Un produs Blogger.

luni, februarie 08, 2016

Oltenii se tinura tare

25 comments
"In cuiul catarii" relateaza de la fata locului Aici
Si a fost Ziua Z.
Luni 08.02.2016, ora 10.00, Craiova, întâlnire între o comisie a SMG condusă de domnul contraamiral Dumistrăcel Cătălin-Silviu şi o parte din rezerviştii Craiovei. Activitatea, planificată iniţial la Sala Roşie, a fost pana la urma mutată la sala mare, cea de spectacole a Cercului Militar datorita numărului „nesperat” de mare al participanţilor. Nimic din liniştea şi calmul afişat de participanţi înainte de începerea activităţii nu prevestea vulcanul ce a urmat după începere.
 .......
A fost dat microfonul lt.col Luciu, din partea CMZ Dolj care a prezentat frumos şi milităreşte nişte slide-uri inutile cu privire la prevederile L-223 şi ce face CMZ Dolj pentru a le pune în aplicare, câţi oameni lucrează pentru noi dar şi cât de greu este să caute prin toate arhivele şi să întocmească situaţii. Spre surprinderea mea a fost lăsat să îşi facă numărul deşi nu l-a ascultat aproape nimeni.
După sosirea celorlalţi membri ai comisiei, domnul contraamiral Dumistrăcel Cătălin Silviu, a intenţionat să continue cu prezentarea slide-urile propunând ca după ce acestea vor fi prezentate, să se pună întrebări.

Simţind şi intuind că după ce îşi prezentau marfa comisia ar fi plecat pentru că era aşteptată la Timişoara, oamenii au schimbat planificarea. Domnul colonel (r) Naon Mişu, cel care participase vineri la întâlnirea de la Parlament cu domnul Mircovici şi doamna Otilia Sava, probabil deja sătul de gargară şi promisiuni deşarte aluat cuvântul şi a început să dea lovitură după lovitură. A tras şi prin ochire directă şi indirect, fără să mai facă reglajul şi fiind un artilerist bun a lovit în obiectiv din prima. A fost nevoit să mai ia o pauza si microfonul in ciuda încercărilor domnului contraamiral de a îşi respecta programul şi de a da drumul la power-pointuri, a revenit altor trăgători care au ciuruit „ţintele”, în sensul civilizat, fără a încălca normele de conduită şi a uita de grade, dar fără menajamente şi politeţuri de conjunctură.

Unul după altul au luat cuvântul mai mulţi rezervişti, linia principală a opiniilor fiind aceea că nu ne mai mulţumesc promisiunile, indiferent din partea cui ar veni, că gradele mari din conducerea armatei nu mai reprezintă interesele militarilor, ca militarii au fost trădaţi de cei de la vârf care ar trebui să le apere interesele şi să şi le apere şi pe ale lor. Li s-a amintit colegilor din prezidiu că rezerviştii sunt conştienţi că activii nu au prea multe posibilităţi de exprimare a nemulţumirilor, dar dacă nu pot face nimic, măcar să nu vină în faţa rezerviştilor şi să susţină punctele de vedere ale celor care lovesc în armată. A mai fost exprimat regretul că practic atât legea 223 cu lipsurile sale cât şi OUG 57 cu ilegalităţile sale sunt emanaţii ale MApN, deci prevederile lor îndreptate împotriva militarilor, cu discriminările lor cu tot, vin din interiorul, nu din afara militarilor.

După mai mulţi rezervişti a reuşit să ia cuvântul şi domnul colonel Răduleţ locţiitorul domnului Constantin  Luca de la CPS a MApN, care a încercat să îşi prezinte argumentele dar întrebat de ce de exemplu contribuţia la pensia specială nu se aplică ca la civili peste calculul pensiei şi se include în baza de calcul, a găsit de cuviinţă să spună că aşa prevede Legea 223, uitând că L223 este clocită în laboratoarele MApN-Opreşi că în fapt încalcă alte legi făcând discriminare între civili şi militari. De asemenea, întrebat de ce cei din comisie susţin OUG 57 cu art 40 cu tot de vreme ce aceasta nu a fost încă aprobată în Parlament, emiţându-se chiar şi instrucţiuni de aplicare a acesteia, domnul Răduleţ şi domnul Dumistrăcel au răspuns că nu SMG a emis ordinele ci MApN deci nu pot fi traşi la răspundere. Întrebarea care a urmat a fost de ce au mai venit în această situaţie? De fapt domnul contraamiral a mai făcut o declaraţie care a şocat asistenţa, anunţând că a refuzat să se deplaseze la Constanţa pentru a prezenta ceea ce a încercat să ne prezinte nouă, pentru a nu fi nevoit să dea explicaţii foştilor colegi de serviciu. Cu tot respectul această afirmaţie demonstrează lipsă de respectfaţă de foştii colegi de care a fugit, lipsă de respect pentru cei în faţa cărora s-a prezentat şi pe care a crezut că îi va stăpâni considerându-i mai .. uşor de păcălit ca şi lipsă de respect faţă de propria persoană, pentru că a fugi de o confruntare, în termeni militari are o denumire specifică pe care nu vreau să o folosesc. Dacă astfel de oameni conduc destinele armatei mă întreb ce facem când începe războiul?
În final, activitatea a capotat fără să se mai prezinte şi celelalte slide-uri, domnul contraamiral fiind sfătuit să le posteze pe pagina de prezentare a SMG ca să aibă acces toţi militarii, nu doar din garnizoanele vizitate şi să se lămurească toţi ce şi cum în problema pensiilor militare, dar mai ales a intenţiilor SMG. Apropo de intenţiile SMG, atât eu personal cât şi Naon Mişu am insistat pe problema acordării OMM SGP-ilor, domnul contraamiral spunând că au în vedere acest aspect. I-am amintit că nu e suficient să aibă acest aspect în vedere, că stă eminamente în puterea şi interesul domniilor lor să propună Ministrului un proiect de ordonanţă de urgenta, dar DE URGENŢĂ, care să rezolve acest aspect în cel mult 30 de zile, fără tergiversări şi fără abureli. Până la urmă activitatea s-a încheiat, nu a curs sânge dar au sărit fulgii pe toţi pereţii.

Reprezentanţii SMG şi ai altor structuri, pot considera că şi-au îndeplinit misiunea, au venit, au scăpat, au plecat vorba lui Rebengiuc, „mergem mai departe”, cu Regio mai sunt şi alte garnizoane de aburit, altă diurnă, la întoarcere vor raporta că au executat ordinul, că oricum misiunea a fost să se facă că discută cu noi, să ne prezinte slide-uri şi să ridice din umeri acolo unde nu pot răspunde, dând vina pe clasa politică sau conducerea ministerului, ca şi când aceasta nu ar fi formată tot din militari. Sau chiar nu este?
De asemenea nu a putut spune nimeni de ce au venit acum, când legile au fost emise şi nu înainte de a face inutilă orice discuţie?

Cuvantul de final a revenit tot lui Naon Mişu care a spus că asistenţa nu doreşte să vadă alte prezentări pentru că dacă vor continua ideile deja exprimate, sunt inutile.
Cum timpul nu îmi permite să prezint totul acum, va urma un alt articol cu fragmente din cuvântul celor prezenţi şi cu textul intervenţiei mel

25 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Asa cum am mai scris si cum era de asteptat, cam Dumistracel, din motive obiective, imputabile lui, venit pe Dunare si Jiu, in sus, a esuat la Cercul militar Craiova!
Si in fapt cui sa explice si ce? Lui Naon, Neacsu, Spataru, Baluta, Armeanu, Albastroiu?......sau poate gl Palsoiu?
Ar fi comic daca nu ar fi de plans si este doar vina lui...putea sa se dea bolnav, scutit sau in concediu medical!
Si ar fi si greu sa explici ceva ce altii au facut! Acei altii sunt din structuri din subordinea ministrului!
Am mai zis ca la MApN sunt structuri in subordinea ministrului care ar trebui sa fie sub seful SMG! Cati stiu asta?

Anonim spunea...

Din ce in ce mai greu sa-i prostesti pe militari..Apa din cazan fierbe la 100 grade ?⌛⏰

emanuel spunea...

... si de ce Ministrul Apararii mai este in functie ? se impune destituirea imediata - nu reprezinta interesele Armatei ...a militarilor ! ... prin SMG - stim toti ca sunt pilosii , lingaii si pupincuristii ... de ce ii mai bagati in seama ? ei nu au fost niciodata militari ...ci doar lingai de clante... !

Iulian Mareș spunea...

Emanuel,
Nu te pripi in aprecieri nefondate la adresa personalului SMG!
Daca ai fi lucrat prin SMG mai treaca-mearga, dar asa...fara date?
Ministru este schimbat de aceeasi persoana care l-a numit in guvern

uber spunea...

Ce treaba are planificarea inzestrarii din SMG cu legea pensiilor militare. Care este expertiza lui Dumistracel in probleme de legislatie in afara de faptul ca este urmarit penal in dosarul Case Pentru Generali.
Dumistracel nu face altceva decat sa-si apere odorul cu orice pret, sper sa scoata asta iveala comisia parlamentara de ancheta. Aceasi atitudine de politruc comunist fara respect pentru nimic si pentru nimeni.
Eu raman la parerea ca trebuie luata in serios aplicarea Art 89 din Legea 80 pentru toti urmaritii penal. Aplicarea legii nu este facultativa sau optionala, d-aia s-a ajuns unde s-a ajuns.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

A tras Artileria grea asupra mitocanimii acoperite venita sa prosteasca, lovitura ciocan cu ptroiectile reactive, focos RGM- instantaneu, incarcatura a patra, scara miimilor inaltator..deriva stanga 1-20, un proiectic incarcati, la gata raportati! Foooc! A plecat lovitura sa dispara muratura! Bravo, oltenilor! O facurati bine, si i-ati facut sa plece cu cozile intre chicioare pe la alte ulicioare cu ale MApN-ului prostioare sa ne-adoarma din picioare! Criminalii vin la locul faptei sa vada daca victima e moarta de tot sau in agonie! Ce spuneam noi ca asasinatul si asasinii sunt dintr-ai nostrii incaşchetaţi? Tehnocratii sunt cei care au fost abordati de catre acesti tradatori si li s-a varat tradarea sub nas s-o emita ca OuG si sa para ca ei au gandit-o si emis-o! Daca nu se fac anchete sa-i descoperim, degeaba mai traim! Si sa nu-si mai piarda timpul pensionarii cu ei, sau daca o fac sa fie la modul protestelor vocale sa se vada ca nu le permitem prostirea in si pe fatza!

Dan B. spunea...


Mi-as dori o conduita similara a pensionarilor militari si din alte garnizoane, astfel incat liderii MApN sa priceapa ca, imbatranind, nu ne-am si sclerozat mental!

emanuel spunea...

IULIAN MARES ...da indicatii celor ca tine - eu stiu cine lucreaza in SMG si cum ajung acolo - exact ca si in teatrele de operatii ... pe pile , relatii si bani ...nu pe competenta ... am colegi acolo - asa ca ... usurel cu aprecierile stiu prea multe ... cat despre ministri ...nu stii nimic ...eu am participat efectiv la schimbarea unuia - asa ca ...sunt satul de primit sfaturi de la lingaii de clante !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Poate sunt idiot, de aceea va rog sa ma faceti sa inteleg: Cum de o mana de ofiteri din MApN vor sa convinga zeci de mii de generali, ofiteri, maistrii militari, subofiteri, gradati si soldati, rezervisti sau activi sub contract ca OuG, respectiv Art. 40 sunt avantajoase, cand de fapt toate acestea sunt impotriva lor? Astia sunt cei carora Romania le incredinteaza Apararea Patriei intr-un eventual conflict armat din exterior? De ei depinde independenta si suveranitatea Patriei? Ce credit sa le mai acordam din pozitia de impostori pe functii care nu li se potrivesc din cauza incompetentelor profesionale? Nu cumva este jenant sa li se afirme competenta, avand in vedere imensitatea idioteniei acestei Ordonante, gandita si emisa de catre acestia cat si marea tradare emanata pentru crucificarea drepturilor si onoarei tuturor militarilor? Sub ce scara a valorilor militare si umane se mai pot afla acesti manipulatori de legi organice, dupa ce esecul lor va fi dovedit prin respigerea in Parlament a acestor aberatii fascistoide?

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Ce succes sa mai aiba propaganda oficiala de sustinere a taierii pensiilor militare cand si propaganda oficioasa a esuat. Dovada ca si pe acest blog oficiosii n-au convins pe cineva.
Acesta este avantajul site-urilor independente, neafilite politic sau asociativ: se bucura de credibilitate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Avem valori umane si militare inestimabile, care si-au sacrificat intreaga viata si sanatatea, familiile, si au dat tot ce-i mai bun din valorile lor pentru Armata si Patrie, au servit aplicatii si exercitii foarte grele, pe paine cu ani din viata, in conditii meteo vitregite in marile poligoane de la Cicu, Malina, Rotunda, Babadag si altele, s-au schilodit si au capatat unii grade severe de invaliditate in timpul si din cauza serviciului militar atat in tara cat si in teatrele de razboi din afara granitelor tarii, au participat la diferite actiuni de salvare si umanitare in anumite catasrofe naturale, au participat la infaptuirea unor obiective economice de mare amploare in toate domeniile si pe care noua clasa politica le-au distrus sau le-au furat pe bucati! Avem aviatori de elita cu mii de ore de zbor, parasutisti cu mii de salturi la activ, elicopteristi, radisti, tanchisti, artileristi, rachetisti,infanteristi, genisti, vanatori de munte, graniceri, auto, intendenta, judecatori, procurori, preoti si medici militari si absolut toate armele intrunite care au muncit pe branci pentru onoare si demnitate, politistii si jandarmii care s-au sacrificat in luptele cu infractionalitatea, lucratorii din serviciile speciale care au vegheat necontenit asupra preantampinarii actelor de sabotaj, terorism si spionaj, iar acum vin cativa profitori de moment pentru interese personale si de grupuscul sa schilodeasca cu nesabuinta toate drepturile castigate de catre onorabilii amintiti mai inainte? Pretul ar fi prea mare pentru a sacrifica atatea drepturi castigate cu truda, sudoare si sange! Pentru toate acestea si cate vor mai fi, merita sa ne unim toate eforturile si sa demascam intreaga mascarada pusa la cale sa fim batjocoriti si mutilati la drepturile ce ni se cuvin de drept si constitutional, asa ca nu vom ceda pana la ultima picatura, repetand inca o data lozinca: La vida or la muerte, companiones!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Cata dreptate aveti, si va multumesc ca prin ochiul atent de admin imi sustineti realitatea ca aici s-au strecurat cativa postaci sa ne convinga de ,,necesitatea'' neabrogarii idioteniilor din Ordonanta, mai ales prin Art. 40! E clar ca fiind independenti, am putut contracara mica lor ofensiva si opiniile libere au putut razbate sa etaleze gandirea sincera a postatorilor doritori de dreptate si corectitudine!

Iulian Mareș spunea...

Emanuel
Daca ai partcicipat la schimbarea unui ministru, te apreciez, mai fa-o odata...si poate ridici si nivelul!
Sa stii ca anatema..."toti sunt la fel" ii stiueu, "ling clante" .....expresie noua a fostului presedinte, care uita ca aparea la prima suspendare, mahmur, lingand clantele la ambasada USA, repet, etcheta cu toti, nu este constructiva si jigneste la gramada!
Eu am inteles ca intr-un fel sau altul sunt pareri si etichete: cei de jos sunt bunii, cei de la cdm sunt raii! Dar, cei de mai de sus nu provin din cei de jos, sau cei buni?
Sincer, nu cred in schimbarea caracterului unui om peste noapte si daca etichetam asa, modul de gandire ma conduce spre oct 1917!

Unknown spunea...

se decide in parlament .....totul

Iulian Mareș spunea...

Emanuel,
Dupa nerv si riposta ai doar porecka schimbata, nu si stilul!
Stiu, ...ai schimbat ministri, schimba-l si pe acesta!....se schimba ceva? Raul a fost produs!
Mi-am propus ceva, dar uite ca incalc si sriu pt ultima data!
Nu sunt de acord cu cei care pun anateme, din astea....mii si milioane de generali, politruci, fazani, lingai de clante.....etc!
Nu-mi plac si gata!
Este ceva nihilist ascuns in mediul virtual si nu-mi place!
Nu ofiterii din SMG au facut L223 sau OUG 57!....ei suporta ca si noi aceleasi prevederi!
Conform nomenclatorului functiilor de general, in MApN sunt 80 de functii! Atat!
Au trecut atatia ani din 89.... ce mii de politruci sunt? Or mai fi ramas cativa, nu zic nu, caci prin 93 AISM echivala studiile pe baza unor examene, dar nici asa?
Pe tema asta eu nu mai comentez! Mi s-a acrit!
Hai sa ne consumam energia pt a reusi sa indreptam lucrurile rele!

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Avem exeplul clar ca, fata de legea boc (cu litere mici) nu s-a schimbat mare lucru la "nivelul" conceptiei. Art. 40 a fost facu "pe genunchi" de un om cu mari deficiente de gandire dar cu FUNCTIE. Si mai avem un exemplu in procedura. Daca nu se regasesc soldele in cele sase luni "este informat" rezervistul si ....punct. Ce facem oameni buni? Procese? Pai la primul proces pe aceasta tema ar trebui sa plecati cu totii. Procedura trebuie sa aibe toate solutiile nu transformati instanta in obiect de "spalat maini" fara cap.

Anonim spunea...

Corect. Exemplu .Daca a fost pus la dispozitie in ultimele 6 luni si onul nu stie sau nu trimite cerere pe alte 6 luni mai favorabile.Cum ii calculeaza pensia deoarece cei pusi la dispozitie nu aveau nici o functie in ultinele luni ? O lege cretina fara cap si fara coada .

Anonim spunea...

Iulian ..Batman, batman ,batman. Oricat ti s-ar parea de cuudat lumea nu se invarte ( doar) in jurul MApN .Mai sunt si alte ministere si servicii pline de generali de carton chiar daca tie ti se pare imposibil.Tot ii tregi cu nomenclatorul functiilor din MApN( si ala gresit fara DIA si doctorii militari dar macar astia au grade de general meritate ) .Si pe generalii din rezerva si retragere gata i-ai degradat ? Ce va mai place shaorma...

Trofin spunea...

Daca tot se discuta despre procesele in justitie care vor urma ca urmare a discriminarilor pe care ar putea sa le produca aplicarea Legii 223/2015 , sugerez ca tema si clarificarea modului prin care s-au stabiit prin lege , procentele de 3%, 6% si 9% ca spor pentru contributia la Fondul de pensii suplimentare / contributii individuale la buget , atata vreme cat in toata legislatia anterioara , inclusiv Decretul 214/1977 , pensia suplimentara se stabilea dupa alte procente ( intre 13% si 22%, in functie de perioadele si cotele de contributie ) aplicate la baza de calcul a pensiei . Mi se pare o discriminare pentru persoanelor care au contribuit la FPS mai putin de 5 ani si sa nu primeasca inapoi banii dati la buget ( situatia acelora care au intrat in sistem cu cel mult cinci ani inainte de 31 martie 2001).

Iulian Mareș spunea...

Maxim One,
Repet, generali MApN doar 80!
In rezerva si in retragere?......pai sa-i omoram?.....unii au fost col in rezeva/retragere si i-au avansat generali, dar nu au bani in plus la pensie!.....cam onorific!
La alte ministere/servicii nu ma bag, sa se bage pensionarii lor!

Iulian Mareș spunea...

Cei pusi la dispozitie, erau platiti pe coeficientul de functie, conform gradului, la minimum!....asa ca ei, cei impricinati stiu! Erau si sunt platiti asa!
Ai dubii! Ai trecut prin asta?

CEZAR spunea...

Cum asa ..Iulica ?? Nu erau promovati pe functii superioare -fulminante ...si bine platite ??
Eu asa am inteles de la tine ....

iceparu spunea...

Avansarile cu ocazia trecerii in rezerva sau de dupa sunt apa de ploaie.Privind ofiterii din SMG daca OU57/2015 nu e opera lor ce cauta sa vina sa ne abureasca?Nu cred ca cei cu resursele umane din SGM nu au fost consultati cat de cat in ceeace priveste art.40/OU57/2015.
Sa nu ne certam.Mai bine sa ne concentram cum ii primim pe reprezentantii MAPN.La plecare trebuie bine jumuliti.Sa le sara penele,asa cum le-a sarit la Craiova.

Iulian Mareș spunea...

Tu nu stii in ce conditii esti pus la dispozitie?
In realitate si asta cu punerea la dispozitie, poate fi folosita ca o arma impotriva unui om; i se deschide dosar de cc, este pus la dispozitie, tracasat, presat...etc
Prezumtia de nevinovatie nu mai functioneaza ......si intr-un final, dupa 2-3 ani de procese se da o hotarare definitiva favorabila omului!
Repunere in drepturi fi...etc, dar dpv moral, uzura psihica?