Un produs Blogger.

joi, martie 10, 2016

Aici a fost publicat Raportul Comisiei de buget referitor la OUG nr.57/2015#

108 comments
Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională transmite avizul cu nr. 23-NEGATIV

- adresa de înaintare a iniţiativei legislative pentru dezbatere
- forma iniţiatorului
- expunerea de motive la iniţiativa legislativă
- avizul Consiliului Legislativ
- avizul Consiliului Economic şi Social
- Ordonanţa Guvernului
- hotărârea de Guvern
- aviz - Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională
- aviz - Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială
- raportul comisiei sesizate în fond

Scmd, sectorul I



L665 Număr de înregistrare 


Astazi, 08 03 2016, se discuta din nou proiectul legii de adoptare a OUG 57/2015 in Comisia de buget finante a Senatului, in vederea intocmirii raportului.
L665 nu figureaza pe ordinea de zi a Senatului din aceasta saptamâna.
Mai ramâne o singura posibilitate de adoptare cu amendamente a Ordonantei: plenul  din data de  luni 14  03 2014, dupa care se considera ca legea a fost adoptata tacit si ordonanta  este trimisa la Camera Deputatilor, camera decizionala, in forma redactata si aprobata de initiator, Guvernul României. 





108 comentarii:

Bucataru Ciprian Paul spunea...

Ma numesc Bucataru Constantin,pensionar MAI,ce se intimpla,sa mai asteptam,sa nu trimitem inca cerere la CSP cu cele 6 luni alese,sunt sanse sa se abroge art.4o din aceasta ordonanta cretina? alti colegi au trimis,e bine,sau nu?multumesc.bucataructin@yahoo.com.

Iulian Mareș spunea...

Sunt tare curios ce aviz vor da!
Deja propaganda arunca venin pe legile pensiilor si salariol!.....inceputul a fost facut de simpaticul si "sanatosul" cu vila uriasa pe plaja, Stolojan, zis si Tohan sau Meschinul!

Huhu Rezea spunea...

Mai asteapta, @ Bucataru

Vasile Olteanul spunea...

Noi,militarii in rezerva sau activi ne luptam pentru procentul de 80% pentru pensie dar uitam faptul ca soldele sunt foarte mici in comparatie cu cele ale magistratilor.Uitati-va pe declaratiile de avere ale procurorilor si va veti minuna...salarii de 15-17.000 de lei/luna,la noi nici generalii nu au asemenea venituri.In ziua de astazi,in RO,mai bine sa fii anchetator sau judecator decat aparator al patriei.Cata umilinta pentru cei care trebuie sa-si dea viata ca sa-i apere pe acesti imbuibati ai lui Macovei.Exista o singura solutie,alinierea soldelor militarilor romani la soldele celor din NATO.In caz contrar MapN sa angajeze mercenari pe care sa-i plateasca cu soldele astea de mizerie.RUSINE clasa politica conducatoare!

Unknown spunea...

Propaganda isi face datoria."Nu sant bani,sistemul de pensii este aproape de colaps,santem aproape de o noua criza mondiala,sa fim precauti" etc.Asta pentru fraieri.Pentru smecheri se gasesc bani pentru a dubla,tripla pensiile si salariile.Oare vom apuca si noi "prostimea" in aceasta viata sa traim decent?
Eu zic ca niciodata.Au trecut 26 ani de la revolutie.Traim mai bine?

iceparu spunea...

Huhule,lasa goangele.Se apropie 6 martie si noi nu stim inca daca stam cu protapul in sus sau trecem cu el in pozitie de lupta?Cine poate sa-l determine pe herr Dogaru ca 6 sa fie zi de lucru iar adunarea militara sa se desfasoare si la minister,in Drumul Taberei, ca se supara tinerii frumosi si liberi, kaki, ca nu-i bagam in seama?

Unknown spunea...

Eu nu inteleg care sunt dedesepturile. Ponta avea bani de pensii astia nu mai au. Unde sunt banii?

Unknown spunea...

O sa auzim unde sunt dupa cativa ani. Mai trec 4-5 ani celor de la putere li se vor dubla din nou salariile iar pe noi o sa ne treaca din nou randul si tot asa.

Huhu Rezea spunea...

@iceparu
Iti las goangele in pace, daca le ai.
Eu nu rezonez la abrogarea art. 40 al OUG 57.
Eu sunt atent ce se intâmpla in Parlament, unde doresc aprobarea amendamentele pe care le-am facut cunoscute mai multor parlamentari.
In plus, DiGi-ul kaki nici nu-i permite domnului Dogaru sa se manifeste in Dealul Spirii.

uber spunea...

Se discuta la TV despre adaugarea unui amendament la Legea Darii in Plata care introduce un plafon. Acum toti deputatii si senatorii striga in gura mare ca acest amendament face legea inaplicabila deoarece produce discriminari si contravine prevederilor constitutiei. Nu mai intru in detalii despre inteligenta damboviteana si cum s-a ajuns aici dar vreau sa subliniez ca acolo unde exista interes, imediat isi dau seama de neconstitutionalitatea unor prevederi ticluite tot de ei. Oare de discriminarile multiple introduse de mizeria de lege 223 si OG 57 de ce nu isi da nimeni seama ca legea este inaplicabila deoarece contravine constitutiei? Doar e aceasi situatie, diferenta e ca cea care ne priveste e mai grava. Dar cine sa sesizeze aceste lucruri, cei din MApN care se opun cu indaratnicie, asta din spusele senatorului Mircovici.

Revin cu aceasi problema privind neaplicarea masurilor Art 89 din Legea 80, Statutul Cadrelor Militare privind suspendarea din functie a cadrele militare urmarite penal.
Dupa cum am mai scris, am un feeling ca daca aceste masuri se aplicau conform legii acum erau mult mai putini cei care se pun pe picioarele dindarat pentru crearea unei legi a pensiilor militare corecte fara discriminari sau frustrari personale.
Sper ca DNA-ul sa fie suficient de interesata de acest aspect, cu putin noroc se vor inmulti urmariile penale.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca Col. Dogau nu se astampara cu mancarimile pe Art. 40 si parca vad ca Legea 223 se proroga! Lighioanele tehnoretardate si limberalii deja baga carbuni pe foc ca nu sunt parale si ar vrea un ger napraznic sa inghete pensiile si salariile. SOCOLA e pui pe langa ce se intampla acum in politica! Vidanjeurii au dat drumul la o vana de vidanja de 20 t in troaca politicienilor care au si au inceput sa hapaie bucati fierbinti de produse fecaloide despre amputarea drepturilor romanistanilor amarasteni! Au mancarimi pe schinari si ar trebui scarchinati oleaca in stil mineresc-tovarasesc! Pe 06 Martie se vor cam retrage in cabanele din munti si nu prea o sa avem parte de impartasaniile si marturisirile lor, si mai cred ca si gaura de sarpe o vor cauta ca adapost de ghiogareala! Parca e un blestem cu Legea asta nenorocita a pensiilor militare care nu se mai termina si se mai linisteste o data!

Alexcta spunea...

@huhurez
Cei care ies la pensie in 2016 au dreptul la indexarea de 5% conform
art. 14(2) din OUG 57/2015?
Multumesc!

Liviu PO spunea...

Chiar daca dau un aviz negativ pentru ordonanta in ceea ce priveste legea 223,ma tem ca nu mai este timpul necesar pentru a intra in dezbatere in plenul Senatului pentru ca sunt efectiv doar doua zile posibile :7 si 8 martie,pentru ca 14 este ziua in care ordonanta deja este aprobata tacit.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca as avea o mare putere, Justitiei din Romania le-as da cel mai mare salariu nu mai mult de 2500-3000 de lei! Nu merita actuala Justitie mai mult decat acesti bani, nu sunt motive sa li se dea mai mult. La coruptia care s-a ajuns, tot din cauza indulgentelor lor, deciziilor cu suspendare, pedepse reduse pe sparanceana, achitari dubioase, scandaluri de coruptie nerusinata si aceste sume propuse de mine sunt extrem de mari, si le-as mai da cate o jumatate de norma la cules porumb, spatii verzi, maturat scari de bloc, closete publice, in crese, gradinite, azile de batrani si orfelinate sau aiurea. Aceasta munca fizica, combinata cu cea sedentar-inutila din Justitie, le-ar mai ridica cu ceva constiintele si i-ar mai responsabiliza in actul de justitie, atat cat a mai ramas fragmentat sau diluat din el! Ei primesc, in aceasta activitate de magistrati, un folos pentru care ar trebui la batranete sa nu aiba drept la o pensie, acela pe care-l au doar cei care muncesc si rezulta ceva util in urma acestei actictivitati! Cand ai atata infractionalitate si coruptie, cat tot Globul Pamantesc la un loc, intr-o tara prapadaita ca Romanistanul, nu poti avea si o institutie ce se poate fali cu titulatura de Justitie, ci doar cel mult cu cea de Stabor tiganesc sau un Sfat al batranilor!

Huhu Rezea spunea...

@Cus
Dupa cum este formulat articolul respectiv din OUG eu cred ca si pensiile militare deschise in anul 2016 vor fi indexate cu 5%.

Filip spunea...

Daca nu se mai dezbate in parlament legea 665 , se tine cont de propunerile comisiilor la aprobarea tacita (14.03)

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Indexarea cu 5% nu era aferenta pensiilor in plata in 2015?
Pentru pensiile in plata pe 2016, cred ca vom mai vedea!

Senatul va aproba tacit, zic eu!....oricum la CD e bataia pestelui!

instalatoru spunea...

Doamne ajuta sa se rezolve favorabil toata disputa asta si sa se indexeze si pensiile care incep in 2016 ! O zi minunata tuturor!

Iulian Mareș spunea...

Bzd,
Sunt de acord cu tine, privind suspendarea, pozitia mea o stii!
In fapt, am cam fost singurul care a comentat!
Solicita ministrului Motoc aplicarea articolului din L80!.....un raspuns vei primi, eu asa cred!

Huhu Rezea spunea...

@mares
Ordonanta spune ca in anul 2016 valoarea punctului de pensie si pensiile militare se majoreaza cu 5%. Nu se refera numai la cele in plata la inceputul anului. Crezi ca civilii care se pensioneaza in 2016, in baza L 263, au punctul de pensie mai mic cu 5%? Nu!

Iata articolul din Oug pe care unii o voiau abrogata:

Art. 14. - (1) Prin derogare de la prevederile art. 102 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare, în anul 2016 valoarea punctului de pensie se majorează cu 5% și este de 871,7 lei.
(2) Prin derogare de la prevederile art. 59 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, în anul 2016 pensiile militare de stat se majorează cu 5%.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Corect!
Ai inceput ziua cu o fapta buna!
L-ai facut fericit pe Cus!

CEZAR spunea...

Laba Trista1 martie 2016, 09:01

CETETENI !
TILICARI !

Boicotati asa-zisul miting dogarian din 6 MARTIE !
Stati la locurili voastri !
NU iesiti in strada ! Mitingul nu are absolut nimic in comun cu pensiile zecilor de mii de tilicari, ci se vrea doar o agitatie de imaginea Zdrongarului ramas fara filiale si fara cotizanti !
Mitingul nu are nimic comun cu ajustarea unor prevederi ale OG57, ci se vrea o agitatie in favoarea doar a catorva categorii de mosnegi basinosi, care, si pe timpul cat au fost activi, au beneficiat de salarii exorbitante, cacum ar hi Marele Gazator de Colorado, cariciopteristul Viurel MaKis zis si tigri c-un koi, ori alti fofilari de astia, platiti cu ora !
Gata, a zburat puiul cu ata ! STOP smekeriilor !
Fiecare sa fie recalculat dupa functia din stat, ca de exemplu de Secretar General Beobe PCR pe Cariciopter, cum a fost incadrat pretinu Viurel Hurzicel, la care sa se adauge doar sporurile universal valabile tutulor tilicarilor ! Nu smekerii de prime si clasificari, garzi, ore de curs si alte asemenea sporuri de la okiu si tinpanu, de filaizeri, urekisti, etc !

NU IESITI LA MITING !
MANIFESTATI-VA PASNIC in casile voastre, pe dupa perdele !
NU dati apa la moara instigatorilor dogarieni si altora alde Viurel MaKis, care nu-si urmaresc decat interesele proprii !

JOS INSTIGATORII ! HUO !
RăspundețiȘtergere

brenda spunea...

hai sa vedem ce se va intampla azi la comisia buget finante , sa vedem daca axele amendamente vor fi cuprinse in raport , asa ar fi bine , nu anularea intregului articol , sa intre in camera cu raport favorabil , astia ne tin cu sufletul la gura ,

iceparu spunea...

Are dreptate Cezarica.Stati fratilor pe 6 martie in casa. Mai un vinisor fiert ,mai o coapta ,ce va trebuie iesitul in strada,ce sunteti ciobani sau tarani?Voi sunteti telectuali rasati nu camionagii.Somn usor ,MAPN vegheaza.Pe 6 martie ies numai bosorogii, ca mine ca am nevoie de miscare.In plus cotizantilor ca mine se ofera gratis mititei,sarmale,mai ceva decat la Sfanta Margheoala.Si ce sa primesc eu 100% iar cei ce nu au lucrat niciodata sa moara de foame?Trebuie sa luam exemplul presedintelui,al ministrilor,parlamentarilor care uite cedeaza o parte din salariu spre binele pulimii nu ca noi nesatuli.

Draculea spunea...

***Huhurez nu stiu de ce admiti balacarelile acestui porcar de unitate aici printre oameni adevarati,de ce murdaresti blogul cu elucubratiile unui nebun retardat precum cezar betivanul,vanzatorul de tehnica militara .

Alexcta spunea...

Mulțumesc.

Huhu Rezea spunea...

@kis
O sa-ti trimit pe adresa de mail ce a mai scris @cezar si n-am publicat

Alexcta spunea...

Ordinul comun M25/15.02.2016 privind recalcularea pensiilor militare de stat va fi încărcat pe LEXMIL când va fi semnat de coinitiatori (SRI și MI).

Draculea spunea...

Atentie mare! cadavrul L 223 a inceput sa se descompuna.Sparlamenhotii vorbesc despre trecerea tacita a OUG 57 prin parlament.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
poate imi trimiti si mie, fac un studiu psihiatric la SMC!

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
Postarea de mai sus, in afara fatului ca este toxica si postacul nefrecventabil......te rog sa o stergi! Nu am crezut ca voi vedea o asa propaganda CI-sto/securista aici!

CEZAR spunea...

CETATENI !
TILICARI DIN TOATA TARA, UNITI-VA !
Nu raspundeti provocarilor marsave ale unora alde Olescu (b)ELITA si cei 7 Pitici ! Ei nu reprezinta marea masa a rezervistilor militari ! Sunt doar o mana de razvratiti, ushkiti shmekereste din sistem, la nici 42 de ani ! Potecarul si acolitii lui nu sunt pensionari militari, ci doar niste rezervisti nefericiti , care-si pierd toata ziua pe net, instigand la dezordine, razmerita si ura de rasa !
TILICARI DE TOATE GRADILI !
NU iesiti in strada pe 6 martie ! NU dati apa la moara Zdrongarului, care nu-si urmareste decat propriile interese ! Un om normal la cap nu ar sustine, pana la turbare, abrogarea OG57, ci ajustarea ei, in folosul si spre binele tutulor, fara sa riscam o blocare ireversibila a legii ! NU dati apa la moara unora alde Viurel Beobel MaKis, marele cariciopterist de Hurziceni, in timpul liber, si Secretar General Beobe PCR, conform statului de organizare, care, timp de 5 ani a stat la televizor, iar acum rage ca nu-i mai ia guvernul in calcul CV ciucalatei pe care i-a dat-o statul moca, ca sa nu i se blegeasca mansa, pe timpul misiunilor de vanatoare-gazare a gandacului de Colorado, la nivelul brazdei de barabuli, prin lanurili Ialomitene !
CETATENI - TILICARI ADEVARATI, oare cum putem noi cataloga atitudinea unuia ca R-26499, care, atunci cand nu mai are argumente, vede numai securisti, ceisti, setesisti si jihadisti ? Si, oare cum putem noi cataloga apucaturile unuia ca Viurel Beobel MaKis, care instiga la razmerita ?
CAMARAZI, MOSNEGI BASINOSI SI CRACANATI ai patriei, NU puneti botul la manipularile zdrongariene ! Si, mai ales, nu puneti botul la basmele olescului-al doilea mare Ganditor de la Hamangia al Romaniei, asa cum, de exemplu, Iulica Putza Mare(s) isi pliaza biuzili pe gaozul marelui blogar de opinie al tilicarilor ! ( Ex: Iulian Mares1 martie 2016, 09:40 Multumesc din inima domnule R pentru cenzurarea nesimtitilor care nu sunt de acord cu dvs ! Consider ca o pauza in postari nu strica pt unii, care indraznesc sa gandeasca altfel!)
TILICARI !
Luati exemplul zecilor de mii de osteni, care au muscat zeci de ani din cizme, diagonala si portharta, si care si-au servit cu devotament patria, fosta candva multilateral dezvoltata si orientata spre comunism ! Stati la casile voastre ! Ori,plecati din Bucuresti, ca sa nu va ispiteasca Necuratul !
NU va cheltuiti banii de pomana, calatorind mii de km pe soselele desfundate ale patriei, ori pe caile ferate, devalizate si fara gari, doar pentru a le face jocurile dogarienilor manipulatori !
Piata nu este pentru tilicari.
Tilicarul original, adevarat, TRADE MARK, nu are nimic in comun cu exaltarile de moment ale unora, care nu sunt nici istorici, nici securisti, nici militari si nici activisti, ci doar niste jalnici profitori, autoproclamati, pe viata, in fruntea unei asocieri, care functioneaza ilegal, insa la vedere . Si nici cu viziunile de putzoi, reincarnat intr-o Mafalda cazona, cum este acest guru al (b)elitei de rezerva, Potecarul de la R 26499 !
Stati linistiti langa babili si nepotii vostri !
BOICOTATI MITINGUL din 6 MARTIE !
URA !
Viv la revolusion !
Asta la vista, beibi !
Zeii fie cu noi !

Huhu Rezea spunea...

Comentariu pe http://cnsc-forta3.blogspot.ro/2016/02/miting-ultimativ-6-martie-2016-orele-11.html?showComment=1456816118574#c5151232183769713708

Huhurez Rez1 martie 2016, 09:08
Probabil ca domnul Dogaru se refera la o abrogare a art. 40 in Parlament, nu la o abrogare prin alta ordonanta de urgenta care, potrivit L24/2000, nu ar repune in vigoare articolele abrogate prin OUG nr.57/2015.
Si atunci, de ce nu mutam centrul de greutate al actiunilor, inclusiv mitingurile, asupra Parlamentului.
MApN, vinovatul principal al emiterii ordonantei, si Guvernul, dupa ce au aruncat piatra in onoarea pensionarilor militari sunt neputincioase in a mai repara ceva

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
Aici pot posta si tampitii?
Daca in saloanele Sp. 9 pacientii au si WiFi, inseamna ca s-a rezolvat problema asistentei medicale?
Nici nu ma mir ca unii nu au o parere proprie ...ci doar pe aceea de copy/paste!
Eu cred ca unii s-au nascut batrani si bolnavi la cap!.....ceva gen hidrocefalie!
Si doar i-am explicat ca ...printr-o situatie conjucturala, indiferent ce se hotaraste in CD castig.....mai putin, sau mai mult, dar el pierde!
Consider ca pe 24.01 si pe 06.03 am iesit si voi iesi la miting si pentru handicapatii mintal, care se scalambaie pe aici ca toate loazele...sau conform ordinului primit, intrucat fiind cirimpoi inca, sunt in evidenta pe statul "N"! ......, adica.....astept propuneri de substantive comune, la plural!
Asta este....si cu ei defilam!

brenda spunea...

ar fi fost interesant sa ascultam toate discutiile purtate azi la comisia aceasta ,asa ar fi trebuit sa stim si noi ce au in cap toti aceia care hotarasc soarta noastra

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Daca te referi la @cezar, ai dreptate ca el vrea sa faca cuiva pe plac.
I-am publicat zisele pentru a se vedea ca si intre noi sunt insi cu opinii diferite.
Cred ca cel mai aproape de adevar il portretizeaza conjudeteanul sau @micutzul.

micutzul spunea...

Tilicarul asta a luat-o razna rau de tot...trebuie sa fim uniti, are dreptate....sa il ajutam care cu ce putem ca saracul e dus cu caii la plimbarica...
@ Huhurez iti propun sa faci un blog special unde sa posteze nefericitu....
In legatura cu ordonanta, legea trece tacit...
Mai este o singura varianta ...caderea in cap a ciolosienilor.

Huhu Rezea spunea...

@brenda
Daca te uiti pe programul saptamânal, vezi ca ieri a fost ultima sedinta a Comisiei de buget.Azi nu aveai ce sa auzi.
Daca au decis ceva in legatura cu OUG 57, au facut-o ieri. Acum, staful tehnic al Comisiei redacteaza Raportul.

brenda spunea...

da da ,am vazut ca azi e ziua raportului, am incurcat eu putin datele , dar era bine daca putean auzi , daca ziceti ,ieri m atunci sa vedem raportul si pe urma poate o sa auzim la camera ,daca o mai fi, ne-au inebunit astia , vedeti si dvs ce stare de spirit au toti , sa le fie de cap .

brenda spunea...

pai daca au hotarat ieri ,nu a rasuflat numic pana acum>?

Iulian Mareș spunea...

Huhurez
Nu confirm, dar nici nu infirm postarea ta de la 15.50!.....Din ratiuni editoriale ce tin de persoana mea, .....nu ma pun cu cei cu mintea odihnita sau ravasita!

Micutzul
Afirmativ!

Draculea spunea...

Hotararea camerei s-a amanat pentru saptamana viitoare...

Iulian Mareș spunea...

Brenda,
Conteaza doar Camera Deputatilor! Pdv/Senat este consultativ, orientativ!
La CD e bataia pestelui.....somon!

CEZAR spunea...

Aer lu Mares-alul...!!Nu mai poate ,,edita'..nici cat...EBBBA

Alexcta spunea...

@Mares
Peste 10 minute iti trimit un mail important.

Iulian Mareș spunea...

A edita nu este = ratiuni editoriale!
Unii fac sluj hotului de Oprea G.!

Alex Ionut spunea...

Romania TV acum 10 min. - Pensii in sistemul militar de 4000 Eur. Explicatia: calculul pleaca de la 85% ajungand la 102%, rezultatul pensii enorme. Si vin eu si intreb? pentru cine? RUSINE...

Iulian Mareș spunea...

Cus,
Citit....raspuns!

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
De ce oare, la postarea mea de ka 16.34 a gasit de cuviinta sa raspunda numai un individ?
Ai vre-o explicatie?.....exista si momente de luciditate? Eu stiam ca da, dar numai in cazul schizofrenicilor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica, Mitingul e foarte bun sa se vada cu cine au de-a face nenorocitii astia care ne cotrobaie la pensii cu ordonante nenorocite. Ca nu toti vrem ce vrea Dogaru si trebuie sa-l aducem cu plantarele pe pamant, asata este o alta poveste. Suntem o forzza, cumetre, si trebuie sa ne stie de frica! Eu vreau guvernul daramat cu strada, e visul meu si deie Domnul sa se aprinda focul rau de tot si sa-i vad pe astia in izmene si desculti, cu bocceaua de-a schinarea si alergand pe ruptelea spre Otopeni sa-si afle scaparea! O scena antologica a la Nea' Marin miliardarul cu papornita cu praz rupand-o la fuga aiurea! Azi, doamna mea, Ana, a implinit si ea 60 de primaveri, ajungandu-ma din urma! Sarac, dar tot i-am luat o frezie frumoasa si un martisor-delfin cu pietricele, ca-i pestoaica la zodie si o ciocolata ,Printesa Margareta!'' Sa-mi traiasca pentru ca fie ea chiar grav bolnava si mai mult la pat, fara ea m-as darama complet! Rau cu rau, dar mai rau e fara rau...Un barbat fara femeie e rau de tot de el! Doresc, tuturor doamnelor de pe aceasta pagina, sa le daruiescu virtuale flori inmiresmate cu urari minunate, in loc de martisoare, cu zambete, sperante de mai bine,sanatate, prosperitate si fericire! Doamne, ajuta! Iar tuturor domnilor, virtuale spritane de Bohotin si bericele spumoase, gulerate, ca si Dv. meritati martisoare! Dumnezeu sa va ajute pe toti!

Alex Ionut spunea...

@ Corneliu. Frumoase vorbe si simtiri.Este minunat cand printre atatea deziluzii și neadevăruri exista in sufletele noastre și farame de dragoste. Inca o data felicitari. Subscriu aceleasi urari minunate tuturor doamnelor: O primavara cu multe bucurii, zambete si impliniri.

Iulian Mareș spunea...

Corneli,
Corect si frumos gestul pe care l-ai facut!
Si eu m-am inscris in aceeasi nota!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Alex Ionut & Iulian Mares, cat si ceilalti prieteni dragi, va multumesc si inchin un pahar virtual cu voi pe care va las sa vi-l alegeti, ca al meu e cu sirop de brad si fructe facut de mine! Dumnezeu sa va ajute tuturor!

Viss spunea...

Se pare că e de bine. 80 cu 100.

uber spunea...

Cine a mai urmarit declaratiile lui Dobritoiu de la RomaniaTV? Ma refer la faptul ca se opune cresterii soldelor celor cu venituri foarte mici, argumenta el ca nu se poate ca la ailalti din NATO ca noi nu suntem ca ei. Cand te gandesti ca acest cetatean se lauda ca a facut parte din echipa care a incheiat acordurile de integrare in NATO si amintesc aici printre altele obligatia statului de a aduce soldele la nivelul celorlalte state NATO. Oare a uitat ce a semnat, sa fie de vina aceasi amnezie ca atunci cand a declarat ca nu mai are alta locuinta de la stat si a mai luat una, fapt pentru care a si fost condamnat? Eu v-am spus de atatea ori ca raul vine din interior si mai sunt ca el.
De aceea eu intreb din nou de ce nu se aplica masurile Art 89 din Legea 80 privind suspendarea din functie a cadrelor militare urmarite penal?
Mitingurile alea ale lui Dogaru sunt doar frectie la picior de lemn, nu intelegeti ca toti se opun? Toti!
Singura solutie e aceea de declarare anticonstitutionala a Art 40 din OG 57 pentru ca induce discriminari prin introducerea unui plafon ce nu poate fi depasit indiferent de situatie interzicand valorificarea intregii vechimi si interzicerea beneficierii de pensia suplimentara pentru cei cu vechime mare in timp ce cei cu vechime mica beneficiaza de toate drepturile. E limpede ca lumina zilei, restul sunt vrajeli ieftine si alambicate.
Am mai scris cum s-au prins ieri despre un amendament adaugat Legii Darii in Plata care face legea inaplicabila deoarece stabileste un plafon pana la care pot beneficia cei vizati, favorizand doar o parte dintre ei, tocmai pe temei de necostitutionalitate. Acum vor sa o modifice. Acelasi lucru trebuie sa se intample si pentru noi.

uber spunea...

@Viss
80 cu 100% tot nu rezolva problema discriminarii, deci tot anticonstitutional e. Vor fi favorizati si mai mult cei cu vechime mica.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viss: Mi bine de atat nici ca se poate! Mai adineaori, pe Romania TV, se manca cacao ca avem pensii nesimtite, mai bine zis cica pe la MAI, au fost acolo doi Generali care au sustinut contrariul si au argumentat cate ceva. Se formeaza opinii radicale care ma scot din sarite, confundandu-ne cu magistratii si parlamentarii! Nu avem, domnule, oameni cu atitudine, vocali, niste din aia cu boase de taur in ei sa dea cu ei de pamant! La chestii din astea trebuie sa fim extrem de vocali si duri, nu domnisoare de pension cu maniere si lamentabili in luarile de pozitii, atunci cand deschid gura sa tremure tavanele si podelele! Am citit pe Elita ca Aluna Burghiu a fost hotarata si a luat pozitie dura in privinta noastra, la modul pozitiv, drept pentru care am afirmat ca o iert pentru toate greselile pana pe 8 Martie orele 24.00, iar daca o duce cu fermitatea pana la capat, o iert de toate pacatele! Am scris o multumire din partea noastra pe blogul ei, cu convingerea ca va merge hotarata pana la capat cu sprijinul in avantajul nostru, avand credinta ca va fi de bun augur sprijinul dansei! Eu sunt generos cu cei care dau dovada de pocainta si care si in ultima clipa isi schimba atitudinea, chiar daca mi-au fost oponenti o viata...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dopbritoiu a vorbit exact ca un tradator si las, ca un oponent al Armatei! Pentru mine, acest individ puscarias cu suspendare este, de acumin colo, o nulitate absoluta si nu mai am nici un respect pentru el! Vorbea de pensiile mici ca de niste rahaturi ce trebuiesc ignorate, vai de capul lui de fanariot!

Viss spunea...

Repet:"SE PARE"!

Unknown spunea...

@corneliu. La multi ani sotiei! Speram sa vina si vremuri mai bune pentru a ne bucura de frumusetile vietii.Poporul roman a trecut prin multe furtuni.Bogatia facuta pe spinarea celor amarati se va spulbera precum nisipul din desert.Trebuie sa fim optimisti!

Mihai spunea...

Am spus cîndva ceva si aș fi vrut sa nu mai intervin peste.
Azi in sedinta comisiei s-au pus cartile pe fata din partea celor din ale caror bugete urmeaza a fi platite aceste pensii. Lucrul s-a facut in scopul de a demonstra ca art 40 este justificat si ca anumite pensii specificate cu cifre concrete ca fiind foarte mari nu pot fi suportate alaturi de grosul pensiilor moderate sau mari la fenomenul de indexari concomitent cu actualizarile care vor urma in viitor după recalculare. S-a produs rumoare ,s-au agitat ziaristii prezenti si nu se stie ce curs va lua nu art 40, ci insusi legea. Oricum se pare ca amendamentele sunt sustinute in mare parte doar de parlamentarii din sistemul militar. Daca vîlva produsa la discutii ajunge propovaduit de presa pina la punerea in aplicare a legii cu sau fara art 40 avem proleme si nesiguranta cu aceasta lege.
La ce s-a pus pe masa nu cred ca vreo demonstratie poate intoarce ceva . Ma opresc,dar se pare ca unii stiu realitatea dar forteaza nota in scopuri de ei stiute.Si se pare ca orice guvern ar veni lucrurile nu se limpezesc. Se pare ca in jocul acestei legi nimeni nu a jucat responsabil.Ramîne de vazut.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Gigi Gheorghe: Ma simt onorat si multumesc! Aceleasi urari inmiite si din partea nostra ! Sunt convins in reantoarcerea apelor limpezi si in separarea neghinei de grau! Sunt convins in finalitatile cele mai avantajoase din toate problemele vietii, care in Romanistan se fac cu sacrificii supreme si pe branci! Doamne, ajuta!

Lupus spunea...

Ce lume nouă comentează, acum, pe acest blog. O salut ca și pe puținii comentatori de pe vremea mea, care încă rezistă pe metereze.
Pentru mine motivația de a ține un blog militant pentru pensiile militare a dispărut după intrarea în vigoare a L 263/2010, cea mai corectă lege pentru militari, lege care, culmea, transforma pensia militară în pensie civilă.Stiu că sînt in dezacord cu actualii militanti pentru pensiile militare, dar eu, pe L263 am cîștigat aproape 2ooo lei în comparație cu defuncta L 164/2001, adăugînd desigur, indexările din anii 2013-2016 si recalculările pentru stagiile ulterioare.
Mă bucur să aud ca doamna parlamentar Gorghiu a luat o poziție fermã pentru revenirea la forma inițială a L 223/2015, sesizînd cã OUG 57 a transformat legea pensiilor militare într-o variantă și mai dezavantajoasă decît L 164/2001.
Se vede că Alina a avut-o consilier parlamentar pe doamna Cobuz, și ea pensionară mlitară prin disponibilizare.
Au rămas mărturii pe blog articolele și comentariile prin care atrăgeam atenția că o lege a pensiilor militare poate fi mai rea ca o lege civilă cu dispoziții speciale pentru militari, cum este L 263/2010.

Draculea spunea...

Cornele,"muuult si prost"inainte erau niste birturi pe la colt de strada sau in gari,le spunea "incurca lumea",asa si tu ,scii mult ,fara rost si aiurea,mai tare incurci de nu se mai poate discuta pe acest blog,se duce dracului firul logic al ideilor,peste tot apari tu cu niste articole lungi ,neinteresante si paralele / perpendiculare,exact ca nuca-n perete.Chiar nu poti sa faci o pauza sa putem si noi urmari ce se intampla pe la Parlament in legatura cu situatia noastra.
Imi pare rau pentru tine dar esti plictisitor!

Anonim spunea...

Camarazi!
Numai niste tampiti ca noi,au suferit o viata pentru un popor de idioti!De asta numai noi am fost in stare.Tortionarii de azi tiranii de maine.O sa dati sama Doamne!!!
https://youtu.be/SiEe4qDOVqk

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigri 3: Pe Art 40 se danseaza in mai multe stiluri, de la tangou la rock, functie de grade si interese. Lacomia poate fi si ea un factor perdant pentru toti, iar nemultumitilor li se pot lua totul. Aici, opinia exacta poate fi taxata cu valuri de invective, asa ca se posteaza in stiluri relaxante si ocolitoare, uneori pufoase sa nu se supere cei cu inversunari personale. Pe Elita sunt taxari cu directie si orice opinie contrara limitelor impuse este exclusa cu obstinatie. De vina este si incordarea nervoasa a fiecaruia cu gandul de a nu pierde ce a castigat, dar sunt si cei care vor un maximum peste maximul posibil, care sare in ochi opiniei generale si plina de invidie sau revolta, depinde de caracterul celui care opineaza. Eu ma marginesc la limitele ce mi se cuvin si-i sustin pe toti sa-si intre in drepturi, dar fara sa ma uit peste gard in cupoanele de pensii, apoi sa var batzul prin gard si sa zadarasc cainii. Insa un sambure de adevar poate sa existe, si acela se refera la decenta limitei maxime, ce-i revine petentului, si decenta limitei impuse de legiuitor, atat maxima, cat si minima...De multumit, niciodata nu poate fi nimeni, atata timp cat exista si diferentieri multiple de drepturi, nimic nefiind liniar si comun...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Viorel, Ignora-ma! Nimanui nu i-am impus pana acum sa se limiteze. Nu trebuie neaparat sa fii si inteligent sa urmaresti firul intins al lansetei catre pluta momelii care-ti va aduce trofeul ud de sub apa! Sperantele se implinesc, nu la prinderea trofeului, ci atunci cand il vezi in siguranta minciogului, respectiv acasa in tigaie!

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Având in vedere ca abia peste 2 ani au efecte bugetare recalcularile de pensii militare, de unde stiu desteptii astia ce bugete vor avea prin anii 2018-2019?

Iulian Mareș spunea...

Bzd,
Daca vrei sa stii adevarul, intr-o fraza, Huhurez are adresa mea de mail......eu sant de acord sa ti-o dea,...e cam singura din ROU care se termina in ca si nu com!
Eu nu sunt deranjat ca cei cu vechime mai mica castiga procente pe care eu nu le pot intrebuinta...., daca ar fi dupa mine as pune procentele nevalorificate intr-un fon pentru uzul celor mai putin ajutotati, cu o singura conditie: -sa fie normali la cap si eu sa nu stiu la cine s-au dus...am 37/54 ani de munca...am de unde!
Si John era suparat ca US nu-l iubeste asa cum isi iubea el tara!
Astept!

Mihai spunea...

@ Huhurez
Pe scurt.
Ce am inteles eu se traduce cam asa. Prin mentinerea în plata a cuantumul avantajos ajung după recalculare in plata ,din ce zona nu stiu, pensii mari si exagerat de mari in opinia lor iar daca se mai adauga veniturile taiate de la aviatie ,marina parasutisti lucrurile se complica si mai mult. Cît de mari sunt nu stiu ,dar tinînd cont de faptul ca legea este in functiune , se vorbeste ca atunci cînd se vor pune in plata ele trebuiesc indexate si actualizate cu cresterile salariale din anii respectivi 2017-2018,etc. Pe acest fond se vor inregistra cresteri spectaculoase cu valori care pot depasi chiar salariul minim brut pe economie iar in cazul celor exagerat de mari se apropie majorarile de salariul mediu brut net,lucru care nu convine si care îngreuneaza procesul de majorare a salariilor la activi si elaborarea noii legi a salarizarii.Se considera rostogolirea an de an a actualizarilor concomitent cu indexarile aplicate pensiilor mari si exagerat de mari o frîna în majorarea salariilor activilor.Cît de mari sau exagerat de mari sunt unele pensii si din ce domeniu doar ei stiu ,pentru noi problema-i ca astea vor face valuri atît printre politicieni cît si în alte medii ,nimeni nu vrea sa vorbeasca de pensiile moderate si mici.Chiar daca parlamentul le va trece, inertia punerii si mentinerii în aplicare va fi mare si cu nesiguranta pentru orice guvern ar fi.

brenda spunea...

sa se stabileasca ce inseamna pensie militara mare , la ce este raportata, nu inteleg dece se considera exagerat de mari ,daca in 1987 un colonel cu functie cu maxim gradatie si coeficient de ierarhizare maxim avea o pensie de 7000 , acum daca ar avea tot 7000 ar fi aceiasi ,tinand cont ca au intervenit doar indexari nu alte cresteri s-ar parea ca de fapt este mai mica dect in 1987, asta la cei ce or mai trai, dar ar putea sa le inghete pe cele care din recalculare vor fi mai mari,si sa nu le mai indexeze , intre timp astia se duc pe lumea cealalta si le ramane lor sa isi puna bomboane pe coliva , dar ce ze aude cu acel raport ?

Iulian Mareș spunea...

T3
Daca se mentine cuantumul avantajos, ce venuturi taiate se mai adauga?
Ramane avantajos si gata!.....?

Bejan Ghiorghe spunea...

comisia de buget finante din Senat va discuta peste o saptamina urmatoarele amendamente, vezi aici:http://www.snapromania.ro/comunicat_948_amendamente_oug_57_din_2015__privind_legea_pensiilor_militare

Bejan Ghiorghe spunea...

comisia de buget din Senta va disuta peste o săptamina urmatoarele amendamente, vezi aici:http://www.snapromania.ro/comunicat_948_amendamente_oug_57_din_2015__privind_legea_pensiilor_militare

Draculea spunea...

Pensiile alea uriase provin de la militarii magistrati sau cei care au avut functii pe la ambasade straine sau in servicii externe,nu de la militarii din celelalte structuri.Numai ca escrocii de la conducere incearca sa bage zazanie intre diferite categorii sociale,tehnica basescu--invrajbirea intre gruparile de pensionari ai tarii pentru a nu se uni. Teoriile cladite pe minciuna nu au picioare lungi,nu sunt durabile.Treziti-va si veniti pe 6 martie,mai ales cei valizi si de prin apropiere.Daca vom fi peste 50.000 ne vom impune punctele de vedere,corecte si drepte,altfel ne vor calca in picioare.
La lupta,pe 6 martie RADU CEL FRUMOS!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Huhurez: In dimineata aceasta au dat o stire precum ca cei care nu-si folosesc tichetele de calatorie vor fi ,,despagubiti" de stat cu 50% din valoarea acestora. Stirea fiind data fugar, si eu fiind neatent, n-am prins-o din zbor prea bine, asa ca va rog sa-mi confirmati care-i adevarul cu aceasta stire, daca sunteti in cunostinta de cauza! Oricine poate sa ne informeze, daca a inteles stirea, si ar fi bine sa stim si noi. Multumesc!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Huhurez: Uite ca s-a repetat stirea cu tichetele: Senatul a adoptat o lege care compenseaza pe cei care nu vor tichete de calatorie, statul dandu-le 50% din valoare, dar nu am inteles daca inainte de intrarea lor in valabilitate, refuzand tichetele ca sa primeasca banii, sau dupa expirarea termenului se face cerere de restituire a acestor bani din partea pensionarilor.

Draculea spunea...

DETERMINARE
De ce ar trebui sa iesim in strada pe 6 MARTIE?
A fost emisa o lege corecta si bine gandita pentru pensionarii militari LEGEA 223 / 2015.Lege aprobata de Parlament si promulgata de presedintele tarii apoi publicata in Monitorul Oficial Partea I din 27 iulie 2015 urmand sa intre in vigoare la 01.01.2016,numai ca niste grade mari din conducerea MApN in cardasie cu unii pensionari cu pensii uriase s-ar fi simtit lezati de cuantumurile rezultate in urma aplicarii noii legi si au inceput sa scurme precum harciogii ,la baza legii ,reusind sa o blocheze si sa-si strecoare ideile otravitoare in OUG 57/2015 prin adaugirea articolului 40 care (OUG 57 publicata in MO nr.923 din 11 decembrie 2015) ,practic,desfiinteaza Legea 223 in sensul ciuntirii procentelor si aducerea cuantumurilor pensiilor la un nivel inferior celor in plata.
Pentru linistirea noastra vin cu argumentul fragil ca vor ramane in plata pensiile mai mari,evident,in acest caz,pensiile calculate pe Legea 263 /2011.Ei fac aceasta cu gandul meschin ca pe viitor sa anuleze si acest drept si toata lumea sa treaca la cuantumurile rezultate dupa calculul pe Legea 223 /2015 cu modificarile aduse de art.40 al OUG 57 / 2015-adica toti sa trecem la PENSII MILITARE.
Aceasta idee tampita si discriminatorie "a prins" la conducerea tarii si la guvern care s-au bucurat de "mingea la fileu" ridicata de acesti corifei ai urii fata de majoritatea pensionarilor cu bucuria gandului ca vor scapa de problema noastra si vor rezulta cheltuieli mai mici ramanandu-le bani pentru poftele lor.
Astfel ,in timp ce jubileaza la umilirea noastra ,ei isi maresc salariile,isi dau tot felul de danii si pensii aiurea,mai nou adaugand rente unor asa -zis LUPTATORI IN REVOLUTIE,ce revolutie???
Retineti,daca toate pensiile vor fi aduse la cuantumul dupa noua lege,acest cuantum va scadea ,la toata lumea cu cel putin 30%

Veniti cu totii pe 6MARTIE in Piata Victoriei sa ne declinam cererile si sa ne castigam drepturile dupa o viata de munca in stres si in conditii de privatiuni extreme,generand boli si speranta redusa de viata.

Liviu PO spunea...

Comisia a amanat raportul la Mos Asteapta.

brenda spunea...

ce este cu acel raport ? el mai poate fi amanat inca odata si lasa ca tampenia asta sa treaca tacit si apoi sa fie razboi in camera deputatilor , asta nu ar fi normal ,deoarece aveau obligatia sa depuna un raport oricare ar fi acela si apoi sa merga mai departe , sau nu e asa?

brenda spunea...

AM VAZUT REZOLUTIE : s-a amanat , asta este chiar o batae de joc ,o mare batae de joc, trebuie dati in judecata pentru stresul pe care il provoaca multor oameni deja bolnavi , deci dje h va trece asa cum este s-au mai este o sansa, inafara iesirii in strada .va mai merge in camera deputatilor dupa aprobarea tacita care va fi pe 14?

AndreiPopa spunea...

Buna ziua, as dori sa va intreb daca la pensie anticipata pertiala, la o eventuala intrerupere pt o angajare undeva, se mai poate ulterior reveni sau trebuie asteptata varsta standard de pensionare? Va multumesc

CEZAR spunea...





,,Acum, la penzie, drepturi egale, fara discriminari, conform statului de organizare + sporurile general aplicabile tutulor !"
...Traiascaaa...!!!
..ca daca nu facem si noi Tilicarii neafiliati ..mii si mii..o contramanifestatie de 8 martie ....!!!

AndreiPopa spunea...

Buna ziua, as dori sa va intreb daca la pensie anticipata pertiala, la o eventuala intrerupere pt o angajare undeva, se mai poate ulterior reveni sau trebuie asteptata varsta standard de pensionare? Va multumesc

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,

Contramanifestatia la actiunea de pe 06 martie poate fi facuta si dupa 2 zile? Mai are efect?
Dar mai bine conform:

http://www.cartim.ro/1-aprilie-ziua-nebunilor/
.....ca tot joaca pe diagonala!

PS- statul de organizare?....pai este "S"..... cred ca se doreste a face vorbire de incadrarea cf. statului sau organigramei!

Iulian Mareș spunea...

Huhurex,
Intre 12.55 si 13.00 posteaza prozelitii lui G. Oprea?
Am inteles.....daca lua bani de la actiuni operative si-si cumpara masini scumpe este de bine!
Dar, discipolii lui sunt de porc?

Trofin spunea...

AndreiPopa spunea...


Buna ziua, as dori sa va intreb daca la pensie anticipata pertiala, la o eventuala intrerupere pt o angajare undeva, se mai poate ulterior reveni sau trebuie asteptata varsta standard de pensionare? Va multumesc

miercuri, 2 martie 2016, 13:01:00 EET

Daca va ramanea in vigoare Legea 223/2015 , exista art. 76 care precizeaza :" Alin.(1) In sistemul pensiilor militare de stat pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie , in conditiile legii , urmatoarele categorii de pensionari :
a) pensionarii militari care beneficiaza de pensie de serviciu ; ".
La art. 15 al legii 223/2015 se spune : "Pensia de serviciu poate fi :
a) pentru limita de varsta ;
b) anticipata ;
c) anticipata partiala ."
Asadar , nu se pune problema intreruperii ( suspendarii ) pensiei si apoi reluarea ei. Pensia de serviciu anticipata partiala se recalculeaza la implinirea varstei standard pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta ( fara reduceri datorate conditiilor de munca) , adica conform art. 18 alin.(3) din Legea 223/2015.

Unknown spunea...

O facem pe 01.04.

Huhu Rezea spunea...

@Lupus.P
Cam rar mai iesi in public.
Traiasca cuantumul cel mai avantajos!
Sa intelegem din ce spui ca ar fi posibila o revenire a pensiilor militare in sistemul public de pensii reglementat de L 263/2010?
Nu s-ar putea realiza decât printr-o abrogare a Legii 223/2015 modificata prin OUG 57.
De prorogare nu se mai poate discuta, desi unii adversari ai legii asa au ramas setati sa posteze, pentru ca legea deja a produs efecte.

Petre.. spunea...

Nimeni nu a realizat ca tergiversarea avizelor din comisii a avut ca principal scop adoptarea tacita a legii. Astia isi bat joc de noi si toti de pe aici bat campii in loc sa faca presiuni in strada. La fel vor proceda si in camera deputatilor si atunci chiar picam de prosti, sosotind pe diverse forumuri in loc sa ii luam pe sus si sa-i bagam in tomberoane cum fac ucrainenii, sa-i purtam cu funia de gat pe strazi dupa ce i-am bagat in catran si in fulgi, sa-i umilim asa cu o fac ei in fiecare zi cu noi.In cazul unui razboi fundul astora de-si bat joc de noi trebuie sa-l aparam nu ?

Anonim spunea...

Cînd veti face efortul sa întelegeti mecanismul prin care psd-ul pontist a aruncat pe val promisiuni electorale acoperite doar pe moment prin efortul deosebit al ANAF-ului, controlor la sînge pîna la ultimii 0,25 lei din casa de marcat, veti întelege ca acel bum fiscal din visterie produs de ANAF, s-a dus deja pe majorarile salariale promise si înfaptuite pîna în prezent ,majorare profesori,medici si prin ultima strigare 1250 salariul minim pe economie.
M finantelor,gestionarul suprem al finantelor, în acord cu mapn vor stabili cît se mai aduna anual prin visterie, fata de necesar,in asa fel sa fie satisfacute toate sarcinile si sa se mentina totul în sustenabil la salarii si pensii. Acesta va fi si raportul comisiei.
Orice alte eforturi, cu totul respectul deosebit pentru d-l deputat Mircovici, vor duce legea în zona neputintei de a fi aplicata si sustinuta financiar.
Nemultumirea cu 100% ,all inclusive, este dăunator . Bine de reținut.

Cornel spunea...

Rezervistule revoltat, se pare că ești sub acoperire și activ 100%. Cum crezi tu că ar trebui să arate o lege privind pensiile militare și ce spectru politic o susține?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Revoltatule: Ai dreptate, cerand prea mult s-ar putea sa luam deloc! Trebuie rezon in toate ca sacul e gol. Nimeni nu contesta drepturile, dar niste generozitati fara acoperire au golit visteria. Acoperire in sensul ca nu producem nimic, totul fiind falimentat, vandut, instrainat si praduit. Lamaia stoarsa, o data, nu poate fi si mulsa a doua oara! Stati sa vedem rezultatul, si pe urma putem acuza sau onora! Eu, ce sa mai zic la pensia mea de capra raioasa de inv? Astept cu mortul pe lavita acest verdict...
Dumnezeu sa ne ajute cu faţa spre noi!

totoiany48@gmail.com spunea...

AVETI LEGATURI CU BABA VANGA ?
OMULE POATE ESTI SI MILITAR CAND TE LANSEZI IN ASTFEL DE DEMERS MAI ALES IN FATA UNOR PEDEPSITI CU STUDIU OBLIGATORIU IN LICEU SCOALA MILITARA SI FACULTATE JOCI CU CIFRE.
PANA ATUNCI NU VA CONSIDER UN CAMARAD BUN DE LUAT IN SEAMA.
POT FACE O APRECIERE CALITATIVA NU CANTITATIVA CA NU AM ELEMENTELE DE BUGET NECESARE CA LIPSA BANILOR ERA PREZENTATA IN CIFRE DE AUTORITATI.
NU EZITAU SA DEMONSTREZE ACEST LUCU DAR II INCURCA CEVA.
ACEL CEVA ESTE BANUL II ARE .
POT FI CONTRAZISI DE CEI DATI JOS SAU DE CEI CARE NU AU REUSIT SA -I SCHIMBE DE PRIN MFP.
DACA AVETI DATE ...DATII BICE SI UMPLE-NE DE RESPECT.

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
Iar au aparut postacii cu nume schimbat!
Maine, fiind miercuri, 9, zi impara, vor scchimba iar numele!
Hai sa-i denumim Saltele.....ca pe acestea eram obligati sa le schimbam, 1/zile fara sot, 2/zile cu sot!

Deci, Saltelelor, bagati, aratati cat de specialisti sunteti...ce zic eu la nivel national, nuuuuu, la nivel UE si planetar! Chiar si in Galaxia nostra nu mai au secrete si sunt recunoscuti!

Iulian Mareș spunea...

Bucataru,
Asteapta pana OUG 57/2015 se transforma in lege sau nu, cu/fara amendamente!

Iulian Mareș spunea...

Ponta a fost debarcat pt ca PIB/ROU a crescut cu 3,7, iar el se angajasd cu 300%!
Astfel, nu s-a putut mari salariul decat celor 48 de funcii de demnitari!
Asa-i trebuie .... sa nu ne mai minta!
Acum, se spune, pe surse, ca in loc de marirea salariului cadrelor medicale cu inca 50%, acestia vor primi radacini de patrunjel, pastarnac ...etc!
Sa le fie de bine...tot primesc ceva!....noi? Oare frunzele?

Iulian Mareș spunea...

Referitor la PIB!

http://www.presaonline.com/stiri/afaceri-economie/economia-rom-neasc-a-crescut-cu-3-7-n-2015-3693336.html

Iulian Mareș spunea...

Corneliu,
Starea de asteptare este noncinetica, avand ca sistem de referinta propiul tau corp!
Cand se va da verdictul, te vei agita ca electronii pe orbita, dar nu vei invinge forta centripeta!
Adica a fost prea tarziu!
Trebuia sa ne miscam zilele trecute!
Acum asteptam Armaghedonul!

Mihai spunea...

Mareș , doar un mic sfat din lumea bussinnesului dîmbovitean.
Cînd mai faci propuneri catre ”seful demonstratiilor” sa te asiguri ca ai platita cotizatia la zi.
Altfel riști sa fii intrebat direct si sa suporti consecintele.
Cred ca după prima lectie vei fi mai vigilent.

Iulian Mareș spunea...

Tu nu ai tinere de minte?
Ti-am spus ceva!
Sau nu ai minte?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian & Toto Iany, ma refeream la rezon in toate la faptul ca daca vede o categorie ca se creste la o alta categorie, sar de cur sa li se mareasca si lor, insa la noi nu e vorba de marire, ci de punerea in drepturi conform Legii, iar la noi intinderea sforii prea mult peste 100% iar atrage atacurile societatii civile si chiar politicienii stramba din nas cu dispret. E Romania, nu-i Belgia sau Canada, ori Slovenia, ca exemplu de civilizatie, unde capra vecinului nostru sufera de sindromul ciudosului sa crape ca asa vrea el daca i-a murit rumegatoarea in batatura. Suntem exact intr-o perioada cum nu se poate mai proasta, cand ni se vantura pe sub nas o austeritate nemotivata si impusa de catre clicile de golani masoni si sorosisti, cu aprobarea tacita a mutantului de la Cotroceni...

Gigi spunea...

http://www.stiripesurse.ro/decizie-de-ultima-ora-a-senatorilor-in-privinta-pensiilor-militarilor-si-politistilor_985437.html

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Am citit dar nu spune nimic despre OMM! Se intelege % cu sau fara OMM?
Eu zic ca fara!

Unknown spunea...

Zis Francastain.

Unknown spunea...

Mai ai d-le rabdare ce va grabiti asa?

CEZAR spunea...

Rog un ,,specialist " sa ma lamureasca si pe mine in legatura cu notiunea de VRS !!!
In conditiile date se mai aplica si daca da ..CUM..??? Thanks !

Mario spunea...

Gigi ,tu stii ceva si nu vrei sa ne spui...?????