Un produs Blogger.

luni, august 01, 2016

Cele trei regine ale Romaniei

80 comments
Romania a avut, de drept, doar trei regine:
-nemtoaica Elisabeta I, sotia regelui Carol I
-Bavareza Maria, nepoata reginei Victoria a Marii Brianii, sotia regelui Ferdinand I
-Grecoaica Elena, printesa a Greciei si Danemarcei, fiica regelui grec Constantin I, sotia principelui mostenitor  Carol al II-lea, de care a divortat inainte ca acesta sa se autoproclame rege, in 1930, mama regelui Mihai I. Odată cu abdicarea lui Carol al II-lea, Ion Antonescu i-a cerut să se întoarcă în țară, Elena revenind în septembrie 1940 în România și primind titlul de Regină mamă și apelativul Majestate.
Primele doua sunt inmormântate in criptele bisericii Curtea de Arges, langa sotii lor, iar Elena,  decedata in 1982, este inmormântata la Lausanne, in Elvetia.


reginele Romaniei, elisabeta I, maria, elena, istoria romaniei
Principesa Ana de Bourbon Parma, sotia regelui Mihai I,  n-a fost de drept, niciodata regina a Romaniei, casatoria dintre cei doi survenind in anul 1948, dupa ce regele abdicase.
Actuala Casa Regala tolerata in Romania este o  lucratura a monarhistilor care contesta forma  republicana de guvernamant in Romania. Activitatea ei excede cadrului constitutional. Fandoseala de-a monarhia ne va costa cât de curând.
Ne mai miram de ce lucrurile merg alandala in Romania.
Condoleante fostei familii regale pentru trecerea in nefiinta a principesei Ana.

UPDATE
In  stilul bocitoarelor de la sate, posturile noastre de televiziune au inceput sa plânga la morminte straine.
Cel mai mult deranjeaza linciurelile monarhiste ale unor realizatori de la Antena3, care comit si ofensa de lezmajestate, asezând-o pe principesa Ana de Bourbon-Parma alaturi de celelalte trei adevarate regine purtatoare de coroane regale.
Serviciul Român de Informatii se lauda ca are o Directie Generala pentru Apararea Constitutiei.
De ce mai platim atâti ofiteri de informatii, daca ordinea constitutionala republicana este siluita zilnic de monarhisti adevarati sau de persoane  si institutii de presa care mimeaza monarhismul pentru a submina statul roman post-comunist?

Un incult politic, liberal monarhist, pune pe pagina sa poza reginei Maria, decedata in 1938, in regretele de fatada pentru principesa Ana.



80 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Regalitatea nu-i apanajul meu, cu atat mai putin fata de ,,regina'' Ana de Bourbon, venetica! A inceput marea boceala pe toate canalele media! Ca sa vezi! Ce a facut aceasta sedentara pentru romani? Nici macar nu a stat o secunda pe un tron, nu a tinut nici un sceptru, nu a primit girul romanilor, nu a contribuit cu un leu la acte de caritate, a sfidat romanii, ba chiar i-a urat ca pe niste coate goale care nu s-au inaltat la ,,nivelul'' ei si a iubit banii si averile moca ale Romaniei! De ce s-o respect? Ce a fcut ea pentru cineva de pe Vatra mea sa-i fie bine? A murit? Cu respectul omului educat voi zice Dumnezeu s-o ierte ca l-a tinut pe Regele Mihai, ca pe o molie, sub un clopot mat de sticla cu gelozie si egoism, pentru ignoranta, zgaciogarie si toate actele de sfidare la adresa a tor ce este Romania si romanism! Regalitatea este perimata, depasita si grotesca la Romanistanul falimentat de Mafie, masoni si sorosisti! Sa mai vina si familia de molii la praduiala? Calatorie sprancenata in lumea umbrelor si a tenebrelor, cucoana!

Anonim spunea...

rahat cu printese/printi si alte vuvuzele

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nota personala de protest:

Presedintele sedentar si penal, dovedit de doua instante de judecata, cat si agricultorul ratat, mason si sorosit impus ca premier tehnoretardat al statului, fara sa fie ales prin vot universal valabil de catre natiune, si-au dat girul pentru o zi de doliu national la moartea binemeritata a moliei ,,regale''! Rusine sa va fie, iresponsabililor! Ce a facut eroic pentru natiune aceasta parazita care doar s-a bucurat de privilegiile oferite de pomana de catre o cloaca de sustinatori paranoici? Nici macar nu stie sa vorbeasca in limba lui Eminescu si Titulescu! Ne-au murit, in grupuri sau individual, Eroi in teatrele de rozboi ale lumii, ne-au murit genii nationale si universale, mari carturari, artisti si oameni de stiinta, oameni de mare faima care au adus cinste si onoare natiunii si Patriei si voi nici macar nu ati obosit sa va deplasati sa le aprindeti o lumanare, fiind ingropati ca niste anonimi! Protestez vehement si cer retragerea acestor nemeritate onoruri, ca un bun si devotat patriot republican, ca militar rezervist si care respect Constitutia si legile republicane, in care regalitatea nu este reglementata de nici un articol! Va rog sa nu dezonorati insemnele de stat care au fost, sunt si vor fi vesnic in slujba Republicii si republicanilor romani si vorbitori de Limba Romana, si nu destinate veneticilor straini care au sfidat pana si limba noastra stramoseasca prin refuzul categoric si egoist de a o invata! E o dovada de tradare nationala acest act samavolnic si abuziv si care incalca toate legile si Constitutia statului nostru de drept! Inca o data, RUSINE SI DEZAPROBARE TOTALA!

Unknown spunea...

Da mai duceti-va naibii cu regii vostri cu tot, ati terminat cu moastele si cu oana zavo si acuma veniti cu regii?

Unknown spunea...

Stie cineva ce legatura are molia asta regala cu Romanistanul? Pentru ce impune bozgorul francez si mason doliu national? Chiar atat de sclavizati si spalati pe creier am ajuns?

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Asa a fost la politie mereu.Sefii din birouri majoritatea corupti isi trag toate primele si sporurile posibile iar agentii de pe teren iau de obicei degetul mijlociu. Nimic nou.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Viorel, fa-o scapata pe fb si trimit-o in zeci de exemplare, si o trimitem si noi cand o gasim s-o multiplicam! Asa va sti si lumea cum se iau meritele de catre trantori si spagari in Politie, si nu de catre cei care muncesc efectiv! I-as impusca pe toti cu mana mea de-am fi in China!

Huhu Rezea spunea...

@viorel
Aerian esti baete!
Cine cezi ca va citi acest comentariu despre sporul pentru lucrarile de exceptie pe un topic istoric despre regine.
Esti un tip atât de egoist incât iti place sa te auzi doar pe tine.Tu nu poti scroe decat pe ultimul topic.
Ia-l de aci si pune-l pe un topic despre pensii.

Unknown spunea...

@HUHUREZ
Asa este,nu suntem in cu tema acestui articol,dar pe noi nu ne intereseaza o regina care nu a fost nici macar un minut regina.
Tema arzatoare care ne macina pe noi sunt pensiile militare.
Va rog sa acceptati ca printre dezbaterea subiectului propus sa comentam si alte subiecte.
Va multumesc pt.intelegere si acceptati scuzele de rigoare!
Am inteles,si ma comformez,daca nu se poate altfel!
Totusi,Dzeu s-o ierte!O fi facut si d-sa ceva bun pe lumea asta!

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@viorel
Esti un lenes si un superficial.
Pune mâna si citeste tot articolul si abia atunci sa te pronunti daca sunt monarhist sau republican.Uite asa constata cititorii caracterul tau instabil.Nu-ti strica si ceva cultura generala printre articolele despre pensii.
Balabani de trei ani acest blog si tot n-ai invatat sa-l folossti.
Prin rubrica de Comentarii recente este adus in prim plan articolul pe care ai comentat, chiar daca acesta este vechi, de peste trei ani. Iti place sa te lusesti ca paduchele in frunte.
Cine cauta dupa etichete articolele care intereseaza, se trezeste cu un amalgam de comentarii care n-au legatura cu titlul articolului.

Unknown spunea...

Kis acum m-am convins definitiv ca ai boala vacii nebune (care iti atrofiaza definitiv creierul) .Asta ai inteles tu din articolul care ii critca pe politistii din conducerea unui IJP (ce isi trag cu nesimtire toata sunca din fasole ) si care isi bat joc de agenti ca ''cei din MAI sunt uniti si sefii lor tin la subordonati''? Kis farâ suparare tu esti bolnav rau la capatana aia seaca .Sigur daca erai pensionar MAI ii urai de moarte pe pensionarii de la MApN sub diferite alte 100 motive.Sunt convins ca ai probleme mari si acasa cu familia daca iti place atat de mult sa bagi intrigi fara motive intemeiate .Cred ca le faci necazuri si vecinilor pe care sunt sigur ca ii reclami pe motive inchipuite.Boala ta se trateaza greu si doar eu am leacul tau.Si nu e vorba de ceaiuri sau pastile .

emillian123 spunea...

Cetateanul -care a postat-ERONAT- fotografia reginei Maria-pare el-asa- mai "prostut" si peltic,dar SIGUR NU ESTE monarhist si-CU ATAT MAI PUTIN -LIBERAL...!

Huhu Rezea spunea...

@calugare
O molifta exorcizatoare, de scoaterea dracilor, l-ar vindeca pe viorel.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Doamne, ce de-a mai prostalani are Romanistanul! Sa-l completez pe camaradul @Emilian 123: Praduloiu, ala cu pruna in gura si care se recomanda prin Licurici cu cartea de vizita: ,,Praduloiu, viitor premier de Romanistan si prostan ca un bostan,'' a citit cu coada ochiometrului, in timp ce se barbierea de tulei, de pe feisbuci ca a mierlit-o aia cu nume de vin frantuzesc de etichetele sticlelelor din Crama veche! Imediat si-a lasat raschta din maini si a postat, in calitate de fraier politic, si in numele partidului de ratati politici, pe regina mama de acum o suta de ani anuntand boborul si lumea, care buna si care interlopa, ca s-a dus pe lumea cealalta cuconetul cu nume de beutura, adicatelea cea contemporana! S-a produs o rumoare internationala incat nu-l mai spala de pacate si injuraturi nici Dunarea albastra! Poza reginei mama si moartea oportunistei actuale nu s-au potrivit la borhaiele monarhistilor si anarhistilor de dreapta, asa ca asteptam sa-i sara la bot sa-i scoata seculara pruna inhipta-n garleaja! Deie Domnul ca si din politica!

Unknown spunea...

'Tuva-n gat de neghiobi, nu aveti nicio noutate, nu veniti cu vreo idee dar scuipati printre gingii;le alea putrede, de baba cufurita, numai tampenii. Asa am sa incerc ,pe cat voi putea, sa va bag in ceatza, dobitocilor!

iceparu spunea...

Nu sunt monarhist cu toate ca sunt tari cu mult peste Romania unde monarhia este la mare pret.Monarhia ,cu bune si cu rele ,vrem nu vrem face parte din istoria noastra.Cu titlu de curiozitate.Am cunoscut colonel,membru al PCR din 1946 care vorbea cu mare respect la adresa regelui Mihai.Sunt batrani ,veterani de razboi care acum si-ar da viata pentru rege.Cum sa-i tratam ,noi cei ce nu am trait monarhia?Va propun sa tratam regalitatea cu retinere.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Viurel, nu-l deranja pe cucernicul din rugaciunile-i pioase cu sudalme pacatoase ca te pune la cetanii si acatiste cu cimpoi sa-ti moara odorul in budigai! Adicatelea, mai prompt: ce-a mai rams de pe front! Iaute-te, mai, ce chestie: eu ma gandeam la penzie, dar am scris deaspre un raposat care-a fost un brav soldat ce-a cazut impuscat si de-atunci nici frecat, batut sau rugat nu s-a mai sculat!

Unknown spunea...

Huhurez, pentru Kis de la BOB am o molifta rara si speciala de scoatere a dracilor din corp.Se numeste ''molifta de fragezire cu strigaturi''.Folosesc niste bete de lemn de tei rotunjite la capat ( dracii nu suporta mirosul de tei) cu care ''il mangai tandru '' de 666 de ori pe spanare si partile dorsale .Dupa ce se linisteste din durere si oboseste sa strige si sa ceara ajutorul Satanei ii citesc molifta sfantului Vasile si ii scuip impreuna cu toti calugarii de la Manastire pana redevine curat ( sufleteste ) . Apoi il punem pe o masa sfintita cu tulpini de urzici si il ’'atingem'' cu vergele de salcie la talpi pana se pune singur in genunchi din cauza usturimii. .Apoi trebuie lasat singur trei zile in post si rugaciune .La sfarsitul postului trebuie sa-si roage toti prietenii si toate cunostintele sa-i dea suturi in fund pana ii dor pe toti picioarele. Nici un drac nu rezista acestor manifestari de tandrete si ii garantez ca toti dracii ii parasesc corpul scarbavnic.

tehnocrat spunea...

Pt Dl Viorel Kiss
Niciodata si nicaeri nu ne-a cerut Hristos sa fim prosti. Ne cheama sa fim blanzi, buni si cinstiti, smeriti cu inima , dar nu tampiti.
Nu cred ca intelegeti cuvandul "dobitoc"
Dex dobitoc: om care este lipsit de inteligenta sau de bun simt

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Va rog sa cititi pe pag fb Huhu Rez ce-i obliga tehnocratii, prin Fisc, pe Eroii veterani sa inapoieze statului! Ce bataie de joc! Ce crima odioasa iohannista si tehnoretardata! Alo, domnule ministru al Apararii, statul roman isi batjocoreste Eroii, ce faceti sa se intre in normalitate si sa nu rada planeta de tiganimea noastra politica? Asa vor face si cu noi daca suntem mamaligi ametite si intr-o formatie frara Cap si dezordonata, ca acum! Sa le dai bani si pe urma sa le iei banii inapoi cu portareii? Ce guvern criminal si sadic!

Huhu Rezea spunea...

@iceparu
Principesa Ana trebuie respectata ca sotie a celui care 7 ani a fost sef al statului roman. Ea nu a fost niciodata regina a Romaniei, casatoria cu fostul rege survenind dupa abdicare. Ea este regina doar pentru monarhisti.
Pai... ce facem, o declaram regina si pe Elena Lupescu? Si ea a fost sotie credincioasa a fostului rege Carol al II-lea. Oricum, pentru un republican este un gest de oportunism sa te adresezi cu apelativul MSR Ana.

Unknown spunea...

Aceasta molifta speciala e valabila si pentru umeras cu mentinunea ca el in loc de suturi in fund trebuie sa ceara prietenilor si cunostintelor sâ fie lasat sa le chinuie madularele (celor care il ascund pe ’uciga-l toaca’).Prin acea hrana (spirituala ) si el se v-a purifica si va ajunge maresal.

iceparu spunea...

Huhule,nu sunt la curent cu modul de adresare fetelor bisericesti si cu atat mai mult celor de spita regala.Prin 1990,daca memoria nu ma insala,am primit un material de la MSM,actualul SMG ,care se dorea sa ne instruiasca .L-am uitat aproape imediat dupa prelucrare.Repet.Pentru mine cei din asa zisa familie regala reprezinta interes dpv istoric.Oricum nu pot trata in acelasi fel fica cea mare a regelui Mihai cu cea care se autointituleaza printesa Caragea sau EBA.Ce mai conteaza ca sotia fostului rege Mihai este inmormantata cu onoruri militare atata timp cat primesc onoruri militare fotbalisti si cantareti.Maine ,poimaine va primi onoruri militare Adrian Minune sau Florin Salam.In Romania orice este posibil de la Oprea incoace.

Unknown spunea...

Cele trei Regine ale Romaniei au fost doar doua, Elisabeta si Maria. Elena a fost sotia lui Carol Caraiman, nu a regelui. Cand Carol Caraiman a devenit Regele Carol al II-lea nu mai era casatorit cu Elena. Titlul de Regina Mama e onorific.

Huhu Rezea spunea...

@Baiculescu
Este adevarat ce spui in legatura cu Elena dar in cazul sau

Odată cu abdicarea lui Carol al II-lea, in 1940, Ion Antonescu i-a cerut să se întoarcă în țară, Elena revenind în septembrie 1940 în România și primind titlul de Regină mamă și apelativul Majestate.

Unknown spunea...

@ Huhu
Corect. La subiect, pentru toti cei ce ne parasesc ma rog sa fie iertati. Despre monarhie, republica, etc. nu ma bat cu caramida. Fiecare are si ... are si lipsuri. Regii Crol I si Ferdinand, reginele Elisabeta si Maria au marcat istoria Romaniei prin evenimente istorice deosebite, spre deosebire de Carol II care a pierdut o mare parte din agoniseala inaintasilor si Mihai care a pus la dispozitia Armatei Rosii poporul roman si Armata Romana. Diferente mari la capitolul realizari si incercari de .... egalizare sau trecere cu vederea. Cine l-a facut maresal pe Antonescu, pentru ce merite si cine l-a tradat?

Anonim spunea...

Sunt convins ca stiti,dar asa ceva eu nu am mai auzit:
sunt deschise 3(treinu UNA???) carti de condoleante in trei palate diferite....si culmea sunt "deschise" 40(patruzeci) de zile pe cand protocolul cere sa fie inchise in ziua inmormantarii
Ati vazut nesimtire mai mare ca asta??
PS: si acum statistic: pana la aceasta ora s-au adunat 129 de semnaturi.Cine pune pariu cu mine ca toti cei care au semnat nu au facut-o din dragoste ci numai din interes.Sunt descendentii altora cu diferite interese financiare care acum spera "sa puna botul" la ceva parai.....inclusiv nepoata grajdarului sau a gradinarului......si de cand regele care "i-o trage unei tanti) automat iese un print sau o printesa.....CARE E MERITUL?? doar ca a "babardit-o"?? doar atat?
scuzati exprimarea dar in acest caz ne putem dori si un faraon.De ce NU?.....din fericire lumea evolueaza.Asta-i tot!
Taiati-le venele si o sa curga la fel de mult "sange albastru" cat am si eu si oricare dintre voi.E clar Nu?......apropo ducesa de cambridge s-a dus cu printul la futut nu mai stiu exact unde(prin bermude pe undeva) cu costul unei camere/noapte =3000 euro....si au luat un etaj intreg.....sa ma scuze adminul dar si ei se fut ca orice alt om....in rest doar consuma!
PS2 Uneori imi place sa-mi inchipui cum sta regina Angliei pe WC-u...credeti ca nu??(cu coroana pe cap obligatoriu si cu chilotii la glezne)Na ca iar o sa ma acuze unii de lez"majeste..ceva acolo.

Unknown spunea...

Mai huhureaza , suntem un neam de pupincuristi, ce reghina ,ce doliu national ca n-ar nici macar cetatenie de roman.Mai bine publica lista cu noile salarii din invatamant si sanatate si compara-le cu veniturile militarilor si ale pensionarilor militari , in comparatie cu dificultatea si durata orara a muncii.Ne place sa ne guduram s8i sa ne ploconim in fata tuturor, tu-va-n gat cu reginili si printisili voastre cu tot. Tara saraceste si noi dam danii bisericii si monarhiei. Popor trezeste-te!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bag sama ca liberalistii pregatesc regalitatea pe mana tehnoretardatilor. Deja au declarat, in ziua dracului de 13, doliu national in care am sa imbrac matura in lintoliu si-o s-o pun in berna! Mai am vre-o coada de indoliat, ca am cateva duzini de budigai!? Dementa regalistilor mi-e bine cunoscuta, nu de ieri de azi, mai ales din randul bosorogimii senile. Au fost crescuti si educati pentru iubirea de molii si trantori politici din partide ,,historice si histerice,'' desi acestia nu i-au cadorisit cu nimic in istorie, decat cu cheltuieli pe lux, voiajuri, golaneala si curveturi, precum un Carol bolnav de priapism, boala care-i tinea cardanul santinela dureroasa si trebuia sa-l dea de prasila la toate prostituatele Bucurestiului, aduse in iatac in miezul noptii chiar de catre serviciile secrete. Si autoexilarea din Spania a fost insotita de garnituri de trenuri cu averi colosale, biju' si conturi grase in Elvetia pentru a trai cu tarfa jidaneasca doar in ,,hotele'' de lux , bolnava si ea de isterie cronica si nimfomanie! Moartea lui Carol s-a datorat, in parte, epuizarii fizice si psihice sexuale. Se zice ca avea cardanul pe puntea fatza de circa 28 de centime, altii ca ar fi fost de 32...La astia cu cardanele si barile de directie cu gabaritul depasit, creierul acolo cica le-ar cloci! Nici ma-sa, Maria, n-a fost poama buna si mai breaza de si-a tras mustaria pe toate vrejurile Casei regale, confidenti si slugi. Ce naste din felina, soareci prinde!
Progeniturile actualei raposate, niste bau-bau de Haloween, n-au fost mai breze cu ghiocurile din dotare, iar babaharca aia mare s-a dat si la acte cu iz penal. O casa regala bantuita de stafiile trecutului destrabalat, desantat si risipitor, pe un fond de Hagi Tudose cu palmasii muritori de fomalau. Ei incearca apa cu gegetul sa vada daca le pica pulimea, prostimea si dobitocimea in plasa regalitatii, cam de mult am observat-o; interlopul penal de la Cotroceni sustinand ideea cu sula in coaste de la idiotii libertinisti! Media parca-i vorbita sa-i boceasca repetitiv si sa le ridice osanale, doar feisbuci-ul dandu-le cu mucii in fasole in modul cel mai degradant posibil, asa cum merita o dinastie falsa, adusa fortat dintre granitele germanice dintre gunoaile istoriei lor si montata la noi ca o bijuterie de lux peste care sa ne flegmuim noi, cei din generatia care nu suporta orice putregai strain de natie in prepeleacul marilor nostrii inaintasi, de la Deceneus, Deceballus per Scorillo, si pana la marele si bravul Erou, Ceausescu, cel care a reconstruit Romania din temelii sa dainuiasca un mileniu peste toata Europa!

Unknown spunea...

Bai , nu mai pot cu reginele si regalistii astia !!!!. Ok , a murit cineva , sa fie primit in rai si sa odihneasca-n pace !!!. Da' de unde pizda ma-sii atata regalitate - CAND REGELE MIHAI A ABDICAT - NU ERA INSURAT . SI DUPA CE-A ABDICAT , FORTZAT , NEFORTZAT , E TREABA LUI - NU MAI E REGE , NEVER-EVER !!!. DOAR TA-SU , FUTALAU' DE CAROL-CARAIMAN A ABDICAT SI DUPA FO' CATZIVA ANI S-ANTORS PE TRON !!!. SI CATZI PIZDA MAMITZICILOR LOR 'OR FI ACU' REGALISTI ???. PROBABIL NU MAI MULTZI DECAT AIA CE L-AU VOTAT PE GHIBOLU' MALAK-PLAVAN OT SIBIU !!. SI UITE CA GIBONU' E PRESEDINTE , ALES CICA DE MAJORITATEA ALEGATORILOR - CA PARCA A STAT CINEVA SA NUMERE BULETINELE DE VOT ??!!!. Eu mai cred ca nu sunt mai multzi regalisti decat homalai , lesbiene si travestitzi -da' am citit acu' precum ca PRUNA cica ,, trebuie sa facem si sa dregem ca si aia sa aiba acelasi statut precum cei , SA ZICEM , MAJORITARI '' ??????????. FOOOOTUTZI GATZII MA-TII DE SCUMBAG, NENOROCITO , DACA MA-TA SI-O TRAGEA CU ALTA [ DESI NU-MI IMAGINEZ CUM] , NU TE-AR FI FATAT PE TINE , RAPANDULA NENOROCITA !!!!!. In rest , numai de bine !!!!. O sa ne ia dracu' - ganditzi-va doar la trei tarfe ce vor conduce omenirea - KILLARY , MERKEL , MAY SAU CUM GATZII MA-SII O CHEAMA PE HUHUREAZA AIA !!!!. VAI POOLA NOASTRA !!!!.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

V-as ruga sa cititi pe pag fb Huhu Rez cum iau liderii de sindicat salarii de 7.500 euroi pe luna! Trebuie sa cititi ca sa puteti crede asa ceva, e oficial!

Unknown spunea...

deci rtei zile de doliu , antrenarea fortelor de ordine pentru cineva care nu are nici o legatura cu tara asta , s-a tras o linie de istorie acum 60 de ani , lumea s-a schimbat ,cheltuiala inutila

Unknown spunea...

asa este

Unknown spunea...

Âm impresia ca si putregaiul de Mihai cel decorat de Stalin cu cea mai inalta decoratie sovietica pentru tradarea tarii e mort .La mai vazut cineva pe hoit de 6 luni ? Oricum pentru romani cetateanul infractor Mihai a murit (cand a tradat si a doua oara) abdicand ,lasand tara pe mainile bolsevicilor.Ba a praduit si tablourile de valoare de la muzeul national care nu-i apartineau . Ca sa scape de molie bolsevicii l- au lasat sa ia ce vrea .Acum putrezeste in lux in Elvetia pe banii fraierilor romanistani iar iepele lui se dau printese de Romanistan.Bunicul avea o vorba despre asa zisa ''casa regala''.…rahat cu perje.

Dan B. spunea...

Un medic sau un inginer nu-si va pierde titlul obtinut nicicand, insa titulatura „director”, atribuita acestora pe timpul indeplinirii unei asemenea functii, se poate disipa oricand, fie prin demisie, fie prin demitere.
Asa si cu Mihai, caci el a indeplinit o functie, cea de rege, pana la abdicare in dec. 1947. Iar cum abdicarea, indiferent in ce conditii s-a desfasurat, ea a fost asumata inclusiv de catre Mihai, prin semnatura, si consistent stipendiata de catre guvernul roman, la propunerea lui Visinski (asta i-a si daruit doua avioane la plecarea spre Mexic).
Am spus „Mexic”, caci asa s-au negociat termenii abdicarii, respectiv dreptul la bunurile mobile dorite, renta lunara viagera de 10.000 $ (salariul mediu in Europa anilor 1950 echivala cu apx 300-400 $/luna) si destinatia plecarii lui Mihai.
Iar cum rege fara regat nu exista, ma intreb de unde pana unde apare Ana ca regina, incl. cele cinci fiice ca principese de Romania. Cu atat mai mult cu cat respectivele femei nu apar langa Mihai, pe cand era rege.
Din punctul meu de vedere, Mihai&Co capuseaza bugetul de stat cu 4,5 mil euro anual (intretinerea „casei regale”?), dupa a doua abdicare in favoarea Margaretei (a fost o reincoronare si nu am aflat eu?) si dupa ce si-a insusit nelegal proprietati trecute in patrimoniul statului, prin abdicarea din 1947 asumata, consistent rasplatita (intre noi fie vorba, stie cineva costul anual al inchirierii, catre stat, a Palatului Peles?).
Iar ceremonialul asta de inmormantare, cu onoruri militare, deja s-a „smantanit” caci, maine-poimaine, vor beneficia de el liderii interlopi si manelistii, pe langa actualii subiecti, respectiv politicieni, artisti, sportivi.
Ana a iubit Romania, incat, in atatia ani, nu a invatat limba si nici cetatenia nu a solicitat-o! Mai stiti cetateni straini inmormantati aici cu onoruri militare, ba chiar si cu doiliu national decretat?
Stie cineva in baza caror prerogative ministrul Motoc, inaintea oricarei sedinte de guvern, a asigurat regalistii de prestatia onorurilor militare?

Iulian Mareș spunea...

Regalisti sau nu, vedeti ce li s-a facut veteranilor de razboi....sa zicem de tip I si II! Tot printr-o OUG!
Bravo Ciolos!
Bravo Iohanis!
.....astia sunt normali la cap?

Unknown spunea...

http://romaniabreakingnews.ro/tag/telegrama-de-la-stockholm/

iceparu spunea...

Viorele ,nu-i trata pe toti drept tovarasi ai tai,adica gitani,gipsy,etc.Daca tu esti cius-dei nu inseamna ca toti facem parte din echipa ta chiar daca suntem indo-europeni. .

Unknown spunea...

@iceparu, daca eram gipsi eram de mult in parlament, asa ca sunt si eu un biet"gagiu". Cat despre intentia ta de a ma jigni iti voi da doua raspunsuri
1. nu te inclusesem si pe tine dar daca doresti si te simti vizat...
2. ca replica la atacul tau , esti mai rau ca un tigan.

iceparu spunea...

Viorele,ai avut limbaj tiganesc ori limbajul defineste individul.

Iulian Mareș spunea...

Cu toata dragostea, nu cred ca se poate scrie numai de rau despre monarhia constitutionala din Romania!
Lasand la o parte, textele unor grobieni, rolul monarhiei nu poate fi negat si dus in batjocura, chiar daca unii nu au avut timpul fizic sa se manifeste!
Ca, in timpuri apropiate, greselile se tin lant....este cu totul o alta teme!
Sa retinem ca:
-nu exregele Mihai si-a dat proprietati ci guvernul si parlamentul
-Stalin a mai decorat si pe altii...mai din vest
-chiar si Ceausescu platea renta catre fostul rege
-nu mereu ni s-a predat o istorie reala, factuala ci.....stim cu totii cum
-a arunca cu otrava nu inseamna ca ai si dreptate
-ce vrem?....sa-l executam ca pe Tar?
-vrem sau nu dorim, regalitatea face parte din istoria Romaniei, ce-i drept pentru o perioada ceva mai mare decat conducerea comunista, pe care o plang f multi romani, uitand ca nu regalitatea a infiintat lagare de munca fortata si reeducare!
Sa privim cu deferenta, pt ca noi nu am trait atunci! Atunci, de unde atata ura viscerala? Sau ma insel eu?

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Hai sa nu confundam planurile.
Una este cand discutam de Istoria Romaniei, din care face parte si Istoria Regalitatii, si alta este cand mistificam istoria pentru a mai da un atac la ordinea constitutionala republicana. Este o mistificare sa afirmi ca principesa Ana a fost regina a Romaniei. Nici Ana si nici Elena Lupescu nu au fost regine cu toate ca au fost sotii ale fostilor suverani ai Romaniei, dar dupa abdicare.
Eu nu stiu ce istorie au invatat unii in perioada comunista, dar eu stiu ca la examenul de absolvire a clasei a 7-a, la Istoria Romaniei mi-a cazut Dictatura regala din perioada 1938-40.
Mai toata presa din Romania a devenit monarhista, prezentând in culori roze perioada monarhista. Se spera in raspandirea ideilor monarhiste pentru eventualitatea unui referendum constitutional pe tema formei de guvernamant.
Este curios ca partidele republicane se lasa fraierite si cad in plasa acestei propagande. Cum sa te adresezi ca lider social democrat, vezi Ponta, Firea, cu apelativul MS Regina Ana? Suntem sau nu o Republica?
Cum sa depui un Juramant ca dmnitar al statului român daca desfasori actiuni de subminare a ordinii constitutionale?
Pentru alegerile din toamna, partidele care depun candidaturi pentru functia de parlamentar al Romaniei, trebuie sa-si declare orientarea republicana sau monarhista, pentru ca alegatorii sa stie cu acorda votul.
Sa terminam cu curvasaria de-a republica sau monarhia!

Iulian Mareș spunea...

Argument!

http://www.dcnews.ro/mobile/testamentul-reginei-maria_512409.html

CEZAR spunea...

@ HUHU..mi se pare foarte foarte corect punctul dvs, de vedere..!
m-ALUL ..o da in labareala ca intodeauna ! De ce sa ai un punct de vedere transant ..?? Mai bine asa pe la mijloc ..ca nu se stie niciodata ..cand trebuie sa o dai la intors ..
..jena si greata ...greata si jena ...!!

CEZAR spunea...

I"Teparu....nu te mai lua de MaKiss..! El nu-i gipsy...el ii cioroi de Hurzicati cu frati cioroi de Huastria ...!!!!

Unknown spunea...

@ Iulian Mares - In afara raspunsului primit din partea adm. blogului am sa-tzi spun si eu cateva lucruri pe care te faci ca nu le stii !!!!. A venit unu' cu vaporu' si cu-n geamantan de carton, probabil la fel ca alea ale noastre de promotzie !!. SI IN FO' 30 DE ANI DACA PUNEM DOAR PELESUL , OARE CAT A SUPT DE LA ACEST NEAM ?????. 2 . AI VAZUT VREODATA VREUN DOCUMENTAR CU MARIA SA REGELE CAROL AL DOILEA - PROBABIL CEL MAI MARE SCUMBAG ISTORIEI ROMANIEI -IN SEC. 20 [ BASESCU E NR. 1 IN SECOLUL ASTA !!!. PANA ACUM , CINE STIE CE NE PREGATESTE VIITORUL]. PAI CEAUSESCU DE LA ALA A INVATZAT , NU CE ZIC NISTE OLIGOFRENI CA DE LA MAO SI KIM IR SEN !!1. N-AVEA NEVOIE , AVEA ACASA - DE LA PIONIERII EPOCII , ADUNARILE PE STADIOANE , ODELE SCARBOASE , CARMACIUL , ETC., ETC. DOAR CA NEA NICU A BAGAT-O SI PE TZATZA LEANA , CAROL N-A INDRAZNIT CU LUPEASCA !!!. SI DACA N-AI STIU , DE EX. , CAND MIHAI A PLECAT CU UN TREN PLIN CU CE-A VRUT EL SA IA SI CU RENTA VIAGERA - IN NORDUL MOLDOVEI , JUDETZELE , SA ZICEM , DOROHOI , BOTOSANI - ERAU SATE INTREGI IN CARE SE TRAIA IN B O R D E I E - SAU IN CASUTZE ACOPERITE CU PAIE SAU STUF IAR IARNA BAGAU SI ANIMALELE IN CASA - CA SA SE-NCALZEASCA UNII PE ALTZII !!!. SI SA-MI BAGI PE AIA CA MOLDOVENII , ASA SI PE DINCOLO !!. EU SUNT MOLDOVEAN DE PRIN ZONA SI-N FIECARE AN , CAND PUTEAM , IN DRUM SPRE CASA MA ABATEAM PE LA IPOTESTI .

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
Nici eu nu am scris altfel, dar am imbracat intr-o alta forma, intrucat nu sunt in acord cu cei care, folosind un limbaj propriu propagandistului comunist, la origini fara scoala, 4 clase cel mult, ce ura monarhia visceral, din prostie si ca moda!
Eu stiu ce a facut bine, cat si cea a gresit, monarhia, ma deranjeaza greselile actuale dar nu pot fi apriori, nici macar o secunda, langa vulgari
Sa injuram de dragul injuraturii, monarhia-in totalitate, mi se pare mai odios decat prostia ridicata la rang de virtute!
Asta am tusat eu!

Dan B. spunea...

Stiti ca printul Philip este casatorit cu Regina Elisabeta inca din 1947, fara a fi si rege pana azi?
Singuri regi ai romaniei care au si decedat in aceasta calitate au fost Carol I si Ferdinand.
Carol al II-lea a abdicat de doua ori si d-aia a trecut Ferdinand Castelul Peles in domeniul regal, doar pentru ca netrebnicul de fie-su sa nu-l vanda intru binefaceri pentru Lupeasca.
Mihai-Viteza, a fost supranumit asa de catre Pamfil Seicaru (o fi fost si el comunist?) pentru rapiditatea cu care a iesit din pantecul Reginei Elena (4,300 kg?), dupa doar cinci luni de la sosirea in Romania (gonita de tat-su, dupa aventura cu seful garzii regale elene), a fost ultimul rege care a abdicat.
Deci, Ana nu a fost regina si nici caprele ei principese.
Iulian Mares, sa-ti reamintesc ca, la sosire in Romania, Mihai a precizat ca nu urmareste a-i fi retrocedate terenuri si imobile, insa, dupa apx un an de zile, Adrian Vasiliu, avocatul casei regale, a inaintat cereri de retrocedare pentru Peles, Pelisor, Savarsin si multe alte altele. Iar executivul, de la nivel central sau local, a dat curs solicitarilor, nu le-au cadorisit fara a fi cerute.
S-a creat un precedent periculos, potrivit caruia urmasii ar avea dreptul la beneficiile prevazute in Legea 406/2001. Se intentioneaza a se concesiona gratuit resedinta de protocol Palatul Elisabeta pe timp de 99 ani (Eba si Ioana urmeaza?), ca Margareta sa primeasca indemnizatia lui tat-su si, „cireasa de pe tort”, ca bugetul de stat sa-i acorde, pentru inceput, cca 4,5 mil euro in scopul intretinerii casei regale.
Da, Ceausescu a respectat, pana in 1986, obligatia guvernamentala privind renta viagera lunara, insa sistarea platii a adus Romaniei critici vehemente din partea derbedeului autoexilat in Elvetia (termenii negocierii cu Visinski prevedeau Mexicul ca tara de destinatie).

Iulian Mareș spunea...

D. Buzsscu,
Eu sunt in mare parte in acord cu cele pe care le relatati, dar:
-sotul reginei, in UK, are titulatura de print consort
-monarhia spaniola are si ea misterele ei-reinstaurarea a prevazut doar o etapa, nu si pe actualul rege
-conditiile int-ex, pol si sociale in care Mihai a abdicat, absolva poporul roman de vina, intrucat Visinski, ca reprezentant al unei puteri de ocupatie isi impunea legea ursului di rasarit
-ceri si daca ti se da, cine-i vinovatul?
-cer si eu un apartament la Savarsin si daca primesc, sunt si vinovat?
-vi se pare ca Eba-Ioana nu au luat?.....eu, parca as avea alta opinie! Ma insel cumva?
Nu sunt de acord cu multe din ceremonialul inmormantarii sotiei lui Mihai, dar imi repugna cei care o denigreaza! Nu este just! Chiar ma indoiesc cu trecerea la ortodoxie! Cred ca este o poveste, asa cu iz national, idilic!
Dar nu conteaza ce cred eu? Dar, nici ceea ce spun, acum, stiristele din Tv, gata sa jure cu rujul intre dinti, ca asa este! Dar asta este o alta discutie!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Tu esti doar naiv! Sa stii un lucru: numai prostii au certitudini!

Lupi
Lucrurile nu sunt simple. Nu o da ca a venit cu un geamantan si documentare Tv!
Pai a venit singur sau a fost adus? Stiai ca au fost consultate si alte case regale, care au dat pas?
Sa nu mai zic de conditiile istorice si scopul pt care a fost adus!
Sau ai impresia ca a fost dat jos Cuza si li s-a nazarit unora ca..."hai mai, sa avem si noi rege, ca e la moda, acum"
Dupa ce va documentati puteti ataca!

Unknown spunea...

Mares ai scoala veche de pupin profesionist .Esti mereu cu curul in doua luntrii si zugravesti totul in alb sau negru dupa cum bate vantul. ''Vopsesti"" mecanic si vorba aia ''te ajuta vopseaua ''de la casa (regala) fara sa ai habar de istorie.Pacat de tine deoarece cu un asa caracter duplicitar puteai ajunge chiar general daca impingeai limba in pic mai adanc .Pentru tine oricum nu mai conta dupa ce te-ai obisnuit cu gustul .

Dan B. spunea...

Partea I

Domnule Mares,
Initial, mi-ai facut o impresie buna, insa acum am certitudini (sau sa spun „indicii temeinice”?) ca m-am inselat, caci tot de „certitudine” a fost vorba cand ai caracterizat pe preopinentul dtale ca fiind un „.... propagandist comunist, la origini fara scoala, 4 clase cel mult ....”.
Intamplator, avand si ceva aplecare spre studiu, nu am ratat ocaziile privind documentarile, inclusiv cele referitoare la istoria acestei natii, asa ca, fara suparare, nu cred ca notiunile dtale in domeniu depasesc jumatatea volumului celor inmagazinate de mine.
Am uzitat de gradele de comparatie in privinta regalitatilor britanice si romanesti, in sensul in care sotul reginei este doar print consort si sotia unui ex-rege devine regina. Nu-ti pare ridicol ca Ana sa devina regina, prin maritisul din 1948, fara ca Mihai sa mai fi fost rege (atentie, notiunea „rege” defineste o functie, nu o calificare, din care se pleaca prin demisie/abdicare sau demitere)? O fi cazul sa-ti amintesc ca numai Cuza a abdicat cu pistolul la ceafa? Abdicarea este un act voluntar al persoanei in cauza, insa, cum Cuza avea si un pistol la ceafa, numai de abdicare n-a fost vorba!
Mi-am permis sa analizez fenomenul regalitatii in spatiul romanesc, care s-a deteriorat dupa decesul regelui Ferdinand din 1927 (Carol I si nepotul Ferdinand au devenit si au murit ca regi ai Romaniei, urmatorii doar „jucandu-se” temporar in acest rol)
Daca doar indraznesti sa pui semnul „=” intre abdicarea lui Cuza si cea a lui Mihai, este clar ca nu ai „toate tiglele pe casa”! Doar intamplarea a facut ca si Mihai si Carol al II-lea sa abdice voluntar, in schimbul unor beneficii consitente (batranul se plangea ca bastardul i-a vandul clasoarele cu timbre de valoare inestimabila, uitat in Romania, la plecare). Stii cam cu ce a plecat de aici fiul grecoaicei si al sefului garzii regale elene? Sau nu realizezi ca inclusiv renta lunara viagera neta, platita abdicatului, echivala cu apx 30 salarii medii brute din USA? Cumva stii ca ar fi beneficiat si Cuza de aceleasi favoruri? Domnitorul a fost exilat exact cu ce era imbracat, fara a putea prelua ceva din bunurile aflate in resedinta confiscata.

Dan B. spunea...

Partea a II-a

Domnule Mares,

Eu m-am referit la faptul ca Margareta urmeaza sa beneficieze nu numai de favorul acordat lui tat-su (Legea 406/2001) ci si de facilitati fiscale (concesionare resedinta pe 99 ani) suplimentare si de articol bugetar in valoare de 4,5 mil euro pentru intretinerea familiei si apropiatilor sai. Doar am sesizat initierea unui precedent periculos, conform caruia urmasii fostilor sefi de stat ar urma sa beneficieze pe viata de beneficiile tatalui lor, fost sef de stat (nu m-am referit la ce au primit acum, cand inca Traian n-a „dat coltul”) . Ai aflat cumva cum a fost motivata contestarea deciziei de impunere ANAF pentru cele 4,2 mil euro? Sa-ti spun eu, in baza Legii 44/1994, in care se preciza scutirea de taxe si impozite a persoanelor fizice (parca era casa regala, deci persoana juridica?) pentru imobile si terenuri agricole de pana la 5 hectare; actualizarea ulterioroara a prevazut ca scutirea de impozit pe caldiri se refera doar la imobilul trecut ca domiciliu in cartea de identitate (Palatul Elisabeta) , nu si la celelalte proprietati, astea fiind supuse impozitarii.
Asa se spune, ca „nu-i prost cine manca septe pite, e prost ala de le da”, dar, la sosirea in Romania, Mihai a precizat, cu subiect si predicat, ca nu va solicita retrocedari din patrimoniul regal, insa a inceput cu 10.000 ha de padure din sudul jud PH si a ajuns la Castelul Peles, trecut de regele Ferdinand, in 1924, in domeniul regal, adica al statului. Asadar, fetele regale, care ar proceda asa, ar fi supuse oprobiului public, de n-ar sti unde sa se ascunda de rusine, daca au educatie si caracter.
Te-as ruga sa replici numai daca ai contraargumente, altfel iti pierzi si „tacerea de bronz”!

PS: Din pacate, romanii nu au reactionat la marsaviile lui Mihai, pe motiv ca nu-i da statul ceva de la ei, din buzunarul lor (stupida atitudine), insa ex-regelui i-au fost confiscate toate proprietatile si, in schimb, a plecat luand ce-a vrut si a mai si primit o renta ce acoperea valorile imobiliare pierdute.

Unknown spunea...

@iulian, nu-l gratula pe cezar spunand ca-i naiv deoarece el este un prost sadea, cioban cu minte de retardat,asta este el caprinus!

Iulian Mareș spunea...

Domnule Buzescu,
Va apreciez pt domeniul cunoasterii istoriei, chiar si autoevaluate!
Modalitatea fortarii actului de abdicare al lui Cuza si al lui Mihai difera f putin! Fortele politice din timpul lui Cuza o doreau (si el instaurase o camarila personala), precum doreau si reprezentantii comunisti romani (ce va face sa credeti ca nu aveau si TT la ei), sprijiniti si impinsi de la spate de alogenii zilelor, trimisi de rusi.
Si...apropos...eu m-am referit la propagandistii de atunci....cu 3-4 clase, nivel sumar de instruire, nu asa cum ati inteles!
Sunt constient ca exista un conflict intre generatii si de asta nici nu raspund unui om fara umbra, care se hraneste din conflicte Valabil(e)!
Retineti ca nu sunt adeptul monarhiei, dar m-a deranjat scriitura unora, gen birt....numai injuraturi...etc!
Asa a spus...ca nu vrea nimic...era idilic sa credem asta; legile ulterioare i-au atribuit proprietati...posibil ca urmare a unor presiuni externe si joaca unor oki albastri!
Acuma daca are de platit la ANAF, sa plateasca! Suma o fi mai mica decat cele dovedite in Microsoft sau EADS? Cei implicati au returnat banii?
Mihai sa conteste in instanta suma vehiculata de ANAF, si sunt convins ca se va face lumina, intrucat au mai fost incriminati si altii, dar au castigat in instanta!
Poate mai luam un imprumut de la FMI si din cele 29 mil € cuvenite, drept bonus la semnatura, Isarescu îi plateste el datoria?
Dar, poate dezvoltati si proprietatile retrocedate Forumului german, caci tot au fost confiscate prin decret regal, pt implicarea in WW2 a Partidului German Roman, al carui continuator se afirma ca este!
Pe final, sincer nu-mi doresc aprecieri si recunoasteri de blog, dar ma deranjeaza comentariile vulgarilor, nu batalia de idei transpuse civilizat in scris!
Nici Ferinand nu a avut numai pete albe!
Nimeni nu este numai maculat sau imaculat.....si dalmatii au dreptul lor!
Sa regret ca sunt moderat? Bine ca nu traiesc in Republica lui Erdogan!

Unknown spunea...

Corect domnule Buzescu.Felicitari.

Dan B. spunea...

Domnule Mares,

Asa cum ma asteptam, continuati sa „plutiti” in ridicol, caci nu m-am asteptat sa apreciati ca similare abdicarile lui Cuza si Mihai. Apoi, putoiul Mihai, dupa tradare in favoare rusilor (l-au si decorat pentru asta), a trecut la negocierea clauzelor abdicarii tot cu rusii (Visinski), din care s-a intamplat ceva ce nu s-a mai pomenit la nivel mondial (plecare cu absolut tot ce-a vrut sa ia, incl. cele doua avioane usoare cadorisite de rusi, precum si o foarte consistenta renta viagera).
Iar asta in timp ce Cuza a fost alungat din tara exact in curul gol, caci nu a existat negociere, abdicarea fiind involuntara.
Va relev ca eu am pus in discutie niste principii ref la abdicare, nu vocabularul colegilor, caz in care principiile, dupa cum vad, pentru dvs, ajung in planul secund.
Si DA, aveti dreptate in legatura cu prejudiciile aduse bugetului de stat de catre alti potentati ai vremii, insa, aici, comentam pe o anume tema, respectiv abuzurile asa-zisei „case regale” si pretentiile absurde ale unor urmasi ai fostului rege, care au aparut in viata lui dupa ce a devenit un simplu cetatean. Cand tema pusa in discutie va fi EADS, MICROSOFT sau FGR, comentam cu argumente si atunci, insa, acum, ......
Apropo, nu va revine nici macar trofeul „tacerea de tinichea”!

Dan B. spunea...


Domnilor,

Tot mai des aud „....de morti numai de bine .....”, ceea ce imi pare o idiotenie!
Desigur, au murit si Hitler, si Lenin, si Stalin, si islamistii ISIS, deci i-ati vorbit de bine? Cand o crapa Basescu, ii voi blestema pe toti cei care il vor vorbi de bine.
Apropo, un drogat sau un unul beat, aflat la volanul unui autoturism, face chisalita pe unul dintre membri familiei dvs, insa, la impact, isi gaseste si el sfarsitul. Tare as vrea sa va aud „vorbindu-l de bine” pe cel care v-a ucis ruda!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Poti sa dezvolti aci toate meritele pe care le are sotia fostului suveran al Romaniei, dar te rog sa nu i te adresezi cu MS Regina Ana. :)

Unknown spunea...

Mares din pacate esti pe dinafara in toate domeniile.Nu degeaba te poreclisem umeras inutil .Valoarea ta e zero barat , esti ca intelect chiar si sub caprarul Cezar.Pacat .

Iulian Mareș spunea...

Huhurez
-am subliniat odata si ajunge....excesele nu fac bine nimanui! Asta cu MS, Alteta, Printesa la capitolul familiei lui Mihai sunt picanterii media, la care nu ma alatur! Cel mult cu ex in fata!

Dl. Buzescu
-cum nu exista mort frumos, nu exista nici abdicare, in cazul celor 2 ex, frumoasa si lina.....amadoua au avut la baza forta / presiunea / agresiunea, teroarea in cazul din urma!
Va reamintesc despre D.I.Mo TV, in stare de alerta, arestarea unor studenti taranisti si trucarea grosolana a alegerilor cu un an inainte!
Despre epitete....eu am dorit doar sa fiu subtil, facand trimitere la autoevaluare, dar daca coborati nivelul si treceti la la subteran, ma gandesc daca voi continua sau nu, caci si eu pot!
-nu mi-am propus sa va schimb ideile, ci doar am prezentat un pdv
-stiu ca Visinski era un inger, venit sa faca bine romanilor, iar armata rosie era aici ca sa ne ajute si sa ne instruiasca
-stiu ca rusii / NKVD erau in excursie....si documentare stiintifica
-stiu ca reprezentantii romani ai comunistilor facusera doar vizite de curtuazie in Rusia si nu executau ordine de la Moscova
-stiu ca romanii îl urau pe regele lor si iubeau netarmurit rusii
-stiu ca ne doream intrarea in COMINTERN
-stiu ca noi am solicitat sa platim daune rusilor
-stiu ca exregele si-a negociat de pe o pozitie net de forta si in avantajul personal abdicarea, chiar a elaborat textul, ca doar fusese intr-un fel de arest la Sinaia
-stiu ca liderii partidelor istorice il infierau si il doreau dus....chiar in armata, cu greu se abtineuau sa nu treaca la actiune cateva detasamente de asalt si sa-l aresteze
-stiu ca trebuia sa plece descult, cu ma-sa de brat, ceva in stilul filmelor indiene...Vagabontul, parca, intrucat casa regala manca precum o molie din truda poporului-asta era parca explicatia vremurilor de atunci si ma vad consternat sa constat ca si de azi!
-stiu ca, fiind prea tanar si negociind cu rusii, era deja in plus, de parca se putea sa nu negociezi si soarta estului Europei nu se stabilise cu mult inainte

Iulian Mareș spunea...

Cuiva!

Pacat este sa fii in 2016 doar om fara Umbra!

CEZAR spunea...

@ Vasile Ion Valabil
Ordinea privind IQ..este urmatoarea : m-Alul ..mic mic ..mic..!Vasile Ion Expirat ..un picut mai mare ! Cezar ....oho..ho...joaca la o categorie supewrioara ...!!!

Unknown spunea...

Vasile Ion , acest personaj inutil, jigneste in stanga si-n dreapta, nespunand ceva concret sau interesant. Este ca o gaina beata ce canta prin curtea mortului, un neica nimeni cu budigaii rupti in fund , ce se vrea bagat in ...seama! Bagati-l fratilor, undeva, sa nu-i mai auzim zicerile infecte si veninoase.

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Regii nu prea obisnuiesc sa abdice de bunavoie.
Vezi prosteala de pe la noi cu tolerarea propagandei monarhice, prin Franta, Italia sau Grecia? Si acolo monarhiile au fost inlaturate prin forta.
Zici ca nu esti monarhist, dar, cred ca, in cazul unui referendum monarhic, esti câstigat ca votant impotriva Republicii.

Unknown spunea...

Kis tu confunzi constatarile cu jignirile.Cand am spus eu despre tine ceva neadevarat? Faptul ca ai buzele si gingiile vinete nu e vina mea .Oricum tu nu te baga singur in seama pe aici deoarece nu e vorba de familia ’'regala'' Cioaba.Mares ''umbrele'' chiar exista. Probabil reprezinta ultima speranta . Atat ca se supara Razvan.

Unknown spunea...

Cezar pentru tine am o intrebare ca sa poti demonstrezi ce IQ maret ai : Daca iti creste o sula in frunte cati metri vezi? Nu e o gluma si ca sa te ajut putin iti spun ca raspunsul corect e intre 0 si 100.Acum sa te vad.PS.Ecuatia e cu doua necunoscute .

Dan B. spunea...


Ti-am spus eu, domnule Mares, ca, punand „=” intre abdicarile lui Cuza si Mihai, esti intr-o mare eroare?
In final stii ce-am aflat? Ca stiu ca nu sti nimic!

CEZAR spunea...

La IQ...lui ....!!!

Unknown spunea...

@ Mares - Si noi am avut TT-URI , PANA LA CARPATI !!!!!.NU ???.Si dupa ZB-URI , AKM-URI , nu cumparate cu bani grei [ precum in ,, afacerea '' Skoda] ci fabricate de noi si pe care-am si luat bani frumosi - da, pe vremea alora , nenorocitzilor alora de comunisti !!!. Pe vremea alora toata lumea vroia -si avea : concedii la mare , de alea medicale fara numar , fara numar , daca nu mai avea chef sa se duca la munca , scoala gratis , de la gradinitza pan' facultate , apartament , servici - daca nu-tzi placea-ntr-un loc in 2 zile-tzi gaseai altceva de facut, la doctor daca te duceai cu-n pachet de Kent si o sticla de ceva venea si la miezul noptzii sa te vada !!!!. Acuma ???? . Totul e extraordinar, Romania e ca un brilliant , singurul lucru ce-i lipseste e coroana pe care sa fie montat ????!!!!!.

CEZAR spunea...

S-a publicat in M.O....deci ii clara treaba ..
MaKiss..cel mai idiot animal ..de pe planeta !!

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
Parerile mele si simoatiile personale nu conteaza si nu constituie un pericol, dar ar trebui ca sa te bati pt a exista si a fi exprimate, in asta constand un element forte al democratiei, nepericlitata de o monarhie constututionala!

Mr. Padina-cand 90% din exprimatile tale sunt transpuse in scriitura cu propozitii simple...uneori o interjectie, ce ar mai fi de spus!

Vasile-nu umbrele conteaza ci omul fara de umbra, aproape zombi, care te defineste cel mai bine, si degraba mancatoru de ra......, prostii, stai linustit!

Dl. Buzescu
Nu fac polemica de dragul celor de pe nargine, dar cu deferenta va atrag atentia ca usor sariti....portativul si nu sunteti nici un discipol al lui Iorga, chiar daca v-ati dori asta! Ca si mine, de altfel!
Revenind la asemanari, voi puncta in graba:
-abdicarile celor doi nu s-au facut nicicand prin vointa lor
-amandoi au fost iubuti de tarani, negustori, armata si tineri
-nimeni nu a intervenit intr-ajutor
-pe ambii clasa politica îi dorea alungati, pt a face jocuri
-contextul politic intern si extern, la ambii era f complicat
-alungarea lor a marcat etape istorice cu cotituri sociale si economice, inclusiv forma de guvernamant
-daca intoarcerea primului s-a facut in sicriu, pt al doilea a fost ceva mai lina, dar amandoua, chiar cu motive diferite a fost marcata de evenimente sociale
-in ambele cazuri, schimbarea formei de guvernare nu s-a facut prin plebiscit / referendum
-ambii aveau in jur o camarila dezgustatoare, ce-i drept a lui Cuza intrecea, fapt ce i-a rupt de realitate si chiar le modifica actul de conducere......(Cuza nu mai era de mult cinstitul de care ati citi in clasa a VIIIa).
Nu mai continui si ma opresc invitandu-va sa reflectati la:
-filozofia Istoriei, data de ciclicitatea ei
-partile bune si aportul celor doi!
Eu, mai tanar, pot ceda in fata unuia din categoria senior, dar asta nu va da si implicit dreptate! Dreptate si adevar, pe care cu umilinta va reamintesc ca, nu-l stapanim niciunul!
Oricat am dori, daca nu analizam factual, cadem in latura partinica si, mai grav....putem deveni stoici! Asa ca va invit ca, oe viitior, sa fugiti de silogisme aparente!

Cu stima,
Tot un colonel al Armatei Romane!

Unknown spunea...

Mares umeras vrei sa nu cadem in latura partinica ? Tu sigur ai cazut in cap e clar de la un etaj cu doua cifre .

gheo spunea...

@ Dan Buzescu, felicitari pentru argumentarile la obiect, as vrea ca multi romani sa le aiba in memorie atunci cand abordeaza tema *istorica monarhiei*, din pacate, indiferenta face casa buna cu nestiinta si prostia cu incultura.

Huhu Rezea spunea...

@@Ein Stein
Când vei invata sa comentezi fara sa jignesti atunci iti voi publica interventiile.
Cat despre conditiile mizere in care traiau romanii la inceputul regalitatii, trebuie sa recunoastem ca ele s-au mentinut la acelasi nivel, pentru marea majoritate a romanilor, si cand a pierit monarhia.
Nici monarhia si nici republica prezidentiala nu sunt adecvate pentru modul de a fi al romanilor. Ei nu sunt englezi sau francezi, nu au exercitiul democratiei, ca sa stie sa stavileasca excesele autoritare ale unui monarh sau presedinte.
Uitati-va câtor romani le le pute incercarile democratice ale parlamentarilor alesi chiar de ei, de a ingradi autoritarismul unui presedinte ca Basescu sau al unor institutii nealese.

Iulian Mareș spunea...

Gheo
Poti da dreptate cui vrei, dar exista oameni care:
-cred inca in istoria c / facuta de comunisti
-apriori considera ca monarhia este ceva rau
-cred ca viata este ori in alb ori in negru
-cred ca lor nu li se pot intampla lucruri rele
-cei care au o alta parere sunt prosti, inculti...etc! ....uita-te la Vasäle....crezi ca varsta face mereu casa buna cu intelepciunea? Nu! Ci doar....arareori!
-considera ca oamenii sunt egali, de la nastere
-traiesc si azi in bordei, ca in 1940....si oricat i-ai ajuta, se intorc in grota
-ei si numai ei sunt depozitarii dreptatii si adevarului absolut
-cred ca ceea ce se intampla acum, in tara nu este o lovitura de forta, aproape ca in Turcia! Ca DNA & Co fac dreptate, ca este buna calea.....Iti amintesc ca, pe timpul Revolutiei franceze, un simplu denunt te ducea la ghilotina direct, fara judecata sau probe!
Sa stii ca, acesti diletanti ai prezentului, vor sfarsi prin a se autodevora intre ei, cum s-a mai intamplat in istorii!
Cum sa arestezi pt denuntul unuia care locuia cu o rata, sau inregistra la ANAF sul de hartie igienica oe care se obliga sa invete porcul contabilitate! Nu cumva, acesti oameni pusi in dregatorii inalte nu mai fac diferenta intre lumea reala si cea virtuala, a schizofrenicilor?

Iulian Mareș spunea...

HuhuRez,
Ai toata sustinerea mea in raport de interventia de la ora 23.07! Numai ca as avea o obiectie....
Iliescu a dorit o republica semiprezidentiala, ca la nimeni in fapt, astfel pastrand un fel de guvern al presedintelui (CSAT) si cele 2 donenii: politica externa si Apararea Nationala!
De aici si toata brambureala asta....mai ales in timpul lui base....cu incalcarea la limita a Constitutiei si Presedinte jucator, ca sef al serviciilor si puteri sporite prin legi proaste (numirea judecatorilor, procurorilor si trecerea acestora in randurile magistratilor, cand ei sunt avocatii statului)
Paradigma noua este ca la noi nu-i ca la francezi, unde presedintele este si sef al guvernului si prezideaza sedintele de guvern, nu-i nici ca la italieni, nemti...etc, unde acesta are rol de reprezentare si mediere!
La noi este original!