Un produs Blogger.

duminică, aprilie 24, 2016

Armata germana intra in Romania

17 comments

Preşedintele SUA, Barack Obama, va cere Germaniei să se implice mai mult în misiunile de apărare a statelor din partea de est a Alianţei Nord-Atlantice, afirmă surse citate de revista Der Spiegel, precizând că efective suplimentare NATO ar urma să fie trimise în România, Polonia şi ţările baltice. - 


Potrivit unor surse guvernamentale germane, Barack Obama îi va cere cancelarului german, Angela Merkel, să aprobe trimiterea de efective militare germane în partea de est a Alianţei Nord-Atlantice, pentru descurajarea Rusiei.
Barack Obama se va întâlni luni, în oraşul german Hanovra, cu Angela Merkel, cu preşedintele Franţei, Francois Hollande, cu premierul Italiei, Matteo Renzi, şi cu şeful Guvernului de la Londra, David Cameron.
Conform surselor citate, Statele Unite se aşteaptă ca Germania şi Marea Britanie să trimită efective militare în România, Polonia, Lituania, Letonia şi Estonia

17 comentarii:

brenda spunea...

abia ca ii provoaca pe rusi . daca asta vor romanii sa fie sanatosi , dar domnoo astia trimit trupe cu mabncare cu tot ,sau ii hranim noi . .mai bine sa se apere ei de hordele de imigranti , c ,maine poimane ii vad musulmani . dar unii din noi poate nu mai apucam si tampenia asta , apropo in vremuri indepartate romanii isi apara tara cu norodul , adica aparaun pamantul lor ........aaa am inteles care pamant/? da acest pamant e vandut cu bucata , deci ce sa mai apere?

uber spunea...

Am io un feeling ca in Romania nu vor ajunge militari germani, mai degraba austrieci si unguri, ramane de vazut. Sa ceri Germaniei sa se implice mai mult in probleme militare mi se pare o idee daca nu una nastrusnica, cel putin una dubioasa.

Iulian Mareș spunea...

Este decizia NATO!
Personalul se roteste conform deciziei politico-militare, iar ROU a acceptat si chiar solicitat forte si mijloace de lupta! La fel ca Polonia si Tarile Baltice!
Costurle sunt suportate din bugetul NATO!

brenda spunea...

sa le fie de bine , dar este tot o privocare . sau stiu ei ca romania va fi atacata? asta e , vom vedea

Unknown spunea...

@ Iulian marshall - BUGETUL NATO ?????. HA.HA.HA !!!!!. LA FEL CUM NATO A PLATIT ,, VOIAJURILE'' DIN IRAK SI AFGANISTAN , ROMANIA AVAND SI ACUM TRUPE CAND CEILALTI AU PLECAT DEMULT ACASA ???. UNDE SUNT ,, CONTRACTELE DE MLD DE $ PENTRU RECONSTRUCTZIA IRAKULUI '' ????. SI DE CE SE ROTESTE PERSONALUL ????. PENTRU CA UNII SE STERG LA KOOR CU LITERA UNOR TRATATE- SI TOT EI SUNT AIA AMENINTZATZI !!!!. VAI MAMA NOASTRA DE LACHEI !!!!!.

iceparu spunea...

Cand aud de Merkel mi se intoarce stomacul pe dos.Asta pentru a ramane cancelar e in stare sa vanda si tara si poporul german.Dupa ce a transformat Germania in provincie turceasca acum vrea sa transforme Europa in continent arab.Parca s-a exprimat cum ca arabii ar reprezenta o sansa pentru Germania.Asa o fi ?daca e asa dece vrea sa fie repartizati arabii si in alte tari?.

karadeniz spunea...

Austria si Ungaria au o populatie sub cea a Romaniei. Armatele celor doua state sunt numeric mult sub armata romana. Aducerea unor efective militare din aceste tari in Romania ar avea un efect cel mult hilar pentru presupusul inamic armata rusa.
Ce-i drept internetul abunda de informatii de ultim moment despre orice fel de situatii economice, politice, militare etc din intreaga lume. Acestea sunt simple baloane de sapun pentru o omenire in goana dupa informatii care nu se capata accesand google search.

uber spunea...

Karadeniz tu chiar nu pricepi ca razboiul s-a terminat? Razboaiele se duc pentru resurse nu pentru orgolii. Cui apartin acum resursele Romaniei, petrolul, gazele naturale, minereurile, padurile, terenurile agricole, sistemul bancar, etc. Romania a fost invinsa categoric si plateste despagubiri iar ca cercul sa fie complet mai lipsesc doar trupele amintite de mine, fie ele si simbolice. Inamicul inchipuit Rusia din cate stiu eu nu a amenintat sub nicio forma Romania, poate ai tu informatii in plus.

Iulian Mareș spunea...

Lupi,
De planuri de contingenta ai auzit?
Participarea/retragerea dintr-un TOpEx este o optiune politico/militara! Inclusiv angajamentul fortei dpv al cantitatii, iar alte facilitati logistice se negociaza si ele!
Sustenabilitea fortei este problema nationala!
Bugetul actiunii nu are nimic comun cu investitiile ulterioare, amintite de dumneata!
De ce se roteste personalul?
Ei, aici este o pb politica! Personalul se roteste si executa mai multe ex si aplicatii in comun...cunoaste conditiile impuse de teren, specificitatea genului de actiuni, cooperare, interoperabilitate...etc...
Astfel, nu poti spune ca este o baza permanenta, care ar deranja!
Astfel se scurteaza f mult timpul de reactie pt forta desemnata!
Acestea sunt niste concluzii logice ..... si Polonia si T. Baltice au cerut asta, dar in cantitati mult mai mari! Stiu ele de ce!

Bzd,
Rusia, prin personalitatile ei politice si militare a facut numeroase amenintari asupra ROU si nu numai, inclusiv referitor la M Neagra....alea cu 24-48 ore, pure fantezii caci in Afganistan si Siria....de cate ori s-a cuprins 48 de ore in 9 ani?
Rau este ca decidentii nostri uita extrem de repede!
Ati vazut noul tanc Bizon!...TR 85 M1?....a fost expus in parcul Tineretului sambata de ziua SMFT!

Unknown spunea...

Cred ca istoria se repata, acelasi scop, metode si mijloace diferite. E periculos, dar asa au decis mai marii lumi. Noi nu prea avem nimic de spus, intrucat opiniile strategice pot fi sustinute de oameni puternici. Ceia ce la noi ...

karadeniz spunea...

Dacă “ războiul s-a terminat ” este clar ca miliarii armamentul și tehnica unor alte state care vin periodic ori staționează definitiv prin țara noastră o fac pentru deconectare, un fel de stațiune de refacere.
Tot întâmplător când flota rusă din Marea Neagră începe cel mai amplu exercițiu din ultima vreme vin în vizită la M. Kogălniceanu și F 22. Epoca facebook, naște analiști militari pe bandă rulantă, la un soldat măcar doi analiști.

uber spunea...

Cam ai dreptate cu analistii militari de facebook, analiza ta pe armatele Austriei si Ungariei este de-a dreptul sclipitoare.
Stirea asta ca Rusia face un exercitiu in Marea Neagra m-a lasat de-a dreptul interzis. Oare sa fie adevarat? Ar fi prima oara in istoria Rusiei cand face un exercitiu militar, oare ce sa-i fi apucat.

Io mi-aduc aminte de evenimentele din Iugoslavia cand aviatia americana ii bombarda pe sarbi, chiar daca americanii nu aveau nevoie de trecere pe deasupra noastra, Romania a pus la dispozitie spatiul aerian pentru acestia chiar daca nu primise o solicitare in acest sens ba chiar ii rugau insistent sa il utilizeze in conditiile in care era refuzata in mod constant.
Vad ca iar ne bagam in seama singuri si ne oferim sa facem si sa dregem fara sa ne-o ceara nimeni.
Politica de slugarnicie si cautarea unui inamic inchipuit revine in forta si slava domnului vad o gramada de vectori ai acestei politici.
Romania trebuie sa-si vada de interesul national iar bagatul batului prin gardul ursului de la rasarit ma tem ca nu e cea mai buna solutie.

Unknown spunea...

@ Iulian Mares PREA MULTE SUBTILITATI , EXPLICATZII ,PENIBILITATI !!. EU STIU CA NATO ERA PE ELBA CAND GIBONULUI DE GORBACIOV I S-A PROMIS CA NU VA FACE NICIUN CM SPRE EST . IAR ACU' E APROAPE LA DON - INCA UN PIC SI-I PE VOLGA . AM MAI FOST ODATA ACOLO , NU ?????.

Iulian Mareș spunea...

Lupi,
Si regreti pasii spre est facuti de NATO?...esti dintre aceia?....asa se intelege!
Bzd, are mare dreptate in ultimile 2 fraze, dar uneori ti se sugereaza sa faci asta! Nu stiu daca este bine/rau, intrucat am lipsa elementele de analiza!
Subtilitati nu am folosit in comentariul anterior ci doar am explicat ceva....daca nu am reusit sa fiu inteles cum trebuie o consider vina mea si eu ma opresc aici!
Daca intre a fi si a putea noi punctam mai mult la al doilea verb, acest fapt nu ni se datoreaza noua, in princial, ci decidentilor politici, care de 26 de ani s-au perindat pe pozitii onorante, dar care nu au inteles nimic din menirea lor, ba mai mult au stricat major!
Dupa orice vale vine si un deal!

Unknown spunea...

@ iulian mares AM FOARTE MULTE DE REGRETAT - CA NU MAI AVEM O TZARA , CA NU MAI SUNTEM , DACA-AM FOST VREODATA , UN NEAM SI NU O TURMA , CA BATRANII NOSTRI MOR SINGURI PENTRU CA AI LOR COPII AU GRIJA BATRANILOR ALTORA PENTRU CATZIVA FIRFIRICI , CA AI NOSTRII COPII , NU AI LOR [ AI BASOIULUI , AI TATICULUI EI , MAREFER LA AIA CU FRUNTEA-NGUSTA DE LA DNA , ETC, ETC] AU TREBUIT SA-SI IA LUMEA-N CAP PENTRU O BUCATA DE PAINE, REGRET CA , DE EX. , ACELASI NEAM CE-A NASCUT-O PE NADIA COMANECI ACU' NU MAI CONTEAZA , NICI MACAR IN GIMNASTICA , REGRET CA , DE EX. , ROMANIA ERA PE LOCUL 4 IN LUME IN INDUSTRIA PETROLIERA SAU 5 LA FLOTA COMERCIALA , PRODUCEA AVIOANE DE LUPTA CE-AU FOST DISTRUSE CU BULDOZERUL CA SA CUMPERE ACUM HARBURI LA PRET DE PRIMA MANA.......... SI-MI ADUC AMINTE CUM PRIN INCEPUTUL ANILOR '90 NE-AU VIZITAT NISTE UNII , UNU ERA VETERAN DIN VIETNAM SI L-AM INTREBAT - ACUM CA SUNTETZI AICI CAT CREDETZI CA DUREAZA PANA CAND SI RAZBOIUL VA VA AJUN GE DIN URMA ?????. A FACUT O FATZA CA DE CAL SI-A BATUT CAMPII CU MARETZIA LOR SI , INCA DE ATUNCI , CU CAT DE EXCEPTZIONALI SUNT EI . DE ACORD , EXCEPTZIONALI DE TICALOSI !!!. IN REST , ORICUM EU NU MAI AM MULT DE TRAIT SI SPER CA N-O SA APUC TIMPURILE CE NI SE PREGATESC, SPER . DOAR GANDUL CA O TREPANATA , HILARIOUS , VA FI ....... E PUTZIN SPUS CA MA INSPAIMANTA !!!!!.

Iulian Mareș spunea...

Lupi,
Sunt de acord cu ideile din ultima postare, dar sa stii ca:
-noi ne-am distrus economia....industria, agricultura si comertul, forta navala...etc
-nu spun ca era performanta, dar era. De ce nu aveam tehnologie performanta? Pt ca am taiat banii pt cercetare, pr ca nimeni nu poate fi performant in orice directie.
-noi am acceptat jucand pinguinul cea mai infecta clasa politica, ai caror membri asa zisi de vaza nu-si cunosc nici doctrina, nici statutul si sunt animati numai de interese oersonale si de grup, niste derbedei, in clar
-noi, stat, patronat, sindicat, muncitori am taiat si vandut la fier vechi, pe nimic, munca noastra si a parintilor unora dintre noi. Am vandut fabricile si uzinele pe doi lei, spaga a mers in conturi personale, iar cumparatorul a taiat si vandut tot, obtinand sume colosale din vanzarea fierului siterenului pt moluri, etc...
Si, cand nu mai era nimic, am vandut si inteligenta prin exodul fortei de munca inalt calificata!
Asta da, adevarata golanie!
Si acum ei, golanii moderni, dar in special el, nemerncul de zece ani, vine cu adevarurile noastre si tine lectii de morala si propune primari?
Cand imi aduc aminte de fluturasul de salariu cu mai putin de 25% ...cu doi baieti, unul student, celalalt in liceu, cu alte drepturi financiare taiate..., de faptul ca ei dadeau o noua dimensiune hotiei, ma apuca groaza si scarba!
Nu stiu cum am rezistat, sincer! Si uite, ca a rezistat si betivul asta cu analfabetele lui...
Gata ca-mi creste iar tensiunea!
"Se scufundaseu rau de tot!"

Unknown spunea...

Adica ,, Soarta noastra fuse cruda ......''. intr-adevar !!!. E MAI USOR SA DISTRUGI O TZARA DIN INTERIOR , FOLOSIND CELE MAI CORUPTE SI DECAZUTE EXEMPLARE ALE NEAMULUI RESPECTIV , CARORA LE DAI LIBER LA FURAT SI APOI LE ASIGURI IMUNITATE SI IMPUNITATE[ CAT TIMP VREI SI-TZI CONVINE]. CU RAZBOIUL S-AR PUTEA S-O DAI IN BARA , VEZI KOREEA , VIETNAM , ACU' SIRIA . ORICUM , TOT NI S-A FACUT FAVOAREA DE-A NU AVEA SOARTA YUGOSLAVIEI !!!. VA DORESC SANATATE SI MULTZUMESC PENTRU ONOAREA DE-A DIALOGA , DUPA INTRODUCEREA[??] CAM RAUTACIOASA. AM ONOAREA !!!.