Un produs Blogger.

joi, februarie 04, 2016

Cum a nationalizat Guvernul CDR Fondul pentru pensia suplimentara

97 comments
Traian Decebal Remes, ministru de finante in guv Radu Vasile

 ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 31 din  5 noiembrie 1998
privind unificarea fondurilor componente ale bugetului asigurarilor sociale de stat, precum si a celor pentru plata pensiilor cuvenite asiguratilor din unitatile cu atributii in domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale
ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 419 din  5 noiembrie 1998




    In temeiul art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta de urgenta:

    Art. 1
    Incepand cu luna noiembrie 1998 se aproba, in domeniul organizarii si finantarii asigurarilor sociale, urmatoarele masuri:
    a) indicatorii bugetului Fondului pentru pensia suplimentara din sistemul asigurarilor sociale de stat si indicatorii bugetului Fondului pentru plata pensiilor si a altor drepturi de asigurari sociale ale agricultorilor, aprobati pentru anul 1998, se cuprind, atat la venituri cat si la cheltuieli, in bugetul asigurarilor sociale de stat;
    b) indicatorii bugetelor fondurilor pentru pensia suplimentara gestionate de institutiile din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, aprobati pentru anul 1998, se cuprind, atat la venituri cat si la cheltuieli, in bugetul de stat.
    Art. 2
    (1) Veniturile bugetului asigurarilor sociale de stat sunt formate din contributiile datorate, potrivit reglementarilor legale in vigoare, asigurarilor sociale de stat, Fondului pentru pensia suplimentara gestionat de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si Fondului pentru plata pensiilor si a altor drepturi de asigurari sociale ale agricultorilor, precum si din subventii de la bugetul de stat.
    (2) Veniturile bugetelor fondurilor pentru pensia suplimentara gestionate de institutiile din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, stabilite potrivit reglementarilor in vigoare, se fac venituri la bugetul de stat.
    Art. 3
    (1) Cheltuielile bugetului asigurarilor sociale de stat sunt destinate achitarii tuturor obligatiilor care, potrivit dispozitiilor legale, se suportau din bugetul asigurarilor sociale de stat, din bugetul Fondului pentru pensia suplimentara gestionat de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si din bugetul Fondului pentru plata pensiilor si a altor drepturi de asigurari sociale ale agricultorilor.
    (2) Cheltuielile care, potrivit dispozitiilor legale, se suportau din bugetele fondurilor pentru pensia suplimentara gestionate de institutiile din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale se suporta de la bugetul de stat.
    Art. 4
    (1) Reglementarile legale privind stabilirea drepturilor de pensie, precum si masurile de protectie sociala acordate in raport cu pensia de baza si cele privind corectia lunara a pensiilor nu se modifica.
    (2) Incepand cu luna noiembrie 1998, pensiile suplimentare existente in plata, precum si cele care vor fi stabilite potrivit dispozitiilor legale se includ in drepturile privind pensia de baza.
    Art. 5
    Incepand cu data de 1 ianuarie 1999, contributia individuala pentru pensia suplimentara, atat in cazul asiguratilor din sistemul asigurarilor sociale de stat, cat si al celor din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, este de 5% .
    Art. 6
    In aplicarea prevederilor prezentei ordonante de urgenta se autorizeaza Ministerul Finantelor sa introduca, la propunerea Ministerului Muncii si Protectiei Sociale si a institutiilor din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale care gestioneaza bugetele fondurilor pentru pensia suplimentara, modificarile care se impun asupra bugetului asigurarilor sociale de stat si bugetului de stat.

                 PRIM-MINISTRU
                  RADU VASILE

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul muncii
                       si protectiei sociale,
                       Alexandru Athanasiu

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian Remes

97 de comentarii:

Anonim spunea...

uite asa ii inteleg pe actualii activi ref. la L223 si oug 57........
uite asa imi dau seama ca in '98 atunci cand eram activ "si mare scula,ma durea pe mine la bascheti" de ordonanta p**lei, aia cu "pensia suplimentara se face venit la bugetul de stat
uite asa acum ma ustura la buzunare si in viata.
Si uite asa cum am fost noi prosti atunci,s-ar parea ca sunt activii prosti acum....."ii doare la bascheti" si peste 10-15 ani vor plange...dar ce tarziu o sa fie!!!
Ba baieti,activilor, cine uita istoria e condamnat s-o repete
Don Corleone

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Troian Rezmeş, cand sa semneze acest document, a luat o pauza de şpagă pentru caltaboşi, apoi s-a prelungit cu o pauza de masa sa-si manance gâlbaşii (caltaboşii)! Apoi si-a dat un amendament la pauza pentru şpaga la palincă şi sa şi-o gâlgâe. într-un final, Tribunalul i-a dat si un concediu de siesta pentru cativa ani!

Anonim spunea...

Remes ar trebui sa raspunda penal pentru furt si abuz in serviciu.Dar nu e cazul in Romanistan.

Liviub spunea...

liviutz! inca din acele vremuri armata Romaniei a fost folosita pentru salvarea bugetului tari!!! Numai ca banii luati de la militari i-au jumulit baietii, iar cel ce a luat drepturile militarilor are barba alba, crescuta in puscaria republicii. Vrea cineva sa incerce efectul blestemului celor care trebuie sa si lase, la nevoie, sangele, pentru tara??? Peste o vreme o sa ii vedem pe cei vinovati de jefuirea amaratzilor, cu barba alba?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Activilor, bagati la bibilica sa va mancati caltabosii pe saturatelea (nu si pe boratelea!) acum cand aveti soldele astea ca sendvisurile subtiri pentru cura de slabire, ca atunci cand veti iesi si voi la pensie, ca noi, veti manca rabdari prajite pe ghiftuitelea! Acum, stati pe la peluze si flancuri si chicotiti de noi, insa viitorul vostru va fi dramatic daca nu faceti gâtos alaturi de noi, iesindu-va din tabuurile impuse de regulile idioate de pe timpul bolsevicului de Iliescu si camarila de bosorogi de generali din compania sa, care au impus silenzzio stampa in Armata si acum ne-au regulat curveste si pe din dos cu Ordonanta 57! Cereti si voi, ca politistii, libertatea de exprimare, constitutionala, prin regulamente si ordine sa va cereti drepturile, si nu pumnul in gura sau trimiterea la psihiatru, cum se practica in ultima vreme! Comisiile politice de abuzuri, stiati de practica asta vesela?

Iulian Mareș spunea...

Filozofia istoriei sta in ciclicitatea ei! Pe cale de consecinta istoria se repeta, la un interval de timp nedefinit, vrem sau nu vrem noi!
Si atunci existau cai de atac ale acestei OUG, dar nici nu ne interesa, cum bine scria cineva!
Nu eram informati si preocupati, pt ca legea pensiilor se respecta!
Acum, cei tineri stiu si sunt mult mai vigilenti, dovada unele postari pe blog!
In timp, am invatat ca orice pierdere/cedare este ireparabila si va voi da un exemplu!
Exista un ordin pentru spor de izolare! UM in care functionam il primea pt ca cel mai apropiat oras era la 28 Km. ROU s-a angajat cu trupe in Albania, in cadrul misiunii Alba, dar nu avea alocatie bugetara si Remes era strans la punga pt unii!
Ca sa se faca rost de bani, pe langa alte taieri...ex/aplicatii, trageri, tabere, controale...etc, s-a schimbat ordinul privind acordarea sporullui de izolare. Iar UM a mea l-a pierdut pt ca trecea o sosea si un autobuz de 2X/zi pt transport calatori!
Ati vazut?

Alexcta spunea...

@Iulian Mares
Cum pot sa iau legatura personal cu tine?
Am cateva idei interesante.
Sunt navigator de sol.

Huhu Rezea spunea...

Ca sa completam falsitatea zicerilor despre nesustenabilitatea fondurilor pentru pensii, trebuie sa adaugam miliardele de euro cu care a fost pagubit Fondul National de pensii prin scutirea de la plata restantelor CAS de catre intreprinderile care s-au privatizat sau au falimentat.

Unknown spunea...

Contributia la pensia suplimentara a fost retinuta pana in martie 2001. In calculul pensiei dupa Legea nr. 263/2010 procentele oprite ca pensie suplimentara au intrat la calculul pensiei "contributive" de cand am fost inaltat la gradul de locotenent pana in martie mentionat. Abia acum, la recalcularea pensiei ca fiind militare de serviciu am sanse ca ea sa dispara, trecand cu vechime cumulata de plafonul de 85%.

Anonim spunea...

Corneliu .Sunt doua feluri de militari.Amarastenii cu grade mici care ar vtea sa faca ceva dar nu pot si smecherii cu grade mari profitorii MApN care nu sunt interesati deloc de amarastenii deoarece in toate formulele de calcul ei vor avea oricum pensii triple ca vulgul militar.Si se stie ca orice profitor ajunge rapid general ( sunt mii de generali activi si in rezerva numiti politic mai multi chiar decat luptatorii activi ) Genrralii au oricum solde sau pensii grase de aia li se rupe de vulgul militar( plus invarteli) .Si apoi care din ''militarii'' de carton facuti generali ( chiar si colonei) pe criterii poliitice scuipa in sus ? Scuipatul cade tot pe el mai ales ca majoritatea sunt cu bube pe cap iar DNA amerlocilor vegheaza ca sclavii sa stea linistiti si sa crape aproape gratis in tarile in care au nevoie de carne de tun.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Si ca sa mai complectez eu, mare parte din bani, de ordinul miliardelor de euro, s-au risipit mafiei basisto-portocalii din clanul condus de Mooe Woodrea, Bica Bibilica, Olteanu Broscoi in Gârlej si amanta-i cu cracii pe pereti la restituiri!

Anonim spunea...

Corneliu si politistij ce au rezolvat cu libertatea de exprinare .Au fost incalecati rapid de sindicate conduse de ofiteri acoperiti.Si game over.

CEZAR spunea...

Iulica ..nu te mai amagi !
Solda de grad + solda de functie ii baza !
Plus inca ceva pe acolo...ceva ce au toti militarii in rezerva !
Chestia cu sporurile fara masura ii fix ca la ..curve ! Au fost cand au fost le-ai bagat la mestecatoare si gata ..!
Ca o vecina de-a mea! Vanzatoare de pantofi tinerica ..curvet de marca ..toate curgeau chit ca ea avea un salariu de 2 lei !
Acum ma intreaba pe mine de ce ea are ..pensia asa jerpelita !
Eu cu o naivitate falsa i-am raspuns : vecino cred ca ce pica din supt si celelalte nu ti-au bagat nenorocitii la pensie ...

Anonim spunea...

Liviu ,Remes are o vila cat o cazarma militara si o avere de milioane de euro (cea declarata el stie cat are cu adevarat) Merita sa faca 2-3 ani de puscarie pentru o asa avere ca a ramas ca banii si viloaiele .Iar daca ai bani destui in puscarie o duci boiereste ( vezi Borcea, Becalii etc) Liviu tu nu aveai acasa ce aveau aia in puscarie crede-ma. Politicienii masoni majoritatea ( ca Remes) se ghideaza dupa expresia ''Daca furi azi doar un ou esti un bou''.

Anonim spunea...

Stai linistit in ritmul asta de jaf bugetar prin neplata taxelor si trimiterea (mascata prin achizitii la preturi umflate) a profitului corporatiilor in tarile de origine ,toate pensiile ( nu doar militare) vor fi doar sinbolice .

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Care este piesa care ataca pe diagonala in partidele de sah!
Nu duce grija mea.....nu e cazul!
Eu castig oricum, dar ti-am zis ca am principii solide si nu de 1/2 din cariera!
Pot sa te tratez ca altii, dar mie imi place conversatia!
Chiar imi devii simpatic prin insistenta ta novice!

Iulian Mareș spunea...

@Cus
Si numai pt el!
mares.iosif@gmail.com

iceparu spunea...

Ce va luati ma de colonei? Coloneii au protestat impotriva lui Boc si Chiorului ,incepand cu 2011,in timp ce voi ati stat acasa cu mana la blana si va-ti bucurat ca ati primit pensii marite..Mai rau va trebuie.Arma e pe grade si functii.Asa trebuie si pensia.Pe grade si functii.Ai avut grad mare si functie mare=raspundere mare =pensie mare.Ai avut grad mic si functie mica=raspundere mica=pensie mica.Nu mai intoarceti voi armata cu curul in sus ca nu tine.Uite ca am inceput sa fiu de acord cu Caesar.Cine dracu va oprit sa ajungeti voi colonei si generali?
Stiu ca va fi majorat plafonul de 85% si atat.Fiti bucurosi cu atat.

iceparu spunea...

Bucurati-va.Se pare ca CPS va fi exclusa din plafonul de 85%.

micutzul spunea...

@cezar
Vecina lui Cezar are pensie cat o curva...si Cezar cat doua ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica, ai dreptate ca s-a ramas cu solda de functie si solda de grad. Si asta pentru ca dupa Revolutie a aparut o anomalie cu un aflux de indemnizatii vanturate peste tot! Erau inainte cateva indemnizatii foarte bine determinate, iar pilotii, scafandrii si alte categorii le primeau pe drept si justificat, apoi au aparut tot din lacomia gusatilor inmultiti peste noapte altele, insa eu nu-i condamn pe cei care le cer fiind obisnuiti cu ele, eu ii condamn pe cei care nu s-au oporit inventand atat de multe ca acum astia le-au luat pe toate! De aceea eu si zic sa se puna frana la pana o limita in toate, caci tot ce devine supra plin si cu lacomie neostoita da laptele in foc si vine mana cu carpa criminala sa stearga si laptele din oala!

Unknown spunea...

@Maxim One - cand ai scris "...sunt mii de generali activi si in rezerva..." ai trecut-o si prin uzul ratiunii, sau ai facut-o la plesneala? De unde scoti tu mii? Nu stiu ce arma oi fi, pe unde ti-ai dus traiul, dar zic sa tai un zero de la miile alea. Si sa zicem ca sunt, ce te-a oprit sa nu ajungi si tu general? Recunosc ca pe cand eram la SMG nu m-a lasat nevasta sa plec 2 ani la o specializare in SUA, ca trebuia sa dea copii treapta si nu-i putea stapani, si nici solutia (posibila) sa-i iau cu mine nu era o varianta. A plecat alt coleg si la intoarcere a fost numit pe functie de general, iar dupa ceva vreme a luat si gradul. Asta este, nu am urcat mai sus de colonel (ca functie si grad), dar asta nu inseamna ca toti strugurii sunt acri si toti generalii sunt compromisi a priori..

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Maxim One. eu cred 100% ca liderii de sindicat iau solde si de securisti sub acoperire, din partea guvernantilor recunoscatori ca ii sapa pe sindicalisti serios la radacini sa-i usuce la drepturi si parai! Doar sa fii idiot sa nu observi asta, si ei se tradeaza, mai ales prin actiunile de contras! Mai sunt si cei de la MApN care, in schimbul ramanerii cu privilegiile capatate ca prim gusati politici sub acoperire, ne manaresc pe noi cu nerusinare si tupeu de bolsevici! Majoritatea sunt privilegiati iliescieni cu paltoane rosii de Moscova si cefele late de la bataile labelor de propagandisti bolsevici ca multumire pentru serviciile depuse, ca icrele la gurile Dunarii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

CDR a dat tonul degringoladelor in Romanistan! A fost o guvernare super idioata de sus si pana jos, s-a furat atunci ca-n codru si Justitia era una de tip mafiot in acele vremuri. Nu s-a acordat patru ani un leu la pensii si salarii, inflatia devenise insuportabila iar in fata coruptiei, acest ţap belit, Constantinescovici Strochitul cu Cerneala s-a declarat dezarmat si invins totalmente in fata mafiei si Justitiei corupte. Pe ministere erau numiti numai ca dracul ministrii, cu profesii total anapoda fata de responsabilitati! Au intrat pe urma si la parnaie, dar numai aia prea prosti, carnatarii precum Razmes Gâlbaş...Mineritului in Romanistan ei au inceput sa-i puna capac si sa-l razuiasca. Un lucru doar l-au facut mai dibaci: I-au pus capastru lui Lămpaş Cozma Racoare, punandu-l la adapost de lumina si caldura!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe acest blog miroase a lupte greco-catolice ideologice! Ce ne-au mai invrajbit guşaţii cu paltoanele roşii-moscovite!

Anonim spunea...

Denis.Sunt mii de generali profitori in toate sistemele ( MApN ,MAI chestorii , MJ si servicii, plus rezervistii ) crede-ma .Si da mai exista si exceptii adica generali cu onoare si demnitate .Cel mult 0,1%, de obicei izolati si proscrisi de sistem . Cat priveste strugurii nu sunt deloc acrii am un grad destul de mare luat pe oase rupte si imi ajunge.

Anonim spunea...

Micutule iar te iei de papagalul forumurilor Cezar ? Fata aia nu facea perversiunile pe care le face Cezar stapanilor lui .Asa ca Cezar isi merita pensia mai mare de porcar la GAZ

Anonim spunea...

Nu zau...Ia sa vedem minunea ca sa ma calugaresc...

Anonim spunea...

Buna seara dom Corneliu
Imi permit sa va atrag respectuos atentia asupra a doua chestiuni

1-renuntati o data pt totdeauna la cuvantul "complect"(ca v-am spus-o de nenumarate ori si deja zgarie ca dracu si la urechi si la scris si la privit-asta e ca aia cu "tranversez"...ziarist esti mata sau ce naiba!)sau mergeti la sc generala la orele de limba romana pt un curs impreuna cu cei de clasa a-IV-a
2-eroare impardonabila:din ultimele postari va lipseste cuvantul "perciunat"...si eu de abia ma obisnuisem sa nu lipseasca....Vedeti dvs: maxim one nu uita niciodata acest cuvant....si ce ma mai distrez cu tipii care au vocabularul format din cuvinte putine si fixe....ca sa nu zic de idei:):)
Don Corleone

Iulian Mareș spunea...

Iceparu
Corect ce ai spus, dar Cezar a fost doar mrrrrr!

Iulian Mareș spunea...

Functiile de general au un nomenclator aprobat prin CSAT!....
Ca la notari!
Nimic in plus!
Denim, te apreciez ca le-ai zis adevarul!

tigri2 spunea...

***Iceparu stii ceva despre ce a hotarat comisia de aparare din senat?

tigri2 spunea...

Dom Corneliu stie doar aia cu "crastravetele din familia curcubitacee..98% apa si ...gataaaa!"

Anonim spunea...

''Corect ''Iceparu .Cine ia oprit sa ajunga colonei si generali ? Doar aveau si ei limba si buze iar politicienii romanistani au loc suficient in zonele ascunse.Cat priveste pensia nu cred ca e normal ca pensiile militare sa varieze de la 1200 lei la amarasteni la 25 000 de lei.Numai zic de SGP ca va infricosez Ce generalii si unii colonei au 7 guri ? Cred ca raportul corect ar trebui sa fie cel mult 1/4.la vechimi comparabile indiferent de grad si functie .Armata nu e ( inca) o corporatie unde directorii au venituri de zeci de ori mai mari ca vulgul.Sau e si nu se spune oficial ?

tupak amaru spunea...

iceparu !
trecem peste mizeria pe care ai postat-o cu oamenii pe care-i ai la sapa , agricultor fiind .
dar jignirile acestea , la adresa unor ofiteri ( inferiori tie doar in grad sau functie ) nu prea merg tolerate .
- bati campii cu cei care au luptat in 2011 ;
- cu "ma" - adreseaza-te agricultorilor tai , nu noua ;
- armata este pe functi si grade , clar ; alceva au spus unii si evident au deranjat pe cei ca tine ; generalii si coloneii , la care se face referire , sunt rupti de lume , fara atasament fata de subordonati , lipsiti de respect si ,de cele mai multe ori au "zero" calitati - valabil atat la MAI cat si la MApN ;
- bucuria pentru nemajorarea bazei de calcul , de la 65% la 80% , este specifica unor oameni ca tine si denim , o spun apasat ;
- lasati-o moale si cu raspunderea , habar nu aveti ce functii am avut fiecare , unde am lucrat , ce responsabilitati am avut - eu , spre exemplu , la evenimentele din 1989 : nu am primit niciun ordin de la un general sau colonel , timp de 48 de ore ( fiind in dispozitiv de lupta ) ;
- in MAI , si MApN ,etc. activi si mai putin activi , cred ca erau peste 800 de generali si chestori ( prin 2010) , asa ca nu este o informatie falsa ;

in incheiere , va intreb , ce naiba tot chemati la solidaritate si ne vorbiti de armata , cand voi nu dati doua parale pe cei de la lt col in jos ? de subofieri , agenti , soldati voluntari ,ati auzit ? profesionistilor !
pana una alta , generalii si coloneii , in clusiv cei de la ANCMRR si SCMD , au facut praf sistemul de pensii , nu noi , astia mai mici . inteligentilor !

micutzul spunea...

Bai ce ma oftica astia cu,, Dar cutarica a fost doar ....gradul...,, Bai papagale cu ce suntem noi vinovati ca am ajuns doar la gradul de maraiala ? Ce daca ne-am nascut mai tarziu ca tine avem noi vreo vina ? Sa iti fie rusine ca te legi de chestii de acest gen , mai ales ca la pensii suntem diferentiati clar....si nu ma supar fiindca cred ca e normal... Poate ca la cariera am fost loviti rau, sau maine sari cu gura ca de ce sa avem pensii ....ca de la papagali cu gura mare a pornit tot rahatul asta impotriva militarilor.... de la aia care se laudau la curve portocalii ca au pensii mari...
In alta ordine de idei , chiar nu stie nimeni ce s-a intamplat azi la parlament ?
Si te rog si eu nu mai scrie,, complctez...,, ca ma apuca toti dracii militari...

Anonim spunea...

Cur-leone. Daca ati fi doar voi ''teligentii ''(votba lui Leana zisa codoi) viata ar fi plictisitoare .Imagineaza-ti o lume numai cu oameni inteligenti ca tine.Cum ati mai descoperii voi ca sunteti ''dastepti'' neavand cu cine face comparatia ? Adica cu ''prostii'' (ca noi ) care nu stim ca tine sa vindem rulmenti in Turcia ca sa ne imbogatim ( in timo ce eram militari ai Romanistanului ) Ca sa vezi ca ai dreptate iti dedic versurile :De am lichida prostia cum se pare ca e logic /Nu vom tulbura noi oare echilibrul ecologic?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Doru Serban: Deloc n-o iau in nume de rau! Mi s-au deformat niste expresii tot stalcindu-le pamfletar si folosinu-le uzual imi aduc deservicii personale. Sunt constient aproape la fiecare greseala, insa persist sa uzitez de ele (complet si traversez). Din copilarie imi placea sa le stalcesc imitand taranii din targ! Mai stalcesc, ca babele, si ,,catolnic'' dar si altele care-mi vin la mana, imitand strada...EXPRESIA DE PERCIUNAT LIPSINDU-MI, IAR IMI ADUCE SERIOASE DESERVICII, PENTRU CA LASAM AUDITORIUL FARA OBIECTUL MUNCII DESPRE VINOVATII DE TRAGEDIA POPORULUI ROMAN SI AL ARMATEI! EI FIIND GULERELE ALBE CARE INVATA PRIMA DATA, IN COPILARIE, SA NUMERE MAI INTAI DIAMANTE, SI NU PE DEGETE CA SARACANII DE NOI, PE BALADE DE MOISE SI DAVID, CEI DOI ,,CAPUCINI'' DE CUPA SI TREFLA CU CASTRONASE ALBE PE CRESTETE SI CU PERCIUNII PLETOSI PE DROT!

Anonim spunea...

Ba deloc Corneliu .Mai e cate un ratat militar care se crede miezul din dodoasca ( ca Cur-leone) in rest sunt forumisti de treaba.Nu trebuie sa pui la suflet .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Are dreptate @ onor Iceparu cu intrebarea: S-a facut ceva in Senat cu Ordonanta?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Maxim One, eu cred ca epuizandu-se anumite probleme de dezbatut, am mai ramas noi ultimile articole la OuG 57, crezandu-ne capre peste care se sare cu trambulina! Baieti, nu va infierbantati ca se topeste cascavalul in ranite, adica bastonul de Maresal! Batalia pentru pensiile mari se duc in cancelarii, iar pentru cele mici pe front! Incet, incet incepe sa se desparta apele si vor apare grupuscule de revendicari in stil discriminatoriu si pe criterii rasiale de albi si negrii! De aia ursul n-are coada, ca eu stalcesc cuvinte si asta v-ar ataca la unii pensiile! Asta este in calea nazuintelor unora si nu At. 40! Ce motivatie la un spriţ mai gros decat slanina! Ca pe obraz nu-l mai masuram daca-i si palid...In situatii critice am ocazia sa cunosc anumite caractere care sa ma umple de acreala si obida!...

Anonim spunea...

@maxi/mini...oane@ corneliu

bla,bla,bla......
capisci?
Don Corleone

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Maxim One, ii stiu pe toti cu bune si cu rele! De-ar sti fiecare ca nu ma supara, nu si-ar mai pierde timpul si energiile cu mine, si mai degraba si le-ar inmagazina pentru jocurile lor erotice de la miezul noptii! Cand se infurie rau, eu ma amuz ca iar au uitat unii sa-si ia la timp pastila de putut! Eu voi trai fix 110 ani, ei pierd la fiecare tresarire de personalitate puncte penalizare din viatza! Pacat!

Unknown spunea...

@amarule, de unde ai tras tu concluzia cum ca "bucuria pentru nemajorarea bazei de calcul, de la 65% la 80%, este specifica unor oameni ca tine si denim, o spun apasat"? Intamplator am fost in piata pe 24, tot intamplator am trimis observatii la Proiectul de ordin comun cand a fost in dezbatere publica, iar prin ce am postat aici nu m-am declarat nicicum si nicicand de acord cu pierderea unor drepturi de catre militarii aflati in rezerva sau retragere. Nu mai bate campii, chiar daca o spui apasat, ca nu esti mai interesant bagand astfel de soparle.

tigri2 spunea...

Gata,victorie totala! Comisia si-a definitivat raportul...dar il las pe Corneliu stie tot sa va spuna.

Liviu PO spunea...

@corneliu
Cu toate ca mi-ai promis ca-mi trimiti emailul tau ,pentru ca am fost amandoi in Vale si nu mi l-ai trimis, eu totusi iti recomand inca o carte :Amprenta zeilor de Graham HANCOCK.O gasesti de cumparat pe internet.Si cealalata carte de Toni MOLDOVAN o gasesti de cumparat pe net,dar o mai poti citi si online pe scribd.com
Dupa citirea lor te vei mai linisti si vei vedea ca ceea ce grecii scriau acum cateva mii de ani pe frontispiciul templului din DELPHI :Nimic nou sub soare,Nimic mai mult si Cunoaste-te pe tine insuti insumeaza chintesenta cunoasterii pure.
Oricum :Fereste-te de rau ,fa binele, cauta pacea si o urmeaza pe ea e o alta chintesenta pe care ne-a dat-o imparatul David,bineinteles inteleptit de Dumnezeu prin Duhul Sfant...

Huhu Rezea spunea...

@tigri
Nu te entuziasma!
Ordonanta nici n-a intrat pe ordinea de zi a comisiei care trebuie sa intocmeasca Raportul cu eventualele amendamente aprobate.
Comisia de aparare da doar un Aviz.Ordonanta este pe ordinea ei de zi de marti.

Anonim spunea...

Apropo de bine .Cei care vroiau s-l ucida ( o crima ) pe Hitler in atentate faceau bine sau rau ?

Anonim spunea...

Corect tupak

Iulian Mareș spunea...

Tigri2,
Trimite-mi te rog, pe mail, raportul comisiei de care faceai mai sus vorbire!
Am primit un mail de la un baiat de la Borcea cu niste probleme interesante, dar nefiind de specialitate, i-am dat un raspuns general si l-am intrebat daca este de acord sa retrimit mailul catre cineva din domeniu? Asta daca si tu esti de acord?

Iulian Mareș spunea...

Tigri2
Am citi pe site-ul judecatoriei ....nu dau nume, ca unii au cerut in instanta asimilarea GAZ cu IAS sau CAP! In caz ca se da hotarare definitiva, crezi ca pot primi pensie si de acolo?.....evident cu toate sporurile aferente, plus ca la un an lucrat primeste 3 ani!
Exista posibilitate ca c/v pensiei astfel obtinuta sa o primeasca in produse! De ce crezi ca ar alege lucerna? :-)

tigri2 spunea...

***Iulian ,trimite-mi si mie acel e mail,iar cu privire la problema noastra ce se va discuta in Senat ,marti 09.02 am sa te informez personal ,pe acest site il las pe Cornelius sa se desfasoare precum "pecinginea".

Trofin spunea...

Pentru iceparu spunea...
"Bucurati-va.Se pare ca CPS va fi exclusa din plafonul de 85%. "
vineri, 5 februarie 2016, 13:29:00 EET
Domnule Iceparu , sa lamurim putin bucuria la care sa ne asteptam.
Aceasta bucurie , eu ii zic bucurie partiala , este valabila daca se mentin parametrii art. 29 asa cum a fost formulat acest articol in Legea 223/2015 , promulgata ( cuantumul calculat conform dispozitiilor de la art. 29 sa nu depaseasca baza de calcul , adica suma procentelor: 80%+ (VC-25)*1% <=100%) iar sporul de la art. 108 sa se aplice cuantumului limitat de art. 29 alin.(1) lit. b) din legea nemodificata).Chiar si in situatia ca s-ar reveni la forma initiala a Legii 223/2015, prin abrogarea sau modificarea de catre Parlament a art. 40 din OUG 57/2015 , vor fi nemultumiri . De ce ? Fiindca scoaterea sporurilor prevazute la art. 108 produce avantaje daca se realizeaza conditia: a+b+c < (a+b) *(1+c/100) . Aceasta conditie implica valoarea sumei a+b >100 , unde a=65% sau 80% ( cum se va hotara !) , b=(VC-25)*1% , c= sporul procentual de 3% ; 6% sau 9% corespunzator art. 108 iar VC= vechimea cumulata realizata de persoana in cauza. Asadar persoanele care beneficiaza de suma a+b <100 nu au motive de bucurie , pentru ei bucurie ar fi daca sporul de la art. 108 s-ar aplica nemijlocit la baza de calcul , in contextul art. 29. Verificati-va cazul dvs. si apoi aveti tot dreptul sa impartasiti bucuria.Daca exista !.
Acum sa ne raspundem la intrebarea "de ce insista legiuitorii sa se modifice prevderile initiale ale legii 223/2015 din art. 29 si art. 108 prin aplicarea dispozitiilor OUG 57/2015 , art. 40 ? ". Cred ca initial nu s-a avut in vedere efectele aplicarii HGS-1019/2010 ( privind incadrarea in conditii de munca ) asupra vechimii cumulate pentru pensionarii cu pensii deschise anterior datei de 01.01.2011 sau au considerat ca masurie HGS-1019/2010 se vor aplica numai persoanelor in activitate la data aplicarii acestei hotarari ( 01.01.2011) . Ulterior s-au schimbat datele problemei si si-au dat seama , ei , legiutorii , ca se produc dezechilibre financiare . Urmare ? Masurile de limitare incluse in OUG 57/2015 , art. 40.

CEZAR spunea...

Spune-mi cu cine te ,,aduni " ca sa-ti spun cine esti ...Mares !!!

tigri2 spunea...

***Trofin,s-au gandit pe dracu;l sa-i pieptene,daca erau asa de grijulii de ce si-au propus venituri de 12000 lei / luna si pensii speciale de X+15,5n mandate pentru patru ani de stat calare pe stupul cu miere? Adica ,de ce un aviator care sta 30 de ani "calare" pe mansa si cu viata atarnandu-i de un "fir de ata" nu ar avea dreptul?

tigri2 spunea...

***huhurezule ,te rog sa fii corect,ori publici pozitiile mele si ale porcarului ,ori le anulezi pe ambele ,de ce il favorizezi,iti place sa te distrezi?

tigri2 spunea...

SA VA CUPRINDA TEAMA...
apv-istul
5 februarie 2016 - 16:05

Dupa revolutia din decembrie 1989 si in special dupa anul 2010 armata si, mai ales pensionarii militari, a devenit bataia de joc a politicienilor si societatii civile. Apreciind ca este un bolovan prea greu pentru economia tarii, acestia au taiat in carne vie, reducand-o la un „mare nimic”, au vandut cazarmile, terenurile, poligoanele, au dat tehnica la fier vechi, iar la conducerea ministerului au adus oameni de paie, care, cu exceptia D-lui Tinca, mai mult au incurcat. Ce sa mai spun de pensiile militare, facute harcea-parcea de niste neica-nimeni gen besescu sau boc? Vinovatii? Noi, manati de orgolii prost intelese, orgoliosi si mandri, preocupati de a plati polite demult uitate. Iar generalii nostri, facuti la apelul bocancilor, au stat in espectativa, dovedind aceeasi linguseala, lasitate si pupincurism ca si-n activitate, etalandu-si „vitejia” si vipustile la diferite evenimente. D-le Neacsu, spuneti-le celor doi care vin la Craiova ca ar fi cazul sa se teama. Nu doar de faptul ca poate vor iesi si ei la pensie ci de, fereasca D-zeu, de o mobilizare sau razboi. Chiar cred ca cei cca 50.000 rezervisti chemati sub arme, vor executa ordinul lor? Oare ce vor face ei cu armamentul si munitia din dotare? Se zice ca patria este acolo unde ti-e bine. Oare noua, rezervistilor militari ne e bine? Putem noi sa ne dam sangele si viata pentru tara? Care tara? Si pentru cine sa ne sacrificam? Marita? Nu este o amenintare ci un avertisment. Cine trebuie sa priceapa va pricepe, cine nu, sa-i fie de bine. Scuze pentru limbaj, dar toate au o limita. Mai ales ca, la o anumita varsta, nu mai avem ce pierde.
Pe mine sa nu contati,ce sa apar? Palatele si conturile voastre sau ale amantelor voastre? Cum sa execut ordinele unor camarazi despre care stiu ca incearca ,prin toate mijloacele sa ma lichideze?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Liviu Po, adresa mea de mail o are adminul, dar tigrisorul, cezarica, iulian mares stiu cine sunt si sa-ti spuna adresa fb, eu dau accept si acolo comunicam mai simplu pe pagina intima, chiar daca intru mai greu, iar ca s-o dau pe aici ma trezesc cu rautati. Ieri m-a ademenit cineva cu o postare aniversara, mi s-a facut un clip cu prieteni pe fb, zicandu-mi ca numai eu o vad si o vor vede si ceilalti daca intru in clip sau il trimit, cica ar fi de la aniversarea fb, dar cred ca e un virus de gripa porcina de-mi zboara harbul de calculator sus pe bloc! Permanent sunt ademenit cu fel de fel de porcarii cu virusi, de aia am si calculatorul praf, reminiscente cand umpleam cu sute si mii de proteste fb impotriva regimului basist dar si ale liberalilor in care i-am balacarit ca la usa cortului pentru taierile de venituri (protestam in numele colegilor militari, ca pe mine nu m-au afectat, ba chiar mi-au dat ceva) si impotriva TVA marit. Nu mai zic ca le luam sleahta in... raspar de cu noaptea in cap si pana noaptea tarziu de am facut-o varza pe Mooe Woodrea, Basanau, Vicleanu, Berceleanu, Buldogul, Broscoi in Garleaja si toti mafiotii penali! Repet: Mi-am aparat colegii, in primul rand, care li s-au razuit pensiile cu foarte mult, si mai putin situatia mea disperata si poate ca de la 7000 lei li se facusera 5000 unora din ei, dar eu sunt solidar cu absolut toti, indiferent de grad si statut, varsta, arma, serviciu MAI sau MApN. Daca nu intrii in legatura cu mine, dau aici mailul si cu asta basta! La cate injuraturi am luat pe freza, alte cateva mii or sa-mi tina si de cald acum pe frig! Toate cele bune, ca si colegilor de aici!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ca sa fiu sincer, cum ai da-o la intors, nu-i poti multumi pe toti! Unii au avantaje ci 65% si sporuri, altii cu 80%, 85% si depinde de vechimea fiecaruia. Eu daca m-as exprima cu o valoare, ma trezesc cu batalioane de nemultumiti in par sa mi-l tapeze, asa ca las la voia Domnului ce-o fi! M-as bucura ca toti sa fie avantajati si sa nu se mai paruiasca pe aici pentru ca aceste procente ne fac dusmani pe Google Huhurez si ne ia ultima farama de bun simt din noi, uneori! Procentele astea ia mintile multora, de parca noi si aici le-am promulga, uitandu-se ca maharii gusati decid legea si cifrele acolo, sus, in prepeleac, noi fiind mizilicul lor! Cum ii avantajeaza pe ei, asa o sa fie, degeaba aici ne paruim! Deie Domnul sa-i multumeasca pe absolut toti hotararea decisiva de marti, sau cand o fi! Eu sunt deja impacat cu destinul meu nenorocit...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisorule: Felicitari pentru postarea de la 11.13.00! Trebuie sa se teama: Nici un rezervist nu mai executa nici un ordin al nimanui la o alarma reala daca bascalia, bataia de joc, taierile de pensii si dezonoarea continua la adresa militarilor rezervisti nu sunt retrase la urgenta maxima, sa ni se prezinte scuze public si sa ni se repare situatia pensiilor militare! Altfel, non combat pe toata linia! Nu aparam averile si furaciunile talharilor si nesimtitilor de politicieni, pe ei sau familiile acestora nici cu amenintarea cu executia!

Alexcta spunea...

@Mares Iulan
Te rog sa trimiti mail-ul si lui Tigri2 si la Bucuresti.
Multumesc

CEZAR spunea...

,,Tigrisorul (sic).." s-a contaminat cu rabie ..categoric ....
Mai nou aduce comentarii..personale publicate sub anonimat (apv-istul )..PE ACEST BLOG ..
Si Maries face la fel ....hi..hi..hi....

CEZAR spunea...

Studiu de caz :
Luptaram din greu sa dam jos infama L-164 !In baza acesteia 10% dintre profitori se aranjasera cu de toate ; IC+SM + functie babana pe UUUULTIMA LUNA...
Ce facem acum o inlocuim cu 223 in care alti jmecheri , care nu au nici-o tangenta cu Armata -pura ..s-au pricopsit cu o basculanta de sporuri (de la IAS-gazand gandacul ,de pe la ROMATSA..DE prin fabrici si uzine ..?
Eu cred ca ..nu-i cazul //
Atentionam pe gen. Ciuca ..sa nu permita ...o noua marsavie ..
Solda de grad + solda de Functie + pensia suplimentara + MM...sunt sfinte si cam ajunge ...!!!

Iulian Mareș spunea...

Cus,
Afirmativ!
Am trimis

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Iti suspectez inteligenta!
Ce sa faca Ciuca?
ROMATSA este o structura civila care coopereaza cu EUROCONTROL!...si de acolo isi iau si banii!
Dar, tot piesa de sah est....pe diagonala, ca doar nu esti regina!....sau mai stii?
R. Horvath zicea ca da!

Anonim spunea...

Se poate Cezare ? Tocmai tu Brutus (si tu) sa iti ataci breasla de pazitori de porci la Gaz ? Asta e ''fraticid''.A mai ramas sa spui ca cei care si-au pierdut tabul la betie sa nu aiba drept de pensie adica sa te sacrifici (ca vechii daci liberi ) pe altarul constiintei .

Anonim spunea...

Tigrisorule de hartie asta e adevarata arta a politicienilor manipulatori (repet pana intelegeti ) sclavi ai perciunatilor .Prosteste-i (citeste indoctrineaza-i) pe fraieri in asemenea hal incat sa creada ca lupta si isi dau viata pentru tara cand de fapt doar apara averile smecherilor furate de la poporul infometat .Aici se vede ''valoarea ''unui politician veros in prostirea vulgului.Totusi infometand si militarii perciunatii pregatesc ceva. Probabil ca o sa vedem in curand ce au de gand cu colonia asta.

Anonim spunea...

Lasa tigrisorule ca va potriviti .

Iulian Mareș spunea...

Ce de Zār,
Eu postez sub alt nume?
Aiureli....te-a prins tzapul in colt?
Du-te piata la Iasi si urla cum si in ce fel vrei tu pensie!
Dar ...., poate tie iti da borceag , ca nu gandesti!
Auzi....il atentioneaza mr pe gl Ciuca?.....tu esti cum? Nu ai proprietatea termenilor?
Nepoliticoasa expresie.....de ratan!

tigri2 spunea...

Reactii la SA VA CUPRINDA TEAMA
Elena Neacsu Bine punctat, dar si f. dureros ca tara si poporul au ajuns intr-o astfel de situatie umilitoare. Toate guvernele si presedintii decembristi `89 si-au adus aportul la distrugerea si vanzarea tarii. Dar cei mai vinovati suntem noi, populatia, ca am dat girul cu multa credulitate, iar pe parcurs am continuat in acelasi "ritm" al nepasarii generale (dar nu si al interesului propriu!) deci ne-am autotradat, autodistrus. Nu se mai face educatie in scoli, nu se mai munceste (fiecare unde este salariat). Oare este mai "convenabil, bine" pt noi sa fim slugi la Portile Inalte? Oare nu mai avem demnitate si, chiar, orgoliul de a dori sa ne fie bine (tuturor)? Intr-adevar, Doamne fereste de un razboi! Generatia tanara (intr-un procent destul de mare) este total nepregatita educational, moral, fizic pt un dezastru (indiferent care ar fi el). Probabil ca acestia ar da bir cu fugitii la primul sunet de ... trompeta. Cu mare dezamagire scriu aceste randuri ....
Îmi place · Răspunde · 1 · 41 minute
Viorel Kis
Viorel Kis De la Decebal incoace am fost un neam de sluga,cu mici ridicari de frunte,iar apoi,sub dictatura lui nea Nicu am ridicat fruntea dar poporul tot obidit a fost. Acuma de un sfert de veac de la INVOLUTIE incoace am tot decazut,mai ramasesera doua bastioane Armata si Biserica,dar mafiotii le-au ingenuncheat si pe acestea,intr-un cuvant NE-AM INVINS rezultand un NEAM INVINS!

maiag spunea...

Domnule LT,COL ACTIV,care vei iesii mine la pensie,mi am recalculat pensi dupa noua lege,dupa urmatoarele element,soper ca multi va veti regsii aci,
-vechime efectiva 28 de ani,vekime cumultata 41 ani
-coefiecient de funcie 4,vechime peste 25 deci spor 42 la suta,pensie suplimentara 9 la suta
-rabdarea magarului[OMM] clasa 1 deci spor 20 la suta
-spor de dispozitiv 25 la suta,nu am avut alte sporuri
valoare sectoariala=217
sa facem socoteala
4.217=868
42la suta spor de vekime=365 lei

solda de grad=335 lei
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,total=1563
la asta aplicam 80 la suta provenind din 65+inca 15 cei peste 25 de ani=1236lei pensie bruta
aplicam la asta 9 la suta pensie suplimentara=1345 lei
asta este pensia,la care aplicam omm 20 la suta=pensie totala=1614lei
din astea scadem 5,5 la suta pt sanatate cam 40 de lei si impozit 16 la suta cam 240 de eli.
pensie neta=cam 1350 de lei,asta este pensia ta domnule maior,locotenent colonel sau colonel,cu mici variatii 2-3 -4 mil in plus ca ai avut poate indmnizatii de merit,comanda etc
eu la ora asta am 3350 brut si net aprox 2900,
intrebare,pentru ce am cerut noi lege speciala?speciala am obtinut frate,acum pricep de ce naparlii au introdus in ordonantza 57 ca timp de 5 ani sa poate iesii dupa legea veke,nene,,,banditii care au copyt ordonantza au facut un calcul matematic simplu,aduna puncete pt 40-50 de ani cumulta si ies cu pensie dubla ca a noastra actuala,ca ei o sa iasa la peste 55 a de ani,deci au facut socoteala cit mai au,
huhureule,explicam de ce am vrut noi lege spaciala?
daca dispare din 57 lestia cu cei 5 ani cind pot opta ce varianta sa aleaga,sa vezi ce economii se fac la pesnii cu ei care vor iesi acum.eu am decis,,,pastrez acest cuantum i nu mai cer decit evenual recalcularea ca am primit inca 6 ani vekime la noua incadrare de conditii,asta inseamna cam inca 8=9 puncte de pensie,impartind la 20 pensia ar creste cu inca 4-5 milioane
stiu ca nu se poate,dar fac si eu un calcul casa i l super pe cineva
de ce am cerut o lege speciala din care am ajuns la sub jumatate?ne am luat dupa niste idioti,asta este raspunsul
sa fim sanatosi,subof si mm militaria ctivi le pling de mila cind or face socotaeala

CEZAR spunea...

@ Mares -Branzovenesco ,
Unde ai dreptate ai !! Eram sub un impuls nervos de 220000de VA/h ! Drept urmare am folosit acea exprimare total nepotrivita fata de Domnul Gen.(cu un numar neprecizat de stele !) Ciuca !
Imi cer scuze si reformulez:
Domnule gen.Ciuca..noi pensionarii militari , care cu adevarat am servit patria si care suntem gata sa raspundem oricarei chemari , functie de posibilitatile si capacitatile noastre, va rugam sa fiti foarte atent la ..,,bestiile profitoare "!!
L-223 amendata cu OG.57..trebuie sa actioneze in primul rand spre viitor ! Si trebuie s-o faca BINE...!
Daa..consideram ca o imbunatatire rezonabila a ,,procentelor" este posibila si este de dorit ! Dar ATAT..! Trebuie foarte multa atentie si discernamant in ,,constituirea soldei de baza :...
Cu deosebit respect ,

CEZAR spunea...

Tot pentru Iulica -Branzovenescu ..
OARE CU 10colonei /Birou ..rezolvam >>??

Klaus Iohannis, la TV5 Monde, despre o extindere a conflictului ucrainean in Romania

Jurnalistul care l-a intervievat pe presedintele roman a reactionat: "Sunt o multime de bani de care Romania ar avea nevoie si in alte sectoare".

"Nu exista nicio alta cale. In imediata apropiere a unui conflict armat al carui rezultat este nesigur nu poti sa stai degeaba.***** Aderarea la NATO este foarte valoroasa, dar intr-un caz special, noi insine trebuie sa fim pregatiti sa ne aparam tara.***** Armata trebuie sa fie pregatita si echipata in consecinta", a punctat Iohannis.

Anonim spunea...

Bravo Tigri 2 .Devii din ce un ce mai destept.Ma si mir.

Iulian Mareș spunea...

Mrrrrr P. Padina, adica Ce(zār)
-poti numara stelele gl Ciuca singur, ca ai 4 clase si un curs la Fagaras!
-ti-am mai explicat fraiere ca exista o lege care prevede nr de posturi: compartiment-minimum 2, birou-minimum 3, sectie-minimum 2 birouri (sau pe functiuni) serviciu-minimum 2 sectii!
Acum apeleaza si tu la tehnicianul veterinar de la GAZ ( nu stii X si :) si vei afla ce structura era cea despre care faci scriere!
De la alde ca tine primeam doar raport scris si veneau doar in orele de audienta!
Dar toti imi poarta respect si ma suna mereu, ceea ce nu-i cazul tau, caci oile, chiar dresate, nu folosesc telefonul!
Chiar asa, sa fugi tu in Iasi dupa o baba? ....esti gerentofil? Ca zoofil nu ma mai mir!
Poti rage oricat ca tu nu ai cum sa ai o pensie mai mare pe nicio lege din lumea asta!
Poate pe legea salica, dar Margareta este luata! Mai este una libera? Atunci ataca pe diagonala, la o posibila R, ca nebunul, piesa de sah!
Hai, pa!

Iulian Mareș spunea...

Daca tu astepti de la Johanis si Ciolos sa inteleaga ceva din prioritatile privin dotarea armatei, esti nu in confuzie ci in eroare completa!
Ti-am mai scris ca excelezi doar la copy/paste!
In rest fraze cu stereotipuri, simple, insiruiri de idei fara logica gen la bomba din piata, cand clientii sunt manga!
Te tot iei ca cidatul de Av, Pst, marinari! Ai stiut vre-odta ca norma minima este de 3 piloti/aeronava?......ei si? La scoala superioara de la Fagaras nu se invata asta!

CEZAR spunea...

Iulica Branzovenescu ...
La Fagaras ...3 (trei ) cursuri ....!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe 6 Mrtie a.c. pensionarii civili ies in strada alaturi de cei militari, a anuntat o doamna la TV Romania. Sa iasa, domnilor, si ciobani, soferii cu RCA, salariatii disponibilizati si pe faras, padurarii- absolut toti, iar tinta sa fie clara: JOS GUVERNUL TEHNOCRAT! Astia au de gand sa faca totul praf! Pai, vor si cresterea preturilor la alimente cu 30%? Si, atunci, in ce vor consta maririle marunte la unele pensii si salarii daca alimentele se scumpesc prin unele manarii si harababura cu costurile la ambalajele reciclabile pentru care nu noi suntem vinovati? Dar vad ca si alimentele au revenit la preturile cand nu era TVA micsorat! E foarte clar: Romania pare neguvernata, in fond, si totul e vraiste peste tot, acest guvern ocupandu-se doar cu schimbarea secretarilor de stat si liniilor unu si doi de peste tot in birocratie, de parca ar fi venit sa guverneze zece ani! Bine nu ne va fi si doar cu strada ii mai putem da jos pe acesti calai! La MApN s-ar cuveni urgent un control masiv si pus in ordine absolut tot acolo! E o gasca care lucreaza golaneste, cu scopuri subterane si neortodoxe, pentru un grupuscul restrans si care sunt pe punctul de a iesi la pensie in urmatorii 5 ani, si vor sa-si traga spuza pe turta lor in detrimentul celor multi, asa cum s-a facut de fiecare data la emiterea unei legi sau ordonante referitoare la pensii, dupa lovitura de stat din 1989! Acolo este o metastaza birocratica si trebuie extirpata la modul chirurgical cu treceri in rezerva si degradari militare sa nu se mai intample asa ceva, pentu ca atacarea mafiota a unei Legi organice inseamna delictul penal de uzurpare!

andreea spunea...

MAIAG
Calculul facut este eronat.Cu elementele prezentate pensia bruta ar fi ceva peste 2300

CEZAR spunea...

@ Maiag ..cica nu-i stabilit VRS-ul !!
S-ar putea sa fie aproape triplu ...

Iulian Mareș spunea...

De ce trei?
L-ai repetat pe primul de 2X?
Eu au fost odata si mi-a ajuns!.......au venit alte deschideri, mult mai interesante!
Apropo, tu ai dat vre-un examen serios, vre-o data?
Sa ma lasi cu ...ex/Fagaras!.....sau cel medical anual, permis auto...etc!
Acum sper ca ai inteles cum e cu organizarea....., eu nu am nimic cu tine, dar te bagi unde nu ai habar, ceva ....gen, ...in numele luptei de clasa!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Cum triplu?.....imposibil!
Nu mai induce oamenii in eroare!

tupak amaru spunea...

@ maiag ,
aproape perfect calculul , dar vad ca pentru @andreea si @ cezar nu este clar .
asta apropo despre dezinformarea care merge inca foarte bine , la romani .
valoarea de referinta este 197, 33 ( indexata cu 10% );
la cele prezentate , cam 2200 lei este baza de calcul , nu pensia bruta @ andreea ! calculeaza din 2200 , cel mult 85% si ai pensia bruta .
intoxicarea cu valoarea de referinta de 600 lei a prostit pe multi . vad ca tine in continuare . si in aceste conditii ,cititi cu atentie legea salarizarii unitare.
dar nu este cazul , nu 600 lei este valoare de referinta .
de aceea este important sa avem baza valoarea de pornire de 80% .
@ corneliu , esti incredibil - cum nu poti intelege ca 80% este mai mare decat 65% , pentru toti . cititi naibii toata legislatia , nu mai bateti campii cu sporuri pe care nu le aveti .
bibliografie : vezi site-ul casei de pensii a MApN , se fac niste precizari acolo , privind "alte sporuri , incluse in solda de baza " .
site-ul Sed Lex federatia politistilor ( vilnei ) , metodologia la aplicarea legii si vedeti elementele clare ce se iau in calcul : functie , grad , merit , comanda dispozitiv , eventual alte sporuri care au caracter permanent , cu specificatia ca le-ati avut clar incluse in salariu ; multe sporuri au aparut abia in ultimii ani , cam dupoa 2007 - 2008 .
intelegeti asta , sau nu ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tupak Amaru: Dar cine a zis ca nu vrea 80%, draga? Eu am zis ca vreau 65%? Doamne, fereste! Pai asta vreau si eu, dar sa fii atent la unii ce m-or injura ca am afirmat asta, numai sa fii atent! De asta nici nu m-am exprimat direct si am facut o analogie in treacat, o trecere in revista cu aleaţii pe care nu ai inteles-o in substrat! Ori sunt vre-un milionar sa-mi tai creanga singur, ca Pacala? Mai ales ca am pensie de boala gr. 2 si doar stagiul potential ma mai poate scoate din rahat! Apropo de stagiul potential, si ala e taxat cu 1% per fiecare an!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La stagiul potential ti se calculeaza la gr. 2 invaliditate cu 85% din baza de calcul, la gr. 3inv. 60%, iar gr.1 inv. se calculeaza pe 100%-intreg

Iulian Mareș spunea...

@Tupak Amaru
Pai care sporuri dupa 2007 nu erau incluse in solda?
Radiatiile?
Confidentialitatea?
Lucrari de exceptie?
Specialist clasa 1,2,3?
PC ingropat?
Orele de noapte?...pentru cei ce lucrau in ture
Toate acestea erau incluse in solda si fac obiectul!

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Confunzi pensia de invaliditate cu pensia de invaliditate transformata in pensie pt. limita de vârsta. Penalizarile acelea se aplica doar la pensia de invaliditate.

Iulian Mareș spunea...

Corneliu
-cand ai terminat detasarea la mina ai luat o adeverinta privind conditiile de munca? Aceasta adeverinta trebuia bagata la memoriu tau! Asa se procedeaza!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ HUHUREZ: Bucurestiul mi-a zis prin tel verde 0800... ca, desi sunt in limita de varsta, eu sunt considerat tot in boala pana mor, desi o Decizie de limita exista, mai ales ca la 55 ani, in 2010, am cerut in scris sa raman asa pentru ca aveam astfel pensia mai mica cu 100 lei daca as fi trecut in limita de varsta. In 2014, la varsta de 59 ani si 3 luni, nolens-volens am fost trecut in limita de varsta, pensia recalculata cu peste 250 lei mai putin dar ramanand cu cuantumul si punctajul in plata. Daeci, in aceasta situatie, fiind in limita de varsta, beneficiez de stagiul potential pana la implinirea a 25 de ani cumulati (potentiali), acum la recalculari, fara sa fiu penalizat cu 85% si respectiv 1% per an? Inseamna ca mi s-ar adauga ceva, daca n-ar fi idioata asta de 65%, in loc de 80%!

jordachis spunea...

Am onoarea sa va salut domnilor. Avand in vedere marsavia comisa prin nationalizarea Fondului de Pensie Suplimentara nu credeti ca este necesara si oportuna cererea militarilor care au contribuit la constituirea acestui fond si nu au beneficiat de pensie suplimentara sa li se restituie sumele retinute cu dobanzile aferente? Aceasta deoarece banii au fost retinuti din salariile incasate de fiecare militar, salarii asupra carora militarul are un drept de proprietate, imprescriptibil.De la data nationalizarii pensia suplimentara a fost introdusa ca o componenta a pensiei militare de stat si nu s-a mai platit ca supliment la acasta. Credti ca este posibil ca statul democrat Roman sa restituie ceea ce el insusi a nationalizat, cu atata larghete cu care a facut restituirile bunurilor si valorilor nationalizate de statul comunist Roman?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, nu s-a dat nimanui, apoi, cine daracul credea ca astia nu au arhivat totul, sau poate e o circula secreta sa stopeze miile de astfel de cereri in paguba MApN? EU AM ZIS CA O DATA SCRIS IN DOSAR CA AM FOST LA MINA, ASA VA RAMANE, DAR NU STIAM SI DE PORCIILE VIITOARE SI ASCUNSE!

tupak amaru spunea...

am facut unele precizari destul de clare :
anumite sporuri apar in ultimii ani , nu existau inainte de 1990 sau chiar pana prin 2003-2004 .
deasemenea , unele sporuri , din lipsa de fonduri nu se plateau . altele , din acelasi motiv , nu se acordau ( spor de izolare , spor pentru conducatorii auto , etc.)
unele sporuri la care faci referire , spre exemplu cel pemtru lucrari de exceptie , sunt niste raritati ( pentru maxim 5% din efectiv ) .
exemplu : la o structura de 100 de oameni , nu s-a acordat niciodata o astfel de prima - era imposibil sa acorzi 5% pe categorii de personal . intotdeauna cei de sus acordau discretionar acest spor . cred ca suntem de acord , macar aici .
de aceea spun, cui folosesc aceste elemente care se acorda aiurea si discutabil , pentru foarte putini ?
sporul de radiatii ( adica conditii grele ) se acorda dupa niste reguli clare , se fac niste expertize , etc .
sporul de noapte nu s-a acordat cu anii , sporul de izolare la fel .
alte sporuri care nu s-au acordat : fidelitate , confidentialitate .

Iulian Mareș spunea...

Tupakule
-sporul de rafiatii se avorda la toti
-sporul de noapte si fidelitate s-a acordat mereu!
-spor pt lucrari de excepti, la fel!
-spor pt PC ingropat, 12%, la fel!
-sporul de izolare la fel, dar s-au modoficat conditiile!
Sensul de mereu/la fel este de la introducerea lor!
Intrebarea e simpla: intra in calcul sau nu?

@Cezare.....fii si tu pe faza!

Iulian Mareș spunea...

Corneliu,
Eu am inteles tot!
Dar, in memoriul tau nu scrie ca ai fost detasat la mina, ci la o UM a DLEN, respectiv Bg. Enetgetica!
In aceasta situatie iti sugerez sa soliciti la arhive conditiile de munca ale UM la care ai fost detasat, pt ca si tu beneficiezi de aceste CM, pe periodata detasarii!
Nu exista nicio circulara secreta!
Daca in memoriu apari detasat la UM....poti razbate!
Uite iti dau un exemplu, kit ca tipa Ceazar!
1986-1988 am fost detasat la o UM a DLEN, respectiv actualul Palat al Parlamentului! Inainte de iesirea la pensie am solicitat documente cu primele lunare si trimestriale, care nu erau mici! Si mi-a venit documentul, de la arhive, cu tot!
Intelegi?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian: Multumesc! Le ceri in scris si subliniezi cu majuscule ce doresti si ei iti trimit numai tampenii paralele cu ce ceri in petitii! Daca au fost in stare sa-mi indrume un plic din asta la Protectia sociala sa-mi rezolve problema cu mina, da-ti seama ce tampiti sunt, ca daca am zis ca mor de foame daca nu-mi da o dovada de subteran, ei au trimis la social sa vada ce sa-mi dea aia sa nu crap de foame! Si bineanteles ca nici aia n-au venit pe la mine sa-i dau afara ca nu accept asa ceva sa fiu desconsiderat in asemenea hal! Numai te injosesc, Iar Iohannis practic absolut nimic n-a facut pentru mine ci doar m-a invatat sa...scriu la Arhiva, dupa ce m-am plans ca Arhiva imi trimite numai tampenii una dupa alta! Deci cum te-ar trimite Politia sa-ti gasesti aleanul in bratele violatorului dupa ce te-a violat, in loc sa ia masuri de pedepsire pentru fapta! E o harababura ca te lasi dracului de petitii si renunti definitiv, pentru ca e mare vraiste in acest sistem de nepotism si incompetenta crasa! Doar pe calea proceselor sa pot rezolva ceva!

Iulian Mareș spunea...

Corneliu
Fa o scrisoare deschisa, dar decenta!
Da cu ea prin redactii si televiziuni!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian: Mai am detasari la Canal, sunt prinse in dosar si imi pot aduce niscaiva avantaje de grupe, pentru ca am lucrat pe schimburi, acolo find 2 schimburi: 1 de zi si schimbul 2 de noapte. Acolo luau prima, mai ales pe ultima suta de metrii, doar aia care erau frati cu comandantii sau ma-sa amanta lor! Hai sa zicem ca nu rezolv cu intrarile in subteran, dar barem stiu si porcii zburatori ca acolo se lucreaza pe 3 schimburi cu pauza in toti anii doar de...masa! N-am stiut acolo de sarbatori, caci abatajele nu pot fi oprite din foc continuu! Iti gineau soldatii tot felul de pandari, si cum cadea unul pe bec, ti se razuia si tie prima, si soldatului! Era o intrecere socialista, la un moment dat, care prinde mai repede pe soldica a colegului rau in cerul gurii sa-l bage la arest macar o zi ca sa te razbuni pe ala care ti l-a prins si pe al tau si ti s-a taiat prima! Era o mitocanie generata de unii comandanti care primeau circulare sa se mai subtieze din atatea prime! Am avut un comandant la Lupeni, Beldiman, era un adevarat ofiter de infanterie, foarte sever dar foarte corect, de i-ar da Dumnezeu sanatate si viata lunga pe unde o mai fi, si poate ca acum e General rezervist de mult! Acel om chiar ca pedepsea doar pe bune si pe dreptate, daca erai o lichea! Mereu am apreciat comandantii foarte severi, dar si destepti si corecti! Iti faceai treaba, te premia, nu ti-o faceai, dracul te lua! Pacat ca l-am prins o perioada scurta de timp, dar mi-a ramas imaginea unui ofiter serios, drept, just si corect!