Un produs Blogger.

joi, aprilie 14, 2016

Care vor fi efectele legii de adoptare a art. 40 al OUG nr. 57/2015 privind pensiile militare.

81 comments
 Legea 223/2015 se va aplica in forma modificata prin art. 40 a OUG nr. 57/2015 atât timp cat nu e modificata prin alt act normativ sau prin legea de adoptare a Ordonantei 57/2015 de catre Parlament.
Drepturile de pensie stabilite in acest interval de timp vor avea  cuantumul calculat in cota procentuala de 65% din baza de calcul definita de art. 28, modificat prin  ordonanta, plafonul de 85% din aceeasi baza de calcul, plafon in care intra si sporul pentru pensia suplimentara, si valoarea maxima de 102% din baza, dupa adaugarea sporului pentru OMM
Tranzitia de la Legea 223 modificata prin ordonanta la  legea de adoptare a ordonantei se va face conform principiilor de succesiune in timp a actelor normative. Prevederile noii legi se aplica  dupa 3 zile de la publicarea in MO si nu au efect retroactiv.
Orice modificare adusa dispozitiilor referitoare la modul de calcul al cuantumului pensiilor militare, reglementat prin articolele 28, 29 si 30, atrage dupa sine emiterea unei decizii de recalculare, nu revizuire,  a pensiilor stabilite dupa   data  01 01 2016. Noile decizii  vor fi emise din oficiu si vor fi aplicabile din luna imediat urmatoare lunii in care a intrat in vigoare legea de adoptare a ordonantei. Doar daca s-ar modifica optiunea pentru baza de calcul din art. 28  ar fi nevoie de o noua cerere adresata Casei Sectoriale.
Ce se va intâmpla daca pensiile recalculate vor avea cuantumul mai mic sau mai mare decât cuantumul stabilit prin decizia de calculare emisa in baza OUG nr. 57?
In primul rând nimeni nu trebuie sa se teama ca va urma vreo regularizare pentru perioada anterioara, in sensul de a se recupera sume considerate necuvenit platite , in cazul in care cuantumul recalcuat  ar urma sa fie mai mic. O astfel de situatie s-ar inregistra in cazul in care  Camera Deputatilor ar adopta amendamentele aprobate de Senat. Cadrele nou pensionate cu vechime cumulata mare, de peste 45 ani,   ar avea cuantumul recalculat cu 2% mai mic decât cuantumul calculat pe OUG.
Regularizare nu se va efectua nici in cazul in care cuantumul recalculat va fi mai mare, situatie intalnita in cazul pensionarilor cu vechime mica. Nimeni nu va putea pretinde ca noul cuantum sa-i fie platit si pentru lunile anterioare recalcularii.
In al doilea rând, dupa recalculare va ramâne in plata cuantumul mai avantajos.
In cazul ipotetic  in care amendamentele din legea de adoptare ar viza inasprirea conditiilor de pensionare pentru pensia anticipata partiala, pentru pensia de invaliditate sau pentru  militarii trecuti in rezerva fara drept de pensie ...si acestea se aplica doar celor care solicita deschiderea dreptului de pensie dupa ntrarea in vigoare a legii de adoptare a ordonantei. Cei care  au cerut si indeplineau conditiile cerute de legea modificata prin ordonanta ramân pensionari, chiar daca nu ar mai indeplini noile conditii.

81 de comentarii:

Alin P spunea...

Mrs.H. Exact ce scriam și eu într-un comentariu anterior. Foarte bine că ați deschis acest subiect. Am mai scris că am informații că CSP a MAI emite la greu decizii pe 223/57. Cei care au cunoștință despre acest lucru ori cei care au primit deja aceste decizii, ar trebui să facă comentarii pe acest subiect. Comentarii pertinente nu nave spațiale...presupuneri sau păreri după stele. Scurt: pe lege!

Unknown spunea...

Initial a fost vehiculata data de 12 aprilie 2016, pentru decizia definitiva in ceea ce priveste legea de adoptare a ordonantei si modificarilor aferente...
Acum nu se mai stie...nimic.
Acolo unde ar trebui sa fie clar si limpede, respectiv domeniul legilor, este un talmes-balmes.
Revoltator.

trofin spunea...

Dacă ar vedea civilii pensiile de la mai,s-ar declanșa revolta.

Unknown spunea...

Deci ,pana la urma cand se incepe recalcularea pensiilor? se va incepe anul asta, la anul sau peste cati ani? cand vor incepe sa vina noile decizii? ca s-au votat si aprobat si-n dunga, se vorbeste atat de mult despre asta incat toata lumea ne uraste din ficati ca luam niste pensii exorbitante si noi de fapt nu luam nici drepturile ce ni se cuvin. Stie cineva cand se si va intampla ceva concret? Am depus cerere de recalculare in ianuarie, am lucrat intr-un singur loc (militar), am iesit in 2011 cu lg.263 la limita de varsta, deci dosarul meu e foarte simplu de lucrat. Poate cineva mai bine informat are detalii.Multumesc pentru un eventual raspuns.

iceparu spunea...

Huhule@in 28 martie a.c.cineva a scos dr la naftalina pe Marian Munteanu.Daca nu ma lasa memoria Marian Munteanu dupa ce a incasat o ferchezuiala de la mineri s-a dat la fund pe o durata de 25 de ani cu scurte momente cand a cochetat rand pe rand cand cu partidul capitanului de securitate Magureanu, cand cu Garda de Fier.Sa inteleg ca tu ai postat programul "alianta civica insurectionala " din pura intamplare sau se leaga cu candidatul surpriza al liberalilor la primaria capitalei?

Unknown spunea...

Pentru cei care s-au pensionat incepand cu 01.01.2016 si nu au primit inca decizia de pensionare, va dau cateva informatii din decizia de pensie primita pe 11.04. Huhurez a dat detalii asupra modului de calcul pentru personalul din penitenciare. Cautati in urma si vedeti modul de calcul. Initial, se caluleaza cat este per total cu toate procentele, dupa care se limiteaza la 85% din valoarea rezultata, apoi la aceasta valoare se aduna Meritul militar de 10, 15, 20%. Se aplica marirea de 5% si aceasta valoare este specificata in decizia de pensionare. Sau mai simplu se calculeaza luand din fluturasul de salariu, media celor 6 salarii corespunzatoare venitului brut majorat. Dupa care se aplica procentul de 10%,daca este salariu ales dinainte de 1 decembrie 2015, apoi se aplica majorarea de 2% (102%), majorarea de 5% si rezulta valoarea pensiei brute ce va fi inscrisa pe decizie. Succes!

Huhu Rezea spunea...

@Corina
Fii mai atenta! Aici nu evorba de recalcularea pensiilor militarilor stabilite pe legea pensiilor civile.Ca urmare a oug 57/2015 si drepturile de pensie stabilite in acest an vor fi recalculate dupa ce ordonanta va fi adoptata de Parlament.
Deciziile de recalculare pentru catanele batrane vor fi emise dupa 30 iunie 2017.

gheorghe spunea...

d=le marius te rog sa ma lamuresti de unde acel 2% care l-ai scris inainte de 102 % sau ai vrut sa scrii 20 % reprezentand meritul militare .multumesc anticipat pt raspuns.

Alin P spunea...

Mrs.H. Ar trebui să ne spui ceva si despre recalcularea pensiilor pentru cei iesiti de 1-2-3 ani....

Unknown spunea...

@trofin joi, 14 aprilie 2016, 19:12:00 "Dacă ar vedea civilii pensiile de la mai,s-ar declanșa revolta" - ce au pensiile militarilor din MAI? Sunt similare ca la MApN. Am colegi (de liceu sau facultate) care au iesit la pensie pe Legea nr. 263/2010 si au cuantumul in limita a +/- 5% fata de a mea, care am iesit dupa aceeasi lege din MAI.

Anonim spunea...

Foarte bine structurata analiza de mai sus d-le Huhurez, ar trebui sa ne spuneti si cum se vor calcula pensiile celor iesiti inainte de 01.01.2016 (ma refer aici la modul de actualizare pe perioade de timp, adica de la 01.01.2016 se va calcula cu 102%, din momentul adoptarii legii cu OUG 57, daca vor aparea modificari , se va schimba modul de calcul, urmand ca la anul cand vor primi aceste diferente ( cei care vor avea de castigat)ele trebuie sa respecte legiislatiile in vigoare pe perioadele care au functionat.

trofin spunea...

Este vorba despre pensiile calculate pe oug 57/2015.

brenda spunea...

care este motivul pentru care nu se mai stie despre situatia ordonantei ., chiar nu se poate afla numic de la cineva din comisia de aparare?nu cred ca nu stie numeni nimic , varianta ar fi sa se scoata complet aceasta ordonanta sau sa o lase asa pana in toamna, scopul fiind pensii pe ordonanta cu 60 si restul , convenabil ministerului apararii si celorlante , motiv pentru care au scris adresa cei 3 ministri in urma careia s-a asternut tacerea , dar dece nu tipa DOGARU SI COARNA? ei fiind la toate comisiile so au cum sa afle ce se intampla,

Unknown spunea...

Pentru Alin P. Este foarte simplu: 85% +20% din 85% (fac 17%) =102%. QED

Huhu Rezea spunea...

@alpacin
Interesanta intrebare.Nu ma gandisem la consecintele Ordonantei cu privire la plata din urma a pensiilor recalcutate potrivit art. 109 si 110.
Regula ar fi ca se aplica procedura de calcul care va fi valabila la momentul recalcularii din cursul anului 2017. Pana atunci se va clarifica prin lege modul de calcul.
Noroc cu aplicarea cuantumului mai avantajos, altfel ar fi multiple vaiete
Voi ma reflecta asupra subiectului.

Alin P spunea...

Mulțumesc...

Patrick spunea...

Diferentele de pensie, in cazul in care vor rezulta urmare a recalcularii pensiei incepand cu 80 %, se vor achita de la data adotarii Lg 665, cea care aproba Og 57.

Unknown spunea...

@Trofin - calculul pensiei militare de stat conform Legii nr. 223/2015, modificate (deocamdata) cu OUG nr. 57/2015, va fi la fel si pentru mine, iesit din MAI, si pentru colegii din MApN. Ma refer la militarii din cele 2 ministere, la politisti nu stiu concret, dar banuiesc ca este similar. Am fost la financiarul de la unitatea de unde am fost trecut in rezerva pentru a intreba care perioada de 6 luni consecutive sa aleg si mi s-a aratat (facand o simulare) ca la grad si functie constante oricare perioada este la fel. In iulie 2010 au scazut veniturile cu 25% (prin coasa lui Basescu+Boc), dar prin softul de reactualizare daca iau ianuarie-iunie 2010 sau iulie-decembrie 2010 venitul care se ia in calcul ca baza pentru pensie este adus la acelasi nivel. Fiind o perioada fara prime si neavand sporuri ocazionale, in ultimii 5 ani se iau aceleasi venituri in calcul pentru pensia dupa Legea nr. 223/2015, mai putin al 13-lea salariu (cat s-a mai dat), restul sporurilor si indemnizatiilor ramanand in baza de calcul.

brenda spunea...

deci nimeni nu vrea sa stie ce contine scrisoarea celor trei ministri MOTOC HEVI SI TOBA/? AR FI INTERESANT SA SE ALFLE , CE LE ORDONA ACESTIA CELOR DE LA COMISIA DE APARARE/? asta ar fi bine sa stie si cei din activitate ca sa cstie c e oameni ii conduc , ca vor iesi si ei la pensie , chiar nu se stie ce se mai pune la cale?

Alin P spunea...

Mrs.H. Ne spui și nouă celor pensionați de 1-2-3 ani de unde ai scos data de 30 iunie 2017 pentru recalcularea pensiilor noastre? Mulțumesc....

iceparu spunea...

Marius Mares@ esti atat de lapidar incat introduci note de mister.Dupa cum te exprimi se pare ca este super multumit.Daca nu vrei sa fii suspectat ca bagi batul prin gard dece nu postezi buletinul de calcul sa-l putem analiza?Treaba cu 65% ,85%,plus OMM,etc. sunt antice.

Iulian Mareș spunea...

All,
CSP/MApN a emis decizii de pensii si a si platit pensii, pe 2016, cf L223 + OUG 57!
Verificat din 4 surse!

Unknown spunea...

Imultiti 85cu 1,2o si va da 102%.

Unknown spunea...

S-a referit la fatul ca,dupa30.iun este termenul limita pt.a depune cererile de recalculare.Dupa aceasta data se vor emite si primele decizii pt.noi cei pensionati deja.

Unknown spunea...

Politistii au in plus cateva sporuri.Aceste sporuri au fost taiate in 2004 si recastigate in 2007 in instanta.

brenda spunea...

daca luati dvs pensie de la casa sect a mapn , ari putea sa aflati personal daca este adevarat ca s-au emis decizii de pensii pentru cei care ies in 2016 , ca pensionar vechi ,poate cunoastei pe cineva de acolo , eu v=asi multumii mult, a, un interes direct

Huhu Rezea spunea...

@Alin P
Caledarul recalcularii pensiilor este din Ordinul M25/2016 privind Metodologia recalcularilor si actualizarilor.
-Pâna la 30 06 depunerea cererilor pentru optiune baza de calcul
-Maximum un an au la dispozitie unitatile si CMJ-urile sa actualizeze baza de calcul aleasa la valorile din 01 01 2016.
-90 zile au la dispozitie Casele Sectoriale sa emita dciziile de pensie , dupa ce primesc datele actualizate de la unitati.

brenda spunea...

9o de zile pentru cei care au dela pensie , dar pentru decizii noi scrie in lege 45 de zile de la depunerea dosarului, asa este?

karadeniz spunea...

@ Alin P
Efectuarea recalculării şi actualizării pensiilor este contiţionată şi în lege şi în documentele privind aplicarea legii apărute luna trecută este condiţionată de nişte etape şi termene. Şase luni sunt necesare pentru ca petenţii să aleagă cele 6 luni. După alegerea lor ori stabilirea din oficiu a ultimilor 6 luni pentru cei care nu aleg nimic incepe identificarea acestor 6 luni si dacă citesti cum se face si ce termene sunt vezi ca durează mai bine de un an. Postase Dan Buzescu pe aici acele termene.
Ca practic s-ar pute face mult mai , parte dintre noi trimiţând opţiunea pentru cele 6 luni înca de anul trecut când legea nu intrase în vigoare, e altă treabă. Interesul este să se amâne cât mai mult plata efectivă a acestor pensii recalculate şi se vor duce spre termenul maxim de 24 de luni.
Chiar dacă vor fi plătite retroactiv de la 01.01.2016 aceste plăţi se vor face doar pentru cei care vor mai fi în viaţă la acel moment. Pentru ceilalti, care la o perioadă de 2 ani între intrarea legii in vigoare şi plata efectivă a noilor pensii însemna vre-o 12-15 mii de decese plata nu se mai face.
Dacă pentru cei aflaţi sub incidenţa legii 241 este prevăzut în HG de aplicare a art. 121 că dacă mor după epunerea cererii urmaşii vor avea dreptul la sumele recuperate, în cazul recalcularii nu mai este prevăzut acest lucru.

Anonim spunea...

Camera decizionala pentru OUG 57 este camera deputatilor. Deoarece trebuie adoptata ca lege organica, acesta ordonanta poate sta cel mult 60 de zile in camera deputatilor. Daca nu intervine nimic in cele 60 de zile, oUG 57 se intoarce in senat unde in termen de 30 zile trebuie adoptata sau respinsa.

Alin P spunea...

Mrs.H. Provin din MAI. Înțeleg că au maxim un an să calculeze baza de calcul aleasă. La IPJ-ul de unde provin, din câte cunosc, se calculează deja baza de calcul pentru recalculări...deci deduc că termenul de 30.06.2017 este orientativ...și nu neapărat general aplicabil.

Nasul spunea...

Corect alpacin

Unknown spunea...

Mrs.HProvin din MAI in luna ianuarie 2016 am primit decizia nr....pvind trasformarea din oficiu a pensiei de invaliditate in pensie pentru limita de varsta coform art 82.alin 1 din Legea nr263/2010,coroborat cu art 119 din legea nr.223/2015.Se mentioneaza ca se mentine in plata cuantumul cel mai avantajos,si se precizeaza ca drepturile de pensie au fost majorate cu 5% cof.art 14.alin.2 din OUG nr.57 din 2015,aceasta majorare pentru luna ianuarie 2016 fiind aplicata la pensia aferenta lunii decembrie 2015.Drepturile au fost stabilite incepand cu luna noiembrie 2011 ??????????.nu am pierdut nimic ,nici nu am castigat.Am fost la casa sectoriala de pensii si nu am primit nici un fel de lamuriri,motivand ca nu au timp ,avand foarte mult de lucru.Este posibil sa primesti decizie de pensionare in anul 2016 incepand cu anul 2011 ???? .Daca doriti pot sa o scanez si sa o trimit in privat.

Alin P spunea...

Mda...m-ai tulburat cu calculul deceselor. Posibil să ai dreptate...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhurez & Comp.: Bine v-am regasit, onorabil D.le Huhurez! Bine v-am regasit, onorabili camarazi si prieteni! Trei saptamani n-am avut absolut nici un contact, dar nici macar cu o stire, referitor la decizia de adoptare a Legii 223 sau a OuG 57. Nu ca n-am vrut, dar in Spitalul Militar Focsani n-am gasit macar o singura persoana sa ma informeze cu ceva in acest domeniu! E o apatie generala si o ignoranta ce frizeaza ridicolul! Pe cine intrebam dadeau din umeri si nu stiau nimic. Din toate discutiile avute cu ei am desprins concluzia ca nu-i mai intereseaza nimic, din moment ce zilnic si periodic se schimba regulile jocului si ce se propune azi, maine poate deveni istorie. Toti asteapta apatici sa se deruleze evenimentele asa cum sunt ele, asa cum se vor decide practic in Camera Deputatilor. Ei asteapta, precum cainii in lantz, sa li se arunce blidul cu laturi sau osul la bot, fara sa maraie, fara sa carcoteasca, fara sa mai miroase daca e pusa otrava sau miere...E o planeta a absurdului sublim pe care circula roboti absenti, absurzi, muti si surzi...Nimeni nu revendica drepturi, nimeni nu cere nimic, nimeni nu se mai asteapta la nimic. Doar asteapta resemnati si absenti la ce-o sa se intample maine sau in viitor, parca stiind ca bine nu le va fi, si chiar iti raspund, parca iritati: ,,Dar ce, domnule, esti copil sa crezi ca ,,ogheul'' ala cu art. 40 va fi modificat cu mai mult de 65 la suta? Mai bine te-ai ruga sa nu-l faca 45!'' Si eu m-am resemnat. Nevasta-mea a trecut, in spital, razant cam de vre-o trei ori pe langa moarte. Am trimis-o la tara ca rudele s-o invete din nou sa mearga pe picioarele ei. Spitalul l-a parasit in carucior si cu tensiunea 20/10. Mai rau a iesit de acolo decat s-a internat. Eu mi-am ruinat linistea si odihna, totul fiind un esec lamentabil...Fiind singur pana la Pasti voi lupta sa ma refac psihic si fizic pentru ca ma simt daramat. Mi-a sosit si raspunsul la cererile mele de revizuire a pensiei, drept pentru care va voi reproduce public parerile lor care nu ma incanta. Imi sunteti colegi si merita sa va informez cu un esec pe care il poate impartasi oricine dintre domniile voastre. Pana sa va reproduc raspunsul, inca o data mutumesc adminului si celor de buna credinta care mi-au fost mereu alaturi pentru sprijin si consolari, dorindu-va totodata tot binele din lume cu sanatate! Doamne, ajuta!

karadeniz spunea...

Anul trecut după promulgarea legii mulţi sperau şi proroceau că HG-urile, ordinele comune, metodologiile se vor da înainte de termenele prevăzute de lege, că acele termene sunt maximale, ba unii aveau surse sigure că se vor da chiar până în decembire iar prin martie anul acesta aveam deja primele pensii recalculate pe card.
Realitatea a arătat că termenele alea maximale au fost depăşite chiar de guvern aşa in ciuda legii.

iceparu spunea...

Pentru cine a studiat fosta lege a salarizarii unice varianta Ciolos.Seful SMG salariu de functie putin mai mic decat a unui judecator sau procuror cu vechime de 20 ani.De aici va puteti da seama de ce respect si apreciere se bucura armata Romaniei in randul guvernantilor.Cata umilinta.S-o fi invartind el, Ciuca in jurul lui Iohannis mai abitir decat un titirez dar totusi este seful SMG.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Reproducerea raspunsului CSP la cererile mele de revizuire a pensiei:
,,Domnului Corneliu,
Referitor la solicitarile dv. adresdate directorului CSP, cu nr...din data... si data...va comunicam faptul ca, potrivit prevederilor art 149 al. 1 din L 263/2010 privind sit. unitar de pensii publice, cu mod. ult. ati avut posibilitatea de a contesta Decizia privind recalcularea pensiei limita de varsta nr...din data de 13 12 2014 in term. de 30 de zile de la comunicare, la Comisia de contestatii din cadrul MApN. Intrucat pe numele dv. ni s-a inregistrat nicio contestatie in acest sens, decizia susmentionata a devenit definitiva.
De asemenea, va informam ca potrivit art. 109, al. 7 din L 223/2015 privind pens. milit. de stat, astfel cum a fost mod. de art. 40 pct 21 OuG 57/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal-bugetare, pensiile militarilor recalculate in baza L nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor, revizuite in baza OuG nr 1/2011 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sist. de ap....., aprobate prin L. nr 165/2011, cu moddif. ult, cele platite in baza L. nr, 24/2013 privind stabilirea unor masuri in domeniul pens. acordate benef. proveniti din sist. de ap.....precum si pensiile stabilite in baza L. nr 80/1995, cu mod. ult. au devenit pensii milit. de stat si se recalculeaza in raport cu vechimea valorif. prin ultima decizie de pensie si baza de calcul stabilita conf. preved. art. 28, actualizata conf. prevederilor legale care reglementeaza salarizarea militarilor la data intrarii in vigoare a Legii ( oare care lege, ma intreb eu?)
Astfel, sub nr... din data de 04. 02. 2016 a fost luata in evidenta cererea dv. de recalculare a pensiei de care beneficiati pt. alegerea perioadei de 6 luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate, in vederea determinarii bazei de calcul, in baza preved. L. 223/2015, cu modif. ult.
De asemenea, sub nr..... din data de 07.03. 2016 a fost luata in evidenta Fisa cu locurile de munca intocmita de CMJ, emisa potrivit L. 223/215, cu mod. ult.
prin urmare, in perioada imediat urmatoare, Casa de pensii va emite o decizie privind recalcularea pensiei dv. potrivit L. 223/2015 cu modif. ulterioare, document ce va va fi transmis la domiciliu.
Cu stima
Col......''
Prin urmare, un esec rasunator al incercarii mele de revizuire a pensiei, dupa ce mi s-a furat intreaga perioada in care m-am aflat pensie de boala! Perioada asimilata a fost executata cu un sut bine plasat in cur! Pentru ca am fost prost, necunoscand legile, asa cum peste 80% dintre noi nu au habar de ele, iar ei se folosesc din plin de astfel de persoane, cat si de catre cei senili, bolnavi sau handicapati mintal pentru a nu se mai putea rafui cu ei! Un sistem fascist, bine pus la punct, pentru care merita felicitati cu o lada de cartuse si un AK-47! Halal, Armata! Halal, sistem! Halal recunostinta fata de cei care si-au sacrificat sanatatea in slujba Apararii nationale! Halal de Casa sectoriala de pensii a MApN CARE MI-AU BATJOCORIT SI MUTILAT PENSIA MILITARA IN MOD VOIT INTENTIONAT, o cloaca de toata jena si mila sub bagheta unui ministru impotent, arogant si lipsit de empatie! Halal Romananistan de cacat! Acta est!

Alin P spunea...

Da, Gigi... Din ce spunea H, primele decizii de recalculare vor fi emise după 30.06.2017....ceea ce nu cred. Vor fi prea multe pentru a se încadra în termen, așa că CSP-urile vor trebui să recalculeze și să emită decizii mai repede și constant, după cum au documentele trimise de unități.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Silicaru Valy: In oct. 2010, la 55 ani trebuia, din pensie de boala, sa ies in limita de varsta. Am primit in dec. 2014 acest drept la varsta de 59 ani si 3 luni printr-o decizie grosolan falsificata, eronata si mutilata. Pe mine nu ma mai mira nimic. Absolut nimic. La Casele Sectoriale de pensii se practica tehnica erorilor si ororilor cu intentie si buna stiinta, si declar public, pe propria-mi raspundere, ca acestea se executa la ordin pentru a se diminua fondul de pensii, restul din ce rezulta din aceste practici odioase fiind alocati la un fond in avantajul clasei politice: A se vedea cresterea drepturilor salariale ale tehnoretardatilor cu 40%, pe sustache, si care se va pune in practica imediat! Ce-i de facut? Sa murim ca tata mare: Prosti, pentru ca n-am pus mana pe un retevei la timp!

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Bine ai revenit! Speram ca mai sanatos...

Parca mai trimisesei si ceva stagii nevalorificate. Ce s-a intamplat cu ele?l

karadeniz spunea...

Asta e situatia pe ziua de azi referitor la cererile depuse la CSP a MApN:
Cereri pentru alegerea perioadei în vederea recalculării = 29.365
Cereri pentru restituire diferențe de pensie din perioada 2012 -2013 = 9.809
Cereri pentru fișele cu locurile de muncă conform M M123/2015 = 20.618
http://cps.mapn.ro/app/webroot/fileslib/upload/files/situatie%20cereri%20CPS.pdf

Iulian Mareș spunea...

Blender,
nu am mintit, in legatura cu deciziile si plata pensiilor pe 2016!
Vrei sa ma crezi, bine! Nu vrei, rau faci!
L223 cu OUG57!

ionut spunea...

Legea de adoptare a OUG 57 va fi tergiversata la maximum .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez:
Multumesc de urari, onorabile! Abia acum ma pot reface, dupa ce in spital am stat cu insomnii si griji pt. sotie, fiind grav bolnava. Ma opresc aici. Mi-e greu sa mai explic...

Ati vazut ca isi recunosc greseala cei de la Casa sectoriala prin reprosul facut ca nu am depus contestatie la timp? Eu am cerut sa mi se faca revizuirea conf. L 223 si in temeiul art 62, daca nu ma insel, in care se poate face revizuirea daca se constata greseli, o atributie a sefului Casei de pensii.
Fiti sigur ca am ticluit-o asa cum m-ati invatat, mott a mot, si poate ca i-am uimit cu atatea referiri exacte si obiective, drept pentru care au concurat in a-mi raspunde pe un stufos legislativ sa fiu contracarat, ceea ce nu denota absolut deloc ca sunt si obiectivi, ocolind delicat obligativitatea producerii revizuirii in temeiul legii si la sesizarea petentului, revizuirea fiind mai presus decat pretentia lor de existenta a contestatiei.
Sa merg acum intr-o instanta m-ar ruina definitiv, data fiind situatia extrema, personala si familiala, asa ca ramane sa contest la primirea deciziei ce mi-au promis-o cat mai recent. Atunci, chiar ca voi merge chiar si in instanta, mai ales ca in 30 de zile legea trebuie sa decida, procesul este gratuit si daca se constata erori, cei vinovati pot primi pana la 5000 lei amenda, tot ce am afirmat aici fiind stipulat in L 223/2015.
Perioada nevalorificata a fost trimisa de mine, receptionata de CMJ, trimisa apoi cu alte dovezi la Casa Sectoriala la foarte scurt timp. Deci d.a.p.d. vedere sunt OK!

Domnule Huhurez, acum s-o las dracului de pensie si lege, chiar ca cei 1000 de lei parca e o comoara fata de alte pensii ale civililor aflati in situatii similare si care se zbat in cu mult mai putin, dar ma gandesc ca si eu sunt dat dracului cu in a-mi apara ca o hiena demnitatea! Legea mi-a dat dreptul sa beneficiez de stagiul (perioada) acela asimilat, de ce ei m-au jecmanit de la obraz profitand, ca si alte zeci de mii ca mine, ca nu cunoastem legile? Nu e o barbarie fascista sa profiti de acest lucru? Pai, cati bolnavi cronici cu Parkinson, Alzhaimmer, alte boli grave, foarte batrani, sau pur si simplu inconstienti din cauza lipsei informatiilor n-au fost jefuiti cum am fost eu jefuit de aceasta banda de raufacatori legislativi?! Nu merita pusi la zid si executati cu obuzierul in stilul Kim Jong Il?
Inca o data va multumesc ca ati fost alaturi de mine si m-ati ajutat! Dar trebuie sa afle si publicul larg faptul ca totusi impreuna am invins: Ei recunosc lipsa contestatiei mele, deci existenta greselii pe care doar Dvs. ati sesizat-o, demonstrandu-se, inca o data, ca blogul si adminul Huhurez sunt de un real folos pensionarilor militari si nu numai!
Mai sus sta marturie inscrisul Casei Sectoriale care-si recunoaste indirect infrangerea prin reprosul ce mi l-a facut ca nu am depus contestatie la timp! Asta poate fi un real atu si in cea mai inalta instanta din Romania, dovada faptului ca un repros demasca propria frauda in stil fascisto-bolsevic! Nici un alt blog particular sau de sindicate ale pensionarilor militari din Romania n-ar fi fost capabili sa sesizeze ce ati sesizat personal Dv. in deciziile mele de pensionare, fraudate de Casa sectoriala a MApN! Permiteti-mi sa va felicit si din nou sa va multumesc! Restul, e o istorie dramatica a unui trecut fascisto-legionaro-bolsevic ale apucaturilor din sistemul pensiilor militare romanesti, infiltrate cu o cruzime odioasa, fara empatie si discernamant, in Casa sectoriala de pensii! Rusine si oprobiu public impotriva-le! Cate zeci de mii de pensionari militari or mai fi existand, ca in situatia mea dramatica de inselati si degradati la subdemnitate si suboameni?

Uite ca Hitler si Stalin si-au gasit deja acerba concurenta care poate sa-i lase in urma si sa-i condamne la uitare! Tehnocratia fiind doar un Mein Khamph de lansare, precum lansatoarele de la Cap Cannavery-USA, ori cele de la Baynkounur-Kazakstan! Dixi.

Unknown spunea...

Are deja o luna in Camera deputatilor.
Cum s-a scris si mai sus, mai poate stationa inca 30 de zile.
Cu tristete, presupun ca fost o manevra bine executata de la inceput....adoptarea legii 223, apoi ordonanta 57 si ultimul punct in planul "de batalie", amanarea/tergiversarea lamuririi acestui talmes-balmes.
Sa fii militar intr-o tara repetenta ca Romania a devenit un act de inconstienta si iresponsabilitate fata in fata cu propriul viitor si propria siguranta financiara.
Trist.

brenda spunea...

bine ati venit , ma bucur sa citesc tot ce spuneti aci , cu mult bun simt si cu mult curaj, dar cu nenorocitii astia sant ca o buruiana rea , greu de starpit .

brenda spunea...

dle MARESI va rog frumos incetati , nu ma obligati sa va poreclesc si eu , sant in masura sa o fac , dar eu asi crede ce spuneti , dar am vorbit la casa sect si a spus ca nu emit nici o decizie de pensie , pentru cei ce se vor pensiona in acesr an , adica pana la aceasta data nu au emis nici o decizie de pensie , in schimb cei de la mai o fac , casa sect a mapn este de proasta calitate cu salariati care astepta ordine, cei de la mai aplica legea as cum este ea cu ord 57 . cand se va da o alta lege o va aplica pe aceea , arati o decizie aci sa va cred

Nasul spunea...

Cirneliu dar in ce lege scrie ca trebuie sa faci contestatie la decizie in maxim 30 de zile? Ia sapa putin acolo ,nu sunt si exceptii..

Unknown spunea...

D-le Corneliu bine ati revenit. Doame ajuta. Fata de ce ati scris mai devreme, d-le Corneliu vom lua cu noi in mormant toate aceste nemultumiri, toata aceasta bataie de joc si nedreptate ptr. ca nu vom prinde alte vremuri mai bune. Spuneati ca oamenii din partea aia de est a tarii sunt apatici, ca nu ii intereseaza nimic, sunt desprinsi de realitate, cred eu o masa amorfa, pai atunci ce mai vrem? Vorba lui Petre Tutea, ca a fost invocat mai devreme la TV, citez: "Am suferit 13 ani in temnita pentru un popor de idioti!". No coment.
Inca o data bine ati revenit si multa sanatate!

Unknown spunea...

Este simplu de aflat daca se emit decizii sau nu. Fiecare casa de pensionare are un numar de telefon la care raspunde un operator in timpul saptamanii. Numerele de telefon le puteti foarte usor sa le aflati de pe internet. Puneti acolo intrebari si veti fi lamuriti asupra oricaror neclaritati

Unknown spunea...

Tf. Casa Sectoriala de Pensii MApN 0800808880,
Casa Sect MAI tf. 0212648505

ionut spunea...

D-l H,
Va rog sa ma ajutati sa-mi lamuresc urmatoarea situatie in care ma aflu :
Am o vechime în M.Ap.N de 12 ani (3 ani Sc militara +9ani serviciu cu funcție de cpt)
Dupa ce am fost trecut în rezerva la cerere ,m-am angajat in viata civila unde am lucrat inca 27 de ani.Din anul 2014,din motive de sanatate am fost pensionat de boala gr ll.Acum aș dori sa stiu urmatoarele lucruri :
1.Daca am sau nu dreptul la pensie militara de stat,în baza legii 223 /2015 avand in vedere ca eu sunt în prezent în pensie de boala gr ll,iar la stabilirea ei,s-au luat în calcul și cei 12 ani vechime în M.Ap.N.
2.Dacă am dreptul la pensie militara de stat,proporțională cu vechimea in M.Ap.N în baza carui art.din L 223 /2015 am acest drept. (art 19 sau art 110 )
3.Dupa parerea dvs. cum ar trebui sa abordez problema pt a putea primi drepturile banesti legate de pensie (civila si militara )cele mai avantajoase avand în vedere legile în vigoare .
Va rog sa ma scuzati ca am indraznit,dar am fost impresionat de modul profesionist în care a-ti lamurit unele situatii foarte complexe ținând cont numai de litera si spiritul legii.
Va mulțumesc mult.
Cu stimă,

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
Tot timpul a fost contestat, inclusiv de unii comentatori ai acestui blog, procentul celor care au pierdut prin recalculare/revizuire pe legile contributive. Numarul celor care solicita restituiri de diferente arata ca acel procent nu a fost mai mare de 10-15%.
Propaganda a fost intretinuta de cei cu superpensiile stabilite pe Legea 164/2001.
Tot vorbea unul de s-a calugarit de eliminarea cuantumului mai avantajos.Nu se elimina, dar mai poate fi restrâns.
Dupa cum este formulat art. 111, s-ar parea ca numai cuantumul calculat/ recalculat/revizuit din ultima decizie de pensie ar conta in stabilirea cuantumului avantajos beneficiarului, comparativ cu cuantumul calculat pe L223.


Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Multumesc sincerilor prieteni si p+rietene pentru aprecieri si incurajari! Sunt alaturi de domniile voastre in lupta impotriva apucaturilor fascistoide indreptate cu marlanie si grosolanii catre pensiile militare! Avem tradatori rafinati, de inalta clasa, care ne sapa direct din acele institutii ale statului in care se lucreaza cu epoletii pe umeri! Hitler si Stalin sa nu aiba urmasi, pana la calendele grecesti, ca sa nu le piara samanta?! In Postul Mare, s-ar cuveni sa le adresam acestor vicleni rafinati vatafi de mosie, dar si slugi liberalist-ciolaniste, binecuvantatul dicton biblic al Lui Hristos Mantuitorul, rostit cu manie in pustie: ,,Înapoia mea, Satană!''

karadeniz spunea...

Deja numărul de cereri pentru restituire diferențe este de peste 9.800, adică 14,5 % din pensionarii MApN de la sfârșitul lui 2011. Dacă CSP va păstra și actualiza aceste tabele o să vedem câte cereri vor fi până în septembrie anul acesta și până la 31 decembrie 2017, ultima dată la care se mai pot depune acestea. Dacă ne raportăm la numărul celorlalte cereri vedem că
nici jumătate din pensionari nu au acționat încă așa că e prematur să dăm verdicte pe date incomplete.
Referitor la art. 111 nu am înțeles ce ați vrut să spuneți.
Este clar că pensiile care se vor stabili pe baza art. 109/110 din legea 223 nu pot fi comparate decât cu ultima decizie a celor pensionați anterior legii fie că este legea 119/Oug1, legea 241 ori 263. Precizarea cuantumul aflat în plată înseamnă cel stabilit prin
ultima decizie până la data primiri noii decizii pe legea 223 adică inclusiv indexarea din acest an ori de anul viitor dacă va mai fi indexare iar noile decizii în baza legii 223 vin aceasta.
Dacă vreți să spuneți că nu va fi luat calculul cuantumului mai avantajos cel stabilit prin legea 241 cel stabilit de 119/OuG1, art. 111 din legea 223 vă contrazice.
Limitarea unor superpensii, fie pe legea 164, fie pe legea 119 ori 263, trebuie să aibă o justificare legală pentru a se putea face și deocamdată nimic nu indică așa ceva.

Unknown spunea...

@corneliu
Bine ati revenit sanatos!Avem nevoie de luptatori contra acelora care se numesc guvernanti si incalca sistematic drepturile fostilor purtatori de uniforma.

Unknown spunea...

Iertati-mi ignoranta, va rog!!
Dar pe "fluturasul de salariu" figureaza venitul NET...din care oricum ar trebui scazuta norma de hrana...
Deci calculul simplu sugerat nu este chiar corect. Cred.
Repet, iertati-mi ignoranta, finantele nu au fost nicicand punctul meu forte.
Daca m-ati putea ajuta sa ma "luminati" un strop, v-as ramane recunoscatoare.
Multumesc.

Unknown spunea...

Bună seara tuturor! Întrunesc condițiile de pensionare în speță 25 ani mai anul trecut și vârsta de 49 primăveri. Sunt bulversat de avalanșa de informații neconcretizate fapt pentru care nu știu ce să fac.sa ies,sa nu ies...aștept un sfat. Mulțumesc!

R-26500 spunea...

@ Huhurez Rez, sâmbătă, 16 aprilie 2016, 15:12:00 EEST. Mai las-o in puii mei cu propoaganda contra L. 164/2001. Urmare a abrogarii acestei legi, au fost "retezate" pensii si cu ... 90%! NU conteaza procentul, ci numai faptul ca in urma procesului, au fost "asasinati" militari in rezerva/retragere! La PROPRIU! Acei "asasini" au produs efecte concretizate in victime efectiv decedate - in perioada 01.01.2011-01.10.2013. La acest "asasinat" au participat in prima faza PDL, UNPR, UDMR si Minoritati. In faza a 2-a, NU a mai participat NIMENI in mod direct! Dar, pana s-au trezit sa indrepte lucrurile (mai 2012-octombrie 2013), au participat la "asasinat" PSD, PNL, iar UNPR, iar UDMR, iar Minoritati!

Dar si TU ai coparticipat! Intretinand propaganda contra pensiilor militare! La fel si niste judecatori dementi, unii fiind si membri ai CCR! Prin urmare, NU discutam de o lege sau alta, ci de consecintele adoptarii, promulgarii sau aplicarii unei legi sau alteia! Consecinte care din punct de vedere a "R-26500 Elita", au urmari pragmatice concretizate in morti, decedati, traumatizati etc.

Ca sa NU o mai lumgim! Politician, judecator sau propagandist ca TINE, participant DIRECT sau INDIRECT la "asasinarea" cu efecte concrete a unor militari in rezerva/retragere - SI SUNT PESTE 10 000 DE "ASASSINATI", MAI EXACT 12 231 CAZURI (deocamdata) IN EVIDENTA "R-26500 Elita", urmeaza sa fie/fiTi CONDAMANTI DE familiile "R-26500 Elita"! Membrii acestor familii sunt singurii care au caderea morala sa ii judece pe "asasini:, respectic pe cei care i-au redus la tacere pe propriii membri ai familiilor lor!

Cum vor sa judece? Cum doresc membrii familiilor celor asasinati din zona "R-26500 Elita"! Impotriva cui? Logic ca impotriva celor care au "asasinat" militari in rezerva/retragere! Cu ce masura? Nu asimetrica, ci cu ACEEASI MASURA!

Unknown spunea...

Aveti la mijlocul fluturasului "total brut majorat". Acel venit il luati in considerare

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
Chiar asta e problema din art. 111.
Nu se compara cuantumul in plata ci cuantumul pensiilor in plata la 01 01 2016. Este altceva.
Or se stie ca nu toate pensiile in plata la 01 01 2016 au cuantumul stabilit prin ultima decizie de pensie. Unele sunt doar puse in plata prin Legea 241/2013.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Gigi Gheorghe, Brenda, Pasa Hasan, ,,Brenda,'' dar si ceilalti amici de suflet care traiti anti ticalosiile si condamnati abuzurile Caselor sectoriale de pensii si ale guvernantilor, si imi cer mii de scuze ca nu va pot invoca numele tuturor, dar voi faceti parte din lumea mea, din optiunea celor care nu mai suportati abuzurile acestor nenorociti pe care-i etichetam asa cum de fapt si merita dupa faptele lor. Eu sunt ferm convins ca exista o conspiratie, o conjuratie alunecoasa, mocirloasa si abjecta de a fi atacate pensiile militare, si sunt exasperat ca am gura mare, grad mic si functie mica in raport cu vechimea celor 16,8 luni lucrati pana la pensia de boala, dar nu uitati, v-as ruga: Bolovanul mic rastoarna carul mare! Am sa latru si am sa musc continuu pana la turabare si fara iertare! Chiar nu ma mai intereseaza absolut nimic sa ma mai ascund dupa deget! Sunt ca o fiara rtanita ca am fost furat de catre Casa Sectoriala de pensii a MApN, CAUZA PENTRU CARE MA VOI PREZENTA IN PLENITUDINEA MEA, PE CARE DE MULT AM SI PROMIS-O: MA NUMESC CORNELIU IFRIM, SUNT REDACTOR EDITORIALIST SI PAMFLETAR LA ZIARUL ORA 25, ONESTI, BACAU, REZERVIST MILITAR SI LUPTATOR PENTRU DREPTURILE ABSOLUT TUTUROR MILITARILOR, IAR CELOR CARE NU LE CONVINE LE CER, NU NUMAI SA MA CRITICE, DAR SA-MI FACA SI DOVADA, IN PRIMUL RAND, CA NU SUNT BASISTI: BASISMUL FIIND UN NEOFASCISM DE SORGINTE NEOLIBERALA NU-MI PERMITE ABORDAREA, COMUNICAREA, ACORDAREA ATENTIEI SAU RECUNOASTEREA EXISTENTEI PE SISTEMUL CELOR MORTI CU IDENTITATE NECUNOSCUTA! Am cont pe fb, SUNT PE GOOGLE INTRE ZIARISTI SI POETI, am pulover rosu-grena cu fular alb la gat sa ma recunoasteti, scriu la masa in Luxemburg, ma puteti aborda, dar sunt virusat extrem de basisti si va voi raspunde in rate si cotingente! Visul meu suprem este sa am un proces cu MApN si CASA SECTORIALA DE PENSII SA-I FAC DE TOT RASUL SI BACANIA! INDIFERENT CAT M-AR COSTA SI CAT AS PIERDE! INVITATI DE ONOARE SA SA FIE TOTI LINGAII NATO PEDERASTI CARE SE PRETIND CA AR APARA INTERESELE MILITARILOR ROMANI. Am doar trei prieteni care stiu totul dcespre mine si tin neaparat sa le multumesc, pentru ca fiind militari mi-au au pastrat identitatea si nu m-au tradat! Le multumesc din suflet! Istoria mea este sipla: Iubesc viata! Restul nu-i decato consecinta! Sa fii curajos nu e o virtute: Trebuie doar sa fii constient ca nu doar eroii pot face sa se schimbe lumea!

Huhu Rezea spunea...

@Ionut
Cu numai 12 ani stagiu in specialitate nu poti sa soliciti si pensie militara conform art. 110.

ionut spunea...

D-L H
Va mulțumesc mult pt răspuns.
Inseamna ca pt cei 12 ani din M.Ap.N pot solicita pensie militara de stat pe baza art 19 din L 223 /2015 dacă am inteles bine ?
Cu stimă ,

Huhu Rezea spunea...

@ismail
Cred ca poti sa te pensionezi la limita de varsta redusa in conditiile articolului 21.
Si de mai stai in serviciu, nu vei lua o pensie mai mare, daca nu se revine la legea initiala a pensiilor militare

Huhu Rezea spunea...

@Ionut
Pentru art. 19 trebuie sa astepti implinirea varstei standard de pensionare prevazuta s aceasta lege ..in functie de data nasterii.

ionut spunea...

D-L H,
Va mulțumesc încă odată pt răspuns
In anul acesta împlinesc 61 de ani fiind nascut în anul 1955. Inseamna că aș putea solicita chiar dacă sunt în pensie de boala?
Cu stimă ,

Iulian Mareș spunea...

Brenda,
....numele meu este Mares nu Maresi!....asa ca .....!....:-)
Eu daca iti spun ca pensionari pe 2016 au primit decizii de pensii si banii aferenti inseamna ca asa este! Nu trebuie sa ma acuzi ca mint ci cel mult ca nu crezi, ceea ce este cu totul altceva!
Cunosc sistemul si nuantele unor raspunsuri....4 prieteni si fosti colegi care s-au pensionat in 2016, incepand cu luna ianuarie au primit tot...decizii si pensii!
Nu pot sa le dau nume si nr de telefon si nici nu te-ar ajuta cu nimic o eventuala verificare! Crezi, nu crezi este doar o problema de optiune! Eu nu am de ce sa induc in eroare oameni!
Mai sus un tanar pensionar spunea ca a primit tot! Intreaba de la ce minister!
Multa sanatate!

uber spunea...

@Huhurez
Legat de problema lui Ionut, vedeti cat de ticaloasa si orientata este aceasta mizerie de lege imbunatatita cu tot felul de ordonanate?
Daca ai fost angajat din afara sistemului, pe niste motivatii de-a dreptul hilare si ai numai 10 ani vechime poti beneficia de pensie militara si pe deasupra una grasuta, pe cand daca ai fost militar-militar nu mai ai acelasi drept.
Inca o discriminare flagranta si o incalcare a Consitutiei.

uber spunea...

@Ismail
Daca dupa pensionare ai de gand sa plimbi potaia prin parc ramai in continuare in activitate. In schimb daca doresti sa-ti faci o cariera in viata civila trebuie sa te grabesti, daca ai facut 50 de ani si inca nu te-ai lipit de ceva sansele sa te realizezi sunt aproape nule. Esti cam la limita.

Trofin spunea...

Pentru Carmen R. spunea... sâmbătă, 16 aprilie 2016, 19:50:00 EEST

O relatie de calcul simplificata , valabila pentru anul 2016 , fara luarea in calcul a deducerilor fiscale la calcularea impozitului pe salarii , pentru a deduce solda bruta ( fara prime si alte adausuri nesalariale ) din solda neta ( inscrisa pe fluturas ) este :

solda bruta = ( Solda neta din fluturas - Alte venituri nesalariale adaugate ) / 0,7056 [LEI]

Unknown spunea...

@ Trofin: va sunt profund recunoscatoare.
Ma zbateam in marasmul cifrelor si al indoielilor legate de aceasta lege+ordonanta, totul tergiversat intr-o crasa nesimtire a guvernantilor fata de categoria militarilor (si nu numai, de altfel)
Peste fix o luna mi se va face propunerea de pensionare/ invaliditate (cu trecerea la anticipata partial-DACA MA VOI MAI INCADRA!!!) si speram sa fie deja limpede totul.
M-am inselat.
Va multumesc inca o data.

brenda spunea...

bine dle MARES , asa e bine , face pace , nu e vorba ca nu va cred , dar sant foarte dornica sa stiu ca este adevarat, am pe cineva din familie care a depus dosarul in ianuarie si cei de la ultimul loc de munca abia au trimis dosarul saptamana trecut , asa ca voiam sa stiu daca intradevar se emit decizii , cum or fi , numai sa fie , daca v-am suparat va cer scuze.....

Unknown spunea...

Specificati acei 25 de ani lucrati in ce grupa,cati ani aveti,scoala, armata,civilie,anul si luna cand v-ati nascut.Aceste date sunt absolut necesare!

Iulian Mareș spunea...

Brenda,
inteleg nerabdarea ta. Este adevarat ca de la o UM mai mica pana la CSP dosarul trece, ierarhic prin mai multe filtre, asteapta strangerea mai multor dosare, apoi ele pleaca cu posta militara, in unele garnizoane o data pe saptamana!
Cam asta ar putea fi niste cauze reale!
Un om care face glume nu se supara cand i se fac glumite! Ok?

gheorghe spunea...

scriu putin dar dau de gandit . ce ar fi ca cei care suntem trecuti in rezerva sa ne infiintam un partid care sa reprezinte adevarul si interesele romanilor ! suntem multi care suntem militari trecuti in rezerva plus familiile noastre care ne vor sustine ! cred ca vom fi un ghimpe pentru toate partidele politice prezente si teama va fi pentru ei un sentiment ce ii va urmari la fiecare pas ! ce ziceti ,ne infiintam un partid sau orice formatiune care sa reprezinte interesele poporului ? pt inceput trebuie sa ne infiintam pe facebook sa vedem cati suntem dupa care vom urma toate demersurile necesare . ce ziceti ? incepem acest demers ? ganditiva ca vor fi si activii la vot pt acest partid.

gheorghe spunea...

UN NOU SUCCES AL S.C.M.D. IN JUSTITIE
Reprezentantii Departamentului Juridic al SCMD au castigat in instanta drepturile la ajutoare (salariile compensatorii), in baza Art. 20 din Legea nr. 284/2010, pentru a cincea oara, de la inceputul anului, pentru un nou grup de membri SCMD. Este vorba despre 25 dintre noii nostri colegi, de la Craiova.
Le reamintim tuturor celor interesati ca deschiderea actiunilor in contencios, pentru doritori, se face numai dupa verificarea in baza centrala de date a SCMD a calitatii de membru SCMD, prin plata la zi a cotizatiei. Pentru amanunte va rugam sa contactati Secretariatul General al SCMD.

karadeniz spunea...

@ghita 19.35
Există un astfel de partid şi e pe facebook. Cu trei persoane poţi face un partid dar cui foloseşte. De mai bine de 5 ani rezerviştii se luptă cu puterea în cel mai dezlânat, haotic şi ineficient mod cu putiinţă. Ca să coagulezi nişte forţe sociale iţi trebuie un scop comun ori acest scop nu a fost gasit incă în acest cincinal in care structurile sociative ale militarilor şi-au dat cu stângul în dreptul. Mai nou în lupta cu puterea legea pentru militari o face un sindicat al poliţiştilor. Să mai reamintesc de pădurarul din fruntea MApN care mergea cu documentele la semnat la ministrul de interne Oprea?
Ca sa bagi mai toţi rezervistii in politică ar trebui infiinţate măcar 100-200 de partide ale militarilor.

brenda spunea...

azi 25 aprilie o cunostinta a mea a primit decizia de prensie in baza art 19 , sa vedem daca va arata decizia , avea grupa de munca speciala , poate asta sa il ajute sa aiba un procent mai mare in afara completarii vechimii , sa vedem si va voi spune ,

Huhu Rezea spunea...

@brenda
Poate faci o copie fara nume si o atasezi pe mail catre huhurez2013@gmail.