Un produs Blogger.

vineri, februarie 12, 2016

MApN a pierdut campania de dezinformare a rezervistilor cu privire la ciomirea pensiilor militare

32 comments

Au trecut 2 luni de când guvernul functionarasilor bruxellezi, pe care in tara nu si-l mai asuma nimeni, a facut greseala sa incalce promisiunea ca nu va atenta la masurile sociale luate de Guvernul Ponta, emitând o prevedere, ascunsa intr-o nevinovata Ordonanta de Urgenta cu masuri fiscal-bugetare de sfârsit de an, prin care a redus cu pâna la 28% drepturile de pensie pe care Legea 223/2015 le acordase militarilor, incepând cu 01 ianuarie 2016.
Regretabil este ca operatiunea s-a desfasurat netransparent, cu complicitatea,  poate si la initiativa factorilor de comanda din MApN, MAI si SRI.
Site-urile de socializare neafiliate ale militarilor rezervisti au luat foc inca de la primele zvonuri ca urmeaza sa fie mutilata Legea 223/2015. 
Ordonanta a fost tocata marunt, incepând cu data de  09 12 2015, când Guvernul Ciolos, al lui Iohannis, a aprobat-o in sedinta de guvern. Audientele site-urilor de informare neinstitutionalizata pentru pensionarii militari, alternativa la informarea oficiala sau oficioasa a autoritatilor sau a structurilor asociative,  au explodat spre cote incredibile.Accesarile pe acest blog in luna ianuarie tind spre 500 000, in timp ce numarul utilizatorilor care au intrat pe blog in ultima luna  se apropie de 50 000.
S-au remarcat in aceasta perioada reactiile impotriva art. 40 din OUG nr. 57/2015 a doua structuri asociative ale rezervistilor, respectiv ale Sindicatului militarilor disponobilizati si ale Federatiei Militarilor din Romania.
S-a creat o masa critica de rezervistii ai celor trei case sectoriale de pensii care sunt corect informati si care participa, la rândul lor, prin comentarii si discutii cu camarazii care nu au acces la internet,  la demantelarea si zadarnicirea campaniei oficiale care vrea sa le spuna ca albul e negru si ca  65% din solda este mai mare decât 80%, sau ca plafonarea cuantumului la 85% nu le micsoreaza pensia. Spre rusinea lor, ministerele din sistemul de aparare si unele Case de Pensii Sectoriale au publicat comunicate si materiale propagandistice prin care au incercat, fara succes, sa pacaleasca rezervistii cu argumente de-a dreptul hilare...cum ca ordonanta n-ar reduce drastic drepturile de pensie prevazute de o lege organica, aprobata vara trecuta de Parlament.
Chiar daca le vor sterge de pe site-urile institutiilor, materialele lor propagandistice vor ramâne pe paginile acestui blog ca dovezi ale  nesimtirii si obedientei.
Asemenea rusine va plana si pe conducerile nationale ale asociatiilor de rezervisti patronate de ministere, la care cea mai toxica obedienta o intâlnim la ANCMRR din MApN.
Nemultumirile sunt in crestere cu cât se apropie momentul in care  Ordonanta urmeaza sa fie dezbatuta in Parlament.

Conducerea MApN, cea care, se pare, este cel mai mult implicata in tradarea intereselor militarilor in fata guvernului lui Johannis, prin elaborarea ordonantei de modificare a legiipensiilor militare, intreprinde in aceste zile o campanie fara precedent in marile garnizoane ale tarii, pentru aplicarea  Comunicatului din 09 02 2016.
Generali si ofiteri de rang inalt din minister  sunt indisponibilizati de la misiunile lor curente si trimisi in teritoriu pentru a se face de râs in fata adunarilor de rezervisti neincrezatori in mesajul transmis la ordin.
Campania este necredibila si deja tardiva. Elocvente sunt relatarile cititorilor participanti la intrunirile organizate in zeci de judete.




COMUNICAT NR. 33 
Data: 09.02.2016 
Campanie de informare a militarilor în rezervă şi retragere cu privire la procesul de recalculare a pensiilor militare de stat


Ministerul Apărării Naţionale a lansat o nouă campanie de informare în privinţa procesului de recalculare a pensiilor militare de stat, activitate ce se desfăşoară în principalele garnizoane din ţară în perioada 8-12 februarie. 

Echipe de specialişti ale structurilor centrale ale Ministerului Apărării Naţionale se întâlnesc cu militarii rezervişti, pentru a le face cunoscute prevederile Legii 223/2015 privind pensile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare. 

Obiectivul campaniei este informarea corectă referitoare la modificările aduse respectivului act normativ, aspectele principale ale procesului de recalculare şi soluţiile de determinare a cuantumului pensiilor, prin prezentarea unor exemple concrete.


Secţia Presă

32 de comentarii:

Unknown spunea...

daca ei au pierdut , atunci cine castiga , din nou pe 15 pe ordinea de zi la comisia de aparare l 665, dece? inseamna ca nu au dat aviz

Unknown spunea...

aceea zic ca acea nenorocita de ordonanta ...nu reduce drastic....pai deci REDUCE ,asa ca sa nu ne tampesca cu prostia asta ..sa spuna dece vor ca militarii sa fie umiliti ..sa le fie rusine

Huhu Rezea spunea...

Fiti cu ochii pe lucrarile Comisiei de buget finante, comisie raportoare, care marti 16 02 are legea pe ordinea de zi, termen la care trebuie sa si finalizeze Raportul cu amendamentele aprobate a fi supuse votului plenului Senatului.

Unknown spunea...

De remarcat ca OUG nr. 57/2015 la Senat nu trece si prin Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, care isi poate da un pdv referitor la art. 40, singurul care are tangenta cu domeniul pastorit de comisia mentionata. OUG este trimis pentru raport la Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital si la Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială, avand ca termen de prezentare a raportului 16.02. http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=1&idp=19515 Dupa care se trimite la Camera Deputatilor si probabil ca trece iar prin aceleasi comisii. Comisiile astea bineinteles ca se uita la celelalte articole din OUG nr. 57/2015, iar art. 40 il analizeaza din prisma lor de competente, pe domeniile respective.
La deputati nu am gasit OUG-ul bagat in lista de asteptari, apare in decembrie 2015 un PL-x 889/2015 pentru OUG nr. 56/2015 http://m.parlament.ro/pls/proiecte/upl_pck.lista?cam=2&anp=2015 , iar in 2016 un PL-x nr. 5/2016 pentru OUG nr. 58/2015, nici urma de OUG nr. 57/2015. http://m.parlament.ro/pls/proiecte/upl_pck.lista?cam=2&anp=2016
Asa ca deputatul Mircovici s-a agitat degeaba, el este intr-o comisie care nu da aviz, poate doar in plen sa ridice mana (daca are curaj). Si cred ca are, fiind din partea minoritatilor. In schimb, cei din partide asculta de degetul liderului de grup, care in cazul nostru presimt ca (degetul mijlociu) va fi in sus, semn ca ne-au tras-o.

Alex Ionut spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
micutzul spunea...

Toate organizatiile si asociatiile militarilor in rezerva si in retragere trebuie sa faca presiuni pentru ca ministrul apararii , seful SMG si toti factorii responsabili de dezinformarea rezervistilor si care au incalcat flagrant una din obligatiile de baza ale comandantilor,, grija fata de subordonati,, sa isi dea urgent demisia. Trebuie ca la numirea ministrului apararii si a sefului SMG asociatiile militarilor in rezerva, organizatiile acestora precum si SCMD sa fie consultate .
Este vreun militar in rezerva care in caz de chemare sub arme mai are incredere in acesti responsabili ( iresponsabili) din minister ? Eu cred sincer ca astia te trimit la moarte intre doua portii de ....
DEMISIA

Unknown spunea...

va rog sa vedeti ca pe 15 febr axista pe ordinea de zi la comisisa de aparare pus din nou l665 , si in dreptul aviz este aratat ca avizul trebuia dat pe 9 , dle h vedeti daca e asa . magandesc ca acea comisie a amanat avizul din 9 pe 15 , asa o fi?

Huhu Rezea spunea...

@Denis
Se vede ca esti in eroare si n-ai citit articolele de pe blog de dupa 09 12 2015 prin care am sesizat ca Biroul Permanent al Senatului omisese sa ceara avizul Comisiei de aparare.
Presedintele acestei Comisii, domnul senator Obreja, a intervenit si a stopat procedura de adoptare a Ordonantei, programata sa se incheie pe 14 decembrie.
Dupa cum vezi, abia peste 21 decembrie a fozt sesizata pentru Aviz Comisia si a fost fixat un nou termen , pe 16 02 2016,pentru redactarea Raportului dej Comisia pentru buget.
Camera Deputatilor va fi sesizata dupa adoptarea legii in Senat, prin vot sau tacit.
Nu ma indoiesc ca in Camera, Comisia de aparare va fi coraportoare.
Nu sunt zadarnice zbaterile domnului deputat Marcovici.

Unknown spunea...

OK, asa sa fie, eu m-am uitat pe ordinea de zi a celor 2 camere. Concluzia (mea) este ca 16.02 nu inseaamna finalul adoptarii sau nu a OUG nr. 57/2015. Si apropo, am vorbit cu cei de la financiar si RU de la fosta mea unitate si mi-au confirmat ca pana azi nu au primit nici-o precizare privind aplicarea legii sau OUG, si nici cereri de la CPS pentru stabilirea mediei pe 6 luni alese din ultimii 5 ani. Asa ca Pastele cailor (ca termen) este cel mai probabil, cam atunci va incepe recalcularea pensiilor, nu mai zic de cei iesiti anul asta la pensie. Prin definitie, armata era o institutie in care trona ordinea, disciplina si planificarea, nu mai zic de respectarea legalitatii (ca sunt legi sau regulamente militare). Cum este posibil ca o lege aprobata in Parlament din vara sa nu poata fi aplicata dupa 6 luni?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Este incredibil si revoltator ce se intampla in sanul MApN! Dar, pestele de la cap se impute! Tehnocratii sunt atat de incompetenti si nepregatiti, incat numai din interiorul MApN puteau fi antrenati si informati in mod tradator cu asemenea marsavii de catre persoane carora le este indiferent de marea masa de pensionari, pentru interese personale si de grup, inclusiv ale acelora care au grade foarte mari, de politruci comunisti sau neocomunisti, cu pensii chiar nesimtite si cu privilegii, provenind din randul celor cu sezuturile roase in scaunele birourilor de propagandisti si pandari peceristi sau iliescieni! Ii vom descoperi si vom milita pana la razuirea unor beneficii capatate in mod nedrept si samavolnic. Vom constitui chiar si un grup de initiativa sa le atacam pensiile pentru a-i invata minte ca nu se pot juca cu soarta noastra si in detrimentul nostru pentru beneficiile lor! Chiar in acest moment s-a autosesizat si Avocatul Poporului, Dl. Victor Ciorbea, ca sa se stie de catre toata suflarea! Luni sau marti va da o solutie de interventie! Va ataca Ordonanta la CCR!
S-A AJUNS SA SE TRIMEATA PE TEREN ECHIPE DE NOVICI NEPREGATITI, DAR INSTRUITI CA STALINISTI COMINTERNISTI SI BOLSEVICI MINCINOSI PUSI SA NE DUCA IN EROARE, SA DEA PIEPTUL CU NOI, SA NE MINTA CU SFRUNTARE IN FATA CA MATEMATIC 65% E MAI MARE CA 80%, SAU CA 80% E MAI MARE CA 100%! NICI O ORDONANTA NU POATE RAZUI O LEGE ORGANICA IN VECII VECILOR! AMIN. CCR DACA NU ESTE INREGIMENTATA SI SUPUSA POLITIC, SI FIIND IN SLUJBA POPORULUI, NE VA DA CREDIT! UN DREPT CASTIGAT, IN VECI NU SE POATE PIERDE!

Unknown spunea...

asta inseamna ca se intinde procedura pana in martie , cei care au depus cerere de pensionare incepand cu 3 ian , nu li se va face decizia decat cand se va adopta legea 665 sau nu se tine c ont si decizia se calculeaza pe legea intrata in vigoare impruna cu acel nenorocit de ordin sau hg ,ce dracu e, iar dupa ce va fii lae sau balae poate sa se refaca pe legea care v-a fi sau nu?

Anonim spunea...

Chiar daca ar pornii o noua revolutie OUG 57 tot nu se va modifica, macar cu o virgula .Asa au hotarat perciunatii stapanii Romanistanului ( via Soros si Ciolanis ) si asa VA ramane.Si va repet urmeaza si taierea cumului avantajos pana in toamna.Eu sunt dispus in continoare sa ma calugaresc daca gresesc.Am ales si manastirea numai sa vad o minune ( modificarea OUG 57 ).

Huhu Rezea spunea...

@maxim
Daca nu te-ai fi numarat printre cei care au semnalat iminenta modificarii L 223 prin Ordonanta nici nu ti-as mai publica aceste comentarii pesimiste si dscurajatoare.
Noi continuam sa ne batem.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Maxim One, h. 13,27.00: la cat de rau merg lucrurile, pot afirma ca nu-i exclusa ca si aceasta ipoteza sa devina certitudine! Eu, de prima data ti-am dat credit pentru ca mi-am format deja o parere de seriozitate si discernamant al afirmatiilor tale, insa a antrena asemenea discutii nu facem decat sa le dam idei aprobatoare dusmanilor care ne-au impresurat din toate partile! Sa nu uitam ca blogul este urmarit de foarte multi ochi iscoditori si care pot deturna ipotezele spre certitudini! Negarea si dispretul pentru hotararile lor trebuie sa fie hotarat dirijate astfel incat sa gasesca in noi niste verosi combatanti si indarjiti oponenti pentru masurile criminale de violare a Legii 223/2015. La Ordonanta trebuiesc modificarile pentru avantaje, daca tot a fost emisa, caci eradicarea ei ar complica lucrurile pana la prorogarea legii, ceea ce ne-am intinde pe alti ani de acum incolo si pierderea multor actualizari si drepturi constitutionale! Ii anunt pe toti ca astazi, 12.02 a.c. am primit Adeverinta de la CMJ, astfel:
Nr xxx din 09 Februarie 2015
,,Domnului Corneliu, Armasarul doamnelor de pe FB, cu domiciliul flexibil, Referitor la petitia dv. cu nr xx xxx va informez ca fisa cu locurile de munca a fost procesata.
Va informez ca dupa aparitia metodologiei de aplicare a Legii 223/2015 CMJ Pocreaca va actiona conform responsabilitatilor, termenilor si procedurilor aprobate prin ordinul ministrului apararii nationale.
Comandantul Centrului Militar Judetean Pocreaca
SS, Col,
XXXXX
Ceea ce denota ca baietii lucreaza la foc continuu si ne tin la curent cu ce se intampla, fiind un lucru bun. Bine ar fi sa le dea Dumnezeu si minte celor de sus sa actioneze in avantajul nostru, nu cu amputari si razuiri! Nu uitati, eu sunt atat de revoltat ca nu vor pactiza cu mine in veci! Am 27 de ani de chin si tot felul de sicane, cu o pensie de rahat care m-a injosit si m-a dezonorat ca om si ca militar pana la treapta subumana de jos! Deci le sunt un dusman de moarte, de neampacat, pana la sfarsitul zilelor mele! Nu accept modificarile lor criminale!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mentionez ca petitia a fost trimisa in Dec.2015, ce au primit-o chiar pe 30, in care am trimis o perioada nevalorificata, egala cam cu zero ,de la mina in care m-au gasit baby sitter insotitor de trupeti cu pampersi la si de la mina, deci nu in subteran cum am fost real, dar acolo le-am cerut sa-mi ataseze si din dosarul personal detasarile de le Canal in numar de doua pe anumite perioade, plus sa-mi ataseze dovada lucrului in mediu de platforme mobile APR 120 MM reactive tip ,,Grindina'' cat si alte chestii pe unde m-au tot frecat ei la ictere sa-i storc ca pe lamai si sa nu mi se ignore nici un amanunt ce m-ar avantaja la vechime mica, facand-o pe tiganul de-a dreptul stiind ca sunt obligati sa scotoceasca la cererea me tot trecutul meu de belfer schilod! Mi-a zis onor Huhurez, odata ,ca si detasarile astea au un avantaj al lor cand sunt de pe santurile, schelele, vagaunile si araturile patriei in regim de santier si in detasare, si am tinut cont! Ce-am avut si ce-am pierdut, asa ca sa-mi lucreze dosarul ca la Tribunalul Saracilor! Dai bice si, la bulivard, birjar pana s-o opri hurducatura cu oistea-n gardul Damaroaiei!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Madamme careia i-a dat Domnul picioare si merge in maini, Aluna Burghiu, nebunatica zglobie si naravasa, n-are astampar, chiar daca s-a maritat la domnul popa pe furis, dar si la Primarie, ca infractorii care se ascund de potera, am crezut ca patul nuptial o sa-i mai ostoiasca zbuciumul hormonilor! Acum contesta Legea electorala, dupa ce a aprobat-o personal cu mânurile pe care se deplaseaza! Vrea muschii ei, si-ai libertinistilor parfumati cu basanisti, sa fie pe doua tururi de scrutin, ceea ce nici consortul ei nu-i capabil s-o faca intre rufariile divanului cu piticul lesinat, mai ales dupa ce a incercat sa primeasca spagi de la niste oficiali americanos, iar Pontanello i-a tras a trei-a cizma la noada dosului! O sfatuiesc ca pe un copil din flori, fara mama si fara tata, dar mai ales fara empatie si inima: Cucoana, las-o moale ca te rade lumea papusilor Mapetzt! Tot nu intelegi ca nici asta nu va va salva sa nu mai intrati in Parlament, nici cu ordin de la Dumnezeu Tatal? Cine dreaku' sa va mai voteze, pocitaniilor, mai ales dupa marile amputari si razuiri? Doar sa nu faca Ciollanus Smen 4+2 cu ochiul ala codosh de mason cu sortuletz pe cuculetzul decedat in pampersi la CCR-ul politruk si sa-l deturneze de la Lege! E Romanistanul aici, nu? La noi, noaptea ni se decide soarta!

Anonim spunea...

Huhurez si eu ma bat ca OUG 57 sa fie schimbata mai ales art 40 Am discutat ( telefonic )si cu un lider Alde care imi e ruda Si mi s-a spus ca e imposibil.De ce e imposibil am aflat din alte surse. Vezi ca tot eu am anuntat ca masonul Ciolos va fi prim ministru imediat dupa crimele de la colectiv cand nu ma credea nimeni ( gasesti in arhiva ta) NU pubblica acest comentariu. P.S Nu trebuia sa cenzurezi postarea cu Ciorbea ca e adevarata.Va fi schimbat .Oricum merita ca e doar o sluga psd si vrea sa se dea ranit ca e schimbat din cauza corectitudinii . Joaca la doua capete cu mana moarta.

Anonim spunea...

Corect Corneliu .Si eu lupt.Si ii lovesc unde ii doare mai tare.O sa-ti povestesc candva.Tu crezi ca legea ''defaimarii'' e intamplatoare?

karadeniz spunea...

Campania are și un efect benefic. Cei care au mers în teritoriu și-au format o altă părere despre legea pensiilor decât cea prezentată de șefi.
Se remarcă deja ruptura dintre structura centrală a ministerului, puternic politizată și care a adunat în gheara ei cam tot ce înseamnă resurse ale armatei și SMG care este obligat să facă sluj la ministru și consilieri dacă dorește să primească ceva

totoiany48@gmail.com spunea...

REFERITOR LA ART.111
NU ESTE VORBA DE OPTIMISTI SAU PESIMISTI , DAR PREVEDEREA SE VA ANULA ATUNCI CAND ,, CINEVA,, VA CONSTATA CA BENEFICIARII, MAI EXACT NR.ACESTORA NU POATE CREA O MASA CRITICA .

Elisav spunea...

Vad ca unii spun ca cei plecati in garnizoane sa ne lamureasca sunt novici.Da de unde, sunt cu grade si functii mari.Ei pun in aplicare strategia nationala de aparare. Se dau loviti cand rezervistii sunt hotarati ca sa ramana la posturile lor de sub masa dar nu sunt nevinovati.A sunt nepregatiti dar lor nu le trebuie pregatire ci proptele si proptelle le au atat timp cat ling mainile cui trebuie. Ce conteaza pentru ei ca zeci de mii de rezervisti pensionari sunt arsi la gamela? Le este lor bine asta conteaza. De aceea cred ca trebuie sa ne revoltam si sa nu incetam sa aratam asta. Ce ne pot face? Ordine nu ne mai pot da si cred ca unii habar n-au sa dea ordine.Unii dintre noi mai stiu cate ceva altii insa se lauda cu pensiile lor mari.iar actvii cu soldele lor mari.De aceea exista si un curent important numeric care se manifesta cu dispret la adresa noastra. Parerea me este ca situatia este 50%-50% adica nimic nu este sigur.Unii asteapta sa le bata cineva la usa si sa-i invite cu plecaciuni la activitati de care depinde situatia noastra viitoare in loc sa se bata,sa fie acolo unde cei de sus cauta fisuri pentru a ne inghesui.Daca suntem multi acum sau mai tarziu vom castiga. Daca suntem puti ceea ce pierdem azi asa ramane. Pacat ca unii nu mai au timp sa astepte!

Anonim spunea...

Corneliu .Cine ii voteaza.? Haaa haa haaa haaaa ....Li se rupe de votul tau dar trebuie pastrate aparentele. Imi sootea o pasarica mai demult ca reteaua de sateliti Monsad e conectata ( ( si ) la biroul electoral central ( unde se centralizeaza voturile) printr-un soft cu cantec ( de sirena) cumparat de la un serviciu cu acceptul sri .Care SRI e condus acum de... Restul e can can .Mereu va conta doar cine nunara voturile.Si asta cand deja toata mas media e in mana lor.De aici si chemarea lui Dragnea in Israel si aparitia legii ''defaimari' adica legea '''Ciocul mic ca va fac''

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Maxim One: Ave! Dreptate pana la capat! La vida or la muerte, companionnes! Numai impreuna si furiosi vom invinge!

karadeniz spunea...

Maxim One 17.33
La fiecare secție de votare în comisie există reprezentanți ai partidelor. După numărarea voturilor și verificarea cheilor ( buletine totale, albe, nule ,valide ) se întocmește un proces verbal semnat de cei din comisie. Fiecare partid știe astfel ce, cum si cat sa votat la fiecare secție, își fac apoi socoteala pe localitate, județ și la nivel țară. Așa că BEC și sateliții Monsat (cu T nu cu D) deși pot mișca câte ceva nu au prea mare marjă de manevră căci ar fi lesne sesizată.
Sunteți virusat rău de tot cu teoriile conspiraționiste. Or avea și ăștia alde Soros , masonii, noua ordine mondială ceva amestec, dar prea sunt scoși țapi ispășitori iar noi suntem fete mari. Păi dacă pe 24 ianuarie se duceau 10-50 mii de pensionari militari din țară la București și se deplasau din casă câteva stații de metrou/tramvai și vreo 20 de mii din București până în iulie aveam deja deciziile și pensiile pe legea nouă nemodificată.
.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hai sa va zic ceva si cu voturile astea: Sa nu uitam ca Basanau Troscau a castigat cand a vrut mucii lui, desi se vedea clar ca ziua ca toti sunt impotriva ochiului lui de sticla! Expertii in manarii electorale au migrat in Partidul Nazist Libertinist ! Tartorul manariilor era Vicleanu Bordura, dar are ucenicii bine inhipti in libertinisti. Mossad-ul, agentia de uscat rufele de sters perciunii pe sarma e cu ei, ca si Licuriciul din balconul Operetei! Serviciile noastre de menajere pe tocuri, cu castile pe urechi si poalele in cap poseda sistemul transhumantei oilor de la munte in Lacul Razelm pentru inec spontan. Oaia eu, oaia tu, oaia el, oile noi. In cabine punem stampulea sa iasa idolul, dupa numaratoare iese Idiotul! In final: Au prestidigitatori coordonati matematic ca Idiotul sa fie Imparat, chiar daca de fapt e doar un closet cu rahat infundat! Dar are perciunii stufosi, manecutze negre, guler alb, sortulet pe atrofiat si frate cu popa ortodox, Soros-baci! Cu ordin de la Prmarie sa bage tara in sclavie! Romanistanul nu mai este azi un o tara de sine statatoare, ci doar al perciunatilor sorosist organ de urinare!

Unknown spunea...

@karadeniz - la alegerile prezidentiale n-am avut ce face si m-am inscris observator (in Bucuresti). In comisie erau reprezentanti de la partidele parlamentare plus vreo 2 de la cele neparlamentare. Ca fapt divers, membrii comisiei puteau vota in sectia respectiva. La numaratoarea voturilor nu a iesit nici-un buletin pentru UDMR, desi in comisie era o don'soara din partea lor :)) Dupa ce s-au numarat toate buletinele o copie de pe procesul verbal din sectia respectiva a fost dat fiecarui membru din comisie si, bineinteles, ei au trimis datele prin SMS "la centru". Banuiesc ca asa s-a procedat la fiecare sectie de votare. Cine isi inchipuie altfel inseamna ca fabuleaza.

uber spunea...

Raul e mult mai aproape de noi decat "sorosistii", Julien, politicienii, etc. Raul vine din interiorul exterior si nimeni nu vrea sa vada acest lucru. Citeam in Observatorul Militar cum s-au facut presiuni pentru a fi dat afara sau suspendat un redactor pentru simplul fapt ca nu a placut unui "fost" care desi e condamnat la puscarie nu si-a invatat lectia. Mai acum cateva zile TOTO YANI scria ca alt "fost" infratit cu primul in ale infractiunilor se opune modificarii salarizarii in armata, si se vede ca ii reuseste din plin. Mai spunea cineva ca nu sunt chiar atat de multi generali si amirali. Am citit CV-ul lui Dumistracel, am vazut ca are trecut la "lucrari publicate" cateva articole cine stie pe unde "premiate" de "clubul amiralilor". Am avut curiozitatea sa vad ce este cu acest club, sunt aproape 100 de membrii inscrisi, marina e cea mai mica componenta a armatei, nu stiu cati generali sunt prin alte cluburi la terestru dar cu certitudine mult mai multi. Daca e sa-i adunam si pe aia de la MAI, servicii si pe unde or mai fi cu certitudine ajung la cateva mii. Daca cineva e atat de naiv sa creada ca acestia se aduna sa joace tintar sau sa cante in vreun cor se inseala amarnic.
Eu cred ca prevederile Art 89 din Legea 80 trebuie aplicat fara prea multe menajamente, de asemenea ar trebui cercetat cum s-au creat aceste propuneri de acte normative care aduc prejudicii pensionarilor actuali si viitori. Mai spunea Mares ca nu ar trebui aplicate masurile Art 98 chiar asa, ca daca nu e vinovat cel cercetat penal, ii distruge cariera. Pai eu zic tocmai dimpotriva Iuliane, unii dintre cei urmariti penal sunt cei care incearca sa te convinga ca trebuie respectata legea si ordonanta si vin sa explice care e treaba cu aplicarea legii, tocmai ei. Pe deasupra legea e clara, esti urmarit penal, esti suspendat si punct. Mai erau cativa care spuneau ca generalii nu sunt ofiteri si d-aia nu sunt suspendati. Fals, legea spune "cadrele militare". Mai departe spune legea ca, ofiterii. maistrii si subofiterii in afara de faptul ca sunt suspendati nu primesc niciun drept, aici nu sunt amintite si celelalte "cadre", deci ei sunt suspendati dar primesc in continuare solda. Atat.
Nu inteleg de ce pana acum nu a fost aplicata aceasta masura din statut. Eu cred ca e un abuz si ar trebui ca DNA sa-si dea cu parerea.

Anonim spunea...

La Sibiu,cu siguranta nu si-au atins scopul.Felicitari d-lui colonel(r) Stefan Tudosie!
https://youtu.be/6fpK8h3mi9k

Huhu Rezea spunea...

@Templier
Multumim pentru semnal!
Avem un mare sceptic pe aici pe care-l paste calugaria. MaximOn ar vrea sa fie numele sau monahal.
Deschideti-i portile templului.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Templier: Peste tot komisarii cominternisti au avut esecuri si au primit bobarnace! Partea buruienoasa e ca am fost noi candva florile regimentelor, dar dupa pensie mai toti s-au blazat si s-au plafonat, retaragandu-se pe la tzara unde beutura e multa, ieftina si tare pe langa o ţandră de mancare, fara informatii si calculatoare! Si la orase, catanele-s codase la informari si implicari cu catare in actiunile militare! Asa ca, la adunarile cu komisarii cominternisti, s-au dus gramada fostii mari comunisti fripturisti, si mai putin tinereii subofiteri si coloneii! Dar chiar si putintei i-au lasat chei si i-au juganit ca pe porci pe veneticii escroci veniti sa ne demonstreze cu precadere ca 80 n-ar putere in fata lui 65 borţogos si-n opinci, si ca 85 e mai barosan decat 100 saracan, file-ar gura oparita si inima fripta de masochisti sorosisti si masonisti! Am explicat, putin mai rimat, cam tot ce s-a mai intamplat in acele garnizoane in care n-a prea plouat cu epoleti plini de macaroane, decat plebei vehementi in bastoane cu matele chiorlaindu-le dihainat de foame! Respect pentru ei si Onoare!

Iulian Mareș spunea...

Bzd,
Da, asa am zis, ca trebuie sa se respecte principiul de drept al prezumtiei de nevinovatie!
Nu trebuie sa fim mai catolici decat altii si dreptatea nu se face cu nedreptati, dar mai ales ca, deschiderea unui dosar de urmarire penala, care poate sta asa...si 1-2 ani, devine o arma in mana unora pt eliminarea celor incomozi! Si aici sa citesti cu o tusa groasa!
Si-ti si dau exemplu...in fapt cel scris de tine!....case pt generali, care, intreacat fie vorba a fost si la MAI si SRI! Cat a durat cercetarea penala?......ani, de parca era procesul de la Nurenberg! Aici am vazut eu pericolul! Nu mai convini cuiva......pac dosar si esti terminat!
Sa nu dam maimutei chiar dresate briciul si gresia fina in mana!

Dan B. spunea...


Avand in vedere „cumintenia” iesenilor la sedinta convocata de catre emisarii lui Motoc, ca o reactie fireasca, ulterioara naivitatii (as fi vrut sa scriu „prostiei”) liderilor rezervistilor, demonstrata din plin la 22-24 ianuarie 2016, nu ma mai mira ca ei si multi altii se ghideaza dupa „...pica para malaiata in gura lui natafleata!...”.
Asta dovedeste cum ca primarul Chirica este inzecit mai destept ca ei, ca sunt foarte emotivi in fata unora ca Ciuca si Oprisor, dar nici nu agreez ca pentru drepturile unor natangi ca ei sa militeze altii in locul lor.