Un produs Blogger.

joi, iunie 09, 2016

Extras, referitor la soldele militarilor, din noua OUG nr. 20/2016

119 comments
(Revazut)
Noua Ordonanta de urgenta, nr. 20/2016, ordonanta de modificare a OUG nr. 57/2015, adoptata pe   08 06 2016, a fost publicata in MO .
Cadrele militare care isi deschid drepturile de pensie dupa 01 08 2016, care n-au avut SM in anul 2009, au inclusa in  solda de functie 50%  din SM ce li cuvenea   in 2009 si, potrivit art. 28 din Legea 223/2015, vor beneficia de actualizarea soldei de functie din toate cele 6 luni alese cu cresterea de la 01 august. Articolul 28 nu este afectat de prevederile  suspendatorii de actualizari din OUG 20/2016.
Cadrele militare care se pensioneaza in perioada  august 2016-iulie 2017 beneficiaza de a doua crestere a soldei de functie, cu 50% din SM, la data de 01 08 2017.
Cei pensionati inainte de 01 08 2016 vor beneficia de respectiva crestere abia dupa incetarea aplicarii OUG nr. 20/2016, respectiv la data intrarii in vigoare a urmatorului act normativ de majorare a soldelor activilor, moment in care nu se mai aplica alin. (9) din documentul de mai jos.


"
(5) Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (1), începând cu luna august 2016, 
pentru personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor din aceeaşi instituţie sau autoritate publică, în soldele de funcţie/salariile de funcţie în care nu sunt cuprinse sumele compensatorii 
corespunzătoare soldei de merit/ salariului de merit în plată la nivelul anului 2009 se 
include 50% din cuantumul sumei compensatorii corespunzătoare soldei de merit/ 
salariului de merit în plată la nivelul anului 2009.,
(6) Începând cu luna august 2017, pentru personalul prevăzut la alin. (5), în 
soldele de funcţie/salariile de funcţie se include diferenţa de 50% din cuantumul sumei compensatorii corespunzătoare soldei de merit/ salariului de merit în plată la nivelul anului 2009.
 (7) Începând cu luna august 2016, pentru personalul militar, poliţiştii şi 
funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, 
indemnizaţiile, compensaţiile, primele, ajutoarele, plăţile compensatorii,
despăgubirile, compensaţiile lunare pentru chirie şi alte drepturi acordate potrivit 
actelor normative în vigoare, care nu fac parte din solda lunară brută/salariul lunar 
brut, rămân la nivelul lunii iulie 2016, dacă îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi 
condiţii.
(8) Începând cu luna august 2016, personalul care deţine titlul ştiinţific de 
doctor, îşi desfăşoară activitatea în domeniul în care a obţinut acest titlu şi nu 
beneficiază de suma compensatorie inclusă în anul 2010 în salariul de bază, 
solda/salariul de funcție, indemnizația lunară de încadrare, beneficiază de suma 
compensatorie aferentă titlului ştiinţific de doctor stabilită la nivelul similar în plată 
pentru aceeaşi funcţie, grad didactic, tranșă de vechime în învățământ și gradație 
corespunzătoare vechimii în muncă pentru personalul didactic din învățământ, 
respectiv grad/treaptă profesională şi gradaţie corespunzătoare vechimii în muncă sau, după caz, vechime în funcție în cazul celorlalte categorii de personal, din instituţia sauautoritatea publică respectivă sau, după caz, într-o instituţie sau autoritate publică similară.
(9) Drepturile prevăzute la alin. (5), (6) şi (8) nu constituie majorări ale soldelor 
de funcţie/salariilor de funcţie în sensul prevederilor art. 60 alin. (1) din Legea nr. 
223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, pe perioada aplicării prevederilor prezentei ordonanțe de urgență."

119 comentarii:

Soarele spunea...

Pentru actualii rezervisti doar UE

Huhu Rezea spunea...

Este clar!
Potrivit alin.(9) al art. 1, aceste disfunctionalitati salariale vor afecta pensiile in plata la data de 01 01 2016, in sensul ca numai soldele activilor cresc, nu si pensiile prin actualizare....pana dupa 01 08 2017, daca nu va interveni guvernul care va rezulta dupa alegerile din toamna.

brenda spunea...

e clar , nenorocitii nu se lasa. dar puteau sa elimine art 40 .ce3l putin legea 223 sa nu foie afectata . mdar sa vedem ce se mai aude la camera deputatilor , ca acolo nu se aude nimic . asa respecta ei termenele .

brenda spunea...

Paslaru ,cel de la munca o tine langa cu legea pensiilor unitare , face aceeasi afirmatie ca BASESCU ca sant 11 mil de pensionari , ca o sa creasca pensiile cand se va putea , ca nu guvernul are indatoriri cu acesteea , etc , daca la alegerile urmatoaare vin astia la putere va fii vai si amar . trebuie stat la usa camerei deputatilor sa se rezolve cu acel art 40 din oug , sa se faca dreptate , nu vedeti ca astia decimeaza armata?

brenda spunea...

dle H .dl DOGARU SCRIE CEVAINTERESANT in legatura cu aceadta ordonanta si despre altele . vreti sa ne spuneti parerea ?

Unknown spunea...

CE MAMA DRACU' MAI ASTEPTATZI DE LA ACESTE SCURSURI , ACESTI FII DE CATZELE SI DE TALHARI , DE LA GUVERNUL ,, MAU'' AL MALAKULUI PLAVAN OT SIBIU !!!!!. IN ACEST TIMP MADARFACKARU' O PROPUNE PE PUTOAREA DE STANCIU LA CCR IAR OLABA O SUSTINE PE TARFA HILLARIOUS !!!!!. DUMNEZEII SI CRISTOSII MAMITZICILOR LOR , BASTARZI NENOROCITZI !!!!.

micutzul spunea...

PSD mare atentie . Daca nu ii debarcati pe portocaliii astia vopsiti , la alegerile parlamentare am sa votez ,, de-al dracului,, cu Basescu sau cu oricine in afara de voi.... Si ca mine vor fi multi...
Cand Boc a dat ordonanta cu taierile CCR l-a obligat sa spuna clar termenul pentru care se aplica OUG.
Prostii la munca si conducatorii la plimbare in Franta sau la Sibiu.
Poate ca o organizatie a militarilor in rezerva face si o situatie cu pensionarii militari care lucreaza si platesc impozite si taxe pe salarii... adica isi platesc singuri mare parte din pensii.
Cine dracului a blestemat-o pe mama sa ma nasca aici sa fiu condus la nivel de stat numai de cacaciosi?

Soarele spunea...

Care armata Brenda ?Armata a fost desfintata demult .Cateva grupuri de mercenari in zdrente cu armament bun de casat care lupta afara pentru interesele altor tari ( stapanii coloniei) plus o adunatura de civili si sgp scosi direct din somaj si cateva sute de generali de carton nu inseamna armata.

brenda spunea...

diversiune;CIOLOSI spune ca va scadea salariu presedintelui si a alorlalti demnitari fiindca n u intra in grila de salarizare .....asta ca sa dea bine la prostime ...vai de noi pe mana cui santem , pacat

Unknown spunea...

In sfarsit au facut dreptate, evident numai pentru ...... ei! Situatie concreta si ... reala:eu sunt subiectul A, ies la pensie peste o luna odata cu B, subordonatul meu de mai mult de 7 ani.
A- am putin peste 50 ani, aproape 30 ani in AC si CS (riscuri pe masura)dar fara sal merit din 2009
B- mai tanar cu 5 ani, nici 10 ani in CS, orientat, cursuri/concedii, functii lejere. evident cu sal merit ca a zis ca iese-n 2009 (altfel nu-l primea).
Ne-au facut calculele si in ciuda faptului ca am fc mai mare ....B-ul are pensia mai mare decat mine si nu ...cu putin.
Mare dreptate a facut cu aste 2 OG. De asta si ies, mi-e teama de cea de-a 3-a.
Are cineva alta opinie? Acum am ...rau de MARE, de-aia mi-o lasa mica!

Stefan spunea...

Cum modifica OG 57?2015 daca ea nu a trecut de Parlament?

Unknown spunea...

Am spus-o si o repet,toate partidele sunt mana-n mana!Credeti d-voastra ca acest Ciolos face de capul lui ce face?Nu domnilor.Toate Ord.se dau dupa ce se intelege cu anumiti factori de decizie din parlament din toate partidele.Dovada,aceasta oug 57,ca a trecut pe la Senat.Cum a fost votata l.223 in iunie 2015 si cum s-au intors in Senat acum doua trei luni?

Huhu Rezea spunea...

@Stefan
Ordonantele de urgenta ale guvernului intra in vigoare de la data publicarii lor in MO si se aplica asa pâna se da legea de adoptare in Parlament.
Noua Ordonanta va primi un numar de ordine dupa ce va fi publicata in MO si va fi adoptata de Parlament prin alta lege, nu prin legea de adoptare a OUG 57/2015.

Soarele spunea...

Brenda esti simpatica .Te pup .

brenda spunea...

dle draga , mai bine sa vedem ce facem cu cretinii astia

Unknown spunea...

PROPUNERI
adresate Comisiilor de Aparare, Juridica, si Finante din camera deputatilor pentru sedinta din 21-22 iunie 2016 referitoare la legea pensiilor militare:
-- baza de calcul sa cuprinda TOTAL VENITURI BRUTE(venituri salariale ,prevazute in L138 cu modificarile ulterioare)
--calculul pensiei sa inceapa de la 80% din baza de calcul
--Pensia Suplimentara sa revina la 12,14,16% si sa fie inafara bazei de calcul
--OMM ,inafara bazei de calcul
--renuntarea la plafonarea a 100% din baza de calcul
--informarea tuturor pensionarilor,prin cupoanele de pensie , a perioadei de sase luni, convenabile si renuntarea la tot felul de rapoarte, in fond ca faci cerere si ti-o rezolva sau o fac ei din oficiu , volumul de munca este acelasi
--derogarea termenului de depunere a optiunilor cu cel putin o luna dupa definitivarea BAZEI DE CALCUL in camera deputatilor si MO
--toate acestea au ca motivarea ELIMINAREA DISCRIMINARII fata de alte categorii de pensionari:magistrati, aviatori civili,medici, profesori, ingineri, etc.
--eliminarea impozitarii pensiilor , noi platim CASS cu toate ca Legea 80 spune ca avem gratuitati la asitenta medicala si medicamente, noi si familiile noastre

Stefan spunea...

@ Huhurez-OUG 57 nu e publicata in Monitor si deja o modifici!!!-fosti colegi MApN au primit decizii doar in baza Legii223,fara nici o referire la OUG57-si o pensie mai mare decat ultima solda~!

brenda spunea...

dle KIS . sa va ajute cel de sus , daca veti reusi sa rezolvati cel putin jumatate din ce ati scris mai sus , cei ce vor face asta , va vom considera eroii nostrii , asteptam de la dvs sa ne dati vesti in timp real . cu stima

brenda spunea...

si inca ceva.dle KIS . santeti sigur ca se va discuta toate aceste pe 21=22 ?doamne ajuta , bafta

Iulian Mareș spunea...

Asa ar fi normal! Si legal! Si moral! Si drept!

Alin P spunea...

Mă tem că vom lua plasă...Dacă 57 se aprobă în forma Senatului (80%/100%)...pensia va fi mai mică decât în forma lui Cioloș (65%/85%).

Alin P spunea...

Stefane greșești. 57 este în MO! Cu 57 pensia iese 107 % pentru vechime mare.

Huhu Rezea spunea...

@@Stefan
Se vede ca esti cititor mai proaspat al blogului si foarte neinformat.
Fii mai retinut in comentarii si citeste mai mult...ca râd miile de cititori de naivitatile d-tale.
Daca ai fi citit articolele de pe prima pagina iti cadeau ochii si pe acest articol

http://www.huhurez.com/2015/12/oug-nr-572015-privind-indexarea.html

...si vedeai ca OUG 57 a fost publicata ïn MO pe 11 12 2015.
Baza legala a deciziilor de pensie care s-au dat in acest an o constituie Legea 223/2015 modificata prin OUG 57/2015.

Stefan spunea...

@huhurez-aveti dreptate-ca sunt nou pe acest blog,insa intrebarea mea ramane-in decizii nu se spune nimic de OUG,iar cei care au iesit (unii)au pensia mai mare decat pensia.Cum explicati asta?(sau ce limitare se pune 65 ;80?)Multumesc.

Unknown spunea...

@Brenda , de ce crezi ca in Comisia de munca a CD a fost blocata luarea unei hotarari? Si noi am pus "umarul" la aceasta actiune.
Pentru informatii suplimentare poti sa ma contactezi pe e mail "kis.viorel@yahoo.ro"
DA, in saptamana 20-27 iunie se va discuta OUG 57, inclusiv art 40 referitor la L223/2015, iar noi, sper sa fim prezenti, vom mai sustine un subpunct , pe langa cele expuse:optiunea ca si pensionarii sa beneficieze in urmatorii cinci pentru a-si alege modul de operare a pensiei dupa Legea 263 sau Legea 223 , inclusiv cu recalcularea pe 263 in caz de modificarea punctului de pensie.
Asteptam si alte propuneri.

Unknown spunea...

Huhurezule, vad ca iar publici trunchiat, doar ce-ti convine , ei, afla ca indiferent de gandirea unor "Mos Teaca" de prin comendamente sau dintre pensionari, Legea 223 isi va reintra pe fagasele legale si normale in concordanta cu alte categorii d epensionari gen magistrati si aviatori civili. tara asta nu este tara nimanui ,este parte integrata in Europa si in structurile NATO asa ca se va ghida dupa legi corecte ,fara discriminari si gandiri bolnave de generali facuti la norma si apel de seara!

micutzul spunea...

Nu pot sa ma abtin...Anglia - Rusia= fotbal pe paine !Ma intreb ce se intampla daca jucam aseara cu una din aceste echipe ?

Alin P spunea...

Stefane....te lămuresc eu cu un exemplu. La o medie de 5000 lei pe 6 luni alese cu vechime mare rezultă 5000x0,85(65%+PS)=4250...apoi 4250x1,20(OMM)=5100. Pensia se indexează apoi cu 5% și rezultă 5100x1,05=5355...deci 5355 lei pensia brută.

Huhu Rezea spunea...

@stefan
In noile decizii procentul de pensie pentru vechime porneste de la 65% pentru 25 ani si se opreste la 85%, inclusiv sporul pentru pensia suplimentara, potrivit art.29 si 30 din Legea 223, asa cum au fost modificate de OUG 57/2015.
Deciziile sunt emise in baza Legii 223/2015 cu modificarile ulterioare.
@Kiss
Multumim pntru informatiile din comisii, dar ce rost au citatele din Legea 284/2010 care nu se aplica?

brenda spunea...

asa sa fie ,dle KIS .ce va fii in urmatorii 5 ani vom mai vedea

brenda spunea...

dle H, dacacesr recalculare si actualizare pana in iunie 2916 si se abroga sau se aduce legea la forma initiala , nu mai pot cere o recalculare daca acel procent si altele va fii altul decai cel din art 40 ,oug 57? adica raman cu recalcularea pe 65? sau nu depun ce4rerea si astept asa cum zice DOGARU ,eu inca nu am intreprins nimic

ifrim spunea...

@ Viorel.Plaja de timp 20-27 mare.Atentie sa nu va lucreze Goarna ca data trecuta negociind fara reprezentantii nostri.Puneti planton sa tina de 6 la trompetist!

Unknown spunea...

@Huhurez Rez :"citatele " sunt motivari, sau, mai bine zis , "acoperiri" ale cererilor noastre.Trebuie constientizati ca in art 40, partea 4 s-au inserat elemente ale soldelor alaturi de :deconturi, bani de hrana, misii de mutare, salarii compensatorii, bani de echipament, doar pentru a deruta legiuitorii: "în care nu se includ:
a) diurnele de deplasare și de delegare, ;
b) compensațiile lunare pentru chirie;
c) valoarea financiară a normelor de hrană
d) contravaloarea echipamentelor tehnice,
e)PRIMELE SI PREMIILE ???
f) indemnizațiile de instalare și de mutare,
g) contravaloarea transportului;
h) plățile compensatorii și ajutoarele la trecerea în rezervă
j) restituiri și plăți de drepturi aferente altei perioade de activitate decât cea folosită la stabilirea bazei de calcul;
k) majorările/stimulările financiare
l) drepturile salariale acordate personalului didactic salarizat prin plata cu ora și drepturile salariale acordate pentru efectuarea orelor de gardă de către personalul medico-sanitar;
m) sumele încasate în calitate de reprezentanți în adunările generale ale acționarilor,
n) drepturile specifice acordate personalului care a participat la misiuni și operații în afara teritoriului statului român;
o) sporurile, indemnizațiile și alte drepturi salariale acordate și personalului militar, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, ;
p) alte venituri care, potrivit legislației în vigoare la data plății, NU REPREZINTA VENITURI DE NATURA SALARIALA!!! sau asimilate salariilor."

Alin P spunea...

Pensie netă 4459 lei.

karadeniz spunea...

@ Alin P
Legea cu ordonanța ce modificare ajunge cu pensia la 85%din baza de calcul. Pentru OMM clasa I se mai acordă 20% din valoarea pensiei. Rezultat final - 85% din baza de calcul + 20% din acel 85%(17)= 102% din baza de calcul.
@ Stefan
In decizie se spune doar de legea 223 pentru ca asta este legea pentru pensiile militare. Art.40 din OuG57/2015 și alte OuG/legi ulterioare modifică anumite articole din lege.
Referitor la cei care au ieșit în acest an la pensie, mare parte din aceștia au pensia netă mai mare decât venitul lunar net ca activ. Explicația este simplă. Activul plătește din venitul lunar brut CAS, impozit și CASS.
La pensionar situația este oarecum diferită :
Acea majorare a soldelor brute ale activilor pentru a putea plăti contribuția individuală la bugetul de stat de 10,5 % pe care activul nu o are în venitul net se regăsește în schimb în pensia netă, pensionarul nu plătește CAS ;
Contribuția pentru asigurările de sănătate se plătește doar pentru partea din pensie mai mare decât valoarea unui punct de pensie;
Impozitul pe venit al pensionarilor se reține doar pentru pensiile mai mari de 1050 lei din care se cade și valoarea CASS;
Pensiile militare s-au indexat cu 5% în acest an;
Acel 2% peste baza de calcul la care poate ajunge pensia celor cu suficientă vechime.

Alin P spunea...

Păi eu ce spuneam? Apoi se indexează cu 5%.

Huhu Rezea spunea...

Dogaru exagereaza in legatura cu cererea prin care se alege perioada din care se stabileste baza de calcul in vederea recalcularii.
In Parlament nu se discuta despre modificarea art. 28, asa cum este reglementat de art. 40 din OUG 57/2015. Numai modificarea acestui articol, referitor la baza de calcul, ar presupune alta cerere de alegere a perioadei.
Daca se modifica articolele 29 si 30, cererea introdusa pana la 30 06 ramâne valabila.Se emite doar o decizie de recalculare pentru pensiile deschise in anul 2016.
Recalcularea pensiilor in plata la data de 01 01 2016 se va face in cursul anului 2017, cu baza de calcul aleasa/din oficiu pâna la 30 iunie, actualizata numai pâna la 01 01 2016, si procentele de pensie si plafonul stalilite prin legea de adoptare a OUG 57.

Unknown spunea...

De unde d-le 107%?Cum v-a iesit acest cuantum?Mie mi-a iesit numai 102%.Cand postati ceva documentati-va bine,pentru a nu duce in eroare.

Alin P spunea...

Mrs.H...greșești. Recalcularea se face în termen de 90 de zile de la inregistrarea situației soldelor/salariilor actualizate pe cele 6 luni (vezi art.10 din Metodologie)...după care în termen de 10 zile trebuie să îți fie trimisă decizia acasă! Niciunde nu scrie că se recalculează în 2017...doar că se recalculează în termen de maxim un an, adică trebuie să ne termine pe toți!

Huhu Rezea spunea...

@Alin
Mai adauga 12 luni la termenele din art.9.
Citeste domnule si art. 5 alin.(9) si vezi cât timp s-a rezervat, in acelasi Ordin, CMZ-urilor si unitatilor pentru actualizarea soldelor lunare din cele 6 luni alese.

karadeniz spunea...

@Alin P.
Te grăbești să comentezi fără a analiza complet ce a spus celălalt. Baza de calcul nu-i tot una cu veniturile lunare ale activului. Indexarea de 5% a pensiei nu e suficientă pentru ca pensia netă să depășească venitul lunar net ca activ, la unii cu tot cu norma de hrană și sporurile nepermanente și asta i-am explicat lui Ștefan la nelămurirea sa de ce la unii pensia e mai mare ca solda.
La fel și cu anul 2017 pentru recalcularea pensiilor. Acel 90 de zile este din momentul când CSP primește baza de calcul a pensiei, de la cei în drept să o identifice. Doar că de la depunerea cererii cu perioada aleasă, ori stabilirea din oficiu a acestei perioade la 01.07.2016, până la extragerea aceste baze de date și ajungerea ei la CSP durează mai bine de un an conform termenelor maximale date în metodologie. Termene care așa cum s-a demonstrat după intrarea legii 223 în vigoare pot fi depășite în loc de a fi devansate.

Alin P spunea...

Gigi...pensia rezultată se indexează cu 5%. Nu trebuie să mă documentez deloc...dovadă este decizia unui coleg!...

Alin P spunea...

H...situația mea privind cele 6 solde/salarii actualizate este deja la CPS pentru recalcuare. Care este raționamentul pentru care ar ține lucrarea la sertar încă un an?... Cf.art.10 din Procedură în 90 de zile de la înregistrare, CPS trebuie să emită noua decizie!...

Unknown spunea...

@Huhurez, tocmai articolul 28 este in discutie la camera deputatilor( pe langa alte articole) chiar daca gerontologii se opun!

rică spunea...

Presupunem că începând cu 01.07.2016 se modifică art. 40 al O.G. nr.57 şi se pleacă de la 80% . Drepturile care mi se cuvin la recalculare pentru 2016 mi se acordă astfel:
VARIANTA 1
pentru perioada 01.01-30.06.2016 recalcularea se face plecând de la 65% iar pentru perioada 01.07-31.12.2016 recalcularea se face plecând de la 80%.
VARIANTA 2
pentru perioada 01.01-31.12.2016 recalcularea se face plecând de la 80%
Care varianta este corectă?

Unknown spunea...

Da,asa este,scuze!Trebuia sa specificati!Se intelege,107+cei5%.

Alin P spunea...

Varianta 1

exor spunea...

am onoarea, aici puteti gasi ordonanta privind salarizarea
http://www.snlp.ro/_files/OUG_572015_modificata_prin_OUG_202016.pdf

Stefan spunea...

@karadeniz,@Alin P @huhurez-Multumesc ptr.lamuriri,o seara frumoasa!

Huhu Rezea spunea...

@Rica
Buna intrebarea.
Eventualele modificari aduse OUG 57 prin legea de adoptare in Parlament, modificari care ar viza articolele 29 si 30, intra in vigoare la 3 zile dupa publicarea acelei legi in MO.
Pana atunci toate pensiile militare,calculate sau recalculate, au cuantumul stabilit conform prevederilor Ordonantei.
Daca vor fi astfel de modificari in Ordonanta, se va modifica si Ordinul M25.
Decizia de recalculare va avea 2 Note de calcul; una pentru perioada anterioara intrarii in vigoare a legii de adoptare si alta pentru perioada ulterioara.
Conform Constitutiei, prin legea de adoptare Parlamentul poate dispune masuri reparatorii pentru perioada de aplicare a Ordonantei.

Unknown spunea...

Se vor aplica corecturi, implicit diferente incepand cu 01.01.2016 chiar daca mastodontii din SMG si unii pensionari cu "fumuri in cap" vor face niste crize. dreptatea si puterea legii trebuie sa triumfe in fata ingamfarii si a gomoseniei unor colonei si generali care toata viata au dat ordine tampite si s-au crezut mai presus de altii , care au muncit cu adevarat. Acuma vor EGALITATE??? In timpul activitatii de ce nu s-au inghesuit la munca cu mare grad de periculozitate , in care se cocheta cu moartea, in permanenta? To'asii colinei si generali vor sa fim egali, atunci sa moara la varstele la care murim noi, sa sufere de bolile profesionale de care suferim noi si apoi sa fim EGALI. Aceste legi si ierarhizari sunt in toata lumea adevarata , nu venim ,noi ,romanii ,mai cu "mot" si schimbam ordinea fireasca si normala!

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
Sunt perfect in acord cu tine, cu o mica obiectie!
Cei din SMG gandesc la fel cu tine, problema este la structurile ce tin de ministru, conduse de secretarii de stat....si nici acolo, la tot personalul!

brenda spunea...

dle draga ,dle KIS .ce sa zic ,santeti extrem de sigur ca se va intampla asa . puteti sa ne destainuiti daca aveti informatii din sursa sigura?sau sant numai credinta dvs in dreptate , dar si asa va doresc celor care va veti lupta cu acei ...sa nu le spun cum....sainvingeti si va vom pomeni numai de bine

CEZAR spunea...

In ,,bolile profesionale " ..intra si deranjamentele la ..mansarda ??
Ca sa stim de unde te-ai pricopsit tu ....!!!

Unknown spunea...

Mersul cererii de recalculare:
1.Cererea ajunge la cps;
2.Se inregistreaza,termen 10 zile
3.O trimite la financiar de unde a iesit benficiarul la pensie;
4.Cei de la financiar dupa ce completeaza fisa cu elementele salariale, care se cer in anexa, o retrimite la cps(termen 12 luni);
5.Dupa ce primesc cererea impreuna cu anexa cu salariile au termen 3 luni sa emita Decizia de pensie.
Acum,depinde si cat de repede se misca si cei de la financiar.Termenul de 12 luni poate sa fie:3 luni........12 luni,cum are fiecare noroc.
Din inf.mele nu s-a trimis nicio cerere cu anexa respectiva in vederea recalcularii pensiilor.Probabil se asteapta verdictul de la Camera.

Soarele spunea...

http://www.ligamilitarilor.ro/activitati/stiri-din-domeniul-militar-national/precizari-privind-modificarile-salariale-in-ministerul-apararii-nationale-incepand-cu-luna-august-2016/

ionu spunea...

Buna ziua,
va rog mult spuneti-mi si mie daca pot sa ies la pensie in conditiile:
- lucrez in sistemul militar din 1990,
- vechime: 26 ani,
- grupa de munca: 10 ani si 7 luni,
- varsta: 48 ani,
- data iesirii la pensie la 59 ani si 2 luni.
In calcularea anilor pt grupa de munca, am calculat astfel:
- coditii deosebite 3 luni la an,
- alte conditii an la an,
- conditii speciale 6 luni la an.
Dupa calculul facut de mine:
59 ani 2luni - 48 ani = 11 ani si 2 luni,
deci sa inteleg ca pt cele 7 luni pe care nu le am prin grupa de munca, nu voi putea sa ies acum la pensie?( intrucat exista zvonul ca de la 1 iulie 2016, calculul pensiei militare va fi mult diminuat)
va multumesc!

Alin P spunea...

Gigi..situația mea privind cele 6 solde/salarii actualizate este deja la CPS pentru recalculare. Care este raționamentul pentru care ar ține lucrarea la sertar încă un an?... Cf.art.10 din Procedură în 90 de zile de la înregistrare CPS trebuie să emită noua decizie!...

Huhu Rezea spunea...

@Gheorghe
Casele sectoriale asteapta implinirea termenului de depune a cererilor pentru alegerea celor 6 luni.
Pâna astazi depusesera cereri la Casa de Pensii Sectoriala a MApN 40100 pensionari din cei cca 75 000.
@Ionu
Nu pot sa apreciez din datele prezentate daca indeplinesti conditiile de pensionare pentru limita de vârsta, la varsta standard redusa, potrivit articolului 21. Daca obtii o decizie de clasare ca inapt sau apt partial, poti sa pe pensionezi anticipat partial, fara sa fii penalizat.
Dar ce ce asa graba? Noi speram, in mare,sa se revina la procedura initiala dupa aprobarea in Parlament a legii de adoptare a OUG 57 .

brenda spunea...

dle H am ales cele 6 lhni din cei 5 ani de activitate . cat o fii in cunostiinta de cauza , dumnwzeu cu mila . am ales ultimile luni respectiv noembrie decembrie etc 1986si restul in 1987 febr ,naqrtie aprile cand , avea veniturile mai mari , fiindcsa pe acea vreme se avea in vedere faptul ca se apropia pensionarea ,dar si asa acele venituri au fost constante in acei 5 ani ,dar va intreb daca sa trimit cererea in care sa cer doar actualizarea ,ca inrest fac tot ce stiu ei , sau sa mai astept , poate s-o rasturnsa ceva?

brenda spunea...

stiu cat era solda in 2008, coeficient ierarhizare , si alte date , care erau in 2008 ,ma ajuta lla ceva?acum in faza asta?adica solda de grad la colonel,facusem eu o contestatie la casa de pensii a MAI si au dat date pe baza carora s-au stabilit atunci niste pensii ,adica ceva in legatura cu aplicarea unei hotarri ,nu mai stiu care, multumesc

Unknown spunea...

De acord cu cele 3 luni!Dar din momentul decand au reprimit de la financiar acea anexa cu elementele salariie cei de la CPS au acest termen de 3 luni sa emita decizia.

karadeniz spunea...

@Alin P
Un motiv ar putea să-l reprezinte lipsa de bani în bugetul alocat pentru pensii. Dacă cele trei ministere care au case sectoriale de pensii nu au prevăzut în bugetul pe acest an fonduri pentru recalculare , în situația în care noile pensii recalculate vor fi mai mari ca cele anterioare. Să nu uităm că cererile de pensionări pentru activi din acest an sunt multe peste calculele ministerelor și că aceelași ministere se așteaptă ca mulți alți pensionari din ultimii trei ani să câștige procesele deschise deja pentru dobândirea ajutoarelor ce li se cuveneau la pensie. E bine să fim optimiști deși experiența ultimilor 6 ani ne cam zdruncină optimismul.
Ramâne săașteptați cele trei luni și eventual să ne spuneți și nouă dacă ați primit noua decizie.

Huhu Rezea spunea...

@brenda
Pentru actualizarea pensiei nu trebuie depusa cerere.
Potrivit art. 60, se actualizeaza solda de functie din perioada aleasa/stabilita din oficiu pentru recalculare si solda gradului avut la data pensionarii/trecerii in rezerva.
Daca trimiti cererea acum, castigi 15 zile in termenele de recalculare prevazute in M25 comparativ cu situatia in care nu ai trimite cererea si aceeasi perioada, ultimele 6 luni, ar fi luata din oficiu in calcul.

brenda spunea...

deci sa o trimit msa ii ia dracu mxu tampeniile lor cu totmasa xa o sa o trimit si cu asta fie de o fii ,va nultumesc mult

Unknown spunea...

Da,corect,asta este motivul,aveti dreptate!

Alex Ionut spunea...

Imi permit sa va readuc in atentie problema platilor compensatorii. Totodată imi cer scuze daca au mai fost discutii pe aceasta tema.
http://www.prolex.ro/2015/11/09/instanta-a-admis-cererea-prolex-de-plata-a-salariilor-compensatorii-cuvenite-politistilor-la-data-iesirii-la-pensie/
Mai exista astfel de decizii ale instantelor? Au fost platite in urma acestor decizii?
Multumesc.

Unknown spunea...

Geaba ma zbat eu si altii ca mine, pe toate caile , pentru obtinerea unor drepturi, in conformitate cu legea si cu drepturile altor categorii sociale , daca in randurile noastre sunt oameni , cu pretentii peste nivelul lor de intelegere... azi m-am intalnit cu un fost comandor , coleg cu mine si, in treacat , am amintit de OUG 57, am ramas ,profund, nedumerit cand a spus ca este o completare foarte buna a legii si ca el stie ce spune...de fapt nu a stiut niciodata, a fost un " notoriu mediocru", toata viata lui , doar ca la dus "valul" in functia si gradul detinute, a fost sustinut de colegii de promotie ...un turnator si un sperjur. Cu acesti oameni nu vom reusi si chiar , parca imi pare rau ca va beneficia si el de unele drepturi pentru care luptam acuma. Mare-i Gradina Domnului!

Marian spunea...

Domnule H.,cu respect,am o o intrebare si as vrea sa ma lamuriti in legatura cu ordonanta salarizarii.
Sunt cadru activ MAI si doresc sa ma pensionez anul acesta pt limita de varsta. Am 50 de ani,22 in cadrul MAI si inca 11ani si 7 luni pe cartea de munca,armata inclusa(1an si 4luni).
Nu am beneficiat de salariu de merit,iar in Ordonanta spune ca se vor da 50% de la 1 August 2016. Baza de calcul se va reactualiza cu +50%,daca depun cerere de pensionare dupa 1August 2016? Ce ma sfatuiti?

Alin P spunea...

Păi asta îți spun prietene. Situația mea a ajuns deja la CPS!!!

Huhu Rezea spunea...

@Dragomir
Atentie, nu baza de calcul se majoreaza cu 50%.
Doar solda de functie se majoreaza cu 50% din valoarea soldei de merit care vi s-ar fi cuvenit in 2009.In 2009 solda de merit reprezenta 20% din solda de functie.
Aveti aci pe blog un tabel cu soldel de functie la maxim in perioada 2009-2016.
Puteti calcula cat primiti in 2016 si cat in 2017.

Huhu Rezea spunea...

@kis
Ce te miri asa..?
Sunt zeci de mii de pensionari militari care n-au avut curiozitatea sa citeasca vreun articol din legea pensiilor militare. Pentru ei ministerele de forta sunt sfinte; stiu ele ce e bine pentru militari.
Se îngrijorează când unii camarazi protesteaza.
Reactioneaza doar cand aud ca unii cunoscuti au pensie mare si nu stiu de ce.

Unknown spunea...

Cunosc militari,politisti care nu stiu de faimosul art.40.L-am intrebat pe unul sambata de acest art.habar nu avea.Unii,iti spun ca nu-i intereseaza recalcularea deoarece ramane cu pensia pe care o detine in prezent.Cati nu or fi din acestia care nu au acces la internet si la alte mijloace de informare?

Unknown spunea...

Au mai fost astfel de Decizii ale instantelor din tara.Le-am dat de mai multe ori aici pe acest site.Daca sunteti in posesia aceator decizii publicatile aici!Nr.dosar,nr.decizie ce instanta aemis o astfel de hotarire.

Unknown spunea...

@Huhu, se mareste solda de functie si din aceasta rezulta marirea tuturor elementelor inafara de solda de grad (care este cam micuta).

Iulian Mareș spunea...

Rezolvarea problemei art. 40 / OUG57 se va finaliza, zic eu, in toamna, de noul parlament!
Dar, cristalizarea unor idei se va face acum, pana la vacanta parlamentara!
Ceva....idei si rezolvari ... cu taraita!

Unknown spunea...

Inseamna ca sunteti un pensionar fericit!

ifrim spunea...

@Iulian. Cate locuri va avea urmatorul parlament? Deci actualii cristalizeaza dar daca ceilalti sunt noi -nouti si nu stiu unde este bufetul se pricep la 223, 40/57? Care va pricepeti mai bine la cwrva politica nu va bate nimeni daca dati un sfat privind pe cei ce empatizeaza cu doleantele noastre, facand abstractie de comentariile bagatorilor de bat prin gard!

Unknown spunea...

@Iulian , In ultimul sfert de secol noi auzim numai vesti din ce in ce mai proaste, uneori, chiar daca nu sunt , au altii grija sa vina doar cu raul in fata, parca am fi blestemati de cineva, chestia este ca nici nu ripostam , stam ca melcii si ne inchidem in cochilie!

brenda spunea...

salariu minim pe economie s-a aplicat? daca cresc niste salarii acum in 2016 , si au mai crescut inca destul la boeri ,ca ionanis si ai lui , asta inseamna cresterea punctului de pensii pe legea 263 laq civili din aceste cresteri , vad ca nu spune nimeni despre asta ca sa nu le deschida capul si la civili . , m in rest sper ca dl KIS sa ne dea vewsti bune in curand , nu asa cum ne spun unii pe aci ,care gandesc doar negativ .

Marian spunea...

Am inteles,dar solda de functie nu intra in venitul lunar brut realizat dupa care se calculeaza baza de calcul? Si nu se actualizeaza daca ies la pensie dupa 1 August 2016?

Huhu Rezea spunea...

@Dragomir
Cresterea soldei de functie, de la 01 august, cu jumatate din solda de merit ce s-ar fi cuvenit in 2009 se propaga si in celelalte componente ale soldei lunare brute care se calculeaza procentual din solda de functie.
Daca te pensionezi inainte de 01 08 nu vei beneficia de aceasta crestere a bazei de calcul pe perioada aplicarii oug nr.20/2016.

Alin P spunea...

Sper...Acum să văd dacă se respectă termenul de 90 de zile pentru emiterea deciziei recalculate.

Huhu Rezea spunea...

@Alin
Nu cred ca se va emite vreo decizie de recalculare inainte de intrarea in vigoare a legii de adoptare a OUG 57.
Oricum, cuantumul calculat, nu in plata, al pensiei militare recalculate potrivit ordonantei, pentru perioada anterioara intrarii in vigoare a legii de adoptare a ordonantei, va fi diferit de cuantumul recalculat pentru perioada ulterioara modificarilor aduse de Parlament prin legea de adoptare.
Asa cum am mai scris pe acest blog, se vor emite decizii de recalculare si pentru drepturile de pensie deschise anul acesta pana la intrarea in vigoare a legii de adoptare.

Alin P spunea...

Mrs.H. Știu că vor fi două calcule in funcție de cum va rămâne OUG 57. Important este că situația mea pentru recalculare este deja la CPS. Acum îmi trebuie doar răbdare...dar oare nerespectarea termenului de 90 de zile pentru emiterea deciziei de recalculare este abuz în serviciu ori doar abatere administrativă? Menționez că sunt pensionar din 2012 din structură MAI.

Unknown spunea...

@alin.
Nerespectarea acelui termen de 3 luni nu este infr.nici macar contraventie.Cititi art.90,91,92 si 93 din lege(223).Art.91 face referire la infr.cu trimitere la c.pen.

Alin P spunea...

Gigi...era o întrebare retorică. :)

Alin P spunea...

Nu e vorba de infracțiuni sau contravenții prevăzute în 223... Art. 90 nu se referă neapărat la 223.

Unknown spunea...

Exista vreo sansa ca pana pe 1 iulie sa se decida cumva soarta ordonantei 57 si a eventualelor modificari?
Sau va ramane pentru toamna, dupa vacanta "binemeritata" a alesilor nostri?
Multumesc.

Alin P spunea...

Părerea mea este că nu. Păi nu-i grabă... Dacă 57 se modifică în forma adoptată de Senat, vom avea pensia de 105%...iar dacă rămâne în forma dată de Cioloș, vom avea pensia de 107%...așa că nu-i stres.

Florin spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Florin spunea...

Va salut. Cu respect am rugamintea sa nu uitam de m.a.b.c. care in forma actuala nu pot trece de 85% deoarece nu beneficiaza de Ordinul Militar iar daca nu au salariu de merit atunci pensia lor va fi f.f. mica. Singura lor sansa ar fi sa prinda marirea din august si modificarea la 80% a bazei de calcul. Multumesc.

Huhu Rezea spunea...



Comentariu mutat de pe alt topic.
Trofin spunea...
Pentru toti care sunt interesati de procedura de aprobare a Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.20/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal - bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative , la Senat proiectul de lege este inregistrat la nr. L346/2016 si este o procedura de urgenta.
In ceea ce priveste soarta lui PLX82/2016 privind aprobarea OUG 57/2015 , proiectul de lege nu apare in ordinea de zi a plenului CD pentru saptamana 20-24 iunie 2016.

vineri, 17 iunie 2016, 09:50:00 EEST

brenda spunea...

asa ca ce ne priveste pe noi ,acel art 40 din ordonantsa va fii discutat la pachet cu acea ord 20 , eu asa cred , daca este de urgenta asta ,vom vedea ,fiindca si acolo este inc=ghetarea accea a art 60 din 223 , are legatura sau nu vom vedea ,,,,,,,daca e decurgebta cum a fost si aialalta de acum 6 luni

Huhu Rezea spunea...

Cadrele militare care isi deschid drepturile de pensie dupa 01 08 2016, care n-au avut SM in anul 2009, au inclusa in solda de functie 50% din SM ce li cuvenea in 2009 si, potrivit art. 28 din Legea 223/2015, vor beneficia de actualizarea soldei de functie din toate cele 6 luni alese cu cresterea de la 01 august. Articolul 28 nu este afectat de prevederile suspendatorii de actualizari din OUG 20/2016.
Cadrele militare care se pensioneaza in perioada august 2016-iulie 2017 nu beneficiaza si de a doua crestere a soldei de functie cu 50% din SM, din august 2017, pentru ca nu mai sunt in activitate, intrând si ele sub incidenta de suspendare a actualizarii, ca si cei pensionati inainte de 01 08 2016.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Bună ziua! Începând cu 31 oct 2016 sunt trecut în rezervă. Vreau să știu și eu cine face actualizarea pentru cele 6luni alese? Întreb, deoarece financiarul spune că actualizarea se referă la creșterile salariale față de 2009, doar pentru luna/lunile în care ai beneficiat de ele, iar la casa de pensii se trimit sumele exact plătite. Concret, creșterea cu 10% va fi doar în lunile august-octombrie, nu mai-octombrie, așa cum ați spus. Art 28 alin 3 nu cred că se interpretează la fel peste tot...

Huhu Rezea spunea...

@gheorghe
Dă-le în cap cu M25, că ei trebuie să actualizezeă baza de calcul.Actualizarea soldelor lunare din cele 6 luni se face la nivelul ultimei luni din activitate.

Anonim spunea...

M25 din 2016 pentru aprobarea procedurilor de recalculare şi actualizare a pensiilor militare de stat? Puteți să mi dați mai multe detalii? Eu încă sunt activ, şi ei susțin că în og 20 din 2016 se spune că această creștere nu se aplică ca şi o creştere salarială. Clar, nu mi se va calcula pentru toate cele 6 luni. Spun ei. Dacă mai e cineva în această situație şi are o soluție, ar fi de apreciat. Altfel nu rămâne decât contestația şi judecata...

Huhu Rezea spunea...

@gheorghe
M24/2016 se aplica în cazul întocmirii dosarului de pensie. Il găsești pe prima pagină a blogului.
Spunel-le să mai citească o dată OUG nr.20/2016. Restricția la actualizare se referă la art. 60, recalcularea pensiilor în plată, nu la actualizarea prevăzută de Art. 28 pentru deschiderea dreptului de pensie, cum este situația d-tale.

Anonim spunea...

Mulțumesc de răspunsuri! Am vorbit cu finanțiști, juriști, inclusiv cu cei care se ocupă de aceste propuneri legislative (cei ce vorbesc direct cu Ministerul Muncii), răspunsul primit de la toți este că „actualizarea” nu se face pentru toate cele 6 luni și dacă vroiam acest lucru, trebuia să stau 6 luni de la această majorare cu 50 % a soldei de „merit”. Să nu vă mai spun, că această „creștere” nu se adaugă, la activi, ca la cei care deja o aveau din 2009, la toate sporurile, compensațiile și mai știu eu la ce mai au adăugat. Adică această ordonanță, este praf în ochii „fraierilor”, care de peste 6 ani stau cu o soldă mai mică decât cei „norocoși”, iar discriminarea va continua la nesfârșit (probabil). Și ei mi-au recomandat să mai citesc OG 20 și să le spun unde scrie că soldele celor cu aceiași vechime, grad și funcție se vor uniformiza vreodată? Și așa este, nu scrie nicăieri! Deci, pentru cei care vor ieși în aceste luni, ori stați 6 luni (august- ianuarie)minim, din momentul majorării, pentru a beneficia de actualizarea aceasta cu „aproximativ” 10 % (față de cei care deja o aveau), fie dacă ieșiți mai repede, să vă așteptați că la pensie vi se va lua în calcul doar lunile în care ați primit această „mărire”. Toate bune și succes în tot ce întrprindeți! Să nu vă așteptați la minuni, nimeni, dar nimeni, nu vă va da, atâta timp cât își lasă „portițe” în a interpreta și a da legi și ordonanțe, după bunul plac, pentru a vă lua!

Huhu Rezea spunea...

@gheorghe
Eu nu cred că aí cerut uniformizarea soldelor ci actualizarea lor, așa cum precizeaza Art.28

1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcţia de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/poliţist/funcţionar public cu statut special, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie.

Soldele din cele sase luni alese, chiar dacă sunt din primul an al perioadei de 5 ani, se actualizează la data deschiderii dreptului de pensie. In cazul dvs. la nivelul ultimei luni de activitate.
Funcționărașii de pe la ministere au o problemă rezultată din împrejurarea că OUG 20/2016 este ulterioară instrucțiunilor eleborate de ei prin Ordinele M24 și M25. Fac o confuzie gravă între actualizarea pensiilor în plată, Art. 60, cu actualizarea pentru calculul pensiei la deschiderea dreptului de pensie, Art. 28.

Anonim spunea...

Nu am cerut uniformizarea, am menționat-o numai ca exemplu al discuției purtate cu acești „distinși” interpreți ai legilor, atunci când le-am explicat că această OUG 20, nu rezolvă aceste inechități, așa cum și-ar fi dorit legiuitorul, prin motivația apariției acesteia. Ca noutate, cei de la personal mi-au pregătit documentele, pentru casa de pensii, iar financiarul s-a ținut de cuvânt, nu există actualizare pentru toate cele 6 luni, sunt trecute exact sumele primite, așa cum precizam mai sus... Poate sunt „tineri” pensionari, care au primit actualizarea pentru toate cele 6 luni, chiar sunt curios... dar nu cred! Să sperăm că instanța v-a actualiza întreaga sumă aferentă soldei de merit, sper că voi primi și sumele pierdute în acești peste 6 ani și nu în ultimul rând să mi se actualizeze pensia cu suma de care beneficiază un coleg „merituos”, care a (sau ar fi) ieșit la pensie la această dată ca și mine! Doar sper!

Unknown spunea...

Eu am deschis dreptul de pensie cu 30 septrmbrie si am prins 2 luni de majorare.S_a calculat cu ce a fost pe stat in lunile Mai -septembrie.

Huhu Rezea spunea...

@Dincă
Potrivit art. 28, dacă în cele 6 luni alese ai avut aceeași funcție, toate soldele se actualizează la nivelul soldei de funcției de la data deschiderii dreptului de pensie militară.
Articolul 28 nu este afectat de prevederile OUG nr. 20/2016.

CEZAR spunea...

MaKiss...narod ai plecat in UK..la Convetry( aiurea la spalat vase )..NAROD te-ai intors !!
Ce tot ii dai tu cu punctul de pensie ??
Te-ai lins pe bot ...tu ai pensie militara ..asa cum ai latrat ..
PS.
Si cu cat zici ca ti-a scazut miloaga ...??
======================
Asta pentru situatia in care Micutul Trepanat nu-mi publica aceasta capodopera !!

CEZAR spunea...

PS.. Giolescu ..Micutul Trepanat ..iarasi pleaca in ..Rusia ..!!
Cica ..ai casa masa ..pensie din Ro ..boier Bibescu ...
Tu chiar nu te mai saturi mai ?
Inca nu esti constien ca primesti o caciula de mangoti numai si numai idioteniei lui Ponta ..??
..si nu numai tu ..!!!

Unknown spunea...

Huhu daca vreti va trimit sa vedeti decizia de pensie ( o adresa mail)

Huhu Rezea spunea...

@Adrian Dincă
Puteți trimite în atașament decizia și Nota de calcul pe adresa huhurez2013@gmail.com

PGGianni spunea...

Am primit și Decizia de pensionare. Așa cum spunem mai sus (eu fiind gheorghe3509, dar nu am mai avut acces cu acel nume, nu știu cauza...) nu s-au actualizat soldele pe toate cele 6 luni alese, ci, s-au dat soldele exact cum au fost pe statul de plată de la unitate, iar media a fost folosită, exact așa, de către CPS pentru calculul pensiei. Urmează contestația, dar nu știu ce va schimba acest lucru... Nu vor să respecte legea și nu ai ce să le faci! Mai mult, deoarece i-am tot interpelat (cred), am primit Decizia, dar nu și banii, sper să fie doar o coincidență nefericită și să nu devin paranoic. Numai că, alți colegi, care au ieșit, au primit banii după chiar 2 săptămâni de la depunerea dosarului, alții (toți care au mai ieșit de la noi) a doua lună, în zilele în care se dă de obicei pensia, adică 13-15, poate nu e regulă (așa mi-au spus ei), mai este până la finele lunii a doua, care s-ar încheia fără să primesc, „din buzunarele lor” pensia „mult” așteptată... :))

Huhu Rezea spunea...

@Giani
Poate ai uitat parola de logare pe contul @gheorghe3509, altfel nu ai restricții la comentarii.
In contestație nu ceri altceva decât să aplice corect OUG 20/2016, adică să includă acel 50% din solda de merit în solda de funcție și să se raporteze, pentru actualizare, la art. 28 nu la art. 60.

PGGianni spunea...

Mulțumesc de sfat! Vedem ce va mai fi...

PGGianni spunea...

Deranjez din nou. Contestația se poate trimite și prin email, sau doar clasic, prin scrisoare trimisă prin poștă? Mulțumesc!

Huhu Rezea spunea...

@Gianni
Prin Postă și cu confirmare de primire.

Unknown spunea...

Va salut. Sunt Ion Roibu si va rog sa ma lamuriti de ce zic cei de la financiar de la ITPF Giurgiu ca nu mi se va calcula la cuantumul pensiei de cei 50% din SM care nu l-am avut in 2009 deorece s-a acordat la activi incepand cu august 2016 iar eu am incetat raporturile de serviciu in 16.12.2016 si am ales ca perioada celor 6 luni consecutive sa fie intr-o alta perioda anterioara, respectiv iulie-decembrie 2015. Financiarul zice ca as beneficia daca as alege perioada incepand cu august 2016. Am citit estrasul dvs. din OUG 20/2016 cu referire la cei care-si deschid dreptul de pensie incepand din aug. 2016 si as beneficia. Unde se regaseste "oficial" acest extras sa le arat si celor de la Giurgiu ca in OUG 20/2016 nu este. Mai spuneti-mi va rog si cum pot sa ma inscriu in sindicatul reprezentat de dvs. si daca trebuie neaparat sa vin la Bucuresti sau este si alta varianta de inscriere, eu fiind din Calafat. Luni 09.01.2017 merg la Giurgiu si v-as multumi daca m-ati informa si pe mine cat mai urgent, daca se poate sa-mi trimiteti un e-mail pe adresa gion.roibu@yahoo.ro. Va multumesc anticipat

Unknown spunea...

Va salut. Va rog sa ma informati despre urmatoarea situatie : Am incetat raporturile de serviciu in 16.12.2016 cu drept de pensie. Am depus dosarul de pensionare la ITPF Giurgiu in 20.12.2016 si am ales perioada de 6 luni consecutive "iulie-decembrie 2015". Nu am avut salariu de merit in 2009 si am inceput sa primesc 50% incepand cu aug. 2016, dar ptr faptul ca am ales ca perioada celor 6 luni consecutive sa fie anterioara lunii aug. 2016, mi s-a spus ca nu se va lua in calcul la pensie cei 50%. Am citit un extras al sindicatului dvs. din OUG 20/2016 si acolo scrie ca beneficiez de 50% din salariu de merit ce mi se cuvenea in 2009 daca mi-am deschie dreptul de pensie dupa 01.08.2016. Va rog sa-mi spuneti unde gasesc "OFICIAL" acest extras ca in OUG 20/2016 nu este, sa le prezint celor de la financiar de la ITPF Giurgiu, sa-mi ia in calcul si acest drept. Va rog urgent sa ma informati ptr ca luni 09.01.2017 voi fi prezent la Giurgiu si as vrea sa-i lamaresc, sau daca aceast extras este doar o interpretare. Rugamintea mea este sa-mi trimiteti si un e-mail despre aceasta situati pe adresa gion.roibu@yahuu.ro. Ma intereseaza sa ma inscriu in sindicatul dvs. si vreau sa stiu cum procedez si daca trebuie sa vin special la Bucuresti sau pot si altcumva, eu fiind din Calafat. Va multumesc anticipat.

Huhu Rezea spunea...

@ION ROIBU
Aici este un forum de discuții despre pensii, nu un sindicat. Adresati-vă Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate.
Deocamdată... nu aveți ce le face celor de la Financiar, pentru că așa au dispozițiile de interpretare a OUG nr. 20/2016.Deși ordonanța spune că SM se include în solda de funcție
începând cu 01 08, ei o evidențiază separat și constată că în lunile alese nu ați avut SM
Normal, soldele de funcție din lunile alese se actualizează la valoarea de la data trecerii în rezervă, potrivit art. 28 din Legea 223.
Numai după primirea deciziei puteți să contestați si apoi să mergeți în instanță

ciprian spunea...

Buna ziua.. Am iesit la pensie de serviciu (tip limita de varsta) din 01.08.2016 dupa 26 ani lucrati in politie. Cum se poate intra in posesia ajutoarelor prev.de art 20 al 1 si 2 Anexa VII din Legea 284/2010 si ce trebuie facut? Va multumesc...

Huhu Rezea spunea...

@Ciprian
In 2016, potrivit art. 11 al OUG 57/2015, dispozițiile referitoare la ajutoare și indemnizații la trecerea în rezervă nu se aplică.