Un produs Blogger.

joi, martie 24, 2016

Cercetari penale despre avansari ilegale de generali. Denuntator, dl Dobritoiu

80 comments
Surse judiciare susțin pentru Comisarul.ro că denunțuri de o gravitate extremă au fost depuse în această dimineață la DNA. 

Printre numele vizate ar fi Daniel Morar, fost procuror-șef al DNA și procuror general interimar al României, Traian Băsescu, fost președinte al României, Daniel Moldoveanu, consilier prezidențial și fost șef al comunității de informații din cadrul Administrației Prezidențiale, Crin Antonescu, senator, fost președinte al PNL și fost președinte interimar al României, Gabriel Oprea, senator și fost vicepremier... dar și alți funcționari din justiției și administrația centrală. 
Este vorba de dosare intrumentate de DNA care ar fi făcut obiectul unor ”tranzacții”, precum și fapte grave de corupție. Printre ele, recentul dosar, ce viza fapte de evaziune legate de Portul Constanța, în care au fost achitați toți cei 31 de inculpați, și dosarul Papici de la Ploiești, în care s-a cerut arestarea lui Sebastaian Ghiță și au fost arestați procurori și polițiști de rang înalt...
În cele două denunțuri depuse azi la DNA și semnate de Florin Ghiulbenghian nume grele din conducerea și administrația centrală sunt acuzate de fapte grave: 
-Moldoveanu Daniel, la data faptelor Consilier Prezidential la Departamentul pentru Siguranta Nationala;
-Morar Daniel, la data faptelor Procuror-Sef al DNA;
-Basescu Traian, la data faptelor Presedinte al Romaniei;
-Procurorul de caz din DNA insarcinat cu rezolvarea dosarelor ce vizau infractiuni comise de Antonescu Crin il legatura cu emiterea titlului de proprietate pentru o parte a Parcului Herastru – Bucuresti, dosar constituit ca urmare a unei reclamatii depuse de d-ul Doara Liviu, reprezentant al unui club sportiv avand baza sportiva in Herastrau, club sportiv direct afectat de decizia ilegala a lui Antonescu Crin;

În celălalt denunț ”vedete” sunt foști șefi din Armata Română, MApN și Administrația Prezidențială pentru înaintările abuzive la gradul de general:
-Generalul Oprea Gabriel, la data faptelor Ministru al Apararii in Guvernul Romaniei;
-Amiral dr. Marin Gheorghe, la data faptelor Seful Statului Major General al Armatei Romane;
-General dr. Dănilă Ştefan, la data faptelor Seful Statului Major General al Armatei Romane, incepand cu 01 Ianuarie 2011;
-Generalul locotenent Cătălin Ştefăniţă Zisu, la data faptelor Comandant al Comandamentului Logistic Întrunit din Ministerul Apararii
-Basescu Traian, la data faptelor Presedinte al Romaniei;
-Generalii si ofiterii din cadrul Administratiei Prezidentiale care au contribuit direct la infractiunile descrise mai jos;
-Generalii si ofiterii din cadrul Ministerului Apararii care au contribuit direct la infractiunile descrise mai jos;
-Procurorul sau procurorii din cadrul Sectiei Militare a Parchetului General care au dispus clasarea reclamatiei depuse de d-ul Dobritoiu Corneliu, fost Ministru al Apararii in Guvernul Romaniei.
revenim

80 de comentarii:

brenda spunea...

DOAMNE FERESTE .mai avem putin si toata ;;tara'' va fi in puscarire , ce lo fi apucat de dl DOBRITOIU ,care parca si el este pedepsit pentru ceva in legatura cu casa , au ajuns asa de rau incat nu mai stim ce va fi cu tara asta , cum se va termina ,sau cand ....poporul nu are nici o vina?

brenda spunea...

dar dece tocmai asa de tarziu sant facute aceste denunturi , ce il mana in lupta de DOBRITOIU ,de fapt ce zse ascunde si cine xse ascunde in spatele acestor avalanse de denunturi , ?cine si dece

maiag spunea...

nula nula,o sa le suga,,acdeaua,e prea mare gasca si cine sa rezolve nene?poate daca se skimba regimul dupa o alta revolta nationala,asteia sunt incirligati de nici deracu nu i dezleaga,la acest moment nu exista nici oameni si nici institutia care sa faca dreptate,

Unknown spunea...

Este vorba de denunturile depuse de Dobritoiu cand era ministru al apararii. Acum pe Dobritoiu im mana altceva.

Unknown spunea...

Pai ce asta-i de-acuma? Prin anii 90 il facuse pe unu general avea parca 24 ani, a fost si presedintele Clubului Dinamo, m-am crucit atunci. N-au pic de rusine. Sunt foarte multi si colonei ce sa mai zic de generali. Si-au batut joc de ceea ce inseamna un grad. Inainte daca auzeai ca e colonel iti venea sa- i spui saru-mana. Acuma, d-aia nici nu mai este respectul fata de superior, prea multi colonei si generali facuti la apelul bocancilor, calci pe ei.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Intr-un pahar cu apa s-a starnit o furtuna de prosteala a romanilor! Pai, daca azi Cocos, Pinalti si alti mafioti au luat pedepse cat hotii de biciclete, altii cu suspendare ca au furat peste 1 miliard de euro si au pus Romania in genunchi ca pe un bou injunghiat, golanii facand pana la urma urmelor doar cateva luni de bulau si pe urma in libertate sa toace furaciunile pe la Monaco si Dubai, credeti ca mafiotii astia, cu nume grele, vor pati ceva? Mai mult zgomot face talanga la gatul vacii, ca pe urma se face liniste de ţintirim, iar unii dintre judecatori o sa-i vedem in limuzine noi, vile noi, hainuri de blana noi, in croaziere noi pe Mediterana, bijuterii noi pentru ca sa va spun ceva foarte real, oamneni buni, ca se pune problema in felul urmator: Cat de mult au primit judecatorii ca ei sa ia atati de putini ani de puscarie sau suspendare! Nu sare-n ochi aceste sentinte nimanui? Nu sunt organe de control sa le verifice averile magistratilor? Acum, stim cu totii ca marii mafioti iau pedepse cat gainarii, dar nu vedem ce se face in Justitie sa se ia aceste sentinte la bani marunti pentru ca toti romanii sunt indignati, frustati si se agita spiritele in fata acestor nedreptati strigatoare la cer: Au daramat, au ruinat, au mazilit Romania definitiv, au ingropat-o de vie, am ramas fara pensii si salarii, suntem niste coate goale, rupti si flamanzi pentru ca gasca asta de mafioti ne-au pus pe toti in genunchi ca la abator vacile, iar infractorii nu sunt pedepsiti pe masura faptelor lor si magistratii sunt intangibili! Asta ma doare si imi raneste inima! Astea sunt adevaratele nedreptati, cat despre cei din coperta postarii, ramane cum am stabilit: Si ei ne vor rade in nas ca toti mafiotii de pana acum! Basismul si tot ce e legat de basism au imunitate fascista in Romania! Traim vremurile celui de-al treilea Reich!

tehnocrat spunea...

Gradul militar, reprezinta recunoasterea in plan social, a nivelului de pregatire militara si de specialitate. Avansarea la gradul de general este atributul presedintelui Romaniei, ofiterii superiori sunt in competenta ministrului, ofiterii inferiori in competenta sefului SMG.
oprea a avansat in calitate de ministru , ofiteri superiori, ex oltean, etc.
Sute de avansari au fost ilegale si s-au anulat.
basescu l-a avansat de trei ori pe oprea, i -a avansat si pe altii, ex iordanescu, etc.
Cititi Statutul Cadrelor Militare legea 80/1995 si veti intelege acest demers al justitiei, daca el exista.

tehnocrat spunea...

Pt Brenda, nul-a apucat acum nimicpe Dobritoiu. Faptele se cunosc de mult. Acum le-o venitrandul.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ATENTIE MARE TUTUROR, SI IN ATENTIA D.LUI HUHUREZ: IN POSTAREA ANTERIOARA, LA ORA 13. 43 CINEVA A POSTAT CU NUMELE SI SEMNATURA MEA, CORNELIU, ADUCAND AFIRMAII INSIDIOASE SI CU TENTA JIGNITOARE UNOR DOAMNE! NU E POSTAREA MEA SI AM RUGAT ADMINUL S-O SCOATA! EU BANUIESC CINE MI-A FACUT-O, DAR LAS ADMINUL SA DEZVALUIE CE ANUME A DESCOPERIT CA SE ASCUNDE IN DOSUL ACESTEI POSTARI! TOTUL SE POATE VERIFICA SI ROG DOAMNELE AVIZATE, CU MII DE SCUZE, SA NU IA DE BUN CE S-A POSTAT ACOLO! ACEST INDIVID CARE MI S-A SUBSTITUIT A SAVARSIT O INFRACTIUNE SI AR TREBUI RESTRICTIONAT NUMAIDECAT!

Trofin spunea...

Se pune intrebarea : de ce asa tarziu aceste denunturi ?
Este simplu , s-au cam terminat marii gusteri si marile tunuri , DNA trebuie sa existe si pentru gainarii si gainari. Si mai este o explicatie . Denunturile au fost facute acum findca acum Daniel Morar a deranjat un cuib de viespi.

iceparu spunea...

Dobritoiu Ori ii este dator lui oprea in treaba cu apartamentul si condamnarea ori e nebun.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iata despre ce se vorbeste acum la Romania TV: Puncul de pensie va creste la anul astfel: pensia de *871 de lei un punt de pensie va creste la 1206 lei 1 punct de pensie; *1809 lei= 1,5 puncte de pensie; *2412 lei va fi 2 puncte pensie. Col Dogaru pare a fi matroana sindicatelor unite din Romania in acest moment, dar cel putin s-a observat mai util in discutii decat ceilalti invitati.

Iulian Mareș spunea...

Dobritoiu nu a facut denunt ci a ordonat o comisie de cercetare si rezultatele le-a trimis Parchetului Militar!
Exista competente si pt avansarea cadrelor in rezerva, dar conteaza cine a facut propunerea si a promovat lucrarea de personal, daca s-au incalcat prevederrile legale!
La nivelul decizional se verifica documentele necesare nu si realitatea lor caci nu exista posibilitatea tehnica reala!
Cel care a inaintat ierarhic a semnat si stampilat!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Era-Oprea a exacerbat ridicarile in grad la nivelul nesimtirii si nerusinarii! Care dintre noi ar avea imoralitatea sa poarte un grad nemeritat si nemuncit? Cine dintre noi s-ar simti mandru si onorat intr-o ipostaza a nesimtirii si nerusinarii sa-si acopere umerii cu grade ca acele papusi de ventrilocie din balciurile copilariei noastre, precum Vasilache si Marioara? Uite ca Oprea e fudul, tantos, arogant, ingamfat si se impauneaza ca un curcan indopat cu aceste grade ale nesimtirii fara de margini, un lucru mai dezgustator decat flegmele hărăchite pe gardurile uliţei! Jenant si rusinos, iar daca vor fi gasiti vinovati, acesti impostori imorali intr-o instanta, isi vor merita pedepsele, dar tare ma tem ca acestea vor fi, ca de obicei, cu suspendare, sau ,,onorifice,''ca si macaroanele acelea obtinute in mod rusinos la apelul de seara al bocancilor, iar la halul asta mare de nesimtire si nerusinare nu stiu cat de afectati vor fi! Imoralitatea e ca latura din troaca unui porc! Mi-e jena ca inca se mai considera militari si colegi cu noi avand asemenea apucatiri reprobabile, dar mai ales ca beneficiaza de grade ale nesimtirii! Un militar se naste civil, dar moralitatea, verticalitatea si cinstea trebuie sa-l calauzeasca in calitaea de militar pana dincolo de mormant, alaturi de gradele de pe umeri! Mi-e scarba si greata de asemenea situatii jenante in care sunt implicati militari, mai ales cu grade mari, si care se complac in situatii imorale!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Si sa nu uitati: In peroada basista, gradele mari ale unora s-au dat pe motivatii politice, desi Armatei, prin lege, regulamente si ordine, i se interzice implicarea politica. Astazi, Casa Sectoriala de Pensii are coordonare si comanda politica de implicare activa in denaturarea si punerea in inferioritate a calculelor si procentelor pensiilor rezervistilor, si daca sunt contrazis voi exemplifica doar OuG 57, care a fost gandita si elaborata, din interior, de militari cu implicatie activa in politica, primind si executand ordine in acest sens fara sa ridice obiectii de incalcare a constitutionalitatii. Prin asemenea atitudini ostile fata de rezervisti s-a subliniat, inca o data, caracterul malefic al actului politic patruns si in structurile Armatei, si care a dus la nemultumiri in masa cat si la tragedii sociale!

tigri2 spunea...

Tara arde si pe voi va fute grija de ce au facut mafiotii ,ce fac soferii,ce face regele,nu va intereseaza ce mascari va pregatesc astia la pensie,ce fel de jonglerii mai pun la cale .Fiti pe faza ,singurii beneficiari"la greu" din Legea 223 (chiar cu modificarile ulterioare aparitiei sale in MO)sint POLITISTII,ei avand urmatoarele sporuri "grase" care vor intra in BAZA DE CALCUL,apoi ca procentele vor fi de la 65,sau 80 ,asta nu mai conteaza,uitati ce au ei si n-avem noi:
-majorare de 75% pentru sambete,duminici si sarbatori legale
-spor pentru lucrari de exceptie20-50%-
-spor de incordare psihica foarte ridicata
Majorarea aia intra la un fel de "plata cu ora" echivalentul PLATII OREI DE ZBOR" de aceea 'strig" eu pe aici-adica de ce lor DA si noua NU? Aici insista si maestrul Mircovici ,sporul asta de PLATA CU ORA ,el fiind si profesor universitar.Mentionez ca acesti profesori militari ridicau ,numai de la plata cu ora solde de cate 2-300 milioane de lei vechi.
.Asa ca rahatii care se scuza si se ingrijoreaza ca vom avea pensii uriase ,manaca kkt cu tiriplia,sunt cinici si plini de ura fata de noi,toti,le este friCA CA nu cumva cuantumul pensiilor noastre sa le afecteze cele 15-20.000 / luna pe care le ridica ei-GROHAITORII CU STELE cat Centauri sau Andromeda

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ma uitam la cele doua decizii de pensionare ale mele, din 2011 si 2014, iar daca nu era onor si respect @ Huhurez sa-mi deschida ochii ca au fost batjocorite in mod mojicesc, tendentios, voit si grosolan continuam sa traiesc cu impresia corectitudinii Casei Sectoriale de Pensii a MApN asupra perioadelor si punctajelor din continutul acestora! S-A LUCRAT LA ACESTE DECIZII IN MOD MAFIOT SI BANDITESC, EI STIIND CA SUNT SUFERIND DE MAI MULTE BOLI, PENSIONAT DE BOALA, SI CA NU VOI REALIZA CE SE INTAMPLA CU ACEST CALCUL ERONAT! Sa profiti de oameni aflati in suferinta, de handicapati fizic si psihic la o adica, e de o marsavie si de un fascism de neimaginat, si ar trebui sa fie insiruiti in fata plutonului de executie si impuscati, la fel de miseleste cum o fac ei cu nenumarate alte persoane in suferinta si lipsite de aparare, si asta numai la comanda politica pentru a fi cat mai multe pensii razuite, adica executate perfid si fascist! Bineanteles ca am cerut revizuirea pe litera de lege, dar eu ar trebui acum sa chem in judecata pe baza de plangere penala, si cred ca am s-o fac, in solidar pe cei care mi-au atacat in mod miselesc un drept constitutional si sa fac un taraboi public, sa-i pun in situatii jenante, asa cum m-au pus ei, sa-i predau burduf pe mana presei sa fie tocati marunt, dar acelora care mi-au calculat-o pe principii fasciste sa-i jupoi de despagubiri morale si materiale si sa-i acuz ca aceste spolieri voite mi-au degradat sanatatea in mod ireversibil! Toti care sunt atacati politic la pensii ar trebui sa ceara aceste sume uriase ale despagubirilor in solidar, pe langa amenzile care pot merge pana la 5000de lei! Rusine, Casa Sectoriala de Pensii Militare, si va promit ca nu veti scapa usor de mine mai ales ca ani de zile m-ati tratat ca pe o obiala si m-ati pus in cele mai nenorocite situatii, de multe ori trimitandu-mi pensia la doua luni de am suferit de foame si lipsuri, iar acum cativa ani daca nu faceam un memoriu catre un ministru al Apararii liberal din guvernarea Tariceanu, nici nu va sinchiseati sa-mi acordati niste drepturi, cat despre memoriile la care nu mi-ati raspuns de 5, 10, 15, 20 de ani, ce sa mai zic? V-ati invatat sa stati in pozitie de drepti in fata politicului si sa ne executati politic, sa faceti politica activa si care se reflecta din insasi ordonantele intocmite pe genunchi din interiorul Casei Sectoriale, institutie ce ar fi trebuit sa fie un exemplu national de ciste si corectitudine! Vreti sa ma contraziceti ca mutilarile pe pensiile contributive, la fel de fasciste, nu au pornit de la activitatea voastra politica desfasurata in aceasta institutie ce se vrea onorabila? Sa stiti ca scandalul cu mine abia a inceput si va sfarsi prost pentru voi si cu demiteri, pentru ca stau la panda sa vina alta guvernare sa va atac fatis si pe lege pentru a fi demisi cu opinia publica, cu presa, cu rezervistii, cu strada, cu societatea civila asa cum meritati! Vreau ca aceasta Casa Sectoriala de Pensii sa fie razuita de ofiterii care au primit grade politice de la politic, care au primit ordine politice sa fim executati politic si care lupta miseleste si anticonstitutional sa ne razuiasca miseleste si ordinar de drepturile de rezervisti! Cu mine o s-o dati in bara, v-o promit, pentru ca eu nu mai am nimic de pierdut si nu mi-e frica de nimeni si de nimic, dar voi va ve-ti pierde carierele, gradele, functiile si acel loc caldut de unde va tot faceti de cap de ani buni! Martorii mei sunt Armata Romana a Rezervistilor si presa libera la care voi apela, in orice instanta si in orice situatie, pe langa probele materiale!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisorule: Chiar in postarea anterioara ii reprosam lui Don Corleone ca ar fi politist si ca insulta pe aici militari din pozitia celui cu sacii in caruta si avantajat de la MAI, daca si colegii au fost atenti la postare, ca mi-a reprosat, dar si insultat, ca am gura mare pe aici! Uite ca de aia il fu.......tea pe el grija de mine ca lupt pentru drepturile militarilor, ca stia despre ei ca deja le au spre inferioritatea noastra, a militarilor, iar din egoism ma sularea pe mine ca nu cumva sa ridic si eu pretentii pe principiul ciobanesc si de prostan ca ar ramane el fara drepturi, bag seama!

Trofin spunea...

tigri2 spunea... vineri, 25 martie 2016, 08:58:00 EET :

Nu este de mirare ca preocuparea pentru clarificarea problemelor privind recalcularea/actualizarea pensiilor este minima. De regula interlocutorii , pe majoritatea forumurilor de discutii , se canalizeaza pe aspecte superficiale , de barfa . Barfa si superficialitatea sunt caracteristici predominante ale poporului nostru.De aici si subiectele care abunda peste tot. Inclusiv subiectul articolului din preambul.Un popor axat pe barfe si scandaluri este usor de manipulat si dus de nas. Nu se vede ?

Anonim spunea...

WOW !!!

tigri2 spunea...

Dar ,oare, de afacerile facute in timpul activitatii si invartelile in care s-au infiltrat dupa iesirea la pensie,tinand cont de incuscrirea binecunoscuta intre hot si supraveghetorul sau,ale unor politisti nu "sufle " nimeni vre-un cuvintel? ce case /apartamente amarate are un fost "meletar" in comparatie cu orice "tamajor ,fost politist",bine si in randul lor au fost unii care nu s-au atins de un pai ,aceia au fost cinstiti si fraieriti ,au ramas cinstiti dar saraci...

Unknown spunea...

@Tgri
Sporurile enumerate de d-voastra nu le au toti politistii.Am stat de vorba cu un politist activ,un singur compartiment din politie are aceste sporuri,asta reprezentand cca.5% din politie. Orele suplimentare si sarbatorile legale au fost platinte anul trecut,incepand de anul acesta,cnf.OUG.57,nu vor mai fi platite.In ceea ce priveste sporul de excelenta il ia cativa smecheri,pilosi.Deci,grosul politistilor,cei care intradevar muncesc, nu beneficiaza de aceste sporuri babane.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hai sa ma refer la militariii care au facut politica si aproape toti au ajuns pe mana Justitiei sau in puscarii. Daca le-as trece numele aici, le-as face o reclama gratuita, dar si Dv, stimati colegi ii stiti pe toti din '90 incoace, si nu sunt putini, si aproape toti au ajuns sa aiba probleme cu legea! Vedeti ce iseamna ca un cadru militar rezervist al Armatei romane sa nu-si vada de treaba linistit, sa traiasca dintr-o pensie rezonabila, sa creasca nepoti, ori sa se angajeze cinstit si curat intr-un loc de munca unde sa-si suplimenteze veniturile pentru ca seara sa-si puna linistit capul pe perna? In politica nu s-au dus, vezi Doamne, sa faca un bine acestei natiuni, sau sa-i ajute pe rezervisti dintr-o calitate inaltatoare, ci s-au dus la praduiala, stiind ca politicul le poate aduce trofee nemuncite, usor de obtinut si pe moca, dar si incalcand legea, dar in idiotenia lacomiei considerand ca imunitaea le vor permite agoniseli importante fara a fi trasi la raspundere! Uite cum ii vedem in media facandu-se de toata bacania, atragand dezaprobarea si chiar ura civililor asupra lor si implicit a tuturor militarilor, pentru ca la noi, la romani, asa e de cand lumea si pamantul, cand greseste unul, toata gasca este etichetata ca atare in mod negativ! Pe strada nu de putine ori ti se poate reprosa din partea societatii civile ca esti militar si ca ai venituri mari, nesimtite, si uite ca dracul nu va mai satura si sunteti lacomi si praduitori ca ala sau ca ala din Parlament sau minister, astfel ca politicul asta blestemat a aruncat Armata in derizoriu in fata civililor! De aceea eu sunt de parere ca politicul si cei care practica politica din pozitia de militari fac un deserviciu nemaipomenit intregii Armate! Ontanu, Oprea si altii, nu aveau ce manca din pensiile cat capita de fan? Dar lacomia e data dracului! Si pe langa prostiile lor avem de suferit cu totii oprobiul societatii civile care ne reproseaza pe faptele lor degradante si dezonorabile! Sunt foarte multi si aproape toti ne-au degradat in fata civililor, si daca astazi primim suturi in cur, reprosuri, razuiri de la drepturi, parte ni se trage de la acesti nestaviliti lacomi de grade, functii si agoniseli din politica, acelasi lucru intamplandu-se si la MAI! DAR MAI DEGRADANT ESTE CA DIN POZITIA LOR POLITICA NU AU FACUT ABSOLUT NIMIC, CA SI ACUM, PENTRU IMBUNATATIREA SITUATIEI TUTUROR REZERVISTILOR, CI IN MOD EGOIST FACAND ABSOLUT TOTUL DOAR PENTRU AVERILE LOR PERSONALE!

Unknown spunea...

Corect!Asta este unul dintre defectele noastre!

iceparu spunea...

Sunt firme de paza care actioneaza in strainatâte si care platesc foarte bine.

tigri2 spunea...

***Gigi,am specificat la ora 09.48:",bine si in randul lor au fost unii care nu s-au atins de un pai ,aceia au fost cinstiti si fraieriti ,au ramas cinstiti dar saraci."
Si am mai repetat si in alte comentarii ,numai ca aici nu te poti nici...ga de interventiile 'suparatoare" ale unuia care se baga peste tot dar nu spune nimic,doar scrie sa se vada ca este activ...

Anonim spunea...

@gheorge
daca au fost platite in anul trecut inseamna ca intra "bine mersi" la calculul pensiei(6 luni la alegere din ultimii 5 ani)

@ corneliu & co
am scris "WOW" si se referea la postarea ta corneliu in care eu "am fost" si politist>Bine ca mi-ai explicat tu ca eu habar n-am avut pana azi ca sunt politist.Dar daca TU stii mai bine decat mine viata pe care am trait-o asta e! Nu te contrazic.Crezi ce vrei!!

totoiany48@gmail.com spunea...

IN MAI SE PĹÂTESC SI IN 2016 DIMINICILE .....
SI IN MApN SE DAU SPORURI PT.LUCRARI DE EXCELENTA .SE TRANSMIT IN PLIC SA NU STIE TOT LEATUL.

vio57 spunea...

Domnule H, unde imi este comentariul de la 11,30

Unknown spunea...

Si uite asa nu se mai termina aceste discutii intre politisti si militari.Domnilor ati auzit de Partidul Politistilor? Ati auzit ca politistii sunt la guvernare? De militari in Parlamentul Romaniei am auzit dar de fosti politisti nu prea. Deci, ce vina are politistul ca are niste sporuri pe care militarul nu le are? De ce credeti ca un politist iese cu nu stiu ce pensie mare. Pai daca o avea 2000-2500lei in care intra norma de hrana si mai intra si banii de haine, de unde pensie mare? Hai 3000, poftim, dar mancarea si hainele nu se pun la socoteala la pensie, deci faceti socoteala si mai linistiti-va cu aruncatul unii in altii. Uite asa ne invrajbim intre noi. A fost injurat si Coarna. Pai de ce? Este lider de sindicat si isi apara breasla. Nu este normal? In MAI, sunt nu stiu cate sindicate, in MApN cate sunt? Nu am vazut decat unul. De ce nu va mobilizati sau de ce nu dati idei cadrelor active sa fie mai vocali. Stiu ca nu au voie sa iasa in strada, dar, atunci, sa se inventeze mai multi DOGARU sau PRICINA, mai multe sindicate. Zau ca imi pare tare rau cand vad atata vrajba. Cand ies politistii in strada apara si interesele militarilor si ale SRI-istilor, si ale SPP-istilor, atat cat se poate. Chiar nu avem nicio vina ca avem altfel salariile (adica sporuri si nu le au toti). Sa-mi spuna si mie cineva daca la o sectie de politie a vazut vreun lucrator spor de 50% sau salariu de merit de 30% sau spor incordare psihica. De sambete si dumunici platite, nici nu mai zic. De unde platite? Si stau amaratii si peste program. Politia nu inseamna numai APARAT CENTRAL. Chiar nu a bagat politistul mana in buzunarul militarului. Pai daca politistul este asa bogat, ce sa mai zic de altii... Si va spun eu care am lucrat in politie si nu ce imi spun prietenii.

Unknown spunea...

PS: Pe data de 6 martie am iesit in strada, la mitingul organizat de catre SCMD. Si sunt politist in rezerva.

Huhu Rezea spunea...

@spulber
Aici nu se publica orice comentariu, mai ales cele care sustin enormitati.
Cum poti sa spui ca norma de hrana, banii pe echipament si pe chirii fac parte din solda lunara a unor militari...si, implicit, din baza de calcul a pensiei?

Unknown spunea...

Un alt PS: In MAI mai sunt si jandarmi si pompieri si nu mai stiu ce alte arme. Si atia vor iesi cu pensii mari?

vio57 spunea...

Domnule H, politisti nu sunt militari.

vio57 spunea...

Si domnule H, sunteti sigur ca ce va spun eu nu este adevarat. Ma faceti sa va demonstrez faptic. Tot ce am spus eu este adevarat. Asta este dovada ca politistii tac malc.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nici o lege sau Hotarare de guvern legata de militari nu se poate pune in discutii sau elabora fara aportul Casei Sectoriale de pensii, ale militarilor activi de acolo, bastanii cu bolovani si grei manariti de papusari. Daca nu sunt crezut, de ce le-au permis politicienilor sa stipuleze in mod grosolan si abuziv, spre exemplu la Hot. de Guv. 146 privind anumite restituiri ca cei indrituiti sa se prezinte PERSONAL la Case sa-si depuna cererile, o initiativa de batuti in cap? Pai, pui oameni batrani si bolnavi, unii poate saraci, stabiliti peste granite, altii senili sa faca sute de km. pentru un drac de hartie? Asa am pierdut eu o suma de bani pe grupe cu ani in urma ca nu m-am dus eu personal la CMJ sa-mi vada sexul cu cat mi-a mai crescut, sau daca mi-a albit parul, si uite asa am pierdut un drept constitutional pe caz de abuz legislativ, neaparat si neandepartat de ,,specialistii'' lu' peste prajit ai Caselor de Pensii care s-au atasat politicului si le fac jocurile din slugarnicie, sub nici o forma sa se ataseje la nazuintele si drepturile noastre sa le apere! Trebuie sa iau legatura cu Dl. Dogaru si sa-i propun ca sa convinga rezervistii de necesitatea interventiei acolo unde trebuie pentru ca toata conducerea Casei Sectoriale de Pensii sa fie razuita si inlocuita de acolo cu militari competenti, trecuti pe functii prin concurs si examene severe, pentru ca acolo s-au cuibarit tot felul de neaveniti, de rude ale politicienilor si ale unor bastani cu staif sa ia un ban usor la caldurica si sa faca jocurile politice ale momentului! Acolo sa fie numiti oameni destoinici, impartiali, legisti, corecti, pregatiti, scoliti si competenti! De la Casele sectoriale ni se trag toate pocinogurile, esecurile, razuirile, greselile din deciziile de pensii si toate abuzurile indreptate cu rea vointa impotriva noastra! Domnule Col. Dogaru, hadeti domnule sa facem ceva sa curatam Casele astea Sectoriale de pensii de toti neavenitii si sabotorii pensiilor si drepturilor noastre! Ei sunt un lant de abuzuri si nedreptati transmise si mostenite in baza pilelor continue cu care sunt numit acolo si trebuie sa rupem pisica in doua, lantul slabiciunilor instaurate din generatie in generatie! Jos dictatura si abuzurile Caselor Sectotiale de Pensii!

vio57 spunea...

Si inca ceva domnule H, stiti de ce art.28, privind baza de calcul a pensiei a fost modificat si in loc sa prevada ce ce elemente fac parte din aceasta au fost prevazute elemente ce nu fac parte di baza de calcu, taman invers.Din surse sigure motivul este ce nepublicat de d-voastra.

vio57 spunea...

Sunteti sigur ca ce-am vrut sa spun, sunt intradevar enormitati, nu ma las pana cand nu va demonstrez acest lucru iar daca o sa am dreptate, v-a fi ultima postare a mea pe acest blog.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Monica, nimeni nu-i injura pe politisti, ei fiind colegi cu militarii, fiind o legatura stransa, noi injuram pe cei care amesteca merele cu perele! Munca unui politist e una, munca unui militar e alta, a specialistului din serviciile speciale cu totul alta. De aici si greselile ca nu sunt separate, ca si Casele, aceste institutii de forta la ce trebuie sa primeasca la pensii, ca nu sunt aceleasi activitati, in principiu. Ei, politicienii, au savarsit acest amalgam iar noi ne aratam cu degetul intre noi pe aici, desi nici unul dintre noi n-am contribuit cu prostiile legislative de tip amestecatura talmes-balmes de la cumatra! Eu nu voi avea nimic cu absolut nici un politist daca are drepturi mai mari ca ale mele, dau un exemplu, pentru ca legea il indreptateste, si nu politistul isi da drepturi! Voi aveti lideri de sindicate care sunt mai activi, noi avem doar sindicate care halesc cotizatii si sunt inhaitati cu politicienii, si de aici si esecurile noastre, ale Armatei. E pacat ca intre noi sa existe frecusuri, pentru ca suntem oameni si pensionari simplii, dar capii rautatilor, politicienii, au avut grija sa se nasca inadvertente, discriminari si tot felul de manarii pentru a se naste si dezvolta intre noi mult dorita lor dezbinare, ipotriva coeziunii care nu este buna coastelor lor! Divide et impera se aplica si intre institutiile de forta ale statului, si nu de acum. Stiti in comunism ce ura era intre Militie si Armata, si ce dreptui aveau militienii pe langa militari, dar asta este o poveste a trecutului pe care nu doresc sa o mai dezvolt, pentru ca nu foloseste nimanui, important fiind sa nu se produca rupturi intre noi ca pensionari si oameni cu constiinta!

vio57 spunea...

Domnule H , ati vazut ca postez foarte rar, prima data ma informez dupa care postez, nu fac ca multi de pe acest blog cand se balacaresc ca la usa cortului si am fost surprins ca nu interveniti si mi s-a parut curios ca dintr-o data blocati comentariu meu.

emillian123 spunea...

Draga D-le Corneliu: de mult eu am tot scris pe aici-sa NU AI INCREDERE OARBA in nici un politician,si cu atat mai mult - nici in C.P.S. si "comisia de contestatii" a M.Ap.N.-care -indiferent de guvernul(partidul care face "jocurile")-tot INCALCA LEGEA-in ceea ce ne priveste pe noi -pensionarii-si NU DE AZI DE IERI,CI DE MAI MULTI ANI (in cazul meu -PROBAT -cel putin- din anul 1999 incoace-adica pana azi 25 martie- a.c.,si inca ...mai departe...); adica -ceea ce am de spus- e ca "astia" -NE FURA-fara sa clipeasca...!

Huhu Rezea spunea...

@Spulber
Nu prea ai tangenta cu cariera militara daca nu stii ca Ordinul 50(poate nu stii ce inseamna) si banii anuali pe haine nu au facut parte niciodata din solda lunara a militarului.
Citeste toate legile anterioare ale pensiilor militare si vei veda ca, la fel ca in art.28 din prezenta lege, respectivele venituri n-au contat la calcularea pensiilor militare.
Nu insista ...ca te faci d râs!

Huhu Rezea spunea...

Emilian
Ma mir ca n-ai zis nimic de FSN! :)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Viorel Spulber, sunt confruntari de idei, nu balacareli ca la usa cortului! Sunt contradictii constructive, si te-as ruga sa fii mai atent la ce se discuta, pentru ca glumele din program sunt de de decor pentru derutarea adversarului si divertisment. Asa ca statutul de satra n-are ce cauta aici, daca sunt inteles! Daca esti timid la postari, nici nu stii ce si cat poti sa pierzi! Uite, eu am curajul sa afirm ca as putea fi plictisitor cu postarile mele, recunosc si aceasta racila personala, dar nu pot sa tac la nedreptati si ilegalitati si am sa-i toc pe cei vinovati pana la calendeleecesti, oriunde si oricand as posta! In postarile mele spun numai si numai adevarul despre mafie, nedreptate, abuzuri, incalcarea constitutionalitatii si politicul care a distrus Armata Romaniei, si nu in ultimul rand lupta mea pe baricade, de acum incolo, sa trantesc legal la pamant toata conducerea politica a CSP a MApN, pana la totala inlocuire, reeducare si specializare! O voi face neobosit pana in ultima mea zi de viata, si le voi face cele mai grele zile din cate au avut ei vreodata, pentru ca m-au razuit la drepturi in mod abuziv si mafiot de ani si ani de zile! La mine, de acum incolo, sa se astepte la ce e mai rau, si imi voi folosi toata iscusinta sa-mi indeplinesc acest deziderat suprem!

brenda spunea...

imi aduc aminte de ordinul 50 , era prin 1958 can mergeam la un aumit magazin sa luam alimente si acum vad cu primeam si niste biscuiti anume ,se mai dadeau lemne etc , mai tarziu s-a u dat in bani , nustiu czt dar se adaugau la salariu , ...nu stiu pana cand ,dar treaba cu alimentele ,letin ff bine minte , asta e

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Emilian 123, cu cat vom fi mai multi sa-i lovim necontenit si din toate directiile, cu atata vom grabi destituire, mai intai, a intregii conduceri a CSP! Te cred si stiu de alte zeci si sute de cazuri, de aceea fac apel la toti postatorii sa relateze pe aceste bl0oguri despre abuzurile Caselor Sectoriale de pensii, sa adunam probe cat mai multe! Luni sau marti ma internez, dar la reantoarcere lansez invitatia aceasta tuturor sa dezvaluim aici cine sunt de fapt cei care ne calculeaza pensiile militare si de ce trebuiesc razuiti toti de acolo, de la catel si purcel, pana la portari si portarei!

brenda spunea...

dle H stiti cumva daca exista un protocol care permite pentru unii rezervisti dinainte de 2000 ca STS sa trimita dosarul de pensie la MAI?are protocol ci MAPN ,ei nu au casa pensii , dar am auzit ca pentru unii s-ar putea trimite la mai , era serviciul R pana in 1990 , apoi asta mi stiu ce s-a intamplat . dar cineva vrea pensie de la mai ,cum poate sa faca

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Trebuie sa adun probe impotriva CSP pentru ca vreau sa fie inlocuiti pe cale politica, cum se face la noi. Plangeri peste plangeri vor curge catre Comisiile de Control ale celor doua Camere, apoi, cand se va schimba Guvernul, va ploua cu plageri ctre Prim ministru si Corpul de control al acestuia, politicieni, etc, cat si noul ministru al Apararii. Dar voi avea nevoie de cat mai multe relatari sa le tapetez, mai ales cu aceste Comisii de Contestatii impaduchite de amatori, pilosi si nepotisme, fara pregatire juridica si legislativa. Pastrati-va elanul pana la intoarcerea mea de la spital, ma duc sa-mi reancarc bateriile, sa-mi tratez si doamna grav bolnava, si pe care eram s-o pierd zilele astea cu tensiuni repetate de 22/12! Pe mine m-a afectat extraordinar descoperirea razuirilor intentionate din deciziile de pensionare si le voi pune in carca CSP la timpul potrivit cand voi cere si despagubiri morale uriase in solidar de la executanti, dar si de la MApN.
CINEVA TREBUIE SA LE DEA O LECTIE ACESTOR VATAFI DE MOSIE! EI STIU CA ATUNCI CAND VREAU SA SCRIU, SCRIU SI SUNT SI FOARTE DUR, PENTRU CA MI-AM ARUNCAT MANUSILE CU EI!

Huhu Rezea spunea...

@brenda
Daca a trecut in rezerva de la "R", in mod obligatoriu trebuie inscris la pensie la Casa de pensii militare care platea inainte de 1990 pensiile transmisionistilor de la DSS, respectiv la Casa Sectoriala MAI.
Din cate stiu, STS are protocol cu Casa de Pensii a MApN, dar vechii transmisionisti sunt pensionari MAI.
Daca vreun cititor este mai bine informat este rugat sa intervina.

Iulian Mareș spunea...

Brenda,
Ai lucrat la STS?
Pensiile din STS se calculeaza la NSA!....iti trimite dosarul in state, astepti putin mai mult, dar te-ai scos, primesti pensia in $, te-ai scos, card in valuta sa ai!
Personal am vorbit cu gl. Opris pt tine!

Unknown spunea...

D-na Brenda cu respect va intreb. Cand ati iesit la pensie ca abia va mai aduceti aminte de Ordinul 50? Si acum se ia Ordinul 50, adica norma de hrana.
Pentru toti cei care postam pe acest blog: hai sa nu uitam ca dusmanul sau adversarul nostru comun sau cum vreti sa-i spuneti se gaseste in alta parte nu printre noi. Sa nu uitam ca am jurat si militari si politisti credinta patriei sub acelasi drapel. Din anul 2002 nu mai suntem militari, dar cand trecem in rezerva trecem cu grad militar.Si in alta ordine de idei nu uitati ca blogul acesta poate mai este citit si de altii si le dam satisfactie, cand ne ciondanim sau schimbam idei cu spune d-nul Corneliu cu finete. Printre randurile scrise de unii chiar se citeste altceva, nu schimb de pareri.

Unknown spunea...

D-le Corneliu v-ati hotarat, va internati sa va operati?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Va recomand, cat si colegilor postatori, sa cititi pe blogul cadrelor militre disponibilizate, din Slobozia, un articol interesant, semnat de catre Iulian Fota, fost consilier pe probleme de securitate nationala.

iceparu spunea...

Doamna Mocanu@aflati ca numai sunteti politist si nici agent..Dumneavoastra sunteti militar de militar iar eu organul va iau cand am nevoie si unde am nevoie .Privind averea politistilor iertati-mi colegii mei care nu stiu ca de la o anumita data a zburat puiul cu ata si in politie.Cu alte cuvinte civilii s-au inrait iar daca mai misca ceva se intampla pe la circulatie si PTF.Un teren intravilan,o casa de locuit,si 2 autoturisme in zona limitrofa Iasului raportat la datoriile la banci chiar nu reprezinta un Soric.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Unii au au ajuns sa declare pana si faptul ca nu exista Dumnezeu, si pot fi crezuti, la prima vedere, pe principiul ca nimeni nu L-a vazut in carne si oase, desi dovezi ca exista sunt la nesfarsit. Dar, daca eu declar sigur pe mine si real ca in Romania nu mai exista autoritatea statului de drept, este atat de limpede, ca roua diminetii!
Vinovat? Doar un singur vinovat si responsabil: JUSTITIA CARE NU APLICA LEGEA SA IMPUNA AUTORITATEA STATULUI DE DREPT, MACAR PRIN CONSTRANGERI SI OBLIGATII! DOAR EA!

iceparu spunea...

Brenda incearca la SRI,unitatea aflata in localitatea resedinta de judet. Vezi ca si cei ce raspund la 112 cunosc .Sigur ei te vor indruma.

emillian123 spunea...

Domnule HUHUREZ:..nu fi "rautacios"...!dar eu chiar cred ca FSN-ul TRAIESTE(si inca BINE..!+/- ghilimele)-cu toti membrii initiali in viata-si care mai pot fi utili...,plus noua generatie..., raspanditi (in sens militar...)prin toate partidele -"fac viata politica actuala"...!-asta-pt. cine chiar vrea sa vada,e mai mult decat evident...!

Unknown spunea...

Imi era dor de dvs. d-le ICEPARU. Credeam ca m-ati uitat. Am spus-o si mai devreme, odata trecuta in rezerva am grad militar (ofiter sau subofiter). Politisti au grade de ofiteri si agenti, nu politisti si agenti cum ati afirmat. Iar dvs. organul, intr-adevar ma puteti lua oricand si de oriunde dupa spusele de mai sus. Hai lasati-ma doar n-oti vedea numai Sorici in Politie. Poate va aduceti aminte in anii trecuti cati politisti s-au sinucis din cauza datoriilor. Eu imi aduc aminte. Sorici sunt si in armata este plin internet-ul cu ei.

Unknown spunea...

Asteptam ca propunerile domnului Mircovici sa fie transpuse in practica.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ MONICA: Nu ma operea inaca, Monica, multumesc pentru intrebare! O voi face cand mai rezolv probleme, daca o fac sunt ca si mort, caci n-ar mai avea cine s-o ingrijeasca pe doamna mea, mama mea avand 86 ani nu ma poate ajuta cu prea multe decat cu mici cumparaturi si sa stea cu Ana pentru scurt timp, cand mai ies rar din casa, pentru ca are un atac de panica generalizat cu dependenta totala de mine, chiar si pana la toaleta cand ma duc face 22-24 tensiune de spaima, asa fiind boala ei, panica ei...Daca si in spital, acolo cu mine, langa ea, cu doctori si asistente in jur, cu oamnei, dar daca ma duc pe undeva cu treburi deja asistentele se agita la tensiunea ei. Are boli atat de grele si ciudate, chiar unicat, ca pe unde m-am dus cu ea la toate spitalele din tara nimeni nu i-a dat de capat! Am fost la toti popii, calugari, manastiri, biserici- dar unde nu m-am dus cu ea si boala i se agraveaza pe zi ce trece! Cu mine in pat are spaime cumplite, i se pare ca este singura, ca moare, ca se termina lumea din jurul ei, la mine in casa e o atmosfera de spital, de panici si agitatii contnuu, salvarile vin aici des si nu gasesc nici o solutie de rezolvare. N-a mai iesit din casa de un an, eu ies pe fuga, grabit, cumpar la buleala de-ale gurii, fac provizii sa am pe zile lungi, ca mi-e imposibil s-o iau macar cu taxiul la moll pentru ca acolo cade pe jos in convulsii de la spaime, e si diabetica, epileptica, cu vertijuri de sindrom Mennierrre, cumplite. Si cand era mai binisor urla din senin pe strada de se aduna lumea sa ma ia la bataie crezand ca eu i-am facut ceva de se manifesta in acest mod, nestiind ca facea panica la trecertea strazii, intre doua obiective, agofobie la spatii largi, claustrofobie in spatii inchise si transport in comun, si multe altele. Groaznic! Sunt cu nervii la pamant, surmenat, obosit, stresat, agitat de la situatiiile astea repetitive si grave...Mai vine si CSP sa ma fure la pensie cu escrocherii, ca talharii de drumul mare, sa-mi ia painea de la gura! Unii mai iau in barci de situatia mea catastrofala din pozitia celor care o duc foarte bine si nu stiu ce sunt aceste cumplite greutati...Dumnezeu nu doarme si oricand poate potcovi pe cineva cu un asemebea adevarat blestem prin care trec eu de cativa ani! Eu resist si ma intreb de unde mai am atata putere sa tin casa curata, sa gatesc, sa spal, sa intind rufe, sa le fac pe toate, s-o ingrijesc si pe ea, sa platesc facturi si toate cele, dar numai pe fuga, stresat si intr-o agitatie si neliniste continuu! Mai scriu, pe fuga si agitat, si pe aici de gresesc mereu la diacritice, nu mai dau importanta daca mi-e rau cu ceva, daca mai am si eu boli, trec ca un tavalug peste toate sa mentin casa si familia pe linia de plutire sa nu dau si eu chix, ca atunci chiar ca am lovit-o-n fericire! Ma amagesc ca sunt puternic si sanatos, efectul placebo isi face efectul si merg impetos mai departe, ca individul ala cu baston si joben de pe sticla de wiskey! Ha! Uite ca am ras cu juma' de gura!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eroul pompier de la Constata, care a murit intr-o explozie anul trecut: Fiul primeste doar 330 lei pensie de urmas, desi tatal a murit la datorie si a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent! Motivatia statului: ca moartea n-are legatura cu serviciul, desi a murit in timpul si din cauza executarii misiunii! Nu-ti vine sa-ti bagi gheara in garleaja, ca mierla, fratilor!? Dar si legile in Romania sunt criminale, daca permit sa se intample astfel de nedreptati! Poti sa intretii copilul cu aceasta suma data in batjocura? Nici nu mai comentez ca m-am enervat rau de tot!

Unknown spunea...

D-le Corneliu la bioenergeticieni ati incercat? Daca as avea asemenea probleme de sanatate, fereasca Dumnezeu pe toata lumea, stiti in cine as avea eu incredere? In Lidia Fecioru. Sa nu radeti. Eu cred foarte mult in bioenergie. Iar la doamna dvs. cum totul se leaga de sistemul nervos, cred ca o astfel de procedura i-ar regla functiile organismului, metabolismul.

Unknown spunea...

Ptr. d-nul Corneliu
Si mai este cineva, v-am spus ca inainte de 89 am lucrat la un institut. Mai este un bioenergoterapeut Romulus Popescu, am fost colegi, dar nu mai stiu de unde sa-l iau. Stiu ca el l-a facut bine pe Dan Grecu, era grav bolnav- gimnastu.

Unknown spunea...

Tot ptr. d-nul Corneliu, nu stiu daca v-am trimis si daca da ma voi repeta. Mai este un bioenergoterapeut, am lucrat cu el inainte de 89 Romulus Popescu stiu ca l-a facut bine pe Dan Grecu, gimnastul, el l-a pus pe picioare era leguma. Un om tare serios, stiam ca si-a deschis un cabinet dar nu stiu pe unde mai este acum.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Monica: Lidia Fecioru i-a zis acum 10 ani ca are cea mai mare putere energetica pe care a vazut-o la o persoana nativa! Prin telefoni i-a citit aura si puterea energetica formidabila. S-a lasat invinsa recunoscand ca e un caz patologic nemaintanlit de ea pana atunci. E genul imposibil de tratat. Tinerea fieului de calcat e un fleac, dar electrizeaza si emana prin palme fierbinteli de mi-a linistit sciatica doar tinand mana pe spatele meu. Ea are si sensul negativ ca aduna si toate energiile din Cosmos, iar cele bune nu stie sa le foloseasca sa le elimine pe cele rele. Cel care ar reusi s-o trateze l-as declara genial dupa Einstein. Siu exact despre ce vorbesc. Eu am facut cursuri de psiohologie si psihopedagogie ca autodidact, l-am studiat pe Freud si alti mari prihologi si psihiatrii, am studiat toate bolile de tip maniacal, am fost la mari medici si profesori psihiatre de la toate centrele din tara, intr-o vreme mutandu-ma cu ea din spital in spital doar, doar i s-o da de cap cu ceva. Am zis ca are drac in ea si am dus-o degeaba in toata pochimea Romaniei-degeaba! E un caz unic si asa va muri. Pacat ca o spun, dar astept doar o minune din senin de la Dumnezeu...Eu sunt frant, ruinat, terminat si abia ma tarasc sa traiesc si sa rezolv totul in jurul meu. Si eu simt nevoie de ajutorul unui medic sa-mi revin, sa ma odihnesc, sa uit de toate, macar cateva zile sa mi se incarce bateriile. Nu sunt departe de faliment...Mi se acreste inima cand unii ma iau in batjocara pe suferintele si necazurile mele...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Multumesc, Monica pentru bunele intentii! In viitor il voi avea in vizor si pe acest distins domn. M,ai sunt si banii care la noi prezinta cea mai mare problema. Cand esti bolnav, nu mai ai nici un drept si ajutor. I se dau tratamente cu bani, desi are 340 lei pensie, iar retetele costa si 300 lei pe luna uneori. Sora ei ne ajuta mult, ca altfel eram de mult cu ea la cucurigu! Dar are si ea posibilitati limitate, ca si mama mea. Oricum, orice ar baga in ea, tot cu nimic nu se schimba situatia. Combinatia cu diabetul, boala cardiaca si alte probleme, cum ar fi glanda tiroida care e grava, a terminat-o! De la un timp, mai are si sangerari jos, se pare ca de la chisturi ovariene sau altceva pe care ii este si frica sa le mai afle fiind inoperabila...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Deputatul Mircovici a fost dat in seara asta la Tv intr-o problema mai putin obisnuita. Se discuta despre cantitatea enorma de hartie igienica consumata de parlamentari, cheltuindu-se numai de la inceputul anului peste 17.000 de euro pe aceste consumabile. Dl. Mircovici, intamplator sau nu, a dat cateva lamuriri in aceste dicutii mai putin obisnuite...Ca sa vezi ce mai dau astia pe sticla TV!

Unknown spunea...

D-le Corneliu sa va dea Dumnezeu numai bine, chiar nu stiu ce sa mai zic. Ce trista sunt, ce trista-i lumea, cati oameni amarati, chiar nu ne uitam in jurul nostru deloc? Chiar, ce vrem ca nu vedem mai departe de noi? Va doresc o noapte linistita

iceparu spunea...

Stimata doamna cititi cu atentie ce am scris.nu-mi interpretati pe dos spusele.respect pentru doamnele actuale si foste politiste.mi-as dori mai multe si mai active in politie.

iceparu spunea...

Vladimir@dece astepti numai ca mircovici sa faca ceva?nu sunt si alti deputati?cu o floare nu se face primavara.

iceparu spunea...

Cornele.boala este psihica.se chiama maniaco-depresiva.e de spitalul 9.se transmite si celor din jur fara sa fie cotagioasa.atentie la suicid.ai de tras.treaba cu bioenergia 'biomagnetismul sunt excrocherii.boala in sine este genetica sau se datoreaza unui eveniment deosebit de stresant in copilarie.cand apare panica se accelereaza enorm pulsul'se ridica tensiunea.

brenda spunea...

multumesc mult domnilor care isi pierd timpul sa raspunda la intrewbarilor mele , dlui ac ela rautacios ,MAESM asa sau MARES, asi putea sa ii spun vreo doua , dar mnu ,ca nu merita nimic, problema este pentru cineva care stie cum lucreaza de prost casa de pensii a MAPN, persoana a plecat de la STS prin 1994, deci o perioada la R inainte de 1989, apoi 4 ani in sts acum speciala ,acum este in rezerva din 1994 , are cererea xe pensionare depusa la sts, pe legea asta noua, dar intrebam daca stie cineva despre acele protocoale incheisate de sts cu casele depensii ,alta decat MAPN,,

Iulian Mareș spunea...

Monica,
Aveati si unitate speciala de parapsihologi? Erau detasati la voi?
Stiam ca sunt in compunerea altor structuri, mai shadow?

tigri2 spunea...

Hopa doi deja se cuplara,sa ai noroc Cornele,uite ce-ti mai poarta de grija, ce tratament mai bun sa acuti? bandajul sufletului si al inimii este adevaratul PANACEU UNIVERSAL cautat de filozofii antici si cei de fatza. Mai este o "tinerete vesnica" pe aici care spune ceva ce a trait prin anii 50,leat cu Gheorghe Dheorghiu(Dej) dar aia ,sigur ,este menita lui cezar capraru' el are in colectie nonagenare...
Dar sa lasam dragostea in grija primaverii si sa trecem sa ne mai schimbam pansamentul si la ranile noastre. Saptamana ce urmeaza va fi saptamana patimilor noastre ,finalul celortrei luni de bajbaiala printre morminte inca nesapate.Ciocli nostri inca nu s-au inteles chiar daca aldamasul l-au baut inainte de Craciun si acuma incep sa ragaie a paguba deoarece orice varianta vor alege nu va fi bine,lumea nu va fi multumita.Singura solutie este sa se revina la calea cea dreapta la textul original al legii 223 / 2015 iar daca se vor descoperi inadvertente ,atunci sa se reconstruiasca acele articole,dar sa se tina cont a nu se ciunti din drepturile fundamentale si fiecare sa-si primeasca cele cuvenite FARA LIMITARI SI FARA CIUNTIRI asa cum au toate tariel adevarate ale NATO ,din care suntem parte de tratat,altfel va vi o lupta nesfarsita si nu va fi liniste in tara.

tigri2 spunea...

Cornele mama,boala de care suferi tu,acuma ,se cheama "dragoste",o veche reminiscenta din adolescenta.Asa se intampla primavara cand infloresc salcamii iar pasarelele ,prin trilul lor de imperechere ,ne indeamna si pe noi la cele lumesti.

Unknown spunea...

D-le Mares, chiar nu stiu tot ce se-ntampla in institutul ala, la cate laboratoare de cercetare erau, dar se pare ca erau unii oameni si cu astfel de abilitati nu neaparat ca erau compartimente infiintate special pe acest profil, chiar nu stiu exact. Oricum ceea ce stiu este ca s-a cam ales praful de institutul ala, am fost anul trecut sa-mi iau adeverinta pentru anii munciti acolo si totul este in paragina, sectiile unde se lucra ptr. armata, pentru Cernavoda sunt inchiriate si se fac aere conitionate, termopane si nu mai stiu ce. Iti lasa un gust amar, cum cladirile sunt acoperite de balarii ca-n Marile Sperante. Este dureros, este tragic pentru ca asa se intampla cu toata tara.
D-le ICEPARU daca nu am inteles bine eu imi cer scuze, se poate de multe ori sa si interpretez, scuze.

Unknown spunea...

D-le TIGRI2, interpretarile astea sa le ti ptr.dumneata. Ce avem de pierdut daca suntem alaturi unii de altii si asa nu putem ajuta, macar sa spunem o vorba buna. Numai cine nu trece prin asa ceva nu POATE SA INTELEAGA, uite asa luam noi totul in deradere.De-aia rade si viata de noi si o duce tara asta cum o duce. Nu stim ce inseamna compasiunea.

pilu spunea...

Poporul are cea mai mare vina, ca le-a permis sa facă ce vor pe banii statului, de parca asa s-au născut - proprietari ai acestei tari.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Monica, Iceparu, TigrisorŞ Repet, am fost cu ea si la nr 9 de mai multe ori, nu mai e nimic de facut pentru ca boala e foarte grava, ii trebuie doar afectiune, incurajari si supraveghere continua. Boala nu ca o ie, Iceparu, dar te aduce in situatii disperate vazand ca nu ai cum s-o mai ajuti, dar mai ales ca nu mai are ea vointa sa se ajute! Cei din jur se uita neputinciosi, ne uitam cum se stinge incet, incet...Azi am tras niste spaime ca a tipat din senin ca orbeste, ca are tensiune mare, ca moare si abia am linistit-o tinand-o aproape starns in breate! Asa ceva n-am mai vazut sui nu voi mai vedea toata viata! Scenele se repeta de cateva ori pe zi, cu tensiunea peste 20-22...Are si glaucom si poate orbi oricand.

Unknown spunea...

Vă susțin și voi încerca să fac la fel