Un produs Blogger.

marți, februarie 23, 2016

Deontologii ne spun ca Voiculescu a repatriat banii securitatii

22 comments
Mai mult, au descoperit ca D Voiculescu i-a investit, eficient, in trustul Intact. Dupa repatriere, banii "poporului" au adus venituri de sute de milioane bugetului statului. Intelegeti care ar fi motivul falimentarii Trustului de presa Intact?
Crescent, bilanțurile contabile, firmele, Dan  Voiculescu și averea poporului român

Presa Liberă a realizat o anchetă pe parcursul anilor 2015-2016 despre averea omului de afaceri Dan Voiculescu și furtul a sute de milioane de dolari printr-un atac raider asupra companiei de stat, Crescent Commercial & Maritime (Cyprus) Limited. 
În anul 1981 se semneză convenția pentru evitarea dublei impuneri între Cipru și Republica Socialistă România, fiind și atunci considerat un semi-paradis fiscal. În urma acestui tratat țara noastră urma să aibă numeroase avantaje fiscale și putea să își desfășoare legal activitatea de import-export, ceea ce reprezenta o mare parte din averea României.
Compania de stat Crescent Commercial & Maritime (Cyprus) Limited a fost înființată în anul 1984 și este activă în continuare. 
De aici vine marea surpriză. Cum poate fi activă o companie de stat înființată în 1984, dar activele sale nu mai aparțin statului?
1
Statul comunist nu putea figura direct în acte, astfel erau puși în funcții de administrare ofițeri de Securitatea precum, Dan Voiculescu și Mihai Lazăr. Securistul Mihai Lazăr actulul director al companiei Crescent este ”cheia” banilor lui Voiculescu și mâna sa dreaptă în toate afacerile, deși publicul larg nu a auzit prea des numele său.
mihai lazar
Presa Liberă a reușit să intre în posesia bilanțurilor contabile ale companiei Crescent. În bilanțurile contabile sunt prezentate sumele de bani, destinația acestora către firmele sale, administratorii și întregul imperiu condus de Dan Voiculescu. Totul a fost administrat de cea mai puternică companie de audit din lume, respectiv PricewaterhouseCoopers.
Un prin exemplu elocvent: din auditul compaiei Crescent făcut în 2002 de către PWC reiese că Dan Voiculescu ocupa funcția de Președite de Onoare al companei Crescent, factor de decizie, după cum se vede în documentul de mai sus.
Atacul Raider 

La prăbușirea regimului comunist Dan Voiculescu și alți securiști care administrau companiile offshore ale statului român s-au auto-împroprietărit prin atacuri raider. Având cunoștință despre operațiunile și conturile bancare ale companiei Crescent, Dan Voiculescu nu a făcut altceva decât să mituiască personajele care au pus întrebări și au făcut comisii (prietenul Mugur Isărescu, Teodor Stolojan și alții).pe 

22 de comentarii:

Unknown spunea...

Atunci,au "disparut" multi bani,de unde credeti ca unii sau inbogatit asa peste nospte?

Huhu Rezea spunea...

@calugare
Ai mari probleme de intelegere a fenomenelor economice.Orice activitate care aduce venituri la bugetul de stat nu produce inflatie.inseamna ca nu e economie subterana
Activitatea din IT tot inflatie produce?

Huhu Rezea spunea...

@Calugare
Guverarile destepte incurajaza si acorda facilitati celor care isi repatriaza capitalul si celor care scot la suprafata economia subterana.
Voi latrati lca lupii la luna la activitatea economica a unui trust de presa, pentru ca nu va convine politica sa editoiala.
In locul astora de la Antena 3, eu as transforma brendul "Antena 3 e aici" in partid politic.
In toamna , dupa alegerile parlamentare, ar forma guvernul

Unknown spunea...

Asa a facut si Rusia!

Huhu Rezea spunea...

@calugar one
Esti de o superficialitate politica ingrijoratoare pentru sanatatea gandirii tele. Te dai nationalist si condamni, in acelasi timp, statutul de colonie al României postcomuniste, dar si singurul trust de presa care mai are integral capital românesc.
Nici nu sesizezi de ce societatea civila si presa controlate de straini, in stil mafiot, au pornit campania de falimentare a Intact. Se tem ca formeaza opinii nationale care, mai devreme sau mai târziu, vor aduce la putere si forte politice nationale.
Nu-i vezi câta batjocura la adresa oamenilor in vârsta, printre care te numeri si tu? Sa nu crezi ca vor fi mai ingaduitori cu tine, pentru ca esti, acum, impotriva Antenelor.

iceparu spunea...

Inteleg sa se faca afirmatii confirmate si nu bazaconii. .In primul rand Felix nu a fost ofiter.Turnator poate.In al 2-lea rand s-au facut sapaturi adanci si nu s-au confirmat sustrageri.Motanul a avut valuta fiindca a lucrat in comertul exterior fiind curea de transmisie intre securitate si societati comerciale straine Avand experienta in domeniu a investit cu succes valuta.Si chiorul a avut valuta si nu suma mica.Nefiind de meserie a ales politica.Daca il prindea DNA pe Motan cu alte jonglarii ii punea de mult juvatul de gat.Huhule incepi sa abdici de la impartialitate?

Unknown spunea...

Domne, eu nu inteleg chestia asta cu manipularea. Sa fie clar nu televiziunile vin peste noi ci noi ne ducem peste ele. Fiecare ramane pe postul TV care-i convine, care ii impartaseste ideile. Sa-mi spuna si mie cineva de ce, pe mine, nu ma manipuleaza B1 sau Realitatea TV? Pentru ca, atata timp cat ele au optiunile lor politice si eu pe ale mele nu avem cum sa ne intersectam. Eu caut TV si emisiuni care rezoneaza cu mine.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Gasca asta masonico-sorosista, fecundata-n dosnic de catre Licuriciul fandosit, are preocuparile barfelor de alcov si lanseaza pe piatza atacuri concentrate sa ne prosteasca cu idioteniile lor. Cum merge ceva foarte bine, cum acest ceva are preocupari sociale, de sprijinire a napastuitilor si neandreptatitilor, apar acuze securiste, comuniste, de distrugere a statului de drept si alte acte de sabotaj pentru falimentare. Zece ani, doar Trustul Intact ne-a sprijinit pe toti pensionarii si neandreptatitii, pe cand toate celelalte posturi ne-au sabotat la maxim! Ce m-ar durea pe mine la basca de banii lui Voiculescu daca el, mai bine zis trustul creeat de el, se ocupa de recompensarea geniilor, de promovarea valorilor, de a fi intotdeauna in primele randuri alaturi de cei in nevoi si neandreptatiti, au creat sute si mii de locuri de munca inalt calificata, detine cea mai buna scoala de jurnalism, un ziar cu opinii juste prin Jurnalul National si experimentatul Marius Tuca si multe altele!? O fi luat banii aia, de tot latra hienele astea din dreapta politica, dar nu s-a dus cu ei in Caraibe sa traiasca precum belferii, ca un egoist, ci omul i-a investit pe toti in LOCURI DE MUNCA PE SALARII, si nu a falimentat nimic sa lase oameni pe drumuri apoi sa-si puna palma in cur si s-o tunda! Toti au furat, toti au jefuit, dar nici unul nu a investit sa se aleaga cu ceva si romanii, adica cu salarii si locuri de munca! Basistii au rupt gardurile cu furatul cu sacii si cu camioanele, dar numai pentru bunastarea lor egoista! Ala care fura si investeste scotand alti bani si mai multi de unde sa se imbogateasca si statul, cu locuri de munca, acte de caritate si impozite la stat eu l-as premia si l-as medalia, nu l-as baga la bulau! Daca Intact se desfiinteaza, nu va dati seama ca raman oameni pe drumuri, canci locuri de munca si noi, cei urgisiti, la cine sa ne mai plangem public, statul ce bani sa mai incaseze din taxe si impozite? L-ai bagat la puscarie 10 ani, dar lasati dracului hardughia sa produca si nu bagati pumnul in gura presei cu presiuni si demolari cu justitia pe care o stim noi cine este!Cine sa ne mai tina partea in lupta cu hienele politice daca si pe astia ii termina?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu, personal, am luni de zile, sau ani, de cand nu ma mai uit la TVR, Realitatea, B1 si alte scursuri si zoaie basistoid-liberale! Cand era OTV, nici atata. E o vorba: Spune-mi la ce televiziune te uiti ca sa-ti spun cine esti! Nu-l urmaresc nici pe Dragos Patraru dintr-un motiv simplu: E manipulat de sforari si face jocurile dreptei! La el, in afara de ce agreaza sefii lui, sau e crezul lui apretat, totul e o mare de comunisti! E un bun pamfletar, dar l-am depunctat stiind ca e o papusica de ventrilocie. Lasand la o parte gunoaiele si scursurile TV particulare si cu orientari basistoide, TVR e doar o cloaca guvernamentala atat de orientata in dreapta incat tot tragand haturile la hais dau numai cu oistea-n garduri, si mai mult emit in limba maghiara de parca m-as simti traind la Budapesta. In 2012, am stat in Sur Alzette de Louxembourg cam o luna, dar am fost si in Belgia vecina, cu limbile valona si franceza, Germania, Franta si Austria. Se vorbea luxemburgheza, germana si franceza in Marele Ducat de Luxemburg, dar era logic, ca acolo e o traditie de sute de ani, acolo fiind si mii si mii de portughezi de pe la inceputul sec XX cand au fost adusi ca slugi, servitori, mineri, bucatari, cameriste si lachei s-au inmultit devenind o etnie destul de mare, si acum lucrand cu precadere la muncile de jos, dar nu au avut pretentii ca ungurii de la noi sa se impuna cu placute si traduceri in portugheza sau cu emisiuni in limba lor pe televiziunea nationala. Nici la Budapesta n-am depistat vre-un post de tv in limba romana! Numai la noi rahatul uscat e pus in par si plimbat ca pe urs pe tv-ul cu pretentie de tutti frutti pentru toti sa-i ascultam cu forta pe vorbitorii de mongoleza pasareasca!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Maxim One, iti multumesc pentru amabilitate, batrane! Mai desfasoara o data privirile peste articol si vei desoperi uimit ca pe Voiculescu nu l-am periat matasos, ci doar l-am laudat ca a creeat un Trust care intr-adevar face ceva pentru romani! Ce a facut el, e treaba lui. Eu am fost zece ani in postura unui om protejat, ca un orfan de parinti care si-a gasit intelegerea in niste apropiati cu sufletul mare: ,,Mereu aproape!"

Viss spunea...

@Maxim One subscriu despre Corneliu. Oamenii sunt foarte pasionali, sunt în vârstă, iar dacă le iei și iluzia că opinia lor contează, îi rănești foarte tare. Se hrănesc sufletește reciproc pe blogul acesta. Am ajuns și eu la vârsta celor cărora aproape toată viața mea le-am reproșat lașitatea de a tolera nedreptățile de dragul minimului confort! Nu cred că poți să admiți un adevăr evident dacă îți răstoarnă întreg sistemul de valori. Un om normal nu poate suporta senin un asemenea soc. Mai mult ca sigur, cei care urăsc foarte mult nu își dau seama că ura afectează cel mai mult organismul gazdă. Îmi cer scuze dacă vorbele mele au jignit pe cineva, nu asta a fost intenția mea! Nu am vanitatea de a-mi vedea comentariul publicat. Dacă administratorul l-a șters, o să am siguranța că macar l-a citit. Viața e scurtă și frumoasă. Pentru majoritatea oamenilor.

Huhu Rezea spunea...

Pe acest blog neinregimentat propagandei oficiale sau asociative ati putut si inca mai puteti citi informatii si opinii despre lungul drum al legiferarii pensiilor militare sau pentru militari, scotând in evidenta si ceea ce ascundea informarea oficiala sau a structurilor asociative de orice fel.
Vad ca au aparut niste fete noi care cred ca aici este doar... asa...un club de discutii intre mosi care, de plictiseala, mai schimba niste vorbe virtuale despre pensii.
Ideile care s-au cristalizat aici au ajuns si pe masa de lucru a facatorilor de pensii.
Cât despre oamenii care nu au opinii politice consolidate, ei pot fi comparati cu cei cu sexul incert; nu stiu daca trebuie sa se marite sau sa se insoare.

tigri2 spunea...

PROIECT DE LEGE

Lege privind recunostinta vesnica a muncii depuse de parlamentari, sefi de stat,prefecti,ministri,angajati ai prefecturilor, consiliilor judetene, consiliilor locale,directori,functionari de stat si alti politihoti..
ARTICOL UNIC:
Art 1.Veniturile cuvenite din mita,furt,hotii,contracte cu statul,inselatorie sau donatii se vor cuntifica in procente si se vor adauga la pensie in limita a 30-50%,in functie de numarul mandatelor.
1)Legea intra in vigoare imediat
2)Urmasii legali ai celor decedati vor primi 50% din aceste drepturi
3)Se vor asigura gratuitati la: -cumparaturi,transport:rutier,naval,fluvial,sumbarin ,tren ,avion si dric,spectacole,spitale ,tratamente ,medicamente,hoteluri,case de toleranta si MORGA
4) Nu vor mai putea fi judecati si condamnati in vecii vecilor . AMIN!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Viss: Dragul meu, sunt pasional doar valorilor societatii in care traim cu totii. Elena Udrea & mafia portocalie au scos din teschereaua statului atatea miliarde de euro incat au pus Romania pe butuci! Si pentru ce i-au scos? O jumatate, poate mai mult, au impartit-o in sanul mafiei portocalii incat vomita de atatea averi si bani dositi! Restul i-au investit in stadioane in panta abandonate, parcuri la tzara unde acum cresc balarii si putrezesc dotarile, telegondole nefolosite fiind imracticabile, partii de ski abandonate si amplasate in pustietati`, sali de sport comunale intrate in ruina, scoli reparate unde le cad copiilor tavanele pe cap, au desfiintat peste 67 de spitale de au fost mari tragedii, crese, gradinite, stabilimente pentru orfani si batrani, risipe peste risipe inpracticabile si abandonate, o frunza verde de sters cu ea la cur si care a costat milioane de euroi! Toate acestea au dus la prabusirea pensiilor si salariilor, la prabusirea economiei nationale, la infometare, disperare, miscari sociale si tragedii incalculabile, dar ei continuand sa traiasca in huzur la domiciliu!, si acum cand cica au arest la domiciliu unde o duc in chiolhanuri si huzur! Voiculescu, zis si Varanul de catre mafia portocalie, n-a ruinat pe nimeni, n-a suferit nimeni in urma lui si am explicat mai sus si de ce, doar a crescut bugetul statului, a creat locuri de munca, a instituit zona dreptatii sociale din mass media, a instaurat o tribuna a democratiei si a dezvaluirilor abuzurilor politice si judiciare din statul de (ne)drept, a luat o atitudine ferma cand pensiile au fost mutilate, salariile retezate, TVA umflat ca sa fim prabusiti, a tinut partea locotenentului revoltat cand toti il blamau, a fost langa militari la bine si la greu si multe,. multe, multe faceri de bine si atitudini pozitive printre care mobilizarea generala la Refeendumul pentru debarcarea bahicului si conflictualului Basau-Basanau, dar si ca PSD-Ponta sa ajunga la putere pentru a avea parte de venituri marite si toate actele reparatorii si de dreptate! Cate sute de mii sau milioane de romani n-au avut parte de recuperari de venituri si acte reparatorii de pe urma PSD-Ponta, dar cu concursul nemijlocit al Antenelor care au sprijinit toate aceste actiuni de indepartare a cancerului portocaliu! Doar un basist nu va putea aprecia dizertatia mea, in rest toate cele bune si frumoase! PS: VOICULESCU A LUAT 10 ANI PENTRU UN MIZILIC INSCENAT, DAR MAFIA PORTOCALIE, IN INTEGRUM, AU DISTRUS SI PRABUSIT, LA PROPRIU, TOATA ECONOMIA NATIONALA OMORAND MII DE ROMANI, NE RAD ACUM LIBERI IN FATZA SI HUZURESC CA BELFERII DIN MILIARDELE FURATE, PLUS CA PARLAMENTUL E GHIFTUIT CU EI PE SALARII DE NABABI DIN BUZUNARELE ROMANILOR! SI, ATUNCI, CU CAT E MAI VINOVAT VOICULESCU DECAT EI? ACEASTA ESTE INTREBAREA!

iceparu spunea...

Viss.Daca sr fi sa o i-au cu armata de la inceput mi-as propune sa fiu de o nesimtire crasa.Da ,ura afecteaza organismul gazda.Dar nu ti se pare ca daca se acumuleaza prea multa si nu da pe afara faci explozie?Oamenii trebuie sa se exteriorizeze.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

MA DOARE SUFLETUL VAZAND CA OU G57 ESTE O CONSECINTA A ACTIUNILOR ACELEASI MAFII PORTOCALII CARE NE-AU CONDUS SPRE DEZASTRUL PENSIILOR MILITARE! Mafia portocalie l-a adus pe infractorul Ciolannus Smen, care prin fals, uz de fals si inginerii financiare a obtinut sase case, o instanta dovedind acest lucru, urmand si o alta sa decida aceeasi sentinta. Tot mafia portocalie l-a sustitut pe smenar sa aiba ,,GUVĂRNUL MĂU,'' tot mafia portocalie a avut un rol determinant in daramarea guvernului Ponta si istalarea unui guvern tehnoretardat scotand in strada instigatori si manipulatori portocalii, fiind emitatoarea OuG 57 tot prin emisari portocalii cu Art. 40 cu razuiri de drepturi. Deci, basimul si politica portocalie de drujbariri nu vor pieri atata timp cat si foarte multi dintre militarii plangaciosi de pe aici ii sustin in continuare, ii voteaza, ii tolereaza, le fac jocul si le sustin deviatiile ideatice! Tot ce critica aceasta mafie portocalie, si la care lucreaza ei sa-i submineze pe toate planurile, sunt oponentii lor si ale tuturor dezastrelor ce le-au tot produs de-a lungul anilor! Acesti oponenti fiind de fapt, si cei mai vocali, aceste Antene! Si eu sunt un oponent al mafiei portocalii alaturi de cei 75% dintre romani, fiind de fapt cea mai cerebrala si de calitate dintre toti romanii! Din cei 25% ramasi, sunt oligofrenii si bolnavii mintali din sanatorii, oligofrenii si bolnavii in libertate, senilii, cei in moarte cerebrala, indecisii politici si abia la urma raman gunoaiele basiste care se asigura de voturi din aceasta categorie reziduala, marginala si de ramasite. Banul, frauda, mortii din cimitire si manipularea le-au asigurat intotdeauna intrerea la guvernare, in Parlament, in Consiliile locale, Primarii, etc. Adevaratii lor votanti, pe bune, si sustinatori, cam 2-3% e doar o specie subumana, desi se cred oameni, pentru ca legatura lor cu maimuta copacului din care ne tragem este directa, si fara arborele genealogic ce intermediaza milenii de dezvoltare a creierului. Trecerea directa de la maimuta la basim facandu-se brusc, fara intermediarul generatiilor evolutiei darwiniste, este de inteles si de ce voteaza mecanic si pe reflex conditionat-neconditionat de salivare in eprubeta, conform teoremei Pavlov, doar pe plebea basista!

tigri2 spunea...

MINCIUNA IN FALS...

Se minte in "draci" de catre MApN,cu privire la faptul ca daca s-ar aplica prevederile art 28 al Legii 223 / 2015 ,multe pensii ar creste exagerat de mult si unii beneficiari MM ar avea pensii mai mari decat unele grade mari ,gen colonel.
Nu-i adevarat deoarece singurele pensii care ar creste ar fi cele ale militarilor piloti si tehnici de bord iesiti in urma restructurarilor ,conform OG-7,iar numarul acestora este doar de cateva sute(sub 500) ceilalti,care au avut in jur de 30 de ani de activitate ca zburatori nu vor beneficia de cresteri in raport cu Legea 263 / 2011. Aceasta Lege 223 / 2015 a fost conceputa ,special pentru a se face dreptate celor sacrificati,inainte de vreme pentru ca Romania sa fie primita in NATO,atunci de ce ne mint,de ce va mint? >>>dISTRAGEREA ATENTIEI SI DEZBINARE INTRE CATEGORII DE MILITARI.
Cred ca o fac ca sa acopere escrocheria cu pensiile si salariile celor din Parlament si ale ministrilor,presedintelui,iar noi ne ciondanim pe minciunile curvernantilor.

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Nu mafia i-a adus din nou pe portocaliila putere.
Vinovati sunt cei sase milioane de romnani care s-au lasat pacaliti de mafia portocalie ca sa-l voteze pe Iohanis in turul 2.
Dupa cum vezi, mafia are multi simpatizanti si printre rezervisti.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Chiar acum se repeta greseala portocalie, Boc, de crestere a taxelor si impozitelor pe cladiri, apartamente, si la toate alea pana la dublare! Acum, dracul portocaliu e drac galben! Si-a schimbat lupul blana, dar coasele si drujbele de razuit venituri, cat si pompele de umflat taxele si impozitele, BA!

CEZAR spunea...

Noutati ..NOI ...!!
Mi-a raspuns CMZ-Timis ...frumooos cu scrisoare recomandata !
Pana acum orice corespondenta o gaseam aruncata prin cutia postala ..
Mi-au calculat noua incadrare pe grupe de munca si ma in formeaza ..ca mi-au trimis un exemplar la CPS..
Aaa si incheie ...CU STIMA....
Vezi mai Tigrii - 2 ??
Ma respecta bai ...!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica, eu am primit ,,cu stima" incadrarea pe grupe, de peste doua saptamani, de la CMJ! Mi se pare ca am si publicat-o atunci pe un blog in calduri, ca asta parca s-a chircit de frig, precum cucul de sub sortuletul de mason a lui Ciolannus Smen! Mai miscati, fratilor, injurati-ma, contrati-ma, faceti ceva sa ne mai dezmortim de raceala si frigul asta de pe blog! Mai reanoiti-va ţâghirul de butuc, şpârla de pruna sau ceaiurile de brânca ursului sa aveti viteza in actiune si gandire, ce naiba! Aduceti din nou tristetea si disperarea din clocitii aia de ne manaresc autist, la MApN, pensiile cu sageata in jos, si sa-i determinam s-o redictioneze catre in sus la 80% si peste 100%! Bagati tare, mai ceva ca in prima tinerete, sa nu va intepeniti la incheituri! Unde va sunt contrele si dialogurile de altadata?

Iulian Mareș spunea...

Si ei?