Un produs Blogger.

duminică, aprilie 17, 2016

Care a fost motivul implicarii Comisiei juridice a CD in dezbaterea pe fond a PL 82/2016?

101 comments
PL-x nr. 82/2016
Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2015
29.03.2016   Biroul permanent aproba solicitarea de sesizare în fond primita de la:


Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi
   trimis pentru raport la:


Comisia pentru buget, finanţe şi bănci
Comisia pentru muncă şi protecţie socială
Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi
Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională

A trecut neobservat evenimentul din 29 03 2016  din Biroul Permanent al Camerei Deputatilor in care a fost aprobata solicitarea Comisiei juridice ca si ea sa fie sesizata in fond, in legatura cu examinarea proiectului de lege de adoptare a OUG nr. 57/2015.
Nu stim care a fost motivatia Comisiei, dar trebuie sa fi fost ceva destul de convingator din punct de vedere juridic, daca Biroul a acceptat cererea , desi pe data de 21 03 fusesera sesizate in fond comisiile de buget, munca si aparare.
Mai mult, in aceeasi zi au fost resesizate in fond cele trei comisii care aveau deja in lucru proiectul primit de la Senat.
Banuim ca membrii Comisiei juridice au depistat grave probleme de ordin constitutional in corpul art. 40 al OUG 57/2015 si au solicitat temporizarea procedurii de adoptare pentru o temeinica documentare.
Altfel, de ce sa se fi amânat sedinta comuna a celor patru comisii raportoare,  planificata pe data de 05 03 2016? Doar Comisia pentru munca a discutat si aprobat amendamente la proiect, amendamente pe care nu le-a dat publicitatii.
Din ce s-a publicat pe site-ul Camerei, nici saptamâna viitoare proiectul nu intra pe ordinea de zi a celorlalte comisii raportoare.
Daca are cineva date concrete despre subiectul pus in discutie este rugat sa comenteze.





101 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vreau sa fac o precizare: Fostul ministru al Comunicatiilor, in guvernarea canceroasa si basista, Valerian Vreme, fiindu-mi un mare prieten, l-am rugat in numele tuturor rezervistilor sa ia atitudine, si prin parghiile politice sa intervina reparatoriu in sprijinul militarilor. Nu am la dispozitie aparatura care sa va poata demonstra afirmtia mea, dar daca cititi pe Google Corneliu Ifrim, ziarul Ora 25- Onesti veti descoperi interviuri pe care i le-am luat distinsului politician care de mai multi ani stie cu ce ne confruntam si tot apeleaza la colegi sa ne ajute. Domnia sa a dus o batalie in favoarea noastra anul trecut si mereu m-a intrebat cam ce probleme avem. Nu vreau sa abuzez de bunavointa dansului, dar eu stiu exact cand si cum sa intervin sa nu deranjez, noi fiind de fapt cam vecini. Reafirm pozitia ca a aprecia un politician nu conteaza partidul, ci caracterul, iar domnia sa merita si respectul, dar si aprecierea ca in calitate de prieten a inteles ca nu avem nevoie mai putin de 80% si nici plafonarea la 100%. Eu voi insista pana la nesimtire si la alti politicieni, precum vecinul meu de o viata, senatorul Bujor, dar si alti foarte multi politicieni sa intervina ca Armata sa nu cada prada lasitatii si subdemnitatea unui ministru perfid care se vrea al nostru si pe care eu chiar ca il descalific ca fiind un instrument intermediar si fara importanta, o sluga a puterilor oculte care se foloseste de el ca de o papusica de ventrilocie anonima si fara creier. Chiar mi-e jena, ca rezervist, sa ma prezint in statul Luxmburg, unde este cetatean fiul meu, si sa ma prezint ca militar rezervist care sa afirme ca are un ministru! Este dreptul meu sa-mi fie rusine cu ministrul meu al Apararii Nationale. Este meritul meu national sa cer in scris si sub semnatura privata ca el sa nu fie trecut in Isoria Armatei Romane, pentru ca nu are nici un merit, facand abstractie de faptul ca a ruinat un sistem printr-o Ordonanta ce nu are voie sa darame o Lege, 223/2015! Oameni ca el avea bunica la sapa si ii credea idioti. Am intrebat-o pe bunica mea ce credea ea ca ar fi un idiot. Senina mi-a raspuns: Prost, maica, pentru ca munceste o zi, ca un fraier, pentru un kil de vin indoit cu apa! Jumateatatea cealalata o beau eu fara apa!

brenda spunea...

dle H.doar la acea data , era informatia ca ministrii MOTOC HELVIG SI TOBA au trimis catre catre comisia de aprare o adresa prin care le solicita sa avizeze oug in forma trimisa de guvern , asta fiind inainte sa apara si hotararea gata sa fie adoptata aceea cu salarizarea, acum nici asta nu se stie cum este , probabil se asteapta sa se vada ce ii mai trece prin cao llui CIOLOSI , amandoua ordonantele loveau si in pensionarii militari . Poate este cineca din acele comisii sa ne dea un raspuns , ar trebuii o solicitare scrisa sa se spuna dece nu respecta calendarul propus chiar de camera .

brenda spunea...

si mai cred ca asa au primit dispozitie , ca cei care solicita pensii acum in 2016 ,sa li se calculeze pensia cu acel procent de 60 , ca in cazul in care se aproba cu 80 prin lege sa fie recalculata cat mai tarziu , daca in luna asta nu se rezolva , de luna viitoare nu se mai i plineste cvorum fiindca sant inebuniti cu alegerile , asa ca vedeti pe cine votam

MisuS spunea...

Nu va este clar ca misiunea actualului gUVERN tEHNOCRAT este sa amane orice pret orice crestere salariala, pana dupa alegeri. Si acest lucru a fost convenit inaintea instalarii tEHNOCRATILOR - variantaa fiind convenabila pentru toti jucatorii: psd - unpr pentru a valorifica electoral aplicarea legii 223 in toamna, in vederea alegerilor parlamentare. Pnl pentru ca este guvernul lor , iar cIOLOS trebuie sa adune bani pentru nevoile pnl- pdl (desi tipa asta, aLINA gORGHIU, este cea care in 2012 se intalnea cu membrii SCMD din toata tara si plangea de mila pensionarilor militari). alde Tariceanu este prea slab momentan pentru a conta. Iar Herr Johannis este decis ca iobagul roman sa nu iasa din saracie si rusine. Doar o scanteie de razboi pe la granite sau o navalire a mai multor grupuri de nemultumiti ar putea schimba ceva. In rest , amendamente, demisii ale ministrului muncii , etc, etc sunt doar improvizatii intr-un scenariu in care finalul este cunoscut - amanarea aplicarii Legii 223 la nesfarsit.

uber spunea...

@Huhurez
Io zic cam asa, daca urmariti :
http://www.cdep.ro/pls/steno/htp_jwplayer?stream=comisii%2F2016%2Fcp06_20160412.f4v&durata=6653
de la minutul 12, o sa vedeti interventia fostului plutonier de militie Coarna care se da de ceasul mortii cu discriminarea in sus si-n jos. Cu alte cuvinte fiti convins ca domnul plutonier se lupta din toate puterile si nu cred ca e la prima sesizare a Comisiei Juridica prin care ne poarta de grija noua militarilor.
Deci fiti linistit, daca comisia a fost sesizata pe motiv de nereguli, masurile nu vor fi in sensul asteptat de dvs. adica acela de a ameliora discriminarile ci tocmai pe dos.
Asa se intampla cand masuri legislative care privesc fostii si actualii militari sunt lasate pe mana unor fosti/actuali apv-sti cercetati si/sau condamnati pentru fapte penale de drept comun, fosti plutonieri de militie, neveste si toata fauna care roieste in jurul acestui sector.

Hai onoare si patrie

Alin P spunea...

Grave probleme de ordin constituțional am înțeles....dar o răspundere penală (să zicem) nu are nimeni?...

Trofin spunea...

Comisia de munca din CD reia discutarea raportului comun cu privire la PLx82/2016 in ziua de 19 Aprilie 2016 ,la pct. 3 al ordinei de zi.
De ce a insistat Comisia juridica sa fie coraportor la raportul de avizare a PLx82/2016 ? Nu cred ca pentru substrat juridic ci din cauza ca Ministerul Justitiei are salariati care trebuie platiti precum si pensionari din tagma functionarilor publici din sistemul administratiei penitenciare ( a se vedea Art. 1/Legea 223/2015) cu toate ca Legea 223/2015 la art. 5 nu implica cu nimic Ministerul Justitiei asa cum prevede Ordinul nr. 2003/2008 al ministrului justitiei. Cred ca mai mult este o prolema de orgoliu institutional.

Alin P spunea...

M-am pensionat cu gradul de comisar șef de poliție, dar nu am nimic împotrivă ca un plutonier de miliție ori un plutonier apv-ist să lupte pentru drepturile noastre dacă au intenții bune. Dar....mi-ar plăcea să văd CV-ul lui Coarnă....dar și declarațiile de avere și de interese.

brenda spunea...

da ,asa este ,pe data de 19 aprilie sedinta camerei de munca cu RAPORT comun, sa vede, ce cadou ne fac acestia cu ocazia sf PASTI m sa zicem;DOAMNE AJUTE.....

uber spunea...

@Alin P
Mie nu mi-ar placea sa vad declaratia de interese si avere ale plutonierului de militie Coarna, in schimb mi-ar placea sa-si vada de treaba lui si a sticletilor pe care ar trebui sa-i reprezinte.
Ai urmarit interventia din link-ul pe care l-am postat?
Tot timpul trasnit si bufnit impotriva celor de la MApN, care e problema domnului plotoner?
Pe deasupra a incercat sa induca in eroare comisia juridica, e posibil chiar sa fi reusit. A spus ca el impreuna cu sindicatele pe care le reprezinta se opune total ca pensia sa depaseasca solda unui activ, ceeace e o gogorita militieneasca, legea spune clar ca se face limitarea la BAZA DE CALCUL nu la SOLDA BRUTA a celui in activitate, ceeace e cu totul alta poveste. Sunt convins ca domnul plotoner este capabil sa inteleaga fraze simple cu mai mult de trei cuvinte ceeace ma face sa cred ca intentionat vantura marota cu incorectitudinea si imoralitatea depasirii cuantumului soldei activului, bla, bla, bla.
Pe de alta parte care e treaba sindicatului politailor in stabilirea pensiilor celor de la MApN?
As fi curios daca plotonerul Coarna se va opune si cresterii salariilor medicilor sau a indemnizatiilor pentru mame, motivatia o gaseste el, doar are apucaturi de militian.

Unknown spunea...

@Alin P - Ati fost comisar sef si nu gasiti detalii despre Coarna? Uite la nivel de 2016 Declaratia de avere http://www.ces.ro/newlib/PDF/declaratii-2016/Coarna-Dumitru-Davere.pdf si pe cea de interese http://www.ces.ro/newlib/PDF/declaratii-2016/Coarna-Dumitru-Dinterese.pdf . Evident ca ele sunt orientative, arata cat este dispus Coarna sa se stie despre el. Coarna a devenit intre timp pensionar, dupa cum se poate constata din Declaratia de avere, dar continua sa se lupte din pozitia de vicepresedinte SNPPC pentru cei 45.000 membrii de sindicat pastoriti si din aceasta postura (gurile rele spun ca deconteaza carburant pe masina sindicatului in valoare de 1.900 euro/luna http://www.catavencii.ro/sa-ne-cunoastem-sindicalistii-azi-dumitru-coarna/ , asta in afara de cei apoape 7.000 lei/luna salariu de la sindicat). Altfel, agasanta prezenta lui peste tot la TV, mai are putin si apare inclusiv la Meteo, precum Dogaru sau Tatoiu. CV-ul este destul de greu de gasit, fiind pensionar. Poate doar unul romantat - http://www.argumentpress.ro/dumitru-coarna-vicepresedinte-sindicatul-national-al-politistilor-suntem-o-forta-si-chiar-avem-un-cuvant-de-spus/

Alin P spunea...

Denis...evident că am găsit declarațiile lui Coarnă. Iar despre aparițiile lui la TV ai dreptate, chiar că omul ăsta se pricepe la toate... :)

Nasul spunea...

Ceva incredibil.. Coarna e singurul sindicalist din istoria sindicatelor care lupta ca pensiile si salariile celor pe care ii reprezinta sa fie mai mici.Cat de fraieri sa fie politistii de il accepta ? Sau o fi pus si asta de aia de afara ca tot guvernul tari ?La noi in colonie toate sunt pe dos.Parca imi amintesc ca in 2011 il sustinea pe braconierul Igas sluga lui Basescu sa dea afara politistii cinstiti si sa pastreze coruptii.

brenda spunea...

multa crutica , daca este asa dece nu mergetidvs sa va luptati pentru pensiile militare? cel putin acesta a mai facut cay de cat ceva , bine pentru politie , faceti ceva dvs pentru militari ,duceti=va al antene si vociferati de acolo , sau de unde vreti , dar deocamdata doar acesta si DOGARU au mai facutcel putin ,galagie, deci nu multa critica si mao multa actiune

uber spunea...

Nu mare ar fi surpriza sa ne trezim cu Coarna ministru la MMFPS, are toate apucaturile necesare.
Am da de dracu, asta ne-ar reduce pensiile la nivelul ajutorului social. Si pana la urma ar avea dreptate, ar fi imoral ca o pensie sa depaseasca valoare ajutorului social, ce mama dracu nu toti au doar o gura, ce altii sa fie mai smecheri?

uber spunea...

Din putul gandirii sindicaliste prin gura unui plutonier de militie:
"NOI ce va rugam sa aveti in vedere faptul ca NOI CEI DE LA SINDICAT NU DORIM PENSII MAI MARI decat salariile brute majorate. REPET NOI NU DORIM CUANTUMUL PENSIEI SA FIE MAI MARE decat salariul, e aberant sa lucrez sa iau 10k si sa ies la pensie cu 15k. DECI REPET INCA O DATA EU SUNT DE LA SINDICAT....."

Presedintele comisisiei:
"Din considerente pe care o parte le-ati enumerat, am inteles comisia de aparare are discutii cu ministerul apararii, unde iarasi sunt o serie de probleme, noi fiind comisie de aviz as supune votului.... si am amana cu circa doua saptamani avizarea acestei ordonante."

S-a votat si s-a adoptat amanarea.
Scurt si la obiect fara niciun dubiu.

Acum stiti cui sa multumiti.

ifrim spunea...

@ D-ul Trofin.In filmele istorice vazute in frageda pruncie solii aducatori de vesti bune erau omeniti cu berbeci la protap vedre de vin cat cuprinde alte placeri lumesti, dar nesansa de a fi in postul pastelui ca buni crestini ce suntem prevede stevie,urzici,loboda,spanac crochete de soia asa ca va multumiti doar cu respectul nostru!

Anonim spunea...

Pe scurt:
Va tot mirati de Coarna....a respectat vreodata militia,armata??....cu atat mai mult plotonerii de militie??(Da militia a respectat armata din ian '90 pana prin mai '90 si STOP!!...cat despre comisarii sefi daca ne uitam atent la grad si vechime este clar din ce regim provin.Nu cred ca trebuie sa va desenez
Ati uitat cum plotonerii militieni ii priveau cu scarba pe ofiterii armatei inainte de '89?? acum au revenit la aceleasi obiceiuri.Asta-i Coarna!! Tine de mentalitatea de o viata.
PS O sa-mi spuneti de unitate interese comune si bla,bla......o sa ma injurati,stiu asta dar si eu va spun: sunteti naivi.....vesnic naivi voi/noi militarii

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Va bateti capul cu plotonerul di jândari, Crăcănel Coarnă Goarnă, mânca-i-ş caşchetu'...Acum cateva bloguri ne scria un coleg cum ca o face pe golanul, dupa ce a bagat divort de muiere sa nu fie ginit la avere, dar doarme cu ea in acelasi pat spate in spate! Hai, sanki! Adicatelea si-a pus batista pe tambal si si-o manareste pe sub plapumi cu ghiocul flocos pe langa popou! Ce ma freaca si pe mine grija de el! Sa va mai zica onorabilul postator de atunci cam cata pensie de nabab are, cam cati bani mai ia de la Guvern sa ne manareasca tehnocratic si sa clampaneasca pe sticla TV cam cat de greu lupta el pe front cu akaemul in mânuri sa ne creasca noua penziile, precum stremeleacul lui de sub plapumi, cand face nani spate in spate cu doamna pierduta la procesul de divort! Ce bine le mai spunea bunica mea gainilor, in copilaria mea, ,,hai siktir'' cand mancau mai mult tain decat cel dramuit si aruncat prin praful ograzii sa le indoape ecologic! Gaina asta ortodoxa si care se da cocosel catolic nu papa bun boabe nababe, ci fisicuri cu euroi in papusoi, mancai-as copanele la coptior! Sau in loc de boabe, boaşe de babuin...Dar sa fim seriosi: E singura gaina sindicalista din Romanistan care latra! Numai osul poate sa faca pe cineva sa latre, indiferent din ce ordin onomatopeic ar face parte!

micutzul spunea...

Nu inteleg ce cauta un sindicat al politistilor sa participe la discutii si sa exprime pareri, opinii in legatura cu soldele sau pensiile celor din MApN . Daca militarii activi nu au dreptul la sindicat atunci numai si numai parlamentul si CSATul pot sa dispuna asupra activitatii, obligatiilor si drepturilor acestora , bineinteles fara sa le stirbeasca in nici un fel demnitatea si onoarea. Coarna sa ii reprezinte pe ai lui si sa se abtina sa vorbeasca in numele nostru.
In alta ordine de idei iata ca guvernul reuseste sa opreasca L223 de la aplicare luni si luni de zile ceea ce inseamna ca prevederile legii cu privire la faptul ca recalcularea pensiilor incepand cu 01.01.2016 se anuleaza . Deci economii la buget cu drepturile care ni se cuveneau in baza unei legi votata , aprobata in parlament si promulgata ,, pas cu pas,, de Her President.
Formula care se va aproba o sa fie cea cu 80% si nu mai mult de 100% iar guvernul ne-a mai pacalit o data.
Cat de fraieri pot sa fie membrii din sindicacatul lui Coarna sa il tina sef si el sa lupte pentru mai putini bani?

Unknown spunea...

Vad ca s-au lamurit din ce in ce mai multi cu privire la jocurile murdare pe care le face acest asa zis lider de sindicat COARNA.Cand am spus ca este o jigodie,un fel de javra ordinara ca basalaul care si aseara a afirmat la R.Tv.ca ar fi cel mai bun prim ministru,unii mau injurat.Pensia in cuantum maxim de 100% trebuie sa fie cea rezultata din vechime,Cps+Omm se adauga la cuantum asa cum este corect si legal,asa a fost si pe contributivitate.Prin plafonarea la 100% unii cu vechime mai mica si-ar valorifica integral toate elementele iar cei cu vechime mare nu vor putea valorifica integral vechimea, Cps+ Omm le-ar ramane nevalorificate, asta trebuie sa priceapa si caporalul COARNA-TROMPETA. Eu cred ca el pricepe dar facand jocurile stapanilor sai ne abureste pe noi si nu inteleg de ce i-l accepta sindicalistii lui care i-l pot trimite la plimbare,alegandu-si un alt lider care sa le apere interesele.

Alin P spunea...

Ar fi interesant ca cineva să ne țină la curent în timp real cu dezbaterile din comisia de muncă.... Bănuiesc că și celelalte trei comisii raportoare vor participa, poate în sfârșit termenul se va respecta.

Huhu Rezea spunea...

@micutzul
De când te-a avansat navasta la gradul de genaral cu 2 stele esti atât de dus cu capul in nori ca nici nu mai pricepi ce scrie legea si ce scriem noi pe aici.
Ordonanta nu opreste legea la aplicare. Legea se aplica in forma modificata de ordonanta. De unde ai scos perla cu anularea recalcularii?
Legea 223 inseamna in primul rând asigurarea cadrului legal pentru cei care se pensioneaza si, in subsidiar, recalcularea pensiilor in plata.
Nu vezi ca spun oamenii ca se primesc deja decizii de pensionare?
@Alin P
Discutiile pe art. 40 al ordonantei s-au e sfasurat in sedinta din 05 04 2016 a Comisiei de munca.
Probabil continua discutiile pe masurile bugetare si fiscale din cuprinsul Ordonantei.

Alin P spunea...

Stimate coleg...m-am pensionat comisar șef, însă nu mi-am desfășurat activitatea deloc įnainte de 1990, mai mult...nici măcar nu am fost școlarizat înainte de 1990...așa că evident aluziile tale sunt nefondate. Îți urez sănătate și să te bucuri de pensie cât mai mult....

Alin P spunea...

Mrs.H. Am înțeles. Atunci ce fac celelalte trei comisii?... De ce nu respectă termenele?...Bătaie de joc...trebuie să fim atenți cu cine vom vota atât la locale cât și la parlamentare.

Unknown spunea...

Oameni buni, cei care sunteti din Bucuresti hai sa le duceti ceva de mancare si apa minerilor. Atata lucru putem sa facem si noi.

Huhu Rezea spunea...

@Alin P
Nu este nicio deosebire de moralitate intre un mapenist si un mai-ist care au lucrat ia nte de 1990. Si unii si altii au aplicat politica partidului si statului in domeniul sau.
O problema de oportunitate in dezbaterea Ordonantei a intervenit.Tcmai de aceea am initiat acest subiect, gândindu-ma ca cineva este mai informat.
Sa fie valul de pensionari de care vorbea reprezentanta MAI

Alin P spunea...

Da....Doru avea ceva cu comisarii șefi...evident că suntem la fel și luptăm împreună pentru drepturile noastre.

micutzul spunea...

@ HUHUREZ
Mai oi fi eu dus cu capul dar bat de dimineata nu-s... Eu asa am auzit ca pensiile se calculeaza potrivit Legii 223 modificata cu OG57... adicatelea cu 65% , incepand cu 01.01. Daca OG v-a fi amendata potrivit cu hotararile CD , daca vor fi identice cu modificarile senatului, atunci Legea de adoptare a OG intra in vigoare odata cu publicarea in MO si nu se aplica retroactiv. Adica lunile trecute de la 01.01...sunt pierdute pentru noi...
Sau tu crezi ca se aplica retroactiv? Nu te supara ca nu am pregatire juridica si poate ca uneori nu inteleg...Dar am pe cineva f. apropiat care a depus dosarul de pensionare si lui i s-a spus la fel....

@AlinP
Am lucrat o viata intreaga in SLP si stiam foarte bine si eu si colegii mei ce avem de facut... Mai aveam periodic de completat cate o lectie la politica , dar daca era in caiet nu ne mai deranja nimeni. Cel putin in UM in care am lucrat intelegea toata lumea ca trebuie sa o mascarim . In rest meseria era meserie si sa fiu al naibi dar cred ca multi dintre noi s-ar descurca de minune si azi...
Ma mandresc cu unitatile, colegii si comandantii cu care am lucrat in SMFA.

ghurse spunea...

@micfutzul. Lunile trecute de la 01.01.2016 nu se pierd. L 223 modificata cu OUG 57 produce efecte de la 01.01. Orice modificare a OUG 57 produce efecte tot de la 01.01. Doar daca nu cumva, una din modificarile OUG 57 sa se refere si la data intrarii in vigoare a legii. Nu este deci vorba de retroactivitate a legii.

Huhu Rezea spunea...

@Micutzuk
In privinta pensiilor recalculate potrivit art. 109 si 110, legea, chiar modificata de OUG, contine dispozitii retreoactive, in sensul ca o si deciziile care se emit in 2017 se pun in plata incapand cu luna ianuarie 2016. Asta pentru putinii norocosi carora li se vor mari pensiile prin recalculare.
Pensiile stabilite potrvit ordonantei se recalculeaza numai daca prin legea de adoptare a ordonantei se reglementeaza alt mod de calcul al cuantumului.
Potrivit Constitutiei, prin legea de adoptare se poate dispune si cu privire la modul de aplicare a modificarilor pe perioada de aplicare a Ordonantei.

Anonim spunea...

@micutzul
Ati spus SLP si SMFA.Ia uite ce mica-i lumea!....si SPL 1 cam nashpa nu?:)
@alin P
Va multumesc pt politete si ma voi comporta la fel.Cu respect.
Doru Serban

Unknown spunea...

Domnii mei, cu tot respectul si intelegerea pe care o am fata de nemultumirile dvs. in legatura cu pensiile, cu legile, cu ordonantele si ce-o mai fi, chiar nu intelegeti ca daca nu ne gandim noi la noi nimeni nu ne baga in seama? Hai domnilor sa punem piciorul in prag ptr. ca avem toate conditiile de reusita. Exista acum un val de proteste, proteste la care putem sa ne alaturam si asa sa fim mai multi. Nu vedeti ca numai in fata multimii guvernele se vad neputincioase, li se slabesc puterile? Iesiti domnilor in strada alaturi de mineri si asa vor veni si sanitarii si profesorii si toti nemultumitii. Nu vreau sa incit la ura, la dezordine, la anarhie, dar altfel nu scapam de astia. Vor pleca atunci cand isi vor incheia toate socotelile cu tara asta, atunci cand noi nu vom mai putea face nimic. V-am propus sa mergeti in P-ta Victoriei sa duceti apa si mancare amaratilor aia de mineri, a fost vreunul?

Anonim spunea...

Degeaba va legati de Coarna , el s-a zbatut pentru plutonierii lui (numai plutonieri nimic alteceva) si cand spun asta stiu la ce ma refer; in baza de calcul plutonierii au un spor se numeste spor de ore suplimentare de 75%, este singurul spor variabil ramas in baza de calcul si care va duce in final ca un plutonier care este paznic la arhivele nationale, sau la penitenciare sau mai stiu eu unde se lucreaza in ture face ca acest spor sa dubleze salariul si implicit pensia, ducand in final la pensii mai mari ca un comisar sef sau un general la armata . Asa ca acest Coarna ne-a facut la dinti pe toti

iceparu spunea...

Ce sa va fac daca pe voi comisari sefi sau chestori de politie, va pus Coarna la respect?Se vede ca omul are singe in instalatie si a bagat frica in voi.Daca nu ati pus pulanul pe el asa va trebuie.Daca un plotoner ,la noi, rica clontul o lua rapid peste bot.

iceparu spunea...

Doamna Mocanu,asta trebuie s-o faca bucurestenii.Imaginati-va sa o faca cei ce locuiesc la sute de kilometri,

Trofin spunea...

@ifrim spunea...duminică, 17 aprilie 2016, 21:01:00 EEST
Este tot ce imi doresc !.

CEZAR spunea...

luni, 18 aprilie 2016, 15:02:00 EEST
alpacin spunea...

Sa-ti pice PARUL ..din nas daca ...ne minti ...!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezarica, esti unul dintre ce mai bununi prieteteni, alatururi de doamnele si domnii postatori! Te apreciez foarte mult ca ai talente de pamfletar! Unii nu te urasc pentru asta, dar crerd ca sunt gelosi pentru talentul tau. Oricum,, vei ramane cel mai mare prieten,, alaturi de Mares, Tigruletul si altii. A aparurut si Dl. Ifrim, tizul meu, pe care il apreciez foarte mult! Oricum, tabloidul nostru este select si sunt un admirator a lui lui Brenda, Marinela si absolut a tuturor doamnelor de pe blog carora le ofer flori in genunchi. Cum spunea si Nichita Stanescu, le-s saruta si talpile sa nu-mi striveasca sarutul de pe talpi, mergand pe calcai!Ar trebui ca pe doamnele noastre de pe acest blog sa le tratam admirativ, ca pe pufosii fluturi asezati pe o comoara! Voi muri admirand doamnele destepte, mai ales cu epoleti sau sotii de colegi militari! Numai noi putem sa le ajutam macar cu o vorba buna la necazurile danselor! Va sarut respectuos mainele, doamnelor, cu mare respect si cazut intr-un genunchi!Ce frumoase si minunate sunteti! Doamne, ajuta-va!

MisuS spunea...

Constat ca incet, incet atentia noastra, a cititorilor acestui articol, a fost deturnata de la adevarata noastra problema. Aceea ca am avut niste drepturi stabilite prin legi organice, ca ne-au fost confiscate golaneste de hotia (ca guvernare nu a fost) Basescu - Boc si ca toate guvernarile ulterioare nu au vrut sa reconstituie aceste drepturi. Acolo este DUSMANUL COMUN. Faptul ca unii au avut ore suplimentare platite iar altii diferite sporuri, medalii, retineri pentru pensie suplimentara, inseamna ca fiecare a fost motivat intr-un fel sau altul. Considerand ca functioneaza o lege a compensarii este normal ca sa ne sustinem reciproc, fie ca e vorba de M.Ap.N, M.I., Penitenciare, etc. Toti am fost masa de manevra pe spatele careia alte categorii profesionale au castigat drepturi salariale nemeritate. Profitand de dezbinarea noastra. Acuzele legate de categoria profesionala de care apartin unul sau altul dintre noi, de perioada cand au studiat si unde, sau orice alt aspect nu au nici o relevanta , raportat la adevaratele noastre probleme. Mai degraba ar trebui sa ne gandim la modalitati de asociere, de organizare eficienta, de eliminare din sistem a celor care se opun eforturilor noastre. SA STAM STRAMB SI SA JUDECAM DREPT !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Lui Coarna nu-i creste tensunea in raport cu varsta. Se pare ca-i creste vila. De cate ori il vad poe sticla TV arata ca dupa un maecel la o fleica de friptura fara sa se fi sters la gura! E un unsuros si urduros la mestecatori. Am impresia ca e un taran prost care nu stie sa foloseasca servetelul, dar nici maneca din dotare. Mi-e teama sa nu faca diabet si sa raman fara un individ pe care sa-l ridiculizez. Cand eram copil, ma uitam de la fereastra cum taiau locatarii porci intre blocuri. Era un spectacol jalnic si care si-a lasat aprenta asupra parerilor mele de a iubi lumea. Coarna se amesteca in imaginatia mea cu porcii taiati intre blocuri! Mi-ar fi jena sa fiu comparat cu asa ceva, dar el si-a ales destinul sa fie subiect de critici. Se face ca ajuta, dar in secret si in mare taina flecareste despre retrogadari pecuniale. Are interpretari bugetare aproximative cat sa nu-l scoata din primele pagini. Se eschiveaza ca un boxeur, se margineste si nu e precis. Averea il apasa pe creier si il pune intr-o pozitie relativa, adica nici ofensiva, dar nici de aparare. E un flecar notoriu care doar ofteaza dupa o friptura buna. Fara sa se mai stearga la gura. Este acel porc taiat printre blocuri, din copilaria mea, si caruia nu i se jupuiau soricii din mare zgarcenie pentru numerosii privitori flamanzi. Bine ca nu salivez la flecarelile lui care de fapt sunt delicte de opinii, uneori jenant de contradictorii si superficiale. Mananaca neselecectiv si ejecteaza parerei care nu sunt apreciate. Nu stiu cum ejaculeaja, neamparatasind selectiile sale sexuale, dar banuiesc ca de atata zgarcenie sa nu dea penzie alimentara foloseste prezervativul dupa oaresce manareli suspecte, fiind in dormitor si spate la spate cu o sotie divorata! Mai, sa fie a drakului si kestia asta!N-avem noi lideri de sindicate sa ne lase cu gura cascata. Astia de acum sunt doar niste lingai si milogi jalnici. Dulai care nu latra si ling osul politic de foame. Sunt duali si se dau in barci parand ca sunt alaturi de noi. Noi latram pe aici si nu stiu cam cati ne asculta sau ne baga in seama... E doar o speranta intr-un ocean de lacrimi...Doar ne amagim cu sperante si suspinam ca am fost intelesi. E bine ca vom muri de atata incredere ca totul se va termina tot atat de bine. Porcul ala taiat intre blocuri nu se va ma ingrasa, dar pana capul i se va face racituri va manca rahat pe sticla Tv ca ne va lua apararea in domeniul penziilor militare! Sanki balamaua!

Huhu Rezea spunea...

@Surla
Dupa cât de prost au votat romanii in anul 2014, este de mirare ca in anul 2015 a mai putut fi votata o lege precum cea a pensiilor militare.
Dreapta politica a lovit in interesele militarilor, prin OUG 57, in primele saptamâni dupa ce a ajuns din nou la guvernare.
Dupa cum cititi si pe acest blog, sunt inca multi rezervisti masokisti politic. Acorda prioritate de dreapta si in sensurile giratorii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sunt asaltat cu cereri de prietenie pe fb carora le dau acept si le multumesc de incredre! Am ziaristi celebrii care imi posteaza articole pe care le citesc interesat, isa nu mai comentez nimic fiindca sunt atat de virusat incat abia de mai pot citi, insa este enervant de a amai si scrie. Trebuie sa aduc pe cineva sa-mi curete virusii, insa acum n-am chef sa fiu deranjat. Sunt singur acasa, sotia e la tara si vreau sa uit lumea. Evit chiar si vecinii care n-au altceva de facut decat sa ma intrebe, iau eu refuz sa le stau la dispozitie cu raspunsuri. Nu-mi place sa flecaresc despre viata mea. Un vecin s-a mutat, iar dusmanul lui de alaturi i-a aprins o lumanare la usa. Ar fi amuzanta chestia, insa denota parerea generala ca oamenii nu se iubesc intre ei. Eu ii iubesc pe toti si nu cred ca mi-ar aprinde lumanari la usa daca voi pleca vre-o data. Adica pe lumea cealalata, ca unde drakului sa ma mai duc? Daca Ana va muri, inaintea mea, ma voi recasatori, cu siguranta, pentru ca nu admir singuratatea. Dar o voi face cu vaduva unui fost cadru militar ca sa ma inteleaga de ce oftez din cauza si impotriva unor legi discriminatorii, dar sa ne si ipartim aceleasi necazuri. Poate sa fie si mai batrana cu 20 de ani...Ce mai conteaza cand iubesti mai intai dreptatea, si apoi propria cooperare! Eu cand iubesc, apai iubesc si raman ca o sluga iubirii pana la capat! Ce pacat ca am iubit doar ca sa fiu parasit, ori de moarte, ori de divort! Divortul fiind un esec ales de partea adversa, ca o varianta a faptului ca nu le-am inteles cauza fraudarii casniciei prin adulter...Moartea chiar mi-a fost o mare pierdere a celei pe care am iubit-o, si n-am sa inteleg niciodata de ce Dumnezeu, uneori, mai face si nedreptati... N-am vrut sa ma afisez emotionant, e doar un gand eliberat prin scris ca sa-mi mai usurez necazul de a nu trai minunat si eurpean, asa cum si-ar dori ministrul Apararii Nationale taindu-ne drepturile pentru a nu muri obezi si imbuibati! Hai, liberare, pe lumea cealalata, fara penzii mari sau burta mare, ca asa vrea ministrul Apararii Nationale!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ilie Surla & Huhurez: Subscriu si va indreptatesc! Daca onorabilul domn Huhurez n-ar fi fost scrupulos in a-si alege postatorii, eram de mult devorati de basisti! Am fost internat la spital in acelasi salon cu un nenorocit de basit. Va dau cuvantul meu de onoare ca i-am produs mari pagube morale si emotionale si nu l-am slabit o clipa Avea insomni si cosmaruri din cauza mea!! L-am ridiculizat asa cum a vrut muschiul meu! Dumnezeu mi l-a pus pe tava ca sa-l tavalesc pe jos pana la emotioanele cu lacrimi! Veros basist dar si parsiv, dar l-am dat gata! L-am tocant marunt si cu rabdare, l-am adus in sapa de lemn....Dupa plecarea mea cred ca si-a facut cruce ca a scapat de mine! Eu am fost necajit ca nu mai pe cine sa-l scarpin si sa sa-l scap de basism! Ai dracului sunt, domnule, basanistii astia! Mi-a afirmat senin ca Mooe Woodrea a fost cea mai buna ministru a secolului! Doar atat mi-a trebuit sa-mi sara musrarul! Sunt un om educat si mai sunt doamne pe aici sa reproduc ofensiva pe care am i-am pus-o pe creierul acela imbolnavit de basim parsiv! Nenorocirea e ca mare parte dintre noi au votat basismu cu infrigurare si pe Iohannis! Pe viata ii exclud din viata mea! Absolut toti sunt doar idioti politici, marginiti si isi traiesc viata de pomana...Nici unul dintre ei nu poarta eticheta de intelectual...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Stati asa ca ma mananca limba, yau, sa va zic ca domnul basist, Neu polonicarul, jeg de Marasetti, unde odinioara se faceau gelatinuri pentru racituri, fost bucatar civil, a afirmat ca noi avem pensiile prea mari si nu le meritam! Mi-a zis ca Basescu a facut o dreptate taind pesii si salarii, iar spitalele inchise au fost ca un sprijin ca acolo sa fie internati batranii! Vai, tu! N -am aici loc de intors ce afirmatii elogioase facea el la adresa lui Basescu, amanta sa si Boc!A facut-o intr-un spital militar si tratat de medici militari! Va asigur ca stiu sa-mi apar tagma militara, si cam dupa doua zile de replici ii curgea urechea dreapta de la sinuzita ce-o avea! Deci, de fapt, l-am usurat si de-o povara fara tratament! Dupa vrer-o zece zile i s-a dublat medicatia si era rătuţit cu si prin pungile de medicamente presrise! Vorbea singur si ma mir ca nu a dat in dabla la cate i-am zis!Ce jeg de basist! Nu avea o vorba sa nu se refere la beneficiile basismului lui de ...acat! Dar eu fiind un om educat, cu pretentie de cult l-am atacat veros, sadic si cu insistenta pana la racorire! L-am facut ca in ultimele zile doar sa se vaite de bolile lui si nu sa mai ridice osanale basismului! Il pandeam ca o hiena masochista sa deschida gura sa i-o inchid cu replici dure! Doar sunt calificat pamfletar si nu-mi place sa ma fac de bacanie in fata unui basist, mai ales civil! Pe aici mai sunt si din astia...Ma provoaca careva? Daca vrea sa-i curga urechea, sa ma provoace!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Alin P, am rugamintea sa ma faci sa inteleg ideea ta. Pare o critica generala, dar nesustunuta de argumente. Oricum, orice parere este foarte buna pentru ca reprezinta pe fiecare dintre noi, iar libera exprimare nu dranzeaza decat mitocanimea...Macar sa avem fericirea de a ne racori prin scris...

Alin P spunea...

Deci mrs.H....am mai spus-o și mă repet, concluzia este că trebuie să avem mare grijă cu cine votăm anul acesta. Se vede că dreapta ne omoară...

brenda spunea...

dle h ,care dreapta si care stamga , din ce s-au format acestea? s-au format tabere din scursurile vechiului regim de dinaintea lui 1989. Acestea nu sant partide ,sant tabere de huligani ,printre care au mai scapat si cativa oemeni , fiindca ceilazlti nu sant oameni , sant porci .Stiu astia de doctrina? vedeti bine ca sant putrezi de bogati si unii si altii , nu vedeti cum zburda CIOLANIS , cum face ce vrea ? in FRANTA au iesit in strada pentru ca leumbla la codul muncii , le da posibilitatea patronilor sa ii dea afara pe cei ce muncesc cum si cand vor , exact in acceasi perioada a venit si scarba asa de CIOLANIS cu hotareare aia pentru salarii ., deci ceva concertat. asa ca ma intreb din nou ,care stanga si care dreapta?

brenda spunea...

dle CORNELIU, scrieti foarte colorat , poate tocmai din motivul totalei indignari , ce sa va spun , COARNA acesta o fi asa cum spuneti , dar el se lupta fiindca isi apara ceva ,el stie ce , dar dece nuci unul dintre ai noetri nu se aseaza lamga el si sa il combata cu argumente , ma refer la un militar adevarat , el atin vazut ca stie cate ceva , ma mai gandesc ca sant bucurosi ca sant bagati si ei din nou in lege pensii militare , ca altfel ramaneau le legea lui boc ,de aceea sustine ce sustine . sle CORNELUI ,daca vom trai vom mai veda , poate ,poate vom mai aapuca si unguvern al nostru ....nu al lui IOHANIS+CIOLANIS .Sa vedem ce va mai si si azi in comisii ,se va discuta tot oug ,poate ca au timp sa rezolve in bine si acel art 40 , doamn e ajuta

ifrim spunea...

Slabut don Corneliu slabut cand asistentele noaptea erau ocupate cu alti pacienti, trebuia sa-l jupoi incet, presarai sare grunjoasa de muraturi, ii dadeai foc dapa ce-l spanzurai, treceai cu tancul peste el apoi il impuscai! Asta e patriotism tizule dar saracul prefera canoanele prezentate de mine decat ce-a patimit!

Nasul spunea...

Brenda tu crezi ca politistii se bucura ca sunt bagati alaturi de militari in legea 223 modificata criminal de OUG 57 ?

Nasul spunea...

Bravo Corneliu ca ai mai chinuit un basist blestemat .Basistii au multe crime de militari pe constinta .

Nasul spunea...

Totusi nu inteleg cum ai prieten un basist fanatic ticalosit in rele la MAI ca braconierul IGAS

instalatoru spunea...

Pentru cei care vor să se pensioneze acum, fiind în rezervă (conf. art. 19 din L 223), cei de la CSP MApN nu au emis decizii de pensionare care necesitau actualizarea soldelor pentru că încă nu este gata softul respectiv şi merge greu culegerea de date de la arhivele care deţin statele de plată (pentru unităţile desfinţate, spre ex.). După ce am aflat asta, am vrut să le comunic şi celor interesaţi, aflaţi în situaţii asemănătoare (Brenda, etc.), ca să aibă un pic de răbdare, dar să se intereseze de ce se întâmplă cu dosarele lor de pensionare. O zi minunată tuturor şi sănătate, că dacă nu e, banii oricât de mulţi ar fi, sunt cam inutili!

Unknown spunea...

V-as ruga sa vorbiti corect "branconierul Ingas". Chiar stiu si povestea cu "branconajul". Cunosc una dintre persoanele care a lucrat la acel material si i-a stat "ceasul" cand a auzit ca "Ingas" repeta de 2 ori aceeasi greseala. A crezut ca este o greseala de redactare, dar nu, cand a recitit materialul si-a dat seama ca e tampit, semianalfabet. Am crezut ca dupa Dejeu nu poate sa se mai repete istoria. Si ala alt idiot. El credea ca traficul de carne vie inseamna trafic de animale. Sub "Ingas" ne-au fost taiate salariile cu 25-30%. Asta nu se uita asa usor, mai ales cand vezi ce incompetenti ne-au condus si inca ne conduc. Greselile de exprimare erau la ordinea zile din partea lui Igas. Ce mai si prosti si rai nu se exclude una pe cealalta.

Unknown spunea...

Basismul a venit la putere pe fondul unor nemultumiri generale.Nu mai vorbesc ce a fost la alegerile din 2000,cand s-a votat ceva si a iesit altceva.Pe fondul acestor nemultumiri coroborate si cu alte tensiuni acumulate in timp de catre populatie,au votat pe B-VODA,"pricopsindu-ne"10ani si mult timp de acum inainte.Din pacate!

brenda spunea...

dle bercea multumesc mult , dar aceea persoana care se pensioneaza pe legea 19 are dosarul si actualizarea facuta la ultimul loc de munca , dosarul este deja ca casa sectoriala , nu trebuie decat sa ia in considerare datele trimise de la cei care l-au intocmint si sa elibereze decizia , sau ce soft le mai trebuie sa aiba , ca si asa vai de capul lor ca li se aplica legea ciuntita de idiotul de ciolanis, asta , sa vedem ce faC AZI IN COMISIA AIA , vad ca NIMENI NU STIE NIMIC

brenda spunea...

vedeti acest COARNA se misca ,ii tine la curent pe ai lui ,el asa crede ca e bine , dece nici unul din ai nostri care au fost acolo nu ne spun nimic , dece acest COARNA poate si altcineva de la armata .nu, asa ca dupa cate vad ......nu prea vad ..asta e

Nasul spunea...

Acum basitii forteaza CCR sa declare neconstitutionala infractiunea de abuz in serviciu ca sa o poate scoate pe centurista Udrea pura si neprihanita si sa ramana si cu banii praduiti de la buget .Credeam ca nimic nu ma mai mira in colonia asta de k k.

iceparu spunea...

Sper ca nu gresesc dar parca pe timpul Chiorului,"branconierul"Igas a disponibilizat un numar mare de politisti drept represalii pentru"iesi afara javra ordinara".
Cer si eu niste pareri nepartinice.Ce a facut pana acum benefic pentru populatia Romaniei "guvernul meu"adica guvernul lui Iohannis?

Trofin spunea...

Comunicatul SNPPC:

În data de 19 aprilie a.c., în Comisia pentru Muncă şi Protecţie Socială, comisie permanentă a Camerei Deputaţilor, a fost reluat şi dezbătut proiectul legii de modificare a O.U.G. nr. 57/2015, cu amendamentele adoptate în Senatul României.

Referitor la art. 40 al ordonanţei, privitor la modificările aduse Legii nr. 223/2015, s-a revenit la forma iniţială a legii, cu plecare din procentul de 80 % din baza de calcul prevăzută la art. 28. De asemenea, la art. 30 nu se va depăşi cuantumul de 100% din baza de calcul prevăzută la art. 28 utilizată la stabilirea/recalcularea/actualizarea pensiei.

Reprezentanţii S.N.P.P.C. au militat pentru susţinerea tuturor categoriilor de personal căruia i se aplică legea, cu precădere pentru a nu se crea o discriminare poliţiştilor de frontieră care au avut calitatea de p.f.a.c. sau militari angajaţi pe bază de contract.

Vă vom ţine în continuare la curent cu parcursul legislativ al acestei legi.



BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Bejan Ghiorghe spunea...

cititi aici info. despre rezultatul dezbaterilor din comisia de munca a CD:http://www.snppc.ro/stire.php?id=449&idu=com

Alin P spunea...

Această informare a fost făcută azi de SNPPC pe site-ul propriu.

INFORMARE - proiectul legii de modificare a O.U.G. nr. 57/2015

În data de 19 aprilie a.c., în Comisia pentru Muncă şi Protecţie Socială, comisie permanentă a Camerei Deputaţilor, a fost reluat şi dezbătut proiectul legii de modificare a O.U.G. nr. 57/2015, cu amendamentele adoptate în Senatul României.

Referitor la art. 40 al ordonanţei, privitor la modificările aduse Legii nr. 223/2015, s-a revenit la forma iniţială a legii, cu plecare din procentul de 80 % din baza de calcul prevăzută la art. 28. De asemenea, la art. 30 nu se va depăşi cuantumul de 100% din baza de calcul prevăzută la art. 28 utilizată la stabilirea/recalcularea/actualizarea pensiei.

ifrim spunea...

D-na Brenda probabil ca politistii platesc cotizatia la timp, sau redirectioneaza 2 % din impozit catre sindicat sau alta forma asociativa a lor iar Coarna se zbate de cati bani primeste! Daca va incadrati la una din formele de sustinere a unei stucturi,asociatii,sindicat militare sunati si cereti justificari! Sau va inscrieti la ei si va tine la CURENT Coarna personal cu mersul trenurilor!

Huhu Rezea spunea...

Sindicalistii politisti, adica sefii lor care scriu pe site-ul oficial, nici nu mai stiu prevederile art. 29 din legea initiala.
Una e sa reglementezi ca pensia calculata potrivit acestei legi nu poate depasi 100% din baza daca calcul, si alta este sa prevezi ca pensia calculata potrivit art. 29 nu poate depasi 100%, ca in legea originala.
In primul caz, in plafon intra si pensia suplimentara, pe cand in cea de-a doua formulare in plafon nu intra nici pensia suplimentara si nici OMM.
Plasa asta am mai luat-o si dupa ce am scris dupa ce au inteles unii, ziaristi, sindicalisti, care au asistat la lucrarile Comisiei de buget de la Senat pe Ordonanta.

brenda spunea...

dar ,dupa cum se vede , se trage de timp, aceasta ordonanta va ajunge in toamna si nu mai stim ce se va intampl , daca era sa fie ceva in ordine , cel putin art 40 , care a produs atata zbucium putea sa se stabileasca da ori ba , dar nu se va face nimic , praf in ochi cu sedintele astea .SE pare ca martea viitoare iar intra in comisia juridica , o tin langa

Marian spunea...

Cand considerati ca se va publica in Monitorul Oficial OUG57,art 40, modificat ?

Iulian Mareș spunea...

M. Dragomir,
parerea mea este ca la o luna, doua dupa alegerile parlamentare, cel tarziu, iar cel mai devreme in maximum o luna dupa confirmarea primarilor alesi!
Atunci partidele vor sti cum joaca si cu cine incep lupta!
Poate chiar cu nr. 1?!
Timpul ne va fi martor si aliat! ..., sau nu!

brenda spunea...

dle DRAGULIN, santeti optimist , sa se publice in MO? pai este toata ordonanta publicata in MO inca de anul trecut si se aplica din plin ,asa ca asteptati mult si bine , vin alegerile si nu au ei timp de asa ceva , doar nu credeti ca se grabesc sa aplice noilor pensionari acel 80 fie el si maxim 100 , sperantele nu mor niciodata ......si mai vedem

Unknown spunea...

"S-a reluat...s-a dezbatut...s-a tinut cont"
DAR in Monitor cand se va publica, ca are iz caragialesc: doua la primarie, doua pe stalp, doua la prefectura....
Si nu mai sfarsim niciodata de numarat, analizat, reluat si dezbatut.
Intre timp fostii, actualii si viitori pensionari militari mesteca cu greu tot amalgamul acesta amar si mizerabil care defineste "facutul legilor in romanica noastra cea de toate zilele".

Anonim spunea...

OUG 57 trebuie sa fie data ca neconstitutionala cel putin din 2 motive : nu se pot taia din venitul total numai anumite sume, adica primele (de ce nu se scot indemnizatiile, sporurile, mai bine se scotea functia sau gradul) este o mare discriminare in selectarea veniturilor care intra in baza de calcul si al doilea motiv: pensionarii care au iesit pe legea 223 beneficiaza la o noua modificare a legii de o actualizare a pensiei conform art.60 din legea 223 si nu de o actualizare conform art 109 din lege ca toti ceilalti pensionare, deci o noua discriminare. Cineva , odata tot o sa sesizeze aceste discriminari

Nasul spunea...

Alpacin.. In colonia de k k a lui Papura voda se poate orice .Oricum CCR executa doar ce i se ordona de Soros si masonerie si nu da doi bani pe Constitutie.

Unknown spunea...

Sa nu va mai mire absolut nimic, Pai hai sa va spun ce i s-a intamplat unui unchi de-al unei prietene. Nu este vorba despre pensie militara dar tot pensie este. S-a repatriat in tara, din R. Moldova, acum 15 ani. Nu am intrebat care i-a fost pensia la inceput, dar pana acum o luna lua in jur de 8 milioane vechi, iar zilele trecute i-a venit pensia 4.500.000. A crezut ca este o greseala, dar nu, i-au spus de la casa pensiilor ca el n-a contribuit la statul roman cu nici un ban si asta ii va fi pensia de acum incolo. Cred ca s-a abrogat vreun articol din nu stiu ce lege. Asta se intampla pentru repatriati si deportati. Deci dupa 15 ani si-au dat astia seama ca nu a contribuit la sistemul de pensii din Romania. Nu-i asa ca sunt niste nenorociti? Cati repatriati si deportati or fi in tara asta ca nu au putut sa continue sa le dea pensia pe care au primit-o pana acum? Cata economie or fi facut? Deci sa nu va mai mire nimic. Asta s-ar putea sa ne astepte si pe noi chiar daca am contribuit la sistemul de pensii.

Unknown spunea...

Accesati:
http://bit.ly/20WmLmK

Iulian Mareș spunea...

Monica,
ca sa-mi fure documentele si parolele de pe tableta ..., ca lui base si K?
:-)
Nu deschid ca sunt fricos! Mosad sta la panda....si cubul ala negru, la fel!

brenda spunea...

comisia de munca pe data de 5 a aprobat niste amendamente , nedata publicitatii , oare dece? cum adica 1oo% din baza de calcul, ajungand la 134 cu celelalte drepturi , asa zice dl KIS care a fost prezent la comisie , nu cumva este o greseala? dar vom vedea cat o sa o mai lungeasca ,tot nu inteleg dece nu termina cu porcaria asts , ce asteapta?

Unknown spunea...

D-le Mares copiati adresa pe care am postat-o, deschideti o noua pagina de firefox si sus in bara unde scrie "cauta sau introdu adresa" lipiti adresa si dati cautare. O sa vedeti ca apare o foto si un mic articol cu Leon Danaila.Este fotografiat in metrou. Un om atat de simplu si banal, daca nu l-ai recunoaste nu ai da 2 bani pe el. Merita. Poate il vad si nababii tarii.

micutzul spunea...

Mai oameni buni , tanti mama lui Rares Ionut are perfecta dreptate ...Am ajuns sa facem analize literare la textele ratatilor din OG. Taurul trebuie luat de coarne cu curaj. Singura modalitate democratica este infiintarea unui partid si tot democratic sa le dam la gioale. Altfel ramanem niste papitoi care scriu toata ziua pe net si gata....
Astept loviturile .... am mai primit...,, esti fraier,, ...,, esti nebun...,,, cine crezi ca...,,etc.

Nasul spunea...

Mares crezi ca nu stiu aia din servicii ca te uiti la site porno si ca ai probabil pe hard poze cu Udrea , Otilia Sava si Brenda de pe email ? .Nu mai fi asa sperios .

Iulian Mareș spunea...

Aligatorule,
de Florida,

acelor doamne le este frica sa doarma singure!...ei nu kiar tuturor!
Da, am poze cu Elena la nunta ei cu Cocos!.....vrei sa ti-o trimit doar pe 10 €? Ma mai gandesc!
Facem schimburi ca pe vremuri cu timbrele?
1 foto Elenea Udrea contra trei cu Ana Pauker!....este Ok?

Unknown spunea...

D-le Micutzu, cand v-am indemnat sa iesiti in strada sau sa fiti alaturi de mineri, eu chiar am facut-o. Am fost si le-am dus o sacosa cu paine, cu conserve si apa. Am vrut sa le dau si bani ca sa mai aiba pentru apa, dar m-au refuzat categoric. Deci cand eu incerc sa va mobilizez, eu chiar trec la actiune. Insa e bine si asa, sa tot postam pe bloguri, decat deloc....

Huhu Rezea spunea...

@brenda
Nu te mai lua dupa Kich. Omul nu stie nici sa calculeze 1,09 x 1,2= 1,308 = 130,08% , procentul maxim de calcul al veniturilor unui pensionar militar conform Legii 223/2015, daca are 45 ani vechime cumulata.

brenda spunea...

ok dar sotul meu a avut vechime 35 de ani efectiv si ac deci total pe ultima decizie 70 de ani vechime . ha ha ha adio diferenta ,este?

Alin P spunea...

Mrs.H.....nu ne băga în boală. Ști foarte bine, ca și noi, că pensiile noastre vor fi de max. 102% sau max.100%, depinde cum rămâne ordonanța. Nu are rost să ne amăgim.....

CEZAR spunea...

SHHHHTTTT..
S-a trezit ...marele Micutzul ...
Doar un picut ca face nani iarasi ..../hi..hi..
PS
Colega nu merge partid de militari nu poti intelege ??
La militari ori ii dictatura ori nu-i nimic ..parol coane ..!!

Nasul spunea...

Mares tu vrei sa ma pui rau cu seful SIE perciunatul MRU unguent nepotul lui Ana Pauker (de ini ceri poze cu hoasca asta) .Plus ca schimbul nu e corect poze cu microfonista Udrea gasesc in toate cabinele tiristilor batrani care au folosit centura pe vremuri dar poze cu Ana Pauker gasesc doar in arhiva Kgb si Gru.Si e greu de ajuns acolo daca nu esti macar sparlamentar romanistan.

Unknown spunea...

Civilii care citesc aceste postari traiesc cu impresia ca pensia egala cu 100% (...) inseamna ca militarii primesc in mana o pensie egala cu venitul lunar net si sunt oripilati ca militarii vor mai mult de atat. Cred ca la fel gandesc si senatorii. Nimeni nu explica aici clar ca din venitul lunar net al unui militar o mare parte o constituie asa numita "norma de hrana"- bani care nu fac parte din baza de calcul si nu se regasesc in respectivele procente. De exemplu un plutonier-adjutant, deci un subofiter la final de cariera, ia lunar in mana aproximativ 2500 lei, din care circa 1000 de lei este acea "norma de hrana", echivalentul bonurilor de masa al civililor. Deci cei 100% sau 102% se raportează la 1500 lei, nu la venitul total! Militarii nu si-au dorit ca "norma de hrana", care era candva a 20-a parte din solda, sa ajunga in prezent sa fie atat de mare in raport cu solda (la cei tineri reprezinta chiar 50% din venitul lunar net) si in detrimentul acesteia, dar nu a fost dupa ei, guvernele care s-au succedat au compensat lipsa majorarilor salariale cuvenite militarilor cu marirea artificiala a acestei norme, din motive meschine, afectand la pensie generatii intregi de militari care si-au respectat contractele cu statul roman si asteptau din partea acestuia consecventa si respect.

Huhu Rezea spunea...

@Otvos
Daca d-ta ai aparut recent pe blog nu inseamna ca aici nu s-a explicat ce inseamna 100% din baza de calcul.
S-a explicat pentru militarii adversari ai Legii 223 initiala, ca sunt si dintr-acestia, nu pentru civili.
O arata chiar art. 28 din Ordonanta care este diferenta intre baza de calcul si veniturile unui cadru activ.

Iulian Mareș spunea...

Corneliu,
am fost ingrijorat de lipsa ta de aici si chiar intrebam de tine pe blog!
Dupa stil si verva constat ca esti mai bine si asta este ok!
Afla despre noi ca ne batem inca sa nu devenim mai saraci si in niciun caz mai prosti!... parafrazand-ul pe Brancusi!
M-a uimit putin cercul tau de prieteni....dar oricum, UE ne indemna, parca, la unitate in diversitate! Traiasca Casa nostra comuna, Europa, vorba lui F. Mitterand!

Iulius moll spunea...

Si daca nu ti-ai defasurat-o te crezi mai bun sau mai prost ca unul care si-a defaurat-o? E traba de mentalitate si de modul cum ai perceput atunci si acuma societatea si lumea care te inconjoara. Ai vrut sa-i jignesti pe unii, dar nu ti-a iesit.

Marian spunea...

Multumesc, d-nul Iulian Mares!
Eu intentionam sa-mi depun raportul de pensionare cu 01 Mai 2016, dar nu stiu ce sa fac, nimic nu este clar, nu cunosc formula de calcul,cei de la personal parca sunt legati la gura,nu spun nimic concret, unui coleg care a iesit la pensie la data de 14 Martie 2016, i-a facut simulare cu 80%!!!
Nu stiu ce sa mai cred,ai vreo opinie,in legatura cu asta??
E mai bine acum,sau sa mai astept,avand in vedere ca de la 1 Mai creste salariul minim pe economie de la 1050, la 1250. Are influenta in calcularea pensiei militare?

Iulian Mareș spunea...

M. Dragomir,
mai stai....bicicleta este f buna, vine caldura, de ce sa te grabesti!
Principial, stai 6-7 luni dupa marirea ta de solda si apoi iei o decizie!
Sa ai pensia calculata la media soldelor noi, nu sa astepti recalcularea!
Oricum, ma poti suna oricand!

Iulian Mareș spunea...

Motoc asta ar trebui sa faci mai des.... si cu altii!

http://www.dcnews.ro/mobile/cum-m-am-convins-ca-voi-fi-primul-care-va-muri-pe-front_503402.html

Huhu Rezea spunea...

@Dragomir
Daca nu implinesti varsta standard acum, ar fi cazul sa astepti depunerea cererii si actelor de pensionare pana dupa aplicarea noilor reglementari privind salarizarea unitara a bugetarilor.
Altfel, risti sa intri in suspendarea primei actualizari a pensiilor militare. Pana in august nu mai e mult.

Marian spunea...

Cu tot respectul Huhurez,rrferitor la luna August,am inteles ca s-a retras ordonanta de urgenta privind salarizarea,care urma sa intre in vigoare la 01 August 2016.
In ceea ce priveste criteriul dupa care vreau sa ies la pensie,este pt limita de varsta si anume 50 ani acum in luna Mai, cu 21 ani grupa speciala si 11 ani vechime pe cartea de munca in civilie,fara grupa. Eu cred ca ma incadrez.
Problema mare este ca nu stiu cat se va mai amana aprobarea si publicarea in MO a OUG57 cu art 40 modificat,caci daca ajunge sa se amane pana in toamna,dupa alegerile parlamentare sa nu avem vreo surpriza la modul sa nu mai fie aprobata asa cum este propusa acum si sa fie mai rau decat 65%. Ce parere ai ?

Marian spunea...

Ai dreptate Iulian,dar nu ma grabesc,ma gandesc ca daca tot amana modif. art 40 din ordonanta,s-ar putea sa nu se mai aprobe niciodata,mai putin dupa alegerile parlamentare,sau sa o modifice cu mai putin de 65% sau marirea varstei de pensionare. Cat despre cele 6 luni lucrate pe anul in curs,am inteles ca nu este nici o problema intrucat lunile anterioare lui Decembrie 2015 vor fi indexate cu 10% in baza de calcul!

Huhu Rezea spunea...

@Dragomir
Citeste articolul urmator. Tehnocratii tot nu se lasa cu salarizarea bugetarilor. Evita pensionarea inainte de aplicarea noii salarizari pentru a beneficia de actualizarea bazei de calcul de la data deschiderii dreptului de pensie.
Nu ordonanta 57 constituie o problema pt d-ta.

Iulian Mareș spunea...

Dragomir &All,
-sahul la Dragnea s-a cam dus si s-a conturat in pat, bine mai urmeaza probabil si alte dosare, dar s-a evidentiat un lucru pt PSD si aliatii sai:
-singura solutie este montiunea de cenzura pt guvern....cat de repede vom vedea
-suspendarea tatucului guvernului de anarhisti sadea, indiferent de s-ar narui o lume
-reluarea actiunii de unde a lasat-o Ponta, bine...s-au facut pasi inapoi...
Pe mine m-a uimit pozitia lui Zgonea! Oare la el s-a referit Ponta pe facebook?
Cel mai tare candidat la primaria capitalei ramane de departe Rooooobert Turcescu! Imi pare rau ca nu l-a propus PNL! :-) ....are si teeviziune pe net, chit ca este o camera, o masa, 2 scaune un PC si o camera web! ...doar a dat interviuri si ciolos....a la video-chat! Tare domne!
Asa da! Ieftin si practic! Mai tare decat Vatafu Tv! Dupa modelul lor la spitalul vesel s-a deskis o linie firbinte, unde toti internatii transmit in acelasi timp!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Pe Base si pe Turcescu ii uneste apartenenta la acelasi serviciu de informatii. Unul este deja autodescoperit, celalalt se considera in continuare acoperit.DE ce i-o interesa pe cei de la dgia Primaria Capitalei?

Iulian Mareș spunea...

Huhule,
au si ei dreptul legal la activitati economice!

brenda spunea...

daca DRAGNEA nu il da jos pe acest guvern si nu isi impune vointa , va fi rau pentru psd , pentru el etc . se va vedea ca sant slabi si popoulatia are nevoie de oameni puternici