Un produs Blogger.

sâmbătă, aprilie 30, 2016

Sarbatori fericite, crestinesti si muncitoresti, de la munte

6 comments

Drumul Elena Udrea pe Cheile Dâmbovicioara www.montaniarzi.ro
Caratul puilor in ascunzis


Sirnea, Brasov

6 comentarii:

Nasul spunea...

http://politicscam.ro/ce-este-miscarea-anti-sistem/

Unknown spunea...

HRISTOS A-NVIAT. Sa ne bucuram cu totii asa cum se cuvine de invierea Domnului! Pace si lumina in suflete! DOAMNE AJUTA

Mario spunea...

Paste fericit tuturor si Hristos Cel inviat sa va lumineze viata cu lumina Lui !!!

Nasul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
iceparu spunea...

Doamna Mocanu@promisiunea este datorie curata.Sper ca nu ati uitat sa ne comunicati buletinul de calcul care insoteste decizia de pensie.Buletinul de calcul ne poate clarifica multe neclaritati.Cu multumiri anticipate,

Mirage 2000 spunea...

Hristos a Înviat! Pace si liniste militarilor activi si in rezerva!

Am o nelamurire privind procesul legislativ de adoptare a OUG57/2015. Astfel in urma initiativei a 10 senatori textul OUG 57/2015 a fost amendat in Comisia pentru buget, finante activitate bancara si piata de capital astfel:

Amendamentul 10) La art. 40, pct.5, la art. 29 alin.(1), lit.a) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"a) militarii, politistii si functionarii publici cu statut special, cu vechime cumulata conform art.3 lit. f) de cel putin 25 de ani, beneficiaza, la implinirea varstei prevazute de lege, de pensie de serviciu, in cuantum de 80% din baza de calcul prevazuta la lit. b), art.28 si art.108"
Amendamentul 11) La art. 40, pct.6, la art 30 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art.30
Pensia stabilita, recalculata si actualizata nu poate depasi cuantumul de 100% din baza de calcul prevazuta la art.28,29 si 108, inclusiv art.11 alin.(3) din Legea nr. 80/1995 a Statutului cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare"

Cu toate acestea, in plenul Senatului ajunge si se voteaza cu 92 de voturi pentru si 2 abtineri urmatoarea forma:
http://www.senat.ro/plen/208_14_Martie_2016.flv
Amendamentul 10) La art. 40, pct.5, la art. 29 alin.(1), lit.a) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"a) militarii, politistii si functionarii publici cu statut special, cu vechime cumulata conform art.3 lit. f) de cel putin 25 de ani, beneficiaza, la implinirea varstei prevazute de lege, de pensie de serviciu, in cuantum de 80% din baza de calcul prevazuta la art.28"
Amendamentul 11) La art. 40, pct.6, la art 30 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art.30
Pensia militara de stat stabilita recalculata/actualizata potrivit dispozitiilor legale in vigoare, inclusiv prin aplicarea prevederilor art. 108 si ale art.11 alin. (3) din Legea nr. 80/1995 privind Statutului cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare nu poate depasi cuantumul de 100% din baza de calcul prevazuta la art. 28 utilizatastabilirea /recalcularea/actualizarea pensiei."
Din aceste amendamente a mai ramas doar plecarea de la 80%, dar cu limitare la 100% < 102%.
Daca amendamentele Comisiei buget, finante… ar fi ramas, mai usoara ar fi fost batalia in Camera Deputatilor, camera decizionala, dar care trebuie sa tina cont si de amendamentele trecute prin Senat. Lupta in Camera Deputatilor este crunta si credeti-ma ca stiu ce spun Oare amendamentele propuse si sustinute de cei 10 senatori, amendamente votate, adoptate si cuprinse in raportul Comisiei pentru buget, finante activitate bancara si piata de capital nu mai au nici o valoare peste noapte? Forma amendata de comisie, citita corespunzator ne acorda drepturile de vechime, CPS si OMM integral.
Ma întreb, oare n-a intervenit vre-un inalt functionar din MApN pe langa functionarii Senatului si au modificat amendamentele "pe ici pe colo în părțile esențiale" inainte de votul in plen? Daca este asa este foarte grav. Oricum cu exceptia celor din comisie, parlamentarii nu stiu ce voteaza. Modificarile sunt nesesizabile pentru un neinitiat. Ghici cine a participat la sedinta Comisiei buget, finante… a Senatului! (vezi stenograma sedintei din 08.03.2016-doamna cu nivelul de trai si inca foarte multe altele din armata si prietenul nostru, viitor chestor sau parlamentar sau ministru Coarna). Pot oare interveni niste functionari (indiferent de ce rang) sa modifice forma adoptata in comisa cea mai avizata sa aduca amendamente unui proiect de act legislativ cu impact bugetar?
MApN, MAI si celelalte structuri lupta din rasputeri pentru a ne fi acordate cat mai putine drepturi, pot ele interveni in procesul legislativ? Atunci sa desfimntam Parlamentul! Oricum Art 40/OUG 57 este un amestec grosolan al executivului in actul legislativ. Ce tara!!!!!!