Un produs Blogger.

miercuri, iunie 08, 2016

Ordonanta salarizarii bugetarilor, pe ordinea de zi a tehno-guvernului, a fost adoptata

26 comments

INFORMAŢIE DE PRESĂ privind proiectele de

 

acte normative care ar putea fi incluse pe 


agenda şedinţei Guvernului României din 

08.06.2016

I.    PROIECTE DE LEGE
1.    PROIECT DE LEGE privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe
II.    PROIECTE DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ
1.    PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal - bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative

Continutul proiectului, intr-o forma defavorabila pensionarilor militari, poate fi citit aici.
Era vorba despre corectia soldelor de functie  cu solda de merit pentru toti activii care nu au avut acest spor in anul 2009.
Liderul sindicalistilor politisti, Dumitru Coarna, ameninta cu proteste publice, pentru ca a aflat ca guvernul s-a razgândit si va decide aplicarea corectiei in doua transe. De citit si acest material, aici,  in care se explica de ce se impunea corelarea soldelor de functie  pentru toti militarii.
In plus, sindicalistii cer actualizarea sporului de fidelitate pentru toti angajatii din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.


COMUNICAT - PROTEST - PROMISIUNEA GUVERNULUI SE PARE CA NU VA FI RESPECTATA!!!

Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România si SNPPC iau în calcul organizarea unor acţiuni de protest în perioada 6-12 iunie 2016 pentru următoarele motive:
1. Aplicarea graduală a procentului de 20%, reprezentând disfuncţii salariale, şi nu într-o singură tranşă, începând cu 1 august a.c., aşa cum s-a negociat iniţial si cum au promis guvernantii;
2. Aplicarea aceluiaşi procent şi pentru personalul contractual din Ministerul Afacerilor Interne, începând cu 1 august 2016;
3. Actualizarea sporului de fidelitate în funcţie de vechimea efectivă a tuturor poliţiştilor şi acordarea acestuia tuturor angajaţilor din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
BIROUL EXECUTIV


UPDATE
Din Comunicatul Ministerului muncii, dat dupa adoptarea ordonantei, pentru militari sunt de interes urmatoarele:


Reducerea disfuncționalităților de încadrare în sistemul public, prin: 
o  eliminarea inechităților de salarizare pentru funcții egale și muncă egală în cadrul aceleiași unități. Acest lucru se va face prin aducerea salariilor la nivelul maxim aflat în plată la nivelul instituţiei publice, autorităţii publice sau unităţii  pentru toate familiile ocupaționale, în limita alocărilor bugetare; 
o   în cazul personalului din aparatul propriu al ministerelor, eliminarea  diferențelor de salarizare se va face prin acordarea a 70% din nivelul de salarizare al Secretariatului General al Guvernului. În situația în care salariile de bază calculate la nivelul a 70% din nivelul de salarizare de la Secretariatul General al Guvernului sunt mai mici, se păstrează nivelul salariilor aferente lunii iulie 2016;
o  eliminarea diferențelor de salarizare provenite din neacordarea soldei de merit, ca urmare a aplicării Legii-cadru nr. 330/2009 şi a O.U.G. nr. 1/2010, pentru familia ocupațională Apărare, ordine publică și siguranță națională. Astfel, pentru  personalul militar, poliţişti din aceeaşi instituţie publică, respectiv unitate, soldele de funcţie/salariile de funcţie în care nu au fost cuprinse sumele compensatorii corespunzătoare soldei de merit/ salariului de merit la nivelul anului 2009, vor fi stabilite la nivelul în plată al soldelor de funcţie/salariilor de funcţie care cuprind aceste sume compensatorii. Aceste drepturi salariale se vor acorda în două etape: 50% din acestea începând cu luna august 2016 şi 50% începând cu luna august 2017;
o   reglementarea situaţiei pentru personalul care deţine titlul ştiinţific de doctor şi nu beneficiază de suma compensatorie inclusă în anul 2010 în salariul de bază, prin acordarea unei sume compensatorii aferentă titlului ştiinţific de doctor stabilită la nivelul similar în plată pentru aceeaşi funcţie, grad didactic, tranșă de vechime în învățământ și gradație corespunzătoare vechimii în muncă pentru personalul didactic din învățământ, respectiv grad/treaptă profesională şi gradaţie corespunzătoare vechimii în muncă la celelalte categorii de personal din instituţia, autoritatea publică, unitatea/unitatea similară.


26 de comentarii:

brenda spunea...

dle H deci completeaza ordonanta 57 ,cu om alta magarie ,dupa ce art 40 din eaq a siluit legea pensiilor . acum sa vedem ce se intamppla in parlament ,adica la camera deputatilor , fiindca ar avea ocazia ca aceste tampenii sa nu fie zaprobate si sa ser apliuce asa cum scrie in art 60 din legeav pensiilor , aqr trebuii sa se iasa in strada alaturi de politistin sau sa se faca auzit si protestul militarilor pensionari ,fiindca si acolo sant pensii mici , daca se lasa calcatin in picioare . atunci asa le trebuie . SA se respecte legile , nu sa le beleasca ei -scuzati - cu fel de fel de ordonante ....

Adi 4 you spunea...

S-a aprobat ordonanta privind salarizarea bugetarilor!

brenda spunea...

deci motiunea impotriva ministrului agriculturii a trecu , asa ca ar putea sa faca o motiune si impotriva lui ciolosi ,cel putin una simpla sa ii mai tae din pofta ordonantelor . dar ce sa zicem ,o aiureala.

Soarele spunea...

Pensionarii militari iar au luat-o la cioc

Iulian Mareș spunea...

Lui Ciolos nu îi va da dreptul sa emita OUG, decat in domenii strict limitate!
Tarziu!

Huhu Rezea spunea...

Cititi Update, dupa adoptarea Ordonantei.

Adi 4 you spunea...

Atunci cand se vor acorda si platile compensatorii/ajutoarele la trecerea in rezeerva? Din iulie 2010 au iesit la pensie si de la MAI si de la MApN, persoane care au ocupat functii importante dar pensia mare sau bunul simt i-au facut sa tot astepte. Cu exceptia marinelului si avionarului de la MApN, care s-au folosit de pensia pe caz de boala si apoi a trecut la pensia de limita de varsta.

Edi spunea...

“Politicienii sunt la fel peste tot. Ei promit că vor construi un pod, deşi nu există niciun râu.” Nikita Hrusciov

Soarele spunea...

Sa inteleg ca militarii activi care nu au avut salariul de merit vor primii bani din urma cei 20% din din 2010 in doua transe?

Huhu Rezea spunea...

@Calul Troian
Nimic din urma.
Se mareste in 2 transe solda/salariul de functie.

micutzul spunea...

Cand un magar ajunge sef le spune cailor ca le da fan,, in limita alocatiilor bugetare,,...

Unknown spunea...

Cei care am iesit la pensie incepand cu 01.01.2011 am fost disciminati fata de cei care au iesit pana la 31.12.201o.
Argumente:nu s-au acordat ajutoarele,s-a aplicat tarziu(2013),acel indice de corectie(1,12)cf.art.109 din l.263/2010,acum pierdem solda/sal.de merit pe care o obtin numai cei in activitate,soldele taiate cu 25% si multe altele.Piticul Porno si Matrozul Chior stiu de ce!Cand am zis ca in sfarsit s-a facut dreptare si pt.noi,veni un alt......si arunca in aer o lege votata in majoritate de parlament,promulgata de.......si publicata in MO cu un art.introdus smechereste,sfidand zeci de mii de pensionri militari si pol.laolalta.Motivand ca tara nu are bani,ca ar fi criza etc.in timp ce unii s-au infruptat din avutia tarii ca niste nehaliti ordinari ce sunt,iar din 4 in 4 vin si ne cer votrile ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic.Sa va voteze d....ca eu nu vreau sa fiu complice prin a le da girul meu prin vot,cum bine zicea cineva pe aici zilele trecute.

brenda spunea...

vor fi si norme de aplicare . ,dar asta cu pensiile militare cu faptul ca art 60 din legea 223 nu se aplica pe perioada aplicarii ordonantei , adica pe ce perioada > deci in final se aplica?

brenda spunea...

xe credeti ca se va intampla cu art 40 din ordonanta , este in camera deputatilor , nu mai se aude nimiic de ea.

brenda spunea...

vedeti ca da explicatii si MOTOC desprea oug 57 , dar nu spume ce face cu pensionarii militari carara le-a siluit legea , in acesta situatie sa se faca precizari i pensionarilor militari , adica ,cand li se va respecta statutul , legea etc . sa il intrebe cineva

brenda spunea...

daca ordonanta s-a adoptat , ce mai spune ministerul muncii pentru MAPN/? deci nu trebuie data o noua decizie , cum sa o aplice daca nu este trecuta si prin guvern ?

brenda spunea...

aloooooooooooooo aude cineva?

ifrim spunea...

Aude coana Brenda dar azi fiind Inaltarea Domnului am mers si noi la biserica a ne ruga pt. art.40/57! Si mai e si ziua eroilor, daca esti urmasa de pensionar militar ai depus un buchet de flori la o troita?

ifrim spunea...

Aude coana Brenda dar azi fiind Inaltarea Domnului am mers si noi la biserica a ne ruga pt. art.40/57, si mai este zi ziua eroilor, iar d-ta fiind urmasa de pensionar militar ai depus un buchet de flori la o troita?

Unknown spunea...

Buna ziua! Conform noii legi a pensiilor militare (Lg 223/2015), un militar in activitate poate iesi la pensie cu scaderea grupei de munca din varsta standard de pensionare, daca are o vechime efectiva de 25 de ani din care 15 ani ca militar si 10 ani in viata civila. De ex. Un militar in activitate, in 15 ani de armata, avand conditii de munca speciale, a acumulat 7 ani si jumatate de grupa, asta inseamnand ca la varsta de aproximativ 52 de ani sa se poata pensiona deoarece i se scade grupa de munca din varsta standard de pensionare. Intrebarea mea este: Nu ar fi corect ca si un militar trecut in rezerva la varsta de 40 de ani conform Lg. 384/2006, cu o vechime efectiva de 23 de ani la data trecerii in rezerva, din care 19 ani in armata si 4 ani in viata civila, avand o vechime mai mare in armata, sa beneficieze de pensie de serviciu cu scaderea grupei de munca, tinand cont ca a fost disponibilizat din motive neimputabile lui?

Unknown spunea...

Buna ziua! Conform noii legi a pensiilor militare (Lg 223/2015), un militar in activitate poate iesi la pensie cu scaderea grupei de munca din varsta standard de pensionare, daca are o vechime efectiva de 25 de ani din care 15 ani ca militar si 10 ani in viata civila. De ex. Un militar in activitate, in 15 ani de armata, avand conditii de munca speciale, a acumulat 7 ani si jumatate de grupa, asta inseamnand ca la varsta de aproximativ 52 de ani sa se poata pensiona deoarece i se scade grupa de munca din varsta standard de pensionare. Intrebarea mea este: Nu ar fi corect ca si un militar trecut in rezerva la varsta de 40 de ani conform Lg. 384/2006, cu o vechime efectiva de 23 de ani la data trecerii in rezerva, din care 19 ani in armata si 4 ani in viata civila, avand o vechime mai mare in armata, sa beneficieze de pensie de serviciu cu scaderea grupei de munca, tinand cont ca a fost disponibilizat din motive neimputabile lui?

Alex Ionut spunea...

Chiar nu se mai stie nimic de Ord. 57? Nu este nimeni in masura sa informeze cat de cat? Ma gandesc ca este totusi un subiect de mare intetes. Am dreptate? Multumesc

maiag spunea...

brenda--nu stiu daca esti barbat sau femeie,daca ai lucrat la armata sau nu,dar pari inraita,agresiva,obsesiva si de multe ori aberanta,mai lasa si pe altii,poate ca dau informatii utile,nu vaicareli de muiere beteaga

brenda spunea...

bravo , baeti ,rugati-va mult si bine .....aleluia

Unknown spunea...

Oug 57/2015 se afla,inca,la Cam. Dep.unde dragalasii nostrii de alesi o pitrocesc bine de cateva luni asteptand sa intre in vacanta parlamentara.Oricum,OuG isi produce efecte inca de cand a intrat in vigoare.Daca ramane asa cum a votat senatul,tot un drac e!Asa ca nu e nici un bai daca noii parlamwntari alesi democratic de bobor va ramane cu aceasta OuG pe cap.

Iulian Mareș spunea...

http://www.dcnews.ro/mobile/livia-stanciu-numita-de-klaus-iohannis-la-ccr_507992.html

Lidia Stanciu a fost numita la CCR! ®
De acum sa vezi dreptate la CCR!