Un produs Blogger.

joi, februarie 25, 2016

Se apropie sorocul OUG 57/2015 in Senat

49 comments
De la intentia de adoptare rapida, fara amendamente si fara avizul Comisiei de aparare, in sedinta din 14 decembrie 2015, s-a ajuns la amânari si tergiversari pâna la limita datei  de adoptare tacita de pe 14 03 2016.
Pana pe 14 martie, Senatul  are timp sa dezbata in plen proiectul de lege si sa il adopte,  cu sau fara amendamente.
Daca nu se exprima un vot pana pe 14 martie, Ordonanta este considerata adoptata tacit, in forma propusa de Guvern si merge in Camera Deputatilor.
L665 in Comisia de buget finante din Senat

L665/2015
                             Term.raport.                   Termen adopt.tacita        
raport1.3.201614.3.2016MFP, MMFPSPV, MApN
Proiect de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.57/2015 privind
 salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene,
precum şi unele măsuri fiscal-bugetare
raport1.3.201614.3.2016

49 de comentarii:

brenda spunea...

dle H mau fost niste discutii la comisia buget finante , la antena 3 acel COARNA a zis ceva , nu am apucat sa prind afirmatia dar parca critica pe cineva , oricum daca observati,vedeti ca au existat niste discutii ,dar nu mai este mult pana vedem raportul si atunci vedem cam in ce directie o va lua

Unknown spunea...

Incep sa-i dau dreptate lui maxim one care tot a intervenit aici,sigur pe el,ca nu se va modifica nimic din aceasta oug.Totus,inca sa mai speram.

brenda spunea...

deci pe data de 1 martie comisia de buget va depune un raport , pe 14 martie aprobare tacita , adica ce aproba ? raportul sau oug . ,dupa aprobarea tacita ce se intampla ? merge la camera deputatilor si se termina acolo? pai asta este o cale lunga ,

Huhu Rezea spunea...

@brenda
Potrivit actualelor proceduri, proiectele se dezbat in comisii, in special in comisia raportoare, in cazul nostru comisia de buget-finante, iar in plenul camerelor se supun la vot amendamentele din Raport.
Nu exista o cale ma scurta ca lungime. E drept ca aceasta cale poate fi parcursa cu o viteza mai mica sau mai mare.

brenda spunea...

am inteles , sa traiti, va asteptam cu vest......bune

tigri2 spunea...

Parlamentul si guvernantii au facut "blat" pe OUG 57 si acuma joaca la chinta mergand la doua capete: ei au in mana " 10,J,D,K" si asteapta evolutia strazii,daca strada "se misca "puternic ,inseamna ca nu vor veni "9" sau"A" si vor continua sperand sa le intre a cincea carte de aceiasi culoare,deoarece smecherii au mers si pe varianta "coarda de roiala" si vor prinde "CULOARE". Abia daca va fi CUTREMUR in strada,pe 6 martie ,EI se vor preda si altii sau tot ei ne vor satisface doleantele ,corecte ,de altfel. Pacatul se produce chiar printre noi,cei ce sustin ca fara acest "cancer" de OUG 57 nu se poate aplica legea 223 in forma adoptata si publicata in MO ori eu spun ca daca se vrea se dau niste adaugiri in asa fel incat sa fie aplicabila ,fara diminuari!

Chef Snail spunea...

Intre timp a inceput sa circule zvonul ca aplicarea legii va fi prorogata. Ori pentru a inchide gura protestatarilor ori chiar nu se vrea aplicarea acestei legi.

iceparu spunea...

NAIBA SA-I IA.Una calda alta rece,noi ne certam ca prostii.

vio57 spunea...

Ce dracu vorbesti prostii, pai pensiile nu se calculeaza decat peste doi ani, ce prorogare mai trebuie sau pensiile pe legea 223/2015 se calculeaza in 2-3 luni si eu nu stiu.

Huhu Rezea spunea...

Amenintarea asta perpetua ca se proroga legea, daca este amendata ordonanta, face parte din arsenalul de descurajare a oricaror initiative in acest sens . Stim cu totii cine sunt responsabile cu descurajarea. Ii si citim chiar si pe acest blog pe agentii lor de influenta.
Daca exista vointa politica in Parlament, se revine la procentele de pensie din legea initiala si se pastreaza modificarile tehnice aduse de OUG, fara ca guvernul cu competente limitate in timp sa reactioneze in sensul prapastios indus de unii.
Numai ca, si in Parlament exista un dinte impotriva beneficiarilor de pensii militare din Servicii si MAi, implicati in combaterea fenomenului de coruptie institutionalizata.
Nu-mi explic altfel tacerea totala a liderilor PNL si PSd fata de o masura de taiere de pensii, intreprinsa intempestiv de tehnocrati la nici o luna de zile dupa investire.
Era un motiv de motiune de cenzura, nu?

vio57 spunea...

Daca se dorea aplicarea acestei legi si aveau respect pentru armata romana, era in vigoare imediat dupa publicarea ei in monitorul oficial, asa ca in 06 martie IN STRADA, altfel vom ramane ca PROSTII.

micutzul spunea...

Daca incepe razboiul fiecare spera sa nu fie luat, daca auzi o bomba cum vine speri ca nu cade prea aproape de tine...La apel , cei din lagarele GERMANE de concentrare sperau ca scapa si de data aceea...cand erau alesi cei pentru represalii fiecare spera ca nu se va ajunge si la el....cand Ceausescu darama casele fiecare proprietar spera ca micuta lui casa nu intra la numar....
Voi nu intelegeti ca trocul a fost facut intre politicieni? Nu intelegeti ca sunteti singurii care mai au o urma de demnitate si de patriotism...DA PATRIOTISM....? Nu intelegeti ca s-a mizat pe corectitudinea si intelegerea noastra si suntem din nou umiliti ? Cat dracului va mai trebuie sa pricepeti ca acesti bolnavi incurabili nu pricep decat de un singur lucru ? Ii doare in anus de iesirile in strada , ii doare tot acolo daca sunt mitinguri, sau se canta ceva in strada.... Ei au ordin sa distruga fiinta acestei tari si o vor face....
Acesta este doar inceputul...

Este un blestem pe capul acestei tari si acestui popor...Cand crezi ca incepe sa mearga treaba , poc cu botul in rahat.
Au venit sorosienii si de trei luni ati auzit unul dar macar unul dintre lucruri sa fie facut BINE PENTRU POPOR ?
Nu. Doar salarii care nu vor creste, taxe care trebuie marite, impozite care vor creste, diminuari de ...etc....
Inca mai credeti ?
Si stiti care este singurul lucru de care le este frica ? Ia incercati sa ghiciti....

brenda spunea...

ce sa se mai proroge , legea eate in vigoarecu cu ordonanta cu tot , iar motiune de cenzura? anul acesta? nu se va depune . poate dupa alegerile din iunie , daca psd va avea castig de cauza , atunci pentru parlamentare , da ,s-ar putea .....

vio57 spunea...

Singura sansa de izbanda, indiferent ce vor face, este iesirea in strada si in numar covarsitor si daca nu le este frica de noi sa fim pregatiti de ,,lupta'' si sa cerem plecarea acestui guvern, astia nu reprezinta pe nimeni decat pe ,,ceilalti" si pe ei insisi, ce democratie mai este si asta, asta este dictatura in forma pura, de manual.

Huhu Rezea spunea...

Problema este ca initiativa ordonantei a venit de la desteptii care zic ca n-au putut sa redacteze un ordin comun de aplicare, nu de la tehnocrati.Asta a fos motivul, dar cauza a fost pizma celor cu cotiere prin ministere ca unii cu grade mai mici obtineau pensii prea mari.
Ce-au stricat nu mai pot ei sa repare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

OuG 57 este un avorton intr-un lighean de plastic, undeva la ţară, uitat pe o prispa in bataia soarelui. Dar este un avorton viu, inca mai misca si se asteaptă ca un vecin binevoitor, sau dintr-o curiozitate codoaşă, sa anunte SMURD-ul si poliţia să-l salveze intr-o maternitate, in cazul nostru Şparlamentul Romanistanului. Are cordonul ombilical infasurat in jurul gârlejei si e aproape sufocat...Sariti, bai, şparlamentarilor, sa-l salvati pe bietul avortonul legislativ, cu modificarile ulterioare, ca va moare bebe nebotezat in cimitirul vostru vesel! Facem si chetă de spagă pentru botez, dar făceti-o, o data, asa cum ati facut-o pentru voi, in Decembrie, cand ati plecat cu sacii de bani din salariile marite tot de voi! Luati-va pastila de putut si la treaba ca da colţul ierbii, ca muine, si voi dormiti ca boul pe coadă si cu avortonul în puale de v-aţi umplut se sange si lichid amniotic!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Azi am urmarit circul papusarilor de la Directia Naţionala Antipuşcarie! Poate sa ne dea un milion de declaratii de intentie, doamna girafă, Păduricea Kurweşi, ca pana cand nu-mi zice cu subiect si predicat despre băsănişti ca si ei pot fi bagati la puscarie si nu sa moară sufocată cu cadavrele si şcheleţii dosareleor lor prin şifoniere, n-am s-o cred niocodata ca lupta cu coruptia! Coruptia, in Romanistan, inseamna, in primul rand, gasca aia portocalie care timp de 10 ani au razuit pana si firele de iarbă si barbă, nu de bărbile pe care ni le da dânsa la şmecherie ca se face că prinde corupţi! Întai tartorul, talpa iadului, bahicul si conflictualul matelot, Băsănău, apoi amanta cu aparatul de fitness mumu, pipi si caca, Mooe Woodrea, continuând cu piticul din izmene, Boboc Pork, Vicleanu Bordura, Berceleanu Asfalt, Ana Stase La Pensii Parastase, Buldoblegul Smen Vot si alţi icteroşi portocalii ce trebuiesc închisi in colivii! Aia e adevarata luptă contra coruptiei, arestarea si condamnarea acestor mafioti si criminali, nu plevusca pedepsita cu suspendari de pedeapsa, arest in huzur la domiciliu de lux si alte ficki-fricki la ridichii de grădiniţă! Lasa, cucoană, frecţiile si lugu, lugu si laga si fa-ti treba!

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Constat ca ai si exprimari de moasa comunala...pediatra.:):)

vio57 spunea...

Huhurez, astfel de gandire este de tip comunist, daca omul a muncit si aia ia fost functia si salariul, are tot dreptul la astfel de pensie, ce dracu au astia, sunt bosevici de ce oare ii mananca in cur ca pe maimute. Ce fel de democratie e asta la ei. Am mai spus mai inainte, ne indreptam cu pasi rapizi catre cea mai teribila dictatura din lume, Romania este poligon de incercari pentru idioteniile si tampeniile altora, iar noi cobaii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Le am, onorabile, si cu astea! Am stat cativa ani, dupa Revolutie, in Navodari, dar fosta raposata avea o casa in Nuntasi, acolo unde e ghiolul cu Baile de Nuntasi, langa Sacele de Constanta, satul lui Hagi, si avea, din cele 20 ha pamant, si 1/2 ha chiar pe malul Marii, la Ghiol. Dar, in satul acela din com. Istria, nu erau medici si moase, asa ca faceam injectii la tarani, si chiar am asistat la doua nasteri, niste babe ajutandu-ma si invatandu-ma in acest domeniu! Bagam si formol in cei decedati, in jurul ombilicului, cu o seringa de 1/2L si cam 5 L, luam bani buni, am batut si un piron la un mort de a harait ca un bou la taiat cand i-am atins cordul si i-a iesit aerul! Acolo cam toti se nasteau cu ,,tichie'' pe cap si se faceau moroi! Eram de un curaj iesit din comun si le faceam pe toate, voia primarul de acolo sa ma trimita la o scoala sanitara de scurta durata, iar popa se certa cu el ca ma voia tarcovnic la biserica pentreu ca stiam sa imit un dascal cantand fornait pe trompa! Cand a murit socru-meu, m-am tabarcit singur sa-l spal si sal imbrac, apoi sa-l bag in sicriu, apoi toti au plecat la oras dupa cumparaturi si am ramas singur cuc cu el in casa! Am vorbit in solilocviu (singur) cu el toata noaptea, ma atipeam si nu s-a sculat macar sa-mi rtina de urat! A fost, a doua zi, primul mort la care am vazut si am invatat cum i se bate cu ciocanul pironul in inima! I l-a batut nasi-sa de cununie, si cand i-a atins inima, a ragit ca un magar! Mai toti din sat, cardiaci, ma chemau sa le trag sange sa le scada tensiunea, le luam tensiunea cu stetoscopul, le mai dadeam calmante si calciu la isterice si alte alea! Eram si eu bolnav, cam schioparlan dupa ccident, nu puteam sa fac multe dar la astea ma pricepeam de cand o perioada la Lupeni nu au avut sanitar si o vreme le-am facut injectii cu penicilina si moldamin acelor militari, chiar si colegi, care luau boli venerice, sau le dadeam sa se unga cu unguent oftalmic pentru paduchii lati! Multe am facut la viata mea, dar deliciul era sa spal cadavrele proaspetilor decedati care nu prea erau ascultatori la scaldatoare si le mai scapam printre dinti cate o anafura si cateva dumnezeiri! Candva, voi scrie o carte cu aceste amintiri, care sunt mizilicuri pe langa altele ce le faceam in Balta Brailei sau pe coclaurile pe unde ma trimitea Armata! Macar cu asta as putea sa fac o mica avere, ca talent am cu carul! Adevarul ca eram un barbat frumos si prezentabil, elegant si curtezan desavarsit, cam nimic nescapandu-mi, nici acum nefiind de lepadat, asa cum imi zic mai toate vecinicile din bloc, admiratoarele si fanele din oras care-mi citesc articolele din ziarul la care scriu, si ma opresc pe strada sa mi le comenteze, si dupa care si acum am salivari intense, dar cu mare frana din cauza Comandantului NATO din casa care ma tine din scurt si de poale, ca pe o bijuterie de pret! Asta e!

Viss spunea...

Nu încredere transmite dl Dogaru pe RTV. Mai degrabă resemnare.

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Vorbesti serios despre moroii din Dobrogea?
Mai, dar ce fac oamenii aia se cam cheama profanare de cadavre.

Viss spunea...

Sunteți foarte simpatic, dle Corneliu!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: In '90 era o debandada de facea fiecare ce-l durea capul, dar in acea zona constanteana sunt numai olteni din Cadrilater, iar raposata-mea nevasta era si ea neam de olteanca. Cam toti care mureau le bateau pironul in inima! Mamei, nici in ziua de azi nu i-am pomenit de asa ceva ca m-ar fi exilat si din suflet! La noi, la moldoveni, e mare pacat, dar la olteni e la ordinea zilei si cam pe furis in zilele noastre cand se mai respecta legea cat de cat, dar atunci era un desfrau in toate manifestarile religioase! Acolo am vazut ce nu voi mai vedea niciodata, cum am vazut in satul lui Cristoiu, in Gagesti de Vrancea, si in zilele noastre de Pasti nu se ciocnesc ouale ca cica e pacat! N-au parasutistii de pe aici brevete de sarituri cu parasuta de la cate ferestre si balcoane am sarit eu cand le veneau barbatii de la munca la cucoanele cu care i-am tradus in amantlacuri! Asa ca voi face memorii si pentru sariturile fara parasuta de la etaj, poate-mi maresc cu ceva pensia!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ In ziua cand i-a facut lui socru-meu pomna de 45 de zile (eu pusesem in ziua mortii lui o halba de bere plina cu apa, la umbra deasupra intrarii in casa) si in timp ce canta popa, a explodat halba aia ca o grenada, si repet: Nu era la caldura, in soare! Popa a facut slujba de mantuiala si a luat-o la sanatoasa fara sa mai crape ceva in el la pomana, dar eu cu mortul am dormit o noapte singur si n-am simtit nimic, desi toti si-au facut de lucru sa ma lase cu el si chiar a doua zi dupa moarte l-au ingropat, ca asa e acolo in Dobrogea! Am mai dormit singur, dar nu m-a deranjat nimeni, dar si raposatul ma iubea ca pe un fiu si cred ca m-a iertat sa ma mai sperie ca moroi! Frica naste mori! Nu mi-a fost frica absolut de loc si ma amuzau toate cate se intamplau!

micutzul spunea...

ha, ha, ha...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu am vrut sa ajung la moroi pentru ca am impresia ca au ajuns prin ministerul nostru sa intocmeasca Ordonante de urgenta si au scapat oltenii de ei! Mai auziti ca se mai bat piroane in inimile cadavrelor de cand s-a inceput sa se lucreze la Legea pensiilor militare? Nuuuuuuuu! Au fost detasati de catre Satan sa faca lucrari bune de praduiala in pensiile militarilor! Eu, trecand prin ciudateniile astea, sunt obisnuit cu gajaitul cadaveric al pironirilor, asa ca aud pana aici in Moldova cum moroii bucuresteni din minister bat piroane cu Ordonante in defuncta Lege a pensiilor militare! Si aud: Gâjjjjjjj, gâjjjjjj, gâjjjjjj...pe apa sambetei! Ptiu, drace!

Unknown spunea...

@corneliu...Esti tare d-le.Sunteti cel mai tare pamfletar in viata.

Danny spunea...

Corneliu esti simpatic, pune-te pe scris tata si ti-ai rezolvat 3-4 pensii militare.

Huhu Rezea spunea...

Comentariu sters din greseala. Scuze!

Corneliu a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Se apropie sorocul OUG 57/2015 in Senat":

Viss: Cred ca Col. Dogaru nu prea are sustinere publica din partea celor cu grade mari si influente politice. Are o varsta, e bonav de diabet, pare obosit de atatea atitudini si luari de cuvant mai peste tot. Uneori, sunt putin aspru cu domnia sa, dar am ajuns la concluzia ca ce face dansul e chiar foarte obositor, timp pierdut pe la usi inchise si tot felul de ostilitati. Asteapta toti sa ni le rezolve pe toate dar nu are sustinere concentrata si din partea noastra. Eu zic ca merita toate aprecierille si sustinerea neconditionata, mai ales ca sunt nisteani de cant tot alearga pentru drepturile rezervistilor! E de-al nostru, cu sange kaki si nu prea am vazut si pe altii zbatandu-se sa ne rezolve aceste probleme. Macar sa-l respectam sau sa ne abtinem daca avem ceva sa-i reprosam, si cred ca e cazul sa nu existe si asa ceva. Eu deja am ajuns la concluzia ca are o activitate sustinuta si laudabila pentru atingerea scopului dorit, si anume aplicarea amendamentelor la Art. 40 din OuG 57!

Huhu Rezea spunea...

@corneliu
Este normal sa sari pe fereastra fara parasuta. Nu aveai vreun interes sa caute barba-su dupa ea prin casa.

Vezi ca Dogaru se lupta pentru abrogarea art. 40.
Nu-i convin amendamente care sa readuca legea la forma initiala.Dansul o vrea pe aceea cu recalcularea incerta de la proiectul sau care zace si acum prin Senat.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Multumesc respectuos colegilor care mi-au adus aprecieri la postari! Viata mea, de cand m-am nascut, a fost un pamflet! Pe patul de nasteri, dupa ce mama a nascut, s-a grabit sa coboare si sa se duca la salon dupa durerile facerii. Atunci medicul a oprit-o zicandu-i ca se prea grabeste, intrucat pe canalul ejector mai e o lingura de copil, acela fiind eu dupa frate-meu geaman! Batranul medic i-a zis mamei de atunci ca voi fi un ciudat norocos ca nu am fost ejectat pe cimentul salii de nasteri din mers...Aveam amandoi marimea si greutatea a unor linguri, de fapt fratele o lingura, iar eu un linguroi! Dar eram mai dolofanel se zice. Am si o explicatie, dupa ratiunea varstei de azi, pentru ca daca eu am acum in jur de 115-120 Kg, iar geamanul n-a depasit niciodata de 75-80 kg se explica prin faptul ca el s-a ingustat de la nastere iesind primul, iar eu fiind al doilea am gasit partia deja largita si am iesit neconstras. De aceea nu suport constrangerile din viata, chiar si Ordonanta 57 fiind o constrangere devin vocal si iau atitudine mai aprinsa decat multi de pe aici! Fataciuninile devin de la nastere cu aptitudini agresive de aparare din frica de a nu se naste pe podelele de ciment ale unui salon de nasteri, si asa vor si muri luptand sa nu cada vreodata la pamant in fata oricaror agresivitati sau nedreptati, pe cand fataciunile nascute cu forcepsul si apucate de cap, vor fi capabile sa emita in cursul vietii chiar si ordonante de urgenta de mutilare ale unor drepturi pentru semeni, pentru ca presiunea exercitata de clestii forcepdului le-au alterat simturile tactile si *glagoria* mentala, devenind astfel niste mutanti fara ajutorul geneticii, ci prin destructurarea tuturor simturilor empatice! Fiind demni de mila, totusi nu le-o acordam, si chiar le cautam butoanele de manipulare robotica doar ca sa-i asezam in randul oamenilor normali! Si, astfel, pot realiza ca la ordonantele emise eronat inca din start, exista si amendamente pe care trebuie sa le admita, altfel riscand sa li se arda toate circuitele, tranzistoarele, bobinele si cipurile pe care au fost programati de catre Lojele care i-au creeat in laboratoarele de genetica sorosiste!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Stiu ca batranul si neobositul Colonel Dogaru alearga necontenit cu Art. 40 prin televiziuni s-o abroge, spre norocul nostru! Daca ar alerga cu el prin Parlament mi-ar tremura capriorii curului de frica sa nu i se aprobe, dar inca nici o televiziune din lume n-a reusit pana acum sa devina si legislativ decisiv! Asa ca dormiti pufos: Col. Dogaru lucreaza pentru linistea dumneavoastra la Romania TV. cu Art. 40 pazit in culise de catre o armata de bodyguarzi, iar Parlamentul inca nu si-a manifestat interesul sa vina sa i-o aprobe in studiouri!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Huhurez: Sotia unui padurar care avea parchetul padurii imprejmuitoare a Insulei Mari a Brailei, era solista in Gradina Mare, sau Parcul Carol, si s-a indragostit de mine, in acest scop nobil invitandu-ma acasa. Eu am vrut s-o fac pe iepurasul si sa fug repede dupa freaka-freaka sa nu vina nebunul cu pusca de la poadure pe nepusa masa, dar ce te faci ca nebuna mi-a luat camasa bluza, pantalonii, pantofii si cascheta si mi le-a bagat intr-un lighean cu apa, astfel, in durligele goale nu aveam unde dracul sa ma duc si nci cu leorcaiturile pe mine ziua in amiaza mare, si a avut grija ca, din cand in cand, sa le mai indese in aparaia aia, astfel ca m-a tinut aproape trei zile, ca doua le aveam libere dupa un serviciu pe unitate, iar a trei-a zi mi-a taiat-o seful si m-a si cautat cu toti agentii prin toata Braila! Cand am plecat de la fufa, am auzit ca in urma mea si-a facut aparitia si barbata-su cu vre-o cinci camarazi de arme de vanatoare sa faca un chiolhan cu friptura de vanat...Va dati seama ce era de fundul meu daca toti, gramada, ma prindeau acolo pe post de darlau? Aveam sa patesc ca ala care si-a prins nevasta cu altul in pat, i-a dezbracat sub amenintarea cu arma de vanatoare, caz real povestit de un soldat bihorean, le-a pus in fatza un oval plin cu ceapa si o noapte i-a batut cu biciul la pieleul gol sa manance toata ceapa aia goala, fara paine si apa, iar cand se incoţoponeau cu refuzuri, le baga arma de vanatoare in fund cu amenintari si, la ziua, femeia cand a scapat s-a dus dracului de n-o mai gasise absolut nimeni de vre-o cinci ani, pe cand darlaul a ajuns intr-un salon la spitalul de nebuni! Eapilog: Femeia din relatare era chiar...mama soldatului care mi-a relatat aceasta ciudata intamplare! Tata-sau facuse vre-o trei ani de bulau pentru fapta, dar femeia acasa nici ca s-a mai intors vrodata...

Iulian Mareș spunea...

Corneliu,
da-i in colo de moroi.....niste tarani ramasi cu obiceiuri din zorii evului mediu!
Vezi ca acest obicei era raspandit in toata Europa!
Dar daca tu ai un contact ferm cu ei, trimite-i in guvern si parlament si nu numai!
Mie imi este teama de duplicirari: deputati, dar mai ales de cei din servicii care tac si lucreaza la 2 capete!

PS-la inmormantarea soacrei am avut probleme cu o functionara care imi dadea cerificatul de deces contra cel de nastere si buletin, intrucat soacra fusese nascuta la Serpeni/Bulgaria....si ea nestiind istorie am ajuns la sefii ei! Tuta nu mai intalnise cazuri asemanatoare!

brenda spunea...

dle H am informatii de la MAI ca ,hotarirea de guvern pentru functionarea caselor de pensii ,este elaborata ,dar sa vada in ce sedinta de guvern o aproba , vedeti si dvs ce guvern avem ,ar fi putut sa lucreze asa cum era cazul , mai ales ca ordinul comun si asa a fost intarziat, ce sa mai zicem despre altceva, guvernul se rafuie cu antena 3 ,astea sant prioritatile lor

Soldat spunea...

Esti tare Cornele!

brenda spunea...

asta e culmea. molitarii se lupta nu cu dusmanii exteriori ,ci cu cei interiori, dar poate guvernul acesta o fi dusmab rxterior ,

brenda spunea...

reiau; asta e culmea ,militarii se lupta nu cu dusmani exteriori , ci cu cei interior? sau guvernul asta e dusman....interior\esterior.

sergiu spunea...

Ce mai stiti de metodologia de restituire a diferentelor banesti?Mai sunt cateva zile si trece si a doua luna de cand trebuia aprobata!Mai avem timp de a ne deplasa la CPS sau de a trimite cererile respective?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Comandor R: Multumesc onorabile! Hai sa va povestesc ce am patit din cauza caracterului meu care imbina seriozitatea cu amuzamentul si umorul: Pe la inceputul anilor '80, fiind Lector Cdt. Plt. la UM o2269 Scoala de soferi, Braila, imi pregateam plutonul in vederea tragerilor cu armamentul de infanterie la lasatul serii si pe timp de noapte. Aveam asigurate aparatele de ochire fosforescente si pentru constanta ochirii si toate alea, dar nu aveam tintele de carton si lanternele de iluminare, pentru ca nu venise la munca Plutonierul de Companie din motive de chiolhan. Eu am hotarat atunci sa-mi pun genta diplomat pe o biuta si un soldat cu bricheta sa ilumineze ,,tinta.'' Sincer va spun ca erau caprarii de la peluze care chicoteau de ideea mea, dar si colegii de companie si de la alte companii ale Batalionului, dar eu mi-am vazut de treaba pana a aparut Comandantul, Col. Spatariu Zaharia, care pana la urma, dupa '89, a ajuns seful tehnic al lui Doi si un sfert. Cu tot intunericul de afara, i-am vazut congestionarea rictusului si cum i se umflase ocarinele de revolta celor vazute ca militarii mei se antrenau pe o sipla geanta diplomat! M-a luat deoparte si m-a bestelit ca la carte, dar era un om drept, dar fiind situatia reala, mi-a intors spatele si m-a lasat in legea mea sa-mi duc treaba pana la capat! Eu nu am dat doi bani pe besteleala, mi-am antrenat soldatii in acele conditii, iar a doua zi am fost balacarit la adunarea cadrelor, apoi la BOB PCR de catre un mosneag semi senil si destoinic codos bolsevic, dar pe care-l simpatizam ca ma sustinea cu brigazile artistice si corurile facute de mine, dupa care petreceam cu el pana noaptea taraziu la taclele si un sprit rosu sa-mi zica despre trecutul lui gloros in doctrina stalinista. Dupa patru zile, au avut loc tragerile, dar inainte cu o seara am recidivat in a posta iar valizoiul meu intr-o improvizatie in afara programului, ascuns mai intr-un lateral al unitatii sa nu fiu observat, dar iarasi am fost ptrins si bestelit de fata cu soldica de mi-au sarit fulgii! Si au venit tragerile, si va jur pe ochii mei ca picau subunitatile una dupa alta cu NS si S de se albise Col. Spatariu la fatza si se plimba furios si tacut cu mainile la spate. Si iar va jur ca inaintea mea luase cineva B, nu stiu contextul in care s-a mai luat ceva B. si eram programat sa trag eu primul si conta tragerea mea personala la callificativul plutonului, companiei si al batalionului, ca daca Cdt. Plt lua negativ, era subunitatea lui retrasa din trageri. Si s-a produs minunea, fratilor: Eu am tras FB, PLUTONUL A TRAS ABSOLUT TOT FB, CU UN SINGUR B, ASTFEL CA AM SALVAT TOATA UNITATEA SI S-AU REPETAT TRAGERILE CE S-AU PROGRAMAT IN ALTA ZI, SI UNITATEA A TRECT ATUNCI CU FB LA RELUARI! A doua zi era 31 Dec SI se dadeau prime. Stiam ca sunt razuit Si eram si propus pentru B la notarea anuala! Atunci, pe loc, in poligon, Col Spatariu a dat mana cu mine si a strigat tare sa-l auda toata lumea sa se modifice Ordinul de zi si sa fiu premiat cu suma maxima, sa fie toti ceilalti razuiti de la prime, iar 5 militari sa ia permisie 5 zile acasa de Revelion, ceilalti sa mearga in oras toti, in 2 etape, in invoire! ACOLO, IN POLIGON, A TINUT O PRELEGERE IN CARE SI-A CERUT SCUZE CA PREA MA PERSECUTASE PENTRU NASTRUSNICIA MEA, ERA DE FATA SI UN TRIMIS AL DIVIZIEI 67 MECANIZATE A GEN. LIVIU CIUBANCAN, CARE A AFLAT DE ISPRAVA MEA SI MI-A TRIMIS FELICITARI PRINTR-UN OFITER SUPERIOR VENIT IN INSPECTIE IN UNITATE! De atunci, in anumite ocazii, eram ironizat cu apelativul Diplomat. Acea servieta buclucasa a sfarsit in apele Dunarii, cand un gelos pe isprava mea mi-a pandit lipsa de atentie si mi-a plasat in el un rahat, mare cat o basca de tractorist de puteai citi ziarul la umbra lui, o caramida si un sarpe de apa mort, stiind ca am fobie la asa ceva! Dunarea fiind la doi pasi, biata mea servieta a sfarsit tragic innecata un undele-i tulburi, si nu ca un Erou pe un maldar de gunoaie de la marginea orasului, asa cum mor mai toti bravii Eroi in Romanistan!

brenda spunea...

dle H numi publicati postarea care cu greu am potato riscati abi mam rebrenduit si numi facest asta

brenda spunea...

dle H kiarcanu ma mai ckiama eufrosina ci brenda sa numi mai cenzueati cespun ca va rup capu de nervoasa c e sint dracu dracu brrr. care cacare nedelci sau nedelcu eufrosina eu nu sint care este.

Huhu Rezea spunea...

Hei, Cindrelule, l-ai lasat pe tigri si acum te dai la @brenda?

micutzul spunea...

@ CORNELIU
1. Sven Hassel nu putea sa scrie mai bine ca tine . Pune mana nene si scrie...
2. Mai si mama e din Cadrilater si au refugiat acolo unde e Petromidia azi. Adica la Corbu, unde am facut multe, multe nazbatii in copilarie ca cred ca si Creanga a scris despre ele...asa se face ca am vazut si eu pe la inmormantari ( in special cand venisera din toata tara la construirea Petromidia)cum punea cani cu apa. Dracia cea mare e ca noi, aia mici ne ascundeam si trageam cu prastiile dupa ele. Cand ne saturam , faceam coliva din tarana si tineam slujba de inmormantare in strada in timp ce lumea venea sa isi ia ramas bun....Si ne mai scuipau babele si ne blestemau de toate cele...Am fost o data la o inmormantare cu ,, mamaia,, mea draga , Dumnezeu sa o odihneasca si in timp ce popa canta la marginea gropii eu treceam pe la morminte si aprindeam resturi de lumanari . Dar cand am deschis o usita din alea am ingalbenit ....Era un sarpe mare si galben care incepuse sa se invarta .... Am rupt-o la goana strigand din toti rarunchii,, Mamaie fire-ai a dracului cu cimitirul tau cu tot...,,Cei care au fost la trageri la Capul Midia stiu locul fiindca cimitirul este chiar langa rampa de imbarcare-debarcare...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Micutzule, multumec, frate, si acum vad ca am foarte multe greseli de redactare pentru ca scriu pe fuga, am si un parsiv de calculator si n-am rabdare uneori sa mai recitesc ce scriu la terminarea redactarii, si la recitirea de a doua zi imi sar in ochi toate aceste mici ratari, drept pentru care va cer tuturor scuze! As scrie tot repede cum gandesc si de aceea dau totul peste cap! O sa fiu mai cizelat...Sunt doua sate: Corbul de jos si Corbul de sus. Se zice, dar n-am observat asta, ca acesti corbeni ar fi oameni asprii, dar sunt ca toti romanii, te asigur Micutzule! Sunt buni gradinari, au vii din alea gamaie fara araci, sau pe sarma si araci, multi gutui prin gradini si curti, asa cum au alti dobrogeni, mai putine garduri din felii de piatra ca in alte sate si parca si casele sunt mai altfel ca in toata Dobrogea. Se dracuie tare si pe acolo, pentru ca oltenii au vorba asta si le au cu pestele si pescuitul, unii pescuind chiar din gradina fiind apa langa ei. Mai toti lucrau pe Platforma, Litoral, Navodari si Constanta, iar acum multi sunt prinsi in turism. Dobrogea este singura zona din tara in care turcii, gagauzzi, tatarii si alte natii se inteleg formidabil cu romanii, se viziteaza, se intanlesc la baieramuri comune, se duc unul la altul la nunti si botezuri si nu-i auzi poreclindu-se ostentativ pe motiv de rasa si natie, fiind singura zona din tara care nu a ridicat stacheta lingvistica la pretentia de placute bi sau trilingve, asa cum o fac germanii si maghiarii. Mi-e dor de acele zone, de Litoral si oamenii de acolo, nu stiu daca vreodata ma voi mai duce pe acolo, prin Cogealac, Tariverde, Nuntasi, Sacele, Istria, Corbul de jos si de sus...Ce excursii faceam eu cu cotiga si magarul, Mitica, la Istria, duminica, sa vad vestigiile arheologice, fiind singurul zapacit cu magar alb la cotiga si avand naravul sa se incapataneze sa mai mearga la orice podeţ intanlit in cale, trebuind sa apelez la mila satenilor sa-l trecem pe magarusul Mititica impins de la spate cu tot cu cotiga! Ma rugam frumos de el sa mearga, il pupam, il mangaiam, iar el ca sa-mi faca in ciuda intra in erectie si zbiera...ca un magar! Pana la moara la Tariverde, sau la Cogealac, aveam cam trei, patru podeţe, plecam cu Mitica la moara de la 02 noaptea si ajungeam spre ziua, desi erau cam nici 5 km, respectiv 10 km. Altadata, Mitica era rabdator si ma lasa sa-mi citesc ziarul local cumparat din Cogealac, si cand terminam de citit, facea ce facea sa ajunga acolo unde il lasam si il halea ca pe o bezea! Daca ii mirosea a magarita, imi facea toata soseaua numai cu saci de faina, sau grau, si nu se mai oprea decat la poarta unde stia ca-i este gagica patrupeda, mancandu-mi zilele cu adunatul marfii de pe sosea si smulsul din bratele iubirii lui magaresti! M-am dus odata cu el la piaţa, la Navodari, nu stiu ce i s-a nazarit si a luat-o nebun la goana imprastiind pe asfalt si pe camp toate rosiile ce le aveam sa le vand, in apropiere de Sacele, apoi s-a oprit linistit la pascut pe un sant, si abia peste cateva ore a vrut s-o ia din loc catre casa, pentru ca spre Navodari, la piata, nu-si mai avea rostul fara marfa! Altul avea sa-l indoaie cu bataia, dar eu aveam rabdare sa-si iasa din nebunii, fumand cateva tigari si povestindu-i trist ce viata grea imi facea el sabotandu-ma de la treaba! Ce magar de magar mai era Mitica asta, nebunul, pe care, de atatea nebunii, l-am dat de pomana unui turc sarac si cu multi copii...Dar asta este o alta poveste...

micutzul spunea...

@corneliu
Nu ma provoca tataie la amintiri din copilarie...Tataia avea cotiga cu magar la inceput, cand eram eu puradel... Lucra la o statie care vorbea cu platforma Gloria, ca paznic. Statia era exact pe malul abrupt unde este plaja Corbu acum... Putini stiu ca cea mai frumoasa plaja cu cel mai bun nisip au fost distruse ca sa faca papagalul Petromidia . Pe banii nostri sa o ia un rapciugos....
Nici nu iti poti inchipuii cate amintiri poti sa ai din copchilarie.... Dincolo de ghiol era CAPul si o livada mare....Mergeam la furat de fructe ( aveam in gradina de toate) cand se schimbau paznicii si pleca acasa tehnicianul...Ieseam cu rucsacii in spate si il rugam pe tehnician sa ne ia si pe noi acasa cu sareta...Rucsacii erau plini cu fructe...
Ghiolul era crescatorie de peste si nu aveai voie sa pescuiesti.... Agentii trageau cu pusti cu gloante cu sare...Pe sticle de pepsi infasuram nailon si pescuiam ...Noi stateam cu mainile in buzunare....Cand dadeam la undita , intram pana la brau in apa si goneam serpii sasaind mai tare ca ei... Puneam gogoloase de mamaliga sub brat si cand venea cate unul mai nou i le dadeam si ii spuneam sa le tina intre buze si sa le invarta sa fie moi si rotunde ...Halimai mare...Cu un kil jumate de peste vandut la sosea cumparam o stcla de Murtfatlar ,, Corabioara,,...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Te cred, Micutzule! Pentru ca ai zis de vin, ai vazut ca cele de Murfatlar sunt irezistibil de bune si dulci, dar inconfundabile, chiar de-ar FI si ne etichetate? Mama, mama ce bunaciuni! Si cu magarii, pai daca nu ai unul si cotiga si ai porumb si floarea soarelui pe camp, esti un om termnat! Mai ales ca acolo sunt doar SOBE OARBE, pe ciocalai si lujeri de floarea soarelui, mai bune decat teracotele, si doar cu acest animalut si cotiga le poti cara din camp, calul fiind costisitor de tinut in Dobrogea. Pe Gloria, am avut un prieten din copilarie, Neaga Valentin, inginer de foraj, statea in Navodari cu o nevasta nashpa d.t.p.d.vedere, balcaza si lalaie si mahalagioaica, drept pentru care, dintr-un abstinent sadea, in ultima vreme, prin '90, lingea sticlele. Lucra 2 sapt. pe platforma, 2 saptamani de betii ude pe uscat! Mai prindeai peste la Corbu, inainte, legal sau pe furis, dar acum astia privatizati trag in tine cu AK 47!

Maharloka spunea...

Sunteti tare domnule Cornel.Sigur v-as cumpara cartea ,ba chiar as si citi-o .Cred ca ar fi placut si sa-mi povestiti cartea dvs la o carafa de murfatlar.Felicitari!