Un produs Blogger.

sâmbătă, ianuarie 09, 2016

Scoateti si scriptic sporul pentru Ordinul Meritul Militar din cuantumul pensiei militare

107 comments
Martinica

Din punct de vedere juridic, sporul pentru OMM nu este reglementat de legile pensilor militare sau pentru militari. Este prevazut in art. 11 al Legii nr.80/1995, Statutul cadrelor militare, fiind reconfirmat prin legi speciale:  pentru ofiteri, Legea 573/2004, alta pentru maistri si subofiteri, Legea 574/2004, si Legea 238/1998, pentru pensionari militari, veterani, cu extindere si pentru militarii care au activat inainte de 23 August 1944. 
Se acorda doar, dupa pensionare, cadrelor militare carora li s-au conferit Ordinul Meritul Militar.Nu toate cadrele militare beneficiaza de acelasi spor ci, diferentiat, functie de clasa Ordinului.
Sporul acordat nu face parte din cuantumul pensiei militare ci se adauga la cuantumul pensiei, in proportiile stabilite de aceleasi legi speciale, nu in legea pensiilor militare.
Prin modul de calcul dar si de evidentiere in Deciziile si Taloanele de pensie, a devenit un lucru comun ca sporul pentru OMM ar face parte din cuantumul pensiei. Nu a deranjat pe nimeni aceasta confuzie, pentru ca nimeni nu s-a gândit ca va veni timpul când unor Mos Teaca de prin structurile functionaresti ale institutiilor militare, invidiosi pe vechimea cumulata de cei care au muncit in conditii speciale si alte conditii, le va veni ideea sa instituie un plafon al cuantumului pensiei de 85% din baza de calcul, ca  sa le mai reteze  militarilor decorati din drepturile de pensie, ce li se cuvin  din vechimea cumulata si sporul pentru pensia suplimentara, cu explicatia nastrusnica pentru cei avizati ca aceste pierderi sunt compensate, pâna la 100% din baza de calcul, prin sporul conferit militarilor decorati cu OMM.
Spre exemplu, un militar cu vechime efectiva de 30 ani, din care 20 in alte conditii, are o vechime cumulata de 40+10=50 de ani. Ajunge la plafonul de 85% din baza de calcul cu 45 de ani din cei 50, dar pierde integral si sporul pentru pensia suplimentara. De ce il sanctionam in comparatie cu alt militar care are aceeasi vechime efectiva, din care 20 in conditii deosebite? Acesta realizeaza o vechime cumulata de 30+8=38 ani; isi valorifica in pensie intreaga vechime cumulata si inca 7 procente din pensia suplimentara, pâna la plafonul de 85%.  
  
Pe Taloanele de pensie apar consemnate in prezent, separat, drepturi conferite pensionarilor prin alte legi speciale: drepturi  pentru revolutionari, veterani, deportati, prizonieri, Ordinul Mihai Viteazul, stagii militare in detasamentele de munca, membri ai uniunilor de creatie, etc.
In niciuna din situatiile enumerate nu se face confuzie intre dreptul de pensie al titularului si celelalte drepturi conferite de legi speciale.
De exemplu, ca tot vorbea un comentator pe acest blog, si domnul Dogaru in ultimul Comunicat, indemnizatia conferita membrilor uniunilor de creatie de interes public, prin Legea nr.8/2006,  este de 50% din cuantumul pensiei acordate in sistemul public de pensii, drepturi de care au beneficiat si militarii pâna la 01 01 2016. A zis cineva ca 50% din dreptul de pensie acordat creatorilor militari, in plus peste cuantumul pensiei contributive,  ar face  parte din cuantumul pensiei? Se mai pune intrebarea daca procentul de 50% se aplica la cuantumul calculat in puncte de pensie sau la acel cuantum majorat cu sporul pentru OMM?  
Este evident pentru toata lumea ca in cuantumul pensiei militare calculat potrivit Legii 223/2015, chiar modificata prin OUG nr. 57/2015, nu este inclus si sporul conferit celor decorati cu Ordinul Meritul Militar.
Sa vedem ce confuzie creeaza OUG nr. 57 prin scortosenia celor care au dorit sa fie mai precisi in art. 111, referitor mentinerea in plata a cuantumului mai avantajos.

Articolul 111
În situaţia în care se constată diferenţe între cuantumul pensiilor stabilit potrivit prevederilor art. 109 sau 110 şi cuantumul pensiilor aflate în plată, se păstrează în plată cuantumul avantajos beneficiarului.

Ce compara domnii  tehno-ordonantisti? Compara cuantumul calculat potrivit art. 109 si 110, care nu include sporul pentru OMM, cu cuantumul contributiv, in puncte de pensie, din Decizia emisa in baza Legii 263/2010, sau cu cuantumul in plata care, conform confuziei, cuprinde si sporul pentru OMM?

Iesirea din confuzie nu poate fi realizata decât prin consemnarea separata pe Talonul de pensie, asa cum este calculat, separat, si in Decizia de pensie, a sporului pentru Ordinul Meritul Militar, sub titulatura de „Drepturi conferite in baza Legii 80/1995” , alaturi de alte drepturi conferite de alte legi speciale.
Poate asa inteleg si domnii tehno-ordonantisti de prin ministerele militare ca este neconstitutional sa instituie o plafonare a cuantumului pensiei militare mai jos de 100% din baza de calcul. Creeaza inegalitati intre persoane aflate in aceeasi situatie juridica in valorificarea dreptului de pensie. 

107 comentarii:

Maria spunea...

MARIA - Ordonanta 57/2015 este facuta de neprofesionisti deoarece, eu sunt pensionar si am 50 de ani vechime cu sporul din grupa de munca. Prin limitarea la 85 % i-mi raman nevalorificate 4 procente, plus 9 de la contributia la pensia suplimentara, acesta este rezultatul faptului ca nu s-a lasat sa se ajunga la 100 %. - O alta ilegalitate a acestei ordonante este, ca la aceiasi functie si aceleasi elemente de calcul, rezulta ca indiferent daca vechimea este de 36-40-45 ani, sau mai mult, pensia este egala, incalcandu-se prevederile art.2 litera b,din Legea 223/2015, privind principiul egalitatii si tratamentului nediscriminatoriu intre persoane aflate in aceiasi situatie juridica. -Pentru ,,linistea" celor care au recurs la aceasta ordonanta, va aduc la cunostinta, faptul ca in prezent am o pensie de 3000 Ron, iar dupa recalculare, pensia va fi de 2500 Ron. -Mentionez ca sunt in cunostinta de cauza.

karadeniz spunea...

Se uită un lucru extrem de important, cea mai mare parte a prezentei şi viitoarei Armate Române o reprezintă militarii profesionişti. Aceştia nu sunt cuprinşi în legea 80 – Statutul cadrelor militare – şi nu beneficiază de prevederile art.11. Culmea e că celelalte structuri care intră, cel puţin la pensii, in categoria militarilor au rezolvat din timp această problemă Militarii angajaţi ai acestor structuri fiind se pare asimilaţi subofiţerilor.
Astfel Ministerul Apărării Naţinale rămâne în continuare cenuşăreasa structurilor de apărare.
Mai dureros este că în dorinţa de a-şi apăra şi conserva propriile drepturi, actualii pensionari militari, atructurile asociative, Ministrul apărări, consilierii săi,SMG precum şi cadrele active uită de aceşti militari profesionişti fără de care armata nu-şi are rostul.

Huhu Rezea spunea...

@Maria
Ma bucur ca inca un rezervist da semne ca a inteles efectele catastrofale ale OUG 57/2015.
Nu e nevoie sa postezi de mai multe ori. Asteapta moderarea comentariilor.

CEZAR spunea...

La 50 de ani vechime ..in purtat tava cu cafele ..normal ca are si Alhaimzer si Parchinson ...!!

tigri2 spunea...

COMUNICAT
Pensionarii militari care vor participa in Piata Victoriei pe data de 24 ianuarie sa aiba asupra lor o copie dupa un talon de pensie,o copuie dupa CI si o cerere pentru recalcularea pensiei conform Legii 223 /2015 fara modificari.Acestia vor beneficia de calculul pensiei conform L223.

iceparu spunea...

Mai Space Armya.Cu toata simpatia.Da-ti cu teava de la mitraliera de 14,5 in cap.Pe timpul lui Pingilica se alegeau 5 ani consecutivi cei mai buni din 10.Se face media tuturor veniturilor brute si iti dadea 60% pentru 30 de ani.Pentru fiecare an trecut peste 30 mai primeai un 2%.Pensia suplimentara se calcula separat.Trebuie sa ai in vedere ca leul din 1989 nu era egal cu leul de acum.Pentru precizie ia un leu si trece-l prin rata inflatiei in fiecare an din perioada 1989-2015.Rata inflatiei o gasesti pe internet.In 1989 subsemnatul maior ridicam lunar venituri banesti 5600 lei.Adu leul la valoarea prezenta si inmulteste cu 5600 si vezi cat ridica un maior pe functie de lt.col.

CEZAR spunea...

IDIOTUL ..cu ce umbla ..hi..hi..hi..

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: SUBSCRIU! MU E NORMAL CA ACESTEA SA FACA PARTE DIN PENSIE! ONOAREA SI DEMNITATEA, PRIN DINSTINCTII SI MEDALII, STAU SEPARAT DE AGLOMERARILE SI GENERALITATILE COMUNE! ELE, TRECUTE SI PE CUPON, IN MOD SEPARAT, SUBLINIAZA CU ACCENT PREGNANT PERSONALITATEA CELUI MERITUOS IN SLUJBA APARARII PATRIEI, SI NU BAGATE IN OALA CU BORS DE FASOLE, CA UN CONDIMENT AL NASTRUSNICILOR VREMELNICI DE LA ,,PUTERE'' (SCLAVII INGENUNCHEATI PERCIUNATO-MASONO-SOROSISTI)!
@Maria: Nu-ti recunoaste senin constienta! Injura-i birjareste, ca la usa cortului, chiar daca esti o doamna, si imi cer scuze pentru sfatul mai putin pedagogic si ortodox! Ei nu au constiinta, si doar parul si injuratura ii mai scot din prostie, oligofrenie si rautate! Basanistii sunt niste mici lepre pe langa idiotii astia! N-au mama, n-au tata, n-au religie si empatie, au doar stapani de sclavi la Bruxelless, Berlin si Washington!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cezarica: Daca aveam 50 ani vechime ma mutam in Caraibe, dar asa...caraba si-un praz verde, tataie! Dar nu e normal ca golanii sa-si bage laba in drepturile oamenilor, ca doar au muncit si au drepturi! La Revelion, ei au plecat cu saci de bani, eu am intins sfoara, puteau sa ne dea oligofrenii a 13 a pensie, si asa se intampla cu Ponta daca ramanea, dar au executat tinerii in atentat sa vina la putere si acum isi fac de cap, mama lor da legionari criminali!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisorule, chiar vrei sa ajung la Bucuresti, in carja, conform acestui comunicat nastrusnic?! Fereasca-l Dumnezeu pe om sa vreau eu sange, nu cupon!

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Maria spunea...

- Mesaj special pentru Cezar: - NU AM DUS TAVA CU CAFEA NIMANUI, PACAT CA ATAT AI INTELES DIN CELE RELATATE DE MINE. Din cauza uror specimene ca tine, ne meritam soarta, pentru ca nu ati fost ,,ignorati" la momentul potrivit. Am folosit cuvantul ignorat, ca sa ma exprim mai elegant, desi......... !!!!

uber spunea...

@Kradeniz
Colportezi minciuna lansata de MApN ca procentele rezultate din OMM si L 80 face parte din pensie. Al doilea aspect, SGV nu sunt cadre militare, au posibilitatea sa intre in corpul cadrelor, atat al ofiterilor cat si subofiterilor, totul e sa vrea si sa poata. Au statutul lor iar daca se considera oportun se poate prevedea in acest statut daca pot beneficia sau nu de ordine si decoratii care mai apoi sa fie adaugate la pensie. Eu cred ca nu grija fata de ei te framanta ci doar de folosesti de situati lor proasta pentru anumite scopuri pe care nu insist.
De cea de a treisprezecea pensie pentru civilii cu pensii mici nu spui nimic?

Huhu Rezea spunea...

Au intrat in conturi pensiile pe luna ianuarie, marite cu ceva mai bine de 5%.

Huhu Rezea spunea...

@uu4
Nu mi se pare la Karadeniz ce zici tu.
Subliniaza ca sunt pedepsiti cu plafonul de 85% si cei care nu au posibilitatea ca prin sporul pentru OMM sa-si intregeasca baza de calcul.

Unknown spunea...

Pntru pensia suplimentara militarului i s-a retinut ani de zile ceva procente din solda, fiind, practic, un fel de pensie privata de acum, PESTE pensia de serviciu. De ce imi este anulat acest drept prin includerea pensiei suplimentare in limita de 85%? Ca si OMM, este o problema diferita de calculul pensiei militare. Cred ca trebuie apelat la justitie pentru a constata ca este un abuz al Guvernului neacordarea dreptului de pensie suplimentara. Tatal meu a fost militar, iar pe talonul lui de pensie era trecut "Pensie militara de serviciu - X lei", pe linia urmatoare "Pensie suplimentara - Y lei", postasul platindu-i suma totala, X+Y.

iceparu spunea...

Am discutat cu militari angajati.Nu cred ca au avut interes sa ma minta.Multi nu-si pun speranta intr-o eventuala pensie.In timpul liber presteaza diferite munci.De regula ciubucuri in constructii.Prin neveste,in general, mai au cate o firma de taximetrie.Indemnizatia pentru alimente o cam cheltuie pe hranirea obligatorie in unitate.Care nu au locuinta primesc in jur de 350 lei pentru chirie.Nu toti doresc sa mearga in afara UU4@ poate nu stii ca in jandarmerie toti militarii angajati au fost trecuti in corpul subofiterilor cu toate drepturile ce decurg din aceasta. Inclusiv la pompieri.
Space Armya@ Fii civilizat.Cu toata simpatia.Nu inteleg ce vrei.Explica-te.Daca tu esti multumit e treaba ta.Nu impune lui x si y .In fond daca vrei poti sa ceri sa-ti anuleze si dreptul de pensie pe considerentul ca nu meriti.O faci fericita pe Alinuta.Nu esti in pozitia sa faci aprecieri in ceeace ii priveste pe altii.
Tanti MARIA@ Felicitari ca ati avut rabdarea sa faceti 50 ani vechime.La 50 ani vechime ,numai 3000lei?Curios.Da, la 50 ani vechime pierdeti substantial.50-25=25.25+65=90.90+9=99.99-85=14% pierdere.In asemene situatie nici nu se merita sa stai in activitate dupa ce ai atins 36 ani vechime cumulata.Cu titlu de curiozitate.Medicul meu de unitate, colonel are pensie pe jumatate a pensiei de urmasi a maica-si fosta sotie de prim-procuror de judet.

uber spunea...

@Huhurez
Am recitit comentariul lui Karadeniz si nu vad niciun motiv sa reconsider.
Problema e cu totul alta decat ce induce micul raspandac pe ici pe colo. Toate planurile obscure au o hiba, poate fi urmarit cursul evenimentelor, puse cap la cap si vezi unde duc si de unde vin. Acum din punctul meu de vedere, nu pot sa nu constat ca toate evenimentele notabile din ultima vreme, in problema care ne priveste, au fost construite si executate de asa maniera sa duca la un esec total ba mai mult sa genereze reactii total opuse. Incepand de la protestele SCMD, declaratiile oficiale, interventia la Avocatul Poporului, petitii construite aiurea, etc, nu au facut decat sa starneasca reactii contrare, sa duca in derizoriu problemele reale si sa directioneze atentia catre alte asa zise probleme. Am ramas surprins nu de reactiile muritorilor de rand sau ale trolilor platiti ci de ale unor oameni care teoretic ar fi trebuit sa filtreze informatiile nu sa se arunce ca broasca in bordura. Spunea zilele trecute un jurnalist, despre care am o parere foarte buna si un respect deosebit ca unul dintre aia care protesteaza acolo(SCMD) are pensia dubla decat a lui in conditiile in care el a muncit 45 de ani. Ma gandesc cu groaza ca pe 24 ianuarie SCMD are de gand sa protesteze din nou, oare cu ce reactii ne vom mai trezi. Am mai avertizat ca daca aceste demonstratii sunt de buna credinta cu toate ca eu ma indoiesc si nu sunt foarte bine gandite ne vor ingropa definitiv. Spunea Trofin ca la pretestul din decembrie, forte "contras" erau deja acolo cu pachete de hrana pentru pensionarii saraci.
Deci acestea fiind spuse micul raspandac pe ici pe colo inerpreteaza bucata de partitura care i-a fost repartizata. Aici mai e o chestiune de discutat, cel mai bun raspandac e ala care nu stie ca e raspandac si o face din convingere.

karadeniz spunea...

@uu4
Fiecare dintre noi face analize şi interpretări după cum are propria capacitate cerebrală, mai puţin cei tip pitbull care sar la beregată din reflex fără a mai face vre-un efort cognitiv.
Procentele care se acorda peste pensie de OMM pot oricând să dispară. Se uită că la apariţia legii 263 a dispărut din art. 11 la legii 80 al. 1 şi 2, deşi gradul militar cu toate drepturile legale ce decurg din acesta este proprietate, şi că la fel de uşor poate dispărea şi aliniatul 3.
La fel se uită de către activi ori cei care vehiculează falsa idee că legea 223 nemodificată ar duce la pensii mai mari decât soldele activilor că pentru acelaşi OMM activii au reducere de impozit de la 30 la 50%.
Legea pensiilor militare se referă la militari, art. 3 a defineşte clar acest termen. Revenind la cea mai numeroasă parte a armatei, că o extrem de mică parte din ei pot accede în corpul subofiţerilor, maiştrilor ori ofiţerilor nu înseamna nimic, armata va fi compusă preponderent din soldaţi. Că au statut separat este adevărat, dar sunt în aceeaşi lege a pensiilor cu toţi celilalţi din MapN şi celelalte structuri reunite din interes sub aceaşi umbrelă.
Toată lumea pleacă în analiza legii pensiilor de la gradul de colonel. De ce să nu plecăm de la cel de soldat.
Excesul postdecembrist de generali şi colonei se va termina prin ieşire naturală din sistem în 15-20 de ani. Armata viitoare va avea în continuare soldaţi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

LA CULES DE FLUTURI
(Solutia iesirii Romaniei din criza tehnoretardatilor)

Si pentru ca dupa iarna vine vara, haideti la cules de fluturi!
Pur si simplu iei pomul, il hâţâni si-l scuturi
Si vor cade atunci frumoase si colorate inaripate
Care, de mirosul roadelor din pomi, au fost imbatate...

Va spun tuturor: Nu-i de ras! Am cules o gramada
Si-au venit unii gura-casca din oras sa ma vada
La cules de ciudate si colorate vietati zburatoare
Care, imbatate mangă, nu mai pot sa mai zboare!

-Ciudat, zice unul, asa ceva, ma jur ca n-am mai vazut:
Sa scuturi pomi si sa culegi ceva ce zboara-n vazduh!...
-Poate ca suntem noi anormali si n-am vazut bine,
Grai un slabanog, chiorandu-se mijind din ocarine.

Le zic si eu: Lasati, bai, geolgăilor , vorbaria
Si scoteti-va toti de pe scafarlii palaria,
Adunati d-acilea toti fluturii, cacalau si cu toptanul
Ca sa aveti ce gini acasa la iarna si-n tot anul!

Ca de mancat, poate or fi ei buni in maţul gros de crăpat
Dar, eu zic ca-s mai buni de privit si admirat:
Îi pui colo, pe ceva, si tooot te uiti si te holbezi
Asa cum te-ai uita pe pereti la cai verzi,

Si tooot te ginesti si te crucesti ca la icoane
Si uiti, nene, de datorii, intretinere, sete si foame!...
Dar, pana una-alta, sa-i multumim Creatorului de fluturi
Ca ne-a scapat de criza tehnoretardatilor cand pomul il scuturi!

Corneliu, Corneliu, Corneliu....
Traim intr-o tara trista si asta ne ocupa tot timpul cu humor! Ca urmare, acesta este un paflet si trebuie tratat ca atare!



Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Azi am luat cardul la mine, dar am trecut raschetat pe langa bancomat...Credeam ca s-au bagat doar indexarile, si mi-am zis sa bage si pensia marti ca sa fie la un loc, ca asa intelesesem eu, saracan de mine! Dar uite ca au venit prapaditele de pensii manjite cu cacao...O scot luni sa am ce da de lunea, pe toata, la bisnitarii cu cheltuielile de cazare, ca la hotelul cu o stea! ...'ştele si anafura mamii lor de pomanagii!

Iulian Mareș spunea...

Huhurez

Sunt stupefiat de superficialitatea unora, cand oala fierbe!
Te rog sa muti postarea mea de la ora 18.12 de pe
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=5214615981587619332&postID=5240754191622357350&page=1&token=1452361641272
Cezar, asta, ce drak are, se ia de femei?
Cine este si ce a facut?
Vrea sa vorbeasca cu mine?
Ok....lasa telefon si/sau adresa de mail!
Eu am crezut ca vorbim lucruri de substanta ..nu ca prin Centrul Vechi!
Te rog, posteaza mai repede!

uber spunea...

@Karadeniz
Ce legatura este intre legea pensiilor si statut?
Daca tot nu vrei sa se discute de pensia colonelului, foarte bine discuta de pensia SGV-ului dar nu mai face legaturi nefericite intre statut si legea pensiilor, adica acea legatura pe care o fac oficialii cu atata insistenta.
Ma bucur ca printre noi a rasarit un Taica Tereza care are grija de cei napastuiti, dar fa-o cu constiinta curata, nu incercand sa abati atentia de la anumite pensii luate la ochi de opinia publica catre altii mult mai amarati. Pe mine nu reusesti sa ma vrajesti.
Nu stiu cum ai reusit sa-ti dai seama singur ca nu toti SGV pot ajunge ofiteri sau subofiteri, poate reusesti sa realizezi si faptul ca nu toti cetatenii Romaniei ajung directori de banci sau profesori universitari. Asa e contruita societatea, daca stii tu alta mai buna si nu o mai suporti pe asta, poti oricand sa mergi acolo.
Iti spun un lucru, nu vei reusi niciodata sa indrepti o situatie prin minciuna, imbarligaturi si tot felul de codoslacuri. Nu merge!
Aviz si pentru cei care pretind ca ne reprezinta si ne conduc in 'lupta'!

CEZAR spunea...

@uu4..QED..

CEZAR spunea...

@Iulian ..nuuu in niciun caz nu ma iau de ..babe ,
dar vad rosu in fata cand aud 50 de ani vechime ...unde i-a facut vere daca nu la impins cafelele ???
Hai sa glasuiasca ..doamna Maria ...
PS Sa nu zica ..cumva ca are conditii Speciale de an pe an ..ca atunci chiar plesnesc ..!!

CEZAR spunea...

PS..Eu am doar ..26 de ani cu scoala cu tot !!
In caz de razboi eram garantat in linia INTAI ! Deci avantaj eu fata de Maria ..Nuuu???
Iar intimp de pace ..mizeria muncii de la trupa ..tot avantaj fata de Mariuca ....!!

Huhu Rezea spunea...

@Cezar
Tu când te hotarasti sa comentezi la obiect? Nu ai primit instructiunile?
Uite, dar sa nu plesnesti, eu am vechime cumulata de 56 ani in Decizia de pensie pe Legea 263/2010, din care 8 lucrati dupa pensionare.
Dau in judecata statul român daca indrazneste sa aplice OUG prin care imi taie 11 ani din vechimea cumulata si 9 puncte procentuale pensie suplimentara.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Domnule ministru al Apararii Nationale, Motoc,
Dv. ne-ati mutilat pensiile, impreuna cu ceilalti ,,tehnocrati'' de rusine cu care ne-ati invadat Guvernul, impotriva nazuintelor si dorintelor noastre, impotriva votului dat de noi in urne pentru un Guvern legal si constitutional! Tot neconstitutional, ati emis Ordonanta 57, criminala, pentru a ne injosi si dezonora gradele si calitatea de militari! Ca urmare, pentru aceasta nesabuinta, eu va voi face o pomana cu ingeri ca sa va demonstram ca avem suflete curate si suntem oameni, mai presus de orice! Va rugam, deci sa-i primiti:

Pomana cu ingeri pentru ministrul Apararii si Guvernul tehnocrat

Ca sa nu mai auzim scancete, bocete si plangeri,
Pur si simplu va vom da de pomana ingeri!
Neatinsi de pacate, neatinsi de urgii
Sunt buni de dat la tehnocrati si ai lor copii...

Ca sa nu mai aveti esecuri si infrangeri
Va dam de pomana albi si curati ingeri!
Si pentru ca lor nu le e foame si frig
Aveti in lumea asta un mare castig!

Daca sunteti consumatori de zeama batrana de struguri
Fiti siguri ca nu va mai dam de pomana ingeri,
Iar daca din ochi scaparati fulgeri
Tot asa nu va vom da de pomana ingeri!

O sa muriti si o sa se nasca noi generatii
Dar, ca noi, nu se vor mai naste altii
Care sa va dea ingeri frumosi de pomana,
Videcatori de suflete si orice grava rana!

Militarul pensionar, Corneliu, cu una dintre cele mai injositoare mizerabile pensii militare de bola din Armata romana


Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Majoritatea polticienilor au motociclete. Am vazut, de-a lungul vietii mele, nu putini politicieni pe aceste sei gonind ca nebunii si dandu-se gretosi, ca niste impaiati de duzina. Si ,,iubindu-i'' eu foarte tare, le-am dedicat o poezie! Ia s-o citim impreuna, camarazi:

UNOR BICKERI (MOTOCICLISTI) POLITICIENI

Trec bickerii politici cu telemeaua-n traista
Puţind a ceapă ca ţapii in calduri,
Vin randuri adunati, si casta dupa casta
Cu feţe de bodega, ca niste muraturi!

Bagati in piei de oaie vopsite ca pe dric
Par mai degraba pui de drac impielitati;
Pe seile din spate si goale la buric
Stau ştoarfe obosite cu feţe de barbati.

Esapamentele sunt scoase si huruie ca tancul
Cu care a facut armata, sub Stalin, tata mare
Si imi inchipui hoitul ce pute ca bocancul
In care sunt intrate slinoasele picioare.

Un bicker e jegosul politic de oriunde,
Si unde-si scuipa flegma e ca un vitriol.
El are greata mare de foarfeca ce-l tunde
Si fuge de sapun ca fata de-un viol,

Ii pute sezatoarea ca starvu-n cimitir
Si grele plase au paianjenii pe maţu-i la iesire...
Ar vinde-o si pe ma-sa pentru un bors cu stir,
Iar ca stiinta in cap e cartea de...,,Citire!''

-Mai da-te-n morţii ma-tii!, va injura golanul
Daca ii treci prin faţă si nu dispari grabit,
Asa ca ocoleste-l bine ca nu te speli tot anul
De tot borhotul acru din botu'-i ce-a iesit!

Îi place bautura ca la milogi pomana
Si cauta pe jos chistoace de tigari,
Pe mainile amandoua, cat pumnul este rana
De la seringa veche ce-n vene-i da placeri!

-Mai muta-ti hoitul politic, acolo in paduri
Si curata soseaua de putregaiul tau,
Eu m-am acrit de tine si spartul in figuri
Si de jenantu-ti nume ce-aduce ceasul rau!

M-ai spart cu Ordonanta si jegul de pe tine,
Si mai degraba esti un biet motociclist
De care veteranii li-e scarba si rusine
Ca esti copistul negru al unui alb nazist!

Corneliu, Corneliu, Corneliu...
Traim intro tara trista si asta ne ocupa tot timpul cu humor! Ca urmare, acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare!

karadeniz spunea...

@uu4
Doar nickname-ul e nou stilul e mai vechi. Nu cred că mi-am propus să te vrăjesc, mai ales că pari nou pe aici.
Am înţeles oficialii pot face legături între statutul cadrelor militare şi legea pensiilor iar eu nu pot. Zeflemeaua la adresa SCV-ilor cum le spui am mai întâlnt-o la un maistru militar ce bîntuia pe aici acum ceva vreme.
E un blog de opinii fiecare-şi spune propria părere şi o argumentează dacă poate. Că mai apare câte un guru care le ştie pe toate şi îi pute tot în jur asta e specific la noi. Iţi mulţumesc pentru lecţiile despre structura societăţii.
Cât despre mersul în altă parte chiar asta fac asta de ceva vreme.
Imi cer scuze pentru discofortul creat şi mă opresc aici cu acest dialog.

CEZAR spunea...

HUUUHUUU zice,,Dau in judecata statul român daca indrazneste sa aplice OUG prin care imi taie 11 ani din vechimea cumulata si 9 puncte procentuale pensie suplimentara. ????
Esaloanele ,,zice" sa te intreb (prin fax secu...rizat stie Maria cum este )..hi..hi..
Dar cand cu CONTRIBUTIVITATEA si cand domnul Oprea ti-a impartit punctajul acumulat dupa vechimea de faraon...la 20 si nu la 35 cum era normal..de ce nu ai dat in judecata ..??
Ce aveai tu cu OG7 ..cu restructurarea Armatei cu vechime mica ..etc ??
Ti-a iesit pe NEDREPT o pensie de nabab pe care ai roso cativa ani buni ...!!!
Acum ii momentul sa dai inapoi si nu numai tu ...(este ca nu vei publica ?..doar esti un harciog ..care isi apara cu gherutele ..averea ..fie ea si necinstit obtinuta )

Maria spunea...

MARIA - AM LUCRAT CA SUBOFITER, ASA SE EXPLICA CUANTUMUL PENSIEI MELE (pentru cei care s-au mirat, de ce doar 3000 lei). - REFERITOR LA VECHIMEA DE 50 ANI, FACEM CALCUL ARITMETIC (special pentru Cezar) -5 ANI IN VIATA CIVILA, DUPA CARE 30 ANI MILITAR IN CONDITII SPECIALE, DECI TOTAL 30 ANI + 15 ANI SPOR GRUPA + 5 ANI IN VIATA CIVILA = 50 ANI. (Pentru Cezar...e greu?!! Ar trebui sa stii macar atat: - nu exista conditii speciale an pe an, conditii speciale inseamna 6 luni la an, iar alte conditii inseamna an pe an). - AM IESIT LA PENSIE LA 55 DE ANI, ACUM AM VARSTA DE 56 DE ANI. -E ultimul comentariu cu privire la persoana mea. Sunt multe alte aspecte ce ar trebui abordate si apoi contestate, chiar si in instanta.

Iulian Mareș spunea...

@Cezar,
Cui te adresezi in postarea de la 09.54?

Huhu Rezea spunea...

@Cezar
Ca de obicei, vorbesti prostii.
Adevarul este ca la o cariera indelungata in Armata, pensia iese mare indiferent cât ar schimba-o pitifelnicii finantisti.
Chiar si cu stagiul complet de 20 de ani, pensia contributiva mi-a iesit nitel mai mica, nu cu mult, decât cea pe Legea 164. Noroc cu indexarile lui Ponta si cu posibilitatea de a-mi valorifica stagiile de dupa pensionare.
Este cazul sa-ti mai explic tie, un strain de principiile de drept, de ce n-a putut Oprea sa stabileasca reguli diferite de calculare a pensiei pentru subiecti aflati in aceeasi situatie juridica?
Tot asa si acum, nu pot sa impuna un plafon al cuantumului pensiei de care sa se izbeasca doar cei care au o cariera militara mai indelungata.
Plafonarea de 85% submineaza si motivarea emiterii Ordonantei. Cum sa mai fie motivati militarii sa mai ramâna in serviciu dupa 25-27 ani de vechime efectiva?

CEZAR spunea...

@Iulian ..dar ii mai mult ca ..evident !!!
Ce ai patit ...???

Iulian Mareș spunea...

Maria,
Eu te inteleg si iti dau dreptate, pentru ca am avut colege/subordonate ca tine......si nu faceau cafele, ci aveau atributii concrete si incadrate in timp!
Le mai protejam noi, dar, pana la sarcina ce trebuia indeplinita....si toate fetele faceau fata in conditii excelente!

CEZAR spunea...

Huhu..ca deobicei Manipulezi !!
Oi fi eu ,,strain de notiunile de drept" (desi nu prea cred, din moment ce am indeplinit ani buni si functia de ,,ofiter cu cercetarea penala in unitate )Nu sunt strain insa de notiunea ,,Bunului simt si al normalitatii"! Oprea putea foarte usor sa legifereze ..(prin parlament)
Era o situatie de forta majora ..reducerea Armatei si se facea o lege care sa raspunda situatiei...
Articol unic ..
Cei care au fost supusi restucturarii prin OG7 si au o vechime efectiva ca si cadru militar , mai mica de 25 de ani au stagiul complet la 20 de ani !!
Combate tu articolul de lege ....pam ppam

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhurez: Onorabile, am bagat cardul in bancomat si rezultatul a fost zero! Cred ca a fost o pacaleala sa mai ies din casa! Sau poate le baga in ordinea alfabetica, sa nu zic ca in cea a...inmormantarii, cum ne-ar dori panaramele astea politice! Ha, ha, ha!

raul spunea...

,,Plafonarea de 85% submineaza si motivarea emiterii Ordonantei. Cum sa mai fie motivati militarii sa mai ramâna in serviciu dupa 25-27 ani de vechime efectiva?''
Pai tocmai asta n-au inteles-o ,,baietii'',ca pe termen lung asta e rezultatul!Acum -asta e pe filiera SRI -cica s-au speriat baietii ca ar fi fost un val mare de pensionari din randul activilor de-ar fi ramas in fundu' gol jnstitutiile asa ca au hotarat sa le mai taie elanul si sa-i mai tina ceva timp!Ca au o proasta politica de cadre si ca efectul ,pe termen mediu si lung va fi pe invers asta n-au mai gandit-o!N-ar fi de mirare privind la calitatea celor ramasi!Insa iata ca pt rezolvarea unei situatii de moment se distrug nervii si sanatatea unor generatii intregi de ,,fosti'',bashca viitorul celorlalti!Tipic romanesc!

uber spunea...

Mai Karadeniz cum le mai dai tu la-ntors, orice om cu un pic de bun simt realizeaza ca zeflemeaua era adresata tie si imbarligaturilor la care te dedai. Acum sa inteleg ca maistrii militari sau cel putin unul are ceva cu bietii SGV?
Tu chiar nu pricepi sau nu vrei?
O situatie nu o indrepti, daca e de indreptat, cu codoslacuri, minciuni si imbarligaturi. Pricepe o data!
Imi pute in jur ce e specific la noi? Imi pute minciuna si imbarligatura, asta imi pute, se pare ca tu consideri asta o normalitate. Afla ca nu e.

Huhu Rezea spunea...

Cezar
Vai de cei care au trebuit sa astepte dreptatea facuta de tine!
O asemenea reglementare ar fi cazut la prima exceptie de neconstitutionalitate, cum va cadea si cea cu plafonul cuantumului la 85%.
@uu4
Te rog sa fii mai respectuos cu preopinientii.
@Corneliu
Depinde si de banca la care ai deschis contul.

iceparu spunea...

CEZAR@In MAPN sunt si functii de importanta deosebita care nu presupun manuirea maciucii.Un om fie el femeie care are acces la documente de importanta deosebita trebuie sa fie bine platit .Motivul?Este lesne de intuit.In alta ordine de idei cred ca pe tine te doare capul.Infurii lumea.Tu ne faci pe toti hoti la pachet.Tare as vrea sa stiu ce ai invartit prin armata?Pana acum am dedus ca ai fost comandant de batalion de infanterie.

CEZAR spunea...

Tine minte HuHu ..Plano 10 nu mi-a cenzurat nici macar 1(unul)..comen ! Intreaba-l ...

Iulian Mareș spunea...

Cezar,

Asa e? ....te legi de oameni?
Ai fost cdt. B in R.MC sau in Bg., caci este mare diferenta!
Personal, tu ai auzit de NMCC@ROU?

CEZAR spunea...

Iulian si tu ai lucrat cu ...securiste ..sau STSiste .
Dai niste exemple ..de munca bine facuta a acestora ..in ..Armata .pentru a obtine ,,alte conditii" de an/an..la pensie ...???

tigri2 spunea...

Batalion de oi ,capre,magari si porci...el a fost porcarul sef la GAZ .In urma unei betii crunte,dupa o aplicatie,a uitat unde si_a parcat TABul si a fost transferat la GAZ.

Iulian Mareș spunea...

Ceazar,
eu am avut 3 subordinate/MApN, nu STS, le cunosc pe cele din Bucuresti/STS, caci am fost si am facut protocol cu 112, dar sof femei/MApN aveau SSID si NATO COSMIC TOP SECRET, ceea ce tu nici nu ai auzit!
De aici vechime mare!

Iulian Mareș spunea...

Cred ca trebuie transmisa o Nota de Informare catre:
-toate ambasade statelor NATO de la Bucuuresti
-toate ministerele apararii statelor NATO
-in acelasi timp, trimisa si:
- secretarului general NATO, Jens Stoltenberg
- vice-secretarului general, Claudio Bisogniero
- la Cartierul General NATO, Buxelles
- Consiliului NATO/Consiliul Atlanticului de Nord(CAN/NAC) care este instant politica superioară a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord
- comandantului trupelor NATO din Europa, SACEUR, gl. Phil Breedlove
- comandantului Comandamentului Aliat Intrunit Napoli, care are in subordine Fortele Armate ale Romaniei.
Ca sa afle de la sursa ce se intampla in ROU, ca sa stie si guvernul de import ce inseamna integrare euro-atlantica si ce se intampla pe flancul estic al Aliantei.

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
nu pot si nu e cazul sa dau exemple, dar fii sigur ca nu aburesc! Tineau o evidenta integratoare...m-ai inteles?

CEZAR spunea...

..Elicopterist pe draku..
Poate sofer pe tractorul cu sfarleaza.!!
Ce Mi-8 II ELICOPTER ..PENTRU aRMATA ..SA FIM SERIOSI ...

CEZAR spunea...

Iulica ..mai lasa filmele cu ...americani ....

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
definitoriu sunt orele:
- 13:27:00
- 13:28:00 ....aici, daca stii, vrei si te bagi!
- MApN a avut Mi-8, s-au dat la MI, mare greseala, erau la Alexeni! Super elicoptere!...e cam singurul care urca in Tibet. Putere exceptionala!

CEZAR spunea...

Scurt ! Se va obtine p majorare de la 65 la 72% si de la 85 la 94 % !
,,Esaloanele " ..au zis !
Sa fiti iubiti ....!!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,

nu stiu la ce filme te referi, dar sa stii ca sunt f loiali, ancorati, determinati si barbati!
Poate tu ai o alta reprezentare....dar ei apreciaza f mult soldatii nostril!
Stii de ce?
Pentru ca sunt curajosi si angajeaza lupta in orice situatie, nu o refuza, chiar daca sunt depasiti numeric! Ceva gen...Care pe care!
Tu ai vazut cum se ridica in picioare si-i aplauda pe militarii USA, in aeroport, cand revin din misiuni externe?
Ei, asa vreau sa fie in tara mea!
E rau?

CEZAR spunea...

S-au dat pentru ca in armata erau INUTILE...
Ce sa faci cu ele....?? Nici macar la serviciul Salvare - Evacuare nu erau bune ..avand in vedere viteza si modul greoi de a zbura in conditii de clima nefavorabila !
Tractoare cu sfarleaza ...

CEZAR spunea...

13.28.00..
Nu-i intereseaza ...!!
Nu prea ii intereseaza de activi , daramite de niste expirati ..gen T2 (cu un coi )...

CEZAR spunea...

Iulica ...vise taica ..vise ...!
Ii aplauda pentru ca stiu, ca dupa ce au capacit pe unii si altii...se ieftineste benzina in tara ...
Cine angajeaza lupta in orice situatie ...???

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
Din câte stiu eu, OMM nu mai aduce scutire de impozit pentru activi, de pe timpul lui Ceasca, atunci când s-a ascuns impozitul pe salarii/solde.
De altfel, nici in Legea 80/1995 si nici in L 238/2008 nu sunt reglementate alte beneficii decât sporul de 10, 15, 20% pentru pensionari.

Iulian Mareș spunea...

Cezar,

avem pareri diferite!
-repet, MI-8 este un elicopter de transport f. bun! Putere, altitudine, capacitate de transport (personal sau material)...NU VITEZA CONTEAZA!
-si la noi s-a ieftinit benzina! ti-a zambit cineva?
stii cumva de ce s-a ieftinit benzina? Pentru ca ROU a aplicat masuri NATO!
Real ei apalauda militarii pt ca sunt educati si au respect! ATAT!
Ai auzit de un elicopter israelian cazut, la un exercitiu, prin BUcegi? ....ei la bord era si un cpt aviator roman, casatorit, cu un copil!
Israelienii erau of de rezeva...in noaptea aia am participat cu C2 pentru identificarea aeronavei! dar nu asta e problema, ci alta:
-annual prim-ministrul israelian citeste eroii....din anul urmator, l-a citit si pe cpt nostrum, a carui nevasta, gravida cu al 2 lea copil a si fost invitata si adusa in Israel pe cheltuiala lor!
-a primit pensie viagera din partea statului Israel!...ne vrei sa stii cat, ca ti se apleaca!
Asta inseamna sa iti apreciezi soldatii!
Cine angajeaza lupta in orice situatie? ....numai cei care au sange-n mana! Afganii o angajeaza, mai? ...si sunt vai mama lor! si au luptat contra URSS si contra NATO!
ti-e frica...nu te poti controla...stai acasa!
Frica este ceva normal, dar depasirea ei conteaza!

Iulian Mareș spunea...

Cezare,

cunosti conceptual de Combat search and rescue (CSAR)?
Erau super pt aceasta misiune, inclusive cea de pace SMMU!

Iulian Mareș spunea...

Romania TV
La orele 15.30, maestrul Bolcas a explicat ca "revendicarile militarilor rezervisti, privind drepturile de pensie sunt legale si indreptatite!"
Citez:
"Sa vedem cine va mai raspunde la mobilizare, in caz de nevoie, pe asa pensii si asa solde!"
Adevar ai spus MAESTRE!

mos alecu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

HUHUREZ!
OMM nu mai aduce reducere de impozit din 1998!
ca sa stii si tu, dar nu ai cum, caci tu nu ai prins!
Era reducere 20, 30 si 50%!

tigri2 spunea...

***iulian,tu cu prostanacul asta iti pierzi vreme? Asta-i un retardat,ce idei novatoare astepti de la un porcar?

Unknown spunea...

huhu,se poate folosi tabelul cu punctaj anual trimis de CMZ pentru stabilirea celor sase luni consecutive indiferent de actul normativ (lege sau ordonanta)ce se va aplica.multumesc

CEZAR spunea...

daaa..Iulica avem pareri total diferite !
Eu stiu ca daca ar trebui sa intru in LUPTA , as intra fara ACOPERIRE aeriana ..de nici- o culoare - av.de vanatoare-bombardament sau Elicoptere de atac la sol sau antitanc , as inta cu o pregatire de artilerie anemica ...si sustinut de niste Tc ..depasite ..din toate punctele de vedere ....
Categoric as avea pe pieptul de arama vorbele tale frumos imbarligate.. (CSAR)
SMMU!..vax !!!
Vorbesti de Israelieni ?? Ai analizat asa de curiozitate care este STAREA armatei la Israel ?
Ai analizat cu fetele tale supercompetente(poate la rupt ata cu gura dupa ce ti-au cusut nasturiila pantalon)..Ultimele razboaie duse in Irak de SUA...????Cate muieri au participat ...???
Iulica ...esti in NATO ..de peste 10 ani si Armata nu are 1(unu) avion ..sau Tc ..sau Tun ..nato ....asta ati facut voi prin birourile alea luxoase .....

CEZAR spunea...

Daaa..Bolcas ...si ce daca zice el ...??

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ IN CAZ DE RAZBOI AS INTRA CU UN AK-47 SI CU 30 DE INCARCATOARE FULL IN SEDIUL GUVERNULUI DE TEHNOCRATI CA SA MA RACORESC! CATI AR FI IMPREUNA CU MINE, URMANDU-MA?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ HUHUREZ: Eu sunt in BCR. In afara de indexarea cu 5%, v-a venit in plus, din avansul la actualizare, inca 5 si ceva procente? Adica, total, peste 10 procente?
@ CEZARICA & IULIAN: Aiti primit ceva in plus la pensie, si peste indexarea de 5%, daca ati luat-o?

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Nici tu nu stii cum era pe timpul lui Ceasca.
Am prins reducerile de impozit pentru OMM clasa a III -a pâna in momentul in care impozitul nu s-a mai platit individual ci pe fondul de salarii. Atunci, prin anii 70, reducerea de impozit a ramas fara obiect.
Dupa rebeliune, din motive politice, nu s-a mai vorbit de Ordinul Meritul Militar.
In Legea 80/1995 se vorbeste numai despre efectele Ordinului pentru pensionarii militari.
Ordinul a fost reinstituit, cu extindere si pentru militarii activi inainte de 23 August 1944,prin Legea 238/2008.
Baza legala prezenta a indemnizatiei, egala cu 10. 15, 20% din cuantumul pensiei militare sau pentru militari, o constituie aceasta lege.
Nu cred ca cineva se gândeste sa abroge aceasta lege.

mos alecu spunea...

Mos Alecu
5 minute ·

Magarul de "pasarica" ...
A scris ceva pe bloaga lui ... ceva care n'ar fi trebuit sa publice !...
I-am atras atentia , prin e-mail-uri , sa stearga acea prostie !...
N-a reactionat in nici un fel !
I-am scris si sub forma de comentariu sa stearga acea prostie ... In acel "comentariu" al meu spunindu-i sa nu-l publice ...
Dar , magarul , l-a publicat ... ca sa vada lumea ca mos alecu inca ii mai frecventeaza blogul !
Nu , magarule , mos alecu nu mai comenteaza pe bloaga ta pina cind nu-ti ceri scuze , public , pe blog , pentru magariile pe care le-ai spus despre el !
Clar ???

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
BCR este mai lenta. Poate nu a facut transferul banilor primiti de la Casa Sectoriala in conturile individuale.
Nu Corneliu, este vorba de câteva zeci de lei rezultati din marirea deducerilor la impozitare, adica marirea plafoanelor de neimpozitare din noul Cod Fiscal.

Huhu Rezea spunea...

@Mos curba de nivel
Ce nu trebuia sa public, mai frustratule? Fantasmele tele ca indemnizatia acordata militarilor pensionari decorati cu Ordinul Meritul Militar ar fi ilegala?
Pune mâna si citeste Legea 238/1998 din MO, daca nu citesti acest blog.
Ca sa vezi câte alte drepturi mai platesc Casele de Pensii citesti si

http://pensiicluj.ro/indemnizatii-prevazute-de-legi-speciale/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Va multumesc! Am inteles si despre ce este vorba cu aceasta ocazie.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La Circ, un accident banal:
Un mos s-a rasturnat de pe un cal
Dar n-a patit nimic!...
A doua zi, acelasi mos banal,
De pe-un alt cal,
S-a rasturnat de frig
Si a cazut in pipirig!...
A trei-a zi s-a revotat
Si calul l-a executat
Din vina ca l-a aruncat in cap!
Apoi s-a suparat pe propriul sau pitic,
Din budigai, ca nu facea nimic!
Asa ca si pe el l-a executat
Cu-n foc in cap!
Povestea lui, ca si a nimanui,
Deliciul satului si-a cui
O vrea sa fie a circului...



calin spunea...

Cineva, pe alt blog, a pus o problema care, din cauza divagatiilor, nu a mai primit un raspuns transant. Chestiunea "1294 cu modificarile ulterioare". Sincer, si eu m-am bucurat ca se vor aplica aceste prevederi de care s-au bucurat "unii". Dar, colegul nostru a pus o intrebare:
"...daca este scris in lege ca recalcularea se face ” in raport cu vechimea valorificata prin ultima decizie de pensie” la ce mai trebuie sa cerem centrelor militare Fisa cu locurile de munca cand in ultima decizie vechimea este data de HG 1294 fara modificari??!! Cum se valorifica modificarile aduse HG 1294 prin HG S 1019??!! Poate ma lamureste cineva!"
Il putem lamuri noi?

iceparu spunea...

Mai Armya,tu faci prostia ca generalizezi.Dece crezi ca daca tu daca ai fost" un beutoriu notoriu.Carti nu citeste dar amarnic le gioaca"toata arma romana iti seamana.Pe securisti si setesisti lasa-i in pace. I-am cunoscut.Nu judeca lucrurile dupa aparente.Depinde ceeace a facut fiecare.De exemplu, ai putea, fara sa stii ,sa-i multumesti securistului care raspundea de siguranta pe calea ferata sau celui pe TAROM.Tara evreilor este sub arme ceeace nu doresc Romaniei.Au si dece.Asta nu inseamna ca noi trebuie sa fim de rasul plansului.Am intrebat un militar profesionist ,ce facem daca vin prietenii de la rasarit.Raspuns:Nu-i nimic.Trec mai departe.Suntem nebuni.Chiar trebuie sa dorim ca tara sa fie in pericol ca sa fim apreciati?

CEZAR spunea...

Cred ca s-a suparat Iulian !
Asta este ..adevarul gol golut ...nu-i todeauna prea placut !
Ma irita Enorm cand vad cum si cu cat aplomb sustin unii(din pacate unii cu grade mari si foste functii pe masura )teza potrivit careia ..daca pensionarii militari au pensii mari cat mai mari ...CRESTE COMBATIVITATEA ARMATEI....!!!!
Nici daca ACTIVII au salarii mari , enorme astronomice ..capacitatea combativa a armatei nu ccreste !
Creste un pic ..moralul ..daruirea de a te pregati ..etc...A nu se intelege ca nu doresc ca activii sa fie foarte bine platiti si apoi pensionarii sa aibe pensii derivate din salariile foarte bune..
Dar ce folos daca pilotii nu au avioane ..elicoptere ..tanchistii nu au tancuri si tot asa ...
Micii si foarte micii..raspunzatori de Apararea Nationala ..politicieni ignoranti dar culmea si militari cu multe stele aurii ..se imbata cu ideia..ca ..avem unitati pregatite in teatrele (sic) de razboi ..
Nimic mai fals ...aceste unitati nu sunt profesionalizate ci mai degraba ..invers ...si apoi in cat timp le spulbera cateva avioane inamice ..si cateva tancuri ...??
SUNTEM sub UMBRELA NATO zic altii...da bine ...dar pana sa vina ,,carnea de tun americana"??? sau engleza ..ce te faci la o adica ..??
Ne vom mandri ca si acum in istorie cu numarul de morti ..pentru o victorie discutabila ..??..Grav ..foarte grav
SUA se mandreste ca a nimicit a 3a armata ca forta din lume in cateva luni si fara sa piarda un tanc Abrahams..ASA DA...!!!

iceparu spunea...

Mai Armya,m-ai provocat.Retine ca nu fac apologia securistilor dar trebuie privit dincolo de porhart si drepti,pe loc repaus.Ce ai zice tu ca se intampla cu familita ta, daca niste timpiti ar fi spart prin 1988,rezervoarele de amonicac de la abatorul din Timisoara,daca ar fi aprins furfurorul de la fabrica de ulei,daca ar fi provocat o explozie la fabrica de oxigen sau daca ar fi contaminat apa in statia de epurare etc.Afla ca de siguranta acestor obiective raspundeau ofiteri de securitate.

CEZAR spunea...

csj asa-i ai dreptate ????!!
Mare prostie ca nu s-a facut ..Legea pensiilor militare ..doar pentru Armata si Jandarmi cum ii normal si Legea speciala a pensiilor pentru fostii si actuali securisti militieni ..sts-isti ..etc ..sa va bagati voi tot si de toate ..dupa pohta inimioarei ...

Anonim spunea...

Bun si cu ce aperi colonia ? Doar cu pieptul de arama ? Sau poate cu casatele oxidate de muzeu F-15 blok 25 ? Exista totusi o sansa sa invingem doar daca mor de ras aia care ne ataca ( cand or vedea cu ce ne aparam) .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica: N-ai raspuns la chestiunea cu 72% din 80% la calcul. Zvonuri de linistire, sau ca sa ne infurie mai tare? 72% este exact cum te-ai munci la o muiere, si cand sa te ridici in al 9 lea Cer, te lasa pipirigul, adicatelea piticul! Un glonte in cap si-l termin, fi-ar el al drakului de pitic din creierii tehnoretardatului! Iac-asa!

uber spunea...

@Maria
Ma tem ca ti-ai facut calculele gresit, nu stiu cum ai ajuns la concluzia ca pe recalculare vei lua 2500 lei, probabil ai facut o relationare cu pensia calculata pe L 263 si e cam gresit.
Tu acum ai 3000 de lei pentru ca ai fost nascuta probabil in 1959 iar suma tuturor veniturilor s-a impartit la 20 de ani, la aceasi vechime daca ai fi fost nascuta prin 67 sau mai recent nu ajungeai la 2000 de lei. Pe L 223 avantajul pe care ti-l dadea impartirea la 20 dispare, eu zic ca un calcul realist in conditiile in care plafonarea de 85% ramane ar fi sub 2000 de lei in niciun caz 2500. Conditiile de munca si vechimea nu mai conteaza la fel nici anul de nastere. Eu zic sa reevaluezi.

tigri2 spunea...

Vor unii ,sau nu vor...
Convocam pe 24 ianuarie, in Piata Victoriei, in vechea traditie ostaseasca, “Adunarea Norodului” adica “Tara”. Numai uniti vom putea apara dreptul la existenta demna, al generatiilor actuale, al celor viitoare, al insasi natiunii si statului, omagiind sacrificiile inaintasilor care ne-au lasat mostenire o Tara, numita Romania, de care isi bat joc profitorii externi si interni, de 26 de ani!
Vom fi peste 50 000,chiar fara betivani gen cezar muci.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@uu4: Nici chiar asa pentru Maria! De la 3000 lei la sub 2000 lei! Sari cam peste multi coeficienti de calcul, oricat ne-ar lovi Ordonanta criminala! Unde-i rationamentul acestui calcul? Demonstrandum!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisorule, sa dea Dumnezeu sa fie ca tine! Ma rog sa fie asa! Doamne, ajuta! Dar sa cada si acest guvern de ratati! Asta este visul meu suprem! Daca Iohannis si-ar da demisia, s-ar racori Romania! Sa vedem ce implicare a avut la Colectiv si vom cere sa-si dea demisia! Ca se saboteaza cercetarie, dat fiind implicarea politica in lupta pentru putere, este deja o certitudine! Sa se ceara la miting urgentarea cercetarilor de la Colectiv si facute publice! Apoi, urgent, deschiderea dosarului penal pentru genocid in masa si tradare nationala in slujba unor puteri oculte, internationale!

CEZAR spunea...

csj ,,da mai nu contest ...dar le-a tras-o un popa !!
Ghit ca-i general ..popa ..mai ce le-a tras-o ...

tigri2 spunea...

Acest corigent permanent,cezar muci, se opune legii 223 deoarece el este un nimeni ,a trecut prin armata ,doar ca pasager si a adunat 26 de ani punand la calcul si luna in care s-a nascut ca oricum,s-a nascut degeaba.Vine cu tot felul de comentarii idioate si ca sa fie balegat de seama,face pe Gica Contra,ii seamana Oanei Zavoranu,numai ca el nu are pantalonii rupti in genunchi ci in cur. Mai pe romaneste se baga si el in vorba precum musca-n p... iepei.

calin spunea...

Cineva, pe alt blog, a pus o problema care, din cauza divagatiilor, nu a mai primit un raspuns transant. Chestiunea "1294 cu modificarile ulterioare". Sincer, si eu m-am bucurat ca se vor aplica aceste prevederi de care s-au bucurat "unii". Dar, colegul nostru a pus o intrebare:
"...daca este scris in lege ca recalcularea se face ” in raport cu vechimea valorificata prin ultima decizie de pensie” la ce mai trebuie sa cerem centrelor militare Fisa cu locurile de munca cand in ultima decizie vechimea este data de HG 1294 fara modificari??!! Cum se valorifica modificarile aduse HG 1294 prin HG S 1019??!! Poate ma lamureste cineva!"
Il putem lamuri noi?
De ce va feriti sa dati un raspuns ?

Huhu Rezea spunea...

@Calin
Ca sa intelegi de ce trebuie sa ceri reincadrarea in conditiile de munca potrivit Ordinului M 123... lucrurile vor sta astfel:
Daca pâna la data recalcularii nu trimiti adeverinta cu noile conditii de munca , aducatoare de vechime suplimentara, intr-adevar, pensia iti este recalculata la vechimea din decizia pe Legile 119, 263/20110.
Daca trimiti adeverinta dupa recalculare, noua vechime ti se va considera din luna urmatoare depunerii cererii.
Casa nu poate adauga din oficiu, iar CMZ nu actioneaza fara cerere.

tigri2 spunea...

In cazul in care conditiile nu se schimba,mai trebuie trimisa cerere?

uber spunea...

@Cornel
Cornele e un calcul realist, am scris si in comentariul anterior rationamentul, Maria are pensia de 3000 de lei pentru ca i s-a impartit suma veniturilor la 20 de ani pentru calculul punctului de pensie, de asemenea a avut un aport important si vechimea cumulata. Daca ar fi avut acesi situatie, vechime, venituri etc. dar ar fi fost nascuta prin 67 -68 i se impartea suma veniturilor la 27 sau 28 de ani iar pensia nu ar fi trecut de un maxim 2000-2200 lei. Deci la ea un rol important l-a avut varsta si vechimea de a ajuns la o pensie de 3000 lei, ea s-a aflat intr-o situatie ideala pentru iesirea la pensie pe L 263. Ori toate avantajele pe care le avea pe L 263 adica varsta si vechime cumulata mare nu mai conteaza pe L 223.
Ca subofiter nu cred ca avea o solda mai mare de 2000-2300 lei brut fara norma de hrana. Calculeaza acum max. 85% din baza de calcul, adica din aia 2000-2300 minus ceva ce inca nu e clar si vezi la cat ajunge.
Stiu ca pare exagerata scaderea de la 3000 la sub 2000 dar daca rationamentul meu e corect si rezultatul e corect.
Faptul ca nu poate sa compenseze intr-o oarecare masura solda relativ mica prin vechimea mare plus faptul ca i se interzice dreptul de a beneficia de pensia suplimentara, e o mizerie ticluita de oameni care nu au nicio legatura cu calitatea de militar.

Huhu Rezea spunea...

@tigri
Aveti aci pe blog Anexa 1 asa cum a fost modificata de HG S 1019 si puteti sa va dati seama daca este o schimbare de conditii si daca e nevoie de cerere sau nu.

calin spunea...

Cred ca nu se intelege esenta...nu mai am rabdare sa verific prevederile legale! Daca este scris in lege ca recalcularea se face ”in raport cu vechimea valorificata prin ultima decizie de pensie" - decizie care a fost luata cu 1294 nemodificata, care ar mai fi rosturile demersurilor in sensul valorificarii vechimii cumulate in raport cu 1294 cu modificarile ulterioare, Se prevede ceva, undeva in acest sens?

calin spunea...

...urmare la 22.22...am fost umilit (pe net, aici si aiurea) cu un timp in urma, ca n-am reusit sa obtin conditii speciale pentru functiile detinute, care erau deosebite in varianta 1294 (imaculata)...asa sunt si acum...constat ca alti colegi nu si-au aratat nemultumirea ca, eventual, s-a revenit...Asadar, cer sa fiu pus in drepturi! Ma ajuta legea? (recalcularea se face ”in raport cu vechimea valorificata prin ultima decizie de pensie")

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@uu4: Acum am inteles cum sta treaba! Deci, Maria sa fie fericita de frumoasa pensie pe care acum o are! Spera si ea, ca si noi toti, la o imbunatatire, si cine n-ar dori asa ceva pe praful asta siliconat din societate si politica? Cam toate parsiveniile legislative, in loc sa ne sporeasca pensiile, le duc catre diminuare si dezavantaj! Multumesc pentru explicatii si amabilitate!

Iulian Mareș spunea...

Nu sunt suparat pe nimeni!
Dar:
-oricat am fi de dotati th nu poti tine piept unuia mare din est!
-pt fostul meu birou "luxos" am muncit si am demonstrat....nu am luat nimic din el cu mine, doar amintiri cu framantari si chinuri pana tarziu in noapte, adesea. Cezar, eu am lasat in urma doua lucruri majore in armata....pt care, ca drepturi de autor/coautor mi s-ar fi cuvenu mil euro!...nu conteaza ce anume....nu e locul si momentul!
-unul din obiectivele luptei/bataliei/operatiei este invingerea vointei sau acelei entitati din care o armataun popor isi trage seva
-matricea luptatorul roman este sa angajeze lupta, nu sa o refuze!....vezi sarbi, afgani, ceceni
-eu am scris despre reducerea de impozit de dupa 90, pe care am prinso ceva timp
-tehnica de ultima generatie nu o sa avem curand, pt ca este ffff scumpa si nici nu am avut noi vre-o data in istorie
F-15 nu este blok 25, ci mult superior......in avionica, iar MIG21 este pa...si asa statea f putin in aer
-lipsa tehnici moderne este din vina clasei politice, care provine din societate, nu este nici mai buna, nici mai rea decat elementul din care a generat
-militarii care au fost in TOpEx sunt instruiti, au botezul focului....este adevarat ca pentru actiuni mil de mentinere/impunere a pacii, dar sunt un castig enorm
-daca s-ar da acum sume enorme pt tehnica, noi ar trebui sa luam prin import..., intrucat ind. ap a fost pusa la pamant...si nu se poate revitaliza rapid si nici mediu....adica <2 ani!
-nu vezi ca Roman, ce a dat startul la desindustrializare e in parlament si exprima cica, judecati de valoare, la Tv? Prostind pe prosti!
-ROU este in picioare acum datorita intrarii ROU in NATO, iar unii din pensionarii MApN au suferit efectul!
-de ce a fost aplicata ordonanta 7 si in aslte structuri? Fac ele parte din fortele active, luate in calcul?......dac nu ma insel s-a aplicat si magistratilor!
-B/Bg il comandam ca maior, la 35 de ani....in realitate asta-i varsta optima....acum o sa vedem mr la 60!
-este adevarat ca fiecare Cp/USA beneficiaza in lupta de sprijin aerian, El/Av, dar noi nu vom putea realiza asta....suntem o natiune mica, saraci si saraciti cu politicieni hulpavi si meschini, dar asta nu inseam ca ne resemnam si cadem pe spate...la fel se moare de 7,62, 14,5 sau PRND!

Iulian Mareș spunea...

CEZAR,

SUA stiu prea bine cum au tradat gl irakieni...si mai ales cdt celor 3 divizii din garda republicana, dispuse in apararea Bagdadului! Cate zeci de kg de $ aveau in sacii de spate comandourile infiltrate din timp. Bruiajul a fost definitoriu pt descentralizarea conducerii....si doar 2 armate il pot face la acea dimensiune.
Te-ai luat si de biroul meu...posibil sa stii ceva, dar stii ca in loc de 7 ore/zi, cat prevede legea, muncea 10-12 h/zi, in majoritatea timpului, fara niciun beneficiu material? Te rog, stop joc!

Iulian Mareș spunea...

Scuze pt unele greseli de scriere.....! Folosesc o tableta si nu sunt % adaptat cu ea!
Sper sa nu se ia nimeni de mine, pt asat! .. :-)

tigri2 spunea...

***Iulian,te certi cu un retardat,pierdere de vreme,acest homo,habar nu are pe ce lume traieste,zeul lui este Robert Horvath,care l-a atras in mreje ,promitandu-i una ,doua,cadane din presupusul harem care-l detine ca cineast prin America,iar lingaul asta de cezar muci a pus botul si dosul la bataie,acuma s-a obisnuit si-i place asa.

Iulian Mareș spunea...

Ok...e bun si Robert, asta!
Dar, daca mai ataca odata o sa-l pun in dificultate rau! Cand a iesit el la pensie, ca sa stiu de ce gandeste asa fatalist?

CEZAR spunea...

@ Iulian ..multumesc pentr ..explicatii ! Nu m-au conviins !
Eu reduc problema pentru a o rezolva ..!! Altii , esaloanele superioare o complica si nu o rezolva in veci ..!!!
Eu zic asa : daca intr-un an ai adus un avion si un Tc.. modern , ai intarit Armata .
Daca insa ai produs un camion de harti si planuri frumos colorate gen UNAP..nu ai realizat absolut nimic..
Nu se oune problema sa-i invingem pe vecinii de la rasarit ..
Ar trebui insa sa stie ca ..daca musca ..risca sa ramana fara ceva ..dinti !! Macar ca in 68.....

CEZAR spunea...

PS.. Abia atunci ..vei fi respectat si de clasa politica (ignoranta ) si de popor....

maiag spunea...

NU PRICEP ceva,am iesit la pensie in 2000 si atunci nu am beneficiat de grupe de munca,abia ulterior prin 1006-7 cred ne .
amlea dat si noua grupe ca la cei din 2001.dar nu asta este problema.
am lucrat 4 ani in economia nationala,santiere,canal,ca multi alitii.la iesirea la pensie mi s au acordat 3 luni la fiecare an,pina aici ok
dupa ce s auacordat grupele toti anii au fost incadrati la 3 luni la un an,intrebarea este,oare nu cumva perioada cit noi am lucrat pe santiere se incadreaza in alta grupa de munca?asta este situatie generala pentru multe cadre m ilitare care au lucrat la canal,mina,santiere,etc,are cineva raspunsul?

Iulian Mareș spunea...

Cezar
In 68 nu forta nostra a contat.....ci politica externa! Atat.
Sa nu crezi ca de la nivelul NMCC/ROU....noi uitam de B.
Am vazut situatii cand prof/UNAP nu scoteau nici o vorba...De ce?
Pt. ca noi lucram numai cu realul, nu cu invatamant scolastic, care isi are rolul lui, nu il contest!
Nu-mi propun sa te conving....ar fi si greu! Pe multi i-am convins pe altii nu! Dar daca am convins, candva, undeva pe cel mai rational gl. inseamna ca am avut argumente!......si acel om a fost cel mai rational/pragmatic gl. cunoscut: ORZEATA!
Cu tine nu ma lupt....ma bati cu experienta!
Dar, indiferent ce controverse avem, unitatea este primordiala!

Bucataru Ciprian Paul spunea...

Ma numesc BUCATARU CONSTANTIN,am iesit la pensie la 7.12.2011,la virsta de 51 de ani si 5 luni,subofitermag.sewf pr,de politie(plut.adj.sef),3o ani,3 luni si 14 zile,conditii spoeciale de munca, vechime,plus 6 luni civilie,plus 2 ani scoala, Stagiu complet,la lit.E,in sistyem public=35 de ani, din care sistermul de aparare,ordine publica,et. 22 ani si 11 luni,.aici,se adauga 15 ani=stagiu aferent condietiei de munca,si 13 ani= reducerea virstei sndard de pesnsionare,la rubrica=conditii speciale/deosebite.s.a,Total vechime acumulata,47 ani si 8 luni si 26 zile,,Pensie la limita de virsta,motivatia fiind medicala,harnie disc,stg.drepata,Decizie medicala inapt,gr.II.AQm toate cele 3 ordine Meritul Militar.Am,studiat,toate comentariile,pe "Huhurez.com",si la dna Maria,care tot cu 3o vechime efectiva,i s.a calculat la 20 de ani,si nu la 22.si 11 luni ca mie,banuiesc,ca se ia data nasterii -iuni 1960 la mine,virsta Standard ,o ating in nioembrie 2016 cu 56 si s luni.Daca poate sa ma ajute cineva,in mnod corect si cinstit,Modul de calculatie,cam cit ar iesi ,in cazul meu si daca in noiembrie 2016,mi se face o noua calculatie,actualizare,finala?Deasemeni,care sunt pasii,ce trebui sa i fac,in urmatoarea perioada?Eu mi am scos de la Ipj,veniturile brute pe ultimii 5 ani,dar acum treebuie sa cer din noua,cu Solde/grad,brute,cine poate sa le aleaga pe cele mai bune,dar sper sa le vad,eu,daca imitrmit ei,dupa care le inaintez cu cerere la CSP a MAI?Va multumesc,trimiteti pe acest e-mail a fiului meu,Ciprian.Va multumesc.Toate bune.PS.Sper ca poate vom reusi sa inlaturam aceasta Ordonanta si sa ramina Legea 223/2015.asa cum a fost ea promulgata.Va multumesc.Toate bune.Cu stima.

Huhu Rezea spunea...

@Bucataru
Ai pensie pt limita de vârsta, definitiva, nu se mai recalculeaza la implinirea varstei standard, in noiembrie 2016.
Se recalculeaza doar in baza Legii 223.
Pentru 47 ani vechime cumulata, pierdeti doi ani vechime si intreg sporul de 9% pentru pensia suplimentara.
Cuantumul pensiei va fi 85% din baza de calcul, la care se adauga sporul pentru OMM. Deci, veti primi doar câtiva lei peste baza de calcul. Va puteti orienta si dupa ce ati primit deja de inspectorat.