Un produs Blogger.

luni, august 29, 2016

Alegerile anticipate, solutia pentru a scapa de ingramadeala politica de Craciun.

16 comments
Mandatul actualului Parlament expira pe data de 19 decembrie 2016. Potrivit Constitutiei, alegerile parlamentare pot fi organizate, cel mai devreme, cu 20 de zile inainte de expirarea mandatului,  la 30 noiembrie 2016, termenele constitutionale fiind calendaristice, si, cel mai târziu, la trei luni dupa 19 decembrie 2016, pâna pe 19 martie 2017..
Cum este greu de crezut ca va mai fi cineva dispus sa-l mai lase pe Ciolos inca 3 luni in palatul Victoria, alegerile vor fi organizate de guvern in prima jumatate a lunii decembrie, astfel ca si anul acesta, cât si dupa viitoarele alegeri parlamentare la termen, guvernul va fi format tot  in zile sarbatorilor de iarna si Bugetul va fi adoptat mereu cu intârziere.
Solutia pentru organizarea anticipata a alegerilor parlamentare,  in noiembrie 2016 , este depunerea si adoptarea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului Ciolos in prima saptamana a lunii septembrie, respingerea in Parlament a doua propuneri de formare a unui nou guvern, dizolvarea actualului Parlament pâna pe 10-15 octombrie si fixarea alegerilor anticipate in jurul datei de 15 noiembrie, respectându-se si termenul legal de 30 de zile al campaniei electorale.
Desigur ca presedintele si guvernul interimar ar putea prin  diverse tertipuri procedurale sa duca alegerile tot la data care le convine, cea de 11 decembrie, sau dupa Anul Nou, dar, astfel,  noua majoritate parlamentara isi va demonstra vointa de a demite "guvernul lui".






Durata mandatului
ARTICOLUL 63
(1) Camera Deputaţilor şi Senatul sunt alese pentru un mandat de 4 ani, care se prelungeşte de drept în stare de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă, până la încetarea acestora.(2) Alegerile pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat se desfăşoară în cel mult 3 luni de la expirarea mandatului sau de la dizolvarea Parlamentului.
(3) Parlamentul nou ales se întruneşte, la convocarea Preşedintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri.
(4) Mandatul Camerelor se prelungeşte până la întrunirea legală a noului Parlament. În această perioadă nu poate fi revizuită Constituţia şi nu pot fi adoptate, modificate sau abrogate legi organice.
(5) Proiectele de legi sau propunerile legislative înscrise pe ordinea de zi a Parlamentului precedent îşi continuă procedura în noul Parlament.

16 comentarii:

Unknown spunea...

http://gandeste.org/general/ambasadorul-sua-la-chisinau-declaratie-halucinanta-moldova-nu-este-romania-moldova-isi-are-propria-sa-istorie-si-propriile-sale-provocari/73369

Huhu Rezea spunea...

Atentie!
Plasati-va comentariile doar la articolele adecvate.
Deja au intrat la spam cateva comentarii cu continut pe langa cel propus in articole.
Nu inteleg de ce credeti ca sunteti cititi doar daca postati pe ultimul articol!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Nu te-ai prins ca la orice topic, psihopatul are placa lui? In fapt nu a lui, ce el, saracanul, nu scoate nimic pe gulerul camasii!
El posteaza numai si numai linkuri! Si alea, primite si ordonate![
Informatia era verde ieri, dar ei au aflat doar azi!
Urmeaza linkul: http: //-mihai_viteazul_ucis la_1601 _actualitate _%
:)))
Crezi ca se vor face bine? Cei mai buni specialisti in neuropsihiatrie se indoiesc!
Paradigma: Este bine, dar nu se potriveste! Mai incercati, va rog!

Mihai spunea...

Pentru termenul la care expira mandatul actualului barometru al hotiei m-ai gasim solutii cei mai grav consta in faptul că pentru doi expirati(iesiti din garantie)R26500 si Iulica Mares nu mai sunt solutii decît la Recycle Bin.
@ Doru Serban
Ai mare dreptate,astia ”doi” se adapta din orice balta ”iesită in cale” numai sa fie pe îndestulate chiar și daca rup ”jugul”.Daca nu-i pe indestulate atunci au o mare problema cu cei care nu au umplut balta,oricine ar fi ei.
Olescu trebuie inteles ,el spera probabil ca fiind loco îi vor da un post de of. la paza si maturat in jurul criptei platit cu tarif orar si nu la 24 din 24,daca nu cumva îi trag pîna atunci ”republicanii” dungă-n buletin.
Cît despre Mares ,cu el sau fara tot .........Se pare ca asta a vazut mai intîi protipendata liberalo-taranista de pe Calea Victoriei si parcul Cismigiu si doar cînd s-au infiintat GAZ-urile in armata a reusit sa vada si primele patrupede. De aici se pare si înapoirea cu repercusiuni fatale in analiza fenomenelor din lumea înconjuratoare.
Regretabil ca profesoara de geografie nu le-a rupt de cap harta economica a României prin 1989.Daca ar mai avea ceva bucati din harta prin cap probabil ar reusi sa facă diferenta intre niste realizari regale si republicane.

iceparu spunea...

Mares@este adevarat ca esti in posesia a 450Ha.?Daca e asa cum naiba mai ai timp sa stai la discutii?Sincer,eu unul nu te invidiez ci dimpotriva te compatimesc.Cine te invidiaza nu stie ce povara reprezina pamantul si ce efort cere sa-l administrezi.Exploatarea pamantului nu este avantajoasa ci paguboasa atat pecuniar dar si pentru sanatate.
Serbane@incep sa le dau dreptate celor care au conceput Statutul cadrelor militare.Uite ca ideile diferite legat de politica creiaza animozitati.Ce naiba baieti ,sunteti oameni cu scaun la cap?Va comportati precum unii care si-au furat femeile unul de la altul.
Huhule@Privind alegerile. Asa se intampla la noi.Uite popa nu e popa.Orice lucru se tot amana.Alegeri anticipate ar fi o solutie dar cine sa le determine daca toate partidele in primo tempo au fugit de guvernare ca dracul de tamaie?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Ehei, stimate D.le Huhurez, n-ati citit pe pagina Dv. de fb ca vor sa le duca chiar pana in luna Martie aceste alegeri? Este de dorit, mai ales de catre mine, ca aceste alegeri sa se faca, daca s-ar putea, si in Octombrie, dar nu mai tarziu de sfarsitul lui Noiembrie, cu dorinta arzatoare ca, dupa alegeri, interlopul smenar si vagabond prin lume, Ciolan Anus , care se autointituleaza seful statului in cur de pomana, dar fara permisiunea mea si ale altor milioane de romani cerebrali si lucizi, cel dovedit de Justitie falsificator de acte, sa intre in posesia a catorva case, dovedit de mass media ca vanzator de prunci pe bani la export, sa fie demis de o majoritate comfortabila si sa fie zvarlit pe mainile DNA-ului ca ultimul infractor de drept comun, fara imunitate!
Mai este de dorit ca si aprobarea bugetului sa se faca si cu incadrarea fondurilor pentru Armata, pentru a se putea rezolva in bune conditii recalcularile la pensii, apoi ca sa fie azvarlit ca o masea stricata de pe un scaun prea mare, inalt si nemeritat, si acest peste mut si impotent, chiar cel mai prost ministru al catanelor kaki din ultimii 100 de ani, daca nu chiar de la Burebista si Decebal incoace, Smototoc Ghemotoc-mort de tot! Dar la pachet cu seful Casoaiei de pensii ale brotacilor verzi de penzii, cel mai nepregatit si incompetent gradat-soldat incashchetat pe care l-am vazut eu de cand m-a nascut maica-mea, si nici nu voi mai vedea pana voi muri! N-am vazut in viatza mea uh om care sa ocupe o inalta functie in statul roman si in Ministerul oracaitoarelor verzi sa fie semianalfabet si sa nu inteleaga cererea mea de revizuire, plangerile mele si contestatiile colegilor mei, fapt pentru care l-as trimite sa distribuie alimente la cantina saracilor si l-as scoate la pensie cu un venit minim garantat de cacat, cat sa nu moara de foame, pentru inalta si crasa incompetenta! Am sa ma tin de scrisori si plangeri la noul guvern pana-l vad cazut in cap de acolo si sa stie ca nu a fost numit in functie pentru competentza, ci din motive politice stiute doar de el si alte motive de freaka-freaka pile, relatii si legaturi hando shpaga laga laga!! Daca nu-si da demisia de pe acum, o sa-i trimit pe cap controale de la Ministerul Muncii, Corpul de control al prim ministrului, a Guvernului si al Parlamentului, noul presedinte in locul penalului actual asa, pe rand, sa-l toace marunt si sa-i scoata la suprafata crasa incompetenta, delasare, slaba pregatire si functia detinuta nemeritat! Toate alea i le pun pe cap si-l chem in instanta in solidar sa-mi plateasca daune materiale si morale din urma, sa se invete minte, impreuna cu ceilalti bolovani de acolo numiti pe criterii de incompetenta si alte manarii!

Huhu Rezea spunea...

@iceparu
Nimeni nu fura sotia altuia. O convinge cu argumente....

Cu privire la articol, l-am scris ca sa nu-l mai aud pe Dragnea ca se plange ca Ciolos duce alegerile in toamna.
Are posibilitatea sa incerce tragerea alegerilor mai spre toamna. Incercarea, chiar daca nu reuseste, mai moaie elanul Sistemului de a actiona discritionar si abuziv ca politie politica.

Huhu Rezea spunea...

@Puiu Budau
Pune comentariul pe un articol referitor la pensii.Ce cauti cu el aici, doctore?
Nu mai admit indisciplina.

Iulian Mareș spunea...

Corneliu,
Vom vota cand vor vrea ei!
Bine ca nu s-a introdus amenda pt neexercitarea dreptului! Dar mai stii? Sa nu le dam idei, ca ne trec strada chiar si fara voie!

Sunt de acord cu tine, dar in timp ce îi gratulezi cu epitete si le trimiti insistent petitii, nu uita sa le si multumesti pt ca te-au trimis in mina, pe care de altfel, o studiasesi la instructia genistica si CBRN! Probabil ca tot acest rau, pt care sincer empatizez, ti l-au produs, de la distanta, cei pt care nu se voteaza! Stii bine la ce ma refer!
Sa fii sanatos!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, trecutul nu mai reprezinta absulut nimic pentru mine. Acest aspect sumbru trebuie sa ma fac ca-l uit! Mereu am votat binele, in contradictie cu cei care au votat raul! Ei vor sa votam pe ger sa ne descurajeze sa iesim din case, ca asta iarna la greva Col. Dogaru! Perpetuarea oligofrenilor politici la putere e dictata de catre masoneria american-europeana! Sa nu ne asteptam la spectaculozitati uimitoare si fascinate in avantajul celor dezavantajati! Armata te obliga sa indeplinesti ordinul, dar isi iau mainile de pe raspunderi, in caz ca ai dat-o-n bara facandu-ti bine treaba! ,,Gratularile'' sunt ca un ceas cu cuc desteptator la urechea lor bleaga! Pacat ca acest ,,cuc,'' bagacios si pervers, nimereste de fiecare data doar in mestecatoarea lor lacoma si avida! Multumesc pentru empatie si urari! Multa sanatate!

Unknown spunea...

da ,dar nu credeti ca acum este mai important sa stim ce fac cei de la CD cu acel nenorocit de oug ,e art 40 de ouh 2o cu prorograrile etc ? asta cu data alergerilor este alt tertip pe care lumea nu o intelrege mai ales ca ei vantura numele unui viitor oremier , cum se poate asa ceva? asta inseamna ca au pe teava si un viitor partid la guvernare . .atubci e cineva care vrea sa ne faca sa nu mai mergem la alegeri ca sa faca ei ce vor . Dece dl DOGARU sau unii ca el nu tipa in gura mare ,dece stau toti pititi sa lase popularia in deruta? credeti ca acest PRU este o solutie? dupa cate am inteles acolo e si noua dreapta .ff bine . pai dece nu trebuie sa fie si un partid COMUNIST adica cu o doctrina comunista adevarata dece nu? pai este democratie deci avem libertatea gandirii ........cel putin va salut dle CORNEL cu multa simpatie .Astept cu multa curiozitaTE FINALUL hotararii din CD cu pensiile militarilor ca sa stiu pe cine blesetem.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ca sa ,,castige'' capital electoral partidului clona din care face parte, Boboc Chistoc din boloboc a dat o declaratie oligofrena referitoare la penziile speciale, globalizand totul intr-o torboseala de borhotina cu talmesh balmesh de la cumatra! Deci, inca il mai bantuie fantomele basanismului de egalizare comuinista si razuiri! Si-a spus el acolo, precum un mutant idiot, ca absolut toate penziile trebuie sa functioneze pe principiile contributivitatii, ca darul comun de nunta sau la cutia milei de la biserica, astfel si in mod sigur ca PDL PNL iar vor mai pica in freze si in sondaje cu cateva procente, chiar in pragul campaniei electorale de la sfarsitul acestei frumoase toamne, ceea ce este imbucurator, dar si daunator, pentru ca opinia a fost asimilata ca fiind ca foarte buna de un auditoriu semianalfabet de picoli, metrese, pesti si prostituate si inrobit pretentiilor de a se afla la egalitate cu penziile militare, care nu sunt absolut deloc speciale! Bai, flegma pe gard, dar intelege si tu, cretinule, o data pentru todeauna ca penziile militare nu sunt speciale! Senatoarea foamei, madam Sparanghel Latrau, cea cu giugeaua permanent rosie si in calduri, ca la purcelele care li se abat de vier, a sarit de cur in sus si l-a blestemat pe piticaia cu scafarlia ca fundul de babuin, lucru iar imbucurator conform zicalei ,,intarata-i drace!'' M-am tot gandit si ginit daca atunci cand s-a aprins de i-a luat curul foc o face si pentru militari, dar greseam fatal daca o gratulam, pentru ca ea s-a referit la cele ale trantorilor de politicieni, intrucat cele militare sub nici o forma nu sunt penzii speciale! Asa ca, sa fim atenti la ce intzelegem din bocelile altora, sa nu cadem in plasa lor preelectorala imorala, si care ascunde viclene subterfugii avantajoase doar lor, agatandu-se cu disperare de gatul nostru, ca innecatul la mal, sa-si salveze lor interesele, cu mult mai avantajoase in urma trantorelilor, sforaiturilor si a furtisagurilor cu camioanele de banaret si averi sub umbrela din Aula mare a Shparlamentului! Campania electorala deja se anuntza un teatru trombonistic, viclean si pervers al sforarilor, papusarilor si papusilor de ventrilocie! Noua bine sa ne fie iar pe ei sa-i gaseasaca la un loc in puscarie! Iaca am scapat si eu un blestem-poem precum purcioaica Sparangheloaica!

tigri2 spunea...

Nebuni sunt cei care nu viseaza!

Huhu Rezea spunea...

@eufrosina
Se accepta inscrierea la Tribunal a unui partid comunist care prevederile de in programul sau pluralismul politic, cu alegeri libere, economia de piata si respectarea drepturilor si libertatilor cetatenesti.
Numai ca nu se incumeta nimeni sa primeasca in fata zoaiele care ar fi aruncate pe liderii unui asemenea partid de fostii comunisti transformati in anticomunisti.

Unknown spunea...

dle H ,tineretul acesta nascut dupa 1989 ,este ametit de verzi si uscate , hai sa fim seriosi ,ce partide sant acum , partide care nu au nici o doctrina , ce liberali sant aia care trec un doi trei la socialusti sau socialisti la PP sau taranisti la dracu sa ii ia , ce docrine ,Astia au ozvorat din cei care inainte de 1989 , dar nu toti ,pentru a avea un ciolan sa inscriiau in Partidul Com , deci tot niste oameni fara scrupule , de unde atunci sa avem acum partide adevarate , cu doctrina bine definita , oameni patrioti si dece nu nationalisti? Deci se va merge inainte pentru apucarea ciolanului la partidul care o sa -l dea . EU cred ca alegerile din iarna sant cele mai grele ,,va asigur ca omul de rand este complet debusolat. Asa ca nu ne mai ramane dacat sa merhgem la vot ca mielul la taiat si om vedea , dar eu o tin inainte cu intrebarea ,stie cineva ce mosmondesc aia speriati de la CAMERA DEPUTATILOR cu oug 57\2015 art 40 .CA SA STIM .ZIC DIN NOU , PE CINE BLESTEMA?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ca bine mai ziseserati, domnule Huhurez, cu lupii in blanuri de behaitoare, fosti comuinisti (nu comunisti) si acum se dau de ceasul mortii ma-mii lor de democrati cu paduchii rosii in frunce! Uite ca, fiind in prag de campanie electroelectorala deja astia din dreapta vin cu placa veche si zgariata sa ne prosteasca cu ,,programe de dezvoltare,'' dar nici o farama de programe sociale, de crestere a pensiilor si salariilor, constructia de scoli si spitale, de gradinite si dispensare la tzara, closete decente la copchiii de tzarani, papa bun tot la copchii in loc de cornul dracului si laptele de la mameloanele Alunei Burghiu, mulsa la fiecare mariaj esuat, etc. s.a.m.d.! Cu ,,programul autostrazile diavolului'' este singurul mod de a se cara banii cu camioanele in conturile lor! Adicatelea, in primul rand ei bat apa-n piua pe ,,dezvoltarea autostrazilor,'' unde in toti acesti ani s-au pompat bani cu motopompa sa acopere constructia cu autostrazi in toata Rusia, cu Siberia cu tot, si Manciuria la un loc, si n-avem decat niste ruine carpocite si cu restrictii de viteza datorita structurii de mantuiala si subtiti, ca duhanurile din foi de tiutiun, cum zicea raposatu' bunica-meu, Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace! Bai, Olio si Gofrenilor politici closetari, bagati macar minciuni elegante si erectile ca o sa redeschideti Aro -Campulung Muscel, Tractorul, Autocamionul, - Bv, Autobuzul, Semanatoarea -B, Utilaj greu Braila etc, si nu panaramele ala de autostrazi ale intunericului! Bagati hit-ul cu investitorii de praduiala straini, bagati prostitia pe bani si bordelurile de lux, taxarea domnului popa-pradalnicul de la biserici, dar va ia mama dracului daca-mi mai ziceti ceva de autostrazi, ca fac urat, alergie si bube dulci daca va mai aud cu acesata idiotenie tampa in campanie! Gata, m-am acrit si cu asta, basta!