Un produs Blogger.

vineri, februarie 12, 2016

Si UNIPOL a solicitat Avocatului Poporului sesizarea Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a O.U.G. nr. 57/2015

45 comments

AVOCATUL POPORULUI
Ombudsman 
Str. Eugeniu Carada, nr. 3, Sector 3, Bucureşti 
Telefon +40-21-312.71.01 Fax: +40-21-312.49.21 
Internet: http://www.avpoporului.ro E-mail: avp@avp.ro

Sindicatul UNIPOL a solicitat Avocatului Poporului sesizarea Curții 
Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a O.U.G. nr. 57/2015 


Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea, alături de doamnele Ileana
Frimu și Elena Anghel, consilieri, s-au întâlnit ieri cu delegația Sindicatului Național
Uniunea Polițiștilor UNIPOL, compusă din domnii Marius Idiță, președinte, Nicolae
Cotolea, vicepreședinte și Ioan Morariu, avocat.
Reprezentanții Sindicatului UNIPOL au solicitat Avocatului Poporului
sesizarea Curții Constituționale a României cu excepția de neconstituționalitate a
Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 57/2015 prin care au fost operate
modificări asupra Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Membrii
delegației, în calitate de reprezentanți și ai Uniunii Sindicatelor Funcționarilor Publici și Personalului Contractual Forța Legii (din partea căreia a fost depusă deja o petiție), au înaintat o nouă cerere în care susțin că O.U.G. nr. 57/2015 este neconstituțională.
Sindicaliștii consideră, între altele, că nu se justifică urgența adoptării actului 
normativ, act care aduce atingere dreptului fundamental la pensie. În plus,
reprezentanții UNIPOL au opinat că O.U.G. nr 57/2015 este discriminatorie, deoarece
în privința altor categorii profesionale similare (magistrați, personal aeronautic civil,
membri ai corpului diplomatic și consular) nu au intervenit modificări, aceste categorii bucurându-se de un cuantum mai mare al pensiei.
Avocatul Poporului a declarat că petițiile depuse pe această temă vor fi
analizate în conformitate cu prevederile Constituționale, legale și competențele
instituției.
Matei Vîrtosu 12 februarie 2016
Purtător de cuvânt,

45 de comentarii:

Anonim spunea...

Va dau o veste. Avocatul poporului Ciorbea sluga PSD va fi schimbat rapid .Soros nu il mai vrea si la anuntat pe Ciolanis .De ce nu il mai vrea nu stiu .O fi scuipat in sus.

Filip spunea...

Am inaintat si eu la avocatul poporului cererea care a circulat pe net . Voi primi raspuns ?

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

slabe sperante, s-au adresat mai demult siniste generlim eu nu am vazut raspuns, pana laraspunsul lui sa vedem ce fac cei de la camera ,,ca iar ies in strada in martie ai lui DOGARU si poate nu mai pleaca .........

Unknown spunea...

D-le H si totusi ce stiti de nenorocita asta de OUG 57? Mai putem sa iesim la pensie sau nu? Cei de la cadre nu pot sa-mi trimita dosarul la casa de pensii din cauza asta.

Huhu Rezea spunea...

@max
Că nt tu insuti il musti de fund pe Ciorbea, informatia nu mai e credibila Este o dorința dw-a ta.

Anonim spunea...

Huhurez .Ba deloc.Ciorbea psd imi e absolut indiferent. Ai sa vezi daca am sau nu dreptate. Din partea mea as vrea ca Ciorbea sa ramana daca ataca OUG 57 la CCR.Pana acum nu a facut-o .Sper sa o faca inainte de a fi mazilit.

Huhu Rezea spunea...

@max
Că nt tu insuti il musti de fund pe Ciorbea, informatia nu mai e credibila Este o dorința dw-a ta.

iceparu spunea...

Dupa cum se vede ati cam epuizat subiectul pensiilor militare.Va propun sa asaltam CPS a MAPN cu intrebari ca de atatea interpretari ati zapacit oamenii de cap ca nu mai inteleg nimic.

A.Mărăşteanu spunea...

@Maxim-Obsesia asta cu Soros se numeste Paranoia! Poti posta ceva credibil, ori vei continua sa bati campii cu eleganta-ti caracteristica? Ti-au mai spus-o si altii, ti-o repet si eu: esti penibil si irosesti timpul celor care inca -ti citesc postarile, in cautarea unei informatii credibile despre evolutia legii pensiilor militare!

tigri2 spunea...

Gata cu luna cadourilor, luna asta ne-au luat inapoi cei 5% ,uitati-va pe cupoanele de pensie sau extrasele de cont din februarie.

Unknown spunea...

D-le H, daca stiti spuneti-mi ce se mai aude de OUG 57, de norme? Cei de la cadre nu pot trimite dosarul la Casa de pensii pt. ca lucrurile nu sunt clare. Cu 1 februarie sunt rezervist. Ce au de gand nenorocitii astia?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In mediul civil sondat de mine, oamenii nu au o parere buna despre lovitura sub centura data militarilor! Va dau doar o parere: ,,Doar bolsevicii aia batrani cu grade de colonei si generali le-au tras-o militarilor mai tineri ca sa-si pastreze niste privilegii, iar aia ai lor din ministerul apararii mai tare ii infunda in loc sa-i ajute,'' sau: ,,Parlamentarii ii dor la basca dupa ce si-au tras salarii si pensii speciale, si nu se mai implica pentru militari sa-i ajute in fatza tehnocratilor care vor sa-i fure la pensii!'' Acum zic eu: Daca Justitia si-a tras singura salarii si pensii speciale, au jucat bambilici pe la CCR intre ei sa aiba drepturile asigurate (cine sa se opuna lor in Romanistan?), s-au rupt singuri de Armata, Ordine Publica si Servicii, de ce nu se autosesizeaza in cazul nostru ca fiind parte integranta din institutiile de forta ale statului de drept? Din prima zi trebuia sa ne ajute ca parteneri de forta si care asiguram un intreg al Sigurantei nationale, nu sa le cersim in genunchi interventia si punerea in drepturile constitutionale!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Victor Ciorbea a fost numit de PSD, dar uitati ca Victor Ciorbea este anti basist feroce, anti liberal veros, anti tehnocrati impatimit? Acum va veni un liberal-pedelist anti toata Romania la un loc si totul va fi favorabil tehnocratilor! Asta vreti? Cantariti-va foarte bine optiunile!

Huhu Rezea spunea...

@ Mocanu
Nu fi atât de disperat.
Proiectele actelor normative asteptate, hg de functionare a Caselor Sectoriale si Ordinul cu metodologia de intocmire a dosarelor de pensie, sunt gata. Mai trebuie aprobate si publicate in MO.Pana la Ziua Femeii sunt gata.
Nu asta e problema ci Ordonanta cu procentul de 65% care va loveste, mai ca intâi, pe voi, tinerii pensionari.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Apelez la mila publica pentru o informatie: Scrie pe fluturasul bancomatului BCR, jos, asa: "2 bani inapoi, 12 rate 0% dobanda prin cardul bun de plata. Aplica prin SMS ,,card'' la 1780 www.BUNDEPLATA.RO"
Ce reprezinta si ce risc daca dau SMS? (Oricum, n-o fac nici daca-mi taie laba mainii!),dar daca pe card mi-a ramas luna trecuta 4,33 lei, acum mi-a ramas 5,58 lei, asa ca nu pot motiva o lipsa de 5% ca la @@@tigrisor!

Anonim spunea...

Iceparu .Stai sa sa vezi ce te aburesc si zapacesc aia de la CPS de chiar nu mai intelegi ninic. Sunt si ei tulburati si nu inteleg multe nu ca ar avea intentii rele. .Suna-i (numarul e pe site MAI) si apoi o sa iei pastile de calmare ..

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Mocanu Ionut: Este fireasca nerabdarea, sunt facturi de platit, copii de intretinut si alte probleme grele pe care nu-i dor la basca pe ei. La restituit sau dat drepturi lucreaza in pas de manevra, cu frana de mana trasa, la retinut sau taxat pe noi lucreaza cu a cince-a la blana apasata pedala, dar vin cu sabia si iti lasa umerii goi de cap! Eu, cand am iesit la pensie, mi-at dat trei solde in mana, parca, dar am fost strans la cur si i-am tinut cu dintii, altfel muream de foame aproape patru-cinci luni cat m-au tinut in asteptare!

Anonim spunea...

Amarasteanule. Nu pentru cei ca tine scriu eu pe aici .De altfel as prefera ca cei ca tine sa nu imi citeasca postarile .Crede-ma nu ma supar.Si inca ceva eu comunic multe informatii printre randuri ..Foloseste-ti celula aia nervoasa de pe singura sinapsa ca sa intelegi .Te mai sfatuiesc sa incetezi cu caracterizarile .Ai noroc ca azi sunt in toane bune azi ca te caracterizam eu de nu te nai spala nici apa galbena a Iordanului ( de ce a Iordanului gandeste-te )

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iceparu: Ma voi conforma si am sa intreb ramasitei de onoare ce-a mai ramas din MApN: Domnilor, cat de dureros este sa fii prost bâtă sa tai niste drepturi, sa schilodesti pensii cu o Ordonanta in care nu a fost nici o urgenta? Este nevoie de Ambulanta si SMURD, de cardiolog, de anestezist, de diabetolog sau hingherii de la Primaria Capitalei cu antirabicul, cand durerea va dadea spasme si bale la gura? Calatoria continua...Mai am si alte intrebari de stricta necesitate!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Intrebarea nr 2 pentru MApN: Ce sanse au ofiterii trimisi pe teren sa ne prosteasca in fatza, ca pacalicii, cu matematica lu' peste ca 65% e mai obez decat 80% si ca 85% este mai baban decat 100%, sa-si mai revina la inapoierea in minister cu psihologul, psihiatrul, baba cu cositorul turnat si popa, dupa ce-au incasat upercut-uri, directe si crosee de mare KO si grogghy de la batranii pensionari militari dotati cu pastile de putut, bastoane si arme vocale? Hmmm, se mai fac astia bine vreodata? Mai pot face ei sex, sa mai aiba amante sau sa mai joace la pacanele la bodega din coltz?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Maxim One, nu te contrez, frate, mai citeste-ma si tu printre randuri ca eu am inteles totul! Uite, aia cu apa Iordanului e pentru inmuiat perciunii si apoi intorsi pe facaletz! Ia-le de bune, nu de contre, insa n-am fost pe idee la un moment dat si pe aceeiasi unda! E public si nu pot explica, dar de citit ce ai vrut sa spui am citit si bagat la bibi, ca nu-s chiar prost ca aia care emit ordonante de urgenta fara urgenta! Si in apa aia jegoasa sa-si spele ei sortuletele, cuculetele si podoabele faciale invartejite! Nu uita si de dodiile in care ma exprim natural! Toate cele bune si fara suparare, nu-mi supar prietenii pe care-i respect!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aia de la CSP am stat de vorba cu ei. Va zic sincer ca ofiterii aceia tineri vorbesc elevat, prompt si nu ocolesc raspunsurile. M-au ghicit intr-o secunda cine sunt dandu-le doar o idee mica, si mi-au zis corect ce trebuiau sa-mi zica! Sunt simplii executanti, si daca li se impune ceva, stim si noi ce-i ala un ordin si sa fii supus! Mai mult de ce sunt instruiti sa ne zica, nu pot nici ei, si uite ca aici nu ca le tin partea, dar sunt si ei stresati de situatie, iar la urma urmelor sunt fratii nostrii de suferinte, ca nici ei n-o duc stralucit de bine cu toate alea! S-o fi saturat dracului si ei de atata balamuc ce a putut sa-l faca ordonanta asta idioata ce o sa-i razuie, la urma urmelor, si pe ei! Asta e! Cancerul e la capul pestilor mari, celor care li se mai zic alintat ,,mafioti!'' Numai ei stiu ce inseamna asta, habarnistii ca noi stiu doar una si buna: La dracul cu Art 40 din Ordonanta! DNA sa se ocupe de ,,alintaturile'' astea nedeslusite!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Maxim One: Nu stiu cui ai facut adresare: Lui A. Marasteanu, sau catre amaratul de mine? La ce pensie am, se potriveste, frate!

tigri2 spunea...

Mai Corneliu,mai lasa-i si pe altii sa-si spuna parerile,vad ca ai acaparat tot,ti-ai facut cuib serios,aici.Este si o chestie de bun simt,mai ales ca 90% din ce spui,nu intereseaza pe nimeni.

Anonim spunea...

Corneliu. Triniti SMS si o sa te sune banca ca sa-ti deschida o linie de cred cu valoarea a 6 pensii cu dobanda robor de 2% plus dobanda bancii platibil in 12 rate .Nu te sfatuiesc .

Anonim spunea...

Corneliu .Raspunsul era pentru ''Amarasteanu'' adica A Marasteanu.Se unflasera muschii pe el.Nu am nimic cu tine .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ TIGRISORULE, DOI, TREI CA MINE VOCALI PE DREPTATE, DACA PARASIM BLOGUL SAU NE INGHITIM LIMBILE, EI NE CONSIDERA CAPITULATI! PRIMESC PRIME DE LA MINISTRUL APARARII CA NE-AU INVINS! PE BUNE! NU CONTERAZA MIJLOACELE, CONTEAZA SCOPUL SI VICTORIA FINALA!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Promit ca daca se inmultesc guralivii ca mine fac pas! Sa spuna onor Huhurez pe cati mai multi decat noi blocheaza la portile covrigariei, altfel eram de mult gatuiti de ei si cu genunchii pe grumazul nostru! Militarul nu da nici un pas inapoi, mai bine isi vara ristul in gaozul adverarului, cu blacheuri cu tot! Sii bancul cu militarul? Mergeau intr-o cuseta de tren: 2 bagabonti injuriosi, 2 doamne sfioase si un militar. Cand s-a urnit trenul, gaozarii bagabonti au vorbit buruienos pana la prima, cand au coborat. Una dintre cucoane: Vai, draga, ce mitocani, ce derbedei, ce mizerii le ieseau din orale, dar domnul ofiter s-a prezentat admirabil, tacand din gura...La care el si-a aranjat tinuta si cravata meticulos, a luat pozitia de drepti, a dus mana la coafa caschetei mandru, dupa care le-a zis martzial: Sunt militar, ce p....a mea!

Unknown spunea...

Pentru d-nii H si Corneliu
Chiar nu sunt disperat si nici nerabdator, dar suntem intr-o situatie nemaiintalnita de mine pana acum, nu am iesit de mai multe ori la pensie. Insa incertitudinea asta amestecata cu speranta ca s-ar putea sa se renunte la OUG, este precum un dus rece apoi unul cald. Nu-mi plac alternantele, ori alba ori neagra. Si mai este ceva, ceva-ul asta care predomina, este ca un sandvisi, una peste alta,- amaraciunea, scarba, neputinta, REVOLTA. Toate astea de la bataia de joc si din partea cui? Ma rog copiilor acestei tari sa-si iubeasca tara si sa faca ceva pentru ei si semenii lor. Din pacate generatia mea nu lasa nimic bun in urma ei, decat ce se vede. Bleah...

micutzul spunea...

Stie cineva de ce suntem o natie de ....?
Stie cineva de ce spunem ,, simplii executanti ,, ?
Stie cineva de ce daca cineva ne supara , noi il injuram in loc sa/l f...tem in gurita si sa/i spargem botul ?
Stie cineva de ce din 20 de postaci 18 sunt in slujba cuiva ?
Stie cineva de ce avem un guvern de doi bani si un presedinte la fel ?
Stie cineva de ce nu se mai aude nimic de Olteanu, Videanu, Udrea, si alte jeguri la DNA ?
Desmembrarea Romaniei e inceputa, dizolvarea institutiilor de baza e inceputa ....Toti capii armatei sunt tradatori ai intereselor noastre....
Numai lupta ne mai poate numi romani...
Activii trebuie sa fie activi si sa ia masuri fiindca si ei vor ajunge ca noi

un oscar = o pensie spunea...

DE CE?
fiindca asta e gena noastra de sute de ani!!!!
suntem un popor prea prost sa se poata conduce singur!!!
nu mai este nimic de facut.
a revenit sclavia dar acum are alta infatisare:se numeste angajat cu salariul minim(200 de euro).
fostii militari sa zica mersi ca au pensii intre 500-1000 de euro(media)
stati sa vedeti cum va fi in romania peste alti 25 de ani
asa ca reveniti la telenovele si mai omorati din neuroni ca muriti de inima

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Maxim One: M-au incercat, si au dat de un zid de beton! Cand m-a enervat insistand,i-am propus sa stea capra o data sa iau creditul si mi-a inchis telefonul in bot!
@ Mocanu Ionut: Suntem in asentimentul si alaturi de tine! Suntem singurii care te credem! Fii sigur ca ti se va rezolva macar pe legea veche, si daca apar diferente sa le returneze ulterior. Au ei si o varianta buna! Succes si prima pensie cat mai repede posibil!
@ Micutzul: Am raspunsul la toate intr-unul: Din cauza votului pe care-l punem in urne girand dreapta politica din Romanistan, de mare rahat tulbure! Cand vom inceta sa mai votam acesta dreapta metastaziata, vor inceta si dramele acestor intrebari pertinente! Si stanga e un cancer, dar cel putin nu-i intrat in metastaza, fura si ei pe branci, dar macar mai dau ce le scapa printre degete, pe cand dreapta razuie tot!

micutzul spunea...

Fir-ar mama ei a dracului de viata ....
Am fost instruit sa ma apar si sa ucid....
,, Vino moarte , vino,,
Ramaneti chinuiti in sfinte cuvinti,
Nici moartea nu v-apasa,
Nici de viata nu va pasa,
Loviti in frati , chinuiti parinti,\
Omorati o tara, vi/i gura amara....

Jegurile toate dau ordine in tara....

Iulian Mareș spunea...

Exista in intentie schimbarea Av Poporului, cum scria Maxim, calugarul anglican, pt ca a devenit incomod:
-raportul cu cc prin inchisori ofera fostilor locatari motivatia pt a se adresa CEDO....statul stia, dar nu a facut mai nimic
-solicitarile de neconstitutionalitate privin OUG 57, pe care nu are cum sa nu le trrimita la CCR
-pt alt motiv, acum un an, eu i-am trimis un mail si am primit raspuns in termenul legal...30 de zile!

Anonim spunea...

Shukpha.. Bati campii.Tu te referi doar la ofiteri ,adica putin din efectiv. Vezi ca armata mai contine si subofiteri si maistrii cu pensii 1200 - 2000 lei si SGV grosul armatei ( adica 70%) cu pensii de 400- 750 lei .Adica pensii de muzerie si foame.

Iulian Mareș spunea...

Maxim,
Zi-ne odata ce manastire ai ales?....de la noi sau.....din Belgia, Franta sau Germania?
As veni si eu!

CEZAR spunea...

Micutzule ...te-au apucat ..ipohondriile ! Usurel ma omule ...
Ce v-ati dorit aveti P.M....cu onoare si demnitate ..pe cupon kaky!!
Banutiii ii aveti pe ..contributeala ...cea ma corecta metoda care poate sa existe pentru acordarea unei pensii (scuze am uitat de LK-164..ce-i pe aia nu-i corect ..!!! )

micutzul spunea...

@ Cezar
Din respect pentru huhu..nu iti raspund cum ceri.
Cand a fost pe contributeala a mea a crescut un pic(pensia). Daca e cu 65% nici nu scade nici nu creste . Asa m-am nimerit eu la marele fix . Pentru tine este greu sa intelegi ca aici e vorba mai mult de respect, demnitate si onoare... Daca te-au obligat in scoala sa cumperi dexul, acolo gasesti explicatia acestor termeni.
Am onoarea sa va salut cu respect...

maiag spunea...

cezare,nu stiu cum dracu ai calculat tu ca pensia ramine asa cu indicatorul secorial 217 la 1 ian 2016,nici daca aveai 10 coeficientu de functie si bagai 20 de sporuri nu iese socoteala,fa si mie un calcul sa pricep.eu am calculat si daca da suta la suta iese abia jumatate decit acu,m,propagandistule,ca sa te cred arata calcule si ce date ai folosit,daca nu faci asta sa taci vesnic.

tigri2 spunea...

***Maiag tu te iei dupa cezar,violator de babe decedate/ pai aurolacul asta habar nu are despre vre-un calcul,el se baga asa ca orbetele si hlizeste fasolea la ce spune unul sau altul,este un paria.

Iulian Mareș spunea...

Nici macar plebeu?

CEZAR spunea...

maiag ..te-ai imbata !
Micutzul zice ..beleste ochii mai sus ...

CEZAR spunea...

hi..hi..ce ,,m-am ras " de motanul KK-cios ...!!!

Iulian Mareș spunea...

Tigri2
Cineva a invatat ceva, tocmai acum, dar nu-i bai!
Stii ce? ...asta..."..."!