31 martie 2016

Adăugat în:

Generalii SRI pusi la colt de Hellvig

In timpul bilantului din data de 29 martie 2016, pe perioada in care directorul Helvig a citit Raportul in fata presedintelui si premierului, sa fi fost vreo 45 de minute, cinci generali au fost tinuti in picioare, aliniati in fata auditoriului asezat pe scaune.
Oare de unde a importat domnul Hellvig aceasta moda care aduce mai mult a pedeapsa pentru distinsii generali?
Nu a avut SRI-ul suficiente scaune si, ca o gazda buna, i-a sacrificat pe cei de-ai casei sa stea in picioare?
Sau a fost intentia de a demonstra  opiniei publice ca temutul general Coldea se plictiseste repede si, dupa câteva minute, nu-si mai poate controla miscarile, ii cad pleoapele si capul de zici ca a atipit, se leagana ca suflat de vânt, inghite in sec si da semne ca se sufoca?
Semnele erau mult mai evidente in urma cu un an, spune un cunoscut medic din Iaşi, Răzvan Constantinescu, de la Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie. Medicul afirmă că generalul Coldea ar putea suferi de "Coreea Huntington", o afecţiune neurodegenerativă progresivă, caracterizată prin mişcări involuntare, distonie, declin cognitiv şi tulburări comportamentale .
Se apropie sfârsitul erei Coldea in SRI?


9 comments:

Iulian Mares spunea...

Cinci oameni asculta in picioare timp de 45 min analiza si autoevaluarea SRI pe 2015!
Sincer, este ceva inedit! Dar, cum totul are o semnificatie, vom incerca sa aflam simbolistica!
-asta este pozitia lor fundamentala
-este o maniera de import, asa o fi si la FBI
-au fost exagerat de multe nominalizari, fireste-pozitive, alegand sa ramana in picioare, evitand genoflexiunile...sus/asezat pe scaun...
-scaune putine, fonduri mici.....mai vrem bani, la rectificare
-au hemoroizi
-au uitat sa ia loc
-pt foto cat mai multe, intrucat pleaca din structura...poate in campul tactic al CCR, ÎCJ....afara, la posturi....etc
-noi suntem creierul, iar cititorul este fruntea, adica osul
-nu au auzit "Luati loc"
-nu stiu nici ei.

tehnocrat spunea...

A. Pt cresterea performantei SRI consider ca sunt necesare cel putin 2 masuri:
- demilitarizarea SRI
- directorul si adjunctul SRI, un singur mandat, maxim 4 ani
B. Viata ca tanar of. In SRI pe anumite sectoare de activitate nu este roza. Cunosc un eminent absolvent al Academiei de Informatii care si-a dat demisia din SRI. Acum izoleaza turnuri in Londra. Salariul este de 4 ori mai mare iar stress-ul de 4 ori mai mic si are timp de 4 ori mai mult si de viata personala.

Iulian Mares spunea...

Tehno,
Ai argumente pro demilitarizare?....daca nu au grade sunt mai performanti?
Dar nu de performanta este vorba, ci de orientarea conducerii spre campuri tactice.....
Ai impresia ca la anvelopat este usor, ca la noi? 2 ore de munca si 2 de pauza?
Ma indoiesc ca-i este usor si in constructii se munceste un numar mare de ore/zi!
In plus, avea si specializare civila, intrucat de multi ani fac scolarizare doar cu absolventi de facultate, in urma unor multiple testari!
Si in definitiv, optiunea majora ar fi schimbarea domeniului si denumirii.... nu ar fi mai corect Serviciul de Contrainformatii Interne, in conditiile in care avem SIE?
Buba este alta....prevederea legala de activitati comerciale a structurii!.....aici, nici dracu nu o mai descalceste!
Cu stresul sunt de acord!

tehnocrat spunea...

Ce n-a spus SRI la bilantul actual si la cele pe anii anteriori, modul de respectare a legii 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate," art. 7:
(1) persoane care vor avea acces la informatii secrete de stat vor fi verificate, in prealabil, privind onestitatea si profesionalismul lor, referitoare la utilizarea acestor informatii.
(2) Pentru candidatii la functii publice ce implica lucrul cu asemenea informatii, precum si competenta de a autoriza accesul la astfel de informatii, verificarea este anterioara numirii in acele functii si se solicita obligatoriu de autoritatea de investire."
Cati dintre cei certati cu legea, au avut acces la informatiile clasificate secret de stat, iar SRI a facut verificari cel putin "lipsite de profesionalism" ?

brenda spunea...

mor de ras batranii securisti iar cei decedati se intorc cu fundul in sus..........

iceparu spunea...

Nu le plangeti de mila ca doar nu au plan.din 5 '4 provin de la mapn.practic sunt simpli functionari care nu dau nimanui socoteala.

tehnocrat spunea...

Pt Mares
Fostul Director SRI George Maior s-a pronuntat in februarie 2012 (puteti cauta pe net:"demilitarizare sri") referindu-se la legea privind statutul ofiterului de informatii, pentru demilitarizare, apreciind ca lucrul intr-un registru militar ingradeste activitatea ofiterului de informatii.
Parerea mea , daca ma gandesc doar " dare si executare ordinelor" este ca George Maior avea dreptate.

micutzul spunea...

@ tehnocrat
1. Ma indoiesc sincer ca demilitarizarea structurilor ,,CIVILE,, de informatii poate conduce la o imbunatatire a activitatii . Eu cat am fost in armata nu am primit nici un ordin neregulamentar . Daca au fost incercari si au fost cateva am spus din start ce aveam de spus. Si nu am patit nimic. In servicii sunt oameni cu simtul masurii, inteligenti si deosebit de perspicace asa ca nu cred sa fie un impediment gradul militar.
2. In ceea ce il priveste pe cunoscutul tau presupun ca are o firma de anvelopare in Londra si nu ca lucreaza el... Ofiterii de informatii sunt prea inteligenti si au destule relatii ca sa nu fie nevoiti sa puna adeziv pe polistiren...
3. Din structurile luptatoare ale serviciilor presupun ca sti cum se poate iesi , nu ? Doar cu numarul de la pantofi in fata...

Iulian Mares spunea...

Tehno,
Ca sa fiu la obiect, dar si putin ironic
-Dar cine-i Maior?......, am inteles....un mare specialist! El sau ta-su?