Un produs Blogger.

vineri, mai 20, 2016

Pauza parlamentara pâna pe 7 iunie

33 comments

Nici in saptamâna  7-12 iunie nu intra PL 82/2016 pe Ordinea de zi  CD.


Ordinea de zi pentru şedinţa Camerei Deputaţilor din 7 - 8 iunie 2016

33 de comentarii:

Mihai spunea...

Mîncam din prima recolta de cirese, ne bronzam ,gustam si prima recolta de zmeura si pe urma asistam in ultima saptamîna de ”ciresar” la ” fuga-fuga-iepureste” punerea în discutie si adoptarea (fara sa se stie bine ce) si a plx 82 printre altele. Dupa care ai nostri alesi obositi si transpirati de atita trudă, bagajele si în avion spre paradisurile de distractie si chefuri cu sampanii la pretul/sticla de cel putin un salariu mediu pe economie.
Vorba ceea ”după noi potopul”.

Unknown spunea...

Vom vota in consecinta,culoarea care ne avantajează...dacă nici așa nu ii convingem ,la toamnă ii actualizăm...

exor spunea...

Am onoarea,
v-aş ruga dacă mă puteţi lămuri, doresc să mă pensionez anul acesta, influenţează cu ceva pensionarea
"25. Pl-x 586/2015 Propunerea legislativă privind pensiile militare de stat (Pl-x 586/2015) - lege organică - Respinsă de Senat -7.09.2015
Raport comun - Comisia pentru muncă şi Comisia pentru apărare (Respingere) - distribuit - 6.10.2015
Cameră decizională"

instalatoru spunea...

D-Le Enache, vom vota culoarea kaky sau care, poate albastru, mai bleu, că dacă vă referiți la partide, oare nu ați înțeles acum, din jocul ăsta cu pensiile noastre, că totul a fost o mânăreală și ce se întâmplă, nu este întâmplător? D-l Dâncu este piesa grea din guvern, ar trebui să știți asta, și împreună cu ministerele din care provenim și ale căror lesturi suntem, trag toate sforile. Cine are interes să ne dea nouă pensii mari, în detrimentul salariilor activilor și când putem fi utilizați ca și exemple negative, față de unii civili, unii dintre noi au pensii mari, deci suntem ăia răi. Eu nu cred în minuni și poate circumstamțe oarecum obiective vor determina unele corecții pozitive (agravarea situației internaționale, spre ex.)

brenda spunea...

deci dupa alegeri ,dupa 25 iunie cat sta in dezbatere publica ordonanta cu salarizarea , dupa vacanta parlamentara .......dupa ..dupa . asa ca cine sant militarii pensionari care fie onorati cu atentia astora de se cearta pe cilan? vedeti-va de treaba astia au pus la cale toata tarasenia asta ca cei ce au iesit la pensie pana acum incepamd cu 1 ian 2016 sa ia pensia cintita asa cum stiti . sa le fie suficient sa isi cumpere tamaie si bomboane pe coliva , spune asta o mama .

Iulian Mareș spunea...

La acest moment vei iesi la pensie pe L223 si OUG 57 din 2015!
Cand se va promulga legea pt aprobarea OUG 57 va fi o alta poveste!
Daca va fi in minus, ramai cu decizia favorabila!

Huhu Rezea spunea...

@exor
Acela este proiectul introdus in Parlament din initiativa SCMD.
Dupa adoptarea proiectului promovat de Guvernul Ponta, proiect devenit dupa adoptare L 223/2015, acea initiativa nu mai are nicio sansa de adoptare mai ales ca si la CD are raport de rspingere si figureaza pe ordine dupa zi a CD de un an de zile... cu propunerea de respingere.
Daca puteti, asteptati pensionarea pana intra in vigoare Ordonanta lui Ciolos de modificare OUG 57/2015 privind corectia soldei de functie.

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
Adica inca 7 luni, incepand cu septembrie?

Alex Ionut spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Mares
De ce 7 luni?
Ordonanta lui Ciolos se preconizeaza sa intre in vigoare de la 01 august, daca va fi adoptata de Guvern dupa 26 mai.Reciteste artcolul anterior.
Intrarea ei in vigoare nu depinde de finalizarea legii de adoptare a OUG 57/2015, chiar daca ea completeaza aceasta ordonanta.
Ordonanta cu corectia soldelor de functie, care are rolul sa mai atenueze in timp diferentele dintre pensiile stabilite dupa 2011 si cele anterioare,va fi adoptata prin procedura separata in Parlament, incepând din nou Senatul, prin alta lege de adoptare.

Alex Ionut spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Nu trebuie sa aleaga 6 solde dupa 1 septembrie, caci ultima nu se pune!
Ca se le prinda pe cele ceva mai mari!
Gresesc?

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Evident, gresesti.
Daca se pensioneaza in luna august, soldele de functie din cele 6 luni vor cuprinde si corectia din Ordonanta lui Ciolos, indiferent de perioada din ultimii 5 ani a functiilor alese.
Nu spune art. 28 ca soldele brute din lunile alese se actualizeaza la data deschiderii dreptuluyi de pensie?
Daca se pensioneaza inainte de august, asteapta corectia soldei de functie pana la viitoarea reglementare a soldelor activilor, ca orice pensionar in plata la 31 iulie 2016.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Corect!
Atunci este ok! Asa sa fie....sa ceara cu 01.09, pt siguranta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mai intai aveti rabdare sa haliti papusoaie hierte la ceaun, dupa aia cracanati-va in asteptarea asternerii primei zapezi pe rahatul asta de ordonanta nenorocita! Pana atunci, sa va faceti cateva burdihane de cirese bășâcate, zarzăre chistruiate, poamă de arac si prune cu gat de gaina belita de drac!

Alexcta spunea...

@exor
Daca ai deja solda de merit poti iesi si in iunie.
Daca nu ai, asteapta pana la toamna.
In ambele cazuri te sfatuiesc sa faci raport de trecere in rezerva
cu ultima zi a lunii. Se pierd niste bani daca faci raport cu prima zi a lunii.
Raportul se face cu minim 45 de zile inainte.
Succes!

Iulian Mareș spunea...

Corneliu
Si eu care credeam ca esti la bai! Dar tu aveai probleme cu PC!
Chiar ne-ai lipsit!
Bine ai revenit si rau ai nimerit, caci lupta este in apogeu!

Romel spunea...

Circula un zvon perfect creidbil , ca in curand , se va elimina cele 6 salarii consecutive din ultimii 5 ani la alegere , si se va pune accentul pe cotributivitatea persoanei care solicita pensionare.Posibil 99% 30 .06 2016 , sau mai curand...Pensionati-vaa fratilor!!

Iulian Mareș spunea...

La multi si fericiti ani tuturor celor care poarta prenumele de Elena si Constantin!

Huhu Rezea spunea...

@Romel
Zvonul asta cu contributivitatea este la fel de stupid ca si cel pe care il mai raspandesc alti tuteri cu privire la posibilitatea ca Legea 223/2015 sa mai fie prorogata, dupa ce deja a intrat in vigoare si aplicata vreo 5 luni.

Romel spunea...

@Huhu-Referitor la deciziile de pensionare pe 223/2015 , nu prea am auzit sa iasa si nici cuantumurile nu ne-au dat pe spate.Pe cine intrebi cica, se lucreaza , ianuarie , februarie , martie ...se lucreaza..Pe cine lucreaza..?

brenda spunea...

deja se platesc pensii pe 223. nu se mai pune problema contributiei la militari , vor fi alti speciali care vor intra in legea aceea . dar hatttttttttt departe , astia nu mai stiu daca vor mai fii in parlament asa ca mai bine sa vedem cum ramane cu stupida accea de oug 57 .apoi mai vedem

exor spunea...

am onoarea sa va salut
multumesc mult pentru sfaturi, inteleg din ce imi spuneti dvs.,faptul ca trebuie sa mai astept si apoi dupa 01.09.2016 sa introduc raportul de pensionare.
eu sunt in sistem din anul 1989 la care se adauga trei ani de scoala militara, respectiv 1986-1989, deci vechime, cred ca ar fi. anul trecut am prins si un salariu majorat cu 50% pentru lucrari de exceptie, pe o perioada de un trimestru, un calcul facut de financiar imi da un brut bun.
va multumesc pentru sfaturi si sugestii

karadeniz spunea...

Ieri a fost ziua finanțiștilor militari.
Această a 125 –a sărbătorire a înființării acestei specialități militare fost precedată de apariția ordinului nr. 63/2016 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului apărării naţionale nr. M.102/2012 privind sistemul de distincţii militare din MApN publicat în M.Of. nr. 379 din 18.05.2016, prin care se introduce în acest sistem de distincții militare Emblema de Onoare a Finanţelor Militare.
Aceasta se conferă prin ordin de către şeful Direcţiei financiar-contabile, pentru ÎNDEPLINIREA IREPROŞABILĂ A MISIUNILOR şi pentru devotament dovedit în sprijinul structurilor financiar-contabile.

Iulian Mareș spunea...

Karadeniz,
Si eu îi felicit cu aceasta ocazie!
Acest insemn vine sa repare intr-o mica masura efortul profesionistilor din cadrul DFC!
Sper ca au inmanat aceasta valoroasa distinctie si fostilor sefi de directie, precum si personalului de specialitate de la CFA!

cove spunea...

cove
Am onoarea,
va rog daca ma puteti ajuta:
- mi-am facut raport de pensie incepand cu 30 iunie 2016. In ce masura sunt afectat daca pana la 30 iunie se schimba sau se proroga legea 223 ? (e o supozitie).
- la acelasi salariu mediu brut in primele 6 luni ale lui 2015 cu primele 6 luni ale lui 2016, pe care sa le aleg ? (In primele 6 luni ale lui 2015 am avut un spor care acopera cresterea de 10% din decembrie 2015).
Va multumesc !

Huhu Rezea spunea...

@cove
De ce 30 iunie si nu 30 august?
Pierzi temporar corectia pentru solda de functie. Citeste aici. http://www.huhurez.com/2016/05/corectiile-soldelor-de-functie-nu-aduc.html


Cresterea de 10% intra in baza d calcul prin actualizare si daca alegeai lunile din alta perioada mai avantajoasa. Asta nu e un spor ci o majorare a soldei brute.

karadeniz spunea...

@Iulian Mares 21,05.19.00
Eu am semnalat apariția acestei distincții militare dar nu i-am felicitat.
Am înțeles semnificația celor 125 de ani dar sincer mi se pare un pic deplasată această chestie în momentul actual. Finanțele militare cel puțin la vreme de pace nu prea au motive să se laude cu ÎNDEPLINIREA IREPROŞABILĂ A MISIUNILOR.
Nu ei tipăresc sau obțin prin munca proprie bani ci doar îi distribuie pe cei alocați de stat. Același lucru îl pot face și finanțiștii civili. Profitând de slaba pregătire a decidenților militari în acest domeniu financiar-contabil i-au consiliat foarte prost pe aceștia în ultimii 25 de ani. la fel de bine o puteau face și niște finanțiști civili fără grade de general și doctorate în finanțe militare
O să vină careva sa-mi spună cum dădeau ei soldele prin teatrele de operații sub focul talibanilor. O fi și așa nu am cum verifica dar știu sigur cum preot militar ducea în geanta diplomat, fără declarație vamală, drepturile celor ambarcați pe fregatele în Marea Britanie astfel ca finanțiștii MApN să nu cheltuie câțiva gologani pe trimiterea acestor bani normal prin circuitul bancar.

Anonim spunea...

@ huhurez
Eu sunt sceptic ca marirea de 10 % din dec 2015 intra in actualizarea pensiilor , chiar daca apare in normele de aplicare ale OUG 57/2015. Aceata marire nu a fost facuta la functie sau la grad asa cum scrie in art. 60 din legea 223/2015, ea a fost facuta la solda functiei de baza, ceeace reprezinta altceva. Si acest aspect ma duce cu gandul ca normele de aplicare ( M25), au fost facute in bataie de joc, ele nu reprezinta nici legea 223/2015 si nici OUG 57/2015 ; oricum acest guvern nu va apuca sa le aplice, asa ca o sa avem iarasi "ghinion", defapt acest ghinion a inceput din dec.2014.

sorin spunea...

Domnu HuHu...cer scuze,dar acea corectie se va afla in toate cele 6 solde chiar daca un militar care se pensioneaza in august(adica va beneficia numai o luna va intra in solda bruta*6)?

Huhu Rezea spunea...

@sorin
In cazul deschiderii drepturilor de pensie, potrivit art.28, toate soldele alese, indiferent de perioada din cei 5 ani, se actualizarea potrivit soldei brute din luna in care s-a deschis pensia. Solda bruta din luna august ar urma sa cuprnda si corectia adusa de Ordonanta lui Ciolos la solda de functie, corectie care nu o au activii in luna iulie. Domnul care se pensioneaza in luna august 2016 va avea solda de functie corectata pentru toate cele 6 luni, chiar daca isi alege aceste luni din a doua parte a anului 2011.

sorin spunea...

Inca odata,mii de multumiri pentru amabilitate si meticulozitatea raspunsrilor pe care ni le oferiti domnule HuHu.

ione lbraileanu spunea...

nu este obligatoriu sa depui raport cu 45 de zile inainte ...suficient 15