Un produs Blogger.

joi, iunie 09, 2016

Lamuriri ale MApN despre corectia soldelor

18 comments

Comunicat nr. 172   |    Data: 08.06.2016

Precizări M.Ap.N.

Prin aplicarea Ordonanţei de urgenţă sus-menţionate a 
Guvernului, aproximativ 70% dintre personalul instituţiilor din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională va beneficia de o măsură reparatorie.

Astfel, în Ministerul Apărării Naţionale, potenţialii beneficiari, în număr de aproximativ 33.000, vor primi începând cu luna august 2016, 50% din cuantumul sumei compensatorii corespunzătoare soldei de merit, aflată în plată la nivelul anului 2009, respectiv diferenţa de 50% începând cu luna august 2017.

Cuantumul soldei de merit se determină prin aplicarea unei cote de 20% asupra soldei de funcţie, aflată în plată la 31 decembrie 2009. În prima etapă, se va acorda 50% din acest cuantum.

După identificarea sumelor necesare, se vor întreprinde demersurile pentru eliminarea și altor deficienţe, atât în interiorul fiecărei instituţii cât şi în cadrul familiei ocupaţionale.


Secţia Presă

NOTA
Soldele de functie la maxim,  pentru toate gradele, din perioada 2009-2016(au ramas nemodificate) le gasiti in tabelul de AICI

18 comentarii:

Adi 4 you spunea...

Pe cand platile compensatorii la iesirea la pensie???

Unknown spunea...

Intrebare.
De aceasta masura reparatorie beneficiaza si acei militari care se aflau in activitate la 31.12.2009?Daca nu,ce masura reparatorie este asta?Atunci este o masura "reparatorie" discriminatorie fata de unii angajati aflati la data respectiva in aceiasi situatie cu cei discriminati atunci dar,se afla inca in activitate.Adica,cei care au fost discriminati atunci li se aplica masura,iar cei care au fost si ei discriminati,dar nu se mai afla in activitate,aceasta masura nu se aplica?!Este o alta Discriminare la o mai veche Discriminare!

Anonim spunea...

Bună ziua. Am două întrebări. Se va ține cont de salariul minim pe economie de la 1 Mai la personalul militar? Se va da sporul de noapte pentru tot personalul care efectuează servicii ?

Unknown spunea...

PS...la ce am postat mai sus.
Ma bucur pt.colegii care sunt inca in activitate,sincer ma bucur!Merita aceasta reparatie.Sant unii care metitau inca de atunci sa aibe acest S.M.dar care erau sariti in favoarea altora care nu meritau.Adevarat,putini la nr.dar chiar ca nu meritau!Stiu ce spun!

brenda spunea...

cine sant acei 33.ooo /activii . dar cum ramane cu pensiile actuale ale militarilor?raman inghetate pe perioada .....care perioada ?

Huhu Rezea spunea...

Soldele de functie din 31 12 2009 sunt egale cu soldele de la 01 01 2016. Le aveti pentru toate gradele in tabelul de la articolul
http://www.huhurez.com/2016/01/soldele-functiei-de-baza-in-ianuarie.html. Soldele de merit vor fi egale cu 20% din acele valori.
Inca nu stim daca a ramas prevederea cu suspendarea art.60 din Legea 223/2015 referitor la actualizare.
Daca a ramas, pensionarii vor benefcia de aceste corectii, cam 200 lei pentru coloinel, la actualizarile de dupa 2017.
Nu uitati ca in afara de aceste corectii, dispozitiile refertoare la salarizarea bugetarilor cuprind o noua grila valorica pentru soldele de functie si grad. Pensionarii vor beneficia de ele la prima actualizare de dupa recalculare.

Unknown spunea...

Acei 33000 sunt angajatii care sunt in activitate si nu bemeficiaza de 20% la Solda de functie,asa cum cilalti au beneficiat in anul 2009.Incepand cu august ac vor fi marite sf cu 50% din 20% sm,adica cu10%,urmand ca de la anul sa primeasca dferenta de 50% din 20%,adica tot 10%.Adica,daca militarul in activitate are SF de 1000 lei va primi in plus 10%,iar de la anul inca 10%.

karadeniz spunea...

Ceva pute urât la MApN.
Soldele de merit au fost acordate ultima dată în 2009 pentru 30% din efectivele prevăzute în statele de încadrare, 75 de mii de militari la pace. Asta presupunea că au primit solda de merit 22.500 de militari. Din 2010 nu s-au mai acordat, cei care le-au avut anterior au rămas cu ele înglobate în solda de funcție până la prima mutare pe altă funcție. In cei mai bine de 6 ani de când au fost acordate unii s-au pensionat alții au fost mutați pe alte funcții conform dinamicii carierei militare, deci din cei 22.500 din militarii cărora le-au fost acordate in 2009 în mod cer au rămas mai puțini în 2016 Acum ministrul declara că are aproximativ 33.000 de militari fără solda de merit. Să presupunem ca nici unul din cei pensionați ori încadrați pe alte funcții din perioada 2010- mai 2016 nu a avut soldă de merit și că au rămas integral cei din 2009. Adăugând la cei 22500 cu soldă de merit din 2009 pe cei 33000 care nu au acest element salarial în 2016 rezultă ca MApN are doar 55500 de militari deci un deficit la statul de pace de cel puțin 19.500 de militari.
Oprea a publicat listele cu pensionarii din MApN inclusiv elementele de identificare ale acestora acum domnul Motoc de anunță că armata română are un deficit de 21-23 de mii de militari la statul de pace.
Mi-aduc amine cum declara Oprea și Madam Lupu in 2011 că numărul celor cu pensii diminuate în urma aplicării legii 119 și OuG1 este sub 9,8 % din numărul pensionarilor iar acum din datele CSP sunt deja 15,1 % de cereri de restituire a diferențelor de pensii și dacă le corelăm cu procentul de aproape 52% al numărul cererilor pentru alegerea perioadei in vederea recalculării pensiei, mai sunt încă mulți pensionarii cu pensii diminuate care nu au făcut aceste cereri plus cei care au dispărut dintre noi. Deci acel procent de 9,8 % va fi fost de fapt mai mare de 20%.

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
Se pare ca noii incadrati dupa 2009, cand solda de merit s-a introdus in solda functiei de baza, au primit, la incadrare, in solda de functie si procentele corespunzatoare soldei de merit.Este posibil ca din cei 55 ooo ramasi cu solda de functie ciuntita, vreo 20 000 sa fi iesit din sistem in ultimii 6 ani(pensionati,trecuti in rezerva, decedati), fiind inlocuiti de altii care au primit noua incadrare pe functii.
Cât priveste lista lui Oprea, cei cu pensii micsorate pe Legea 119/2010, eu zic ca este confirmata de numarul cererilor de restituire a diferentelor de pensie, pana la intrarea in vigoare a L 241/2013. Sa fim noi sanatosi câti neinformati au depus acum cerere de restituire doar....ca sa se afle in treaba. Oricum, 15-20%, pensii micsorate, este un procent mai rezonabil decât cel de 50-60% avansat in urma cu 2-3 ani de superbeneficiarii Legii 164/2001.

Huhu Rezea spunea...

Comisia de buget finante, comisie raportoare pe Legea de adoptare a OUG 57, nu a inclus PL82 pe ordinea de zi de saptamana următoare.

brenda spunea...

nu o sa intre in dezbatere la camera deputatilor ,am impresia ca s-a depasit termenul de adoptare sau respingere , sau are legatura cu modificarile care inca se mai fac pe ea , dar dece nu intreaba cineva ,care are acces pe internet la dl OBREJA sau MOCIOALCA ,este imposibil sa nu se stie ce se intampla .Camera deputatilor au votat modificari la legea pensiilor 263.in sensul ca aduc imbunatatiri la pensiile anticipate ,mprivind modul de calcul , asa ca asta cu militarii .poate dl MOTOC face breo miscare

Baltaretu Marius spunea...

Nu o sa fie introdusa prea curand. M.Ap.N a avut grija in perioada de agitatie (a alegerilor) sa ii convinga pe cei din Camera Deputatilor ca 65% e mai bun decat 80%. Va veti convinge.

Huhu Rezea spunea...

@tehnocrat
Nu se schimba nicio baza de calcul.

Alin P spunea...

Primele nu se vor include niciodată!...

Baltaretu Marius spunea...

Primele nu vor intra niciodata la calculul pensiei. Asa ca lunile decembrie, ianuarie si luna de Paste unde avem solde mai mari ne vor incurca si mai mult. Acolo sunt si prime si al 13 lea salariu.

Alin P spunea...

Primele nu sunt venituri permanente!... Niciodată nu vor intra în calculul pensiilor!...

brenda spunea...

ati zis bine . dar poate ca ii bateti cu adevarat , ca nu o sa vedeti ce spuneti niciodata , abia de o sa se aplice acel procent de 80 . inrest sant numai sperante sau vise , dar eu va urez bafta.

Baltaretu Marius spunea...

@tehnocrat, Mi-asi dori sincer ca macar 50% din ce ati scris sa se intample. Imi este teama ca nu se va realiza nimic. Baza de calcul se va face asa cum au zis ei, calculul pensiei va inceapa de la 65% din baza de calcul, iar daca vrem peste 100% , ne vom luata gandul de la tot, chiar de la tot din ce ati scris ca solicitati. In ceea ce priveste impozitul CASS imi e teama ca va fi aplicat in continuare, am trei raspunsuri de la Ministrii Apararii in ultimi 5 ani referitor la aceiasi problema,nu am timp sa va dau sa vedeti ce raspunsuri au, ca va doare mintea. L80 prevede ca avem gratuitati la asitenta medicala si medicamente, noi si familiile noastre, aveti deplina dreptate. Eu in 10 ani de cate ori am fost la medicul de familie, maxim de doua ori pe an, la M.Ap.N nu au fost fonduri si am platit medicamentele ca orice muritor. Dumnezeu m-a ferit de boli, dar odata si oadata vor veni si acelea ca nu sunt stanca ... In ceea ce priveste cererea pentru perioada de 6 luni am sa lasa pe cei de la M.Ap.N sa aleaga in locul meu :))) , consider ca asa e mai bine, mai ales in aceasta perioada de haos legislativ. De felul meu sunt foarte optimist, dar daca nici acum cand mai sunt in evidenta 60.000 de pensionari la M.Ap.N. (acum cativa ani erau 77.000) astia nu se opresc inseamna ca vor sa ne extermine sa nu mai aiba probleme. O prefer mica si lunga :))) decat mare si scurta :))) !!!