Un produs Blogger.

sâmbătă, martie 05, 2016

Mai apara statul de drept republica... sau a capitulat in fata monarhistilor?

96 comments
Prin doua referendumuri nationale, românii au votat in majoritate covârsitoare constitutia republicana din anul 1991, cât si forma revizuita din 2003,  care consfinteste, in Art. 1, ca "Forma de guvernamânt a statului român este republica"
Ordinea constitiutionala  este o componenta a sigurantei nationale a statului român, astfel ca,  orice amenintare la adresa formei de guvernamânt este o amenintare la adresa sigurantei nationale.
Potrivit legii, amenintarile la adresa sigurantei nationale nu constituie prin ele insele infractiuni contra securitatii statului, intrucât le lipsesc unul sau mai multe elemente constitutive ale unei infractiuni, dar, lasate sa se dezvolte, ele pun in pericol valorile care definesc securitatea statului român. Si din acest motiv, amenintarile la adresa securitatii statului român sunt incredintate spre monitorizare si prevenire unor organe specializate, cum ar fi serviciile de informatii, care nu au competente de cercetare penala. Ele sesizeaza organele de cercetare penala atunci când amenintarile intrunesc toate elementele unor infractiuni.
De unde ar putea sa vina principalele amenintari la adresa unei republici daca nu de la fostii monarhi, descendentii si camarilele lor? De aceea, cele mai consolidate republici din lumea democrata au interzis, pentru lungi perioade de timp,  accesul in tara si implicarea in viata publica a fostilor monarhi si a membrilor familiilor lor.
Situatia politica in postcomunism a evoluat atât de ciudat si de bezmetic in România, incât monarhistii si republicanii convietuiesc la nivel decizional intr-un concubinaj vecin cu promiscuitatea.
Electoratului majoritar republican i s-a servit monarhism pe toate canalele media, mai cu lingurita, mai cu polonicul,  si a fost intr-atât de mult confuzionat incat a fost in stare sa aleaga un monarhist in functia de presedinte al republicii. Din acelasi registru al ascensiunii monarhismului prin confuzionarea electoratului a facut parte  si propunerea unui lider liberal ca fostul rege Mihai I sa candideze la functia de presedinte al Republicii. Prin accederea monarhistilor in functii importante ale  statului republican, prin retrocedari imobiliar, familia fostului rege a dobândit si forta financiara.
S-a ajuns in situatia paradoxala in  care Romania inceputului de mileniu III are, de fapt,  si presedinte si rege.
Nu persoana fostului rege ar fi o problema , un om onorabil, care s-a identificat cu lupta impotriva comunismului in exilul românesc, motiv pentru care i s-au iertat o serie de greseli ale trecutului sau politic, din   perioada in care a fost seful statului, intre  anii 1940-1947.
Ingrijoratoare este noua camarila regala care, in aceste momente, se pregateste sa subziste si dupa trecerea in nefiinta a batranului rege. In conditiile in care,  potrivit legii salice, Mihai I nu are succesori la Coroana regala, Camarila a reusit sa-l puna intre paranteze  chiar din timpul vietii, lumea nemaifiind sigura ca deciziile din ultimii 2-3 ani publicate in numele fostului rege sunt si acte de vointa nealerata  ale acestuia.
Spuneam ca noua camarila monarhica are acum putere financiara sa sustina o retea intreaga de organizatii  monarhiste, cu puternice influente in societatea civila si in presa. Pana si o buna parte dintre realizatorii de emisiuni de la A3  au puternice convingeri monarhiste. Se sapa temeinic si continuu la temelia  statului român republican sub acoperirea libertatii optiunilor politice.
Nu va mai trece mult si chiar de la nivelul institutiilor fundamentale ale statului, inclusiv puterea legislativa si executiva,  monarhistii vor cere, nu revizuirea Constitutiei republicane, imposibil de realizat, ci  abrogarea Constitutiei si  alcatuirea unei Constituante care sa redacteze o noua Constitutie cu alta forma de guvernamânt.
Se asteapta momentul in care 25-30% din electoratul roman va avea convingeri monarhiste, suficient ca sa treaca si un referendum constitutional de schimbare a formei de guvernamânt.
Astept momentul in care Parlamentul se trezeste din adormire , va iesi  de pe linia moarta pe care a fost tras, si va cere institutiilor de forta, servicii, MAI, MApN, Parchetul General, sa prezinte informari cu privire la masurile pe care le intreprind pentru apararea actualei ordini constitutionale.
Republica este continuu violentata sub privirile indiferente ale parintilor sai.



96 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Molia regala deja a fost bolduita si bagata in insectarul Istoriei! Fiica ghijoaga, cu gropite de la maselele cazute de la paradentoza senila, madam Stearpa, se legana in lingamul actorasului de doi bani care-o face pe dăşteptul pi la Casoaiele mari ale Ieuropii machiavelice. Celelalte simile senile se bulanjeresc si se vantura prin lume ca pleava Cernobalului, secatuind averile fraierilor de ocaziune. Printisorii hulpavi sunt exclusi sau joaca popa prostu' prin Beciul Domnesc...Halal Casa Reglata doar de reclama! Vivat Regatul moliilor transcarpatine! Vivat molanul regal!

Iulian Mareș spunea...

Daca istoricii adevarati nu au inclinat balanta in disputa Antonescu vs Mihai ce pot spune eu?
Citind inscrisurile lui Antonescu din noapa de 23/24.08.1944 tinzi sa-i dai dreptate, apoi ascultand si cealalta varianta te indoiesti!
Cert este ca langa Mihai a existat un grup de influenta si acordul unor generali!
Daca ceva timp in urma as fi raspuns ca sunt pentru o republica parlamentara, odata cu trecerea timpului si mai ales a lui base si johanis, incep sa cred ca o monarhie constututionala este un mod real de analiza!
Si am in vedere monarhiile constitutionale din Eutopa, ...si chiar cele cu ceva scandaluri, gen UK sau Spania!
Duda da dovada de decenta maxima, oricum el este doar sotul si tatal sau are un trecut psd-ist, poftim fsdn!
Renuntarea asta la legea salica nu prea imi place...seamana cu schimbari juridice in timpul campaniei electorale!
Nu sunt misogin, dar parca ceva scartie!
Nu stiu cum va fi mai bine...si-i inteleg si pe republicani ireversibili, chiar daca unii zic ceva despre o singura ideie si aia fixa!
Asta e dilema! Sunt argumente si pro si contra!

brenda spunea...

acest om este pe moarte,asa ca e bine nici un fel de comentarii , pentru asta mai este timp mai tarziu,odata cu el ar trebui sa se termine cu poveste de rege , fiica-sa nu are un regat pe care sa il preia de la rege ,. deci daca nu mai va fii regele MIHAI ,inseamna ca s-a terminat toata epoca si sa se incheie frumos ca o poveste si ceilalti sa se integreze in societate,,daca nu le covine sa mearga la casele lor din elvetia si acolo sa se joace de-a regina si sotul ei se zice consort? ATAT si gata .

Mirage 2000 spunea...

Ce sa mai zic? BRAVOS Corneliu, esti tare!

iceparu spunea...

Regele Mihai reprezinta istoria Romaniei cu bune si cu rele.E dificil sa fii sef de stat intr-o epoca tulbure.Eu unul ma simpt nepregatit sa judec momente si fapte petrecute intre cele doua razboaie mondiale si dupa.Sunt tari care adora regele cu toate ca in realitate nu sunt monarhii.Studiati Canada si veti fi uimiti.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Citesc cu uimire in titlu ,,statul de drept"...care lopata? Care drept, care drepturi, care rspectare a Constitutiei si a libertatilor personale si de grup? Pe timpul regilor nici atat! Ne amagim cu apa rece, fratilor! Suntem melancolici, nostalgici si in necunostinta de cauza! V-ati intrebat parintii si bunicii despre regalitate si respectarea drepturilor constitutionale si a libertatilor individuale? Daca traia tata, avea aum 102 ani, era un intelectual rasat si stia ce spune. De la el stiu ce e aia regalitate si cum se murea de munca fizica neplatita si de foame, nu ce am citit noi in carti de la comunisti despre ei. Taranii erau inca iobagi la boierime in 1947, munceau o viata numai pe datoriile facute, nu aveau pamanturi, traiau in bordeie iar pe aceste molii traite in huzur ii dureau in cur de ei! Mama are aproape 90 de ani si nu se fericeste la auzul cuvantului regalitate ca a dus foamea-n gat cu ei. S-a trait in sclavagism modern pana in 1947, apoi sclavagism impus, si acum in sclavagism legislativ! Lasati-i dracului de molii si reasezati-va pe contemporanietatea realitatilor pe care le traiti acum, pe viu! Peste tot, regalitatea inseamna huzurul unei clase privilegiate si multa risipa, mai ales haitele de hiene ce-i inconjoara si care-i slugaresca. Nu produc nimic, nu au puteri legislative, sunt trantori si consuma foarte mult din banii celor care transpira. Sunt doar niste insecte vorace, si atat. Respect un om batran, ii respect chiar si titlul regal, dar ce-i pe linie de succesiune sunt morti total pentru mine si nu ma reprezinta. Lui Mihai Intai, fostul rege nu-i reprosez absolut nimic, pentru ca Istoria se scrie cu fapte, iar imprejurarile si varsta i-au impus unele acte calculate eronat, insa nu sunt mai grave decat cele actuale cand tara este vanduta pe bucati! Atata timp cat o Constitutie functioneaza, nu am de ce sa ma agit. Dupa ce va muri Mihai Intai, sacalii din urma vor fi inghititi de lada de gunoi a Istoriei. Regele Mihai face parte din Istorie si nu poate fi negat, dar nici exultat, pentru ca nu sunt motive temeince in afara de exuberanta asta artificiala si o anumita nostalgie primavaratica amplificata de lipsa de vitamine din creierul unora! Cand va muri, ma voi descoperi cu respect in fata acestui om batran si simpatic, si care a trecut prin Istoria Romaniei ca un roman preocupat mai mult de tehnica auto si a aviatiei, si mai putin de prosperitatea fostilor supusi, cat si respectul pentru un om mai valoros decat toti politicienii si fostii sefi de stat de dupa Marea Mascarada, pentru ca nu s-a dat in stamba si pentru ca nu a ranit si ucis suflete ca si acessti criminali sadici! Dixi.

iceparu spunea...

Referitor la Cezar .Nu-l luati drept rege.Omul este de compatimit.Saracul nu o fi stiind ca are vaci nebune?
Mi-am pregatit sacul de spate si ce va vrea Sfanta natura.Ne vedem in Bucuresti.

Iulian Mareș spunea...

Iceparu,
Drum buna!
Voi fi acolo...am fost pe ger, dar acum!
Pe dement sa nu-l iei ca ne face de ras....ocoleste liniile de tramvai, chit ca merge 10 km!
Si va rage numai Oprea, Oprea, Oprea!

Iulian Mareș spunea...

Corneliu,
Dar Presedentia ce produce?
Aparatul presedintelui= curtea regala, iar la avntaje..., sa avem pardon, aparatul presedintelui!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Mai rar gasesti monarhisti printre militarii care au servit Patria ca Republica.
Cât despre aparatul administrativ care este pe lânga presedinte nu are sanse, oricare ar fi presedintele, sa se transforme intr-o camarila rozatoare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian: Cea mai sedentara institutie de stat este presedintia, dar conf. Constitutiei are doar prerogative limitate. Avem nevoie de presedintie, dar camarila este stufoasa, periculoasa si nociva in orice stat, daca slugareste interese si este impartiala ca la noi. Omul-statuie de lemn Tanase, Ciolannus Smens, este tot atat de mort si in putrefactie avansata ca si institutia ce o reprezinta, dar este foarte activ in a-si lua drepturile banesti lunare, exorbitante. La un loc, aceasta camarila, aproape inutila, consuma cat un oras de talia Odobesti, Panciu sau Targu Carbunesti. Consilierii Smenarului dovedit sunt de cea mai joasa speta de competenta, fiind exclusiv politici si afoni in legislatie. Acolo colcaie de viermi sorosisti si masoni perciunati, atmosfera e morbida si cu damf cadaveric. Oamenii SANEPID-ului si-ar pune viata in pericol sa deratizeze atmosfera aceea de cimitir descoperit cu cadavre in putrefactie, iar de cand au venit si tehnoretardatii s-au umplut ungherele, podurile si cotloanele de moroi, stafii vorbitoare in limbi straine si cu etnoplasma la botoase! Cel mai evident fiind cel care a emis OuG 57 cu creierul dintre picioare, celalalt fiind uitat la afumat in pod de la Craciun si i s-a pierdut bonul de casa! La cate cimitire aveam, acesta este singurul care are morti vii si care emit judecati de valoare doar cu creierele dintre picioare!

micutzul spunea...

,, DRAGOSTE,, ... este un cuvant care poate genera o suita de sentimente, care poate despartii viata de moarte , care poate trage o linie intre oameni...E cuvantul care poate genera o casnicie fericita, cu copii, nepoti si stranepoti, istorie adevarata a miliarde de oameni.
,, DRAGOSTE,, ... este un cuvant care in misiunile seviciilor secrete pot sa duca la o intorsatura atat de urata a lucrurilor , la o interpretare atat de murdara a sentimentelor incat sa duca la o condamnare la moarte...
,, Monarhie,,... cuvant care bulverseaza ideile de democratie ale romanilor fiindca in necunostiinta de cauza si servind zilnic ceea ce primeste are impresia ca vine cineva sa ii ia veceul de la etajul 4 si maine nu ii mai da bani pe ziua de lucru...
Romanii uita un singur lucru ...ca pot sa circule de la Timisoara la Iasi si de la Constanta la Satu Mare fara pasaport din cauza Monarhiei...Nu vorbesc de lepadaturile din vremea lui Vladimirescu, nici de manariile facute de Cuza...( nu incercati sa ma condamnati fiindca sunt dovezi) ci vorbesc de REGELE care a intregit Romania, de regele care a improprietarit taranii cu pamantul luat de comunisti , vorbesc de regele care a trait pentru aceasta tara desi a primit-o fara sa fie a lui....
Marele maresal Antonescu merita o statuie cat tara de mare dar nici el , nici regele nu mai pot sa spuna adevarul....Nici un istoric nu poate sa spuna 100% adevarul...
Da , Constitutia prevede clar forma statala....dar cine a facut un referendum sa ii intrebe pe romani in mod clar daca vor REPUBLICA SAU MONARHIE ?
Bunicul meu a primit pamant de la rege , dupa razboi, in Cadrilater. Apoi au refugiat in Dobrogea incarcand totul in doua carute... Au construit casa si acareturi si au devenit mijlocasi... Intr-o zi casa a luat foc si au trebuit sa ia credit de la banca ... Dupa un an regele a anulat toate datoriile acelor tarani... Cui sa ii multumesc eu ? Lui Isarescu ? Lui Basescu ? Lui Iohanis ? Sa le multumesc comunistilor care au declarat Republica si l-au batut pe bunul meu sa isi dae pamantul ca altfel o dau afara pe mama mea de la Scoala Sanitara ?
Cine nu are curajul sa faca referendum ?

Ionel N. spunea...

Corneliu 05 martie 16.59 si 20.20
Incerc in exprimarea opiniei mele sa-ti acord circumstante atenuante , in sensul ca boala de care suferi ti-a intunecat si alterat gandirea !
Comentariile tale cu ;" Molia regala deja a fost bolduita si bagata in insectarul Istoriei!" si "Dupa ce va muri Mihai Intai, sacalii din urma vor fi inghititi de lada de gunoi a Istoriei." sunt copiate din manualul propagandistului comunist din anii 50-60!Apropos :cred ca nici in visele cele mai negre ale activistilor din acea perioada nu se arata ca "societatea comunista cea mai dreapta si mai umana" , sa te citez, va fi bolduita si bagata in INSECTAR si apoi in lada de gunoi a istoriei !!!!
Ignori in totalitate realitatea ca, in acest moment (ca sa nu spun ca, convingerile tale le-ar putea jigni )sunt democratii puternice si foarte prospere care au ca forma de guvernamant regalitatea.(Tarile nordice, Marea britanie , Japonia etc).
Ignori in cunostinta de cauza progresul extraordinar pe care tara noastra l-a facut sub conducerea inteleapta a lui Carol I ( industializarea tarii , marile lucrari de infrastructura , constructiile etc )
Nedreptatile sociale sunt cauzate de realitatile dezvoltarii societatii la un moment dat: in aceeasi perioada in alte state , evoluate in democratie, conduse tot de regi se crease deja clasa de mijloc ,care a constituit motorul dezvoltarii in continuare a acelor societati.
Nu cred ca pe timpul lui Constantin Brancoveanu, sau oricarui alt domnitor clasa saraca o ducea mai bine.... sau crezi ca regele Carol I este cel care a introdus asuprirea unora dintre noi ! Dimpotriva , a creat cadrul dezvoltarii micilor meseriasi si muncitorimii in industrie.
Asa ca , mai cugeta, masoara faptele cu aceeasi unitate de masura , si fii increzator : nicodata sa nu spui niciodata !

micutzul spunea...

papagalii care acum pupa in c...r democratia si grija fata de aproape sunt cei care lucreaza cu carte de munca la 2 ore, care vor sa lucreze si duminica sa poata lua o ciocolata la nepoti...Moromete mergea duminica la ,, beserica,, apoi la birt si dupa masa statea in prispa si isi rasucea tigara gandind cum si cu cine secera ... Da, venea prostu si lua partea dar smecherul tot avea de unde...Acum o frecam pe dreapta , o frecam pe stanga si facem bataturi in palma fara sa lucram... Stie cineva de la ce ...? Si ne mai si stropim....

Draculea spunea...

Le aveti pe toate,tremuricilor,va mai trebuie rege si ...pampersi. va doare in caricatura de penis,care v-a mai ramas, de soarta voastra,acuma va fute grija de regele secular,de ce nu-i faceti o piramida si sa-l imbalsamati ca pe Tutankamon, apoi sa va duceti sa-i pupati moastele?

Huhu Rezea spunea...

Ptiuuu...bai fratilor, te crucesti când constati acum câti ofiteri monarhisti au aparat Republica.
Nu va spuneam eu in articol ca propaganda monarhista a facut ravagii printre romani? Aveti dovada aici ce a putut sa faca si din niste ofiteri republicani.
Oare si printre ofiterimea care astazi ia solde ca sa apere ordinea constitutionala se gasesc insi dispusi sa tradeze Republica?
Si ne mai intrebam de ce merg lucrurile alandala in tara noastra.

Micutzule
La un referendum constitutional nu se alege ci se raspunde cu DA sau NU la o intrebare.
Intrebarea este cuprinsa intr-o lege aprobata cu 2/3 din numarul Parlamentarilor.
Daca ai uitat, romanii au spus DA de 2 ori unei Constitutii republicane. Ce referendum ti se nazare sa se mai faca?
Cine se amageste ca bunastarea vine de la presedinte sau de la rege traieste cu aceeasi speranta pe care i-o dau promisiunile despre viata de apoi.
A fi, in prezent, republican nu trebuie sa dam cu pietre in tot ce a facut Monarhia bun pentru Romania, dupa cum nu trebuie sa blamam republica in care Romania a intrat, in 1947, intr-o cumplita stare de subdezvoltare. Comunistii au fost atât de rai pentru ca nu au gasit alta cale, decât cea fortata, prin care sa-i puna pe români sa munceasca pentru tara.
Nu Republica a pierdut Cadrilaterul @micutzule.Si nici dreptul de a calatori fara pasaport in Basarabia, Bucovina de Nord,Herta, Banatul Sarbesc.
Calitatea oamenilor care conduc tara in plan national si local este mai importanta dacat oricare rege si oricare presedinte.
Calitatea oamenilor care conduc depinde de calitatea oamenilor care aleg.
Mai vad ca unii pun semnul egalitatii intre republica si comunism. Aiii...ce comuniste sunt Franta,Italia, Germania!

Unknown spunea...

Dati un exemlu ce a facut ms bun pt.tara.Excludem le Carol l si pe Ferdinand.

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
Atunci, pe timpul monarhiei, camarila, in deosebi a lui Carol sl II, rodea rau dar, nu din resursa coroanei, ci tot din contracte preferentiale cu statul.... parca asa se intampla si acum!
Si tari cu monarhii sau republici din acele timpuri erau vai mama lor, chiar mai inapoiate ca noi: Grecia, Bulgaria, Spania, Belgia, Italia, in sud!
Eu nu am zis ca-s monarhist, am spus ca cel care citeste, se informeaza continuu, cum este si normal, ca rezultat al patrunderii fenomenului, incepe sa aiba framantari, dubii!
Este adevarat ce ai spus cu referendumul pt Constitutie, dar depinde si ce intrebari pui si de context!...stii bancul cu baba la vot? Maica unde pun eu stampila? -Mamaie, unde vrei, in patratelul asta, cu trandafiri!
Printre subiectele neelucidate sunt 2: Mihai versus Antonescu si rezistenta armata din munti versus securitate!
Eu, pana acum, am lamurit un singur aspect minor! Rezistenta armata din munti a inceput cu ofiterii si subofiterii din Cp Pst/MStM, in muntii Buzaului!....in fapt a fost singura Cp. Pst din armata, la acele timpuri! Ulterior s-au alipit si legionarii, multi parasutati in muntii Banatului, fapt ce a intanat miscarea de rezistenta! Taranii i-au sprijinit mereu si faptele lor porneau din suflet, cea mai pura ratiune!
Arestsrea maresalului, modul cum s-a produs, tacerea generalilor lui, faptul ca s-a promulgat o lege, la initiativa, culmea - Antonescu Crin, - prin care se interzice propaganda criminalilor de razboi, declarati de tribunale partinice, alaturi de legionari si prozelitismul fascist, nu imi miroase bine. Chiar imi pute! Nu stiu cum a transat Academia Romana, caci in galeria marilor intelectuali au fost ssi din cei cu sorginte legionara sau simpatizanti!
Aici trebuie facut lumina, caci a lasa lucrurile incalcite este f periculos!
Istoria si adevarul istoric nu tin cont de legi si OUG!

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
Dar stii cati republicani si de ce sunt in Spania?

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
Anterior celui de la ora 07.38 am mai trimis unul spre postare!
Pls!

CEZAR spunea...

Uite asa aflam in toiul unei mari mintingeli cu ce ..deraiati mintal am defilat...viitorii monarhisti !!!!
Poate asa vom scapa si de infectiile purulente ..care se reproduc pe aici ..si care s-au umflat in statul Republican si vor sa plesneasca in ..monarhie...
Marele tradator al neamului ..care a ocupat o intreaga ..cale ferata cu acareturile smanglite atunci cand a uschito din Tara ..inca mai are virusi pe el ..mergeti si pupati-l in dos ..ca pe moaste ..ca-i si decorat de CCCP..!!

Iulian Mareș spunea...

Asa, da!
Multam! :-)

Huhu Rezea spunea...

Eu zic sa fim oameni seriosi, nu curve.
Daca te-ai angajat in structurile de aparare ale Republicii, aperi si din convingere ordinea constitutionala votata de romani.Pentru militarii si functionarii din aparare, ordine publica si siguranta nationala apararea ordinii constitutionale este o obligatie, nu o optiune politica.
Cand va fi monarhie votata de romani aperi monarhia.

Mihai spunea...

Cer un moment de publicitate.
Sunteti invintati in Piata Victoriei pentru a aplauda evolutiile nestingherite ale ;
- fanfarei militare dirijate de dom dogaru
- libelulei anofele la comanda bîzîitoare t2
- cetateanului turmentat prin sistemul de pensii Mareș
- sperietoarea ”estului cotropitor” potecarul exaltat
- răcitorului de înfiebîntati ”Iceparu”

Cît despre regi numai de bine. Vremea lor a trecut. La timpuri moderne oameni alesi.
Respect deosebit pentru col. Cuza A.Ioan.

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,

Stai putin si judeca! Schimbarea de macaz in 89 s-a infaptuit pe neexecutarea ordinelor si legilor existente, de la cel mai inalt nivel in jos si MApN si MAI, cu tot cu DSS! Atunci nu exista Constitutie, legi, juramant militar?.....si unde mai pui ca erau pregatite trupe pt interventie peste tot, chiar ambasada RSF Yugoslave stia bine ce face!
Dar, sa nu adancim problema, caci de un an s-au desecretizat multe documente si actorii de atunci au cam fost demascati!

All,
Nu am spus ca sunt monarhist, ci doar ca este timpul ca istoricii adevarati sa elucideze momentele de cumpana din istoria poporului nostru!
Cu trenul incarcat si sub gloantele legionarilor din Timisoara a plecat Carol II, nu Mihai!
Probabil, ca unii, de acum, ar fi dorit asasinarea lui, sau sa plece doar in ceea ce era imbracat?
Asa s-a convenit cu reprezentantii comunistilor, cand, cu cine si cu ce sa plece! Iar acestia aveau instructiuni clare de la NKVD/Moscova!

Tigri3,
Si eu am mare admiratie pt reformele si omul Cuza, dar sa stii ca a tinut langa el o camarila rapace, fapt ce i-a adus si abdicarea, fara ca vechii lui aliati sa se opuna, mai mult au fost intre complotisti!

uber spunea...

Parerea mea.
Exemplul Cuza dat de micutzu este cel mai bun pentru a face o analiza. Perioada pasoptista a fost probabil cea mai importanta din istoria Romaniei. Intelectualitatea din acea perioada, probabil singura perioada in care Romania a avut asa ceva, a pus deasupra tuturor intereselor pe cel national. Cuza a fost produsul acelor evenimente nu generatorul lor, totul a fost bine pana cand si-a dat el seama ca totusi e cineva si a inceput sa aduca in cercul puterii elemente infractionale din randul rubedeniilor si a celor care roiau in acea vreme ca si acum in jurul polilor de putere. Intelectualitatea din acea vreme in spiritul national a scapat repede de el in versiunea soft, adica exil, o masura neinspirata cred eu, mai erau locuri in puscarie. Acei oameni minunati au considerat in urma experimentului Cuza e aproape imposibil sa aduca un conducator onest din patria muma si au recurs la o varianta posibila, adica un rege din afara care sa nu aiba relatii de nici un fel balcanismul romanesc. Nu cred ca au tinut mortis sa fie un nonarh conducator al Romaniei dar era singura posibilitate, nu ai cum sa aduci un presedinte din afara, asta se alege nu se aduce pur si simplu. Carol I a fost un om deosebit si un roman adevarat, a facut multe lucruri pentru tara, si trebuie sa-i multumim. Problema a fost alta, descendentii sai s-au balcanizat si nu mai exista nicio diferenta intre mentalitatea lui Cuza si a lor. Atunci care mai era rostul monarhiei daca nu-si indeplineste scopul pentru care a fost adusa in tara, d-astia avem destui nu vad de ce ne mai trebuie monarhie. Problema acestei amarate de tari a fost intelectualitatea, s-a disipat in mocirla balcanimului romanesc, acei oameni minunati ai perioadei pasoptiste nu au fost capabili sa lase in urma o intelectualitate veritabila cu dorinta de a trage Romania din mocirla in care ne balacim de mai bine de 100 de ani. Asta a fost. Atentie, a se vedea ce inseamna intelectualitate.
Cu alte cuvinte adevaratul stalp al unei societati este intelectualitatea nu statul de drept. Statul nu este decat o societate comerciala prestatoare de servicii, fie ele de aparare, justitie, legislativ, etc. care ne gestioneaza banii nostrii, ai cetatenilor. Daca nu avem o intelectualitate veritabila care sa dea palme peste soriciul gros al celor care se autoaleg in cadrul acestei societati comerciale numite stat, nu vad ce ii impiedica sa faca ce ii taie capul. Vrajeala cu separarea puterilor in stat este doar pentru prosti.
Eu nu am vazut pana acum o implicare a acestei intelectualitati in viata noastra amarata nici macar cand apar evenimente deosebite. Doar pe ici pe colo la cate un post TV mai apare cate unul discutand aprins despre posetele Eleneni Udrea. Asta e drama Romaniei, nu monarhia sau republica.
Sunt tari carora le merge bine cu monarhie dar sunt tari carora le merge la fel de bine ca republica, noua nu ne merge bine cu niciuna. Problema sa o cautam in alta parte.
Intelectualilor trebuie sa li se dea suturi in cur sa-si indeplineasca rolul in societate si sa-si justifice existenta, altfel ajungem la concluzia ca nu avem nevoie de ei, la aceasi concluzie au mai ajuns si altii.
Atentie inca o data, a se vedea ce insemana intelectualitate.

Iulian Mareș spunea...

T3,
Si nu numai!
Te rog sa renunti la etichete, in fapt bascalii ieftine! Faci aprecieri fara analiza!
Las-o asa....eu nu-s ratacitor, caci am un an de cand am iesit la pensie!....cat despre turmentare...ma rog, nu ai date, cel putin!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Monarhistilor monahali: Regele Carol Intai a fost adus intr-un context politic de exceptie cand nu se mai intelegeau partidele astea ,,istorice'' intre ele. Ele sunt vinovate ca nu s-a intronat un rege de vita romaneasca, ca doar aveam vita brancoveneasca si altele, dar romanul are sange de tradator de neam de cand se stie, si au apelat la moliile straine. S-a uitat cum regele Carol al doile-a a batjocorit curtea regala cu lingamul sau de 30 de santime cu toate tarfele si bagaboantele Bucurestiului aduse de catre serviciile secrete transformate in proxeneti, tavalind o data cu asternuturile si onoarea Romaniei! Aventuri scandaloase care au culminat cu injosirea Casei regale prin aventura cu Elena Lupesco-Lambrino, abandonarea tronului cu o lasitate neiertatoare si luand calea exilului rusinos pentru un cur de muiere cu apucaturi de prostituata!

Asta-i casa Regala Romana? Sa nu uitam aventurile amoroase ale Reginei mama, Maria, care a si lasat marturii in jurnalele intime. Politicul si presa platita le-au creat o imagine de vis, asa cum se proceda cu fam. Ceausescu, dar in sinea lor erau doar niste aventurieri de duzina, adusi din senin si cu apucaturi lumesti.
In Germania erau niste nimicuri nebagate in seama, fara sanse de a mai vedea vre-un tron vreodata, dar partidele le-au faurit aceasta augusta aureola in Romanica si le-au varat pe gat Marea Unire, uitand voi ca aceasta a fost faurita practic de marii ganditori ai vremii, romani de vita si inceputa de catre Mihai Viteazul!
Mihai Intai a predat Romania in mana rusilor si si-a pus pe urma palma in cur, plecand cu averi in valuta forte, bijuterii inestimabile, conturi in Elvetia si alte alea. Nu s-a transformat in partizan sa duca lupta de guerila cu sovieticii, a preferat luxul din exil, lasand o mana de Eroi sa se bata cu regimul sovietizat prin actiuni de partizani si sacrificandu-se in numele unui intreg popor. In exil aproape niciodata n-a luat atitudine fata de comunisti, aproape niciodata n-a fost un combatant activ si bataios, aceasta munca ducand-o dizidentii si punandu-i doar numele si Casa Regala la innaintare sa nu se uite ca este si o Molie pe un insectar!

Lasati-ma cu aceste sentimentalisme visatoare, ca doar romanii nostrii adevarati au fost fauritorii aceste Uniri, uitand bratienii, nobilimea romana, ganditorii si scriitorimea in frunte cu marele Eminescu, poporul intreg roman, un Avram Iancu cu lupta sa de o viata sa se realizeze acest deziderat si unionistii pasoptisti din sec al 18 lea. Terenul era pregatit de catre toti acesti mari patrioti si contextul dupa Razboi a gasit totul perfectat, dandu-i-se gratuit si pe nedrept lui Carol Intai responsabilitatea pentru actul Unirii pentru propaganda ieftina si care sa intretina monarhia moliilor. Au venit cu degetul in cur, cu o sarsana de boarfe si cotroante, iar acum au averi, mosii si conturi exorbitante din munca si sudoarea poporului roman!

Bai, ma lasati cu regalitatea? ca ma iau transpiratiile cand vad atata lipsa de informare si inconstienta! Militari si patrioti sunteti voi sustinand ceva ce s-a creeat artificial si politic, ca o tradare in toate aceste actiuni? Vitza noastra regala, romaneasca, de ce a fost abandonata aducandu-se venetici straini de sange, pamant si natie?

Tradarea nu se iarta si de aia suntem ultima tara din Europa, pentru ca si azi ne ploconim la Porti straine, aducem idei straine, cocepte straine, reguli straine, legi straine si slugi ale strainilor, precum sorosisti si masoni vanduti! Cand vom avea romani sadea si patrioti la locurile potrivite, politice, vom avea si o Romanie pe masura, pana atunci vindeti-va sufletul tuturor strainilor de natia voastra! Ultima vanzare fiind introducerea musulmanilor pe pamant crestin pentru ca viitorul romanior si religia crestina sa devina nesigure!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Stimati militari, cand ati jurat cu mana stransa pe Drapelul de Lupta, ati jurat cumva intr-o monarhie a moliilor, sau intr-o Republica constitutionala? Stiati voi atunci, mai ales cei ghijogi ca mine, de regalitate si monarhie? Hai s-o lasam moarta cu atatea sofisme si sa nu ne mai prostim fiind in ,,trend'' cu niste jalnice concepte, doar ca sa ne sofisticam in fata societatii ca suntem in pas cu anormalitatea! Asa sustineti si Valentein' Deis, in loc de Dragobete, Halloween ca sa introducem cultul pentru diavol si alte tampenii, doar ca sa aratati cat dă occidentali, jmecheri si dă dăştepţi sunteti unii dintre voi dandu-va occidentalizati nevoie mare si fiindu-va rusine cu propria tara si traditiile ei...Mai lipsea din toata hora si sarabanda asta doar Monarhia pe care eu o vad reprezentata printr-un falus enorm, pentru ca in familia regala doar penisul, pe langa un jeg de mij, a stat in centrul tuturor activitatilor, si nu Creatia, Gandirea, Justitia si Ordinea de Drept!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Averea regelui Mihai= 60-62 milioane de euroi, locul 17 in clasamentul Forbes! Saracul rege, o avera bani de medicamente, sau facem o cheta publica sa-l salvam? Ce iubiti la el: Averea, faptul ca e bonom si nebagacios, nici macar sa-i apere pe neandretatiti si napastuiti sau ca e batran? Eu am raspunsul meu: Ii respect varsta, pasiunea pentru masini si avioane, atitudinea verticala de familist, neiplicarea personala in scandaluri publice de amploare si faptul ca face parte integrala dintr-o fila de Istorie rusinoasa a Romaniei, care ne-a scapat de moliile regale, dar nu mai jenanta si criminala decat cea actuala in care se afla toti politicienii Romaniei! Abdicarea regelui fiind o tradare, n-a deranjat Romania mai mult decat tradarea actualei guvernari ciolosiste in fata sorosismului si masonismului criminal, pentru a pune in genunchi o natiune si a vinde Romania pe bucati!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Col. Dogaru a cerut demisia doamnei Cognac, ministrul Muncii, alaturi de ceilalti tradatori din Guvern! Dar sa fie dat jos si presedintele smenar de case dovedit in Justitie cu fals si uz de fals, cel care i-a instalat pe tradatori printr-o lovitura de stat! Greva sa fie declarata pe termen nelimitat si pana la demisia in block a tuturor acestor tradatori si criminali de pensii si salarii! Jos presedintia! Jos cu prim ministrul vandut organizatiilor tenebroase! Jos guvernul masonic si sorosist! Jos oligarhia tradatoare si criminala! Jos cu toate masurile anti sociale si anti romanesti! Jos labele de pe Armata, Serviciile Speciale si Politia ale Poporului!

micutzul spunea...

@ huhurez
Esti in eroare frate. Eu nu sunt monarhist si sunt perfect de acord cu democratia adevarata . Dar sunt un om cinstit si ti-am explicat cum au stat lucrurile pe scurt cu familia mea din partea mamei.
Consider insa ca acei romani care cred in monarhie au dreptul sa se exprime si in mod democratic daca sunt mai putini se vor supune majoritatii. Tocmai fiindca sunt televiziuni, organizatii si intelectuali care bat moneda pe monarhie, acest lucru trebuie transat pentru totdeauna, prin REFERENDUM cu o intrebare simpla si clara,, Doriti monarhie sau republica ?,,. Ca sa intelegi mai bine ce cred eu , pot sa iti spun ca eu cred in cinste , corectitudine ,inteligenta, patriotism. Vezi asa ceva in democratia de azi? Ai jurat sa aperi tara si valorile ei ? Ce ai facut cand s-a evaporat flota? Cand s-au vandut pe nimic toate resursele naturale, economice , sociale ...chiar si vietile copiilor nostri ?
Asta e democratie cand hotii a miliarde de dolari se lafaie si iti rad in nas la TV...si DNA ii mai scoate la soare de ochii lumii? Asta e democratie cand mor bebelusi in spitale si onor presedintele vine si spune ca este un pic ingrijorat ? Asta este democratie cand sosele noi se surpa fara sa raspunda nimeni ? Asta e democratie cand mii si mii de oameni iau pensie de handicap fara sa aiba nimic diminuand astfel sumele cuvenite adevaratilor oameni cu dizabilitati ? Asta este democratie cand cei alesi in functii de stat , publice sau numiti in guvern nu fac un singur lucru in favoarea oamenilor ci parca tot impotriva ?ETC...

Mirage 2000 spunea...

Lasati dracului monarhia, ca oricum astia s-au balcanizat. Nu vedeti ca au furat si fura mai mult decat profesionistii. Daca vreti monarhie aduceti-l pe printul Charles cu Camila, pana nu-l pun ungurii in fruntea Ardealului.
Hai sa vedem ce facem cu hotii astia care recalculeaza pensiile impotriva vointei noastre. Cine le-a cerut sa le recalculeze, daca la 95% dintre noi ne scad pensiile? Legea 223/2015 trebuie prorogatasi amendata cel putin cu urmatorul articol:
Art.X Pensionarii aflati in plata dupa intrarea in vigoare a acestei legi, pot ramane in sistemul public de pensii, beneficiind de toate majorarile si indexarile acestui sistem, cu sustinerea financiara din partea bugetului MApN, MAI, SRI, sau ORICAND pot opta pentru recalculare pensiilor in conditiile prezentei legi(L223/2015).
Lasati polemicile sterile de sanț si haideti la lupta. "Somnul ratiunii naste monstrii"

brenda spunea...

lasati asta cu monaehia si vedeti ca presa nu da doi bani pe ce cer pensionarii militari , iar militarii aia 25 ooo disponilizati .unde sant , ca la miting ,nu

uber spunea...

Din ciclul "Sa ne radem cu Mos Gerila"
La TV Dogaru incercand sa para filozof a tinut sa sublinieze:
"Srada nu reprezinta vointa poporului!"
Spunea el din strada si participand la o manifestatie de strada.
Io cred ca el a spus adevarul, pacat ca nu a marturisit pe cine reprezinta el.

Huhu Rezea spunea...

Nu poti sa fii decât idiot cosmopolit ca sa tanjesti dupa un sef de stat, presedinte sau monarh, care nu este român.
Cand sunteti in stare sa tradati constitutia republicana, nu trebuie sa va mirati ca altii incalca legi si alte acte normative inferioare Constitutiei.

uber spunea...

Cornele, nimic nu te indreptateste sa vorbesti asa de colorat la adresa unor oameni indiferent daca le impartasesti ideile ori ba.

brenda spunea...

spuneti -i lui DOGARU sa se duca la parlamentarii care reprezinta si pensionarii militari msa ste marti in parlamemt la usa comisiei de buget finante, sa se duca sa uegenteze punerea de urgenta pe ordinea de zii in camera decuzionala , sa nu plece de acolo pana nu se aproba m barem , amendamentele dlui MIRCOVICI, deoarece parlamentul este singurul care poate sa hotarasca soarta militILOR , DE ACUM GUVERNUL NU MAI ARE CE FACE alooooo mse aude?la parlament de luni pana vineri si de la capat ...deci camera decizionala........

micutzul spunea...

Dar cine tanjeste dupa un barosan care nu e roman ? E duminica la pranz ? Dar ce pusca mea nu mai avem mostenitori ai domnitorilor romani ? Nu putem alege daca vrem un presedinte care sa aiba radacini seculare romanesti ? Obligatoriu presedintele ar trebui sa fie roman , casatorit , cu doi copii , minim, si sa fie sau sa fi fost militar de cariera , dar nu in perioada comunista....sa fi jurat pe drapel NATO sa apere hotii si praduitorii de tara , manelistii, intrarea in facultati pe bani , dosare de bani, si ....nu mai scriu ca ma enervez

uber spunea...

@Mirage 2000
Cine le-a cerut sa iti calculeze pensia?
Pai tu, trimitand documentul cu cele 6 luni pe care le alegi pentru recalculare. Inseamna ca esti de acord ba chiar ii rogi. Intelegi smecheria?

brenda spunea...

totusi , nu stiu cum se intampla ca acest domn DOGARU scoate oamenii in strada exact cand cilanis si iohanis , nu sant in tara , adica mi se pare cam suspece fiidca si pe 24 ian , DOGARU urla la buc ,iar cei doi erau la iasi , fara sa ii dea nici cea mai mica atentie , cumva o face intentionat, asa a fost sfatuit? nu stiu dar e ceva ce nu se pupadeci SUSPECT

uber spunea...

Rezultatul protestului organizat de Dogaru
Ora 14.00 la Romania TV incep stirile si ca intotdeuna se prezinta stirile pe scurt
Una dintre ele suna asa:
"Protest in fata guvernului, pensionarii militari cer pensii mai mari."

Asta a fost concluzia, scurt si la obiect.

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
Eu accept orice pdv, dar tu ai citit ce am postat eu, paragraful 1, la ora 08.57?
Atunci nu exista Constitutie, juramant, lege si procedura pt starea de necesitate?
Daca nu vrei sa iti exprimi pdv propriu, ai adresa mea de mail!
Astept sa ma cobati!

Iulian Mareș spunea...

Brendo,
Trebuia sa fii in piata, la miting!
Sper ca nu te-ai speriat de ce spunea idiotul ala?
Daca nu ai fost, pls, nu mai posta!

brenda spunea...

mai iulus ,cum sa ma duc la un miting facut aiurea? sa urlu precum cainii la luna? haida de , cine ma crezi ? te vad ca postezi aci ,du-te dumneata,este timp

Huhu Rezea spunea...

@mares
Pai... In 89 a fost o lovitura de stat executata de fortele care trebuiau sa apere ordinea existenta. Au preluat puterea de la organele statale existente si au predat-o civililor care au constituit FSN. Strada a fost doar un decor asemanator cu cel din noiembrie 2015, cand a cazut guvernul Ponta. Numai ca, in 2015 n-a fost schimbata ordinea constitutionala, ci doar guvernul.
Deja istoricii ii acuza pe Iulian Vlad si pe Stanculescu de tradare, desi justitia postcomunista i-a condamnnat pentru crime impotriva umanitatii.
Este si aci pe blog cartea Tradarea securitii scrisa de cercetatorul istoric Corvin din Sibiu.

CEZAR spunea...

Daogaru ..va anunta un nou miting devastator , pentru noaptea de Inviere !

CEZAR spunea...

Felicitari Brenda..ti-am dus grija ..!
Imi era teama ca te inhaitezi cu ..capiatul ala de se crede Mares-al ...!!~

maiag spunea...

REPORTAJ DE PE FRONT.fost piata vicoriei,in jurul marelui comandant maxim 1000 de oameni,imprastiati pe grupulete de discutii.in jurul scnei max 150-200 cu pancarte.2-3 camere de filmatnici o televiziune,scurte discursuri,o fanfara lesinata cinta melodii patriotice si marele comandant cinta mereceliada,cev ain franceza,are voce,recunosc.
la 12 spectacolul se raceste,lumea se imprastie,finisch,nema rezuktate,jandarmii stateau pe la colturi,fumau si rideau,uraaaaa,,,marea victorie din piata victoriei,

Iulian Mareș spunea...

Huhurez
Au respectat constitutia si legile si juramantul? Adica nu numai sefii militari de nivelul 1, ci noi toti? Atunci, noi toti nu am incalcat tot! Si tu si eu si noi! Toti!
Cred ca si stii cine a calatorit e 21 dec cu pasaport special, ulterior ars, la Moscova?
Adica nu au executat foc, pe clar?
S-a schimbat un sistem atunci, crezi ca istoria nu e ciclica? Mergand pe logica asta, care ar fi problema ta? Crezi ca monarhia iti va taia pensia, cum fac "republicanii" actuali?
De ce spaniolii nu-l dau jos pe rege? Si nu vreau sa-ti spun ce masuri sunt si acum pt a accede in Armada, daca tala, bunicul a fost franchist!....prima generatie, nu poate fi decat subofiter! Si mai sunt si altele....
Sunt valabile...masurile....si azi!
Asa...cartea prof univ Corvin!

Iulian Mareș spunea...

Brenda,
Nu, nu, nu te duce, stai soro si posteaza, ca mitingul este prea naspa pt tine si altii!
Cand vor fi 20000, vine taxiul si te ia si pe tine si pe ceilalti!
Categoric ca am fost, acum cat si in ianuarie, dar nu pt tine, ci pt mine!

Bzd,
Eu asa am partivipat! Pt pensie mai mare, ca sa nu mai aiba smenarii astia de mil de € de unde sa fure!
Da, pt spectarea legilor si pt pensie mai mare! Ca doar nu mergeam sa sustin pe handicapatul de Vanghelie...primarul semianalfabet...&!..sa stii ca atunci cand am vazut pe panoul de camanie ca el, dobitocul, o garanteaza pe Ecaterina Andronescu am facut tensiunea 18!
Nu vreau sa mai traiesc asemenea momente...aia imi da 2 lei, ala ma indeamna sa vanez si sa mananc radacini, Johanis e doar ingrijorat in Israel!
Asta e si culmea ...forumul german si etnicii sasi in 40-44 a generat inclusiv soldati in SS si tu mergi in Israel!

Iulian Mareș spunea...

Pt Corneliu,
Ora 07.35

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=5214615981587619332&postID=5091487252643490911&page=1&token=1457242555959

brenda spunea...

aveti curaj ,dl meu H ,asa gandim multi ,trebuia swchimbat ceva ,dar nu cu ce este acum . daca militarii sant contra militari , ce mai vreti? nu ma refer la militarii astia tineri, ci la rezervistii batrani , care se urasc intre ei ,desigur ,,daca au facut nefacute inainte de 89 ,e normal sa ii urasca pe rezervistii ...securisti . va lamurii istoria ,dar nu o sa le mai pese astora tineri ,din multe motive .....le stiti

Ionel N. spunea...

Corneliu 06 martie 09.20 si 09.35, 09.52 si 10.38
As vrea sa-mi spui daca ai citit si alte carti despre regalitatea moderna a Romaniei (ma gandesc ca si domnitorii erau niste "regi" dar nu proclamasera teritoriile peste care domneau "regate") in afara celor de propaganda cu care ai dat examen sa devii ofiter al armatei romane....
Faptul ca, niste romani neaosi de-ai nostri , au hotarat sa aduca un arbitru strain la conducerea tarii mi se pare un lucru foarte bun!( daca vrei sa ma crezi eu, in locul altor ajutoare de la UE as dori o administratie de la ei , care sa faca politica romaneasca si care sa nu permita furturile din banii publici pentru nimeni!)Asta inseamna ca ministri sunt romani !
Mai as dori , in contul aceluiasi ajutor sa aduca o echipa de judecatori care sa-i pensioneze pe batranii nostri judecatori si sa formeze o noua generatie de judecatori !
Imi pare rau ca nu ai dat la " lada istoriei" manualele de propaganda si insisti pe netrebnicia Casei Regale invatate la lectiile de partid. Mai nou, observ ca si gazda noastra este foarte ofensat caci conducatorul nostru nu este roman! Dar ce-o fi ? pakistanez , chinez sau cubanez ? Mai nene, daca ai mei stau aici de peste 500 de ani (cu beneficii pentru societatea romaneasca) eu ce sunt ? Urmasii casei regale , dupa numai 2 generatii sau romanizat Carol al II-lea,( curvar , hot , tradator,) , eu dupa "n " generatii ce-oi fi : roman sau altceva ?Sau poate tarele dobandite de Carol al II lea sunt de la nemti !
Mihai I nu a avut timp sa spuna ceva , adica a fost prea tanar ...
Are o avere , bla,bla bla si este pe locul 17 sau nu stiu care : locurile superioare (adica de la 1 la 16 ) or fi ocupate de regalisti sau de republicani dragi tie....
In esenta imi pare rau ca cineva ma considera camaradul tau! Tu nu esti camarad decat cu Visinescu , Ficior si alti republicani de marca !

Ps. Cred ca moliile ti-au ros si ultimii neuroni si ai ramas cuplat.....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dinastia regala a prepuţurilor frecacioase a esuat lamentabil in a se impune in cadrul societatii pe care ei o stiau acum peste 70 de ani: Peste 80% analfabeti, usor de manipulat, aproape toti suferinzi de delir religios din cauza dogmelor de indobitocire fortata pentru a fi usor de supus si manipulat, o clasa foarte mica si avara de imbogatiti, cu industriasi straini si un comert exclusivist, evreiesc, o tiganie nomada si un orizont cultural extrem de limitat. Momentul prostirii noii societati a esuat lamentabil, dar naravul prepuţurilor frecacioase a ramas, chiar unul dintre pretendentii mostenitori lasand gestanta un cuconet ce s-ar fi inchipuit o viitoare purtatoare de coroana cu pârţ! Lupta pentru coroanele de flori continua in serele din Popesti Leordeni, tigancile pricepandu-se de minune in a orna orice cap incornorat de civil impaiat ce se crede inscaunat!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Epilog trist la protest: Are ţara 26.500 de rezervei, prin ce hrube or fi ei, oare, cu navete si pahare de n-au fost la defilare ca sa strige in gura mare ca vor pensii militare? Unde a fost pitita gloata cand in Piata a fost ARMATA? Voi vreti pensii militare, la mai mare, stand la sprituri si gratare? Vreti din birt si voi, ca cei 3000 de Eroi strigand in praf, sa aveti pensii de vataf? Aman, aman saraci de voi ca n-aveti snaga de eroi, ci o surcea din doaga la butoi!...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mooe Woodrea acum o flocaie pe Monicaca Morcovei pe tema banilor din campania la europarlamentare, aducandu-i aminte ca sunt din sacii cu parale din furaciuni, acolo avand 7000 de euroi salariu, n-a mai interesat-o din ce jaf au fost obtinuti! Intarata-le drace, si da-le...sloboz(!) la mestecatori sa aflam si noi niscaiva noutati despre pradaciunile din basism!

Unknown spunea...

M-as fi asteptat ca cei care au postat dupa ora 10,00 sa se mai abtina si sa nu mai comenteze, sa nu-l mai critice pe d-nul Dogaru. El cel putin a fost in strada, a organizat un miting, dar dvs.? Eu am lucrat pana acum o saptamana in MAI, deci nu-l cunosc. Si mai e ceva, eu am participat la manifestare, in conditiile in care eu voi avea o pensie buna. Nu am iesit pentru mine.
PS: Ma numesc Monica si scriu de pe contul fiului meu.

Iulian Mareș spunea...

Monica,
Felicitari! Am vazut si grupul celor de la Diamantul!
Si eu am fost!
Sant de acord ca cei care au stat acasa sa se mai abtina....2-3 ani!

Iulian Mareș spunea...

Brenda,
Daca nu intelegi postarile nu mai comenta!
Ca sa-ti explic, sa nu ramai domnisoara!
Problema este ca in 89 nu s-a tras asa cum prevedeau regulamentele militare, legile existente si Constitutia!
Asta se cheama in orice sistem juridic tradare!
Ai inteles? Nu mai reiau!
Numai base l-a scos e Pacepa din pozitia de tradator, pt ca a defectat de doua ori! La rusi si americani!....nu a tradat pe ceausescu, ci Romania!
Clar!

Anonim spunea...

@ Mareș
”Asta e si culmea ...forumul german si etnicii sasi in 40-44 a generat inclusiv soldati in SS si tu mergi in Israel!”

mai mareș ,pînă nu comiti cîte una pe comentariu nu te lasi.
Daca ai cunoaste cu adevarat istoria sașilor si șwabilor pe aceste meleaguri ai constata ca aufost cei care au creat industria ardealului ,ai mai constata ca am creat aici un împresionant tezaur cultural lasat aici românilor.Ai mai constata ca odata cu invadarea tarii de hitleristi cei care nu s-au supus si colaborat au sfîrsit-o rău de totcu familii cu tot. Ai mai afla ca după razboi au fost deportati masiv de rusi în lagarele siberiene. Ai mai afla ca ,comunistii i-au expoliat de toate bunurile confiscîndu-le si trecîndu-le in patrimoniul statului fara despagubiri. Ai mai afla ca au fost oameni loiali,punctuali ,buni gospodari,curati ,ordonati si disciplinati in viata si munca,oameni de cuvînt.
Ai mai afla ca statul romăn i-a vîndut nemtilor ca pe animale despăgubindu-i cu sume derizorii pentru gospodariile la cheie lasate in urma. Ai afla ca în acele gospodarii statul și-a bagat in chirie toata camarila de partid,securista ,politista ,sefi de intreprinderi si pe ici pe colo cîte un cdt si secretar BOB pcr de la armata. Ai mai putea sa stii ca acum ce-i care au ajuns la batrînete si nu mai pot intretine acele case primite pe care le-au cumparat legal de la stat pe nimic , acum le vind la sute mii euro in timp ce proprietarii sau ales cu o despagubire de maxim 70000 lei inainte de 89.
Ai mai putea afla ca in 90 de teama de a nu fi stopati prin ceva îngradiri ale statului român sau german au parasit masiv România vînzîndu-și la pret de nimic gospodarii aranjate la cheie. Atunci unii cu bani si jmecheri au cumpărat si cîte 10 case nu sapte ca Iohan. Au ramas sate întregi mai ales zona Sibiu ,brasov parasite. Si acum sunt nelocuite multe case la tara ,pe ici pe colo s-au mai aciuit în ele sau romăni necajiti sau tigani.
Forumul german mai are putin membri în Romania ,marea majoritate a sasilor au parasit România si au luat-o de la inceput in Germania lasînd în urma lor statului român valori culturale si materiale imense. Sunt aici ,accesibile in fiecare municipiu,oras sau catun ardelenesc. Daca prin lupta in tribunale au mai recuperat ceva prin Forumul German ele sunt bine intretinute prin contributia sasilor din Germania ,cele ramase în patrimoniul statului român sunt în mare parte in degradare cu toate ca statul obtine mari profituri banesti din urma folosintei lor(vezi doar in Sibiu daca ai facut sc militara acolo).Inclusiv Sp militar functioneaza în cladire care apartine patrimoniului sasesc si au avut bunul simt sa nu o revendice atita timp cît este de interes umanitar,asisderea majoritatea institutiilor publice intre care parchet,tribunal,sc.militare de transmisiuni,primarie,etc.
după ce stim toate astea bine documentati sa-i judecam la real nu prin bîrfa celor care nu le suporta traditiile si obiceiurile.
Si sa mai stii ceva ,statul german nu l-a dat jos de pe statuie pe Karl Marx si plateste si acum pensii decente la toti cei care de voie de nevoie sasi transilvaneni fiind au fost inrolati fortat in trupele hitleriste chiar SS fiind. Poate iti spune si asta ceva despre un popor civilizat care isi respecta cetatenii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Monica, TE ROG primeste felicitarile mele pentru participarea la miting! Dar si un buchet virtual cu flori, mai ales ca poimaine este Ziua voastra! Mi-am permis sa comentez din pozitia unui provincial cu prea mari probleme ce m-au impiedicat sa particip la Miting. Am o postare-pamflet versificta referitoare la cei care au preferat birtul in locul participarii, iar pe Col. Dogaru il sustin pentru eforturi, nu si pentru excluderea totala a OuG 57. POATE CA FELICITAND O DOAMNA, SE VOR SIMTI ACEI DOMNI PLANGACIOSI DIN BUCURESTI CARE AU RAMAS ACASA SAU PRIN BODEGI! DACA OR MAI SIMTI CEVA...Alo, cei 26.500 elitisti, cum va mai simtiti traind bine?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Ionel M. De ce vrei sa ma convingi sa iubesc molii venetice? Si Iohannis face parte dintre cei straini de neam, nu l-am votat si uite ce comportament de venetic are cu romanii! Crezi ca neamul malagambistilor cu catargul sexual pe blazon e din alt neam decat cel al sasului? Acelasi neam, acelasi stil prost de a conduce o natiune straina de neamul lor! De pe pamantul german pleaca doar rebuturile sa se stabileasca in tari straine! Doua familii, doua rebuturi: Ciolannus Smen si Molia Lingam 30 santime!

iceparu spunea...

Am cautat in piata pe unul Petre Padina.Voiam sa-i spun personal ca prezinta caz patologic si sa-i dau un sfat colegial.Fiindca nu l-am gasit ma folosesc de acest prilej sa-l indemn sa mearga urgent la tratament.Vaca nebuna si-a pus amprenta.

Elisav spunea...

6 martie. Soare,cald,frumos afara. Piata Victoriei miting al pensionarilor militaru. Care miting care pensionari militari.
Toti vrem sa fie respectate legile si drepturile noastre dar sa lupte altii pentru ele.
Am fost si astazi ca si pe 24 ianuarie cu toate ca dupa 24 ian am mai avut si un infarct. Cred ca daca astazi eram 20000 guvernul si toate structurile de putere cadeau la invoiala.Se vede insa ca pensionarii de astazi si de maine sunt multumiti cu modul in care ne sunt si ne vor fi calculate pensiile.
Unii sunt bolnavi atii au afaceri,dar cei mai multi sunt aceleasi cadre militare care nu au avut puterea de a lua o hotarare decat dupa ce un esalon de mai sus le dadea aprobarea,iar pentra astazi aceasta aprobare nu a venit.Este bun internetul dar fara lupta nu vom obtine ceva.Contopistii de rangul 3 de la guvernare habar nu au de guvernare asa ca ar trebui sa-i izgonim dezbracati si unsi cu pacura. Dar cine sa o faca? Lasii sunt mai periculosi decat dusmanii.

CEZAR spunea...

Brenda ..vezi ca s-a suparat maniaco-depresivul Mares-al ..!
Se da pe langa securista ..Monica acum ..ai grija ..!!

micutzul spunea...

HA, HA, HA... Brendo da cu brandu inainte....Daca nu esti tot huhurez si esti cu adevarat o ea, da-mi voie sa te intreb ce faci de inviere...Poate aprindem aceeasi lumanare ....

Draculea spunea...

CAUZELE ESECULUI DE AZI

Cu o zi inainte de evniment am tras semnalul de alarma ca nu e locul si nici momentul pentru miting. Lumea nu era bine informata, nu au fost consultati si nici pregatiti pentru revolta, plus stresul repetarii acestor mitinguri fara a fi bine studiate si mediatizate.
Ar ma fi un aspect,in viata ca si in natura nimic nu se desavarseste fara a fi pregatit:copilul se naste la noua luni,fructele se coc la soroc si in momentul propice se culeg sau vor cadea singure,asa si cu iesirea noastra in strada ,cand vom fi pregatiti, cand vom simti cutitul la os, cand vom fi determinati vom iesi si fara atatea imbolduri suparatoare.

Unknown spunea...

Asa este!Poporul a fost tradat,el este perdantul,din pacate pentru multi ani.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Ionel N.: Esti trepadus regalist si nu te intereseaza pensiile, decat sa ma ataci agresiv si neobrazat! Te-am atacat cumva? Sau vrei sa-ti sar in cap sa nu te mai poti spala de zoaiele mele? Apara-ti moliile pe sait-urile XXXX pentru adulti unde se practica anumite apucaturi regaliste interbelice, cat si actuale! Sezi bland si posteaza bland in limitele bunului simt, ca n-am ciocnit valiza in gara cu tine, pufosule!

Unknown spunea...

@elisav Ce va mirati? Asa am fost mereu din '89,nu va-ti convins pana acum? Unii (20.000) au trimis deja cererile de recalculare.Le erau frica ca ramaneau necalculati. Ce cred guv.? Cred ca ne convine.Degeaba ne luptam noi pe aici

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian Mares: Multumesc, prietene, pentru participare si generozitatea de a-mi tine locul! Mi-as fi dorit sa te cunosc la acest miting! In viitor mi-as dori foarte mult sa pot participa, functie de cum as putea s-o las pe Ana cu cineva sa o ingrijeasca...Cel mai grav la ea este atacul de panica continuu si desele ridicari, si de cateva ori pe zi, a tensiunii pana la 22/12 -24/12! Apoi e dependenta de mine si n-am practic cu cine s-o las, decat in cazuri exceptionale, cu sora-sa la tara, singura pe care o admite s-o insoteasca. Are un an de cand n-a iesit din casa decat sa se interneze, tot cu mine. A distrus-o si diabetul avansat, dar si multe altele...Eu, parca am inceput, de la un timp, sa ma inzdravenesc, si chiar foarte bine, dupa ce mi-au constat vindecarea totala a ficatului. Am un optimism si un suport moral de invidiat, cred in tot ce fac sa ma fac bine, si am de luni de zile o tensiune intre 11 si 13, chiar la efort, dar de mii de ori ma autosugestionez zilnic ca sunt perfect snatos din toate punctele de vedere si puternic, nimeni si nimic nu ma poate afecta-totul inregistrat pe reportofon, castile pe urechi si se repeta pana si in somn, zi si noapte! Am luni de zile de cand beau doar ceaiuri si nu mai iau nici un medicament pentru nimic! Cartile lui Pavel Corut mi-au deschis ochii si sufletul...

Iulian Mareș spunea...

Revoltat gresit
Cel putin pe mine!
Este cum am scris eu! Asta nu intineaza meritele si aplecarile poporului german pt munca si ordine, dar nu uita:
-au pornit 2 razboaie mondiale cu tragismul lor
-au exterminat pana li s-a terminat combustibilul
-nu prea s-au respectat datoriile de dupa razboi, dovada ca unii pretind ca au datorii financiare in urma acordurilor economicd si catre noi
-trebuiau transformati intr-o tara de agricultori conform planului initial...fara industrie
-cand s-a pus problema reprezentarii in Parlamentul UE, nemtii voiau coeficienti de tara nu conform populatiei, iar presedintele Poloniei s-a opus categoric, rostind....daca nu ne gazati eram si mai multi!
-tot poporul german l-a urmat pe Hitler
-daca nu era armata romana, taranii îi linsau dupa razboi...a fost o stare f tensionanta
-cand ai un plan de investitie american, nerambursabi....si esti si aplicat spre munca, e usor sa reinvii
-cand selectezi mana ieftina de munca...probabil, cam la negru si intelectuali sirieni alesi pe spranceana se keama ca esti corect?
-cand il incurajezi pe mengeles sa dezvolte cercetari nebune, inseamna ca esti liberal?
-ca le-a solicitat c/v scolarizarii, asta insemnau acei bani,a fost f corect, nu ca acum moca
-ca de curati ce erau au omorat evrei, tigani si slavi
-ca au dorit sa plece a fost propria lor optiune
-ca acei comunisti, condusi de cei de import, rusia, majoritar evrei, in conditiile ocuparii tarii de trupele sovietice, le-au confiscat averile, este adevarat, dar cumva oe romani i-au pasuit?
-ca unii au cumarat si 10 case..e o problema minora fata de ceea ce discutam
Dar retine...o singura natiune si 2 razboaie mondiale este suficient sa nu mai tii coada sus pt 300 de ani cel putin
Asa ca daca vrei sa comentam, ok, putem dar cu o conditie...comunicam civilizat si fara empatie!
Ia vezi acum ce ai comis tu, prin omisiune?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Gigi Gheorghe: Cu trimisul cererilor nu-i de gluma, pentru ca se risca alegerea lor, si nu a noastra! Scrie Legea, nu-i doar un ordin verbal. Eu le-am trimis din Ianuarie sa scap de-o grija! Ce-i a ma-sii, sa fie si a lui tac-su! Ce-am avut si ce-am pierdut, ca tot acolo ajungem, de le trimitem acum sau pana la 31 Iunie, dar de trimis tot o sa le trimita toti, cu siguranta! Alta varianta nu exista, decat sa le puna ei asa cum stiu mai bine: In defavoarea beneficiarului!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Ce ai tu sa comentezi despre o femeie pe care eu am apreciat-o ca a fost la miting?
Te-au dat in branci de la crasma din gara?....iar nu ai platit?....ei, nu-i nimic, maine speli iar la WC!...si in toate zilele, ca pana acum!
Mai poti ajunge in pat?....tot pe jos, dormi? Lasa, ca nu te vede nimeni, singur singurel, propriul tau stapan! Hai, molfaie si coaja aia de paine uscata!

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Fii domnule serios cand comentezi aici si nu te mai da rezervist razvratit.
@Ion Ion
Eu nu cred ca d-ta ai ceva in comun cu România si cu romanismul. Pai...decât sa te chinui sa aduci straini sa conduca statul roman, ar fi mai la indemana sa desfiintezi statul roman.

Unknown spunea...

De acord!Dar,trebuia sa mai asteptam sa vedem cum ramane cu oug asta.Graba strica uneori treaba!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Huhurez: Ionel N. o tot trage cu veneticii straini de Romania, de parca n-am avea ce sa alegem din 22 de milioane de romani, decat de pe alte meleaguri straine, si le-ar manca pita si branza de pomana din traista sa le faca reclama. Astia ne-ar pune pe cap si satrele de nomazi arabi, printre care s-au strecurat teroristii Isis, sau ar vota primari unguri, ca pe Smen in mod sigur la parafat. Astia-s tradatorii de neam si tara, cei care aleg la 4 ani toate rapandulele si scursurile politice venetice si catastrofale care ne tot razuie la pensii si salarii, cei care ne injura ca la usa cortului pe fb daca ne exprimam opiniile despre un politician capabil de a reforma social situatia catastrofala in care am ajuns! Se strecoara oriunde pot sa mai atace cu colti de vipera pe oponentii non valorilor politice, precum regalitatea, basismul, liberalismul si alte scursuri si gunoaie...Da-ti o parere simpla, ca si scot invective direct cu adresa, iar daca n-ar fi un blog moderat, si-ar varsa tot veninul de vipera pe aici, fara ca nimeni sa-l fi jignit in mod personal si direct, asa cum a facut-o cu mine crezandu-ma vre-un coate goale neispravit de teapa lui...La felul in care mi s-a adresat, merita o flegma de dispret din partea mea!

Iulian Mareș spunea...

Avianik/Tigri 3/Rezervist revoltat
Bai mosule,
Acum observ ca tu esti o ....aia stramba!
Dupa ce ca nu citesti/documentezi si ma iei cu probleme empatice....mai umbli si cu cioara vopsita!
Retine...de azi nu comentezi nimic postat de mine, iar eu nici nu te vad, dar sa mai si citesc postarile tale!
Hai, pa, maistre, ca te-am bagat prea mult in seama si asa!
Fara revedere!!

Anonim spunea...


@ Mareș
Ca de fiecare data nu reusesti sa vezi esentialul din nimic.
”-ca acei comunisti, condusi de cei de import, rusia, majoritar evrei, in conditiile ocuparii tarii de trupele sovietice, le-au confiscat averile, este adevarat, dar cumva oe romani i-au pasuit?
-ca unii au cumarat si 10 case..e o problema minora fata de ceea ce discutam”

În primul rînd faci o mare greseala prin faptul ca nu faci delimitarea intre sașii transilvaneni si nemtii puri.
Sa stii si tu ca sașii nu au fost si nu sunt nici in momentul de fata înghițiți de nemti,ei au fost considerati ”țigani” ai nemtilor si împinsi la marginea imperiului pentru a scapa de ei.
Si în momentul de fata sunt considerati la fel si doar accidental intemeiaza familii nemti-sași.
Au fost alaturi de români in multe perioade istorice.
Nu s-au înrolat de buna voie în armata hitlerista ocupanta . Care nu s-au supus au fost exterminati,trimisi in lagare ,familia alungata.Astea sunt lucruri pe care le spun românii localnici în vîrstă. Multi au reusit sa scape sub protectia românilor.
Cît de batjocura la care au fost supusi desi au intemeiat cele mai puternice comunitati economice din Ardeal ,cu rînduieli milimetrice in administratie(cadastru,etc) si in ce au creat aici,au fost vînduti ca niste sclavi nemtilor,în casele lor pentru care au fost despăgubiti la preturi de nimic au fost bagati in chirie cu repartitie,doar sleata de partid,securitate,militie ,directori si sefi din intreprinderile locale. După revolutie acestia le-au cumparat de la stat la preturi de nimic iar acum cei care nu le mai pot intretine din cauza batrinetii si a veniturilor mici le vînd la preturi de sute mii euro. Ți se pare normal?
Cladirile publice in care functioneaza administratia si alte institutii ale statului (inclusiv sp.militar zonal Sibiu) au fost lasate mostenire statului roman.
Toate marile intreprinderi din Ardeal s-au cladit pe fundamentul intreprinderilor sasesti care functionau in 45 in Ardeal. Si erau de prim rang atunci. Au fost confiscate si pe scheletul lor s-a dezvoltat industria ardeleana. Sunt si acum aici ,nu le-a revendicat nimeni.
După 90 au parasit masiv România lasînd in urma la preturi absolut de nimic sate intregi,spatii locative aranjate la cheie in toate orasele.
Românii oieri care au avut bani la saltea si in zona au fost multi le-au cumpărat ca piinea calda si 10 bucati cite unii,apoi au facut afaceri cu ele in timp ce multi sași și-au pus streangul de gît sau au facut atac de cord cînd s-au vazut în lagarele de selectie din Germania.
Au lasat românilor un patrimoniu cultural imens ,chiar nu sunt in stare sa-l gestioneze/întretina.
Sașii nu au pornit razboi cu nimeni ,au fost oameni gospodari,s-au înteles bine cu romănii.
Asa ca te rog fa deosebire intre aceasta etnie conlocuitoare si nemtii puri care pot fi acuzati de ce spui tu.
Faptul ca asa cum intre români vesnic sunt si vor fi tradatori asa si sașii au avut un grup rebel care s-a aliat mai mult politic doctrinei hitleriste,in rest pe marea majoritate a sasilor nu-i poti acuza de represiuni asupra românilor.
Ei însa au fost victime atit a nemtilor cit si a rusilor cit si a comunismului românesc.
Plecarea lor in masa de aici a lasat un gol imens . Și-ar dori multi astfel de comunitati conlocuitoare desi nemtii îi considera asa cum am spus mai sus.

CEZAR spunea...

Iceparul..ai castigat pe contributivitate cat nici nu sperai ..
Mai inainte tineai ca harciogul de L-164...m-ai injurat la fel ! Nici macar imaginatie nu ai ..
Puteai sa-i multumesti lu Oprea pentru ca ti-a impartit la 20..tie cu vechime matusalemica si care nu aveai nicio greata cu OG..7
Fata de mine ..puteai sa-ti ceri scuze ..
PS..
ai sange in instalatie sa postezi cam cat incasezi acum ..pe contributivitate ..??
Rusinica ..ratan batran ...~!!!

CEZAR spunea...

Mares-ale nu fii narod !!
Monica ..securista ...a fost la miting cu o treaba ..bine stabilita ..!!
Sa numere idiotii ..cu grade mai mari sau mai mici ..care nici la pensie nu-si gasesc o preocupare si dau din clanta prin piata ..impreuna cu ...ciobanii..!!
Poti fi sigur ca ..te-a numarat cam asa ..inca un dobi ....!!!
Brenda ii fata desteapta ...de aia o iubesc !!!

Mihai spunea...

@ Mareș
Pe cînd primiti ”rezultatul” demonstratiunii ”conglomerat cu taraf” ?
Daca încă mai bîjbîiti in incertitudine pot sa vi-l spun eu cu certitudine.
Problema-i ca iar o sa ma injurati si alaturati cu rezervist rezvratit !!!
Oricum înainte de ”al treilea ultimatum” ar fi bine sa mă consultati !

@ Cezar
Mare pacat, uite cu nărozii astia aliniati cu trompeta, am pierdut si ultima farîma de onoare si demnitate publica pe ca o mai aveam.
Tu nu ?


Alexcta spunea...

@huhurez@mares
Astăzi am vorbit cu financiarul.
La CPS este încă nedumere (haos).
Vezi doamne, nu au norme!
Indexarea de 5% pt cei care ies în 2016 se confirmă parțial.
NEDUMERIȚII mai studiază problema

Iulian Mareș spunea...

Avyanic,
Te-a desconspitat administratorul, nu eu!
Hai, schimba macazul...cu mine nu mai ai dialog!
Esti de neinteles, cel putin!

Padina,
Iubeste-te cu cine vrei! .... crezi ca ma intereseaza?

uber spunea...

@Mares
Iuliane fara nicio urma de ironie apreciez faptul ca ai fost la demonstratie si ti-ai spus nemultumirea, asta inseamna democratia, ar fi bine ca romanul sa inteleaga ca daca nu isi cere dreptul cu certitudine nu ii va fi dat.
Si ca sa atingem si domeniul fabulei cu atat mai mult e laudabil faptul ca ai fost la demonstratie fara mult tam-tam, cu cat unul care pretinde ca se lupta ca un tigru dar de fapt se comporta ca o maimuta cu dereglari psihice, a dat dosul.
Dar eu am mai scris, pe mine astfel de demonstratii nu ma mobilizeaza de fel. Orice incercare de demonstratie condusa de unul cu apucaturi de politruc comunist intrat pe usa din dos in armata, nu ma intereseaza. Nnu ma intereseaza a treisprezecea pensie pentru saraci, situatia SIDEX, refugiatii din Irak si alte vrajeli. Nu mai merge cu minciuna, imbarligaturile, codslacuriele si alte instrumente de politruc batran.
Mai mult de atat, eu nu vreau o pensie mai mare, vreau doar una corecta care sa respecte niste principii serioase si Constitutia. Atat vreau.

emillian123 spunea...

1. "Parintii" constitutiei sunt comunistii si urmasii lor..-(adusi la putere-in 1944- de rusi...!-in conditiile in care- "aliatii vestici" EPUIZATI DE EFORTUL DE RAZBOI-NU MAI AVEAU PUTEREA FIZICA SI MILITARA -sa inceapa un nou razboi impotriva URSS=cuceritoare a 1/2 din Europa)....2."Referendumurile" -din 1991 si 2003 au intrunit votul "pentru" constitutie - a mai putin de 5o % din alegatorii inscrisi pe liste...!in conditiile in care FSN-ul AVEA... SI ARE totul...!(bani, presa=PROPAGANDA,FORTA...etc.)....Intrebare: cei care au desfiintat monarhia- cum ar putea -ei- sa elaboreze o constitutie -cu adevarat democratica- prin care-POPORUL -SA DECIDA LIBER-IN CUNOSTINTA DE CAUZA-FORMA DE GUVERNAMANT A ROMANIEI..!

Huhu Rezea spunea...

@emilian
Sunt putine sanse sa renunti in aceasta viata la cliseele prostesti prin care pui semnul egalitatii intre republica si comunism.

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

Stiti ce mi se pare formidabil in gîndirea unora; faptul ca parca au o satisfactie deosebita ca s-a dat jos tot ce s-a construit de ”prostime” sub comunism.Orice intreprindere,fabrica uzina, construita de comunisti ”a fost o prostie” . Jos cu ele ca sunt comuniste.
Ca sa aiba satisfactii mai împlinite eu le-aș propune chiar si o lozinca sub care sa actioneze în continuare; ”tot ce a fost construit sub conducerea comunista si mai sta încă în picioare sa fie dat urgent jos” sau darîmate-Dunarea sa poata curge fara oprelisti ,la fel Argesul,Oltul Someșul,,etc.Sa fie inlaturate si combinatele siderurgice si santierele navale pentru ca apa sa poata curge limpede fara impuritati.
Să fie inlocuite cu scrierile si realizarile de exceptie ale ”intelectualilor sistemului capitalist democratic”.
Ce ma intrigă cel mai mult consta în faptul în genere apologetii democratiei turbate uita ca pe lînga partile rele ale comunismului au fost și foarte multe părti bune cu realizari în beneficiul acestui popor. Dar ca sa fie în regulă ,jos cu ele fiindca sunt comuniste.
Sa vina regele poate se mai gasesc niste fraieri sa-i cedeze în semn de pretuire niste paduri,pasuni si ce or mai avea disponibil prin hrisoavele primariilor. Și fiti siguri ca nu le va refuza.
Mă sustinatori de vremuri apuse ,nu ar bine cumva să se redeschidă si dosarul Rascoalei din 1907 , a grevei din 29 de la Lupeni sau a grevei din 33 de la Grivita.???
Ce ziceti voi de asta. Eu aș vota pentru !

Huhu Rezea spunea...

@Avia3
Chiar daca ti-ai sters comentariul nu pot decât sa fiu de acord cu el.
România capitalista si regat a anilor 1930-1940 se afla intr-o jalnica stare de subdezvoltare. Asa au preluat-o si comunistii când au transformat-o in republica.
Primii 10 de ani de republica au coincis si cu ocupatia tarii decatre trupele sovietice.Un dezastru ideologic, dar nu si economic.
Urmatorii 20 de republica socialista au fost un booom economic, când românii au construit, si cu ajutorul imprumuturilor de la FMI, mai mult decât in intreaga lor dainuire pe aceste meleaguri.
A venit criza din anii 80 determinata de embargoul politic si comercial al lumii nesocialiste, pe motiv de respectare a drepturilor omului, si de diversiunea glasnost si perestroka din Est. N-a mai fost decât un pas pâna la asa- zisa revolutie din anii 90 dupa care romanii si-au câstigat cu adevarat doar libertatea de a lucra in strainatate si de a vinde produse straine, industria autohtona fiind data la fier vechi.


Mihai spunea...

@ Huhurez
L-am retrimis.Era o greseala de an la sfîrsit.

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Interesul national !

Avea toata puterea in mana ca ministru MAN,vicepremier .....
A promis ,si ne-a lasat un proiect lege pensii.......
Iata adevaratele proiecte legiferate

http://www.libertatea.ro/ultima-ora/oprea-a-dat-oprea-a-luat-fostul-ministru-a-potcovit-o-baza-sportiva-pentru-agentii-lui-secreti-1307408

emillian123 spunea...

Despre ce "clisee" vorbiti? E istorie deja- ca rusii-odata ce au cucerit Romania au instaurat-comunismul si au exploatat tot ce se putea,iar cand au fost siguri ca ceea ce era de facut -adica asigurarea "STABILITATII" unui regim fidel URSS-ului(mai fidel decat al restului tarilor socialiste- satelite),si-au reetras tupele; e adevarat-ca in anii comunismului s-a construit mult, dar ce folos-atat timp cat urmasii comunistilor _ nu au avut alta grija dupa 1989-decat sa distruga aproape tot ce s-a construit-atat in timpul comunismlui,cat si cam tot ce s-a construit in epoca anterioara-capitalista...!...incerc sa va ...inteleg ..."abordrea"....!

Unknown spunea...

Va oferim finantare 100%, împrumuturi internaționale, un miliard sau mai mult, cea mai bună șansă este aici pentru ambele organisme să coopereze și împrumuturi personale. Toată lumea știe 21 de ani de experiență în afaceri ca un broker de credit ipotecar, agentul comercial. Corporation mea, împrumuturi de afaceri creative, Inc este înregistrată atât în brokeraj Marea Britanie, de brokeraj de credite, în mod direct la numeroase creditori, inclusiv bănci, "moale" bani și bani din greu creditorii privați. Vă rugăm să nu întrebați ce sunt parametrii mei de împrumut, deoarece fiecare scenariu de împrumut este diferit Va oferim cea mai bună asistență financiară, finanțe de investiții contactați-ne acum la e-mailul nostru. Nu există nici o "o mărime se potrivește tuturor", ne contactați prin e-mail: cherishhouseofloans@gmail.com, cherishhouseofloans@gmail.com