Un produs Blogger.

luni, aprilie 04, 2016

Tehnocratii liberaloizi pregatesc o noua lovitura pensionarilor militari

40 comments
Proiectul legii salarizarii este gata si se spune ca va fi discutat in sedinta de guvern de saptamana viitoare.
Cei care au avut acces la textul proiectului, recte ziarul Gândul, informeza urmatoarele in ceea ce ii priveste pe militari:
Ana Costea, la tehnocratita
"În sectorul de apărare şi ordine publică, modificarea medie a salariului de bază ar fi de 32%. După creşterile de anul trecut, modificarea salarială ar urma să fie în total, prin proiectul de lege, de 45%. 

Aplicarea legii ar urma să fie făcută etapizat astfel încât impactul bugetar net pe următorii patru ani să fie de 1124 miliarde de lei, în 2017, 1905 miliarde, în 2018, 2224 miliarde în 2019, şi 1700 de miliarde în 2020
Veşti proaste pentru pensionarii de lux.
De asemenea, până la aplicarea integrală a prevederilor legii se suspendă actualizarea în funcţie de majorarea salariilor a pensiilor funcţionarilor publici parlamentari, a membrilor corpului diplomatic, ale judecătorilor, militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare."
Inseamna ca art. 60 din Legea 223/2015 referitor la actualizarea pensiilor militare se suspenda la aplicare in perioada 2016-2020.

40 de comentarii:

brenda spunea...

mai mult ..guvernul mai vrea si inghetarea salariului minim, am impresia ca acestia cred ca poporul asta e prost , sau asa e? nu se tem ca ar putea sa iasa in strada ca in 89. asta se intampla ca toate deoarece patronii straini au venit in romania sa faca bani pe care sa ii duca in tara lor , nu sa dea salarii celor de aci , acasa la ei nu pot face mizeriile pe care le fac in tara noastra . , asa este ,acest guvern a fost adus ca sa destabilizeze tara asta . Daca nici acum nu o sa iasa vreo 5 mil de oameni in strada inseamna ca asa meritam.

brenda spunea...

deocamdata aceasta lege nu a fost discutata in guvern , urmeaza o cale destul de lunga pana la aplicarea ei , va intra in parlament si aici stiti ca dureaza pana sa aiba toate avizele pana ajunge la promulgare ,cale lunga ,asa ca nu se poate aplica,deocamdata.POATE ca nu apuca sa fie asa cum o da ,,guvernul meu;; nu cred ca se va aplica in aceasta forma ,

Unknown spunea...

Am vazut-o pe zgripturoaica de Alinuta( isterica) Gorghiu invitandu-l pe Ciolos sa se inscrie in partidul liberal,precizand ca doar acolo s-ar regasi tehnocratul,deci cine se aseamana se aduna.Vad ca acum nu mai tipa toata ziua DEMISIA,nemaiavand obiectul muncii dupa plecarea lui PONTA.Cred ca este fericita cu pedelisti hoti,vopsiti in liberali dupa ce au pirjolit ROMANIA impreuna cu cel care se declara ca ar fi cel mai bun premier(BASESCU).Poate ALINUTA si VASILE BLAGA mafiotul,stiu ei ce stiu si ne spun dupa alegeri daca cineva este naiv si mai pune botul la vrajala tehnocrato-liberala,care sigur nu au alt scop decat fericirea poporuli.La asa alegatori-asa conducatori.

Gelu D spunea...

sa vezi dracie!!

Unknown spunea...

Se suspenda.... LEGE ROMANEASCA. Ce mai ramane de spus? Toata Legea 223 e in plus. Cei ce ies la pensie in perioada respectiva au pensii calculate diferit. Unde raman principiile? E prea proasta sa fie adevarat.

Draculea spunea...

Deja,asta cu iesitul in strada sunt basme sau amintiri din veacul trecut,boborul,mare iubitoriu de pupaturi de moaste nu crede in fortam miscarii sau a pumnului ci crede in mila Domnului,am ajuns sa ne comportam ca niste biete gaze ce stau la bunavointa naturii. Suntem prea blegi, prea naivi si prea gomosi.Nu se va intampla nimic,mafiotii astia ne vor modela ca pe niste plastiline iar noi vom ingaima :"ng,ng,ng e ghini si ashe ,bre"

Nasul spunea...

Citez ''Aplicarea legii ar urma să fie făcută etapizat astfel încât impactul bugetar net pe următorii patru ani să fie de 1124 miliarde de lei, în 2017, 1905 miliarde, în 2018, 2224 miliarde în 2019, şi 1700 de miliarde în 2020Aplicarea legii ar urma să fie făcută etapizat astfel încât impactul bugetar net pe următorii patru ani să fie de 1124 miliarde de lei, în 2017, 1905 miliarde, în 2018, 2224 miliarde în 2019, şi 1700 de miliarde în 2020.''E GRESIT .E imposibil sa fie vorba de mii de miliarde de de lei .Asta ar insemna peste o suta de miliarde de euro anual .Nu suntem SUA ci doar o colonie amarata.Huhurez e cazul sa rectifici.

Unknown spunea...

Haideti sa nu mai fim asa pesimisti, daca tot credem in ceea ce vrea sa faca guvernul asta inseamna ca avem convingerea ca nu vom mai scapa de el niciodata. Hai ca vin alegerile anul asta si cred, asa optimista cum sunt, ca vor veni altii asa cum a fost guvernul Ponta. Nu uitati, CA SA URCAM MAI INTAI TREBUIE SA COBORAM. Pana acum am coborat, la sfarsitul anului incepem sa urcam. Hai sa fim increzatori ca altfel ne ducem... Doamne ajuta sa fie bine.

ifrim spunea...

Dupa umila mea parere stanga reprezinta protectia sociala a clasei mici si mijlocii,dreapta reprezinta capitalismul rapace a investitorilor,marilor patroni,multinationale.Daca a iesit Klaus la vot prin vointa poporului nu vad motive de jelanie avem ce am votat!

Trofin spunea...

Cred ca in documentarul Gandul este o eroare cu acele mii de miliarde de lei . Poate fi mii de milioane de lei . O mie de miliarde de lei ar fi cam 220 de miliarde de EURO suma care depaseste bugetul anual consolidat al Romaniei. Hai sa privim lucrurile realist!

ifrim spunea...

@ Trofin.Pentru mine problema spinoasa nu o reprezinta cifrele vehiculate in acest proiect ci termenul in care cred ca scap de grija actualizarii ,recalcularii!

Trofin spunea...

Scuze : "...pot fi mii de milioane de lei "

Unknown spunea...

Daca nu zice nimeni nimic, nu sunt dati jos, lumea e muta, ce sa mai vorbim de iesit in strada? Conform zicalei "si tacerea e un raspuns" se subintelege ca populatia nu pare prea afectata. Asta e, s-au vrut tehnocratii si ....au venit. Ce ne mai miram? Si pana la urma, cine are interes sa ne fie mai bine? Ei de unde-ar mai fura???!!

Unknown spunea...

Daca stam sa ne......ei ne.....ca au impresia ca ne place. Or sa taie si 75% din salarii si pensii ca nu le face nimeni nimic. Avem ce s-a ales...adica praful....

brenda spunea...

termenul de adoptare a acestei legi este noembrie 2016, asa ca nu prea cred ca va fi adoptata de acest parlament sau cine o mai fi ,vine vacanta ,vin alegerile ,nu le sta capul las porcariile ;; guvernului meu;; in rest vom traii si vom vedea

MisuS spunea...

Lei vechi ...

iceparu spunea...

E o zicala romaneasca.In curul mutului zace dracul.Uite ca Iohannis are si guvernul lui.Sper ca romanul a inteles ca asta e un guvern pedelisto-liberal.

brenda spunea...

adineauri la antena 3 ,dl COARNA a spus ca a vazut cu ochii lui , o adresa semnata de MOTOC de la aparare<<TOBA de la internr si de namtul de la SRI ,catrecei de la comisia de aparare , sa voteze oug 57 a guvernului asa fel incat sa nu se schimbe art 4o , asa ca c e sa mai zicem de alte amendamente , ce fel de ministri sant acestia care sant impotriva oamenilor pe care vor sa ii conduca , sant o rusine

CEZAR spunea...

Popescu Corina ...nu ne confunda pe noi cu ..tine ...!!!

brenda spunea...

nu ati inteles ca ciolANIS SI AI LUI ,NU SE LASA , DACA NU O REUSII CU OUG 57 ,ATUNCI SA IZBEASCA CU INCHETAREA, asa de slab este parlamentul.reprezentantii trimisi de noi acolo sa vegheze asupra legilor si sa faca legi drepte si aplicabile , respectate m atunci ce ne mai ramane+?

Unknown spunea...

Asa ne trebuie!De 26 de ani tot votam aceleasi partide cu alte denumiri dar,aceleasi persoane.Furi miliarde iei 2 ani,furi o gaina iei 5.Tara bogata pacat ca e locuita.

Nasul spunea...

Nu e un guvern li(m)beral.E un guvern al stapanilor Romanistanilui coordonat de ''iluminatul'' Soros.Jocul politic stanga -dreapta e doar o iluzie si o manipulare a mas mediei stapanirii care va creeaza iluzia democratiei pentru a nu va revolta . Stapanii coloniei controleaza bugetul si astfel controleaza in totalitate colonia si pe voi .Nu mai visati cai verzi pe pereti deoarece nici un guvern nu va fi lasat sa faca ceva bun pentru romani.. Romani care s-au invatat cu abuzurile stapanilor , o viata fara speranta si cu devizele ''se poate si mai rau'', ''fa-te frate cu dracu pana treci puntea'' si ''capul plecat sabia nu-l taie'' .A incercat sa face ceva pentru romani Naum Ponta ( dupa ce si-a umplut si el conturile) si a fost ejectat rapid dupa masacrul organizat de ''baieti'' ( vorba ministrului agriculturii) la Colectiv.Oricand se poate organiza un nou Colectiv sau'' accident intampkator ''In ochi lor viata noastra nu valoreaza 2 lei . Nu uitati cine controleaza acum serviciile si in ce tara au fost scolarizati directorii lor.Asa ca lasati visele ca ii veti ''pedepsii '' voi la vot.Votati pe cine vreti ca nu mai conteaza intr-o colonie dezumanizata si organizata ca o batustana.Game over.

CEZAR spunea...


Iar pampleaca ala de Iulica Pula Mare(s) o abureste cu analize profunde, de genul "Avem aviatie in SMFA si in SMFN! Aviatia a zburat si zboara inca, destul de mut!"!
Te-apuca durerile cacarii, cand s-apuca cate unul de asta, alde mucea asta de mai sus, de-a lustruit scaunele prin biroaiele esaloanelor, sa faca analize tematice !
Auzi la limbricea, cica "aviatia zboara" ! Nu buei erectus, aviatia nu zboara, ci doar planeaza, asea intr-o nesfarsita la dolce farniente ! Mai ales aviatia de la SMFN !
Doamne feri, de nu s-a umplut colonia de tolomaci !
Zeii fie cu noi !By..L.T...

micutzul spunea...

Pai inghetarea pensiilor acestor categorii inseamna modificarea unor legi care abia au fost votate... Ca guvernul acesta vad ca doar cu asta se ocupa cu taieri cu majorari de taxe cu proiecte de legi care care sa inghete...etc. Pai a vazut careva un loc de munca produs de astia ? Vedem doar necazuri . asta inseamna sa ai un guvern tehnocracanat care nu raspunde nici macar in fata lui Alienuta broscuta umflata.
Bai dar pe voi v-a intrebat cineva daca vreti guvernul asta ? Ce dracului chiar asa de proasta e natia asta sa stea capra la orice ... ? Si ,,,, si cu banii luati.
Cat de proaste trebuie sa fie partidutele noastre ( unele ) sa lase asa zisii tehnocrati sa le organizeze alegerile ? Sau sunt corupti toti asii sau sunt santajabili ? Ma intreb si eu asa ...
Si pe cuvant cand o vad si o aud pe duduia...la asta vorbind simt asa ca o caldura ....

CEZAR spunea...


Dintr-o regretabila eroare de click, am nimerit pe ultimul numar al zearului Obositorul Militar, derect la pag. 1spe ! Cu o sete de informatie sora cu a camiloiului, din 2 tinpi si 3 miscari am si parcurs "articolul" despre procedura de recalcolare a PMS/ L223 promulgata+ OUG 57 publicata + L de modificare aprobata in senat !
Intr-un chenar galben cu buline albastre, redactorul, ne explica, in detaliu, din ce se conpune BC. Stupoare ! Delir ! Auzi, dom'le, sa nu fie inclusa, distinct, si CV ciucalatei, pe care i-a dat-o patria mocca lu'Viurel Beobel MaKis, ca sa nu i se inmoaie mansa, pe timpul sedintelor beobe PCR pe hangar !
Cata nesimtire ! Sau, macar, primele de rotit sfarleaza, la rece, sa fi fost incluse in BC, ca sa-i creasca si lui, acolo, de-un salam de vara, sireacu !
By..L,T..

uber spunea...

L 223 este o mizerie, rodul unei minti frustrate si nu are nicio legatura cu principiile care ar trebui sa guverneze o astfel de lege.
Asta cu actualizarea pensiilor este una dintr-un lung sir de evenimente care ne vor da batai de cap si e doar inceputul.
Aceasta lege are mult prea multe conexiuni cu alte acte normative, ori de cate ori vor aparea modificari in celelalte legi va declansa o reactie in lant asupra pensionarilor. De asemenea sunt mult prea multe incalcari ale Constitutiei, mult prea multe discriminari, mult prea multe limitari si mult prea putin bun simt.
Aceasta mizerie trebuie sa dispara. Legea trebuie creata de profesionisti, cunoscatori in domeniu iar frustratilor numiti pe functii sa li se interzica amestecul in astfel de probleme, ei trebuie doar sa-si vada de treaba pentru care primesc solda/salariu si nimic mai mult. Frustrarile si le pot exprima in cadrul familiei daca doresc.

Revin cu intrebarea, de ce nu se aplica Art. 89 din L 80 privind suspendarea cadrelor militare cercetate penal?

Mai scapam de niste frustrati care nu-si vad de treaba lor.

Draculea spunea...

***Huhurez ,nu am pretentia sa publici aceasta interventie ci iti cer,doar sa stergi ce spune aceasta scursura umana numita cezar/balegar.

Draculea spunea...

Maine dimineata(05.04.2016) la ora 10.00 voi fi la Parlament cu un grup de ofiteri si vom fi audiati la camera deputatilor in legatura cu doleantele noastre referitor la Legea 223 si OUG 57.Daca aveti propuneri pertinente sa le scrieti aici.

Unknown spunea...

@Viorel Kis - Cum care? Meritul Militar conform art. 11 din Legea nr. 80/1995 - "pensionarii militari decorati cu OMM beneficiaza de un spor de 10%, 15% si, respectiv, 20% al cuantumului pensiei". Deci o lege organica prevede un spor IN PLUS fata de pensia calculata, nu INCLUS in pensie. Cat despre procentele pentru pensia suplimentara, din insasi denumire rezulta ca se refera la o pensie DISTINCTA, IN PLUS, dupa ce s-a calculat pensia respectiva, functie de perioada de contributie. De altfel, este un drept patrimonial, pana in aprilie 2001 s-au oprit lunar niste procente din solde pentru constituirea fondului necesar platii acestei pensii. Este ca si acum, cu Pilonul II de pensii, cand cei pentru care se depun niste sume, cand va veni vremea sa beneficieze de cuantumul stransa, li se va raspunde ca nu se poate, au pensia mai mare decat un plafon stabilit de Guvern.

Draculea spunea...

In principiu:
-art 28 cel original cu BAZA DE CALCUL=MEDIA VENITURILOR BRUTE
-pornire 80% din baza de calcul cu adaugire 15 /an pana la 100%PS +OMM peste acest nivel
-in baza de calcul sa intre sporurile ,primele ,premiile si plata orelor suplimentare ,garda la medici si plata cu ora
-in baza de calcul sa intre si alte venituri asimilate salariilor / soldelor
-sa se reanalizeze adaugarea a 15% la toti pensionarii

sw_worker spunea...

@ Viorel Kis
daca nu eprea tarziu:

- stagiile de cotizare realizate dupa pensionarea militara si valorificate conform Legii 263 sa nu mai fie automat transformate in vechime militara (art.110), este abuziv sa transformi contributivitate la fondul public de pensii in vechime militara care nu mai conteaza, odata ce s-a atins 100% sau 80% din baza de calcul, deci pur si simplu este furt din drepturile pe care orice alt cetatean roman le are.

Iulian Mareș spunea...

Huhurez

Te rog insistent sa stergi si blochezi pe Cezar pt ca jigneste nepermis.
Ia comentarii din R 26500 si poteaza trunchiat.
Aviatia planeaza...a SMFN...etc.
Nu stie si nu este la zi.
Pot spune doar...si intre urechi...ce-i mai placea! Eu sunt deranjat de prostia unui neica nimeni in drum!

emillian123 spunea...

...Multa... naivitate.. vad in comentariile de mai sus; chiar nu ati vazut "modificarile"= propunerile de amendamente aduse de multi senatori PSD,dar si "PNL"=PDL +""PNL""(=?), printre care si: madam Andronescu , general Dobritoiu, ...etc. modificari care sunt mai rele decat chiar art. 40/OUG. nr.57/2015 si care -la ora asta -la care scriu (19:39)- par a fi "batute in cuie"... ! Vai noua....!

emillian123 spunea...

ATENTIE MARE si la H.G. nr.146/2016-referitoare la aplicarea art. 121/lg. 223/2015=adica restituirea diferentelor dintre pensia platita in oct.2013(=cu pensia "cuvenita" din dec. 2010) si pensia revizuita prin OUG. nr.1/2011 si TAIATA in urma revizuirii :... incep cu... "deci"...mare atentie: pensionarii care intre anii 01.01.2011 - 01.10.2013 -au "primit" ceva diferente "compensatorii...!?"(-si eu cred ca TOTI CEI TAIATI IN IAN.2011 SI APOI REPLATITI -IN FEBRUARIE -pana in 31. 12.2011-CU PENSIA DIN DEC.2010-si apoi-in ian.2012="revizuiti"-prin "taiere"), si in plus-unii dintre noi am mai "primit" (eu -cel putin -in perioada martie 2012-vara lui 2013-pe H.G.S. nr. 1019/2010 =ceva... "maruntis") =NU VOM PRIMI NIMIC=adica nici o difernta(DESI AVEM DREPTUL..!?) ...pt. ca NU AM RESTITUIT acele "diferente" -considerate acum diferente "necuvenite", chiar daca aceste diferente erau mai mici- si nu ajungeau la cuantumul din oct.2013..!.Practic-cred ca toti pensionarii cu pensiile taiate in urma revizuirilor succesive -nu-si mai primesc-"la cerere" -diferenta intre pensia din oct.2013 si pensia revizuita + acele "resturi"primite- din pensia taiata prin recalculare-revizuire..!=asa incat -eu- nu mai vad rostul acelui art.121 din legea 223/2015- care pare a fi O PROMISIUNE GOALA DE CONTINUT...!

Draculea spunea...

Azi am participat la sedinta Comisiei de munca de la Camera deputatilor,de la ora 10 la 16,s-a lasat cu injurii si alte complimente,am luat si eu cuvantul de vreo doua ori,plus Dogaru, Pricina,C-dor Ciuca fostul comandant de la escadrila de avioane Hercules,genBalan, gen dep. Mircovici-toti de partea aviatiei,m-am contrat in direct cu seful de la sindicatul politistilor,Coarna si cu col Rosu de la Casa de pensii + cel de la DFC .Impotriva noastra au fost d-na Otilia Sava de la MApN si seful comisiei pentru munca din CDseful DFC si seful casei de pensii ,col Rosu,pentru aviatie nu s-a aprobat,ba au taiat si din amendamentele lui Mircovici referitoare la plata cu ora .Atunci ,noi grupul de la aviatie ne-am ridicat ostentativ si am parasit sala iar in dreptul televiziunilor le-am zis ca geaba incercam dreptate cu niste tradatori.Ordinele sunt date de sus,geaba ne zbatem ca pestele pe uscat!
Discutiile vor continua ,martea viitoare (12.04) in comisia de finante si cea a MApN

Draculea spunea...

Au ramas ,la art 28:
-salariul brut conform OUG 57
-sporurile permanente"O"
-PS+OMM,inafara calculelor
Marti la comisia juridica cred ca vom invinge!

Iulian Mareș spunea...

Admin,
va rugasem ceva, dar...
Nu fac asta de obicei, dar pt a demonstra, va rog sa cititi, incepand cu orele 11.20!

http://r-26500.blogspot.ro/2016/04/pe-data-de-5-aprilie-2016-un-deputat.html?showComment=1459914208104#c8185701637314549673

Chiar i-am suportat individului prea multe!
Nu este cazul sa postati si aici, dar...
Va rog sa actionati ca atare!

Unknown spunea...

Aceasta lege nu va fi clarificata curand, iar intre- timp va genera foarte multe litigii. Atunci cand legea nu este supusa suficient dezbaterilor publice , si nici consultarilor structurilor de specialitate se poate ajunge in situatia de a o pune in aplicare cu mare dificulte. Legea trebuie sa fie clara, fara ambiguitati, fara norme de trimitere la alte norme de trimitere , pe intelesul unei persoane cu pregatire medie, or acrul nornativ aflat in discutie, uneori nici cei cu o pregatire de specialitate nu-i pot da o interpretere cat mai aproape de intentia legiuitorilui. Intentia legiuitorului ar trebui sa se regaseasca sumar, in preambulul actului normativ si mai dezvoltata in nota de fundamentare , in baza creea se promoveaza un proiect de lege. Cu toate acestea, noi destinatarii acestei legi , credem din suflet ca se va gasi o solutie de compromis pentru a multumi pe toata lunea, prin respectarea tuturor drepturilor ce le au militari, in conditiile sociale , economice si financiare ale tari, in prezent si in viitor.

emillian123 spunea...

Doamnelor si Domnilor:- in special pt. Georgel Talpalariu- mai usurel cu "dezbaterile publice"-eventual la TV...! exact de dragul "secretului"-nu se dezbate public-pt. ca "nu trebuie ca ""civilii"" sa vada "bucataria noastra interna"-avand in vedere-totusi-diferenta intre pensiiile noastre si cele civile....!(ne place sau nu-asta este...!).

emillian123 spunea...

Fiti foarte atenti la cifrele-privind "impactul bugetar..."-din articolul de fond [f(o)und...!]...! =sunt URIASE= MINCINOASE= MAI MARI DECAT P.I.B.-ul nostru pe cativa ani(intre 1-3 ani, la cursul actual al Euro-ului...!) Unde le-o fi capul....?