Un produs Blogger.

luni, februarie 01, 2016

De la MStM-ul traditional românesc la SMG, catre SMA(statiuni de masini agricole, odinioara)

21 comments

Comunicat de presă
 Subscrie la rss


Ministerul Apărării Naţionale 
Direcţia Informare şi Relaţii Publice 
E-mail: presamapn@mapn.ro 
Contact: 021-319.60.22

COMUNICAT NR. 23 

Data: 01.02.2016 

Priorităţi strategice pentru 2016, în dezbatere la MApN


În acord cu angajamentul de deschidere şi transparenţă, asumat de Guvernul României, prin stabilirea unor sisteme novatoare de consultare şi schimb de idei, ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, a dispus crearea unui format de consultare cu reprezentanţi ai Sistemului de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, experţi din sfera apărării şi securităţii, precum şi cu reprezentanţi ai mediului asociativ al militarilor în rezervă, în ceea ce priveşte stadiul şi perspectivele de implementare a priorităţilor strategice ale Ministerului Apărării Naţionale pentru anul 2016.

Prima masă rotundă în acest format s-a desfăşurat luni, 1 februarie, la sediul M.Ap.N. şi a avut ca temă Alinierea structurii armatei şi a managementului resurselor umane la cele mai bune practici NATO şi la consecinţele generate de noul mediu de securitate, cuprinsă în Planul Sectorial al MApN pentru anul 2016. 

Dezbaterile s-au axat pe opţiunile previzionate în ceea ce priveşte procesul de punere în acord a structurii organizatorice a M.Ap.N. cu procesele de adaptare strategică derulate la nivelul NATO şi UE şi consacrarea acestora prin proiecte legislative în acest domeniu, adaptate direcţiilor de evoluţie a organismului militar românesc. 

Au fost avute în vedere, în principal: explorarea soluţiilor şi implicaţiilor pentru trecerea treptată de la Statul Major General la conceptul predominant în spaţiul euro-atlantic de Stat Major al Apărării; asigurarea unui statut unitar pentru întregul personal militar al ministerului şi realizarea unui echilibru între diferitele categorii - cadre militare, soldaţi şi gradaţi profesionişti; asigurarea mobilităţii pe funcţii a personalului militar şi a evoluţiei în carieră pe baze de previzibilitate şi motivaţionale, în raport de cerinţele şi nevoile instituţiei.

Ministerul Apărării Naţionale îşi propune ca astfel de dezbateri sa aibă continuitate pe temele importante ale Armatei României, subsumate priorităţilor strategice asumate.


Secţia Presă


Inseamna ca la aceasta intrunire a participat si delegatia SCMD. Domnul Dogaru ne povesteste cum s-a vazut intrunirea AICI.
Este bine ca si SCMD s-a sesizat in legatura cu statutul pensiei suplimentare integrate abuziv in cuantumul pensiei miliare inca prin Legea nr. 164/2001 ,  nu prin L 263/2010, cum  se mentioneaza in Comunicatul SCMD.
Istoricul pensiei suplimentare a fost prezentat pe acest blog AICI

21 de comentarii:

bibiloi spunea...

Cu respect pentru huhurez .speram ca sa discutat si se va acorda OMM si pentru. SGV ca doar sint militari si au acelasi juramant fata de tara chiar cu pretul vietii

Anonim spunea...

http://www.expunere.com/cetatenii-romani-sclavi-moderni-ai-unui-stat-mafiot-valeriu-todirascu-denunta-public-fenomenul.html

Iulian Mareș spunea...

@Maxime One
Citit articolul! Este cam propaganda.....autorul face parte din una din puterile statului, ca sa nu spun ca, pe cale de consecinta si el, cu partidului lui trebuiau sa indrepte starea de fapt.
La noi guvernul face legi, parlamentul ancheteaza, serviciile sunt praf in spatiul operativ-informativ national si astfel ROU decade! Acceptand/dorind sa intri in structuri/organisme europene si euro-atlantice cedezi vrei/nu vrei din suveranitatea nationala! Pana unde merge cedarea? Ramane de vazut!
Eu as zice ca atat timp cat unele ambasade dau tonul muzicii si fosti ambasadori sunt in conducerea unor organisme, zic eu, exclusiv nationale, avem guvernator sau o fi mai bine gubernie?
Istoria ne va da raspunsul si ne va pecetlui! Pe toti!

Unknown spunea...

dar de moralul armatei active si in rezeva , care este facut praf, dece nu se ocupa ? ce sa puna in acord cu o armata facuta tandari , cu cativa militari , iar rezeva o buimaceste cu legi date in batae de joc mstresata si facuta praf ,,,,,,,care armata?

Iulian Mareș spunea...

@Biliboi
Am o veste care se contureaza in dezastru pt toti!
Se pare ca/exista tendinta/dorinta ca acest OMM sa fie scos din Legea statutului cadrelor militare, la care se pare ca se lucreaza!
Cinic vorbind, iti doresti un muribund, dar speranta moare ultima!
Mai e putin si o sa se plateasca cartusele folosite la tragere....20 cartuse X2, 87.....
Acum am fost ironic, nu cu tine, ci cu EI!,,,,dar mai stii?...noptile de iarna sunt cam lungi!....daca le vin idei?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Motoc-tehnocratul lu' peşte sa alinieze soldele si pensiile la standardele NATO, si nu alinierea tractoarelor si utilajelor agricole din ograda SMA (Statiunea de Masini Agricole), ca din cauza unei comenzi deficitare, cu generali facuti la apelul de seara cu droaia si rularea ministrilor pe banda rulanta, fiecare cu idei personale idioate, aveam inzestrare si dotare de colhoz si un efectiv activ si in rezerva rupt in cur!

CEZAR spunea...

Mie tare imi este teama ca acest comunicat a ramas ..de pe vremea lu IUlica Maries ..
Acum a fost gasit prin ..sertare si pac cu el la gazeta ...
Ce frumos ,,concept"..pentru a NU FACE NIMIC ..!!!
Iulica ..nu-ti recunosti opera ...,,exhaustiv" ...privind si analizand ..???

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu am o revolta personala si indreptatita cand MApN afirma ca in cadrul unor consfatuiri si mese rotunde sunt invitati si rezervisti! Care rezervisti, domnilor? Aia pe care voi vi-i alegeti dintre tradatorii intereselor generale, egoisti si izolationistii cu bolovani mari obntinuti din obedienţă si linguşala fata de puterile perindate si in dezavantajul celorlalti pensionari, asa cum nu putini sunt pripasiti prin sindicatele slugarnice de la Brasov, Constanta sau din alte garnizoane nealiniate scopurilor generale? La noi cand s-a apelat, sau se va apela sa avem reprezentanti pentru problemele ce ne framanta si scopul general, egoistilor?

calin spunea...

Oare? Chiar asa?
"Azi, 29 ianuarie 2016, SCMD Filala 1 Zalau, impreuna cu reprezentantii ANCMR si Asociatia Nationala Cultul Eroilor “Regina Maria”, Salaj, am avut intalniri cu parlamentarii PSD, PNL si UDMR. In urma discutiilor purtate toti parlamentarii au fost de acord ca suntem discriminati fata de celelalte categorii cu pensii de serviciu si ne-au asigurat ca modificarile aduse prin Ordonanta 57, Legii 223 vor fi respinse in Parlament."
http://scmdzalau.blogspot.ro/2016/01/intalnire-cu-parlamentarii-salajeni-pe.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Maxim One: Cele 20 de dovezi aduse de senatorul Todirascu despre faptul ca statul mafiot roman ne tine intr-o stare de sclavie si expoliere, sunt o dovada graitoare a faptului ca este necesar ca toate partidele si liderii politici sa semneze acest document de recunoastere a acestor acuzatii si de eradicare a tuturor abuzurilor statului roman, prin liderii puterii, asupra cetateanului. Dar vor avea curajul si hotararea s-o faca? Va semna Iohannis, Ciolos, guvernul tehnocrat si toti ceilalti lideri si partide politice acest document incriminator? Miram-as!

tigri2 spunea...

Urmariti site ul SCMD ,in urmatoarele minute va apare un comunicat cu privire la discutiile purtate ieri la Comisia de Aparare. Azi,peste o ora ,vor avea intalnirea de la Senat..

Anonim spunea...

Corneliu tradarea de tara ajunsa acum colonie de sclavi, fara resurse naturale ,( concesionate toate gratis pana la epuizare) a devenit sport national si un motiv de mandrie. Fiecare politician sau general ( tot un drac ) se lauda cum a facut o felatie reusita licuriciului sau macar la un ambasador al stapanilor . Acum a fi patriot a devenit o rusine blamata de politicieni si de mas media controlata in totalitate de perciunati .In viitor stapanii coloniei Romanistan nu vor mai lasa bani la buget pentru pensii sau ajutoare sociale chiar daca multora nu le vine sa creada .Pensiile vor mai mult simbolice si noi romanistanii lasi vom ajunge sa ne batem ca sa intram mai repede in cimitire( si alea controlate de lacustele cu su(a)tana) .De altfel daca te uiti atent e o campanie in toata nas media prin care suntem spalati zilnic pe sinapse ( care are ) ca bugetul de pensii e deficitar ( ca peste tot in 'm' UE) si ca in viitor nu vor mai fi bani pentru pensii .Se inoculeaza de pe acum ideea ca suntem cersetori si o povara pentru tineri iar statul( colonia) se imprumuta pentru a platii pensii .O minciuna grosolana repetata la nesfarsit devine adevar iar specialistii in manipulare neuro lingvistica stiu asta. Totul e bine organizat ca sa ne obisnuim cu ideea ca vom avea pensii de mizerie (intr-o colonie unde evaziunea corporatiilor care apartin stapanilor Romanistanului atinge cote infricosatoare) .Nimic nu e intamplator nici macar virusurile astea'' dragute'' cu nume de fete Zika ,Ebola,Roxy.Si vor mai fi si altele pana ajung la rezultatul dorit.Iar oile se duc zambind la macelarie .Totul e sa stea linistite iar de asta se ocupa profesionistii mas mediei si politicienii.

Anonim spunea...

Da Caline ? Ia sa vedem si la vot. Daca se intampla minunea ma calugaresc.De abia astept sa vad minunea ca politicienii nostrii sa se tina si de cuvant si sa-l sfideze pe Soros si guvernul lui.Ar fi a saptea minune a lumii.Dar eu nu cred in minuni si ghicitoare .

Anonim spunea...

Corneliu da ce fosilele comuniste ca gen Iliescu nu sunt tot rezervisti ? Nu mai stii cand s-a intalnit Iohanis 6-2 case cu'' societatea civila '' si erau de fapt ong-eurile lui Soros ,asa si cu MApN.

Anonim spunea...

Corneliu aici gresesti .Se scrie ''rupt prin cur'' Prietenii stiu de ce.

Iulian Mareș spunea...

@mr. Padina
Ce nu intelegi nu povesti, caci iese folclor!
Nici nu stii care este diferenta dintre SMG si SMA si de ce?

tigri2 spunea...

Astazi, 02.02.2016, delegatia SCMD, invitata la lucrarile Comisiei senatoriale de specialitate, va solicita abrogarea, ca neconstitutional, a Art. 40 din OUG 57/2015 (proictul de Lege 665/2015) si lamurirea situatiei pensiei suplimentare introdusa prin Decretul nr. 141/1967 ca fiind "in afara pensiei militare de stat", confiscata practic prin Legea 263/2010 si inclusa in mod nedrept in baza de calcul a pensiei militare de stat, intr-un procentaj de 3%, 6% sau 9%, cand Decretul 232/1986 stabilise deja acest procentaj, separat de pensia militara de stat la 16% (in mod special, se ocupa de realizarea demonstratiei pe chestiunea pensiei suplimentare dl. General (r) Florian CABA).

calin spunea...

Da, a aparut ! Si? O fi bagat de seama amfitrionul ca s-a pus si problema care ne mnacina pe noi? Printre atat de multe alte probleme?

Iulian Mareș spunea...

@mr. Padina
Esti rau de .....!
Vremea mea se numara in luni cu cifra zecilor nr. 1!
Tu ai inca pb cu aviatia, de cand priveai aeronavele cu gura cascat, capul pe spate si-ti cadea cascheta in lucerna!
Intreaba pilotii de la Giarmata, ca te vedeau ades si de ras, mai sa scape mansa din mana!
Ai scris ceva din capul tau?....nu pe blog, caci acolo doar titlul atrage, in rest copy/paste!
Te saluta fierbinte Robert Horvath de langa fantana arteziana, din centru!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Maxim One: Subscriu postarii tale, si chiar si la cimitir nu mai avem loc daca suntem pe drojdie cu banii! Eu, oricum, vreau sa ma ingroape ca pe acea pocaita pe o margine de tarla sau de padure, pentru ca moartea este egala pentru toti, [ndiferent unde te ingroapa! Si tot ...RUPTI IN CUR!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Maxim One, ha, ha, ha! Mi-a cazut fisa cam tarziu: Rupt PRIN cur! Nu în... Aia sunt fosilele ca Gen. Iliescovivici, scoliti la Lomonosov, Moscova, si care traiesc doar din colaci si coliva cu boboana, cu ortul in buzunarul di pi chiept!