Un produs Blogger.

duminică, martie 27, 2016

OUG 57/2015, in Comisia pentru servicii a a CD, pe 31 martie

78 comments

Inregistrarea video a sedintei
2.Mi23-03-2016[...]6:03:20

Comisia pentru industrii şi servicii
.înreg.
la CD
Denumirea iniţiativei legislative sau a problemei înscrise pe ordinea de zi şi menţionarea raportorilor
Competenţa CD potrivit
art.75 din Constituţie
Data
sesizării
comisiei
Scopul
sesizării
Termen de soluţionare
Observaţii
1. Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare
- Referent responsabil: consilier Viorica Petra?cu, consilier Cristina Bălănescu
Cameră decizională
21.03.2016
Aviz pentru Com. Buget Com. Muncă Com. Apărare
30.03.2016
Joi, 31 martie 2016, ora 10 Invita?i: Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Transporturilor, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Ministerul Afacerilor Externe

78 de comentarii:

brenda spunea...

inseamna ca 7 aprilie vot final?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In Comisia asta i se vor face: un tuns, barbierit, ferchezuit, lustruit si finalizat cu un sut in cur pe mai departe spre un sex cu finalizare fericita pentru noi: Vom avea un bebelus fatat, nou-nout si aprobat sa ne aduca mult asteptatele drepturi paternale asupra pensiilor avantajoase...babane! Doamne, ajuta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Ehei, Brenda, Brenda...finalizarea aduce fericirea! Pusca si cureaua lata, ce misto era(m) odata! Poate ca postul Pastelui aduce iluminarea in intunecimea mintilor celor de care depindem pe ultima suta de metri...

Unknown spunea...

Propuneri se mai pot face ?

maiag spunea...

CIOLANAS a spus ca nu e bani frate,deci ramanine ca la inceput,sula la sula minus impozitele,total 80 la sula
ASTA va fii reala
ASA ca puteti sa stai linistiti ca nu vom luoa SULA INTREAGA di solda de baza
va pupa tata,ca nu mai face armata

brenda spunea...

era vorba ca se depun amendamente pana pe 30 , s-au depus sau nu? este o aiureala intreaga, atatea comentarii care mai de care lipsite de temei , deocamdata sa vedem ce le mai trece prin cap sa stim si noi cum vom vota si pe cine , oricum tot ar fi ceva sa ramana ce s-a votat in senat si in anii urmatori vom vedea ce va mai fii , acum inca se tot adauga la legea lui boc ,asa ca se poaTE REVENI SI PE LEGEA ASTA NUMAI SA FIM SANATOSI ....

Unknown spunea...

Da domnilor . Pensii mobilizatoare. A primit urmasul pompierului care a murit la interventie in Constanta. Fiul student, singurul urmas, a primit o BINEMERITATA pensie (considera cei ce au asigurat-o) de putin peste 300 lei. Merita sa mori pentru suma asta!!!!!!

Iulian Mareș spunea...

Conflictul dintre parlamentari si executiv a depasit faza mocnita si este acum foc la vedere!
Ciolos a dat sah parlamentarilor prin faptul ca a afirmat ca nu sunt bani pt indemnizatiile parlamentarilor, trecute prin CCR si cu lege promulgata!
Camera Deputatilor va da sah executivului prin miscarea in doi pasi:
-modalitatea de calcul a pensiei va fi cf Legii 223 promulgata;
-va imbunatati termenele de recalculare/reactualizare si va defini mai bine pe cei carora li se adreseaza..., adica toti pensionarii din sistem!

Gabriel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Gaby,
Depinde cu ce data ai cerut pensionarea!
Daca va fi pana-n hotararea si promulgarea L665, categoric pe OUG 57, urmand reglementarea dupa promulgare!

brenda spunea...

intrebati ca sa sectoriala a mapn, eu am aflat de la un ofiter care a prit decizie de pensie deja ,dar in conditoole legii modificata cu oug 57 .care fiind in mob=nitoriul oficial se aplica , a primit acel maxim de 8o adica de la 65 ., cu toate drepturile pana la 80 , asa ca probabil daca se revine la legea initiala va face cerere de recalculare m dar pana atunci pensie pe rahatul bacat
de ciolosi

Unknown spunea...

Totusi,cred in parlamentarii CD.Am sustinut si voi sustine in continuare ca acestia nu se vor lasa inselati si vor aduce legea asa cum a fost,cu ajustarile necesare.OMM aplicat la cuantumul brut al pensiei.Acum ramane de vazut de unde se pleaca,de la ce procent al BC.Guvernul motiveaza ca nu sunt bani.Parca am mai auzit astfel de motivari intr-o guvernare nu prea indepartata.

Tiberiu Onea spunea...

Sa-mi explice si mie un "doctor" care este logica dupa care art. 21 din Legea 223/2015 face discriminare intre militarii activi si cei in rezerva privind reducerea varstei standard de pensionare pentru activitatea desfasurata in conditii deosebite, speciale si alte conditii ???!!!
Eu stiu ca reducerea varstei standard de pensionare opereaza la data deschiderii dreptului la pensie in conditiile indeplinirii conditiilor cumulative prevazute de art. 16.
Asta este regula stabilita prin toate legile de pensionare, inclusiv art. 55 din Legea 263/2010!!!
Numai niste NEMERNICI pot conditiona un drept castigat !

Unknown spunea...

Domnilor,cum vin cei cu ideologie de dreapta la guvernare cum ies si zbiara toata ziua ca nu sunt bani. Si tehnoretardatii astia,asa cum foarte plastic ai numeste simpaticul domn Cornel,sunt croiti tot din stofa basismului care au nenorocir romania mai rau decat hoardele tatare si cate or mai fi trecut pe aceste plaiuri mioritice.Bruxelezul de Ciolos nu spune nimic insa de toate furacinile din timpul guvernarii marinarului bijnitar de blugi.Sa ia banii furati de toti cocosi,udrele,bocii,anastasiile si multe alte lepre basaniste care au pus romania pe butuci,nu de la pensionarii militari, asa cum cere slugoiul,gunoiul basanist de alde Mandruta.Sa dea bunul Dumnezeu mintea de pe urma, intelepciunea si ratiunea deputatilor romani.

brenda spunea...

dl H ne poate lamuri in curand

Anonim spunea...

Parerea mea poate gresita poate buna.

comisiile au dat un aviz/senatul a votat cum a votat amendamentele la L223
Tinand cont ca indiferent de senat sau c. dep toti membrii fac parte din aceleasi partide nu ma astept la modificari majore trecute prin senat si ajunse la c. dep. Nu ma astept sa se contreze reciproc.Nu am vazut pana acum contradictii intre senat si c.dep si nici invers.....doar ceva aprobari tacite in prima camera decizionala.Partidele hotarasc votul nu parlamentul.Gresesc cumva?
Daca ionescu e senator si popescu deputat dar in acelasi partid credeti ca se vor contrazice reciproc? poate ca DA dar doar ca exceptii
PS un motiv in plus ca sa avem un parlament unicameral.NICIODATA parlamentarii unei camere nu vor face opozitie colegilor din cealalta camera fiind si colegi de partid.Este imposibil!! si unii si altii au un sef peste ei la partid.......restul e gargara ieftina.
remarcati ca nu am pronuntat nici un nume de partid.Toate lucreaza dupa principiile de mai sus
Cine ma contrazice?

Unknown spunea...

Buna ziua!
Ma scuzati, ca intervin nepoliticos, poate.
Dar DACA nu stiti cumva dumneavoastra un SECRET, eventual marele SECRET, atunci cred ca sunteti doar un optimist irecuperabil.
As vrea sa fie cum spuneti dumneavoastra, dar dnul Ciolos a cam facut cum a dorit pana acum....
Deci SA SPERAM! :-) :-)

Sebi spunea...

@ Don Corleone
Aveti perfecta dreptate, in principiu. Dar a face in Camera niste ”mici ajustari” la amendamente, pe ici-colo, cred ca nu ar contrazice acest adevar. Cum ar fi OMM... Nu ar insemna sa ”contreze” Senatul, decat daca ar intoarce procentul de la 80% la 65%. Cred deci ca sunt motive de optimism.
In ce priveste Parlamentul unicameral... romanii si-au spus deja cuvantul, nici nu e nevoie de motive in plus, nu-i asa?

Huhu Rezea spunea...

@Onea
Nu trebuie sa fii doctor ca sa intelegi ca art.21 nu discrimineaza, ci se aplica tuturor celor care la data trecerii in rezerva, cu sau fara drept de pensie, indeplineau conditia de a avea 25 de ani vechime efectiva din care 15 ani vechime in serviciu.
Daca ar fi avut simultan si conditia ceruta pentru varsta ar fi primit pensie de serviciu pentru limita de varsta.
Asadar, militarul activ care la data deschiderii dreptului de pensie anticipata partiala sau de invaliditate avea 25 ani vechime efectiva, dar nu avea varsta standard de pensionare, isi va putea transforma mai devreme, in conditiile art. 21, pensia in pensie de de serviciu pentru limita de varsta.
Cel care nu avea vechimea efectiva de 25 ani asteapta, ca si cel trecut in rezerva fara drept de pensie, pâna la varsta standard de pensionare.
@Serban
Centrul de greutate al dezbaterilor in Camerele Parlamentului s-a mutat, dupa revizuirea Constitutiei, in 2003, in Comisiile care intocmesc Raportul.
In plen se aproba in peste 90% din cazuri amendamentele aprobate in Raportul comisiei/ilor de fond, in cazul OUG 57 comisiile de aparare, finante si munca.

brenda spunea...

deci cele trei comisii in zilele de 29 ,3o depun raport cu amendamentre? adica mai precis comisia de aparare ,prin dl MIRCOVOCI? care se vor depune pe 31 pentru aprobare sau nu? atunci in 7 aprilie ce o sa se faca? se redeiscuta in plenul camerei deputatilor cu aviz final? asta e circuitul . ?

instalatoru spunea...

Aş vrea să greşesc, dar din ce am văzut până acum, cred că, din păcate va fi o Lege care dă pensii ciuntite sau o Lege care dă pensii mai bune, dar care nu va fi aplicată pe lipsă de bani. În cazul ultimei, cei care vor veni nu o vor aplica şi vor da vina pe ăştia de acum, că de ce nu au aplicat-o ei , etc. Dacă fac şi o campanie publică pe la TV, e şi mai rău...

Gabriel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Maine ma internez si inainte de a inchie calculatorul in seara aceasta ma simt dator sa va informez ca Ciolos s-a dezlegat la limba declarand ca se impune marirea salariilor, implicit a unor sporuri, ceea ce ma duce cu gandul ca poate si actvii nostri vor mai primi ceva. Fiind strans cu usa de nemultumirile generale, dar si de imaginea din ce in ce mai patata, pare sa mai inmoaie cureaua, dar sa si remanieze cinci ministrii catastrofali, ca si el. Remanierea trebuia de fapt sa inceapa cu el, pentru ca si Iohannis e in spatele lui Ponta cu cateva procentaje bune, tot de la guvernarea tehnocrata iresponsabila si mai proasta decat a lui Boc Chistoc. Am si convingerea ferma ca amendamentele D.li Mircovici vor fi adoptate, fiind an electoral si sa mai desumfle balobul protestelor. Dl. Huhurez are dreptate sa fie optimist, ca si noi, si n-as vedea de ce sa se impotmoleasca avizarea in ultimul moment, nimeni nedorind sa se manifeste iresponsabil la cateva luni pana la alegeri. Chiar partidele interzicandu-le sa se lege negativismele voturilor de numele partidelor inainte de alegeri. Fiti convinsi ca totul va fi bine!

Ar fi extraordinar ca toata conducerea Casei Sectoriale de Pensii sa fie demisa si inlocuita cu meseriasi pe spranceana in urma unui concurs la sange. Sunt foarte hotarat sa apelez la toate guvernele si toate institutiile indrituite, de acum incolo, pana imi duc visul la capat pentru destituirea si tragerea la raspundere a conducerii Casei Sectoriale de pensii a MApN. Ati vazut cum acel agent de politie a daramat un intreg sistem de politie corupt cu insistente si plangeri repetate, eu de ce n-as putea sa daram conducerea Casei Sectoriale de pensii? Nu pot sa accept ca din incompetenta si rea vointa sa fiu şuntat la drepturile legale de care am dreptul, este inadmisibil ca zeci de mii de pensii sa fie eronate ori in minus, ori in plus, dar in plus mai putin, si nimeni sa nu intre peste ei sa-i controleze ce se intampla acolo. CSP ESTE DOMINATA DE NEPOTISME SI INCOMPETENTI! Eu as dori sa ia la cunostinta de viitoarele mele actiuni si ca nu ma opresc sub nici o forma. Ii voi anunta si in scris ce doresc sa le fac, iar daca nici cu institutiile statului nu se va putea face nimic, jur ca ma duc in fata Casei Sectoriale de Pensii a MApN si imi dau acolo foc in semn de protest in numele tuturor celor care au avut de suferit mari traume psihice, emotionale si financiare de poe urna incompetentelor si relei lor vointe. Imi risc deliberat viata ca prin acestea sa se ia hotarat masuri ca in CSP sa se puna ordine si sa se faca dreptate o data pentru todeauna ca pensionarii sa nu mai aiba de suferit niciodata, tarati prin tribunale si pusi pe drumuri de pomana! Eu sunt gata sa-mi dau viata in numele tuturor pensionarilor, si jur pe onoarea mea de militar ca am s-o fac daca se impune! Si ca sa fiu mai plauzibil, voi face public aici numarul meu de Dosar de pensie militara: 04551698. Eu nu pot ierta aceasta porcie si practica criminala de a desfigura cu rea vointa o pensie care a fost 20 de ani de boala, si asa data in bataie de joc, dar ca sa nu mi se treaca corect vechimea legala, coeficientii corecti pe stagiiile asimilate, punctajele la vedere si sa fie intocmita corect este cel mai de condamnat lucru din lumea asta pentru orice pensionar, nu numai pentru mine! Vreau Dreptate pana la capat!

Gabriel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Gabrie!
-Pe Legea initiala, 130% din baza de calcul
-Pe Ordonanta, 102%
-Pe amendamente Senat, 100%

Gabriel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Domnule HUHUREZ,urmarind raspunsurile dumneavoastra de o perioada buna de timp date pe diferite spete am ajuns la concluzia ca sunteti un foarte bun cunoscator al legislatiei si vas ruga foarte mult sa-mi dati un raspuns cat se poate de coret la urmatoarea situatie;Am un prieten foarte bun care este pensionar cu vechime completa si la limita de varsta pensionat in sistemul civil.Are vechime totala de 50 ani cu grupe,a lucrat ca militar 15 ani,2 ani scoala militara si 7 ani spor grupa,deci ca militar 24,omul ar dori ca pentru perioada militara sa primeasca pensie militara.Ar putea sau nu,l-ar ajuta articolele 19 si 26 din legea 223/2015 si daca da ce trebuie sa faca.Dati-ne un raspuns,va rugam mult si va multumim anticipat.Toata stima si consideratiunea pentru d-vs,va doresc ozi buna.

brenda spunea...

dle CORNELIU .sa veniti sanatos, sa ne gasiti cu vesti bune , SANATATE,nu mai fiti asa suparat, va asteptam sa mai scrieti , ca vom avea ce vreo 2ani ,sau cine stie cat

Huhu Rezea spunea...

@Vladimir
Poate, dar in conditiile art. 110 din L223.
Cererea pentru optiune se transmile tot in 6 luni, ca si cea pentru alegerea celor 6 luni din ultimi 5 ani de activitate ca militar.
Pensia militara se stabileste doar pentru anii de vechime in serviciu ca militar, la care se adauga sporul pentru conditiile de munca.
Cititi si dispozitiile art. 23 din Ordinul M25 referitor la recalulare si actualizare.

Art. 110
(5) Persoanele care au realizat stagiu de cotizare în specialitate şi ale căror drepturi de pensie au fost stabilite de către casele teritoriale de pensii conform Legii nr. 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare, pot opta pentru recalcularea pensiei, în condiţiile prezentei legi, la casele de pensii sectoriale, în funcţie de ultimul loc de muncă din care au trecut în rezervă/retragere sau de la care le-au încetat raporturile de serviciu.
(6) Prevederile alin. (3) şi (4) se aplică şi în cazul persoanelor de la alin. (5), dacă cererea a fost depusă la casele de pensii sectoriale în termenul prevăzut la alin. (2).
(7) În situaţia în care cererea a fost depusă la casele de pensii sectoriale cu depăşirea termenului prevăzut la alin. (2), drepturile de pensie recalculate se cuvin şi se plătesc începând cu luna următoare depunerii cererii.

luni, 28 martie 2016, 17:43:00 EEST Ștergere

iceparu spunea...

In concluzie.Guvernul Ciolos este un blat al tuturor partidelor parlamentare.Cum s-ar zice Ciolos este instrumentul de care se folosesc pentru a scoate castanele din foc.Astazi am platit impozitul anual.Noaptea mintii.Se plateste impozit si pe terenul care reprezinta amprenta casei sau a blocului in care locuiesti luat drept intravilan.Tinerii frumosi si liberi ne-au dat un asa zis guvern tehnocrat iar noi il suportam ca prostii.

micutzul spunea...

Totul este o manipulare nenorocita...Toti avem impresia ca Ciolos nu vrea, nu are cum, nu poate....etc. Misiunea clara a guvernului , misiune pe care partidele nu au dorit sa si-o asume este aceea de a lua un nou si masiv imprumut de la FMI....In concluzie guvernul o sa dea pensiile potrivit amendamentelor votate in senat, o sa creasca veniturile dar o sa cocluzioneze ca e nevoie stringenta de un nou imprumut...
Ceea ce v-a creste dobanzile si preturile siiii...De aceea s-a dorit debarcarea cu orice pret a lui Ponta si un guvern ,, care sa fie guvernul meu...,, cum spunea ,, pas cu pas,,.

Nasul spunea...

Ruinarea coloniei e iminenta.Game over FMI si Soros sunt bomboanele de pe coliva.



Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Multumim pentru storcatorul de banane cu vibratii de pe coperta! E buna rau! E leoarca de buna! Termina un batalion de trupeti in doua ore fara sa transpire! Un fitness de milioane! Bravo, fatuca! Tu poti aduce mai multi bani la bugetul Romanistanului decat doi ca Ciolosderos! L-ai face praf intr-o concurenta directa! Pe langa fizic, are si creier mai mult ca un tehnocrat! As vota-o fara sa clipesc intr-o confruntare electorala cu un politician! Ce poate sa-i faca poponeata, poate sa-i faca si capul, nu ca placinta aia de la finante, din slanina, care a batjocorit romanii cu 2 lei ai ei! La un maldar de untura, si capul atata a dus-o! Asteia care vibreaza ca pickammer-ul nici nu-i mai trebuie mixer cand bate ouale...Inghit in sec de lasata secului!

@ Brenda, iti multumesc frumos si sarut mainile respectuos cu urari de multa sanatate! Ma simt foarte obosit si trebuie sa-mi reancarc bateriile, apoi imi las sotia la tara pana dupa Pasti, dupa externare, la care vin acasa singur ca am multa treaba de facut si rezolvat, apoi fac Pastele la tara, in Vrancea, mai stau un pic si pe acolo, adun plante medicinale si ma reantorc iar la corvoada. Important ca sotia sa reanvete iar sa mearga pe jos si sa iasa pe afara ca are un an de cand nu s-a plimbat macar in fata blocului, iar la tara o s-o ajutam sa-si mai revina. Numai daca se da jos din pat face rapit tensiune de 22...Tot mai cred in minuni!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Number One, bine ai revenit din pelerinajele pe la schituri si manastiri!

Iulian Mareș spunea...

Corneliu,
-multa sanatate!
-nu mai are numele de Maxime One, pt ca la schit i s-a schimbat in Spargatorul de Nuci.....poate este o aluzie vinovata sau, mai stii, o iluzie frivola?.....:-)

Iulian Mareș spunea...

Dogaru a luat-o razna complet!
Cititi si voi ce a postat azi pe site!
A rezolvat toate problemele si mai ramasese una, posibil si a lui!
Cred ca a împuscat cocorii!

brenda spunea...

de ce comisia asta?

Unknown spunea...

Dl. Corneliu, nu faceți vreo prostie! Stați să vedem la recalculare ce se întâmplă. Dacă iarăși fac greșeli ne unim și îi bubuim.

brenda spunea...

nu inteleg ce este cucomisia asta. ne puteti explica , nu mai bine se hotara idata pentru totdeauna finalul aceste ordonante , sau mai nprecis ce ii intereseaza pe militari?

Iulian Mareș spunea...

Brenda,
Este o comisie imagistica, ezoterica, contorsionista 100%, pentru introdus si scos aerul din punga!
De asemea se ocupa cu infiltratiile si exfiltratia din misiuni speciale, aproape fara intoarcere la baza!

mosmartin16 spunea...

Doar Camera Deputatilor mai poate indrepta monstruozitatea reiesita din Senat ! Aceasta ar presupune : 1.nemodificarea elementelor excluse din baza de calcul ( art.28 din OUG 57 ; p.s. deputatul Mircovici are interese proprii in a se abroga litera l) ); 2.baza de calcul sa nu includa OMM.

Huhu Rezea spunea...

@mosmrtin
Poate vrei sa spui ca OMM sa nu fie cuprins in calculul pensiei militare... ci sa se adauge la aceasta.
Ce aveti, mai, fratilor de nu intelegeti ca baza de calcul a pensiei militare, aia de la art. 28, este altceva decât modul de calcul?
Mai repet o data pentru toti purtatorii de cotiere;
Cuantumul pensiei militare se determina prin aplicarea unei cote procentuale(din art. 29) la baza de calcul definita in art. 28.

mihai spunea...

Pensia militara are retroactvitate din 2011,pt cei care se încadreaza la anticipat partial, pt ca cei de la resurse umane au facut dosare, iar cei de la casa de pensii spun ca nu, numai cei din 2016 pot benificia,va rog sa ma lamuriti si pe mine.

mosmartin16 spunea...

Scuze Huhu, asta am vrut sa spun !!

Huhu Rezea spunea...

@mihai
In privinta deschiderii dreptului la pensie militara Legea 223 nu are nicio retroactivitate.
Doar cei in activitate la data de 01 01 2016 beneficiaza de noile conditii in care isi pot deschide dreptul de pensie anticipata partiala.
Nu vedeti ca art. 16, 17, 18 in care sunt reglementate pensiile militare de serviciu (limita de varsta, anticipata, anticipata partiala) se adreseaza doar cadrelor militare inactivitate?
Daca ati iesit la pensie anticipata partiala anterior intrarii in vigoare a Legii 223 vi se recalculeaza pensia conform art.109, 110 si veti putea trece la pensia pentru limita de varsta tot in conditiile noii legi.
Daca ati trecut in rezerva anterior datei de 01 2016 fara drept de pensie, nu mai puteti beneficia de pensie anticipata si anticipata partiala ci doar de pensie pentru limita de varsta, de regula la varsta standard.

mosmartin16 spunea...

DOAR CAMERA DEPUTATILOR MAI POATE INDREPTA MONSTRUOZITATEA REZULTATA DIN SENAT !!! ACEASTA AR PRESUPUNE : 1. NEMODIFICAREA ELEMENTELOR EXCLUSE DIN BAZA DE CALCUL ( art.28 din OUG 57 ). Ceea ce intentioneaza deputatul Mircovici prin proiectul sau vizeaza interese proprii ori ale prietenilor ( a se vedea intentia de abrogare a literelor l) si o) ale art.28 din OUG 57 ) ; 2. ADAUGAREA OMM LA CUANTUMUL CALCULAT AL PENSIEI MILITARE.

mihai spunea...

Premieru Ponta spunea:lg 223/2015, este o lg reparatorie, pt cei care nu au putut esii pe lg militara(2011-2015).
Ma întreb, noi nu am fost militari 20 de ani de cascheta,atunci de ce ni sa întocmit dosare de pensionare?Eu am fost disponibilizat în 2011, de ce nu am dreptu la pensie militara retroactiv ,iar ceilanti au?

Huhu Rezea spunea...

@mihai
Straniu ca ati fost disponibilizat in 2011 fara sa stie ca indepliniti toate conditiile pentru pensia anticipata partiala, prevazuta de L263/2010.
Inseamna ca mai aveati 5 ani pana la implinirea varstei standard, dar nu indeplineati celelalte conditii de stagiu prevazute in art.65.
Daca mai erau 5 ani, inseamna ca cel tarziu in acest an, 2016, impliniti varsta standard prevazuta in Anexa la L 223 si ar trebui sa solicitati pensie militara pentru limita de varsta.
Daca nu, dupa caz, va ajuta si art. 19 sau 26 din L 223.

mihai spunea...

Am sunat astazi la casa de pensii si mi sa spus ca daca între timp mam angajat nu mai pot esi nici la limita de varsta în sistemu militar , o sa es pe pensie civila la 65 de ani.Adica, trebuia sa nu mai muncesc ca sa am continuitate, dar cu ce traiam ,astia sunt nebuni? E posibil asa?

Huhu Rezea spunea...

@mihai
La ce casa de pensii te adresezi?
Asta-i buna! Poate cel care are cel putin 10 ani vechime ca militar sa ia pensie militara la varsta prevazuta de prezenta lege,in art. 19, potrivit datei nasterii, si nu poti d-ta la aceeasi varsta daca ai , zici, 20 de ani?
Si daca te-ai angajat, potrivit art. 26, indeplinesti mai intâi conditiile cumulative de pensionare in sistemul militar.
Eu zic sa mergi la unitatea care ti-a intocmit dosarul in 2011 si sa insisti sa-l intocmeasca din nou, potrivit Normelor de intocmire a dosarului prevazute de M24/2016.
Daca, bineinteles, ai implinit limita de varsta prevazuta de legea pensiilor militare.

Tiberiu Onea spunea...

Puteti sa-mi argumentati care este motivul pentru care cei in rezerva care indeplinesc conditiile cumulative de la art. 16, nu beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare pentru perioada in care si-au desfasurat activitatea in conditii deosebite, speciale sau in alte conditii, pentru deschiderea dreptului la pensie in conditiile art. 26 ? Nu-i discriminare ?

Huhu Rezea spunea...

@Onea
Potrivit art. 23, sporul pentru conditiile de munca nu conteaza pentru deschiderea dreptului de pensie militara de srvi
. Conteaza doar pentru calculul pensie daca sunt indeplinite contitiile de vechime efectiva si vechime in serviciu pentru deschiderea dreptului.
Toti militarii activi, cat si cei in rezerva, beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare daca la data pensionarii sau trecerii in rezerva aveau 25 ani vechime efectiva din care 15 ani vechime in serviciu

Tiberiu Onea spunea...

Vad ca nu intelegeti unde e discriminarea. O sa va explic:
In situatia in care 2 militari au:
- aceeasi varsta - 52 ani
- aceeasi vechime in serviciu -16 ani,
- aceeasi vechime efectiva- 30 de ani,
- varsta standard de pensionare – 57 ani si 7 luni –( conform Anexei la lege)
- amandoi, activitate desfasurata in conditii speciale de munca – 13 ani- ceea ce duce la reducerea varstei standard de pensionare cu 6 ani si 6 luni, conform Art. 21. Alin.1) lit.b),
indeplinind astfel coditia de pensionare de la art. 16 alin.1, lit.b).(“ au o vechime efectivă de cel puţin 25 de ani, din care cel puţin 15 ani reprezintă vechimea în serviciu.”)

Militarului in activitate i se reduce varsta standard de pensionare, pentru perioada care a muncit in conditii speciale (57 ani si 7 luni cu 6 ani si 6 luni), si poate beneficia de pensie militara de serviciu la varsta de 51 ani si 1 luna.
Militarul care nu mai este in activitate dar indeplineste aceleasi conditii impuse de lege nu se poate pensiona decat la varsta de 57 ani si 7 luni, potrivit Art. 26 coroborat cu Art. 21 alin 1) din lege.
Reducerea varstei standard de pensionare pentru activitatea desfasurata in conditii deosebite, speciale sau alte conditii, trebuie sa opereze la data indeplinirii conditiilor cumulative prevazute la art. 16 din lege, fara restrictii si impuneri discriminatorii. Este un drept castigat urmare a activitatii desfasurate in conditii deosebite, special sau alte conditii , care nu are legatura data trecerii in rezerva si de care trebuie sa beneficieze toti militarii, politistii si functionarii publici cu statut special.
Pentru a vedea unde e discriminarea va redau art. 55 din Legea nr. 263 din 16 decembrie 2010 (*actualizată*)privind sistemul unitar de pensii publice, care prevede:
“ (1) Persoanele care au realizat stagiul complet de cotizare au dreptul la pensie pentru limită de vârstă, cu reducerea vârstelor standard de pensionare, după cum urmează:”
M-ati inteles ? ( nu e pt. doctori !)

Huhu Rezea spunea...

@Onea
D-ta esti un pacient recalcitrant care nu asculta prescriptiile medicului.:):)
Articolul 21 nu face nicio discriminare intre activi si rezervisti. Reducerea varstei standard se aplica activilor care se pensioneaza si rezervistilor trecuti in rezerva fara drept de pensie, daca la data pensionarii la primii, la data trecerii in rezerva, la ceilalti, aveau o vechime efectiva de 25 ani din care 15 vechime in serviciu.
Si unii si ceilalti nu beneficiaza de reducerea varstei standard daca au 30 ani vechime efectiva si numai 14 ani vechime in serviciu.
D-ta nu sesizezi faptul ca, potrivit art. 21, beneficiaza de reducerea varstei standard toti militarii care la data trecerii in rezerva indeplinesc conditiile de vechime de la art. 16 alin.(1) lit. b).
Conditia cumulativa de varsta standard redusa, de la lit. a) a aceluiasi articol, este indeplinita la data pensionarii de catre activ si ulterior trecerii in rezerva, de catre rezervist.
Este aceeasi situatie ca in articolul 55 din L 263. Numai ca acolo li se cerea ambilor, activ sau rezervist, sa realizeze stagiul complet de cotizare.
Expresia "varsta standard de pensie din prezenta lege" poate sa insemne si "varsta standard redusa" in conditiile art. 21.

brenda spunea...

am vorbit direct cu casa de pensii a mai .ei emit decizii pentru cei care au cerut iesire la pensie incepand cu 2016, aplicand legea 223 cu modoficarile oug 57..am intrebat ca daca se poate cere recalcularea daca se modifica prostia din oug 57 ,a zis ca nu stie .........ce parere aveti?

Huhu Rezea spunea...

@brenda
Daca se modifica ordonanta, recalcularea se face din oficiu, nu trebuie sa mai faci d-ta cerere.
S-ar impune cerere de optiune doar daca s-ar modifica art.28, in care baza dar calcul se stabileste din media a 10-12 luni, nu 6.

brenda spunea...

nu pentru mine , am intrebat pentru cineva care acum iese la pensie si ii face calculul pe 65 nu 80, intreband daca revine cum era in lege la 80 maxim 1oo se poate cerere sa i se dea alta dec izie cu un alt calcul , a zis ca nu sie

brenda spunea...

ne mai spuneti si ce credeti ca se va mai intampla maine? asa ca parere .sau dava aveti ceva informatii ;;pe surse''

Huhu Rezea spunea...

@brenda
Avizul acestei comisii este irelevant.
Conteaza Raportul comisiilor de aparare, buget si munca, dar acestea nici n-au inclus proiectul pe ordinea de zi.

Unknown spunea...

Tocmai asta e: reducerea varstei de pensionare nu se reduce" daca la data trecerii in rezerva ai indeplinite conditiile cumulative"!!! Reducerea varstei de pensionare opereaza la data deschiderii dreptului la pensie !!! e o nuanta pe care pacientii recalcitranti o sesizeaza...... Daca ar fi cum ziceti, cei care se pensioneaza nemaifiind activi nu beneficiaza de reducerea pentru conditii deosebite, speciale,,, E normal ? Din art. 26 reiese ca-si deschid dreptul la pensie in sistem militar daca indeplinesc conditiile cumulative???!!! E chiar asa greu de inteles ca formularea "la data trecerii in rezerva" e pusa ca nuca-n perete ??? N-are a face trecerea in rezerva cu reducerea varstei de pensionare pt. conditii deosebite, speciale...

brenda spunea...

se trage de timp? care ar fi motivul >? sa se emita decizii de pensii cu acel calcul cu procent 65? si apoi sa trada de timp pentru emitere decizii ni cu 80 . sa vedem dar nu este normal ce se intampla, sa ii traga de maneca cineva,

brenda spunea...

am vazut ordinea de zi de maine pentru camera asta ,cu invitati cu tot

Huhu Rezea spunea...

@Onea
Indeplinirea conditiilor cumulative inseamna conditii de vechime si conditii de varsta.
Nu ti-ai deschis drept de pensie in 2011, la disponibilizare...probabil disciplinara, pentru ca nu ai indeplinit una din cele 2 conditii cumulative cerute de Legea 263/2010. Fie n-ai avut stagiul complet de cotizare de 20 ani si cateva luni, fie aveai mai mult de 5 ani pana la limita de vârsta din Anexa 6.
Reducerea varstei cu 5 ani pentru acordarea pensiilor anticipate nu se cumula cu alte reduceri, nici macar cu cea de la art. 55, pentru conditii de munca.
Pentru deschiderea dreptului de pensie militara te conformezi noilor dispozitii din Legea 223, care te readuc la momentul trecerii in rezerva in ceea ce priveste alegerea bazei de calcul, conditiile de vechime, sporul pentru OMM si reducerea varstei de pensionare.
La momentul deschiderii dreptului de pensie militara de serviciu pentru limita de vârsta trebuie sa ai varsta din Anexa, dupa caz, redusa in coditiile art.21.
Nu este nicio problema, de dragul discutiei in contradictoriu poti sa astepti pana la varsta standard din Anexa 5 a Legii 263/2010.

tigri2 spunea...


Ordinea de zi a şedinţei din 31 martie 2016, orele 10:30
Comisia pentru muncă şi protecţie socială

consultaţi: Ordinea de zi
sala: 23, et.PM, corp B4
Nr.
Crt. Nr.înreg.
la CD Denumirea iniţiativei legislative
sau a problemei înscrise pe ordinea de zi
şi menţionarea raportorilor Competenţa CD potrivit
art.75 din Constituţie Data
sesizării
comisiei Scopul
sesizării Termen de soluţionare Observaţii
1. SWD (2016) 91 DOCUMENT DE LUCRU AL SERVICIILOR COMISIEI - Raportul de ?ară al României pentru 2016. Inclusiv un bilan? aprofundat privind prevenirea ?i corectarea dezechilibrelor macroeconomice. 15.03.2016 Examinarea fondului 31.03.2016 Invitaţi: MMFPSPV, MAE
2. PLx 560/2011 Propunere legislativă privind unele măsuri în domeniul asigurării unor categorii de persoane în sistemul public de pensii
Cameră decizională 24.10.2011 Raport 17.11.2011 Invitaţi: MMFPSPV
3. PLx 382/2012 Propunere legislativă privind crearea unor oportunităţi de asigurare pentru persoanele care nu au calitatea de pensionari şi care nu au fost asigurate în sistemul public de pensii
Cameră decizională 1.10.2012 Raport 16.10.2012 Invitaţi: MMFPSPV
4. PLx 300/2015 Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice
Cameră decizională 23.03.2015 Raport 9.04.2015 Invitaţi: MMFPSPV
5. PLx 76/2016 Propunere legislativă pentru modificarea articolului 65 alineatul (4) din Legea nr.263 din 16 decembrie 2010 privind sistemul unitar de pensii publice
Cameră decizională 14.03.2016 Raport 12.04.2016 Invitaţi: MMFPSPV
6. PLx 35/2016 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii Dialogului Social nr.62/2011
Cameră decizională 17.02.2016 Raport 10.03.2016 Invitaţi: MMFPSPV
7. PLx 43/2016 Propunere legislativă pentru modificarea Legii Educaţiei Naţionale nr.1/2011
Prima Cameră TAC: 29.04.2016 16.03.2016 Aviz pentru Com. Învăţământ 25.03.2016 Invitaţi: MENCS
8. PLx 44/2016 Propunere legislativă pentru completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011
Prima Cameră TAC: 29.04.2016 16.03.2016 Aviz pentru Com. Învăţământ 25.03.2016 Invitaţi: MENCS
9. PLx 45/2016 Propunere legislativă pentru modificarea Legii 1/2011 a educaţiei naţionale
Prima Cameră TAC: 29.04.2016 21.03.2016 Aviz pentru Com. Învăţământ 30.03.2016 Invitaţi: MENCS
10. PLx 84/2016 Proiect de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.68/2015 pentru aprobarea unor măsuri de gestionare a instrumentelor structurale din domeniul transporturilor
Cameră decizională 21.03.2016 Aviz pentru 30.03.2016 Invitaţi: MT
11. PLx 93/2016 Proiect de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.3/2016 pentru stabilirea unor măsuri de reorganizare şi eficientizare a activităţii unor structuri ale administraţiei publice centrale şi pentru modificarea unor acte normative
Cameră decizională 22.03.2016 Aviz pentru Com. Economică Com. Administraţie 30.03.2016 Invitaţi: MAI; INS

brenda spunea...

comisia de munca a dat aviz nrgativ in decembrue 2015, ce aviz sa mai dea , t6oti care au dat aviz negativ si=l vor sustine,nu cred ca era cazul s il puna pe ordinea de zi,asa ca. comisia de aparare are aviz favorabil pendiile militare , deci maine vor veni si vor dep[une aceleasi avize date de fiecare ub decembrie ,se face raport,si se stabileste cand se va aproba toatsa ordonanta in plen , cu amendamentelebpentru art 40 ,,sa vedem daca va fii asa , ce spuneti dle H/vedem maine ce face vcomisia asta fantoma .vorba lui cornel ,parca

brenda spunea...

EXCEPTIONAL, MAI MULT CA PERFECT,atuci , cu bine ,pe maine sa speram aveti dreptate.

Unknown spunea...

Vad ca faceti mari confuzii si pe deasupra faceti aprecieri care nu va onoreaza.
Am trecut in rezerva la cerere pe Ordonanta 7 in 1998. N-am suportat colegi ignoranti si plini de sine, atoatestiutori ! Va dau si eu un sfat (daca-mi permiteti): Nu mai evaluati situatii si oameni daca nu va pricepeti !
Cat despre art. 21 din Legea 223/2015, o sa va demonstrez ca este neconstitutional !!! Toate bune.

Huhu Rezea spunea...

@Onea
Doar un recalcitrant ca d-ta putea sa faca raport de trecere in rezerva in 2011 pe Ordonanta 7/ 98, fara sa se asigure ca, dupa 20 de ani e cascheta, indeplineste conditiile de pensionare prevazute de noua Lege 263/2010.Perioada de restructurare a armatei cam trecuse.
Acum ne bombardezi cu o interpretare gresita a art. 21 si vrei sa te si credem.
Nu pe noi trebuie sa ne convingi ca art. 21 ar fi neconstitutional.
Eu zic ca e constitutional daca se aplica tuturor militarilor care la data trecerii in rezerva, cu sau fara drept de pensie, au vechime efectiva de 25 ani, din care 15 vechime in serviciu.
Nu ma dau eu destept sa spun asta, ci asa reglementeaza art. 21, coroborat cu art. 16.
Aici este un club de opinii.
Ne sfatuim reciproc, dar nu dam sentinte.
Fiecare actioneaza dupa cum crede de cuviinta.

Unknown spunea...

Va fac precizarea ca fabulati cu 2011! V-am precizat ca am trecut in rezerva la cerere pe Ordonanta 7 in anul 1998. De atunci muncesc in privat si nu frec pisicu ca multi fosti colegi pensionari. Putina atentie nu v-ar strica !!!

brenda spunea...

deci azi comisia asta da aviz pentru buget,munca,aparare. incepe sedinta la ora 10, asa ca trebuie sa stim ce aviz se da si sa vedem cand se va ternmina povestea asta ., oare la camera se vor mai depune amendamentele dlui MIRCOVICI?sau sant depuse si azi le da vreun aviz ?

brenda spunea...

deci in final care este termenul stabilit pentru definitivare?

Huhu Rezea spunea...

@brenda
Ai un talent de a intelege brambura lucrurile, ceva de speriat!
Intra pe caseta proiectului din CD si vezi termenele.
Comisiile care trebuie sa intocmeasca Raportul cu amendamente depuse pana ieri nici nu au inclus PL-82 pe ordinea de zi, desi au termen joia viitoare.
Ca sa te "incurajez" , vezi ca la comisii sunt si proiecte vechi de câtiva ani.

brenda spunea...

deci s-au depus amendamente, alte decat cele deja aprobsate in senat?trag de timp prpbabil cu un scop/asta e ,asteptam

Filip spunea...

Putinele informatii despre ce se intampla la CD referitor la PL-82 si in special la ce amendamente au fost de acord , precum si ce amendamente au propus ei pentru " corectarea "L225/2015, mie cel putin nu-mi suna a fi favorabil noua pensionarilor militari . Poate cineva sa ne scoata din acest ..."impas " ?

Filip spunea...

Corectati va rog L 223 /2015 in loc de 225/2015

Huhu Rezea spunea...

@gabriel
Nu e frumos sa stergi intrebarile pe care le-ai pus, lasând in suspans raspunsurile.
In viitor nu-ti vor mai fi publicate comentariile.

Huhu Rezea spunea...

@Filip
N-am cum sa-ti modific comentariul. Copiaza-l, posteaza-l din nou modificat si sterge-l pe primul.

brenda spunea...

nu ne pacaliti cu niste vesti , ce se mai aude cu aprobarea sau respingere sau ce o mai fi , ca totusi in comisia de ieri s-a discutat . sau nu? atunci unde s-a impiedicat, atunci ce o fi iinsemnand procedura de urgenta> ?