Un produs Blogger.

vineri, februarie 19, 2016

Ordinul comun M24/30/8147 de aprobare a Metodologiei de intocmire a dosarului de pensie militara

60 comments

Ordinul si Metodologia au fost publicate in MO nr. 130 de astazi 19 02 2016


Provizoriu il puteti citi Aici (Mai dati o data enter pe linck-ul care se deschide in bara, pentru a se deschide paginile MO)

4. Ordinul comun nr. M.24/30/15.02.2016 pentru aprobarea Metodologiei de întocmire a dosarului de pensionare

Daca se mai publica si HG de functionare a Caselor de Pesii Sectoriale, acestea pot demara emiterea deciziilor de pensionare in baza L 223/2015, asa cum a fost modificata prin OUG nr. 57/2015

60 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dupa lupte seculare
Cu mii de hoti,
Avem pensii militare
Pentru...morti!

instalatoru spunea...

S-a publicat Metodologia de intocmire a dosarelor de pensionare, este in regula, dar Metodologia de actualizare a soldelor , in ce stadiu o fi? Stie cineva?

Huhu Rezea spunea...

@Zorin
Este pe blog si acel ordin comun, dar in proiect.Asteapta doar sa-l cauti.

karadeniz spunea...

Abia astăzi, cu o întârziere de 20 de zile a fost publicat în MO nr 130 acest Ordin al Ministrului Apărării Naţionale nr. M.24/15.02.2016 pentru aprobarea Metodologiei de întocmire a dosarului de pensionare.
Tot în 30 de zile trebuiau conform legii 223 emise :
- Art. 86 o hotărâre de guvern prin care să stabilesacă atribuţiile, organizarea şi funcţionarea caselor de pensii sectoriale. În lipsa acestei HG, actualele CSP-uri nu pot calcula pensiile pe noua lege așa că ordinul ministrului folosește doar structurilor care întocmesc dosarul de pensie;
- Art.121 tot prin HG normele privind restituirea către titulari a diferenţele între cuantumurile pensiilor cuvenite pentru luna decembrie 2010 şi cele stabilite în baza Legii nr. 119/2010 şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011.
Deci guvernul nu respectă legile țării și celelalte puteri ale statutului nu spun nimic. Iar noi stăm și așteptăm cuminți poate-poate s-or îndura să respecte legea, ne holbăm printre zăbrelele parlamentului să vedem ce vor stabili politicienii referitor la art.40 din OuG 57.
Oameni cuminți și manierați. Prin cele democrații occidentale la o chestie de genul ăsta se lăsa cu proteste masive, bătăi cu forțele de ordine, incendieri, demisii, schimbări de premieri, guverne, președinți.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu am intrat prin Potecaru, aici n-am putut, si se poate face asta deruland pana jos catre istoric, se intra in Potecaru si din titlu, dar asta e pentru cei care vad mai bine verdele pal penru click si au antrenament. Am concluzionat ca scapam de-o harababura, e mai curat, e mai sintetizat si detaliat corect sa inteleaga tot romanul. N-am obiectii, si chiar ii felicit ca s-au gandit la toate detaliile! Bani sa fie la toate detaliile astea, ca asta-i problema majora! In rest, numai de bine!

Unknown spunea...

se poate reactualiza link-ul din monitorul oficial? Se pare ca nu este cel corect...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hopa, hopa Penelopa ca Dogaru-si sapa groapa! El cheama la mobilizarea generala Dumninica 06.03 a.c.pentru abrogarea intregului Art. 40 din OuG57/2015, revenirea simpla si in totalitate la Legea 223/2015...Pai, pentru ca articolele din lege nu se brodesc intre ele si nu se pot aplica, in acest caz legea 223 se va proroga (retrage), pentru ca de aia s-a si elaborat OuG 57 din cauza nepotrivirilor din L223, dar s-a elaborat cu sens criminal, si dupa prorogare se va intra intr-o luuuuunga asteptare de Post Maaaaaare! Cititi pe Potecaru, adicatelea pe Elita 26500, cu o schioapa mai jos pe blog. Moastele Sfantului Asteapta ne va baga in groapa! In acest timp, traim dramatic in Romanistan si asta ne ocupa tot timpul cu tampenii...Vai noua!

uber spunea...

@Iulian Mares
Iuliane reiau comentariul aici, poate reusesti sa dai de el inainte sa-l inece Corneliu cu comentariile lui interminabile.
Multumesc pentru comentariu, ca raspuns nu e. Nimic nu justifica neaplicarea legii, explicatiile cu arma impotriva incomodului, scuza-ma, nu vreau sa o calific, risc sa te jignesc si nu asta doresc.
Daca legea nu se aplica pentru faptul ca cel care ar trebui sa o faca hotaraste de la sine putere cui si cand aplica, este un atac la insasi esenta statului de drept.
Dar sa revin la latura obiectiva. Eu nu am cont pe FB, insa pe blogul potecarului SGV-ist, Tigri 2 cita de pe contul senatorului Micovici, ca el se straduieste sa faca tot posibilul sa ne ajute insa este impiedicat de cei din SMG care se opun cu vehementa deoarece MM-ii ar avea pensii mai mari decat coloneii. Eu pur si simplu nu inteleg cum li se permite unor angajati de la MApN sa impiedice un membru al legislativului sa-si desfasoare activitatea. Deci dupa cum vezi naravul nu se uita, atunci trebuie retezat din radacini.
Cum am mai scris, am eu asa un feeling, daca masurile din Art 89 L 80 se aplicau exact asa cum trebuie intr-un stat de drept, nu mai aveam acum problemele astea.
Repet, legea e limpede ca lumina zilei, esti cercetat penal esti suspendat, punct. Ca nu se respecta, e alta problema si cineva trebuie sa raspunda. Cei care din frustrare si orgoliu au semanat vant, sa-i ajutam sa culeaga ce au semanat.

tigri2 spunea...

MAREA HARTUIALA A PENSIONARILOR MILITARI

1.Trimiteti cereri la:
-Centrul Militar Judetean;(CMJ)
-Arhivele istorice ale Armatei (Pitesti,Ploiesti ptr.aviatie)
Pentru "Eliberarea fisei cu locurile de munca / Adeverinta cu locurile de munca in care ati lucrat in MApN in calitate de cadru activ...ptr incadrare locuri de munca ,conform OMApN nr M123 / 2015.

2.Rezultatul primit il trimiteti la CPS(Casa de Pensii Sectoriala a Armatei(Drumul Taberei nr 7-9)

3.Trimiteti cereri la CMJ pentru aflarea ,situatiei din statele de plata pentru alegerea celor sase luni consecutive din ultimii cinci ani de activitate ca militar.

4.Alegeti cele sase luni si trimiteti rezultatul la CPS .

5. Dupa primirea rezultatului trimiteti optiunea pentru pensie pe Legea 263 sau legea 223...
De ce,de ce va bateti joc de parul nostru albit inainte de vreme si de sanatatea noastra subreda datorita stresului inuman la care ne-ati supus timp de decnii??

DE CE ,de ce nu procedati in felul urmator:
I. Aveti la indemana si in dosarele noastre toate situatiile,stabiliti TOT CE TREBUIE si noua ne trimiteti rezultatul pe TALOANELE DE PENSIE cu urmatorul text:

" 1. In urma stabilirii noilor conditii de munca v-am stabilit urmatoarele stagii,defalcate pe conditii de munca.
2.Dupa alegerea celor 6 luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate a rezultat o pensie in cuantum de "X"
3.Va rog sa completati urmatoarea cerere /confirmare a tipului de pensie pentru care optati.
4.. Aveti alaturat modelul de cerere pe care o veti completa si tri mite la adresa...

SANATATE SI VIATA LUNGA!

Asa ar trebui sa procedati daca ati avea putin respect si recunostinta fata de fostii dvs. sefi sau colegi !
CINSTE SI ONOARE, RESPECT!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iata ce se va intampla de acum incolo: Se asteapta ce se va intampla cu amendamentele in Parlament. De bine, de rau vor fi aprobate, poate se va mai carpi ceva daca e admis. Daca vor fi admise amendamentele Dl. Mircovici, se vor publica in MO si se va trece la treaba. Dar in strada nu vor mai iesi toti, sa fie clar, pentru ca am observat o majoritate pe procentele diminuate, si daca acum s-a revenit oarecum in limite rezonabile, nu vor mai face multi gat. Pe 06. Col. Dogaru va fi in strada cu mai multi civili decat militari. Daca ar fi constiinta, ar iesi toti, macar sa se duca naibii guvernul retardat si masonic, dar nu prea mai cred in filozofia asta. Militarii care vor iesi vor fi mai multi cei pe drepturi aero si H2O razuite, precum si altii care vor peste 100%-130% si care-si cer drepturi personale, asa cum si le vad ei. Politicul de dreapta, ca sa mai inmoaie strada, va trece pe remanieri, un joc de glezne simplu si cu oaresce efect la creduli. Asa ca tevile armelor noastre de plastilina se vor inmuia si vor face fâsss! Intre timp, proasetii pensionati azi li s-au oferit macaroanele cu branza la cuptor dorite si pot fi prelucrati la pensie...Lucrurile se vor aseza, incet, incet precum o landra de caini care au hamait pe la garduri pana au obosit, acum facandu-se colaci si lingandu-se pe lujere cascand a somn. Vine noaptea asteptarii...Luna sus pe cer se va strecura cu dibacie pe sub nourii stravezii, landra va adormi si in atmosfera va fi o liniste si pace de mormant...Noapte buna, catane batrane cu sperantele aninate in coarnele Lunii ce se indeparteaza catre azimut!...E posibil ca unii dintre noi sa ramanem doar cu linsul lujerului vestejit, altii sa nu se mai scoale maine dimineata, iar altii sa moara de atata fericire! Ce rau e sa fie in toate rele, si pana si cei fericiti sa nu se bucure de fericire!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tigrisorule, vestea data mi-a mai scos cativa peri albi in par! Pana sa apara L223 aveam parul negrizonat, ma dadeam vrej! Am obosit si mi-e sila sa mai fac ceva! Eu le-am trimis toate rahaturile din mintea mea asa cum le-am vazut eu si sa ma scuteasca de plicurile lor idioate! Vorba ta: Pai la dracul cu dosarele noastre daca le au in fatza si tot mai apeleaza la noi! Si tot cum stiu ei vor face cu toate plicurile noastre si nervii nostrii ruinati! Dar autistii si ramolitii senili ce-o sa le mai trimita decat sculele vrejuite si deshidratate la plic?!

Iulian Mareș spunea...

Bzd,
Tu ai perfecta dreptate...legea trebuie aplicata, ssa cum este! La instiintarea um de inceperea cc penale, suspendare!
Eu am facut un comentariu privind pericolul potential....este translat in mediul militar ceea ce vedem in societea civila, politica si nu numai!
Da, sunt orgolii si eu le cunosc si inteleg!
Orice am zice un Mm nu este egalul unui gl ***! Putea sa zboare el si pe o parte sau pe spate!
Iti si spun problema:
-un pilot si un avion executa misiuni/zbor de instructie....si 20 sug din munca lui pe diverse motivari!....si cascavalul lor era substantial mai mare decat al pilotului!

tigri2 spunea...

Asta se si vrea,se da cate o ciosvarta si se dezbina fortele pentru a putea stapani si controla!

micutzul spunea...

Tigry 2 are dreptate si am spus sieu de atatea ori si aici si pe alte bloguri....Nesimtitii din MApN cu atributiuni in domeniul pensiilor militare trebuie sa isi dea demisia. Pe vremea jegului care a modificat prima oara legislatia in domeniu nu a trebuit sa facem noi nimic...Au detasat oameni si au extras datele din statele de plata , apoi ne-au trimis deciziile....( in 80% de cazuri mincinoase). Totul in baza unei legi trecuta prin parlament prin FRAUDA savarsita de R. Anastase si motanelul ei sloios....Ati uitat nu? Trebuiau pusi la zid atunci , la Targoviste....Au facut adjutantii generali si generalii adjutanti...
Mai aveti incredere in acesti oameni ?
Vorba lui Tigrysor...de ce acum nu se poate sa primim acasa fotocopii de pe datele din dosar ? Sa alegem in cunostiinta cele 6 luni... Soacra mea si mama mea sunt vaduve de militari....De unde sa stie ele cand au avut sotii lor, parintii nostri functiile si indemnizatiile cele mai mari ....Nesimtitilor din MApN, lingai politici si curve militare care va ocupati cu acest domeniu....noi v-am crescut, noi v-am instruit , multi dintre noi au trebuit sa plece ca sa va faca voua loc ....lichelelor...
,, Copiii nostri au facut dinti,
Musca din bunici si din parinti...,,

Mare atentie colegi , nu alegeti lunile cu solde mai mari, ALEGETI LUNILE CU FUNCTIA CEA MARE, CU GRADUL MARE , CU INDEMNIZATIILE SI SPORURILE MAI MARI...

uber spunea...

Iulian putin imi pasa cu cine e sau nu egal un MM, eu vorbeam de principii. Un senator este impiedicat sa promoveze un act normativ de anumiti angajati de la MApN, deoarece ei considera ca unii au pensii mai mari decat altii. Asta e problema. De ce li se permite acest lucru? Cu ce drept?
Cati dintre cei care se opun ar fi trebuit sa fie suspendati prin aplicarea masurilor din Art 89? Hai sa ne indreptam atentia catre cauza nu catre efect, e mult mai eficient si intelept.
Cat despre suptul pilotului, eu zic sa-i lasi pe ei sa aprecieze cine sunt sugarii. Pilotul face parte dintr-o echipa care indeplineste misiunea, fiecare membru are rolul lui bine definit, pilotul nu face decat sa-si interpreteze rolul in ansamblul echipei, isi face partea lui de misiune. Cine nu face parte din echipa poate fi considerat sugaci. Pilotul fara echipa nu poate face absolut nimic.
Poate acum intelegi si tu de ce la aviatori este mai multa solidaritate decat la potecari sau comandantii de birouri.

totoiany48@gmail.com spunea...

UN POSIBIL RASPUNS ESTE ACELA DE A DEVENI CERSETORI.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Traim ACUM momentele invrajbirii dupa planurile secaturilor politice! Scopul de a se legifera astfel incat noi sa ne sfasiem precum cainii: Ala ca e pilot sau tanchist, ala ca primeste mai mult decat celalalt si alte pretexte de stari conflictuale pentru a ne invrajbi, dupa dictonul latin ,,Divide et impera!'' Caracterele le-am invatat cu totii dupa manualele de psiho-pedagogie si stim ca sunt colerice, sangvine, etc, dar ele pot fi cizelate si educate, iar noi, toti militarii, am trecut prin aceste etape mai mult decat oricine, insa nu putem fi si convinsi daca s-au lipit de toti...Solidaritatea, discernamantul si echilibrul celebral, in astfel de momente, poate atenua conflictele, pentru ca in mod sigur nimeni de aici nu poate fi vinovat de deicizile care se iau in afara anturajului de aici, ele fiind din afara si dinspre sfera politicului. Acuzele reciproce ar fi absurde sa le indreptati cu precadere unul impotriva celuilalt, nimeni nefiind raspunzator sau vinovat pentru reusitele sau esecurile ale unora sau ale altora. Judecati adanc si cu discernamant inainte de a pune mana pe piatra!

totoiany48@gmail.com spunea...

METODA TRAGERII DE TIMP SI DISPRETUL COLEGILOR ACTIVI CU PUTERE DE DECIZIE .

micutzul spunea...

@ iulian
Eu am lucrat direct cu pilotii si cei din jurul lor...Eu sunt RAA dar consider ca trebuie sa iti ceri scuze , poate din necunostiinta de cauza... Avioanele nu au sugaci pe langa ele, ....Atat ele cat si cei care le deservesc sunt in SLP si nu admit erori ... In eroare esti doar tu si inca un manz din TM...
Tot respectul pentru toti cei care participa la un zbor militar.
Un of. din Sc.Op.din Cdm. C.Av.Ap.A.A.

Iulian Mareș spunea...

Bzd,
Exemplul dat, din aviatie, nu este intamplator, el reprezinta un mod piramidal de a construi; in definitiv in toate specialitatile si armele sunt echipe!
Croiala este falsa...ceva gen, luati suma asta si impartiti-o cf principiilor pe care le stabiliti voi!
Poate era mai corect invers....in baza principiilor stabilite se calcula suma si apoi se asigura!
Asa cum este acum...oricat de corect ai fi tot nemultumesti, mai ales cand regulile jocului se schimba des si par mereu fara logica!
Mai simplu era daca se aplica un sistem verificat si serios de la altii, nu sa tot inventam noi, prin suferintele oamenilor.

Iulian Mareș spunea...

Micutzule,
Sa stii ca nu am dorit sa jignesc oe nimeni!
-stiu cine, ce si mai ales cum se face SLP si Pol Aer
-eu am afirmat ceva.....si sa fie clar, prin numarul mare al celor de la sol care si-au tras beneficii importanta pilotilor a intrat in disolutie, adica cel mai expus a ajuns pe locul 3-4, ...si la bani!
Sa nu ne facem ca nu intelegem! Unii executa misiunea si altii sprijina executarea ei!
Asa este si la terestrii...infanteria si tancurile duc greul, artileria ii sprijina, iar ceilalti ajuta!
Daca nu stii ca pilotul lua cei mai putini bani, nu e tarziu sa afli...si T2 iti poate da relatii!
Sa fii tu sanatos cat am stat eu cu ochii in monitorul cu RAP pana cand puneau rotile pe pista aeronavele din Pol Aer, in misiuni reale!
Si ca sa fiu si mai transant sunt si alte entitati in SVL! ...cam 8! Domenii diferite! Pt ceilalti nu s-a dorit sa li se plateaasca wek si sarbatorile legale, existand o baza legala!

brenda spunea...

acest domn CIOLOSI oare nu este informat de starea de spirit din armata? spun armata fiindca si rezervistii sant tot armata ,inca una de care trebuie sa se tina cont , ori nu stie ca atitudinea de nepasare ii scoate in strada ? dece oare nu cauta sa rezolve rapid orice problema care poate destabiliza , dar bine inteles ce treaba are acest guvern , adus special sa faca toate aceste provocari , dar si cei din parlament ,prin amanarea rezolvarii acelei ordonante , provoaca multe ,multe intrebari , dupa cum am vazut, acestia au rezolva imediat problema pensiilor lor de parlamentari cu norme cu tot , deci hg guvern cu casele sectoriale care sa lucreze cand o sa o dea , ce asteapta ? sa le fie rusine

CEZAR spunea...

@? Daaa...cum se face ..Pol.aeriana ..???

cfb spunea...

Oameni buni,citind postarile de pe acest blog pt a-mi extrage informatii despre pensii am constatat ca de ceva vreme are loc un meci intre aviatori si celelalte categorii de militari dar si un meci chiar intre aviatori( naviganti si tehnici).Pt.a intelege mai bine ce e cu personalul navigant(piloti, navigatori, ing/mec.de bord) si tehnic(ingineri /ofiteri tehnici /maistii militari) ar fi bine de stiut ca ,la inceputurile aviatiei militare romanesti personalul navigant era recrutat dintre ofiterii si subofiterii celorlelte categorii de arme.Pt a-i atrage catre aviatie ,o arma noua si cu cel mai mare grad de periculozitate la pace sau razboi ,au fost "ademeniti"cu solde mai mari,cu sporuiri/prime specifice si cu alte avantaje pe care alte arme nu le aveau.Sporurile/primele pt personalul navigant si tehnic n-au fost inventate de aviatorii care scriu aici,ei nu au nicio vina, unele avantaje/sporuri/prime exista de cand exista aviatia militara in Romania, altele au fost introduse pe parcurs din dorinta de a-i atrage spre aceasta meserie extrem de periculoasa ,altele au fost scoase.Aceste prime/sporuri au fost si sunt permanente si pentru ele acesti oameni au platit impozite si taxe la stat cu mult mai mari(in valoare absoluta) decat au platit ceilalti militari.In timp ce majoritatea militarilor isi iau in pensie aproape toate sporuile/primele pt care au platit impozite si taxe(si e foarte corect asa) pt aviatori(naviganti si tehnici) ne se admite acest lucru.Si asta nu mi se pare corect.Asa ca ne place sau nu ,pe fond, aviatorii care scriu aici au perfecta dreptate.Va trebui sa le iertati exprimarea, care uneori nu-i prea eleganta ,si sa le-ntelegeti supararea !
Dar cel mai dezamagitor pt mine a fost sa vad ca ni se spune ca militarii cu grade mari nu vor sa accepte ca primele/sporurile pilotilor sa fie luate in calculul pensiei pt ca asta ar permite unor maistii militari sau ingineti sa aiba pensii mai mari ca un pilot sau ca un general.Dar acesti oameni au avut venituri mai mari si in timpul activitatii lor.Banii nu sunt furati de ce atunci pilotii/generalii nu s-au aratat nemultumiti atunci.Oameni buni ,uitati-va la cursele de formula 1/Un campion mondial nu face doi bani daca masina sa nu e bine preparata.MM de care vorbim sunt foarte putini si sunt in general mecanici de bord la elicoptere.Ei au dreptul legal sa ia sporuri/prime specifice activitatii tehnice la sol pt ca pregatesc aeronava dar si de la activitatea de zbor(ore de zbor).In plus un mecanic de bord zboara cu mai multe echipaje intr-o zi de zbor si aduna de doua-trei ori mai multe ore decat un pilot.Peste toate astea mecanicul de bord, care poate fi inginer sau MM este persoana care cunoaste cel mai bine aeronava si care intr-un caz special poate face diferenta intre viata si moarte.Un pilot oricat de bun ar fi este egal cu zero daca aeronava nu este corect controlata si pregatita pt zbor.Daca un pilot e in viata si a reusit sa iasa la pensie apai sa se roage la Dumnezeu pt sanatate inginerilor si tehnicienilor/mecanicilor care i-au pregatit aeronavele pt zbor in toata viata lui de pilot.Si reciproca este valabila.Si-ar mai fi ceva ,cand pilotii nu zboara pt ca nu e gaz sau nu sunt conditii meteo pt zbor etc, aeronavele sunt supuse unor controale impuse de fabricant chiar si atunci cand stau la sol, asa ca tehnicienii nu stau degeaba.Daca nu se zboara mai mult timp,tehnicienii au permanent de lucru pt a mentine in stare de functionare aeronevele in orice moment.Toate astea insemna bani in plus si deci sunt si cazuri cand veniturile unor ingineri si MM pot fi mai mari ca ale pilotilor.Ce vina au inginerii si MM daca pilotii nu zboara si deci nu-si aduna ore de zbor.MM in aviatia militara reprezinta umerii pe care se urca toti cei ce au treaba cu aviatia militara. si ma doare sa vad ca sunt luati la misto chiar de aviatori.Imi cer eu iertare in locul celor care se fac a nu sti cat le datoreaza!

Unknown spunea...

Unde?

Huhu Rezea spunea...

Nota
Pentru recrutii acestui blog, care nu stiu sa caute ce s-a scris in ultimele 6 luni despre L 223/2015 si OUG 57.
Aveti in partea dreapta, pentru cei care navigheaza cu PC sau Laptop, la subsol, pentru cei care au dispozitrive Android, instrumentul de cautare ...etichete, in ordine alfabetica, pe fond negru-verde.
Despre 223 sunt 54 de articole si 34 despre OUG

Huhu Rezea spunea...

@adi
Pe prima pagina este pe locul 3 la ...articole populare.
Pentru tine iti dau si linkul.
http://www.huhurez.com/2016/01/proiect-al-ordinului-comun-de.htmlj

brenda spunea...

si totusi nu inteleg dece comisia buget finante ,care este o comisie a parlamentuluimdeci nu a guvernului. sau a cui ar mai fii , nu respecta faptul ca trebuia sa prezinte raportul pe 16 , mai ales ca s-au prezentat si amendametele la aceea data , chiar ei nu raspund in fata nimanui? cum adica pe ordinea de zi intrunire pe 23 si raprtul pe 1 martie? pai poate ne spun ceva cei de la comisia de aparare care au fost si ei in 16 febr cand au depus raportul paote ne spune cineva ca dl OBREJA ce se mai coace la foc molcom

micutzul spunea...

@ Militari activi

Este momentul sa intelegeti ca statul roman va pacaleste in continuare asa cum ne/a pacalit pe noi . Va da tot felul de sporuri, indemnizatii , norme care ajung chiar sa dubleze solda de baza. In final acestea nu se iau in calcul la pensie si dam marunt din buze. Trebuie sa luptati ca toate acestea sa intre in solda.
Pe statul de plata sa scrie doar gradul si functia si suma...

brenda spunea...

dle H dupa cum vad .comisia de aparare depune ra[prtul abia in 23 ? in 16 ce au facut? si abia pe 1 martie da raporul comisia buget finante , ce fac ,asteapta 6 marie cu rezeristii in strada ... eu nu mai stiu ce sa cred . aceasta tara este pe topogan , acum cand rusii au probleme cu turcii ,aci in nasul nostru si astia isi bat joc de armata.

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Iti voi explica in particular, daca ai adresa de mail!
Si afa ca Av nu executa numai Pol Aer (si participa si alte forte si mijloace, inclusiv cele cu baza la sol), ci si alte misiuni specifice, in cadrul SvL (inca 3)!
Au, in esenta partea leului!

Huhu Rezea spunea...

@Brenda
Ti-ai schimbat cumva numele?
Mai bine asa decât cum era planificat ca Ordonanta sa treaca urgent prin Senat, in sedinta din 14 decembrie 2015, fara nicio moidificare la art.40. Vezi cât de urgent s-au intocmit atunci niste Avize formale si Comisia de Aparare nici nu fusese sesizata.
Nu a vazut nimeni pâna acum vreun amendament propus sau aprobat de aceasta Comisie.
Inca mai este timp pentru ca legea sa nu fie adoptata tacit in Senat, ci cu amendamente la art.40 al Ordonantei.
Dupa aceea vedem ce sanse au amendamentele domnului Mircovici in Camera Deputatilor. Nu este exclus ca ele sa fie preluate si in Raportul pentru Senat.

CEZAR spunea...

Mares-ale ...inca te mai crezi in splendidul birou de la M-100 !
Macar acum scoate ..capul in lumea civila ..civilizeaza-te si tu ! Apoi , poate vei fii capabil sa intelegi ca - poate si datorita TIE..Aviatia nu are ..AVIOANE!!!
Deci nu mai vorbi din ..CARTI ...
Cu tenta groasa si in degrade , pe care o trageai tu cu deosebita maiestrie pe harta ..nu opresti un inamic dotat cu ...prastii ! Ce sa mai vorbim de unul dotat..cu ultimele cuceriri tehnologice ....

CEZAR spunea...

Poti incerca pe facebook..Mares-ale ...!!-

brenda spunea...

ce ne faceam fara dvs, santeti un om plin de valori ,eu va multumesc. aveti dreptate ,dar ,dar .dar ,/asta e asteptam . va mai supar cu ceva' au dat ordonanta pentru intocmire dosar de pensie .dar casele de pensii nu au o hg pentru functionare , eu cred ca astea trebuiau sa vina la pachet , dar asta e multumesc in legatura cu numele ...dvs il stiti

CEZAR spunea...

Cu scuzele de rigoare ..CEVA ANTOLOGIC..ii pacat sa stearga Potecarul si sa nu ramana !
PS.. HUhu..mai baga omule si comentariile mele ca nu o fi fov ..poate doar la M100 (dar acolo nu ar fi bai )
========================================
Tigri 3 /20 februarie 2016, 13:28 (AVIANYK pentru incepatori gen Mares-al )

SGV-ilor serg. R 26500 si cap.Mareș, desi m-am saturat sa-mi bat capul cu tilicari care-s in stare sa-l combata si pe papa de la Roma desi dau in gropi de telelei, iti spun cu precizie (si tu stii asta ) ca nu sunt eu cel cu postarea de mai sus.
Desi m-am hotarît sa nu mai pun piciorul prin infectia asta de blog nu m-am putut rabda sa nu-ti atrag atentia ca din nou esti ,ca de obicei ,pe aratură.
Omul zice foarte bine acolo ,si cred ca zice impotriva unui ”turmentat” precum ”mîțu sfîrleaza” de la MI 8, caruia mecanicul de bord ii face totul de la a la z ,el pilotul de sfîrleaza doar se aseaza si se da jos de la mansa. Sa stii si tu ca asa-i la MI-8 ,pe cind la Alouette pilotul face pornirea ,mecanicul se mai implica in reglaje(nu intru in amanunte).
Mîtu sfîrleaza batjocoreste mecanicul lui de bord uitind sa spuna ca el are 20 de ani vechime iar mecanicul cu pensie mare peste 30. Mîtu sfîrleaza uita sa spuna ca mecanicul zboara pe zi cît zboara elicopterul pe cînd pilotul doar cît are inscris pe planificarea de zbor pe ziua respectiva. Deci tine minte -mecanicii de bord au mai multe ore de zbor ca si multi piloti. Doar pe Hercules si Spartan se mai echilibreaza orele dar la elicoptere nu prea.
Asta nu ca le tin parte dar stiu din sc.militara unde ei zburau separat de reactie iar parte din maistri de sol au trecut mecanici de bord si au pensii frumusele.
Iar lu MÎTU care vrea el 15% peste 130% o sa-i fac rost de niste mecanici de bord si de la sol care sa-l spurce putin ca sa revina la cele lumesti.
Iar ca sa stii si tu , martori pot fi pilotii care mai scriu pe aici ,pentru a deveni pilot prin anii 78-87 (cit am fost acolo)in sc.mil.av -reactie se lucra dupa urmatorul program zilnic 6 luni pe an,luni- vineri 7-19 cu 8-14 zbor ,14-15 masa, 15-19 pregatire preliminara pentru zborul de a doua zi,vineri-simbata ,zbor de noapte vineri ora 14-simbata ora 2.00 si ajungeai la 6 acasa. In rest zbor zilnic din 3 ian pîna in 22 decembrie. Recompensa -piloti -primele de zbor iar tehnicii ,o norma de aterizari daca se facea intr-o luna ,daca nu se facea atunci o norma de aterizari la doua luni.
Asta era cîstigul si recompensa 7 zile libere la sfîrsit de an. Asa a fost pe vremurile de pina in 89 in aviatie.
Cele 4 ore facute zilnic peste program stau si acum nerecuperate in contul statului.
Astea erau marile avantaje ale personalului aeronautic pina la aparitia acestui Statut aeronautic. Plus faptul ca iarna se muncea intr-o locatie in care nu era caldură,apă calda,iar elevii purtau o saptamîna camasile pe fata si inca o saptamîna pe dos fiindca le inghetau miinile in spălator. MM aveau ca vestiare niste autobuze casate amplasate in mijlocul cimpului,in spatele liniei de avioane(jumatate magazie de scule ,jumatate vestiar amenajat cu masute pentru a-si putea scrie lucrarile in carnete de zbor ,cu o soba in mijloc ,improvizata de ei (cu arzator pe cherosen). Apoi cu mîinile goale dehusau avioanele inghetate si faceau lucrarile ca sa poata fi avioane la zbor.
Nu cred ca exista pilot de reactie sa nu-si plece palaria in fata acestor tehnici din sc.militara ,cocîrjati de reumatist si pe la a-2-3-a operatie de coloana.
Asa s-au format pilotii de reactie ai Romaniei si numai un troglodit de la sfîrleaza MI-8 unde macanicul de bord face tot inclusiv pornirea ,poate denigra unitatea tehnic-pilot.

CEZAR spunea...

Continuare.....
Am pus in avatar doar o fila din carnetul de zbor in care se vad semnaturile finale pentru asumarea raspunderii pentru lucrarile efectuate si pentu asumarea raspunderii pentru darea la zbor a avionului. Miine sau in urmatorul avatar (daca mai scriu pe aici) o sa mai afisez o pagina). Iar ceeaca se vede acolo se repeta din fiecare lucrare inclusiv aterizare a avionului din misiune. Cite decolari -atrerizari atitea semnaturi in carnetele de zbor din partea a patru specialitati ingineresti si a pilotului.
Asa sa mai taceti dreak ca numai prostii si crengi de mascare ai in cap la fel ca tizul tau in gîndire Mares. Iar Mîtu isi va gasi si el nasu.
tigri 320 februarie 2016, 13:29

CEZAR spunea...

Conty...
tigri 320 februarie 2016, 13:29

PS
Daca voi va luati raspunderea unei astfel de semnaturi va KK-ti pe voi pîna vine avionul in regula la aterizare.
Si cînd spuneam ca in conditiile lipsurilor de piese de schimb noi ,nu luate ca vechituri dupa avioane oprite de la zbor, este o lucrare de exceptie sa dai acum in vremurile astea un avion la zbor sub semnatura MÎTU ma ironiza. La sfîrleaza unde mecanicii ii fac totul probabil ca merge ,el avind treba doar cu mansa. La celelalte pilotul ca-m face totul dar colaborind cu tehnicul de avion si specialistii.
Asa ca si tu si binoclerul in radar Mares beliti ochii in avatar.
Dapă care taceti dreak de jigodii.

Huhu Rezea spunea...

@Cezar
Ai ajuns rau.il citezi pe avianyk.

CEZAR spunea...

Infanteria sustinuta de Aviatia - supersonica ii tare ....!!!
Fara aviatie ..ii doar carne de tun ....

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
Nu te-ai convins ca el atat poate.....sa citeze din Mm care ataca un pilot pe El si se crede cand ofiter sau ing sef.
Ce-i mai urat decat sa te dai drept cine nu ai fost?
Dar, ce-i mai urat decat sa te aliezi cu dedublatii?
Dar, ce-i mai urat decat sa iei de pe un blog si sa postezi pe altul?
Dar, ce-i mai urat decat sa iei articole de pe site-uri necitite si sa postezi pe propriul blog, lasand impresia ca ai gandit ceva?
Dar, ce-i msi urat decat sa te crezi, zi de zi, Cezar?
Dar, stiind tu insuti, cine sunt personajele, de ce nu faci asa: nr de user/blog - 2, definitiv?

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
La postarea de la ora 12.43 pot sa-ti raspund doar asa:
-domeniul meu de activitate nu necesita executarea de ex pe harti, pt ca rezolvarea de sit. Ta se petrece la esaloane mici, la mine nu se mai punes problema, caci toti stiau si fusesera testati
-tente nu se mai dau de mult, dar tu nu si alat nici in reluare
-si culorile s-au schimbat, numai tu deloc
-armata, ca si societatea, este o piramida cu varful in sus si baza cat mai mare;
-daca ai fi un postac normal, ti-as fi raspuns mai elegant?

Iulian Mareș spunea...

Domnule mr. Petre Padina,
Pt corecta informare si stiinta dumneavoastra va aduc la cunostinta ca aeronavele supersonice, interceptoare, in fapt, sau multirol, nu sunt destinate sa sustina (?) ...sprijine fortele terestre, ci cu totul o alta categorie de aeronave!
Pt lamuriri suplimentare puteti sa va adresati A3 sau A7/SMFA!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe Elita 26500 se afla o situatie critica in ansamblu, ca ceea pe care am vazut-o astazi intr-un sat prapadit si glodos, unde o cohorta de oameni nevoiasi insoteau un mort la groapa inotand prin noroaie de iad, sicriul cu defunctul asezat intr-o caruta, pe o costisa noroioasa pana la garleaja, cu popa mergand cracant in cizmele de cauciuc si cantand taraganat si gafait, parand tot acest cortegiu un stol de pasari mari si ranite in aripi si tarandu-se prin mocirla...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hai sa va relatez un tablou tactic cu aviatia supersonica: Au fost cazuri extreme de incercuiri si asalturi galopante cu invazie iminenta ale inamicilor talibani in devensiva americana, pe teatrele din Irak sau Afganistan, chiar si la invadarea Irakului, insa au intervenit avioanele superonice de lupta, care au lansat lovituri ciocan cu rachetele de fragmentare joasa deasupra solului, dar si mitralierele rotative cu glont usor readioactiv pana la anihilarea completa, cu riscuri uriase de lovire a propriilor trupe, dar s-au intamplat aceste actiuni, au fost filmate si distribuite, dupa ani, pe retelele TV de tip Discovery. Da, implicarea avioanelor de lupta in sprijinul infanteriei ingropate, sau expuse tactic, este foarte posibila si practicata cu prisosinta in Orienturile astea razboinice!

Iulian Mareș spunea...

Cornel,
Aeronavele multirol pot face asta!....generatia 4-5!
MIG 21 are variante vanator sau bombardament!
Aeronavele specifice sprijinului fortelor terestre nu necesita viteze supersonice!
Aeronavele supersonice nu zboara cu viteza supersonica tot timpul.....consumuri de gaz enorme, ci numai functie de situatie si misiune!
Soimul este destinat si pt sprijinul actiunii fortelor terestre, precum si elicopterele, dar executa si alte misiuni specifice!
Treaba este mai complicata....sunt specialisti pt indicarea obvv pt aviatia in zbor, esalonul care cere sprijin are receptor radio pe banda de frecventa a statiilor radio a aeronavelor....dispozitiuni de comunicatii specifice, interdictii trageri AA, altfel pericol de fratricid!
S-a mai intamplat! Cazuri US vs UK si pol, armata afgana!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian: OK!

CEZAR spunea...

@ Corneliu ..te-a conviins BIROCRATUL ?
Deci nu se poate ...

CEZAR spunea...

Mares-ale..dai dovada de o crasa lipsa de viziune in timp si spatiu a campului de lupta tactic si strategic ...!!
A SUSTINE INFANTERIA ..MARES-ALE ..INSEMNEAZA SI A LOVI.n adancime rezervele inamice ..a lovi artileria ..punctele de comanda etc.
Nu in ultimul rand Mares-ale insemneaza si a ataca si distruge tintele aeriene care evolueaza in perimetrul tactic si chiar ..strategic ..
Mares-ale ce drakului ai facut prin birourile alea ...doar cafea si cititul ziarului si pe ..dunga ....???

Viss spunea...

@Huhurez
Vă rog, niște lamuriri privind procedura de pensionare. După momentul trecerii în rezervă, mai precis, în condițiile L223, cum va fi fost ea ieșită din Parlament. Trebuie să fiu prezent pentru luare la cunoștință, semnături etc? Intenționez să plec in străinătate, de aceea vă întreb. Mulțumesc anticipat!

Huhu Rezea spunea...

@Viss
Daca v-ati facut lichidarea si unitatea a intocmit dosarul de pensionare potrivit Ordinului publicat in urma cu 2 zils in MO si v-ati ales cele 6 luni pentru media bazei de calcul...puteti sa plecati linistit.
Prima pensie va vine prin posta si trebuie sa fiti prezent sa semnati de primire sau sa delegati pe cineva sa o incaseze.

uber spunea...

Iuliane rolul unui aparat multirol este dat de versiunea de inarmare, pentru eruditi "weapon level" nu de versiunea aparatului. Eu nu am vazut, inca, MIG 21 cu trei aripi.
Misiunea aparatului trebuie corelata cu nivelul de inarmare, la noi e posibil cu atatia doctori si cunoscatori sa nu fie o regula. Un multirol functie de nivelul de inarmare poate desfasura una sau mai multe tipuri de actiuni in aceasi misiune. Poate duce actiuni de atac la sol dar si ca interceptor functie de prioritatea misiunii sau situatie.
D-aia i se spune multirol pentru ca poate suporta mai multe versiuni de inarmare nu dupa alte criterii.
Mai sunt multi in SMG care coordoneaza misiuni aeriene si stiu altfel?

CEZAR spunea...

,,Mai sunt multi in SMG care coordoneaza misiuni aeriene si stiu altfel?""
===============
Poate executate de ..planoare si drone de jucarie ....

NRS spunea...

Sunt interesante discutiile dvs. din domeniul aviatiei militare. Nu am activat pe acest segment dar m-a atras intotdeauna. V-as propune totusi sa nu va mai faultati reciproc. Este mult mai productiv sa va rezumati la a va completa unii pe altii. Va propun spre dezbatere, de exemplu, care va este parerea despre un coleg al dvs. - Luca Dorel. Am avut sansa sa ma invart in gasca pilotilor de la Baraganu datorita prieteniei cu un fost loctiitor al acestei unitati. Afirmau despre el ca trecea cu usurinta cu MIG-ul pe sub podul de la Cernavoda. Prin prisma meseriei mele, pana sa ma pensionez, am cunoscut o persoana dintr-o anumita directie a MApN care mi-a spus ca dupa pensionare, Luca s-a dus in Israel si activa, la acel moment al discutiei, ca pilot de incercare pt. armata israeliana, pentru 10.000$/zbor de incercare.Poate fi reala suma asta?

jeni spunea...

Buna seara,

Va scriu in speranta ca ma puteti ajuta cu un rspuns
Care este varsta de pensionare pentru pensia de urmas in baza legii 223/2015?
Se aplica cresterea varstei standard conform esalonarii prevazute in anexa si pentru urmasi?

Va multumesc!

Huhu Rezea spunea...

@Jeni
Da. Anexa este valabilă și pentru soțul supraviețuitor.
Art. 49
(1) Soţul supravieţuitor are dreptul la pensie de urmaş pe tot timpul vieţii, la împlinirea vârstei prevăzute la art. 16 alin. (2), dacă durata căsătoriei cu persoana decedată a fost de cel puţin 15 ani şi nu realizează venituri lunare provenite dintr-o activitate profesională pentru care asigurarea este obligatorie sau acestea sunt mai mici de 35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat.
********
Legea nu face deosebire între vârsta titularului dreptului de pensie militară și cea a soțului supraviețuitor.

jeni spunea...

Va multumesc mult pentru raspuns,
Am nevoie de o lamurire suplimentara din partea dumneavoastra daca se poate.
O sa va expun pe scurt situatia mea
Sunt nascuta in anul 1960, 20 de ani de casnicie cu sotul meu care se incadra pentru pensia militara in momentu decesului, conform anexi ma incadrez la pensie de urmas in luna octombrie 2016
Am depus documentatia aferenta dosarului de pensie la Casa Sectoriala de Pensii a MAI, pe data de 1 octombrie. Dupa 3 luni de zile am primit de la casa de pensii o adresa prin care mi se solicita sa ma adresez unitatii militare unde a incetat activitatea sotul meu pentru a obtine''Situatia sooldelor lunare brute'' Cererea de obtinere a Situatiei soldelor lunare mi-a fost respinsa de unitatea militara, pe motiv ca nu indeplinesc conditia de varsta, respectiv 60 ani.
Nu inteleg unde este greseala..Casa de pensii nu mi a rspins dosarul,si unitatea considera ca nu indplinesc conditiile legale

Va multumesc!


Huhu Rezea spunea...

@Jeni
Depuneți in scris o cerere către conducerea unității MAI, la care atasați o copie a adresei Casei Sectoriale și arăți refuzul cadristului de a elibera Fisa de pensie. Probabil nu ați ales cele sase luni pentru baza de calcul, altfel nu se explică de ce n-a cerut Casa Situația soldelor lunare brute ale soțului.
Dacă vă respingea dosarul de pensionare, Casa vă restituia întregul dosar depus.

jeni spunea...

Am contactat in dimineata aceasta Casa de Pensii Sectorială a MAI, am discutat cu un functioar care a avut amabilitatea sa sune la U.M. unde a activat sotul meu.
Concluzia este urmatoarea. Angajatul departamentului resurse umane a U.M., care a emis adresa prin care ma anunta ca nu poate da curs solicitarii Casei de Pensii Sectorială de a mi pune la dispozitie documentele necesare, si care ma anunta oficial, cu litere boldate, in respectiva adresa, ca nu ma incadrez pentru pensia de urmas , nu cunostea prevederile legii, si nici dupa discutia cu functionarul Casei de Pensii nu a fost suficient de lamurit.
Consider ca am fost dezinformata, si ca U.M. si-a depasit atributiunile.
Am revenit cu acest mesaj in primul rand pentru a va multumi pentru raspunsuri, si in al doilea rand pentru a trage un semnal de alarma in legatura cu competentele pe care le au anumiti angajati ai acestui sistem.

Va multumesc !

Huhu Rezea spunea...

@Jeni
Imi pare bine că ați găsit o soluție mai eficientă decât cea pe care v-am sugerat-o eu.Eheee, câți piloși sunt pe la resurse umane!