media intrau 24 ore/zi!
6 - faptul ca pensionarii fierb.....nu-i deranjeaza la imagine!
7 - am vazut f multi lasi, caci ei sunt cocosi pana la semnatura. Exista cel putin un document pecare nu au dorit sa-l semneze, invocand motive, cativa l-au semnat si eu pe acestia ii apreciez, restul...niste gusati lingai politic!

Iulian Mareș spunea...

Nu mai credeti nimic ce spune basescu!
Am fost la 10 m de el, in 2010, la bilantul SMG, cand, ramanand, la cererea lui, numai generalii si ofiterii, deci a dat presa si tv afara, a promis "ca nimeni nu va taia din salariile si pensiile militarilor"!
Scriu bilant, caci denumirea actuala este mult prea lunga si tot aia inseamna!
....bine ..., ca pe timpul expunerii mai dadea el indicatii ca leana.....sa se traga munitia expirata, de infanterie si de artilerie!.....sa traga el cu analfabeta de fica-sa! :-)
Contextul era ca... SMG se referea si s-a spus clar ca este vorba de munitie expirata, cu buletine de analiza proaste si ca aceasta trebuie delaborata....alti bani, alta distractie!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Se anunta remaniere guvernamentala: Pleaca ai nostrii, vin ai nostrii, noi ramanem tot ca prostii! (Sanchi!) Hmmm! Dupa nici doua luni, se vede cat de bune sunt poamele agenturilor straine! Banii nu poat sa sporeasca si substanta cenusie a creierelor astupate!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iulian Mares: In armata, la mijlocul anilor '70, ca mai intai am facut armata, trageam cu munitie de obuzier cal. 122 mm fabricata in anii '40-50 si aratau de parca atunci erau prelucrate. Obuzierul meu facuse si razboiul si era fabricat de catre ,,Scoda,'' cehoslovace, prin anii '30. Eram servant 3-tragator, iar fratele meu geaman servat 1 ochitor si regla focoasele. Atunci era munitie veche cacalau, si in aplicatii ne dadeau ordin de salva ca s-o terminam si sa mai usuram depozitele. Dar eu zic ca, indiferent cat ar fi de conservate in ceara si vaselina, inauntru se produc reactii care afecteaza pe traseu deriva si inaltatorul, dand erori de exactitate si abatere de la calcul spre obiectivul-tinta. Dau pariu ca tot pe munitia aia mergem in NATO astazi, ca s-au intrecut in furat, si nu la inzestrat Armata. Dac-urile din anii '80, cu pornirile alea greoaie la festila si spray, inca mai haladuiesc la tractari si transporturi, dar si altele...Sunt bani, dar se fura tare de tot! Pe rupte! Be branci! Pe asudate! Pe boratelea! Pastele mamii lor!

iceparu spunea...

Fondul de pensii dintotdeauna a fost o vaca de muls inclusiv pe timpul impuscatului.Va aduceti aminte ca el alimenta CEC-ul?Ghici cine e vinovat de reducerea numarului locurilor de munca.Nu or fi politicienii?Politicienii de azi nu sunt cei de ieri?
Abandonati problema cu Norvegia .Presa minte prin omisiune.Studiati ce implica preceptele penticostali si ce agresivi sunt in racolarea de membrii.Avem multi,foarte multi penticostali in Romania.
Sper ca starea vremii sa nu afecteze activitatea din 24 ianuarie.

Anonim spunea...

Lingai politici inseamna tot politruci.

Iulian Mareș spunea...

Csj
Prognoza e buna!
Corneli
Daca laboratorul scoate munitia de la trageri, din cauza parametrilor chimici, salut! Iti asumi riscuri gratuite si legiuitorul nu te iarta!
Ceea ce am spus...era super expirata!
Personal iti dau o tema de analiza: faptele de eroism sunt catalogate ca acte de indisciplina si ele sunt de cele mai multe ori gratuite, caci omul este valoarea suprema!

iceparu spunea...

Baietii astia care stabilesc conditiile de munca cred ca nu stiu cu ce se mananca armata.In decizia privind revizuirea pensiei in baza OUG 1/2011,emisa la 7 mai 2013, mi-au trecut activitatea in Sectia pregatire de lupta si in Sectia operatii drept conditii normale.Asa se intampla cand te lucreaza,niste subofiteri si PC.Daca nu stiati acesta este in prezent personalul cu care sunt incadrate CMJ.Nu fiindca as avea ceva cu ei dar i-am avut subordonati la recrutare-incorporare si la evidenta rezervisti o vreme si stiu ca sunt depasiti.Vai de noi .

Anonim spunea...

Poate mai crapau cativa militari ca asta e visul sorosistilor masonilor, bilembergilor si al altor spurcaciuni ca masa verde si Ciolanis. Deviza lor :''Nici o casa (de militar) fara un mort pe masa '. De asta perciunatii stapanii coloniei si ai servicilor ( exemplu unguent) urasc si dispretuiesc armata si o denigreaza ( vezi pensiile militare redenumite pervers de ei ''speciale '' ) constant in mas-media pe care o controleaza in totalitate .Armata chiar si asa in zdrente cum este acum ii impiedica ( inca ) pe Soros si compania satanista din guvern sa dea lovitura finala coloniei. Numai zic de crimele de Colectiv care sunt vizibile si ''din avion''. Si ma refer ( la figurat) si la avionul care a aterizat la Cluj desi pista nu era curatata (intentionat) de zapada si gheata .Pilotul care (adevarat erou pentru curaj) e acum anchetat ca a salvat viata pasagerilor desi ordinul era sa ramana in aer pana termina combustibil.Combustibil ( 3 tone zic ei) care era doar in acte in avion ioc . .Binenteles ca dupa accidentul iminent care ar fi urmat de vina ar fi fost tot pilotul ca nu a aterizat chiar si asa .Iar cutia neagra ar fi fost trimisa ca de obicei in alta tara pentru decodare deoarece ''noi nu avem aparatura necesara''.Nu avem noi imaginatie de ce sunt satanistii astia in stare. Dar romanistanul las si fricos e ca strutul baga capul in nisip si inghite informatia gata mestecata si intrata in putrefactie a mas mediei perciunatilor.Poate va amintiti si de primul cuvant al imnului.

Anonim spunea...

Plagiatorul zicea ca i-a lasat lui Ciolanis 20 miliarde in plus la buget cu ajutorul ANAF si alte zeci de miliarde pentru noua lege a salarizarii bugetarilor ( care a fost iar amanata) .Bani care acum nu se ma regasesc nicaieri.Tare mie frica ca banii aia au ajuns ca de obicei la stapanii coloniei (unde au ajuns si cele 5 miliarde de euro luate pe privatizarea BCR).

Anonim spunea...

Vom fi cu totii acolo stai linistit.

Iulian Mareș spunea...

Cezar, dar nici macar in garda de sclavi pretorieni!
Ai mesaj, ca sa nu te confuzezi, lasat la ora 16.29 pe linkul:
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=5214615981587619332&postID=8567240305636329479&page=1&token=1452982054866
Oricum, nu este vina mea ca te-ai inchis la GAZ!.....nu gardul B.I. e miezul din dodoasca.....trebuie sa fii testat, sa corespunzi si sa faci fata in viata, pe trepte ascendente!

Iulian Mareș spunea...

Cutiile negre se deschid si interpreteaza de producator, sau?.....ai sau nu contract de mentenanta?
Eu nu am auzit ca aeronavele boeing se repara in tara!

Anonim spunea...

Iata ce ascunde art 5(8) al ordinului comun prin formularea ”conform prevederilor legale care reglementeaza salarizarea militarilor,tinînd cont de transpunerea prevazuta de reglementarile interne ale fiecarei institutii” .
In anul 2001 prin transpunerea pensiilor pina prin 2008 pe actul normativ L 164,apoi prin 2010 pe alte acte normative respectiv L119,OG1,L263 modul de salarizare al militarilor a fost diferit de la lege la lege si individ la individ. Astfel desi salarizarea a ramas oarecum stabila pe L 138/99 ,apoi distorsionata prin aplicarea doar a unor prevederi din L 284/201 spre exemplu unii au avut doar indexari in timp ce alte salarizari in intervalul 99-2001-01.2016 au suportat atit indexari cit si actualuzari concomitent,etc. De asemenea in unele institutii au mai fost promovate prin anumite acte normative si alte modificari salariale in plus sau minus,etc.
Datorita acestor fluctuatii spun ei cf.salarizarii in structuri si nu cf. unei anumite legi de salarizare.

Ca sa reusiti sa va apropiati de valoarea actuala a pensiei va recomand sa procedati după urmatorul algoritm simplu avind la baza valorile sectoriale de referinta dupa cum urmeaza;
01,09,1999 687.000 lei (68,7)
01,03,2001 735.090 lei (73,5)
01,06,2001 786.546 lei (78,6)
01,09,2001 833.739 lei (83,3)
01,01,2002 900.438 lei (90,0)
01,10,2002 1.008.491 lei (100,8)
01,01,2003 1.089.170 lei (108,9)
01,10,2003 1.187.195 lei (118,7)
01,04,2004 1.510.000 lei (151,0)
01,01,2005 165,8222 lei
01.10.2005 172,8648 lei
01.02.2006 180,6437 lei
01.09.2006 189,6759 lei
01,04,2008 193,4694 lei
01,10,2008 197,3387 lei
01,12,2016 217,0726 lei

Presupunem un caz de iesire la pensie in anul 2001
Valoare sectoriala de referinta 73.5
Functie lt col. maxim =3.30
3,30x73,5 = 242,55lei (val.solda functiei de baza)
Media soldelor brute pe cele 6 luni alese = 1150 lei
Exemplu .pt. o functie de lt.col.la 01.01.2016 maxim=4.60
Valoare de referinta 01.2016 =217,0726
Si acum;
217,0726x4,60=998,2 (val.solda functiei de baza la 01.01.2016)
998,2 /242,55= 4,11 (majorare solda functiei de baza fata de 2001, care devine proportionala cu majorarile elementelor componente ale componentelor soldei lunare brute cu exceptia soldei de grad)

Media soldelor L.brute pe 6 luni 1150 lei x 4,11 =4726,5 lei (val.solda functie baza la 01.1.2016)
4726,5 x85% =4017,5 lei
4017,5 +% OMM = aprox pensia finala.
Cass=
Impozit=
Acum vedeti d-voastra daca se cam apropie de o solda lunara bruta in plata si comparati functie de incadrarea si media soldelor brute de le individ la individ pentru Lt.col.coef.de functie maxim la 01.01.2016= 4.60.
Functie de asta calculati daca aveti cresteri sau descresteri ale cuantumului.
Totul depinde de salarizarea de la individ la individ. Din aceasta cauza s-a recurs la trecerea calculelor prin unitatile de baza si arhiva de unde se pot recolta datele cele mai concrete si reale.

Anonim spunea...

PS
Continuare

Partea proasta preconizata consta in faptul ca ridicarea %la 80% cu limitare la 100% duc prin ridicarea in grupe la vechimi efective in serviciu minime contabilizate in cuantumuri echivalente cu salariile in plata la majoritatea personalului militar si apoi la blocarea % peste 100% pentru cei cu vechimi efective si cumulate mari,acestora plafonîndu-le cuantumurile la nivelul aproximativ cu al celor cu vechimi efective mici dar ridicati in grupe superioare.
In cazul sustinerii acestor revendicari se pune problema prorogarii la aplicare a legii si gasirea altor formule. Lucrul asta il spunea si liderul Coarna in sedinta Federatiei Militarilor (invitat la discutii la mai pe tema modificarilor si cunoscator al modului cum stau lucurile in teren mult mai bine decît domnii generali neinvitati de minister la discutii) .Se vehicula chiar ideea modificarii prin aplicarea mediei soldelor brute lunare din ultimii(1,2,3,)ani si scurtarea timpului de emitere a deciziilor ,eliminîndu-se astfel altgoritmul adaptat la carambolul alegerii celor 6 luni .
Ca atare trebuie abordat totul cu multa cunoastere si responsabilitate fiindca ei au calculele facute si nu se vor prea impiedica de o demonstratie de forta .
Domnule Huhurez ,daca veti publica bine, daca nu ceva devine enigmatic in abordare pe blogul d-voastra.

Anonim spunea...

@mitica alaska
enigmatic sunteti dvs cu cifrele alea astronomice(eu sunt exact exemplul dvs:pensionat in 2001 functie lt col max.si nu-mi vine sa cred ce vad:No-i fi eu finantist dar nici asa de prost pe cat /ne credeti.Iar mate "la greu"inca stiu
sa inteleg ca v-ati dori o prorogare propusa de Coarna??
Pai hai sa va explic asa simplu.....
Probabil d-nul Coarna urmeaza "reteta" mitrea si ciorbea si altii.Isi doreste cu ardoare functia de cel putin secretar de stat in MAI.Dvs vad ca tineti aproape de Coarna!!! doar in minister sunt sute de posturi politice bine platite si folosite ca trambulina peste timp.....iar d-nul Coarna se grabeste dvs va grabiti,eu va inteleg mai aveti mai putin de un an ca sa aplicati "reteta " Mitrea/Ciorbea & comp....Parca si ioan popescu a fost lider de sindicat....parca si maior de la BV
Asa ca "bagati mare" d-nule mitica....timpul e scurt asa ca e bine ca "furati startul":):)
Va doresc succes pe functiile vanate in viitor
PS D-nul Surugiu ce mai face?? Dansul nu isi pregateste ceva"caldut"?

Anonim spunea...

Blogger Mitica Alaska spunea..


"In cazul sustinerii acestor revendicari se pune problema prorogarii la aplicare a legii si gasirea altor formule"
V-a cazut "manusa" d-nule Mitica!!
cum sa iau citatul dvs de mai sus

1 descurajare??
2 santaj?
3 amenintare?
Le aveti p-astea cu psiho.....!

iceparu spunea...

Mitica@ne bagi rau in ceata fratele meu.Vrei sa spui ca Lt.col.maxim din 2001 cu indemnizatie de comanda,indemnizatie de dispozitiv,salariu de merit,si aceleasi gradatii nu va fi egal cu cel din 2010?In alta ordine de idei ce daca unul cu vechime mica ia aceeasi pensie cu unul cu vechime mare?Principalul lucru este ca ambii sa fie multumiti.Sa amane aplicarea legii pana la calendele grecesti.Trebuia nataraii sa mearga pe legea 164.Dece nu au facut asa?Nu se vede ca prin OUG 57 pierdem toti?Politistilor le convine.Ei au sporuri introduse in solda lunara bruta si mai beneficiaza si de conditii care intra in coeficientul de calcul.Pentru asta Coarna a fost de acord cu OUG 57.

Huhu Rezea spunea...

Minciuna cu prorogarea este pentru naivi.Domnul coarna isi justifica astfel compromisul miselesc cu initiatorii ordonantei.
N-au dat Hg de functionare a Caselor Sectoriale, n-au dat Ordinul Comun de recalculare/actualizare, n-au dat Normele de intocmire a dosarelor de pensie si se plang ca nu pot sa pensioneze activii.
Ii pensioneaza potrivit Ordonantei, ca tot au pus botul s-o sustina, si apoi le recalculeaza pensiile potrivit dispozitiilor care vor ramane in vigoare dupa adoptarea Oug in Parlament sau dupa vreo decizie ccr.
Nici sa nu se gandeasca o clipa ca art. 40 al oug 57 va ramane in forma in care au ticluit-o.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Asteptati-va sa apara p-acilica ,,voluntarii'' guvernului thnocrat sa ne ,,ajute'' la calculul pensiilor. Care-i naiv si n-are amusinarea de vulpoi batran, poate sa le cada in plasa...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Baietii ,,binevoitori'' de la CPS stapanesc coeficientii si calculele, aidoma Alaskai, poate ca prea exacte!...Nea Mitica, ai trecut pe la ei sa-ti predea tainele sfintilor mucenici?

Anonim spunea...

Surugiu divorteaza sa isi puna la adapost averea facuta pe spatele fraierilor din MAI. PS vine maine in Romanistan cu ordine proaspete de la Iluminati ''doamna'' Victoria .Care Victoria vedeti maine.Urmeaza sigur noi taieri .

Anonim spunea...

Nu le convine plafonul stai linistit.Dar sunt mai usor de prostit ( unii) de sindicatele lor mafiote.

Iulian Mareș spunea...

Huhurez, ce greseste Alaska in metoda de calcul? Nu e corecta?
Doar intreb!

Anonim spunea...

Tu crezi ca Mitica Alaska posteaza de capul lui ? Prietenii ( si Coarna) stiu de ce ..

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Acum vre-o sase-sapte ore Sindicatul brasovenilor a publicat un comunicat care se pare ca e cu circuit inchis si nu e destinat ,,negrilor!'' Bla, bla, bla probabil ca iesirea in strada a ,,negrilor'' este inoportuna! Ca de obicei! La sah, piesele negre castiga intotdeauna, mai ales cand li se muta calul!!!

Iulian Mareș spunea...

Vor sa scada pragul pt impozitarea pensiei si pe cel pt CASS, incepand de la 750!

Anonim spunea...

@ csj
Sunt convins ca stiti destulă matematica ca sa realizati ca daca in 2001 ati avut pe Lt col maxim coeficient de ierarhizare (L138/99) =3,30 la valoarea de referinta 73,5 ,de unde rezulta o solda a functiei de baza la nivel 2001 = 73,5x 3,30 = 2475 lei si ca daca o sa vă fie actualizata pensia pe elementele componente ale soldei brute din 2001 la nivel 01.01.2016 cind datele de actualizare sunt;valoare sectoriala =217,0726 ,coeficient ierarhizare lt col maxim =4,60 (L138/99-modificata) o sa va rezulte urmatoarele date;
217,0726 x 4,60 = 998,5338 valoare care reprezinta nivelul functiei de baza la 01.01.2016

Rezulta Pentru functia de lt col max 2001 vizavi de 2016;
solda functiei de baza in 2001 = 242,55 lei
solda functiei de baza in 2016 = 998,5338 lei
998,5338/242,55 = 4,1168 (care reprezinta cresterea soldei functiei de baza 2016 vizavi de 2001)

In general prin 2001 pt lt col max ,media soldelor lunare brute care includ ID;SM,IC, Gradatii, diverse sporuri se situaza relativ pe la 1100 -mai sus sau mai jos. Sint cazuri cind pot merge intre 900-1700 ,depinde de arma si activitate.

Daca rezulta că media soldelor pe cele 6 luni alese in 2001 este = 1150 lei atunci evident ca tinind cont de proportionalitatea care se pastreaza la adaugarea % pentru sporurile (elementele) incluse(mai putin solda de grad) in solda lunara bruta va rezulta o solda lunara bruta actualizata la 01.01.2016 = 1150 x 4,1168 =4734,32 lei
Deci functia de lt col max din 2001 actualizata la 01.01.2016 =4734,32.
Si acum nu aveti decît sa verificati cam la ce valoare se ridica solda bruta a unui activ care ocupă functia similara cu a lt col din 2001 (adica aceiasi functie care cuprinde exact aceleasi elemente in solda lunara bruta).
Apoi 4734,32 X 85% +15% OMM = 4627,7978 (pentru vechime efectiva intre 20 si 25 ani)
Si 4734,32 x 85% + 20% OMM = 4829,0064 ( pentru vechime ef.peste 25 ani) = 102 %
Deci 4829,0064 = 102% = maxim posibil pe L223 modificata prin OG57 art 40
Probabil(nu cunosc) ca actualmente prin limitarea sporurilor activilor prin L 284/2010 la 30% ,aceste solde lunare brute sa fie mai mici fata de cele actualizate pe similar functie 2001.

@ Doru Serban
Păcat ca ati inteles doar atit din expunere.

@ Huhurez- si nu in ultimul rînd

Coarna este un sindicalist bataus pentru interesele oamenilor pe care-i reprezinta si destul de pregatit si hotarît. Desi provine din agenti(sef de post) este un avocat bine pregatit,stie ce vorbeste.Nu vorbeste aiureli precum altii. A luat amenda 10000 lei pentru marsul neautorizat soldat cu ”marș afara ,javra ordinara” plus ca avocat a intors procesul in favoarea lui Berbeceanu cu urmari de curatenie prin DIICOT (vezi cazul Alina Bica vizavi de DNA).
A fost atent ,au stiut ce urmaresc si au obtinut. Vedeti ca au dat un comunicat de informare pentru sindicalistii lor cu ,componentele soldei brute obtinute de ei (publicata si de d-ul Neacsu Marin pe Cuiul Catarii). Unde erau liderii sindicali ai militarilor sau generalii cînd Coarna incerca sa stopeze matrapazlicurile? Ba chiar ii acuza liderul sindical militar si linistea lumea precum ca ei(el) vegheaza si ca nu ar fi probleme iar politistii sunt inconstienti. Cît despre generali -ca la sedinta de partid- și cu recomandarea sa mai puna mina pe legislatie. Cu demnitatea si onoarea te mănînca astia de viu in ziua de azi,ba te mai si condamna.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Decizia CCR este cruciala pentru pensii. Tot raul se poate transforma in bine, numai daca CCR nu-i supusa politic, ca si pana acum. Poate ca au si ei rude sau ca sunt constienti de rolul si locul Armatei in societate si nu se lasa dusi cu presul de catre clasa politica. Vom trai si vom vedea cat de atasata este CCR de interesele romanilor! Dumnezeu sa-i lumineze!

micutzul spunea...

Mai ,, nea mitica,, de Alaska de unde s...la ursului polar iei tu datele astea ? De la Bulgari...? Toti care scriu pe aici au avut un grad in armata si si/au calculat pensiile de multe ori inainte sa completeze o cerere sau cand le/a mai dat vanzatorul de tara si fier vechi cate o tema de casa...Probabil ca la voi acolo avrti alte norme de aplicare , dar eu tot nu inteleg cum ajungi tu la anumite cifre....In rest numai de bine si spor la calcule....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian M.: Poti sa detaliezi cu impozitele si darile din pensie, daca ai informatii?

Anonim spunea...

Pai daca io-s mai prost...asa sunt eu!!
Dar punem pariu ca pensia aia spusa de dvs "mitica alaska" in val de:(pt lt col max. nu va exista?
Si ma refer la brut desigur!!(ca de net nici nu ma gandesc.....poate internet)
Cu pensia asta calculata de dvs sa mai am curajul sa ies maine la o bere cu vecinii mei?? sau primesc direct o "perversa" de dupa coltul blocului....daca citesc si vecinii??

4734,32 X 85% +15% OMM = 4627,7978 (pentru vechime efectiva intre 20 si 25 ani)

Aaaa da cred ca ati inclus si IC si SM dar pe mine m-au "sarit" Cand esti plecat 6-8 luni/an in misiuni toate cu FB nu mai ai loc si la masa verde in St. maj. unde se discuta cel putin SM.Asa era in 2001 sper ca acum sa fie mai corecti(ti-ai gasit ...hi.hi!)
....si ce fain isi mutau IC si SM in functie de cum ieseau/programau iesirea la pensie incepand cu 01.04.2001.....daca n-as fi vazut cu ochii mei n-as fi crezut.Scuzati pentru divagarea de la subiect....dar au trecut 15 ani si tot nu pot uita nedreptatea

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu stiu de ce casta brasovenilor au conferinte si nu da public ce s-a discutat acolo! E chiar revoltator separatismul acestora in atitudini, exprimare si abaterea de la princiliile generale ale intereselor tuturor militarilor! Imi da impresia ca se lucreaza ca la PCR, inainte de lovitura de stat din '89, cand pulimea proletara avea mucles cu ce se discuta in sedintele acestea. Secretomania denota interese necurate!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Nea Mitica de la Cercul Polar, la voi, la CSP, s-a inceput lucrul la recalculari? Grija mare ca nu s-a emis Ordinul Comun pe Casele sectoriale si pe alte chestii si proceduri, iar CCR e pe cale sa dea la intors unele articole din OuG 57!

iceparu spunea...

Mai Mitica,ma tu te-ai propus sa prostesti un om care a fost de toate in armata mai putin popa?Dupa tine,conform OUG 57. lt.col.va avea o pensie de 4829 ?Ma baiatule,ne crezi retardati?In 1997 ridicam salariu 978292.In 2010 aveam procent de calcul 92,8 si coeficientul de ierarhizare 5,5.Solda lunara bruta=3428.Tu vrei sa-mi spui ca la coeficient de calculare de 85% voi avea pensie mai mare?Noaptea mintii mai baiatule.Daca lucrezi la MAI,si te intalneste varul lui Cioaca te agata intr-un gard.

Iulian Mareș spunea...

Corneliu
Sunt informatii pe surse!
La fel ca si in legea salarizarii unice!
Pun un salariu mai mare, dar cu criterii de performanta de neatins!
Asa a fost instruit Ciociolos la Bruxelles si la intrevederea cu frumoasa planetei, Mekel, nuda!
Ti se pare de nefacut?

Anonim spunea...

Ohoho..Minciuni in cascada in apararea pensionarului aproape milionar politruc Coarna .Sa le luam pe rand: Amenda de 10 000 de lei de la miting a fost contestata in instanta de juristii sindicatului si nu a mai fost platita ( oricum o platea sindicatul) .Coarna e pensionar si lider SNPPC desi statutul SNPC prevede(a) clar ca in sindicat nu pot activa decat politistii in activitate.Si important Coarna are un salariu de 20 000 lei ( de la 8000 lei lunar ( plus pensie, masina cu sofer de la sindicat ,vacante si deplasari gratuie afara etc) chiar mai mare decat a unui director de corporatie Atentie ( 20%) din cotizatiile totale ale membrilor SNPPC se duc in salariile lui Coarna si Paraschiv) Despre cum ''apara''vedeta tv Coarna drepturile politistilor intrebati orice polirist si o sa va convingeti ( sa vedeti ce injuraturi va luati cand pronuntati numele astora) .S-a vazut blatul cu guvernul Soros prin acceptarea fara proteste a criminalei OUG.57 si prin prostirea pe fata a politistilor naivi pe site SNPPC si Intrapol. Ar fi multe de spus si despre disponibilizarile politistilor cinstiti (fara coaie) din 2011 clocite impreuna cu BOC si ''javra ordinara '' masa verde dar mi-e greata.

Iulian Mareș spunea...

@doru serban
-avizez Afirmativ cele relatate!
Se calcula, atunci, de la ultima luna de activ, cu o conditie... sa fi avut imputernicire > , sau cel putin 6 luni pe functie cu IC si se roteau si de 3X SM!

meri spunea...

Nu am gasit nici un comentariu la proiectul HG privind recuperarea sumelor retinute abuziv din pensie in perioada 2011-2013. Daca asteptati sa primiti banii retinuti puteti sa va puneti pofta in cui. Mintile diabolice au gasit solutii si pentru a ne fura acesti bani. In art. 6 al proiectului HG se prevede ca aceste sume vor fi compensate cu sumele incasate necuvenit, conf. Legii 241/2013, desi in lege, art.2(2) se prevede expres ca aceste sume nu vor fi recuperate. Problema a fost semnalata si de dl. col.(r) Tudosie Stefan, Presedintele Filialei 1 Sibiu a SCMD. Citez "Aveti o mostra in proiectul normelor care urmeaza sa reglementeze restituirea sumelor abuziv retinute de regimul Basescu –Boc din pensiile noastre. Cititi pe site-ul MApN si al Casei de Pensii Sectoriale a MApN! Se incearca, stimati camarazi, sa se compenseze sumele ce ni se datoreaza prin faptul ca, in 2012, conform OUG nr. 1/2012 ne-au fost platite pensiile intregi, pana la revizuirea acestora, urmand ca in 2013 sa ne fie retinute diferentele intre pensiile noastre de drept si cele revizuite. Va reamintesc ca prin Legea nr. 241/2013 am fost scutiti de plata acestor sume. Dar cum Legea 241/2013 a fost abrogata prin Legea nr. 223/2015, “colegii” nostri din MApN incearca inca o manevra mizerabila impotriva noastra. Asa cum se pare ca intiativa OUG care ne-a umilit din nou a fost pornita tot din MApN. De catre unii care vor sa-si pastreze scaunele si care sigur au avut grija sa nu traiasca doar din pensie, atunci cand vor trece in rezerva !!!" (intregul articol il puteti citi pe pagina SCMD). Va rog faceti propuneri pe site-ul CPS de eliminare a art.6 din proiectul HG. Totodata cred ca aceasta problema trebuie adaugata la revendicarile inaintate Guvernului in 24 Ianuarie.

Anonim spunea...

Haaa ..haaa.. haaa.. haaa..Esti tare Corneliu .. Am ras cu lacrimi..E pamflet nu ? Nu cred ca esti atat de naiv sa speri in CCR. Iti garantez ca (anticonstitutionala ) CCR va aproba orice decizie criminala a guvernului Ciolanis- Soros .Fac pariu pe ce vrei tu .Prietenii stiu (si) de ce.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

MAXIM ONE: De cand s-a constituit CCR niciodata nu s-a dat vre-o rezolutie favorabila pentru marea masa de oameni sau sa-i protejeze de nedreptati! De aia au si cele mai mari salarii, ca sa se exprime absolut politic si favorabil guvernantilor! Pentru ca sunt numiti politic si obligati la supunere politica! As propune desfiintarea acestei institutii-clan politic care doar mananca banii contribuabililor si ne aduc in permanenta deservicii! Cu asta as incepe demonstratiile din 24 Ian: Ca sa se dizolve, mai intai, CCR-ul acesta inutil si ca o pervesa de Tg. Ocna! E o nulitate absoluta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Maxim One: Am mai scris de Coarna si am si o concluzie: Joaca la doua capete, ridica mingea la fileu si de o parte, si de alta! In sinea lui, este un membru al oricarui guven, si mai putin un ,,sindicalist!''...

Anonim spunea...

@ csj
Sa stii si tu ca actualizarea se face functie la functie in raport de perioada aleasa ca medie a celor 6 luni consecutive. Fiecare cu parcursul lui. De asta se intîmpla bilciul cu plimbatul calculeler prin unitatile de origine si unde nu mai exista prin CMJ via arhiva.
Dar inainte de a vorbi prostii invata o regula de la care sa pornesti anume
solda de functie la care se raporteaza sporurile se deduce din valoarea sectoriala de referinta x coeficientul de ierarhizare pentru anul respectiv.
Cazul nominalizat este un caz particular, fiecare trebuie sa-si puna in ecuatia propria situatie. Daca sunteti destepti va puteti adresa arhivei si prin obligatie in 30 zile va pune la dispozitie documentatia pentru a alege cei mai favorabil in cele 6 luni ( functie maxima adaptata cu cele mai multe si profitabile sporuri ). Mare lucru. Eu le-am obtinut si
stiu ce am de facut. Pot sa-ti spun exact la cit se ridica o functie de lt col max.
Asa sa bateti apa-n piua toata ziua ca o fi sau nu o fi , ca aia ,ca ailalti,etc nu ajungeti la prea mari rezultate. Cereti ,puneti mina pe pix ,hirtie ,soft aveti si vedeti ce iese.
Pina atunci nu va exprimati indecent .Mai aveti si un numar de telefon pus la dispozitie, asta ca sa nu vorbiti totusi mari prostii.

@ Huhurez
Scuze aveti dreptate ,am facut referire la solda de functie si am scris din neglijenta solda functiei de baza.

@ Doru Serban
Acesta este un caz particular. Fiecare trebuie sa-si puna in ecuatie propria situatie,propriul parcurs, adica propriile valori sectoriale de referinta si coeficienti de ierarhizare respectiv media soldelor lunare brute pe 6 luni consecutive din perioada aleasa si apoi sa actualizeze la 01.01.2016.
Oricum legea este o nebunie si o piatra de gît pentru cei pusi in situatia de face calculele.

meri spunea...

Domnule Huhurez va rog sa precizati in ce sectiune gasesc proiectul HG pentru restituirea sumelor retinute din pensii. Am cautat pe site-ul MApn si la CPS si nu l-am gasit Va multumesc.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe Romania TV se discuta ca sunt aproape 2 mil. de pensii speciale. Sa fie clar: Sa nu fim bagati in oala cu ,,profesia'' ingrata de politician care presupune minciuna, inselatoria, coruptia, privilegii si libertati sporite, chiar si in fata legii, si venituri de mare nesmtire pentru ,,munca'' prestata! Pensiile militare nu sunt speciale sau nesimtite, chiar ca sunt de mizerie la riscul pe care il comporta meseria de militar, politist, jandarm sau lucrator in servicii speciale, si este clarificat in Lege si de ce, pentru ca profesia noastra, in plus, este singura in care se da semnatura si se jura ca viata ti-o poti pierde oricand, oriunde si la ordin pentru interesul national si natiune, riscul constituind baza profesiei!
Tot la ei, Cobea TV, se face propaganda Apocalipsei crizei ce sta sa ne pice pe cap! Vai, voua, cobelor! Vai voua, droburi de sare clevetitoare si pesimiste! De unde criza in crestere economica?! Jucati si dansati dupa tehnoratati?

Anonim spunea...

Pentru orientare studiati L 138/99 cu toate modificarile suferite transpusa in L 284/2010 apoi verificati calculele expuse. Veti gasi valorile sectoriale de referinta si coeficientii de ierarhizare si astfel va puteti calcula solda de functie la care va raportati procentele din sporuri indemnizatii,SM ,gradatii cuprinse in solda lunara bruta.Apoi actualizati la 1.1 2016.

www.jandarmeriasatumare.ro/LEGISLATIE/LEGE%20nr138.pdf

Va salut,oricum ramîne ca la voi ,adica ca-n gară.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sindicatul Col. Dogaru a emis un comunicat recent cu referire la eliminarea At. 40 din OuG 57 cu o alta Ordonanta, dar facand referinta si la alte actiuni de presiune asupra politicului in alte domenii. Asta sa fie motivul intrunirii echpei Manga, pardon, Gica Contra, de la Brasov, cu circuit inchis si mucles hacanaua? Pentru contracararea actiunilor col. Dogaru & Comp? Măi, măi, măi si cu piticaniile astea!

Huhu Rezea spunea...

@mitica
Legea aia din 2010, cu salarizarea, nu se aplica.
Nu toate componentele soldei lunare se calculeaza din solda de functie. Unele se calculeaza din solda functiei de baza, aia pe care o confunzi.
Am sa readuc in prim plan articolul cu componentelele soldei ca vad ca s-au uitat, iar alti cititori noi nu stiu sa caute.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Mitica Alaska de la Cercul Polar, multumim pentru amabilitate! Oricum, ai dat dovada de daruire si esti simpatic! Nu te acuzam de rea credinta sau ducere in eroare, dar Art. 40 din Ordonanta fiind odios, incurca orice calcul! Mai sunt si alte idiotenii, dar nefiind nimic cert, toate calculele devin neancrezatoare postatorilor acestui bloog...Ne-am fi bucurat sa fii purtatorul de cuvant si calcule a Casei Sectoriale ca sa sa le transmiti ca starea noastra de spirit este atat de inflacarata, incat pe 24 Ian. vom lua foc in plin ger! Prin postari, ne-ai mai diversificat starea de spirit si ai scos dragonul combativitatii din noi! Orice actiune de calcule poate sa ne confere, prin comparatie, faptul ca nici un calcul nu poate fi omologat dupa cum arata acum Ordonanta 57!

iceparu spunea...

Mai Mitica incepi sa ma calci pe nervi.Incerc sa ma retin a nu-ti vorbi urat..Am cunostinta apropiata,pensionar,fost colonel de jandarmi,iesit la pensie la 55 de ani si cunosc mult mai bine situatia voastra.Tu vrei sa demonstrezi mie ca 2 e mai mare decat 4?Tu nu pricepi ca eu pe legea 164 am avut coeficientul de functie de 5,5 ,adica de colonel la maxim si coeficientul de calcul 92,8% plus 20% OMM?Ce matematica ai tu in cap cand afirmi ca 85% e mai mare decat 100%?.
.

Anonim spunea...

@ Huhurez
Am luat ca baza de salarizare pentru calculul soldei de functie legea salarizarii L138/99 fiindca a fost baza de calcul si mai este chiar daca a fost inclusa in L284/2010 care nu se aplica.
Oricum in baza L 138/99 fiecare isi poate calcula solda de functie,solda functiei de baza,solda lunara bruta avind ca punct de plecare valorile sectoriale de referinta si coeficientii de ierarhizare.Media soldelor lunare brute pe cele sase luni alese se face in vederea stabilirii cuantumului oricum la nivel solda lunara bruta.Fiecare individ cu media lui functie de perioada aleasa.

Anonim spunea...

@ csj
mai csj ,inapoiat la logica matematica. Eu nu am spus niciodata ce afirmi tu ca am spus eu in text. Eu au actualizat doar un cuantum de pensie la nivel 1.2016 pornind de la media soldelor lunare brute alese in perioada 2001 cu raportare la valoarea sectoriala de referinta si coeficientii de ierarhizare din perioada celor 6 luni alese. Atîta timp cît actualizarea se face functie din perioada celor 6 luni alese la functie similara la nivel 1.2016 cei greu sa intelegi ca daca in 2001 solda de functie pt lt col max 3,30,val sectoriala de referinta 73,5 era de 4,11 ori mai mica decît functia similara din 1.1 2016 lt col max 4,60 ,val sect. de referinta 217,0064. Si de aici calculul de actualizare a soldei lunare brute la nivel 2016 daca stii ceva matematica.
Daca tu in 2010-2014 -perioada Boc ai avut solda lunara bruta diminuata cu 25% si sporurile limitate prin L 284 la max. 30 % din solda de functie nu are nicio legatura cu ce am spus eu. Ba eu chiar am afirmat ca suma expusa de mine ca final va fi mai mare ca solda lunara bruta u unui incadrat pe lt col max salarizat pe magariile perioadei Boc.
Daca tu prin calculul expus pe OG57 nu pricepi ca 85%+20% OMM =102 % din solda bruta a activului similar in functie ,sporuri,etc la care esti raportat cu actualizarea si ca 100% +20% OMM reprezinta 120% raportat la solda activului similar in funtie ,sporuri,indemnizatii etc atunci discutam de lucruri diferite. Ori eu in calcule nu am iesit exact la 102%. Deci nici o referire la 85% raportat la 100%.
Fiind la mijloc perioada Boc sper sa ai inspiratia,daca legea va rezista, sa alegi cele 6 luni mai favorabile care sa te avantajeze la actualizare .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ne-am aprofundat in discutii constructive, uitand sa blamam si cauza dezastrului actual al pensiilor militare: Presedintele Iohannis si PNL! Instigat de catre PNL, ca o consecinta a sprijinului electoral, Iohannis a invocat in permanenta acel ,,Guvărn al mău'' cu gandul de a-i servi cu o guvernare pe tava, evenimentele si spiritul tradarii schimband calimera catre un guvern tehnocrat! Dat fiind ca Iohannis actioneaza cu servilism doar la comanda externa interesele obscure masonisto-sorosiste si ale Angelei Merkel in detrimentul intereselor nationale, i s-a sugerat si distrugerea sistemului de pensii militare, alaturi de soldele activilor. Daca sunt contrazis, atunci intreb: De ce s-a emis Ordonanta 57 cu evidente retezari de drepturi si erori voite de s-a ajuns la bulversarea militarilor, politistilor si serviciilor? De ce se amana la disperare marirea soldelor activilor, de care este strans legata si cresterea pensiilor militare? De ce se invoca termene de punere in practica a masurilor legislative de pensii si solde pana la calendele grecesti?
Nu va uitati calaii si principalii vinovati, domnilor camarazi! Ei ne saboteaza!

Mario spunea...

D-le Huhu,de unde a aparut acest Mitica Alaska care incearca sa ne induca in eroare si sa ne distraga atentia de la adevaratele probleme?? Dragi camarazi fiti lucizi si nu puneti "botul"la diversiuni!Te rog sa postezi ce am scris...

Anonim spunea...

Mai mai mai cata manipulare (politeneasca) neurolingvistica la ''Mitica Alaska'' .Foloseste des tovarasul Mitica in postarile sale: valoare sectoriala ,marire ,etc de ajungi sa crezi (daca esti trepanat ) ca 85% e mai mare ca 100% si ca criminala OUG 57 care dimineuaza toate pensiile cu minim 30% e chiar necesara si binevenita. Mitica asta nu ''un oricine''.Nici un cuvand despre prabusirea pensiilor militare dupa OUG 57 la Mitica fara frica .Ghici cine e Mitica? Va dau un indiciu e in conducerea inutilei SNPPC .

Iulian Mareș spunea...

Huhurez, CSJ si Alaska

Va rog sa postati si valoarea sectoriala 1990- 2000! Mai sunt pensionari si din acestia si trebuie explicatii/indrumari si pentru ei!
Multumesc anticipat!

Iulian Mareș spunea...

Corneliu,
Amanarea cresterii salariale a activilor este in interesul tau, al meu, al nostru!
Perversa afirmatia, dar asta-i adevarul! Cand se face ti se aplica si tie! Daca se facea inaite .....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, stiu si asta ca daca se marea inainte, nu beneficiam de marire cand se marea la activi, nu se corela cu L.223. Dar e chestia ca toate se aplica pe premiza intarzierilor! Legea 223/2015 trebuia aprobata si aplicata de foarte mult timp, la care imediat si marirea soldelor cu aplicare si la marirea pensiilor militare. Americanii au afirmat ca Rusia a devenit o amenintare in zona pentru Moldova, Ucraina si Romania! Dar americanii nu vad amenintarea pentru siguranta nationala guvernul tehnocrat care a atacat pensiile militare si a creeat premizele unor tulburari si printre activi? Moralul rezervistilor si al activilor este la pamant si mocnesc revolte de proportii, Armata fiind scindata intre ,,albii'' puterii si negrii surmontati de masurile injositoare si degradante!