Un produs Blogger.

sâmbătă, iulie 09, 2016

Cum serbeaza Turcia centenarul Republicii?

69 comments
Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a inaugurat joi , 7 iulie 2016, unul dintre megaproiectele sale, podul autorutier de peste Golful Izmit, in nord-vestul tarii, cel mai mare santier lansat vreodata in Turcia, ale carui lucrari au demarat in urma cu trei ani, informeaza AFP, preluata de Agerpres.
Botezat Osman Gazi, dupa numele sultanului Osman I care a dat numele dinastiei otomane in secolul al XIV-lea, acest pod peste Marea Marmara, unul dintre cele mai mari poduri suspendate in lume (3 km), constituie tronsonul principal al proiectului autorutier Gebze-Orhangazi-Izmir, lung de 433 km.
Aceasta autostrada urmeaza sa scurteze durata calatoriei intre mai multe orase si districte in regiunea vestica industrializata a Turciei.
Suma totala a investitiilor pentru proiect este de 9 miliarde de dolari si se inscrie in cadrul ambitioaselor obiective ale lui Erdogan pentru anul 2023, cand va fi celebrat centenarul Republicii Turcia.

69 de comentarii:

Unknown spunea...

Turcia e o tara puternica si libera.Romanistanul e o colonie corupta si prabusita intentionat .Decalajul intre ei si noi ievitabil se v-a marii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Turcia si turcii inca se mai hranesc din spiritul mareui Ataturc, fauritorul Turciei moderne, si care i-a obligat pe turci sa renunte la vesmintele traditionale musulmane, prin asta dorid sa se apropie de Occident si Europa, in general, lasand in urma un vechi Imperiu care a dominat Europa si Orientul apropiat sute de ani. In decursul Istoriei sale, turcii luau din statele cucerite copii sub forma de bir, sau cu forta, pentru viitoarele generatii de ieniceri, vestitii razboinici pedestrii, dar si fetite pe care le ofereau familiilor ca viitoare sclave si servitoare, sau in iatacurile de cadane ale haremurilor, astfel asigurandu-se, in timp, gene sanatoase, diversificate si valoroase ale viitoarei natiuni. De aceea nu intamplator in Turcia exista astazi o generatie inteligenta si activa, foarte bine pregatita intr-un invatamant de inalta clasa, si care deserveste in toate ramurile de dezvoltare si nu numai...Dar abitia si perseverenta otomana, traditionala, si astazi spunandu-si cuvantul in tot ceea ce se infaptuieste in aceasta mare tara musulmana! Macar de-ar trage cu ochiul si politicienii nostrii la ce se intampla la ei! Pacat ca doar numai se duc acolo la cei mai valorosi medici ai Europei, in cele mai bune statiuni si plaje, fara a le ramane in creiere acest minunat exemplu si pentru Romania. Pacat ca Europa refuza de ani si ani de zile o mai stransa colaborare si de integrare intre limitele ei a acestei natiuni generoase si prospere! Pacat ca regiunea kurda nu a fost rezolvata, cei 22.000.000 de kurzi traind pe pamantul lor instrainat altor natiuni, Iran, Irak si Turcia, cauza pentru care conflictele de acolo pot fi si motivele pentru care astazi Turcia nu apartine, ca integrare, intr-o Europa unita! Intr-un fel, sau altul, poate-i mai bine asa!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cand Ataturk a promulgat legea pentru desfiintarea fesului la barbati si valului pentru femei, numit si burka, s-a folosit si de o strategie: In paralel a obligat doar prostituatele sa poarte acest val! A doua zi, nici o femeie, in afara de prostituate, nu mai purtau burka! Reformele acestui mare conducator, venerat cu sfintenie de catre toti turcii, a schimbat total infatisarea Turciei in scurt timp. Sa nu uitam totusi ca el a fost un tiran prin unele masuri in forta, dar Istoria ne-a dovedit ca tirania prin dictatura poate ridica statul la un inalt nivel, altfel se creeaza premizele haosului prin coruptie, cum dealtfel troneaza in Romania pest decembrista si de de astazi, condusa acum de catre un individ fara nici un fel de autoritate si demnitate, onoarea acestuia constand doar in traiul exorbitant in lux, voiajele costisitoare si inutile Romaniei, pe banii statului si multitudinea de case obtinute in mod fraudulos si dovedit, pana acum, in doua instante de judecata!
La multi ani, unita in pace si prosperitate, TURCIA!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In Indonezia, un dictator conduce acest stat cu o mana de fier si Indonezia a ajuns foarte departe economic pe propriile resurse stapanite foarte bine de stat prin legi severe, avand metropole ca si Chicago, Beijing sau Londra, dintr-un stat inapoiat in care, cu 40 de ani in urma, avea zone cu salbatici taietori de capete si mancatori de oameni! Acolo s-au dat legi cu pedeapsa cu moartea daca ridici de pe strada un portofel gasit si ti-l insusesti, pentru droguri si alte infractiuni mai mult sau mai putin grave, ca in China unde anual sunt executati peste cel putin 50.000 infractori! Recent, in China a fost executat un grup infractional care a fost prins ca defrisa o portiune de padure! Aici subliniez ca in toate statele cu apucaturi de salbatici si inapoiati ca in Evul mediu timpuriu, unde lacomia si infractionalitatea nu pot fi stapanite, ca in Romania, Bulgaria si Albania trebuie neaparat o forma de dictatura prin tiranie pentru...,,terapia in grup'' prin pedepse severe spre insanatosirea atmosferei si starii de disciplina in intreaga natiune! La noi, ce sa faci cu varzoiul asta murat si interlop, Ciolannus Smen, preocupat de propria-i imbogatire prin fraude, si care-si plimba consoarta pe toate meridianele si-i paralel la tot ce se intampla, interesat, prin altii care judeca in locul lui, doar de un guvern al lui pe care nici macar nu stie cum sa-l coordoneze spre performanta, daramite sa puna ordine la toate nivelele societatii! Ca si un Basanau care a distrus si a dat peste cap tot firescul acestei tari! Tragedia incomensurabila este si mai mare atunci cand ai si o droaie de inapoiati, idioti si autisti care sa-i aduca la putere prin vot legal pe acesti arivisti lacomi, neperformanti, egoisti si pusi pe capatuiala cu o intreaga camarila politica! Asta-i marea tragedie a veacurilor la romani! Prevad si in toamna o noua tragedie prin alegerea unei drepte politice care abia asteapta preluarea puterii sa ne puna in genunchi si la pamant DEFINITIV!
BUCURATI-VA DE PENSIILE DE AZI, PENTRU CA DACA SE VA REPETA POVESTEA CU BASANAU SI CIOLANNUS, SI DACA VA VENI PNL-PDL LA PUTERE, IMPREUNA CU CEL MAI PERICOLOS PARTID, NOUL USR DERIVAT DIN USB, SI COORDONAT DE SOROS SI MASONII PERCIUNATI, NU VETI MAI PUPA CE VA MAI DAT PONTA SI PSD, CAT DE CAT - DE BINE, DE RAU, CI VETI PRIMI DOAR AJUTOARE SOCIALE CAT SA NU CRAPATI DE FOAME, CU PAPA BUN IN CASTRONASE DE TABLA LA CANTINA SARACANILOR, DUPA CE VETI FI RAZUITI, ASA CUM TRECE COASA PRIN IARBA FRAGEDA! SA TINETI BINE MINTE CE V-AM SCRIS SI V-AM ATETIONAT ASTAZI, CAMARAZI!

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
R-26500 spunea...

@ Viorel Kis. Iar te plangi de pe un forum pe altul? Tu stii ce inseamna xenofob?Inseamna persoana/curent/doctrina care manifestă aversiune față de persoane de altă naționalitate sau față de alte popoare. Daca vrei sa dau drumul SPAM, abia atunci vei sesiza ca am stopat zeci de interventii la adresa ta a unora care au ce au cu numele tau.

Dupa cum pui problemele, interventia ta este o incercare de denigrare sau de intimidare. Asa ca te intreb franc: ai lucrat vreodata la CI sau ai fost/esti colaborator al CI?

tehnocrat spunea...

Dex xenofob= persoana care manifesta aversiune fata de petsoane de alta nationalitate sau de alte popoare
Pt Dl Viorel Kis
Cand faceti afirmatii fata de alte persoane, folositiva de argumente uzitate in lumea civilizata. Alt fel, il maniati pe Dumnezeu.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Administratia prezidentiala a guberniei Romanistanului, poPULAta cu slugi ai (M)UE, unde troneaza un butoi mare cu un varzoi murat, analizeaza cererile de gratiere depuse in buncarul luxos din Cotrocello. Detinuti celebrii, camatari de prima mana, violatori in serie si contigente, spargatori de banci in Herastrau si Cismigiu, spagari politici, sforari, prostituate specialiste in mumu, pipi si caca; gainari, shutzi si alti ,,nevinovati,'' cer sa li se deschida usita coliviei pe baza gratierii varzoiului murat din butoi! Care varzoi putred , deocamdata e ocupat cu numaratul altor butoaie si budane de locuit si lancezit in moare, luate cu acte false si martori mincinosi, isi planifica alte trasee turistice sa se dea de-a dura la vale pe apa sambetei cu conopida din dotare, aia cu doagele putinicai sarite, cu cercurile la minijupe si decolteuri adanci cat gaura la budgetului de stat facuta de ei, sau isi face pe hartie un guvern al LUI cu oale sparte, strachini faramate, pahare zob si perciunate sa conduca closetele privatizate de-a lungul cailor ferate! Iac-asa! Kanci gratiere, kanci mici si bere, ingeri blanzi si nevinovati ai temnitelor patriei, si nu uitati ca umbra, arpacasul si racoarea prelungeste liberarea!

Unknown spunea...

@tehnopraf, stii cum se spune :"te bagasi ca musca-n lapte".

Unknown spunea...

Rxxxx tu il intrebi pe pirandel daca a fost turnator ? Pai ce presupunea functia de secretar BOB decat turnatorie la CI- sti ? Asa in loc sa zboare probabil isi turna colegii pe bani mai multi. E plina colonia de astia.

instalatoru spunea...

Pai in toate distaturile, inclusiv la noi, toate aniversariile erau folosite pentru mobilizarea oamenilor si sporirea legitimitatii si popularitatii dictatorului; de aceea se propun obiective majore, cu impact emotional:poduri, canale, cladiri monumentale, victorii asupra cuiva, nu importa cine, etc. Reteta este veche, verificata si functioneaza la masele largi, populare, mai naive. La catane batrane, cu 50 de ani vechime cumulata, nu cred ca tine reteta si de aceea, cu exceptia reglarilor de conturi obisnuite, nu prea comenteaza nimeni la subiect! Da noi sa fim sanatosi, si sa vedem ce se intampla cu centenarul Revolutiei din Octombrie, Noiembrie , 1917, ca mai este un an. Resuscitarea bolsevicilor si a ideologiei staliniste?!...Daca isi propune vre-un obiectiv maret domnul Putin? Aud? Vom vedea...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ati mai auzit de marea vedeta popou-star Alina Sugaru? Nici eu. De cand a disparut Alina Sugaru din prima pagina a mondenitatilor, sau pagina 5, a aparut o alta vedeta a show bizz-ului dar, de data aceasta, din politika: Aluna Burghiu! Si una, si alta, au avut o pasiune comuna la viata lor: Sa schimbe sosetele barbatesti cu tot cu propietar, dupa sezon sau hogeac ori, mai nou, dupa partid! Acum, pare sa se fi linistit, dupa ce, obosita si ramolita de atatea cardane si planetare Glentzer schimbate la masina de tocat frunze la caini, s-a hotarat sa-si ia fraierestean la purtator care sa-i acopere si mascheze ulterioarele escapade ale alpinistilor veniti sa-i escaladeze muntele lui Venus din Millo!
E bagacoasa si guraliva rau, tocand logoreic cu mestecatoarea stramba (de ce oare-i stramba?) pe deriva stanga 1-20 si inaltator dupa client! Baga ea, in calitate de lider al liberalistilor de culoarea icterului optiuni pentru aliantza cu partidul de buzunar al Gheneralului multi stelar, decazut acum pe pamantul realitatii penale, si dai, si dai si fa procente ipotetice pana cand, dintr-o data, s-a intors de la tzatza la stanga-mprejur ca nu-i mai vrea in telegutza ei hodorogita si ca s-ar pupa acum in popou cu partidul ala in formare, de la Bucale si acum ce se vor pe intreaga Guberie nationala, uns la axa dezaxata cu toate alifiile financiare pentru tradare de Soros baci si perciunatii illuminatti! Babalacii bolshevici de pe stanga, ai lui groparul de morti din cimitire, care-i dezgroapa numai la alegeri, stuchesc si ei in san ca nu-i vor pe ratacitii fara tata si mama, dar pe furish i-a incadrat pe statele viitoarei guvernari de la tzintirim. Aluna, cand a auzit, si-a pus poalele in cap si le-a aratat Groapa Marianelor din fundul oceanelor, a scos flacari pe hoarna si i-a stuchit intre felinare facandu-i mincinosi, dar neutand si ea sa-si bage pe sub fuste cateva duzini dintre ratacitii astia ai politichiei cartonate, doar asa ca sa le faca-n ciuda gurilor rele si adversarilor politici! S-a ales praful de Uniunea Natarailor Parasiti si Ratati! S-a dus dreaku' aceasta formatiune nascuta din orgoliul, ingamfarea, lacomia si comportamentul de centurista schimbatoare a acestui lacheu servil, cu grade de ordonanta de ograda, pentru ca celelalte stele adevarate au fost opera bahicului si conflictualului Basanau pentru serviciile de sluga aduse unei guvernari care a ruinat Romanistanul! Si, fiind Ziua Nationala a statului Turcia, mi-am adus aminte sa ii recomand decazutului din gratzii sa se duca cu jalba-n ciomag si sapunul Cheia in buzunar la Instambul, catre Inalta Poarta a Pasei, pentru a se inrola eunuc la haremul masculin! Doar acolo va mai putea fi inaintat la gradul de ,,Indaratnic Sef'' si astfel poate ca va scapa si de kintalul de dosare DNA ce ii sunt pregatite pentru insurubare la bulau! Deocamdata, e disparut si el, precum Alina Sugaru! L-ati mai vazut cumva in ultima vreme? Nici eu. Doar ciocul Alinei Burghiu mai sparge linistea de mormant a Sparlamentului Guberniei Romanistan! Uneori, si-un fomfait sasec de la Cotrocello dintr-un butoi cu varza in fierbere. Si, atat. Pana la toamna...

iceparu spunea...

E normal ca Turcia sa fie puternica.Turcia a fost un imperiu.Analizati calitatile celor ce au realizat si condus imperii .Pun punct pentru ca nu vreau sa fiu acuzat de lipsa de patriotism.

Huhu Rezea spunea...

@Valabilule
Te inseli! Nu prea cunosti realitatile cazone din regimul trecut.
Pai...daca Viorel era secretar BOB, ci-stii nici nu se apropiau de tovarasul secretar, dar mite sa-l si racoleze.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Tineti minte ca va scriu in timpul meciului: Bate Portugalia cu 2-1, acum suntem in minutul 13!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Lovitura de teatru cumplita: Romanldo a fost macelarit in minutul 24! Crima de pe Senna va fi crunt razbunata de catre vijeliosii portughezi, ca o debarcare a lui Americo Vespuci pe plajele coastei Lumii Noi! Razbuna-ne, Portugal! Os pe os!

R-26500 spunea...

@ Huhurez Rez duminică, 10 iulie 2016, 21:00:00 EEST. Eu cunosc fost secretar PCR in '89, care acum este CI-sr activ. Si inca vreo 5 cu acelasi parcurs, dar care acum nu mai sunt activi. Culmea ca a fost si invers, din CI-ist a ajuns secretar PCR. In ceea ce privest colaboratorii, au fost, sunt si vor fi. Ce, un pensionar militar nu poate fi colaborator?

Ca fapt divers, de cand cu statutul cel nou si acuzatiile la adresa M.Ap.N. de incurajare a politiei politice prin noul statut, s-a lasat o asa tacere mormantala printre unii useri. Bizar, nu?

Unknown spunea...

Huhurez .Sa spuna el daca turna.Moralitatea lui e de fost turnator.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Da, acum la activi le tremura izmenele si budigaii de teama ca vor fi, ori interceptati, ori turnati! Urata mizerie si cu otelariile astea in care turnatorii varsa cazanele cu voma in urechile unor gunoaie! Credeam ca s-a murit pe acest taram al puregaiurilor care-si vand si mamele pentru o tresa ori un avantaj murdar! Credeam ca dupa Revolutia-Lovitura de Stat a murit Securitatea calailor!
Cel mai cumplit intr-o societate e sa ti se puna botnitza! Aceasta-i democratia occidentala, tovarase ministru al boabelor de mazare pe care le tineti congelate la tacere? Eu, pe vremurile cand dumneata pupai drapelul organizatiei de Soimi ai Patriei cu pampersii pe cuc si popou, ii spuneam bancuri politice CI-stului sau Secretarului de PCR pe unitate, fara sa-mi tremure capriorii curului de frica! Acum, de cand Romanistanul il slugariti puterilor oculte mondiale, de frica faptului ca va pierdeti euroii tradarii si privilegii politice murdare, o faceti pe inchizitorii prin legi care ingradesc libertatea de gandire si exprimare si degradeaza demnitatea si onoarea umana! Ii injositi prin ingradiri si limitari!
Nu-i de ajuns ca ati emanat legi care ne baga la puscarie daca ne veneram stramosii, Eroii si intelectualii neamului, dar daca o critic sau o laud pe Ana Pauker nu patesc nimic, pentru ca era perciunata si trebuie protejata de oculta mondiala prin mentinerea la suprafata ca a ucis patrioti romani, dusmanii vostrii!
Mare golaneala politica si aservita Licuriciului cu fundurile rosh- albastre de babuini in calduri! Ale voastre, ce culori au, tovarasi mici bolshevici ai Orizonturilor rosii?

Huhu Rezea spunea...

@R26
Eu vorbeam de raporturile CI-secretari de partid in perioada anterioara rebeliunii neterminate. Românii inca nu si-au spus cuvântul.
In vremurile acelea conducea partidul, nu serviciile.
Dupa rebeliune rolurile s-au inversat. Secretarii au fost santajati sa dea informatii noilor CI-sti, subordonati comandantilor de unitati.
Cu ce crezi ca ii deranjeaza noul Statut pe Colaboratorii rezervisti?
Au luat si ei pauza de la stapanirea care a realizat ca pâna in toamna nu se mai schimba nimic pe aceste site-uri. E vacanta, nu?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Papa Poulet, zis si Perpules, marele Gheneral cu grade din crampoane si buloane obtinute la culcare, fost dulau coacker cu icoana in maini si flasneta lipita pe pualele Sfintei Paraskeva, suferind un pic mai mult de delir mistic, n-a visat el nici in patul amantei asa meci ca Franta-Portugalia, de m-a trezit si pe mine din indiferenta si ignoranta seculara pentru football! Un macelar breton l-a asomat pe marele Ronaldo de l-au scos pe nasalia paramedicilor, apoi s-a incins taratza in ei de ieseau flacari pe hoarnele atletilor in budigai! Am vazut atatea bare si ratari, cat sa-mi fac o mobila noua pe comanda, fratilor de boabe de pe lujerul cu pastai! S-a dansat rumba ca pe strazile Havanei sau Brasiliei, s-au impletit la andrele si iglitza tricotaje in driblinguri ca pe vremea lui Pele, Tostao, Jairzinio si alti heruvimi ai arenelor braziliene cu Felix in poarta! Tensiunea a fost atat de mare incat, de s-ar fi descarcat electric, ar fi alimentat Parisul cu energie electrica timp de 90 min, cat a tinut acest macel intre doi tauri furiosi si cu toreadorul cu fluierul in flasneta pe centru. A curs sangele pana la gleznele calaretilor pe crampoane, iar in min 103 s-au produs un milion de infarcturi la rateul portughezilor! Gazonul inrosit de grupele sangvine ale luptatorilor devenise calaul acestora prin lipsa de cooperare la acordarea macar a unui singur gol sangeros intr-o poarta. Calaul cu fluier, intr-un final, a oprit macelul, marea clipa a osandei si a impartirii dreptatii de catre Creatorul suprem celor mai iubiti dintre pamanteni! L-a oprit sa marcheze golul PORTUGALIEI! SA-L LEGALIZEZE PENTRU INTRAREA IN CERURI CATRE DUMNEZEU IN MINUTUL 1O8! RESTUL E ISTORIE! IATA CA AM AVUT DREPTATE CA VA CASTIGA DE FAPT RONALDO MACELARITUL, MAREA VICTIMA CU LACRIMI IN OCHI! A INVINS DUMNEZEU UN DIAVOL CARE NE-A BAGAT PE NOI IN IAD! ALELUIA!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ma simt ca un profet al victoriei celor mai buni fotbalisti europeni ai momentului, care, fara picioarele de aur ale lui Ronaldo, au adus din ceruri cometa fericirii printr-un gol de diamant intr-un moment cand siroiau lacrimi pe obrajii tristi si incrancenati de durere ale celui mai bun heruvim al fotbalului actual: Ronaldo Zeus! Dulce ca mierea este sfanta razbunare!

Iulian Mareș spunea...

Huhu Rez,
Constat cu stupoare si ciuda ca indivizi ipocriti si infami ataca pe fata subiecte, straine lor, in fapt, cum ar fi...MORALITATEA, dar a altora, nu a lor, chiar daca par useri noi!
Stii cum este? .... o spala si e..... ca noua!
Interesant curaj! O fi propriu unui segment? Ghici, ghicitoarea mea!
:)

Unknown spunea...

Pentru curiozitatea unor fosti si actuali turnatori ai CI - stilor si al birocratilor kaki fara rusine cu obrazul gros ca scandura (de cosciug) .Nu am fost (nici macar) membru PCR si pentru asta am avut destule necazuri.Dar ce sa stie un birocrat kaki doar cu muschiul limbii dezvoltat ? Astia stiu doar orientare in teren cu borbagajul lasat si plagiate la greu

Huhu Rezea spunea...

@Valabilule
Trebuie sa pui problema invers.
Nu ai fost membru PCR pentru ca ai avut probleme.:)

Unknown spunea...

Huhurez.Ba deloc .Pur si simplu am refuzat politicos si inca de doua ori.Apoi am fost mutat pe o functie inferioara .Probabil ma dadeau afara inca de atunci daca nu venea revolutia si nu intram in CADA .Puteam ajunge usor un birocrat kaki dupa revolutie cu obrazul gros si burdihanul mare .Am preferat altceva.Si nu regret nimic .

Huhu Rezea spunea...

@Vasile
Au fost 4 milioane de PCR-isti si inca prea atât din cei care au solicitat sa fie membri, dar care, din motive ca nu indeplineau conditiile sociale sau de moralitate, nu au fost primti.
Acestia din urma s-au metamorfozat in cei mai mari anticomunisti.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Vasile, o clipa nu ma indoiesc de moralitaea ta, de demnitatea si persoana ta, insa doar incerc sa explic ca in PCR nu te primeau daca nu erai performant si nu indeplineai conditiile morale. Pe mine m-au obligat in anul 2 al Sc. Militare pentru ca aveam terminat anul intai cu aproape 10 pe linie si 10 la purtare, nu aveam pedigree pe dosar si nu aveam nici un fel de probleme personale si de familie. Dupa ce am iesit la munca mi-am dat seama de ce nu-i primeau pe cei care isi doreau fierbinte acest lucru apoi, dupa cativa ani, satul de logoreea acestor sedinte plictisitoare si lungi intram in servicii sa scap de aceasta corvoada chinuitoare si la care trebuia sa dai citate din tovarasul. Dar te asigur ca erau si mebrii care, dupa ce i-au facut comunisti cu carnet, au luat-o razna cu comportamentul si imoralitatea, dar erau mentinuti la ordin, sau erau cu pile mari sus de tot, unitatea si Cdt nedorind sa se inregistreze cu acest grav eveniment care de regula, dupa excludere, se facea si trecerea in rezerva, unitatea pierzand FB sau alte chestii, care la acea vreme erau esentiale intregii suflari! Da, au fost care au facut si pe dracul sa fie intr-un echilibru fragil sa nu fie primiti, dar refuzul direct era taxat razbunator, mai devreme sau mai tarziu cel vizat era ruinat incet dar sigur pe toate liniile si directiile pana la clacare!

Unknown spunea...

Inainte de '89 , nu exista ofiter,de la cpt (iclusiv) in sus , sa nu fie membru de partid , voi chiar il credeti pe acest Iouan Vasile ,ca el a fost anti -habar nu are ce spune si minte mai mult decat paseste.Acest Hercule de Cluj este un biet lingau de pe la birourile sefilor , unde statea cu caciula in mana sa raporteze ce-au facut colegii lui cu o seara inainte pe la Belvedere.

Unknown spunea...

Kis 😁😁😁😁😁 Am ras cu lacrimi.M-ai ''descris"" perfect😂😂😂😂😂😂😂 .Chiar am fost ''anti-habar '' dar raman🙌🙌 totusi modest.😎😎.

Unknown spunea...

Corneliu eu nu acuz pe nimeni.Stiu exact cum te obligau sa devii membru de partid.Iar daca nu cedai cariera ti se sfarsea lamentabil.Nu inseamna ca am ceva cu membrii de partid ( de atunci). Mai ales ca la mine in familie toti erau membrii de partid iar bunicul era atunci secretar de partid intr-un oras mare.Huhurez eu nu ma dau dizident si crede-ma nu aveam bube in cap .Ba din contra aveam ''origine sanatoasa " si toti au fost mirati ca refuzam.Pur si simplu nu mai suportam dictatura si foametea generalizate si asa am crezut eu atunci ca protestez .

Unknown spunea...

Nu vezi ca minti mai mult decat respiri! Iuoan xxx...satului!

Huhu Rezea spunea...

@Valabil
Singura foamete dupa razboi a fost prin anii 47-48 din cauza secetei. Nu cred sa te fi nascut pe acele timpuri.
Doar anii 80 au fost marcati de lipsa de produse pe piata, dar nu se poate vorbi de foamete.
Acum ca sunt produse, dar oamenii nu au bani sa le cumpere, cum se cheama?
Fiti oameni verticali, nu mai mestecati lozinci tembele!
Crezi ca acum esti numit pe o functie importanta daca nu esti cu partidul care se afla la cârma?

Iulian Mareș spunea...

Sa ne fie f clar! Nu ce mint niste ipocriti!
-MApN, ajungeai maximum cpt, fara functie de comanda, daca nu erai membru PCR
-MAI, DSS isi selectau viitorii candidati numai cu origine sanatoasa, adica sa fi muncit minimum 1 an si membri PCR.
Nu ce trancane un amoral hot de ID! Nu dau nume!
Cititorii stiu cine este.....un latrau, care stie de toate si nimic!

Corneliu,
Ce repede uiti! Se vede ca esti nu numai roman, ci si mioritic!

Baltaretu Marius spunea...

Interesant articol despre Turcia. Aseara tocmai m-am intors din Turcia. Pe aeroportul din Antalya masurile de siguranta au fost sporite. La intrarea in aeroport orice masina era verificata iar la intrarea in cladirea aeroportului absolut toate bagajele erau trecute prin filtre. Astea sunt masurile suplimentare care au aparut datorita celor intamplate in Istambul. Am ramas surprins placut ca in zona de siguranta a aeroportului dupa vama ai voie cu apa, fructe si alte alimente fara nici un fel de problema, iar preturile alimentelor si bauturile in acea zona erau identice cu cele din toata Turcia. La Otopeni in zona de sigutanta, dupa vama, nu ai voie cu nimic. Pur si simplu esti obligat sa cumperi apa, cola, fanta, pateuri si altele la preturi prohibitive, ale unor comercianti romanai care isi permit sa faca ce vor. Vinul lui Isarescu este cam singurul care se vinde in acea zona. Ma intreb cum in Turcia e posibil si la noi nu. Suntem obligati sa suportam de ani de zile specula, hotia.... cum e posibil ca o banala sticla de apa minerala sau plata de 0.5 litri sa coste 8 lei o cola de 250 ml 10 lei, sau un sandvis 10-15 lei??? Cine le permite comerciantilor din Otopeni asa ceva. Si inca un aspect, parcarea in aeroportul din Antalya este free. Poti lasa masina acolo o luna si nu platesti nimic. La noi te linseaza aia cu parcarea si pentru un minut daca stai.

Unknown spunea...

Da Kis mint ca un secretar BOB 😹😹😂😂Alta treaba nu am decat sa te mint pe tine mai pana neagra💀👎

R-26500 spunea...

@ Viorel Kis, luni, 11 iulie 2016, 21:12:00 EEST. Si altii. Au existat inainte de '89 ofiteri care nu au fost membri PCR. Primul meu sef pe nume Stoenac Lucian este unul. O legenda urmare a capacitatilor sale profesionale. Motivul: era de fiu de preot. Nu sunt sigur daca nu a vrut, sau a refuzat. Cert este ca din acelasi motiv ca era fiu de preot, i s-a refuzat si raportul sa dea examen la A.I.S.M. Ai fi iesit la pensie capitan daca nu venea Revolutia. Asa a iesit lt. colonel.

Mai sunt si alte cazuri de militari care nu au fost membri PCR. Este vorba despre cei cu origini "nesanatoase". De exemplu cu bunici fosti ... legionari, militari in fosta Armata Regala sau cu rude fugite/stabilite dincolo. Aici era o faza: comunistii stiau inca de la recutare ca ai "origini nesanatoase", dar faceau pe tolerantii si acceptau si astfel de cazuri pt. a poza ca nu ar exista discriminare. Dupa ce te acceptau, te blocau in schimb, interzinadu-ti orice dezvvolare in cariera.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iuliane, nu uit, bre, nimic, si-ti dau dreptate cu ok ca nu ajungeai maior nici cu pile la Ceausescu daca nu erai membru de partid! Aveam capitani de nu puteai calca pe langa ei si nu-i faceau maiori pana ce nu se incadrau in PCR, deci nu te contrazic! Dar ma crezi ca au fost care i-au scos capitani in pensie la limita pe acest motiv, mai ales ca aveau darul beuturii, aventurilor, sau un caz la Kogalniceanu ca-i placeau de poponetzile soldatilor din dotare? Se faceau jonglerii cu ei sa nu le distruga viitorul de pensionari trimitzandu-i in comisiile medicale si dandu-le pensii de inv, ca si cei care erau beutori aveau ficatii in ei pateuri si evident ca analizele le permitau pensionarea, si nu uita ca un capitan la patruzeci si ceva de ani, 45 daca nu ma insel, era pensionat de de drept si facto conf. statutului si regulamentelor, si iata am deschis un nou subiect de dezbatere pe aceasta tema uitata de mult! Dar stiu sigur ca un sergent major, daca nu mai lua in cariera grade iesea la 42 de ani, un locotenent tot la fel si un maistru cls. a 4 asijderea! Sunteti de acord ca asa era? Acum iesi la pensie caporal dupa o viatza, sau locotenent sau sergent major, ori maistru 4! E posibil sa fi exprimat vreo data eronata datorita timpului trecut de atunci, dar, cu aproximatie cam le-am brodit...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Baltaretu, de aia Turcia alearga cu pieptul deschis inainte spre un viitor stralucitor si catre progres, pentru ca nu-si bate joc de proprii ei cetateni si au legi stabile si exacte! Ea va ajunge o China in progres rapid, pe cand noi ne vom scufunda! De tot. Ma bucur ca ai descris specula de stat din Aeroport si Mafia statala de acolo! Romanistanul a fost si va fi un stat mafiot cu cetatenii sai!

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
Nu lua in seama toti amiralii!
Nu a fost membru pcr, dar i se ofereau functii mari! Atunci era cirimpoi....membri pcr nu puteau fi colaboratoti din 72, era o hotarare politica, in urma unei plenare!
Trancaniciul de serviciu latra sau guitza?....hai sa stabilim!

Iulian Mareș spunea...

Corneliu,
Este ok ce zici, dar eu marefeream la
-useri cu ID de furat!.....niste....., zii tu, ca esti mai bun la pamflete!

Unknown spunea...

Oprea: Ponta MINTE, el a venit cu ideea ordonanței!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ IULIANE, am zis de astia cu ID furat pe un alt blog, chiar te-am exemplificat si ti-am dat un bonus superior, pentru ca datorita exemplului tau personal am iesit si eu din anonimat, dar daca m-as repeta cu un pamflet, as omori blogul prin absenteism dusmanos si invidios, asa ca o las moarta! Si asa tot ce scriu e privit chioras si cu obida, de parca n-as spune un adevar de fiecare data! In primul rand ca nu atac niciodata fara sa se sara la beregatile mele, din senin si pe nepusa masa, eu dandu-mi seama ca sunt intr-adevar postaci platiti cu o friptura sa ma elimine prin atzatzare, cum e fripturistul ala care se plangea la Primarie ca zapada il oparea la cofragul cu oua si acum Elita 26.500 il zgorneste cu suturi bine plasate pe dindarat! Las lucrurile sa se mai limpezeasca un pic! Chiar si entuziasmul meu in finala europeana, de m-am bucurat ca un copil dupa ani si ani de absenteism din lumea fotbalului, nu a fost impartasita de nimeni dintr-o meschinarie si gelozie pe fericirea ce m-a acaparat total! Sunt niste chestii antipatice care n-ar fi trebuit sa se intample, dar meschinaria nu poate fi tratata si nici indreptata la unii, asa ca hai sa mergem veseli inainte pana la rezolvarea situatiei pensiilor militare, si sa devenim furiosi cand ajungem la mutantii si autistii care vor sa ne distruga moral si financiar! Toate cele bune!

Unknown spunea...

Huhurez nu inteleg ce jocuri faci Comentariile mele nu le publici in schimb postezi aberatiile lui umeras.Care e baiat bun chiar ''baiat de baiat'' 😁 si il admiram toti .Dar pe rand .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Viorel Kis, Oprea este de o perfidie ce frizeaza absurdul! Sa afirme ca Ponta minte si ca ar fi fost ideea lui cu ordonanta, devine pentru mine ultimul om din Armata! Numai el, absolut el si o gasca mafiota de activi si bolsevici ghijogi au actionat prmanent cu aceste manarii ascunse si murdare, zeci de mii de rezervisti vazand in el Calaul pensionarilor militari! E un basist de ultima spetza! Un om dual si perfid si care mereu a oscilat intre putere si opozitie, ducandu-se ca tradator cand intr-o parte, cand in alta, inselator si in care nu te poti bizui! Gradele si le-a luat cu nerusinare pe nedrept, dandu-le si secretarei(amantei) si camarilei sustinatoare in mod fraudulos, dar si medalii si ordine in grad de Cavaler! Mi-e jena si ma oripileaza sa tapetez tot aici, asta le va face justitia pe mana careia se afla cu un kintal de dosare acum, si sper sa faca dreptate!

Unknown spunea...

Corneliu tu cand ai iesit din anonimat umeras nu aparuse inca pe aici.Verifica arhiva lui Huhurez.Prima data ne-ai da adresa de facebook.Oricum nu conteaza fiecare posteaza cu ce nick vrea .E o colonie (inca) libera .

Huhu Rezea spunea...

@viorele
Tu despre care ordonanta vorbesti, ca Oprea se referea anul trecut, pe vremea asta, la cea cu salarizarea demnitarilor?
Vezi ca incurci ordonanta salarizarii cu ordonanta de taiere a pensiilor militare.

Iulian Mareș spunea...

Bilet scurt unui delator batran,
-inmaneaza personal Adminului citatia, ca se apropie 28 si omul trebuie sa-si pregateasca apararea!
-daca postezi iar pe blogulu lui, ce exemplu mai clar decat conceptul de cirimpoi poate fi?...in fata miere si la CI durere!
-mascariciul are tupeu de invechit in rele, à la Motzoc!
-credibil pana la plasele, in fapt un mincinos si intrigant notoriu, tipic subspeciei
Bleah!

Iulian Mareș spunea...

Huhu Rez
Viorel face referiri la OUG 57!
Ciolos si cabinetul lui nu aveau efectiv timpul fizic sa o elaboreze; ea venea din laboratoarele Ponta & Oprea!
Unde-l vad, pac 2 stampile!....oprea nu va mai candida ci va vota la VIP false de la P. Alba!

Unknown spunea...

Umeras nu sunt deloc delator de aia am si peste 2000 de prieteni militari in rezerva vezi pe contul meu de facebook .Nu ca nu mi-as dori sa fiu ''ciripoi'' .Da-mi informatii nestiute despre cei care au devalizatat tara asta acum colonie pe butuci , despre hotiile politicienilor romanistani, despre cum au ajuns unii militari la pensii uriase ( probabil stii) cu acte false su diplome plagiate si iti pronit ca voi fi cel mai fidel ’'ciripoi''Sa ascunzi rahatul sub pres sub numele ''onoarei "" in timp ce milioane de romanistani si copii lor crapa de foame nu inseamna calitate umana ci mafie kaki. Cat priveste relatia mea cu altii chiar si cu Huhurez nu e treaba ta .Dar atat ca nu pierd timpul cu umerase inutile.

Huhu Rezea spunea...

@mares
Tocmai asta e roblema ca @viorel se refera gresit la OUG 57. A citit o interventie a lui Oprea de pe 11 iulie anul trecut despre Ordonanta cu salarizarea demnitarilor.
Asta cu pregatirea OUG 57 in guvernul Ponta este o diversiune a noii securitati pentru prostirea militarilor.
Ordonanta a fost ticluita in laboratoarele financiâre si juridice ale MApN. A fost lansata imediat ce au plecat Ponta si Oprea de la guvernare.

Unknown spunea...

@Huhurez, ma refer la ambele/"amandoua" OUG deoarece in laboratoarele minciunii si aol promisiunilor desarte s-au fabricat toate aceste falsuri. N-ati vazut ca a promis"marea cu sarea" dar de rezolvat 'ciuciu" . A dat cateva maruntisuri, dar marile obiective?...niste curve vopsite care se dau fete mari!

Iulian Mareș spunea...

Huhu Rez,
Nu te contrazic....a fost elaborata in timpul lor in cadrul directiilor nominalizate cu sprijin ANMCR!
Dar, Ponta plecand intempestiv, ei au ramas cu forma elaborata pe care i-au pus-o la semnat lui Ciolos! Nici nu a avut timp s-o inteleaga! "Daca voi o initiati, voi stiti mai bine si o atasam OUG in sed de guvern".
Cam asa au stat lucrurile!

Iulian Mareș spunea...

Unui hot batran de identitate!
Nu a existat nici macar un maior in armata de dinainte de 89 care sa nu fie membru pcr!
Nu te mai da cu capul de pamant ca dizident, iar prietenii de pe FB=0!
Ai minte de clasele primare!
Cand dupa 68 ofiterii de comanda, scoliti la Frunze si in alte parti (GRU) au fost inlaturati din functii de comanda si trecuti pe linie moarta, cand DSS si inclusiv diviziunea CI interne militare nu mai aveau voie sa incheie angajamente de colaborare cu membrii pcr, tu vii sa-mi torni otrava stalinista? Pas!
Dar, hai sa-ti explic de ce s-a hotarat asa!
Ceausescu s-a prins ca DSS voia sa incalece PCR si dupa ce a afirmat ca "securitatea este un armasar tanar ce trebuie calarit" a luat masura mai sus scrisa pt ca:
-secu era penetrata de KGB si GRU
-secu voia sa adune date si probe certe despre activul pcr, pe care le distribuia inspre Moscova
-toti din secu au fost inregimentati pcr
-la nivel secu s-au infiintat structuri pcr si consilii politice
-politicul/Secu a preluat in fapt decizia si activitatea de personal
-politicul/Secu isi dadea ultimul avizul si era subirdonat CC PCR
-dupa defectarea lui Pacepa, Secu a intrat intr-o faza neagra, au urmat destituiri, infiintari, desfiintari de structuri; spre stiinta ta cercetarea tuturor of secu s-a facut numai dd of MApN condusu de un gl MApN......oare de ce, ma? Ca era mafie kaki, bolnavule?
Acesta a fost un recurs la memoria factuala a istoriei recente, iar daca tu, ai avut functie mare, evident inainte de 89, sper sa nu te autointitulezi, peste cateva zile, Teclu, Cuza sau Keler!

PS-te invit za nu mai indraznesti sa postezi comentarii la postarile mele! Esti si ramai un batran martzafoi, bolnav de sch.......

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Mare greseala cu interdictia data de CE al PCR de a urmari si recruta membri de partid. Interdictia a fost vaabila pentru organele interne de securitate, nu si pentru serviciile straine de spionaj care au zburdat cum au vrut prin activul PCR. S-a vazut la Revolutie si dupa.
Puterea promoscovita, care a preluat comanda in Romania, nu s-a bazat pe Securitatea interna a Romaniei ci pe structurile de forta care au ajutat-o, practic i-au predat puterea, vezi dclaratiile lui V.Stanculescu.
Securitatea interna a Tarii a fost trecuta pe lnia moarta, fiind inlocuita de un organ nou de siguranta, ale carui structuri de comanda au provenit in totalitate, pentru primii ani, de la MApN, via DIA.
GRU a patruns mai usor in MApN si KGB in activul de partid.

Unknown spunea...

Umeras uiteti prietenii http://www.roncea.net/index.php/intelmedia/item/263-cine-sunt-autorii-si-semnatarii-acordului-cu-psd-privind-desfiintarea-institutiilor-care-lupta-impotriva-coruptiei

Unknown spunea...

Absolut corect Huhurez.GRU si kgb au intrat in membrii de partid ca in branza .Unii au ramas conserve pana la pensie .Banuiti de ce ? Asa se explica probabil si pensia babana cu 5 cifre si atacul furibund asupra nationalistilor.

Iulian Mareș spunea...

Huhu Rez.
Ai si tu dreptate!
Posibil si te gandesti la niste gl in rezerva adusi, ca din intamplare, in activitate si in functii importante.....multi sunt oale si ulcele acum! Si cativa atasati sau fosti atasati!
Dar, tradarea s-a produs la cel mai inalt nivel al structurilor, sa le zicem, de forta, ca se poarta termenul.
Cea mai vizata era diviziunea anti KGB!.....si documentele ei operative si de arhiva!
In 68, cehii i-au pierdut pe toti, similarii anti KGB ai nostri!....erau cunoscuti de prea multi si se stia unde lucreaza! Au fost impuscati in cap si bagati in fisetele golite!
Toti cei adusi de Iliescu, din rezerva, trecusera pe la Frunze, cel putin 1 an, restul prin academia GRU!
In 2000 a fost trimis la pensie, prin retragerea certificatului de securitate, un tip racolat dupa 89, prin proceduri asemanatoare, tocmai cand era pe lista scurta sa primeasca prima *!
Asa e tenisul asta, dar mai sunt si baieti de mingii! :)

Unknown spunea...

Umeras spui ca toti numiti de Ilici-KGB pe functii mari in MApN au fost recrutati de GRU si KGB in tinerete . Vrei sa ne marturisesti ceva? Sau iti plac in continoare conservele ?

Iulian Mareș spunea...

"Omului" cu o mie de fete!
Daca nu ai fi senil ai fi si simpatic, nu numai naiv!
Daca eu am apucat 5— 6 ani ca membru pcr, pana-n 89, tu ce dracu prostii de calcule faci? Octogenare, in 89 eram doar lt maj. si nici nu auzisem prea multe despre indivizii la care am facut referire!
Pe tine sa nu te pasioneze persoana mea, ci a ta, caci te apropii de varsta lor....esti leat cu Visinevschi! Botosani, torta, revolta.... scrie pe tine!

Unknown spunea...

Umeras e o rusine sa fi octogenarv? Puteam sa-ti fiu tata ( probabil doar la betie) .Cred ca educatia ta civila si militara are mari lacune daca ti se pare ca varsta inaintata e un handicap sau un motiv de senilitate. Cum indraznesti sa ma compari pe mine cu Visinevschi daca nici macar membru de partid nu am fost ? Nu te ajuta deloc cosul ala ala care ti-a crescut deasupra gatului.Apropo ai fost vreodata in URSS inainte de 89 ? Ca am asa o banuiala.Nu ocoli raspunsul cum faci de obicei.

Unknown spunea...

Umeras astept sa spui daca ai fost in URSS pana in 89.😷Nu te da la fund 😂acum poti recunoaste.

Iulian Mareș spunea...

Real-secu si atat!
Metodele te apropie de Visinevschi, daca nu de chiar Ianuarevici Visinschi, caci asa actionezi!
Sa fii octogenar nu este o rusine, dar sa fii tortionar si mincinos cum este tov. cpt? Nu ai fost membru pcr datorita multor calitati vinovate...una fiind aceea ca ai fost activ comsomolist!
Pentru curiozitatea ta bolnava, nu, nu am fost nici la Moscova, nici acoperit si nici turist...acolo mergeau doar nebunii!
Iar esti slab la aritmetica....pt ca anii petrcuti la ei, te-au educat doar in tehnici de manipulare si propaganda subversiva! Asta este...te-ai demascat singur!

Iulian Mareș spunea...

Vasâle,
Dar de ce te identifici tu cu un betivan sau cu "Omul" cu o mie de fete?
Si un sfat...nu mai posta de la munca! Iti cade mopul!
Dar, mai explica-ne tu...cum este treaba cu aceea ra cumulativa!
Asta, daca mai si tii minte!.....ma astept sa juri ca nu tu ai gavarit asemenea enormitati!
Zapazdyvaniye!

Unknown spunea...

Umeras .A fost o capcana pentru Rxxxx .Citeste comentarile (privind loviturle cumulative ) pana la sfarsit .Vezi ca am precizat atunci ca a fost o capcana.Rxxx a inteles tu mai greu.Fiecare cat il duce capul.Iar tehnicile de manipulare neurolingvistica ma depasesc.Si ca sa te linistesc nu am iesit din tara decat o data Si atunci la bulgari unde am stat 4 ore.Multumit umeras.?

Unknown spunea...

Umeras eu te-am intrebat daca ai fost in URSS pana in 89 (nu la Moscova) .Iar ai driblat intrebarea.Ai constiinta incarcata baiete .Se vede de la o posta ca iti plac conservele.Prietenii stiu de ce .

Iulian Mareș spunea...

Cameleon cu radical COOH!
-pe faza cu capcana ai dat-o cand ai luat-o in bot
-nu, mosule, nu am fost nici in URSS, nici intr-o alta tara slava, frateasca, am fost doar in V si peste ocean
-tu nu intelegi ca pana-n 89 eram f tanar, esti greu de cap?
-toti avem constiinta incarcata, de asta mergem si ne spovedim periodic, dar eu, nu din cauze pe care le insinuezi
-dar stiu un lucru cert....majoritatea celor care nu au fost membri pcr (membri de rand) aveau in spate placeri vinovate, erau jigodii, betivi notorii,....etc! Nu prea tine faza cu.."au insistat sa ma fac membru pcr, dar eu i-am refuzat" .....nu exista asa ceva, dizidentule! Asta sa o zici la birtul din colt! Ai fost ori majur, ori cpt bun in grad si stop joc! Ce ne tot aburesti aici? Esti un Cameleon nefrecventabil! Pe tema asta am terminat, ca ma plictisesti rau!

Unknown spunea...

Umeras tu citesti ce scrii? Majoritatea care nu erau membri de partid ( pcr) erau jigodii si betivi notorii ? Te sfatuiesc sa-ti ceri scuze imediat si sa-ti retragi calomniile.Macar acum (chiar ti- ai dat arama pe fata ) salveaza ce mai poti si dute la un popa ca ai mare nevoie.

Iulian Mareș spunea...

Exact ce am scris .... tipic Dinescu, care-si rupsese carnetul PCR, dupa ce-si luase nevasta din URSS si se lansase in scris la reviste, gazete si cenacluri comuniste!
Erai cumva un filozof, prins in curente metafizice, inchis in Turnul lui de fildes?
Nu!
Un simplu gargaragiu, ce vrea sa intoarca paradigma in favoarea lui, intrucat vulpea spune ca strugurii sunt acri!
Pentru realii cunoscatori, produci comic de situatie!
Adtept cu emotie simulata, ca maine sa scrii ca ai refuzat sa participi si la cursurile de socialism, etc din scoala militara!
Atunci si numai atunci...iti voi putea scrie cu majuscule acea expresie de mahala: Hai sictir!
Dar, pana atunci, te rog sa nu ne iei de fraieri, chiar daca suntem mai tineri!.....da, am aflat ca tu, beat fiind, faceai copii cum apucai! (In fapt te lingeau cainii pe bot,, in santuri.... 14.07 orele 11.35!)